Seneste nyt

Opfordring: Alle 15-25-årige i hovedstadsområdet skal testes inden jul

 • Opfordring: Alle 15-25-årige i hovedstadsområdet skal testes inden jul

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har ved dagens pressemøde opfordret alle unge på mellem 15 og 25 år i 17 hovedstadskommuner til at lade sig teste for coronavirus inden jul. Det er i alt omkring 200.000 unge. Det sker, fordi det i øjeblikket særligt er de unge, der bliver smittet i hovedstadsområdet.

  Testindsatsen starter i Ishøj og vil så 'bevæge sig som en karavane' gennem de 17 hovedstadskommuner.

  Det er disse kommuner, der tale om: København, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Tårnby.

  - Jeg ved godt, at unge kan blive ramt af et mildere forløb. Men nogle udvikler et hårdere forløb. Og så er man altså en del af en smittekæde, så man kan komme til at smitte bedsteforældrene i julen, siger Magnus Heunicke.

  Seneste Nyt

 • Dansk 400-meter løber færdig ved EM i atletik

  Det indledende heat blev både første og sidste for danske Gustav Lundholm Nielsen ved EM i atletik.

  Det 22-årige atletiktalent kæmpede bravt, men i sidste ende rakte kræfterne ikke, og han sluttede sidste i sit indledende heat. Dermed er EM slut for 400-meter løberen.

  Du kan følge EM i atletik direkte på DR2 i dag fra klokken 9.55 til 13.45 og igen fra klokken 18.55 til 21.50.

 • Undersøgelse viser, at nedgravede mink forurener jorden - men graver man dem op, bliver grundvandet ikke forurenet

  Minkene ligger i lange massegrave på militære områder i Karup og Holstebro, hvor de blev anbragt i november 2020. Planen er, at opgravningsarbejdet skal gå i gang i slutningen af maj og tage omkring halvanden måned. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

  Det vil tage flere år, før giftige stoffer fra nedgravede mink vil sive ud i jorden og potentielt skade grundvandet.

  Derfor kan en forurening af grundvandet afværges ved at grave millioner af døde mink op igen.

  Det konkluderer Miljøstyrelsens eksterne rådgivere, som har udført en forureningsundersøgelse efter, at omkring fire millioner døde mink blev gravet ned Karup og Nørre Felding.

  - Hvis man inden for ét til halvandet år sætter afværgeforanstaltninger i gang, vil forureningen blive bremset i god tid. Der er intet sted risiko for forurening af drikkevand. Ved Karup er drikkevandet beskyttet af tykke lerlag, og begge steder bevæger forureningen sig væk fra de områder, hvor der indvindes drikkevand, skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Desuden skal vand fra jorden under minkgravene pumpes op og renses.

 • Smitten fortsætter med at sprede sig i Vollsmose

  Coronasmitten er fortsat meget udbredt i Vollsmose i Odense.

  Incidenstallet er i dag opgjort til 973,4.

  Incidenstallet beskriver, hvor mange smittede der har været i løbet af de seneste syv dage per 100.000 indbyggere.

  I går var incidenstallet på 974 i Vollsmose.

  I dag er der konstateret otte nye smittede siden i går, og 89 coronasmittede de seneste syv dage, skriver TV2 Fyn.

  Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), har kaldt situationen for 'alvorlig'.

  - Vi vil gerne se, om vi kan lave massetest to-go, så borgerne skal kunne blive testet ved opgangen, på gaden eller i lejligheden, så vi hurtigt kan skrue massivt op for test, sagde han i forgårs.

 • 22-årig anholdt nægter at være gerningsmand bag knivstik i svensk by

  En 22-årig afghansk mand, der mistænkes for at have angrebet og såret syv tilfældige personer med et stik- eller slagvåben i den sydsvenske by Veltlanda onsdag, siger, at han 'ikke har gjort noget'.

  Ved et retsmøde fredag i byen Eksjö blev den sigtede sat på plads af dommeren, da han afbrød anklageren ved at råbe op og slå hånden i et bord, skriver det svenske medie SVT.

  Den 22-årige nægter sig skyldig blandt andet med den begrundelse, at han var hjemme, da episoden fandt sted.

  Vetlanda med godt 13.000 indbyggere ligger i Småland knap fire timers kørsel i bil fra den danske grænse.

 • Nordjydere mangler ledige vaccinetider på trods af invitation

  Der mangler ledige tider til vaccination.

  Det har været oplevelsen for mange nordjyder, som ellers har modtaget en invitation.

  Forklaringen er, at Region Nordjylland først lægger ledige vaccinationstider ud, når de har sikkerhed for, at vaccinerne er på vej.

  - Desværre er det sådan, at vi er nødt til at afvente leverancerne. Det giver ikke mening at lægge en masse ledige tider ud, hvis ikke vi har vaccinerne.

  - Derfor er det nødt til at være lidt bagvendt, og det giver forsinkelser i, hvornår man kan booke en tid. Det er selvfølgelig beklageligt, fortæller Jan Nybo, leder af regionens vaccineindsats.

 • Ti personer får tilsammen 108 års fængsel i omfattende narkosag

  Ti personer er fredag blevet idømt samlet 108 års fængsel i en sag om narkohandel og besiddelse af store mængder skydevåben med ammunition og lyddæmpere, oplyser politiet.

  Dommen blev afsagt ved Retten i Odense.

  De ti personer er mellem 24 og 60 år og ifølge politiet med 'differentierede roller og involvering' dømt for besiddelse af 60 pistoler på flere våbenlagre, salg af skarpladte skydevåben, handel med kokain og et stof, som de dømte troede var amfetamin.

  Sidstnævnte viste sig dog ved politiets tekniske undersøgelser at være lovligt koffein.

  Organisationens bagmand, en 42-årig mand fra Fyn, blev idømt 20 års fængsel.

  De dømte ankede for de flestes vedkommende på stedet til frifindelse. En 31-årig mand, der fik 16 års fængsel, udbad sig betænkningstid, mens en 60-årig kvinde modtog sin dom på ni måneder for at have hjulpet med handel med mindre mængder kokain.

 • Danske ishockey-kvinders VM-debut er udskudt til maj

  Verdens bedste kvindelige ishockeyspillere må lave justeringer i deres kalender.

  A-VM i Canada er blevet udskudt fra april til maj, oplyser det internationale ishockeyforbund, IIHF, på sin hjemmeside.

  Slutrunden, der har dansk deltagelse, finder nu sted fra den 6.-16. maj frem for fra den 7.-17. april i byerne Halifax og Truro.

  Udskydelsen øger sandsynligheden for, at der blandt andet via vaccinationer er større kontrol over coronapandemien, så muligheden for at få tilskuere på tribunerne øges.

  Sidste års VM blev aflyst, og derfor er det først i år, Danmark for første gang skal deltage ved et A-VM på kvindesiden.

 • Betjente afspadserer i stor stil under coronanedlukning

  Et 2020 med stort set ingen større sportsbegivenheder og kulturevents har givet betjentene hos Midt- og Vestjyllands Politi mulighed for at afspadsere 9.500 ud af i alt 29.000 overarbejdstimer.

  Det er glædeligt nyt, mener fællestillidsmand Henrik Skriver Jensen. Han er dog bekymret for, at banken med overarbejdstimer kommer til at vokse i takt med, at samfundet genåbnes.

  - Det vil i min optik betyde, at vi skal forøge vores aktivitetsniveau væsentligt i forhold til at deltage i de forskellige åbninger og aktiviteter, der må komme i samfundet, siger han.

  Chefpolitiinspektør Claus Hilborg vil gerne bringe overarbejdspuklen yderligere ned her i 2021, men erkender, at virkeligheden hurtigt kan blive en anden, når kulturbegivenheder igen skal afvikles.

 • Gammelt kornmagasin bliver jysk udgave af nationalgalleri

  (Foto: Joakim Züger)

  Om få år bliver det muligt at besøge SMK, Staten Museum for Kunst, i Thy.

  Nationalgalleriet har fået 37,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden til at ombygge et gammelt kornmagasin på Doverodde Købmandsgård i Thisted Kommune, som bliver den permanente ramme om en jysk udgave af museet.

  Mikkel Bogh, direktør for SMK, ser frem til at kunne præsentere en større del af sin samling så langt fra København, som man næsten kan komme.

  - Vi rykker en del af vores samling af kunstværker fra 1300-tallet og frem til i dag til Thy for at vise det, vi normalt viser i København, for en anden del af befolkningen, siger han.

 • Kina vil ændre valgsystemet i Hong Kong

  Den kinesiske regering vil ændre Hongkongs valgsystem for at sikre, at det er 'patrioter', der styrer byen.

  Det bekræfter en ledende kinesisk embedsmand op til Den Nationale Folkekongres i Kina, som er begyndt natten til fredag dansk tid.

  Talsmand Zhang Yesui siger, at valgsystemet skal 'forbedres for at holde trit med tiderne.'

  Kina vil blandt andet ændre sammensætningen og størrelsen på den valgkomité på 1.200 personer, der udpeger regeringschefen i Hongkong.

  Folkekongressen overvejer også at give valgkomiteen udvidede beføjelser til at nominere og vælge kandidater til parlamentet.

  Flere internationale medier mener, at ændringerne i valgsystemet kan blive et stort slag mod demokratiet i Hongkong, som i forvejen er under pres, skriver Reuters.

 • Sundhedsstyrelsen: Nu kan AstraZeneca gives til ældre over 65 år

  Sundhedsstyrelsen anbefaler nu at give vaccinen fra AstraZeneca til alle aldersgrupper. Tidligere har udgangspunktet været op til 65 år.

  Samtidig vurderer styrelsen, at der kan gå op til 12 uger, før man får andet stik med vaccinen.

  Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

  Det er et stort skotsk studie af vacciner, herunder AstraZeneca, som viser, at vaccinen er god at bruge til ældre.

  - Resultaterne fra Skotland er glædelige. De viser et stort fald i risiko for indlæggelseskrævende covid-19, også blandt ældre. Det kunne vi også se en tendens til ud fra de begrænsede data, vi havde fra godkendelsesstudierne af vaccinen. Og det bliver nu bekræftet i stor skala og selv under vilkår, der ikke er underlagt samme kontrol, som i godkendelsesstudierne, udtalerenhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg.

 • Støttepartier undrer sig over, at statsministeren ikke orienterede nævn inden Israeltur

  Statsminister Mette Frederiksen (S) burde have sikret sig, at der var politisk opbakning til hendes vaccinemission i Israel, inden rejsen derned i går.

  Sådan lyder det fra støttepartierne Enhedslisten og Radikale.

  - Jeg var forbløffet over, at statsministeren helt på egen hånd rejser til Israel og begynder at lave strategiske samarbejder med Israel og Østrig. Hvorfor har statsministeren ikke orienteret sig i Folkertinget inden og sikret sig et parlamentarisk flertal, så alle er enige i, at det er den vej, vi skal gå, lyder det fra Enhedslistens gruppeformand Peder Hvelplund.

  Fra De Radikale lyder samme undren, omend Martin Lidegaard understreger, at man var inviteret til møde dagen inden afrejse.

  - Jeg er enig med statsministeren i, at håndteringen af coronavacciner er et sikkerhedspolitisk spørgsmål. Derfor er jeg da også ked af, at statsministeren ikke har som minimum orienteret os (Udenrigspolitisk Nævn, red.) og diskuteret det her med os, inden hun traf sit valg, siger Lidegaard, der er formand for Udenrigspolitisk Nævn, til Ritzau.

 • Rekord: Indien har vaccineret 1,4 millioner på et døgn

  Det seneste døgn er 1,4 millioner personer i Indien blevet vaccineret.

  Det viser data fra landets sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Antallet af vaccinationer det seneste døgn er det hidtil højeste, siden indsatsen begyndte i midten af januar.

  Indtil videre er omkring 15 millioner af landets 1,3 milliarder indbyggere blevet vaccineret.

  Regeringen har som mål, at 300 millioner skal være vaccineret inden udgangen af august.

 • Sygehus i Esbjerg manglede folk at stikke og måtte kassere coronavacciner

  25 coronavacciner blev i uge 8 kasseret på Sydvestjysk Sygehus' vaccinationscenter i Esbjerg.

  Sygehuset kunne ikke finde nogen, som ville vaccineres, inden vaccinerne udløb, skriver TV2.

  Personalet ringede til ældre på akutlisten, men kun fire borger ud af 60-70 takkede ja, oplyser den lægefaglige direktør Anna-Marie Bloch Münster.

  Mange på akutlisten var allerede vaccineret eller havde vaccinetid en anden dag.

  Direktøren kalder sagen 'rigtig beklagelig'.

  Ifølge Sydvestjysk Sygehus opstår der et problem, når personer på akutlisten er de samme som dem, der selv kan booke tid.

  Derfor er der brug for at gøre plads til nye målgrupper på akutlisterne, mener den lægefaglige direktør.

 • New Zealand vil ophæve nedlukning af sin største by

  Siden søndag har New Zealands største by Auckland været under nedlukning på grund af et mindre udbrud af coronavirus.

  Udbruddet er nu inddæmmet, og derfor vil nedlukningen, der udløber på søndag, ikke blive forlænget, siger landets premierminister Jacinda Ardern ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Krav om brug af mundbind i offentlig transport og et forsamlingsloft på 100 personer vil stadig gælde for Aucklands 1,7 millioner indbyggere.

  New Zealands regering er blevet rost meget for dens håndtering af coronakrisen. Der er kun konstateret 26 dødsfald blandt de omkring fem millioner indbyggere.

 • Forsvaret får igen igen kritik af Rigsrevisionen for manglende kontrol

  Forsvarsministeriets kontrol med de ansattes brug af tankkort har klare mangler. Derfor er der mulighed for, at ansatte i Forsvaret uden problemer kan tanke deres private køretøjer op med benzin og diesel på Forsvarets regning.

  Sådan lyder kritikken fra Rigsrevisionen i en ny sag om manglende interne kontroller i Forsvaret, der også finder flere overtrædelser af Forsvarsministeriets egne regler på området.

  Kritikken kommer efter flere sager om mulig svindel, vennetjenester og embedsmisbrug i Forsvaret i de seneste år.

  Rapporten viser også, at der er flere eksempler på overtankning af Forsvarets køretøjer både på civile og militære tankstationer – en overtankning betyder, at en ansat har fyldt mere benzin på et køretøj, end der kan være i køretøjets benzintank.

 • Juventus-spiller testet positiv før Champions League-opgør

  Juventus-spilleren Rodrigo Bentancur er testet positiv for coronavirus, oplyser den italienske klub på sin hjemmeside.

  Dermed er den defensive midtbanespiller næppe med i lørdagens Serie A-kamp mod Lazio, ligesom han nok ikke er med, når Juventus tirsdag spiller returkamp mod Porto i Champions League.

  Her er Juventus presset efter en portugisisk 2-1-sejr i første møde.

  Fraværet af Bentancur er særligt skidt for Juventus, da Melo Arthur også er ude med en skade på midtbanen.

 • Amerikansk zoo vaccinerer aber mod corona

  Gorillaerne i San Diego Zoo blev i januar syge af corona. (Foto: KEN BOHN/SAN DIEGO ZOO GLOBAL © Scanpix)

  Zoologisk have i San Diego er begyndt at vaccinere sine aber mod covid–19.

  Fire orangutanger og fem bonoboer er allerede blevet vaccineret, og nu er turen kommet til flere af de store aber, herunder en gorilla.

  Det skriver Ritzau.

  Indsatsen kommer, efter at en gruppe gorillaer i San Diego Zoo blev smittet med coronavirus af en dyrepasser i midten af januar.

 • Australiens regering skuffet efter vaccine-blokade: 'Ikke overraskende at nogle lande er klar til at bryde reglerne'

  Der er skuffelse i Australien over Italiens beslutning om at blokere eksporten af en sendning vacciner fra producenten AstraZeneca.

  Efter planen skulle Australien have modtaget 250.000 doser, men som konsekvens af at vaccineproducenten har haft problemer med at overholde leveringsaftalen med EU, har Italien som det første medlemsland valgt at indstille eksporten.

  - Vi er i ukendt farvand, det er ikke overraskende, at nogle lande er klar til at bryde reglerne, siger Australiens finansminister, Simon Birmingham, til Sky News.

  Den australske regering fastholder dog, at de manglende doser ikke vil påvirke udrulningen af deres vaccineplan.

 • Ambassadør i Myanmar har i en 'slet skjult truende tone' fået besked på ikke at blande sig

  I Myanmar slår militærstyret lige nu hårdt ned på demonstranter, medier og ambassader.

  Det fortæller Danmarks ambassadør, John Nielsen, ifølge Ritzau.

  Han har fået en skrivelse fra militærlederne, som i en 'slet skjult truende tone' siger, at ingen udefra skal blande sig i Myanmars anliggender.

  - I løbet af den seneste uge har vi oplevet en kraftig stigning i anvendelsen af vold fra politiets og militærets side over for de protesterende, siger han.

  Torsdag oplyste FN's menneskerettighedschef, Michelle Bachelet, at mindst 54 er blevet dræbt siden et militærkup den 1. februar.

  Inden en gradvis proces mod demokrati begyndte i 2011, havde militæret haft magten i omkring 50 år.

 • Dagens vejr: Fredag starter kold, men giver masser af sol

  Nattetemperaturen har været under minus otte grader i nat, blandt andet fordi nattehimlen har været klar.

  Det fortsætter himlen med resten af dagen, så der bliver en jævn fordeling af sol til hele landet i dag, hvor det holder tørt dagen igennem.

  Et smukt billede fra Helsingør. (Foto: Bettina Pedersen/læserfoto)

  Bornholm kan der dog drive enkelte regn- og sludbyger forbi fra Østersøen.

  Temperaturen er stadig frisk, mellem 2 og 6 graders varme. Vinden kommer fra nordvest og blæser med en svag til jævn styrke, på Bornholm dog frisk vind.

  Igen i nat falder temperaturen til under frysepunktet.

 • Kina håber på 11 millioner nye job i byerne i 2021

  Det vakte opsigt, da Kina for første gang siden 1990 som følge af coronapandemien ikke satte et vækstmål for 2020.

  Analytikere mente, at Kina måske heller ikke ville sætte et mål for 2021, men sådan går det ikke.

  Kina har et mål om en økonomisk vækst på over seks procent i år, og samtidig håber man på at skabe over 11 millioner job i byerne og på at have en arbejdsløshedmaksimalt 5,5 procent.

  Det oplyste landets premierminister Li Keqiang i forbindelse med indledningen af Kinas årlige samling af Den Nationale Folkekongres natten til fredag dansk tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Kina er med strenge nedlukninger og massetest efter eget udsagn lykkedes med at holde smitten på et meget lavt niveau, og dermed er der lagt op til, at verdens næststørste økonomi kommer godt op i omdrejninger igen.

 • Senatet i USA er godt i gang med mange timers oplæsning af coronalovpakke

  I dag forventes Senatet i USA at vedtage den 1.900 milliarder dollar store coronahjælpepakke, der blev vedtaget i Repræsentanternes Hus sidste uge.

  Men hvornår afstemningen går i gang, vides ikke, for den republikanske senator Ron Johnson har nemlig besluttet at hele den 630 siders lange lovpakke skal læses højt.

  - Jeg har ondt af assistenterne, der skal læse op, men det er vigtigt, siger Johnson ifølge Ritzau.

  Ifølge NBC News kan oplæsningen tage ti timer, og indtil nu har de læst i cirka syv timer, og der er læst knap 500 sider i skrivende stund.

  Se lidt af oplæsningen her:

 • Evakuerede vender hjem efter tsunamivarsel afblæses i New Zealand

  Store bølger er på vej ind i Tokomaru Bay. (Foto: CLAUDIA MAAKA © Scanpix)

  Et tsunamivarsel i New Zealand er afblæst efter gårsdagens tre kraftige jordskælv i Stillehavet.

  Det skriver New Zealand Herald.

  Tusinder af indbyggere måtte evakueres fra deres hjem, arbejdspladser og skoler på New Zealands nordø, da tsunamivarslet lød. Hele byer, herunder kystbyen Opotiki, blev evakueret,

  Først efter 13 timer kunne folk vende hjem.

  - Alle personer, som lod sig evakuere, kan nu vende tilbage, oplyser landets redningstjeneste i en opdatering.

  Der er blevet registreret høje bølger som følge af skælvet, men der er ikke meldt om skader på hverken personer eller genstande.

  En video fra evakueringen:

 • Jung rydder bordet ved Gaffa-prisen

  Med intet mindre end fem priser kan bandet Jung kalde sig sejrsherrer ved dette års Gaffa-pris. Her har Jung scoret priserne for Årets danske udgivelse. Årets danske popudgivelse. Årets Danske Hit. Årets danske band og årets nye danske navn, skriver Ritzau.

  Jung debuterede sidste år med albummet "Blitz".

  Dizzy Mizz Lizzy vandt to priser, mens Annika Aakjaer og Benjamin Hav hver kunne tage en enkelt med hjem fra showet, som i øvrigt kan ses på TV2 Play og TV2 Zulu.

  Det er læserne, der bestemmer, hvem der skal have de gyldne statuetter.

 • Efterforsker kommunikation mellem kongresmedlemmer og oprørere efter angreb på Kongressen

  Føderale efterforskere undersøger lige nu, om der har været kommunikation mellem kongresmedlemmer og de Trump-tilhængere, som stormede Kongressen i USA den 6. januar.

  Det skal give svar på, om nogle politikerne var med til at hjælpe oprørerne eller ej. Det skriver CNN.

 • Andreas Christensen fik fuld tid i Chelseas sejr over Liverpool

  Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen var blandt de startende 11, da Chelsea besejrede de forsvarende Premier League-mestre fra Liverpool med 1-0 torsdag aften.

  Det er tredje gang i træk, at Andreas Christensen og Chelsea holder nullet, og generelt er den danske forsvarsspiller inde i en rigtig god stime spillemæssigt.

  Med sejren rykker Chelsea op på fjerdepladsen og lægger afstand til netop Liverpool, som London-klubben nu har fire point ned til.

 • Ekspertgruppe regner på, hvordan de resterende restriktioner kan udfases

  Hvordan kan vi udfase corona-restriktionerne?

  Det spørgsmål er en ekspertgruppe blevet bedt om at se på. Derfor vil gruppen i den kommende tid regne på en yderligere genåbning af erhverv og arbejdsliv samt kultur og idræt.

  Regeringen vil præsentere eksperternes beregninger for resten af Folketingets partier efter den 15. marts. Det oplyser Sundhedsministeriet i en mail til Ritzau.

  Ifølge Sundhedsministeriet vil der så vidt muligt blive set på scenarier, hvor der regnes på delvise lempelser med visse af restriktioner - eksempelvis i form af test. Det skal gøre, at der kan åbnes maksimalt inden for hver enkelt sektor.

 • Ny dansk rekord ved EM i atletik

  Den danske triatlet Alberte Kjær satte ny dansk rekord ved EM i indendørs atletik torsdag aften.

  På 3000 meterdistancen løb Alberte Kjær, som normalt er triatlet, i tiden 9.00,80, hvilket er knap fire sekunder hurtigere end Maja Alms nu tidligere danske rekord fra februar sidste år på 9.04,78.

  Tiden var dog ikke nok for Alberte Kjær til at løbe sig i finalen.

  Du kan se Alberte Kjærs flotte præstation i videoen øverst i artiklen.

 • Festivaler kritiserer ministers udmelding om at de skal "planlægge forsigtigt"

  Flere festivaler er langt fra tilfredse med de svar, kulturminister Joy Mogensen (S) gav, da hun i dag var i samråd om afvikling af sommerens festivaler.

  Ministeren kunne endnu ikke sige, om festivalerne kan afholdes og opfordrede dem derfor til at "planlægge forsigtigt".

  Men det dur ikke, siger formand for Samsø Festival Thomas Jacobsen til TV2 Østjylland:

  - Det er bare ikke nemt at lave forsigtige aftaler med leverandører om, at vi måske skal bruge det eller måske ikke skal bruge det.

  Talsmand for Smukfest Søren Eskildsen efterlyser desuden konkrete løsninger på, hvordan man eventuelt kan afholde en festival med hjælp fra eksempelvis corona-pas og kviktest.

 • Brøndby misser muligheden for at generobre Superligaens førsteplads

  Efter FC Midtjyllands nederlag til Lyngby torsdag aften, havde Brøndby muligheden for at stryge til tops i Superligaen med en sejr over Randers.

  Men det lykkedes ikke de gulblusede, der leverede en uinspireret præstation mod et velspilledende Randers-mandskab, der var bedst i en kamp, der endte 0-0.

  Med det uafgjorte resultat er Brøndby et enkelt point fra FC Midtjylland på førstepladsen, mens Randers fortsat ligger lunt i svinget til at tage en plads i top 6.

 • Mette Frederiksen har fået inspiration fra Østrig, hvor skolebørn tester sig selv

  Statsminister Mette Frederiksen (S) har i dag været i Israel for at mødes landets premierminister Benjamin Netanyahu samt sin østrigske kollega. forbundskansler Sebastian Kurz.

  Og med hjem fra mødet tager hun blandt andet inspiration fra Østrig, "der har åbnet skolerne blandt andet ved, at børnene tester sig selv. Kan vi gøre det i Danmark - og dermed få flere børn tilbage - vil det virkelig være godt."

  Det skriver hun på Facebook, hvor hun tilføjer, at "det taler vi videre om i den kommende tid".

  Israels premierminister Benjamin Netanyahu, Østrigs forbundskansler Sebastian Kurz og statsminister Mette Frederiksen (S) i Israel tidligere i dag. (Foto: AVIGAIL UZI © Scanpix)
 • Endnu et kraftigt jordskælv har ramt New Zealand

  For anden gang på under et døgn har et kraftigt jordskælv ramt New Zealand.

  Ifølge det amerikanske jordskælvscenter (USGS) blev jordskælvet registreret torsdag aften klokken 20.28 dansk tid. Det skriver VG.

  Det ramte på en dybde på 10 kilometer under havets overflade og med en styrke på 8,0.

  Tidligere i dag blev flere andre jordskælv registreret i området, hvoraf det stærkeste havde en styrke på 7,4. Derfor har New Zealand udsendt en tsunami-varsel med risiko for bølger på imellem 0,3 og 1 meters højde.

 • Jakob Ellemann til indbyggerne i Vollsmose: 'I sætter alt på spil, som vi har kæmpet for'

  Smitteudbruddet i Odense-bydelen Vollsmose kan få konsekvenser for hele genåbningen af Danmark.

  Sådan lyder den kontante melding fra Venstres formand Jacob Ellemann-Jensen. Til tv2.dk siger han til borgerne i Vollsmose:

  - I sætter alt det på spil, som 5,5 millioner mennesker har kæmpet for i et år. Det kan I ikke være bekendt.

  Ifølge Venstre bør man sænke forsamlingsforbuddet i bydelen fra fem til to. Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti bakker op om forslaget, men ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) afventer man myndighedernes vurdering i forhold til, hvad næste skridt skal være i kampen mod smitten i Vollsmose.

 • Topholdet snubler i rødt kort og taber til Lyngby

  Lyngbys Magnus Warming scorede til 2-0 i kampens afslutning. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  I Superligaen i fodbold fortsatte Lyngbys stærke start på foråret mod topholdet FC Midtjylland, som blev besejret med 2-0.

  Angriberen Emil Nielsen bragte Lyngby i spidsen efter et flot kontraangreb, men FCM sværmede om Lyngbys mål fra anden halvlegs start, men i stedet for en udligning fik gæsterne en udvisning, da den unge kantspiller Gustav Isaksen modtog sit andet gule kort for film i Lyngby-feltet.

  I overtiden scorede Magnus Warming til 2-0.

  I aftenens anden tidlige superligakamp spillede OB og Sønderjyske 1-1. Dermed har begge hold 25 point og ligger side om side i kampen om at komme med i mesterskabsspillet.

 • 'Det er meget underligt': Støtteparti vil have hasteforespørgsel med statsministeren

  Der er kritik fra mange sider af statsminister Mette Frederiksens rejse til Israel, hvor hun har drøftet muligheden for et vaccinesamarbejde med Israel og Østrig.

  Gruppeformand for Enhedslisten, Peder Hvelplund, har indkaldt statsministeren til hasteforespørgsel.

  - Jeg er dybt forundret over, hvad det er, statsministeren løber rundt og laver nede i Israel. Dette her her jo ikke noget, hun har aftalt med Folketingets partier.

  - Der er ikke informeret om det, der er ikke søgt opbakning til det, og vi aner ikke, hvad der ligger i de aftaler, hun åbenbart har indgået.

  - Det er meget underligt, at statsministeren bare laver den slags aftaler uden at sikre sig, at der er parlamentarisk opbakning til det, siger han.

 • Italien blokerer for eksport af 250.000 vaccinedoser til Australien

  Her til og ikke længere.

  Det var beskeden, da 250.000 doser af AstraZeneca-vaccinen skulle sendes fra Italien til Australien.

  EU har ligget i åben konflikt med AstraZeneca, efter at medicinalselskabet meddelte, at det ikke kunne levere det lovede antal doser i årets første kvartal.

  Derfor blev der indført en mekanisme, der kunne forhindre vaccineproducenter i at eksportere vacciner lavet i EU ud af EU, og det var den, der blev taget i brug.

  Det er første gang, mekanismen bliver taget i brug, skriver The Guardian.

 • Belgien henter børn hjem fra syriske fangelejre

  Belgien kommer til at hente børn og nogle af deres mødre hjem fra fangelejre i Syrien, siger landets premierminister Alexander de Croo.

  Belgien blev i 2019 pålagt af en domstol at hente ti børn hjem, der var blevet født i Syrien af kvinder i Islamisk Stat, men med belgisk statsborgerskab.

  Børnene sidder i Al-Hol-fangelejren, der er under kurdisk kontrol.

  - Sandheden er, at situationen i lejren er blevet seriøst forværret, siger premierministeren.

  Børnene, der kommer hjem, er under 12 år, mens andre sager skal behandles individuelt, skriver Reuters.

 • Mariah Careys bror sagsøger superstjernen efter selvbiografi

  Først var det Mariah Careys søster, som oplyste, at hun ville sagsøge sangdivaen i forbindelse med biografien "The Meaning of Mariah Carey".

  Og nu gør Careys bror det samme, skriver The Guardian.

  Ifølge Morgan Carey er der passager i bogen, som får ham til at fremstå som voldelig, hvilket er "falsk og ærekrænkende". I bogen beskriver Mariah Carey blandt andet et slagsmål mellem Morgan og deres far, og at Morgan udførte psykisk vold på deres mor.

  Det har ifølge broren betydet, at hans hans personlige og arbejdsmæssige anliggender har lidt stor skade, og han har derfor indgivet et søgsmål hos højesteret i New York,

  Mariah Careys selvbiografi har skabt splid i hendes familie. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
 • Vaccinationstilbud til ældre, der ikke kan komme ud af sengen

  En del ældre borgere er så svækkede, at de ikke selv kan komme til vaccinationscentrene for at få deres stik mod coronavirus.

  Det problem skal løses, og regioner og kommuner er nu klar med en ordning, hvor vaccinerne bliver leveret i hjemmet i stedet.

  Det er borgere i vaccinationsgrupperne 2 og 3, der kan nyde godt af tilbuddet. Det er ældre over 65, der modtager personlig eller praktisk pleje i hjemmet, samt ældre over 85.

  Første vaccine bliver kørt ud fredag.

 • Statsministerens Israel-besøg får lunken modtagelse: 'Meget ukonkret'

  Statsminister Mette Frederiksen er i dag i Israel, hvor hun diskuterer muligheden for et vaccinesamarbejde med Israel og Østrig.

  Herhjemme følger Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen med, og han er ikke imponeret.

  - Det, der er meldt ud, er meget ukonkret. Så jeg har stadig til gode at se, hvad besøget i Israel bibringer den hjemlige debat lige nu, siger formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, om statsmister Mette Frederiksens (S) besøg i Israel.

  Også fra støttepartierne Enhedslisten og SF er der kritik.

  SF's Karsten Hønge kalder Mette Frederiksen for en 'statist' i den israelske premierminister Benjamin Netanyahus valgkamp.

 • Mette Frederiksen afviser at blive brugt i israelsk valgkamp: Det var tiden og pengene værd 

  Det samarbejde, som Danmark i dag har indledt med Israel og Østrig, er nødvendigt i kampen mod corona.

  Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et kort pressemøde.

  De tre lande er efter møder i Israel torsdag blevet enige om at etablere en fond, der skal fremme forskning.

  Samtidig vil landene arbejde for at komme i gang med en fælles produktion af vacciner.

  Enhedslisten og SF advarer mod det tættere samarbejde med Israel, der finder sted midt i en valgkamp i Israel.

  Men den kritik afviser Mette Frederiksen.

  - Det var tiden og pengene værd at tage hertil.

  Ifølge Mette Frederiksen har Israel og Danmark den samme tilgang til bekæmpelsen af corona.

  - Håb er ikke en strategi. Vi er nødt til at komme foran.

 • Borgere over 85 år kan fra næste uge gå til lægen og blive vaccineret i hovedstadsregionen

  Fra næste uge kan borgere over 85 år få et stik i armen hos deres egen læge, hvis de altså er bosat i Region Hovedstaden.

  Tilbuddet gælder for 1.000 borgere i 24 kommuner i Region Hovedstaden, som samarbejder med PLO-Hovedstaden om opgaven.

  Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

  Siger borgerne ja tak til tilbuddet, får de Modernas corona-vaccine. Tilbuddet gælder for borgere over 85 år (vacinationsgruppe 3) i følgende kommuner:

  Gribskov, Bornholm, Frederikssund, Helsingør, Herlev, Rødovre, Egedal, Furesø, Brøndby, København, Hillerød, Halsnæs, Hørsholm, Allerød, Tårnby, Gentofte, Rudersdal, Ishøj, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Fredensborg, Høje-Taastrup og Frederiksberg.

 • Brøndbys kvinder indkasserede ærgerligt overtidsmål i Champions League-kamp

  Brøndbys fodboldkvinder sørgede torsdag eftermiddag for, at der stadig er en smule spænding om det samlede resultat i Champions League-ottendedelsfinalen mod storholdet fra Lyon.

  Det danske hold spillede en disciplineret og flot kamp og kunne rejse hjem fra Lyon med skindet på næsen og et 2-0-nederlag, men også med en vis skuffelse, da det sidste mål blev indkasseret i absolut sidste tillægsminut.

  Returkampen i Brøndby spilles på onsdag den 10. marts.

  Også Fortuna Hjørring er med i ottendedelsfinalen. Holdet tabte i går den første kamp på udebane mod FC Barcelona med 4-0.

 • 'Jeg elsker fest': Enhedslistens spidskandidat i hovedstaden afviser at lukke barer tidligt

  Line Barfoed stiller op til kommunalvalget for Enhedslisten i København, hvor Ninna Hedeager Olsen har meddelt, at hun trækker sig. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

  - Jeg elsker fest. Og jeg er helt uenig i forslaget om at lukke barer og diskoteker ned klokken 24.00. København er en storby, og en ung by – og selvfølgelig skal vi have plads til et natteliv, som andre storbyer.

  Sådan siger Line Barfoed til Politiken om et udspil, som blandt andet Teknik og Miljøforvaltningen i kommunen står bag.

  Dermed går hun i rette med udspillet, der er udtænkt i partifællen Ninna Hedeager Olsens forvaltning, hvor hun er borgmester.

  Udspillet lægger op til, at alkoholbevillinger efter midnat skal begrænses, og at der skal indføres opholds- og alkoholfrie zoner forskellige steder i byen.

 • K-pop band slår Taylor Swift og bliver bedstsælgende kunstner i 2020

  Den koreanske popgruppe BTS er blevet udråbt af brancheorganisationen IFPI som den bedstsælgende kunstner i 2020.

  Dermed må superstjernen Taylor Swift tage til takke med andenpladsen, mens Drake, The Weeknd og Billie Eilish indtager de efterfølgende pladser. Det skriver BBC.

  BTS, som består af syv unge mænd, udgav da også hele to albums sidste år.

  Gruppen er den første ikke-vestlige kunstner, og den første kunstner hvis sange ikke primært er på engelsk, som løber med titlen som verdenst bedst sælgende.

  Kåringen er udregnet ud fra kunstnerens salgstal, downloads og streams på verdensplan.

  BTS optræder i Japan 2019. (Foto: kim Kyung-Hoon © Scanpix)
 • Fasaner og fjerkræ skal aflives på grund af fugleinfluenza

  Er der én ting, som fugleavlere frygter, så er det fugleinfluenza.

  Derfor er det også ganske alvorligt, at der er fundet fugleinfluenza i et fjerkræhold på Bornholm og i et fasanopdræt ved Ringsted. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

  Alle fuglene i besætningerne bliver derfor aflivet, så man kan undgå yderligere smitte.

  Siden november er der fundet smitte med fugleinfluenza i syv besætninger, og det skaber bekymring i forhold til Danmarks eksport.

 • Norsk minister varsler restriktioner efter højt kontakttal

  Kontakttallet i Norge er i øjeblikket på 1,3, og det tal skal ned.

  Sådan lyder meldingen fra landets sundhedsminister Bent Høie, som derfor varsler nye, nationale restriktioner for at få kontakttallet ned under 1. Det skriver NRK.

  I Oslo og i Kristiansand har man i øjeblikket indført lokale restriktioner, og nu har Bent Høie bedt Helsedirektoratet (Norges svar på Sundhedsstyrelsen) om at se på, om disse tiltag er nok, eller om der skal mere til for at få kontakttallet ned under 1.

  Ligesom i Danmark er det også den britiske variant, som er ved at have overtaget coronasmitten i Norge.

 • Le Mans udsættes to måneder og håber på at kunne køre ræs foran et publikum

  Den 89. udgave af Le Mans skubbes to måneder, og skal nu efter planen afholdes den 21. og 22. august i stedet for i juni.

  Det oplyser Le Mans på deres hjemmeside.

  Med udskydelsen håber arrangørerne, at man kan gennemføre 24-timers racerløbet foran et publikum i modsætning til sidste år, hvor det fandt sted uden publikum.

  - Selv om det var en beslutning at tage, er det den rigtige. At holde Le Mans bag lukkede døre for andet år i træk er utænkeligt, lyder det fra Pierre Fillon, som er præsident Automobile Club de L'Ouest, der er arrangøren bag løbet.

 • Danmark, Østrig og Israel vil arbejde sammen om produktion af vacciner og opretter fond

  Danmark vil sammen med Østrig og Israel arbejde målrettet for, at produktionen af vacciner mod covid-19 kan blive skruet op.

  Det fortæller de tre landes regeringsledere på et pressemøde torsdag eftermiddag.

  Landene er blevet enige om at oprette en fond, der skal fokusere på udvikling og research, der kan bidrage til bekæmpelsen af covid-19. Derudover vil de gå sammen om at investere i produktionsfaciliteter, for eksempel fabrikker, der kan sikre, at der bliver produceret flere vacciner mod corona.

  - Det handler om, hvordan vi håndterer corona i fremtiden, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

  Hun fortæller også, at man i øjeblikket undersøger, hvordan danske fabrikker kan være med til at bidrage til produktionen.

Mere fra dr.dk