Seneste nyt
24. maj kl. 17:18

Mindst 11 dræbt under politiaktion i Rio de Janeiro

Mindst 11 personer er i dag blevet dræbt og to sårede under en politiaktion i et slumområde i den brasilianske storby Rio de Janeiro.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra brasilianske myndigheder ifølge Ritzau.

Ifølge myndighederne blev politifolk beskudt, da de gik ind i området Vila Cruzeiro, og det førte til en intens skudveksling.

En af de dræbte var en kvinde, som formentlig blev fanget i en krydsild, lyder det i pressemeddelelsen.

De brasilianske myndigheder indledte i januar en kampagne mod kriminalitet og har sendt flere politistyrker ind i belastede slumområder i Rio de Janeiro.

Seneste nyt

 1. 39 min. siden

  Fire mænd dømt for afpresning på Snapchat

  Opdateret kl. 13:19 med mændenes navne og individuelle domme.

  Tre mænd fra Viborg og én fra Vejle blev i dag dømt ved retten i Viborg for bedrageri og afpresning af mindst 240 ofre.

  Gennem Snapchat har mændene afpresset de mange ofre til at overføre i alt 1,2 millioner kroner til deres konto.

  Den ældste af de dømte, 26-årige Jehat Ziyanak, er blevet straffet med fem års fængsel.

  Derudover koster det 24-årige Mads Holst Risgaard en dom på fire års fængsel, mens Nicolai Uller Gleissner på 24 år og 22-årige Jonas Ørum er blevet idømt henholdsvis 3,5 og 2,5 års fængsel.

  Jehat Ziyanak har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke, mens de tre andre mænd har modtaget dommen.

  Mændene blev dømt, efter de i en periode fra sommeren 2020 til begyndelsen af 2021 gennem en falsk Snapchat-profil har udgivet sig for at være unge kvinder.

  De falske profiler har indbragt gruppen masser af penge, som de tjente ved at sælge nøgenbilleder via profilerne. Derudover truede de også ofrene med at offentliggøre intime fotos og skærmbilleder af deres private korrespondancer.

 2. 54 min. siden

  Sveriges kurdere vil ikke bruges som brik i spil om Nato-medlemskab

  I disse timer mødes den svenske statsminister, Magdalena Andersson, og den finske præsident, Sauli Niinisto, med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, for at drøfte den svenske og den finske ansøgning om medlemskab af Nato.

  Alt imens frygter kurdere i Sverige, at de bliver brugt som en strategisk brik i de forestående Nato-forhandlinger, der finder sted de kommende tre dage.

  Det siger Shiyar Ali, der er repræsentant for kurderne i Skandinavien, ifølge Ritzau.

  - Vi vil ikke have, at kurderne kommer på forhandlingsbordet, lyder det.

  Før Sverige og Finland kan blive medlemmer af Nato, kræver det enstemmighed blandt Natos 30 medlemslande.

  Sveriges befolkning på over 100.000 kurdere samt den svenske støtte til kurdere har i længere tid ført til tyrkiske frustrationer.

  Derfor har Tyrkiet truet med at bremse svenskernes Nato-ansøgning, fordi de mener, at Finland og især Sverige farer for lempeligt over for Det Kurdiske Arbejderparti (PPK). PKK er på både EU's, USA's og Tyrkiets terrorliste.

  Men Sverige er dog dybt optaget af at bekæmpe terrorisme, fortalte Magdalena Andersson tidligere på måneden, hvilket blandt andet kan ses i den nye terrorlovgivning, som træder i kraft 1. juli, siger hun.

 3. I dag kl. 12:25

  Retsmedicinske screeninger finder tegn på mulig vold hos flere børn

  Med hjælp fra en lineal, en skitse og det rigtige lys kan retsmedicinerne ofte skelne mellem ar eller mærker fra mulig vold og leg eller hændelige uheld.

  Det konkluderer en ny rapport, som udkommer i dag. I løbet af de sidste to år har Børnehuset Hovedstaden, Retsmedicinsk Institut og Københavns Politi lavet retsmedicinske screeninger af 205 børn, hvor der var mistanke om, at de havde været udsat for vold.

  Retsmedicinerne fandt mærker på kroppen hos 59 ud af 205 børn tilknyttet børnehuset - mærker der viste mulige tegn på vold.

  Du kan læse mere om projektet og 26-årige Michelle, der voksede op med vold i sit barndomshjem lige her.

 4. I dag kl. 12:20

  Tidligere finalist er smittet med corona og trækker sig fra Wimbledon

  Den tidligere Wimbledon-finalist Marin Cilic kommer ikke i aktion ved årets Wimbledon grundet corona. (Foto: TOLGA AKMEN © Ritzau Scanpix)

  Marin Cilic spillede sig frem til Wimbledon-finalen i 2017, men den 33-årige kroat er ikke at finde ved dette års udgave af den prestigefyldte tennisturnering.

  På sin Instagram-profil skriver han, at trækker sig efter en positiv coronatest.

  - Jeg har isoleret mig selv og håbet, at jeg kunne blive klar. Men desværre føler jeg mig fortsat dårlig og er ikke i form til at gøre mit bedste, skriver Marin Cilic.

  - Jeg er knust over at misse Wimbledon og se min græssæson slutte på denne måde. Jeg ser frem til at vende tilbage næste år, skriver Marin Cilic.

  I stedet for Marin Cilic er Nuno Borges fra Portugal indlemmet i Wimbledon.

  Danske Holger Rune spiller sin første kamp i London senere i eftermiddag. Han møder Marcos Giron fra USA omkring klokken 16.30.

  I går trak Clara Tauson sig fra sin kamp på grund af rygproblemer, og det er endnu uvist, om hun stiller op til sin doublekamp onsdag.

 5. I dag kl. 12:10

  Lise Nørgaard og flere tidligere statsministre blandt deltagerne til Uffe Ellemann-Jensens bisættelse

  • Uffe Ellemann Jensen nåede at fejre guldbryllup sidste år med hustruen Alice Vestergaard (tv). Hun ankom til Holmens Kirke sammen med datteren og Venstrepolitiker Karen Ellemann-Jensen. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen ankommer til bisættelsen af sin far. (Foto: Martin Sylvest)
  • Søren Pind ankom sammen med den 105-årige journalist og forfatter Lise Nørgaard. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Kristian Jensen og Poul Nyrup Rasmussen ankommer til bisættelsen af Uffe Ellemann-Jensen. (Foto: Martin Sylvest)
  • Statsminister Mette Frederiksen ankommer til Holmens Kirke i København. (Foto: Martin Sylvest)
  1 / 5

  Klædt i sorte kjoler og jakkesæt ankom gæsterne til Holmens Kirke, hvor tidligere Venstre-formand og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensens bisættelse nu er i gang.

  Det er Uffe Ellemann-Jensen, der selv har inden sin død stået for at planlægge sin bisættelse, hvor han selv har udvalgt salmerne, der skal synges, og inviteret en operasanger.

  Desuden har han selv lavet listen over de gæster, som skal sidde på kirkebænken i dag. Der vil være omkring 300 gæster til bisættelsen.

  Du kan følge med i bisættelsen på DRTV.

 6. I dag kl. 12:01

  Aalborg Pride afholdes om to uger: 'Oslo er et tydeligt bevis på, at der er brug for pride'

  Angrebet på to barer i Oslo i weekenden har sat dybe spor rundt omkring i verden – særligt i LGBT+-miljøer.

  Det gælder også i Aalborg, hvor byens pride-parade afholdes om cirka to uger.

  - Det rammer hårdt hver gang, der sker en hadforbrydelse i verden – uanset om det er i Orlando eller i Oslo, siger frivilligkoordinator hos Aalborg Pride, Christine de Blanck.

  Aalborg Pride afholdes lørdag den 9. juli – og det har ikke været på tale at aflyse arrangementet, ligesom man har valgt at gøre i Oslo.

  - Begivenhederne i Oslo er et tydeligt bevis på, hvorfor vi har brug for pride. Der er en grund til, at vi stadig føler et behov for at afholde det her og fejre vores mangfoldighed.

 7. I dag kl. 11:53

  Forhindringsbane til 'ninjaer' kan blive en del af OL 2028

  Også i Danmark har man kunnet opleve 'Ninja Warrior'. Nu bliver det måske snart en del af OL. (Foto: Thomas Lekfeldt © Scanpix Denmark)

  Ridning skal efter alt at dømme ikke længere være en del af moderne femkamp – men det skal forhindringsbaner til ninjaer måske.

  I et forsøg på at modernisere sporten er forbundet for femkamp, Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM), lige nu i Ankara, hvor der bliver holdyt VM. Her skal forbundet undersøge, om forhindringsbanen fra det populære japanske 'Ninja Warrior'-program kan bruges til OL i Los Angeles i 2028. Det skriver Deadline.

  Ifølge Miho Takashima, der er ansvarlig for 'Ninja Warrior'-formatet globalt, er det kulminationen på flere års god indholdsskabelse.

  - Vi ser frem til samarbejdet med UIPM og de fremtidige muligheder for at udvide vores forhindringsløb endnu mere.

  'Ninja Warrior' er et japansk quizformat, hvor deltagerne skal gennemføre en meget fysisk hård forhindringsbane. Programmet er blevet solgt til mere end 20 lande, heriblandt Danmark.

 8. I dag kl. 11:42

  Slut med at fange torsk i Københavns Havn

  Lystfiskerne må hive deres snøre og farverige blink tilbage på land.

  Fra på fredag er det nemlig ikke længere tilladt at tage torsk med hjem fra Københavns Havn.

  Det sker efter, at EU har ændret vurdering af, hvor meget kviksølv torsk må indeholde.

  Undersøgelser viser nemlig, at der er risiko for, at torsk fra havnen overskrider EU's nye grænseværdi.

  (Foto: Udklip fra Twitter)
 9. I dag kl. 11:25

  101-årig vagt fra koncentrationslejr får fem års fængsel

  Det kan være svært at slippe for sin fortid.

  Det har en 101-årig tidligere sikkerhedsvagt i den nazistiske koncentrationslejr Sachsenhausen i dag måtte sande, efter en tysk domstol har idømt ham fem års fængsel for medvirken til drab på over 3.500 fanger i lejren.

  Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

  Anklagerne lød blandt andet på, at han hjalp med at henrette en gruppe sovjetiske fanger i 1942. Han var dengang 21 år.

  Han var også anklaget for at dræbe fanger med giftgassen Zyklon B.

  Den tidligere vagt, Josef Schütz, arbejdede i koncentrationslejren nord for Berlin under Anden Verdenskrig fra 1942 til 1945 og er den hidtil ældste person, der er blevet retsforfulgt for sin rolle under Holocaust.

  I DR programmet 'Hitlers danske soldater: 100-årig på anklagebænken' får seerne et unik indblik i retssagen mod den nu 101-årige.

 10. I dag kl. 11:14

  Buldren fra F-35 fly skaber usikkerhed om planerne for 230 nye boliger

  Boliger må ikke placeres inden for en støjkonsekvenszone, og derfor må Aalborg Kommune vente med at bygge, til der kommer svar på undersøgelserne fra Forsvaret næste år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Der er opstået usikkerhed omkring planerne for 230 nye boliger i byen Vodskov nordøst for Aalborg.

  Byen ligger tæt på flyvestation Aalborg, og Danmarks nye F-35 jagerfly kommer til at udvide den såkaldte støjzone i området, fordi de larmer mere end de nuværende F-16 fly.

  - Meget af det boligbyggeri, vi egentlig havde planlagt, bliver nu ramt af støjkonsekvenszonen, så man ikke kan bygge inden for den, siger rådmand i Aalborg Kommune, Jan Nymark Thaysen (V).

  Forsvaret havde meldt ud, at der ville komme en opdateret støjkonsekvenszone i løbet af i år. Men den bliver skubbet til i 2023.

  Derfor er det svært at sige, om alle de nye boliger bliver en realitet, siger rådmanden.

 11. I dag kl. 11:04

  Ny bestyrelsesformandHerlufsholm får ros af mobbeforsker

  Der er tilsyneladende kommet nye boller på suppen, efter den prestigefyldte og omstridte kostskole Herlufsholm har fået ny bestyrelsesformand.

  Jon Stokholm, der er tidligere højesteretsdommer, blev mandag aften udpeget som ny formand, efter at den siddende bestyrelse gik af i weekenden.

  Han mener, at overgrebene på Herlufsholm handler om andet end overgreb på enkelte elever. Det er selve skolens værdigrundlag, der er forklaringen på, hvorfor det endte galt, fortæller han til Ritzau.

  - Det er første gang, siden Herlufsholm blev en sag, at vi får en udmelding, der giver anledning til optimisme. Den er respektfuld, beskeden, og den virker troværdig, siger Helle Rabøl Hansen, der er jurist, ph.d. og mobbeforsker til nyhedsbureauet.

 12. I dag kl. 10:55

  Politiet efterforsker tre sager om overgreb på Roskilde Festival

  Anklageren i en sag, hvor en kvinde på Roskilde Festival angiveligt er blevet krænket, beder i dag retten om at varetægtsfængsle en 21-årig mand.

  Kvinden har anmeldt manden for at have befamlet hende og foretaget andre handlinger, selv om hun tydeligt havde sagt fra, oplyser politiet.

  Den anholdte, der er fra Rumænien og ikke har fast bopæl i Danmark, sigtes for både anden kønslig omgang end samleje og for blufærdighedskrænkelse.

  Desuden efterforsker Midt- og Vestsjællands Politi to andre sager om overgreb.

  Den ene episode handler om en 16-årig pige lørdag aften, mens den anden handler om en hændelse natten til tirsdag. I den sidstnævnte sag fik politiet en anmeldelse ved fem-tiden, og også her er offeret en kvinde.

  Den 1. januar 2021 fik Danmark den såkaldte samtykkelovgivning, og festivalen er en oplagt mulighed for at skabe opmærksomhed omkring samtykke. Det har Brian Bang, der er politiinspektør og ansvarlig for sædelighedsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi, tidligere fortalt DR.

 13. I dag kl. 10:44

  To meter lang slange var løs Bornholm – nu har den fundet hjem i god behold

  I sidste uge kunne DR fortælle om en to meter lang pytonslange, der var sluppet løs fra sit hjem i en campingvogn i Rønne på Bornholm.

  Det lød næsten som starten på en gyserfilm, men nu er der godt nyt til alle bornholmere og folk, som opholder sig på solskinsøen.

  Slangen er nemlig fundet igen. Det oplyser Bornholms Politi til DR.

  I sidste uge blev pytonen set på bagsmækken af campingvognen i Møllegade i Rønne, hvor den var stukket af fra, og nu har politiet fundet den inde i selve campingvognen til stor glæde for ejeren.

 14. I dag kl. 10:17

  Hoteller og restauranter mangler stadig hænder, selvom de ansætter på stribe

  Selvom rekordmange har sat en underskrift på en ansættelseskontrakt i hotel-og restaurationsbranchen, kniber det stadig med at finde nok personale til at skifte sengetøj, serverer og stå i receptionen.

  Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev der inden for hoteller og restauranter skabt 2300 nye job i april. Men branchen mangler stadig folk, siger markedschef Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv til Ritzau.

  Han fortæller, at nogle af organisationen medlemmer må lukke deres hoteller, fordi de ikke kan få værelserne gjort rene.

  - Vi ser også, at restauranter må holde lukket for eksempel tirsdage og onsdage, fordi de mangler folk til at kunne holde driften kørende alle ugens syv dage, siger han.

 15. I dag kl. 09:45

  Skybrud spænder ikke ben for spildevands-coronatest

  Hen over sommeren vil firmaet Eurofins Miljø to gange om ugen tage hundrede spildevandsprøver fra renseanlæg fordelt over hele landet.

  Det sker for at holde øje med corona-smittetrykket.

  Men selv hvis sommeren byder på flere voldsomme regnskyl, skal der nok blive holdt godt øje. Testen er løbende blevet udviklet, så den er så præcis som mulig og for eksempel tager højde for skybrud.

  - Den fortynding, der sker, når det regner meget, er ikke udtryk for, at der er færre smittede. Derfor har vi indført indikatorer på, hvor meget afføring der egentlig er i spildevandet, siger direktør Jesper Gamst.

 16. I dag kl. 09:26

  Naturfredningsforening vil bandlyse populær sportsgren i statsskove

  Det er sværere, end man først tror. Men glæden er stor, når armen med det rigtige sving får frisbeen til at flyve ned i kurven.

  Flere byer har nemlig oprettet baner i naturområder til sportsgrenen discgolf, hvor spillerne bruger frisbees i stedet for golfbolde og køller.

  Men banerne møder stor modstand i Nordsjælland, hvor en række lokale afdelinger af Danmarks Naturfredningsforening (DN) er ude med hård kritik af banerne til den populære sport.

  - Vi får en mere fattig natur, hvis vi giver lov til, at man benytter skoven til alle mulige sportsaktiviteter, lyder det fra Marianne Engberg, der er formand for DN Allerød, til tv-stationen.

 17. I dag kl. 09:09

  Danske Alchemist er for andet år i træk kåret som Europas bedste restaurant

  Køkkenchef og medejer Rasmus Munk fortæller, at Alchemists ambition om hele tiden at udvikle restauranten har båret frugt, og at det er grunden til, at den for andet år i træk er kåret som Europas bedste. (Foto: ASGER LADEFOGED © Ritzau Scanpix)

  Gourmetrestaurant Alchemist kunne sidste år klappe i hænderne og kippe med kokkehuerne, da de som den første danske restaurant nogensinde toppede den anerkendte restaurantliste OAD Europe Top-100.

  I år har de så gentaget bedriften og fastholder derfor positionen som Europas bedste restaurant. Det skriver Alchemist i en pressemeddelelse.

  - At få udmærkelsen igen i år beviser, at vores ambition om hele tiden at udvikle restauranten har båret frugt. Det viser også, at det er muligt at fusionere gastronomiens og kunstens verdener, uden at gå på kompromis med nogen af dem, siger køkkenchef og medejer Rasmus Munk.

  OAD-listen adskiller sig fra andre restaurantister ved de mange stemmeberettigede "voters", der afgør listens sammensætning. Over 6.000 personer deltager, og en algoritme vægter de forskellige stemmer baseret på antal besøgte restauranter og deres niveau på listen.

  Danske restauranter er godt repræsenterede på listen med Geranium som nummer 8, Kadeau Bornholm som nummer 9, Noma som nummer 18, Jordnær som nummer 30, Kadeau som nummer 38, AOC som nummer 45 og Studio som nummer 73.

 18. I dag kl. 09:00

  Kendt tidligere biskop skal stå for Uffe Ellemanns bisættelse

  Erik Norman Svendsen stod for Prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke i København, tirsdag den 20. februar 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Han var egentlig trådt af som biskop og præst for flere år siden, men nu må 81-årige Erik Norman Svendsen atter trække i den sorte kjole og hvide krave.

  Uffe Ellemann-Jensen, der døde tidligere i juni efter længere tids sygdom, har selv udpeget Norman Svendsen til at stå for sin bisættelse. Det oplyser Venstre.

  Erik Norman Svendsen er blandt andet kendt som biskoppen, der i 2004 viede kronprins Frederik og Mary Donaldson i Vor Frue Kirke i København.

  Siden har han også viet prins Joachim og Marie, døbt flere kongelige børn og konfirmeret prins Nikolai og prins Felix. Erik Norman Svendsen sidste opgave for kongehuset var prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke 20. februar i 2018.

  Uffe Ellemann-Jensen bisættes klokken 12 i dag i Holmens Kirke. Han blev 80 år gammel.

 19. I dag kl. 08:43

  Norge kan igen blive medejere af SAS

  Norge åbner igen døren på klem for SAS.

  Regeringen i Norge foreslår, at de kan omlægge hele eller dele af et lån til aktier. Lånet fik SAS i sin tid, da det skandinaviske flyselskab skulle klare sig gennem corona.

  Det sagde den norske erhvervsminister Jan Christian Vestre i dag på et pressemøde.

  Norge har ikke haft aktier i SAS siden 2018.

  Det vil dog blive en meget lille aktieandel, Norge får, hvis lånet omlægges. Derudover vil Norge heller ikke skyde flere penge i SAS.

  Den norske regering har således ingen planer om at blive langsigtet ejer i selskabet, og omlægningen af lånet sker som en hjælp til det kriseramte selskab, skrive Ritzau.

 20. I dag kl. 08:40

  Krigen i Ukraine øger cybertruslen mod Danmark

  Forestil dig, at din arbejdscomputer pludselig går helt i sort eller bliver låst, så du ikke kan få adgang til den.

  Det har været virkeligheden for flere virksomheder og myndigheder i eksempelvis Polen, Tjekkiet og Estland, som er blevet udsat for cyberangreb af prorussiske aktivistgrupper.

  For krigen i Ukraine har øget cybertruslen i flere europæiske lande – inklusive Danmark, der i foråret hævede trusselsniveauet fra 'lav’ til ’middel'.

  Det skriver Center for Cybersikkerhed i deres årlige vurdering af trusselsniveauet i Danmark.

  - Det betyder, at fra det var mindre sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder ville blive udsat for cyberaktivistiske angreb, så er det nu muligt.

  Det siger Mark Fiedel, der er chef for Center for Cybersikkerheds analyseafdeling, til Ritzau.

  Selvom der endnu ikke er set tilfælde af cyberaktivistiske angreb mod Danmark, bør danske organisationer være opmærksomme på det, mener Fiedel.

 21. I dag kl. 08:31

  Dansker bliver minister i tysk delstat

  Overborgmesteren i Rostock, danske Claus Ruhe Madsen, skifter borgmesterstolen ud med ministerkontor.

  Claus Ruhe Madsen skal være ny minister for erhverv, transport, arbejde, teknologi og turisme i den tyske delstat Slesvig-Holsten. Det skriver Flensborg Avis.

  Han stopper derfor som borgmester i Rostock. Og det er måske en kærkommen lejlighed til at komme videre i karrieren, vurderer DR’s Tysklands-korrespondent, Michael Reiter:

  - Det er et skridt op at blive minister i en delstatsregering, men der har været lys og mørke i hans borgmestertid. Han har blandet andet fået kritik for at have tænkt lidt for meget på sit image, og at mange af de store projekter ikke er ført helt til dørs, siger Michael Reiter.

  Som minister vil han få bedre chancer for at sætte sit politiske præg, og han vil også føre den tyske delstat tættere på Danmark.

  - Han vil kunne knytte tættere bånd til Danmark som minister i delstaten, siger Michael Reiter.

 22. I dag kl. 07:59

  Depeche Mode bekræfter Andy Fletchers dødsårsag

  De resterende bandmedlemmer i Depeche Mode, Martin Gore (tv) og Dave Gahan (th), fortæller, at Andy 'Fletch' Fletchter døde af en rift i hovedpulsåren. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix Denmark)

  For en lille måned siden døde musiker og medstifter af det engelske band Depeche Mode Andy 'Fletch' Fletchter i en alder af 60 år.

  Der herskede dog tvivl om dødsårsagen – indtil nu. For på bandets Instagramprofil sætter bandets resterende medlemmer, Martin Gore og Dave Gahan nu ord på, hvorfor tredjemanden gik bort.

  - For et par uger siden modtog vi resultaterne af de medicinske undersøgelser, som Andys familie har bedt os om at dele. Andy fik en rift i hovedpulsåren, mens han var hjemme den 26. maj, og selvom dødsfaldet var alt, alt for tidligt, så døde han naturligt og uden langvarig smerte, står der i opslaget.

  Depeche Mode takker i samme ombæring de mange fans for deres "strøm af støtte" til Andy Fletchers familie og nære.

 23. I dag kl. 07:36

  Russere udnytter Østrig til at undgå vestlige sanktioner

  Lige nu har rige russiske oligarker held med igen og igen at undslippe vestlige sanktioner, som ellers blandt andet har til formål at ramme netop folk som dem.

  En del af sanktionerne går blandt andet på at indefryse russiske rigmænds økonomiske midler, men det er ikke noget, man har gjort ret meget i Østrig.

  Det fortæller Stefan Melichar, der er undersøgende journalist i DR.

  - Officielt har Østrig indefrosset omkring 250 millioner euro. Det er overraskende lidt i betragtning af, hvordan russiske forretningsfolk i de seneste 15-20 år har købt fast ejendom her og også har slået sig ned med deres familier, siger han til DR.

  Du kan læse mere om oligarkiernes Østrig-fidus lige her.

 24. I dag kl. 07:26

  Hver tiende kræfttilfælde i Europa kan skyldes forurening

  Luftforurening, kræftfremkaldende kemikalier, radon, UV-stråling og passiv rygning kan stå for over ti procent af kræftbyrden i Europa.

  Det skriver Det Europæiske Miljøagentur (EEA) i en ny rapport i dag. Det er første gang, at EEA udgiver en rapport om sammenhængen mellem kræft og miljøet.

  I EU bliver 2,7 millioner mennesker hvert år diagnosticeret med kræft. Men selvom Europa har mindre end ti procent af verdens befolkning, står kontinentet alligevel for næsten en fjerdedel af alle nye kræfttilfælde.

  Ifølge EEA er det muligt at forebygge de fleste miljø- og erhvervsmæssige kræfttilfælde.

 25. I dag kl. 07:16

  Spansk streamer slår rekorden for flest samtidige seere på Twitch

  Da de første tre sæsoner af DR-serien 'Borgen' løb over skærmen mellem 2010 til 2013, havde den i gennemsnit 1,5 million seere per afsnit.

  Men meget er sket siden, og de tal er peanuts for streameren Ibai Llanos.

  Spanieren har nemlig lige slået rekorden for flest samtidige seere på streamingplatformen Twitch, der oftest forbindes med gaming.

  I Llanos tilfælde var det dog ikke gaming, han streamede, men derimod en live-dækningen af en boksekamp mellem kendte online-personligheder. Det skriver IGN.

  Omkring 3,3 millioner mennesker så nemlig med på Twitch, hvilket er næsten en million mere end den hidtidige rekord. Den blev sat af den spanske Fortnite-spiller TheGrefg, der kunne bryste sig af 2,4 millioner samtidige seere.

  Streamingtjenesten Twitch var ikke sen til at ønske Ibai Llanos tillykke med præstationen. (© Twitch)
 26. I dag kl. 06:57

  Dansk politi skal dirigere franske motorcykelbetjente under Tour de France

  Franske motorcykelbetjente kommer til at køre med feltet og reklamekaravanen under Tour de France i Danmark sammen med dansk politi. Men sikkerheden under Tour de France er dansk politis ansvar, fastslår vicepolitiinspektør. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)

  Cirka 30 franske motorcykelbetjente kommer til at eskortere reklamekaravanen og cykelrytterne på de danske landeveje, når Tour de France skydes i gang i weekenden.

  Motorcykelbetjentene kommer til landet som et led af den aftale, som de franske arrangører af touren, ASO, har lavet med Danmark.

  - Når de (betjentene, red.) er i Danmark, vil de være under dansk politis ledelse. De må ikke agere politimæssigt i Danmark. Det er kun dansk politi, der må det, fortæller vicepolitiinspektør Jens Reusch fra Københavns Politi til Ritzau.

  Han har siden 2019 været med til at planlægge afviklingen af touren i Danmark.

 27. I dag kl. 06:38

  Det er blevet 500 kroner dyrere om måneden at fylde køleskabet for en familie

  Vi kan stort set alle sammen mærke det mere på kontoen, når der skal købes ind til aftensmad eller børnenes madpakker. Det er nemlig blevet langt dyrere at fylde køleskabet.

  Faktisk er det blevet 490 kroner dyrere at købe dagligvarer for en familie i løbet af en måned sammenlignet med sidste år. Det skriver Fødevareministeriet.

  Fødevareminister, Rasmus Prehn, vil nu igangsætte et arbejde sammen med et hold forskere på Københavns Universitet. De skal undersøge, om der er andre forslag og idéer til, hvordan forbrugerne kan tackle de stigende fødevarepriser.

  Ministeren råder familier til blandt andet at spare på kødet og mindske madspild, hvis man ønsker at reducere udgifterne til dagligvarer.

 28. I dag kl. 06:24

  FBI beslaglægger telefon, der tilhører Trumps advokat

  Det amerikanske forbundspoliti FBI har konfiskeret advokaten John Eastmans mobiltelefon. Eastman var tidligere valgadvokat for Donald Trump.

  FBI har beslaglagt telefonen, fordi de er ved at sikre nye beviser i sagen, hvor vrede Trump-tilhængere stormede Kongressen i Washington D.C. den 6. januar 2021.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Retsmyndighederne i Californien sagde i foråret, at de er ved at undersøge, om Eastman har gjort noget ulovligt eller uetisk i sit arbejde for Trump.

  For der er en særlig årsag til, at advokat John Eastman er i politiets søgelys.

  Eastman er nemlig blevet nævnt flere gange under høringerne i det såkaldte 6. januar-udvalg, der undersøger det dødelige stormløb mod den amerikanske Kongres.

 29. I dag kl. 05:59

  46 personer fundet døde i lastbil i Texas

  I en varm lastbil uden adgang til vand har de amerikanske myndigheder fundet 46 døde personer.

  Fundet er sket i udkanten af byen San Antonio, der ligger i den amerikanske delstat Texas. Det skriver Reuters.

  Mexicos udenrigsminister, Marcelo Ebrard, oplyser, at man endnu ikke kender nationaliteten på de døde.

  Den republikanske guvernør i Texas, Greg Abbott, skriver på Twitter, at han dog mener, der er tale om immigranter. Desuden anklager han den amerikanske præsident, Joe Biden, for at bære skylden for dødsfaldene.

  - De er et resultat af hans politik om åbne grænser, skriver Abbott.

  (Foto: Udklip fra Twitter)
 30. I dag kl. 05:56

  Første krisecenter for LGBT-personer åbner

  I dag åbner dørene til et nyt krisecenter, der er det første af sin slags.

  Det har nemlig alle LGBT+-personer som sin målgruppe.

  Det oplyser omsorgsselskabet Forenede Care, der står bag krisecentret, i en pressemeddelelse.

  - Det er nødvendigt med et krisecenter for denne målgruppe, fordi undersøgelser viser, at LGBT-personer, der har været udsat for vold i nære relationer, i langt mindre grad søger hjælp end andre.

  - Det er, fordi de ikke forventer at blive mødt, uden at de skal forklare sig eller forsvare sig, siger hun.

  Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter indvies i Kastrup tirsdag klokken 11.00, og her vil ligestillingsminister Trine Bramsen (S) også være til stede.

 31. I går kl. 23:54

  Flere personer meldes dræbt i togulykke i USA

  Flere meldes dræbt og mindst 50 er kvæstet i en togulykke i den amerikanske delstat Missouri.

  Det oplyser lokale myndigheder til CNN.

  Togselskabet Amtrak skriver i en pressemeddelelse, at omkring 243 passagerer og 12 ansatte var ombord på toget, da det ramte en lastbil og kørte af sporet.

  Toget var på vej fra Los Angeles til Chicago, da ulykken indtraf.

  - Vi beder folk i Missouri om at bede for alle dem, der er berørt, skriver Missouris guvernør, Mike Parson, i et tweet.

 32. I går kl. 23:43

  G7-lande: Angreb på ukrainsk shoppingcenter er en krigsforbrydelse

  Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien, USA og Canada, der til sammen udgør G7, fordømmer Ruslands angreb på et shoppingcenter i Ukraine.

  Faktisk kalder de det en krigsforbrydelse, lyder det i en udtalelse.

  - Vi står sammen med Ukraine i at sørge over de uskyldige ofre for dette angreb, skriver landene i en fælles udtalelse, som den tyske regerings talsperson har delt på Twitter.

  - Vilkårlige angreb på civile udgør en krigsforbrydelse. Den russiske præsident Putin og de ansvarlige vil blive stillet til regnskab, fortsætter det.

  Tidligere i dag blev et shoppingcenter i byen Krementjuk ramt af et russisk missilangreb ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj,

  Guvernør Dmytro Lunin fra Poltava-regionen, hvor Krementjuk ligger, siger, at mindst ti personer er døde i angrebet. Derudover skal 40 personer være såret.

 33. I går kl. 23:17

  G7-landene er enige om nye sanktioner for at øge presset mod Rusland

  De hvide skjorter var strøget og slipsene var droppet, da lederne for verdens største økonomier i dag holdt topmøde i Tyskland.

  På G7-topmødet blev de enige om at øge presset mod Rusland med nye sanktioner.

  Desuden har de har givet hinanden håndslag på at støtte Ukraine, så længe det kræves i kampen mod Rusland, fortæller DR's internationale korrespondent, Steffen Gram.

  - Fremfor alt vil man fortsætte opbygningen af sanktioner over for Rusland for dermed at fjerne de penge, som Putin bruger til at føre krigen for.

  Det skal blandt andet ske ved at lægge låg på prisen på russisk olie:

  - Man vil indføre en mekanisme, hvor prisen på den russiske olie bliver presset ned. Således at russerne kan blive ved med at sælge olie til dem, der har brug for den, men ikke at tjene det, de har brug for.

 34. I går kl. 23:02

  Dommer i Louisiana blokerer abortforbud midlertidigt

  USA's Højesterets omstødelse af "Roe v. Wade"-afgørelsen fra 1973, der gav kvinder ret til abort, har åbnet op for, at amerikanske delstater nu selv kan begrænse eller forbyde abort.

  En af de 13 delstater, som allerede havde et forbud, der lå klar til, at højesteretten skulle komme med sin afgørelse, er Louisiana.

  Ifølge BBC ville staten forbyde abort uden undtagelser - også ved incest eller voldtægt.

  Men en dommer har i dag midlertidigt blokeret abortforbudet, skriver Reuters.

  Det sker, efter at en af statens tre abortklinikker sagsøgte staten og sagde, at det abortforbud, der lå klar til at blive gennemført i staten, "mangler de forfatningsmæssige nødvendige garantier, der forhindrer vilkårlig håndhævelse".

  8. juli skal der være en høring, hvor det skal besluttes, om man fortsat skal blokere håndhævelsen af abortforbuddet.

 35. I går kl. 22:43

  Facebook har lukket norsk islamists konto

  Den norske islamist Arfan Bhatti har lagt et opslag ud på Facebook, hvor han har skrevet noget i retningen af, at homoseksuelle skal dræbes og henviser til et citat fra Koranen.

  Opslaget er efter den norske avis Aftenpostens oplysninger fjernet, og islamistens konto på Facebook er lukket, skriver avisen.

  - Vi har også lukket flere andre konti, som han var administrator for, og han vil ikke kunne oprette en ny konto igen, skriver Regitze Reeh, som er nordisk kommunikationschef i Meta, der ejer Facebook, i et skriftligt svar til avisen.

  Det fremgår ikke tydeligt, hvornår opslaget er offentliggjort.

  Bhatti er sat i forbindelse med den formodede gerningsmand, som dræbte to mennesker og sårede 21 personer i Oslo i lørdags.

  Norsk politi arbejder med flere teorier efter skyderiet, herunder at skyderiet var en hadforbydelse mod homoseksuelle.

 36. I går kl. 22:17

  Roskilde Festival var badet i solen, før himlen for alvor åbnede sig

  • Stemnning og glade festivaldeltagere på campingpladsen ved Roskilde Festival mandag den 27. juni 2022. Her fodbold i sæbevand. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix) (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Solen stod højt på himlen, og festivalgæsterne var i godt humør. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Der er både musik på udvalgte scener, men også i campingområdet. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Til de tørstige kan man tage en bong - for eksempel med vand eller en øl, eller hvad der nu kan slukke tørsten. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Kærligheden og mangfoldigheden blev også fejret. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  I regn eller slud skal posten ud.

  Samme gør sig næsten gældende, når det handler om Roskilde Festival. Her fortsætter festen i hvert fald, og det skal lidt - eller nogen - regn ikke sætte en stopper for.

  Før regndansen for alvor brød ud på Dyreskuepladsen, var Roskilde Festival badet i sol.

  Har du lidt FOMO - "Fear of missing out" - så skal du måske bladre ned gennem nyhedsstrømmen i stedet.

 37. I går kl. 21:45

  Københavns Overborgmester: Milliardregning for Lynetteholm skal sendes til Christiansborg

  Byggeriet af den kunstige halvø Lynetteholm er godt i gang i Øresund ud for Københavns Havn. Når halvøen er færdig, skal der efter planen bygges ejendomme til 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser.

  Samtidig skal der opføres metro og en ny ringvej rundt om København.

  Da Lynetteholm blev præsenteret i 2018, blev metro og ringvejen fremhævet som selvfinansierende - da salg af byggegrunde og ejendomme ville kunne betale for begge dele.

  Men to professorer i transportøkonomi konkluderer, at der formentlig er udsigt til en milliardregning til netop skatteborgerne, hvis de planer skal blive til virkelighed.

  Spørger man Københavns Overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, skal regningen sendes til Christiansborg.

  - Selvfølgelig er en statsvej også et anliggende for en statslig medfinansiering eller finansiering.

  Ifølge Mogens Fosgerau, der er professor i transportøkonomi ved Københavns Universitet, mangler der mindst fem milliarder kroner til ringvej og metro til den kunstige halvø.

 38. I går kl. 21:20

  'Nye beviser' fører til ekstra høring om stormen på ​​Kongressen i morgen

  Den komité, som undersøger stormløbet på Kongressen, har indkaldt til en høring i morgen.

  Udover begivenhederne, der fandt sted 6. januar 2021, undersøger komiteen også tidligere præsident Donald Trumps rolle heri.

  Indholdet af morgendagens høring kendes ikke, men den demokratisk ledede komité har oplyst, at det drejer sig om "nyligt indhentede beviser". Det skriver de i en erklæring og ligeledes på Twitter.

  Kongressen har siden 10. juni holdt i alt seks høringer, hvor komiteen har præsenteret sine konklusioner fra efterforskningen af begivenhederne.

  Det var ikke planlagt, at der skulle komme nye høringer om kongresstormen før juli.

 39. I går kl. 21:05

  Tusinder har trodset politiet og er mødt op Rådhuspladsen i Oslo

  Folk er mødt op på rådhuspladsen i Oslo til trods for politiets advarsler. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)

  Tusindvis har trodset politiet i Oslos råd og er alligevel mødt op på Rådhuspladsen i den norske hovedstad her til aften, skriver NRK.

  Der var oprindeligt planlagt et Pride-arrangement på pladsen her til aften, men det blev aflyst på opfordring fra politiet, der ikke mente, de kunne stå inde for sikkerheden.

  Chefen for Politiets Sikkerhetstjeneste i Norge, Roger Berg, siger, at man frygter nye angreb og mangler overblik over folk, der støtter ekstremistiske miljøer.

  Politiet har sagt, de ikke kan garantere for sikkerheden, og de har advaret folk om at møde op. (Foto: Annika Byrde © Ritzau Scanpix)
 40. I går kl. 20:16

  Herlufsholm udpeger tidligere højesteretsdommer som ny bestyrelsesformand

  Den nye bestyrelsesformand er tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm, skriver Herlufsholm i en pressemeddelelse.

  - Det er helt nødvendigt, for at den daglige ledelse og den nye bestyrelse kan arbejde sammen om de tiltag, der skal give yderligere tryghed og god trivsel for vores elever, lyder det fra Torben Lowzow, som er afgående bestyrelsesformand.

  Processen vil være, at den nye bestyrelse, som Jon Stokholm bringer i forslag, skal vælges af den siddende bestyrelse, som derefter fratræder. Forældrerepræsentanterne udtræder og erstattes af suppleanterne, skriver Herlufsholm.

  Kostskolen har været i noget af et stormvejr, siden en TV 2-dokumentar afslørede store problemer med kulturen på skolen. Problemer med vold, mobning og seksuelle krænkelser.

 41. I går kl. 20:03

  Ulykke med giftig gas dræber ti personer på havn i Jordan

  • En container med giftig gas eksploderede mandag, da den blev tabt fra en kran på havnen i jordanske Aqaba. Billedet her er fra en video fra den jordanske statsejede tv- station Al-Mamlaka (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • Medlemmer af det jordanske politi står uden for et hospital, efter giftig gaslækage fra en lagertank i Aqaba i Jordan. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her taget fra en udsendelse af Jordans Al-Mamlaka. Den viser stedet for en giftig gaslækage i Jordan. Ifølge jordanske officielle kilder faldt den giftige gastank fra en båd, og Aqabas sydlige strand blev evakueret efter hændelsen. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • En militærhelikopter lander nær et hospital efter gasudslippet. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  En beholder med giftgas væltede, da en kran forsøgte at løfte den ned fra fragtskib og ud på havnen.

  Giftudslippet er sket i Jordans eneste havneby, Aqaba.

  Ti personer har mistet livet, og over 250 personer er ifølge jordansk stats-tv kommet til skade under giftudslippet. Det skriver Reuters.

  De lokale myndigheder opfordrer til, at alle beboere i området lukker vinduer og bliver indendørs.

  Billeder viser, hvordan en gul, giftig sky hurtigt spreder sig.

  Ifølge BBC har afdelingen for civilt forsvar sendt et specialisthold til havnen for at håndtere oprydningen. Det fremgår ikke, hvilket giftigt kemikalie der var i beholderen.

 42. I går kl. 19:58

  Norsk efterretningstjeneste om Pride-aflysning: Vi undersøger ekstremistiske miljøer

  Årsagen til aflysningen af det store Oslo Pride-arrangement, der skulle have fundet sted her til aften, er, at norsk politi mangler overblik over bestemte personer, der støtter "ekstrem islamisme".

  Sådan lyder det fra Roger Berg, chefen for PST - det norske PET - til NRK.

  - Vi snakker konkret om miljøer, som støtter ekstrem islamisme og mener, at vold er legitimt for at opnå sine mål, siger Roger Berg til NRK.

  - Der er blandt andet folk, vi kender fra før. Og så har vi også indikationer på, at der er mennesker, vi ikke kender. Det gør situationen meget krævende for os.

  Pride-markeringen stod til at finde sted, efter at en mand i weekenden i Oslo skød løs på natklubber, der er kendt fra byens LGBT+-miljø.

 43. I går kl. 19:37

  Naturbrand ved Hovedbanegården lammer togtrafikken

  Togpassagerer i Københavnsområdet skal væbne sig med tålmodighed.

  Der er udbrudt brand på en banestrækning ved Københavns Hovedbanegård, hvorfor togdriften på fjerntogsnettet helt er indstillet, og S-tog kører med store forsinkelser, oplyser DSB.

  DSB har oplyst, at de så småt er ved at få genetableret kørestrømmen, så togtrafikken kan genoptages.

  - Men, frem til ved 21-tiden vil vi være nødt til at aflyse enkelte tog og køre med forsinkelser. Det skyldes, at vi nu skal have tog og personale på plads, skriver DSB på sin hjemmeside.

  Artiklen er opdateret 20:42 med nye informationer. DSB genoptager så småt togtrafikken, efter kørestrømmen er genoptableret.

 44. I går kl. 19:18

  Betjent er frifundet efter at have poseret med død mand

  En politibetjent fra Københavns Politi er blevet frifundet for at have overtrådt straffeloven, da han blev filmet ved siden af en død mand.

  Østre Landsret finder ikke grundlag for, at han misbrugte sin stilling som polititjenestemand, oplyser hans forsvarer, advokat Martin Cumberland, ifølge Ritzau.

  Dermed ændres en dom fra byretten. Her fik han en betinget fængselsstraf på 20 dage.

  Han var tiltalt for at posere foran et lig, da han med sin kollega tilbage i februar 2020 blev kaldt ud til en adresse i København, hvor der lå en død person.

  Her tog kollegaen sin mobiltelefon frem og begyndte på Snapchat at filme den frifundne, som ifølge anklagemyndigheden poserede grinende og lavede fremstrakte arme ved siden af den afdødes hoved, som var smurt ind i størknet blod.

 45. I går kl. 18:20

  Ny girafkalv født i København Zoo

  Det var en glædelig nyhed, der mødte dyrepasserne i Zoologisk Have i København i morges.

  I girafburet lå nemlig en nyfødt kalv, som efter alt at dømme er blevet født mellem klokken 06.00 og 07.00. Den var stadig våd, da dyrepasseren fandt den.

  Kalven er endnu ikke blevet tilset af en dyrlæge, så derfor kender man ikke køn eller vægt endnu.

  Nyfødte giraffer vejer dog typisk mellem 50-70 kilo og er omkring 1,5-2 meter høje ved fødslen.

  Den lille nyes forældre er den 19-årige mor Dumela og den fire år gamle far Mwana.

  - Det er Dumelas niende unge, så hun er meget erfaren, oplyser København Zoo til DR.

  I klippet nedenfor kan du se girafkalvens første tid.

 46. I går kl. 18:02

  PET får skarp kritik - sylter spørgsmål fra tilsyn i meget lang tid

  Et særligt tilsyn, der skal kontrollere Politiets Efterretningstjeneste (PET), kommer med højlydte suk over at løbe ind i en mur af tavshed hos efterretningstjenesten.

  I den årlige redegørelse kalder tilsynet det "overordentlig kritisabelt". Det er en hårdeste mulige karakteristisk, de kan give.

  Det handler om PET's svartid. I sommeren 2019 bad tilsynet PET besvare spørgsmål, der skulle hjælpe med at kortlægge efterretningstjenestens it-landskab.

  Men næsten to et halvt år senere - i december 2021 - havde PET fortsat ikke svaret. Og det på trods af flere rykkere.

  Sagsbehandlingstiden løb op i 480 arbejdsdage, efter at der er fratrukket 164 arbejdsdage på grund af covid-19 og ferier.

  Det har betydet, at tilsynet ikke har haft mulighed for at kontrolle de pågældende systemer i 2021.

  Tilsynet har nu valgt at give op, når det gælder om at kortlægge både it-infrastruktur og udvalgte systemer.

 47. I går kl. 17:47

  Oslo Pride aflyser arrangement i aften

  Kærligheden og mangfoldigheden bliver ikke fejret på rådhuspladsen i Oslo i aften.

  Arrangørerne har valgt at aflyse det planlagte arrangement, skriver NRK.

  - Vi er kede af, at vi endnu engang skal ud med besked om, at et pride-arrangement igen er aflyst. Vi forstår, at folk er frustrerede og stadig gerne vil samles. Der vil desværre ikke være indslag, taler og musik fra scenen på rådhuspladsen, siger leder arrangør Kristin Haugsevje til NRK.

  I lørdags blev to personer dræbt og 21 såret foran to barer i Oslo, hvor mange LGBT+-personer kommer.

 48. I går kl. 17:35

  Ukraine: Flere døde og mange sårede efter missilangrebshoppingcenter

  Det missilangreb, som her til eftermiddag har ramt et stort shoppingcenter i det centrale Ukraine, har dræbt mindst 2 personer og såret 20. 9 personer er i kritisk tilstand.

  Det er meldingen fra Kyrylo Tymosjenko, vicechef for Volodymyr Zelenskyjs præsidentkontor, efter angrebet i den ukrainske by Krementjuk.

  Ukraine peger på, at russerne står bag angrebet på det civile mål, men Rusland har endnu ikke forholdt sig til den anklage.

  Rusland har gentagne gange nægtet, at de med vilje angriber civile mål.

 49. I går kl. 17:23

  Skal du have kæmpetrolden Ivan i baghaven? Ansøgninger vælter ind

  Ivan Evigår har siden 2020 stået på Stejlpladsen som en del af Thomas Dambos udstilling, Den Kæmpestore Troldefolkefest. Og det har hele tiden været meningen, at Ivan Evigår på et tidspunkt skulle finde et nyt og blivende hjem, da der ikke længere er plads til ham på Stejlepladsen. (Foto: Jens Dresling)

  Ivan Evigvår skyder tre meter og 20 centimeter op i luften, så er han lavet af træ og slutteligt kan jeg nævne, at han er en trold.

  Men der er hjælp forude, for mange har allerede meldt sig til at huse den hjemløse Ivan Evigvår, der måtte tage afsked med sit nuværende hjem på grund af byggeri.

  - Der er kommet omkring 100. Det er dejligt, siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry.

  Thomas Dambo er kunstneren bag Ivan Evigår og troldens søskende, der står placeret rundt omkring i landet.

  Selvom der allerede er kommet mange henvendelser på Ivan, så kan du stadig nå at sende en ansøgning af sted, hvis du kunne tænke dig et ekstra troldemedlem i familien.

 50. I går kl. 17:17

  21-årig mand anholdt på Roskilde Festival for blufærdighedskrænkelse

  Tusindvis er i øjeblikket samlet i sommersolen på Roskilde Festival, hvor hegnet blev væltet i lørdags.

  På Twitter oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at de har anholdt en 21-årig mand på festivalen.

  Han er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse af en kvinde i en camp i går eftermiddag.

  Politiet skriver, at han blev genkendt af en patrulje ud fra signalementet og pågrebet derefter.

  Sagen vurderes nu juridisk i forhold til muligt grundlovsforhør i morgen formiddag.

  Screendump fra Twitter.

Mere fra dr.dk