Seneste nyt
21. jan kl. 06:17

Norsk fragtskib sunket efter redningsaktion ved Gilleleje

Et norsk fragtskib, der i går aftes kom i nød omkring 11 sømil nordvest for Gilleleje, er gået ned natten til fredag klokken 01.30.

Det oplyser vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter Allan Mortensen tidligt her til morgen til Ritzau.

Forud for redningsaktionen havde skibet meldt mayday, da det havde fået slagside og lå skævt i vandet.

Seneste nyt

 1. 7 min. siden

  WHO: God hygiejne og sikker sex skal begrænse smitten med abekopper

  I stedet for at massevaccinere mod abekopper, så skal sikker seksuel adfærd og god hygiejne i stedet kontrollere spredningen af sygdommen.

  Sådan lyder det fra verdenssundhedsorganisationen WHO, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  I går blev det første tilfælde af abekopper fundet i Danmark hos en mand, der har været på rejse i Spanien.

  Statens Serum Institut oplyste i går, at der er bekræftet abekopper hos 83 personer i Europa. 2

  3 af dem er fundet i Spanien. Ifølge SSI har manden, der er testet positiv i Danmark, været på Gran Canaria.

 2. 39 min. siden

  Nordkorea hævder at have coronaudbrud under kontrol

  Ifølge myndighederne i Nordkorea er der kommet styr på de seneste ugers smitteudbrud med coronavirus.

  Det statsstyrede nyhedsbureau KCNA melder, at landet succesfuldt har bekæmpet virusset, og at smittetallet skulle være på vej ned.

  I går registrerede Nordkorea 134.510 nye tilfælde af feberramte nordkoreanere. Sammenlagt har landet haft 2,95 millioner smittetilfælde siden april, meddeler KCNA tirsdag ifølge Reuters.

  Sammenlagt har 68 personer mistet livet, siden Nordkorea 12. maj offentliggjorde, at de var blevet ramt af et virusudbrud.

  Både Sydkorea og USA har tilbudt at hjælpe Nordkorea med vacciner til at bekæmpe coronaudbruddet, men det tilbud har Nordkorea ikke svaret på.

 3. I dag kl. 05:53

  Amnesty: Antallet af henrettelser steg med 20 procent i 2021

  En ny rapport fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty International slår fast, at antallet af henrettelser på verdensplan er steget med 20 procent i 2021.

  I Amnestys rapport er mindst 579 personer fordelt på 18 landet blevet henrettet sidste år. 314 af dem står Iran for, hvilket er en 28 procent stigning fra 2020, hvor landet henrettede 246 personer, skriver Ritzau.

  Ifølge rapporten skyldes det stigende antal henrettelser på verdensplan delvist, at verdens retssale er åbnet igen efter coronapandemien.

 4. I går kl. 22:56

  Hverken stats- eller forsvarsministeren ønsker at gå i detaljer om dansk våbenbidrag til Ukraine

  I dag løftede den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, sløret for en ny, dansk våbenleverence til Ukraine.

  Ifølge ham består det danske bidrag af et missilsystem af typen "Harpoon" og tilhørende missiler, som skal bidrage til, at det ukrainske forsvar bedre kan forsvare landets kyster.

  På trods af at den amerikanske forsvarsminister åbent erklærede, hvad bidraget bestod af, har hverken statsminister Mette Frederiksen (S) eller forsvarsminister Morten Bødskov (S) ønsket at gå i detaljer med, hvad Danmark bidrager med.

  - Der er tale om nogle af de våben, som Ukraine har efterlyst, og som er ret vigtige i den kamp, de kæmper, lød det tidligere i dag fra Mette Frederiksen, der ikke ønskede at kommentere våbenleverancen yderligere.

  Det samme gør sig gældende for forsvarsminister Morten Bødskov.

  - Det er ikke nogen hemmelighed, at vi donerer våben til Ukraine, og det koordinerer vi også med blandt andet USA og Ukraine.

  - Jeg ønsker ikke at gå yderligere ind i spørgsmål om konkrete donationer, siger han i et skriftligt svar til DR.

 5. I går kl. 22:33

  Mette Frederiksen vil ændre justitsministerens rolle efter Claus Hjort-sag

  Statsminister Mette Frederiksen (S) lægger op til at ændre en central del af justitsministerens rolle i kølvandet på sagen om Venstre-politikeren Claus Hjort Frederiksen.

  Under Folketingets afslutningsdebat siger statsministeren fra talestolen, at hun overvejer at ændre justitsministerens påtalekompetence.

  Den betyder, at det er justitsministeren, der afgør, om der skal rejses tiltale i sager om overtrædelse af straffelovens paragraf 109 om uberettiget videregivelse af højt klassificerede oplysninger.

  Det besluttede justitsminister Mattias Tesfaye at gøre i Claus Hjort-sagen på baggrund af en indstilling fra Rigsadvokaten. Men et flertal i Folketinget afviste at ophæve Venstre-politikerens immunitet, blandt andet med beskyldninger om, at der var tale om politisk forfølgelse af en politisk modstander.

  Det afviser Mette Frederiksen fuldstændig, og hun ærgrer sig over beskyldningerne.

  - Det forløb, vi har været igennem, giver anledning til at overveje, om der fortsat skal være en særlig ordning med påtalekompetence for justitsministeren i de her sager, siger hun.

  Justitsministeren vil nu drøfte det med Folketingets partier.

 6. I går kl. 21:47

  Danmark besejrer stormagten Canada og øjner plads i VM-kvartfinalen

  (Foto: Vesa Moilanen © Lehtikuva)

  Inden mandagens VM-opgør mod Canada vidste det danske ishockeylandshold, at det hele gælder tirsdag, når de møder Slovakiet i den sidste gruppekamp. Det bliver en direkte duel om billetter til kvartfinalerne.

  Faktisk kunne de kun gøre tirsdagens opgave nemmere, for med et godt resultat mandag, behøver Danmark ikke slå Slovakiet i ordinær tid.

  Derfor kunne de gå frit og uimponeret på isen mod stormagten Canada, og Danmark var effektive fra begyndelsen. Scoringer fra Markus Lauridsen og Peter Regin sørgede for en overraskende føring på 2-0 efter første periode.

  Canada reducerede i løbet af anden periode, og dermed var der lagt op til stor spænding i den tredje og sidste.

  Her var det igen de danske drenge, der var hurtigst og bedst. De canadiske NHL-stjerner pressede på, men med mindre end otte minutter tilbage af kampen udbyggede Mathias Bau føringen til 3-1.

  Canada reducerede og spillede de sidste minutter uden keeper i jagten på en udligning, men det lykkedes ikke for forhåndsfavoritterne.

  Danmark møder Slovakiet i den sidste gruppekamp ved VM tirsdag klokken 15.20. Her gælder det efter mandagens sejr om at undgå nederlag i ordinær tid for at sikre videre kvalifikation til kvartfinalerne.

 7. I går kl. 21:27

  Kurt Cobain-guitar solgt for 31 millioner kroner

  Den blå 1969 Mustang Fender vises frem på Julien's Auction. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2022)

  Den guitar, som Nirvana-frontmand Kurt Cobain spillede på i musikvideoen til kæmpehittet "Smells Like Teen Spirit", er blevet solgt på auktion.

  Den blå 1969 Fender Mustang var vurderet til 600.00 dollar, men blev solgt for hele 4,5 millioner dollar - det svarer til 31,6 millioner kroner, skriver musikmagasinet Billboard.

  Den venstrehåndede guitar var en af rockikonets favoritter.

  - Det er ikke nemt at finde en venstrehåndet guitar til en rimelig pris. Men af alle guitarer i verden, så er Fender Mustang min favorit. Jeg har kun ejet to af dem, sagde Cobain i et af hans sidste interviews, skriver Billboard.

  Kurt Cobain begik selvmord i 1994, 27 år gammel.

 8. I går kl. 20:55

  Et år efter nedrykning er AC Horsens og Lyngby tilbage i Superligaen

  Mandag aften kunne Horsens' medrejsende fans fejre oprykning i Fredericia. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  I første forsøg sikrer både AC Horsens og Lyngby tilbagevenden til landets bedste fodboldrække.

  Det står klart efter mandagens opgør i 1. division, hvor Horsens besejrede rivalerne fra Fredericia med hele 4-0, mens Lyngby spillede 1-1 på udebane mod Nykøbing FC.

  Selvom der stadig resterer en enkelt runde af sæsonen i 1. division er de to mandskaber ikke til at fange. AC Horsens fører rækkens oprykningsspil med 63 point og er skarpt forfulgt af Lyngbys 60 point.

  Hvidovre og FC Helsingør har i store dele af sæsonen været med i en tæt kamp om de to oprykningspladser, men kan ikke længere nå de to førende hold.

  Dermed er AC Horsens og Lyngby igen en del af Superligaens kampprogram, når den nye sæson sparkes i gang den 17. juli.

  De bytter plads med Sønderjyske og Vejle, der rykker ned fra Superligaen og skal forsøge sig med at returnere lige så hurtigt som årets to nyslåede oprykkere.

 9. I går kl. 20:09

  Militærforsker om dansk missil-donation til Ukraine: 'Stort og opsigtsvækkende'

  Danmark vil nu levere såkaldte Harpoon-missiler til Ukraine. Det kom frem i dag på en pressebriefing fra USA's forsvarsminister, Lloyd Austin.

  Anders Puck Nielsen, militærforsker ved Forsvarsakademiet ved Center for Maritime Operation, kalder det en "stor og opsigtsvækkende donation".

  - Det er et forholdsvist langtrækkende sømålsmissil, som er beregnet til at skyde skibe med, siger Puck Nielsen til Ritzau.

  I Danmark bruges det på skibe, men militærforskeren mener, at ukrainerne nok vil sætte det på en lastbil.

  Det danske våbenbidrag kom i forbindelse med et virtuelt møde mellem USA og allierede, hvor også 19 andre lande har tilbudt hjælp i form af våben.

 10. I går kl. 19:34

  Barca røber, at Braithwaite er tilbage på landsholdet

  Martin Braithwaite spillede fem kampe i den netop afsluttede sæson for FC Barcelona. (Foto: VINCENT WEST © Ritzau Scanpix)

  Tirsdag udtager herrelandstræner Kasper Hjulmand sin trup, der skal spille fire Nations League-kampe i begyndelsen af juni.

  Men allerede nu er der kommet navn på én af de spillere, der bliver nævnt ved morgendagens officielle udtagelse.

  For på storklubben FC Barcelonas hjemmeside står der, at den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite ikke er udtaget til en venskabskamp i Australien.

  - Martin Braithwaite bliver også hjemme, da han er blevet indkaldt til det danske landshold, står der på hjemmesiden.

  Danmark skal spille fire kampe mellem den 3. og 13. juni. Det gælder to opgør mod Østrig, et enkelt mod Frankrig og ligeledes en kamp mod Kroatien.

  Tirsdag klokken 13 udtager Kasper Hjulmands det danske landshold. Det sker på et pressemøde i Odense.

 11. I går kl. 19:34

  Russisk FN-diplomat siger op: Jeg skammer mig over mit land

  En russisk diplomat har valgt at sige sit job op i protest mod sit lands invasion af Ukraine.

  Boris Bondarev, der ifølge sin LinkedIn-profil arbejdede for den russiske FN-mission i Geneve, bekræfter overfor BBC, at han har opsagt sin stilling på grund af krigen, som "Putin har udløst mod Ukraine."

  - Dem, der står bag krigen, ønsker kun én ting. At blive siddende på magten for altid, skriver han i et opsigelsesbrev.

  - Og for at opnå dette er de villige til at ofre lige så mange liv, som der skal til, skriver Boris Bondarev.

  Opsigelsen er ikke blevet kommenteret af Rusland.

 12. I går kl. 19:16

  Affaldsbrand i Randers: Ingen fare ved kraftig røg

  Der er ingen fare i forbindelse med en brand i Randers Affaldsterminal, hvor der tidligere på dagen var kraftig røgudvikling.

  Det konstaterer Beredskabsstyrelsen, som har lavet målinger af røgen i området.

  Østjyllands Politi oplyser, at der er brandvagt på stedet i aften og i nat.

  - Røgen slår sporadisk ned i blandt andet Kristrup Skov og langs Kristrup Engvej, men forsvinder hurtigt igen, skriver politiet på Twitter.

 13. I går kl. 18:58

  USA's forsvarsminister: Danmark leverer missiler til Ukraine

  Omtrent 20 forskellige lande, heriblandt Danmark, har ifølge den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, annonceret nye militære bidrag til det ukrainske forsvar.

  Det skriver Reuters.

  Beslutningen skal være truffet ved et virtuelt møde mellem USA og en række af dets allierede, hvor der var fokus på at koordinere våbenleverencer til Ukraine.

  Ifølge Lloyd Austin bidrager Danmark med et missilsystem af typen "Harpoon" og med missiler, der skal hjælpe Ukraine med at forsvare sine kystområder.

  På et doorstep i forbindelse med Folketingets afslutningsdebat blev statsminister Mette Frederiksen (S) spurgt ind til våbenleverencen.

  - Der er tale om nogle af de våben, som Ukraine har efterlyst, og som er ret vigtige i den kamp, de kæmper, siger Mette Frederiksen.

  Blandt de øvrige lande, der har meldt ud om nye militære bidrag, er, ifølge den amerikanske forsvarsminister, Grækenland, Italien, Norge og Polen.

  Ved en pressebriefing efter det virtuelle møde udtrykte Lloyd Austin sin taknemmelighed over Danmarks bidrag.

 14. I går kl. 18:52

  33-årig kendt skyldig i frihedsberøvelse og voldtægt af teenagere

  En 33-årig mand er ved Retten i Lyngby i dag blevet kendt skyldig i en række forbrydelser, der blandt andet tæller frihedsberøvelse og voldtægt.

  Det skriver Ritzau.

  Den 33-årige var tiltalt for i alt 10 tilfælde af trusler, vold, frihedsberøvelse, røveri og voldtægt begået mod fire ofre, der på gerningstidspunkterne var henholdsvist 14, 16, 17 og 20 år.

  Retten fandt ham skyldig i samtlige forhold.

  Det blev mandag ikke afgjort, hvilken straf den 33-årige skal idømmes for sine forbrydelser. Det sker først til september, når han er blevet mentalundersøgt.

 15. I går kl. 17:28

  Fremtid for dansk minkavl afgøres snart, siger minister

  Fødevareminister Rasmus Prehn. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Inden for nogle uger vil regeringen endeligt afklare dansk minkavls fremtid.

  Det siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn.

  - Jeg ville ønske, at jeg kunne sige meget nagelfast (om hvornår det bliver, red.). Men jeg tænker, at der er tale om uger mere end måneder.

  Bliver det inden sommerferien?

  - Det kunne jeg rigtig godt tænke mig, sagde Rasmus Prehn mandag eftermiddag i Ring til regeringen på P1.

  Kun 13 tidligere minkavlere har oplyst Fødevarestyrelsen, at de gerne vil genoptage erhvervet, hvis det bliver muligt.

  Det midlertidige forbud for minkavl i Danmark udløber ved årsskiftet til 2023.

 16. I går kl. 17:08

  EU-agentur: Lille risiko for stor spredning af abekopper

  Sandsynligheden for, at der vil komme et omfattende udbrud af sygdommen abekopper i Europa, er meget lav.

  Det skriver Europæisk Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC) i en pressemeddelelse.

  Sygdommen giver symptomer som feber, kulderystelser og blærer, der brister og bliver til sår.

  - De fleste af de nuværende smittede har milde symptomer, og for den brede befolkning er risikoen for smitte meget lav, siger ECDC's direktør, Andrea Ammon.

  Ifølge EU-agenturet er der i alt registreret 85 tilfælde af abekopper i EU, skriver Ritzau.

 17. I går kl. 16:58

  Tidligere britisk parlamentsmedlem idømt 18 måneders fængsel for seksuelt overgreb

  I dag var der strafudmåling i sagen mod Imran Ahmad Khan, der indtil i sidste måned har været medlem af det britiske parlament for Det Konservative Parti.

  Tilbage i april blev Imran Ahmad Khan kendt skyldig i sagen, og i dag har han ifølge Reuters modtaget sin dom, som lyder på 18 måneders fængsel.

  Imran Ahmad Khan er dømt for at have begået seksuelle overgreb mod en 15-årig dreng under en fest tilbage i 2008.

  Offeret valgte at gå rettens vej i 2019, da Imran Ahmad Khan blev valgt ind i parlamentet.

 18. I går kl. 16:05

  Blå partier kritiserer regeringens elevfordelingsaftale

  Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, mener, at unge selv skal kunne vælge, hvilket gymnasium de vil søge optagelse på. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Flere af de blå partier spørger regeringen og dens støttepartier ind til den nye elevfordelingsaftale, der skal afgøre, hvilket gymnasium omkring de større byer de unge bliver optaget på.

  De blå partier mener ikke, at det er retfærdigt, at eleverne fordeles efter deres forældres indkomst for at undgå en skæv elevsammensætning. De ser hellere, at unge selv kan vælge.

  - Tænk, at man nu med en socialdemokratisk regering, hverken må være for rig eller for fattig for at gå på det gymnasium, man gerne vil gå på, siger Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ved afslutningsdebatten i folketingssalen.

  Idag er der blevet justeret i aftalen, så unge får en større chance for at få en plads på deres lokale gymnasium, da transporttiden og ikke lodtrækning bliver afgørende for, hvilket gymnasium omkring de større byer de unge bliver optaget.

  Aftalen er indgået af regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

 19. I går kl. 15:59

  Brilletyve idømt fængsel

  Tre mænd med lidt for lange fingre er blevet dømt for flere indbrud hos optikere og tøjforretninger flere forskellige steder i landet.

  I alt har mændene stjålet briller og solbriller til en samlet værdi af cirka 1,8 millioner kroner. I tøjforretningerne blev det til herretøj til en værdi af cirka 156.000 kroner.

  Det oplyser National Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

  Retten i Viborg har fastsat fængselsstraffe på mellem tre år og tre år og ni måneder til de tre mænd.

  Tyvekosterne blev opbevaret i sommerhuse på forskellige steder i landet.

 20. I går kl. 15:44

  Kirkeministeriet iværksætter undersøgelse af seksuelle overgreb i Vor Frue Kirke

  Der indledes nu en undersøgelse af en mangeårigt ansat ved Vor Frue Kirke i København, som er anklaget for at have misbrugt en mindreårig gennem flere år, samt for at have krænket andre med tilknytning til kirken.

  Det oplyser Kirkeministeriet i en pressemeddelelse.

  Berlingske bragte søndag en artikel om en medarbejder ved Vor Frue Kirke, som ifølge avisen over flere år har udvist krænkende adfærd, blandt andet mod en mindreårig, og som har beholdt sit job i kirken på trods af anklager om overgreb, som skal have fundet sted i 1990'erne.

  - Den adfærd, der beskrives, er rystende og dybt alvorlig, og derfor har jeg bedt om en tilbundsgående undersøgelse, lyder det fra kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.

  Kirkeministeriet har bedt advokatfirmaet Kromann Reumert om at bistå med undersøgelsen. Efter sommerferien forventes det, at Kirkeministeriet vil modtage en rapport om anklagerne.

 21. I går kl. 15:19

  Enhedslisten: 'Ekstremt bekymret' for EU's samarbejde

  Enhedslistens politiske ordfører anbefaler danskerne at stemme "nej" ved folkeafstemningen den 1. juni om afskaffelse af forsvarsforbeholdet.

  Enhedslisten understreger fortsat, at partiet ikke vil være en del af EU-samarbejdet om forsvar og sikkerhed, og derfor anbefaler partiet et "nej" ved folkeafstemningen d. 1. juni om afskaffelse af forsvarsforbeholdet.

  Det siger partiets politiske ordfører, Mai Villadsen, ved afslutningsdebatten i Folketinget.

  - Jeg er ekstremt bekymret for, at et flertal herhjemme beslutter at kaste Danmark ud i flere missioner, som kræver krudt og kugler, siger hun.

  De Radikales EU-ordfører, Anne Sophie Callesen, vil vide, hvilke samarbejder Enhedslisten vil være en del af, og hvem der skal garantere Danmarks sikkerhed.

  Til det svarer Mai Villadsen, at Enhedslisten gerne vil deltage i EU's civile operationer.

  Enhedslisten besluttede på sit årsmøde tidligere på måneden, at partiet ikke længere vil arbejde for at melde Danmark ud af Nato, så længe der ikke er et alternativ til forsvarsalliancen.

 22. I går kl. 15:09

  Brand fra affaldsterminal i Randers udvikler kraftig røg

  En brand i Randers Affaldsterminal i Romalt udvikler kraftig røg, som kan være sundhedsskadelig.

  Det oplyser Østjylland Politi.

  Ilden er opstået i et større affaldsoplæg. Vinden blæser røgen i nordlig retning over fjorden.

  Politiet opfordrer borgere, der bor eller befinder sig nær røgen, om at gå indendøre, lukke døre og vinduer og slukke ventilationsanlæg.

  - Hvis man føler ubehag efter at have været i røgen, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen. Kontakt kun politi eller alarmcentral ved sværere symptomer, skriver politiet. Slukningsarbejdet kommer formentlig til at fortsætte indtil tirsdag.

 23. I går kl. 14:46

  87 dræbt i angreb på ukrainsk træningsbase

  Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskiy, talte i dag til Verdensøkonomiske Forum i Davos i Schweiz. (Foto: Arnd Wiegmann © Ritzau Scanpix)

  87 mennesker har tirsdag i sidste uge mistet livet efter et russisk luftangreb på en ukrainsk træningsbase i byen Desna i det nordlige Ukraine.

  Det fortalte den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskiy, i dag i sin tale til Verdensøkonomiske Forum i Davos i Schweiz.

  Tabstallet er ikke bekræftet af uafhængige kilder.

  Reuters beskriver luftangrebet som det største ukrainske militære tab fra et enkelt angreb.

  Desna ligger nær grænsen til Belarus og Rusland.

 24. I går kl. 14:29

  Brentford diskuterer ny kontrakt med Christian Eriksen

  Brentford arbejder på at beholde Eriksen. Zanka og Lössl forlader dog klubben. (Foto: David Klein © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksens fremtidige arbejdsgiver er uvis.

  Bliver han i Brentford, skifter midtbanespilleren til Tottenham, eller vælger han en anden stor fodboldadresse, når hans kontrakt udløber denne sommer?

  En ting er sikkert - oprykkerklubben forsøger at forlænge Eriksens kontrakt, som blev tegnet i slutningen af januar. Det siger Brentfords direktør, Phil Giles, til klubbens hjemmeside.

  - Det er ingen hemmelighed, at vi ville elske, hvis Christian blev flere sæsoner i Brentford. Vi vil fortsætte med at diskutere muligheden med ham, fortæller Phil Giles.

  I samme interview bekræfter fodbolddirektøren, at den danske forsvarspiller Mathias "Zanka" Jørgensen og målvogter Jonas Lössl ikke får forlænget deres ophold i London.

  Christian Eriksens spillede tidligere for Inter, indtil hans kontrakt blev ophævet i december, fordi man ikke må spille med en såkaldt ICD-enhed i Italien. En lille hjertestarter, som Eriksen fik indopereret efter sit hjertestop i EM-åbningskampen mod Finland i Parken i 2021.

 25. I går kl. 14:25

  Radikales leder kritiserer regeringens Rwanda-planer

  Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, og Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, under Folketingets afslutningsdebat. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, kritiserer regeringens planer om et asylcenter i Rwanda ved afslutningsdebatten i Folketinget.

  - Er vi dem, der med symbolvold og magt insisterer på at køre solo udenfor fællesskabet og sende folk, der er flygtet til Danmark til en lejr i Rwanda – for afskrækkelsens skyld?, spørger Sofie Carsten Nielsen.

  Flere støttepartier mener, det er uansvarligt at sende flygtninge videre til Rwanda, der har set stort på menneskerettigheder.

  Blandt andre Rosa Lund (EL), der ville vide, om Jakob Ellemann-Jensen (V) bakker op om regeringens forslag.

  Venstres formand svarede, at han ”er sikker på, at regeringen vil gøre alt for at sikre, at retssikkerheden er intakt og menneskerettigheder overholdes”.

  - Jeg har ondt i maven over, at vi overhovedet indgår forhandlinger med et land, som behandler politiske modstandere på den måde, sagde Rosa Lund.

 26. I går kl. 14:03

  Ny mand skal stå i spidsen for Kattegatkomitéen

  Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) afløses på pladsen som formand for Kattegatkomitéen, der arbejder for en forbindelse over Kattegat. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

  Det bliver tidligere branchedirektør i DI Transport Michael Svane, der overtager formandsposten.

  - Vi ønsker en bred og nuanceret debat om forbindelsen, hvor alle forhold omkring anlæg, miljø, natur og klima indgår, udtaler Michael Svane.

  Den længe ventede forundersøgelse af Kattegatforbindelsen er stadig undervejs efter at være blevet udskudt i flere omgange.

  Anders Kühnau bliver som en del af komitéens formandskab, der i forbindelse med formandsskiftet udvides med endnu en mand, nemlig nuværende branchedirektør i DI Transport, Karsten Lauritzen.

 27. I går kl. 13:51

  Jan Lehrmann stopper i Løvens Hule

  Efter fire år og 16 investeringer har Jan Lehrmann lavet sin sidste investering i DR-programmet ’Løvens Hule’.

  Instagram skriver han, at travlhed med hans arbejde uden for programmet gør det svært at sidde i en af programmets stole.

  - Efter fire sjove, vilde og lærerige år sammen med Danmarks sejeste iværksættere og mine fantastiske løvekolleger er jeg klar til nye eventyr uden for Løvens hule, skriver han og sender en tak til sine tidligere med-løver.

  - Tusind tak til Mia Wagner, Christian Arnstedt, Jesper Buch, og Jacob Risgaard for masser af fis og ballade, godt selskab og kanon sparring.

  Jan Lehrmann. (Foto: Anthon Unger)
 28. I går kl. 13:22

  Det er blevet dyrt i Danmark, men det er dyrere i resten af Europa

  Alt er steget i pris, siden Rusland angreb Ukraine, men ifølge Danmarks Statistik, så stiger de europæiske priser hurtigere end de danske.

  Her viser tallene, at priserne i Danmark i april lå 7,4 procent højere end samme måned året før, mens priserne i alle 27 EU-lande steg i samme periode med 8,1 procent.

  Det er særligt el, gas, brændsel og fødevarer, der stiger i pris.

  Det er i de østlige dele af EU, at priserne stiger mest.

  I Estland, Letland, Litauen, Slovakiet, Bulgarien, Polen, Rumænien, Tjekkiet og Holland er priserne alle steder steget med omkring ti procent på et år.

 29. I går kl. 13:19

  Første tilfælde af abekopper i Danmark: Mand smittet efter rejse til Spanien

  Der er konstateret det første tilfælde af abekopper i Danmark.

  Det meddeler Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  En mand er blevet testet positiv for virussen, som den seneste uge har spredt sig til flere lande i Europa samt USA, Canada og Australien.

  Manden er nu i isolation.

  - Manden udviste symptomer på smitte efter en rejse til Spanien og har derfor været i kontakt med Roskilde Sygehus og Rigshospitalet, skriver ministeriet.

  Nære kontakter til den smittede bliver desuden vejledt i, hvordan de skal forholde sig.

  - Sundhedsmyndighederne forventer ikke udbredt samfundssmitte i Danmark, men vi følger situationen tæt, udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

 30. I går kl. 12:50

  Milliard-satsning bringer Europas største grønne brint-fabrik til Herning

  Topsoe forventer at skulle ansætte 170 medarbejdere på fabrikken - alt lige fra akademikere til produktionsmedarbejdere. (© Topsoe)

  Omkring to milliarder kroner.

  Så meget forventes det at koste teknologikoncernen Topsoe at bygge en ny fabrik til produktion af grøn brint i Herning.

  Virksomheden har netop fået tilladelse til at bygge fabrikken, som skal lave elektrolyseenheder til produktion af grøn brint.

  Grøn brint kan blandt andet bruges som alternativ til fossile brændstoffer i industrien eller ved tung vejtransport og fremstilles ved elektrolyse. Her spalter man vand i ilt og brint ved hjælp af vedvarende energi fra sol og vind.

  Når fabrikken står færdig i 2024, vil den være Europas største af sin slags.

  Satsningen vil give 170 arbejdspladser, og det glæder borgmesteren i Herning Kommune, Dorte West (V).

  - Det kan jo netop være med til at gøre Herning til et nyt knudepunkt i forhold til omstillingen til grøn energi.

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at den nye fabrik skulle omdanne grøn energi fra eksempelvis solceller og havvindmøller til brint. Den korrekte formulering er, at den nye fabrik skal lave elektrolyseenheder til produktion af grøn brint.

 31. I går kl. 12:47

  Brian Priske fyret af belgisk topklub

  Brian Priske skiftede fra FC Midtjylland til Antwerp i sommeren 2021. (Foto: Ümit Bektas © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere FC Midtjylland-træner Brian Priske er blevet fyret i Royal Antwerp.

  Det skriver den belgiske klub på sin hjemmeside, der også siger farvel til Priskes danske assistenter Anders Nielsen og Peder Hansen.

  - Antwerp FC har i dag besluttet ikke at fortsætte med Brian Priske som cheftræner. Klubben takker Brian, Anders og Peder for deres engagement i klubben og ønsker al mulig held og lykke, skriver fodboldklubben.

  Royal Antwerp endte som nummer fire i det belgiske mesterskabsspil og var 14 point efter Club Brügge.

  Brian Priske var cheftræner for FC Midtjylland fra 2019 til 2021, inden han skiftede til Antwerp.

 32. I går kl. 12:30

  Jakob Ellemann-Jensen på talerstolen i Folketinget: Vi skal til afstemning, fordi vores fjende har angrebet et frit land i Europa

  Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen er på Folketingets talerstol ved afslutningsdebatten.

  Venstres formand har været på talerstolen ved Folketingets afslutningsdebat og blandt andet talt om, hvorfor han mener, det er vigtigt, at danskerne stemmer ’ja’ til at afskaffe forsvarsforbeholdet d. juni.

  - Verden har forandret sig, sagde han.

  Peter Skaarup (DF) stillede spørgsmål ved, hvorfor ’ja’-partierne mener, at det er det rigtige tidspunkt at afholde folkeafstemning om forsvarsforbeholdet.

  Jakob Ellemann-Jensen (V) svarede, at efter Ruslands invasion af Ukraine, så er det nødvendigt, at EU-landene står sammen overfor Putin. Men at Ellemann selv har været imod forbeholdet, siden det blev indført.

  - Vi skal til afstemning, fordi vores fjende har angrebet et frit land i Europa. Jeg har vanskeligt ved at få øje på et bedre tidspunkt for europæisk sammenhold i historien end nu, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

  Du kan blive klogere på forsvarsforbeholdet her, hvor du kan tage DR’s valgtest.

 33. I går kl. 12:18

  Mette Frederiksen varsler kommende strategi for stigende coronasmitte i efteråret

  - Netop nu kæmper flere lande rundt om i verden med at holde smitten under kontrol. Også herhjemme skal vi forberede os på, at smitten kan stige igen til efteråret, sagde statsministeren fra Folketingets talerstol. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Herhjemme er vi for længst vendt tilbage til hverdagen uden coronarestriktioner, men det varer måske ikke ved.

  For restriktioner og høje smittetal lurer stadig andre steder i Europa, og derfor skal Danmark også forberede sig, hvis coronasmitten stiger herhjemme til efteråret.

  Derfor varslede statsminister Mette Frederiksen (S) i dag i sin tale før afslutningsdebatten i Folketinget, at regeringen skal kigge på en strategi for stigende coronasmitte.

  - Derfor vil regeringen inden sommer præsentere en strategi for den fortsatte coronahåndtering. Den vil vi drøfte med Folketingets partier, sagde hun.

 34. I går kl. 12:09

  Statsministeriet får løftet pegefinger af Folketingets Ombudsmand

  Et af journalisternes værktøjer til at lave historier er ved at søge aktindsigt.

  Ifølge offentlighedsloven må enhver søge aktindsigt hos offentlige myndigheder og have den færdigbehandlet tilbage i hånden senest syv arbejdsdage senere.

  Men det har statsministeriet haft store udfordringer med, og derfor har Folketingets Ombudsmanden været ude med en løftet pegefinger mod ministeriet.

  I en pressemeddelelse skriver Ombudsmanden, at der over de seneste år har været "et væsentligt fald" i andelen af sager, der er blevet færdigbehandlet inden for de syv dage.

  I stedet er der en stigning af færdigbehandlede sager, der har taget over 40 arbejdsdage at udarbejde.

  Ifølge Ombudsmanden har Statsministeriet har iværksat personalemæssige tiltag, der skal forbedre ventetiden på sagsbehandlingerne.

 35. I går kl. 11:59

  Russisk soldat får livstidsdom for drab på civil ukrainer

  Dommerne, der har dømt i sagen mod den 21-årige russiske soldat. (Foto: Yasuyoshi CHIBA © Ritzau Scanpix)

  En russisk soldat er i dag blevet kendt skyldig i at dræbe en 62-årig ubevæbnet ukrainsk mand.

  Det har en domstol i den ukrainske hovedstad, Kyiv, netop afgjort, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det er den første sag om krigsforbrydelser begået i Ukraine siden Rusland angreb landet 24. februar.

  Den 21-årige soldat skød og dræbte den 62-årig civile mand i en landsby i det nordøstlige Ukraine fire dage efter Ruslands invasion. Ifølge soldaten blev han beordret til at skyde manden af sin overordnede. Soldaten har forklaret, at manden talte i telefon, og dermed kunne advare ukrainske soldater om russernes position.

  Soldaten har allerede erkendt sig skyldig i alle anklagepunkter.

  Ifølge de ukrainske myndigheder er der 10.000 sager om mulige krigsforbrydelser, skriver BBC.

 36. I går kl. 11:41

  FCK vil uddele bøder og karantæne til baneløbere

  De nykårede mestre er gået i gang med at identificere tilskuere, der invaderede banen under guldfesten. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  En forrygende dag blev forstyrret af nogle få.

  Sådan indleder Superliga-klubben FC København et opslag på Twitter, hvor de nyslåede københavnske mestre fordømmer de fans, der løb på banen under pokaloverrækkelsen søndag eftermiddag.

  FCK arbejder nu på at identificere dem, der 'satte sig selv over de tusindvis, som festede i Parken' efter 3-0-sejren over AaB.

  - Vi arbejder nu med at identificere dem, der løb på banen, som kan se frem til karantæne og en afgift på 10.000 kroner i henhold til vores stadionreglement, skriver FCK på Twitter.

  Baneinvasionen i Parken var dog ikke den eneste søndag eftermiddag. Fans af Premier League-klubben Manchester City strømmede ligeledes på banen, da de lyseblå vandt mesterskabet.

  Du kan læse mere om baneinvasionerne i denne artikel.

 37. I går kl. 11:38

  På grund af krigen i Ukraine vil EU-Kommissionen sige ok til underskud og gæld i medlemslandene

  Der skal være plads til offentlig statsgæld og underskud i endnu et år i EU's medlemslande.

  Det mener EU-Kommissionen, som foreslår at give EU-landene en pause fra EU's krav til, hvor meget offentlig gæld og underskud de må have for at være med i den europæiske union.

  Det sker på grund af krigen i Ukraine og de stigende priser på mad.

  Forslaget skal give EU-landene mere råderum, så de også kan imødekomme EU's planer om et farvel til russisk gas og olie.

  - Ruslands invasion af Ukraine har sat Europa i en ekstraordinær økonomisk usikkerhed. Det har resulteret i markant højere priser for energi, råvarer og mad. Og det rammer både forbrugere og virksomheder, siger Valdis Dombrovskis, der er EU's handelskommissær, på et pressemøde.

  Det er nu op til medlemslandene at sige ja eller nej til kommisionens forslag.

 38. I går kl. 11:36

  Joe Biden: USA vil forsvare Taiwan med magt

  USA er parat til at bruge magt for at forsvare Taiwan mod en eventuel kinesisk invasion. Sådan siger USA's præsident, Joe Biden, på et pressemøde med den japanske premierminister i den japanske hovedstad Tokyo.

  - Er I villige til at involvere jer militært for at forsvare Taiwan, hvis det kommer dertil? lød et spørgsmål fra en af de fremmødte journalister.

  - Ja, det har vi forpligtet os til, svarede Biden.

  Kina og Taiwan har været styret af hver sin regering siden afslutningen på den kinesiske borgerkrig i 1949. Ifølge den kinesiske regering er Taiwan en del af Kina, mens Taiwan betragter sig selv som en suveræn stat.

  Biden har tidligere ytret, at USA står klar til at forsvare Taiwan ved en eventuel invasion. Ifølge en udtalelse fra Det Hvide Hus i dag har USA's Taiwan-politik ikke ændret sig.

 39. I går kl. 10:48

  15-årig terrorsigtet teenager skal fortsat sidde varetægtsfængslet

  Varetægtsfængslingen af en 15-årig dreng, som er sigtet i sag om mulig terror, er blevet forlænget med fire uger.

  Det oplyser Rune Rydik, der er anklager i sagen, til Ritzau.

  Drengens advokat er gået med til en frivillig forlængelse indtil 21. juni.

  Han er fængslet i surrogat på en institution.

  Drengen blev anholdt i april og er sigtet for at have tilsluttet sig organisationen Feuerkrieg Division, der ifølge anklagemyndigheden er en nynazistisk og højreekstrem gruppe.

  Han er sigtet efter straffelovens paragraf 114c, der handler om at lade sig hverve eller at hverve en eller flere personer til at begå eller fremme terrorhandlinger.

 40. I går kl. 10:27

  Flere skærme og sensorer er på vej til ældreplejen

  Mangel på arbejdskraft i ældreplejen skal løses med teknologi, så flere hænder kan frigives til, når der skal tages hånd om de ældre.

  Derfor vil Kommunernes Landsforening (KL) have flere møder gennem skærme mellem den ældre og hjemmeplejen, og sensorer, der alarmerer ved ulykker i hjemmet.

  Det siger Peter Rahbæk Juel, der er formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg.

  - Det er vigtigt særligt på de menneskenære områder, at de medarbejdere, vi har, kan bruge deres tid og energi på at være der for borgerne, siger han.

  Det forventes, at antallet af ældre vil vokse kraftigt i de kommende år.

 41. I går kl. 10:10

  Enhedslistens Rune Lund træder ud af Folketinget - rykker med familien til Kenya

  Rune Lund (Ø) træder ud af Folketinget, fordi hustruen har fået job i Kenya. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  På dagen hvor folketinget mødes til afslutningsdebat, melder Enhedslistens finansordfører, Rune Lund (EL) ud, at han træder ud af Folketinget.

  Han og hans familie flytter nemlig til Kenya. Det skriver Rune Lund på sin Facebook-profil.

  - Med kort varsel har min dygtige hustru Marianne fået tilbudt et meget spændende job i Kenya de næste to år, og vi har besluttet at takke ja til dette som familie, skriver han.

  Dermed stiller Rune Lund ikke op til næste folketingsvalg, der skal afholdes inden for det næste års tid. Han skriver videre, at det ikke et helt afklaret, hvornår han præcist træder ud af Folketinget.

  - Jeg er derfor på ingen måde træt af at sidde i Folketinget. Tværtimod! Ingen kan jo vide, hvad fremtiden bringer, men jeg håber, jeg kan vende tilbage til Folketinget igen, hvis medlemmerne af Enhedslisten og vælgerne vil det – og kæmpe videre for den rødgrønne sag.

  Rune Lund har siddet i Folketinget af flere omgange, senest siden 2019.

 42. I går kl. 09:50

  Mette Frederiksentalerstolen til afslutningsdebat: Et 'ja' den 1. juni vil styrke vores tryghed

  Statsminister Mette Frederiksen under Folketingets afslutningsdebat på Christiansborg. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  - Det vil gavne Danmark med et 'ja'. Det vil styrke vores tryghed.

  Sådan lyder det fra statsministeren, efter Mette Frederiksen (S) har indtaget Folketingets talerstol til afslutningsdebat i Folketingssalen.

  Hun lagde ud med at nævne forsvarsforbeholdet, hvor regeringen anbefaler, at danskerne stemmer ’ja’ til at afskaffe det.

  Mette Frederiksen nævner, at der ikke er en EU-hær, og at den heller ikke kommer. Hun understreger, at det kun er Danmark, der bestemmer, om Danmark vil bidrage med soldater til EU.

  Vi skal til folkeafstemning om forsvarsforbeholdet 1. juni. Hvis du fortsat er i tvivl om, hvad du skal stemme, kan du tage DR's valgtest og finde ud af, hvor enig du er med Folketingets partiledere.

 43. I går kl. 09:41

  Der var store smil og småsnak på tværs af partierne før den timelange afslutningsdebat i Folketingssalen

  Folketingets partier har taget hul på årets afslutningsdebat, der betyder, at sommerferien i Folketingssalen er lige om lidt.

  Statsministeren var den første på talerstolen, hvorefter samtlige partier får mulighed for at komme til orde.

  Traditionen tro bliver det en maratondebat, som kommer til at vare ud på aftenen.

  Her til morgen var stemningen munter og humøret højt hos politkerne, der hilste på hinanden og smilede stort på tværs af partifarver.

  DR Nyheder dækker debatten live. Du kan følge med her.

  • Statsminister Mette Frederiksen (S) ankom til afslutningsdebat på Christiansborg. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen sammen med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) (tv.) og SF's formand, Pia Olsen Dyhr. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Jakob Ellemann-Jensen og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, sammen med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) (tv.) og SF's formand, Pia Olsen Dyhr. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Nye Borgerliges Pernille Vermund i samtale med Enhedslistens Rosa Lund. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • SF's Pia Olsen Dyhr og Konservatives Mette Abildgaard (th.) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og Pia Olsen Dyhr (SF). (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Leder af Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti tager et billede, som måske skal bruges til et opslag på de sociale medier. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  1 / 10
 44. I går kl. 09:08

  Partier justerer i gymnasieaftale: Nu er der større chance for at blive optaget på sit lokale gymnasium

  Partier bag en gymnasieaftale om fordelingen af elever indgået i 2021 justerer nu i aftalen.

  Det betyder, at transporttiden og ikke lodtrækning bliver afgørende for, hvilket gymnasium omkring de større byer de unge bliver optaget.

  Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

  Ifølge ministeriet vil ændringen medføre, at de unge får en større chance for at få en plads på deres lokale gymnasium.

  Samtidig sænker partierne med aftalen den maksimale transporttid for ansøgere, som ikke får plads på en af deres fire prioriteter. Den sættes ned fra 60 til højst 45 minutter.

  - Derfor er der med den nye aftale flere, der får kort vej til deres uddannelse, skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

  Det er regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne, som står bag ændringen af aftalen.

  I 2021 besluttede partierne, at gymnasieeleverne fremover skal fordeles efter deres forældres indkomst for at undgå en skæv elevsammensætning, og den del har man valgt at holde fast i, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Ritzau.

 45. I går kl. 08:55

  For første gang nogensinde overstiger antallet af fordrevne personer 100 millioner

  - 100 millioner er et voldsomt tal - slående og alarmerende. Det er en rekord, der aldrig burde være sat.

  Sådan lyder Filippo Grandis kommentar til antallet af fordrevne på verdensplan. Han er FN's højkommissær for flygtninge.

  - Dette bør være en brat påmindelse om, at man skal løse og forhindre destruktive konflikter, stoppe forfølgelse og adressere de underliggende årsager til, at uskyldige mennesker flygter fra deres hjem, siger han.

  Det er især konflikter i Etiopien, Myanmar, Burkina Faso, Nigeria, Afghanistan og Den Demokratiske Republik Congo, som har sendt folk på flugt. Og så har krigen i Ukraine fået tallet endnu mere i vejret.

  De 100 millioner fordrevne tæller flygtninge, asylansøgere og de mere end 50 millioner mennesker, der er internt fordrevne, skriver Ritzau.

 46. I går kl. 08:53

  Belgien indfører karantæne for smittede efter endnu et tilfælde med abekopper

  Flere lande melder om smitte med abekopper, og nu har Belgien som det første land valgt at indføre karantæne for smittede.

  Ifølge mediet Politico skriver belgiske La Libre, at de belgiske sundhedsmyndigheder fredag besluttede at indføre en obligatorisk 21 dages karantæne for abekoppepatienter, efter at have rapporteret fire tilfælde af sygdommen i løbet af sidste uge.

  Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er der optalt 92 bekræftede tilfælde og 28 mistænkte tilfælde af abekopper i lande, hvor sygdommen normalt ikke findes.

  Abekopper er en sygdom i samme familie som kopper, og symptomerne omfatter et tydeligt udslæt, feber, ømme muskler og hovedpine. Sygdommen er ikke farlig for mennesker og går som regel over af sig selv.

 47. I går kl. 08:31

  Poul Nyrup Rasmussen står i spidsen for ny fond i sin afdøde hustrus navn

  Lone Dybkjær døde i 2020. Hun blev 80 år gammel. I dag, hvor hun ville være fyldt 82 år, lanceres fonden på Christiansborg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  En ny fond til minde om politikeren Lone Dybkjær ser nu dagens lys.

  Tidligere statsminister og ægtemand til Lone Dybkjær, Poul Nyrup Rasmussen, står i spidsen for fonden, hvor danske virksomheder kan finansiere en uddannelse til talentfulde kvinder fra fattige lande.

  Det koster cirka 250-300.000 kroner at finansiere en treårig uddannelse.

  - Vi vil gerne tilbyde virksomheder en direkte finansiering af legater, der skal sikre underprivilegerede kvinder en treårig uddannelse, siger Poul Nyrup Rasmussen til Ritzau.

  I 2008 var Lone Dybkjær med til at stifte kvindeuniversitet Asian University for Women, der ligger i Bangladesh i det sydlige Asien. Et legat vil være en indgangsbillet til universitetet.

  Fonden har en målsætning om, at man i løbet af de næste år kan nå en fondsstørrelse på 25 millioner kroner, siger Poul Nyrup Rasmussen.

 48. I går kl. 08:26

  Et nyt netværk med USA og 12 lande skal bekæmpe Kinas handelsdominans

  USAs præsident Joe Biden sammen med den japanske premierminister har i dag holdt pressemøde om et nyt bhandelsnetværk. (Photo by SAUL LOEB / AFP) (Foto: Saul LOEB © Ritzau Scanpix)

  13 lande inklusiv USA, Indien og Japan er gået sammen om et nyoprettet handelsnetværk i Asiens stillehavsregion, hvor USA ønsker at bevare og styrke sin position i et område, der i stigende grad er domineret af Kina.

  Det siger den amerikanske præsident Joe Biden her til morgen under et besøg i Tokyo, skriver nyhedsbureauet AP.

  De sidste detaljer mangler stadig at falde på plads mellem medlemslandene, men netværket skal hjælpe den amerikanske og asiatiske økonomi med forsyningskæder, digital handel, ren energi, beskyttelse af arbejdere og bekæmpelse af korruption, lyder det.

 49. I går kl. 08:15

  Brystkræftpatienter i Region Hovedstaden og Region Sjælland bliver ikke opereret til tiden

  Patienter i Region Hovedstaden venter for længe på at få tilbudt den kræftpakke, de bør modtage. Det viser en ny rapport fra Sundhedsdatastyrelsen, skriver TV 2 Lorry.

  Helt nøjagtigt blev 54 procent af brystkræftpatienterne opereret til tiden i Region Hovedstaden sidste år. Sammenligner man med tallet på landsplan, var det 63 procent.

  I Region Sjælland står det også skidt til. Her blev 36 procent af brystkræftpatienterne opereret til tiden.

  Brystkræft er den hyppigste kræftform for kvinder. Hvert år er der cirka 4700 kvinder, der får kræftsygdommen herhjemme.

 50. I går kl. 06:45

  Zelenskyj: Mellem 50 og 100 ukrainske soldater dør hver dag

  Kampdygtige mænd i alderen 18-60 år skal ikke kunne forlade Ukraine, mens deres landsmænd dør i Donbas, siger landets præsident, Volodymyr Zelenskyj. - Foto: -/Ritzau Scanpix

  Kampdygtige ukrainske mænd skal trække i trøjen og ikke forlade Ukraine, når der dagligt dør op mod 100 hver dag i Donbas-regionen.

  Sådan lyder det fra landets præsident, Volodymyr Zelenskyj, skriver Ritzau.

  - For tiden dør mellem 50 og 100 mennesker hver dag i den hårdeste ende af landet, siger han til den ukrainske netavis Ukraynskaja Pravda.

  - De forsvarer vores nation og vores uafhængighed, som er det, hele verden snakker om.

  Præsidenten var blevet bedt om en kommentar til en underskriftindsamling, der kræver, at mænd i alderen 18-60 år skal have lov at forlade landet.

Mere fra dr.dk