Endnu en afhopper skifter parti: Mette Thiesen har meldt sig ind i Dansk Folkeparti

Med indmeldelsen har Dansk Folkeparti nu syv folketingsmedlemmer.

Mette Thiesen var tidligere folketingsmedlem for Nye Borgerlige. Nu har hun meldt sig under DF's faner. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)

Dansk Folkeparti vokser i Folketinget - og løsgængeren Mette Thiesen har fundet sig et nyt parti.

Hun har nemlig efter længere tids overvejelser meldt sig ind i DF. Hun har været løsgænger, siden hun en uge efter folketingsvalget meldte sig ud af Nye Borgerlige. Det skriver Jyllands-Posten.

- Jeg har faktisk aldrig været i tvivl om, at det skulle være Dansk Folkeparti, siger Mette Thiesen til avisen.

Thiesen forlod Nye Borgelige og tog sit mandat ud af partiet som løsgænger blot en uge efter valget i november.

Det skete, efter hendes kæreste blev omdrejningspunktet for intern ballade i partiet, fordi Mette Thiesens kæreste ifølge Nye Borgerlige havde overfaldet en ansat i partiet

Efterfølgende er Mette Thiesen flere gange kommet med kraftige hentydninger om, at hun muligvis ville melde sig ind i DF, som hun den seneste tid har indgået i et "arbejdsfællesskab" med.

Mette Thiesen siger til Jyllands-Posten, at det især er udlændingepolitikken og socialpolitikken, der nu har lokket hende over til Dansk Folkeparti og formand Morten Messerschmidt. Især fordi Dansk Folkeparti er parat til at bryde internationale konventioner.

- Hvis man vil gøre noget ved de massive problemer, der er blevet skabt, fordi man har ført en forfejlet udlændingepolitik, er jeg glad for at være i et parti, der netop vil adressere problemerne og vil lade danskernes sikkerhed og tryghed stå højere end forældede konventioner, siger hun.

To fra NB til DF

Hun er ikke den eneste politikere fra Nye Borgelige, som Dansk Folkeparti har scoret sig siden valget.

For i månederne, der er gået siden, er Dansk Folkepartis folketingsgruppe vokset med to nye medlemmer - fra fem til syv.

Nye Borgerliges folketingsgruppe er til gengæld blevet tilsvarende mindre - fra seks til fire folketingsmedlemmer.

For efter Pernille Vermund annoncerede sit stop som formand, meldte Mikkel Bjørn Sørensen sig ud og efterfølgende ind under DF's faner.

Det gjorde han i protest mod, at Lars Boje Mathiesen så ud til at skulle overtage formandsposten. En formandspost, han i øvrigt bliver officielt valgt til på et ekstraordinært årsmøde i morgen.

Men Mette Thiesen afviser, at der er en sammenhæng mellem hendes offentliggørelse af partiskiftet og Nye Borgerliges formandsvalg i morgen.

Med de to partiskift har Dansk Folkeparti altså overhalet Nye Borgerlige i størrelse og er blevet et lige så stort parti i Folketinget som De Radikale, der også har syv mandater.