Seneste nyt

Norwegian vil beskytte sig mod konkurs: Søger om rekonstruktion i Norge

 • Norwegian vil beskytte sig mod konkurs: Søger om rekonstruktion i Norge

  Norwegian har ansøgt om at indlede rekonstruktionsforhandlinger i Norge. Det sker dagen efter, at Norwegian i Irland fik godkendt en tilsvarende proces for selskabets irske afdeling.

  Det oplyser det norske flyselskab i en pressemeddelelse.

  Ved at indlede rekonstruktionsforhandlinger i Norge kan Norwegian få mere ro til sammen med kreditorerne at finde en løsning på de økonomiske problemer - uden konstant at være truet af en konkurs.

  For at redde sig vil Norwegian reducere selskabets gæld, reducere antallet af fly i flåden og igen blive et attraktivt selskab for investorer.

  - Vi skal være klar til at møde konkurrencen om kunderne efter coronapandemien, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

  Processerne vil ikke have nogen påvirkning på den løbende drift af virksomheden, og selskabet flyver som planlagt. Både obligationer og aktier handles som normalt på Oslo Børs.

  Seneste Nyt

 • Næsten halvdelen af beboerne smittet på plejehjem i Esbjerg

  32 beboere og 22 ansatte er testet positive for coronavirus på plejehjemmet Områdecenter Strandby i Esbjerg Kommune.

  Normalt er der plads til 70 beboere på plejehjemmet, og derfor er næsten halvdelen nu smittet. Alle beboerne har modtaget første stik af coronavaccinen.

  To beboere afgik ved døden henover weekenden med coronavirus.

 • Omringet af vand og løber snart tør for mad: Guldmine-arbejdere fanget under jorden på niende døgn

  Flere af minearbejderne er tilskadekomne og har brug for lægehjælp. (Foto: - © Scanpix)

  Mindst 12 kinesiske guldminearbejdere er stadigvæk fanget op til omkring 600 meter under jorden, efter en eksplosion ødelagde indgangen til guldminen.

  Den sidste mad er ved at slippe op, og de er omringet af vand, som fortsat stiger, hvilket gør myndighederne bekrymret for, om de kan overleve. Et redningshold har boret nye huller i minen i et forsøg på at komme ind til arbejderne og levere mad og medicin.

  I flere dage havde man ikke hørt livstegn fra dem, men i forgårs fik nogle af minearbejderne en seddel ud ved at sætte den fast på en metaltråd, som redningsmandskabet havde sendt ned til dem.

 • Yderligere to Australian Open-spillere har fået coronavirus

  Uroen omkring grand slam-turneringen Australian Open fortsætter med under tre uger til turneringens start.

  Tirsdag er yderligere to spillere, der er på deltagerlisten i turneringen, testet positive for coronavirus. Derudover er en person med tilknytning til turneringen også testet positiv i den seneste testrunde.

  Det oplyser de lokale sundhedsmyndigheder ifølge AFP.

  Der er ikke sat navn på de to smittede spillere samt den tredje smittede person med tilknytning til turneringen. Myndighederne oplyser dog, at der er tale om en kvinde i 20'erne og to mænd i 30'erne.

 • To minutter på banen var nok for Gemke

  Den danske badmintonspiller Rasmus Gemke er klar til anden runde i World Tour-turneringen Thailand Open uden nogen form for overanstrengelse.

  Aarhusianeren skulle bruge under to minutter på at vinde sin kamp i første runde over inderen Parupalli Kashyap.

  Da Gemke kom foran 3-0 valgte inderen at trække sig med en skade.

  Også Alexandre Bøje og Mette Poulsen er videre i turneringen, da de vandt i to sæt over et useedet par fra Singapore.

  Niclas Nøhr og Amalie Magelund er til gengæld ude af turneringen efter et nederlag i to sæt til et indisk par.

 • Nick Hækkerup: Lyntest til pædagoger kommer så hurtigt som muligt

  Kommunerne kan nu tage fat i de private udbydere, og så kan de komme ud til de enkelte daginstitutioner og plejehjem, siger Nick Hækkerup.

  Frustrationerne vokser ude på landets daginstitutioner og plejehjem. De vil gerne testes for corona regelmæssigt og er også blevet stillet det i udsigt.

  Senest af statsminister Mette Frederiksen, der på et pressemøde lovede, at der snart ville ske noget.

  - Der er for få, der bliver testet. Myndighederne skal sikre, at personalet på landets plejehjem og daginstitutioner kan blive testet regelmæssigt, sagde hun.

  Men der er stadig ikke sket noget.

  - Vi har arbejdet på at få antallet af kviktest sat op, Så nu kommer der meget snart til at ske noget, forklarer justitsminister Nick Hækkerup til DR Nyheder.

  Han havde håbet, at det allerede var kommet i gang, for vi har brug for, at så mange som muligt bliver testet.

  - Men vi har haft fat i de private testudbydere, og vi har fået antallet sat op, så nu kan kommunerne bare tage fat i dem og få dem ud i institutionerne og teste personalet, siger han.

 • Lyntest finder yderligere 155 coronasmittede danskere

  Der blev i går fundet 155 tilfælde af coronasmitte blandt 23.025 personer, der fik taget en lyntest.

  Det oplyser de private testudbydere Falck, SOS International, Carelink og Copenhagen Medical.

  Positivprocenten er på 0,67. Det er dermed femte dag i træk, at positivprocenten er under 1,0.

  De seneste dage har antallet af testede personer og antallet af smittede, der er fundet ved lyntest, ligget nogenlunde stabilt.

  Søndag fik 20.679 foretaget en lyntest, hvoraf 142 var smittede. Det var det foreløbig laveste antal smittede, siden private udbydere begyndte at tilbyde lyntest på statens regning i december.

 • Trump stopper som præsident med laveste opbakning hidtil

  Donald Trump forlader Det Hvide Hus med den laveste opbakning hidtil i løbet af de fire år, han har været USA's statsoverhoved og regeringsleder.

  Således er det kun 34 procent af amerikanerne, som støtter op om det arbejde, han har gjort.

  Det viser en meningsmåling fra Gallup, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Målingen undersøger den såkaldte "approval rating" - den andel af en befolkning, som udtrykker opbakning til nogen eller noget.

  Den er foretaget i perioden 4.-15. januar, hvor Trump-tilhængeres stormløb mod Kongressen fandt sted.

 • Flest danskere hedder Anne og Peter og er 51 år - her er de mest populære navne

  Vi har hørt det før.

  Men Anne og Peter er fortsat de fornavne, som flest danskere hedder, viser nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik.

  Anne er det fornavn, som flest kvinder har som første fornavn. I starten af januar 2021 hed 44.872 personer Anne. Herefter hed flest danske kvinder Kirsten, Mette, Hanne og Helle.

  Gennemsnitsalderen for personer med Anne som første fornavn er 51 år, for Kirsten er det 69 år, for Mette 44 år, for Hanne 64 år og for Helle 55 år.

  Blandt mænd er Peter det fornavn, som flest har som første fornavn. I starten af januar 2021 hed 47.665 personer Peter.

  Derefter er top fem Michael, Jens, Lars og Thomas.

  Gennemsnitsalderen for personer med Peter som første fornavn er 51 år, for Michael er det 47 år, for Jens 58 år, for Lars 53 år og for Thomas 41 år.

  Her kan du se hvilke fornavne, der er mest populære fordelt på aldersgrupper:

  1-9-årige: William og Emma.

  10- 19-årige: Mikkel og Emma.

  20-29-årige: Mathias og Camilla.

  30-39-årige: Martin og Maria.

  40-49-årige: Thomas og Mette.

  50-59-årige: Helle og Henrik.

  60-69-årige: Hanne og Jan.

  70-89-årige: Kirsten og Jørgen.

  90-99-årige: Anna og Hans.

 • Dagens vejr: Tirsdag bliver en grå regnvejrdag

  Dagen i dag bliver grå og diset, men derfor kan det godt være smukt at kigge på. Her er det kysten ved Hirtshals. (Foto: Birger Josephsen © DR BRugerbillede)

  Det kan være meget glat til morgen, da plusgrader og regn i går gav vand på vejene, der så er frosset til is i løbet af natten. Temperaturen stiger til mellem 2 og 5 graders varme.

  Dagen bliver grå og diset, og det vil regne i særligt Sydjylland, Fyn, Sjælland og øerne omkring. Vinden er let til frisk og kommer fra syd.

  I nat tager vi hul på en lun periode, hvor temperaturen i de sydlige egne kan være helt op til syv varmegrader, og ellers ned til tre graders varme i resten af landet. Vinden tiltager og er jævn til hård, mens kysterne kan få op til kuling.

 • Magnus Heunicke i samråd om gravide kvinders blodprøver

  Sagen om et omstridt forskningsprojekt på Statens Serum Institut lander i dag på sundhedsminister Magnus Heunickes bord.

  Han skal i et samråd i Folketinget svare på, hvordan det kunne ske at blodprøver fra gravide deltagere i et offentligt forskningsprojekt blev til et privat forrretningseventyr i USA.

  Det havde de ikke givet lov til, og det strider mod reglerne.

  Mie Clemens er en af de kvinder som deltog. Hun troede, at det var et dansk forskningsprojekt og havde et klart formål, da hun meldte sig:

  - Formålet for mig var at støtte dansk forskning til gavn for kvinder i Danmark og udlandet. Og hvor de indtægter, der måtte komme ud af forskningen, ville komme tilbage til det danske samfund, siger hun.

 • Livstidsdømte vil frifindes for drab på tidligere bandeleder Nedim Yasar

  Østre Landsret indleder i dag ankesagen, hvor to mænd i slut 20'erne er dømt for at dræbe 31-årige Nedim Yasar, der havde levet et liv som kriminel og bandeleder, men som forlod miljøet og blev blandt andet radiovært.

  De to mænd fra rockergruppen Satudarah blev i Retten på Frederiksberg begge idømt fængsel på livstid, men de nægter sig skyldige og vil frifindes, oplyser deres forsvarere, Mette Grith Stage og Mai-Brit Storm Thygesen, ifølge Ritzau.

  Nedim Yasar blev skudt og dræbt på åben gade 19. november 2018 på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter, kort efter han havde afholdt en reception for sin bog.

  Østre Landsret afsiger efter planen dom 25. februar.

 • Rigsarkivet væltet bagover af borgerhenvendelser: Nu er det gratis - og nemmere - at få de gamle oplysninger om dig selv

  Førhen var det ikke altid ligetil at søge om egne arkiverede oplysninger hos Rigsarkivet.

  Det krævede som regel, at man søgte særlig tilladelse og betalte for en aktindsigt.

  Men arkivloven er lavet om, så det nu er nemmere og gratis for den enkelte at få udleveret oplysninger som fødselstidspunkt, gamle eksamensbeviser og lægejournaler.

  Og det har givet markant mere travlhed på Rigsarkivet, skriver TV 2 Lorry. Sammenlignet med sidste år er antallet af henvendelser tidoblet i de første to uger af januar.

  - Kernen er, at borgerne i det her land har fået en ny rettighed, og det er retten til uden videre, indenfor en frist, at få udleveret oplysninger om dem selv, siger enhedschefen hos Rigsarkivet, Allan Vestergaard, til TV 2 Lorry.

 • Rundspørge: Tre ud af fem vil holde sommerferie i Danmark

  Selvom de danske myndigheder satser på, at alle danskere ved udgangen af juni måned er blevet vaccineret mod corona, så forventer mange at droppe de normale planer om at tage sydpå på ferie.

  Ifølge en rundspørge, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Danske Bank, forventer cirka tre ud af fem at holde deres sommerferie her i landet.

  En stor del af disse svarer desuden, at de normalt bruger den primære del af deres sommerferie i udlandet, men altså har valgt at blive hjemme netop i år.

 • Mødrehjælpen: Børn i voldsramte familier rammes hårdt af nedlukning

  Mens nogle familier nyder at have mere tid sammen, presses familier med vold i hjemmet, og hårdest går det ud over børnene.

  Det fremgår af en undersøgelse, som socialorganisationen Mødrehjælpen har foretaget.

  Undersøgelsen bygger på over 2.000 henvendelser, som organisationen har modtaget samt interviews med rådgivere, terapeuter og psykologer, der er tilknyttet Mødrehjælpen.

  Den ekstra tid inden for hjemmets fire vægge kan simpelthen blive for meget for nogle familier, forklarer Trine Schaldemose, der er vicedirektør i Mødrehjælpen.

  - Det at være lukket inde sammen i et hjem, hvor man i forvejen har mange konflikter og vold, ser vi, giver et ekstra tryk på og øger både konflikter og vold.

  Konsekvenserne kan være mange og langvarige for børnene, siger hun.

 • Basketstjerne købte hus til George Floyds efterladte familie

  Kort tid efter at den sorte amerikaner George Floyd mistede livet under en brutal anholdelse i maj 2020, købte basketballspilleren Kyrie Irving et hus til den afdødes familie.

  Det fortæller den tidligere NBA-spiller Stephen Jackson, der var en nær ven af George Floyd, i en podcast. Det beretter tv-stationen ESPN.

  George Floyd mistede livet, efter at en hvid betjent i forbindelse med en anholdelse den 25. maj i Minneapolis i over otte minutter minutter pressede et knæ mod hans hals.

  Hændelsen blev optaget på video og udløste store og langvarige protester i mange amerikanske byer samt i andre lande.

  George Floyd blev 46 år.

 • Færre patienter indlagt med kol under corona

  Patienter med lungesygdommen kol optager færre sengepladser, end de plejer, på landets medicinske afdelinger.

  På Regionshospitalet i Nordjylland er der normalt indlagt en del patienter med kol, men det er ikke tilfældet denne vinter.

  Det fortæller Bente Grønlund, der er ledende overlæge i lungemedicin på hospitalet, til Kristeligt Dagblad.

  Samme oplevelse har Peter Lange, der er overlæge ved Afdeling for Medicinske Sygdomme på Herlev-Gentofte Hospital.

  Patienter med kol har risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med corona.

  Derfor er forklaringen nok, at de i højere grad har fulgt coronarådene om social distancering og ikke at se syge familiemedlemmer, mener de.

 • Trump ophæver indrejserestriktioner - Biden vil lukke ned igen

  USA's præsident, Donald Trump, har meddelt, at han ophæver indrejserestriktionerne for de 26 Schengen-lande, heriblandt Danmark.

  Det skulle ske med virkning fra den 26. januar, men den kommende præsident Joe Biden har med det samme afvist at ophæve indrejserestriktionerne.

  Trump vil også ophæve restriktionerne for indrejsende fra Brasilien, Storbritannien og Irland.

  Reglerne skulle træde i kraft, samtidig med at USA vil begynde at kræve af stort set alle indrejsende flypassagerer, at de har fået foretaget en negativ test.

  Men Biden, som bliver taget i ed som præsident i morgen, er ikke enig i, at indrejserestriktionerne af den grund kan fjernes.

  - Som følge af rådgivning fra vores medicinske eksperter ønsker Biden ikke at ophæve disse restriktioner den 26. januar, skriver Jen Psaki, Bidens pressetalsmand, på Twitter.

 • Tidsplanerne skrider under supersygehusene

  Det kniber gevaldigt med at overholde tidsplanen for Danmarks 16 kvalitetsfondsstøttede sygehusbyggerier, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

  Kun tre ud af i landets 16 kvalitetsfondsstøttede sygehusbyggerier overholder tidsplanen. I gennemsnit er sygehusene to år forsinket.

  Samlet set er sygehusene forsinket med 30 år, fremgår det af en oversigt i den seneste statusrapport over sygehusbyggerierne fra Sundheds- og Ældreministeriet.

  Karin Friis Bach (RV) er formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner. Hun er ikke imponeret over fremdriften i sygehusbyggerierne.

  - Der er ingen tvivl om, at der har været alle mulige problemer undervejs. Der har været sager med entreprenørerne og uenigheder med rådgivere, som gør at tingene trækker ud, siger Karin Friis Bach til Licitationen.

 • Ibrahimovic sparker Milan alene i front for Serie A

  Den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic er for alvor tilbage efter sin skadesperiode.

  Mandag aften scorede han begge mål, da Milan på udebane slog Cagliari med 2-0.

  Dermed rykker Milan igen fra lokalrivalen Inter i toppen af Serie A. Milan kom med sejren på 43 point, mens Inter med søndagens sejr over Juventus nåede 40 point efter 18 runder.

  Ibrahimovic missede otte ligakampe på grund af lårskaden, han pådrog sig mod Napoli 22. november, men i den forgangne runde blev han skiftet ind til comeback i slutminutterne af kampen mod Torino.

  Mandag var han så at finde i startopstillingen, og svenskeren gjorde en forskel allerede efter fem minutter.

 • FBI efterlyser kvinde, der mistænkes for at ville sælge Pelosis computer til Rusland

  De amerikanske myndigheder undersøger, hvorvidt en kvinde stjal formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosis computer. Det skriver Reuters.

  Det amerikanske forbundspoliti FBI efterlyser kvinden, som under indtrængning i Kongressen den 6. januar angiveligt skulle have stjålet topdemokratens computer med henblik på at sælge den til en russisk efterretningstjeneste.

  Det fremgår ifølge nyhedsbureauet AFP af retsdokumenter indgivet af FBI til en distriktsdomstol i Washington D.C.

  Det er uvist, hvor kvinden, der kommer fra Pennsylvania, befinder sig. FBI har udstedt en arrestordre på hende.

  Hun er sigtet for at tiltvinge sig adgang til Kongressen og for at deltage i de voldelige optøjer, som kulminerede med, at adskillige personer, der sympatiserer med præsident Donald Trump, trængte ind i kongresbygningen og gennemrodede flere kontorer - deriblandt demokraten Nancy Pelosis.

  Pelosi er formand for Repræsentanternes Hus og dermed en af USA's mest magtfulde politikere.

 • Hviderussisk statsmedie: ’Den mest skammelige beslutning i ishockeyhistorien’

  Peter Regin er kaptajn for Danmark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Det hviderussiske statsmedie, Sovetskaya Belorussiya, gør ikke meget for at skjule deres skuffelse over, at Det Internationale Ishockeyforbund mandag valgte at fratage Hviderusland VM-værtskabet.

  - Det Internationale Ishockeyforbund kunne ikke stå imod det politiske pres og tog – efter at være faldet sammen – den mest skammelige beslutning, der er taget i ishockeyens historie. Måske den værste beslutning i hele verdensidrætshistorien, lyder overskriften i en artikel, der er publiceret mandag aften.

  IIHF har endnu ikke meldt ud, hvor og hvordan VM i ishockey skal afholdes, når pucken kastes i isen til maj.

 • Italiens regering klarer den første af to kriseafstemninger

  (Photo by GUGLIELMO MANGIAPANE / POOL / AFP) (Foto: Guglielmo Mangiapane © Scanpix)

  Den politiske opbakning til Italiens kriseramte, premierminister, Giuseppe Conte, var i aften større end forventet.

  Regeringen har således med et pænt flertal vundet en tillidsafstemning i det italienske underhus. 321 stemte for og 259 imod Conte og hans regering.

  Afstemningen kommer midt i en regeringskrise, der opstod, efter at det lille parti Italia Viva i sidste uge trak sig fra koalitionsregeringen.

  Tirsdag skal overhuset, Senatet, stemme. Her kan Conte komme i vanskeligheder, idet hans regering kun har et lille flertal her - og det var, da Italia Viva stadig var en del af regeringen.

  Giuseppe Conte har brug for opbakning fra begge kamre, hvis hans regering ikke skal blive tvunget til at trække sig.

 • 30 mål i tre kampe: Sagosen topper topscorerlisten

  Norges storspillende stjernespiller Sander Sagosen bliver ved med at score mål ved VM i Egypten. Mandag aften scorede han ni mål og er nu samlet på 30 mål. Det sender ham alene på toppen af topscorerlisten ved VM efter Norges tre første kampe.

  De ni mål blev scoret mod Østrig i Norges 38-29-sejr i gruppe E. Sejren sender Norge videre fra gruppen som nummer to, og dermed tager nordmændene to point med over i mellemrunden.

  I aftenens anden kamp tog Island en sikker sejr på 31-23 over Marokko i gruppe F. Island er derfor også klar til mellemrunden – ligeledes med to point.

  Det er blevet til 30 mål i tre kampe for Sander Sagosen. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)
 • Afskedsvideo: Melania Trump siger farvel som USA's førstedame

  - Det har været den største ære i mit liv at tjene som førstedame i Amerika. Sådan starter Melania Trump sin afskedstale med nationen som landets førstedame.

  Om få dage indsættes Joe Biden som USA's næste præsident, og dermed bliver førstedamen også skiftet ud.

  I den anledning holder Melania Trump en tale om de sidste fire år i Det Hvide Hus, der ifølge hende har været helt uforglemmelige.

  - Når jeg tænker på alle de betydningsfulde oplevelser, føler jeg mig ydmyg over at have haft muligheden for at repræsentere Amerika, der har et venligt og gavmildt folk, siger Donald Trumps kone i talen og fortsætter:

  - Vi sørger over alle familier, der har mistet en elsket som følge af pandemien. Alle liv er værdifulde, og derfor beder jeg alle amerikanere om at være forsigtige og bruge deres sunde fornuft for at beskytte de sårbare.

  - Mens jeg siger farvel til min rolle som førstedame, er det mit håb, at alle amerikanere vil gøre sit for at lære vores børn, hvad det vil sige at være bedst.

  - Jeg opfordrer alle amerikanere til at være ambassadør for Be Best (red: En oplysningskampagne, der fremmes af Melania Trump), at fokusere på det, der bringer os sammen, i stedet for det der adskiller os. Altid at vælge kærlighed over had. Fred over vold. Andre før dig selv.

  En stor del af afskedstalen handler desuden om hendes arbejde i kampagnen "Be Best", der er et initiativ, hun startede i 2018. "Be Best" har til formål at sætte fokus på opioidkrisen i USA, hvor tusinder igennem de seneste år har mistet livet på grund af misbrug af smertestillende opioid-præparater.

  Initiativet har også sat fokus på børns sikkerhed på internettet.

  - Ingen ord kan udtrykke min taknemmelighed for privilegiet af at have tjent som jeres førstedame. Til alle mennesker i dette land: Du vil være i mit hjerte for evigt. Tak. Må Gud velsigne dig og USA, slutter hun den syv minutter lang tale med.

  Melania Trump er den anden førstedame i amerikansk historie, som ikke er født i USA.

  Hun blev født i 1970 i Slovenien i det tidligere Jugoslavien. Hun blev døbt Melanija Knavs.

  Som ung arbejdede hun som model og studerede design og arkitektur.

  Modelarbejdet bragte hende i 1996 til USA. Her mødte hun den næsten 24 år ældre rigmand Donald Trump, og i 2005 blev hun hans tredje hustru.

  Året efter blev hun amerikansk statsborger.

  Sammen med Donald Trump har hun sønnen Barron, der blev født i 2006.

 • 32-årig mand ramt af skud i Brøndby Strand

  En 32-årig mand er ramt af skud på Strandesplanaden i Brøndby. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

  Politiet er talstærkt tilstede, flere veje er afspærret og buslinjer omlagt, skriver politiet videre.

  Politiet modtog meldingen klokken 18.16.

  - 32-årig mand ramt af skud på Strandesplanaden, Ishøj. Politi talstærkt til stede, flere veje afspærret, og buslinjer omlagt, skriver vagtchefen, der ikke har yderligere på nuværende tidspunkt.

  Det er således uvist, hvordan mandens tilstand er.

  Der står ved en fejl Ishøj i Politiets tweet. Den 32-årige mand er ramt af skud i Brøndby Strand.

 • Erhvervslivet vil have politikere til at skelne mellem ferie og arbejde, hvis der skal være tvungen isolation

  Mens politikerne arbejder på at indføre ti dages tvungen isolation efter udlandsrejser, vækker planen bekymring i erhvervslivet.

  Dansk Erhverv frygter, at det vil bremse en genstart af dansk økonomi, hvis erhvervsrejsende skal ti dage i isolation efter en arbejdsrelateret tur til udlandet.

  - Vi forestiller os, at man laver en kategori, som hedder erhvervsrejsende, når man skal sælge og importere produkter, siger administrerende direktør i organisationen, Brian Mikkelsen.

  For der er forskel på en forretningsrejse og charterferie, lyder det fra virksomheden Vestas, der eksporterer vindmøller til udlandet.

  - Vi har brug for at få dispensationsregler for det kritiske eksporterhverv, siger kommunikations- og marketingsdirektør Morten Dyrholm.

 • Ekspertgruppe: WHO og Kina reagerede for sent

  En uafhængig ekspertgruppe, der skal undersøge håndteringen af corona på globalt plan, kritiserer både Verdenssundhedsorganisationen, WHO, og Kina for ikke at have handlet hurtigt og kontant nok i tide.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Gruppen, der blandt andet består af eksperter samt tidligere premierministre og præsidenter, kritiserer de kinesiske myndigheder for ikke at sætte hårdere ind med coronatiltag og kritiserer WHO for ikke at erklære en global pandemi i bedre tid.

  Samtidig skriver panelet, at det globale pandemi-alarmsystem ikke er godt nok.

  Til maj udkommer gruppens færdige evaluering.

 • Betjente er mistænkt for at skyde far og etårigt barn i Canada - men to måneder senere er de stadig ikke blevet afhørt

  Knap to måneder efter at en étårig dreng blev dræbt af politiets skud i Ontario i Canada, er de mistænkte betjente fortsat ikke blevet afhørt.

  Det skriver The Guardian.

  Drengen mistede livet den 27. november, da politiet rykkede ud til en anmeldelse om, at drengen var blevet kidnappet af sin far.

  Det udviklede sig herefter til, at tre betjente affyrede deres våben mod mandens bil. Både drengen og faren blev ramt. Faren døde en uge senere.

  Årsagen til at de ikke er blevet afhørt er ifølge The Guardian, at betjentene ikke er forpligtede til at afgive forklaring.

 • Dramatisk gruppefinale: Sverige sejrer over VM-værterne

  Det var et intenst opgør mellem Sverige og Egypten i gruppe G, som var en direkte duel om gruppesejren for de to mandskaber. Egypten spillede godt i første halvleg, men et stærkt comeback af Sverige kronede et flot svensk gruppespil. Sverige vandt kampen 24-23.

  I gruppe F vandt Portugal 26-19 over Algeriet, mens Frankrig i gruppe E tog en snæver 25-24-sejr mod Schweiz, der kæmpede bravt.

  Slovenien vandt i gruppe H 29-25 over Hviderusland.

  Linus Persson (til højre) forsøger sig mod Egyptens mål. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Scanpix)
 • Politiet rykker ud til melding om skyderi i Brøndby Strand

  Københavns Vestegns Politi har mandag aften fået melding om et skyderi i Brøndby Strand.

  Det bekræfter politiets vagtchef over for Ekstra Bladet og Ritzau. Politiet er derfor massivt til stede omkring Strandesplanaden i Brøndby Strand.

  Politiet modtog meldingen klokken 18.16 og kan foreløbig ikke give yderligere oplysninger i sagen.

  Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet er en såret person blevet kørt væk fra stedet. Politiets vagtchef afviser dog at svare på, om nogen er ramt af skud.

 • Danmarks Idrætsforbund synes det er 'glædeligt', at VM i ishockey ikke skal holdes i Hviderusland

  Hviderusland, der er plaget af uroligheder, blev mandag frataget værtskabet for dette års VM i ishockey. Det skete efter stort pres fra blandt andet flere deltagerlande samt hovedsponsoren, Skoda.

  Beslutningen blev truffet på et møde i Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF), og bliver modtaget med stor glæde i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

  - Det er både betryggende og glædeligt, at IIHF har besluttet, at der ikke skal afvikles VM-kampe i Hviderusland, siger DIF's administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen.

  Hviderusland skulle have været vært for VM i ishockey sammen med Letland. Nu skal det besluttes, om Letland skal stå for VM alene eller sammen med en anden vært.

 • Militære enheder sættes ind i Tunesien for at sikre ro og orden efter protester

  De seneste dage har der i flere byer i Tunesien været store demonstrationer mod regeringen. Alene i går blev over 600 mennesker anholdt, skriver mediet Al-Jazeera.

  Derfor har forsvarsministeriet sendt militære køretøjer og soldater fra nationalgarden ud i gaderne for at sørge for ro og orden.

  Forsvarsministeren siger mandag aften, at situationen i landet er ’rolig’.

  Det er ti år siden, at der ligeledes var store demonstrationer i flere afrikanske lande og Mellemøsten, deriblandt Tunesien.

  Det blev kendt som ”Det Arabiske Forår”.

  Men manglen på samfundsændringer og reformer siden dengang har fået tusinder af utilfredse tunesere på gaden.

  Medlemmer af tunesiens nationalgarde holder øje med gaderne. (Foto: FETHI BELAID © Scanpix)
 • Lav meningsmåling til Venstre

  Skidt nyt for Venstre forud for partiets ekstraordinære landsmøde på søndag.

  Hvis der var valg i morgen, ville Venstre nemlig blot få 13,0 procent af stemmerne. Det viser den seneste Voxmeter-måling for Ritzau, som er den laveste Voxmeter-måling nogensinde for partiet. Det vil sige i 20 år.

  Målingen kommer efter de seneste ugers interne ballade i Venstre.

  Først trådte Inger Støjberg (V) tilbage som næstformand, blandt andet på opfordring fra formand Jakob Ellemann-Jensen (V) lige før nytår.

  1. januar meldte tidligere Venstre-formand og eksstatsminister Lars Løkke Rasmussen sig ud af partiet efter over 40 års medlemskab.

  Og i sidste uge var Støjberg så igen i vælten. Her stod det fast, at et flertal i Folketinget vil stemme for en rigsretssag mod Støjberg.

 • Vulkan sprutter med lava: Se billedet her

  Du kan se et billede af vulkanen her: (Foto: ANTARA FOTO)

  En vulkan tæt på Yogyakarta i Indonesien er i udbrud og sprutter lava.

  Vulkanen ligger på øen Java.

  Ifølge den indonesiske avis The Nation kostede et udbrud i 2010 347 menneskeliv.

  De lokale indbyggere er denne gang blevet evakueret.

 • Ekspert: Coronamutationer er jokeren, der kan forhindre din festivalsommer

  Vaccination, hurtigtest og den solrige årstid sommer. Tre faktorer der alle taler for, at massebegivenheder som festivaler og fodbold kan blive virkelighed til sommer.

  Imod taler til gengæld corona-mutationerne.

  Det siger professor i infektionsmedicin Lars Østergaard, der kalder mutationerne for jokeren, der kan forhindre den sommer, som mange måske håber på.

  - Vi står over for nogle mutationer - både den engelske og den sydafrikanske - der jo kan være jokere i det her spil og forårsage, at smittetrykket faktisk stiger til trods for, at vi allesammen gør alt for, at det ikke sker, siger Lars Østergaard, der er professor i infektionsmedicin ved Aarhus Universitet til Orientering på P1.

  - Det problematiske ved mutationerne er, at vi ikke præcist ved, hvordan de arter sig. Er de nogle, der bare gør tingene mere smitsomme. Eller gør de, at vaccinerne ikke virker så godt eller måske gør folk mere syge, siger han.

  Han fortæller, at et nyt dansk forsøg nu skal undersøge, om hurtigtest kan medvirke til at stoppe superspredere blandt publikum ved store arrangementer.

 • Børn under 13 år, der bor i Slesvig-Holsten, slipper for at fremvise en negativ coronatest på vej til Danmark

  Børn til og med 12 år skal nu ikke længere fremvise en negativ coronatest, hvis de bor i grænselandet i Slesvig-Holsten og Syd- eller Vestsverige. Det fremgår af hjemmesiden coronasmitte.dk.

  Da regeringen indførte skærpede rejserestriktioner gældende den 10. januar var der en række undtagelser for indbyggere i grænselandene. En gruppe var dog blevet overset, nemlig børn, der bor syd for grænsen, men går i en dansk institution eller er i nødpasning på en skole i Danmark. Det skriver Der Nordschleswiger.

  De har hidtil skullet vise en negativ coronatest, der højst måtte være 24 timer gammel.

  Mediet har i flere artikler beskrevet, hvordan det har skabt problemer for grænsependlere. Nu har justitsministeriet så besluttet at ændre reglerne.

 • Journalister og en redaktør bliver en del af nyt Radio- og tv-nævn

  Radio- og tv-nævnet, som rådgiver kulturministeren i radio- og tv-spørgsmål, får nu tilført brancheviden fra redaktionslokalerne. Det oplyser Kulturministeriet.

  En chefredaktør og to journalister er blevet udpeget til nævnet, oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

  Et bredt flertal i Folketinget besluttede før jul, at der skulle være kompetencer inden for praktisk mediefaglighed i nævnet.

  Forslag kom efter en heftig debat, der opstod i kølvandet på sidste års udbud af en ny DAB-kanal.

  Her vandt Radio Loud udbuddet frem for blandt andet Radio24syv, som dermed måtte lukke og slukke helt.

  En af de nye medlemmer i nævnet er Rikke Bekker, chefredaktør på Fyns Amts Avis.

  Det samme er Kristian Danholm, presse og kommunikationschef for folkekirken Vesterbro, og tidligere mediedirektør i DR Gitte Rabøl.

  - Jeg synes, at vi har fået sammensat et stærkt og fagligt kompetent Radio- og tv-nævn med kvalificeret praktisk medieerfaring og juridisk tyngde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S).

 • Ishockeylandstræner er glad for beslutningen om at flytte VM

  Heinz Ehlers var også landstræner for Danmark, da VM blev afviklet i Herning i 2018. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Den danske ishockeylandstræner Heinz Ehlers ser positivt på, at Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) har valgt at droppe Hviderusland som medvært til årets VM.

  Det siger han til DR Sporten.

  - Det er i alles interesse, at VM bliver flyttet.

  - Nu håber jeg, at VM kommer til Danmark i stedet, siger han med henvisning til, at Herning i øjeblikket er en af tre muligheder, som IIHF skal diskutere, når der skal findes en ny løsning på slutrunden, der efter planen afvikles til maj.

 • Otte mænd frifundet i sag om bandedrab

  Alle otte tiltalte mænd frifindes i en sag om et drab i bandemiljøet begået i Rungsted i foråret 2019.

  En mand på 20 år fra Nivå blev ramt af et skud i panden, da to grupper tørnede sammen. Men et nævningeting i Retten i Helsingør finder ikke tilstrækkeligt bevis.

  De otte var også tiltalt for at have forsøgt at dræbe en anden mand, der blev ramt af fem skud i begge ben. Også her er der frifindelse.

  Syv af de tiltalte har bekræftet, at de befandt sig på stedet, da sammenstødet skete og udviklede sig blodigt. Men ingen har kunnet eller villet fortælle, hvem der affyrede skuddene fra en 9-millimeterpistol.

 • Svenskere kan nu få en bøde på 2.000 svenske kroner, hvis man bryder den nye epidemilov

  Sverige har fået en ny epidemilov, som gælder frem til september 2021 og betyder, at politiet nu kan dele bøder ud på 2.000 svenske kroner, hvis man bryder loven. For eksempel hvis for mange mennesker samles ét sted.

  Epidemiloven giver samtidig regeringen større muligheder for at gribe ind og indføre tiltag, der skal bremse spredningen af covid-19.

  Eksempelvis giver loven den svenske regering mulighed for at tvinge fitnesscentre, sportsanlæg og shoppingcentre til at lukke.

 • Legenden Lazarov sender Nordmakedonien videre

  - Den her anden halvleg har indtil videre stået i kongens tegn, sagde DR’s håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen midtvejs i anden halvleg, da 40-årige Kiril Lazarov havde scoret sit sjette mål i kampen mod Chile.

  Kampen var langt hen ad vejen helt lige mellem Nordmakedonien og Chile i VM’s gruppe G, som var den direkte duel om tredjepladsen og dermed videre avancement.

  Nordmakedonerne med Kiril Lazarov i spidsen trak dog fra til sidst, vandt 32-29 og er nu klar til mellemrunden ved VM i Egypten. Lazarov scorede otte mål, lavede 10 assist og blev kampens spiller.

  I gruppe H tabte Sydkorea til russerne med 26-30.

 • Hviderusland fratages værtskab for VM i ishockey

  Hviderusland skal ikke være vært for VM i ishockey. Det bekræfter Det Internationale Ishockeyforbund mandag eftermiddag.

  - På grund af de sikkerhedsmæssige udfordringer, som er ude af IIHF's kontrol, har beslutningsorganet i dag besluttet, at VM skal flyttes væk fra Minsk, skriver de blandt andet.

  Hviderusland skulle have været vært sammen med Letland, men nu vil forbundet også kigge på, om slutrunden skal rykkes, så den kan spilles i et enkelt land for at mindske risikoen for coronasmitte.

  Tdiligere har Danmark meldt ud, at de står klar i kulissen som VM-vært. Om det bliver aktuelt vides endnu ikke.

  VM skal spilles fra 21. maj til 6. juni.

 • Deltagerne ved en prøve til indsættelsesceremonien i Washington blev evakueret på grund af brand i nærheden

  Deltagerne ved en prøve til indsættelsesceremonien i Washington D.C. blev for kort tid siden evakueret af sikkerhedspersonale.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Flere medier, heriblandt Reuters og BBC, skrev, at det skete på grund af en "ekstern sikkerhedstrussel".

  Men AP skriver nu, at evakueringen skete på grund af en brand, der skete flere gader væk. Myndighederne mener ikke, at der er tale om en trussel mod øvelsen til indsættelsesceremonien.

  Politiet bekræfter oplysningen:

  - Ud fra et forsigtighedsprincip var Kongressens bygninger kortvarigt nedlukket, skriver Secret Service på Twitter.

 • Borgmester vil kun have 'kritisk besøg' på plejehjem, efter den britiske mutation har gjort sit indtog

  Den mere smitsomme britiske coronamutation, B117, har fundet vej ind på flere plejehjem, blandt andet på to i Københavns Kommune.

  I den kommende tid frygter sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), at den vil spredes til endnu flere plejehjem.

  Derfor vil hun have handling fra regeringen, for det er ifølge borgmesteren et kapløb mod tiden at holde den smitsomme variant for døren.

  - Derfor vil jeg opfordre regeringen til at teste endnu mere aggressivt og til at lukke plejehjem ned for alt andet end kritiske besøg, indtil vores beboere har fået andet stik, og vaccinerne er virksomme, siger hun.

 • 2,1 millioner har hentet Smittestop-app

  Smittestop-appen er nu blevet hentet 2.129.206 gange.

  Det oplyser Sundhedsministeriet på Twitter.

  Ifølge ministeriet har 52.156 brugere meldt sig som smittede i appen.

 • Alvorlig smittestigning blandt udsatte borgere bekymrer borgmester

  Der er en alvorlig smittestigning blandt udsatte borgere i København. Sådan lyder advarslen fra Københavns socialborgmester Mia Nyegaard (R).

  - Situationen er alvorlig. Lige nu er det ved at ske det, vi lykkeligvis var forskånet for i foråret. Nemlig en smittespredning blandt de mest udsatte i København.

  - Det er misbrugere, det er borgere, som sover på byens herberg, og gadesovere, siger Mia Nyegaard.

  Ifølge borgmesteren er smitten i det udsatte-miljø nu så massivt, at det kalder på handling fra social- og indenrigsministeren, og hun opfordrer til, at byens hjemløse bliver prioriteret højt, når vaccinerne skal fordeles.

 • EU-kommissær vil have medlemslandene til at sætte ekstra skub på deres corona-vaccinationer

  Nogle EU-lande er for langsomme til at få vaccineret deres borgere mod covid-19.

  Det mener Europa-Kommissionen, der vil have medlemslandene til at sætte ekstra skub på deres vaccinationsprogrammer. Ellers kan det gå ud over genåbningen af Europa.

  - Vi bliver nødt til at lukke det hul, der findes mellem leverancen af vaccinerne og vaccinationerne, siger Maros Sefcovic, ledende næstformand i Europa-Kommissionen.

  Det er EU-kommissionen, der har indkøbt coronavaccinerne på vegne af medlemslandene. Vaccinerne bliver fordelt ud fra befolkningstallene, så alle lande relativt set får leveret lige mange.

  Danmark er det EU-land, som i skrivende stund har vaccineret den største andel af befolkningen, nemlig 2,9 procent.

 • Vestager undrer sig over kritik af hjælpepakkenøl

  Flere erhvervsorganisationer har kritiseret EU’s langsomme godkendelse af hjælpepakker til danske virksomheder.

  Hjælpen til faste omkostninger, der blev vedtaget i august, løb ind i juridiske problemer – og det tog måneder at afklare, hvilke EU-regler hjælpepakkerne skulle godkendes efter.

  - Jeg tror, man kunne have fundet en anden ordning tidligere, men jeg tror ikke, det skyldes de regelændringer, vi har lavet, siger konkurrencekommissær Margrete Vestager.

  Ifølge Vestager har Danmark indsendt 55 ansøgninger om at få godkendt hjælpepakker.

  EU-kommissionen skal godkende, at hjælpepakkerne ikke udgør ulovlig statsstøtte.

  - Det betyder meget for Danmark, at det indre marked fungerer. Danmark er en lille åben økonomi, vi er eksportorienteret, og det er vigtigt, at danske virksomheder har fair konkurrenceforhold i forhold til resten af Europa.

 • To sjællandske plejehjem ramt af større coronaudbrud – flere smittet med den engelske variant

  21 beboere og 20 medarbejdere på Plejecentret Kildemarkscentret i Næstved er ramt at coronavirus. Heriblandt er en del smittet med den engelske mutation, kaldet B.1.1.7.

  Derfor har man nu valgt at isolere beboerne, fortæller direktør for Sundhed og Ældre i Næstved Kommune Jakob Bigum Lundberg:

  - Vi isolerer dem, så godt vi overhovedet kan. Men vi skal ikke frihedsberøve nogen, og det skal heller ikke være så slemt, at beboerne dør af ensomhed, siger han.

  Også på plejecentret Odinscentret i Høng er 20 beboere og 17 medarbejdere blevet smittet.

 • Mand begik overgreb på steddatter gennem fem år: Idømmes fængsel i syv år

  En 75-årig mand er blevet idømt syv års ubetinget fængsel for have misbrugt sin steddatter seksuelt adskillige gange over en periode på cirka fem år fra steddatteren var 7 år til 11 år gammel.

  Han blev også dømt for besiddelse af børneporno.

  Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Dommen blev afsagt ved Retten i Aarhus.

  - Det er meget voldsomme overgreb, som den 75-årige har udsat en lille pige for, og det er sket over en meget lang periode, siger anklager Morten Dahm-Hansen i pressemeddelelsen.

  Manden nægtede at have begået seksuelle overgreb mod steddatteren, men erkendte besiddelsen af børnepornoen. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Mere fra dr.dk