Seneste Nyt

Millioner vil se Toy Story og Star Wars: Kunderne strømmer til Disneys streamingtjeneste

Streamingtjenesten Disney+ får stadig flere kunder i nettet. Ved udgangen af det seneste kvartal er man nu oppe på 152,1 millioner abonnementer på verdensplan.

Det svarer til en stigning på 31 procent, hvis man sammenligner med det samme kvartal sidste år.

Det fremgår af Walt Disney-koncernens kvartalsregnskab, der er blevet offentliggjort her til aften.

Konkurrenten Netflix har en kurve, der peger den modsatte vej. Således har man den seneste kvartal mistet omkring en million kunder. Til gengæld er man stadig størst med knap 221 millioner streaming-abonnenter verden over.

Nyheder

 1. Den amerikanske rapper Coolio er død

  Coolios hit "Gangsta's Paradise" strøg også til tops på pophitlister i 16 europæiske lande og blev årets største sang på den amerikanske hitliste Billboard. (Foto: FRED PROUSER © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske rapper bag hittet "Gangsta's Paradise", Coolio, er død i Los Angeles i en alder af 59 år.

  Det bekræfter hans manager Jarez Posey over for New York Times og flere andre nyhedsmedier.

  Årsagen til Coolio død er endnu ikke blevet offentliggjort.

  Rapperens megahit "Gangsta's Paradise" fra 1995 var Coolios, som har det borgerlige navn Artis Leon Ivy Junior, gennembrud, og den var soundtrack til filmen "Dangerous Minds".

  Flere af Coolios rapkolleger har udtrykt deres sorg over rapperens død på sociale medier.

  - Jeg er ude af den. Jeg har lige hørt, at min gode ven Coolio er død, skriver rapperen Vanilla Ice på Twitter.

 2. Iransk droneangreb dræber 9 og sårer 32 i det kurdiske Irak

  I et iransk droneangreb har 9 personer mistet livet i det nordlige Irak, mens 32 er blevet efterladt såret.

  Det skriver det statslige irakiske nyhedsbureau INA ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

  En række kurdiske partier var tilsyneladende mål for droneangrebet, blandt andet KDPI, som er et parti for iranske kurdere. KDPI, som er en venstreorienteret gruppe, er forbudt i Iran.

  Oplysningen om angrebet kom igennem INA fra den kurdiske regions sundhedsminister Saman Barzinji.

  Det irakiske udenrigsministerium oplyser, at den iranske ambassadør vil blive indkaldt til et møde, hvor han vil få overleveret en skriftlig besked med "hårde ord".

  Den kurdiske regionale regering fordømmer angrebene.

  - Vi fordømmer på det kraftigste disse fortsatte angreb, som har ledt til dødsfald blandt civile, og vi opfordrer til en standsning af disse overtrædelser, lyder det i en udtalelse fra regeringen ifølge nyhedsbureauet.

 3. Irans præsident: Ung kvindes død har gjort alle kede af det - men kaos er uacceptabelt

  Protesterne rundt om i Iran fortsætter ovenpå den unge kvinde Mahsa Aminis død for to uger siden i det iranske moralpolitis varetægt.

  Den iranske præsident, Ebrahim Raisi, forsøger nu igen at overbevise befolkningen om, at man skal stoppe de mange demonstrationer, hvor der er både er blevet krævet bedre vilkår for kvinderne i landet og et opgør med det islamiske præstestyre.

  - Vi er alle kede af denne tragiske hændelse. Men kaos er uacceptabelt, sagde Raisi i et interview på iransk stats-tv ifølge Reuters.

  - Regeringens røde linje går ved vort folks sikkerhed. Man kan ikke tillade, at nogen forstyrrer samfundsfreden gennem oprør.

  - Enhver, der har deltaget eller antændt det her kaos og oprør, vil blive holdt ansvarlige, sagde præsidenten.

  Ifølge de statslige medier er der foreløbigt 41 døde, heriblandt politifolk og medlemmer af regeringstro militser, i forbindelse med demonstrationerne, som har spredt sig rundt i hele landet. Derudover har den iranske revolutionsgarde fyret missiler ind over grænsen til den kurdiske del af Irak, hvor mindst ni mennesker blev dræbt.

 4. Oversvømmelser og strømafbrydelser: Orkanen Ian er gået i land i Florida

  Byen Naples i Florida er ramt af orkanen Ian. Video: EurovisionNews/@Chad71777859

  Orkanen Ian har nu ramt det amerikanske fastland ved byen Cape Coral i det sydvestlige Florida

  Det blæser med op til 250 kilometer i timen. Så lige nu er orkanen Ian kategoriseret som en meget kraftig kategori-4-storm, og det er det næsthøjeste niveau på den såkaldte Saffir-Simpson-skala.

  Ifølge hjemmesiden poweroutage.us har orkanen lige nu ført til, at mere end en million husstande i Florida står uden strøm.

  Flere byer er hårdt ramt af de ødelæggelser, som orkanen udløser. Således er der nu oversvømmelser mange steder i Florida. Det gælder blandt andet i Naples, som det ses i videoen herover.

 5. Zelenskyj takker for støtten efter at have ringet rundt til allierede

  Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har tidligere i dag haft godt gang i telefonen for at sikre sig, at Ukraine fortsat har fuld opbakning fra sine allierede inden den forventede russiske annektering af de delvist besatte regioner.

  Zeleneskyj fortæller ifølge Reuters i sin daglige videotale, at han i dag har talt med lederne for Storbritannien, Canada, Tyskland og Tyrkiet i i et forsøg på opfordre til mere militær støtte og skrappere sanktioner mod Rusland som en reaktion på de såkaldte folkeafstemninger i de fire regioner i den sydøstlige del af Ukraine.

  - Tak, allesammen, for jeres klare og uomtvistelige støtte. Tak for jeres forståelse for vores position. Ukraine kan ikke og vil ikke tolerere russiske forsøg på at erobre nogen del af vores land, sagde den ukrainske leder i videotalen.

 6. Aalborg Håndbold indkasserer sæsonens første Champions League-nederlag

  Aalborg-mandskabet takkede for en flot opbakning trods et skuffende resultat. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Det blev for stor en mundfuld for Aalborg Håndbold i aftenens Champions League-hjemmekamp mod polske Lomza Kielce.

  Aalborgenserne tabte opgøret med 30-28 og indkasserer dermed sæsonens første nederlag i turneringen.

  Danskerne lagde ellers godt fra land og var i flere ombæringer i front med tre scoringer. Men kort inden pausen tog polakkerne fat, og herfra så de sig ikke tilbage.

  Lomza Kielce holdt føringen hele vejen hjem, og selvom Aalborg viste tænder få minutter før slutfløjt, så var det for sent til at stoppe polakkerne i at tage de to point.

  Med nederlaget rykker danskerne en plads ned i tabellen og indtager nu en midlertidig andenplads i gruppespillet

 7. To militærhelikoptere fra Uganda styrtet ned: Mindst 22 dræbt

  Mindst 22 mennesker blev dræbt, da to ugandiske militærhelikopter styrtede ned mandag og tirsdag i henholdsvis den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo og lige over grænsen inde i Uganda. Det oplyser en talsmand for hæren i Congo til Reuters.

  Uganda sendte tilbage i december tropper til nabolandet for at hjælpe med at bekæmpe en oprørsgruppe, der er kendt som Allied Democratic Forces (ADF). Gruppen er en af adskillige militsgrupper, som det sidste årti har deltaget i kampen om land og ressourcer i den mineralrige, østlige del af DR Congo. Og efter aftale med regeringen i DR Congo fortsætter Ugandas militære tilstedeværelse i landet.

  En talsmand for den ugandiske hær Felix Kulayigye bekræftede det ene af helikopterstyrtene, og at det havde medført dødsofre, men han kunne ikke oplyse flere detaljer.

 8. Rystelser i undergrunden overvåges døgnet rundt efter gaslæk

  De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (Geus) har siden tirsdag døgnovervåget rystelser i den danske undergrund.

  Ifølge Geus er der i Danmark normalt ikke seismiske hændelser, der kræver overvågning døgnet rundt.

  - Men på grund af denne ekstraordinære situation har Geus siden tirsdag formiddag den 27. september overvåget for hændelser døgnet rundt og fortsætter foreløbigt med dette, skriver Geus på deres hjemmeside.

  Geus' direktør, Flemming Larsen, sagde på et pressemøde i dag, at man døgnovervåger, så man hurtigere kan varsle om usædvanlige hændelser.

 9. USA advarer Rusland om nye konsekvenser, hvis annektering gennemføres

  Hvis Rusland som forventet gennemfører en annektering af de fire delvist besatte områder i det sydøstlige Ukraine ovenpå de såkaldte folkeafstemninger om nationalt tilhørsforhold, vil det få konsekvenser. Det fastslår en talskvinde for Det Hvide Hus.

  - Som svar vil vi samarbejde med vores allierede og partnere om at indføre yderligere økonomiske sanktioner mod Rusland og på de personer og enheder indenfor og udenfor Rusland, som støtter denne aktion, siger Det Hvide Hus' pressesekretær Karine Jean-Pierre ifølge Reuters i en udtalelse.

  - Ifølge vore oplysninger var ethvert aspekt af disse folkeafstemninger forudaftalt og orkestreret af Kreml, tilføjede hun.

 10. FN's Sikkerhedsråd diskuterer gaslækager på fredag

  FN's Sikkerhedsråd mødes på fredag for at diskutere gaslækagerne i Østersøen.

  Det oplyser Frankrig, der lige nu har formandskabet i Sikkerhedsrådet.

  Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, sagde på et pressemøde i dag, at både Sverige og Danmark var blevet bedt om at levere information til Sikkerhedsrådet om gaslækagerne i rørledningerne i Nord Stream 1 og 2.

  Tidligere i dag meddelte Rusland, at man havde anmodet om mødet i Sikkerhedsrådet.

 11. Flygtende russere mødt af demonstranter i Georgien

  • Mange tusinde russere er flygtet ud af landet, siden invasionen af Ukraine begyndte. Georgiske aktivister demonstrerer her ved grænseovergangen Kazbegi/Verkhniy. (Foto: VANO SHLAMOV © Ritzau Scanpix)
  • "Rusland er en besætter, Putin er en terrorist," står der på plakaten, mens demonstranterne holder både det ukrainske og det georgiske flag op i vinden. (Foto: VANO SHLAMOV © Ritzau Scanpix)
  • Et smil har bredt sig på denne mands læber, efter han er krydset ind over grænsen - også selvom han blev mødt af protester. Siden den seneste mobilisering har mænd, der eventuelt kunne blive indkaldt haft travlt med at forlade Rusland. (Foto: Irakli Gedenidze © Ritzau Scanpix)
  • "Russiske desertører er ikke velkomne", står der på en af demonstranternes plakater. (Foto: VANO SHLAMOV © Ritzau Scanpix)
  • Mange russere krydser grænsen ind til Georgien på deres cykler og undgår dermed at holde i den lange bilkø på den russiske side. (Foto: Irakli Gedenidze © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  Når russerne i de her dage flygter til nabolandene for at undgå at blive en del af den russiske hær, der har invaderet Ukraine, kunne man tro, at de ville blive set som meningsfæller og modtaget med åbne arme af krigsmodstanderne.

  Men det er ikke tilfældet - i hvert fald ikke i Georgien, hvor de mange russiske flygtninge bliver mødt af protesterende demonstranter.

  ITV's nyhedsredaktør Emma Burrows har i en række tweets dokumenteret nogle af plakatbudskaberne fra de demonstrerende georgiere.

  "I meningsmålinger støtter de fleste af jer krigen. Så hvorfor rejser I nu?", lyder et af dem, mens et andet gør opmærksom på, at det ikke kun er Putin, der er i krig med Ukraine.

  "Putin har ikke personligt sendt raketterne af sted. Putin og 190.000 af hans kloner er ikke kommet til Ukraine i en tank, men det er 190.000 russere".

  (© EJ_Burrows@Twitter.com)
 12. Suveræne Silkeborg pligtsejrer i pokalturneringen

  Onsdag aften var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet i pokalturneringen.

  Silkeborg fra Superligaen var på besøg hos Næstved, der til dagligt spiller i 1. division. Med en sejr på 3-0 marcherede Silkeborg stensikkert videre til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen, hvor enten Hørsholm-Usserød eller AC Horsens venter.

  Onsdagens sejr blev sparket i gang efter 17 minutter, da Niklas Helenius på en friløber kunne score til 1-0. Der blev doblet op på et forrygende kontraangreb, hvor unge Anders Dahl gjorde det til 2-0. Indskiftede Tonni Adamsen lukkede med sin scoring i anden halvleg.

  Øverst kan du se højdepunkter fra kampen.

  Den 19. oktober finder Silkeborg ud af, hvem de skal møde i ottendedelsfinalen.

 13. Dronning Margrethe efter at have frataget prins Joachims børn deres titler: 'Tror, det er godt for dem'

  Dronning Margrethe siger, at hun længe har overvejet at fratage prins Joachims børn deres prinse- og prinsesssetitel.

  Det siger hun i en kommentar på vej ind på Nationalmuseet her til aften.

  - Det er overvejelser, som jeg har gået med ganske længe, og jeg tror, det er godt for dem, siger hun til den fremmødte presse ifølge Ritzau.

  Da kongehuset oplyste om beslutningen tidligere i dag fremgik det, at dronningens hensigt var at give de fire børnebørn friere rammer.

  Uden prinse- og prinsessetitler vil de være friere til at skabe deres egen tilværelse "uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til kongehuset som institution indebærer", skrev kongehuset i en pressemeddelelse.

  De fire kongelige børnebørn kan stadig anvende deres adelstitler som grever og komtesse af Monpezat.

 14. Kongehuset: 'Stor forståelse for at det er svært for prins Joachim og hans familie'

  Fra 1. januar 2023 kan prins Joachim og prinsesse Maries børn ikke længere kalde sig prinser og prinsesser.

  Det har dronning Margrethe besluttet, og ifølge kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, ser dronningen fremad med sin beslutning:

  - Dronningen har siddet 50 år på tronen og er siden januar blevet hyldet for sit mangeårige virke for Danmark. Men dronningen ser også stadig fremad og har således valgt at bruge anledningen til at tilpasse monarkiet til fremtidens opgaver og krav til et kongehus i pagt med tiden, udtaler hun til DR og fortsætter:

  - Når det så er sagt, så er det jo en ny situation, og jeg tror alle har stor forståelse for, at det er svært for prins Joachim og hans familie.

  Ifølge grevinde Alexandras presseansvarlige, Helle von Wildenrath Løvgreen, er grevinde Alexandra, prins Joachim og prinsesse Marie "kede af det og chokerede" over beslutningen.

 15. Titusindvis af tjekker protesterer i Prag mod Nato- og EU-medlemskab

  En fuckfinger rettet mod USA var et af budskaberne ved dagens demonstration i Prag. (Foto: Michal Cizek © Ritzau Scanpix)

  En demonstration, som blandt andet er organiseret af højreekstremister og kommunister, har i dag fået titusindvis af tjekker på gaden i Prag for at protestere mod regeringens håndtering af de stigende energipriser samt landets medlemskab af Nato og EU.

  - En regering har to forpligtelser: at sørge for vores sikkerhed og vores økonomiske fremgang. Denne regering opfylder ingen af forpligtelserne, sagde en talerne ved demonstrationen ifølge Reuters.

  Den tjekkiske centrum-højre-regering med premierminister Petr Fiala i spidsen har indtil nu bakket op om EU's sanktioner mod Rusland. Samtidig har man indført prisloft på strømmen til de private husholdninger samt økonomisk støtte til virksomhederne.

 16. Sikkerhedsklodser sat op foran stort gasanlæg

  Betonklodser sat op ved gasbehandlingsanlæg. (Foto: Magnus Damborg © DR)

  Der er sat store betonklodser op foran Ørsteds gasbehandlingsanlæg Nybro, som ligger vest for Varde. Det bekræfter Ørsted overfor DR,

  En lang række gasrør fra Nordsøen ryger ind i terminalen og bliver herfra sendt videre. Og nu er sikkerheden på stedet øget.

  Der er blevet sat betonklodser op, så køretøjer må sænke farten for at komme ind på stedet.

  Efter hændelsen på Nord Stream 1 og Nord Stream 2 er beredskabsniveauet for el- og gassektoren hævet til niveau 4, som er det næsthøjeste niveau.

 17. Rusland vil have sag om gaslækager taget op i FN's Sikkerhedsråd

  Rusland vil nu have FN's Sikkerhedsråd til at tage sagen op om gaslækagerne ud for Bornholm.

  Det oplyser det russiske udenrigsministerium.

  - Rusland agter at indkalde til et officielt møde i FN's Sikkerhedsråd i forbindelse med provokationerne om gasledningerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2, skriver udenrigsministeriet ifølge Ritzau.

  Rusland er et af de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd.

 18. Kulturministeren afviser at forlænge midlertidig Team Danmark-tilskud

  Onsdag var kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i samråd om regeringens forslag om at stoppe det ekstra tilskud til Team Danmark, som varetager den overordnede planlægning af eliteatleter i Danmark.

  Det skriver Ritzau.

  Team Danmark fik i 2017 bevilget et ekstra tilskud på 4,1 millioner kroner som kompensation for mindre støtte. Men det udløber nu.

  - Vi anerkender og har den største respekt for Team Danmarks arbejde, men det var en midlertidig bevilling, som nu løber ud, lød det fra Ane Halsboe-Jørgensen i samrådet.

  Men Team Danmark er langt fra tilfredse med at gå ned i støtte.

  - Vi står med en stor udfordring midt i forberedelserne til OL i 2024. Vi er i et kritisk moment i eliteidrætten, da alle andre lande opruster, men vi står stille. Det er den forkerte vej, siger Team Danmarks direktør, Peter Fabrin, ifølge Ritzau.

  Han peger på, at Team Danmark har brug for flere midler og ikke færre.

 19. Rusland begrænser antallet af bilister, der kan krydse grænsen til Georgien

  Russere venter i en flere kilometer lang bilkø på at krydse grænsen til Georgien. (Foto: MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT © Ritzau Scanpix)

  Myndighederne i den russiske region Nordossetien vil nu begrænse antallet af biler, der kan krydse grænsen til Georgien.

  Det sker, efter at tusindvis af russere de seneste dage har søgt over grænsen for at undgå at blive hvervet til krigen mod Ukraine.

  Lederen af Nordossetien, Sergej Menjalo, skriver på mediet Telegram, at han har sat den bjergrige russiske region i "højt alarmberedskab".

  - De seneste to dage har mere end 20.000 krydset grænsen i vores sektion. Vi kan ikke sørge for sikkerheden, hvis antallet fortsætter med at stige, skriver han på Telegram ifølge det britiske medie The Guardian.

 20. Julehjælpen til udsatte familier tredobles

  Et bredt politisk flertal har besluttet at tilføre 10 millioner kroner yderligere til puljen til julehjælp, hvor der normalt er cirka fem millioner kroner i puljen årligt. Dermed kan de organisationer, der uddeler julehjælp, i år dele 15 millioner kroner ud til socialt udsatte familier. Det oplyser Social- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

  - Julen kan være svær for økonomisk klemte familier. Med de stigende priser i år kan det synes helt uoverskueligt også at skulle have råd til juleand og gaver. Julehjælpen er en målrettet hjælpende hånd til udsatte familier, der får mulighed for at give deres børn en jul som klassekammeraterne med en gave under træet og julemad, der er bare lidt ud over det sædvanlige, siger social- og ældreminister Astrid Krag.

  Flertallet bag de ekstra midler består af Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet.

 21. Fisketorvet evakueret efter strømafbrydelse

  Kunderne blev evakueret fra Fisketorvet tidligere i dag. (© .presse-fotos.dk)

  Kunderne i storcentret Fisketorvet i København blev her til eftermiddag evakueret. Både brandvæsen og politi rykkede ud i forbindelse med en strømafbrydelse.

  Københavns Politi skriver på Twitter, at man er til stede for at regulere trafikken og informere kunderne om, hvordan de skal forholde sig.

  Årsagen til strømafbrydelsen er et overgravet strømkabel.

  (© KobenhavnsPoliti@Twitter.com)
 22. Myndigheder indkalder til pressemøde klokken 17 om gaslækager i Østersøen

  Energistyrelsen indkalder til pressemøde klokken 17 om situationen Nord Stream 1 og 2.

  Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

  Energistyrelsen, GEUS, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Københavns Politi deltager på briefingen.

  I aftes slog statsminister Mette Frederiksen fast, at gaslækagerne i Østersøen ikke var et uheld, men en "bevidst handling".

  Hvem der kan stå bag sabotagen, er der onsdag fortsat ingen oplysninger om.

 23. Iran angriber kurdiske mål i Irak efter protester

  Mindst ni personer er døde, og 32 er såret, efter Iran har angrebet mål i det nordlige Irak.

  Det siger de lokale kurdiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

  Ifølge det iranske statslige nyhedsbureau Irna har Irans Revolutionsgarde ramt "militante mål" i de kurdiske områder i nabolandet med både missiler og droner.

  Det iransk-kurdiske oppositionsparti Komala siger til Reuters, at flere af deres kontorer blev ramt i morges.

  Dagens angreb kommer, efter styret i Teheran har beskyldt bevæbnede kurdiske dissidenter for at være involveret i protesterne, som den seneste tid har ramt Iran, påpeger Reuters.

  Præstestyret har slået hårdt ned på demonstrationerne, som er fulgt i kølvandet på, at den unge kvinde Jina Mahsa Amini for knap to uger siden døde i politiets varetægt.

  Den 22-årige, som tilhørte Irans store kurdiske mindretal, var forinden blevet anholdt af moralpolitiet for ikke at dække sit hår ordentligt til.

  Du kan høre meget mere om sagen i dagens udgave af Genstart:

  Opdateret med seneste oplysninger om dødstal

 24. Anker sag om Mette Frederiksen-dukke til landsretten

  For to uger siden blev tre mænd frifundet i byretten for trusler mod statsminister Mette Frederiksen (S) i den såkaldte dukkesag.

  Men nu har anklagemyndigheden anket dommen til landsretten, skriver Ritzau.

  - Vi mener stadig, der er tale om trusler om vold. Desuden er der efter vores vurdering ikke med byrettens dom skabt tilstrækkelig klarhed over, hvor grænsen går mellem trusler og lovlige ytringer.

  Sagen handler om, at de tre mænd 23. januar 2021 hængte en dukke, der forestillede Mette Frederiksen, op under en demonstration mod coronarestriktioner på Frederiksberg.

  Om dukkens hals hang et skilt med teksten: "Hun må og skal aflives".

 25. Nordkorea affyrer to missiler, dagen før USA's vicepræsident ankommer til Sydkorea

  Nordkorea har affyret to ballistiske missiler fra landets østkyst, oplyser Sydkoreas militær.

  Affyringen kommer, blot en dag før at USA's vicepræsident, Kamala Harris, ankommer til Seoul.

  Sydkoreas militær kalder affyringerne for "provokationer" og siger, at det blot vil øge Nordkoreas isolation i det internationale samfund.

  Nordkoreas statsmedier har ikke omtalt de seneste affyringer.

 26. En person dræbt ved antiterror-aktion i Antwerpen

  Politiet holder vagt ved det sted, hvor der blev skudt, da politiet ransagede et hus i Merksem i Antwerpen tidligt onsdag morgen. (Foto: JONAS ROOSENS © Ritzau Scanpix)

  De belgiske myndigheder melder en person dræbt ved en antiterror-aktion i Antwerpen.

  Det skriver Ritzau.

  Anklagemyndigheden oplyser, at personen blev skudt af politiet under en aktion i Antwerpen mod en formodet højreekstremistisk gruppe.

  Den omfattende antiterror-aktion var rettet mod mere end en halv snes adresser i den store nordlige havneby. Formålet var at forhindre "forberedelser af et terrorangreb", lyder det.

  - Under en af politiets razziaer kom det til en skudveksling mellem politifolk og en af adskillige personer inde i en bygning. Den pågældende person døde, oplyser politiet ifølge Ritzau.

  Politiet har ikke oplyst detaljer om skyderiet eller om den pågældende gruppe.

 27. Dommerchef erkender for mange VAR-fejl

  Det er ambitionen, at der maksimalt skal være fem fejl på en sæson hos dommerne i Superligaen i forbindelse med videosystemet VAR. Men i sæsonens hidtidige 10 runder er der allerede blevet begået seks fejl.

  En fejl dækker over en sekvens, hvor dommeren skulle have konsulteret VAR, men ikke gjorde, eller en sekvens, hvor VAR blev brugt, men der blev dømt forkert.

  Det fortalte Michael Johansen, formand for Dansk Boldspil-Unions (DBU) dommerudvalg, onsdag, skriver Ritzau.

  - Det er vi ikke helt tilfredse med, så vi analyserer på, hvad der er gået galt i de enkeltstående tilfælde.

  - Det er en meget, meget ambitiøs målsætning. Den kræver benhård træning, og at man er fuldt koncentreret i alle scenarier. Det er urealistisk at forvente, at vi er der nu, men målsætningen står der, siger Michael Johansen til Ritzau.

  I den forgangne sæson blev der begået 10 fejl på 32 spillerunder.

 28. Grevinde Alexandra: Mine børn føler sig udstødt af kongehuset

  Prins Joachims børn får frataget prinse- og prinsesse-titlerne fra 1. januar.

  Det har dronning Margrethe besluttet, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

  Og det er en melding, der chokerer grevinde Alexandra, der taler på vegne af sig selv, prins Joachim og prinsesse Marie.

  - Vi er alle uforstående over for beslutningen. Vi er kede af det og i chok. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel. Børnene føler sig udstødt. De kan ikke forstå, hvorfor deres identitet tages fra dem, siger hun til BT.

  De fire kongelige børnebørn kan dog stadig anvende deres adelstitler som grever og komtesse af Monpezat. Samtidig fastholder de deres pladser i arvefølgen.

 29. Prins Joachims børn skal fra 1. januar ikke længere have titler som prinser og prinsesse

  Fra 1. januar 2023 vil prins Joachims børns titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalde. Det har dronning Margrethe besluttet, oplyser kongehuset.

  De fire kongelige børnebørn kan dog stadig anvende deres adelstitler som grever og komtesse af Monpezat.

  - Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år, skriver kongehuset i pressemeddelelsen.

  Det er Nikolai på 23 år og Felix på 20 år, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt Henrik på 13 år og Athena på 10 år, som prins Joachim har med prinsesse Marie, som mister titlerne.

 30. Nu åbner Nordea Kredit for boliglån til 6 procent

  I dag har Nordea Kredit åbnet for realkreditlån med en fast rente på 6 procent.

  Det oplyser Nordea Kredit ifølge de to erhvervsmedier Børsen og Finans.

  Og det betyder, at det er blevet endnu dyrere at låne penge.

  Helt konkret er der tale om et 30-årigt fastforrentet realkreditlån både med eller uden 10 års afdragsfrihed.

  Ifølge boligøkonom hos Nordea Lise Nytoft Bergmann er det første gang siden foråret 2009, at der udbydes lån til 6 procent.

  - Da året tog sin begyndelse, var renten på et 30-årigt fastforrentet lån nede i 1,5 procent, mens den i dag er oppe på 6 procent. Det er en ret vild udvikling på meget kort tid, siger hun til begge medier.

 31. Nu stiger prisen på bygas i hovedstaden

  Nu bliver det dyrere at tænde for varmen for de hovedstadsbeboere, der får leveret bio- og naturgas.

  For på grund af den europæiske energikrise, hvor både bio- og naturgaspriser er ramt af større prisstigninger, hæver Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, prisen på bygas.

  Det skriver HOFOR i en pressemeddelelse.

  Prisstigningen kommer både til at ramme erhvervskunderne og private kunder.

  Ifølge HOFOR kommer det til at betyde, at udgiften for en typisk varmekunde stiger fra cirka 16.000 kroner til cirka 26.000 kroner om året - inklusiv abonnement, afgifter og moms.

  HOFOR leverer bygas til næsten 300.000 københavnere.

Mere fra dr.dk