Seneste Nyt

Onsdag bliver en våd omgang

Gråt og vådt bliver vejret i dag som her i Selling, Østjylland. Foto: Ole Hougaard

Det bliver en onsdag med skyer og regnvejr, de fleste får, og paraplyen vil være en god ven i morgen- og formiddagstimerne.

Ud på dagen vil der være en smule opklaring med pletvise solstråler, inden aftentimerne igen bliver våde. Temperaturerne vil ligge mellem 4 og 8 grader, og en jævn til hård vind fra syd og sydvest blæser inde i landet.

Er man ved kysterne, skal man holde på hat og briller, for her vil der være frisk til hård vind og vindstød med hård kulingstyrke. I de nordlige egne er der i morgentimerne risiko for pletvis glatte veje.

Nyheder

 1. Populær fartkontrol-app lukker

  Trafikappen Fartkontrol.nu har hjulpet flere bilister med at slippe for de blitzende kameraer fra fotovogne og en fartbøde, men nu er det slut.

  Appen, der advarede om fotovogne eller motorcykelbetjente i nærheden, lukker ved udgangen af januar på grund af nye tekniske krav fra Google Maps.

  Det fremgår af en besked i appen, skriver avisendanmark.dk.

  - Det er med stor ærgrelse, at vi ikke har mulighed for at drive appen videre på grund af tekniske udfordringer og nye krav fra Google Maps, vi ikke er i stand til at imødekomme, står der.

  Avisendanmark.dk skriver, at appen, der har eksisteret siden 2012, har over 300.000 aktive brugere i Danmark.

 2. Danmark er verdens mindst korrupte land

  For femte år i træk topper Danmark listen over de mindst korrupte lande i verden.

  Det er den globale antikorruptionsorganisation Transparency International, der har lavet opgørelsen over niveauet af korruption i den offentlige sektor i 150 lande.

  Landene tildeles point på en skala fra 0 til 100. Jo højere tal, jo bedre. Danmark har denne gang fået en score på 90. Sidste år var den på 88.

  De enkelte landes score bliver sat sammen på baggrund af en række forskellige kilder fra en række forskellige lande. Ingen danske besvarelser eller bedømmelser indgår i Danmarks score.

  Selvom scoren er høj, kan man ikke konkludere, at der ikke er ret meget korruption i Danmark, påpeger Jesper Olsen, der er formand for Transparency International Danmark.

  Ingen lande har nogensinde fået en perfekt score i korruptionsindekset, og det vil formentlig heller aldrig ske, tilføjer han.

 3. Tirsdag bliver våd og blæsende

  Også i dag vil vi opleve kraftig blæst fra vest, men i dag vil vinden først vise styrke i eftermiddag. Her er det Nr. Vorupør. Foto: Hans Henriksen

  Minut for minut bliver det mere vådt i landet her til morgen, da en front fra nordvest breder sig over landet.

  I den østlige del af landet vil det nok holde tørt et par timer endnu, men de fleste får mellem 4 og 12 millimeter regn i dag.

  Derved ser det også sandsynligt ud, at årets januar ender som den vådeste nogensinde registreret, da vi mangler knap fire millimeter på landsplan for at stikke den nuværende rekord på 123 millimeter.

  Efter fronten har passeret, vil der komme en opklaring, men stadig med byger resten af dagen. De kan lokalt falde som slud.

  Samtidig vil vinden tiltage i styrke fra en let til frisk vind og op til en frisk til kuling-styrke med vindstød af stormstyrke. Temperaturen stiger til mellem 3 og 6 grader.

 4. Canadisk provins legaliserer hårde stoffer til eget forbrug

  Fra i dag og de næste tre år vil det være lovligt at være i besiddelse af hårde stoffer som methamfetamin, kokain og heroin i Canadas vestlige provins British Columbia.

  Bloomberg skriver, at voksne på 18 år eller derover ikke vil få politiet på nakken, hvis de er i besiddelse af mindre end 2,5 gram hårde stoffer til eget forbrug.

  - I betragtning af vores forståelse for brug af stoffer som et sundhedsproblem og ikke et kriminelt problem, er vi nødt til at tage dette skridt for at imødegå skam og stigmatisering, siger minister for mental sundhed og afhængighed i British Columbia Jennifer Whiteside.

  Smugling af narkotika vil stadig være ulovligt, mens det ikke er tilladt at være i besiddelse af stoffer nær skoler og i lufthavnen.

  Det er ikke første gang, at Canada godkender besiddelse af stoffer. For fire år siden legaliserede landet cannabis.

 5. Dødstallet runder 87 efter et voldsomt selvmordangreb i Pakistan

  Selvmordsangrebet fik moskéens tag til at kollapse. Over 80 har mistet livet efter angrebet. (Foto: © Fayaz Aziz, Ritzau Scanpix)

  Opdateret klokken 07.03: Dødstallet justeret

  Myndighederne i Pakistan har her til morgen opjusteret antallet af omkomne til 87, efter en selvmordsbomber angreb en moské i Peshawar i det vestlige Pakistan.

  Det oplyser en hospitalstalsmand til nyhedsbureauet Reuters.

  Derudover er mindst 57 personer såret, hvor flere er i kritisk tilstand.

  Ifølge Al-Jazeera påtog en kilde fra Pakistansk Taliban sig i første omgang skylden for angrebet. Men siden blev den melding trukket tilbage af en talsmand for Pakistansk Taliban.

  Angrebet fandt sted klokken 13.30 lokal tid, og mange mennesker var samlet inde i moskéen til eftermiddagsbøn.

 6. Australsk atomagentur går ind i jagten på radioaktiv kapsel

  Det er som at finde en nål i en kæmpestor høstak.

  En lille radioaktiv kapsel er forsvundet på en 1.400 kilometer lang vejstrækning i den australske outback, og nu er det australske atomsikkerhedsagentur, Arpansa, sat ind for at intensivere jagten.

  Den radioaktive kapsel var del af et måleinstrument, som kan måle massefylden i jernmalm.

  - Arpansa har udstationeret et hold med særligt sporingsudstyr installeret på biler for at hjælpe til i eftersøgningen på ruten, lyder det.

  Den Tic Tac-formede kapsel er seks millimeter i diameter og otte millimeter lang. Den indeholder Caesium-137, og det er usikkert, hvor længe den har været forsvundet.

  Den blev samlet op af en underleverandør til mineselskabet Rio Tinto 12. januar, men da instrumentet skulle inspiceres cirka to uger efter, var det gået i stykker, og flere smådele manglede.

  Myndighederne har mistanke om, at vibrationer i lastbilen fik skruer til at løsne sig, hvorefter den radioaktive kapsel faldt ud af sin pakke og herefter ud af en åbning i lastbilen.

 7. Zelenskyj takkede Danmark i tale

  De tre partiledere i regeringstoppen besøgte i går den danske venskabsby Mykolajiv i Ukraine.

  Det afledte også en tak fra præsident Zelenskyj i hans daglige aftentale.

  - Jeg takkede naturligvis Danmark for dets militære støtte, for markant at styrke vores artilleri og for dets villighed til at slutte sig til kampvognskoalitionen, lyder det i talen, som ligger tilgængelig på det ukrainske præsidentkontors hjemmeside.

  Det er uklart, hvad præsident nøjagtigt mener med dette.

  Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har gentagne gange afvist, at Danmark besidder nok kampvogne til at kunne bidrage med dem til Ukraine.

  Debatten om kampvogne har fyldt i store dele af Europa, efter at flere lande ønskede at sende deres Leopard 2-kampvogne til den ukrainske front i krigen mod Rusland.

  Først blokerede Tyskland dog for den mulighed, da Leopard 2-kampvognene er produceret i Tyskland. Derfor har forbundskansler Olaf Scholz det sidste ord, hvad angår videre eksport af kampvognene.

  I sidste uge gav han dog alligevel grønt lys til, at kampvognene kunne sendes til Ukraine.

 8. Løbestjernen Mo Farah regner med 2023 bliver karrierens sidste år

  Farah vandt OL-guld i 2012 og 2016 i både 5000 meter og 10.000 meter løb. (Arkivfoto) - Foto: Luca Bruno/Ritzau Scanpix

  23. april afvikles London Marathon, og her regner den britiske løbestjerne Mo Farah med at løbe sin sidste udgave af løbet foran et britisk hjemmepublikum.

  - Det har været en fantastisk karriere, og at tage del i London Marathon er stort for mig, siger Farah, der til den tid kommer til at være 40 år.

  - Jeg var meget ærgerlig over ikke at deltage sidste år, og jeg vil bare gerne give det ét forsøg mere.

  Farah har afvist at deltage i et fjerde OL næste år.

  - Jeg kommer ikke til at deltage i OL, og jeg tror, at 2023 bliver mit sidste år, siger han.

  Farah hentede guld på 10.000-meterløb ved OL i London i 2012 og ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Begge gange vandt han også guld i 5.000-meterløb.

 9. Brandvæsnet i Memphis fyrer tre medarbejdere efter anholdelse af Tyre Nichols

  Brandvæsnet i Memphis har besluttet at fyre to akutmedicinske medarbejdere og en ambulancefører, som rykkede ud efter den voldelige anholdelse af 29-årige Tyre Nichols. Det skriver Reuters.

  Nichols mistede livet tre dage efter anholdelsen.

  Ifølge brandvæsnet i Memphis har en undersøgelse vist, at de to akutmedicinske ansatte ikke gav en tilstrækkelig lægebehandling, efter Nichols var blevet sparket og slået flere gange af de betjente, der anholdte ham.

  Desuden har brandvæsnet også fyret føreren af den ambulance, der kørte de to akutmedicinske medarbejdere frem til stedet.

  Tidligere i dag besluttede politiet i den amerikanske by at fritage en sjette betjent fra tjeneste.

 10. Donald Trump sagsøger legendarisk journalist

  Bob Woodward har skrevet bøger om en række amerikanske præsidenter. Han har også skrevet flere bøger om ekspræsident Donald Trump. (Foto: © Jim WATSON, Ritzau Scanpix)

  Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump har sagsøgt journalisten Bob Woodward. Det skriver det amerikanske medie Bloomberg.

  Woodward er mest kendt for sit arbejde for Washington Post, hvor han i 70’erne stod bag mange afsløringer i Watergate-skandalen, der endte med, at Richard Nixon forlod posten som præsident.

  Søgsmålet fra Trump kommer, efter Woodward har offentliggjort optagede interviews med eks-præsidenten, som foregik i 2019 og 2020. Ifølge Trump har han ikke indvilliget i at optagelserne kunne deles med offentligheden.

  Woodward har offentliggjort optagelserne i forbindelse med udgivelsen af lydbogs-versionen af sin seneste bog, ’The Trump Tapes’.

  I søgsmålet, der er rettet mod Woodward, forlaget Simon & Schuster og sidstnævntes modselskab, kræver Trump lige under 50 millioner dollar i erstatning. Det svarer til cirka 342 millioner danske kroner.

 11. Flertal i København vil gøre besiddelse af hårde stoffer til eget forbrug straffrit

  Hvis du udelukkende besidder hårde stoffer til eget forbrug, skal du ikke straffes.

  Det mener et flertal af politikere i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, som nu vil afprøve en afkriminalisering, skriver Politiken.

  - Vi har brug for et paradigmeskift i narkotikapolitikken. Essensen er, om man ser stofbrugere som kriminelle eller som nogle, der skal have et tilbud om hjælp, siger social og sundhedsordfører på rådhuset for De Radikale Katrine Kildgaard til Politiken.

  Hos borgerrepræsentationen vil man nu spørge regeringen om lov til at gøre hovedstaden til en forsøgsby. Det skal dog stadig være ulovligt at fremstille, smugle og sælge hårde stoffer.

  Forslaget skal diskuteres torsdag, og Venstre, Socialdemokratiet samt Enhedslisten har allerede sagt, at de vil bakke op om forslaget, skriver Politiken.

 12. Joe Biden vil ikke sende amerikanske F-16 jagerfly til Ukraine

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, har her til aften dansk tid afvist, at USA vil sende F-16 jagerfly til Ukraine. Det skriver Reuters.

  Jagerflyene har ellers indtaget førstepladsen på den ukrainske ønskeliste, efter flere landet er gået med til at sende kampvogne til landet.

  Tidligere i dag har den tyske kansler, Olaf Scholz, også sagt nej til at sende jagerfly til Ukraine.

  Scholz advarede over for den tyske avis Tagesspiegel om, at det kan ende i en ”evig budkrig, når det kommer til våbensystemer”.

 13. 19-årig anholdt i forbindelse med knivstikkeri i indre København

  Københavns Politi har til aften anholdt endnu en person i forbindelse med et knivstikkeri i Gothersgade. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  Den anholdte er ifølge politiet en 19-årig mand, som skal fremstilles i grundlovsforhør i morgen, tirsdag.

 14. IOC afviser hård kritik fra Ukraine

  Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har åbnet en dør på klem for, at atleter fra Rusland og Belarus kan deltage ved legene i 2024. Og det har mødt hård kritik fra ukrainsk side.

  Den ukrainske præsidents rådgiver, Mykhailo Podolyak, beskyldte i weekenden IOC for at promovere ”vold, massemord [og] ødelæggelse”, mens den ukrainske præsident, Volodomyr Zelenskyj, selv har kaldt det uacceptabelt, at russiske atleter kunne deltage ved OL.

  Men den kritik afviser IOC i dag, skriver Reuters.

  - IOC afviser i stærkest mulige vendinger denne og andre ærekrænkende udtalelser, lyder det i svaret fra IOC.

  - De [udtalelserne, red.] kan ikke tjene som grundlag for en konstruktiv diskussion.

  De næste olympiske lege skal afholdes i Paris i sommeren 2024.

 15. Brasiliens tidligere præsident Jair Bolsonaro har søgt om turist-visum i USA

  Det skulle blandt andet være i dette hus i byen Kissimmee i Florida, at Bolsonaro har tilbragt en del af tiden, mens han har opholdt sig i USA. (Foto: © MARCO BELLO, Ritzau Scanpix)

  Brasiliens tidligere præsident Jair Bolsonaro har ansøgt om et turist-visum i USA. Det oplyser Bolsanaros advokat ifølge Reuters.

  Hvis ansøgningen bliver godkendt, vil han kunne opholde sig i landet i seks måneder.

  - Han vil gerne holde lidt fri, rense hovedet og nyde at være turist i USA i et par måneder, før han beslutter sig for, hvad hans næste skridt vil være, skriver hans advokat Felipe Alexandre i et mail-svar til Reuters.

  Hun tilføjer, at det ikke er sikkert, at Bolsonaro vil opholde sig i USA i alle seks måneder, hvis han får sin ansøgning godkendt.

  Bolsanaro fløj til den amerikanske stat Florida, to dage inden hans præsidentperiode udløb 1. januar.

  Siden har støtter af Bolsonaro stormet den brasilianske kongres, og den tidligere præsidents rolle i stormløbet skal nu undersøges, har den brasilianske højesteret slået fast.

  Bolsonaro har fordømt stormløbet og nægtet ansvar.

 16. Ikke længere risiko for udslip af ammoniak i Hanstholm

  Beboere i Hanstholm kan "gentoptage daglige rutiner", skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Der er ikke længere risiko for udslip af ammoniak på adressen Industrihøj 1 i byen, som politiet fortalte om tidligere på aften, og situationen er "normaliseret."

  (© (Screenshot Twitter))
 17. Tidligere topembedsmænd om Samsam-sagen: Det ligner et justitsmord

  Forløbet om den danske statsborger Ahmed Samsam, der blev dømt i Spanien for at støtte Islamisk Stat, ligner et justitsmord.

  Det mener den tidligere departementschef i Justitsministeriet Michael Lunn og tidligere departementschef i Statsministeriet Karsten Dybvad ifølge Berlingske.

  De opfordrer begge regeringen til at gennemføre en undersøgelse af sagen.

  - Meget taler for, at han straks bør løslades, siger Dybvad.

  Ahmed Samsam blev fængslet i Spanien i 2018 og er blevet idømt otte års fængsel for at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien. Han er siden blevet overført til et dansk fængsel.

  Selv siger Samsam, at han arbejdede som agent for Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste under rejser til Syrien.

  Ifølge DR's oplysninger bekræftes det af både kilder og dokumenter.

  - Der tegner sig et billede af en usædvanlig tilsidesættelse af almindelig retssikkerhed i Danmark; tilmed et justitsmord, hvilket er meget usædvanligt i Danmark, siger Michael Lunn til Berlingske.

 18. Beboere i Hanstholm opfodres til at blive inden døre og lukke vinduer og døre

  Opdateret kl. 30/1, 21.35: Ifølge politiet er situationen "normaliseret", og der er ikke længere risiko for udslip af ammoniak.

  På adressen Industrihøjen 1 i Hanstholm arbejder redningsberedskabet lige nu med at stabilisere en såkaldt ammoniakkondensator på taget af en bygning, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

  Hvis kondensatoren ”mod forventning” falder ned, vil der være et udslip af ammoniak, skriver politiet.

  Derfor opfordres beboere og virksomheder øst for adressen til at blive inden døre, lukke vinduer og døre og slukke for ventilation.

 19. Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

  Simon Spies Plads i Helsingør (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)

  Den omstridte Simon Spies Plads i Helsingør skal ikke have et nyt navn.

  Det har Helsingør Kommunes byråd afgjort med et spinkelt flertal.

  13 stemte for at beholde navnet, mens 12 var imod.

  Pladsens navn har været omdiskuteret, efter at DR sendte en dokumentar om Simon Spies i sommeren sidste år.

  I dokumentaren fortæller tidligere ansatte under Simon Spies i 60'erne og 70'erne, hvordan Spies blandt andet betalte dem for sex, mens de var helt unge.

  Gitte Kondrup fra Socialdemokratiet endte med at have den afgørende stemme.

  - I sidste ende er jeg nået frem til, at Simon Spies Plads er Simon Spies Plads. Det skal ikke slettes nu, sagde hun ifølge Helsingør Dagblad.

 20. Thomas Delaney skifter tilbage til tysk fodbold

  Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney skifter fra den spanske klub Sevilla til tyske Hoffenheim på en lejeaftale, der gælder resten af sæsonen.

  Det bekræfter Hoffenheim på sin hjemmeside.

  Dermed skifter han tilbage til tysk fodbold, efter han i sommeren 2021 forlod Borussia Dortmund.

  I Hoffenheim bliver Thomas Delaney holdkammerat med de to danskere Kasper Dolberg og Jacob Bruun Larsen.

 21. En sjette betjent er fritaget for tjeneste efter voldelig anholdelse

  I flere amerikanske byer har der i weekenden været demonstrationer, efter videomaterialet, der viser anholdelsen, blev offentliggjort. Her er det demonstranter i New York. (Foto: © John Nacion/STAR MAX/IPx, John Nacion/STAR MAX/IPx)

  En sjette betjent, der var involveret i den voldsomme anholdelse af 29-årige Tyre Nichols, er blevet fritaget for tjeneste.

  Det fortæller lokale medier i den amerikanske by Memphis, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Tidligere er fem betjente blevet fyret og anklaget efter anholdelsen, som betød, at Tyre Nichols mistede livet tre dage senere.

  I weekenden blev der offentliggjort videomateriale, der viser anholdelsen, hvor Nichols gentagne gange blev slået og sparket af betjente fra Memphis' politikorps.

  Politiet i Memphis har desuden opløst den særlige politienhed, som betjentene, der anholdte Tyre Nichols, tilhørte.

 22. Mette Frederiksen har talt om kampvogne med Zelenskyj

  Der var plads til et smil på pressemødet i Odesa, da begge statsledere blev spurgt ind til, hvorvidt Ukraine skal modtage danske kampvogne.

  På et pressemøde fortalte både statsminister Mette Frederiksen og Ukraines præsident Zelenskyj, at danske kampvogne har været diskuteret.

  Sammen med forsvarsminister Jakob Ellemann Jensen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte statsministeren i dag de ukrainske byer Mykolajiv og Odesa.

  - Fra begyndelsen af denne krig har vi sagt, at vi vil støtte Ukraine med det, der skal til. Og jeg synes, at vi på mange måder har bevist, at vi er en sand ven af Ukraine. Selvfølgelig er kampvogne noget, vi har diskuteret i dag. Vi har lige leveret vores artillerisystem, men kampvogne er også nødvendige, sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

  Da Zelenskyj blev spurgt ind til kampvognene, sendte han spørgsmålet tilbage til Mette Frederiksen med et grin.

  - Jeg har samme spørgsmål til jeres statsminister. Jeg håber, at vi i den nærmeste fremtid - og det var i den nærmest fremtid, fru statsminister - kan få militært udstyr.

  Ukraine har længe været ivrige efter at få fat i de tyskproducerede Leopard 2-kampvogne, og Zelenskyj har ved flere lejligheder bedt om dem.

  Leopard-kampvogne er Danmarks nyeste og mest moderne kampvogne. Danmark råder over 44 styks.

 23. USA's udenrigsminister besøger Jerusalem og fordømmer terrorangreb

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, (tv) og den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ved et pressemøde i Jerusalem. (Foto: © RONALDO SCHEMIDT, Associated Press)

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, besøgte i dag den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, i Jerusalem.

  Besøget har været planlagt i forvejen, men kommer efter nogle dage, hvor volden mellem israelere og palæstinensere er blusset op.

  Torsdag i sidste uge trængte israelske soldater ind i en palæstinensisk flygtningelejr på Vestbredden, hvor ni palæstinensere mistede livet.

  Ifølge israelsk militær skete det for at forhindre et terrorangreb fra Islamisk Jihad, skriver BBC.

  Dagen efter skød en palæstinenser omkring sig ved en synagoge i Østjerusalem. Syv israelere mistede livet.

  Antony Blinken fordømte terrorangrebet, da han landede i Israel.

  - At tage uskyldige liv i en terrorhandling er altid en afskyelig handling, men at gøre det uden for det sted, de tilbeder, er endnu mere chokerende, sagde Blinken, da han landede i Jerusalem.

  Han forsøgte samtidig at berolige stemningen og sagde, at "opråb til hævn mod uskyldige ofre er ikke svaret".

  Den amerikanske udenrigsminister skal senere mødes med Mahmoud Abbas, der er præsident i det palæstinensiske selvstyre.

 24. Håndboldveteranen Hans Lindberg drømmer om OL næste år

  41-årige Hans Lindberg har været alderspræsident på det guldvindende herrelandshold, som fik trofæet med hjem fra VM i håndbold.

  Men står det til fløjspilleren selv, så tager han gerne en slutrunde mere, når der er OL næste år.

  Det siger han til DR Sporten.

  - Hvis du spørger mig, så er svaret ja. Men det er ikke mig, der sætter holdet. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at overbevise landstræneren.

  Hans Lindberg har spillet 286 landskampe for Danmark.

 25. Regeringen ser store, grønne vækstmuligheder i USA's nye klimapakke

  Det har vakt stor bekymring rundt om i Europa, at de amerikanske politikere vil bruge mere end 2.500 milliarder kroner på at støtte landets grønne sektor.

  Milliarderne er nemlig øremærket virksomheder i USA, og det har fået blandt andet den franske præsident, Emmanuel Macron, til at frygte, at amerikanerne nu er ved at udkonkurrere Europas grønne virksomheder, som ikke har de samme gunstige støtteordninger.

  Men ifølge erhvervsminister Morten Bødskov (S) bør man ikke glemme de muligheder, der er i milliardstøtten. Europæiske virksomheder, som har afdelinger i USA, kan nemlig også få gavn af støtten, og derfor indleder regeringen et samarbejde med amerikanerne, der skal fremme danske virksomheders muligheder på den anden side af Atlanten.

  - Jeg er sikker på, at dansk erhvervsliv kan vinde kampen om grønne arbejdspladser og grøn vækst, udtaler han i en pressemeddelelse efter et møde med USA's ambassadør i Danmark, Alan Leventhal.

  Det er klimaminister Lars Aagaard (M) enig i.

  - USA investerer nu massivt i den grønne omstilling. Det er godt for klimaet og skaber muligheder for danske virksomheder, som kan levere stærke grønne løsninger, siger han.

 26. Dødstal efter angreb på moské stiger

  Kort efter eksplosionen arbejdede redningsfolk ved den angrebne moské, som ligger nær en bygning, hvor politiet holder til.

  Opdateret 30/1, klokken 18.52 med seneste dødstal.

  Dødstallet efter et selvmordsangreb på en moské i den pakistanske by Peshawar er nu blevet hævet til mindst 59 personer.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Tidligere på dagen oplyste byens hospital, at mindst 147 personer er blevet såret i eksplosionen, skriver Ritzau. Mange af de sårede er i kritisk tilstand.

  Ingen har endnu påtaget ansvaret for bomben, der eksploderede, mens 260 mennesker befandt sig i den fyldte moské.

 27. To mænd på 18 år og en kvinde på 20 år sigtet i skudsag

  Opdateret 30/1, klokken 18.18: Opdateret med seneste oplysninger fra Nordjyske Anklagere.

  Tre personer er her til eftermiddag blevet sigtet i sagen fra Aalborg, hvor en 33-årig mand blev ramt af skud på Vesterbro centralt i byen.

  En kvinde på 20 år og to mænd på 18 år er blevet sigtet for at ville dræbe manden og for at have planlagt skyderiet på forhånd. Det skriver TV2 Nord.

  De tre personer nægter sig alle skyldige. Dommeren ved eftermiddagens grundlovsforhør har besluttet, at retsmødet skal foregå bag lukkede døre.

  Men allerede inden retsmødet fortalte Nordjyllands Politi, at man ville anmode om lukkede døre.

  - Af hensyn til den videre efterforskning i sagen og vores muligheder for at klarlægge hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen har vi brug for at holde kortene tæt til kroppen, lød det fra vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Frank Olsen i en udtalelse.

  Kort før klokken 18 oplyste Nordjyske Anklagere på Twitter, at de tre personer er blevet varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for forsøg på manddrab.

  (© (Screenshot Twitter))
 28. Storebæltsbroen lukket for vindfølsomme køretøjer

  Det er lige nu forbudt at passere Storebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst.

  Det oplyser Sund & Bælt på Twitter.

  Det forventes, at vindfølsomme køretøjer igen kan køre over omkring klokken 23 i aften.

 29. Døde for 75 år siden: Indien hylder Gandhi

  I dag er det præcis 75 år siden, at Mohandas Karamchand Gandhi - bedre kendt som Mahatma Gandhi – blev skudt under et bønnemøde i Delhi i 1948.

  Dagen for hans død er siden blevet hyldet i Indien som "martyrdag", hvor hans mindestatue i New Dehli besøges af indere.

  Gandhi førte Indien til selvstændighed i 1947. Han blev myrdet af en hinduistisk ekstremist, der på tæt hold affyrede tre skud mod Gandhi.

  • Skoleelever kaster blomster på en statue af Mahatma Gandhi. (Foto: © NOAH SEELAM, Ritzau Scanpix)
  • Indiens premierminister, Narendra Modi, spreder blomsterblade henover Mahatma Gandhis mindesmærke. (Foto: © Sajjad Hussain, Ritzau Scanpix)
  • Også Indiens forsvarsminister gentager samme gestus. (Foto: © Sajjad Hussain, Ritzau Scanpix)
  • Martyrdag fejrer dødsdagen for Mahatma Gandhi. Dagen handler om fred og fejres over hele Indien. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
  • Gandhi blev myrdet for 75 år siden. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
  • Indiens præsident, Droupadi Murmu, gør honnør sammen med udsendte fra Indiens militær. (Foto: © INDIA PRESS INFORMATION BUREAU, Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 30. Kvinde idømt halvandet års fængsel for forsøg på hvidvask

  I løbet af 2022 blev en række svenskere anholdt i Københavns Lufthavn med destination mod Tyrkiet for at have store summer fremmed valuta i deres kufferter.

  Nu er en af de tilbageholdte blevet idømt halvandet års fængsel samt udvisning for bestandig for forsøg på hvidvask, skriver Ritzau.

  Kvinden blev stoppet den 21. oktober sidste år. I hendes kuffert fandt toldere omkring to millioner kroner i fire forskellige valuta. Ifølge anklagemyndigheden kom pengene gennem lovovertrædelser.

  Kvinden sagde selv i retten, at pengene stammede fra et lejlighedssalg i Syrien.

Mere fra dr.dk