Mike Villa Fonseca forlader Moderaterne og bliver løsgænger

Årsagen til politikerens afgang er, at han har forbrudt sig på partiets adfærdskodeks ved at være kæreste med en pige på under 18 år.

Mike Villa Fonsecas afgang fra Moderaterne kan potentielt betyde, at regeringen mister sit indenrigspolitiske flertal. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

Folketingspolitikeren Mike Villa Fonseca fra Moderaterne går på sygeorlov fra sit folketingsarbejde, og han vender ikke tilbage til partiet.

Til mediet fortæller Mike Villa Fonseca, at han har fået at vide af partiet, at han ikke kan vende tilbage efter sin sygeorlov. Derfor bliver han løsgænger.

Årsagen er, at politikeren har brudt sig på Moderaternes adfærdskodeks ved at være kæreste med en pige på under 18 år.

Politikeren er selv 28 år og har blandt andet været kulturordfører og indenrigsordfører for partiet.

Der har ifølge Mike Villa Fonseca været øget interesse for hans forhold, og derfor står han frem her til aften, siger han til TV2.

Mike Villa Fonseca er valgt ind i Sjællands Storkreds, og han kommer fra Køge. Han er uddannet sygeplejerske og har efterfølgende arbejdet som brandmand, før han blev valgt ind i Folketinget.

Regeringen kan miste sit indenrigspolitiske flertal

Den nu tidligere moderate politiker bliver løsgænger i folketinget og tager dermed sit mandat med sig.

Hvis ikke han bliver medlem af ét af de to andre regeringspartier, Socialdemokratiet og Venstre, mister regeringen sit indenrigspolitiske flertal. Det er flertallet uden de nordatlantiske mandater.

Han har endnu ikke kommenteret på, om han som løsgænger vil bakke op om regeringens linje eller stemme med oppositionen.

DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra Mike Villa Fonseca.

Fra formand for Moderaterne og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen lyder det fredag aften:

- Det er mig, der har skrevet til Mike Fonseca, at han ikke kan være i Moderaterne mere. Selvfølgelig kan man ikke repræsentere Moderaterne, hvis man har seksuelle relationer med børn, der går i 8. klasse. Det er bundlinjen i den her sag. Det er Mike Fonseca, der svigter her, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2.

- Hvis Mike Fonseca er respektfuld over for Moderaterne, så vil jeg da appellere til, at han melder sig ud af Folketinget, siger Lars Løkke Rasmussen, der også fortæller, at han torsdag brugte fem timer i møde med Mike Fonseca for at overbevise ham om, at han ikke passer ind i Moderaterne eller i Folketinget.

DR forsøger at få en kommentar fra Mike Fonseca, der endnu ikke er vendt tilbage.