Seneste Nyt

Norges statsminister indkalder partiledere til møde om el-krise

Manglen på strøm er nu så overhængende i dele af Norge, at statsminister Jonas Gahr Støre har indkaldt de politiske partiers ledere til møde på mandag.

Et par timer senere vil Stortingets ledelse vurdere, om man skal afbryde de folkevalgtes sommerferie for at kun behandle forslag til at løse den alvorlige krise.

Det bekræfter statsministeriet i Oslo over for Dagbladet, skriver Ritzau.

Årsagen bag er mangel på vand i elvene i den sydlige del af landet, der ellers skal drive vandkraftværkerne, der står for en stor del af el-produktionen.

Nyheder

 1. 500.000 gratis flybilletter skal lokke turister tilbage til Hongkong

  Tre år med hårde coronarestriktioner i Hongkong har sat sit præg på den udenlandske turisme.

  Men det skal 500.000 gratis flybilletter, der skal lokke turister til, nu lave om på. Det siger John Lee, der er leder af Hongkongs bystyre, skriver Reuters.

  - Hongkong er nu forbundet med det kinesiske fastland og hele den øvrige verden, og der er ikke nogen isolation, ingen karantæne og ingen restriktioner, siger John Lee i en præsentation torsdag med reference til, at Kina har sløjfet sine restriktioner.

  Det vides endnu ikke, hvordan de gratis flybilletter uddeles.

  Men er du en af dem, der flyver til Hongkong, bliver det ikke uden restriktioner. Det er stadig et krav, at folk skal bære mundbind i det offentlige rum – medmindre der er tale om en løbetur eller anden form for motion.

  Desuden skal studerende testes dagligt med hurtigtest.

 2. Flere anmeldes for bedrageri

  Politiet oplever i stigende grad anmeldelser om bedrageri. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

  Alene i sidste kvartal af 2022 blev der anmeldt 14.500 bedrageriforbrydelser. Det er lidt over 4.000 flere anmeldelser end samme periode i 2021.

  Ifølge Danmarks Statistik skyldes stigningen, at flere kommer med anmeldelser om databedrageri.

  7.000 af anmeldelserne om bedrageri fra fjerde kvartal sidste år var netop databedrageri, hvilket er en stigning på næsten 50 procent sammenlignet med samme periode 2021.

  I slutningen af 2022 blev blandt andet fire mænd tiltalt for bedrageri. Her havde de udgivet sig for at være bankmænd, der ville hjælpe ældre mod at blive svindlet.

 3. Frederikshavn bliver en af værtsbyerne til VM i kvindehåndbold

  I 2023 bliver VM i kvindehåndbold, der bliver delt mellem Danmark, Norge og Sverige, fløjtet i gang.

  I Danmark er Herning allerede blevet offentliggjort som en af værtsbyerne, men nu kan Frederikshavn også se frem til at være kulisse til håndboldturneringen.

  Det oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

  I 2020 skulle den nordjyske by have været værtsby til kvindernes EM i Danmark og Norge, men det ændrede corona.

  Derfor er byens borgmester begejstret over at kunne byde håndboldentusiaster velkommen.

  - Vi glæder os til igen at byde velkommen til alle, der elsker håndbold. Vi byder ind med godt værtsskab både i Arena Nord, men også i detailhandlen, hoteller og andre steder. Her vil syde af håndboldfest, lover Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

  VM i kvindehåndbold begynder 17. december 2023.

 4. Nordea med overskud i 2022

  2022 viste sig at være et særdeles godt år for den nordiske storbank Nordea.

  Banken sluttede af med et overskud på 31 milliarder kroner sidste år. Det viser bankens årsregnskab.

  - 2022 viste sig at blive et ekstraordinært år. Vi var vidne til Ruslands invasion af Ukraine, der påførte stor menneskelig lidelse og skabte stor usikkerhed på samfundsplan og finansielt i hele Europa, skriver banken i sit regnskab.

  - På de finansielle markeder så vi de værste afkast på tværs af obligationer og værdipapirer siden 1960'erne, da både inflationen og renterne blev markant højere.

  Særligt de høje renter har spillet en rolle for Nordea. Her har banken tjent 12 milliarder kroner i renteindtægter mod 9 milliarder kroner sidste år.

 5. Buste af Stalin hylder blodigt slag

  Slaget ved Stalingrad var et af de blodigste slag under Anden Verdenskrig, hvor Ruslands Røde Hær besejrede angribende nazister i 1943. Dengang gik Rusland under navnet Sovjetunionen, og deres leder hed Josef Stalin, som byen var omdøbt efter.

  I dag hedder byen Volgograd, og i år er det 80 år siden, slaget fandt sted.

  Det fejres med et besøg af den russiske præsident, Vladimir Putin. Derudover er der blevet lavet en buste af Josef Stalin, der skal stå i Volgograd, skriver Reuters.

  Slaget ved Stalingrad menes at have kostet to millioner mennesker livet.

  I 1961 skiftede Stalingrad navn til Volgograd, da den daværende leder af Sovjetunionen, Nikita Khrusjtjov, ønskede at gøre op med Josef Stalins arv, som hjernen bag en sultkatastrofe, der kostede millioner af ukrainere livet.

  Bysten af den tidligere leder af Sovjetunionen Josef Stalin i Volgograd. - Foto: Stringer/Ritzau Scanpix
 6. Hvidvasksag giver Danske Bank milliardunderskud

  Danske Bank modtog i forbindelse med en sag om hvidvask en milliardbøde, og det giver nu banken et underskud på 5,1 milliard kroner.

  Det fremgår af bankens regnskab for 2022.

  Ifølge Danske Banks direktør, Carsten Egeriis, er regnskabet ikke acceptabelt.

  - Årets resultat er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Det er dog en konsekvens af afslutningen på Estlandsagen, som markerer et vigtigt vendepunkt for Danske Bank, siger han i en pressemeddelelse.

  I forbindelse med hvidvasksagen i en estisk filial indgik Danske Bank et forlig svarende til lidt over 15 milliarder kroner.

  Fra 2007 til 2015 flød 1.500 milliarder kroner gennem bankens afdeling for udenlandske kunder i Estland. De fleste af milliarderne var suspekte, og mange formodes at komme fra kriminalitet.

 7. Socialdemokratiet: ’Ikke yderligere behov for undersøgelser af Samsam-sagen’

  I dag skal Folketingets Granskningsudvalg tage stilling til, om der skal laves en forundersøgelse af Samsam-sagen forud for en eventuel granskningskommission.

  Men står det til Socialdemokratiet, så er der ikke behov for yderligere undersøgelse af sagen.

  Det siger politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen (S), skriver nyhedsbureauet Ritzau.

  - Hvis vi vil have effektive efterretningstjenester, er vi nødt til at acceptere, at ikke alt kan lægges åbent frem. Der er simpelthen nødt til at være særlige rammer omkring efterretningstjenesterne og kontrollen med tjenesterne, siger han og fortsætter.

  - Det er paradokset på det her område: At forsvaret af vores åbne samfund i visse sammenhænge kræver lukkethed.

  Samsam blev i 2018 idømt otte års fængsel ved en spansk domstol for at have tilsluttet sig den militante bevægelse Islamisk Stat. I 2020 blev han udleveret til Danmark.

 8. Torsdag giver plads til sol

  Der er god plads til solen på himlen i dag, og det bliver mere roligt vejr i dag end hvad resten af ugen har givet. Her er det Aalbæk Havn. Foto: Inger Nielsen

  Der venter en dag, hvor vi kan klare os igennem uden behov for paraplyer og regnjakker.

  Helt indtil i aften vil det nemlig holde tørt, og vi får nogen eller en del sol i løbet af dagen.

  Vinden har væsentlig mindre styrke i dag end de foregående dage, så i dag får vi svag til frisk vind fra vest og nordvest.

  Temperaturen i de nordlige egne stiger til over frysepunktet, og vi når et niveau mellem to og seks grader.

 9. USA tildeles øget adgang til filippinske militære baser

  I længere tid har der været spændinger mellem Kina og Taiwan, og det får nu USA til at øge deres tilstedeværelse i det Sydkinesiske Hav.

  Reuters skriver, at Filippinerne, der ligger syd for Taiwan, har givet tilladelse til, at amerikanske styrker får adgang til yderligere fire baser. Det oplyser begge lande med henvisning til en aftale fra 2014, hvor USA allerede har adgang til fem baser.

  På baserne må amerikansk militær træne styrker og opbevare udstyr, de må dog ikke være permanent til stede på baserne.

  USA har sat mere end 82 millioner dollar af til at investere i infrastruktur i fem af baserne. Det svarer til lidt over 500 millioner danske kroner.

 10. Amerikansk politiker vil forbyde TikTok i USA

  Mens 41 procent af unge herhjemme hver uge er på TikTok, så kan det måske være helt slut i USA.

  I hvert fald hvis det står til Mike Gallagher, der er medlem af Repræsentanternes Hus i USA for Det Republikanske Parti.

  Gallagher, der er er formand for udvalget for kinesiske anliggender i Repræsentanternes Hus, har i længere tid helt villet forbyde det sociale medie i USA, skriver Reuters.

  Og den holdning ændrede sig ikke efter et møde med repræsentanter fra TikTok – herunder mediets sikkerhedschef - tidligere på ugen.

  TikTok er kinesisk ejet og er i flere omgange blevet beskyldt for at udlevere data om amerikanske brugere til den kinesiske regering.

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, underskrev for nyligt en lov, der forbød embedsmænd at have appen på deres telefoner.

 11. Wagner-afhopper undskylder for at have kæmpet i Ukraine

  Andrej Medvedev flygtede i midten af januar til Norge fra Rusland, hvor han havde kæmpet som en del af Wagner-gruppen.

  Nu undskylder den 26-årige russer for sin rolle i krigen i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

  - Først og fremmest, gentager jeg, igen og igen, vil jeg gerne sige undskyld, og selv om jeg ikke ved, hvordan det bliver modtaget, vil jeg gerne sige, at jeg er ked af det, siger han.

  Medvedev søgte i slutningen af januar politisk asyl i Norge, men er nu anholdt efter norsk udlændingelov.

  Ifølge ham selv sluttede han sig til Wagner-gruppen i juli 2022 på en fire måneder lang kontrakt.

 12. Ukrainske myndigheder: Rusland har angrebet lejlighedskompleks i Kramatorsk

  Ifølge den ukrainske vicepremierminister, Mykhailo Fedorov, har Rusland her til aften angrebet et lejlighedskompleks i byen Kramatorsk i det østlige Ukraine.

  Det skriver Fedorov på Twitter.

  - Russiske missiler har ramt et lejlighedskompleks i Kramatorsk. Folk skriger under murbrokkerne. Endnu en terroristisk handling fra Rusland. Den eneste måde, vi kan stoppe det og redde liv, er ved at få flere våben til Ukraine, skriver han.

  Skærmbillede fra Twitter.
 13. Paven besøger den Demokratiske Republik Congo

  Næsten en million mennesker stimlede sammen i DR Congos hovedstad, Kinshasa, da Pave Frans i dag besøgte landet.

  Det skriver BBC.

  Ifølge mediet er omkring halvdelen af den Demokratiske Republik Congos befolkning katolikker og dermed det største katolske samfund i Afrika. Der er knap 100 millioner indbyggere i landet.

  Der var i forvejen blevet erklæret helligdag, så så mange som muligt kunne deltage i begivenheden.

  Paven skulle oprindeligt have besøgt det afrikanske land i juli sidste år, men rejsen blev aflyst, fordi pavens helbred ikke var godt.

  • Omkring en million mennesker vurderes der at have deltaget i Pave Frans' besøg i DR Congo. (Foto: © TIZIANA FABI, AFP or licensors)
  • Oprindeligt skulle paven have besøgt landet sidste år, men måtte udsættes på grund af dårligt helbred. (Foto: © GUERCHOM NDEBO, AFP or licensors)
  • Sikkerhedsopbud ved Pave Frans' besøg. (Foto: © Alexis Huguet, AFP or licensors)
  1 / 3
 14. Manchester United cruiser i engelsk pokalfinale

  Fred fjernede al spænding fra opgøret med sin scoring til 2-0 i anden halvleg. (Foto: © Phil noble, Ritzau Scanpix)

  Med en samlet sejr på 5-0 over Nottingham Forest er Manchester United videre til finalen i den engelske pokalturnering Carabao Cup.

  I onsdagens returopgør fulgte Manchester United op på sidste uges tremålssejr ved at slå Nottingham Forest 2-0 hjemme på Old Trafford.

  Franske Anthony Martial og brasilianeren Fred scorede kampens to mål i anden halvleg.

  I finalen møder den engelske storklub Newcastle United, der har fået vind i sejlene, efter fodboldklubben i 2021 blev overtaget af en saudiarabisk investeringsfond.

  I den engelske Premier League indtager Newcastle ligaens tredjeplads med 39 point. Det samme pointantal har Manchester United på fjerdepladsen.

  Carabao Cup-finalen spilles den 26. februar på Wembley Stadium i London og bliver uden deltagelse fra danske Christian Eriksen, der sidder ude med en ankelskade de næste måneder.

 15. Slut med mødregrupper i København: Nu hedder det 'barselsgrupper'

  Når nybagte københavnerforældre i fremtiden skal mødes med ligesindede for at tale om bleskift, søvnmangel eller amning, så bliver det ikke længere i "mødregrupper".

  Det bliver derimod i "barselsgrupper", fortæller børne- og ungdomsordfører for Radikale Venstre ved borgerrepræsentationen i København Emil Sloth Andersen, til Ritzau.

  Det er nemlig blevet besluttet i Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune på et møde i dag.

  - Ved alene at ændre ordet stadfæster vi et klart princip om, at barselsgrupper ikke har noget med køn at gøre. Det har kun noget at gøre med at være forældre, siger han.

  Det er dog stadig muligt for nybagte forældre at vælge, om de vil deltage i en barselsgruppe, der kun består af kvinder.

  I beslutningsindstillingen lyder det, at modellen for barselsgrupper forventes implementeret fra 2. kvartal af 2023.

 16. Tyre Nichols begraves i Memphis

  • Ceremonien skulle være afholdt tidligere i dag i Mississippi Boulevard Christian Church, men blev udsat på grund af dårligt vejr. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)
  • Vicepræsident Kamala Harris (t.v.) sidder ved siden af Tyre Nichols forældre ved ceremonien. (Foto: © pool, Ritzau Scanpix)
  • Ved ceremonien bliver der både holdt taler og sunget sange. (Foto: © pool, Ritzau Scanpix)
  • Advokaten Ben Crump (i midten) deltager også ved dagens begravelse af Tyre Nichols. Han repræsenterer nu familien. Han har tidligere repræsenteret andre klienter i kendte sager om blandt andet politivold og drab. (Foto: © SETH HERALD, Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Cirka klokken 20 dansk tid gik mindehøjtideligheden i gang ved begravelsen af 29-årige Tyre Nichols, der mistede livet 10. januar.

  Nichols døde efter en voldsom anholdelse, hvor han blev sparket og slået af de betjente, der anholdte ham.

  Ud over venner og familie deltager flere prominente personer i dagens ceremoni i kirken Mississippi Boulevard Christian Church i Memphis. Blandt andre vicepræsident Kamala Harris.

  Mindeordene bliver læst op af den kendte pastor og borgerrettighedsforkæmper Al Sharpton.

  Desuden deltager flere pårørende til andre sorte personer, der har mistet livet efter kontakt med politiet - blandt andre familiemedlemmer til George Floyds, der mistede livet under en brutal anholdelse i 2020.

 17. Netflix oplever driftsproblemer

  Streaminggiganten Netflix oplever her til aften driftsproblemer, der betyder, at flere kunder ikke kan streame indhold fra platformen.

  Det bekræfter Netflix over for DR.

  De oplyser, at de arbejder på at løse problemet, men det er fortsat uklart, hvornår der igen kan streames fra siden.

  - Vi oplever i øjeblikket problemer med streaming på alle enheder. Vi arbejder på at finde en løsning. Vi beklager ulejligheden, skriver Netflix på sin hjemmeside.

  Skærmbillede fra Netflix' hjemmeside.
 18. Den amerikanske centralbank hæver renten igen

  Den amerikanske centralbank har her til aften dansk tid endnu en gang hævet renten, skriver Reuters.

  Den toneangivende rente er denne gang blevet hævet med 0,25 procentpoint og ligger nu på 4,50-4,75 procent.

  Allerede da centralbanken i december hævede renten sidst, betød det, at renten nåede sit højeste niveau i 15 år.

  Sidste år hævede den amerikanske centralbank renten syv gange. Rentehævningerne sker i et forsøg på at tøjle den inflation, som økonomier og privatforbrugere verden over mærker til lige nu.

  - Inflationen er faldet noget, men er fortsat høj, lyder det i en presseerklæring fra direktionen i centralbanken, The Federal Reserve, skriver Ritzau.

 19. Mangeårig Gentofte-borgmester træder nu helt ud af dansk politik

  Da den konservative politiker Hans Toft efter 28 år som borgmester i Gentofte Kommune trak sig fra posten i 2021, var det for i stedet at gå ind i regionsrådet i Region Hovedstaden.

  Men den stilling har han nu trukket sig fra, fortæller hovedpersonen selv til Berlingske.

  Det bratte exit sker efter et sammenstød med den konservative gruppeformand i regionsrådet, Christoffer Buster Reinhardt.

  Til Berlingske fortæller Hans Toft, at han er uenig i Christoffer Buster Reinhardts ledelsesstil.

  - Hans mange forkerte valg får hele gruppen til at fremstå med mangel på politisk ledelse og beslutningskraft. Manglende initiativer og synlighed. En gruppe, som efter min mening ikke er nok på vagt over for synlige fejl i vores sundheds- og hospitalsvæsen, siger han.

  Hans Toft fra De Konservative besad posten som Gentoftes borgmester i 28 år. Nu er han helt færdig i dansk politik. (Foto: © søren bidstrup, Ritzau Scanpix)
 20. Letland truer med at boykotte OL, hvis Rusland er med

  Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har åbnet en dør på klem for, at idrætsudøvere fra Rusland og Belarus kan komme med til næste års OL i Paris på trods af krigen i Ukraine.

  Det er faldet Letland for brystet. Det baltiske lands nationale olympiske komité truer nu med at blive væk fra sommerlegene.

  - Letland vil ikke deltage i legene sammen med aggressorlandet, siger komitéens præsident, Zorzs Tikmers, ifølge AFP til LTV1 med henvisning til Rusland.

  Polens sportsminister, Kamil Bortniczuk, har sagt, at han har svært ved at forestille sig, at atleterne fra Rusland og Belarus kommer med. Men sker det, vil han heller ikke udelukke, at en boykot kan komme på tale.

  Også Ukraine har truet med at blive væk fra sportsbegivenheden, der er en af verdens største.

  Herhjemme har den danske regering ikke officielt taget stilling til spørgsmålet. Men kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) sagde i et interview med Ritzau onsdag, at han er "stærkt skeptisk" over for russisk og belarusisk deltagelse.

  /ritzau/

 21. Ecuador vil vaccinere to millioner fugle mod fugleinfluenza

  Det sydamerikanske land Ecuador planlægger at vaccinere to millioner fugle mod fugleinfluenza, fortæller landets landbrugsminister ifølge Reuters.

  Ecuador erklærede en sundhedsmæssig nødsituation blandt dyr tilbage i slutningen af november på grund af sygdommen. I januar rapporterede landet det første tilfælde af fugleinfluenza overført fra dyr til menneske, da en 9-årig pige blev smittet.

  Cirka 1,2 millioner fugle er blevet smittet med fugleinfluenza i Ecuador og er blevet slået ned.

  Vaccinen forhindrer ikke sygdom blandt fuglene, men reducerer dødeligheden. Ifølge de ecuadorianske myndigheder reducerer vaccinen dødeligheden fra 80 procent til 40 procent.

 22. Dansk safaripark har aflivet løve, der blev evakueret fra Ukraine

  Knuthenborg Safaripark har i dag været nødt til at aflive én af de tre løver, som kom til parken fra Ukraine.

  Det fortæller Knuthenborg Safaripark på deres Facebookside.

  Løvinden ved navn Vee havde en misdannelse i ryggen, der ikke kunne gøres noget ved. I samråd med en ortopædkirurg tog parkens dyrlæge, Therese Hård, beslutningen om at aflive rovdyret.

  - Det er vores ansvar, når vi har de her dyr, også at sige stop, når de ikke har udsigt til et godt liv, siger Therese Hård.

  Løverne blev evakueret fra Feldman Ecopark i Donieck-regionen tæt på grænsen mellem Ukraine og Rusland. De kom til Knuthenborg Safaripark på Lolland kort før jul.

 23. Bidens advokat: Der er ikke fundet nye klassificerede dokumenter efter gennemsøgning i dag

  Arkivfoto af Joe og Jill Biden foran sommerhuset i Delaware, hvor dagens gennemsøgning foregik. (Foto: © Nicholas KAMM, Ritzau Scanpix)

  FBI har for kort tid siden afsluttet en over tre timer lang gennemsøgning af den amerikanske præsident, Joe Bidens, sommerbolig i delstaten Delaware for potentielt klassificerede dokumenter.

  Det oplyser Bidens personlige advokat, Bob Bauer, skriver nyhedsbureauet AP. Han siger dog, at FBI har taget "materiale med, deriblandt noter, til videre undersøgelser".

  Materialet stammer tilsyneladende fra Bidens tid som vicepræsident, ifølge Bob Bauer.

  FBI's gennemsøgning i dag var planlagt i samarbejde med Joe Biden og hans advokater, understreger han.

  I løbet af januar er der flere gange blevet fundet klassificerede dokumenter fra Bidens tid som vicepræsident under Barack Obama, blandt andet i Bidens hjem i Delaware.

  Du kan læse mere om sagen her, og hvorfor den er et problem for Biden.

 24. Skare Meat Packers er erklæret konkurs

  Slagterivirksomheden Skare Meat Packers har i dag erklæret sig konkurs. Det fortæller tillidsrepræsentant hos virksomheden Gunner Herman Straarup, til TV SYD.

  Konkursbegæringen kommer, efter både Rema 1000 og Salling Group har afbrudt samarbejdet med Skare Meat Packers.

  Samarbejdet sluttede brat, efter Fødevarerstyrelsen under et kontrolbesøg i januar i år fandt 250 ton gammelt kød. Noget af kødet var dateret til 2010 og havde dermed ligget på frys i 13 år.

  Kødet blev fundet i et eksternt frysehus, som tilhører Skare Meat Packers.

  - Vi har mistet en del kunder, og særligt Rema 1000 og Salling Group har været et stort slag for os, da det er nogle af vores største kunder, siger Gunner Herman Straarup til TV Syd.

 25. Andrew Tate får afvist krav om løsladelse

  Den omstridste influencer Andrew Tate har i dag fået afvist sit krav om løsladelse og skal derfor forblive varetægtsfængslet i Rumænien.

  Det skriver BBC.

  Det er retten i Rumæniens hovedstad, Bukarest, der har afvist at løslade Tate, om som tidligere har forlænget hans varetægtsfængsling frem til 27. februar.

  36-årige Andrew Tate og hans bror Tristan Tate blev begge anholdt i december nord for Bukarest.

  En rumænsk anklager har tidligere oplyst, at Andrew Tate er anholdt på mistanke om menneskesmugling, voldtægt og for at stå bag organiseret kriminalitet. Broren er også mistænkt i sagen, men de nægter sig begge skyldige.

 26. Tidligere Irma-direktører giver ikke op: Nu jagter de investorer

  Nyheden om at Irma lukker som dagligvarerbutik har taget hårdt på mange københavnere.

  Men for to eks-direktører i butikskæden Jan Larsen og Alfred Josefsen er det næsten ikke til at begribe. Derfor er de nu gået på jagt efter investorer i et forsøg på at undgå lukningen af butikkerne. Det skriver Ritzau med henvisning til mediet KapitalWatch.

  De var begge administrerende direktører i Irma frem til 2012.

  - Vi ved, at alt ikke er blevet afsøgt, da vi selv har været med til at undersøge det til et vis stadie, og så kunne vi ikke qua situationen gøre mere på det tidspunkt, siger Jan Larsen, til Ritzau og fortsætter:

  - Men vi ved, at der er nogle derude, som stadig gerne vil Irma og vil investere i Irma, og derfor fortsætter vi.

  Udmeldingen kommer, efter at supermarkedskoncernen Coop tirsdag annoncerede, at den planlægger at lukke Irma, Kvickly og SuperBrugsen og i stedet samle de største af de tre kæders butikker under samme navn.

 27. Tre Brøndby-fans idømt fængselstraf for at tvinge trøjer af FCK-fans

  Tre unge Brøndby-fans på 19, 20 og 24 år er blevet idømt fire måneders fængsel, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

  De tre mænd var tiltalt for at have taget en fodboldtrøje fra to FCK-fans ved trusler om vold. Det skete i et S-tog i august, hvor både de tre mænd og de to FCK-fans var på hjem fra en fodboldkamp mellem de to hold.

  Ifølge tiltalen tvang de tre unge mænd de to FCK-fans til at udlevere deres fodboldtrøjer og shorts.

  Retten i Glostrup vurderede ikke, at der var tale om røveri – men i stedet ulovlig tvang.

  Alle tre blev idømt fire måneders ubetinget fængsel, men da en af mændene i forvejen havde en reststraf på fire måneders fængsel, skal han i fængsel i otte måneder.

  Alle tre modtog dommen.

 28. To mænd dømt som bagmænd i prostitutionsnetværk

  To mænd - en russer og en lette - er i dag blevet idømt fængselsstraffe og udvisning for at have ageret bagmænd i et prostitutionsnetværk.

  De er dømt for at have tjent store summer på ukrainske og russiske kvinders sexarbejde i København, Odense og Aarhus. Det oplyser Fyns Politi til Ritzau.

  I forbindelse med dommen blev der konfiskeret et udbytte på 20 millioner kroner samt en Audi A6.

  Den russiske mand blev desuden dømt for at have været i besiddelse af 100 gram kokain samt tre et halv kilo hash "med henblik på overdragelse". Han straffes med fire et halvt år bag tremmer. Han ankede på stedet.

  Det samme gjorde den lettiske mand, der blev idømt tre et halvt års fængsel. En tredje mand var tiltalt for medvirken til rufferi, men han blev frifundet.

 29. Efter stor corona-nedtur er turisterne for alvor vendt tilbage til Spanien

  En kvinde dækker ansigtet for solen under hedebølgen i juni sidste år i Madrid. (Foto: © Susana Vera, Ritzau Scanpix)

  Sidste år blev der serveret sangria og tapas i store mængder for folk fra nær og fjern i Spanien.

  For efter to hårde år under coronaens nedlukninger, begyndte udenlandske turister at vende tilbage til Spanien. Det skriver Reuters.

  Over 71 millioner turister kom forbi i 2022, fortæller den spanske minister for turisme, Reyes Maroto.

  - Det er stadig lavere end rekorden i 2019 (over 83 millioner, red.), men turisterne bliver længere og bruger flere penge end dengang, siger hun.

  Ministeren tilføjer, at hver turist i gennemsnit blev næsten otte dage i landet.

  Da coronarestriktionerne blev lempet i 2021 besøgte 31 millioner turister Spanien, det vil sige under halvt så mange som i 2022.

 30. Efter forurening bliver borgerne i Grindsted nu spurgt om deres helbred

  10.000 borgere i Grindsted får i dag et brev, hvor de kan svare på, hvordan deres helbred er.

  Undersøgelsen skal kortlægge de mulige sundhedsmæssige konsekvenser af forureningen i Grindsted. Det skal ske ved at invitere alle dem, der bor i Grindsted og er fyldt 18 år til en personlig samtale med en læge, hvor de kan tale om deres bekymringer og eventuelle symptomer.

  Invitationer til samtalerne og spørgeskemaer skulle i første omgang have været sendt til folks e-Boks sidste efterår, men de blev forsinket på grund af lang sagsbehandlingstid hos Sundhedsdatastyrelsen. Men her til eftermiddag er invitationerne sendt afsted, siger projektleder og cheflæge Lars Rauff Skadhauge.

  De personer, der får en invitation, har et par måneder til at reagere.

  - Men vi går allerede nu i gang med at indkalde de første borgere, der er interesseret i at få en snak med os og en undersøgelse, siger Lars Rauff Skadhauge.

 31. Beyoncé lancerer verdensturné

  Hvis du vil synge med på ’Single Ladies’ eller ’Crazy In Love’ sammen med selveste Queen B, så skal du en tur udenfor Danmarks grænser.

  Verdensstjernen Beyoncé har i dag lanceret en ny verdensturné. Men Danmark er ikke lagt ind som et stop på touren.

  Koncerten tættest på Danmark bliver den 10. maj i Friends Arena i Stockholm eller i Hamborg den 21. juni.

  Verdensturnéen har fået navnet ”Renaissance”, og koncerten i Stockholm er første stop.

  Annonceringen af verdensturnéen ramte Beyoncés 293 millioner følgere på Instagram tidligere i dag.
 32. Vindfølsomme køretøjer frarådes at passere Vejlefjordbroen

  I går måtte en del broer rundt omkring i landet fraråde kørsel med vindfølsomme køretøjer.

  I dag gælder den opfordring igen på Vejlefjordbroen. Det skriver Vejdirektoratet på Twitter her til eftermiddag.

  Ifølge Vejdirektoratet forventes vinden at aftage sidst på aftenen.

Mere fra dr.dk