Seneste Nyt

Om to uger ved BioNTech, om vaccinen skal justeres

En lang række lande verden over lukker ned overfor indrejse fra syv lande fra det sydlige Afrika på grund af den nye Omikron-variant af coronavirus. Men det er endnu ikke fastslået, om den er mere smitsom eller mere dødelig end delta-varianten, som ellers er dominerende.

Og vi ved heller ikke, om de eksisterende vacciner skal opdateres for at kunne virke lige så effektivt mod den nye variant, siger Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), som nøje følger den aktuelle udvikling.

BioNTech forventer, at man senest om to uger har data klar, som kan fastslå, hvor godt vaccinen fra Pfizer/BioNTech beskytter mod Omikron-varianten.

Hvis det bliver nødvendigt at justerevaccinen, forventer BioNTech, at den nye vaccine vil kunne leveres om senest 100 dage.

Nyheder

 1. Finland holder kursen: Vil ind i Nato med Sverige

  Finlands præsident, Sauli Niinistö, har kontaktet Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og gjort det klart, at finnerne stadig har tænkt sig at gå ind i Nato-forsvarsalliancen sammen med Sverige.

  - Vi holder kursen, siger han til den finske avis Helsingin Sanomat.

  Det sker, efter at præsident Erdogan har åbnet op for at acceptere finsk medlemskab af Nato, men ikke svensk medlemskab.

  - Hvis det bliver nødvendigt, kan vi give et andet svar, når det gælder Finland. Sverige bliver chokeret, når vi giver et andet svar til Finland, lød det i går fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

  Sverige ansøgte i maj sidste år sammen med Finland om at blive en del af forsvarsalliancen Nato.

  Nato-medlemskab kræver et ja fra samtlige 30 Nato-lande. Tyrkiet har i månedsvis nægtet at give grønt lys - senest med henvisning til Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 2. WHO kalder fortsat corona for en risiko for folkesundheden

  Verdenssundhedsorganisationen WHO stempler fortsat coronapandemien som en risiko for den internationale folkesundhed.

  Det skriver WHO i en erklæring på sin hjemmeside i forbindelse med et internationalt sundhedsmøde.

  Her slår de fast, at covid-19 stadig er en farlig og smitsom sygdom, der kan skade både folkesundheden og sundhedssektoren.

  WHO udtrykker samtidig bekymring for, at corona har forårsaget flere dødsfald end andre luftvejssygdomme, og at vaccineskepsis og spredning af misinformation fortsat er en forhindring i at implementere vigtige ’folkesundhedsinterventioner’.

  Forleden fjernede Spanien som et af de sidste lande i Europa kravet om mundbind i offentlig transport, mens Sydkorea i dag har sløjfet kravet om mundbind indenfor flere steder.

 3. Kronprinsen hylder kongerne af håndbold

  Det danske kongehus letter på kronen over håndboldherrernes indsats.

  Kronprins Frederik var i går i Stockholm for at overvære VM-finalen mod Frankrig, og efterfølgende hyldede han landsholdets indsats via det sociale medie Instagram.

  - Sikke en kulisse at runde en så imponerende slutrunde af – I kan virkelig være stolte. Stort tillykke med de flotte VM-guldmedaljer, skriver kronprins Frederik.

  Før VM-finalen ønskede kronprinsen håndboldherrerne held og lykke i et opslag, hvor han også konstaterede, at han ikke var den eneste dansker i hallen.

  Omkring 1.300 af de i alt 22.000 billetter til finalen var solgt til personer med dansk adresse.

  Screendump fra Instagram.
 4. Kraftig eksplosion ved moské i Pakistan

  • Politibetjente ryder vejen, så ambulancer kan komme forbi. (Foto: © Muhammad Sajjad, Associated Press)
  • Ifølge myndighederne sprang en bombe under eftermiddagsbønnen nær moskéen. (Foto: © Muhammad Sajjad, Associated Press)
  1 / 2

  Der har været en kraftig eksplosion ved en moské i Peshawar i det vestlige Pakistan.

  Ifølge politiet frygter man mange ofre, skriver Reuters.

  En talsmand på et af hospitalerne fortæller, at de har taget imod 90 sårede, og en del er i kritisk tilstand.

  Ifølge nyhedsbureauet AP er der tale om en selvmordsbombe, der indtil videre har kostet 20 personer livet.

  Eksplosionen fandt sted ved moskéen, hvor et stort antal mennesker var samlet til bøn, sagde politiembedsmand Sikandar Khan til nyhedsbureauet.

  Han oplyser, at en del af bygningen er styrtet sammen.

  - Vi mener, at flere personer er under, siger han.

  Politiet er i gang med at undersøge, hvilken type eksplosion der var tale om.

  Opdateret 10.50 med nye oplysninger om eksplosionen.

 5. Kina ændrer reglerne: Nu må singler også få børn

  Der er langt mellem storkene, som kommer med babyer, i den kinesiske provins Sichuan, og det vil myndighederne lave om på.

  Siden 2019 har det kun været gifte kvinder, som må føde børn, men da både ægteskabs- og fødselsraterne er faldet de seneste år, har myndighederne besluttet at ændre reglen.

  Det betyder, at alle fra 15. februar må få børn, og de må samtidig få lige så mange, de ønsker, skriver Reuters.

  Tidligere havde myndighederne indført et loft, som for ægtepar betød, de højest måtte få to børn.

  Ifølge Reuters så stammer meget af den 'demografiske nedtur' i Kina fra landets etbarnspolitik, der blev pålagt mellem 1980 og 2015.

 6. USA advarer om mulige terrorangreb i Istanbul efter koranafbrændinger

  Kirker, synagoger og diplomatiske missioner i Istanbul kan være mål for potentielle terrorangreb.

  Det advarer USA's ambassade sine borgere i millionbyen om i en opdateret rejsevejledning på sin hjemmeside.

  Det er anden gang inden for fire dage, at ambassaden kommer med en advarsel om mulige gengældelsesangreb, siden Rasmus Paludan brændte koraner af i Danmark og Sverige.

  Det gælder især bydelene Beyoglu, Galata, Taksim og Istiklal, hvor mange turister fra Vesten kommer på besøg.

  På det danske udenrigsministeriums hjemmeside lyder opfordringen, at danskere skal undgå demonstrationer og større forsamlinger, der er rettet mod Danmark på grund af Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 7. Danish Crown varsler fyringer i Danmark

  Massiv efterspørgsel og historisk gode priser er afløst af tilbageholdende forbrugere og en lav eksport til de attraktive markeder uden for Europa.

  Ifølge Danish Crown er det årsagen til, at slagterivirksomheden nu må ændre strategi, og det kan betyde fyringer, varsler Danish Crown i en pressemeddelelse.

  - Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation, lyder det blandt andet fra koncernchef Jais Valeur.

  I alt forventes 150 funktionærstillinger nedlagt, heraf vil omkring 100 forventeligt være i Danmark, fremgår det af pressemeddelelsen.

  Danish Crown har cirka 8.000 ansatte i Danmark og 23.000 medarbejdere globalt.

 8. Philips fyrer tusindvis af ansatte

  Den hollandske elektronikvirksomhed Philips skal fyre 6.000 ansatte

  Det oplyser virksomheden ifølge Reuters.

  Den nye fyringsrunde kommer i kølvandet på, at Philips i oktober annoncerede, at 4.000 stillinger skulle nedlægges, og dermed vinker virksomheden farvel til sammenlagt 10.000 stillinger.

  Nedlæggelserne kommer i forbindelse med en omfattende tilbagekaldelse af søvnrespiratorer, der har været et hårdt økonomisk slag.

  Produktet er tilbagekaldt, da det kan risikere at være giftigt.

  - 2022 har været et meget svært år for Philips og vores interessenter, siger Philips administrerende direktør, Roy Jakobs, i en pressemeddelelse.

  Halvdelen af de 6.000 stillinger vil blive opsagt i år, mens den resterende halvdel kan forvente at blive opsagt inden 2025.

 9. Unge indtager i dag Folketingssalen til Ungdomsparlamentet

  179 skoleelever fra 8. og 9. klasse i hele landet skal være folketingsmedlemmer for en dag.

  I dag er der Ungdomsparlamentet på Christiansborg, og her skal eleverne komme med deres helt egne skarpe og gode ideer til et lovforslag om et samfundsproblem, som de synes er vigtigt og relevant at løse.

  Lovforslaget skal handle om et af følgende temaer: Sundhed, klima, uddannelse, lovovertrædelser og flygtninge.

  En af klasserne er 8.C fra Kobberbakkeskolens Sjølund-afdeling i Næstved, og derfra skal Oline Ravnsborg præsentere deres forslag om knivforbud i nattelivet.

  - Inspirationen kommer fra Næstved, hvor vi har oplevet rigtig mange knivstikkerier om natten. Emnet betyder meget for os, siger hun til DR Sjælland.

 10. Morten Hübbe stopper som topchef hos forsikringsgiganten Tryg

  - Efter at have haft ledende stillinger fra en meget ung alder har han haft en ambition om at træde tilbage som leder meget tættere på de 50 år frem for den mere sædvanlige alder omkring de 60, skriver koncernen om Morten Hübbe, der stopper som topchef i Tryg. (Foto: © Linda Kastrup, Ritzau Scanpix)

  Morten Hübbe, der i dag er administrerende direktør i forsikringskoncernen Tryg, stopper som topchef efter at have været en del af ledelsen i 20 år.

  - Morten Hübbe ønsker nu at stoppe og forfølge en karriere på et ikke-ledelses niveau og have mere tid til familie og andre interesser, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

  I stedet for Hübbe overtager Trygs nuværende kommercielle direktør, Johan Kirstein Brammer, stillingen. Han overtager fra 1. juni, lyder det.

  Morten Hübbe fik foden inden for hos Tryg i en alder af 30 år.

  Ifølge Tryg har topchefen flere gange givet udtryk for, at han ikke ønskede at besidde en ledende rolle indtil den typiske pensionsalder.

 11. Fynsk talentfabrik leverer VM-stjerner på stribe

  Mathias Gidsel med pokalen. På billedet bliver han blandt andet tiljublet af Mikkel Hansen, Lukas Jørgensen, Emil Jakobsen og Simon Pytlick, som alle har gået på Oure. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Landin og Hansen. Gidsel og Pytlick.

  Selv om de førstnævnte efterhånden nærmer sig karrierens efterår, og sidstnævnte har fremtiden foran sig, så har de det tilfælles, at de har gået på Oure Efterskole på Sydøstfyn.

  Faktisk har halvdelen af spillerne på herrernes håndboldlandshold været tilknyttet Oure.

  Og det vækker stolthed hos sportsleder på Oure Efterskole, Ulrik Bramsen, at de gang på gang kan levere spillere til det danske landshold.

  Opskriften er en kombination af et godt sportsligt miljø - men også en forståelse af, at håndbold er en holdsport.

  - Vi starter med at skabe helt fantastiske mennesker, og hvis man er et fantastisk menneske, som forstår, at man skal træne for at blive dygtig, så bliver man også dygtig. Og hvis man arbejder sammen med dygtige mennesker, så ender man med at kunne blive verdensmester, siger Ulrik Bramsen.

 12. Styrelse retter kritik af hospital, hvor den formodede gerningsmand i Field's-skyderiet var i behandling

  Der er 'større problemer af betydning for patientsikkerheden' på det psykiatriske center, hvor den formodede gerningsmand i Fields-skyderiet var i behandling.

  Sådan lyder det nu i en ny rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som retter kritik af Psykiatrisk Center Amager efter et tilsyn, der blev lavet tilbage i november.

  Styrelsen gennemførte blandt andet tilsynet, fordi der efter Field's-skyderiet kom en mail fra en bekymret ansat om den formodede gerningsmands forløb på netop Psykiatrisk Center Amager.

  Problemerne dækker over utilstrækkelig journalføring, manglende koordinering af den medicinske behandling og uklare instrukser om, hvilke opgaver medicinstuderende må udføre.

  Og det er alvorligt, lyder det fra Jane Alrø Sørensen, der er generalsekretær ved Bedre Psykiatri.

  - Jeg må sige, at jeg er meget rystet over, det jeg har læst i tilsynsrapporten. Jeg må også sige, at jeg bliver meget utryg og nervøs ved, hvad det er, der foregår i psykiatrien på Center Amager, siger Jane Alrø Sørensen.

 13. Politiet anholder den tredje og sidste mistænkte i skudsag i Aalborg

  Kort før klokken 1 natten til mandag blev en 18-årig mand anholdt i Aalborg.

  Han er mistænkt for at være indblandet i en skudepisode, der fandt sted søndag den 29. januar omkring klokken 13.

  Her blev en 33-årig mand ramt af skud på Vesterbro i Aalborg. Han blev såret af skud gennem sideruden i den bil, den 33-årige mand kørte i.

  Politiet vurderer, at der er tale om et internt opgør i det kriminelle miljø i Aalborg.

  - Vi tager sagen meget alvorligt i forhold til, at der er blevet skudt i det offentlige rum. Det er helt uacceptabelt, siger politikommissær Lasse Kragh.

 14. Holger Rune klatrer op på sin hidtil højeste placering på verdensranglisten

  Holger Rune når nye højder, efter han nåede fjerde runde i den netop overståede grand slam-turnering, Australian Open.

  Det betyder, han kan vinke farvel til sin tiendeplads og nu pryde sig over at være den niendebedste tennisspiller i verden.

  Der er lidt vej til førstepladsen, som Novak Djokovic overtog med sin tiende triumf foran spanske Carlos Alcaraz, der var fraværende med en skade.

  Djokovic sprang fire pladser frem for at blive nummer et. Det er det højeste spring for at snuppe førstepladsen, siden ranglisten blev indført i 1973, skriver ATP på sin hjemmeside.

  Serberen er rekordholder for flest uger som nummer et i verden.

  Han er nu oppe på 373 uger foran schweizeren Roger Federer, der nåede at ligge i spidsen i 310 uger.

 15. Sydkorea lemper mundbindskrav

  Det er fra i dag ikke længere påbudt, at sydkoreanere skal iføre sig mundbind, når de tager på restaurant eller i fitnesscentret, efter Sydkorea har sløjfet de fleste regler om indendørs brug af mundbind.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Sydkoreanerne skal dog stadig være forsigtige, da sundhedsmyndighederne har advaret om, at lempelser af maskeregler kan føre til en midlertidig stigning af covid-19 smitte.

  De opfordrer alle til at være opmærksomme på situationer, hvor der er en fare for smitte.

  Mundbindet skal stadig bæres i offentlig transport og på sygehuse.

  Sydkorea har droppet de fleste restriktioner, når det kommer til coronavirus, men bliver man testet positiv, så er det stadig et krav at isolere sig derhjemme i syv dage.

  Sydkorea har siden pandemien brød ud, haft over 30 millioner smittede og 33.420 dødsfald, viser en oversigt fra Johns Hopkins.

  Fra i dag skal sydkoreanerne kun bære mundbind i offentlig transport eller på sygehuset, da landet har sløjet de fleste restriktioner. (Foto: © Unknown, Kyodo)
 16. Scholz siger nej til at sende kampfly til Ukraine

  Tyskland har sagt god for at sende kampvogne til Ukraine, men de skal ikke regne med at få nogle kampfly.

  Det fastslår den tyske kansler, Olaf Scholz, over for den tyske avis Tagesspiegel, og han advarer samtidig om, det kan ende i en "evig budkrig, når det kommer til våbensystemer".

  Meldingen kommer, efter Ukraine har understreget, at de udover kampvognene også har brug for kampfly.

  Det ønske vil Scholz imidlertid ikke efterkomme. Han kritiserer, at diskussionen om kampfly overhovedet finder sted.

  Tyskland afviste i første omgang overhovedet at sende kampvogne, og det får også Tagesspiegel til at spørge, om kansleren kan skifte mening i forhold til kampfly-

  - Vi er altid styret af, hvad Ukraine har brug for på den ene side, og hvad vores vigtigste allierede kan yde på den anden side. Det er derfor, vi tog beslutningen om de vigtige kampvogne nu, siger han.

 17. Sådan bliver de danske verdensmestre fejret i dag

  For tredje gang er Danmark blevet verdensmestre i håndbold. Klokken 17:50 træder de ud på balkonen på Københavns Rådhus. (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)

  Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i dag, så har jeg et forslag.

  De danske verdensmestre lander i eftermiddag i Kastrup Lufthavn, og så tager de videre til Københavns Rådhus, der kommer til at være badet i de røde og hvide farver.

  Efter en rådhuspandekage eller to træder de omkring klokken 17.50 ud på balkonen, hvor de er klar til at blive fejret.

  Har du ikke helt fået håndboldfeberen ud af kroppen, så dækker vi også dagens store begivenhed på DR1 og DRTV fra klokken 14.00.

  Sådan fejres landsholdet mandag

  • Klokken 15.10: Holdet lander i Københavns Lufthavn

  • Klokken 15.20-16.00: Landsholdsspillerne interviewes ved bagagebåndet

  • Klokken 16.05-16.35: DHF-modtagelse i Terminal 3

  • Klokken 16.35: Afgang for landsholdet med bus til Københavns Rådhus

  • Klokken 17.05 -17.20: Holdet ankommer til rådhuset og hyldes foran rådhuset

  • Klokken 17.30: Officielt arrangement på rådhuset

  • 18.45: Arrangementet afsluttes

 18. Zelenskyj om Ruslands mulige adgang til OL: Viser, at terror er acceptabelt

  Men det er uacceptabelt ifølge Ukraines præsident, Volodomyr Zelenskyj, skriver CNN.

  - At få russiske atleter tilbage til De Olympiske Lege er forsøg på at fortælle hele verden, at terror på en måde er acceptabelt, sagde Zelenskyj i går aftes en videotale.

  - Rusland må ikke få lov til at bruge legene eller nogle andre sportsbegivenheder som propaganda for deres aggression.

  IOC har åbnet døren for, at atleter fra Belarus og Rusland kan deltage som neutrale atleter, men det afviser Zelenskyj.

  - Ingen kan være neutrale i sport, når mit lands atleter dør på slagmarken.

 19. Kansas City Chiefs booker den sidste plads i Super Bowl

  Kansas City Chiefs fejrer sejren over Cincinnati Bengals. - Foto: Reed Hoffmann/Ritzau Scanpix

  Det bliver et opgør mellem Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles, når vinderen af den amerikanske fodboldturnering NFL skal kåres.

  Kansas City Chiefs har i nat dansk tid slået Cincinnati Bengals 23-20 i AFC-finalen og sikrer sig dermed en plads i til Super Bowl.

  Der var inden kampen tvivl om Chiefs stjernequarterback Patrick Mahomes, som havde en ankelskade, kunne spille.

  Holdets cheftræner, Andy Reid, slog fast inden kampstart, at Mahomes skulle på banen fra start. Mahomes kastede 326 yards i kampen.

  Han blev desuden skubbet af Bengals' Joseph Ossai, hvilket gav Chiefs en 15 yard-straf, hvorfra Harrison Butker kunne sparke sejren hjem for hjemmeholdet.

  Sejren sikrer Kansas City Chiefs holdets tredje plads i Super Bowl inden for de seneste fire år.

  Super Bowl, som bliver den 57. udgave, spilles 12. februar.

 20. Dagen starter gråt, men senere kommer solen

  Der er flest skyer først på dagen, mens det meste af landet kan nyde blå himmel i eftermiddag. Her er det på Rømø.

  Det er overskyet og med spredt regn i hele landet i morgentimerne, men vi kommer til at få en helt anden udsigt på den anden side af middag.

  Her vil der nemlig komme lidt eller nogen sol, og det vil holde tørt langt de fleste steder.

  Dagen igennem vil det være meget blæsende fra nordvest, vindstyrken er jævn til hård, men langs kysterne har der været vindstød af stærk storm.

  Temperaturen ligger mellem 3 og 6 grader i dag, sidst på dagen vil vinden være aftagende, og i nat kan temperaturen nærme sig frysepunktet.

 21. Nordmand hiver flere guldmedaljer hjem ved X Games

  Den 23-årige nordmand kan efter weekendens konkurrence hive tre nye medaljer med hjem. Han har stadig lidt vej op til Mark McMorris som er rekordindehaver med 21 X Games-medaljer. Han deler den rekord med Jamie Andersson, der blandt de kvindelige snowboardere, også har 21 medaljer. (Foto: © GEIR OLSEN)

  Hvor vi herhjemme i aftes hev endnu en guldmedalje hjem i håndbold, så kan de i Norge prise sig med at have en af verdens bedste snowboardere.

  I øjeblikket falder sneen tungt i den amerikanske delstat, Colorado - mere specifikt i Aspen - hvor inviterede snowboardere og skiløbere i weekenden har konkurreret i flere discipliner i X Games.

  I nat dansk tid kunne Marcus Kleveland iføre sig en guldmedalje med en sejr i 'Knuckle Huck'

  Generelt har 23-årige Kleveland, der i 2018 kom voldsomt til skade og slog sin knæskal i stykker, haft et fremragende X-Games.

  Lørdag vandt han 'Big Air'med et trick, der ikke er lavet før, og i går førte han 'slopestyle', inden Mark McMorris pressede ham ned til sølv i konkurrencens allersidste forsøg.

  Kleveland har nu 13 X Games-medaljer, hvoraf otte er guldmedaljer og fem er sølvmedaljer.

 22. Etageejendom evakueret i Slagelse efter brand i nat

  Ni personer er i nat blevet kørt på hospitalet for at blive undersøgt for røgforgiftning, efter at en brand brød ud i en etageejendom i Slagelse.

  Her måtte politiet evakuere hele ejendommen, efter de fik en anmeldelse om røg fra en af lejlighederne.

  Det oplyser Jakob Jensen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Branden har efterladt den øvre del af bygningens opgang ubeboelig på grund af røg og sod, og derfor kan flere beboere ikke vende hjem til deres lejligheder endnu.

  Ifølge Jakob Jensen er alle ni blevet udskrevet fra hospitalet igen. Branden er slukket og teknikere skal nu finde ud af, hvad der startede branden.

 23. I Australien leder de efter en lillebitte radioaktiv kapsel på 1.400 kilometer ørkenmotorvej

  • Det er som et finde en nål i en høstak, men de australske myndigheder forsøge at finde den potentielt farlige kapsel på en 1.400 kilometer lang strækning i den australske delstat Western Australia. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  • Myndighederne anbefaler folk at holde sig fem meter væk fra kapslen, hvis de skulle finde den. Kommer man for tæt på, risikerer man blandt andet strålesyge. Det understreges, at risikoen for den almene befolkning er ret lille. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  • Beredskabet har etableret et særligt hold til at håndtere situationen. Blandt andet anvendes særligt udstyr, som kan måle radioaktivitet inden for 20 meters radius, og som kan bruges på køretøjer i bevægelse. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  I Australien er jagten på en meget lille og potentiel farlig genstand i gang.

  På en strækning på 1.400 kilometer er den lille, radioaktive kapsel formodentlig faldet af en lastbil fra mineselskabet Rio Tinto.

  1.400 kilometer kan være en lidt diffus størrelse, men det er længere end Storbritannien, og ifølge Ritzau vides det ikke, hvor længe den lille genstand har været forsvundet.

  Den radioaktive kapsel er del af et måleinstrument, som kan måle massefylden i jernmalm, og som blev samlet op af en underleverandør til mineselskabet 12. januar.

  Men da instrumentet skulle inspiceres 25. januar, var det gået i stykker, og flere smådele manglede.

  Myndighederne har mistanke om, at vibrationer i lastbilen fik skruer til at løsne sig, hvorefter den radioaktive kapsel faldt ud af sin pakke og herefter ud af en åbning i lastbilen.

 24. Boris Johnson: Putin truede med at ramme mig med missil

  I en ny dokumentar fra BBC hævder Storbritanniens tidligere premierminister Boris Johnson, at Ruslands Præsident, Vladimir Putin, skulle have truet med at sende et missil efter ham.

  - Han truede mig på en måde på et tidspunkt og sagde: 'Boris, jeg vil ikke skade dig, men med et missil vil det kun tage et par minutter', eller sådan noget, siger Boris Johnson i dokumentaren.

  Truslen skulle være kommet under en telefonsamtale, kort inden Rusland 24. februar invaderede Ukraine.

  Her diskuterede de to ledere, hvorvidt Ukraine kunne blive medlem af Nato i den nærmeste fremtid.

  BBC-dokumentaren handler om den voksende kløft mellem den russiske præsident og den vestlige verden i årene inden Ruslands invasion af Ukraine.

 25. Philadelphia Eagles sikrer den ene Super Bowl-plads

  Philadelphia Eagles fejrer storsejren over San Francisco 49'ers, der sikrer holdet en plads i årets Super Bowl. - Foto: Matt Slocum/Ritzau Scanpix

  Om knap to uger finder en af de helt store TV-finaler afsted.

  Nemlig afslutning på den amerikanske fodboldliga NFL - Superbowl.

  Og for anden gang på bare fem år løser Philadelphia Eagles billet til den største kamp i amerikansk fodbold.

  Vestkystholdet gjorde det med lethed af med San Francisco 49'ers i NFC-finalen. 31-7 skrev tavlen efter en times spil på Eagles' hjemmebane, Lincoln Financial Field.

  På stort set alle parametre var Eagles det gæstende hold overlegent.

  San Francisco mistede tidligt quarterback Brock Purdy til en skade, og i starten af anden halvleg blev også afløseren Josh Johnson skadet, og det satte sit præg på holdets spil, der aldrig helt fandt sin rytme.

  Det kunne også ses på kampens slutresultat, som som endte 31-7.

 26. VM-debutanten Simon Pytlick er på turneringens hold: Gidsel VM's bedste spiller

  Efter Danmarks finalesejr over Frankrig offentliggjorde IHF, Det Internationale Håndboldforbund, VM's allstar-hold.

  Eneste dansker på holdet er den 22-årige VM-debutant Simon Pytlick. Venstrebacken spillede en stor finale mod Frankrig og scorede ni mål. Det bragte den 22-årige bagspiller op på i alt 51 VM-mål.

  Mathias Gidsel blev VM's topscorer med 60 mål og kåret til turneringens bedste spiller.

  Allstar-hold og MVP:

  Målvogter: Andreas Wolff (Tyskland)

  Højre fløj: Niclas Ekberg (Sverige)

  Højre back: Alex Dujshebaev (Spanien)

  Playmaker: Nedim Remili (Frankrig)

  Venstre back: Simon Pytlick (Danmark)

  Venstre fløj: Angel Fernandez Perez (Spanien)

  Stregspiller: Ludovic Fabregas (Frankrig)

  Bedste unge spiller: Juri Knorr (Tyskland)

  Turneringens mest vigtige spiller: Mathias Gidsel (Danmark)

 27. Politiet anholder to unge efter skyderi i Aalborg

  Nordjyllands Politi har identificeret tre mistænkte personer i forbindelse med en skudepisode tidligere i dag på Vesterbro i Aalborg, hvor en 33-årig mand blev ramt af skud, - og nu er to af dem anholdt.

  Der er tale om en 20-årig kvinde, der blev anholdt tidligere på aftenen, samt en 18-årig mand, der blev anholdt i Nørresundby kl. 22.15. De to anholdte bor begge i Nordjylland.

  Den tredje mistænkte er en 18-årig mand fra området.

  - Vores efterforskningsskridt i sagen gør, at denne tredje mistænkte i sagen ikke kan være i tvivl om, at vi leder intenst efter ham. Og hvis han ikke melder sig selv til os, så kommer vi til at efterlyse ham i offentligheden med navn og billede i morgen, fortæller Lasse Kragh og tilføjer, at der efter alt at dømme er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø.

 28. Russisk missil rammer lejlighedsejendom i Kharkiv

  En etageejendom i Ukraines næststørste by Kharkiv er her til aften blevet ramt af et russisk missil.

  Reuters fortæller, at en af deres fotografer har billeder, der viser, at bygningen står i brand.

  Oleh Synehubov, den lokale guvernør i regionen, oplyser ifølge Reuters på beskedtjenesten Telegram, at der er sendt redningshold til stedet.

  - En af fjendens raketter har ramt en lejlighedsbygning i byens centrum, i Kyiv-distriktet, skriver Synehubov.

  - De første indikationer siger, at det er et C-300 missil. Redningshold er på stedet. Oplysninger om ofre og materiel skade er ved at blive afklaret.

  I en ny opdatering fortæller guvernøren, at der nu er et dødsoffer for missilangrebet, og at de sårede i øjeblikket bliver behandlet.

  Opdateret med ny oplysning om et dødsoffer.

 29. Zelenskyj: Rusland forsøger at trække krigen ud for at udmatte vore styrker

  Trods tilsagn om nye våbenleverancer blandt andet i form af de meget omtalte Leopard-kampvogne, understregede den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj i sin videotale søndag aften igen, at den ukrainske hær fortsat har brug for flere våben fra sine vestlige allierede. - Hastighederne på leverancerne har været og vil være en af de afgørende faktorer i denne krig.

  - Rusland håber på at trække krigen ud, på at udmatte vore styrker. Så vi må gøre tiden til vores våben. Vi sætte farten op på leverancerne og udvide mulighederne for nye våben til Ukraine, lød opfordringen fra Zelenskyj.

  Han erkender, at situationen i øjeblikket er særdeles svær for de ukrainske styrker i Donetsk-regionen, hvor der konstant er russiske angreb.

  - Fjenden bekymrer sig ikke om sine folk, og til trods for tabenes omfang opretholder de intensiteten i angrebene.

 30. Mand ramt af skud ved Brøndby Strand

  Politiet er til stede ved Brøndby Strand, hvor der har været et skyderi og en mand er blevet ramt af skud.

  - Borgere i området skal ikke være nervøse, der er formentlig tale om et internt opgør, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Bo Nyberg Ris til Ritzau.

  Politiet patruljerer nu i området for at skabe tryghed.

  Der er foreløbigt ikke flere oplysninger i sagen, hvor politiets efterforskning kun er i den indledende fase.

 31. Tuneserne boykottede parlamentsvalget igen

  11,3 procent - eller kun cirka 887.000 ud af 8,7 millioner. Så mange stemmeberettigede tunesere mente ifølge valgkommissionen, at det var umagen værd at besøge stemmeboksen ved anden runde af landets parlamentsvalg - en fremgang på 0,1 procent i forhold til første runde i december.

  Den minimale valgdeltagelse kan ses som en protest mod præsident Kais Saied, der i 2021 ændrede det politiske system og begrænsede parlamentets indflydelse. I stedet har præsidenten nu noget nær enevældig magt.

  Hovedparten af partierne har boykottet valget, og i stedet forventes pladserne i parlamentet at gå til uafhængige kandidater.

  Tunesien er ramt af en økonomisk krise, der har betydet, at befolkningen må se langt efter de helt basale varer i butikkerne.

  - Vi vil ikke have valg. Vi vil have mælk, sukker og madolie, siger Hasna, en kvinde, der er ude handle i Tunis på valgdagen, til Reuters, og beskriver dermed stemningen i landet.

 32. Forsvarsministeriet udsat for cyberangreb

  Forsvarsministeriet har i dag været udsat for et cyberangreb, som har gjort ministeriets hjemmeside utilgængelig i perioder af dagen.

  - Forsvarsministeriets hjemmesider er p.t. udsat for et overbelastningsangreb (et såkaldt DDOS-angreb). Siderne har været utilgængelige en kortere periode her søndag eftermiddag, men er igen tilgængelige. Sporadiske udfald vil fortsat kunne forekomme, lyder det i tweetet.

  Lørdag var Nationalbankens hjemmeside ramt af et tilsvarende DDOS-angreb, hvor en gruppe tyrkiske hackere tog ansvaret med henvisning til Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 33. 30 kvinder i Grønland klager over at have fået sat spiral op uden samtykke

  I alt 30 kvinder har klaget til Landslægeembedet i Grønland over, at de har fået opsat en svangerskabsforebyggende spiral - uden at de har givet deres samtykke til indgrebet.

  Siden maj 2022 har Landslægeembedet modtaget 26 klager over spiraloplægninger, der er sket før 1992. Og derudover har fire kvinder klaget over prævention uden samtykke siden 1992, hvor Grønland overtog ansvaret for sundhedsområdet fra Danmark.

  Landslægeembedet opfordrede i december sidste år kvinder til at klage, hvis de inden for de senere år har fået opsat en spiral eller andre svangerskabsforebyggende midler.

  Danske og grønlandske eksperter er ved at undersøge forholdene omkring opsætning af spiraler blandt grønlandske kvinder og piger i perioden 1960-1991, hvor man har vurderet, at omkring 4.500 piger og kvinder har fået sat spiraler op - mange uden samtykke.

  DR har tidligere afdækket sagen om spiralerne, der blev sat op uden samtykke. Læs mere her - eller hør podcasten 'Spiralkampagnen' her.

 34. Erdogan er parat til at støtte finsk medlemskab af Nato

  Ifølge det franske nyhedsbureau AFP siger den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan nu, at han er klar til at støtte et finsk medlemskab af forsvarsalliancen Nato.

  Det sker efter, at Erdogan i mandags udtalte, at Tyrkiet ikke kan støtte et svensk medlemskab af Nato. Den melding kom som en reaktion på Rasmus Paludans koranafbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm lørdagen inden.

  - Hvis det bliver nødvendigt, kan vi give et andet svar, når det gælder Finland. Sverige bliver chokeret, når vi giver et andet svar til Finland, sagde Erdogan således i en tv-transmitteret udtalelse i dag.

  Sverige og Finland har sammen søgt om medlemskab af Nato, efter at at Rusland invaderede Ukraine 24. februar sidste år. En optagelse i Nato kræver accept fra samtlige de nuværende medlemmer.

  Den finske udenrigsminister sagde tirsdag morgen til tv-stationen YLE, at Finland 'må vurdere situationen', hvis Sveriges ansøgning bliver holdt hen. Men efter nogle timer havde han ombestemt sig og fastslog, at finnerne fortsat ansøger om medlemskab sammen med svenskerne.

 35. Spanien vinder bronze ved VM i håndbold

  Spanien vandt 39-36 over de svenske værter og sikrede sig dermed bronze ved VM i håndbold.

  Efter en hæsblæsende første halvleg med hele 40 scoringer, gik svenskerne ellers til pause foran 22-18.

  Men efter pausen gik gassen en smule af ballonen for de svenske VM-værter, hvor Spanien slog tilbage og nappede bronzen med en sejr på 39-36.

  Rodrigo Corrales stod glimrende i det spanske mål, mens stregspilleren Adrian Figueras Trejo blev delt topscorer i kampen med ni mål på ni forsøg. Svenske Hampus Wanne scorede også ni gange.

  Du kan se højdepunkter fra opgøret her.

 36. Politi: Skudepisode i Aalborg var formentlig kriminelt opgør

  Politiet var tidligere i dag nødt til at afspærre et større område omkring Vesterbro i Aalborg i forbindelse med efterforskningen af en skudepisode, hvor en 33-årig mand blev såret. (Foto: © Knud Erik Meyer Ibsen/DR, Knud Erik Meyer Ibsen/DR)

  Der er endnu ikke anholdt nogen mistænkte i forbindelse med skudepisoden i Aalborg tidligere i dag, hvor en 33-årig blev såret.

  Men politiet har ifølge politikommissær Lasse Kragh flere gode spor at gå efter:

  - Det er – på grundlag af de efterforskningsskridt vi allerede nu har foretaget – vores opfattelse, at der er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø, og vi forfølger i øjeblikket en række relevante spor, siger han i en pressemeddelelse.

  Et af de relevante spor indebærer blandt andet en bil, der er sat i forbindelse med skudepisoden. Politiet fortsætter efterforskningen med afhøringer af vidner og af skudofferet, når det er muligt. Den 33-årige mand er i øjeblikket indlagt på hospitalet og i stabil tilstand.

  Den politiafspærring i det centrale Aalborg, som forstyrrede byens søndags-trafik, er nu blevet ophævet.

 37. Scholz og Putin er klar til dialog

  Selvom Vladimir Putin og Olaf Scholz ikke har talt sammen siden 2. december sidste år, er både den russiske præsident og den tyske forbundskansler parat til at genoptage dialogen.

  Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml, siger til det russiske nyhedsbureau Ria Novosti, at Putin er åben for kontakter til Scholz - også selvom der ikke er nogen aktuelle aftaler mellem de to statsledere.

  I et interview med den tyske avis Tagesspiegel siger Olaf Scholz, at han også er klar til at tage en samtale med den russiske præsident.

  - Jeg vil også tale med Putin igen, for det er nødvendigt at tale sammen, siger Scholz blandt andet.

  Den tyske forbundskansler har i den forgange uge lovet, at Tyskland sender 14 Leopard 2-kampvogne til Ukraine - og at man samtidig giver grønt lys til, at andre lande kan sende de tyskeproducerede tanks til den ukrainske hær.

Mere fra dr.dk