Seneste nyt
30. nov 2021

Nøgletal peger i retning af, at 'vi har en mere stabil epidemi', mener sundhedsministeren

Der er gode nyheder om coronasmitten, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Kontakttallet er beregnet til 1,0, og sammenholder man det med andre nøgletal såsom incidens og positivprocent, 'tyder det på, at væksten er aftagende, og at vi har en mere stabil epidemi', skriver Heunicke.

Han vurderer, at det kan hænge sammen med immunitet fra vaccinationer og revaccinationer.

Seneste nyt

 1. 6 min. siden

  Lægeforeningen kalder genindførslen af behandlingsgarantien for 'paradoksal'

  Det er ikke alle, der er lige tilfredse med regeringens beslutning i dag om at genindføre udrednings- og behandlingsgarantien fra 21. januar.

  Hos Lægeforeningen kalder man det "paradoksalt", det bliver genindført lige nu, hvor smittetallene slår alle rekorder.

  - Vi har rekordmange dagligt smittede og ser også udtalt coronasmitte blandt personalet i et sådant omfang, at vi dagligt må tage stilling til, om vi kan nå rundt om alle opgaver, siger Camilla Rathcke, der er formand i Lægeforeningen, til Ritzau.

  Hun mener, at hospitalerne bliver udfordret, når det kommer til at leve op til garantien.

  Udrednings- og behandlingsgarantien betyder, at patienter, der henvises fra deres praktiserende læge, inden for 30 dage enten skal have stillet en diagnose eller have en plan for det videre udredningsforløb. Fra man er blevet udredt, har man krav på behandling inden for 30 dage.

 2. 22 min. siden

  Europæisk lægemiddelagentur: Trygt for gravide at tage imod coronavaccine

  I Danmark anbefaler Statens Serum Institut gravide og ammende at blive vaccineret mod corona. Og nu viser en stor undersøgelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, at de to mest brugte vacciner fra Moderna og Pfizer/Biontech ikke udgør en særlig risiko for gravide.

  Flere studier, hvor man har fulgt omkring 65.000 graviditeter på forskellige stadier, viser, at de to vacciner ikke fører til øgede komplikationer for mor eller barn.

  - Gennemgangen viser ingen tegn på en øget risiko for graviditetskomplikationer, aborter, for tidlige fødsler eller bivirkninger hos de ufødte børn efter vaccinationen, skriver EMA i en udtalelse.

  Omvendt peger studiet på, at graviditet i sig selv kan betyde, at man kan blive mere syg med corona, og anbefaler derfor, at man tager vaccinen, hvis man er gravid eller planlægger at blive det.

 3. 40 min. siden

  Spansk politi afslører menneskesmuglere, der holdt kinesiske kvinder fanget og tvang dem til prostitution

  Spansk politi har optrevlet en menneskesmuglerring, der har tvunget kinesiske kvinder til prostitution i Spanien.

  Banden henvendte sig til kvinderne i Kina og lovede dem vellønnede job i Europa. Sådan sagde politichef Carlos Rio-Miranda Iglesias i dag på en pressekonference ifølge nyhedsbureauet AP.

  Hver kvinde betalte mellem 8.000 og 10.000 euro til banden, men efter at være blevet fløjet til Spanien, fik de at vide, at de nu stod i gæld til banden. De fik frataget deres pas og blev holdt indespærret under uhygiejniske forhold og tvunget til at arbejde som prostituerede 24 timer i døgnet, fortalte politichefen.

  Politiet reagerede på et tip og arresterede 63 personer, men politiet formoder, at netværkets bagmand er i Kina.

 4. 53 min. siden

  Sverige åbner for indrejse - nu vil blå partier gøre det samme i Danmark

  Som situationen er nu, så er der et testkrav ved indrejse til Danmark for EU-borgere, selvom man er færdigvaccineret, men det ønsker de Venstre og De Konservative nu at få fjernet.

  Ønsket kommer i kølvandet på, at den svenske regering i dag besluttede at fjerne testkravet.

  - Det er til besvær for vores virksomheder. Og når der ikke er nogle reelle årsager til det længere, så bør man få de her restriktioner væk, siger Kim Valentin, der er EU-ordfører i Venstre, til Ritzau.

  Ønsket bliver støttet af Per Larsen, der er sundhedsordfører i De Konservative. Han mener, at tallene viser, at omikron-varianten giver et mildere forløb, og at testkravet derfor ikke er nødvendigt.

  Kravet gjaldt oprindeligt til 17. januar, men er blevet forlænget til og med 31. januar.

 5. 54 min. siden

  Dansk EM-konkurrent sendt ud efter vildt drama

  Ungarn har inviteret til håndboldfest, men værterne er selv ude af turneringen, inden festen rigtig er kommet i gang.

  I et drabeligt opgør tabte ungarerne 30-31 til Island og må højst overraskende forlade turneringen, inden den rigtigt er kommet i gang.

  Island vinder gruppen og tager to point med videre, mens Holland og Portugal senere tirsdag kæmper om den sidste plads i mellemrunden, hvor blandt andre Danmark venter.

  Danmarks skal foruden Island og enten Portugal eller Holland møde Kroatien og Frankrig i mellemrunden.

  /ritzau/

  Der var både jubel og røde øjne i hallen i Budapest, hvor 20.000 tilskuere så værterne ryge tidligt ud af EM. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)
 6. I dag kl. 19:09

  Spaniens regering vil betale unge for at flytte fra mor og far

  Godt 1.800 kroner om måneden kan fra februar ryge ind på kontoen hos lavindkomst-unge i Spanien. Pengene skal hjælpe dem med at betale leje for en lejlighed. Det skriver Reuters.

  I Spanien lever 55 procent af 25-29-årige stadig hos deres forældre. Tallet er vokset med 6,5 procent siden 2013. Det hænger sammen med de mange jobløse unge i landet. 29 procent af personer under 25 år er registreret som jobløs.

  - Tilskuddet er et vigtigt element, så huspriser stopper med at være en hindring i de unges frigørelse, siger boligminister Raquel Sanchez.

  Alle spaniere under 35 år, der har en årlig indkomst på mindre end 24.328 euro, godt 180.000 kroner, kan søge om at få den ekstra støtte.

 7. I dag kl. 18:55

  Behandlingsgarantien genindføres på fredag

  Udrednings- og behandlingsgarantien genindføres fra fredag den 21. januar. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det sker på baggrund af en vurdering fra Sundhedsstyrelsen.

  Den blev fra den 3. januar suspenderet i landet på grund af den stigende smittespredning af omikron-varianten i Danmark, men vurderingen er nu, at det nu vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genindføre udrednings- og behandlingsretten.

  - Selvom vi har høje smittetal, så er antallet af indlagte ikke steget i samme grad, og på intensiv har vi set et fald. Derfor er det positivt, at vi kan genindføre patientrettighederne nu, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

  Det bliver ligeledes oplyst, at det ikke bliver nødvendigt at aktivere aftalen om de 300 kommunale pladser, som var indgået for at kunne afhjælpe sygehuskapaciteten.

 8. I dag kl. 17:48

  DMI varsler vindstød op til orkanstyrke i Grønland

  Det bliver ikke bare koldt i Grønland i aften og i nat. Det kommer også til at blæse meget kraftigt. Det skriver DMI i en varsling.

  På strækningen mellem hovedstaden, Nuuk, og Paamiut vil der i nat udover sne og snefygning være meget blæsende med kuling til storm fra mellem syd og øst og med vindstød op til stærk storm eller orkan.

  Temperaturerne vil være omkring frysepunktet til fem graders frost, skriver DMI.

  Også resten af Vestgrønland vil have kraftig vind med hård eller stormende kuling med vindstød op til stormstyrke.

 9. I dag kl. 17:30

  Dario Campeotto har fået kræft og sætter karrieren på pause

  Dario Campeotto fotograferet i sit hjem i forbindelse med sit 60 års jubilæum. (Foto: Celina Dahl © Ritzau Scanpix)

  Den 82-årige sanger Dario Campeotto har fået kræft og sætter derfor karrieren på pause. Det oplyser familien i en e-mail ifølge Ritzau.

  I stedet vil sangeren nu bruge den kommende tid på at fokusere på helbredet.

  - Jeg havde håbet at kunne opfylde de job, der er i kalenderen, men de må foreløbig udsættes. Nu må jeg bruge alle kræfter på at blive rask. Det vigtigste er nu at kæmpe for mit helbred, lyder det i en skriftlig kommentar til Ritzau.

  Dario Campeotto brød for alvor igennem, da han med sangen 'Angelique' i 1961 sikrede en femteplads som det danske bidrag ved Eurovision Song Contest i Nice. Han og hustruen gennem 45 år, Gertrud Campeotto, ønsker ro, mens der bliver kæmpet med sygdommen.

 10. I dag kl. 17:13

  Jordskælv koster mindst 20 livet i Afghanistan

  Et jordskælv rystede i går den vestlige del af Afghanistan, hvor mere end 20 mennesker blev dræbt, og hundredvis af huse ødelagt. Skælvet havde en styrke på 5,6 på richterskalaen og ramte den vestlige provins i Badghis, der grænser op til Turkmenistan.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  - Desværre viser vores første rapporter, at 22 mennesker, herunder kvinder og børn, er blevet dræbt, og fire andre såret, siger Baz Mohammad Sarwari, direktør for Information og kultur i Badghis-provinsens administration, ifølge Reuters.

  Mere end 700 huse er blevet beskadiget.

 11. I dag kl. 16:41

  Halvdelen af de ansatte på Arken har været vidne til krænkende adfærd

  Gennem de seneste 18 måneder har halvdelen af medarbejderne på kunstmuseet Arken været vidne til krænkende adfærd i en "uacceptabel" grad. Det skriver museet i en pressemeddelelse. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Krænkende handlinger som truende adfærd, fratagelse af arbejdsopgaver, tidspres, direkte eller indirekte trusler om fyring og uønsket seksuel opmærksomhed.

  Det er nogle af de ting, som halvdelen af medarbejderne på kunstmuseet Arken har været vidne til gennem de sidste 18 måneder. Det viser en ny undersøgelse af arbejdsmiljøet på museet, skriver Arken i en pressemeddelselse.

  Senere på måneden vil undersøgelsen blive fremlagt for museets medarbejdere.

  Undersøgelsen, som er foretaget af konsulenthuset Crecea, blev sat i gang i november.

  Samme måned fratrådte en leder på Arken sin stilling, efter at tyve medarbejdere havde klaget over et det, der blev betegnet som et "psykisk terroriserende" arbejdsmiljø, skriver Ritzau.

  78 nuværende og nogle tidligere medarbejdere har medvirket i spørgeskemaundersøgelsen. 108 blev spurgt.

 12. I dag kl. 16:18

  Breivik afviser at have skyld i angrebet, som dræbte 77 mennesker

  Anders Behring Breivik mener ikke, at han bærer et ansvar for angrebet i 2011, hvor han dræbte 77 mennesker. (Foto: Ole Berg-Rusten © Ritzau Scanpix)

  Anders Behring Breivik mener ikke, at han bærer ansvaret for angrebet tilbage i sommeren 2011, hvor han dræbte 77 mennesker. Det siger han i retten i dag ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

  Han peger i stedet på, at det er dem, som radikaliserede ham, der bærer ansvaret for angrebet.

  - De bærer det fulde ansvar. Jeg blev brugt som en soldat af dem, siger han i retten tirsdag.

  Nordmanden er i retten i disse dage, fordi en domstol skal vurdere, hvorvidt han kan prøveløslades, eller om han stadig er så farlig, at samfundet har brug for ekstra beskyttelse mod ham.

  Breivik blev oprindeligt idømt 21 års fængsel for terrorhandlingerne, hvor han alene stod bag massakren på Utøya og bombesprængningen i Oslo, der fandt sted 22. juli 2011.

 13. I dag kl. 16:03

  Skoleledere er rystede over, at tiltalt for planer om masseskyderi besøgte deres skoler

  Den 27-årige mand, der er tiltalt for at have planlagt skoleskyderier i Nord- og Østjylland, har besøgt flere skoler i Aarhus. Det kom frem i retten i Aalborg i dag.

  Han har blandt andet gået rundt på gangene på Århus Statsgymnasium, og den oplysning overrasker rektor Dorte Fristrup.

  - Det er jeg dybt chokeret over. Jeg har først lige fået det at vide, så jeg er rystet lige nu.

  Hun noterer sig, at den 27-årige tilsyneladende ikke har lavet konkrete planer efter sit besøg på gymnasiet.

  Den tiltalte har også flere gange været forbi sosu-uddannelsen i Aarhus, og det finder direktør hos SOSU Østjylland Annette Smith Laursen også meget ubehageligt.

  - Men jeg er glad for, at vi i 2019 gik i gang med at opdatere alle beredskabsplaner, blandt andet ud fra et scenarie om skoleskyderi.

  Den tiltalte var også forbi Aarhus Universitet og en folkeskole, han ikke kan huske navnet på.

 14. I dag kl. 16:00

  Justitsminister afviser at indvie nævn i detaljer fra lækagesag

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser at orientere Folketingets partier i Udenrigspolitisk Nævn om en sag, der har ført til fængslingen af den hjemsendte spionchef, Lars Findsen. Det skriver han i et svar til Folketinget.

  Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm, har spurgt, om det var muligt at få en orientering i nævnet eller i en særlig briefing, skriver Ritzau.

  Regeringen vurderer ikke, at sagen handler om udenrigspolitiske forhold. Derfor er Udenrigspolitisk Nævn ikke det rigtige forum at orientere om sagen.

  I folketingssvaret skriver Hækkerup, at regeringen orienterer Udvalget vedrørende Efterretningstjenester om forhold af sikkerhedsmæssig karakter eller udenrigspolitiske spørgsmål, som har betydning for efterretningstjenesterne i Danmark.

  Men da der kun er fem af Folketingets 12 partier med i udvalget, mener Eva Flyvholm, at det er for lukket.

 15. I dag kl. 15:32

  Microsoft planlægger at købe skandaleramt spilgigant for astronomisk beløb

  Rettelse: Det fremgik tidligere, at Microsoft havde købt Activision Blizzard, men købet er ikke gennemført, før aktionærerne i Activision Blizzard har godkendt buddet. Det ventes at ske i 2023.

  IT-selskabet Microsoft planlægger at købe spilgiganten Activision Blizzard for intet mindre end 68,7 milliarder dollar. Det svarer til omkring 450 milliarder kroner. Det oplyser Microsoft.

  Spilgigaten står bag spilhits som World of Warcraft og Call of Duty.

  - Gaming er i dag den mest dynamiske og spændende kategori inden for underholdning på tværs af alle platforme og vil spille en nøglerolle i udviklingen af metavers-platformen, siger Microsoft-chef Satya Nadella i en meddelelse.

  Activision Blizzard var sidste år igennem en svær periode, hvor en lang række kvinder, der tidligere har arbejdet for selskabet, kom med beskyldninger om en "konstant seksuel chikane" og kønsbaseret forskelsbehandling på arbejdspladsen.

 16. I dag kl. 15:25

  Sorte skyer over Langeland: Skal spare 35 millioner kroner næste år

  I år skal Langeland Kommune spare 20 millioner kroner på budgettet, men allerede nu ser det endnu værre ud for 2023. Her skal kommune finde besparelser på 35 millioner kroner, fortæller borgmester Tonni Hansen fra SF til DR Fyn.

  - Når jeg lige har bidt tænderne sammen og sparket til et bildæk, så har jeg det sådan, at det er min opgave at føre Langeland igennem den her fase, og det vil jeg gøre.

  Venstres Ulrik Kølle siger til DR Fyn, at alle kommunale områder bliver berørt af besparelserne. Sidste år søgte Langeland Kommune om 69 millioner kroner i en pulje for særligt trængte kommuner, men fik 37.

 17. I dag kl. 14:56

  USA sender udenrigsministeren til Ukraine

  Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, tager i dag til Ukraine.

  Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

  I morgen mødes han med den ukrainske præsident, Volodymyr Zelensky, og den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, for at "forstærke USA's engagement i forhold til Ukraines suverænitet", lyder det.

  Det pludselige besøg finder sted i en tid med stigende spændinger mellem Rusland på den ene side og Vesten og Ukraine på den anden. Her har Ruslands beslutning om at opmarchere 100.000 tropper ved grænsen til Ukraine skabt frygt for en forestående invasion.

  Russerne afviser alle anklager og siger i stedet, at landet forsøger at forsvare sig mod, hvad man betegner som aggressiv adfærd fra Nato-alliancens og Ukraines side.

 18. I dag kl. 14:39

  Tog på Lemvigbanen afsporet efter ulykke med bil

  Et passagertog fra Lemvigbanen har været i en ulykke med en personbil, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Midt- og Vestjyllands Politi skriver, at påkørslen er sket syd for Harboøre.

  - To personer i bilen tilskadekomne. Togpassagerer uskadte. Toget afsporet. Politi, redning og relevante myndigheder fremme på stedet.

  Politiets vagtchef Simon Skelkjær siger til Ritzau, at føreren af bilen er bragt på sygehuset, men bilens passager er lettere tilskadekommen. De er begge umiddelbart uden for livsfare.

  De to tilskadekomne er yngre mænd. Det er uvist, om de pårørende er blevet underrettet.

  Screendump af tweet fra Midt-og Vestjyllands Politi.
 19. I dag kl. 14:39

  Selskabet bag Parken overvejer salg af nationalarenaen

  Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment A/S har i dag oplyst i en pressemeddelelse, at den har besluttet at afsøge mulighederne for at sælge nationalarenaen Parken.

  Der kan være tale om et helt eller delvist frasalg af Danmarks største fodboldstadion.

  Udover nationalarenaen undersøger selskabet også muligheden for at sælge de fire kontortårne i Parken og de to aquadomes med tilhørende centerfaciliteter beliggende i Rødby og Billund.

  Hverken FC København eller Lalandia vil blive berørt i tilfælde af et salg af dele af ejendomsporteføljen og vil fortsat forblive i Parken Sport & Entertainment-koncernen.

 20. I dag kl. 14:30

  Sverige lemper landets indrejserestriktioner for EU-borgere

  Den svenske regering har besluttet af lempe på indrejsekravene for EU-borgere.

  Det har man valgt at gøre, da rejsende fra EU ikke længere anses for at udføre en særlig risiko for at sprede omikronvarianten i Sverige.

  Det oplyser regeringen i en pressemeddelelse.

  Det betyder, at man fra på fredag går tilbage til de regler, der var gældende før de skærpede restriktioner, trådte i kraft 28. december sidste år.

  Man har valgt at fjerne kravet om fremvisning af en negativ test, der er maksimalt 48 timer gammel ved ankomsten til Sverige. Det krav var gældende, selvom man var færdigvaccineret.

  Hvis man planlægger at rejse til Sverige, skal man derfor blot fremvise sit coronapas. Coronapasset er ifølge de svenske regler gældende, hvis man enten er færdigvaccineret, testet negativ inden for 72 timer eller er immun som følge af coronasmitte inden for de seneste seks måneder.

  Hvis man skal til Bornholm gennem Sverige, er der ikke noget krav om fremvisning af coronapas.

 21. I dag kl. 14:15

  Personer med svært nedsat immunforsvar bliver nu tilbudt fjerde vaccinestik

  Sundhedsstyrelsen begynder nu at tilbyde det fjerde vaccinestik til alle personer med svært nedsat immunforsvar som følge af den samfundssmitte, der nu er i landet.

  Det drejer sig først om personer med visse typer blod- og knoglemarvsygdomme, personer der er organtransplanterede og personer i dialyse.

  Personer, som har fået behandling med særligt immunsupprimerende lægemidler eller har været i aktiv kemoterapi i løbet af 2021 og 202, får også tilbudt fjerde stik.

  - Vi har i øjeblikket høj samfundssmitte, og vaccinerne giver ikke den samme grad af effekt imod den dominerende omikronvariant, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Bolette Søborg i en pressemeddelelse.

  - Vi har stort fokus på at beskytte de særligt sårbare med nedsat immunforsvar mod risikoen for et forløb med covid-19, og derfor anbefaler vi nu et fjerde stik til denne udvalgte gruppe, siger hun.

  Det var den samme gruppe, som også var de første til at blive tilbudt det tredje stik. De vil som tidligere blive tilbudt enten BioNTech-Pfizer eller Moderna, og der skal være gået mindst tre måneder siden det tredje stik.

 22. I dag kl. 14:00

  Der er registreret 33.493 smittetilfælde det seneste døgn

  33.493 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Der er 14 nye dødsfald.

  Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i sin daglige opgørelse.

  I går var tallet 28.780.

  2.002 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

  Dagens smittetal er baseret på 193.130 pcr-test. Det svarer til, at 17, 3 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er samtidig foretaget 277.311 hurtigtest de sidste 24 timer. Positive prøvesvar herfra indgår dog ikke i smittetallene, fordi der er usikkerhed om svarene.

  Der er nu 810 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er otte flere end i går.

  Af de indlagte er 49 på intensiv afdeling, og 29 af dem får hjælp af en respirator.

 23. I dag kl. 13:43

  Tre er bekræftet døde i Tonga efter vulkanudbrud

  Det har været småt med oplysninger efter det vulkanudbrud, der i weekenden rystede ønationen Tonga i Stillehavet, men nu har regeringen bekræftet, at mindst tre personer har mistet livet.

  Det skriver Reuters.

  I en meddelelse fra premierministerens kontor lyder det, at ofrene var 65-årig kvinde, en 49-årig mand og en britisk kvinde.

  Evakueringen af nogle af de mest isolerede øer er påbegyndt.

  Tonga består af 169 øer, og særligt øerne Mango, Fonoifua and Namuka skal være hårdt medtaget efter vulkanudbruddet.

 24. I dag kl. 13:36

  Hans Kristian Skibby peger på Martin Henriksen som formand for DF

  Hans Kristian Skibby peger på Martin Henriksen som ny formand for Dansk Folkeparti. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Endnu ét folketingsmedlem i Dansk Folkeparti har gjort sin stilling op.

  Erhvervsordfører Hans Kristian Skibby peger på Martin Henriksen som ny formand for partiet.

  Det siger han til DR.

  - Jeg har tænkt mig at stemme på Martin Henriksen. Han er den, der giver os de bedste muligheder.

  - Han er den, der har den største erfaring i folketingsarbejdet.

  Hans Kristian Skibby fremhæver Martin Henriksens evne til at "samarbejde".

  Men han lægger samtidig ikke skjul på, at han hellere ville have peget på en anden kandidat.

  - Jeg havde jo helst set Inger Støjberg stille op som formand, men jeg har stor sympati for den situation, hun er i, siger han.

  Han vil ikke pege på Morten Messerschmidt af flere årsager. Men af de væsentligste er den verserende sag mod ham omkring dokumentfalsk i sagskomplekset vedrørende Meld og Feld.

  - Vi er bedst tjent med en formand, der ikke hele tiden skal møde i byretten, siger Skibby.

  Tidligere i dag meldte partiets sundhedsordfører, Liselott Blixt, ud, at hun støtter Merete Dea Larsen som formand.

  Den tredje kandidat er partiets næstformand, Morten Messerschmidt. Sidstnævnte støttes af fem personer i folketingsgruppen foruden ham selv. Tre medlemmer støtter indtil videre Martin Henriksen.

  Der er tre kandidater til formandsposten. Den fjerde, byrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen, har trukket sit kandidattur.

 25. I dag kl. 13:23

  Gymnasieelever ønsker færre krav til studentereksamen: 'Vi har ikke et ordentligt grundlag for at gå til eksamen'

  Landets gymnasieelever vil have skåret ned på antallet af eksamener, der skal til for at få studenterhuen, ligesom man gjorde sidste år.

  For når man har mistet et halvt skoleår på grund af corona og har været henvist til at sidde derhjemme og modtage undervisning via computeren, så bør der også stilles færre krav, mener Aisling Reddy, elevrådsformand på Stenhus Gymnasium i Holbæk.

  - Jeg synes ikke, vi har et ordentligt grundlag for at gå til eksamen, selvom vores lærere har gjort deres bedste.

  De elever, der skal have huen på til sommer, har haft blot et halvt skoleår helt uden corona, og det har haft konsekvenser både fagligt og socialt, lyder det fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

 26. I dag kl. 13:00

  Venstre udpeger ny gruppeformand

  38-årige Thomas Danielsen bliver ny gruppeformand for Venstre. Han afløser Karsten Lauritzen, der stopper i politik. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Det bliver folketingsmedlem Thomas Danielsen (V), der overtager posten som gruppeformand i Venstre.

  Han afløser Karsten Lauritzen, der forlader dansk politik til fordel for en stilling som branchedirektør i Dansk Industri for transportområdet.

  - Jeg er meget glad og beæret over at blive valgt som ny gruppeformand for Venstre, og jeg vil gå til opgaven med stor ydmyghed, siger den nyudnævnte gruppeformand i en pressemeddelelse.

  Som gruppeformand skal han fremover lede gruppemøderne i Venstre. Og det bliver ham, som eksempelvis skal konkludere, hvad partiets holdning til en given sag er, og hvad gruppen skal stemme til et lovforslag.

  Danielsen har siddet i Folketinget siden 2011 og er partiets jagt- og søfartsordfører. Desuden har han ageret som såkaldt minkordfører for partiet.

 27. I dag kl. 12:53

  De omdiskuterede tomme rammer kan blive flere millioner kroner værd

  Kunsten i Aalborg mangler over en halv million kroner, efter de lånte dem til kunstneren Jens Haaning, der sendte museet to tomme billedrammer til en udstilling.

  Men nu udtaler to vurderingseksperter til Jyllands-Posten, at værket kan blive flere millioner kroner værd.

  - Det er tæt på at være verdensberømt, og det vil skabe en interesse for samlere, siger Peter Christmas-Møller, der er kunstekspert ved auktionshuset i Hørsholm, til DR.

  Rammerne skulle have vist årsindkomster for henholdsvis en dansker og en østriger. Selvom de er tomme, kan de blive flere penge værd over tid.

  - Det ligger jo i konceptkunstens DNA, at ting udvikler sig over tid. Hele grundlaget for værket tog sit udgangspunkt for ti år siden, siger kunsteksperten.

  - Vi er forbi det sted, hvor det i virkeligheden er den fysiske kunst, det handler om. Det er hele historien, der er det interessante.

 28. I dag kl. 12:50

  Kandidat trækker sig fra formandsopgør i Dansk Folkeparti

  Erik Høgh-Sørensen trækker sig som formandskandidat i Dansk Folkeparti.

  Partiet skal søndag vælge, hvem der skal efterfølge Kristian Thulesen Dahl som formand.

  Indtil nu har der være fire kandidater, men nu trækker Erik Høgh-Sørensen sig. Der sker i protest mod Morten Messerschmidt, der også går efter formandsposten.

  - De egenskaber, han leverer, når det gælder ledelse, er ikke de rette for et politisk parti, der skal samle sig efter valget.

  Hvorfor trækker du dig så?

  - Hvis jeg stiller op og er en af tre, der ikke synes, det skal være Messerschmidt, så deler jeg stemmerne og øger sandsynligheden for, at Messerschmidt vinder. Det vil være skidt for Dansk Folkeparti, siger Erik Høgh-Sørensen.

  De øvirge kandidater er Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

  Erik Høgh-Sørensen har trukket sig fra kampen om at blive formand i DF. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
 29. I dag kl. 12:35

  Det danske aktiemarked har fået en hård start på det nye år

  2022 har indtil videre været et år med pil ned, når man kigger på det danske aktiemarked.

  Samlet set er det faldet med 9,4 procent, og i dag tog det toneangivende C25-indeks, der består af de største og mest værdifulde virksomheder på fondsbørsen, et dyk med med 2,1 procent til indeks 1781,4.

  Blandt selskaberne i C25 er Ambu, Bavarian Nordic, Netcompany, Coloplast og Novo Nordisk faldet mest med dyk på 15-20 procent i år.

  C25-indekset nåede sit hidtil højeste niveau 12. november sidste år i indeks 2020,69, men er med den sidste tids tilbagegang omkring 12 procent fra toppen.

  Med til historien hører også, at de danske aktier steg med 17 procent i 2021.

 30. I dag kl. 12:24

  Danskernes rejselyst vender stille og roligt tilbage

  2020 var et forfærdeligt år for rejsebranchen. 2021 var knap så hårdt, men der er stadig et stykke vej til den rejselyst, danskerne udviste før pandemien strammede grebet om verden.

  Sidste år steg antallet af solgte ferierejser til udlandet med 138 procent fra 170.646 til 406.714, skriver brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark, der repræsenterer en række af de største udbydere af pakkerejser.

  Selvom danskerne i højere grad har pakket kufferterne og sat kurs mod varmere himmelstrøg i 2021, så er der stadig lang vej til de for rejseselskaberne gyldne tider før corona.

  I 2019 blev der nemlig solgt cirka 1,1 millioner rejser.

  Det er særligt anden halvdel af 2021, der er blevet rejst mere til udlandet.

 31. I dag kl. 12:18

  Nyt kontakttal er beregnet til 1,2, men sundhedsministeren ser 'grund til optimisme'

  Selvom kontakttallet er beregnet til 1,2 og derfor umiddelbart er noget højere end i sidste uge, er der grund til at glæde sig.

  Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

  - Vi kan konstatere, at de høje smittetal ikke afspejler sig i indlæggelsestallene, primært på grund af omikron og revaccination. Derfor: Grund til optimisme den kommende tid.

  I sidste uge var kontakttallet 0,9.

  (© twitter)
 32. I dag kl. 12:11

  Morten Messerschmidt freder politiske modstandere: Ingen planer om at smide nogen ud

  Hvis Morten Messerschmidt vinder formandsvalget i Dansk Folkeparti på søndag, vil det ikke betyde, at flere medlemmer kan se frem til at blive smidt ud af partiet.

  Den garanti udstikker han her til formiddag forud for partiets gruppemøde.

  - Jeg kan fuldstændigt garantere, at hvis jeg bliver formand på søndag, så slår vi en streg over det hændte. Det har ikke været nogen i alle sammenhænge smuk formandsvalgkamp.

  Snakken om eksklusioner har været oppe ved flere lejligheder. Dels fordi indfødsrets- og integrationsordfører Marie Krarup ved flere lejligheder har talt om emnet. Senest her til formiddag.

  Marie Krarup, er det din forventning, at Morten Messerschmidt vil ekskludere dig, hvis han bliver formand?

  - Det har Morten ikke sagt noget om, men der er nogen, der har antydet det. Det må komme an på virkelighedens test.

  Dels fordi Morten Messerschmidt for få måneder siden talte for, at en af de andre formandskandidater, Erik Høgh-Sørensen, skulle ekskluderes.

  Men Messerschmidt vil slå 'en streg i sandet' efter på søndag, siger han.

  - Jeg har ingen planer om at ekskludere hverken Marie Krarup eller andre. Det har intet på sig, siger han.

 33. I dag kl. 11:54

  Kinas produktion af kul nåede et rekordhøjt niveau sidste år

  Sidste år bad det kinesiske styre landets kulminer om at skrue op for produktionen, så den økonomiske vækst kunne holdes i gang.

  Og det tyder på, at budskabet blev forstået.

  En opgørelse viser, at 2021 blev et rekordår, hvor kulproduktionen i Kina nåede hidtil usete højder. Det skriver The Guardian.

  I december blev der udvundet 384 millioner ton kul, hvilket er den største mængde på en måned nogensinde.

  Set over hele året blev der hentet 4,07 milliarder ton kul op fra de kinesiske miner. En stigning på 4,7 procent set i forhold til 2020.

  Det Internationale Energiagentur, IEA, forudser, at også resten af verden er fulgt med, og at forbruget af kul i 2021 vil blive rekordhøjt globalt set.

 34. I dag kl. 11:31

  43-årig malteser skal stå i spidsen for Europa-Parlamentet

  Roberta Metsola er i dag blevet valgt til ny formand for Europa-Parlamentet. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Det bliver den 43-årige, konservative malteser Roberta Metsola, som i de kommende to og et halvt år skal stå i spisen for Europa-Parlamentet.

  Her til formiddag har et stort flertal af europaparlamentarikerne - 458 ud af de 616 afgivne stemmer - nemlig peget på den maltesiske europaparlamentariker som ny parlamentsformand.

  Hun overtager efter socialdemokraten David Sassoli, som døde tidligere på måneden, og hun bliver den blot tredje kvindelige formand i Europa-Parlamentets historie. Derudover bliver Robertal Metsola, der er en del af den kristenkonservative EPP-gruppe, den yngste EP-formand nogensinde.

  Hun blev første gang valgt ind i Europa-Parlamentet i 2013, og hun har blandt andet slået sig op på at ville kæmpe for LGBT+-personers rettigheder, den grønne omstilling samt mere åbenhed i parlamentet. Til gengæld har hun gjort sig upopulær hos især venstrefløjen for sin modstand mod fri abort.

 35. I dag kl. 11:13

  Danske soldater er landet i Mali

  Jægersoldater, et hold af kirurger og andet personale fra det danske forsvar er ankommet til det vestafrikanske land Mali. Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

  Her skal de være med til at stabilisere Mali og dele af tregrænseområdet Liptako-Gourma mellem Mali, Niger og Burkina Faso og sikre beskyttelsen af civile mod terrorgrupper, skriver Forsvaret.

  Det samlede danske bidrag består af omkring 90 personer, og de skal være en del af Task Force Takuba, som er en del af den franske anti-terror-operation.

  Indtil videre skal det danske bidrag hjælpe til indtil starten af 2023.

  Både militærkup og terrorisme har præget Mali i årevis. Siden et militærkup i 2012 har landet været i en kaotisk tilstand.

 36. I dag kl. 10:54

  DF-sundhedsordfører peger på Merete Dea Larsen som ny formand

  (Foto: NILS MEILVANG © Ritzau Scanpix)

  Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, peger på Merete Dea Larsen som ny formand for partiet.

  Det siger hun til DR.

  - Jeg vil stemme på Merete Dea Larsen. Jeg synes, hun er en dygtig politiker.

  - Jeg har kendt Merete i over 20 år. Hun har turde stille sig op og modsige ledelsen, hun er loyal og så har hun ikke været inde i det spil, som der har været de seneste par år.

  - Skal vi have genrejst partiet, så skal vi have en, der ikke er fedtet ind i det her ballade, siger hun.

  Hvis Morten Messerschmidt bliver formand for Dansk Folkeparti med det projekt, han har nu, stopper du så i Dansk Folkeparti?

  - Hvis det er dét projekt og de mennesker, der står bag, så har jeg ikke tillid til dem og så har jeg svært ved at fortsætte, siger hun.

  Merete Dea Larsen er tidligere medlem af Folketinget og nuværende medlem af partiets hovedbestyrelse.

  Liselott Blixt er det første folketingsmedlem, der peger på Merete Dea Larsen.

  Fire personer kandiderer til posten som formand for partiet.

  Foruden Merete Dea Larsen er det næstformand Morten Messerschmidt samt tidligere udlændingeordfører og nuværende medlem af hovedbestyrelsen Martin Henriksen.

  Også byrådsmedlemmet Erik Høgh-Sørensen har meldt sit kandidatur.

 37. I dag kl. 10:24

  27-årig mand var på flere skoler under planlægning af skoleskyderier

  Retten i Aalborg fortsætter i dag sagen mod en 27-årige mand, som er tiltalt for at have ville dræbe flere personer ved et eller flere skoleskyderier.

  Under formiddagens afhøring kom det frem, at han var været ude og rekognoscere på flere skoler i april og i maj 2018 i Aarhus.

  Han var blandt andet ude på Århus Statsgymnasium, hvor han gik rundt på gangene.

  - Det var meget større, end jeg havde forventet, fortalte den unge mand i retten, som også fortalte, at han syntes, det var meget ubehageligt at være ude på skolerne.

  Den 27-årige mand besøgte også en folkeskole, Aarhus Universitet og sosu-uddannelsen i Aarhus. Det sidste sted havde han været flere gange.

  Han tænkte, der var flest kvinder. Der var ikke tale om et had mod dem, men fordi de måske ikke var lige så stærke og derfor ikke kunne overmande ham så let.

  Anklagemyndigheden kræver, at han dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Han nægter sig skyldig i anklagerne mod ham.

 38. I dag kl. 10:05

  Kristian Thulesen Dahl deltager ikke ved DF's ekstraordinære årsmøde på søndag: Har ikke et gyldigt coronapas

  På søndag finder vi ud af, hvem der bliver den næste formand for Dansk Folkeparti.

  Det bliver dog uden partiets afgående formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), for han har ikke et gyldigt coronapas.

  Og det er et krav for at møde fysisk op ved det ekstraordinære årsmøde.

  Det bekræfter Thulesen Dahl over for Ritzau.

  - Det er ikke et årsmøde, jeg på den måde havde glædet mig til. Et ekstraordinært årsmøde er ikke noget, man holder, fordi det går supergodt, men fordi det er en nødvendighed, siger Kristian Thulesen Dahl, men tilføjer dog:

  - Men jeg havde selvfølgelig set frem til at deltage og være i tæt kontakt med vores tillidsfolk.

 39. I dag kl. 09:53

  To varetægtsfængslede i drabssag er blevet løsladt

  9. december sidste år blev en person mand fundet død i Rådhusparken i Aarhus.

  Samme dag blev en 54-årig anholdt i sagen. Nogle uger senere blev også en 24-årig mand anholdt.

  De blev varetægtsfængslet, men i dag har politiet valgt at løslade dem.

  - Vi har i samarbejde med anklagemyndigheden vurderet, at betingelserne for fortsat varetægtsfængsling af de to fængslede ikke længere er tilstede på nuværende tidspunkt. Begge er dog fortsat sigtet i sagen, forklarer politiinspektør Brian Voss Olsen.

  Det er en dommer, der afgør, om en person skal varetægtsfængsles.

  Der skal være en konkret mistanke mod den sigtede, forbrydelsen skal være af en vis grovhed, og så skal varetægtsfængslingen tjene et formål, for eksempel at forhindre påvirkning af efterforskningen.

 40. I dag kl. 09:37

  Rekordstigning i varmeregninger skyldtes regnefejl: Nu er ledelsen fyret

  En regnefejl har kostet posterne for hele ledelsen i Gudenådalens Energiselskab.

  Varmeforsyningen fortalte i første omgang forbrugerne, at varmeregningen kunne stige med op til 185 procent, men så blev det afklaret, at det var en fejl, og at prisen stiger meget mindre end det.

  Hvor meget prisen ender med at stige, bliver meldt ud senere på ugen.

  Fejlen fik flere bestyrelsesmedlemmer til at udtrykke mistillid til formand, kasserer og direktør, og de er nu fortid i selskabet.

  Karina Jensen fra Ulstrup er en af de forbrugere, der fik et chok.

  - Jeg har jo decideret stået med tanken om at skulle flytte eller droppe mit studie. Jeg har talt med min bank og brugt en masse energi på det her, og så kommer de ud og siger, at det har været en regnefejl..!

 41. I dag kl. 09:22

  Venstre vil rulle flere restriktioner tilbage

  Står det til Venstre, skal mange af de nuværende restriktioner rulles tilbage.

  Og det må gerne gå hurtigt.

  Det siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, efter statsminister Mette Frederiksen (S) i går i et interview til Ekstra Bladet sagde, at det er tid til at genoverveje restriktionerne.

  - Hvis der ligger i det, statsministeren siger, at vi skal tilbage til det Danmark, vi kender, og til en normal tilværelse, så er jeg helt enig, siger Geertsen til Ritzau.

  Venstres sundhedsordfører vil gerne af med mundbind og coronapas.

  - Sundhedsvæsnet er ikke presset af corona, så jeg synes, vi skal tilbage til en normal tilværelse, gentager han.

  I Enhedslisten er de lidt mere tilbageholdende. Partiets sundhedsordfører, Peder Hvelplund, mener, at man skal vente til udgangen af måneden, før restriktionerne tages til revision.

 42. I dag kl. 09:06

  Billeder viser Tonga før og efter voldsomt vulkanudbrud

  (Foto: handout © Ritzau Scanpix)

  Endnu er der ingen, der ved, hvor mange der har mistet livet som følge af weekendens vulkanudbrud tæt på Tonga i Stillehavet i weekenden.

  Til gengæld er de første satellitbilleder af øerne begyndt at tikke ind, og de viser, at flere områder er blevet ramt hårdt.

  - Der vil muligvis være flere dødsfald, og vi beder bare til, at det ikke er tilfældet, siger en udsending fra Tonga til Australien ifølge BBC.

  Vulkanen Hunga-Tonga Hunga-Ha-apai, der ligger cirka 65 kilometer fra Tongas hovedstad, eksploderede og skabte både tsunamibølger og en kæmpe askesky.

  Et fly sendt fra New Zealand med nødhjælp måtte opgive at lande, fordi landingsbanen er dækket af aske.

  • Et billede før og efter af vulkanen. Det nederste billede viser, hvordan den har ændret form efter eksplosionen. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
  • Et billede af det samme område i Tonga. Det øverste er fra 19. december sidste år, og det nederste er fra i dag. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
  • Et billede af havneområdet i Nuku'alofa, der er Tongas hovedstad. Det øverste er fra den 29. december, og det nederste er fra i dag. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 43. I dag kl. 08:41

  Clara Tauson er videre til anden runde i Australian Open

  (Foto: BRANDON MALONE © Ritzau Scanpix)

  Tennisspilleren Clara Tauson er videre til anden runde i grand slam-turneringen Australian Open efter en sejr på 6-3, 6-4 over australske Astra Sharma.

  Op til kampen havde Tauson døjet med en skade, men den virkede ikke til at hæmme hende mod Sharma, der er nummer 97 i verden.

  Kampen var Tausons debut i hovedturneringen som seniorspiller.

  I anden runde skal Tauson møde esteren Anett Kontaveit, der er nummer syv i verden og sjetteseedet i turneringen.

 44. I dag kl. 08:36

  Krav om coronapas på arbejdspladser har ført til hjemsendelser og enkelte fyringer

  Sidste år fik arbejdsgivere mulighed for at kræve gyldigt coronapas af medarbejderne, og det har ført enkelte sager med sig.

  Eksempelvis:

  I pædagogernes fagforening, BUPL, er to medlemmer blevet fyret, fordi de ikke har fremvist et gyldigt coronapas på deres arbejdsplads.

  I Region Hovedstaden er én medarbejder blevet fyret på grund af manglende coronapas. Derudover er 'en række medarbejdere' sendt hjem uden løn.

  I fagforeningerne 3F og FOA er der endnu ikke blevet afskediget medarbejdere som følge af manglende coronapas.

  Når corona ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, må arbejdsgivere ikke længere forlange at se coronapas.

 45. I dag kl. 09:45

  Jakarta skal ikke længere være Indonesiens hovedstad

  Præsidenten lagde planerne på bordet i august 2019, og nu, over to år senere, er det en realitet.

  Indonesiens parlament har nemlig godkendt et lovforslag om, at landets hovedstad ikke længere skal være Jakarta, men derimod flyttes til provinsen Kalimantan, der ligger på øen Borneo.

  Det nye navn på hovedstaden bliver "Nusantara".

  Ifølge præsident Joko Widodo sker flytningen af strategiske årsager. Jakarta bliver i højere grad truet af naturkatastrofer som oversvømmelser og jordskælv samt trafikkaos og forurening.

  Den kommende hovedstadsø bliver ikke i lige så høj grad ramt af naturkatastrofer.

  Da man præsenterede planerne i 2019 var der bekymring fra miljøaktivister over for den nye hovedstads placering. I Borneos skove bor der blandt andet næseaber og orangutanger, og man frygter, at de samme problemer, der er i Jakarta, også vil ramme Borneo og dermed gå ud over naturen og dyrebestanden.

 46. I dag kl. 07:46

  Direktør i Dansk Erhverv vil have ændret isolationsregler

  Erhvervslivet holder lige nu et skarpt øje med den stigende mangel på personale, i takt med at smitten stiger, og flere må blive derhjemme i isolation.

  Som reglerne er nu, skal en coronasmittet, der ikke har symptomer, være i karantæne i mindst én uge.

  Men det er for længe, mener direktøren i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

  - Vores budskab er, at man skal følge nogle internationale normer og have nogle dage i isolation, som passer med, hvad sundhedseksperterne også siger, lyder det fra Brian Mikkelsen.

  Også brancheorganisationen Dansk Industri opfordrer til at genoverveje, hvordan isolationsreglerne er skruet sammen.

 47. I dag kl. 07:35

  Gasledning er på dagsordenen, når Tysklands udenrigsminister besøger Moskva

  Konflikten mellem Rusland og nabolandet Ukraine er på dagsordenen, når den tyske udenrigsminister Annalena Baerbock i dag mødes med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Moskva.

  Tyskland vil sammen med Frankrig gerne indtage en mæglerrolle i konflikten og få Ukraine og Rusland tilbage til den fredsaftale, de indgik i 2015.

  - Problemet for Annalena Baerbock er, at Moskva viser meget ringe interesse for at finde en løsning, siger DR's journalist i Berlin Rikke Gjøl Mansø.

  Men Tyskland sidder potentielt med et våben, som de kan bruge mod Rusland.

  - Nemlig, at de dropper gasledningen Nord Stream 2, der ligger klar og parat til at føre gas fra Rusland gennem Østersøen til Tyskland, siger Rikke Gjøl Mansø og tilføjer:

  - Men den tyske regering er uenig med sig selv. Baerbock har sagt, at hun synes, det er fornuftigt, men hendes chef, kansler Olaf Scholz, siger, at den er et rent kommercielt forehavende.

 48. I dag kl. 06:43

  Er Breivik stadig farlig? Den terrordømte nordmands prøveløsladelse skal i dag for retten

  Anders Behring Breivik vil ud af fængslet.

  Den terrordømte nordmand har afsonet minimumstiden af den forvaringsdom på 21 år, han blev idømt for ti år siden, og han kan derfor søge om prøveløsladelse.

  Spørgsmålet, som en domstol i Norge i løbet af de næste tre dage skal tage stilling til, er, om Breivik stadig er så farlig, at samfundet skal beskyttes mod ham ved at holde ham indespærret i et fængsel?

  Breivik er dømt for at stå bag eksplosionen i Oslo og skudmassakren på øen Utøya, som kostede 77 mennesker livet, 22. juli 2011.

  Breivik får selv mulighed for at tale sin sag i dag. Retten har afsat cirka tre timer til at høre hans forklaring.

  Breiviks advokat har oplyst, at Breivik nøje har planlagt, hvordan han skulle bruge sin taletid.

 49. I dag kl. 06:23

  Tirsdag bliver tør, solrig og rolig

  (Foto: Jane Riberholdt © PRIVATFOTO)

  Oven på gårsdagens blæsevejr venter der os en væsentlig mindre dramatisk vejrudsigt for tirsdag.

  Vinden har lagt sig, og i dag vil vi få en svag til frisk vind fra vest. Vi får en del sol, på Sjælland mest i formiddagstimerne, mens det i eftermiddag bliver mere skyet.

  Jylland får kun enkelte skyer ifølge prognoserne. Temperaturen ligger mellem 3 og 8 grader, varmest i Jylland, køligst på Bornholm.

 50. I dag kl. 06:04

  FN har opfanget nødsignal fra lille ø efter vulkanudbrud i Stillehavet

  Der er stadig ikke et fuldt overblik over skaderne i Tonga efter weekendens vulkanudbrud.

  I dag har FN-organisationen Ocha dog modtaget et nødsignal fra en lille ø ved navn Mango, som man frygter er hårdt ramt at naturkatastrofen. Den lille ø har 36 beboere, skriver Ritzau.

  Tonga ligger i Stillehavet og består af 177 øer, der er spredt ud over et område, der er cirka 16 gange større end Danmark.

  Ifølge Ocha viser satellitbilleder omfattende skader på de vestlige strande på Tongatapu, der er hovedøen i Tonga. Her er mange resorts og huse ødelagt.

  Ifølge Australiens minister for stillehavsområdet, Zed Seselja, planlægger tonganske myndigheder at evakuere folk fra de ydre øer, "hvor mange huse er blevet ødelagt af tsunamien".

Mere fra dr.dk