Seneste Nyt

Netcompany får kæmpe kurslussing

- 20 procent er mere end en kurslussing. Det er nærmest en knockout.

Sådan lyder reaktionen fra investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen, efter det her til morgen står klart, at it-selskabet Netcompany straffes hårdt af investorerne efter offentliggørelse af årsregnskabet.

Selskabets aktie falder næsten 20 procent kort efter børsåbningen.

Magien hos Netcompany set fra et investorsynspunkt ser ud til at være forsvundet, påpeger Per Hansen.

Det er blandt andet selskabets forventninger til det nye år, som får aktien ud i frit fald.

- Investorerne ser ikke ud til at kunne gennemskue de forventninger, som Netcompany har præsenteret for i år, siger Per Hansen.

Netcompany leverer it-løsninger til både private og offentlige institutioner, for eksempel skolenetværket Aula.

Nyheder

 1. Stoltenberg besøger Sydkorea og Japan: Vil styrke Nato-alliancerne i Asien

  Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, mødes i dag med den sydkoreanske udenrigsminister, Park Jin. (Foto: © Kim Min-Hee, Associated Press)

  Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, er ankommet til Seoul i Sydkorea, som er første stop på en tur, der skal styrke Natos forhold til dets allierede lande i Asien.

  Det sker i lyset af krigen i Ukraine og øget konkurrence med Kina, skriver Reuters.

  Efter Sydkorea går turen mandag til Japan, hvor generalsekretæren blandt andet skal mødes med landets premierminister, Fumio Kishida.

  Mens Nato fortsat vil fokusere på Europa og Nordamerika, er dets medlemmer påvirket af problemer i hele verden, siger Stoltenberg.

  - Vi er nødt til at håndtere disse trusler og udfordringer, herunder udfordringerne fra Kina, og en måde at gøre det på er selvfølgelig at arbejde tættere sammen med partnere i regionen, siger han.

  Kishida og den sydkoreanske præsident, Yoon Suk-yeol, var sidste år de første ledere fra deres lande til at deltage i Nato-topmøder som observatører.

 2. Flere børn mister livet i bådulykke i Pakistan

  En bådulykke har fundet sted i det nordvestlige Pakistan, oplyser det lokale politi ifølge Ritzau, som citerer nyhedsbureauet AFP.

  Ti børn i alderen 7-14 år er omkommet. 11 er reddet i land, og de seks af børnene er i kritisk tilstand, oplyser de lokale myndigheder.

  Børnene var ude at sejle på en dagstur. I alt befandt 25-30 børn sig på båden, da den tippede, og de faldt i vandet.

 3. Russiske gymnasieelever skal have træning med kamprifler og håndgranaterskoleskemaet

  Rusland har tidligere annonceret, at man vil putte militærtræning på skoleskemaet i gymnasierne, og nu har det russiske undervisningsministerium givet flere detaljer om udrulningen af planen.

  Det skriver det britiske forsvarsministerium i dets seneste opdateringer på krigen i Ukraine.

  Ifølge ministeriet vil undervisningen blandt andet indeholde træning med kamprifler fra AK-serien og håndgranater, militærøvelse og salutter samt brug af personlige værnemidler.

  Lektionerne bliver obligatoriske fra 1. september 2023, og der vil også blive udrullet et militært træningsprogram for universitetsstuderende.

  Det britiske forsvarsministerium skriver, at undervisningen giver mindelser om Sovjetunionen, hvor lignende træning var obligatorisk på skoler frem til 1993.

 4. Israelske politikere foreslår, at civile skal kunne bære våben

  To skudangreb på to dage i Jerusalem får nu Israels sikkerhedskabinet til at foreslå, at israelere nemmere skal kunne bære våben.

  Sagen skal drøftes i dag af politikerne, skriver BBC.

  - Når civile har våben, kan de forsvare sig selv, siger Israels sikkerhedsminister, Itamar Ben-Gvir.

  To personer blev i går formiddag ramt af skud i Østjerusalem. Israel mener, at en 13-årig palæstinensisk dreng står bag.

  Dagen før blev syv israelere dræbt og tre såret af skud i Østjerusalem. En 21-årig palæstinensisk mand, som blev dræbt af politiet, er mistænkt for at stå bag dette angreb.

  Skudangrebene fandt sted, efter israelske tropper i torsdags angreb en flygtningelejr på Vestbredden, hvor ni personer blev dræbt.

  Siden januars begyndelse er 30 palæstinensere blevet dræbt på Vestbredden. Både civile og militante har mistet livet, skriver BBC.

 5. Mindst 40 har mistet livet i busulykke i Pakistan

  Mindst 40 er omkommet, da en bus i det sydvestlige Pakistan søndag er kørt ud over en bro.

  Det bekræfter en lokal embedsmand ifølge Ritzau.

  Der var 48 passagerer om bord, da bussen angiveligt ramte en søjle og derefter kørte ud over broen. Da bussen ramte jorden, brød den i brand.

  Tre personer er fundet i live og reddet ud fra stedet, fortæller Hamza Anjum, der er embedsmand i Lasbela-distriktet i Balochistan-provinsen.

 6. Endnu en nat med eksplosioner i Stockholm

  Stockholmsområdet har igen i nat været ramt af uroligheder.

  To eksplosioner fandt sted i trappeopgange i et boligområde, først i Upplands Bro og nogle timer senere i Upplands Väsby, som ligger nordvest for Stockholm.

  Det skriver svenske SVT.

  Ingen personer er kommet til skade.

  Der har siden december været flere eksplosioner, skuddrab og skyderier i og omkring den svenske hovedstad.

  Svensk politi har i disse uger oprustet med hundredvis af flere betjente på gaderne for at dæmme op for de mange eksplosioner og gadeskyderier. Politiet har oplyst, at det er konflikter mellem bandekriminelle og opgør om blandt andet narkosalget i Sverige, der har fået tingene til at eskalere i så voldsom grad.

 7. Trump indleder sin valgkamp: 'Jeg er mere vred nu, jeg er mere dedikeret nu end nogensinde'

  Her taler Trump i Columbia, South Carolina. Republikanerne har ikke taget stilling til, om Trump skal være partiets kandidat i 2024. Fraværet af flere toprepublikanere ved Trumps arrangement i South Carolina blev også bemærket. (Foto: © LOGAN CYRUS, Ritzau Scanpix)

  USA's tidligere præsident Donald Trump holdt i nat dansk tid sit første kampagnearrangement, siden han annoncerede, at han går efter præsidentposten i 2024.

  Det var ifølge Ritzau et mindre event, end man plejer at se hos den tidligere præsident. Han talte til omkring 200 mennesker. Men budskabet fra Trump var klart:

  - Jeg er mere vred nu, jeg er mere dedikeret nu end nogensinde, sagde Trump fra talerstolen i Salem i delstaten New Hampshire.

  Efterfølgende talte Trump ved et arrangement i Columbia sammen med sit lederskab i staten.

 8. Fire er døde i oversvømmelser i New Zealand - og det dårlige vejr fortsætter

  Veje er flere steder oversvømmet i Auckland. (Foto: © DUANE MOYLE, Ritzau Scanpix)

  New Zealands største by, Auckland, er hårdt ramt af oversvømmelser, som har betydet mudderskred, ødelagte bygninger og veje flere steder.

  Dødstallet er steget siden i går fra tre personer til fire, da en savnet person er blevet fundet død. Det skriver The Guardian.

  Voldsomme regnmængder er skyllet ind over byen siden fredag i rekordstore mængder, og det dårlige vejr ser ud til at blive ved de kommende dage.

  - Det mest rædselsvækkende ved det her er, at vi har tabt liv, har vicepremierminister Carmel Sepuloni udtalt ifølge Ritzau.

  Myndighederne har indført undtagelsestilstand i byen, hvor 1,6 millioner mennesker bor. Tusindvis af ejendomme er uden strøm, mens hundredvis er uden vand, lyder det fra myndighederne søndag.

 9. Politiet har anholdt bedstemor og mor til bortført baby

  Rettelse: Tidligere fremgik det at bedstefaren var anholdt i Ringkøbing. Han blev anholdt i Ringsted.

  En bedstemor, en bedstefar og moren til det barn, der lørdag forsvandt fra fødegangen på Slagelse Sygehus, fremstilles i grundlovsforhør søndag.

  Det oplyser Jakob Jensen, der er vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, til Ritzau.

  De tre personer er alle i politiets varetægt og sigtet for at have fjernet eller bidraget til at fjerne barnet, som de ikke havde myndighed over, fortæller vagtchefen.

  Barnets mor og bedstemor blev anholdt på hospitalet, mens bedstefaren blev anholdt lørdag i Ringsted.

  Barnet blev fundet i god behold lørdag aften, oplyste politiet klokken 21.45 efter at have været meldt savnet siden klokken 18.10.

  Årsagen til, at barnet blev taget, var formentlig, at det blev tvangsfjernet ved fødslen, har politiet tidligere oplyst.

 10. Politienhed opløses efter Tyre Nichols-dødsfald

  Politiet i byen Memphis i USA har besluttet at opløse den særlige politienhed, hvorfra en række betjente beskyldes for at have dræbt Tyre Nichols.

  Det er den særlige Scorpion-enhed, som nu bliver opløst. Scorpion står for "Street Crimes Operation to Restore Peace in Our Neighborhoods" eller "Operationer rettet mod gadekriminalitet for at at genoprette roen i vores kvarterer", og den har omfattet 50 personer, som har skullet nedbringe kriminaliteten i udvalgte områder.

  Politiet har offentliggjort videomateriale, der viser, hvordan fem politibetjente holdt den 29-årige Nichols nede, mens de slog og sparkede ham i forbindelse med en anholdelse. Nichols døde tre dage senere på grund af de kvæstelser, som han pådrog sig under anholdelsen.

  De fem betjente blev fyret i sidste uge, og de er efterfølgende blevet anholdt under mistanke for mord. Både Tyre Nichols og de fem anholdte eks-betjente er alle farvede. Drabet på Nicholas har efterfølgende udløst store demonstrationer mod politivold flere steder i USA.

 11. Stilsættende guitarist er død: Tom Verlaine blev 73

  Tom Verlaine under en koncert på Primavera-festivalen i 2014 i Portugal. (Foto: © PEDRO GRANADEIRO, Scanpix Denmark)

  Tom Verlaine er død. Den stilsættende guitarist fra New Yorker-bandet Television blev 73.

  Det skriver avisen New York Times. Verlaine døde lørdag på Manhattan, og hans død bliver bekræftet af Jesse Paris Smith, datter til Verlaines tidligere partner, musikeren Patti Smith.

  Verlaine døde efter kort tids sygdom.

  Han blev som en stilsættende guitarist i Television, der var en del af miljøet omkring det legendariske spillested CBGB i New York. Televisions debutalbum «Marquee Moon» fra 1977 er bredt anerkendt som en af sin tids bedste rock-udgivelser, og pladen har efterfølgende inspireret mange af bandets arvtagere, som eksempelvis Sonic Youth og Pixies.

  Efter at Television gik i opløsning i 1978, udgav Verlaine en række kritikerroste plader. Television blev dog kortvarigt gendannet i begyndelsen af 90'erne, hvor bandet udgav et tredje og sidste album.

 12. Tyrkiets udenrigsministerium advarer om rejser til USA og Europa

  Tyrkiets udenrigsministerium advarer nu landets borgere, hvis de agter at rejse til USA eller Europa, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Der advares blandt andet om, at der i Europa er "farligt niveau af religiøs intolerance og had".

  Ifølge AFP er der tale om en gengældelse fra tyrkisk side, efter at Danmark og flere andre vestlige lande har skærpet deres rejseanbefalinger til Tyrkiet.

  De diplomatiske forbindelser mellem Tyrkiet og Vesten er blevet forværret, efter tyrkerne foreløbigt har afvist at acceptere Sverige og Finland som nye medlemmer af forsvarsalliancen Nato. Tidligere har det handlet om, at der bor personer i de to lande, som Tyrkiet anser for at være terrorister, og senest har Rasmus Paludans koranafbrændinger fået den tyrkiske regering til at fastslå, at Sverige ikke kan blive medlem.

 13. Teenager skudt og dræbt nær Stockholm

  En dreng under 18 år er her til aften blevet skudt og dræbt i Skogås, der ligger 15 kilometer syd for Stockholm.

  Drengen blev ifølge SVT skudt på en restaurant. Det skete omkring klokken 18.

  Politiet leder med hundepatruljer her til aften efter en eller flere gerningspersoner.

  - Nu kortlægger vi personerne rundt om ham, og om der er nogle konflikter, men mere kan jeg sige, oplyser Carina Skagerlind, der er pressetalsperson hos politiet.

  Hun siger desuden til Aftonbladet, at det er for tidligt at afgøre, om drabet er en del af den seneste tids voldshændelser i Stockholm-området.

 14. To dræbt i jordskælv i Iran

  Et jordskælv, der er målt til at have en styrke på 5,9, ramt nær grænsen mellem Tyrkiet og Iran. Jordskælvet er især gået udover byen Khoy, der har omkring 200.000 indbyggere.

  - Der er indtil videre 122 sårede i Khoy, og desværre er to personer døde,siger Mojtaba Khaledi, der er talsmand for den lokale nødhjælpstjeneste til det iranske stats-tv ifølge Reuters.

  Ifølge talsmanden er omfanget af ødelagte bygninger i byen relativt stort.

  Ifølge iranske medier er skælvet målt til en styrke på 5,9, mens jordskælvet ifølge EMSC, European-Mediterranean Seismological Centre, er målt til 5,6 og en dybde på 10 kilometer.

  Ifølge den iranske nødhjælpstjeneste er der sendt redningshold til området, og de lokale hospitaler er blevet sat i beredskab. Der er frosttemperaturer, og det sner i nogle af de ramte områder, hvor strømmen er røget som en konsekvens af jordskælvet.

  Opdateret med oplysninger om antallet døde og sårede.

 15. Bortført barn fra Slagelse Sygehus er fundet

  Twitter.

  Artiklen er opdateret, efter barnet er fundet.

  Det barn, der tidligere blev bortført fra fødeafdelingen på Slagelse Sygehus, er nu fundet i god behold.

  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

  Der var tale om en 60-årig mand, som ifølge politiet gik fra fødeafdelingen på hospitalet med det nyfødte barn pakket ind i en dyne.

  Til Ritzau fortæller vagtchef Bo Georg Petersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at det er lykkedes bedstefaren at tage barnet "i et øjeblik, hvor der er uopmærksomhed" - det er sket mindre end to timer, efter barnet er født.

  Barnet skulle tvangsfjernes ved fødslen, og det er formentligt derfor, at barnet blev taget, siger Bo Georg Petersen.

  Politiet efterlyste manden, som nu er fundet sammen med barnet. Manden er anholdt, oplyser politiet.

 16. Udsolgt til VM-håndboldfinale: 1.300 danskere har købt billet

  Selvom værtsnationen Sverige ikke spiller finale, er der stadig meldt alt udsolgt til søndagens afslutning på VM i håndbold i Stockholm.

  Således melder de svenske VM-arrangører ifølge DHF's presseansvarlige, Jens Jacob Juulsager, alt udsolgt til finalen, som bliver spillet søndag aften klokken 21.00. Det betyder, at der forventes godt 22.000 tilskuere til opgøret mellem Danmark og Frankrig.

  1.300 billetter er ifølge DHF solgt til personer med adresse i Danmark, så mon ikke der bliver dansk fest på lægterne, når Landin, Gidsel, Hansen og Pytlick skal forsøge at sikre det tredje danske VM-guld i træk.

  Finalen kan følges live på DR1 og på DRTV med optakt fra klokken 19.30.

 17. Nationalbanken ramt af hackerangreb

  Nationalbankens officielle hjemmeside er i øjeblikket ikke tilgængelig. Ifølge DR's tech-korrespondent, Henrik Moltke, har en gruppe tyrkiske hackere taget ansvaret.

  Gruppen, der kalder sig Ghost Killer, henviser til Rasmus Paludans koranafbrændinger som årsagen til angrebet:

  - Vi vil angribe jeres regeringsfaciliteter, kritiske infrastruktur, telekommunikation og banker! Efter som I brændte Koranen, vil vi brænde jeres servere, lyder det i et tweet fra gruppen, hvor man praler af at have lagt Nationalbankens hjemmeside ned.

  (© DRMoltke@twitter.com)

  Nationalbanken har også tidligere i denne måned været lagt ned af et cyberangreb. Angrebet strakte sig over to dage, hvor flere danske banker også blev angrebet. Dengang var det formentlig en russisk hackergruppe, der stod bag angrebet.

 18. FCK lejer Henrik Larssons søn i Schalke 04

  FC København har lejet den svenske offensivspiller Jordan Larsson i Bundesligaen-klubben Schalke 04 frem til sommer.

  Det oplyser FCK på klubbens hjemmeside. Her bekræfter klubben også, at aftalen indeholder en købsoption.

  - Det handler altid om kvalitet og potentiale i FCK, og Jordan har begge dele. Han har prøvet sig selv af i nogle stærke ligaer, og især i Rusland viste han sin høje kvalitet over en lang og stabil periode, siger sportsdirektør Peter Christiansen til fck.dk.

  25-årige Jordan Larsson har ikke været nogen stor succes i Schalke 04. Til gengæld spillede han 83 kampe og scorede 27 mål, mens han i perioden 2019-22 spillede for russiske Spartak Moskva. Han er søn af den svenske legende, Henrik "Henke" Larsson, der lavede 37 mål i 106 landskampe og har spillet for Feyenoord, Celtic, Barcelona og Manchester United.

 19. Tidligere general vinder tjekkisk præsidentvalg

  Petr Pavel (tv) bliver ny tjekkisk præsident - her sammen med sin kone, Eva Pavlova. (Foto: © Vit Simanek, Associated Press)

  Den 61-årig tidligere tjekkiske hærchef Petr Pavel bliver ny præsident i Tjekkiet. Han har fået 58,3 procent af alle stemmerne i anden og afgørende runde. Han besejrede dermed modkandidaten, milliardæren Andrej Babis, der tidligere har været premierminister i det centraleuropæiske land, der både er medlem af Nato og EU. Med 70,2 procent var der tale om en rekordhøj valgdeltagelse.

  - Værdier såsom sandhed, værdighed, respekt og ydmyghed vandt. Jeg er overbevist om, at størstedelen af samfundet deler disse værdier med os, og de værdier skal være en del af vores tilværelse, og de skal bringes tilbage til Prag-borgen (hvor den tjekkiske præsident har hjemme), sagde Pavel ifølge Reuters, da resultatet lå klar.

  Petr Pavel har bakket helhjertet op om Vestens støtte til Ukraine under den russiske invasion. Den tjekkiske præsident har ikke mange opgaver i hverdagen, men han udpeger premierministre og nationalbankdirektører, kan blande sig i udenrigspolitikken og er en vigtig meningsdanner, der kan lægge politisk pres på regeringen.

  Pavel overtager præsidentposten i marts, hvor han afløser Milos Zeman, der har siddet i to perioder som præsident.

 20. Mere politi på Nørrebro efter knivstikkeri

  Politiet har efter et knivstikkeri fredag aften på Nørrebrogade i København, hvor to personer kom til skade, øget tilstedeværelsen i området. Det meddeler Københavns Politi på Twitter.

  Man vil være meget tilstede i området og i dialog med borgerne.

  Begge de to knivstiksofre er uden for livsfare, og politiet opfordrer eventuelle vidner til at henvende sig på 114. Sagen bliver stadig efterforsket.

  (© KobenhavnPoliti@Twitter.com)
 21. Hjemmehjælper anholdt: Mistænkes for at have stjålet for over 50.000 kroner fra ældre

  En 31-årig kvindelig hjemmehjælper er i dag blevet anholdt af Københavns Politi, som mistænker hende for at have stjålet kontanter og smykker fra ældre borgere samt hævet penge fra deres dankort for over 50.000 kroner.

  Det oplyser Bjarke Dalsgaard, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, til Ritzau.

  Kvinden er i alt sigtet for 14 forhold, der omhandler tyveri og databedrageri mod ti borgere, som hun har været hjemme hos i rollen som hjemmehjælper.

  Det er sket forskellige steder i København, i det fleste tilfælde på Østerbro. Den mistænkte kvinde, der er ansat som hjemmehjælper hos et privat firma, har erkendt et af forholdene, et tyveri af 400 kroner. Hun nægter sig skyldig i resten.

  (© KobenhavnPoliti@Twitter.com)
 22. Suveræne Team Esbjerg kører københavnerne over

  Det var spændende i cirka et kvarter, da København Håndbold lørdag tog imod Team Esbjerg.

  Efter en jævnbyrdig indledning trak Esbjerg fra, og Jesper Jensens mandskab så sig aldrig tilbage.

  København havde svært ved at holde styr på den norske kvartet med Henny Reistad, Vilde Mortensen Ingstad, Kristine Breistøl og Nora Mørk, som midtvejs i anden halvleg havde lavet 20 af Esbjergs 25 mål. Esbjerg vandt 31-21 og holder dermed snor i topholdet Odense Håndbold.

  Tidligere på dagen vandt Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) over Silkeborg-Voel. Kampen lå på vippen i det meste af anden halvleg, inden NFH til sidst fik etableret den afgørende føring og

  NFH gik fra 26-26 til 30-27, og det kunne midtjyderne ikke komme tilbage fra. NFH vandt 31-29.

  Noget mere overbevisende var det, da Viborg HK vandt 41-29 over Sønderjyske. Odense Håndbold havde heller ikke problemer med at slå Ringkøbing. Fynboerne tog en pligtsejr på 36-27 efter at have ført 18-10 ved pausen.

  Skanderborg Håndbold og Ajax København mødtes i et vaskeægte bundbrag, som østjyderne vandt 30-26. Det var Skanderborgs kun anden sejr i sæsonen og den første siden slutningen af oktober.

  /ritzau/

 23. Union vinder berliner-derby

  Union Berlins spillere havde god grund til at juble efter lørdagens store lokalopgør mod Hertha Berlin. (Foto: © RONNY HARTMANN, Ritzau Scanpix)

  Frederik Rønnow og Union Berlin er lige nu førsteudfordrer til Bayern München i Bundesligaen. Union slog lokalrivalen Hertha Berlin 2-0 på udebane, og med sejren har klubben nu 36 point i toppen af tabellen ligesom Bayern, der senere i dag spiller mod Jesper Lindstrøm og Eintracht Frankfurt.

  Den tidligere OB-keeper i Hertha-målet, Oliver Christensen, var prisgivet på begge Union Berlins scoringer.

  Længere nordpå var to tidligere FC København-profiler i duel, og den slap Jens Stage bedst fra, da Werder Bremen besejrede Jonas Winds Wolfsburg 2-1.

  Efter to indhop fik landsholdsangriber Kasper Dolberg for første gang chancen fra start i Hoffenheims angreb. Men han blev skiftet ud i pausen, da Hoffenheim tabte 1-4 til Borussia Mönchengladbach. Både Robert Skov og Jacob Bruun Larsen var fraværende for Hoffenheim med skader.

  Mere succes havde Bo Svensson som træner for Mainz, der hjemme slog Bochum 5-2. Marcus Ingvartsen fik de sidste ti minutter på bane for Mainz.

  /ritzau/

 24. Stemmeboksene er lukket i Tjekkiet

  • Den tidligere general Petr Pavel ser ud til at blive Tjekkiets næste præsident. (Foto: © Ondrej Deml, Associated Press)
  • Petr Pavels tilhængere modtager begejstret resultaterne af præsidentvalget. (Foto: © Ondrej Deml, Associated Press)
  1 / 2

  I Tjekkiet er der fredag og i dag blevet afholdt anden og afgørende runde af præsidentvalget. Her mødes de to kandidater, der fik flest stemmer i første runde for to uger siden, den tidligere general Petr Pavel overfor den tidligere premierminister og milliardær Andrej Babis.

  Stemmeboksene er nu lukket, og stemmerne fra over halvdelen af valgdistrikterne er talt op. Ifølge Reuters fører Petr Pavel med 56,9 procent af de optalte, og den tjekkiske premierminister Petr Fiala har allerede været ude at ønske Pavel tillykke med valget til præsident.

 25. Britisk ministerium: Rusland mistede højst sandsynligt mere end 300 soldater under angreb nytårsdag

  Det britiske forsvarsministerium mener, at Rusland har lidt et endnu større tab end hidtil kendt, under et angreb nytårsdag i Makijvka, en russisk kontrolleret del af Donetsk.

  Russerne har formentlig mistet mere end 300 soldater under angrebet, skriver ministeriet i en opdatering på Twitter om krigens udvikling.

  Ruslands forsvarsministerium har fortalt, at antallet af dræbte soldater var 89, men det har været desinformation fra russisk side, mener det britiske ministerium.

  Og det var i forvejen usædvanligt, at Rusland indrømmede et tabstal, men skriver briterne:

  - Russiske embedsmænd vurderede sandsynligvis, at man ikke kunne undgå kommentarer i lyset af udbredt kritik af russiske befalingsmænd på grund af hændelsen.

 26. Spansk politi finder kokain til over 700 millioner på fragtskib fuld af kvæg

  Et opsigtsvækkende fund er blevet gjort under en ransagning på et fragtskib på vej fra Sydamerika til Mellemøsten.

  Spansk politi har beslaglagt 4,5 ton kokain på skibet, der ellers var lastet med kvæg. Kokainen anslås at have en værdi af cirka 780 millioner kroner.

  Politiet slog til, da skibet lå ud for øen Gran Canaria.

  I to år har politiet holdt øje med skibet, da man mistænkte, at det blev brugt til at fragte ulovlige stoffer.

 27. To mænd fængslet: Mistænkt for at putte stoffer i kvindes drink på natklub

  To 35-årige mænd er blevet varetægsfængslet i ni dage, da de mistænkes for at have puttet stoffer i en kvindes drink på en natklub i København.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  Kvinden blev efterfølgende testet positiv for amfetamin og metamfetamin, oplyser politiet.

  Episoden fandt sted tidligere i januar, og fredag formiddag førte efterforskningen til, at de to mænd blev anholdt, skriver Ritzau.

  Giftlinjen skrev i sidste uge på deres hjemmeside, at de oplever et øget antal henvendelser fra borgere, der i nattelivet har oplevet at der er kommet "noget i deres drink".

 28. Gucci henter ny kreativ direktør hos Valentino

  Gucci blev grundlagt af Guccio Gucci i Toscana i 1921. (Foto: © SARAH MEYSSONNIER, Ritzau Scanpix)

  Det ikoniske italienske modehus Gucci skal have en ny mand i spidsen.

  Valget af ny kreativ direktør er faldet på Sabato De Sarno, som kommer fra en stilling som senior modedesigner hos Valentino. Det udtaler Kering, som ejer Gucci.

  De Sarno har igennem sin karriere været forbi nogle af de største italienske modehuse. Han startede hos Prada i 2005, hvorefter han skiftede til Dolce & Gabbana og senest altså Valentino.

  Guccis tidligere kreative direktør, Alessandro Michele, forlod stillingen i november 2022 efter syv år på posten.

 29. SF vil have regeringen til at udskyde bededags-afskaffelse til efter valg

  Regeringen bør udskyde afskaffelsen af store bededag til efter et valg, siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr.

  - Det er en stor ting at afskaffe store bededag i Danmark. Det synes jeg, de skal lytte til og give danskerne mulighed for at stemme om ved folketingsvalg, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

  Lovforslaget bliver førstebehandlet i næste uge. Pia Olsen Dyhr håber dog på at finde en løsning inden da.

  Regeringen skal sige til arbejdsgiverne og arbejdstagerne, at de tre parter skal få flere til at arbejde mere i en trepartsaftale, for ellers bliver store bededag afskaffet, mener SF.

  - Regeringen skal sige til fagbevægelsen og arbejdsgiverne i meget klare vendinger, at hvis I ikke selv kan finde arbejdsudbuddet i en trepart, så kommer vi til at gennemføre afskaffelsen af store bededag.

  - Men vi skal give treparten den chance, som den igen og igen har vist under corona, at den har grebet, siger Pia Olsen Dyhr.

  Artiklen er opdateret med nye citater fra Pia Olsen Dyhr, der understreger, at det er SF's standpunkt, at bededag ikke afskaffes.

 30. Udenrigsministeriet opfordrer danskere i Tyrkiet til at undgå demonstrationer

  Udenrigsministeriet opfordrer i en opdateret rejsevejledning danskere i Tyrkiet til at undgå demonstrationer i landet.

  Det sker, fordi der er risiko for demonstrationer rettet mod Danmark på grund af Rasmus Paludans koranafbrændinger, skriver ministeriet.

  Den dansk-svenske partistifter har den seneste tid vakt opsigt med sine koranafbrændinger, og Udenrigsministeriet fremhæver særligt afbrændinger i København fredag som årsag til den øgede risiko.

  - I tilfælde af demonstrationer i Tyrkiet forventes tyrkisk politi at være talstærkt tilstede. Undgå demonstrationer og andre større forsamlinger, som kan udvikle sig voldeligt, skriver ministeriet.

 31. Israel anholder 42 personer efter dødeligt angreb i Østjerusalem

  Syv israelere mistede i går livet i et angreb ved en synagoge i den jødiske bosættelse Neve Yaakov i Østjerusalem.

  Det skete, efter israelske sikkerhedsstyrker torsdag skød og dræbte ni palæstinensere nær byen Jenin på Vestbredden, skriver Reuters.

  Ifølge nyhedsbureauet AFP og den israelske avis Haaretz er 42 personer blevet anholdt efter angrebet i Jerusalem. Det fremgår af en udtalelse fra israelsk politi.

  Lørdag morgen har der ifølge den israelske redningstjeneste Magen David Adom været endnu et skyderi i Østjerusalem, hvor to personer angiveligt er blevet såret.

  Det israelske militær har meldt ud, at det vil styrke dets tilstedeværelseVestbredden efter fredagens angreb.

  Angrebet i Jerusalem kaldes det dødeligste i byen i 15 år, mens miltærrazziaen i Jenin torsdag også var den dødeligste af sin slags i flere år, skriver New York Times.

 32. FN advarer om sultkatastrofe i Syrien: 12 millioner ved ikke, hvornår de får noget at spise næste gang

  12 års brutal krig og en økonomi i total kaos har sat dybe spor i Syriens hårdt plagede befolkning.

  Afgrøder er blevet ødelagt på grund af krigen, og folk har ikke råd til at betale de høje priser på fødevarer. Flere og flere syrere ender i sult, lyder advarslen fra FN.

  - Hvis vi ikke handler nu, bliver det værre, end vi overhovedet kan forestille os.

  Det er ordene fra chefen for FN's fødevareprogram (WFP), David Beasley, til den sultkrise, som Syriens befolkning befinder sig i.

  Han siger, at familier kæmper mere end nogensinde for at få mad, varme og elektricitet.

  12 millioner syrere ved ifølge FN ikke, hvordan de skal skaffe deres næste måltid mad. Derudover mener FN, at yderligere næsten tre millioner er på vej til at sulte.

  I en video på sin Twitter-profil siger David Beasley, der befinder sig i Syrien lige nu.

  - De har ikke penge nok til at købe madolie eller til at købe fyringsolie. De står over for valget, om deres barn sulter ihjel eller fryser ihjel, siger han.

 33. Forbruget af sovemedicin stiger

  For personer i aldersgruppen 45 til 64 år er forbruget af sovemedicinen melatonin steget markant de seneste ti år. Det viser en ny opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen ifølge Berlingske.

  I 2011 havde 8.150 personer i alderen 45 til 64 år indløst en recept på melatonin. I 2021 var tallet steget til 28.005 personer i aldersgruppen, som er den voksne aldersgruppe, hvor flest tager melatonin som hjælpemiddel til at sove.

  Det er en stigning på over 340 procent på ti år.

  Melatoninpiller øger mængden af det døgnrytmeregulerende hormon melatonin i kroppen, så det bliver nemmere at falde i søvn.

  Men præparatet er endnu ikke undersøgt tilstrækkeligt, og derfor ved man ikke, hvad bivirkningerne er på sigt. Det mener Poul Jennum, der er overlæge på Rigshospitalet og leder af Dansk Center for Søvnmedicin.

  - Jeg er bekymret over, at vi udskriver så meget melatonin, når vi ikke har registreret bivirkningerne systematisk endnu, siger han til Berlingske.

 34. Rekordstore mængder regn giver oversvømmelser i New Zealands største by

  • Vejene er blevet floder flere steder i Auckland. (Foto: © Twitter @MonteChristoNZ, Ritzau Scanpix)
  • Myndighederne har endnu ikke det fulde overblik over, hvor meget vandmasserne har ødelagt. Et kæmpe oprydningsarbejde venter forude. (Foto: © Twitter @MonteChristoNZ, Ritzau Scanpix)
  • Biler er strandet flere steder på grund af oversvømmelserne. (Foto: © Twitter @MonteChristoNZ, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Aldrig før er der faldet så meget regn, som de 249 millimeter byen Auckland har fået på 24 timer.

  Det skriver The Guardian.

  Mange af byens veje er blevet til floder, og mindst tre personer har mistet livet i de voldsomme vandmængder, som flere steder også har forårsaget mudderskred.

  Rundt om i byen er tusindvis af mennesker strandet. Byens lufthavn er lukket og flere end 2.000 mennesker har været nødt til at overnatte der, skriver Wall Street Journal.

  - Det her er vildere, end vi nogensinde har set. Vi har evakueret folk fra deres tage med helikoptere, og vi har hentet folk i deres biler, som var ved at blive oversvømmet, siger Andrew Clark fra byens redningsmandskab.

  New Zealands nyvalgte premierminister, Chris Hipkins, har erklæret undtagelsestilstand i byen, hvor 1,6 millioner mennesker bor, og beder folk om så vidt muligt at blive indenfor.

  Indbyggerne bliver også bedt om at spare på vandet for at få spildevandmængderne ned.

  Myndighederne har endnu ikke det fulde overblik over, hvor mange mennesker der er berørte af oversvømmelserne, men allerede nu ved man, at oprydningsarbejdet bliver dyrt og omfattende.

 35. To indiske jagerfly kolliderer under øvelse

  To jagerfly fra det indiske luftvåben er styrtet ned lørdag, efter at de tilsyneladende er kollideret under en øvelse cirka 300 kilometer syd for hovedstaden New Delhi.

  Det fortæller politi på ulykkesstedet, skriver Ritzau.

  En af piloterne er fundet. Vedkommende har kvæstelser efter styrtet, men det fremgår ikke, hvor alvorligt det står til. To piloter fra det andet fly er lørdag morgen dansk tid endnu ikke fundet.

  De to styrt er blot de seneste i en række flyulykker, der har ramt det indiske luftvåben. I oktober omkom fem soldater, da deres helikopter styrtede ned i delstaten Arunachal Pradesh.

  Premierminister Narendra Modis regering arbejder ihærdigt på at opdatere det indiske forsvars uddaterede udstyr og forsøger at stable en indisk militærindustri på benene.

  Formålet er blandt andet at mindske Indiens afhængighed af Rusland, som gennem tiden har været den vigtigste leverandør af militært udstyr til Indien.

 36. Stoltenberg tror fortsat på svensk Nato-medlemskab

  Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, er dog stadig helt overbevist om, at Sverige og Finland vil blive lukket ind i den eksklusive klub.

  - Spørgsmålet er bare hvornår, siger Stoltenberg i et interview med NRK.

  Tyrkiet har allerede godkendt, at Sverige og Finland får status som "inviteret" i Nato-alliancen, og det betyder, at de to lande i forvejen deltager i Nato-møder og bliver mere og mere integreret i alliancen.

  Samtidig har optagelsesprocessen været den hurtigste i Natos historie. Normalt tager den flere år, fastslår Stoltenberg.

  Han mener derfor, at Tyrkiet kan se fordele ved, at landene kommer med i Nato.

  - Det bør være muligt for Tyrkiets parlament at godkende medlemskabsprotokollen for Sverige, siger Stoltenberg.

Mere fra dr.dk