Seneste nyt

Norsk IS-kvinde idømt tre et halvt års fængsel

 • Norsk IS-kvinde idømt tre et halvt års fængsel

  En 30-årig norsk IS-kvinde er ved Tingretten i Oslo blevet idømt tre år og seks måneders fængsel for at deltage i en terror-organisation. Retten fandt, at hun 'handlede med viden og med vilje'.

  Kvinden rejste til Syrien i sommeren 2013 og giftede sig med en fremmedkriger fra Islamisk Stat og siden fik to børn, mens hun opholdt sig i regionen. Hun blev hentet hjem til Norge i januar 2020.

  Retssagen begyndte den 1. marts i år.

  Anklageren havde forlangt en dom på fire års fængsel for terrorvirksomhed, mens kvindens forsvarer mente, at hun skulle frifindes.

  Der har været meget opmærksomhed om dommen herhjemme, fordi en række kvinder med tilknytning til Danmark med tilsvarende baggrund i øjeblikket befinder sig i flygtningelejre i Syrien.

  Seneste Nyt

 • Tidligere Tøsedrengene-musiker er død

  Musiker, sangskriver og producer Michael Bruun er død, 70 år gammel. Det bekræfter hans familie over for Ekstra Bladet i en fælles udtalelse:

  - Vi er utroligt kede af tabet af vores far, som vil blive dybt savnet. Han var en kærlig far og en stor inspiration for os alle. Vi er taknemmelige for vores tid sammen, og at han nåede at forme et tæt bånd med sine to børnebørn, som både morfar og farfar, siger Michael Bruuns tre børn, Jonas, William og Amalie, der også er kendt som sangerinden Myrkyr.

  Michael Bruun var blandt andet kendt som medlem af 80'er-grupperne Tøsedrengene og Ray-Dee-Ohh. Derudover var han producer for bands som TV-2, Gnags og Rocazino, ligesom han også var manden bag knapperne, da fodboldhittet "Re-Sepp-ten" kom i boksen forud for VM i Mexico i 1986.

 • Kun få kommuner bliver klar til ny affaldsordning

  De nye regler for affaldssortering, hvor vi skal sortere vores affald i 10 forskellige fraktioner, bliver tilsyneladende dyrere end først forventet. Og kun ni ud af landets 98 kommuner ser ud til at kunne overholde tidsfristen på 1. juli i år for den nye ordning.

  Ifølge Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn og formand for KL’s miljø- og forsyningsudvalg, vil den nye ordning i gennemsnit vil koste 500 kroner om året per husstand, mens Miljøministeriet i et skriftligt svar til avisen fastslår, at merudgiften kan holdes på 55 kroner per husstand.

 • Cordsen: Coronapas og hjemsendte ansatte er på forhandlingsbordet

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) forhandler i disse timer med partierne om næste fase i genåbningen.

  Ifølge DR's politiske korrespondent, Christine Cordsen er coronapasset og de hjemsendte offentlige ansatte blandt emnerne.

  Venstre vil blandt andet erstatte coronapasset med et "kørekort", hvor det bliver op til den enkelte borger selv at have vacciner eller test i orden. Men det kan blive svært at få igennem, vurderer Cordsen.

  - Jeg tror ikke, at de partier, der vil have denne her rene kørekortsmodel, kommer helt igennem med det, for der er stor skepsis hos sundhedsmyndighederne. De synes, at coronapasset er et godt middel, siger hun.

  Sundhedsmyndighederne har også fremlagt et forslag, hvor 20 procent af de offentlige ansatte, der er blevet hjemsendt, kan vende tilbage allerede på fredag. Resten skal så kunne vende tilbage efter sommeren, lyder udspillet.

  - Det er også noget af det, som er på bordet i aften, og som partierne forventes på et eller andet tidspunkt sent i aften eller i nat at komme ud med en aftale om, siger Christine Cordsen.

 • Mindst 2.700 migranter strømmer ind i spansk enklave

  Mindst 2.700 migranter har ifølge AFP krydset grænsen fra Marokko ind til den spanske enklave Ceuta. Det er et rekordhøjgt antal, og omkring 1.000 af dem er børn. Ifølge Reuters er der tale om marokkanske statsborgere.

  Migranterne kom til enklaven til fods ved lavvande eller svømmede til Ceuta fra nærtliggende marokkanske strande.

  Spansk politi hjælper en migrant op i en gummibåd i vandet ud for Ceuta. (Foto: ANTONIO SEMPERE © Scanpix)
 • Ølhaverne åbner igen for verdens mest ølglade nation

  Med 188,6 liter øl per indbygger hvert er tjekkerne suverænt verdens mest ølglade nation. I dag kunne de tørstige tjekker igen omsider hæve de store glas til en skål i landets ølhaver. Det skete efter fem måneders lockdown på grund af corona-smitte, hvor Tjekkiet på et tispunkt var et af verdens værst ramte lande.

  Åbningen af udendørs servering ses som et vigtigt skridt i retning af genåbning og neddrosling af coronarestriktionerne. Det skyldes ikke mest et effektivt vaccineprogram, hvor der indtil nu er blevet fordelt 4,1 millioner doser blandt de 10,7 millioner indbyggere.

  Endelig kunne tjekkerne igen slå glassene mod hinanden - her i det traditionsrige U Fleku-restaurant og bryggeri i det centrale Prag. (Foto: MARTIN DIVISEK © Scanpix)
 • Sønderjyske lægger sig lunt i svinget i kampen om europæisk play-off

  Sønderjyske slog mandag aften allerede nedrykkede Lyngby med 2-0.

  Dermed kravler Sønderjyske op på førstepladsen i nedrykningsspillet. Netop førstepladsen giver adgang til en play-off-kamp om europæisk fodbold i næste sæson.

  Rilwan Hassan og Haji Wright stod med scoringer i hver sin halvleg for Sønderjyske-sejren.

  Sønderjyske er et enkelt point foran AaB, der er på andenpladsen i nedrykningsspillet. Der resterer to spillerunder.

 • Højesteret baner vejen for første kvindelige leder i Samoa

  Den lille Stillehavs-nation Samoa er nu meget tæt på, at man for første gang skal regeres af en kvinde. Det sker efter, at den polynesiske østats højeste domstol ifølge AP har genindsat resultatet af april måneds valg.

  Nu ser det ud til, at 64-årige Fiame Nami Mata'afa kan blive ny premierminister for de knap 200.000 indbyggere, efter at retten har besluttet, at valgresultatet står ved magt, og at der ikke skal udskrives nyvalg. Hun står nu til at afløse Tuilaepa Sailele Malielegaoi, der har siddet på posten som premierminister de sidste 22 år, og som ifølge Fiame har brugrt alle midler, både lovlige og ulovlige, for at forhindre, at hendes parti kunne få deres retmæssige pladser i parlamentet og danne regering.

 • Partiet Frie Grønne runder 10.000 vælgererklæringer

  Partiet Frie Grønne har rundet 10.000 indsamlede vælgererklæringer.

  Frie Grønne er dermed godt på vej til at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, hvor der kræves mindst 20.182 vælgererklæringer.

  Frie Grønne består blandt andet af de tidligere Alternativet-medlemmer Sikandar Siddique, Uffe Elbæk, Susanne Zimmer og Niko Grünfeld.

 • Sommerhusudlejere mister kunder efter nye rejsevejledninger

  Fredag kom der nye rejsevedledninger fra Udenrigsministeriet, der lægger op til, at danskerne igen kan rejse udenlands i sommerferien - i hvert fald så længe vi holder os inden for EU.

  Det har ført til weekend med aktivitet hos sommerhusudlejningskontorerne. Med modsat tidligere på året er det folk, som gerne vil af med deres allerede bookede ferier.

  - Det er vi selvfølgelig kede af. Men det er nok forventeligt, når rejsevejledningen er blevet ændret, og danskerne nu kan booke deres sommerferie sydover, siger Kim Holmsted, administrerende direktør i Dancenter, til Ritzau, efter han i løbet af weekenden har fået 'nogle hundrede' afbookninger.

  Han håber i stedet på, at udenlandske turister vil fylde sommerhusene i de tomme uger, selvom reglerne lige nu er forholdsvis restriktive med krav om test og ti dages isolation, når de kommer til Danamark.

 • 'Mine' på sønderjysk strand var bare en betonklods

  Forsvarets bomberyddere har i dag været på arbejde på Anslet Strand, hvor to kvinder var stødt på en gammel mine. Den ene af kvinderne trådte sågar på minen, der dog ikke gik af.

  Og det er der en helt naturlig grund til.

  'Minen' viste sig nemlig at være en helt og aldeles ufarlig betonklods. Den er nu blevet fjernet fra stranden.

  Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

 • Højgravid vandt DM i bordtennis

  BTK Vibys damehold i bordtennis vandt i weekenden DM-guld. Med på holdet var Pernille Agerholm, der er gravid i syvende måned.

  Graviditeten er gået helt efter planen og med råd og vejledning fra jordemødrene, havde højgravide Agerholm fået grønt lys til at stille op for BTK Viby i DM-finalen.

 • Mere end 9 ud af 10 registrerede døde kan kobles til corona

  Langt størstedelen af de mennesker, der er registreret “døde med corona”, er egentligt døde af selve sygdommen eller følgerne af den.

  Sådan lyder vurderingen fra overlæge og lektor Reimar W. Thomsen fra Aarhus Universitet.

  Han har set flere tusind, anonymiserede dødsattester igennem, som DR Nyheder har fået aktindsigt i hos Sundhedsdatastyrelsen.

  - Min reaktion er, hold da op. Det er et meget tydeligt billede. Det er godt nok få patienter, hvor covid-19 ikke kan antages at have spillet en rolle. De er forsvindende få. Billedet er faktisk meget mere klart, end jeg havde regnet med, siger han

 • Smedefirma får bøde efter dødsulykke i kæmpeskulptur

  Det koster smedevirksomheden Flias A/S 120.000 kroner at have overtrådt arbejdsmiljøloven i forbindelse med den ulykke, der kostede en 46-årig mand livet, da han den 23. marts i år skulle udføre en reparation i en skorsten på den kæmpemæssige skulptur Elia i Herning.

  Reparatøren blev hejst ned i i søjlen i en såkaldt bådsmandsstol, og den er ikke godkendt til personløft. Derfor blev virksomheden gjort ansvarlig for ulykken og tildelt en bøde.

  Det oplyser specialanklager Ulrik Panduro til Herning Folkeblad.

  Sagen er behandlet af Midt- og Vestjyllands Politi på baggrund af en redegørelse fra Arbejdstilsynet.

  Den afdøde mand blev 23. marts hejst ned i skorstenen for at skifte lys på kunstinstallationen. Da hans kollegaer ikke kunne komme i kontakt med den 46-årige, blev den farefulde opgave i stedet en redningsaktion. Da det sent om aftenen lykkedes at få manden fri, var han død af sine kvæstelser.

  En 46-årig reparatør blev dræbt i en ulykke, da han skulle skifte en pære i en af skorstenene i kæmpeskulpturen Elia i Herning. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)
 • SSI's vurderer før forhandlinger: Det vil lempelser betyde for smitten

  Folketingets partier forhandler her til aften om lempelser af corona-restriktionerne. Med sig har de fået en frisk vurdering fra Statens Serum Institut (SSI).

  Her fremgår det, at epidemien "har ændret karakter", da hovedparten i de udsatte målgrupper er vaccineret. Smitten stiger således ikke blandt personer over 60 år.

  Smittestigningen er størst blandt de yngre, og størst er stigningen blandt de 15-19 årige med en incidens på 263 pr. 100.000 i uge 18.

  Smitten er steget mest hos de unge. Kilde: SSI

  SSI vurderer også effekten af diverse lempelser. Her mener SSI, at genåbning af udendørs markeder vil udgøre en middel til høj risiko. Det samme gør sig gældende, hvis forsamlingsforbuddet indendørs hæves fra 25 til 50.

  Til gengæld er der kun middel risiko, hvis musikfestivaler, koncerter, idrætsstævner og spejderlejre genåbnes med maks. 2.000 deltagere med krav om coronapas, vurderer SSI.

 • Se billederne: Kongelige hilsner til undersåtterne på Norges nationaldag

  • Selvom der er begrænsninger i forhold til, hvordan nordmændene kan fejre deres nationaldag i dag, var kongefamilien med kong Harald i spidsen alligevel på plads på balkonen med udsigt til Slotspladsen. (Foto: LISE ASERUD / POOL © Scanpix)
  • Glade jenter fra Grünerløkka skolekorps har optrådt i Birkelunden i Oslo. (Foto: Berit Roald © Scanpix)
  • Mens kongefamilien indtog deres pladser på balkonen, trak garden op nedenfor på Slotspladsen. (Foto: LISE ASERUD / POOL © Scanpix)
  • Selvom der er coronabegrænsninger, så gik Lade skolekorps stadig i optog gennem Trondheim. (Foto: Gorm Kallestad © Scanpix)
  • Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit trodsede regnen og kom ud til folket for at fejre 17. maj - her på Gullhella bo- og omsorgssenter. (Foto: TERJE PEDERSEN © Scanpix)
  • Andreas Andresen Haukeland, er under navnet TIX Norges bud på sejren ved Eurovision. Fra morgenstunden blev der både sunget og svinget med flaget fra hans hotelbalkon i Rotterdam. (Foto: heiko junge © Scanpix)
  • Kun de færreste børn var med i optogene på grund af coronarestriktioner - men man kan jo godt lufte nationaldragten og svinge med flaget alligevel. (Foto: Gorm Kallestad © Scanpix)
  1 / 7
 • Sagan hurtigst på 10. etape i Giroen

  Den slovakiske cykelstjerne Peter Sagan satte konkurrenterne til vægs i spurten og vandt 10. etape i Giro d'Italia mandag eftermiddag.

  Det skete efter en dag, hvor boraholdet havde arbejdet hårdt for at sikre, at Peter Sagan som minimum havde muligheden for at sprinte sig til en plads øverst på podiet.

  Missionen lykkedes, og Peter Sagan tager samtidig pointtrøjen. Fernando Gaviria (UAE) og Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation) måtte nøjes med henholdsvis anden- og tredjepladsen på mandagens etape.

  Dermed snuppede Peter Sagan sin største sejr i 2021. Tidligere på året kom han først over stregen på 1. etape af Romandiet Rundt og på 6. etape af Catalonien Rundt.

  Egan Bernal er fortsat i løbets førertrøje.

  /ritzau/

 • Bomberyddere på vej: Kvinde trådte på gammel mine på strand i Sønderjylland

  Sydjyllands Politi oplyser på Twitter, at Forsvarets bomberyddere er på vej til Anslet Strand, hvor en gammel mine er dukket op.

  Tidligere i dag kunne JydskeVestkysten fortælle, at minen blev spottet for et par dage siden, hvor en kvinde en aften trådte på minen, der ligger i vandkanten ved Anslet Strand Camping.

  Kvindens veninde, der var med på gåturen, troede dog ikke, at der var tale om en mine, men i dag gik veninden så tilbage og kunne konstatere, at det altså var en gammel mine. Derefter kontaktede hun politiet.

 • Sogn på Frederiksberg tæt på nedlukning

  Godthåb Sogn på Frederiksberg er i farezonen for at blive lukket ned. Aktuelt er der der registreret et indicidenstal på 376, og grænsen for nedlukning går ved 500 smittede per 100.000 indbyggere.

  Derudover skal positivprocenten være over 2,5.

  Derfor er Frederikberg Kommune ved at forberede sig på en nedlukning af sognet.

  Det fortæller Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen i en opdatering på Facebook, hvor han samtidig opfordrer alle til at overholde restriktionerne, holde afstand og lade sig teste.

  - Det er helt afgørende for, at vi ikke skal til at lukke dele af byen ned, skriver Aggesen.

 • Erhvervslivet i Hørsholm må i morgen åbne igen efter en uges coronanedlukning

  Det betyder, at for eksempel butikker, centre, forlystelsesparker, restauranter, frisører og køreskoler kan åbne igen efter en uges nedlukning.

  I syv dage i træk har den såkaldte testkorrigede incidens ligget under 250 smittede pr. 100.000 indbyggere, og derfor ophæves nedlukningen.

  For høje smittetal var årsag til, at dele af erhvervslivet 9. maj blev lukket ned i kommunen.

 • 836 nye smittede i Danmark - positivprocenten er 0,60

  836 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. En person er død.

  Dagens smittetal er baseret på 138.779 pcr-test. Det svarer til, at 0,60 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 173 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er ni flere end i går. Af de indlagte er 29 på intensiv afdeling og 18 er i respirator.

  Der er indtil videre vaccineret 1.662.452 personer, hvilket svarer til 28,4 procent af befolkningen. 1.040.386 personer er færdigvaccinerede, hvilket er 17,8 procent af befolkningen.

 • Syv dage i august er afsat til retssagen mod Morten Messerschmidt

  Der er afsat syv dage i august til retssagen mod Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti. Han er tiltalt for svindel og dokumentfalsk, efter at Folketinget i sidste måned ophævede hans immunitet.

  Sagen er berammet til 2., 5., 6., 9., 10., 11. og 13. august, oplyser Retten i Lyngby til Ritzau.

  Sagen har været undervejs i årevis. Messerschmidt er tiltalt for at have misbrugt 98.835 kroner fra en EU-fond til afholdelse af Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i 2015. Fondens penge må kun bruges til EU-relevante formål.

  Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf, mens Morten Messerschmidt selv nægter sig skyldig.

  Han er også tiltalt for dokumentfalsk, fordi han i forbindelse med sommergruppemødet skulle have gjort brug af en falsk kontrakt med det hotel, hvor mødet blev holdt.

 • USA's udenrigsminister: Palæstinensere og israelere har ret til at leve i fred

  Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, der er på besøg i Danmark, siger på et pressemøde, at USA er bekymret over konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

  - USA er fortsat meget bekymret over volden og den eskalerende vold i Israel og Palæstina. Hundredvis er døde. Vi er rystede over, hvordan journalister og læger bliver udsat for risiko. Palæstinensere og israelere har ret til at leve i fred, siger Antony Blinken.

  - Vi har arbejder intenst for at forsøge at stoppe volden. Biden har været i kontakt med Netanyahu og Abbas, lyder det fra Biden.

  Blinken tilføjer, at "Israel har ret til at forsvare sig selv" mod grupper som Hamas.

  - Men Israel har også et ansvar for, at man ikke rammer civile, siger han.

 • Fynske Motorvej lukkes mod Jylland fra klokken 19.30 til klokken 6 i morgen

  Fynske Motorvej er lukket for trafik mod Jylland fra i aften klokken 19.30 til i morgen klokken 6, fordi Vejdirektoratet skal foretage akut vejarbejde.

  Helt konkret lukkes motorvejen mellem afkørsel 56 Ejby og afkørsel 57 Nørre Aaby.

  Kombinationen af kraftig nedbør og anlægsarbejder på stedet har resulteret i, at jorden under motorvejen er eroderet. Derfor er der risiko for revner og underminering af motorvejen.

  I retning mod Sjælland vil der på samme sted være et spor farbart fra klokken 19 til i morgen klokken 6 med en hastighedsbegrænsning på 50 km/t.

  Vejdirektoratet advarer derfor om risiko for kø og forlænget rejsetid.

 • Ny rejsevejledning for Portugal: Nu kan danske turister besøge hele landet

  Udenrigsministeriet har ændret sin rejsevejledning til Portugal.

  Med ændringen er hele Portugal nu farvet gul i stedet for orange på ministeriets verdenskort. Det betyder, at man ikke længere skal gå i isolation, når man kommer hjem fra en rejse til Portugal.

  Der er heller ikke krav om, at man bliver testet, inden man hopper på et fly til Danmark fra et land, der er farvet gult.

 • Fjerde mistænkte anholdt i sag om voldsomt overfald: Offer er erklæret klinisk død

  En 24-årig mand fra Vejle er varetægtsfængslet indtil 9. juni for sin deltagelse i et voldsomt overfald mod en 20-årig mand i Horsens for en uge siden.

  Den 24-årige er den sidste af i alt fire mistænkte, der nu alle er i Sydøstjyllands Politis varetægt, sigtet for at have kidnappet og overfaldet den 20-årige.

  Ofret blev erklæret klinisk død af lægerne på Aarhus Universitetshospital, men holdes fortsat i live af en respirator.

  Den 24-årige nægter at stå bag overfaldet, og det samme gør de tre andre mistænkte, der også er mænd i 20’erne og stammer fra Vejle.

 • DBU og Arbejdernes Landsbank fortsætter samarbejdet, men fjernes fra tøj i Qatar

  For lidt over en måned siden forlød det i flere medier, at Arbejdernes Landsbank (AL) ville ud af sin sponsoraftale med Dansk Boldspil-Union (DBU).

  Officielt på grund af lovgivningen om kviklån, men ifølge medierne handlede det mere om, at DBU ifølge banken ikke tog ansvar nok for at lægge pres på VM-værten Qatar, hvor migrantarbejdere levede og arbejdede under kritisable forhold.

  Men nu har parterne besluttet at fuldføre den aftale, de har med hinanden til og med næste år. Det bekræfter både DBU og Arbejdernes Landsbank over for Radio4.

  Dog kommer Arbejdernes Landsbank ikke til at optræde på spillertøjet, hvis det danske landsholdshold skulle kvalificere sig til VM i Qatar næste år.

 • Jeanette Ottesen tror på femte OL

  Den danske holdkap lagde godt fra land mandag formiddag ved EM på langbane i Budapest.

  Holdet med Jeanette Ottesen, Julie Kepp Jensen, Signe Bro og Emily Gantriis svømmede sig sikkert videre til finalen i 4x100 meter fri, og samtidig klarede de ifølge TV2 Sport med vindertiden i heatet OL-kravet.

  Samtidig rykkede Danmark frem på den internationale rangliste, som 31. maj danner grundlag for uddelingen af OL-pladser.

  Endnu er OL-billetten altså ikke i hus, men pilen peger i retning af Tokyo.

  - Det ser godt ud, men i teorien kan andre nationer godt overhale os ved et Fina-godkendt stævne inden 31. maj, siger sportschefen i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, til Ritzau.

  EM er Ottesens sidste chance for at kvalificere sig til OL til sommer, og hun stiller kun op i holdkappen.

  Ottesen svømmede den tredjebedste tid foran Emily Gantriis, og dermed skal hun med til OL, bekræfter Ottesen over for TV2 Sport.

  Kvinderne skal svømme finale mandag aften. I de indledende heat havde de samlet den næsthurtigste tid.

 • Rapper udgiver stjernebesat album efter sin død

  Den 28. maj udgiver rapperen DMX et nyt album, og det vækker opmærksomhed af flere årsager.

  For det første døde den 50-årige musiker, der også hedder Earl Simmons, i starten af april på grund af overdosis. Og for det andet er der en række store navne med på albummet.

  Albummet har fået navnet ’Exodus’ og har blandt andre Alicia Keys, Jay-Z, Bono og Lil Wayne med på de 13 numre. Det skriver musikmediet Billboard.

  Det har været kendt noget tid, at der ville komme et posthumt album fra den amerikanske rapper, men ikke hvem der ville være med på udgivelsen.

 • Fodboldklubber træner trods kommunens opfordring til at lade være

  Fire fodboldklubber i Holstebro trodser nu kommunens klare opfordring og genoptager træningen.

  Det sker kun fem dage efter, at Holstebros borgmester opfordrede kommunens foreninger til at lukke ned i 14 dage, fordi kommunen var i fare for en tvangslukning på grund af for høje corona-smittetal.

  Alligevel åbner Mejdal-Halgård Fodbold og de tre andre klubber nu for træningen.

  - Siden de kom med den anbefaling, er smittetallet faldet, siger formand i Mejdal-Halgård Fodbold Carsten Jespersen, som ser det som grund nok til at åbne for træningen igen.

  Han forventer ikke, at den genoptagne træning giver anledning til, at smitten blusser op igen.

  Fodboldtræningen sker uden fælles omklædning, så spillerne mødes på banen.

 • Næste stop for USA's udenrigsminister: Nu mødes han med den danske, færøske og grønlandske udenrigsminister

  Fire på stribe. Udenrigsministrene fra Grønland, Færøerne, Danmark og USA. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Efter at have holdt møde med statsminister Mette Frederiksen (S) og været i audiens hos dronningen er USA's udenrigsminister, Antony Blinken, nu nået til næste punkt på sin tætpakkede dagsorden i dag.

  Her står den på møde med Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod, Grønlands udenrigsminister, Pele Broberg, og Færøernes udenrigsminister, Jenis Av Rana.

  De fire er netop gået sammen ind i Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads i København.

 • Fem personer skal betale tvangsbøder, indtil de fjerner både i Fredens Havn

  Østre Landsret har idømt 5 personer bøder og tvangsbøder, hvis de ikke fjerner de ulovligt anbragte både, som de bor i, fra Fredens Havn i Københavns Havn.

  I sagen har retten skullet tage stilling til Kystdirektoratets påbud om, at beboerne skal fjerne bådene, da de ikke har tilladelse til at ligge der fast.

  Landsretten afviser, at indgrebet er i strid med Menneskerettighedskonventionens artikel 8, der handler om ret til respekt for en persons hjem.

  Københavns Byret idømte i august flere beboere bøder på 5.000-10.000 kroner for ikke at følge påbuddene. De blev også pålagt at betale en bøde på 1.000 kroner om måneden, så længe de ikke fjerner bådene.

 • USA's udenrigsminister er nu ankommet til audiens hos dronningen

  Dronning Margrethe og kronprins Frederik tog imod USA's udenrigsminister, Antony Blinken. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, er netop ankommet til audiens hos dronning Margrethe og kronprins Frederik på Amalienborg.

  Han ankom i selskab med sin danske udenrigsministerkollega, Jeppe Kofod (S).

  Audiensen hos dronningen er andet stop i dag for Blinken, der tidligere på dagen holdt møde med statsminister Mette Frederiksen på Marienborg.

 • Mette Frederiksen efter møde: Vi bliver mødt af en anden tilgang fra USA nu

  Udenrigsminister Blinken og statsminister Mette Frederiksen mødtes på Marienborg nord for København. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

  Statsminister Mette Frederiksen (S) har netop udtalt sig til pressen foran Marienborg, efter hun for kort tid siden afsluttede et møde med USA's udenrigsminister, Antony Blinken.

  Hun fortæller, at besøget ver en "fornøjelse".

  - Vi havde lejlighed til at diskutere en række forskellige spørgsmål. Primært af udenrigspolitisk karakter, covid-19 samt et behov fra Europa og USA om at producere flere vacciner og dele med resten af verden, fortalte hun.

  De talte også om artktis, og her er der i dag en anden tone, end da Trump var præsident og ville købe Grønland, lyder det.

  - Det er en anden tilgang. Det betyder et ønske om samarbejde omkring den arktiske region, hvor der sker forandringer, lød det.

 • Affaldsselskaber må sende brugte mælkekartoner og aflagt tøj til udlandet

  Inden længe skal du sortere dine brugte mælkekartoner og de hullede sokker, og det giver grå hår hos affaldsselskaberne.

  For det er en stor udfordring at komme af med de nye typer af sorteret affald.

  AffaldPlus på Sjælland har måttet søge hjælp i udlandet for at få genanvendt mælke- og madkarton samt det tøj, der snart strømmer ind.

  Hos Dansk Affaldsforening fortæller direktør Mikkel Brandstrup, at det især er det brugte tøj, der er årsag til bekymring:

  - Her mangler vi både teknologi, efterspørgsel og kapacitet. Derfor kommer vi til at stå med nogle store udfordringer i forhold til at sikre, at vi kan komme af med tekstilerne, siger han.

 • Lars von Triers kultserie er tilbage med nye stjerner

  I december blev det offentliggjort, at Lars von Trier genopliver klassikeren ’Riget’ med en ny sæson.

  I dag afsløres det i en pressemeddelelse, at man i tredje og sidste sæson vil møde gamle ’Riget’-kendinge som Ghita Nørby, Søren Pilmark og Peter Mygind, mens man også kan opleve ”nye” ansigter som Bodil Jørgensen og Nicolas Bro i bærende roller.

  ’Riget Exodus’, som tredje sæson hedder, undersøger, hvad der er sket på Riget efter den store strømafbrydelse, der afsluttede sæson to.

  Serien har forventet danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022 og lanceres som en Viaplay Original, hvorefter den efter en kort periode har tv-premiere på DR.

 • Sygeplejerskeforhandlinger ramt af corona

  Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen er testet positiv for Covid 19.

  Derfor er de vigtige forhandlinger mandag i Forligsinstitutionen mellem Danske Sygeplejeråd og arbejdsgiverne med kort varsel omlagt til virtuelle møder.

  Det bekræfter Forligsinstitutionen og Dansk Sygeplejeråd over for DR Nyheder.

  Forhandlingerne går nu ind i deres afgørende uge, og findes der ikke en løsning mellem sygeplejerskerne og Danske Regioner og KL, kan en konflikt ramme landets sundhedsvæsen natten til fredag.

  - Det er et kritisk tidspunkt, at forhandlingerne rammes af sygdom. Overenskomstforhandlinger handler om tal og teknik, men også om menneskelig psykologi, og der kan det være afgørende at sidde ansigt til ansigt døgn efter døgn i forligsinstitutionen, siger DR's økonomikorrespondent Casper Schrøder.

 • USA's udenrigsminister er ankommet til møde med Mette Frederiksen

  Statsminister Mette Frederiksen og USA's udenrigsminister, Antony Blinken. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken, er netop ankommet til Marienborg nord for København, hvor han mødes med statsminister Mette Frederiksen (S).

  Hvad de to helt præcist skal holde møde om er ikke blevet offentliggjort.

  Blinken ankom i en stor gruppe af seks sorte biler fyldt med blandt andet sikkerhedsfolk.

 • Nordjysk sogn er to smittetilfælde fra automatisk nedlukning: 'Det er meget dramatisk'

  Flere sogne bevæger sig lige nu på kanten af en automatisk nedlukning. Et af dem er Brovst Sogn i Jammerbugt Kommune.

  Her er man blot to nye smittetilfælde fra at blive lukket ned.

  Det er kun cirka en måneds tid siden, at en anden af kommunens sogne, Kollerup-Fjerritslev, måtte lukke ned på grund af for høje smittetal.

  - Det er meget dramatisk, og det er også meget uheldigt, hvis vores sogn skal lukke ned, fortæller borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V).

  Sogne lukkes automatisk ned, når tre krav opfyldes – blandt andet 20 smittede inden for de seneste syv dage.

 • Varsel om risiko for skybrud i den nordlige del af Jylland

  DMI advarer om risiko for lokale skybrud og torden i dele af landet frem til klokken 20.

  Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

  Varslet gælder Nordjylland og dele af Midtjylland og Østjylland.

 • Ny coronavaccine viser gode resultater inden sidste testfase

  Der er gode nyheder fra producenterne bag en coronavaccine fra franske Sanofi og britiske GlaxoSmithKline (GSK).

  Ifølge en pressemeddelelse viser resultaterne af vaccinens anden testfase blandt andet, at mellem 95 og 100 procent af forsøgspersonerne havde udviklet antistoffer efter andet vaccinestik.

  I de kommende uger starter tredje og afgørende testfase for vaccinen globalt. Vaccinen forventes at kunne godkendes endeligt i slutningen af året.

 • Dansk økonomi skrumpede under anden nedlukning

  Dansk økonomi skrumpede med 1,5 procent i årets første tre måneder, hvor store dele af samfundet var lukket.

  Det viser en såkaldt bnp-indikator fra Danmarks Statistik ifølge Ritzau. Tallet indikerer udviklingen i det danske bnp, som er et udtryk for størrelsen på dansk økonomi.

  Faldet er den næststørste tilbagegang på et kvartal siden finanskrisen i 2009.

 • WorldPrideparade i København i august aflyses på grund af restriktioner

  Coronarestriktionerne tvinger det store prideevent WorldPride til at aflyse den store parade i København 21. august. Det oplyser arrangøren, Happy Copenhagen, der havde håbet på at kunne samle 35.000 personer på Rådhuspladsen.

  I stedet arrangeres flere mindre begivenheder rundt om i byen og livestreamede koncerter for 5.000 siddende gæster.

  WorldPride er et internationalt LGBTI+arrangement og det hidtil største af sin slags på dansk jord.

  WorldPride afholdes sammen med LGBTI+-sportseventet EuroGames fra 12. til 22. august. Der var ventet op mod en million besøgende.

  LGBTI+ er en forkortelse for homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede, interseksuelle og andre seksuelle og kønsrelaterede minoriteter.

 • Dagen giver plads til sol, byger og måske torden

  Rapsmarker ved Selling. (Foto: Ole Hougaard)

  Efter en grå morgen med tåge, dis og grå skyer klarer det op sidst på formiddagen med lidt eller nogen sol.

  Vest- og Nordjylland ser dog ud til at beholde skyerne, så her er solchancerne mindre. Der kan også komme enkelte byger, lokalt kan de have hagl og torden med.

  Temperaturen stiger fra syv grader i morgentimerne til mellem 12 og 16 grader i eftermiddag. Svag til jævn vind fra sydlig og vestlig retning.

 • Oppositionen vil have svar fra regeringen i sag om droppede lyntest på plejehjem

  Statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde i december og januar, at regeringen havde besluttet at indføre lyntest på de danske plejehjem.

  Det skete bare ikke.

  Derfor vil både Venstre og Dansk Folkeprati nu have regeringen til at redegøre for, hvorfor man sagde ét, men gjorde noget andet.

  - Vi skal have svar på, hvorfor statsministeren lovede, at der nu blev sat ind med kviktest af personalet, hvorefter man så trak det tilbage uden at informere om det bagefter. Der er for mange spørgsmål i det her, som ikke er besvaret, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt.

 • Nu må briterne igen kramme folk fra andre husstande

  I dag åbner Storbritannien samfundet endnu mere, når en række af landets coronarestriktioner forsvinder.

  Det kommer til at betyde, at barer, restauranter, pubber og caféer igen må byde gæsterne på en pint indendørs, og at museer, teatre, biografer samt hoteller, pensionater, vandrehjem og bed & breakfast igen må åbne.

  Og så skal briterne måske igen vænne sig til at få eller give et kram. For samtidig med genåbningen har regeringen også besluttet, at man nu ikke længere fraråder, at man krammer med folk fra andre husstande.

 • Israelske kampfly bombarderer mål i Gazastriben

  Det vides endnu ikke, hvor mange der har mistet livet i nattens angreb. (Foto: Ibraheem Abu Mustafa © Scanpix)

  Israelske kampfly har i nat bombarderet flere mål i Gazastriben, oplyser det israelske forsvar her til morgen ifølge Ritzau.

  Hvilke mål der er tale om er ikke oplyst. Der er lige nu ingen meldinger om dræbte eller sårede i forbindelse med angrebet. Men i går blev 42 palæstinensere dræbt i luftangreb. Det er det største antal døde på en enkelt dag under den igangværende konflikt.

  FN's sikkerhedsråd var samlet for at drøfte konflikten i går, men mødet endte uden noget resultat. Det gjorde rådets to tidligere møder under konflikten også.

 • Unicef vil have rige lande til at donere vacciner efter smittebølge i Indien

  En række af verdens rigeste lande bør donere millioner af vaccinedoser i kampen mod covid-19 i mindre velstående lande.

  Det mener Unicef, der hævder, at landene i det såkaldte G7-samarbejde vil kunne donere 150 millioner vaccinedoser, uden at det påvirker landenes egne vaccinationsprogrammer.

  Doserne bør ifølge Unicef doneres til Covax-initiativet, der arbejder på at få vaccinerne til mindre rige lande.

  G7 omfatter USA, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan og Storbritannien.

  Covax-initiativet mangler millioner af doser i forhold til, hvad der var planlagt. Det skyldes, at de fleste af vaccinerne til initiativet skulle produceres i Indien, der lige nu oplever en voldsom smitebølge. Derfor har Indien sat begrænsninger på, hvor mange vacciner der kan eksporteres fra landet.

 • Biden vil sikre vedvarende ro mellem israelere og palæstinensere

  Den amerikanske regering er i dialog med de stridende parter i den voldsomt eskalerede konflikt i Mellemøsten.

  Sådan lyder meldingen her til aften dansk tid fra USA's præsident Joe Biden i et båndet videobudskab i forbindelse med en markering af den muslimske højtid Eid al-Fitr, der afslutter fastemåneden ramadanen.

  Det skriver Reuters.

  - Vi er af den overbevisning, at både palæstinensere og israelere fortjener at leve i tryghed, sikkerhed og nyde den samme grad af frihed, velstand og demokrati.

  - Min regering kommer til fortsat at engagere palæstinenserne og israelerne samt regionale samarbejdspartnere i bestræbelserne på at sikre vedvarende ro, udtaler Biden i videoen.

 • Nu er 435.000 døde med coronavirus i Brasilien

  De brasilianske sundhedsmyndigheder har i løbet af det seneste døgn registreret 1.036 døde med coronavirus.

  Dermed er over 435.000 mennesker døde med virusset i Brasilien siden pandemiens start. Det skriver Reuters.

  I det seneste døgn er der desuden konstateret 40.941 nye smittetilfælde.

  Det bringer det samlede antal smittetilfælde under pandemien op på 15,6 millioner i Brasilien.

  Sydamerikas største land har været særligt hårdt ramt af coronapandemien.

  Tidligere i maj blev det fastslået, at syge med covid-19 udgør en tredjedel af alle dødsfald i Brasilien i år.

 • Barcelona slår Pernille Harder og Chelsea i Champions League-finalen

  FC Barcelona vandt søndag finalen i kvindernes Champions League.

  En spansk drømmestart gjorde, at Barcelona kom foran 1-0 i kampens første minut, da Chelsea scorede et komisk selvmål.

  Derfra blev ondt værre for Harder og Chelsea, da Barcelona kom på både 2-0 og 3-0 inden kampuret havde rundet 20 minutter.

  Det blev også 4-0 til Barcelona i første halvleg. I anden halvleg kørte de spanske mestre sikkert sejren hjem, og Chelsea kom aldrig for alvor i nærheden af at true Barcelonas mål.

  Barcelona-spillerne på bænken tog hul på jubelen allerede inden kampen var slut. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT © Scanpix)

Mere fra dr.dk