Seneste Nyt

Navnenyt: WHO omdøber coronavarianterne

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ønsker at gøre det simplere at holde styr på coronavarianterne. Derfor har man besluttet at omdøbe dem, så den britiske variant fremover vil blive kaldt Alpha, den sydafrikanske Beta og den indiske variant Delta.

Navneændringen skal desuden tjene til, at fjerne noget af stigmatiseringen, som de oprindelige navne potentielt kunne udløse.

- Ingen nation bør stigmatiseres for at identificere og rapportere om nye varianter, siger epidemiolog ved WHO, Maria van Kerkhove.

Nyheder

 1. Sagsøges af konkurrencemyndigheder: Amazon anklages for at bruge sin magt til at hæve priser

  Nethandelgiganten Amazon er blevet sagsøgt af det amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission (FTC).

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Myndighederne hævder blandt andet, at Amazon straffer virksomheder, der bruger dets platform, men som også sælger sine varer billigere via andre mellemhandlere.

  Det sker, ved at virksomhedernes produkter bliver nedprioriteret i søgeresultatet på Amazons platform, skriver Reuters.

  - Amazon er en monopolist, der bruger sin magt til at hæve priserne for amerikanske forbrugere og opkræve skyhøje gebyrer hos hundredtusindvis af onlinesælgere, siger John Newman, der er vicedirektør for FTC's konkurrenceenhed.

  Ifølge David Zapolsky, der er underdirektør hos Amazon, afviser selskabet anklagerne.

 2. Den 37-årige bandeleder kontrollerer store dele af narkohandlen i Sverige. Nu er han også blevet et problem internationalt.

 3. Det er ikke sikkert, offentligheden får indsigt i dansk efterforskning af Nord Stream-sabotage

  Det er ikke sikkert, at offentligheden nogensinde får svar på, hvad den danske efterforskning af Nord Stream-sabotagen kommer frem til.

  Det siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) til DR.

  - Det kan jeg stadig ikke sige al den stund, at jeg ikke ved, hvad efterforskningen vil pege på. Sager, der vedrører nationens sikkerhed og generelt vedrører vores efterretningstjenester, der er der altid i et vis omfang information, man ikke kan dele af hensyn til nationens sikkerhed.

  Sagen bliver stadig efterforsket her et år efter sprængningerne i både Sverige, Tyskland og Danmark. Og mens de tyske myndigheder har delt flere oplysninger om efterforskningen, så er der mere stille fra de danske.

 4. Formand for det canadiske parlaments underhus trækker sig efter hyldest af naziveteran

  Han var ellers ikke meget for at trække sig i starten. Men efter pres, har formanden for Underhuset i det canadiske parlament, Anthony Rota, nu trukket sig.

  - Jeg må trække mig som jeres formand, sagde han i parlamentet ifølge BBC.

  Anthony Rota undskyldte søndag aften, for at han i sin rolle som formand officielt anerkendte 98-årige Jaroslavu Hunke som en "ukrainsk helt".

  Rota vidste ikke, siger han selv, at Hunke var nazist og kæmpede på tysk side i Anden Verdenskrig.

  Rotas anerkendelse af Hunke kom, efter Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, havde været på besøg i Canada for at takke det nordamerikanske land for dets bistand i krigen mod Rusland.

 5. Protesten udmøntede sig i et positivt møde med kulturministeren.

 6. To ledere sendt hjem fra skole, mens sag om overgreb undersøges

  Rudersdal Kommune har valgt midlertidigt at hjemsende to ledere fra Søholmskolen, hvor en 27-årig tidligere ansat lige nu sidder varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt af en mindreårig og vidnetrusler.

  De to havde ledelsesansvar, da overgrebet menes at have fundet sted.

  Det bekræfter kommunen overfor TV 2 og DR Nyheder. De to ledere er hjemsendt, mens forløbet om sagen undersøges.

  "Det sker for at sikre mest mulig ro om skolens børn og medarbejdere i en svær tid", lyder det i et skriftligt svar kommunen.

  Den 27-årige blev varetægtsfængslet den 14. september og nægter sig skyldig i anklagerne.

 7. Tyrkerne er kommet et skridt tættere på at få F-16-fly, og dermed er svenskerne et skridt tættere på at blive medlem af Nato.

 8. Dødstallet stiger til 125 efter eksplosion i Nagorno-Karabakh

  125 meldes nu omkommet efter en voldsom eksplosion i Nagorno-Karabakh i går.

  Det skriver den aserbajdsjanske udgave af nyhedsbureauet Interfax ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Mediet citerer Armeniens sundhedsministerium for dødstallet. Tidligere i dag lød dødstallet på 20.

  Eksplosionen fandt sted nær Stepanakert, der er hovedstad i den omstridte region Nagorno-Karabakh.

  I sidste uge tog Aserbajdsjan kontrol over regionen med en lynoffensiv. Det har fået tusindvis af etniske armeniere til at forlade regionen og krydse grænsen til Armenien.

  Armenien og Aserbajdsjan har været i krig over Nagorno-Karabakh to gange, første gang var i begyndelsen af 1990'erne, anden gang i 2020.

 9. Den danske filmmand, der bor i New York, glæder sig til at komme i gang med sin internationale tv-serie.

 10. En halvandet år gammel video har fået racismedebatten til at blusse op i Irland og på sociale medier.

 11. Dårligt nyt for Delaney, der har brækket kravebenet efter uheldigt fald

  Thomas Delaney faldt uheldigt i søndagens kamp mod Club Brugge og står nu foran en længere pause. (Foto: © BRUNO FAHY, Ritzau Scanpix)

  I søndags faldt landsholdsspilleren Thomas Delaney akavet ned på sin skulder under en ligakamp for Anderlecht, og nu meddeler den belgiske fodboldklub, at danskeren har brækket kravebenet.

  Uheldet skete kort inden pausen mod Club Brugge, hvorefter Delaney måtte lade sig udskifte.

  Allerede tirsdag har han været på operationsbordet og forventes at være ude indtil begyndelsen af november, skriver Anderlecht på sin hjemmeside.

  Danmarks fodboldherrer mødes igen i oktober, hvor de skal møde Kasakhstan og San Marino i EM-kvalifikationen. Det bliver, hvis den belgiske sundhedsstab får ret i sine forudsigelser, altså uden Thomas Delaney.

 12. Olieselskabet Bluenord valgte mandag at trække ansøgning om gas- og olieindvinding i Nordsøen tilbage.

 13. Forskelligheder i befolkning, geografi og udfordringer har betydning for, hvordan pengene bliver brugt i din region næste år.

 14. Et enigt etisk råd anbefaler, at landets abortsamråd får et serviceeftersyn.

 15. Rusland afviser Navalnyjs anke af 19-årig fængselsdom

  Navalnyj afsoner dommen i en straffelejr over 200 kilometer øst for Moskva. Han modtog dagens afgørelse via videolink.  (Foto: © MAXIM SHIPENKOV, Ritzau Scanpix)

  Rusland har tirsdag afvist den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyjs anke af en 19-årig fængselsdom for ekstremisme.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Navalnyj modtog dommen den 4. august. Han har selv afvist alle de seks anklager for ekstremisme, som han blev dømt for.

  De 19 års fængselsstraf blev lagt oven i en allerede eksisterende dom på 11 og et halvt års fængsel for blandt andet svindel.

  Det var kun afgørelsen, der var åben for medierne. Resten af ankesagen foregik - trods protester fra Navalnyjs advokater - bag lukkede døre.

 16. Det er et skridt i retning mod et fælles nordisk luftforsvarssamarbejde, når norske piloter lander nye jagerfly på finsk motorvej, siger ekspert.

 17. Styrelse anerkender skæve vurderinger af nye huse i dyre områder

  Hvis man har fået en "meget skæv" foreløbig ejendomsvurdering, fordi man ejer et nyt hus i et dyrt boligområde, så er der nu mulighed for at få den ændret.

  Det siger Claus F. Houmann, der er underdirektør i Vurderingsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

  - Vi er i Vurderingsstyrelsen opmærksomme på problematikken med, at nye huse i dyre boligområder kan få relativt høje modelberegnede ejendomsværdier, siger han.

  - Boligejerne kan kontakte Vurderingsstyrelsen, hvis de oplever at have meget skæve vurderinger.

  Allerede tilbage i juni fortalte Vurderingsstyrelsen til DR, at den var "opmærksom på, at vurderingsmodellen for nye huse i dyre områder kan ramme for højt".

  Skatteminister Jeppe Bruus (S) anerkendte i sidste uge det samme.

 18. Det er muligt, at spor kan være gået tabt i løbet af de tre uger, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

 19. To tiltalte i sag om drab på gravid kvinde foran plejehjem i Holbæk nægter sig skyldige.

 20. Nye oplysninger skaber fornyet fokus på sejlbåd, som tyske efterforskere mistænker for at være involveret i sprængningerne.

 21. British Museum afslører, hvilke genstande der menes at være blevet stjålet

  Efterlyses: Antikke græske og romerske guldsmykker og ædelstene, eventuelt med mytologiske motiver.

  British Museum i London har nu offentliggjort en række billeder af genstande, som ligner dem, der menes at være blevet stjålet fra dets samling.

  Håbet er, at personer, der er eller har været i besiddelse af lignende genstande, vil kontakte museet med brugbar information.

  Lang størstedelen af de forsvundne genstande stammer fra ædelstens- og smykkesamlingen og beskrives som "små".

  Tilbage i august fortalte British Museum, at en ansat var blevet fyret, efter at op mod 2.000 genstande var forsvundet fra museet.

 22. Politiet bekræfter verserende bandekonflikt i Odense

  Der verserer i øjeblikket en bandekonflikt i Odense.

  Det har National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) vurderet i et notat til Fyns Politi, hvilket Fyns Politi her til eftermiddag bekræfter over for DR.

  Vurderingen sker på baggrund af en række hændelser i det sydøstlige Odense.

  Her blev der tirsdag i sidste uge affyret skud mod en personbil på åben gade - og et par dage senere skete der en sprængning i et lille rækkehus i samme område.

  Når politiet nu bruger begrebet "bandekonflikt", så har det blandt andet indflydelse på strafudmålingen, hvis nogen bliver dømt for en kriminel handling.

  Det er NSK, der på baggrund af forskellige oplysninger vurderer, hvornår der er tale om en egentlig bandekonflikt. Og det er der altså nu, lyder vurderingen.

 23. Selvom den danske astronaut nu kan sætte flueben ud for kommandør, så har han stadig over 30 forsøg, han skal i mål med.

 24. Flere vil være organdonor

  I løbet af årets første otte måneder har 44.000 personer registreret sig som organdonor. Det er 25 procent mere end i samme periode sidste år.

  Det viser en opgørelse fra sundhed.dk ifølge Ritzau.

  I alt har 1,2 millioner danskere taget stilling. Og mere end en million af dem har givet enten fuld eller begrænset tilladelse til, at deres organer må doneres.

  Alle over 15 år kan tage stilling til organdonation, som har været muligt siden 1970, såfremt man er erklæret hjernedød.

  Men fra efteråret træder nye regler i kraft, så man også kan donere sine organer, hvis man er erklæret cirkulatorisk død.

 25. DBU's dommerformand fortæller, at de danske dommere ikke har noget at frygte.

 26. De 200 unge, der skal til bal på slottet, er fundet

  200 unge mennesker fra hele rigsfællesskabet skal til at støve jakkesættet af eller finde den lange kjole frem.

  De er nemlig blevet udvalgt til at deltage i fejringen af prins Christians 18 års fødselsdag søndag 15. oktober.

  Det oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling til Ritzau.

  Alle landets 98 kommuner har hver tilmeldt to 18-årige til fejringen, mens Grønland og Færøerne ligeledes har tilmeldt to unge hver.

  Nogle steder er de unge blevet udvalgt ved lodtrækning, andre steder har et bedømmelsesudvalg taget stilling på baggrund af ansøgninger.

  På dagen skal de unge deltage i et gallataffel på Christiansborg Slot med dronning Margrethe som vært.

 27. Endnu en retssag om skatteunddragelse truer popsangeren Shakira

  Offentlige anklagere beskylder nu popsangeren Shakira for at skylde de spanske skattemyndigheder 50 millioner kroner mere, end hun allerede er beskyldt for at skylde.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau.

  Nu skal en domstol så tage stilling til, om hun skal for retten i sagen, der drejer sig om indkomst- og ejendomsskat i 2018.

  Hun står allerede til at skulle for retten i Barcelona i en sag om skatteundragelse for 110 millioner kroner mellem 2012 og 2014.

  Den offentlige anklager kræver en fængselsstraf på otte år og to måneder samt en stor millionbøde.

  Shakira har gentagne gange fastholdt sin uskyld i den første sag. Men det er ikke lykkedes nyhedsbureauet AP at få hende til at kommentere på den nye sag endnu.

 28. 31-årig skal i fængsel i 10 år: Har arrangeret overdragelser af 75 kilo hash og 4 kilo kokain

  75 kilo hash, fire kilo kokain og en pistol.

  Så meget har en 31-årig mand været i kontakt med på den ene eller anden måde, og det giver ham ti års fængsel, udvisning og seks års indrejseforbud.

  Det skriver National Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

  Helt konkret er han dømt for at arrangere indsmugling og videreoverdragelser af i alt fire kilo kokain fra Holland til Danmark, at have arrangeret en overlevering med henblik på viderelevering til Norge af de 75 kilo hash, og så har han været i besiddelse af en pistol.

  Den 31-årige mand blev anholdt i Montenegro i oktober 2022 som en del af en større aktion mod et netværk af personer, som menes at stå bag indsmugling og videresalg af narkotika i Danmark og Norge.

 29. AGF-profil er færdig for i år

  Mikkel Duelund kommer ikke på banen igen i dette kalenderår. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Det blev en kort efterårssæson for AGF-spilleren Mikkel Duelund, som grundet en skade i anklen er ude resten af året. Det bekræfter midtbanespilleren selv til B.T.

  Der er ikke tale om en ny skade, men derimod en følgeskade fra danskerens tid i Dynamo Kiev, hvor han pådrog sig et dobbelt ankelbrud.

  Duelund forklarer, at det er en knogle i hælen, der er vokset forkert op i akillessenen, og det giver betændelse og smerter. Derfor har en operation været nødvendig.

  26-årige Mikkel Duelund forventer dog at vende stærkt tilbage i det nye år.

  - Jeg er på vej ind i den bedste alder for en spiller, jeg har en kæmpeappetit på fodbold, og jeg er sikker på, at operationen gør mig til en bedre spiller, lyder det fra Mikkel Duelund.

  AGF er nummer seks i Superligaen efter de første ni spillerunder.

 30. To rocker-klubhuse i Nordsjælland holdes lukket i to uger mere

  Nordsjællands Politi har ligesom Københavns Vestegns Politi besluttet, at de holder to opholdssteder for rockere og bander lukket. Det skriver de i en pressemeddelelse.

  Det betyder helt konkret, at man ikke må opholde sig på adresserne.

  Der er tale om Oldenvej 17, st. tv. i Kvistgård og Ved Klædebo 14, camp 6 og 11 i Hørsholm.

  Opholdsforbuddene forlænges, fordi politiet mener, at der stadig er en "betydelig" risiko for, at de konflikter i rocker- og bandemiljøet kan udvikle sig yderligere.

 31. Sydkorea afholder sjælden militærparade med en advarsel til Nordkorea

  • Sydkoreanske soldater tager del i militærparaden i Seoul. (Foto: © Anthony Wallace, Ritzau Scanpix)
  • Den sydkoreanske præsident, Yoon Suk Yeol, mindes de soldater, der døde under Koreakrigen 1950-1953. (Foto: © Jung Yeon-je, Associated Press)
  • Militærvogne under paraden i Sydkoreas hovedstad. (Foto: © Jeon Heon-kyun, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Et arsenal af avancerede våben bestående af ballistiske missiler og kampvogne rullede tirsdag gennem gaderne i Sydkoreas regnvåde hovedstad, Seoul.

  Det skete som led i den første militærparade i byen i et helt årti, som markerer 75-året for Sydkoreas Forsvarsdag, der ærer landets væbnede styrker.

  Paraden startede med ceremonier og forestillinger tirsdag morgen på en lufthavnsbase i Seoul. I den forbindelse holdt den sydkoreanske præsident, Yoon Suk Yeol en tale, hvor han advarede Nordkorea mod nogensinde at bruge atomvåben.

 32. DR har dokumenteret flere tilfælde, hvor grunde er blevet vurderet for højt.

 33. Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil nu invitere Folketingets partier til drøftelse af ny grænse.

 34. SF kalder transportministeren i samråd over kommende, højere billetpriser på togrejser

  Det er noget skidt for klimaet, at det fra næste år bliver dyrere at rejse med tog, fordi det kan få passagererne til at fravælge den offentlige transport og vælge en mindre klimavenlig løsning - nemlig bilen.

  Det mener SF, og derfor har de kaldt transportminister Thomas Danielsen (V) i samråd, skriver transportordfører Sofie Lippert på mediet X.

  - Priserne på den kollektive transport kommer til at stige drastisk, hvis ikke vi gør noget. Det får færre passagerer i busser og tog og flere biler på vejene. Skidt for både klima og mobilitet. Vi må gøre noget - derfor har jeg indkaldt ministeren i samråd!, skriver hun.

  Fra 21. januar næste år vil priserne stige, oplyser DSB. Hvor meget varierer fra område til område og afhængigt af, hvilken billettype der er tale om - men stigningerne ligger typisk omkring ti procent, fortæller DSB. Årsagen er især øgede energiomkostninger og en høj inflation.

 35. Politiet forlænger opholdsforbud i to rockerklubhuse i Rødovre og Taastrup

  Det vil fortsat være forbudt at opholde sig i to rockerklubhuse i Rødovre og Taastrup.

  Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

  Opholdsforbuddet varer nu frem til den 10. oktober klokken 13.30.

  Det sker for at undgå lignende hændelser og for at skabe tryghed for beboere i områderne omkring klubhusene, lyder det fra politiet.

  Baggrunden for forbuddet er den verserende og voldelige bandekonflikt mellem Hells Angels og den forbudte gruppe Loyal to Familia (LTF).

  Københavns Vestegns Politi vil også i den kommende tid skærpe patruljering i området omkring de to adresser.

 36. Sydkorea ophæver lov, der forbyder at sende kritik af Nordkorea over grænsen

  Koreanere, der er flygtet fra nord til syd, har sendt USB-stik med sydkoreanske nyheder og pamfletter med kritik af Nordkorea og landets lederskab over grænsen fra syd til nord.

  Og det må de gerne.

  Forfatningsretten i Sydkorea har nemlig afgjort, at loven, der ellers forbyder det, er forfatningsstridig.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Loven blev vedtaget i 2020 under den daværende demokratiske præsident Moon Jae-in, der søgte at skabe bedre bånd til Nordkorea. Den fik blandt andet kritik for at indskrænke ytringsfriheden. Den kritik melder retten sig enig i ifølge Reuters.

  Loven, der ved overtrædelse kunne udløse op til tre års fængsel, er blevet ophævet med øjeblikkelig virkning.

 37. Boligejer må ikke udstykke sin grund. Alligevel har han fået mere end 30-doblet sin grundværdi.

 38. I BBR står Marsh McLennan Agency registreret som en byggeskadeforsikring, men nu har landsretten slået fast, at de ikke er erstatningspligtige for byggesjusk.

 39. Et panel svarede på spørgsmål om abortgrænsen i Danmark.

 40. Den danske badmintonspiller kan lære meget af basketballspillere, fortæller han.

 41. Al trafik mellem Fredericia og Odense er stoppet

  Opdateret med forventet tidspunkt for genoptagelse af trafikken.

  Al togtrafik mellem Fredericia og Odense er indstillet, oplyser DSB på deres hjemmeside.

  Her fremgår det, at togene holder stille på grund af politiets arbejde i Holmstrup, der ligger i det sydvestlige Odense.

  DSB har bestilt togbusser og forventer at kunne genoptage trafikken tidligst klokken 13.

  Der forventes også spredte forsinkelser og aflysninger mellem Odense og København samt ændringer i trafikken ved Fredericia.

 42. Armenien står klar til at tage imod dem, der ikke længere vil bo i regionen.

 43. Medlemmerne af Etisk Råd er kommet med deres anbefalinger til en ny abortgrænse.

 44. 15-17 årige kvinder skal også kunne få abort uden deres forældres samtykke, mener Det Etiske Råd.

 45. Stort olieudslip syd for Aarhus er i fuld gang med at blive inddæmmet

  Et stort udslip på op mod 2.000 liter af oliestoffet bitumen er lige nu ved at blive inddæmmet af Miljøvagten i Aarhus Kommune.

  Stoffet er løbet ud af en tankbil og ned i regnvandsledningerne, der hænger sammen med Giber Å.

  Miljøvagt Lars Spring ser på sagen med stor alvor, men er fortrøstningsfuld.

  - Det er en alvorlig sag, men vi er heldige, at vi var tidligt på stedet. Vores forventning er, at vi får det opsamlet, inden det når derned.

  Og det er vigtigt, at man når det. For det er et særdeles skadeligt stof, siger Lars Spring.

  - Om det slår det hele ihjel i Giber Å, tror jeg ikke, men det har en langtidsvirkende skadelig effekt at få olie ud i vores miljø.

  Arbejdet består nu i at få spulet regnvandsledningerne rene for olie.

 46. Pensionsselskab giver erstatning til 25.000 kunder

  Rettelse: I en tidligere udgave stod der, at Danica Pension udbetaler cirka 250 milliarder kroner til kunderne. Det er ikke korrekt. Der er retteligt tale om 250 millioner kroner.

  Danica Pension betaler cirka 250 millioner kroner tilbage til kunder på grund af manglende rådgivning om ændring i pensionsalderen.

  - Der er ikke noget at rafle om. Vi burde have rådgivet nogle kunder, det har vi ikke gjort. Det medfører, at nogle kunder har fået et lavere afkast på opsparingen, end de burde have haft. Det tab kompenserer vi nu, siger driftsdirektør Jesper Bjerre til Børsen.

  Fejlen hos Danica Pension opstod i 2015, da Folketinget vedtog en højere pensionalder.

  Det havde en betydning for investeringsrisikoen for en række kunder, som Danica ved en fejl ikke rådgav kunderne om.

  I alt får omkring 25.000 kunder i Danica såvel som det opkøbte SEB Pension penge tilbage.

 47. Kommune udvider undersøgelse af tidligere skoleansat mistænkt for overgreb

  Rudersdal Kommune udvider undersøgelsen af en tidligere ansat på Søholmskolen i Birkerød, der lige nu sidder varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt mod en mindreårig pige.

  Det sker, efter man har fået konkret mistanke om flere episoder på skolens anden afdeling i Toftevang.

  Det bekræfter kommunen over for DR.

  I forvejen har undersøgelser på skolens afdeling i Bistrup ført til flere politianmeldelser af den 27-årige mand, der tidligere har arbejdet på stedet.

  Han blev varetægtsfængslet den 14. september og nægter sig skyldig i anklagerne.

 48. Irmas "høje kvalitet og innovation" skal hyldes, men Coop fortryder ikke lukning.

 49. Spanske fodboldkvinder vil lægge skandaler og strejke bag sig

  Aitana Bonmati (tv) fortalte på et pressemøde mandag, at fodboldkvinderne vil efterlade gode vilkår for de generationer, som skal overtage landsholdet i fremtiden. (Foto: © CRISTINA QUICLER, Ritzau Scanpix)

  Nu skal det handle om fodbold.

  Sådan lød budskabet fra den spanske fodboldspiller Aitana Bonmati på mandagens pressemøde forud for Nations League-kampen mod Schweiz tirsdag aften.

  Siden VM-triumfen i august har et kys uden samtykke fra den nu tidligere spanske fodboldpræsident og en spillerstrejke fyldt hele billedet i spansk landsholdsfodbold.

  Men på et syv timer langt møde i sidste uge blev spillerne, deres spillerforening og forbundet enige om en aftale, hvor mellem seks og ni personer i ledende stillinger blev opfordret til at sige op, ellers ville de blive fyret.

  Dermed nåede spillernes kamp for kvinders rettigheder et foreløbigt punktum.

  - De første par dage var komplicerede med stress og angst, men som dagene er gået, har det ændret sig. Vi kan nu fuldt ud fokusere på fodbold, som er det, vi vil, fortæller Bonmati.

  - Vi sætter et eksempel på et sportsligt og socialt niveau om, at mænd og kvinder skal behandles ens.

 50. Anklager: Drabstiltalt boede med dræbt gravid kvinde

  I dag er retssagen om drabet på en gravid 37-årig kvinde begyndt i Retten i Holbæk.

  Kvinden blev en novemberaften sidste år stukket adskillige gange over hele kroppen, og hun afgik kort tid efter ved døden.

  Hendes lille dreng overlevede i første omgang, men han døde fem dage senere på hospitalet.

  To personer sidder tiltalt for drab og medvirken til drabet. Der er tale om en 25-årig mand og en 34-årig kvinde, der nægter sig skyldige.

  - Sagen er meget tragisk og meget voldsom. Det her handler om drabet på en kvinde. Et drab, der betød, at også et ufødt barn døde, indledte specialanklager Anja Lund Liin sin præsentation af sagen.

  Det er kommet frem, at den tiltalte kvinde havde været kærester med den dræbte.

  - De kom til Danmark sammen i 2011 som par og oplyste til myndighederne, at de var sammenlevende, lød det fra anklageren.

  Ifølge den dræbte kvindes samtaler med en jordemoder var de to dog gået fra hinanden, og hun var i foråret 2022 blevet muslimsk gift med en mand i Dubai.

  Han var far til det barn, som hun ventede.

  Ifølge anklagemyndigheden har den tidligere kæreste siden haft en romantisk relation til den 25-årige mand, der også er tiltalt.

  - Det er der dog ikke enighed om, og det vil blive et punkt i sagen, forklarede anklageren.

  Over for sin jordemoder havde den 37-årige dræbte kvinde også forklaret, at hun ville forsøge at få familiesammenføring med sin nye mand.

  - Hun er bange for at få inddraget sin opholdstilladelse, fordi hun ikke længere er kærester med den kvinde, som hun bor sammen med, læste anklageren op fra notatet.

  Der er afsat otte dage til sagen.

Mere fra dr.dk