Seneste Nyt

Midtjysk mand gav sin sæd til mindst fem kvinder - nu skal han i retten

En mand fra Ikast-Brande er tiltalt for privat at have doneret sæd til mindst fem kvinder uden om en af de godkendte sædbanker.

Han har modtaget en bøde på 40.000 kroner. Den har han nægtet at betale, og derfor skal han i dag i Retten i Herning.

Det er ifølge vævsloven ulovligt at donere sin sæd privat.

Læge Ida Donkin, som er medlem af Etisk Råd, forklarer, at der er risiko for at overføre sygdomme mellem mand og kvinde og videre til det ufødte barn, når sæden ikke er screenet, før kvinden lader sig befrugte.

- Der er en række etiske dilemmaer i det. Det kan også ses på den måde, at det i udgangspunktet er en dejlig ting, når du gerne vil hjælpe andre. Der kan være lange ventelister, og der er mange, der har udfordringer med at skulle blive gravide, siger hun.

Ifølge den tiltaltes forsvarsadvokat nægter manden sig skyldig i at have distribueret sæd i strid med vævsloven. Derudover mener han, at sagen indeholder spørgsmål af principiel karakter.

Nyheder

  1. Pave Frans i bedring efter infektion

    Helbredet har det bedre hos Pave Frans end i går.

    Her blev han indlagt på Gemeli-hospitalet i den italienske hovedstad Rom med en luftvejsinfektion.

    - Hans Hellighed Pave Frans hvilede godt i løbet af natten. Hans kliniske billede bliver gradvist bedre, og han fortsætter sin planlagte behandling, siger Vatikanets talsmand, Matteo Bruni, i en erklæring i dag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Meldingen lyder på, at Pave Frans trods sin indlæggelse arbejder videre, og han skriver på Twitter, at han er rørt af de mange beskeder, han har modtaget som følge af indlæggelsen.

  2. E-Boks har tekniske problemer - brugere kan ikke logge ind

    Hvis du ikke kan logge ind på e-Boks, så er problemet ikke hos dig, men hos den digitale postkasse.

    E-boks melder nemlig om, at teknikken driller.

    - Vi oplever i øjeblikket tekniske problemer, som kan medføre, at du ikke kan logge på, skriver e-Boks på sin hjemmeside.

    - Du kan i mellemtiden få vist din post fra det offentlige på Borger.dk og Virk.dk. Vi arbejder på en løsning og beklager ulejligheden, skriver e-Boks.

  3. Åbner Orange Scene: Det er en barnedrøm, der er gået i opfyldelse

    Det er den ultimative drøm, der er gået i opfyldelse for Næstved-bandet Blæst. De har fået den ærefulde tjans at åbne Orange Scene på Roskilde Festival til sommer. Siden hitsinglen 'Juice' udkom sidste år, er det gået stærkt for gruppen.

    Og selvom Blæst også spillede på Roskilde Festival sidste år, så er åbningen af Orange Scene noget helt andet.

    - At få lov til at prøve kræfter med den mytiske scene som Orange Scene er meget stort. Jeg har gået rundt og sagt, at jeg gerne ville åbne Orange, siden jeg var otte, fortæller trommeslager i bandet Lauge Kjærulff.

    Blæst åbner Orange Scene på årets Roskilde Festival onsdag den. 28 juni.

  4. 13 døde efter gulvet i hindu-tempel kollapsede

    Snesevis faldt ned i brønden under gulvet. (Foto: © Uncredited)

    Mindst 13 personer døde, og mange blev såret, da gulvet i et hindu-tempel kollapsede i Indien.

    Snesevis faldt ned i en brønd, som lå under gulvet, skriver det norske medie NTB.

    - 11 lig er blevet fundet i brønden, og to personer døde på hospitalet af skaderne efter ulykken, siger Narottam Mishra, som er indenrigsminister i delstaten Madhya Pradesh.

    Mange besøger templer over hele Indien i dag i forbindelse med den hinduistiske højtid Ramanavami.

  5. Odense vil lokke unge med gymnasiebaggrund til at vælge en erhvervsuddannelse

    Der er mangel på tømrere, anlægsgartnere og social- og sundhedsassistenter, men det er svært at få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

    Derfor forsøger Odense Kommune nu at række ud til de 18-24-årige, som ikke kommer direkte fra grundskolen - men måske har en gymnasial uddannelse med i bagagen.

    Det fortæller beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt fra Venstre.

    Odense Kommune vil blandt andet have fokus på de unge mellem 18 og 24 år, som står uden for uddannelses- eller arbejdsmarkedet.

    Kommunen har blandt andet anskaffet VR-udstyr, hvor de unge kan prøve at være frisør, murer eller lignende. Derudover skal et tættere samarbejde mellem erhvervsuddannelserne og kommunens beskæftigelsesafdeling forsøge at aktivere de unge.

  6. Østrigs kansler besøger Mette Frederiksen i morgen - skal diskutere migration

    Den østrigske kansler, Karl Nehammer, slår vejen forbi Danmark i morgen, hvor han skal mødes med statsminister Mette Frederiksen (S).

    Migration er på dagsordnenen, blandt andet stigningen i antallet af migranter og flygtninge, der søger mod EU, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

    - Den danske regering presser på for en reform af det europæiske asylsystem. For der er behov for nye løsninger i Europa, hvis vi for alvor skal få gjort op med migrationsstrømmene hertil. Det er nogle tanker, som også den østrigske regering deler, og det ser jeg frem til at drøfte med kansler Nehammer, udtaler statsministeren i meddelelsen.

  7. 1.902 køretøjer beslaglagt efter vanvidskørsel

    Politiet har i løbet af to år beslaglagt 1.902 køretøjer, som blev brugt til vanvidskørsel.

    Det viser tal fra Rigspolitiet.

    De nye regler om vanvidskørsel trådte i kraft i marts 2021.

    Reglerne gjorde det muligt for politiet at beslaglægge og bortauktionere køretøjer efter vanvidskørsel.

    - Vanvidskørsel er foragt for vores fællesskab og menneskers liv. Det er i mine øjne dybt forkasteligt – og det skal vi slå hårdt ned på, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

    - De mange beslaglæggelser tyder på, at stramningerne på området har været utroligt effektive, siger ministeren.

  8. Skatteminister arbejder på model, der kan forhindre store gevinster til mellemhandlere i elbranchen

    Skatteminister Jeppe Bruus (S) er klar til at se på, hvad man politisk kan gøre for at undgå, at enorme bonusser bliver udbetalt til mellemhandlere i elbranchen, skriver Ritzau.

    Det siger han Folketingssalen under førstebehandlingen af et lovforslag i dag.

    Netop mellemhandlerne har levet rigtig godt af de historisk høje elpriser. Det gælder for elhandlere, der for eksempel køber strøm fra vindmølleselskaberne, som de efterfølgende sælger videre til for eksempel Andel eller Norlys.

    I januar fremsatte regeringen en plan for beskatning af energiselskaberne, hvor de såkaldte mellemhandlere gik fri. Men det vil Jeppe Bruus nu altså arbejde på en model for.

    - Ingen af os kan jo leve med, at vi stiller en hjælpende hånd til rådighed - både for at hjælpe danskerne og for at hjælpe de her selskaber med administrationsomkostninger og ved at tage deres gældsposter. Og hvis det viser sig, at de så samtidig udbetaler tårnhøje bonusser, det hænger jo slet ikke sammen, siger Jeppe Bruus fra Folketingets talerstol.

  9. Minister indskærper overfor politikere, at brud på tavshedspligt kan straffes

    Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) indskærper overfor folketingsmedlemmerne, at de kan straffes for brud på tavshedspligten.

    - Udlændinge- og Integrationsministeriet er blevet bekendt med, at fortrolige oplysninger om ansøgere om dansk indfødsret, som ministeriet har oversendt til Indfødsretsudvalget, efterfølgende er blevet delt med repræsentanter for medierne.

    At videregive oplysningerne kan indebære en overtrædelse af tavshedspligten, og det kan straffes med bøde eller fængsel indtil seks måneder, står der i meddelelsen.

    Indskærpelsen kommer, efter at formanden for Folketingets Indfødsretsudvalg, Mikkel Bjørn (DF), har offentliggjort, at en identificerbar ansøger tidligere har fået en betinget fængselsstraf på 14 dage for dødstrusler, skriver Jyllands-Posten.

    Mikkel Bjørn mener ikke, at han har gjort noget galt.

    - Så længe oplysningen (om ansøgerens dom, red.) bliver brugt som en begrundelse for, hvorfor vi stemmer imod et bestemt forslag, så er det tvivlsomt, at der skulle være noget i vejen med det, siger han til Jyllands-Posten.

  10. Mand idømt et års fængsel for grooming af mindreårige

    En 25-årig mand fra Roskilde er blevet idømt et års fængsel for grooming af 15 mindreårige piger.

    Det skriver Midt- og Vestjællands Anklagere på Twitter.

    Groomingen skete på det sociale medie Snapchat, hvor han også udsatte flere for sextortion - det vil sige at udnytte seksuelle eller intime billeder og videoer af offeret til afpresning.

    Den 25-årige forbydes desuden at kontakte fremmede børn under 18 år på internettet i fem år.

    Fra den 1. juli i år forventes det, at en ny groomingbestemmelse i straffeloven træder i kræft, skriver Ritzau. Det betyder, at grooming og sextortion fremover får sin egen paragraf og kan give en hårdere straf. Det sker på baggrund af et forslag fra regeringen i februar.

  11. Ni amerikanske soldater meldes dræbt efter dobbelt helikopterstyrt

    Ulykkesstedet i Kentucky i nat dansk tid. (Foto: © WKDZ RADIO, Ritzau Scanpix)

    Ni soldater har mistet livet, efter to militærhelikoptere er styrtet ned i den amerikanske delstat Kentucky.

    Det fortæller en talsperson fra det amerikanske militær ifølge Washington Post.

    Hun uddyber ikke, om der er overlevende efter det dobbelte helikopterstyrt, der fandt sted i nat dansk tid.

    Ifølge det amerikanske militær skete ulykken nær militærbasen Fort Campbell, hvor to Blackhawk-helikoptere styrtede ned under en rutinemæssig træningsøvelse, beretter BBC.

    Der forventes mere information om ulykken senere i eftermiddag, når myndighederne holder pressemøde om sagen.

  12. Nye Borgerlige ekskluderer tidligere medlem af hovedbestyrelsen

    Svend Pedersen, der har været en del af hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige, er blevet ekskluderet fra partiet.

    Det oplyser politisk leder Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

    Vermund er blevet gjort bekendt med flere kontroversielle udtalelser fra Svend Pedersen på de sociale medier.

    Hun siger, at det især er kommentaren om, at "at alle gode danskere er racister", som hun har hæftet sig ved.

    - Jeg har gjort det klart, fra vi stiftede Nye Borgerlige, at vi er ikke racister, og vi ville ikke kendes som racister. Derfor har den slags også tidligere haft en kort proces i Nye Borgerlige, siger hun til Ekstra Bladet.

  13. Aktionærer siger ja til fusion mellem Novozymes og Chr. Hansen

    Aktionærerne i både biotekselskabet Novozymes og ingrediensvirksomheden Chr. Hansen har sagt ja til en fusion.

    Det skriver Finans.

    Selskaberne forventer, at fusionen kan gennemføres i løbet af fjerde kvartal i år eller første kvartal i 2024.

    Dog mangler der stadig en række godkendelser fra myndighederne, heriblandt en fra EU-Kommissionen, skriver Ritzau.

    Det samlede selskab vil få en årlig omsætning på omkring 3,5 milliarder euro. Det svarer til 26 milliarder kroner.

    De to selskaber er begge en del af det danske eliteindeks, C25.

    Opdateret klokken 18.07 med, at aktionærerne i Chr. Hansen også siger ja til fusion.

  14. AaB's direktør stopper ved udgangen af april

    Superligaklubben AaB oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at Thomas Bælum stopper som administrerende direktør.

    Det sker senest ved udgangen af april.

    Udmeldingen kommer, ugen efter at AaB meddelte, at tyske Sports Strategy Excellence 22 (SSE22) har købt 20 procent af klubben og har mulighed for at overtage endnu mere.

    Bælums exit skal også ses i det lys, forklarer bestyrelsesformand Niels David Nielsen.

    - Vi har haft en rigtig god dialog med Thomas igennem denne proces, og nu er vi et sted, hvor vi er trygge organisatorisk omkring det kommercielle setup, hvorfor begge parter mener, at timingen til at gå hver til sit er den rette.

    AaB ligger inden kvalifikationsspillet, som populært kaldes nedrykningsspillet, på en sidsteplads i Superligaen.

    Der er otte point op til AC Horsens. De to hold møder hinanden søndag klokken 14.

  15. Zelenskyj: Vi har sendt ubrugelige våben tilbage til europæisk land

    Fra et europæisk land har Ukraine modtaget luftforsvarssystemer, der ikke virker.

    Systemerne er derfor blevet sendt retur.

    Det fortæller landets præsident, Volodomyr Zelenskyj, til journalister fra nyhedsbureauet AP, da de ledsagede ham på en 48 timer lang togtur gennem det krigsramte land.

    Hvilket europæisk land, der er tale om, nævner præsidenten ikke.

    Under samme interview gentog Zelenskyj, at han fortsat mangler kampfly.

    - Vi har stadig ikke noget, når det kommer til moderne kampfly, lyder det.

  16. Kollegaerne peger på Frank som Årets Træner

    Thomas Frank har været cheftræner i Brentford siden efteråret 2018. Holdet ligger lige nu nummer otte i Premier League. (Foto: © Toby Melville, Ritzau Scanpix)

    Det er ikke kun i Brentford, at Thomas Frank møder opbakning.

    Det gør sig også gældende på hjemlige breddegrader, hvor en gruppe bestående af 64 danske trænerkolleger har kåret ham som Årets Træner for 2022.

    Det skriver Dansk Boldspil Union (DBU) på forbundets hjemmeside.

    Frank modtager prisen i konkurrence med Mainz' Bo Svensson, Silkeborgs Kent Nielsen og Flemming Pedersen i FC Nordsjælland, og det gør prisen endnu mere værdifuld for Thomas Frank.

    - Det er et stærkt felt, for det, Bo Svensson laver i Mainz, er vildt imponerende. Flemming P. er bare for vild - på den rigtig fede måde, og ham er jeg tidligt i min karriere blevet meget inspireret af.

    - Og så er der Kent Nielsen, som både er en god kollega og en god ven, som måske har spillet noget af den fedeste form for fodbold de seneste år i Superligaen, siger Brentford-træneren.

    Thomas Frank er netop nu et varmt emne i den engelske storklub Tottenham, der i sidste uge fyrede Antonio Conte som cheftræner.

  17. Kongehuset kom ud af 2022 med et underskud på over 8 millioner

    88,9 millioner kroner i apanage var ikke nok til at dække udgifterne for kongehuset sidste år.

    Kongehuset kom ud af 2022 med et underskud på 8,4 millioner kroner.

    Det viser kongehusets årsrapport for 2022, der er blevet offentliggjort i dag.

    - Året var præget af eksterne som interne udfordringer for kongehuset, lyder det på kongehusets hjemmeside i en pressemeddelelse.

    Der var i forvejen budgetteret med et underskud, som skulle trække på opsparingen, blandt andet fordi dronningens regeringsjubilæum ville koste ekstra penge, skriver kongehuset i årsrapporten.

    Derudover skyldes underskuddet, at man har brugt penge på at opgradere kongehusets it-sikkerhed, lave mobile arbejdspladser og installere ladestandere til de kongelie el-biler.

    - Herudover var der i budgettet forudset ekstra opgaver vedrørende vedligeholdelse af lokaler, som var udskudt fra 2021 på grund af corona, står der i årsrapporten.

    Desuden er kongehuset også ramt af stigende energipriser. Det har kostet 1,2 millioner kroner mere end i 2021, at energipriserne er røget i vejret, forklarer kongehuset.

    Og så har man haft et negativt afkast på kongehusets investeringer, lyder det.

    - Regnskabsresultatet blev yderligere påvirket af de øgede energipriser og den generelt høje inflation. Det økonomiske resultat afspejler desuden investeringer i it-sikkerhed, mobile arbejdspladser, bæredygtighed samt i vedligeholdelse af lokaler, skriver kongehuset.

  18. Wall Street Journal 'afviser på det kraftigste', at deres journalist i Rusland er spion

    The Wall Street Journal afviser, at deres reporter i Moskva, Evan Gershkovich, skulle være spion.

    Han blev i dag anholdt i byen Jekaterinburg i Ural og anklaget for at arbejde for den amerikanske regering. Det meddelte den russiske efterretningstjeneste FSB tidligere.

    - The Wall Street Journal afviser på det kraftigste beskyldningerne fra FSB og kræver øjeblikkelig løsladelse af vores betroede og dedikerede reporter, Evan Gershkovich. Vi står i solidaritet med Evan og hans familie, lyder det fra avisen i en udtalelse sendt til Reuters.

    Kreml ønsker ikke at udtale sig til Reuters og henviser til FSB, men siger dog, at Evan Gershkovich 'blev taget på fersk gerning' - uden dog at fremlægge nogen beviser på det.

  19. Var du ikke hjemme, da postbuddet kom med pakken? Nu forsøger PostNord sig med fotodokumentation

    Har du stået derhjemme og raset over at få en besked fra PostNord om, at postbudet desværre ikke traf nogen hjemme ved pakkeleveringen?

    Sådan en situation har PostNord et utal af gange fået kritik for, og problematikken er blevet beskrevet gennem flere år i medierne.

    Nu vil man forsøge sig med at tage billeder af pakkerne foran folks hjem for at bevise, at postbudet rent faktisk ringer på døren i et forsøg på at gøre oplevelsen med pakkeleveringer fra PostNord bedre.

    Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

    - Selvom de faktiske sager, hvor et bud ikke ringer på, er forsvindende få, så lever fortællingen desværre endnu. Derfor skal vores bude fra i dag tage et billede af pakke og pakkemodtagerens indgangsparti for at dokumentere, at vi har været forbi og forsøgt at træffe modtageren hjemme, siger Stine Sander, Pakke- og Kommunikationsdirektør i PostNord Danmark.

  20. Dødstal efter færgebrand i Filippinerne stiger til 31

    Færgebranden har kostet mindst 31 mennesker livet. (Foto: © Handout, AFP or licensors)

    Det har kostet mindst 31 personer livet, at en færge brød i brand i det sydlige Filippinerne.

    Mindst syv er fortsat savnet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

    Personerne er enten omkommet i flammerne eller ved drukning.

    En del mennesker blev reddet af både kystvagten, en anden færge og lokale fiskere, efter de var sprunget i havet, siger guvernør Jim Hataman.

    Han oplyser samtidig, at en undersøgelse for de nærmere omstændigheder nu er sat i gang.

    Færgen, hvis navn er MV Lady Mary Joy 3, var på vej til byen Jolo i Sulu-provinsen fra den sydlige havneby Zamboanga, da den brød i brand ved øen Basilan.

    Der befandt sig omkring 250 personer ombord på færgen.

  21. Russisk far flygtede efter dom for børnetegning: Nu er han pågrebet af politiet

    Aleksej Moskaljov, der flygtede, da han blev idømt to års fængsel for at tilsværte Ruslands hær, er blevet pågrebet af russisk politi.

    Det oplyser hans advokat, Dmitrij Zakhvatov, ifølge Ritzau.

    Hans 13-årige datter tegnede en tegning i skolen, som kritiserede krigen i Ukraine, hvilket fik faren dømt.

    Aleksej Moskaljov, som er enlig far, har været adskilt fra sin datter, siden han blev sat i husarrest i begyndelsen af marts.

    Datteren er sendt på et børnehjem, som skulle være et "rehabiliteringscenter" for mindreårige i hjembyen Jefremov 300 kilometer syd for Moskva, skriver Ritzau.

  22. Russisk deltagelse får dansk forbund til at aflyse fægtestævne

    Dansk Fægte-Forbund har valgt at aflyse et internationalt fægtestævne, fordi verdensforbundet FIE har givet russere og belarusere tilladelse til at deltage i turneringer.

    Beslutningen blev ifølge bestyrelsesformand Jan Sylvest Jensen truffet på et møde onsdag aften.

    - Vi nåede frem til, at vi desværre ikke er i stand til at afvikle det. Det kan vi ikke, når reglerne er, som de er nu, hvor russerne og belaruserne får lov til at være en del af det. Det kan vi ikke se os selv i, siger han til Ritzau.

    På en ekstraordinær kongres 10. marts besluttede FIE at indlemme russere og belarusere igen. De havde været udelukket siden marts sidste år i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

    Afgørelsen gør det muligt for de to landes fægtere at deltage ved kontinentale mesterskaber, VM og ikke mindst OL-kvalifikationen.

  23. Journalist anholdt af russisk sikkerhedstjeneste: Mistænkes for spionage

    Wall Street Journal-journalist Evan Gershkovich er blevet anholdt af den russiske sikkerhedstjeneste, FSB.

    Det beretter flere medier, heriblandt AP og Reuters.

    Sikkerhedstjenesten oplyser ifølge AP, at Gershkovich "indsamlede klassificerede oplysninger om aktiviteterne i en af virksomhederne i det russiske militærindustrielle kompleks".

    Gershkovich har i sit arbejde som journalist blandt andet rapporteret om krigen i Ukraine, Rusland og den russiske økonomi. Han har tidligere arbejdet for nyhedsbureauet AFP og Moscow Times, oplyser han på sin egen hjemmeside.

    Han blev arresteret i byen Jekaterinburg og risikerer op til 20 års fængsel, beretter statsdrevne russiske medier ifølge AP.

  24. Ti børnehaver og legepladser skal undersøges: Region kan ikke afvise risiko for PFAS-forurening

    Region Syddanmark vil nu have gennemgået jorden på fem børnehaver og offentlige legepladser på Fyn og fem i Jylland.

    Det skyldes, at de alle er placeret nær en tidligere fabrik eller losseplads, og at der derfor er risiko for PFAS-forurening.

    Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

    Undersøgelserne vil begynde i påskeugen, hvor der er færrest, der benytter legepladserne, og et resultat ventes i maj. Indtil da kan børnene lege videre i områderne.

    - Det er vores fagfolks vurdering, at PFAS ikke udgør en akut risiko for børnenes leg med jorden. Derfor kan legepladserne godt benyttes som hidtil, indtil vi har modtaget undersøgelsernes resultater, siger Poul Erik Jensen (S), der er formand for Miljøudvalget i Region Syddanmark.

    Legepladserne er ifølge regionen tidligere blevet undersøgt for forurening, uden man fandt noget. Men det var før, PFAS blev et stof, som regionen undersøgte for.

    Du kan se listen over berørte legepladser her.

  25. Så er programmet fastsat: Dansk popgruppe åbner Roskilde Festival

    Blæst åbner Roskilde Festival. Fotoet er fra Gaffa Prisen 2023, hvor gruppen blev Årets Nye Navn. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

    Der er lagt i kakkelovnen til fest og farver, når den danske popgruppe Blæst åbner Orange Scene på Roskilde Festival til sommer.

    Det fremgår af årets endelige program, som festivalen i dag har offentliggjort.

    Blæst lagde Roskilde Festivals Rising-scene ned sidste år, men blev i efteråret ramt af stress og aflyste alle koncerter. Nu er de fire bandmedlemmer klar til at åbne Festivalens største scene.

    Blandt nye navne på plakaten findes også Lizzo, Busta Rhymes og Atlanta-rapperen Latto.

    Den amerikanske sanger og rapper Lizzo er for mange fans blevet et forbillede for kropspositivisme, og hun passer godt til Roskildes program, mener programchef Anders Wahrén.

    - Årets program er sat sammen for at vise, at positiv forandring er mulig, hvilket gør Lizzo til det perfekte navn til at lukke sommerens festival på Orange Scene, siger han til Ritzau.

    En stor del af Roskildes musikprogram var allerede kendt.

    På plakaten står i forvejen Kendrick Lamar, Queens of the Stone Age, Lil Nas X, Tove Lo, Blur, Christine and the Queens og Rosalía.

  26. Hamilton har ikke planer om at forlade Mercedes

    38-årige Lewis Hamilton vil gerne fortsætte karrieren hos Mercedes. (Foto: © MARTIN KEEP, Ritzau Scanpix)

    Rygterne om Formel 1-stjernen Lewis Hamiltons mulige exit fra Mercedes har længe svirret, men nu maner den syvdobbelte verdensmester selv historien til jorden.

    - Holdet er som en familie, og jeg føler mig hjemme her. For at være ærlig ser jeg mig selv køre for Mercedes indtil mine sidste dage. Jeg har fantastiske kolleger og stærke relationer på holdet.

    - Jeg vil bidrage til at få holdet fremad. Hvis der nogensinde kommer et punkt, hvor jeg ikke kan det længere, er det måske tid til, at der kommer en yngre kører ind, siger Lewis Hamilton.

    Lewis Hamiltons kontrakt med Mercedes udløber til næste sæson, og selv om der endnu ikke er sat pen mod papir, så har teamchef Toto Wolff garanteret, at der vil ske drastiske ændringer med bilen, så de seneste sæsoners skuffende resultater ikke vil gentage sig.

    Det kan du læse mere om herunder.

  27. Ledigheden herhjemme stiger igen - men den er fortsat meget lav

    For fjerde måned i træk kommer der flere ledige hænder på det danske arbejdsmarked.

    Tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden stiger igen og nu er på 81.700 ledige, som er en stigning på 500 fra januar til februar.

    Ledighedsprocenten på 2,8 er uændret.

    Stigningen er begrænset, siger Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

    Han er heller ikke overrasket over tallet, skriver han i en kommentar til Ritzau.

    - Vi skal i den kedelige udvikling huske på, at ledigheden kommer fra det laveste siden 2008. Det betyder, at ledigheden fortsat er meget lav, og det ændrer de seneste måneders stigende ledighed ikke på, skriver han.

  28. Flere frygtes døde, efter to militærhelikoptere stødte sammen i USA

    To helikoptere fra den amerikanske hær er stødt sammen under en militærøvelse i delstaten Kentucky i det østlige USA.

    Det oplyser en talsmand for hæren, skriver Reuters.

    Hvad der er sket med de ombordværende er foreløbig ikke belyst, men ifølge guvernøren i delstaten, Andy Beshear, så kan der være dødsofre.

    - Vi har modtaget nogle barske nyheder fra Fort Campbell, og af de foreløbige rapporter om et helikoptersammenstød må der forventes dødsofre, skriver han tidligt torsdag lokal tid på Twitter.

    Det er fortsat uklart, hvad der gik galt under øvelsen.

  29. Kendt helt fra Hollywood-film: Løsladte Paul Rusesabagina er tilbage i USA

    Paul Rusesabagina blev i 2021 iømt 25 års fængsel for terrorisme ved en domstol i Rwanda. Hans støtter mener, at retssagen var fyldt med fup og uregelmæssigheder. Her ses han iført håndjern ankomme til retten sidste år. (arkiv) (Foto: © CLEMENT UWIRINGIYIMANA, Ritzau Scanpix)

    Den fængslede Paul Rusesabagina fra 'Hotel Rwanda' er kommet tilbage til USA, efter han for nylig fik sin fængselsdom på 25 år omstødt.

    Rusesabaginas person blev verdensberømt på grund af Hollywood-filmen 'Hotel Rwanda', hvor han portrætteres som en helt under folkemordet i landet i 1994.

    - Jeg er meget glad for at byde Paul Rusesabagina velkommen tilbage til USA. Det er godt at have ham tilbage på amerikansk jord og genforenet med sin familie og venner, som længe har ventet på, at denne dag ville oprinde, skriver rådgiver i Det Hvide Hus Jake Sullivan på Twitter.

    Rusesabagina har levet mange år i eksil og har været en kritiker af Rwandas præsident, Paul Kagame.

    Han er medstifter af oppositionspartiet Rwandas Bevægelse for Demokratisk Forandring (MRCD), og en gren af partiet blev i 2018 og 2019 anklaget for at stå bag angreb på landsbyer i det sydlige Rwanda.

    Paul Rusesabagina afviste at have noget med angrebene at gøre, men blev alligevel dømt.

  30. Regnbuestribede anførerbind bliver forbudt ved VM, hævder tysk holdleder

    Det tyske landshold, der har været særdeles vokale om deres intentioner om at bruge et regnbuestribet anførerbind ved det kommende VM i fodbold for kvinder, kan godt glemme det.

    Sådan lyder udmeldingen fra landsholdets holdleder, Maika Fischer.

    - FIFA har informeret os om, at alle deltagende lande skal bære FIFA's anførerbind med FIFA-kampagnen, fortæller den tyske landstræner Maika Fischer.

    I stedet skal alle lande, ifølge Fischer, bære Fifas officielle anførerbind. Hun siger samtidig, at Tyskland ikke vil modsætte sig Fifas regler.

    Ved herrernes VM i Qatar ville flere hold, herunder både Tyskland og Danmark, bære et anførerbind med teksten "One Love" for at vise støtte til mangfoldighed.

    Det afviste Fifa, der desuden truede med at give et gult kort til anførere, der bar armbindet.

    Dansk Boldspil Union (DBU) afventer en udmelding fra Fifa, men ifølge Svenska Dagbladet, der har været i kontakt med det internationale fodboldforbund, så har Fifa ikke taget en endelig beslutning.

  31. Narkobarons flodheste skal flyttes: Det koster nu Colombia tocifret millionbeløb

    70 flodheste, der stammer fra Escobars køb i 80'erne, skal nu flyttes. (Foto: © Fernando Vergara, Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.)

    Hvad gør man, hvis man har virkelig mange penge, men ikke rigtig ved, hvad man skal bruge dem på?

    Hvis man hed Pablo Escobar i 1980'erne, købte man et par afrikanske flodheste. Men da narkobaronen døde nogle år senere, blev flodhestene overladt til at bevæge sig frit i området Antioquia i Colombia, og nu står myndighederne over for en større udfordring.

    Det skriver The Guardian.

    Som årene er gået, har dyrene parret sig, og selvom myndighederne har forsøgt at holde bestanden nede, er det nu endt med 70 flodheste i området.

    Nu skal de store dyr flyttes, og det bliver ikke helt billigt: 3,5 millioner dollar svarende til omkring 24 millioner kroner.

    Planen er i første omgang at fange og flytte næsten halvdelen af flodhestene de kommende måneder. På sigt skal ti af dem til et reservat i det nordlige Mexico, mens resten skal til et endnu unavngivet anlæg i Indien, skriver avisen.

Mere fra dr.dk