Seneste nyt
6. dec 2021

Norges tidligere statsminister Kåre Willoch er død

Kåre Willoch var statsminister i Norge mellem 1981-1986. Først for en ren Høyre-regering, siden i en regeringskoalition med Senterpartiet og Kristelig Folkeparti. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)

Den tidligere statsminister og partileder af Høyre, Kåre Willoch, er gået bort. Han blev 93 år gammel.

Kåre Willoch sov stille ind i sit hjem på Ullern, oplyser det konservative parti Høyre ifølge det norske nyhedsmedie VG.

- Det er med stor sorg, at Høyre i dag modtog den sørgelige nyhed om Kåre Willochs død, siger Høyres leder, Erna Solberg, i en pressemeddelelse.

Statsminister Jonas Gahr Støre siger til VG, at hans tanker går til Kåre Willochs familie, venner og partifæller i Høyre.

Kåre Willoch var Norges statsminister fra 1981 til 1986, og konservativ parlamentarisk leder i elleve år før det. Han fik konstateret kræft i 2016.

Seneste nyt

 1. 10 min. siden

  Uvaccinerede kan ikke længere gå på restaurant eller bar i Frankrig

  Der findes vel næppe noget mere fransk end at sidde på en fortovscafé og få sig en kop kaffe og en croissant.

  Fra i dag træder strenge restriktioner dog i kraft i Frankrig for personer, som ikke er vaccineret mod coronavirus eller har været smittet, så de ikke ikke længere kan gå på restauranter og barer eller til kultur- og sportsarrangementer, skriver Ritzau.

  Det er heller ikke tilladt for de uvaccinerede at rejse med fjerntog.

  Tiltaget kommer, i takt med at Frankrig indfører vaccinepas.Det er altså ikke længere nok at kunne fremvise en negativ coronatest.

  Der vil i første omgang være undtagelser for dem, som har besluttet sig for at blive vaccineret i den nærmeste fremtid.

 2. 19 min. siden

  Norges statsminister efter kritik: Forstår undren over Taliban-besøg

  Det har vakt stor opsigt både i Norge og internationalt, at landet som det første vestlige land får besøg af Taliban, efter gruppen indtog magten i Afghanistan i august.

  Og Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, erkender, at det for mange kan se underligt ud, at en delegation fra Taliban er i Norge til forhandlinger med FN, EU og vestlige lande.

  - Jeg forstår, at mange reagerer ved synet af Taliban i Norge. Det er en bevægelse, som har stået for terrorhandlinger. Det er en bevægelse, som har overtaget (magten, red.) i Afghanistan. De har værdier, som ligger langt fra vores, siger Støre.

  Han understreger, at Norge har tilrettelagt det sådan, at repræsentanterne for Taliban først møder civile afghanere, før de møder EU, FN, USA og norske diplomater.

  Støre befinder sig frem til onsdag i New York City, hvor han skal deltage i møder i FN's Sikkerhedsråd.

 3. 27 min. siden

  USA beordrer familier til ambassadeansatte i Kiev hjem og advarer statsborgere

  Familiemedlemmer til ansatte ved den amerikanske ambassade i Ukraines hovedstad, Kiev, beordres nu hjem.

  Samtidig bør alle amerikanske statsborgere i det østeuropæiske land overveje at forlade landet som følge af truslen om militær indgriben fra Rusland.

  Det oplyser USA's udenrigsministerium søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters, skriver Ritzau.

  Det er ansatte, som ikke regnes som essentielle for driften af ambassaden, der har fået besked om, at de kan forlade landet.

  I en særskilt meddelelse søndag advarer det amerikanske udenrigsministerium sine borgere mod at rejse til Rusland som følge af "de igangværende spændinger langs grænsen til Ukraine".

 4. I går kl. 23:58

  Taliban-medlem i Norge er blevet politianmeldt: 'Som var det Anders Behring Breivik'

  At Norge har inviteret en delegation fra talibanregeringen i Afghanistan til landet, møder hård kritik fra flere sider.

  Ikke mindst fordi Anas Haqqani er med blandt de 15 personer, der i går kom med fly til Oslo.

  Han er en del af det berygtede Haqqani-netværk, som står bag flere terrorangreb i Afghanistan.

  Det har fået norsk-afghaneren Zahir Athari til at politianmelde ham for forbrydelser mod menneskeheden, skriver NRK.

  - Det gør så ondt. Som var Anders Behring Breivik kommet til et andet land med samme status, siger han.

  Henover de tre dage i Norge skal repræsentanterne for Taliban blandt andet møde diplomater fra USA, EU og Norge.

  Delegationen fra Afghanistan på vej til Norge i går. Anas Haqqani sidder bagerst til højre. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
 5. I går kl. 22:56

  Blå partier vil ikke være med til at sænke dagpengesatsen for nyuddannede

  Venstre, De Konservative og Liberal Alliance vil ikke være med til at sænke dimittendsatsen for nyuddannede, skriver Børsen ifølge Ritzau.

  Dermed går de imod et af de vigtige punkter i den reformpakke, som regeringen fremlagde i fredags.

  Det kan de gøre, fordi der allerede er et forlig på det område, og de interne spilleregler på Christiansborg er sådan, at man ikke bare kan bryde et forlig midt i en valgperiode.

  En del af reformaftalen er at sænke dagpengesatsen for nyuddannede - dimittendsatsen - fra 12.018 kroner om måneden til 9.514 kroner, og det blokerer de blå partier altså for.

  Socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen siger, at partiet vil indkalde til drøftelser med de blå partier, der er en del af kredsen bag dagpengereformen.

 6. I går kl. 22:06

  De første smittetilfælde er opdaget ved vinter-OL i Beijing

  Den 4. februar begynder vinter-OL i Beijing, og de første atleter og øvrige personer, der på forskellige måder skal deltage i legene, er ankommet til Kina.

  I alt drejer det sig om 2.586 personer, og de er blevet underlagt strenge testkrav, og der er i den forbindelse opdaget 72 smittetilfælde. Ingen af dem har dog været blandt de 171 atleter, der er kommet til landet, skriver Reuters.

  Alle deltagere skal under legene være så isolerede som muligt med daglige test, og arrangørerne forventer, at der bliver foretaget flere end 330.000 test i de tre uger, OL varer.

  I søndags blev der indført yderligere restriktioner af bystyret i Beijing, efter at der blev registreret ni lokale smittetilfælde.

 7. I går kl. 21:10

  Medicinalfirma arbejder på vaccine, der kun skal gives én gang om året

  Medicinalfirmaet Pfizer arbejder på at producere en vaccine mod coronavirus, der kun skal gives én gang om året.

  Firmaets direktør, Albert Bourla, siger i et interview med israelsk tv, at revaccinering flere gange om året "ikke er et godt scenarie".

  Ét stik om året er nemmere at huske og nemmere at overbevise foilk om at få, siger han og tilføjer, at Pfizer ser på at lave en vaccine mod omikron, der også dækker mod andre varianter.

  Albert Bourla har tidligere sagt, at Pfizer er klar til at ansøge om godkendelse af en vaccine specifikt mod omikron allerede i marts.

 8. I går kl. 20:31

  Armeniens præsident savner indflydelse og trækker sig

  Armen Sarkissian vil ikke længere være præsident for Armenien. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)

  Armen Sarkissian vil ikke længere være præsident for Armenien. Han savner indflydelse og føler sine beføjelser begrænset, oplyser han ifølge Ritzau.

  Han mener, at Armenien mere end nogensinde har brug for "fornuftige, gennemtænkte og afbalancerede tiltag". Han opfordrer til, at forfatningen ændres, så præsidenten kan arbejde i et mere "afbalanceret miljø".

  Sarkissian har været præsident i fire år. Han var sidste år midtpunkt i en indenrigspolitisk krise, der brød ud i kølvandet på en krig mellem Armenien og Aserbajdsjan i 2020.

  Armen Sarkissian har i sin tid på posten haft eb række kontroverser med premierminister Nikol Pashinyan.

 9. I går kl. 19:40

  Blind passager overlevede flyvetur fra Afrika til Amsterdam

  Det er en risikabel affære at rejse som blind passager med et fly, og for de fleste ender turen fatalt. Både de lave temperaturer og manglen på ilt kan ende med at koste livet.

  Men det er heldigvis ikke hver gang, det går galt, og det seneste bevis på det blev fundet af hollandsk politi i lufthavnen i Amsterdam, skriver BBC.

  I hulrummet til hjulene på et transportfly fra Afrika opdagede de en levende person, der blev bragt til hospitalet i stabil tilstand.

  - Det er ret bemærkelsesværdigt, at han stadig er i live, siger en talsperson for det hollandske politi.

  Flyet var undervejs i 11 timer, og ifølge BBC fløj det fra Johannesburg i Sydafrika med et enkelt stop i Nairobi Kenya. Hvor den blinde passager stod på, vides ikke.

 10. I går kl. 19:32

  Hård aften for Højbjerg og Tottenham, der taber terræn til Chelsea

  Pierre Emile Højbjerg (t.h.) og Tottenham tabte med 2-0 på Stamford Bridge. (Foto: Peter Cziborra © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Pierre Emile Højbjerg og hans engelske klub Tottenham Hotspur tabte søndag med 2-0 på udebane til lokalrivalerne fra Chelsea.

  Danskeren spillede samtlige 90 minutter i opgøret, der bleve afgjort på to scoringer af Chelseas Hakim Ziyech og Thiago Silva.

  Tottenham bragte sig ellers foran i første halvleg, men Højbjergs holdkammerat Harry Kane begik frispark i opspillet til målet, der derfor blev annulleret.

  Efter et utal af udsatte kampe i Premier League grundet coronasmitte er det svært at konkludere meget ud fra tabellen. Med dagens sejr ligger Højbjerg og Tottenham nummer syv og er 11 point efter Chelsea på tredjepladsen, men de har til gengæld spillet fire kampe færre.

  Danske Andreas Christensen var ikke med i Chelseas kamptrup.

  Søndag eftermiddag var også Joakim Andersen i Premier League-aktion, da han med Crystal Palace tabte 3-1 til Liverpool. Kasper Schmeichels Leicester spillede 1-1 mod Brighton, mens opgøret mellem Arsenal og Burnley endte målløst 0-0.

 11. I går kl. 18:45

  WHO-direktør: Omikron kan blive enden på coronapandemien i Europa

  Flere eksperter har mere eller mindre direkte antydet, at udbredelsen af omikronvarianten også kan føre til, at coronapandemien stille og roligt når endestationen.

  Og samme optimistiske budskab lyder nu også fra Hans Kluge. Han er direktør for den europæiske afdeling af Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

  - Det er sandsynligt, at regionen bevæger sig i retning af et slutspil for pandemien, siger han til AFP.

  Han tilføjer i samme ombæring, at 60 procent af befolkningen i Europa kan blive smittet inden marts.

 12. I går kl. 18:11

  Stor demonstration mod coronapas udviklede sig til optøjer i Belgien

  89 procent af den voksne befolkning i Belgien er fuldt vaccineret, og 67 procent har fået boosterstikket, skriver Reuters. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)

  Politiet i den belgiske by Bruxelles har brugt vandkanoner og tåregas mod demonstranter, der kastede sten under en protest mod Belgiens coronaregler.

  Belgiske myndigheder vurderer, at omkring 50.000 mennesker deltog i demonstrationen, skriver Reuters.

  Selvom coronarestriktionerne blev lempet en smule i fredags trods rekordhøje smittetal, så slog den belgiske regering samtidig fast, at folk skal have et boosterstik med vaccinen for at få et gyldigt coronapas.

  Coronapasset skal bruges for at gå på restaurant, museum og andre steder med offentlig adgang, og det har mødt voldsom modstand fra en del af befolkningen.

  • Det var femte gang de seneste to måneder, der har været demonstrationer mod coronareglerne, skriver The Brussels Time. (Foto: HATIM KAGHAT © Ritzau Scanpix)
  • Der blev brugt tåregas mod demonstranterne. (Foto: HATIM KAGHAT © Ritzau Scanpix)
  • - Jeg er meget vred over, at mine børn skulle have vaccinen, sagde en kvindelig demonstrant ifølge Reuters. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)
  • I november udviklede en demonstration i Bruxelles med 35.000 deltagere sig også voldsomt. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)
  • Det seneste døgn er der registreret 40.235 nye smittetilfælde i Belgien. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 13. I går kl. 18:02

  Terror i Paris: Fransk kirurg forsøgte at sælge røntgenfoto af skudsår

  En kirurg fra et hospital i Paris er kommet i uføre, efter et medie opdagede, at han forsøgte at sælge et røntgenfoto af et skudsår uden patientens tilladelse. Det skriver France24.

  Billedet viser en arm med et projektil fra en kalashnikov-riffel, der har boret sig ind i kødet.

  Det var sat til salg på en hjemmeside, der specialiserer sig i såkaldte NFT'er, der er unikke digitale værker. Prisen var sat til lige over 18.000 kroner.

  Chefen for hospitalerne i Paris har kaldt det "skamfuldt" og "skandaløst", og han siger, at der vil blive indledt en sag mod kirurgen, der efterfølgende har beklaget.

  Ifølge salgsteksten til billedet tilhører armen en ung kvinde, der blev såret under terrorangrebet i Paris i 2015, hvor hun også mistede sin kæreste.

 14. I går kl. 17:12

  53-årig mand varetægtsfængslet efter samlevers død: Erkender vold med døden til følge

  En 53-årig mand, der er sigtet for drab på sin 50-årige samlever i Ebeltoft lørdag aften, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

  Det har en dommer afgjort ved et grundlovsforhør i Retten i Randers søndag eftermiddag. Det skriver Randers Amtsavis ifølge Ritzau.

  Grundlovsforhøret blev ifølge avisen afholdt for lukkede døre, og derfor er det begrænset, hvad offentligheden kan få indsigt i.

  Det kom dog frem, at manden nægter drab, men erkender vold med døden til følge.

 15. I går kl. 16:31

  Martin Henriksen skal 'hjem og tygge lidt på' valgnederlaget til Messerschmidt

  Martin Henriksen blev ikke valgt som formand for Dansk Folkeparti. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Martin Henriksen tabte formandskampen i Dansk Folkeparti til Morten Messerschmidt.

  De to skød med skarpt mod hinanden i valgkampen, og det stod klart, at der ikke var mange varme følelser imellem dem.

  Nu skal Martin Henriksen så finde ud af, hvad fremtiden for ham i partiet bringer.

  - Der er ikke nogen tvivl om, at dem, der har forsøgt at presse mig ud af partiet de sidste to-tre år, nu har de fået den absolutte magt i partiet. Og det er klart, at det skal man lige hjem og tygge lidt på, siger Martin Henriksen til Ritzau.

  Morten Messerschmidt fik 499 stemmmer fra de delegerede, mens Martin Henriksen måtte nøjes med 219.

 16. I går kl. 16:05

  DF'er efter Messerschmidts sejr: 'En ting er, hvad man siger, noget andet er, hvad man gør'

  Det stod på forhånd klart, at Liselott Blixt ikke var en af Morten Messerschmidts støtter, men efter hans sejr i partiets formandskamp må hun acceptere ham som ny partileder.

  I sin sejrstale slog han en forsonende tone an, men det vil folketingsmedlem Liselott Blixt se, før hun tror på det.

  - En ting er, hvad man siger, noget andet er, hvad man gør. Derfor er jeg meget spændt på de næste uger, hvor vi skal se på, hvem der skal have forskellige ordførerskaber, og om man vil prøve at rykke rundt på noget i gruppeledelsen.

  - Kommer der magtkampe, eller vil man prøve at arbejde sammen? Det må de næste uger vise, og så må vi se, hvordan det går, siger hun.

 17. I går kl. 15:56

  Morten Messerschmidt er valgt som ny formand for Dansk Folkeparti

  Morten Messerschmidt på podiet efter valgsejren. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Morten Messerschmidt bliver med mere end 60 procent af stemmerne ny formand for Dansk Folkeparti.

  Det står klart, efter at Dansk Folkepartis 825 delegerede har valgt en ny formand på partiets årsmøde.

  499 af stemmerne gik til Morten Messerschmidt.

  219 stemte på Martin Henriksen, der fik næstflest stemmer. Den tredje kandidat var Merete Dea Larsen. Hun fik 107 stemmer.

  Efter klapsalver og overrækkelse af blomsterbuket indtog Morten Messerschmidt talerstolen.

  - Jeg er glad for de, der har stemt på mig. Men jeg nærer den dybeste respekt for dem, der har stemt på Merete og Martin og jeg nærer den dybeste respekt for Merete og Martin, sagde han.

  Se Morten Messerschmidt sejrstale på Dansk Folkepartis årsmøde.

 18. I går kl. 15:22

  Afrikansk fodboldlandshold rammes af coronaudbrud før ottendedelsfinale: Har ingen målmand

  Fodboldlandsholdet for herrer fra Comorerne er havnet i lidt af en kattepine.

  Det afrikanske landshold har ved sit første afrikanske mesterskab kvalificeret sig til ottendedelsfinalen mod Cameroun. Men forud for opgøret er holdet blevet ramt af intet mindre end 12 coronatilfælde.

  Heriblandt træneren, Amir Abdou, og så har begge målmænd i truppen også testet positiv for coronavirus. Trods den svære situation nærer landsholdets holdleder, El Hadad Himidi, dog alligevel håb.

  - Vi vil gøre alt i vores magt for at finde en løsning, siger holdlederen ifølge BBC.

  Comorerne møder Cameroun i morgen i ottendedelsfinalen.

 19. I går kl. 14:33

  Taliban skal de næste tre dage mødes med diplomater og afghanske statsborgere

  Det er på konferencehotellet Soria Moria, at taliban mødes med en række diplomater og afghanske statsborgere. (Foto: TERJE BENDIKSBY © Ritzau Scanpix)

  15 medlemmer fra den militante bevægelse Taliban er ankommet til et hotel i Oslo.

  I løbet af de næste tre dage skal de blandt andre tale med diplomater fra USA, EU og Norge samt en række afghanske statsborgere. Blandt dem er kvinder, journalister og menneskerettighedsaktivister.

  Ifølge NRK skal den norske udenrigsminister ikke mødes med delegationen.

  Taliban har begrænset kvinders frihed, siden bevægelsen indtog Kabul og kontrollen over Afghanistan i august.

  Og på grund af situationen har den norske regeringen følt sig nødsaget til at indlede en dialog med Taliban.

  - Den humanitære situation i Afghanistan er så desperat, at man med norske øjne, bliver nødt til at tale med dem, som har magten. Også selvom man ikke bryder sig om den, siger DR's Europa-korrespondent Anna Gaarslev.

 20. I går kl. 14:00

  Der er registreret 42.018 smittetilfælde det seneste døgn

  42.018 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Der er 12 nye dødsfald.

  Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i sin daglige opgørelse

  I går var tallet 36.120.

  2.755 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

  Dagens smittetal er baseret på 228.118 pcr-test. Det svarer til, at 18,4 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er samtidig foretaget 169.416 hurtigtest de sidste 24 timer. Positive prøvesvar herfra indgår dog ikke i smittetallene, fordi der er usikkerhed om svarene.

  Der er nu 813 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 32 flere end i går.

  Af de indlagte er 42 på intensiv afdeling, og 27 af dem får hjælp af en respirator.

 21. I går kl. 13:41

  Svensk præst prøveløslades 18 år efter drabssag, der satte Sverige på den anden ende

  Den berygtede sag om Knutby satte hjemlandet Sverige på den anden ende for 17 år siden.

  Den svenske præst Helge Fossmo blev dømt for at medvirke til drab og drabsforsøg, da han overtalte sin barnepige til at dræbe hans hustru.

  I dag er Fossmo efter 18 år i fængsel blevet prøveløsladt. Det skriver Ritzau.

  Under retssagen i 2004 blev der tegnet et billede af, hvordan barnepige Sara Svensson nærmeste blev hjernevasket af præsten.

  Hun fortalte, at den dengang 32-årige Helge Fossmo, udnyttede hende seksuelt og beordrede hende til at udføre ordrer efter anvisning fra Gud.

  - Det afhang af mig at sørge for, at præstens hustru kom i himmelen, sagde Sara Svensson dengang.

  Svensson blev dømt til psykiatrisk behandling og kom ud i 2011.

  Helge Fossmo fik i 2019 nedsat sin straf fra livstid til 26 års fængsel. Det er normalt i Sverige, at man kan blive prøveløsladt efter at have afsonet to tredjedele af sin straf.

 22. I går kl. 13:19

  Buddhistiske munke siger farvel til topskikkelse ved begravelsesceremoni

  • Munke beder foran Thich Nhat Hanhs jordiske rester i byen Hue i Vietnam. (Foto: NHAC NGUYEN © Ritzau Scanpix)
  • Buddhistiske munke bærer Thich Nhat Hanhs legeme under hans begravelsesceremoni. (Foto: NHAC NGUYEN © Ritzau Scanpix)
  • Mange munke er mødt frem op at sige farvel til Thich Nhat Hanh. (Foto: NHAC NGUYEN © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  En af de mest indflydelsesrige personligheder inden for buddhismen, munken Thich Nhat Hanh, døde i går.

  Han gik bort i en alder af 95 år, og bliver i dag begravet efter traditionel skik.

  Thich Nhat Hanh sov stille ind i et tempel i byen Hue, der er Vietnams buddhistiske højborg.

  Han blev betragtet som den næststørste skikkelse i det buddhistiske samfund, kun overgået af Dalai Lama.

 23. I går kl. 12:44

  Dramaet om 2.000 hamsteres skæbne fortsætter: Endnu en gnaver er testet positiv for covid-19

  Man kunne fristes til at sige hamstergate, for dramaet om over 2.000 hamsteres skæbne i Hongkong fortsætter.

  Endnu en hamster er testet positiv for covid-19 og går en trist skæbne i møde, skriver Reuters.

  I tirsdags beordrede embedsmænd, at tusindvis af hamstere fra en kæledyrsbutik skulle aflives, efter flere af dem havde fået corona.

  Myndighederne bad borgere, som havde købt en lille gnaver efter 22. december om at indlevere dem, så de kunne aflives.

  Det fik flere borgere til at melde sig til at adoptere en hamster, så de ikke skulle sige farvel til tilværelsen i hamsterhjulet.

  Hongkongs regeringleder, Carrie Lam, var i går også ude at forsvare beslutningen om masseaflivningen, da myndighederne frygter, at virussen skal sprede sig til mennesker - selvom flere forskere har sagt, at der ikke er bevis for overførsel.

  - Jeg forstår, at kæledyrsejere er utilfredse... den største offentlige interesse er at kontrollere pandemien, sagde hun ifølge BBC.

  • Hamsteren 'Ring' er en af de heldige, som har fået et nyt hjem. (Foto: BERTHA WANG © Ritzau Scanpix)
  • Cheung er en af de borgere, som har adopteret en af de over 2.000 hamstere, der så en mørk fremtid i møde. Mange borgere har udtrykt deres utilfredshed. Tusindvis har skrevet under på en underskriftsindsamling mod aflivningen, og tusinder flere har tilbudt på sociale medier at redde kæledyrene. (Foto: BERTHA WANG © Ritzau Scanpix)
  • Dyr - som hunde, katte, mink og gnavere, kan godt blive smittet med corona, men der er ingen klare beviser for, at kæledyr nemt kan overføre infektionen til mennesker. (Foto: TYRONE SIU © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 24. I går kl. 11:57

  Finland stemmer til første regionsrådsvalg i historien

  De finske vælgere har for første gang muligheden for at afgive deres stemme ved et regionsrådsvalg. Det sker, når der på grund af en ny reform skal sammensættes 21 nye regionsråd til 21 nyoprettede regioner, skriver Ritzau.

  Regionerne skal overtage ansvaret for blandt andet sundhedsvæsenet, sociale tjenester og beredskabsvæsenet fra landets 310 kommuner - lidt som man kender det fra regionerne i Danmark.

  Den finske valgprofessor Markku Jokisipilä forudser dog, at stemmeprocenten kan blive relativt lav.

  - 50 procent er en ret kritisk tærskel. Når der er flere, der bliver væk, end der stemmer, rejser det nogle spørgsmål om den internationale legitimitet ved den valgte forsamling, siger han ifølge Ritzau til det finske medie Yle.

 25. I går kl. 11:50

  Kristian Thulesen Dahl kritiserer Kjærsgaard: Hun vil sidde i baggrunden og styre tingene

  Der har været kold luft mellem DF's afgående formand Kristian Thulesen Dahl og partistifter Pia Kjærsgaard forud for formandsopgøret i Herning i dag.

  Og nu kritiserer Kristian Thulesen Dahl igen Pia Kjærsgaard for at blande sig for meget.

  - Det har ikke været nemt hele vejen igennem, siger han og uddyber:

  - Det er ikke nogen hemmelighed, at Pia – også i de senere år – har haft lyst til at sidde i baggrunden og styre tingene. Og det skaber en masse forvirring. Jeg tror, at det ville være godt for partiet, hvis vi rent faktisk er parate til at lade næste geled tage over og lede partiet.

  Kristian Thulesen Dahl har allerede opfordret Pia Kjærsgaard til at holde sig ude af partiets ledelse, når hans efterfølger tager over.

  Dansk Folkeparti finder sin nye formand i eftermiddag, hvor de delegerede skal vælge mellem tre kandidater: Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen og Martin Henriksen.

 26. I går kl. 11:42

  Hollandsk EM-topscorer testes positiv før møde med Danmark

  Hollands håndbolddrømme må lide et lille knæk før mødet mod de danske håndboldherrer i morgen ved EM's mellemrunde.

  EM-topscoreren Kay Smits er nemlig testet positiv for coronavirus. Det oplyser Hollands Håndboldforbund.

  Udover topscoreren, der har scoret 45 mål ved slutrunden, har spillerne Samir Benghanem og Jasper Adams og en fysioterapeut i den hollandske stab også afleveret en positiv coronatest.

  I den danske lejr har ingen nye spillere eller ledere fået et positivt testsvar efter seneste PCR-test. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund på sin Twitter-profil.

  Danmark møder Holland mandag klokken 18. Kampen kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV2.

 27. I går kl. 11:31

  Mindst 87 døde i Yemen i luftangreb, melder Læger uden Grænser

  Mindst 87 er døde og 266 sårede efter det luftangreb, der fredag ramte et fængsel i Yemens nordlige Saada-provins. Konflikten i Yemen begyndte i 2014, da de iransk støttede houthier indtog hovedstaden Sanaa og store dele af det nordlige Yemen, hvilket tvang regeringen til at flygte mod syd og derefter i eksil i Saudi-Arabien. Det skriver nyhedsbureauet AP. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)

  I det krigshærgede Yemen er yderligere fem døde bjærget fra murbrokkerne af det fængselsanlæg, der fredag blev ramt af et luftangreb fra den saudi-ledede koalition.

  Dermed bringes dødstallet op på mindst 87, oplyser nedhjælpsorganisationen Læger uden Grænser ifølge nyhedsbureauet AP.

  Ahmed Mahat, leder af Læger uden Grænsers mission i landet siger, at redningsfolkene sent lørdag afsluttede deres eftersøgningsarbejde på stedet for fængslet i Yemens nordlige Saada-provins. Området er en højborg for Houthi-oprørerne og ligger på grænsen til Saudi-Arabien.

  266 mennesker blev såret i luftangrebet, oplyser Ahmed Mahat.

  Samtidig er internetadgangen i landet stort set nede på grund af endnu et luftangreb.

 28. I går kl. 11:06

  Kristian Thulesen Dahl: Messerschmidt vil give mig den mindste rolle i DF

  Flere medlemmer af Dansk Folkepartis 16 personer store folketingsgruppe har tilkendegivet, hvilken kandidat de helst ser overtage formandsposten i partiet.

  Afgående formand Kristian Thulesen Dahl har derimod holdt kortene tæt ind til kroppen, men inden det ekstraordinære årsmøde i Herning, kommer han med en stikpille til Morten Messerschmidt.

  Thulesen Dahl spår nemlig, at han fremtid i partiet ser sortest ud, hvis Messerschmidt overtager stafetten:

  - Morten er den formand, der nok har proklameret den mindste rolle til mig, mens Merete og Martin har sagt, at de meget gerne vil bruge mine kompetencer, siger han.

  Det er Dansk Folkepartis delegerede, der i eftermiddag skal stemme om, hvem der skal være den tredje formand i partiets historie. Valget står mellem Merete Dea Larsen, Martin Henriksen og Morten Messerschmidt.

  - Når de delegerede skal tage stilling til den samlede pakke i forhold til de tre kandidater, afvejer de selvfølgelig de her ting. Hvad de så når frem til, det må vi alle sammen respektere, afslutter Kristian Thulesen Dahl.

  Han deltager ikke selv i mødet, da han har været smittet med corona.

 29. I går kl. 10:40

  Sundhedsstyrelsen kommer med retningslinje: Coronasmittede partnere må godt være med til fødsel

  Hvis coronatesten er positiv, må partneren blive hjemme fra fødslen i nogle regioner. I andre må den smittede partner godt komme med ind på fødegangen.

  Det er uhensigtsmæssigt at have forskellige regler, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, som nu kommer en retningslinje.

  - Det bliver fremadrettet sådan, at Sundhedsstyrelsen udgiver en retningslinje, hvor der vil stå, at som udgangspunkt skal smittede partnere have lov til at deltage ved fødsler, siger Bolette Søborg, enhedschef og overlæg i Sundhedsstyrelsen.

  Sundhedsstyrelsen har været opmærksom på problemet, da de har fået henvendelser fra borgere.

  Den nye retningslinje vil være gældende fra den kommende uge, fortæller Bolette Søborg.

  Som det ser ud i øjeblikket, må smittede partnere ikke komme med ind på fødegangen i Region Hovedstaden, Region Nordjylland og som udgangspunkt også i Region Syddanmark.

 30. I går kl. 10:36

  Canadisk snowboarder slår egen vild rekord

  Den canadiske snowboarder Mark McMorris har natten til søndag slået fast, at han hører til blandt de absolut største stjerner inden for vintersport.

  Ved årets vinter-X Games i amerikanske Aspen sikrede han sig en guldmedalje i slopestyle-konkurrencen, hvor udøverne scorer point ved at lave tricks på hop og såkaldte rails.

  Men ikke nok med det så slog han også sin egen rekord for flest vundne medaljer nogensinde ved vinterudgaven af ekstremsportsbegivenheden. Ud af de 21 medaljer, den 28-årige canadier har vundet, har 10 af dem været af guld.

  X games startede d. 21 januar og slutter i dag.

 31. I går kl. 09:14

  Pfizer arbejder mod en årlig coronavaccine frem for hyppig revaccination

  De seneste år har vi rullet ærmet op og fået stukket nålen i armen med et skud coronavaccine.

  Medicinalvirksomheden Pfizer arbejder mod at producere en årlig vaccine, så vi ikke skal have et boosterstik så ofte.

  Det sagde medicinalfirmaets administrerende direktør, Albert Bourla, i et interview i går med den israelske tv-station N12 News.

  I interviewet bliver den administrerende direktør spurgt, om han tror, at revaccination hver fjerde til femte måned bliver en realitet fremover.

  - Det vil ikke være et godt scenarie. Det, jeg håber, er, at vi vil have en vaccine, som du vil modtage en gang om året, siger Albert Bourla.

  I Danmark er særligt sårbare grupper blevet tilbudt et fjerde vaccinestik, men myndighederne har ikke meldt ud, om det også kan blive en realitet for resten af befolkningen.

 32. I går kl. 08:57

  Kedelig årsdag: Wuhan gik i corona-lockdown i dag for to år siden

  Det er nok ikke et jubilæum, der vækker særlig meget begejstring.

  Men dagen i dag markerer den anden årsdag for nedlukningen af den centralkinesiske by Wuhan, hvor coronavirussen først blev opdaget. Det skriver nyhedsbureauet AP.

  På den 23. januar 2020 kunne kinesiske statsmedier meddele, at byen ville lukke udgående fly og tog i et forsøg på at standse spredningen af en ny virus, der havde kostet 17 mennesker livet og gjort hundredvis af andre syge.

  Samme dag lød det fra Verdenssundhedsorganisationen WHO, at virussygdommen endnu ikke var en global sundhedskrise, men "den kan endnu blive det".

  Siden da har Kina ført en striks coronapolitik med massetest og nedlukninger i byområder for at bremse spredningen af corona.

  I øjeblikket er de tre kinesiske byer Xi'an, Anyang og Tianjin i lockdown. Landets nationale sundhedskommission har rapporteret om i alt 4-636 dødsfald som følge af virussen i løbet af de sidste to år.

 33. I går kl. 08:28

  Forskellige coronareglerregionernes fødegange frustrerer

  Er din partner coronasmittet, og er fødslen op over? Så er det op til den region, I bor i, om din partner må være med til fødslen.

  DR har spurgt alle fem regioner, hvad deres retningslinjer i forhold til at lukke coronapositive partnere ind på fødegangene er.

  I Region Hovedstaden og Region Nordjylland må smittede partnere ikke komme med til fødsler, og udgangspunktet er det samme i Region Syddanmark. I Region Sjælland er de smittede partnere derimod velkomne, og det er de også i de fleste tilfælde i Region Midtjylland.

  Og det skaber frustration, at reglerne varierer. Hos Forældre & Fødsel, der er interesseorganisation for de fødende, kalder man manglen på fælles retningslinjer for hele landet "noget rod".

 34. I går kl. 08:18

  Clara Tausons makker er blevet testet positiv for corona

  Tennisboldene suser over banen, og coronatest bliver foretaget på stribe.

  Den belgiske tennisspiller Alison Van Uytvanck er blevet testet positiv for corona, efter at hun har deltaget i Australian Open.

  Det skriver hun på Instagram.

  - Min exit-test i Melbourne for at kunne rejse tilbage til Belgien var positiv.

  - Jeg er isoleret og følger alle retningslinjer. Jeg har meget milde symptomer og ser frem til at komme endnu stærkere tilbage, skriver Alison Van Uytvanck.

  Hun deltog blandt andet i doubleturneringen sammen med danske Clara Tauson, og duoen tabte i første runde efter en kamp i tre sæt.

  Tauson deltog også i damesingle. Hun nåede til tredje runde, hvor hun natten til lørdag dansk tid tabte til amerikaneren Danielle Collins.

  Alison Van Uytvanck deltog også i single og nåede til anden runde.

 35. I går kl. 08:04

  Gråvejr over det meste af landet

  Det er januar, og det fornægter sig ikke. Det kommende døgn får de fleste steder gråt og diset vejr og mulighed for lokal tåge eller finregn. Det skriver DMI.

  Dagtemperaturen ligger mellem tre og otte grader, køligst bliver det på Bornholm. I nat mellem tre og seks graders varme. Vinden bliver svag til jævn omkring vest, i den nordvestlige del af landet ved kysterne stedvis frisk eller hård vind.

 36. I går kl. 07:49

  Messerschmidt bliver i Dansk Folkeparti uanset udfald af formandskamp

  Næstformanden vil meget gerne være formand.

  Og om det er muligt, bliver vi klogere på i eftermiddag. Morten Messerschmidt (DF) kæmper mod to andre formandskandidater, Merete Dea Larsen og Martin Henriksen, om at blive den næste formand i Dansk Folkeparti.

  Henriksen og Messerschmidt har bekriget hinanden, men selv hvis det skulle glippe at blive formand, forsikrer Messerschmidt, at han bliver i partiet. Også hvis formanden hedder Henriksen til efternavn.

  - Jeg har været medlem af DF i 25 år, og jeg skal bæres ud. Jeg kommer ikke til at forlade DF. Heller ikke, selv om de delegerede vælger en anden formand, siger Messerschmidt til Ritzau.

  Henriksen har allerede udtalt, at Messerschmidt ikke får en plads i DF's ledelse, hvis Henriksen bliver formand.

 37. I går kl. 07:34

  Udtalelsen kostede ham stillingen: Nu må chefen for den tyske flåde finde et andet job

  Chefen for den tyske flåde, Kay-Achim Schönbach, har skabt en mindre diplomatisk krise mellem Tyskland og Ukraine, og det koster ham jobbet.

  Det skyldes en udtalelse om Rusland.

  Under et besøg i Indien gav han i et foredrag sit syn på det store land mod øst og dets leder, Vladimir Putin. Her sagde han, at Putin fortjener mere respekt.

  Situationen på Krim-halvøen, som Rusland har annekteret, omtalte han også i en bramfri tone.

  - Den er tabt. Den kommer aldrig tilbage til Ukraine. Det er et faktum, sagde han i følge Reuters.

  Det skabte vrede i Ukraine, og det går stik imod den officielle tyske holdning. Kay-Achim Schönbach har efterfølgende undskyldt.

  Det skulle vise sig ikke at være nok, og han har nu bedt forsvarsministeren om fjerne ham fra posten, skriver Reuters.

 38. I går kl. 07:18

  New Zealands premierminister aflyser sit eget bryllup efter nye coronarestriktioner

  Det er så yndigt at følges ad.

  Men på grund af en bølge af omikronsmitte i New Zealand må landets premierminister Jacinda Ardern vente lidt endnu.

  Meldingen kom på et coronapressemøde tidligere i dag, hvor premierministeren kunne fortælle, at der var blevet registreret ni tilfælde af omikronvarianten blandt en familie, der var rejst fra Nordøen til Sydøen i New Zealand for at deltage i et bryllup. Det skriver CNN.

  Det fik landets regering til at indføre nye restriktioner fra midnat søndag om blandt andet øget krav til brug af mundbind og begrænsninger på forsamlinger.

  "Sådan er livet," sagde premierministeren som svar på, hvordan hun havde det med aflysningen af brylluppet.

  - Mit bryllup vil ikke blive gennemført, men jeg slutter mig bare til mange andre newzealændere, der har haft en sådan oplevelse som følge af pandemien.

 39. I går kl. 07:04

  Rygeafvænning til slemt syge går op i røg

  Det med at lægge smøgerne på hylden for altid, er for mange svært - måske næsten umuligt.

  For patienter med blodprop i hjertet eller åreforkalkning er det dog lige så effektivt at kvitte cigaretterne, som det er få behandling.

  - Rygning er den faktor, som har allerstørst positiv effekt på overlevelse ud af alle de risikofaktorer, man kan ændre på. Rygestop er mere effektivt end behandling af forhøjet blodtryk eller kolesterol, siger Ann Bovin, formand for Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase i Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram, RKKP.

  De seneste fem år har tre ud af fire af patienterne med alvorlige diagnoser som blodprop i hjertet og åreforkalkning af hjertets kranspulsårer valgt at ryge videre, viser nye tal fra RKKP.

  Mere præcist faldt antallet af rygere, der valgte at stoppe i forbindelse med behandlingen fra 50 procent til 26,9 procent. Det er det laveste niveau i alle de år, patienternes rygestop er blevet målt.

 40. I går kl. 06:51

  Medlem af Taliban-delegation kobles til norsk journalists død

  I går landede en delegation af medlemmer fra den militante bevægelse Taliban i Norge. I dag mødes de så med den norske regering.

  Et af medlemmerne bliver koblet til et dødeligt angreb på et hotel i 2008, hvor en norsk journalist mistede livet.

  Medlemmet er bror til lederen af Haqqani-netværket, som stod bag angrebet på hotellet Serena i den afghanske hovedstad, Kabul, i 2008.

  Ifølge NRK er manden, Anas Haqqani, på USA's sorte liste for at have forbindelse til terroraktiviteter.

  Også en embedsmand fra det norske udenrigsministerium blev såret under angrebet, mens fem andre blev dræbt.

  Taliban skal efter planen tale om blandt andet nødhjælp og menneskerettigheder med de vestlige repræsentanter.

 41. I går kl. 06:40

  Elbæk erkender svigt som bidrog til Alternativets fald i ny bog

  I 2015 stormede Alternativet ind på Christiansborg, året efter dansede partileder Uffe Elbæk til 'Love is in the air', men til sidst blev det en dramatisk og brat afslutning for stifter og formand i Alternativet, Uffe Elbæk.

  Flere gange har Uffe Elbæk været konfliktsky og sat sig selv skakmat i betændte politiske situationer. Det erkender han i en ny bog om sit liv i og udenfor politik.

  I bogen "Et liv" beskriver han blandt andet, at han skulle have konfronteret Josephine Fock lang tidligere fremfor at lade konflikten vokse.

  Derudover italesætter han, at det var 'naivt', at partiet lavede et valg, hvor alle kunne stille op som formandskandidat, selv om de internt var klar over beskyldninger mod Josephine Fock om krænkende adfærd over for ansatte.

  Bogen udgives af forlaget Ti Vilde Heste og udkommer på fredag.

 42. I går kl. 06:19

  Tyrkisk journalist anholdt for at fornærme præsident Erdogan

  En tyrkisk domstol har fængslet en kendte journalist Sedef Kabas for angiveligt at have fornærmet landets præsident.

  Sedef Kabas blev anholdt i går i Istanbul, og en domstol har besluttet at fængsle hende forud for en retssag. Det skriver Ritzau.

  Hun bliver beskyldt for at rette skytset mod præsident Recep Tayyip Erdogan med et ordsprog, som hun citerede på direkte tv og senere gentog på Twitter, skriver BBC.

  Anklagen kan give en fængselsstraf på mellem et og fire år, men Kabas nægter sig skyldig.

  På Twitter fordømmer Erdogans talskvinde, Fahrettin Altun, journalisten.

  Ifølge Tyrkiets journalistforbund er anholdelsen "et alvorligt angreb på ytringsfriheden".

  Tusindvis af mennesker er blevet anklaget for at fornærme Erdogan, siden han blev præsident. I 2020 blev der indgivet mere end 31.000 lignende sager, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

 43. I går kl. 00:00

  Storbritannien: Putin har planer om at indsætte en pro-russisk leder i Ukraine

  Rusland har planer om at gennemføre et kup i Ukraine, der skal føre til, at en person med sympati for Rusland overtager regeringsmagten.

  Sådan lyder den opsigtsvækkende anklage fra den britiske regering, skriver BBC.

  Briterne peger endda på Jevgenij Murajev, der sidder i det ukrainske parlament, som en potentiel kandidat.

  - Den information, der offentliggøres i dag, viser omfanget af de russiske aktiviteter, der skal være med til at træde Ukraine under fode, og den giver indsigt i den måde, som Kreml (den russiske regering, red.) tænker på, siger udenrigsminister Liz Truss i en meddelelse.

  Rusland har opmarcheret 100.000 soldater ved grænsen til Ukraine, men afviser, at målet skulle være en invasion af nabolandet.

 44. 22. jan kl. 23:16

  Edward Snowden om dansk spionsag: 'Det handler ikke om at beskytte staten eller folket'

  Den verdenskendte aktivist og whistleblower Edward Snowden er ikke imponeret over den sag, der udspiller sig med Forsvarets Efterretningstjeneste i en hovedrolle.

  Snowden lækkede i 2013 utallige efterretningsoplysninger, som blandt andet blotlagde global overvågning af den amerikanske efterretningstjeneste NSA, som også menes at være en del af den danske sag.

  - Idéen om, at de her programmer skal holdes hemmelige, handler i virkeligheden om at undgå, at magthaverne kan holdes ansvarlige. Det handler ikke om at beskytte staten eller folket, siger Edward Snowden til Politiken.

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser kritikken fra Edward Snowden, skriver Politiken.

  Edward Snowden mener ikke, at det kan betegnes som en hemmelighed, at NSA og FE har et samarbejde om at aflytte internetkabler. (Arkivfoto fra 2015) (Foto: The Guardian © Scanpix Denmark)
 45. 22. jan kl. 22:01

  Tysklands flådechef trækker sig efter kommentarer om Putin og Krim-halvøen

  Chefen for den tyske flåde, Kay-Achim Schönbach, har skabt en mindre diplomatisk krise mellem Tyskland og Ukraine med udtalelser om Rusland, og det koster ham jobbet.

  Under et besøg i Indien gav han i et foredrag sit syn på det store land mod øst og dets leder, Vladimir Putin, som han mener fortjener mere respekt, end han får.

  Situationen på Krim-halvøen, som Rusland har annekteret, omtalte han også i en bramfri tone.

  - Den er tabt. Den kommer aldrig tilbage (til Ukraine, red.). Det er et faktum, sagde han.

  Det skabte vrede i Ukraine, og det går stik imod den officielle tyske holdning. Kay-Achim Schönbach har efterfølgende undskyldt.

  Det skulle vise sig ikke at være nok, og han har nu bedt forsvarsministeren om fjerne ham fra posten, skriver Reuters.

 46. 22. jan kl. 21:59

  Kroaterne kæmpede for EM-livet, men Danmark vinder for femte gang i træk

  Mathias Gidsel scorede fem gange mod Kroatien. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  For den neutrale seer var mellemrundeopgøret ved EM mellem Danmark og Kroatien en sand fornøjelse.

  Selvom kroaterne under slutrunden har været hårdt ramt af coronasmitte og senest tabte med seks mål til Montenegro, viste de lørdag aften, hvorfor man aldrig kan afskrive dem i vigtige kampe.

  Ubejsrede Danmark var ganske vist foran igennem hele opgøret, men det lykkedes aldrig at slå det afgørende hul, og derfor lå overraskelsen til det sidste og lurede.

  Men Nikolaj Jacobsens tropper holdt hovedet koldt og sikrede med sejren på 27-25 et fantastisk udgangspunkt til de sidste to mellemrundekampe.

  Mandag venter Holland, og onsdag spiller Danmark mod Frankrig, inden der i weekenden er eventuel semifinale.

  Mikkel Hansen blev dansk topscorer med otte mål.

 47. 22. jan kl. 20:40

  Taliban-delegation er ankommet til Oslo

  Den afghanske delegation er landet i Oslo. (Foto: TERJE BENDIKSBY © Ritzau Scanpix)

  Et fly med højtstående medlemmer af Talibans regering i Afghanistan er landet i Gardermoen Lufthavn i Oslo.

  Delegationen ledes af udenrigsminister Amir Khan Muttaqi, men med om bord var også Anas Haqqani, der tidligere blev anset for at være terrorist af USA.

  De er inviteret af den norske regering, der håber at kunne bidrage til at afværge den humanitære katastrofe, der udspiller sig i Afghanistan i øjeblikket.

  - Jeg vil takke Norge for invitationen, og for at de har sendt et privatfly for at hente os. Vi skal møde norske myndigheder, amerikanske og europæiske diplomater. Vi skal også møde afghanere, sagde udenrigsminister Muttaqi, lige inden flyet lettede fra Kabul.

 48. 22. jan kl. 19:37

  Fransk vovehals er druknet i forsøget på at krydse Atlanterhavet i robåd

  Jean-Jaques Savin sidste år i sin robåd. (Foto: PHILIPPE LOPEZ © Ritzau Scanpix)

  Jean-Jaques Savin var tilsyneladende ikke en mand, der lod sig mærke af sin alder.

  Ved nytår indledte den 75-årige franskmand et forsøg på at krydse Atlanterhavet i en robåd, men desværre endte eventyret med at koste ham livet.

  Portugals kystvagt fandt fredag Jean-Jacques Savins robåd med bunden i vejret ud for øgruppen Azorerne, skriver Ritzau.

  I dag lykkedes det så portugisiske dykkere at lokalisere den franske eventyrer, der lå død i kahytten på den lille båd.

  I 2019 krydsede Jean-Jaques Savin Atlanterhavet i en tøndeformet kapsel, som blev drevet frem udelukkende af havstrømme.

 49. 22. jan kl. 18:55

  Voldsomme kampe mellem kurdiske styrker og Islamisk Stat i Syrien

  Kampene har sendt tusindvis af indbyggere på flugt fra Hasakeh og omegn. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  For tredje dag i træk er der lørdag voldsomme kampe mellem Islamisk Stat (IS) og kurdiske styrker i det nordlige Syrien.

  Mindst 89 mennesker er dræbt, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der følger situationen i landet.

  - Mindst 28 medlemmer af de kurdiske sikkerhedsstyrker, fem civile og 56 medlemmer af IS er dræbt, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af Sohr.

  Kampene begyndte torsdag, efter at Islamisk Stat havde angrebet et fængsel i byen Hasakeh, hvor 3.500 formodede IS-medlemmer sad indsat. En del flygtede og er stadig på fri fod.

  Kurdiske styrker har efterfølgende omringet fængslet med hjælp fra amerikanske fly, skriver Ritzau.

 50. 22. jan kl. 18:32

  Den første sending af militær nødhjælp fra USA er landet i Ukraine

  Den første sending fra USA til Ukraine er landet. (Foto: Fra Twitter © USA's ambassade i Kijev)

  90 ton militær nødhjælp er ankommet til Ukraine.

  Det er den første sending af militær nødhjælp, som USA's præsident, Joe Biden, for nylig godkendte. Med i lasten er blandt andet ammunition til de ukrainske tropper, der er opmarcheret ved grænsen til Rusland.

  Ifølge den amerikanske ambassade i Kijev viser hjælpen USA's faste støtte til Ukraines ret til at beskytte sig selv.

  - USA vil fortsætte med at levere lignende støtte til Ukraines militæt i dets igangværende indsats for at beskytte Ukraines suverænitet og territoriale integritet imod russisk aggression, lyder det på Facebook ifølge BBC.

  Rusland har afvist, at en invasion af Ukraine skulle være forestående.

Mere fra dr.dk