Seneste nyt

Nedstyrtningsfare holder politiet ude af brændt byhus

Fyns Politi mangler fortsat at afklare, om én eller flere personer er brændt inde i et byhus i Bogense på Fyn i går.

På grund af nedstyrtningsfare har det nemlig ikke været muligt for hverken politi eller beredskab at bevæge sig ind i bygningen, fortæller vagthavende ved Fyns Politi Steen Nyland.

Branden opstod i et byhus på Østergade i Bogense sidst på eftermiddagen, og brandvæsnet havde kontrol over ilden omkring klokken 19, hvor den ikke længere spredte sig.

Fyns Politi er fortsat tilstede i Bogense for at sikre bygningen, men det er endnu uafklaret, hvornår man kan bevæge sig ind.

De pårørende til bygningens beboere er underrettet om branden.

Nyheder

  1. 41 tunnelarbejdere reddet ud efter mere end to uger under jorden.

  2. Borgerne i Thisted kommune skal høres om navneskifte til Thy kommune

    I januar skal borgerne i Thisted kommune høres, om kommunen skal skifte navn til Thy kommune. Det har kommunalbestyrelsen vedtaget med stemmerne 17 for og 10 imod.

    Der bliver tale om en digital høring, og kommunalbestyrelsen træffer herefter en endelig beslutning i februar, når borgernes svar er i hus. Det skriver Ritzau.

    Kommunens borgmester, Niels Jørgen Pedersen (V), siger, at Thy er blevet et navn, der fylder mere og mere. Og derfor er tiden kommet til at skifte navn til Thy Kommune.

    Socialdemokratiet mener derimod, at man skal passe på brandet Thy og derfor ikke skifte navn på kommunen.

    Du kan læse mere om borgmesterens ønske om at omdøbe Thisted kommune til Thy kommune i artiklen her.

  3. Paven for syg til at tage til klimatopmøde

    Klimatopmødet COP28 i Dubai, der begynder om to dage, bliver uden deltagelse af pave Frans. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Vaktikanet oplyser, at den 86-årige pave har influenza og lungebetændelse.

    Det ville have været første gang, en pave deltog i klimatopmødet.

    Frans har tidligere sagt, at han ikke mener, at politikere verden over længere kan overse den menneskelige påvirkning af klimaet eller "bespotte videnskabelige fakta, mens planeten muligvis nærmer sig bristepunktet".

  4. Det bliver heller ikke dette efterår, at en ekspertgruppe kommer med anbefalinger til en CO2-afgift på landbruget.

  5. Mineulykke i Polen koster fire mennesker livet

    En af Polens største kulminer, Sobieski-minen, der ligger omkring 350 kilometer syd for hovedstaden Warszawa, er blevet ramt af en ulykke, hvor fire mennesker er omkommet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    En rørledning sprang, da nogle minearbejdere ville skylle den igennem med vand. Tre blev dræbt på stedet, og én døde kort tid senere.

    Polens statslige minekontor oplyser til det polske nyhedsbureau Pap, at flere personer er kommet til skade, men er ved bevidsthed, og at en redningsaktion er i gang.

  6. Der mangler penge, og hvis de ikke kommer, har Skoleskibet Danmark til næste år sejlet sit sidste togt.

  7. Saudi-Arabien bliver vært for verdensudstillingen Expo i 2030

    Organisationen bag verdensudstillingen Expo havde tre byer at vælge imellem, da værten til verdensudstillingen Expo i 2030 skulle vælges: Rom i Italien, Busan i Sydkorea og Riyadh i Saudi-Arabien.

    Da stemmerne fra de 182 medlemslande af Bureau International des Expositions var talt op, var vinderen Saudi-Arabiens hovedstad. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Udstillingen, som varer i månedsvis, tiltrækker millioner af besøgende fra nær og fjern.

    Valget af Riyadh mødes med kritik af en række menneskeretsorganisationer som Freedom House og MENA Rights Group.

    De mener, at det er forkert at belønne Saudi-Arabien med store internationale arrangementer, når menneskeretssituationen i landet, blandt andet med mange henrettelser, er dårlig.

    I 2034 skal Saudi-Arabien være vært for VM i fodbold.

  8. Efter flere uger med aflyste møder er vejen måske banet for en slutspurt i lønforhandlinger.

  9. Direktøren for Dansk Boldspil-Union er på besøg i Qatar for at se, hvordan det går med arbejdsforholdene på bagkant af VM.

  10. Nato bestiller nye overvågningsfly

    Det australske luftværn har allerede E-7A Wedgetail fly. (Foto: © afp, Scanpix Denmark)

    Nato har besluttet at købe seks nye overvågningsfly. De skal erstatte forsvarsalliancens aldrende AWACS-overvågningsfly, skriver NRK.

    På et pressemøde i Bruxelles siger generalsekretær Jens Stoltenberg, at der er tale om den største enkeltanskaffelse i Natos historie.

    De nye fly, som er bestilt hos den amerikanske flyproducent Boeing, er af typen E-7A Wedgetail. Efter planen skal de første fly være klar i 2030, siger Jens Stoltenberg.

    Nato købte de første AWACS-fly i 1978.

  11. Passagerernes talerør lukker til nytår

    Pendlere og andre, der bruger den offentlige transport, mister fremover deres talerør.

    Passagerpulsen, der som en del af Forbrugerrådet Tænk i næsten 10 år har varetaget passagernes interesser på tværs af metro, bus, tog, landsdele og trafikselskaber, mister nemlig deres bevilling.

    Det står klart efter Finansloven blev præsenteret i går.

    Og det kan få konsekvenser for den grønne omstilling, mener Anja Phillip, der er formand i Forbrugerrådet Tænk:

    - For her er den kollektive transport en del af svaret, og uden passagernes perspektiv får vi ikke et tilbud, som forbrugerne rent faktisk synes, lever op til deres ønsker og behov, siger hun.

  12. Utilfredsheden blandt de polske lastbilchauffører er stor. De mener, at de ukrainske vognmænd har en uretfærdige konkurrencefordel

  13. Alle 41 tunnelarbejdere reddet ud af tunnel i Indien

    De reddede tunnelarbejdere blev kørt væk i ambulancer. (Foto: © FRANCIS MASCARENHAS, Ritzau Scanpix)

    I 17 dage var 41 arbejdere fanget i en sammenstyrtet tunnel ved byen Uttarkashi i det nordlige Indien, men da der først kom hul igennem, gik det hurtigt. De er nu allesammen i sikkerhed.

    Redningen forgik gennem et rør med en diameter på 90 centimeter, hvor hver af de 41 mænd blev trukket fri på en båre, skriver BBC.

    Indiens premierminister, Narendra Modi, roser på det sociale medie X både redningsfolkene og de 41 arbejdere.

    - Den succesfulde redningsaktion af vores arbejdende brødre i Uttarkashi bevæger alle, skriver han.

  14. Sag om drabet på Louise Borglit udsættes, mens Højesteret vurderer brug af optagelser

    Sagen om drabet på den gravide Louise Borglit i november 2016 udsættes, indtil Højesteret har vurderet, om lyd- og videooptagelser kan bruges i sagen.

    Det skriver Retten i Glostrup i en pressemeddelelse.

    Optagelserne, som Højesteret skal tage stilling til, er samtaler mellem den tiltale i sagen og PET-agenten ”Frank” foretaget i Enner Mark Fængsel i 2020.

    Byretten vurderede, at enkelte samtaler fra fængslet og den nu 30-årige tiltalte ikke kunne bruges i sagen. Men Østre Landsret tillod derimod i december, at alle optagelserne kunne bruges som bevis i retssagen.

    Tidligere på måneden gav Procesbevillingsnævnet tilladelse til at indbringe Østre Landsrets afgørelse for Højesteret.

    Efter planen var der afsat afsluttende retsmøder i Retten I Glostrup torsdag og fredag i denne uge samt 14. december. De retsmøder er nu aflyst, oplyser Retten i Glostrup.

  15. Det er især unges muligheder for at skaffe de vanedannende opioider, der vækker bekymring.

  16. Styrelse genoptager sager efter at have ført ulovlig praksis i 12 år

    Siden 2012 har Udlændingestyrelsen uberettiget sat nogle ansøgninger om ubegrænset opholdstilladelse i bero, hvis der var mistanke om, at ansøgeren havde begået kriminalitet.

    Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) i et brev til Folketinget.

    Det har ikke været muligt at fastslå, hvorfor styrelsen er begyndt at gøre, som den har gjort, lyder det i brevet.

    Skulle ansøgningerne have været sat i bero, ville det efter gældende regler have krævet, at ansøgeren skulle være idømt en straf – og ikke blot være sigtet eller tiltalt for kriminalitet, som har været tilfældet.

    Ministeren har nu bedt Udlændingestyrelsen ændre praksis, så den følger loven.

    Ifølge brevet har Udlændingestyrelsen oplyst, at man på baggrund af meldingen fra ministeren har afsluttet behandlingen og meddelt tidsubegrænset opholdstilladelse i tre sager, som ellers var blevet sat i bero.

    Styrelsen har desuden identificeret 16 sager, som nu skal genoptages, hvor der tidligere er blevet meddelt afslag på tidsubegrænset opholdstilladelse.

  17. Kolding løb tør for salt

    Der er nu salt på lageret igen i Kolding, fortæller formanden for Plan- og Teknik-udvalget, Jakob Ville (V). (Foto: © Fotokredit: Jesper Bak DR)

    Frost og sne har givet store problemer på vejene i dag. Og i Kolding blev det ikke bedre af, at kommunens saltlager løb tør i morges. Der var dog bestilt mere, men leverancen sad fast i trafikken, så den ikke kunne komme frem. Og som det er nu, så er der kun salt til cirka halvandet døgn på kommunens lager.

    I kommunen er de dog ved at sikre, at det ikke kommer til at ske igen, siger formanden for Plan- og Teknik-udvalget, Jakob Ville fra Venstre.

    - Vi har afsat omkring ni millioner kroner til at bygge en ny salthal, siger han.

    De store veje i Kolding fik den mængde salt, som de plejer, men de mindre veje fik ikke så meget salt, som de gerne skulle have haft.

  18. Ishockeyspilleren Mikkel Aagaard topper topscorerlisten i den bedste svenske ishockeyliga, SHL.

  19. Tre personer anholdt i forbindelse med røveri og knivstikkeri i Københavns centrum

    Dele af Kongens Nytorv i København var afspærret efter røveriet. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

    En juvelérbutik i Grønnegade i det centrale København blev her til eftermiddag udsat for et røveri, hvor tre røvere trængte ind i forretningen, skriver Ritzau. Ret hurtigt blev to personer anholdt, mens politiet eftersøgte den sidste af de tre.

    På det sociale medie X skriver Københavns Politi nu, at tre personer er anholdt i forbindelse med røveriet.

    Til Ritzau oplyser politiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politi, at en af røverne var bevæbnet med kniv, og ved røveriet fik en ekspedient i forretningen et mindre snitsår.

    Politiet havde kortvaret metrostationen på Kongens Nytorv lukket, den er nu åben igen.

  20. Kold morgen gav mange problemer med at starte bilen

    Morgenens bidende kolde vejr, med de laveste novembertemperaturer i otte år, har givet travlhed hos landets autohjælp. Massevis af bilister drejede nemlig nøglen forgæves i deres benzin- eller dieselbil.

    SOS Autohjælp oplyser, at man i perioden fra tidlig morgen til klokken 15 i dag havde omkring 950 assistancer til biler, der skulle have starthjælp på grund af et fladt batteri.

    Almindeligvis kører selskabet omkring 300 starthjælpsture på én dag.

    Falck oplyser, at man indtil omkring middag kørte til over 200 starthjælp eller batteriskift. Det var en fordobling i forhold til sidste tirsdag morgen.

  21. Den første af 41 indiske tunnelarbejdere er blevet reddet fri

    Den første af de 41 arbejdere, der siden 12. november har været fanget i en kollapset tunnel i Indien, er nu blevet trukket fri.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Tidligere i dag lykkedes det, efter 17 dage, redningsfolk at bore sig igennem klippestykker, jord, beton og andet materiale og dermed nå frem til de fangede arbejdere.

    Den 4,5 kilometer lange motorvejstunnel, som mændene var ved at bygge, er led i at skabe en pilgrimsrute i det nordlige Indien.

    Processen med at få alle mændene ud ventes at tage et par timer.

  22. Minister vil afsætte flere millioner kroner ekstra til årets julehjælp

    Igen i år oplever organisationer, at der er stor efterspørgsel efter julehjælp.

    Derfor skal der afsættes 10 millioner kroner ekstra til uddeling af julehjælp i år.

    Det oplyser social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i et brev til Venstres socialordfører, Anni Matthiesen, skriver Ritzau.

    - Jeg vurderer, at der er behov for yderligere tiltag for at hjælpe socialt udsatte familier med børn, der er økonomisk klemte, og som ikke har råd til at holde jul med mad og gaver, skriver ministeren.

  23. Tidligere i dag meldte Finland ud, at man helt vil lukke grænsen til Rusland.

  24. Ukraine bekræfter, at spionchefs kone er blevet forgiftet

    Marianna Budanova, som er gift med Ukraines spionchef, Kyrylo Budanov, menes at være blevet tungmetalforgiftet gennem mad. (Foto: © VIACHESLAV RATYNSKYI, Ritzau Scanpix)

    Marianna Budanova, som er gift med Ukraines spionchef, Kyrylo Budanov, er blevet forgiftet. Det bekræfter Andriy Yusov, der er embedsmand i Ukraines efterretningstjeneste, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Flere ukrainske medier skriver, at hun er blevet forgiftet med tungmetaller, formentlig gennem mad, og har været indlagt, men nu har det bedre efter behandling. Det er uvist, hvem der står bag.

    Reuters skriver, at Kyrylo Budanov har spillet en nøglerolle i hemmelige aktioner for at slå tilbage mod Rusland, Han beskrives som en hadet person i de russiske medier.

    BBC skriver, at der har været ti mordforsøg rettet direkte mod spionchefen.

  25. Det brændstof, som flyet flyver på, er ikke bæredygtig, vurderer den grønne tænketank Concito.

  26. Finland lukker den sidste åbne grænseovergang til Rusland

    Finland har besluttet at lukke den sidste åbne grænse til Rusland, oplyser den finske public service station YLE.

    Den finske statsminister, Petteri Orpo, siger på et pressemøde, at den sidste åbne grænseovergang mellem Finland og Rusland nu lukkes frem til den 13. december.

    Fragttrafik er undtaget.

    Det sker, efter at et usædvanlig højt antal af migranter har krydset grænsen fra Rusland til Finland.

    Alene i november er der kommet flere end 900 ifølge den finske avis Hufvudstadsbladet. Den finske grænsevagt oplyser til Ritzau, at der tidligere kom blot én i gennemsnit om dagen. Den finske regering betragter den pludselige tilstrømning som et hybridangreb på Finland fra russisk side.

    - Der er tale om organiseret aktivitet, udtaler statsminister Petteri Orpo på pressemødet.

  27. To varetægtsfængslet for eksplosion ved HA-klubhus

    Efter et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg er to mænd blevet varetægtsfængslet i tre uger i forbindelse med en eksplosion ved Hells Angels' klubhus på Svanevej i København, det skriver Ritzau.

    Der er tale om en 28-årig mandlig dansk statsborger og en 20-årig mandlig svensk statsborger.

    Ifølge Ekstra Bladet nægter de to sig skyldige.

    Ifølge politiets National enhed for Særlig Kriminalitet er der en konflikt mellem rockerklubben Hells Angels og den forbudte bande Loyal To Familia, skriver Ritzau.

  28. Tonstunge kæmpeørne monteres 32 meter over iskolde Herning

    Håndværkerne er ved at montere en usædvanligt tung rosin i pølseenden på et unikt projekt i Herning.

    Kirketårnet på Sct. Johannes Kirken i Herning er blevet renoveret gennem længere tid, og i dag skal fire ørne på som sidste finish: Én ørn i hvert hjørne af tårnet i 32 meters højde.

    De fire ørne er støbt i beton, vejer ét ton hver og er 180 centimeter høje.

    Arbejdet bliver besværliggjort af, at det fryser seks grader.

    Derfor bliver hjørnestolperne varmet op på forhånd, og ørnene bliver forsynet med varmekabler og ekstra isolering, mens hærdningen står på.

    • Når de står på jorden, er det let at se, at hver enkelt ørn er på højde med en voksen mand. (Foto: © Mads Juhl - DR Midt & Vest)
    • Alle fire ørne bliver løftet op i tårnets top med kran. Det tager omkring en time at montere hver enkelt ørn. (Foto: © Mads Juhl - DR Midt & Vest)
    • - Det her prøver du kun én gang i livet. Vi har glædet os, fortæller Asbjørn Schlosser, der er murermester i firmaet Kurt Nielsen. (Foto: © Mads Juhl - DR Midt & Vest)
    1 / 3
  29. FC Bayern München har allerede sikret sig avancement fra Champions Leagues gruppe A, men det betyder ikke, at storklubben tager let på onsdagens kamp mod FC København.

  30. Mange steder i landet kan der det kommende døgn falde sne.

  31. 1.200 nye digitale øjne skal advare Banedanmark, når voldsomt vejr rammer

    Togspor ved Kibæk blev sidste sidste år undermineret af kraftig regn. Det betød, at trafikken efterfølgende var indstillet i fire uger. (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Ritzau Scanpix)

    På 1.200 forskellige steder på jernbanenettet skal et nyt digitalt overvågningsværktøj hjælpe med at holde øje, når voldsomt vejr rammer Danmark.

    Opgraderingen kommer, efter at en jernbanedæmning ved Kibæk mellem Herning og Skjern sidste år blev undermineret af kraftig regn.

    Det nye værktøj vil give informationer fra sensorer om vejret og gøre det lettere at forudsige, hvad der er på vej - og dermed bedre mulighed for at håndtere trafikken, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

    - Tidligere var lokomotivførerne vores eneste øjne og ører ude på jernbanen, og derfor kunne vi først reagere, når vi fik en melding fra en lokomotivfører, siger Lene Bøgebjerg Bøgvad, teknisk projektejer i Banedanmark.

  32. Norges udenrigsminister: Manglende kritik af Israel skader Vesten

    Espen Barth Eide (th.) mødtes i dag med USA's udenrigsminister, Antony Blinken, forud for udenrigsministermødet i Nato. (Foto: © Saul LOEB, Ritzau Scanpix)

    Norge er et af de vestlige lande, som har kritiseret Israel for unødvendig magtanvendelse i Gaza, mens andre lande har holdt på Israels ret til at forsvare sig selv.

    Det er et "meget alvorligt" problem og en "kommunikationskrise" for Vesten, at der er forskellige holdninger til Israels krigshandlinger i Gaza, mener Norges udenrigsminister, Espen Barth Eide, som i dag er i Bruxelles til udenrigsministermøde i Nato-regi.

    - Tilliden til Vesten svækkes, når det opfattes sådan, at vi har forskellige standarder. Min pointe er ikke, om vi har det, men at det bliver opfattet sådan, siger han til VG.

    - Hvis vi kritiserer Rusland for at bruge magt i strid med humanitær lov i Ukraine, men ikke kritiserer, når vores venner (Israel, red.) gør det samme, så vil ingen tro os, siger Eide.

  33. Svensk forsvarschef: Rusland kan finde på at sende bådflygtninge til Sverige

    Nu frygter svenskerne, at et lignende scenarie kan ske i Sverige. Det siger den svenske forsvarschef, Michael Claesson, til SVT.

    - Det er ikke umuligt at forestille sig, at man bringer folk på flugt fra russisk territorium til Kaliningrad og så afsted derfra med båd.

    - Det er måske ikke det mest sandsynlige scenarie, men det er unægteligt et muligt scenarie, siger han.

    Han tilføjer, at Finland og Sverige er i løbende kontakt om den aktuelle situation, og at man forbereder sig på forskellige situationer med migrantstrømme fra Rusland.

  34. Mange unge har svært ved at finde ud af samtykkeloven, viser rapport. Derfor er det nu kommet på skoleskemaet i Syd- og Sønderjylland.

  35. Sex and The City-stjerne sultestrejker foran Det Hvide Hus: Vil have våbenhvile i Gaza

    • - På syv uger har Israel dræbt flere civile på en lille stribe land, end der blev dræbt i 20 års krig i Afghanistan. Jeg er træt af folk, der bortforklarer dette ved at sige, at civile ofre er rutine i krig. Der er ikke nogen rutine ved disse tal, lyder det fra Cynthia Nixon. (Foto: © Jim WATSON, Ritzau Scanpix)
    • Gruppen af demonstranter begyndte deres fem dage lange sultestrejke i går. (Foto: © Jim WATSON, Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    Sammen med demonstranter har skuespiller Cynthia Nixon, der er kendt for at spille Miranda i Sex and The City, begyndt en fem dage lang sultestrejke foran Det Hvide Hus.

    Formålet er at få USA's præsident, Joe Biden, til at forlange en permanent våbenhvile i Gaza.

    Det skriver flere medier, blandt andre The Guardian.

    Demonstranterne og Cynthia Nixon, der tidligere har stillet op som guvernør i New York for Demokraterne, er utilfredse med Bidens aktive støtte til Israel.

    - Vi kan ikke blive ved med at lade amerikanske skattekroner bidrage til drab og udsultning af millioner af palæstinensere, sagde Nixon, da strejken begyndte, skriver Al Jazeera.

  36. Politiets brug af peberspray vækker bekymring hos FN's Torturkomité

    Dansk politis brug af peberspray vækker bekymring hos FN's Torturkomité.

    I en ny rapport lyder det, at man er "bekymret over beskyldninger om", at danske politi- og fængselsbetjente anvender peberspray mod personer, der i forvejen var blevet pacificeret.

    Desuden er komitéen heller ikke for, at danske fængselsbetjente har en peberspray som en del af deres standardudstyr, og at man ifølge reglerne kan bruge den i lukkede rum.

    - Staten (Danmark, red.) bør træffe foranstaltninger til yderligere at begrænse brugen af peberspray og forbyde brugen af det i lukkede rum, mod sårbare personer og mod personer, der er blevet bragt under kontrol, skriver komitéen.

    Danmark blev i starten af oktober dømt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i en sag om to fængselsbetjentes brug af peberspray mod en indsat.

  37. Løkke: Rutte er 'bestemt en stærk kandidat' til at blive ny generalsekretær for Nato

    Nato skal have en ny generalsekretær, når den nuværende, Jens Stoltenberg, træder tilbage 30. september næste år. Og Hollands afgående premierminister, Mark Rutte, har tilkendegivet, at han er klar til at overtage posten.

    Ifølge udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er Mark Rutte "bestemt en stærk kandidat" til posten.

    - Mark er en enormt kompetent politiker. Jeg kender ham selv gennem mange år, hvor vi var statsministerkollegaer, og Danmarks statsminister har også et godt forhold til ham, siger udenrigsministeren og tilføjer, at det ikke bliver afgjort i dag, hvor Nato-landenes udenrigsministre mødes i Bruxelles.

    Det er derimod forsvarsalliancens stats- og regeringschefer, der skal træffe den beslutning. Og det er en diplomatisk balancegang at finde den næste generalsekretær.

    Statsminister Mette Frederiksen (S) blev tidligere på året nævnt som en mulig kandidat til Nato-topposten. Hør, hvad udenrigsministeren mener om hendes muligheder:

  38. Forhandlinger om brintrør til Tyskland går i gang inden jul

    - Vi går i gang med forhandlingerne om økonomien bag rørledningen inden jul, sådan lyder det fra Henrik Frandsen, der er Energi-, Forsynings- og Klimaordfører for Moderaterne.

    I går underskrev både tyske og danske virksomheder en erklæring om, at tyske virksomheder gerne vil aftage den grønne brint, som produceres i Danmark.

    Brintbranchen vil med underskrifterne sende et klart signal til Christiansborg om, at brint-infrastrukturen skal på plads mellem de to lande.

    Og det budskab er hørt, siger Henrik Frandsen.

    - Vi kan nu se, at der er en hel branche, der bare står og tripper og venter på, at vi tager de beslutninger, der skal til.

  39. Skoleskibet Danmark får ikke ekstra penge i finansloven: 'Jeg er ærlig talt noget chokeret'

    Skoleskibet Danmark optager 80 elever til ubefaren skibsassistent hvert år. (Foto: © Ingrid Riis, Ritzau Scanpix)

    Det fremgik tidligere af artiklen, at Skoleskibet Danmark ikke får nogen penge i den nye finanslov for 2024. Artiklen er opdateret med en rettelse. Skoleskibet får 15,1 millioner årligt fra 2024 til og med 2027.

    Skoleskibet Danmark, der er ejet af staten, får ikke ekstra penge, som man ellers håbede på i finansloven for 2024.

    Derfor må skibet, der drives af det maritime uddannelsescenter Martec i Frederikshavn, blive ved kaj i 2025, hvis ikke der findes yderligere 4 mio. kroner.

    Sådan lyder det i et opråb fra Martecs direktør, Pia Ankerstjerne.

    - Jeg er ærligt talt noget chokeret over, at noget vi har fortalt så længe, at det er nødvendigt med flere driftsmidler, ikke bliver taget alvorligt, siger hun.

    Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen (S), er vred over, at politikerne på Christiansborg ikke tilgodeser skibet, der er en del af det maritime uddannelsesprogram.

    - Staten skal huske deres eget skib, siger hun.

  40. Regeringens ældrelov kommer først til næste år

    Statsminister Mette Frederiksen (S) gav i sin nytårstale 1. januar 2022 løftet om en ældrelov.

    Forventningen var, at den ville komme i år, men nu bliver den udskudt til næste år. Det oplyser kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) til TV 2.

    - Når noget er svært, tager det også tid. Og vi har skrevet i regeringsgrundlaget, at frisættelseslovgivningen for ældreområdet kommer, og det gør den i det nye år, siger Jakob Engel-Schmidt til TV 2.

    Mette Frederiksen sagde i sin nytårstale, at hun "hånden på hjertet" mente, at vi endnu "ikke har den ældrepleje i Danmark, som vores ældre har fortjent".

    Det blev skrevet ind i regeringsgrundlaget, da SVM-regeringen blev dannet i december 2022.

  41. En halv fritime med borgerne har fået mange sosu’er i kommunen til at gå op i tid.

  42. Redningsfolk står klar udenfor tunnel til at trække arbejdere ud én ad gangen

    41 indere har i to uger siddet fanget, efter en tunnel kollapsede om ørerne på dem.

    Den 4,5 kilometer lange motorvejstunnel, som mændene var ved at bygge, er led i at forbinde en pilgrimsrute i det nordlige Indien.

    I dag er det lykkes redningsfolk at bore sig igennem klippestykker, jord, beton og andet materiale og dermed nå frem til de fangede arbejdere, skriver Reuters.

    Videoer viser, at ambulancer i hobevis står klar til at køre de 41 arbejdere på hospitalet. De skal ifølge Reuters evakueres én ad gangen.

    Processen med at få mændene ud ventes at tage et par timer. De skal trækkes ud på bårer med hjul igennem et rør, som er 90 centimeter bredt, oplyser embedsmænd.

  43. Janni Thomsen er udtaget til landsholdet, for første gang siden Andrée Jeglertz overtog jobbet som landstræner.

  44. Prisen på en metrobillet i Paris stiger til det dobbelte under OL

    Hvis du skal på ferie i Paris til sommer eller overvære OL, skal du betale dobbelt så meget for at køre i metro, som du skal nu.

    Billetprisen stiger nemlig fra 15,60 danske kroner til 29,80 kroner den 20. juli frem til den 8. september.

    Det fortæller chefen for transportmyndigheden i Paris, Valerie Pecresse, i en video på det sociale medie X.

    Prisstigningen skal dække de ekstra omkostninger for byens offentlige transport, som OL vil medføre, og den regning skal ikke efterlades til byens borgere, siger Valerie Pecresse.

    De opfordres derfor til at sikre sig et lager af billetter forud for sommerens store sportsbegivenhed.

  45. Sne og glatte veje fik en lastbil til at holde på tværs af motorvejen

  46. Rapport med anbefalinger blev første gang udskudt i forbindelse med valget, og siden er det sket igen og igen.

  47. Ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheder er 241 palæstinensere blevet dræbt på Vestbredden siden 7. oktober.

  48. Politiet mener, at bandefolk lavede flere farlige bomber uden for København.

Mere fra dr.dk