Seneste nyt

Nattog gennem Danmark og videre gennem Europa nærmer sig en realitet

 • Nattog gennem Danmark og videre gennem Europa nærmer sig en realitet

  Til næste år kan du efter planen stige på et nattog sent om aftenen i Danmark og næste dag vågne op i et nyt land.

  Nattog står i hvert fald til at blive en realitet fra august 2022, og Danmark, Sverige og Tyskland har arbejdet tæt sammen om projektet. Ønsket om større fokus på klimaet har været vigtigt for landene. Det skriver Ritzau.

  Sverige skal stå for at drive togene, og den danske regering og støttepartierne har afsat penge på finansloven til at medfinansiere det svenske projekt.

  Der mangler fortsat mange svar, men ruterne skulle blive Malmø - Bruxelles og Stockholm - Hamburg.

  Seneste Nyt

 • '2-0 eller 3-0': Kronprinsen tror på dansk sejr over Finland

  Der er store forhåbninger til det danske fodboldlandshold, der om lidt tager imod Finland til deres første EM-kamp på hjemmebane nogensinde. Og de store forhåbninger er også at finde hos kronprins Frederik, der tror på dansk sejr.

  - Forventningerne er rigtig høje i dag, og forløsningen bør indfries om mere end 90 minutter. Men jeg tror på det. Jeg tror på 2-0 eller 3-0 til Danmark, siger kronprins Frederik.

  Kampen mellem Danmark og Finland kan følges på DR1, DRTV eller på P3.

 • Se billederne: Rød-hvide farver over det hele inden Danmarks første EM-kamp på hjemmebane

  Spillernebussen er ankommet til Parken, og om under en time går det hele løs mellem Danmark og Finland i Parken. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

  Der er godt en time, til det hele går løs. For første gang spiller Danmark en slutrundekamp på hjemmebane i Parken.

  Og det er ikke til at overse i bybilledet. For der er simpelthen rødt og hvidt over det hele. Se billederne fra et fodbold-klar København her.

  • Der var gang i romerlysene og god stemning foran Parken, da spillerbussen med de kampklare spillere ankom. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)
  • ... og en øl skulle der til i sommervarmen. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)
  • Inde i Parken er der efterhånden også ved at være folk på tribunerne og god stemning. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)
  • Landstræner Kasper Hjulmand tog sig en tur rundt på banen, da holdet ankom til Parken. (Foto: STUART FRANKLIN © Associated Press)
  • Selv nationaldigteren har fået rødt og hvidt på. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  • Man skal aldrig gå ned på udstyr - eller på landsholds-gear. Det kan denne fan nikke genkendende til. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  • Fodbold er for både store og små. Her er et par af de mindste klar til kamp. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  • Og hvis du endnu ikke har fået alt dit landsholdsmerchandise på plads, er der garanteret stadig mulighed for at supplere et sted i byen. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  1 / 8
 • Fuldstændig vanvittigt! Aalborg Håndbold er i Champions League-finalen

  En kæmpe sensation. Intet mindre.

  Aalborg Håndbold er klar til Champions League-finalen, efter at nordjyderne lørdag vandt 35-33 over Paris Saint-Germain og Mikkel Hansen ved Final 4.

  Der skulle gå ni minutter, inden aalborgenserne kom på tavlen mod et tændt fransk mandskab. Paris var gennem hele første halvleg lige et skridt foran nordjyderne og gik da også gik til pause foran med to, 15-13.

  I anden halvleg lignede Paris Saint-Germain et hold på vej i finalen, da franskmændene bragte sig foran 19-14 efter 35 minutter, men så tog fanden ved Aalborg-målmand Simon Gade. Han rullede fuldstændig gardinet ned mellem stolperne, og i den anden ende bragte Magnus Saugstrup nordjyderne foran for første gang i opgøret, 25-24, med ti minutter tilbage.

  Herfra formåede Aalborg Håndbold at have is i maven og kørte 35-33 sejren hjem. I finalen møder de vinderen af opgøret mellem FC Barcelona og Nantes.

  Aalborgs Nikolaj Lasø i menneskehænder mellem parisernes Dainis Kristopans (tv.) and Nikola Karabatic (th.) under semifinalen ved Champions League Final 4. (Foto: Sascha Steinbach © Ritzau Scanpix)
 • Afghanere i Grækenland får ti års fængsel for at brænde migrantlejr ned

  Tusindvis af flygtninge og migranter måtte flygte fra Moria-lejren, da den stod i flammer i 2020. Arkivfoto. (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © Ritzau Scanpix)

  I 2020 blev en migrantlejr på øen Lesbos med 10.000 mennesker ødelagt af en brand.

  I dag fik fire unge afghanske asylansøgere så hver ti års fængsel for at have antændt brænden i Moria-lejren. Det skriver Ritzau.

  Lejren blev oprindeligt opført i 2013 til at tage imod 3.000 mennesker. Men siden blev lejren overfyldt under flygtninge- og migrantkrisen i 2015.

  To andre unge afghanere fik i marts fem års fængsel i samme sag.

 • G7-landene er blevet enige om ny plan: Bedre infrastruktur skal hjælpe fattige lande

  De såkaldte G7-lande er i dag blevet enige om en plan, der skal hjælpe fattige lande med at bygge infrastruktur.

  Udover at hjælpe udviklingslande med infrastrukturen, skal planen også ses som et modtræk til lignende initiativer fra Kina, skriver Det Hvide Hus ifølge Ritzau i en erklæring.

  Planen skal tilbyde udviklingslandene partnerskaber om infrastruktur, og G7-landene skal derudover hjælpe med at få øget investeringerne fra den private sektor i de pågældende lande.

  G7 er et forum af syv af verdens dominerende økonomiske magter. Det er USA, Canada, Japan, Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Italien. De mødes i denne weekend i Carbis Bay i England.

 • Moskvas borgmester vil give borgere fri for at mindske smitte

  - Working nine to five, som Dolly Parton så fint synger, bliver der ikke meget af i Moskva i den kommende uge.

  I et forsøg på at bremse smittespredningen i den russiske hovedstad har byens borgmester, Sergei Sobyanin, varslet en række 'ikke–arbejdsdage'.

  Ifølge borgmesteren vil perioden fra tirsdag den 15. til lørdag den 19. juni være 'ikke–arbejdsdage'. Det betyder, at borgere kan holde fri med løn. Alle barer, restauranter og kultursteder kommer samtidig til at skulle lukke senest klokken 23 indtil søndag den 20. juni.

  Borgmesteren understreger, at beslutningen om at give borgere fri ikke kommer til at få betydning for vedligeholdelsen af byens infrastruktur og militæret.

 • Indisk landsby beder til 'corona-gudinde': Måske kan vi blive befriet for virusset

  Indbyggere i den indiske landsby Shuklapur, der ligger i det nordlige Indien, har lavet en form for alter til en ny gudinde. Læg især mærke til det blålige mundbind, hun har på.

  Hun er nemlig ikke en, hvem som helst. Det er tale om 'gudinden corona', og indbyggerne ofrer gaver til hende i håb om, at hendes guddommelig indblanding kan gøre det af med coronavirusset.

  Ifølge Reuters har indbyggerne i Shuklapur bedt bønner og efterladt helligt vand samt blomster ved alteret, som blev rejst tidligere denne uge.

  – Måske med hendes velsignelse kan vores indbyggere, vores landsby og alle andre få befrielse, siger indbyggeren Sangeeta ifølge Reuters.

  Indien har i april og maj været hårdt ramt af coronavirusset med rekordhøje daglige smittetilfælde.

  Den seneste tid har antallet af smittetilfælde dog været lavere end førhen. I dag er der registreret knap 85.000 smittetilfælde, hvilket er det laveste antal i to måneder.

  • 'Gudinden Corona' ved sit gule alter. (Foto: Reuters Tv © Ritzau Scanpix)
  • Måske er landsbyindbyggernes bønner blevet hørt, for Indien havde i dag det laveste antal smittede i to måneder. (Foto: Reuters Tv © Ritzau Scanpix)
  • 'Gudinden Corona' ved sit gule alter. Covid-19 har dræbt 367.081 personer i Indien, ifølge data fra regeringen, oplyser Reuters. (Foto: Reuters Tv © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 • Forsvarsministeren: Danmark er ikke det eneste land, der oplever at få sit luftrum krænket af Rusland

  Forsvaret oplyste tidligere i dag, at de har sendt to F-16 kampfly til Bornholm.

  I går fløj to russiske fly ind i dansk luftrum, hvilket betød, at det danske luftafvisningsberedskab måtte på vingerne for at håndtere situationen.

  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) siger i dag til Ritzau, at Danmark ikke er det eneste land, der oplever at få sit luftrum krænket af Rusland.

  Derfor vil temaet også blive vendt på Nato-topmødet mandag, siger hun.

  - Danmark står jo sammen med en lang række Nato-allierede.

  - Derfor er det ikke bare dansk luftrum, der krænkes, det ses som en krænkelse af de aftaler, vi har, og dermed også som en krænkelse af vores Nato-allierede.

  - Derfor er det noget, vi kommer til at drøfte med vores Nato-partnere, siger hun.

 • Finsk landstræner inden EM-brag: 'Presset er på Danmark i aften'

  Der er ikke mange, der er i tvivl om, at Danmark løber på banen til EM-premieren mod Finland som store favoritter.

  Heller ikke hos finnerne. Og det har landstræner Markku Kanerva tænkt sig at udnytte.

  - Danmark er under mere pres. De føler ikke, at de skal tabe point til Finland. Det er en stor chance for os, og jeg tror på, at vi får et godt resultat, siger han på pressemødet før kampen.

  Kanerva har stået i spidsen for holdet fra de tusinde søers land i knap fem år. I de seneste år er det blevet til flere store resultater for de finske slutrundedebutanter.

  Det er blevet til en 2-0 sejr i en testkamp over Frankrigs verdensmestre som den klart største sejr. Udover det har finnerne leveret flotte resultater mod vores svenske naboer såvel som Irland, Ukraine og Grækenland de sidste år.

  - Vi har vist de seneste år, at vi kan spille godt mod de store hold, siger landstræner Markku Kanerva.

  Finlands landstræner er ikke bleg for at hjælpe til med at løfte træningsredskaber til den finske træning i Parken frem mod kampen mod Danmark. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
 • 437 nye smittetilfælde siden i går. Antallet af indlagte falder med 12

  437 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. To personer er døde.

  Antallet af indlagte falder med 12 til 99. Det er det laveste siden slutningen af september sidste år.

  Det fremgår af dagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

  Dagens smittetal er baseret på 163.188 pcr-test. Det svarer til, at 0,26 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er samtidig foretaget 449.008 hurtigtest de sidste 24 timer. Positive prøvesvar herfra indgår dog ikke i smittetallene, fordi der er usikkerhed om svarene.

  Af de 99, der er indlagt på de danske hospitaler, er 20 på intensiv og 14 ligger i respirator. Det er færre indlagte end i går, hvor tallene var 23 og 16.

  Vaccinationsindsatsen skrider også fremad, og 2.658.203 personer har påbegyndt vaccination, mens 1.475.437 er færdigvaccinerede.

  Det svarer til henholdsvis 45,5 og 25,2 procent af den danske befolkning ifølge Statens Serum Institut.

 • Coronasmitten stiger i Rusland - særligt i Moskva

  Antallet af nye coronatilfælde i Rusland er steget med 47 procent sammenlignet med for en uge siden.

  I det seneste døgn er der konstateret 13.510 nye tilfælde i hele landet sammenlignet med 9.163 tilfælde 6. juni.

  Særligt i Moskva breder smitten sig - her er der registreret 6.701 tilfælde, mens der var 2.936 nye tilfælde sidste lørdag.

  Her har myndighederne varslet skrappere håndhævelse af kravet om brug af mundbind og handsker i den offentligt transport, butikker og på offentlige steder.

  Brud på reglerne straffes med bøder på 5.000 rubler, hvilket svarer til knap 430 kroner.

 • 13 personer er såret under skudepisode i Austin

  Mindst 13 personer er såret under en skudepisode i Austin, der er hovedstad i staten Texas.

  To af de tilskadekomne er i kritisk tilstand, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

  - Jeg kan ikke sige, at der ikke er yderligere fare på færde, fordi den formodede gerningsmand stadig ikke er anholdt, siger afdelingschef i politiet i Austin Joseph Chacon.

  Skudepisoden fandt sted i byens underholdningsdistrikt natten til lørdag lokal tid, hvor der potentielt var titusindvis af mennesket samlet, skriver det lokale medie Austin American-Stateman.

  Det skyldes, at Texas' store motorcykelstævne bliver afholdt i hovedstaden denne weekend, hvilket typisk tiltrækker tusindvis af motorcyklister til byen - og især til underholdningsdistriktet.

  Årsagen til skudepisoden er ifølge afdelingslederen i politiet endnu ukendt.

  - Det står ikke klart, hvad der satte det i gang. Men for en sikkerheds skyld har vi underrettet FBI's terrortaskforce, siger han.

 • Saudi-Arabien sætter grænsen ved 60.000 pilgrimme i år

  På grund af coronapandemien sætter Saudi-Arabien endnu en gang grænser for, hvor mange muslimer der kan deltage i pilgrimsrejsen til Mekka.

  Antallet er 60.000 i år, mens det sidste år blot var 1.000 personer, der fik lov til at foretage pilgrimsfærden Hajj til islams helligste by.

  Pilgrimsfærden tillades dog kun for muslimer bosat i Saudi-Arabien.

  Sidste år var to tredjedel af dem udenlandske statsborgere fra 160 lande, som normalt er repræsenteret ved pilgrimsfærden.

  Den sidste tredjedel var sikkerhedspersonale og sundhedspersoner.

 • Forsvaret har sendt to F-16-kampfly til Bornholm

  Forsvaret har i dag sendt to F-16-kampfly til Bornholm for at håndhæve dansk suverænitet, skriver Forsvaret på Twitter.

  Det sker, efter at to russiske fly i går krænkede det danske luftrum omkring Bornholm, og det danske luftafvisningsberedskab måtte derfor på vingerne for at håndtere situationen.

  Forsvaret oplyser, at det er almindelig procedure indimellem at anvende andre flyvepladser end F-16-basen, der ligger i Skrydstrup.

  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) kaldte i går sagen meget alvorlig og oplyste til Ritzau, at man nu forsøger at komme til bunds i sagen.

  Krænkelsen af det danske luftrum fik også udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til at indkalde Ruslands ambassadør i Danmark til en samtale i Udenrigsministeriet.

  - Her vil det blive gjort umisforståeligt klart, at Danmark ser med stor alvor på sagen, og vi forventer at få en både god, hurtig og fyldestgørende forklaring på de her hændelser.

  Over for DR uddyber Forsvaret, at gårsdagens begivenheder er en understregning af, at det er en god idé engang imellem at træne foranstaltning og handlingsmuligheder.

 • Italiensk politi anholder mand i sag om døde flygtninge i Storbritannien

  En internationalt efterlyst rumænsk statsborger er i dag blevet anholdt i Italien i forbindelse med sagen om de 39 vietnamesiske flygtninge, der blev blev fundet døde i en lastbil nær London i oktober 2019.

  Det skriver Reuters.

  Lastbilens chauffør, der er blandt de dømte, ringede selv til alarmcentralen, men da var det for sent. (Foto: Peter Nicholls © Ritzau Scanpix)

  Der er angiveligt tale om den 28-årige mand, der leverede den lastbil, som blev brugt til at smugle flygtningene - to af dem blot 15 år - ind i Storbritannien.

  Her blev de blev dog fundet døde af iltmangel, da chaufføren ville se til dem.

  I januar blev fire mænd kendt skyldige i uagtsomt manddrab og idømt lange fængselsstraffe.

 • Tysklands regering vil afsætte to procent af landarealet til vindenergi

  Den tyske miljøminister Svenja Schulze vil øremærke to procent af Tysklands landareal til vindenergi.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa.

  - Når man siger ja til mere klimabeskyttelse, så må man også sige ja til mere strøm fra vind og sol, udtaler hun.

  Tyskland skal nedbringe udledningen af klimagasser med 65 procent i 2030 i forhold til niveauet i 1990 - og blive klimaneutral inden 2045.

  Det indebærer blandt andet, at en større del af elforbruget i Tyskland skal dækkes med vedvarende energi.

 • De Grønne holder landsmøde, der kan blive afgørende for partiets valgkamp

  Kanslerkandidaten, Annalena Baerbock, fra De Grønne havde taget mange tyskere med storm, og det lovede fantastisk godt for efterårets parlamentsvalg i Tyskland.

  I nogle meningsmålinger havde partiet ovenikøbet overhalet Angela Merkels konservative CDU, der er landets største parti.

  Så propperne på den økologiske boblevin var klar til at blive løsnet, men de bliver måske på lidt endnu, for weekendes digitale landsmøde ser ud til at blive et krisemøde, mener DR's Tyskland-korrespondent, Michael Reiter.

  Baerbock har flere uheldige sager i rygsækken - herunder pengegaver og et pyntet CV.

  Weekendens landsmøde kan blive afgørende for partiets valgkamp. Hvis landsmødet bliver kaotisk, og partiets valgprogram bliver præget af yderligtgående politiske krav, kan Annalena Baerbocks kanslerdrømme være ovre, før de overhovedet har taget rigtig form, skriver Michael Reiter.

  Søndag den 26. september er der valg til Forbundsdagen og delstatsvalg i Berlin, Mecklenburg-Vorpommern og Thuringen. (Foto: Sean Gallup / POOL © Ritzau Scanpix)
 • Danske Spil taber 40 millioner kroner, hvis Danmark vinder EM

  Tiltroen til Danmark er historisk stor i spillemæssig forstand.

  For Danske Spil står til at tabe 40 millioner kroner, hvis Danmark vinder EM i fodbold.

  - Vi har aldrig oplevet den større. Og vi forventer, at der kommer endnu flere spil på Danmark, især hvis det går godt mod Finland i aften, siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

  - Det kan sagtens ende med et tab på et trecifret millionbeløb, hvis Danmark går hele vejen.

  Omkring 50 procent af alle indsatser på EM-vinderen er sat på Danmark, der lige nu giver pengene 26 gange igen hos Danske Spil. Det matcher nogenlunde resten af oddsmarkedet.

  Danske Spil modtog allerede i 2017 indsatser på EM-vinderen, og enkelte spillere fik dengang spillet Danmark som europamester til odds 100.

  Det seneste års tid har oddset ligget på omkring 35-40, men er altså siden faldet yderligere, eftersom holdet har præsteret på banen, og slutrunden har nærmet sig.

 • Fra mandag kan du næsten droppe mundbindet i den kollektive trafik - men husk det i lufthavnen

  Fra mandag ophæves langt de fleste mundbindskrav i det offentlige rum.

  Men inden du kyler dem ad Pommern til, så overvej lige om du i løbet af sommeren skal på en flyvetur.

  De danske lufthavne følger nemlig internationale retningslinjer, når det kommer til mundbindsrestriktioner, og derfor skal du fortsat bruge mundbind eller visir, når du flyver.

  Det gælder både indenrigs- og udenrigsfly, skriver Transportministeriet.

  Og det er også en god idé lige at have et ekstra mundbind i lommen eller et visir ved hånden, når du skal med bussen, toget, metroen, letbanen eller færgen.

  For har du en ståplads i den kollektive trafik, skal du fortsat huske mundbindet. Du kan tage det af, når du sidder ned, men det skal på igen, når du skal ud af kollektive transportmidler. Det samme gælder, når du går ind.

 • G7-lande ventes at vedtage pandemi-plan i dag

  Statslederne i USA, Tyskland, Japan, Frankrig, Storbritannien, Canada og Italien ventes i dag at forpligte hinanden på at bruge alle de fornødne ressourcer for at stoppe pandemier inden for 100 dage.

  Amtibitionen er en del af den plan, som den videnskabelige rådgiver Sir Patrick Vallance og filantropen Melinda French Gates præsenterer på G7-topmødet i Cornwall ifølge en erklæring fra den britiske regering.

  Landene skal blandt andet sikre hurtigere udvikling af vacciner samt behandling og diagnosticering.

  Sydkorea, Sydafrika, Australien, Indien, FN og flere internationale organisationer deltager også i G7-topmødet.

 • Læk af palmeolie skaber lang kø på sønderjysk motorvej

  Tidligt i morges brød en lastvogn i brand på Sønderjyske Motorvej, hvilket betød, at motorvejen blev spærret af i begge retninger.

  Ved uheldet stødte lastvognen sammen med en personbil. Ingen fik alvorlige fysiske skader. Umiddelbart har vagtchef Ole Aamann ikke oplysninger om, hvordan sammenstødet kunne ske, skriver Ritzau.

  Tankvognen er fyldt med palmeolie, der nu lækker. Olien skal tømmes fra vognen, før den kan bjærges, og det kan tage flere timer at rydde op.

  Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man forventer, at afspærringen vil vare frem til klokken 15.

  Der er lige nu flere kilometers kø, skriver Sydjyllands Politi på Twitter. Skal du mod nord, kan du med fordel køre af ved afkørsel 67 mod Haderslev N og på ved 66 mod Christiansfeld.

 • Fiskers historie går verden rundt: Hævder at have været i munden på pukkelhval

  Kan du huske, da Pinocchio blev slugt af en hval og inde i maven på hvalen fandt sin far Geppetto, som havde ledt efter ham?

  Det samme er angiveligt næsten sket for en amerikansk hummerfisker, skriver flere internationale medier, herunder BBC.

  Det hævder han i hvert fald selv.

  Michael Packard fortæller, at han i cirka 40 sekunder befandt i munden på en enorm pukkelhval ved kysten til byen Provincetown, der ligger i Massachuetts.

  Den 56-årige hummerfisker troede i første omgang, at han blev angrebet af hvide hajer, men da han kunne ikke mærke nogle skarpe tænder, indså han:

  - Åh gud, jeg er fanget inde i munden på en hval, og han prøver at sluge mig. Nu sker det, jeg dør.

  Men hvalen ombestemte sig muligvis for Packard blev spyttet ud og landede i vandet, fortæller han.

  - Jeg var fri, og jeg flød bare rundt. Jeg kunne ikke tro det...

  Brandvæsenet i Provincetown bekræfter over for CBS News, at de svarede på et opkald klokken 08:15 lokal tid, for at hjælpe en skadet hummerfisker.

 • Engelske reportere tror på Danmark som EM's store overraskelse

  Næsten alle EM-turneringer har et hold, der overrasker alt og alle.

  Vi husker alle, hvordan det gik i 1992. I 2004 var det Grækenland, fire år senere stod Rusland som EM's store surprise og i 2016 var det vores islandske naboer.

  Men hvem bliver EM's kanin i hatten i år? Det har 13 fodboldskribenter fra den store engelske avis The Guardian forsøgt at gætte på.

  Og her har hele fire af dem valgt Danmark, som dem de tror mest på til at skabe turneringens helt store positive overraskelse.

  - De er meget solide med lige præcis så meget kreativitet, at de kan skabe gode resultater, skriver blandt andet den kendte engelske sportsjournalist og forfatter Jonathan Wilson.

  Og så glemmer vi lige med aftenens kamp mod Finland i baghovedet, at en af de engelske journalister også har de finske slutrundedebutanter som sit bud på en EM-overraskelse.

 • Den tyske præsident slår et smut forbi Danmark og fejrer Genforeningen

  Som alle andre festligheder blev fejring af 100-året for Genforeningen, hvor vi fik Sønderjylland tilbage, aflyst sidste år på grund af du-ved-nok-hvad. Covid-19.

  Men det betyder, at vi i stedet kan fejre det i år.

  Den tyske forbundspræsident, Frank-Walter Steinmeier, besøger Danmark hen over weekenden, han kommer blandt andet forbi en række sønderjyske byer.

  Sidste sommer var det 100 år siden, at Christian 10. stadfæstede den lov, der indlemmede Sønderjylland i Danmark. Den tyske forbundspræsident Frank-Walte Steinmeier kommer blandt andet og fejrer Genforeningen. (Foto: FILIP SINGER © Ritzau Scanpix)
 • Putin varmer op til møde med Biden: Forholdet er det dårligste i årevis

  De bilaterale relationer mellem Rusland og USA er under præsident Joe Biden sunket til det laveste niveau i årevis.

  Sådan lyder vurderingen fra den russiske præsident Vladimir Putin, der skal mødes med USA's præsident Joe Biden i Geneve i Schweiz i næste uge.

  - Vi har et bilateralt forhold, der er smuldret til det laveste punkt i de seneste år, siger Putin til NBC.

  Joe Biden vakte tidligere i år vrede i Kreml, da han kaldte Putin for 'morder' og varslede gengældelse for Ruslands angivelige forsøg på at få præsidentvalget i 2020 til at falde ud til Donald Trumps fordel.

  I interviewet med NBC roser Putin den tidligere amerikanske præsident, som han kalder både 'talenfuld' og 'usædvanlig'.

  Samtidig lader han forstå, at Bidens hårde ord ikke bekymrer ham det mindste.

 • S-tog holder stille efter personpåkørsel

  Der har tidlig i morges været en personpåkørsel ved Jægersborg Station i Nordsjælland.

  - Det betyder at linje A kører kun mellem Køge og Gentofte og igen mellem Lyngby og Hillerød, skriver DSB på sin hjemmeside.

  Nordsjællands Politi, redningsmandskab og Bane Danmark er til stede ved ulykkesstedet.

  Påkørslen skete klokken 05.50.

  Det fremgår ikke, hvornår togene kører normalt igen.

 • Grænseovergang spærret efter uheld

  Der er sket et færdselsuheld umiddelbart syd for den danske grænse ved Frøslev, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

  Vejdirektoratet oplyser, at der nu er genåbnet i retning Grænsen.

  Politiet oplyser desuden, at der også er et færdselsuheld på Sønderjyske Motorvej mellem Haderslev N og Christiansfeld. En lastvogn er kørt ind i en bil, hvilket har medført brand. Motorvejen er i øjeblikket spærret af i begge retninger.

  Bilister mod syd opfordres til at køre af ved afkørsel 66 og på ved 65 - og omvendt for bilister, som kører mod nord.

  Lastvognen, der tidligere brød i brand, skal tømmes før den kan bjærges fra stedet.

  Det betyder, at den ene vognbane mod nord er lukket frem til klokken 15, og derfor kan der opstå kø.

 • Politiet melder om fredelige fester i nat

  I går aftes var det første gang i mere end et halvt år, at vi igen måtte bestille iskolde fadøl indtil midnat.

  Og selvom det betød mange folk på barer og i gaderne, så har det været en rolig nat i København.

  - Politimæssigt har det været en god nat. Der har selvfølgelig været travlt, fordi der har været mange mennesker, men absolut en god nat, siger politiinspektør ved Københavns Politi, Tommy Laursen.

  Og det billede ser ud til at være det samme i Århus og omegn.

  - Den er forløbet rigtig fint uden hverken vold eller andet i bybilledet. Så en rolig nat, siger Peter Tholstrup, vagtchef Østjyllands Politi.

 • Indien registrerer laveste smittetal i to måneder

  Med knap 85.000 smittetilfælde har Indien i dag registreret det laveste antal nye coronatilfælde i to måneder.

  Det skriver Reuters.

  Dermed er der nu registreret 29,4 millioner coronatilfælde i Indien under pandemien.

  Med 4.002 døde med coronavirus i det seneste døgn er det samlede antal coronarelaterede dødsfald oppe på 367.081 i Indien.

  Landet med 1,3 milliarder indbyggere har i de seneste måneder været hårdt ramt af en tredje bølge af coronavirus.

 • Hongkong-aktivist løsladt fra fængslet

  Efter at have afsonet mere end seks måneder i fængsel er Hongkong-aktivisten Agnes Chow nu blevet løsladt.

  Det skriver AP.

  Agnes Chow er blevet løsladt under stor pressevågenhed. (Foto: JEROME FAVRE © Ritzau Scanpix)

  Agnes Chow blev anholdt og fængslet for at have deltaget i forbudte forsamlinger under protesterne mod regeringen i Beijing i 2019.

  Omstridt lovgivning, der indskrænker frihedsrettighederne i den tidligere britiske kronkoloni, medførte dengang voldsom uro.

  Det har desuden ført til fængselsstraffe til demokratiaktivisterne Joshua Wong og Jimmy Lai. Andre har søgt asyl i udlandet.

 • Frem med sweateren: Blæst og køligere vejr i dag

  Lørdagen byder på blæst og køligere vejr - med nogen sol. Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut på Twitter.

  Dagtemperaturerne kommer på mellem 15 og 19 grader.

 • Ekstatiske Italien-fans afbryder interview efter sejr over Tyrkiet

  Italien besejrede her til aften Tyrkiet med 3-0 i åbningskampen ved EM i fodbold.

  Og den sejr vakte stor glæde hos de italienske fans. Så stor at en række tilskuere fra den fodboldglade støvlenation afbrød et DR-interview umiddelbart efter kampen. Bare se med i vidoen foroven.

  Du kan se kampen mellem Italien og Tyrkiet på fem minutter her.

 • Vinderne i KarriereKanonen 2021 er fundet

  Årets to vindere i talentprojektet og musikkonkurrencen KarriereKanonen hedder Pil og Marcus.wav.

  De er netop blevet kåret som vindere ved et finaleshow i DR Koncerthuset.

  Vinderne modtager blandt andet et skræddersyet talentudviklingsforløb, som skal klæde dem på til at blive etablerede kunstnere på den danske musikscene.

  Ti navne blev udvalgt til årets forløb i januar, hvorefter de spillede semifinalekoncerter i april, og feltet blev skåret ned til fem.

  Nu kan de to vindere gå i fodsporene på tidligere vindere som Patina, The Minds of 99 og Marie Key.

 • EM-fest i Rom: Italien sparker slutrunden i gang med storsejr

  Selvom den italienske sanger Andrea Bocelli smukt indledte EM-slutrunden med 'Nessun Dorma', var der ikke mange store chancer i første halvleg af åbningskampen ved EM mellem Tyrkiet og Italien.

  Men det vendte i den grad i anden halvleg, hvor Italien fortsatte det store pres og efter en lille time bragte sig foran med 1-0 på et selvmål af Merih Demiral.

  Det skulle også blive 2-0 og 3-0 senere i kampen, hvor henholdsvis Ciro Immobile og Lorenzo Insigne sørgede for italienske scoringer. Dermed indledte Italien flot EM-slutrunden med en 3-0-sejr på hjemmebanen i Rom.

  Der var stor glæde hos de italienske spillere, da Lorenzo Insigne scorede til 3-0. (Foto: ETTORE FERRARI / POOL © Ritzau Scanpix)
 • Nu lukker barerne først ved midnat: 'Fadøllene smager bare bedre efter klokken 22'

  EM i fodbold er begyndt, og det samme er de nye coronarestriktioner. Det betyder, at barerne må holde åbent til midnat i stedet for at skulle lukke klokken 22.

  Det glæder Morten Ejby, der er partner hos baren The Old Irish Pub i København.

  - Det er fremragende. Fadøllene smager bare bedre efter klokken 22. Fodboldfeberen raser over Danmark. Det er smukt.

  - Vores gæster tager virkelig positivt imod det. Gæsterne er her længere, og omsætningen er bedre. Alt er bare godt, siger han.

 • Rusland vil opfatte Danmarks vaccinedonation til Ukraine som en 'lille fornærmelse', siger ekspert

  Det er ikke tilfældigt, at det netop er Ukraine, som Danmark vil sende en halv million AstraZeneca-vacciner afsted til.

  Det mener seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) Flemming Splidsboel.

  - Der ligger jo et klart politisk signal i det, siger han med henvisning til Rusland.

  Flemming Splidsboel vurderer dog ikke, at russerne ryster i bukserne.

  - I Rusland vil man nok se det som en lille fornærmelse og som et dansk forsøg på at styrke ukrainsk uafhængighed.

  - Men det er for lidt og ubetydeligt, men det spiller selvfølgelig en rolle i det samlede billede.

 • Danmark sender 500.000 AstraZeneca-vacciner til Ukraine

  - Ukraine er en tæt samarbejdspartner for Danmark og et helt afgørende land i vores nærområde, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S). (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Danmark sender 500.000 coronavacciner fra AstraZeneca til Ukraine.

  Det bekræfter Udenrigsministeriet i en mail til DR Nyheder.

  - Ukraine er en tæt samarbejdspartner for Danmark og et helt afgørende land i vores nærområde, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

  - Vi har et godt og tæt forhold, og jeg har selv besøgt landet som udenrigsminister. Derfor er det også glædeligt, at vi nu har mulighed for at hjælpe Ukraine med adgang til vacciner på et tidspunkt, hvor Ukraine har hårdt brug for dem i deres egen vaccineudrulning.

  Sundhedsministeriet oplyser til DR Nyheder, at vaccinerne endnu ikke er afsendt.

 • EM er skudt i gang med lufttrommer og fyrværkeri: Se den italienske åbningsceremoni her

  Fodboldfeberen er til at mærke og føle på, for nu er EM endelig skudt i gang. I videoen foroven kan du se, hvordan man på bedste italienske vis kickstarter en slutrunde anno 2021 med lufttrommer, fyrværkeri og storslået musik.

  Åbningskampen mellem Italien og Tyrkiet er netop blevet fløjtet i gang, og kan følges på DR1, i Liga på P3 og lige her på dr.dk.

 • Ungarns regeringsparti vil forbyde materiale, der kan fremme homoseksualitet

  Det konservative regeringsparti i Ungarn vil fremsætte et lovforslag, som skal forbyde materiale, der kan "fremme" homoseksualitet for personer under 18 år.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Konkret foreslår Fidesz-partiet at forbyde pornografisk materiale og grafiske illustrationer, der på nogen måde kan opfordre til kønsskifteoperationer og homoseksualitet.

  Regeringen beskriver forslaget som et forslag, der skal beskytte børn mod pædofili, men LGBT+-miljøer advarer mod, at loven vil blive brugt til at diskriminere seksuelle minoriteter.

 • Avis tildeles Pulitzer-pris for dækningen af drabet på George Floyd

  Demonstranter samlede sig og lagde blomster omkring stedet, hvor George Floyd blev dræbt få dage forinden. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)

  Avisen Minneapolis Star Tribune har fået Pulitzer-prisen for bedste breaking news-historie.

  Avisen omtalte, hvordan den sorte mand George Floyd døde under en anholdelse i Minneapolis i den amerikanske delstad Minnesota den 25. maj sidste år. En hændelse, der forårsagede massive demonstrationer i både Minneapolis, resten af USA og i andre dele af verden.

  Drabet på George Floyd, raceuligheder og politivold i USA var de emner, der var mest fokus på, da de prestigefyldte Pulitzer-priser blev uddelt her til aften dansk tid.

 • Efter krænkelse af dansk luftrum: Jeppe Kofod vil mødes med den russiske ambassadør

  Det vækker harme i det danske udenrigsministerium, at to russiske fly af flere omgange har krænket det danske luftrum omkring Bornholm.

  - Fuldstændig uacceptabelt, at russiske fly krænker dansk luftfrum, endda to gange på én dag. Ligner bevidst handling. Vi er fortsat ved at undersøge detaljerne, men jeg har allerede nu taget initiativ til at indkalde den russiske ambassadør til samtale i Udenrigsministeriet, skriver udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på Twitter.

  Det danske afvisningsberedskab måtte på vingerne for at afvise de russiske fly.

  Rusland har flere gange fløjet indover dansk luftrum. I august 2020 fløj et russisk kampfly efter et amerikansk B52-bombefly over Østersøen og ind over Bornholm.

  Rettelse: I en tidligere udgave fremgik det, at B52-flyet var russisk, men det var amerikansk.

 • USA presser Kina for at få svar på coronavirussets oprindelse

  Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, får noget fra hånden på det store G7-møde i Storbritannien.

  Han har blandt andet haft en telefonsamtale med en højtstående kinesisk regeringsrepræsentant Yang Jiechi skriver Ritzau.

  Her lagde han fornyet pres på Kina for at få klare svar på, hvordan coronapandemien er opstået.

  En talsmand for USA's udenrigsministerium oplyser, at Blinken "understregede vigtigheden af samarbejde og transparens om virussets oprindelse", skriver Ritzau.

  USA's præsident, Joe Biden, har bedt sit efterretningsvæsen om at undersøge, om coronavirusset er kommet fra vilde dyr eller fra et kinesisk laboratorium i byen Wuhan, og rapporten forventes klar til august.

  Kina afviser blankt laboratorieteorien.

 • Ukraine adlyder Uefa: Fjerner slogan fra fodboldtrøje kort inden EM-start

  Det bliver uden sloganet 'æret være heltene' på trøjen, når Ukraine på søndag går på banen til deres første kamp ved EM-slutrunden i fodbold. Det meddeler landets fodboldforbund ifølge Reuters.

  I går bad Uefa Ukraine om at ændre på trøjedesignet, fordi Rusland har indgivet en officiel klage over den gule trøje. Russerne har set sig sure på de ukrainske trøjer, fordi de, udover førnævnte slogan, også indeholder en tegning af Ukraines grænser med Krim-halvøen inkluderet.

  Rusland annekterede halvøen i 2014 og betragter den derfor som russisk territorium. Det internationale samfund betegner Krim som ukrainsk - og derfor har Uefa sagt god for den del af trøjedesignet.

 • Tysklands forbundspræsident besøger Danmark i weekenden

  Frank-Walter Steinmeier kommer til Danmark i weekenden. (Arkivfoto) (Foto: FILIP SINGER © Ritzau Scanpix)

  Den tyske forbundspræsident, Frank-Walter Steinmeier, kommer til Danmark på officielt besøg.

  Besøget foregår i morgen og søndag og vil især finde sted i Sønderjylland.

  - I weekenden skal vi sammen både fejre genforeningen og det stærke dansk-tyske forhold. At det officielle Tyskland deltager i genforeningsfejringerne er et vidnesbyrd om det unikke samarbejde og venskab, som præger grænselandet, siger Mette Frederiksen.

  Også dronningen og prins Christian vil deltage i genforeningsfejringerne, lyder det.

 • Russiske fly har krænket dansk luftrum

  Russiske fly har i dag krænket det danske luftrum omkring Bornholm, og det danske luftafvisningsberedskab måtte på vingerne for at håndtere situationen.

  Det oplyser Forsvarsministeriet ifølge Ritzau.

  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) kalder sagen meget alvorlig og oplyser, at man nu forsøger at komme til bunds i sagen.

  - Hele to gange i dag er dansk luftrum blevet krænket af russiske fly omkring Bornholm.

  - Det er meget sjældent, at vi ser denne type af krænkelser af dansk luftrum, så hele to på samme dag må siges at være alvorligt. Der skal ikke herske tvivl om, at det er uacceptabelt med denne type af krænkelser siger hun ifølge Ritzau.

 • Betaling med MobilePay og betalingskort virker igen

  Nets har fået ordnet de problemer, man her til eftermiddag har haft med betalingskort og MobilePay.

  Det oplyser Nets' pressechef, Peter Glüsing.

  - Jeg kan oplyse, at vi siden 17-tiden har været tilbage i det, vi kalder normaldrift. De forstyrrelser, vi har haft i vores operationer i Danmark, er nu løst.

  - Vi beklager, at vores kunder har været ramt af de her forstyrrelser, siger han.

 • Dansk sejr i Schweiz Rundt: Kron får tildelt sejren efter Costa-straf

  Andreas Kron får tildelt sejren på 6. etape af cykelløbet Schweiz Rundt, efter at Rui Costa straffes for at svinge ud i danskerens bane i den afgørende spurt.

  Den danske Lotto-Soudal-rytter kom i mål som nummer to, efter at han blev slået i spurten af den portugisiske rytter Rui Costa.

  Et stort sving af Rui Costa i spurten var med til at bremse den danske rytter, som ellers havde fart nok til at overhale. Efterfølgende var der en lang vurdering af løbets afslutning, som heldigvis for Kron endte med en dansk etapesejr.

  Det er den 23-årige danskers tredje sejr i karrieren.

  Andreas Kron fik tildelt sejren. (Foto: GIAN EHRENZELLER © Ritzau Scanpix)
 • Røde Kors: Giv os jeres overskydende mundbind

  Fra på mandag skal man ikke bruge mundbind i butikker og på restauranter.

  Derfor kan virksomheder jo også pludselig brænde inde med en masse ekstra mundbind - men dem vil Røde Kors meget gerne have.

  Mange udsatte lande kæmper nemlig fortsat med coronapandemien.

  - Mundbind er med til at bremse virus, og det har mange lande desperat brug for. Der er ingen tvivl om, at øget brug af mundbind vil redde liv i mange lande, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  Den første store donation er kommet fra Rema 1000, som har doneret et parti på 800.000 mundbind.

  Røde Kors kan ikke modtage overskydende mundbind fra private, da et kræver yderligere dokumentation.

 • Efter kritik af forældede sager: Skattestyrelsen bekræfter, de styrker indsatsen

  Kritikken af Skattestyrelsens sagsbehandlingstider har været højlydte i dag.

  Og nu svarer Skattestyrelsen igen på kritikken, der især centrerer sig om, at for mange kan undgå straffesager, når de har fiflet med skatten, fordi sagerne simpelthen når at blive forældede.

  - Det er selvsagt ikke tilfredsstillende, hvis en straffesag når at forælde, inden vi kan nå at behandle den. Derfor er det også vigtigt for mig at fastslå, at vi er enige med Rigsrevisionen i den rejste kritik her, og vi er i gang.

  - Vi har siden 2019 været i gang med en markant styrkelse af området med omkring 50 årsværk, siger juridisk direktør i Skattestyrelsen Karin Degnboel Thostrup i en pressemeddelelse.

 • Veganerpartiets leder trækker sig med øjeblikkelig virkning

  Lederen for Veganerpartiet, Henrik Vindfeldt, trækker sig med øjeblikkelig virkning.

  Det fortæller partiets pressechef, Lars Corvinius Olesen, til DR Nyheder.

  - Han træder ned af personlige årsager. Han har det ikke godt og vælger derfor at trække sig fra partiet for at få fokus på privaten, og det respekterer vi i partiet, siger han.

  Henrik Vindfeldt har været partileder, siden hans forgænger på posten, Michael Monberg, i september sidste år trak sig.

  Det skete, kort efter at Veganerpartiet blev opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

  - Det er da en ærgerlig proces, at vi igen skal til at vælge formand, men sådan er det, siger Lars Corvinius Olesen.

  Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henrik Vindfeldt selv.

Mere fra dr.dk