Seneste nyt
3. jul kl. 23:56

Mindst seks dræbt i gletsjerulykke i italien

Mindst seks mennesker blev dræbt og ni kvæstet, da et stort stykke af en gletsjer rev sig løs i et bjergområde i det nordøstlige Italien. Is, sne og klippestykker væltede ned over folk på vandretur på en populær sti i området.

De lokale redningsmyndigheder advarer om, at tabstallet kan stige, og at der muligvis savner 15 personer.

Ifølge AP er redningsmandskab i gang med at tjekke nummerplader på en nærtliggende parkeringsplads for at undersøge hvor mange mennesker, der muligvis savnes.

Ulykken er sket tæt på bjerget Marmolada i bjergkæden Dolomitterne. Her har gletsjeen smeltet med foruroligende fart de seneste år.

Ifølge Maurizio Fugatti, den lokale leder af Trento-provinsen, har de høje temperaturer i området helt sikkert haft indflydelse på gletsjerulykken.

Seneste nyt

 1. 46 min. siden

  FC København vinder sikkert mod Brøndby

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  FC København og Brøndby har for vane at spille nervepirrende, dramatiske opgør, når de mødes i 3F Superligaen.

  Det var også tilfældet i søndagens opgør de to fodboldklubber imellem. Men tæt var det ikke.

  FC København vandt nemlig hele 4-1 mod lokalrivalerne, og dermed sikrede de tre vigtige point.

  Særligt spanske Pep Biel gjorde sig flot bemærket for de hvidklædte. Med hele tre scoringer spillede han nemlig en essentiel rolle for, at lokalrivalerne blev sænket.

  Dagens resultat betyder, at FC København lige nu ligger på fjerdepladsen i 3F Superligaen, mens Brøndby indtager niendepladsen.

 2. I dag kl. 17:46

  Fjerde hedebølge i tørkeramt Frankrig: Byer mangler vand

  • Var-floden i det sydlige Frankrig er helt udtørret omkring Saint-Martin-du-Var. (Foto: SEBASTIEN NOGIER © Ritzau Scanpix)
  • Og solen brænder stadig skånselsløst ned over det tørkeramte land. (Foto: SEBASTIEN NOGIER © Ritzau Scanpix)
  • Der er ikke meget grønt græs til de køer på marken i Tinteniac oppe i Bretagne i det nordvestlige Frankrig. Juli har været den næsttørreste måned, der nogensinde er registreret i Frankrig. (Foto: DAMIEN MEYER © Ritzau Scanpix)
  • Der er ikke meget vand tilbage til fiskene i søen Le Broc. (Foto: Eric Gaillard © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Frankrig forbereder sig i øjeblikket på, at landet bliver ramt af den fjerde hedebølge denne sommer. Byer ude på landet har ifølge Reuters ikke længere rent drikkevand, og i stedet får de kørt vand ud i store tankbiler. Samtidig advarer landmændene nu om, at der kommer til at være mangel på mælk den kommende vinter.

  I dag skulle temperaturerne ramme 37 grader i den sydvestlige del af landet, og varmen forventes at brede sig nordpå i den kommende uge.

  Ifølge det nationale meteorologiske institut, Meteo France, er der tale om den værste tørke, siden man begyndte at foretage målinger i 1958, og man regner med, at det bliver endnu værre de kommende uger. Gennemsnitligt er der faldet under en centimeter regn over landet i juli måned. Det medfører ifølge landbrugsministeriet, at årets høst bliver knap 20 procent ringere end sidste år. Og ifølge den nationale landbrugsforening vil tørken også kunne udløse mangel på mælk i de kommende måneder, fordi der ikke er nok foder til dyrene.

  Over det meste af landet er der indført restriktioner på vandforbruget, herunder forbud mod havevanding.

 3. I dag kl. 17:02

  Eriksen og Manchester United taber sæsonens første kamp

  (Foto: Toby Melville © Ritzau Scanpix)

  Det blev ikke til nogen drømmedebut for fodboldspilleren Christian Eriksen, da han søndag eftermiddag fik sine første officielle minutter i benene for sin nye klub Manchester United.

  I første runde af den bedste engelske liga, Premier League, tabte Manchester United nemlig 2-1 hjemme mod Brighton.

  Christian Eriksen spillede alle 90 minutter for den engelske storklub, men selvom han undervejs havde et fint forsøg, formåede han ikke at ændre på kampens resultat.

  Dermed må Manchester United op på hesten igen, når de i næste runde står ansigt til ansigt med danskerens tidligere klub, Brentford.

  Med den danske træner Thomas Frank i spidsen spillede Brentford søndag 2-2 mod Leicester.

 4. I dag kl. 17:00

  Dansk kajak-duo misser akkurat VM-medaljer

  I lang tid lignede det, at de to danske kajakroere Morten Graversen og Simon Schultz Jensen søndag skulle vinde VM-bronze.

  Den danske toer-kajak strøg hen over vandet fra starten af VM-finalen på 1000-meter.

  Men hen mod slutningen af løbet kom det bulgarske par tættere og tættere på danskerne, og på det sidste hundrede meter satte de spurten ind og nåede akkurat at overhale den danske båd.

  Tyskland endte med at tage sejren i 1000-meter-finalen for mandlige toer-kajakker.

  Også danske Pernille Knudsen var i vandet ved VM-finalerne i Canada. I ener-kajakken på 1000 meter-distancen blev hun nummer syv.

  Den danske toer-kajak Frederikke Mathiesen og Bolette Iversen var i aktion ved dagens VM-finaler. Den danske duo blev nummer seks på 500-meter-distancen.

  Du kan følge VM-finalerne i kajak i Canada direkte på DR1.

 5. I dag kl. 16:41

  Joe Biden træder ud af sin coronaisolation

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, er nu færdig med at isolere sig ovenpå at have været smittet med corona.

  - Denne morgen var præsidentens antigen-test negativ for anden dag i træk. Han kan nu sikkert vende tilbage til sine offentlige forpligtelser og sine præsidentielle rejser, skriver Bidens læge Kevin O'Conner i et notat, som Det Hvide Hus har offentliggjort.

  - Jeg har det godt, sagde en smilende præsident ifølge AFP, da han var på vej ud til en helikopter, der skulle fragte ham til hans sommerhus i staten Delaware. I morgen skal han rejse til Kentucky, der har været ramt af alvorlige oversvømmelser, hvor adskillige indbyggere er døde og mange har mistet deres hjem.

  Det er første gang siden 20. juli, at præsidenten kommer ud af Det Hvide Hus. Præsidenten har kun haft milde symptomer, og han er undervejs blevet behandlet med Pfizer-lægemidlet Paxlovid, som skal forhindre alvorlige coronaforløb.

 6. I dag kl. 16:25

  Mand død efter uheld ved hollandsk Highland Games-stævne

  En 65-årig mand døde tidligere i dag, da et hammerkast kom på afveje under et Highland Games-stævne på et slot i Holland.

  Ifølge et tweet fra politiet i Nord Brabant-provinsen døde den 65-årige "efter at være blevet ramt af en metalkugle, der blev brugt ved et sportsstævne."

  Manden blev behandlet med det samme, men hans liv stod ikke til at redde.

  Ifølge den lokale avis Eindhovens Dagblad var den 65-årige ikke tilskuer til stævnet, der fandt sted på Geldrop-slottet, men han befandt sig i stedet bag en hæk i nærheden, da hammeren kom flyvende. Derfor så han overhovedet ikke kuglen, før den ramte ham. Stævnet blev stoppet efter dødsulykken.

  Highland Games stammer oprindeligt fra Skotland og har karakter af en stærk mands-konkurrence. Deltagerne kaster blandt andet med store træstolper og som i det nævnte tilfælde en hammer, det vil sige en stor metalkugle på et langt træskæfte.

  Sådan ser det ud, når man kaster en hammer ved Highland Games. Billedet stammer ikke fra det omtalte stævne i Holland. (Foto: Russell Cheyne © Scanpix Denmark)
 7. I dag kl. 16:06

  Amnesty beklager vrede efter Ukraine-rapport

  I rapporten anklagede Amnesty ukrainske styrker for at bryde international lov og sætte civile i fare, når de forsvarer sig mod den russiske invasion.

  Amnesty beklager ikke indholdet eller konklusionerne i rapporten. Men i en e-mail til nyhedsbureauet Reuters skriver organisationen, at den beklager den "smerte og vrede", som rapporten har medført i Ukraine.

 8. I dag kl. 16:05

  HB Køge vender kampen på to minutter og slår Brøndby

  Cecilie Fløe udlignede for HB Køge. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Et gyldent minut blev afgørende, da HB Køges danske fodboldmestre for kvinder søndag vandt 2-1 hjemme over Brøndbys bronzevindere i premiererunden i Gjensidige Kvindeligaen.

  HB Køge, der ikke tabte en eneste kamp i hele sidste sæson, var bagud 0-1 med cirka et kvarter tilbage af kampen på det mål, som norske Casandra Lüthcke satte ind efter lidt under en times spil.

  Men efter 74 minutter blev der sendt en aflevering fra venstre side ind i Brøndbys straffesparksfelt. Hjemmeholdets Cecilie Fløe tog chancen og helflugtede flot og kontrolleret bolden ind i netmaskerne til 1-1.

  Allerede et minut senere scorede HB Køge et mål, der var lige så flot.

  Amerikanske Maddie Pokorny trykkede af uden for straffesparksfeltet og sendte bolden næsten helt op i det ene målhjørne til slutresultatet.

  /ritzau/

 9. I dag kl. 15:31

  Dansk voltigør ryger på røven, men håbet for medalje lever stadig

  Det startede strålende for danske Sheena Bendixen i dagens tekniske disciplin i voltegerings-konkurrencen ved VM i ridning.

  Men helt til sidst i danskerens ridt måtte hun en tur på numsen, da hun kiksede sit afsluttende spring ned fra hesten.

  Voltigørens longefører Lasse Kristensen, hvis job er at dirigere hesten, fortæller, at fejlen skyldes et forøget tempo fra hesten.

  - Jeg tror rent faktisk, det er mig, der skal æde den der, siger Lasse Kristensen.

  - Han (hesten) øger lige der, hvor hun skal til at lave en pirouette. Så jeg tror, Sheena mister balancen der, og jeg var ikke hurtig nok til at holde ham igen.

  Fejlen endte dog ikke med at have stor betydning for Sheena Bendixen.

  Voltigøren scorede nemlig en fin karakter i dagens disciplin, og forud for morgendagens disciplin, der er den sidte i kvindernes voltigerings-konkurrence, ligger hun nummer fem.

  Du kan se afslutningen på Sheena Bendixens ridt i videoen i toppen af artiklen, og resten af VM i ridning kan du følge på flere af DR's kanaler.

 10. I dag kl. 14:49

  Prins Christian har valgt gymnasium nord for København: 'Vi tager med glæde imod alle elever, der ønsker at gå hos os'

  Både prins Christian og prinsesse Isabella har valgt ny skole, efter kronprinsparret i samråd med børnene valgte, at de alligevel ikke skulle have deres gang på Herlufsholm i kølvandet på den massive offentlige omtale af vold og mobning på kostskolen.

  Prins Christian begynder i 2. g på Ordrup Gymnasium. Her betegner man sig som "et helt almindeligt offentligt gymnasium."

  Skolen skriver i et opslag på Facebook sendt ud efter Kongehusets offentliggørelse af børnenes skolestart, at man aldrig kommenterer på enkelte elevers skolegang.

  Men skolen tager ifølge dem selv "med glæde imod alle de elever, der ønsker at gå hos os, uanset køn, seksuel orientering, etnicitet og social baggrund."

  - Vi har et godt forældresamarbejde og er stolte, hver gang forældre beslutter at sende deres børn på OG, står der i opslaget.

  Prinsesse Isabella begynder i 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København.

 11. I dag kl. 14:30

  Brøndby og FCK med fælles budskab til fans: Tænk over jeres adfærd til derby

  Superligaklubberne Brøndby IF og FC København står sammen om en fælles udmelding til deres fans. De opfordrer begge grupperinger til at tænke over deres adfærd og afstå fra alle former for vold i forbindelse med dagens derby mellem de to hold.

  Dette sker for at sikre, at der også i fremtiden kan være fans på stadion, når der spilles kampe mellem de to hold. Uanset om der bliver spillet i Parken eller på Brøndby stadion.

  - Selvom vi ved, at 99 procent af alle FCK- og Brøndby-fans ikke gør noget forkert, så er alle former for vold komplet uacceptabelt, siger Jacob Laursen, der er direktør i FC København.

  I de seneste to kampe mellem rivalerne har der på politiets opfordring ikke været fans af udeholdet til stede, efter der tidligere har været tilskuerproblemer.

  - Der er intet fællesskab over den slags opførsel, og der findes ingen undskyldninger, der godtgør, at man tyer til vold i forbindelse med fodboldkampe, lyder det fra Brøndby-direktør Ole Palmå.

  FC København møder Brøndby i Parken søndag klokken 16.00.

 12. I dag kl. 14:21

  Christian Eriksen starter på banen i Manchester Uniteds sæsonåbner

  (Foto: Nigel Roddis © Ritzau Scanpix)

  Den danske fodboldspiller Christian Eriksen får sin officielle debut for Manchester United i dag.

  Midtbanespilleren er nemlig en del af startopstillingen i klubbens første kamp i den engelske Premier League i denne sæson.

  Her står Christian Eriksen og holdkammeraterne over for Brighton på hjemmebanen Old Trafford.

  Det er ikke mere end et par uger siden, den 30-årige dansker skrev kontrakt med den engelske storklub, og nu kan han altså se frem til at få sine første officielle minutter i benene, når kampen fløjtes i gang klokken 15.

  Du kan læse mere om Christian Eriksens første tid i Manchester United her.

  Kampen kan ses på Viaplay og See.

 13. I dag kl. 14:10

  Prins Christian begynder på Ordrup Gymnasium, og prinsesse Isabella begynder på Ingrid Jespersens Gymnasieskole

  Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prinsesse Josephine og Prins Vincent til Royal Run i København i juni. (arkivfoto) (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Nu er det offentliggjort, hvor kronprinsparrets ældste børn skal gå, når de ikke skal have deres skolegang på Herlufsholm.

  Prins Christian begynder på Ordrup Gymnasium, mens prinsesse Isabella begynder på Ingrid Jespersens Gymnasieskole, oplyser Kongehuset i et opslag på Facebook.

  - Efter Kronprinsfamiliens overvejelser i løbet af sommeren er der taget beslutning om det kommende skoleår. I det nye skoleår starter Hans Kongelige Højhed Prins Christian i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Isabella i 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København.

  - Der vil ikke være fotomulighed i forbindelse med skolestarten. Det håber vi, at alle medier vil respektere, skriver Kongehuset.

  Beslutningen om børnenes ændrede skolegang kommer efter en periode, hvor Herlufsholm Kostskole har fået massiv kritik for kulturen og flere episoder med krænkende adfærd hos nogle af eleverne. Det har ført til, at hele skolens ledelse og bestyrelse er skiftet ud, og at der nu er igangsat et arbejde med at ændre kulturen på den gamle kostskole, som elitens børn ofte vælger.

 14. I dag kl. 13:50

  Cathrine Laudrup-Dufour sprængfyldt med selvtillid: Danmark ser knivskarpe ud

  Lørdag fik Danmark en kanon start på holdkonkurrencen ved VM i dressur. Det har givet stjernerytteren Cathrine Laudrup-Dufour blod på tanden inden afgørelsen skal findes søndag.

  - Jeg ligger nummer to og tre på verdensranglisten, og verdensetteren er her ikke, fordi hun er gravid, og jeg kommer med en hulens masse selvtillid, siger Laudrup-Dufour.

  I holdkonkurrencen stiller hver nationen med fire ekvipager, hvoraf de tre bedste ekvipagers resultater tæller i den samlede stilling.

  Efter lørdagens konkurrence, hvor halvdelen af rytterne var i aktion, ligger Danmark på femtepladsen. Men med to gode kort på hånden, i form af Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen, er medaljerne indenfor rækkevidde.

  - Mine kollegaer ser knivskarpe ud, lyder det fra Laudrup-Dufour.

  - Vi skal glæde os over forhåbentligvis at kunne vise det danske publikum fire rigtig gode performances.

  Klokken 15.47 skal Daniel Bachmann Andersen i aktion, og klokken 19.17 rider Cathrine Laudrup-Dufour.

  Hele holdkonkurrencen og medaljeceremonien kan ses på DR2 frem til kl.20.30.

 15. I dag kl. 13:28

  Publikum strømmede til sejlskibe i Aalborg

  • Det var angiveligt Danmarks største fyrværkeri, der blev affyret fra Limfjordsbroen i aftes. (Foto: Michael Bo Rasmussen © Michael Bo Rasmussen / Baghuset)
  • TV2 på Slotspladsen i Aalborg i aftes. (Foto: Michael Bo Rasmussen © Michael Bo Rasmussen / Baghuset)
  • Mange valgte lørdag aften at se med fra vandsiden. (Foto: Michael Bo Rasmussen © Michael Bo Rasmussen / Baghuset)
  • Allan Olsen på scenen i går med Nordkraft Bigband. (Foto: Lars Horn / Baghuset © Lars Horn / Baghuset)
  1 / 4

  Næsten 300.000 gæster var på havnefronten i Aalborg i løbet af i går, hvor de udover 40 af verdens smukkeste sejlskibe blandt andet også kunne se et rekordstort fyrværkeri fra Limfjordsbroen og høre TV2 og Allan Olsen.

  Forventningen til besøgstallet ved afslutningen på dette års The Tall Ships Races i Aalborg har været op mod 700.000. Og det ser ud til at blive nået.

  - Efter de første fire dage er vi oppe på 650.000, så det er et yderst flot tal, som vi er meget tilfredse med, siger projektmedarbejder i Aalborg Kommune, Keld Rud Nielsen.

  Sejlskibene sejler ud af Limfjorden igen fra klokken 13 til 15, og den ofte meget stemningsfulde sidstedag har tidligere tiltrukket op mod 100.000 mennesker, fortæller Keld Rud Nielsen.

  Kapsejladsen begyndte i Esbjerg den 7. juli og har været i Holland og Belgien inden afslutningen i Aalborg.

 16. I dag kl. 13:22

  Ukraine: Ansat såret efter nyt angreb mod atomkraftværk

  Ukraines statslige atomkraftselskab, Energoatom, siger, at en medarbejder på Zaporizjzja-atomkraftværket er blevet såret under et nyt russisk angreb på værket lørdag aften.

  Europas største atomkraftværk blev ramt af et angreb fredag, siger både Ukraine og Rusland, som anklager hinanden for at stå bag.

  Energoatom siger, at en ansat blev såret, da russiske missiler ramte et udendørs lager med 174 beholdere, der indeholder atomaffald.

  Det er i øjeblikket ikke muligt for uafhængige instanser at efterprøve parternes modstridende oplysninger.

  Kampene ved Zaporizjzja-atomkraftværket vækker stor international bekymring.

 17. I dag kl. 12:52

  Kasper Schmeichel begynder sæsonåbner på bænken i Nice

  Det bliver ikke nødvendigvis søndag, at Kasper Schmeichel får sin debut for den franske klub Nice.

  Efter skiftet fra Leicester tidligere på ugen må danskeren tage til takke med en plads på bænken fra start i søndagens Ligue 1-opgør mod Toulouse.

  Landsmanden Kasper Dolberg er ude med en skulderskade og er derfor slet ikke med i kamptruppen hos udeholdet.

  Kasper Schmeichel blev præsenteret i Nice onsdag og modtog sammen med de øvrige nyindkøb Aaron Ramsey og Alexis Beka Beka folkets hyldest.

  Danskeren skiftede efter 11 år i engelske Leicester, hvor han blandt andet var med til at vinde Premier League og FA Cup. I alt blev det til 479 kampe i Leicester-trøjen.

  Kampen fløjtes i gang klokken 13.

  /ritzau/

 18. I dag kl. 12:35

  Flere gravide køber ydelser fra private jordemødre

  Flere danske kvinder gør brug af en privat jordemoder. Det viser tal fra Sygeforsikring Danmark.

  Alene fra 2020 til 2021 var stigningen på 17 procent.

  Når vi ser flere danske kvinder, der gør brug af private jordemødre, kan det være et signal om, at det offentlige system halter, mener Jordemoderforeningen.

  - Det kan jo være et udtryk for, at det, der kan leveres lige nu i det offentlige, ikke er godt nok på grund af manglende medarbejdere og manglende jordemødre, siger forkvinde for Jordemoderforeningen, Lis Munk.

  Og de offentligt ansatte jordemødre er under pres.

  Jordemødre har i flere år råbt op om, at arbejdsvilkårene er blevet forringet for dem på de offentlige sygehuse.

 19. I dag kl. 12:13

  Tidligere toppolitiker i Putins regering forbliver skakpræsident

  Den ukrainske stormester Andrii Baryshpolets havde håbet at vippe russeren Arkady Dvorkovich af pinden som præsident for Det Internationale Skakforbund (Fide).

  Sådan gik det ikke ligefrem, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Med 157 ud af 179 medlemslandes opbakning opnåede russeren på et møde i Indien et suverænt flertal og kan dermed fortsætte som præsident.

  Dvorkovich var vicepremierminister under Ruslands præsident, Vladimir Putin, fra 2012 til 2018. Inden stemmeafvigelsen blev han af Baryshpolets anklaget for at være en del af Moskvas 'krigsmaskine' med henvisning til invasionen af Ukraine.

  Dvorkovich har tidligere udtrykt kritik af krigen i Ukraine og sagt, at hans 'tanker er med de civile ukrainere'.

  Før afstemningen sagde Dvorkovich, at han har taget et 'stærkt standpunkt i forhold til begivenhederne i Ukraine', ligesom han pointerede, at han har støttet bestyrelsens beslutninger om at mindske Ruslands indflydelse i Fide.

  Baryshpolets bud fik blot 16 stemmer. Rusland har siddet tungt på præsidentposten de seneste 27 år. Fra 1995 til 2018 var Kirsan Ilyumzhinov i chefstolen, og han blev altså afløst af sin landsmand.

  /ritzau/

 20. I dag kl. 12:05

  Mand tilstår drab på kvinde i Nordsjælland

  En 30-årig mand har ved et grundlovsforhør her til formiddag i Helsingør tilstået at have slået en ung kvinde ihjel.

  Det skriver TV2 og det regionale medie sn.dk.

  Kvinden blev i går fundet dræbt i et udbrændt sommerhus i Ølsted i Halsnæs Kommune. Manden blev i går efterlyst i sagen. Sidst på eftermiddagen blev manden dog anholdt i København.

  Den anholdte mand sigtes for såvel drab som brandstiftelse.

 21. I dag kl. 11:55

  Kinas militære øvelser omkring Taiwan ventes at slutte i dag

  Her ses et fartøj fra den kinesiske kystvagt sejle så tæt på Taiwan som muligt. Kina havde advaret USA om alvorlige konsekvenser, hvis den amerikanske politiker og leder af Repræsentanternes Hus besøgte Taiwan. (foto fra 5. august) (Foto: ALY SONG © Ritzau Scanpix)

  Ifølge Reuters mindede det om katten efter musen, da krigsskibe fra Kina og Taiwan sejlede i nærheden af hinanden som en af de sidste handlinger, inden Kinas fire dage lange militærøvelser ventes at slutte i dag.

  Kina har siden i torsdags spillet med de militære muskler som en reaktion på den amerikanske politiker Nany Pelosis besøg i Taiwan.

  Det er dog fortsat uvist, hvornår Kina helt præcist stopper øvelserne i dag, fortæller DR's journalist i Kina, Philip Roin.

  Der er faktisk meldinger om, at man har valgt at udvide øvelsen, og endnu er der ikke kommet en officiel meddelelse fra Kina om, at de militære aktiviteter nær Taiwan er afsluttet, forklarer Philip Roin.

  - Kina har rykket normalen for, hvad man plejer at kunne tillade sig under sådanne øvelser. Kina har blandt andet overtrådt de linjer, som Taiwan mener er deres, siger han.

  Taiwan har dog reageret relativt roligt rent militært set i lyset af størrelsen på militærøvelserne, siger Philip Roin.

 22. I dag kl. 10:53

  Dansk fartfænomen løber sig i Diamond Leagues sæsonfinale

  2022 har været et forrygende år for hurtigløberen Ida Karstoft, som både har fået debut ved VM og i Diamond League på 200 meter.

  Nu kan hun sætte flueben ved endnu en milepæl.

  Ved lørdagens Diamond League-stævne i Polen endte hun i et stærkt felt på femtepladsen, og det skaffede hende point nok til en plads i sæsonfinalen.

  - Det er kæmpestort bare at løbe ved Diamond League. Jeg havde slet ikke i tankerne, at det var en mulighed at ende i finalen. Jeg er bare vildt glad, det er mega fedt at opleve det, siger hun.

  Kun den nykårede verdensmester Shericka Jackson fra Jamaica og VM-bronzevinderen Dina Asher-Smith fra Storbritannien har i løbet af de fem Diamond League-løb skrabet flere point sammen, end de 18 danskeren har optjent.

  Sæsonfinalen løbes i Zürich 7. og 8. september.

  /ritzau/

 23. I dag kl. 10:21

  Colombias første venstrefløjsleder bliver taget i ed som landets præsident

  Gustavo Petro har selv sagt, at en af hans vigtigste opgaver bliver at bekæmpe sult blandt befolkningen, hvor næsten halvdelen af colombianerne lever i fattigdom.  (Foto: VANNESSA JIMENEZ © Ritzau Scanpix)

  I dag får Colombia ny leder, når Gustavo Petro tages i ed som ny præsident.

  Det sker ved en stor ceremoni foran 100.000 mennesker, blandt deltagerne er Spaniens kong Felipe og mindst ni præsidenter fra latinamerikanske lande, skriver Reuters.

  62-årige Petro er tidligere borgmester i hovedstaden Bogotá og er den første venstrefløjskandidat til at vinde et præsidentvalg i landet.

  Han vandt anden valgrunde i juni med 50,42 procent af stemmerne.

  Vælgerne håber, han bliver manden, som får succes med at indføre sociale og økonomiske reformer i landet, der kan gøre op med den megen vold og ulighed i Colombia.

 24. I dag kl. 10:08

  Fire skibe med fødevarer forlader Ukraine søndag

  Fragtskibet Star Helena er et af de fartøjer, der har forladt Ukraine med fødevarer i dag. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

  Over 160.000 ton majskorn og andre fødevarer har kurs mod verdensmarkedet.

  Fødevarerne ligger i lasten på fire fragtskibe, som har forladt ukrainske havne ved Sortehavet søndag, skriver Reuters.

  Ukraine har genoptaget landets eksport af fødevarer via Sortehavet efter Tyrkiet og FN forhandlede en aftale på plads mellem Rusland og Ukraine.

  De første fire skibe med fødevarer forlod Ukraine tidligere på ugen.

 25. I dag kl. 10:01

  Cathrine Laudrup-Dufour rider om VM-medaljer i dag

  Der bliver nok at holde øje med, når verdens bedste ryttere og heste duellerer for anden dag i træk ved VM i ridesport i Herning.

  VM er ikke noget, dansk dressur har for vane at vinde. Det er sket én gang tidligere i 1986.

  Men i dag er der chancer for en rød-hvid sejr. Cathrine Laudrup-Dufour rider om VM-medaljer i holdkonkurrencen.

  Du kan følge med live på flere af DR’s platforme. Se konkurrencen live på DR2 eller her på dr.dk.

  VM-stævnet varer indtil 14. august.

 26. I dag kl. 09:52

  Tre er indlagt i kritisk tilstand efter ulykke på motorvej

  Politiet forsøger fortsat at klarlægge, hvorfor to biler kørte sammen tidligt i morges på Sydmotorvejen ved Vordingborg.

  En kvinde og to mænd er i kritisk tilstand efter ulykken.

  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  I alt otte blev bragt til behandling med ambulancer.

  Politiets vagtchef kan ikke udtale sig nærmere om forløbet op til sammenstødet. Begge biler kørte mod syd.

  - Vi mangler en del forklaringer, siger vagtchef Kent Edvardsen.

  Politiet har beslaglagt de to biler til nærmere undersøgelse, som en bilinspektør står for.

  Motorvejen var spærret i cirka tre en halv time på grund af oprydning og undersøgelsen på stedet.

 27. I dag kl. 09:46

  Efterlyst fynbo fundet i god behold

  Artiklen er opdateret.

  En 61-årig mand fra Tommerup på Fyn er fundet i god behold, efter at være efterlyst siden i aftes.

  Det skriver Fyns Politi på twitter. Politiet frygtede, at manden ikke kunne klare sig selv.

  Man fik i formiddag en del henvendelser fra mennesker, der havde set manden i aftes.

  - Tak for hjælpen, skriver politiet.

 28. I dag kl. 08:19

  90 el-busser ruller ud i Aalborg

  I dag tager Aalborg et stort skridt i retningen af at blive den største by i Danmark, hvor den kollektive trafik udelukkende er drevet af el.

  Fra morgenstunden ruller de første 90 elektriske busser på gaden.

  Og det er en kæmpe gevinst for klimaet, fortæller Klima- og miljørådmand i Aalborg Kommune, Per Clausen fra Enhedslisten.

  - Udover at støjen reduceres til næsten ingenting, så udleder vi ingen stoffer eller partikler, så luften i Aalborg Kommune bliver meget bedre, siger han.

  Det er meningen, at alle 121 bybusser i kommunen senest er eldrevne i 2023.

 29. I dag kl. 07:57

  To mænd anholdt efter overfald på campingplads

  To mænd på 43 og 46 år er anholdt efter hvad, der ligner en grov voldsepisode på Rødhus Klit Camping i Jammerbugt Kommune i Nordjylland i går morges.

  De to mænd sigtes for grov vold mod en 56-årig mand på campingpladsen, oplyser vagtchef Jesper Sørensen fra Nordjyllands Politi.

  Politiet blev alarmeret klokken halv ni. Da var den 56-årige blevet indlagt på Aalborg Universitetshospital med alvorlige skader, der angiveligt skyldes et overfald.

  Manden meldes, ifølge politiets oplysninger på nuværende tidspunkt, uden for livsfare.

  De to anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør i formiddag, hvor politiet vil kræve dem varetægtsfængslet.

 30. I dag kl. 07:15

  Amerikansk politi efterforsker mulig sammenhæng mellem drab på muslimer

  For fjerde gang inden for et år er en muslim blevet dræbt i den amerikanske delstat New Mexicos største by, Albuquerque.

  Delstatens guvernør kalder rækken af drab "målrettede". Det skriver Ritzau, der citerer Reuters.

  Offerets navn og de nærmere omstændigheder omkring drabet, der fandt sted fredag aften lokal tid, er ikke blevet offentliggjort. Men politiet har oplyst, at der ved de tre tidligere drab var tale om ofre, som blev overrasket og skudt uden advarsel.

  Albuquerques politichef siger, at drabet kan have forbindelse til de tidligere tre.

  New Mexicos guvernør, demokratiske Michelle Lujan Grisham, skriver på twitter, at hun har sørget for, at der bliver indsat ekstra politi i Albuquerque for at efterforske drabene.

  - De målrettede drab på Albuquerques muslimske beboere vækker vrede og er fuldstændigt uacceptable, skriver guvernøren.

  New Mexicos politi får blandt andet hjælp fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, i efterforskningen.

 31. I dag kl. 06:25

  Konflikt er blusset op: 24 meldes dræbt i Gaza

  • Ved modangrebet affyrede Islamisk Jihad ifølge Ritzau over 100 raketter tilbage mod byer i Israel, heriblandt Tel Aviv. (Foto: Ibraheem Abu Mustafa © Ritzau Scanpix)
  • Der er erklæret nødretstilstand i Gaza, hvor der bor over to millioner mennesker på et område, der er lidt større end Langeland. (Foto: Ibraheem Abu Mustafa © Ritzau Scanpix)
  • Israel siger, at angrebene mod Islamisk Jihad kan vare flere uger. (Foto: Ibraheem Abu Mustafa © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Den ulmende konflikt omkring Gaza er endnu en gang blusset op og dødstallet vokser.

  I dag meldes i alt 24 dræbt. Blandt dem er seks børn. 204 meldes sårede, skriver Ritzau, der citerer nyhedsbureauet AFP og sundhedsmyndighederne i Gaza.

  Konflikten er blusset op, efter Israel fredag indledte et luftangreb mod Gazastriben og den militante gruppe Islamisk Jihad, der er allieret med den militante fløj i Hamas-styret i Gaza.

  Ifølge den israelske hær, så har man i løbet af de seneste to dage "uskadeliggjort" det militære lederskab af Islamisk Jihad.

  Islamisk Jihad bekræfter ifølge Reuters, at lederen Khaled Mansour er dræbt.

 32. I dag kl. 06:09

  Otte hentet i ambulance efter trafikulykke ved Vordingborg

  Otte personer blev i nat kørt på sygehuset, efter en trafikulykke på Sydmotorvejen ved Vordingborg.

  Ifølge politiet stødte to biler af endnu uvisse årsager sammen.

  Det drejer sig om en tysk-indregistreret bil med fire voksne og to børn og en dansk bil med to voksne.

  - Der er rekvireret ambulancer til dem alle sammen, siger vagtchef Michael Skræddergaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

  Politiet har endnu ingen oplysninger om personernes tilstand.

 33. I går kl. 23:55

  SE BILLEDERNE Med to års forsinkelse besøgte Dronning Margrethe Tønder

  • Dronning Margrethe besøgte i dag Tønder. Her er hun oppe i toppen af det 25 meter høje Marsk Tower i Skærbæk, landsdelens nye vartegn, som designet af arkitekter fra Bjarke Ingels Group, i Skærbæk. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
  • Dronning Margrethe blev modtaget af Tønders borgmester Jørgen Popp Petersen, der i øvrigt repræsenterer det tyske mindretals parti Slesvigsk Parti, samt de to 12-årige blomsterpiger Frida og Maya. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
  • Dronning kørte i karet gennem Tønders gader. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
  • Dronning Margrethe blev eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
  • Undervejs besøgte dronning Margrethe Højer Mølle. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
  • Dronning Margrethe besøgte også Højer Designefterskole, hvor hun blev budt velkommen af forstander Kirsten B. Hansen. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
  • Dronningen var i højt humør under besøget. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
  1 / 7

  Dronning Margrethe besøgte i dag Tønder Kommune. Besøget var en del af den udskudte fejring af af 100-året for Genforeningen 1920. Dengang blev Sønderjylland efter en folkeafstemning igen en del af Danmark efter at have tilhørt Tyskland siden nederlaget i krigen i 1864.

  Besøget i Tønder Kommune er det sidste af flere besøg i Sønderjylland, der markerer 100-året for Genforeningen.

 34. I går kl. 23:00

  Nye fund afslører, hvordan middelklassen levede i Pompeji

  • Arkæologerne graver forsigtigt nye fund frem i Pompeji. (Foto: MINISTRY OF CULTURAL HERITAGE AN © Ritzau Scanpix)
  • Rester af glastallerkener, keramiske skåle og vaser er blandt de nye fund. De giver et fingerpeg om,hvordan datidens middelklasse levede i datidens Rom. (Foto: MINISTRY OF CULTURAL HERITAGE AN © Ritzau Scanpix)
  • De nye fund er blevet gjort i et hus med fem små værelser samt et køkken og et bad fordelt på to etager. (Foto: MINISTRY OF CULTURAL HERITAGE AN © Ritzau Scanpix)
  • En bronzemønt med Kejser Nero afbilledet er et af fundene. (Foto: CESARE ABBATE © Ritzau Scanpix)
  • Et af fundene er en sjælden keramisk beholder til parfumeafbrænding. (Foto: CESARE ABBATE © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  Arkæologer har opdaget fire nye værelser i et hus i Pompeji, hvor de både har amforaer til opbevaring af vin og olie, tallerkener og andre hverdagsting. De nye fund afspejler, hvordan middelklassen levede, inden et vulkanudbrud fra Vesuv begravede den romerske by i år 79.

  Man har blandt andet fundet rester af skåle, et hurtigt tømt kiste og en seng på de,,,to etager i den tidligere udgravede bygning, fortæller direktøren for Pompejis Arkæologiske Park.

  - En stor del af befolkningen i Romerriget var mennesker, som både arbejdede hårdt for det daglige brød, men som også var meget opsatte på at hæve deres sociale status, siger direktør Gabriel Zuchtriegel med udgangspunkt i fundene, hvor nogle er lavet af bronze eller glas i modsætning til de redskaber, der blev brugt i hverdagen.

  Arkæologer har med hjælp af gipsafstøbninger kunnet genskabet nogle af fundene fra Pompeji.

 35. I går kl. 22:34

  Kvinde fundet dræbt efter sommerhusbrand - 30-årig mand pågrebet

  En 30-årig mand er blevet anholdt for drabet på en kvinde, som Nordsjællands Politi tidligere i dag fandt dræbt på en adresse i Frederikssund Kommune.

  Kvinden blev fundet i forbindelse med efterforskningen af en påsat brand i et sommerhus i Ølsted i Halsnæs Kommune.

  Den 30-årige mand forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen.

  Tidligere i dag gennemførte politiet en storstilet eftersøgning i og omkring sommerhuset, hvor man blandt andet brugte en helikopter i jagten på den mistænkte mand. Men han blev i stedet pågrebet sent på eftermiddagen i Københavns Politikreds.

  (© NSJPoliti@twitter.com)
 36. I går kl. 21:20

  Biden er testet negativ for corona, men forbliver i isolation

  Positiv-negativ-positiv-negativ.

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, bliver fortsat testet for corona, og nu har han testet negativ. Det oplyser hans læge, Kevin O'Connor, ifølge i et notat, som Det Hvide Hus har offentliggjort.

  Biden forbliver dog i isolation, indtil han har afgivet endnu en test, hvor han igen bliver testet negativ.

  Præsidenten blev første gang testet positiv den 21. juli. Han blev behandlet med Pfizer-præparatet Paxlovid, som skal forhindre alvorlige coronaforløb. Han var snart fri for symptomer og blev testet negativ, men efter få dage fik han tilbagefald og blev igen testet positiv - dog uden nogle symptomer.

  Og nu bliver præsidenten ifølge lægens notat altså igen testet negativ, og han har det fortsat fint.

 37. I går kl. 20:53

  Fremmed fragtskib ankommer til Ukraine for første gang siden invasionen

  For første gang siden den russiske invasion af Ukraine, der blev indledt i slutningen af februar, har et fremmed skib lagt til i en ukrainsk havn. Det fortæller den ukrainske minister for infrastruktur, Oleksandr Kubrakov, i et opslag på Facebook.

  Han fortæller, at fragtskibet Fulmar S, der sejler under Barbados-flag, har lagt til i Tjernomorsk-havnen, og det nu vil blive lastet med korn.

  - Tak til kollegaer i FN og Tyrkiet for at skabe sikkerhed for det første fartøj i ukrainsk territorialfarvand. Vi gør fra vores side vores bedste for, at vore havne kan modtage og håndtere langt flere fartøjer. Vi planlægger, at vi om to uger vil kunne laste mindst tre-fem fartøjer om dagen.

  (© Oleksandr Kubrakov@facebook.com)
 38. I går kl. 19:53

  IAEA-chef bekymret over bombning af Zaporizjzja-værket

  Generaldirektøren for Det Internationale Atom Agentur (IAEA), Rafael Mariano Grossi, udtrykker nu sin bekymring over udviklingen omkring Zaporizjzja-værket i Ukraine.

  - Jeg er særdeles bekymret over gårsdagens bombning af Europas største atomkraftværk. Den understreger den meget reelle risiko, der er for en atomkatastrofe, som kan true folkesundheden og miljøet, både i Ukraine og udenfor landets grænser, siger han i en udtalelse.

  Grossi tilføjer, at enhver militæraktion, som bringer sikkerheden omkring Zaporizjzja-værket i fare, er fuldstændig uacceptabel og må undgås for enhver pris.

  - Enhver form for militær beskydning rettet mod eller fra værket er det samme som at lege med ilden, og det har potentielt katastrofale konsekvenser.

 39. I går kl. 19:30

  Sporarbejde forsinket: Stadig togbusser mellem Roskilde og Ringsted

  Sporarbejdet mellem Roskilde og Ringsted, som har været i gang siden 16. juli, skulle have været afsluttet, så togene igen kunne køre planmæssigt på strækningen mandag morgen.

  Men nu bliver det i hvert fald yderligere to dage, hvor passagererne i stedet må tage turen med en togbus.

  Det oplyser Tony Bispekov, informationschef i DSB, til Ritzau.

  - Vi kan forstå på Banedanmark, at det har at gøre med den entreprenør, som arbejder på strækningen, der er blevet forsinket.

  - Det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlige over – ikke mindst på grund af, at der er cirka 10.000 passagerer, der dagligt bliver påvirket af den her forsinkelse, siger Tony Bispekov, der tilføjer, at DSB først blev informeret om udsættelsen midt på dagen om lørdagen.

  Sporarbejdet har været nødvendigt, fordi skinner, sporskifter, sveller og ballast er slidte og derfor skal fornys. Over sommeren har strækningen været helt lukket, men arbejdet fortsætter henover efteråret med et spor åbent for togtrafik.

 40. I går kl. 18:45

  FC Nordsjælland fortsætter stærk sæsonstart med ny sejr

  Der var god underholdning og rigeligt med chancer, da FC Nordsjælland lørdag besejrede Viborg med 1-0 i 3F Superligaen.

  Begge mandskaber stod for en masse gode kombinationer på kanten af felterne og fik spillet sig til flere åbne målchancer, og kun godt målmandsspil forhindrede, at kampen i Farum fik flere mål.

  Med sejren fortsætter FCN drømmestarten på sæsonen. Holdet har vundet alle fire kampe indtil nu og ligger øverst i tabellen. Viborg ligger nummer fem med seks point.

  Det norske talent Andreas Schjelderup stod for kampens ene scoring. FCN-spillerens tredje scoring i sæsonens fire kampe.

  /ritzau/

 41. I går kl. 18:40

  IS tager ansvaret for andet dødbringende bombeangreb på to dage i Kabul

  Islamisk Stat har taget ansvaret for et bombeangreb i Kabul, som ifølge Reuters har dræbt mindst 8 mennesker og kvæstet 22.

  Det er det andet bombeangreb på to dage, som Islamisk Stat har udført i den afghanske hovedstad. Fredag blev mindst 8 mennesker dræbt og 18 kvæstet.

  De to IS-angreb, som primært har ramt byens shiamuslimske indbyggere, kommer umiddelbart inden fejringen af Ashara, der markerer profeten Muhammeds barnebarn, Hussein Ibn Alis, martyrdød.

  Det er en højtid, som primært fejres af shiamuslimer. Det sunnimuslimske Talibanstyre, som nu har været ved magten i snart et år, har lovet at man vil sørge for bedre beskyttelse af de shiamuslimske moskeer.

 42. I går kl. 18:17

  God danskerdag i Premier League: Højbjerg og Tottenham vinder sikkert

  Pierre-Emile Højbjerg (tv.) og svenske Dejan Kulusevski var med fra start, da Tottenham slog Southampton. (Foto: VINCENT MIGNOTT © Ritzau Scanpix)

  Tottenham fik lørdag en optimal start på den nye sæson med en 4-1-sejr over Southampton på hjemmebane.

  Den danske landsholdsprofil Pierre-Emile Højbjerg spillede hele kampen mod sine tidligere holdkammerater og var med i opspillet til Dejan Kulusevskis 4-1-scoring i anden halvleg.

  Andetsteds fik Rasmus Nissen Kristensen debut og spillede hele kampen for Leeds, der slog Wolverhampton 2-1 på hjemmebane.

  Landsholdsbacken fik en uheldig start, da han tabte en duel efter fem minutter, som tillod et indlæg og Daniel Podences flotte 1-0-scoring. Men siden var danskeren med til at lukke af, og via en træffer af spanske Rodrigo og et selvmål vandt Leeds alligevel.

  Bournemouth med danske Philip Billing som aktør i 90 minutter slog hjemme Aston Villa 2-0, og med samme cifre nedlagde Newcastle på hjemmebane oprykkeren Nottingham.

  /ritzau/

 43. I går kl. 18:05

  Se billederne fra Sverige: Statsministeren går med i Nordens største Pride Parade

  • Stockholms Pride Parade er den største i Norden. Eter terrorangrebet i Norge tidligere i år har politiet opjusteret sikkerhed og overvåger priden med droner, skriver SVT. (Foto: TT News Agency © Ritzau Scanpix)
  • Statsminister Magdalena Andersson (midten) deltager i Pride Parade i den svenske hovedstad. (Foto: MAJA SUSLIN © Ritzau Scanpix)
  • Det er første gang i tre år, at Stockholm Pride Parade kan afholdes uden coronarestriktioner. Der forventes omkring 50.000 deltagere. (Foto: MAJA SUSLIN © Ritzau Scanpix)
  • Den øverstkommanderende i det svenske forsvar, general Micael Byden (midt i med udstrakte arme), er også med i paraden. (Foto: TT News Agency © Ritzau Scanpix)
  • Medlemmer af det internationale velgørenhedsorganisation Bearded Villains farver hinandens skæg i regnbuens farver. (Foto: ANNA RINGSTROM © Ritzau Scanpix)
  • Partileder Annie Lööf (i grøn kjole) fra Centerpartiet flager for Priden. (Foto: 10300 Maja Suslin/TT © Ritzau Scanpix)
  1 / 6

  I dag afholdes Nordens største Pride Parade i den svenske hovedstad Stockholm. Omkring 50.000 mennesker ventes at deltage.

 44. I går kl. 17:10

  12 polske pilgrimme døde i busulykke i Kroatien, 32 såret

  En kran fjerner den smadrede bus efter trafikulyken nær Varazdin, nord for Zagreb. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

  12 polske pilgrimme døde og 32 blev såret, da en bus tidligere i dag kørte galt på en motorvej i det nordlige Kroatien. En del af de sårede er stadig i kritisk tilstand, oplyser den kroatiske indenrigsminster, Davor Bozinovic. Det skriver BBC.

  Blandt passagererne var tre præster og seks nonner.

  Ifølge den polske premierminister, Mateusz Morawiecki, var polakkerne afsted på en pilgrimstur, hvor målet var den katolske helligdom i Medjugorje i det sydlige Bosnien-Hercegovina. Her har den hellige Jomfru Maria angiveligt åbenbaret sig siden 1981, og siden er mere end 40 millioner mennesker valfartet til den lille by.

  Ulykken skete omkring klokken 5.40 i morges på A4-motorvejen, 50 kilometer nord for Zagreb.

  Der er nu indledt en undersøgelse af, hvad der har forårsaget den grusomme trafikulykke.

  Bussen er ikke dansk, selvom man kan ane, at der tidligere har stået DK Bus på siden. Der er tale om en bus, der er blevet solgt af det østjyske busselskab DK Bus til dens nuværende polske ejer.

  Opdateret med præciseringen af bussens ejerforhold.

 45. I går kl. 16:52

  Jan Pytlick dropper trænerpensionen for job i Mellemøsten

  Jan Pytlick blev sidste år fyret i Sønderjyske og lagde dermed trænerkarrieren på hylden. Men nu er pensionsplanerne sat på pause. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  Den garvede håndboldtræner Jan Pytlick skal være landstræner for Saudi-Arabiens herrelandshold.

  Det bekræfter træneren over for DR Sporten.

  55-årige Pytlick, der indstillede trænerkarrieren sidste år, har skrevet under på en etårig aftale med det saudiske håndboldforbund.

  Her har Jan Pytlick til opgave at klargøre det saudiske landshold til VM i januar næste år.

  - Det lød ekstremt spændende, at holdet skulle til VM. Det har altid været min store drøm at prøve et herremesterskab, siger Jan Pytlick, der har prøvet det mange gange som kvindetræner.

  I spidsen for Danmarks håndboldkvinder har Pytlick vundet blandt andet OL-guld i 2000 og 2004.

 46. I går kl. 16:31

  12-årig engelsk dreng død efter strid mellem lægerne og hans mor

  En 12-årig engelsk dreng, Archie Battersbee, er ifølge The Guardian død i dag, efter at lægerne slukkede for den respirator, der holdt ham i live.

  Drengen har været indlagt, siden han blev fundet bevidstløs i sit hjem tilbage i april. Han havde pådraget sig alvorlige hjerneskader og kom aldrig til bevidsthed igen. Lægerne erklærede ham for hjernedød, men hans mor, Holly Dance, ville have, at han fortsat skulle være blevet holdt i live. Hun mener, at drengen havde mistet bevidstheden, efter han havde deltaget i en udfordring på de sociale medier.

  Sagen har vakt voldsom debat i Storbritannien. En højesteretsdommer afgjorde i sidste måned, at det var meningsløst at fortsætte behandlingen.

  Drengens mor og hans far, Paul Battersbee, havde i sidste uge forsøgt at få Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol til at gribe ind, men herfra lød svaret, at det lå uden for domstolens sigte.

  - Sådan en smuk lille dreng, og han kæmpede lige til det sidste, jeg er så stolt af at være hans mor, sagde Hollie Dance, da hun meddelte, at hendes søn nu er død.

 47. I går kl. 15:53

  Store brande rammer tankanlæg på Cuba

  Den cubanske supertanker-havn Matanzas er ramt af flere alvorlige brande, skriver Reuters. Først ramte et lyn en tank, som brød i brand fredag aften, og branden fortsatte gennem natten til lørdag. Og lørdag morgen eksploderede en anden nærliggende tank.

  Ifølge cubansk stats-tv blev mindst 49 mennesker såret ved eksplosionen, selvom der allerede var blevet foretaget en evakuering af beboerne i området.

  Ifølge den cubanske sundhedsminister, José Angel Portal Miranda, er en af sårede i kritisk tilstand, mens syv andre er alvorligt såret.

  Lørdag morgen virkede branden til at være ude af kontrol, vurderer Reuters. Cuba plages i forvejen af daglige strømsvigt og mangel på brændstof, og branden og de smadrede tanke vil formentlig forværre situationen.

 48. I går kl. 15:25

  Liverpool skuffer mod Premier League-oprykker

  Aleksandar Mitrović udnyttede det straffespark, som Liverpools Virgil van Dijk begik i anden halvleg, og scorede til 2-1. (Foto: Peter Cziborra © Ritzau Scanpix)

  Liverpool fik lørdag eftermiddag en skidt start på Premier League-sæsonen.

  På udebane mod oprykkerne fra Fulham spillede det rødklædte Liverpool-mandskab uafgjort 2-2.

  Fulham kom foran to gange i opgøret, men gæsterne formåede at få svaret igen begge gange.

  Hjemmeholdets serbiske målræv, Aleksandar Mitrović, scorede begge mål for oprykkerne og fortsatte dermed sin flotte målform, der i sidste sæson kastede 43 ligascoringer af sig.

  Liverpools to scoringer blev sat ind af det uruguayanske nyindkøb, Darwin Nunez, og sidste sæsons Premier League-topscorer Mohamed Salah.

  Sæsonen blev indledt fredag aften, da Arsenal besejrede Crystal Palace på udebane med 2-0.

 49. I går kl. 14:23

  Ukraine: Atomkraftværk skadet efter angreb

  Der er voksende bekymring for sikkerheden på Europas største atomkraftværk i det sydøstlige Ukraine.

  Den statslige ukrainske atomoperatør Energoatom oplyser ifølge The Guardian, at Zaporizjzja-værket har fået alvorlige skader, efter det blev ramt af russisk antiluftskyts i går.

  Nødberedskabet er blevet aktiveret, og en ud af tre fungerende strømforsyninger er blevet lukket ned, siger Energoatom. Operatøren oplyser, at ukrainske ansatte arbejder på at opretholde sikkerheden på værket, som blev indtaget af russiske styrker i marts.

  Det russiske RIA Novosti har lørdag delt en video, som nyhedsbureauet siger viser røgudvikling ved atomkraftværket. Det skriver AP. Røgen stammer fra et ukrainsk bombardement, siger RIA Novosti.

  De to parters vidt forskellige versioner af begivenhederne på Zaporizjzja-værket har ikke kunnet efterprøves af uafhængige medier.

 50. I går kl. 14:13

  TrafikuheldStorebæltsbroen forsinker Superliga-opgør

  Kampen mellem FC Nordsjælland og Viborg er blevet udsat med en halv time.

  FC Nordsjælland skriver på Twitter, at et uheld på Storebæltsbroen forsinker gæsterne i at komme til den planlagte tid.

  Opgøret er nu sat til at begynde klokken 16.30 i stedet for klokken 16.00.

  Begge mandskaber har fået en god start på sæsonen.

  FC Nordsjælland fra Farum har hentet ni point af ni mulige, hvilket rækker til en førsteplads efter de første tre spillerunder.

  Viborg har vundet to af tre kampe og ligger med seks point på fjerdepladsen før dagens opgør.

Mere fra dr.dk