Seneste nyt
25. jun kl. 14:25

Norsk efterretningschef om skyderi i Oslo: 'Det var en ekstrem, islamistisk terroraktion'

Det var en ekstrem, islamistisk terroraktion, da en mand i nat skød og dræbte to personer og sårede 21 i det centrale Oslo.

- Der arbejdes på at afklare graden af ideologisk motivation og tilknytning til andre ekstremister eller tilhørende netværk, siger fungerende PST-chef, Roger Berg på et pressemøde.

- Vi har særligt fokus fra vores side på at undgå eventuelt fremtidige handlinger, som kan følge efter denne forfærdeligt tragiske hændelse i Oslo i nat.

Trusselsniveauet for terror bliver derfor nu hævet fra niveau 3, moderat, til niveau 5, ekstraordinært. Det er højeste trusselsniveau.

Seneste nyt

 1. 7 min. siden

  Silkeborg slår tandløse AaB på hjemmebane

  Silkeborg slog mandag aften AaB med 3-1. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Mandagens superligaopgør bød på en duel mellem top og bund, da Silkeborg på hjemmebane tog i mod AaB. Kampen sluttede 3-1 til hjemmeholdet.

  Silkeborg bragte sig foran 1-0 i første halvleg efter et selvmål af AaB's Mathias Ross. Den føring blev fordoblet efter en times spil af Nicolai Vallys.

  Spændingen opstod for en stund, da AaB's Kasper Kusk med et sjældent hovedstødsmål fik reduceret til 2-1 efter 85 minutter. Men den forsvandt endegyldigt, da nyindkøbte Tonni Adamsen lukkede opgøret til 3-1 via en friløber.

  AaB er dermed fortsat uden sejr i sæsonen og ligger efter runden på en 11.-plads med blot ét enkelt point.

  Silkeborg holder til gengæld snor i toppen, hvor de lige nu indtager rækkens andenplads med 10 point.

 2. 46 min. siden

  Gregory McMichael får som sin søn også livstid for hadforbrydelse mod Ahmaud Arbery

  Arkivfoto. 66-årige Gregory McMichael har også fået en livstidsdom for hadforbrydelsen mod Ahmaud Arbery. Han afsoner allerede en livstidsdom, da han i november 2021 blev kendt skyldig for drabet. (Foto: OCTAVIO JONES © Ritzau Scanpix)

  Det er ikke kun 36-årig Travis McMichael, der skal sidde livstid for hadforbrydelsen mod 25-årige Ahmaud Arbery.

  Travis' far, Gregory McMichael, der er pensioneret politibetjent, har fået samme dom som sin søn for det racistiske drab. Det skriver Reuters.

  Begge mænd afsoner allerede livstidsdomme uden mulighed for prøveløsladelse efter at være blevet dømt for Arberys mord i en statsretssag i november sidste år.

  Deres nabo, William Bryan, mangler at få sin dom. Han filmede drabet på sin telefon og offentliggjorde efterfølgende optagelserne.

  Under sidste års retssag om drabet hævdede de tre anklagede mænd, at de handlede i selvforsvar. Arbery var løbet forbi deres indkørsel, og fordi der havde været flere indbrud i kvarteret, var de i deres gode ret til at skyde, lød forsvaret under retssagen.

 3. I dag kl. 20:04

  USA annoncerer våbenhjælp til Ukraine for yderligere én milliard dollar

  USA sender våben og andet militærudstyr for yderligere en milliard dollar til Ukraine.

  Det oplyser en talsmand for USA's forsvarsministerium, Pentagon, i dag ifølge Reuters.

  Våbenhjælpen indebærer blandt andet en stor mængde ammunition til en række af de missilsystemer, som USA tidligere har bidraget med, samt op mod 50 pansrede køretøjer til sygetransport.

  Det nye våbenbidrag bringer USA's samlede bidrag til Ukraine op på omtrent 8,8 milliarder dollar siden Ruslands invasion 24. februar.

 4. I dag kl. 19:53

  Cathrine Laudrup-Dufour får VM-sølv i Herning

  Cathrine Laudrup-Dufour er ny verdensmester i dressur. (Foto: FRISO GENTSCH © Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Cathrine Laudrup-Dufour var tæt på dressur-guldet til VM i ridesport i Herning. Men på målstregen måtte hun akkurat se sig slået af briten Charlotte Fry.

  Dermed blev det til sølv til den danske stjerne, som ellers var udråbt til at være favorit til førstepladsen.

  Cathrine Laudrup-Dufours samlede score endte på 81,322 procent, men Fry havde bare et ekstra niveau på dagen og kunne stige af hesten med en svimlende score på 82,508 procent.

  Det er Laudrup-Dufours anden medalje ved VM i ridesport i Herning.

  I går vandt hun nemlig guld med det danske hold bestående af Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og hende selv.

  Laudrup-Dufour var den eneste dansker, der sikrede sig en medalje på dagen.

 5. I dag kl. 19:42

  Det første skib med ukrainsk korn er ankommet til sin endelige destination

  • Indtil videre er omkring 243.000 ton korn blevet eksporteret fra Ukraine på syv skibe siden den første afgang 1. august. (Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/RITZAU SCANPIX)
  • Her læses kornene af skibet. (Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/RITZAU SCANPIX)
  • Razoni, som var det første skib til at afgå, skulle efter planen ankomme til Libanon søndag, men ligger i øjeblikket for anker ud for Tyrkiets sydkyst. (Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/RITZAU SCANPIX)
  1 / 3

  Et skib fyldt med korn fra Ukraine er i dag ankommet til Tyrkiet, hvor det skal læsse kornet af.

  Dermed er det det første skib med ukrainsk korn, der ankommer til sin destination, siden Rusland og Ukraine den 22. juli indgik en aftale om eksport af de cirka 20 millioner ton korn, der har været fanget i Ukraine siden Ruslands invasion af landet.

  Det skriver Reuters.

  Skibet, der hedder Polarnet og sejler under tyrkisk flag, var dog ikke det første, der stævnede ud af en ukrainsk havn, men er altså det første, der når den endelige destination.

 6. I dag kl. 19:24

  Arbejdstilsynet retter skarp kritik af arbejdsmiljøkunstmuseet Arken

  Først fik ledelsen på kunstmuseet Arken klar besked på at rette op på et arbejdsmiljø med "grådlabile" og "pressede" medarbejdere i museets kunstafdeling.

  Efterfølgende fik kommunikations- og undervisningsafdelingen en påtale af Arbejdstilsynet for et arbejdsmiljø præget af konflikter og sygemeldinger.

  Og det slutter ikke der, for kunstmuseet har fået sit tredje påbud i år om at få styr på arbejdsmiljøet. Denne gang gælder det hele museet, der har 105 ansatte.

  Hvis museet ikke handler, øger det de "ansattes risiko for at få stress og stressrelaterede sygdomme som for eksempel angst, depression og hjerte-kar-sygdomme samt for i nogle tilfælde at udvikle posttraumatisk belastningsreaktion (ptsd)," står der i påbuddet fra Arbejdstilsynet, som Politiken har fået aktindsigt i.

  Eva Hofman-Bang, der er bestyrelsesformand for Arken, siger, at arbejdet med at rette op på problemerne er i fuld gang.

  - Det er meget alvorligt, og det kommer vi til at forholde os til, og det har vi også gjort.

  Arken har perioden frem til 1. februar til at efterkomme påbuddet.

 7. I dag kl. 19:06

  Nyborg Kommune vil fyre sygemeldt kommunaldirektør

  Nyborg Kommune vil fyre sin mangeårige kommunaldirektør, Lars Svenningsen, som i øjeblikket er sygemeldt med stress.

  Det meddeler Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.

  - Det er kommunaldirektørens længerevarende sygefravær og konsekvenserne heraf, der er baggrunden for at processen nu sættes i gang, står det i pressemeddelelsen.

  Lars Svenningsen blev sygemeldt i februar, et par måneder efter at Nyborg Kommune fyrede sin vicekommunaldirektør, Søren Møllegaard, som havde optrådt upassende til en julefrokost.

  Kommunaldirektøren vendte kortvarigt tilbage til sit arbejde, men blev så sygemeldt igen på ubestemt tid i maj.

  Kommunaldirektørens forestående afsked kommer samtidig med, at byrådet i Nyborg i morgen præsenteres for en længe ventet rapport om ledelseskulturen i kommunen.

  Men ifølge Nyborg Kommune har den forestående afskedigelse af kommunaldirektør Lars Svenningsen ikke nogen direkte sammenhæng med kulturanalysen.

  Nyborg Kommunes byråd vil på et møde i løbet af august træffe den endelige beslutning om det fremtidige samarbejde.

 8. I dag kl. 18:45

  36-årige mand får livstid for hadforbrydelse mod sort jogger

  En dommer i delstaten Georgia i USA har idømt Travis McMichael fængsel på livstid i sagen om drabet på Ahmaud Arbery, en sort mand, som blev dræbt af skud under en løbetur i 2020.

  - Du gjorde det på grund af hr. Arberys hudfarve, sagde dommeren ifølge Reuters.

  Travis McMichaels 66-årige far, Gregory McMichael, og deres nabo William Bryan er også dømt for drabet.

  De blev i februar også kendt skyldige i at have angrebet Arbery på grund af hans hudfarve. De to ventes at få deres straf senere i dag.

  Under sidste års retssag om drabet hævdede de tre anklagede mænd, at de handlede i selvforsvar.

  Arbery var løbet forbi deres indkørsel, og fordi der havde været flere indbrud i kvarteret, var de i deres gode ret til at skyde, lød forsvaret under retssagen.

  • Travis McMichael skal sidde i fængsel på livstid efter drabet. Hans far er ligeledes dømt for drabet, og det er deres nabo også. Han filmede drabet på sin telefon og offentliggjorde efterfølgende optagelserne. (Foto: STEPHEN B. MORTON © Ritzau Scanpix)
  • Gregory McMichael og Travis McMichael, der er pensioneret politibetjent, forsvarede skyderiet med, at de troede, at Ahmaud Arbery forsøgte at bryde ind på en byggeplads. Et nævneting har afgjort, at der var tale om en hadforbrydelse, da de jagtede og dræbte ham. (Foto: Handout . © Ritzau Scanpix)
  • Drabet på Ahmaud Arbery vakte i sin tid stor opmærksomhed. Blandt andet på grund af en videooptagelse af det. Det udløste i sin tid demonstrationer i USA, og daværende præsident Donald Trump kaldte videoen "meget foruroligende." (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 9. I dag kl. 18:03

  Der er tale om et decideret storke-boom: Det højeste antal unger siden 1996

  Storken er en dejlig flyver, og så er den i fremgang herhjemme.

  Denne sommer er det blevet til det højeste antal unger siden 1996.

  Ni storkepar har haft reder forskellige steder i landet, og de har sendt 11 flyvefærdige storkeunger på vingerne.

  - Der er grund til optimisme, at vi er nået op på ni par på så kort tid, lyder det fra storkeekspert Hans Skov fra foreningen Storkene.dk.

  - Vi skal kun tilbage til 2018, da der var der kun to par, forklarer han.

  Og vi kan formodentlig også få endnu flere storke.

  Når storkeparrene er trygge i deres område, får de endnu flere unger. Samtidig har flere storke udskiftet vinteradressen i Afrika til en mindre farefuld en i Sydspanien, hvilket også kan influere på antallet herhjemme.

  Rejsen til det afrikanske kontinent er nemlig ret hård.

 10. I dag kl. 17:46

  Lars von Trier har fået konstateret Parkinsons

  Filminstruktør Lars von Trier, der er en af de mest succesfulde danske filminstruktører nogensinde, har fået konstateret Parkinsons sygdom. (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

  Filminstruktør Lars von Trier har fået konstateret Parkinsons sygdom.

  Det oplyser produktionsselskabet Zentropa i en pressemeddelelse efter aftale med den danske instruktør.

  - Lars er ved godt mod og er i behandling for sine symptomer, og arbejdet med at færdiggøre 'Riget Exodus' forsætter som planlagt.

  - Sygdommen betyder, at Lars kun i begrænset omfang deltager i interviews op til premieren senere på året, lyder det i pressemeddelelsen.

  Parkinsons sygdom er en kronisk lidelse, der langsomt tiltager.

  Man mister flere og flere af de nerveceller i hjernen, som indeholder signalstoffet dopamin. Denne mangel på dopamin er forklaringen på de motoriske symptomer.

 11. I dag kl. 17:26

  Skandinaviske lande indgår aftale om at dele militær infrastruktur

  Danmark, Sverige og Norge har indgået en aftale om, at landene fremadrettet vil kunne gøre brug af hinandens militære infrastruktur, ligesom landene skal have lov til at benytte hinandens luftrum.

  Det oplyser den svenske forsvarsminister, Peter Hultqvist, på et pressemøde i Malmø, hvor de skandinaviske forsvarsministre har været samlet for at drøfte et tættere samarbejde efter den russiske invasion i Ukraine.

  Den danske forsvarsminister, Morten Bødskov (S), understreger på pressemødet vigtigheden af aftalen.

  - Vi skal arbejde tættere sammen, og vi skal dele oplysninger med hinanden oftere og mere direkte og fjerne hindringer fra at samarbejde om militære operationer, siger forsvarsminister Morten Bødskov.

 12. I dag kl. 17:07

  Isbjørn er aflivet efter at have angrebet fransk turist på Svalbard

  Isbjørnen, der tidligt mandag angreb en fransk kvinde, er nu blevet aflivet.

  Det oplyser NRK.

  Kvinden var på telttur på den norske øgruppe Svalbard, da hun blev angrebet af isbjørnen, der havde bevæget sig ind i turistgruppens teltlejr.

  Det oplyser sysselmesteren, der er den norske regerings øverste repræsentant på Svalbard, på sin hjemmeside.

  Kvinden er uden for livsfare, men hun blev hentet i helikopter og fløjet til behandling for skader på sin arm.

  I forbindelse med angrebet blev der affyret skud mod isbjørnen, og da de norske myndigheder senere lokaliserede isbjørnen, var den så hårdt såret, at den ifølge myndighederne ikke stod til at redde og derfor blev aflivet.

 13. I dag kl. 17:03

  Ny guldmedalje til Laudrup-Dufour? Tidligere holdleder tror på endnu en dansk triumf

  Den tidligere holdleder for dressurlandsholdet Helle Krasnik Trolle tror på mere dansk succes, når rytteren Cathrine Laudrup-Dufour i aften kan ride sig til endnu en guldmedalje ved VM.

  I går var Laudrup-Dufour med til at sikre guldmedaljen ved holdkonkurrencen i dressur, og i aften gælder det så den individuelle konkurrence.

  Men Helle Krasnik Trolle undestreger, at der især er to ubekendte faktorer, der kommer til at udgøre forskellen på dansk triumf eller ej.

  - Det er dyr, vi har at gøre med. En (hest, red.) kan blive bange for et kamera, og en anden kan blive bange for lyd. Det er en enormt hårfin balance, siger Helle Krasnik Trolle.

  En anden bekymring Helle Krasnik Trolle har, er Laudrup-Dufours britiske konkurrent Charlotte Fry på hesten Glamourdale.

  - Programmet, der skal rides, ligger rigtig godt til Glamourdale. For de skal ud i nogle store trav, der kræver meget energi. Men det kan Vamos Amigos, Laudrup-Dufours hest, også finde ud af, siger hun.

  Til trods for de ubekendte faktorer tror Helle Krasnik Trolle på endnu en dansk triumf mandag aften.

  Klokken 19.20 på DR2 kan du se, om Cathrine Laudrup-Dufour har held i hesteskoen og rider sig til sin anden guldmedalje ved verdensmesterskaberne.

 14. I dag kl. 16:45

  Andreas Mogensen skal afprøve dansk teknologi i det ydre rum

  Den danske astronaut Andreas Mogensen skal igen ud i det uendelige univers.

  I denne omgang skal han i forbindelse med sin næste mission til Den Internationale Rumstation (ISS) i 2023 afprøve dansk teknologi, oplyser Danish Aerospace Company, som står bag udstyret, i en pressemeddelelse.

  Mogensen skal blandt andet teste et trådløst, medicinsk overvågningsudstyr. Astronauterne ifører sig udstyret, som derefter kan overvåge medicinske parametre under træning.

  En anden teknologi kombinerer Virtual Reality og motion. Astronauter skal tage de store firkantede briller for øjnene, og istedet for at tage en løbetur med udsigt til det uendelige, mørke univers, så transformerer omgivelserne sig til vante steder - som en park for eksempel.

  Udover selve teknologien skal Mogensen også afprøve, om det har en positiv indflydelse på astronauternes træningsmotivation samt deres mentalitet.

 15. I dag kl. 16:06

  Badedyr tilbagekaldes: Kærestepar fandt kanyle i deres ni måneder gamle datters badedyr

  Legetøjet er købt i Netto i hele landet.

  Et kærestepar fik sig noget af et chok, da de fandt en kanyle i deres ni måneder gamle babys badedyr.

  Parret delte deres oplevelse i et opslag på Facebook. Her beskrev de, at de havde sprættet det turkise plastikbadedyr op, efter de havde stukket sig på det.

  Badelegetøjet var købt i Netto, og Nohro ApS har nu tilbagekaldt produktet.

  - Ud fra et forsigtighedsprincip tilbagekaldes produktet, da der er i et enkeltstående tilfælde er fundet en spids genstand inden i et produkt, står der i pressemeddelelsen.

  Kunder kan aflevere produktet i den butik, varen er købt, og kan få pengene retur. Bon er ikke nødvendig.

  Parret fra København fandt en kanyle, da de sprækkede deres datters legetøj op.
 16. I dag kl. 15:41

  Ryan Giggs risikerer fem års fængsel i retssag om vold

  I sin aktive karriere var Ryan Giggs med til at vinde 13 engelske mesterskaber og to Champions League-trofæer med Manchester United. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere fodboldstjerne Ryan Giggs risikerer at komme i fængsel i fem år.

  Mandag blev en retssag mod waliseren indledt i Manchester i England, hvor han er tiltalt for vold, tvang og kontrollerende adfærd over for sin ekskæreste.

  Ryan Giggs har erklæret sig uskyldig i anklagerne, der altså har en strafferamme på op til fem år, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Den første dag i retssalen i Manchester blev brugt på at udpege en jury og på oplæsning af anklageskriftet fra anklager Peter Wright.

  Retssagen er estimeret til at vare i to uger, men kan komme til at vare endnu længere, varslede dommer Hilary Manley.

  Ifølge anklageren kommer sagen til at indeholde blandt andet overvågningsvideoer.

  /ritzau/

 17. I dag kl. 15:12

  Nu bliver der indsat tryghedsvagter på S-togsstationer

  Ingen skal føle sig utrygge, når de hopper ombord på et S-tog, og derfor indsætter DSB i dag de første tryghedsvagter.

  Vagterne vil være på udvalgte S-togsstationer alle ugens dage.

  I morgen- og formiddagstimerne patruljerer mellem fire og seks vagter på to til tre vagtruter, mens der i eftermiddags-, aften- og nattetimerne patruljerer mellem seks til ti vagter fordelt på tre til fire vagtruter.

  Vagterne kommer primært til at være på strækninger fra København til Høje Taastrup og København til Køge. Men DSB kan også via overvågningscenteret tilkalde en tryghedsvagt, som kører i bil til bestemte opgaver.

  Lovgivningen trådte i kraft 1. juli 2022, og er en del af regeringens tryghedspakke fra november 2021. Tiltaget skulle skabe større tryghed i nattelivet, på gader og S-togsstationer.

 18. I dag kl. 14:56

  Norges kong Harald er udskrevet fra hospital i Oslo

  Den norske kong Harald er i dag blevet udskrevet fra Rikshospitalet i Oslo, efter han torsdag blev indlagt med en omgang feber.

  Det norske kongehus oplyser, at den 85-årige regent er i god form efter sin indlæggelse.

  Hans tilstand har været stabil, og Rikshospitalet fik bugt med infektionen, oplyser det norske kongehus.

  Kong Harald har de seneste par år flere gange været indlagt.

  I begyndelse af 2020 blev han indlagt på Rikshospitalet for svimmelhed. Han blev raskmeldt og udskrevet et par uger senere.

  Senere på året blev han indlagt på ny. Her gennemgik han en vellykket hjerteoperation, hvor han fik indsat en ny hjerteklap. I marts tidligere i år blev han testet positiv for coronavirus.

  Og i 2021 blev han opereret for en seneskade over højre knæ. Den operation var vellykket.

  Arkivfoto. 85-årige kong Harald blev indlagt med feber torsdag. Han er udskrevet mandag og er i god form (Foto: NTB Scanpix © Ritzau Scanpix)
 19. I dag kl. 14:38

  Kommunaldirektør renset for 'upassende nært forhold' til borgmester: Blev bortvist uberettiget

  En voldgiftssag har i dag afgjort, at det var uberettiget, da Frederica Kommune i marts 2021 bortviste den daværende kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe.

  Det oplyser hendes faglige organisation DJØF og Frederica Kommune.

  Hun var mistænkt for at have "et upassende nært forhold" til daværende socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard. Politiet vurderede senere, at det ikke kunne bevises, at der var begået noget strafbart.

  Med bortvisningen stoppede udbetalingen af hendes løn og den sædvanlige opsigelsesperiode fjernet. Hendes kontrakt berettigede hende ellers til 18 måneders løn, svarende til tre millioner kroner.

  Schou Zacho-Broe anlagde derfor en voldgiftssag for at få løn i opsigelsesperioden, og det den, der er afgjort nu.

  En voldgift er et alternativ til en traditionel retssag og bruges ofte af erhvervslivet eller ved strid om fortolkningen af en aftale. En voldgiftssag kan ikke ankes.

 20. I dag kl. 14:38

  Talsperson for Kreml: Intet grundlag for at Zelenskyj og Putin skal mødes

  For nuværende er der intet grundlag for, at den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, og den russiske præsident, Vladimir Putin, skal mødes.

  Sådan lyder meldingen fra Dmitry Peskov, der er talsperson for Kreml.

  Forhandlingerne mellem Moskva og Kyiv har været sat på pause i flere måneder, og begge parter beskylder hinanden for det manglende initiativ, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  - Den ukrainske delegation har været væk fra radaren. For nuværende er der ingen forhandlingsproces, siger Peskov og tilføjer:

  - Et møde mellem Putin og Zelenskyj er først muligt, når begge delegationer har gjort alt deres hjemmearbejde. Det er endnu ikke blevet gjort.

  Da den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, mødtes med sin russiske pendant, Sergej Lavrov, i Tyrkiet tilbage i marts, nåede forhandlingerne det hidtil højeste diplomatiske niveau.

 21. I dag kl. 14:22

  Brøndby har identificeret ti ballademagere fra søndagens kamp i Parken

  Fodboldklubben Brøndby IF har identificeret flere personer, som stod bag urolighederne ved søndagens kamp mod FC København i Parken.

  Det fortæller Brøndbys direktør Ole Palmå på klubbens hjemmeside, hvor han samtidigt kalder det grotesk, at en gruppe individer bevidst ødelægger fodboldoplevelsen for alle andre.

  - Vi er i tæt dialog med politiet og ser lige nu videomateriale igennem fra gårsdagens Derby. P.t. har vi identificeret ti personer, som kan se frem til længere karantæner, siger Brøndby-direktøren.

  Københavns Politi beretter mandag om hærværk både på og uden for stadion, og uden for stadion blev der desuden kastet med sten og kanonslag efter politiet.

  Kampen mellem FC København og Brøndby endte med en 4-1-sejr til FC København.

 22. I dag kl. 13:56

  15-årig slået ned efter 'usædvanligt' voldelig havnefest

  Weekendens havnefest i Kerteminde har været præget af 'usædvanlig mange voldssager', oplyser Fyns Politis viceinspektør Anders Furbo Therkelsen.

  En 15-årig ung mand blev slået ned og pådrog sig skader i ansigtet. Han blev slået ned, da han sammen med en bekendt gik på hjørnet af Vestergade og Longsvej

  Fyns Politi modtog anmeldelsen klokken 02:57 og vil gerne høre fra personer, der kan have set eller hørt noget.

  Den 15-årige er dog ikke den eneste, der var ude for et overfald efter havnefesten.

  Fyns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at en 18-årig mand blev væltet omkuld af flere gerningsmænd.

  En 16-årig mand blev slået med en knytnæve, og slutteligt blev en 19-årig mand sparket i hovedet og kom lettere til skade.

  Fyns Politi har sigtet en 20-årig mand i forbindelse med de tre sidstnævnte overfald.

 23. I dag kl. 13:33

  Frustrerede jægere må fortsat vente på våbentilladelse

  Der er ikke meget ved at være jæger, når man ikke kan gå på jagt.

  - Det er da træls, lyder det eksempelvis fra jæger Peter Hansen fra Bording i Midtjylland.

  Han har ventet siden januar på at få fornyet sin våbentilladelse og gik derfor glip af bukkejagten tidligere på året.

  Og situationen er den samme for rigtig mange andre jægere.

  Årsagen er lange ventetider og store problemer med et nyt våbenregister, som politiet er ved at implementere.

  Systemet, der er leveret af Netcompany, vil tidligst køre for fuld kraft fra den 1. november, lyder det nu fra Rigspolitiet.

  Derfor risikerer mange jægere ligesom Peter Hansen, at de også går glip af hjortejagten, der starter den 1. september.

 24. I dag kl. 12:30

  Isbjørn sårer fransk turist på Svalbard - kom pludselig ind i teltlejr

  En fransk kvinde er kommet til skade under et besøg på den nordnorske øgruppe Svalbard.

  Det oplyser guvernøren på Svalbard - på norsk "sysselmesteren" - i en pressemeddelelse.

  Kvinden er uden for livsfare, men hun blev hentet i helikopter og fløjet til behandling for skader på sin arm.

  Hun befandt sig i en teltlejr med 24 andre personer nær Sveasletta på nordsiden af isfjorden, som bjørnen pludselig kom ind i søndag morgen.

  Den blev skræmt væk af skud og angiveligt ramt, hvorfor myndighederne nu skal finde ud af, hvad der skal ske med den.

  Det fremgår ikke, hvordan kvinden præcist kom til skade med sin arm.

 25. I dag kl. 12:27

  Danske Sheena Bendixen vinder bronze i voltigering ved VM i ridesport

  Sheena Bendixen, Lasse Kristensen og hesten Klintholms Ramstein. Foto: Mette Mørk (Foto: Mette Mørk © Mette Mørk)

  Danske Sheena Bendixen kan kalde sig verdens tredjebedste voltigør. Det stod klart efter den 29-årige dansker kæmpede sig til tredjepladsen ved VM i Herning.

  Inden mandagens konkurrence var Sheena Bendixen på en femteplads, men ved dagens program høstede danskeren så mange point, at hun strøg forbi to modstandere og indtog den samlede tredjeplads.

  Franske Manon Moutinho var bedst og nappede guldet, mens tyske Julia Sophie Wagner vandt sølv.

  Med bronzemedaljen forbedrede Sheena Bendixen sit VM-resultat fra i fjor, hvor hun endte på en fjerdeplads.

 26. I dag kl. 12:25

  Leder af Ukraines atomkraftselskab kræver militærfri zone ved atomkraftværk

  Lederen af Ukraines statslige atomkraftselskab Energoatom opfordrer nu til at gøre atomkraftværket i Zaporizjzja til en militærfri zone.

  Samtidig mener han, at der bør være et hold af fredsbevarende styrker til stede på værket. Det var de hovedbudskaber, der kom frem i et tv-transmitteret interview tidligere i dag, skriver Reuters.

  Hans melding kommer, efter både Rusland og Ukraine har beskyldt modparten for at angribe værket, der er Europas største.

 27. I dag kl. 12:13

  Tidligere russisk præsident: Vesten vil "ødelægge Rusland"

  Vesten har en aganda - og den er at ødelægge Rusland. Det mener én af præsident Putins nærmeste allierede, den tidligere russiske præsident Dmitrij Medvedev, der er næstformand for Ruslands sikkerhedsråd.

  Medvedev peger i et interview med det russiske nyhedsbureau Tass på forskellige eksempler, som han mener, understøtter den pointe. Det gælder både på krigen i Georgien i 2008, udvidelsen af NATO's militæralliance mod vest og krigen i Ukraine.

  - Målet er det samme: at ødelægge Rusland, citerer The Guardian ham for at sige til Tass.

 28. I dag kl. 11:53

  Mistanke om hackerangreb får 7-Eleven til at lukke alle butikker

  • 7-Eleven har sat sedler i vinduerne om lukket på grund af it-systemfejl (Foto: Unknown © DR)
  • 'Kassesystemet er gået ned, beklager', skriver en 7-Eleven i København. (Foto: Unknown © DR)
  • Det er aldrig sket før, og nu arbejder vi hårdt på at finde ud af, hvad der præcist er foregået, siger administrerende direktør Jesper Østergaard. (Foto: Unknown © DR)
  1 / 3

  Nærbutikskæden 7-Eleven har valgt at lukke alle sine butikker i Danmark, fordi kæden angiveligt er udsat for et hackerangreb.

  "Det betyder, at vi ikke kan benytte kasser og / eller modtage betaling. Vi holder derfor butikkerne lukket, indtil vi kender omfanget", står der i et opslag.

  7-Eleven har 176 butikker fordelt i hele Danmark. Mange af dem ligger ved togstationer og i større byer og lufthavne.

  Kædens administrerende direktør Jesper Østergaard siger til DR Nyheder, at det meget hurtigt gik op for dem, at der var opstået et problem.

  - Pludselig virkede kassesystemerne ikke i samtlige butikker, hvorfor de ansatte begyndte at melde det ind. Det er aldrig sket før, og vi arbejder hårdt på at finde ud af, hvad der præcist er foregået, siger han.

  - Der er i øjeblikket ingen tidshorisont, så foreløbig holder vi altså samtlige butikker lukket. Senere beslutter vi, hvad vi nu skal stille op, siger Jesper Østergaard.

 29. I dag kl. 11:31

  Tvillinger sigtet for at udgive sig for at være hinanden

  To brødre fik begge en sigtelse med sig hjem, da de søndag aften blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi. Endda meget tæt på politistationen i det centrale Aarhus.

  Brødrene, der er tvillinger og i 20'erne, blev standset, fordi betjentene kunne se, at de kørte i en bil, hvis ejer var frakendt førerretten.

  Da føreren blev bedt om at vise sit kørekort, sagde han, at det desværre lå derhjemme, men betjentene anede uråd og adskilte tvillingerne, som blev stillet nogle kontrolspørgsmål om blandt andet tidligere sager mellem dem og ordensmagten.

  Deres svar passede ikke med det cpr-nummer, de hver især havde oplyst, og derfor blev de sigtet for at opgive falsk navn, hvilket de erkendte.

  Desuden blev den bror, der kørte bilen, sigtet for kørsel i frakendelsestiden, fremgår det af politiets døgnrapport.

 30. I dag kl. 11:24

  Danske virksomheder om Bidens klimaplan: Vi skal på charmeoffensiv over for USA

  Det amerikanske senat vedtog i aftes en klimaplan til mange hundrede milliarder dollar.

  Amerikanerne skal blandt andet investere langt mere i effektive hvidevarer, energiforbedringer på boligen samt varmepumper og solceller.

  Erhvervsorganisationen Green Power Denmark forventer, at det vil kaste flere ordrer af sig i dansk retning.

  - Danmark har en fremragende position i forhold til at kunne levere vindmøller og andet til den grønne omstilling. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at så mange midler fra USA også kommer til at give arbejdspladser i Danmark, siger Kristian Jensen, Green Power Denmarks administrerende direktør, til DR Nyheder.

  - Vi skal på charmeoffensiv over for USA, siger han.

 31. I dag kl. 11:07

  Dansk crossfit-hold slutter uden for top 20 ved VM

  Frederik Stuhde, Astrid Tind, Mia Abildgaard Furu og Viktor Münter sluttede på en 28. plads ved Crossfit Games. (Foto: Mathias Snedled © Mathias Snedled)

  Det danske crossfit-hold Team Flæk endte på en 28. plads ved Crossfit Games, som sluttede i weekenden.

  Games regnes som VM i muskelsporten og består af forskellige styrke- og udholdningsøvelser. Det blev afholdt i Wisconsin i USA fra den 3. til 7. august.

  Her var de fire Team Flæk-danskere Astrid Tind, Mia Abildgaard Furu, Frederik Stuhde og Viktor Münter ét af de i alt 36 hold fra start til strabadserne. Du kan læse mere om Frederik Stuhde og Team Flæk her.

  Ud over Team Flæk deltog danske Andre Houdet og Marianne Højbjerg også i Games.

  Førstnævnte sluttede som nummer 27 ud af 40 i herrernes individuelle konkurrence, mens Højbjerg nappede en 8. plads blandt de 10 bedste kvindelige atleter i aldersgruppen 50 til 54 år.

 32. I dag kl. 11:03

  Se billederne: Islandsk vulkan er fortsat i udbrud

  • Billedet her er taget 7. august. (Foto: JEREMIE RICHARD © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her er taget 6. august. (Foto: JEREMIE RICHARD © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her er taget 6. august. (Foto: JEREMIE RICHARD © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her er taget 6. august. (Foto: JEREMIE RICHARD © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her er taget 7. august. (Foto: JEREMIE RICHARD © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her er taget 7. august. (Foto: JEREMIE RICHARD © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her er taget 5. august. (Foto: Ken Cedeno © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her er taget 5. august. (Foto: Ken Cedeno © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her er taget 5. august. (Foto: Ken Cedeno © Ritzau Scanpix)
  1 / 9

  Der strømmer stadig lava ud af den islandske vulkan Fagradalsfjall, der ligger godt 40 kilometer fra hovedstaden Reykjavik.

  Udbruddet startede den 3. august.

  Vulkanen var også i udbrud i en periode på godt seks måneder fra marts til september sidste år, og hver gang tiltrækker det masser af nysgerrige lokale og turister, der blandt andet køber sig til helikopterflyvninger hen over vulkanen.

  Ifølge New York Times gik det forleden galt for tre turister, der kom til skade. Det fremgår ikke, hvad der præcist skete, men den ene blev fragtet til skadestuen med en brækket ankel, og myndighederne opfordrer da også folk til at være meget forsigtige, når de bevæger sig rundt i området.

  Her på På Youtube kan man se et direkte videosignal fra Langhóll, hvor man har placeret et kamera, der følger udviklingen.

 33. I dag kl. 10:50

  Holger Rune rykker to placeringer frem på tennissportens verdensrangliste

  Holger Rune rykker op som nummer 26 i verden. Det er hans bedste placering nogensinde. (Foto: Kyle Gustafson © Associated Press)

  Den danske tennisspiller Holger Rune er rykket op som nummer 26 på verdensranglisten efter mandagens opdatering.

  Det er både den 19-årige ketsjeratlets bedste placering i karrieren og den bedste placering for en dansker i herresingle nogensinde.

  Fremgangen sker blandt andet som følge af, at Holger Rune nåede frem til tredje runde i en ATP-turnering i Washington i sidste uge. Rune sad over i første runde og vandt sin kamp i anden runde, før han blev ekspederet ud af turneringen.

  Den ene sejr i Washington var teenagerens første, siden han røg ud af French Open-kvartfinalen for over to måneder siden.

  Hos kvinderne er Clara Tauson fortsat den bedste placerede dansker. Hun ligger nummer 49 i verden, den samme placering havde hun i sidste uge.

  /ritzau/

 34. I dag kl. 10:04

  Venstre foreslår nyt skattefradrag til førstegangskøbere

  Førstegangskøbere af en ejerbolig skal kunne få et skattefradrag gennem en opsparing, der er øremærket til boligkøb.

  Det foreslår Venstre i et nye boligudspil, skriver Berlingske.

  Fradragsværdien skal være på 20 procent, og alle skal kunne indbetale 50.000 kroner om året i fem år. Med opsparingen kan et par over fem år sammen opspare 500.000 kroner og få en skattegevinst på 100.000 kroner.

  De Konservative er klar til at diskutere hjælp til førstegangskøberne. Men partiet vil hellere give dem generelle skattelettelser, siger boligordfører Gitte Willumsen (K).

  - Så kan man jo selv vælge, om man vil bruge sine penge på bolig (...), eller hvad man nu ønsker sig som familie, siger Gitte Willumsen.

 35. I dag kl. 09:52

  Kinas ambassadør i Danmark: Taiwan er en del af Kina

  - En ting er sikkert: Taiwan vil blive genforenet med Fastlandskina. Taiwan er Kinas Taiwan. Taiwan er en del af Kina, og spørgsmålet om Taiwan er Kinas interne anliggende, siger han.

  Ifølge ambassadøren vil Kina gøre sit 'ypperste' for, at en genforening sker fredeligt, men han understreger samtidig, at Kina vil tage alle midler i brug for at opnå målet om at få østaten genforenet med Kina.

  Taiwan betragter sig selv som selvstændigt, men er ikke anekendt af Danmark og en række andre lande herunder EU-landene og USA.

  Derfor har det også vakt vrede i Kina, at lederen af Repræsentanternes Hus, demokraten Nacy Pelosi, valgte at besøge Taiwan.

  Kina har siden besøget udført militærøvelser så tæt på Taiwan som muligt som modsvar og har i den forbindelse krænket de territorier, som Taiwan mener er deres.

 36. I dag kl. 08:53

  Bombe fra Anden Verdenskrig dukkede op i tørlagt flod

  • Bombeeksperter fra det italienske militær fik til opgave at fjerne bomben. (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Ritzau Scanpix)
  • Den 450 kilo tunge enhed blev løftet op af en entreprenørmaskine... (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Ritzau Scanpix)
  • ...og forsigtigt lagt på jorden, før den blev detoneret. (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Ritzau Scanpix)
  • Eksperter vurderer, at bomben indeholdt 240 kilo sprængstof. (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Tørken i Italien har udtørret en del af floden Po, og nu har man fundet en bombe fra Anden Verdenskrig i jorden, der før var dækket af vand.

  Det var fiskere, der fandt den 450 kilo tunge bombe nær landsbyen Borgo Virgilio i Lombardiet.

  Den indeholdt 240 kilo sprængstof, og militæret sendte folk ud for at detonere den på sikker vis.

 37. I dag kl. 08:36

  Dansk Skakunion er skuffede over kollegaer, som stemte på russer

  Formanden for Dansk Skak Union, Poul Jacobsen, er skuffet over nyheden om, at den siddende præsident i Det Internationale Skakforbund (FIDE), Arkady Dvorkovich fra Rusland, har fået en periode mere.

  Han fik mange flere stemmer end sin ukrainske modkandidat, Andrii Baryshpolets.

  - Jeg synes ikke, at de europæiske nationer, som stemte på Dvorkovich, kan se sig selv i øjnene. Især ikke, hvis de har sagt, at de ville stemme på den ukrainske kandidat.

  Selvom russeren ifølge den danske skakformand har gjort det godt, har han for tætte forbindelser til Putin og Kreml. Havde det ikke været for krigen i Ukraine, havde Arkady Dvorkovich fået en dansk stemme.

  - Derfor var det også lidt mærkeligt at skulle sige, at vi under ingen omstændigheder kunne stemme på ham, selvom han gør det godt. Simpelthen fordi han er russer, siger Poul Jacobsen.

 38. I dag kl. 08:34

  Kina fortsætter med at spille med de militære muskler over for Taiwan

  Kina fortsætter i dag med sine militærøvelser ved Taiwan.

  Det oplyser den kinesiske regering ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Det var ventet, at de omfattende øvelser ville slutte i går. Der kom dog aldrig nogen officiel melding fra det kinesiske styre.

  Kinas militærøvelser blev skudt i gang, kort efter at den højtstående amerikanske politiker Nancy Pelosi var på besøg i Taiwan. Besøget skabte stor vrede i Kina, da det er blevet set som en provokation fra amerikansk side. Kineserne mener, at østaten er en del af Kina.

 39. I dag kl. 08:20

  Skoleelever må undvære Chromebooks ved skolestart

  Eleverne på folkeskoler i Helsingør Kommune tager hul på det nye skoleår uden brug af Chromebook-computere.

  Det sker, fordi byrådet ifølge det lokale dagblad sent søndag aften besluttede, at eleverne foreløbig den første uge ikke må bruge computerne udviklet af amerikanske Google.

  Sagen handler om, at Chromebooks bruger et styresystem, der kan risikere at sende personoplysninger videre til såkaldte tredjeparter, hvilket er i strid med GDPR-reglerne, og det har en forælder fra Helsingør Kommune klaget over.

  Derfor fik kommunen midt i juli forbud mod brugen af computerne af Datatilsynet.

  Tilsynet opfordrede i den forbindelse landets øvrige kommuner til at følge sagen nøje, da mange andre bruger samme computersystem som i Helsingør.

  Nu vil byrådet afvente grønt lys fra Datatilsynet til igen at bruge computerne.

  Ifølge Helsingør Kommunes administration opfylder man nu kravene til sikkerhed, hvilket en ekstern, juridisk rådgiver har bekræftet kommunen i, men den vælger at "gå med livrem og seler" ved at afvente tilsynets godkendelse.

 40. I dag kl. 07:44

  Første skoledag byder på mange uuddannede undervisere: 'Et stort problem, at vi ikke har nok uddannede lærere'

  I mange af landets kommuner ringer det i dag ind til første skoledag ovenpå sommerferien. Men der mangler kvalificeret arbejdskraft i de danske folkeskoler, og det er et stort problem for både elever, forældre og for samfundet.

  - Jeg mener, at folkeskolen står i en krise. Det er et stort problem for folkeskolen, at vi ikke har nok uddannede lærere og at dem, vi har, måske ikke bliver der, men søger andre steder hen.

  Sådan lyder det fra Andreas Rasch-Christensen, der er forskningschef ved VIA University College.

  - For få vælger læreruddannelsen. For mange falder fra på læreruddannelsen. Og et for stort antal af dem, der bliver færdiguddannet, vælger ikke folkeskolen til eller bliver der i hvert fald ikke. Og alle de her ting gør jo, at lærermanglen bliver massiv i nogle områder.

 41. I dag kl. 06:36

  Dagens vejr: Vi starter med skyer og enkelte byger

  Billede taget ved Højen Fyr i Skagen søndag den 7. august 2022. (Foto: Linda Mølgaard © Linda Mølgaard)

  Det bliver kun til perioder med sol mandag, hvor skyerne ser ud til at hænge solidt over landet det meste af dagen.

  I perioder vil der også være byger, der passerer.

  Temperaturen ligger i eftermiddag mellem 17 og 21 grader. Varmest på den centrale del af Sjælland, mens termometeret viser 17 grader langs Vestkysten.

  Vinden er svag til jævn fra sydvest og vest.

  I aften kan der være tåge nogen steder.

 42. I dag kl. 06:26

  Våbenhvile i Mellemøsten ser ud til at blive overholdt

  En våbenhvile, som blev indledt sent søndag aften, ser mandag morgen ud til fortsat at blive overholdt i striden mellem den militante gruppe Islamisk Jihad i Gaza og Israel.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  De seneste dage har mindst 44 palæstinensere ifølge myndighederne i Gaza mistet livet under konflikten mellem de to parter, der er blusset op, fordi Israel i fredags gennemførte et luftangreb rettet mod Islamisk Jihad.

  Det israelske militær hævder, at gruppen var ved at forberede et angreb mod Israel, og at militæret derfor var nødt til at sætte ind med et forebyggende angreb.

  Til gengæld affyrede Islamisk Jihad raketter tilbage mod byer i Israel. Heriblandt Tel Aviv, skriver Ritzau.

 43. I dag kl. 05:27

  Coronaudbrud holder 80.000 turister strandet på populær ferieø

  Ferien er blevet ufrivilligt lang for ikke færre end 80.000 turister, der er strandet i byen Sanya på øen Hainan i Kina, der er kendt som "Kinas Hawaii" på grund af gode forhold for surfere og hvide sandstrande.

  Det skyldes udbrud af corona, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Lørdag aflyste myndighederne alle tog og fly til og fra Sanya, fordi 263 personer var testet positive. Alle skal derfor kunne fremvise fem negative test på syv dage, inden de får lov til at forlade turistdestinationen.

  Hoteller i byen er blevet bedt om at give turister 50 procent rabat på overnatninger, indtil restriktionerne bliver lettet igen.

 44. I dag kl. 05:17

  Ministre skal diskutere russiske krænkelser omkring Østersøen

  Forsvarsminister Morten Bødskov (S) mødes i dag med sine ministerkolleger fra Norge og Sverige for at drøfte, hvordan de skal forholde sig til Ruslands militærs tilstedeværelse i Østersøen.

  Det skriver Ritzau.

  - I Norden har vi et tæt og stærkt forsvarssamarbejde. Det er nødvendigt, da vi lever i en usikker tid, hvor vi helt grundlæggende ikke kan føle os sikre som følge af Ruslands aggressive adfærd, siger ministeren i en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

  I meddelelsen peger ministeriet på, at Rusland igennem en længere periode - særligt de seneste fem år - har oprustet markant i området ved Østersøen, hvor Danmark har et særligt ansvar.

  Så sent som i april i år blev den russiske ambassadør i Danmark kaldt til møde i Udenrigsministeriet, efter at russiske kampfly havde krænket dansk luftrum omkring Bornholm. Det samme skete i juni sidste år.

 45. I går kl. 23:36

  Tidligere guerilla-soldat taget i ed som præsident i Colombia

  • Den tidligere borgmester i Bogota, Gustavo Petro, er i dag blevet indsat som ny præsident i Colombia. (Foto: JUAN BARRETO © Ritzau Scanpix)
  • Senator Maria Jose Pizarro (th) giver den nye statsleder hans præsidentielle skærf på. (Foto: JUAN BARRETO © Ritzau Scanpix)
  • Gustavo Petro (tv) sammen med sin vicepræsident Francia Marquez ved indsættelsesceremonien på Bolivar-pladsen i Bogota. (Foto: JUAN BARRETO © Ritzau Scanpix)
  • Den venstreorienterede præsident har bebudet store reformer i et forsøg på at løse problemerne i et land præget af kriminalitet og stor ulighed. (Foto: JUAN BARRETO © Ritzau Scanpix)
  • Blandt gæsterne ved indsættelsesceremonien var Chiles præsident Gabriel Boric (tv) og den bolivianske præsident Luis Arce (th). De to venstreorienterede, sydamerikanske statsledere benyttede samtidig lejligheden til et bilateralt topmøde inden ceremonien. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • Mange colombianere håber, at valget af Gustavo Petro kan give landet en ny start. (Foto: Mario Caicedo © Ritzau Scanpix)
  1 / 6

  Den tidligere guerilla-soldat og borgmester Gustavo Petro er i dag blevet taget i ed som præsident i det sydamerikanske land Colombia. Petro er landets første venstreorienterede præsident.

  Den 62-årige præsident var tidligere aktiv i 19. april-bevægelsen, som siden nedlagde våbnene og blev til det politiske parti M-19 Demokratisk Alliance. Petro blev første gang valgt ind i parlamentet tilbage i 1991, og han har blandt andet været borgmester i hovedstaden Bogota.

 46. I går kl. 21:55

  Senatet stemmer for stor økonomisk pakke

  Det amerikanske senat har i aften stemt for et omfattende økonomisk lovforslag, der blandt andet skal bekæmpe klimaforandringer, sænke medicinpriser og hæve nogle selskabsskatter. Det skriver Reuters.

  Godkendelsen af 'Inflations-reduktionspakken', som lovforslaget er blevet kendt som, kommer efter to dages intens debat i senatet. Den store pakke indeholder offentlige udgifter på 430 milliarder amerikanske dollar, men samtidig indeholder lovforslaget indtægter på omkring 740 milliarder dollar.

  Republikanerne har kritiseret den store økonomiske pakke i skarpe vendinger. De mener, at den ikke vil bekæmpe inflationen, men at det derimod er en jobdræbende, venstreorienteret forbrugs-ønskeseddel, som vil kunne underminere væksten.

  Forslaget blev stemt igennem med stemmerne 51 for og 50 imod, hvor vicepræsident Kamala Harris blev den den afgørende stemme på vægten.

  Forslaget skal nu godkendes i Repræsentanternes Hus, hvor lovforslaget forventes at komme til afstemning på fredag. Præsident Joe Biden opfordrer til at stemme for pakken og siger ifølge Reuters, at han glæder sig til underskrive lovforslaget.

 47. I går kl. 21:53

  Danmarks dressurlandshold modtager medaljer på podiet: Se videoen her

  Foran fulde tribuner vandt det danske dressurlandshold holdkonkurrencen ved verdensmesterskabet i ridning søndag.

  Ingen andre hold kunne hamle op med dressurkvarteten, Nanna Merrald Rasmussen, Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachman Andersen og Carina Cassøe Krüth, og danskerne kunne derfor lade sig hylde foran det fremmødte hjemmebanepublikum i Herning.

  Og hyldet blev det i dén grad.

  Da medaljerne skulle om halsen, måtte samtlige tilskuere nemlig rejse sig fra sæderne for at huje, klappe og alt, hvad der ellers hører sig til, når man bliver verdensmestre.

  Det gjaldt også kronprinssesse Mary, der begejstret klappede med, da dressurrytterne modtog deres medaljer.

  Du kan se den danske kvartet modtage guldmedaljer i videoen i toppen af artiklen.

 48. I går kl. 21:44

  Våbenhvile mellem Israel og Islamisk Jihad i aften

  Der er aftalt en våbenhile, som gælder fra klokken 22.30 dansk tid, mellem Israel og palæstinensiske Islamisk Jihad. Det skriver Reuters og citerer en talsmand for Islamisk Jihad, som siger, at våbenhvilen er kommet i stand takket være de egyptiske forhandlere, som har mæglet mellem de stridende parter:

  - Vi er taknemmelige for de egyptiske anstrengelser, som er blevet udvist for at afslutte den israelske aggression mod vort folk, siger Tareq Selmi, talsmand for Islamisk Jihad.

  Israel har siden fredag udført omfattende angreb mod Islamisk Jihads positioner i Gaza. De seneste tre dages kampe har ifølge nyhedsbureauet AFP kostet mindst 43 palæstinensere livet, heriblandt 15 børn.

  På den israelske side er to personer blevet indlagt efter være blevet ramt af sprængstykker, mens 13 er lettere kvæstet.

 49. I går kl. 21:19

  Zelenskyj afviser forhandlinger, hvis Rusland gennemfører folkeafstemninger i besatte områder

  Hvis Rusland insisterer på at gennemføre folkeafstemninger om tilhørsforholdet blandt befolkningen i de områder i den østlige og sydlige del af Ukraine, som man har besat, så bliver der ingen forhandlinger om fred. Det siger den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj søndag aften ifølge Reuters:

  - Hvis besætterne fortsætter ned af vejen med pseudo-folkeafstemninger, så lukker de muligheder for de forhandlinger med Ukraine og den frie verden, som den russiske side på et tidspunkt helt sikkert får brug for, siger Zelenskyj i den videotale, som han har lagt ud her til aften.

  I begyndelsen af invasionen var der flere samtaler mellem repræsentanter fra Rusland og Ukraine, men siden slutningen af marts har der ikke været nogle forhandlinger mellem parterne.

 50. I går kl. 20:08

  OB er stadig helt i bund af Superligaen efter nyt nederlag

  Kasper Larsen begik straffespark til sidst. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  OB er fortsat bundhold i 3F Superligaen efter et nederlag på 2-1 til AGF søndag aften.

  Længe så det ellers ud til, at fynboerne skulle have det ene point, men fem minutter før tid begik Kasper Larsen et straffespark, som Patrick Mortensen sikkert udnyttede.

  Forinden havde samme Patrick Mortensen scoret AGF's første mål allerede efter ni minutter, da han sendte en returbold i nettet. Robin Østrøm scorede OB's mål kort før pausen.

  Med sejren smutter AGF op på Superligaens tredjeplads, da de nu har syv point efter fire kampe.

Mere fra dr.dk