Seneste nyt
25. jun kl. 08:35

Oslo-skyderi efterforskes som terror, oplyser politiet

Skyderiet fandt sted lidt efter klokken et i nat. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)

Nattens skyderi i Norges hovedstad Oslo, hvor to mennesker har mistet livet, efterforskers som terror.

Det oplyser Oslos politi i en pressemeddelelse.

Skyderiet skete uden for London Pub, en natklub der hovedsageligt henvender sig til homoseksuelle.

Som følge af skyderiet har arrangørerne af Oslo Pride valgt at aflyse paraden, som skulle have fundet sted i dag.

Politiet har pågrebet en peson i forbindelse med skyderiet.

Seneste nyt

 1. 20 min. siden

  450.000 ton korn har forladt ukrainske havne

  I løbet af august har 450.000 ton korn forladt ukrainske havne.

  Det siger Ukraines infrastrukturminister ifølge The Guardian.

  De mange ton afgrøder er dog kun en brøkdel af de omkring 20 millioner ton korn, der har været strandet i Ukraine siden Ruslands invasion af landet.

  I alt 16 skibe med afgrøder har forladt ukrainske havne, siden det i sidste måned lykkedes FN og Tyrkiet at lande en aftale med Ukraine og Rusland om korneksport gennem Sortehavet.

  Ukraine er normalt blandt verdens største eksportører af afgrøder som hvede, og den russiske invasion og blokade af Sortehavet har derfor sendt de globale fødevarepriser på himmelflugt.

  Det har kastet millioner af verdens mest udsatte ud i akut sult, og håbet er derfor, at en genoptagelse af den ukrainske eksport kan afhjælpe problemet.

 2. 28 min. siden

  Dansk Erhverv: Et problem at flere går på pension før tid

  Ifølge Dansk Erhverv vælger flere at gå på pension før pensionsalderen, og det er problematisk, lyder det.

  I alt er 311.000 personer nu i en tilbagetrækningsordning før folkepensionen.

  - Det betyder, at vi mangler den arbejdskraft ude i virksomhederne, og det koster velstand og velfærd i Danmark, siger Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv.

  Brian Mikkelsen henviser til, at danske virksomheder har haft 80.000 ubesatte stillinger.

  Der er fem ordninger, man kan benytte sig af for at trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet: efterløn, førtidspension, fleksydelse, seniorpension og ret til tidlig pension - også kendt som Arne-pension.

  Pensionsalderen er i dag 67 år.

 3. 49 min. siden

  Danske svømmere er klar til semifinalerne

  Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg er videre til semifinalen i 200 meter brystsvømning ved European Championships.

  Sidstnævnte blev nummer to i hendes heat i den fjerdehurtigste tid af alle.

  Også Helena Rosendahl-Bach er videre til semifinalen i 100 meter butterfly.

  Der er semifinaler i 200 meter brystsvømning klokken 18.37, mens der er semifinaler i 100 meter butterfly klokken 18.21.

  Du kan se med direkte på DR2 fra klokken 18.

 4. I dag kl. 10:41

  Regeringen vil gøre seksualundervisning obligatoriskungdomsuddannelser

  Rettelse: Ministeren oplyste oprindeligt, at den obligatoriske seksualundervisning nu bliver indført, men ministeriet har efterfølgende oplyst, at det kræver en aftale med forligspartierne.

  Seksualundervisning er allerede obligatorisk på skemaet i folkeskoler, og hvis det står til regeringen skal det fremover også gælde på ungdomsuddannelser.

  Flere elevorganisationer påpegede tidligere på året, at seksualundervisningen i folkeskolen ikke er nok, og at man derfor også ønskede, at det blev obligatoriskungdomsuddannelser.

  - Det er supergodt kæmpet af de unge. Det virker, når man blander sig. Tak, fordi I er kommet med alle jeres input og kæmpet alt det, som I har, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

  Regeringen vil drøfte forslaget med gymnasieforligskredsen, hvor der skal findes et flertal, hvilket der ventes at være.

 5. I dag kl. 09:18

  En mand anholdt efter skyderi i lufthavn i Australiens hovedstad

  Ingen personer blev såret i forbindelse med et skyderi i Canberras lufthavn. (Foto: MIck Tsikas © Ritzau Scanpix)

  I nat dansk tid blev lufthavnen i den australske hovedstad, Canberra, evakueret på grund af et skyderi. En mand er blevet anholdt, og der var ingen, som blev såret.

  Det skriver det australske medie Sydney Morning Herald.

  - Det er min opfattelse, at manden skød mod vinduer i terminalen, og at der ikke var skud rettet mod personer. Vi tror heller ikke lige nu, at der var mere end et enkelt våben, siger den fungerende kriminalkommissær, Dave Craft, på et pressemøde.

  Episoden medførte flere flyaflysninger, mens passagerer, som allerede sad i deres fly, blev bedt om at forlade flyene som følge af evakueringen.

  - Vi var ved sikkerhedstjek og hørte de første skud. Jeg vendte mig om, og der så jeg en mand stå med en lille pistol, mens han kiggede ud mod der, hvor bilerne sætter folk af, fortæller øjenvidnet Alison, der ikke vil oplyse sit efternavn, til Sydney Morning Herald.

 6. I dag kl. 08:52

  Endnu en hed sommerdag med op til 30 grader

  Efter en særdeles varm dag i går ville nogle måske foretrække en frisk brise i dag.

  Men sådan kommer det ikke til at gå.

  DMI varsler også i dag temperaturer op mellem 25 og 30 grader, lokalt måske endnu varmere.

  Især i Jylland kan der dog blive perioder med skyer, og længst mod vest vil der måske falde lidt regn - hvis man er heldig.

  Når solen igen går ned, falder temperaturen til mellem 14 og 20 grader.

  I næste uge fortsætter varmen, men med større risiko for byger og tordenvejr.

 7. I dag kl. 08:47

  Analytiker: Milliard-lån holder SAS på vingerne det næste års tid

  SAS har her til morgen oplyst, at man har sikret sig et lån på 700 millioner dollar eller godt 5 milliarder danske kroner via det amerikanske selskab Apollo Global Management.

  Pengene falder på et tørt sted, men er ifølge aktieanalysechef hos Sydbank Jacob Pedersen nok til at sikre SAS på den korte bane.

  - Det er min forventning, at det her store lån også er nok til, at SAS kan stå igennem det næste års tid, siger han til DR Nyheder.

  På den lange bane skal SAS til gengæld skære alvorligt ned i sine omkostninger, hvis selskabet skal blive konkurrencedygtigt og rentabelt igen, mener han.

  Her skal man blandt andet forsøge at slå en del af den gæld, man har til de leasingselskaber, som man har lejet fly af, og forhandle med flere medarbejdergrupper om besparelser.

  Der er desuden tale om et dyrt lån for SAS, siger Jacob Pedersen.

  - Apollo tager sig i den grad betalt for det her. Men sådan er det. Det er dyrt at være fattig, og det er det her et skoleeksempel på, siger han.

 8. I dag kl. 08:19

  Tesfaye mødes med klubber og fans efter fodboldballade

  Sidste weekends opgør i Parken mellem FCK og Brøndby gav anledning til flere tilskueruroligheder. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  I dag mødes justitsminister Mattias Tesfaye (S) med fodboldens aktører til et dialogmøde om tilskuerballade i forbindelse med kampe i Superligaen.

  Både klubber, Divisionsforeningen, DBU og fanklubberne er indkaldt til mødet, hvor man skal drøfte, hvad man kan gøre ved urolighederne.

  Da Brøndby IF og FCK i sidste weekend tørnede sammen i Parken, kastede Brøndby-fans sæder på banen, mens flere FCK-fans blev truet til at aflevere deres fodboldtrøjer, da de i S-tog var på vej hjem fra kamp.

  Mattias Tesfaye har i den forbindelse meldt sig klar til at slå hårdere ned på urostifterne, hvis adfærd han kalder fuldstændig uacceptabel.

 9. I dag kl. 06:53

  Syv personer såret ved skyderi i Jerusalem

  Israelske myndigheder inspicerer en bus efter et angreb i Jerusalems gamle bydel. (Foto: Ahmad gharabli © Ritzau Scanpix)

  Mindst syv personer er i nat blev såret, efter at gerningsmænd har skudt omkring sig i Jerusalem.

  Det skriver BBC.

  Gerningsmændene angreb en bus og skød i et parkeringshus nær Grædemuren, der er kendt som bedested for jøder.

  De sårede er seks mænd og en kvinde, hvoraf to er i kritisk tilstand.

  Ifølge The Times of Israel ventede mindst en gerningsmand ved et busstoppested, før han begyndte at skyde mod passagererne.

  Hvor mange gerningsmænd, der er tale om, vides ikke, men politiet leder efter mindst to mistænkte.

  Hændelsen finder sted efter en periode med uroligheder i Israel og det palæstinensiske område.

 10. I dag kl. 06:32

  SAS sikrer sig milliarder fra USA

  Hvis der var en nervøsitet i SAS for at løbe tør for penge de kommende måneder, så er der nu faldet ro på. Det gældsplagede flyselskab har sikret sig tilsagn fra en amerikansk investor om et lån på 700 millioner dollar.

  Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

  SAS meddelte i juli, at det har søgt om konkursbeskyttelse i USA i en såkaldt chapter 11-proces. Det skal give selskabet ro til at gennemføre en omfattende omstrukturering.

  Det er Apollo Global Management, der har sikret SAS de cirka 5,1 milliarder kroner. Pengene skal sikre, at SAS kan fortsætte driften og udbetale løn i de 9 til 12 måneder, som processen i USA forventes at vare.

  - Med denne finansiering vil vi have en stærk finansiel position til fortsat at støtte vores igangværende operationer gennem hele vores frivillige omstruktureringsproces i USA, siger bestyrelsesformand Carsten Dilling i meddelelsen.

 11. I dag kl. 05:46

  Salman Rushdie får ikke længere hjælp af en respirator og kan gå og tale

  Den indisk-britiske forfatter Salman Rushdie skal ikke længere bruge en respirator for at trække vejret og er i stand til at gå og tale.

  Det skriver britiske The Guardian.

  Forfatteren blev fredag formiddag lokal tid overfaldet med kniv i forbindelse med en forelæsning i delstaten New York i USA og er stadig indlagt med svære skader.

  Ved angrebet fik han blandt andet skader på leveren, skåret nerver i armen over og er desuden i fare for at miste et øje.

  Lørdag aften skrev hans forfatterkollega Aatish Taseer dog på Twitter, at han var "ude af respirator og talte (og jokede)".

 12. I går kl. 23:56

  Hvalrossen Freya kan blive aflivet, hvis ikke folk lader hende være

  • Freya nyder sin plads i solen på en båd i Oslo Havn. (Foto: TOR ERIK SCHRDER © Ritzau Scanpix)
  • Hvalrossen vejer 600 kilo. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  På trods af advarsler om fare for både dem selv og hvalrossen, så fortsætter folk med at nærme sig den hvalros, der efterhånden har huseret i en længere periode omkring Oslo Havn.

  Freja, som hun bliver kaldt, er kendt for at lægge sig op på både og tage en slapper, og det har skabt stor interesse for den 600 kilo tunge hvalros.

  Men nu siger det norske fiskedirektorat ifølge BBC, at de er ved at overveje, hvad de vil gøre, hvis ikke folk begynder at lytte til deres advarsler - og en af mulighederne er altså at aflive hende for hendes eget og tilskuernes bedste, så ingen kommer til skade.

  - Vi overvejer nu yderligere tiltag, hvoraf aflivning kan være et reelt alternativ, siger Nadia Jdaini, der er senior kommunikationsrådgiver i Fiskedirektoratet.

  Meldingen er foranlediget af et billede, hvor en meget stor gruppe mennesker - inklusiv børn står tæt på den store hvalros.

 13. I går kl. 23:42

  Tauson misser WTA-turnering i Cincinnati

  Det lykkedes ikke Clara Tauson at vinde den første kamp i kvalifikationen til WTA-turneringen i USA. Dermed er den 19-årige danske tennisspiller ude efter blot en enkelt kamp.

  Tauson tabte så klart som 2-6, 3-6 til australske Ajla Tomljanovic efter en time og et kvarters spil.

  29-årige Tomljanovic, der er nummer 72 i verden, havde styringen på kampen i det meste af tiden.

  Tauson, der er nummer 49 i verden, var på intet tidspunkt i front i løbet af opgøret.

 14. I går kl. 23:18

  Barcelona skuffer i Andreas Christensens debut

  Andreas Christensen spillede en fin kamp, men måtte nøjes med et enkelt point mod Rayo Vallecano. (Foto: PAU BARRENA © Ritzau Scanpix)

  Det blev ikke den drømmestart for FC Barcelona, som Andreas Christensen havde forestillet sig, da den catalanske klub lørdag aften spillede 0-0 mod Rayo Vallecano i La Liga.

  Den danske landsholdsspiller fik en time på banen i det bagerste geled, inden cheftræner Xavi i stedet for gav plads til Sergi Roberto.

  Andreas Christensen var dog ikke den eneste, som fik debut lørdag aften for den økonomisk trængte klub, der har kæmpet med at skabe luft i budgettet til at kunne registrere alle nye spillere.

  Også angriberen Robert Lewandowski samt kantspilleren Raphinha var ligesom Andreas Christensen med fra start.

 15. I går kl. 22:32

  Har du svedt i dag? 89 procent af landet lagt ned af varmebølge

  Det kan næsten føles, som når man lander sydpå, når man træder udenfor sin dør i disse dage.

  Og det er der en god grund til. For de seneste dages høje temperaturer har gjort, at 89 procent af landet har været omfattet af en varmebølge, mens 27 procent har oplevet regulær hedebølge.

  Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut på Twitter.

  Forskellen på en varme- og hedebølge er antallet af grader. For en varmebølge gælder det, at middeltemperaturen målt over tre sammenhængende dage overstiger 25 grader, mens det for hedebølgen er 28 grader.

 16. I går kl. 21:50

  Regeringens mål om 1.000 flere sygeplejersker er gået baglæns

  500 flere sygeplejersker i 2020 og yderligere 500 i 2021. Det var målet med den aftale, som regeringen og Danske Regioner indgik i januar 2020.

  Men i første kvartal i år kunne man kun tælle til 194 flere sygeplejersker, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

  Målet om 1.000 flere sygeplejersker var nået i andet kvartal i 2021, men siden er udviklingen gået baglæns.

  Det betyder, at sygeplejerskerne på de danske hospitaler mangler kolleger. Det er et kæmpe problem, fastslår formanden i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

 17. I går kl. 21:00

  24-årig mand sigtet for drabsforsøg på Rushdie nægter sig skyldig

  Den 24-årig mand, der er sigtet for drabsforsøg og overfald på forfatteren Salman Rushdie, nægter sig skyldig i anklagerne.

  Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Ritzau.

  Mandens advokat kom med erklæringen på hans vegne ved en domstol i delstaten New York lørdag aften dansk tid.

 18. I går kl. 20:34

  Mathias Jensen scorer i Brentford-afklapsning af Christian Eriksens United

  Der var lagt op til et glædeligt gensyn, da Christian Eriksen besøgte sin gamle hjemmebane Brentford Community Stadion.

  Den danske 10’er præsterede upåklageligt i sit halve år hos Brentford, der gik fra seks sejre i 28 kampe uden Eriksen til syv sejre i 10 kampe med ham på holdet.

  Lørdag aften spillede Christian Eriksen dog ikke for Thomas Franks Brentford FC, men i stedet sin nye klub Manchester United, der besøgte danskerklubben i anden spillerunde af Premier League.

  Besøget var dog alt andet end et glædeligt gensyn for Manchester United og Christian Eriksen.

  Med Mads Roeslev, Christian Nørgaard og Mathias Jensen i startopstillingen udspillede effektive Brentford til tider rådvilde Manchester United og sendte den detroniseret storklub hjem med et nederlag på 4-0.

  Særlig Mathias Jensen spillede en kampafgørende rolle, da han efter 10 minutter erobrede bolden fra Cristiano Ronaldo på midten af banen, inden han spillede Josh Dasilva fri til scoring.

  Otte minutter senere scorede Mathias Jensen selv og inden pausen blev det til både 3-0 og 4-0 til Brentford.

  Manchester United kom aldrig tæt på en scoring i anden halvleg, hvor Christian Eriksen spillede 87 minutter af kampen på sit gamle stadion, inden han blev skiftet ud tre minutter før tid.

  Med sejren spiller Brentford sig op på tredjepladsen i Premier League med fire point, mens Manchester United indtager tabellens sidsteplads med nul point.

 19. I går kl. 19:53

  To personer anholdt efter brand i etageejendomme i Nordborg

  Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt to personer efter to brande i Nordborg på Als lørdag eftermiddag. Det skriver de på Twitter.

  Politiet mistænker de to for at stå bag to brande, der ramte to forskellige etageejendomme på samme gade i byen.

  Det drejer sig om Storegade 27 og 31.

  I forbindelse med den ene brand, blev en beboer indlagt til observation for røgforgiftning.

 20. I går kl. 19:19

  Julie Kepp Jensen svømmer sig i EM-finalen i 50-meter rygcrawl

  Den 22-årige danske svømmer Julie Kepp Jensen skal svømme EM-finale søndag aften.

  Det står klart efter hun lørdag satte tiden 28.16 sekunder ved semifinalen i 50-meter rygcrawl.

  Semifinalens syvendebedste tid var nok til at indløse en billet til søndagens EM-finale.

  Årets svømmetalent i 2018 har tidligere vundet to bronzemdaljer ved europamesterskabet i svømning.

  Det skete i 2015 i disciplinerne 50-meter buttefly og 50-meter freestyle.

  Man kan følge Julie Kepp Jensens EM-finale i 50 meter rygcrawl på DR2 søndag aften klokken 18.06.

 21. I går kl. 18:55

  Stolt dansk paradressurhold tror på guld i fremtiden

  De danske VM-sølvvindere i paradressur for hold havde svært ved at gemme superlativerne væk, da medaljen blev sikret lørdag aften.

  Holdet, der består af Tobias Thorning, Katrine Kristensen, Nicole Johnsen og Klara Dyhm-Junge, var blot 0,5 procentpoint efter Holland i kampen om guldet, og det var især Tobias Thorning stolt over.

  - Det er bare mega fedt. Vi vidste, at vi havde et stærtk hold, og at vi kunne tage en medalje.

  - Man ærgrer sig lidt, når nu det var så tæt på. Men vi ved også, at vi har præsteret så flot, så vi er vanvittigt stolte.

  - Det er ikke urealistisk, at vi kan hente en guldmedalje i fremtiden, siger Tobias Thorning.

  I morgen deltagere alle fire ryttere i det individuelle finaler på sidstedagen ved VM i ridesport i Herning.

 22. I går kl. 18:04

  Gestus dessertpandekager tilbagekaldes efter fund af listeria-bakterie

  Hvis du har købt dessertpandekager fra Gestus til isdesserten i aften ovenpå sådan en varm dag...

  Ja, så bliver du nok nødt til at droppe pandekagerne. I hvert fald hvis det er nogle, som er bedst før den 29. august.

  Der er nemlig fundet et lavt indhold af den sygdomsfremkaldende bakterie listeria i det parti af Gestus' dessertpandekager, og derfor rådes kunder, der har købt dem, til enten at levere dem tilbage eller kassere dem.

  Det skriver dagligvarekoncernen Dagrofa i en pressemeddelelse.

  Pandekagerne er blevet solgt i butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand, Let-køb, Løvbjerg og Nemlig.com samt enkelte andre butikker.

  Listeria-bakterien kan forårsage diarré og influenzalignende symptomer, hvis man indtager den.

  Hvis man har nedsat immunforsvar, er der desuden risiko for at få mere alvorlige symptomer.

 23. I går kl. 17:30

  Rushdies overfaldsmand er sigtet for drabsforsøg

  Den formodede gerningsmand bag angrebet på forfatteren Salman Rushdie er blevet sigtet for overfald og drabsforsøg.

  Det oplyser den lokale anklagemyndighed i Chautauqua i delstaten New York, hvor angrebet skete fredag, skriver Ritzau.

  - Han blev fremstillet for en dommer på de sigtelser i aftes og varetægtsfængslet uden mulighed for løsladelse mod kaution, skriver anklager Jason Schmidt i en meddelelse lørdag.

  Rushdie blev stukket i halsen og overkroppen under et foredrag. Efter flere timer på operationsbordet ligger den amerikansk-indiske forfatter nu i respirator. Han kan ikke tale, har lægerne oplyst.

  Den 24-årige formodede gerningsmand blev anholdt umiddelbart efter angrebet.

  Det er endnu uklart, hvad motivet bag angrebet var.

 24. I går kl. 17:16

  Danmark vinder VM-sølv i paradressur for hold

  Det danske landshold i paradressur for hold er VM-sølvvindere efter en tæt konkurrence i Herning.

  Holdet, der består af Tobias Thorning, Karla Dyhm Junge, Katrine Kristensen og Nicole Johnsen kunne smide armene i vejret tidligt søndag aften, da den sidste irske rytter forlod sandet.

  Den samlede danske score på 229.751% var altså nok til at hente sølv, men akkurat ikke nok til at vriste guldet fra Holland, der med en score på 230.225% kunne juble højest.

  USA nuppede med scoren 225.335% bronzemedaljen.

  Det er Danmarks ottende medalje ved VM i ridesport.

 25. I går kl. 17:03

  Forsikringsselskaber melder om titusindvis af henvendelser over sommerferien

  Titusindvis af danskere har i sommerens løb hevet fat i deres forsikringsselskab.

  Det skyldes en kombination af fornyet rejsefeber og en langvarig SAS-konflikt.

  Det viser svar fra fem af landets største forsikringsselskaber, som DR Nyheder har talt med.

  I Topdanmark melder skadedirektør Rasmus Ruby-Johansen om en stigning i henvendelser, der er højere end 2019, som er det seneste "normale" rejseår inden corona ramte.

  I første halvår i år ligger antallet af henvendelser 46 procent højere end i 2019, mens det alene i juli er 56 procent højere.

 26. I går kl. 15:38

  Rekordhøje regninger på vej til gaskunder i Norlys

  Nogle gaskunder hos Norlys må måske lige kigge en ekstra gang på tallet i bunden af regningen i disse dage.

  Opkrævningerne for denne afregningsperiode er nemlig rekordhøje, skriver Norlys i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  Ved seneste opkrævning lød prisen per kubikmeter gas på 11,06 kroner. Nu er prisen mere end fordoblet og ligger på 23,24 kroner.

  Christian Ruhe, der er kommerciel direktør i Norlys peger på, at de høje priser blandt andet skyldes, at udbuddet er faldet drastisk, fordi Europa lige nu kun får en fjerdedel af den gas fra Rusland, som vi gjorde samme periode sidste år. Desuden peger Ruhe på, at frygten for, at Rusland skulle lukke helt for gassen også får priserne til at stige.

  Han tør ikke spå om, hvordan priserne vil udvikle sig fremover.

 27. I går kl. 14:19

  Cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig kører sig i førertrøjen i Tour of Scandinavia

  Danske Cecilie Uttrup Ludwig var stærkest i det store bjergslag i Tour of Scandinavia og fører nu samlet. (Foto: IMAGO/Arne Mill © IMAGO/frontalvision.com)

  Begge næver knyttet og jubelbrøl.

  Den danske mester Cecilie Uttrup Ludwig er ny kvinde i førertrøjen ved etapeløbet Tour of Scandinavia. Hun satte resten af forfølgende på femte etape, som sluttede på stigningen Norefjell i Norge. Uttrup Ludwig var efterfølgende kortfattet, men begejstret for sin sejr.

  - Det var fedt. Holdte kørte så flot. Det var så fedt, det var så fedt, sagde hun efterfølgende til Eurosport.

  FDJ-køreren har dermed 17 sekunder ned til nummer to Liane Lippert inden sidste og sjette etape søndag.

  Hun var firer i klassementet inden bjergetapen blot 24 sekunder efter førende Marianne Vos, som gik helt ned og tabte næsten tre minutter på femte etape.

  Uttrup Ludwig vandt for nylig en etapesejr i Tour de France Femmes, hvor hun sluttede på en syvendeplads.

 28. I går kl. 13:06

  Taliban affyrede skud under kvindedemonstration i Kabul

  Kun få dage før Taliban igen har siddet på magten i Aghanistan i præcist et år, har en demonstration i hovedstaden, Kabul, fået en voldsom afslutning.

  Under demonstrationen skød talibanfolk op i luften for at sprede demonstranterne, der hovedsageligt var kvinder. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Nogle af de kvinder, der søgte tilflugt i nærliggende butikker, blev også jagtet og slået med soldaternes riffelkolber, skriver NRK.

  Omkring 40 kvinder marcherede foran undervisningsministeriet i Kabul, mens de råbte "brød, job og frihed".

  Med sig havde de en plakat med teksten "15. august er en sort dag" med henvisning til netop den dato, hvor den islamistiske bevægelse overtog magten.

 29. I går kl. 12:31

  Lige ved og næsten for dansk damefirer ved EM i roning

  Det var utroligt tæt ved målstregen, men den danske damefirer blev henvist til fjerdepladsen i EM-finalen i roning i München.

  Julie Poulsen, Marie Skytte Hauberg Johannesen, Frida Sanggaard Nielsen og Astrid Steensberg lå godt til i starten, men blev distanceret af Storbritannien, Irland og Rumænien, som henholdsvis tog sig af guld, sølv og bronze.

  Tidligere på dagen var en håndfuld andre danskere i aktion. Bastian Secher roede sig i søndagens finale i singlesculler, mens dametoeren blev nummer tre i sin b-finale, herrefireren sluttede på en fjerdeplads i b-finalen.

  Rasmus Lind endte desuden på en fjerdeplads i letvægtssinglesculler.

 30. I går kl. 11:19

  Bastian Secher roer sig i EM-finalen i singlesculler

  Bastian Secher blev nummer tre i semifinalen, hvilket var nok til en finaleplads.

  Søndag står i EM-finalens tegn for Bastian Secher.

  I dag roede den 22-åriger dansker sig nemlig til en tredjeplads i singlesculler, hvilket udløser en plads i det bedste felt. Han kom rigtig godt fra start og fulgte godt med tyske Oliver Zeidler og Melvin Twellaar fra Holland, som sluttede på henholdsvis første- og andenpladsen.

  - Det betyder meget. Det er min første sæson som senior, så alle finaler tager jeg imod med kyshånd, siger han til DR Sporten.

  - Jeg vidste godt, at de to foran mig er de bedste i verden lige nu. Jeg fokuserede derfor på de andre, og planen lykkedes.

  Ud over Secher var der tre andre både i vandet. Dametoeren blev nummer tre i sin b-finale, mens herrefireren sluttede på en fjerdeplads i b-finalen.

  Rasmus Lind endte på en fjerdeplads i letvægtssinglesculler og gik dermed ikke videre fra semifinalen, men skal i stedet ro i b-finalen.

 31. I går kl. 11:16

  Moskva advarer USA mod at sætte Rusland på terror-liste

  Skal Rusland på listen over lande, der sponsorerer terror?

  Det spørgsmål bliver lige nu diskuteret i den amerikanske kongres.

  Lande som Cuba, Nordkorea, Iran og Syrien er allerede på listen, men skulle amerikanerne tilføje Rusland til listen, vil det betyde, at Washington har krydset en grænse, der ikke er en vej tilbage fra.

  Det siger Alexander Darchiev, direktør for det russiske udenrigsministeriums afdeling i Nordamerika.

  I et interview med det russiske nyhedsbureau Tass beskylder han USA for at se stort på international lov og siger, at det vil føre til "de mest alvorlige følgeskadevirkninger" i forhold til landenes diplomatiske forhold, hvis USA sætter Rusland på den sorte liste.

  - Vi advarer amerikanerne om sådanne handlingers skadelige følger, der permanent vil skade de bilaterale relationer, som ikke er i deres eller vores interesse, siger Alexander Darchiev, som siger, at man kan finde på at afbryde de diplomatiske forbindelser.

 32. I går kl. 10:00

  Dansker svømmer sig i EM-semifinalen i Rom

  Julie Kepp Jensen skal senere lørdag svømme EM-semifinale i 50 meter rygsvømning. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Lørdag morgen var Julie Kepp Jensen i vandet i Rom, hvor hun kvalificerede sig til EM-semifinalen senere samme dag.

  Den 22-årige dansker var knap 29 sekunder om at svømme de 50 meters rygsvømning i bassinet i Italien. Hun er derfor videre til næste runde, der svømmes klokken 18.57 lørdag aften.

  Også Caroline Wulff Jensen og Marina Heller Hansen var i aktion i 200 meter fri tidligere på dagen, men ingen af dem svømmede sig videre fra den indledende runde.

  Det samme gjaldt Tobias Dan Hansen og Julius Munk, som svømmede 100 meter butterfly uden at gå videre til semifinalen.

  Du kan se svømning på DR2 fra klokken 18, når finalerne bliver vist.

 33. I går kl. 09:54

  Pride-personale chikaneret af homofobiske og hadefulde opkald

  Pride Week kulminerer på lørdag den 20. august når Copenhagen Pride-paraden bevæger sig gennem byens gader. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Ritzau Scanpix)

  "Bøssesvin" og "Abekoppespreder".

  Sådan har det lydt i den anden ende af røret, når medarbejdere og frivillige i Copenhagen Pride har modtaget opkald fra anonyme op til årets Pride Week, der starter i dag.

  I flere år har den slags ellers hørt fortiden til, men i år har Copenhagen Pride måttet fjerne flere telefonnumre fra sin hjemmeside for at stoppe de anonyme opkald.

  - Vi har fjernet numrene for at beskytte medarbejderne. Det er voldsomt at opleve, at en eller anden person, der ikke giver sig til kende og ringer fra et ukendt nummer, sviner en til, fordi vedkommende har ens telefonnummer, siger Lars Henriksen, der er forperson for Pride Week.

  Copenhagen Pride Week løber af stablen den næste uge og er en LGBT- og menneskerettighedsfestival for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner, der afholdes hvert år i august i København.

 34. I går kl. 09:46

  En dræbt og adskillige såret efter scene kollapsede på spansk festival

  En person har mistet livet, og mindst 17 personer er blevet såret, efter at en scene kollapsede under en musikfestival ved navn 'Medusa Festival' i den spanske kystby Cullera, der ligger lidt syd for Valencia.

  Ifølge de regionale redningsmyndigheder styrtede scenen sammen på grund af hårde vindstød, skriver Reuters.

  - Vi er fuldstændig knuste og forfærdede over det, der er sket. Ledelsen af Medusa Festival vil gerne udtrykke vores dybe og oprigtige medfølelse med dem, der er berørte af de den fatale hændelse, skriver organisatorerne på Facebook.

 35. I går kl. 08:28

  På med solhatten: I dag får vi sol, sol og mere sol

  Lørdag bliver ifølge DMI weekendens varmeste dag. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Flere har slået øjnene op til et tæt tæppe af tåge her til morgen, men der er ingen grund til at få morgenkaffen galt i halsen, solen kommer!

  Og når den for alvor får fat ud på formiddagen, så er der en varm lørdag i vente.

  Et højtryk med retning mod Danmark sender nemlig temperaturerne op mellem 25 og 30 grader, og især de sydlige egne kan få det endnu varmere, skriver DMI på sin hjemmeside.

  Solen skinner det meste af dagen fra en skyfri himmel med kun en svag vind, så det kan være en rigtig god idé at huske solhatten og sikre dig en plads i skyggen, hvis du har planer om en dag på stranden. DMI har nemlig udsendt et varsel om hedebølge i store dele af Danmark.

 36. I går kl. 08:17

  Mand blev reddet fra kollapset tunnel i Rom, nu er han mistænkt for at ville røve en bank

  En italiensk mand er blevet reddet efter at være fanget i en kollapset tunnel i nærheden af Vatikanet i Rom.

  Manden er mistænkt for at være en del af en kriminel gruppering, der var i gang med at grave sig vej til en nærliggende bank. Det oplyser det italienske politi ifølge AFP.

  Det tog brandfolkene otte timer at grave manden fri under en vej i den vestlige del af Italiens hovedstad, og manden blev efterfølgende bragt til hospitalet.

  Flere italienske aviser skriver, at der er tale om en bankrøver, og sagen efterforskes nu af det italienske politi.

  - Vi efterforsker stadig. Vi kan ikke udelukke, at de er tyve. Det er en af teorierne, siger en talsmand.

  Tunnelen blev fundet nær en bank kort før weekenden.

 37. I går kl. 07:21

  En er anholdt og mistænkt for seksuelt overgreb til puttefest i Dyrehaven

  En person er anholdt efter den årlige puttefest i Dyrehaven i Klampenborg. Personen er mistænkt for et seksuelt overgreb mod en 15-årig pige.

  Det oplyser Per Thuesen, der er vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi, omkring klokken et i nat til Ritzau.

  - Vi har anholdt en mistænkt person, og sagen er relativt ny. Sagen efterforskes, og af hensyn til efterforskningen har vi for nuværende ikke yderligere oplysninger i den sag, siger Per Thuesen.

  Puttefesten er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor mange gymnasieelever i hovedstadsområdet mødes i Dyrehaven for at byde velkommen til de nye 1.g'ere, der også bliver kaldt "putter".

 38. I går kl. 06:33

  Bidens klima- og sundhedsplan godkendt i Kongressen: 'I dag vandt amerikanerne, og særinteresserne tabte'

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, under sin tale efter lovpakken blev stemt igennem i Repræsentanternes Hus. (Foto: ELIZABETH FRANTZ © Ritzau Scanpix)

  Et flertal i Repræsentanternes Hus i USA har godkendt en lovpakke til en værdi af cirka 430 milliarder dollar, der blandt andet skal bruges til at bekæmpe klimaforandringer og give amerikanerne adgang til billigere medicin.

  Lovforslaget er tidligere blevet godkendt i Kongressens andet kammer, Senatet.

  Det var ventet, at lovforslaget ville blive stemt igennem i Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne har størstedelen af de 435 pladser.

  - I dag vandt amerikanerne, og særinteresserne tabte, endelig, lød det efterfølgende fra den amerikanske præsident, Joe Biden.

  Ifølge flere amerikanske medier er godkendelsen i Kongressen vigtig for præsident Joe Biden, der har kæmpet en lang og sej kamp for at få den vedtaget forud for midtvejsvalget til Kongressen den 8. november.

 39. I går kl. 02:09

  Agent: Salman Rushdie er lagt i respirator efter angreb

  Forfatteren Salman Rushdie er i respirator, kan ikke tale og vil sandsynligvis miste et øje, efter at han fredag formiddag lokal tid blev overfaldet i forbindelse med en forelæsning i delstaten New York i USA.

  Det oplyser Salman Rushdies litterære agent, Andrew Wylie, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  - Nyhederne er ikke gode. Salman vil sandsynligvis miste det ene øje, nerverne i hans arm er skåret over, og hans lever blev ramt og beskadiget, siger Andrew Wylie i en skriftlig udtalelse.

  Den 75-årige Rushdie blev angrebet i forbindelse med et arrangement i byen Chautauqay.

  Personen, der angreb Rushdie, blev overmandet og anholdt. Der er tale om en 24-årig mand, oplyste politiet på et pressemøde fredag aften.

  Rushdie har i mere end 30 år levet med dødstrusler som følge af sin fjerde bog "De Sataniske Vers", der ifølge nogle muslimer indeholder blasfemiske passager.

  /ritzau/

 40. 12. aug kl. 23:30

  Randers FC spolerer FCK's jubilæumsfest med sejr i Parken

  Fredagens Superliga-kamp mod Randers markerede samtidig FC Københavns 30 års jubilæum som fodboldklub.

  Men jubilæumsfesten blev spoleret af de gæstende kronjyder, der vandt kampen med 3-1.

  Det var ellers hjemmeholdet, der kom foran kort inde i anden halvleg, da 19-årige Valdemar Lund Jensen pandede bolden i mål.

  Den føring fik Randers' Marvin Egho dog rettet op på, da han efter knap en times spil udlignede. Bare få minutter senere var gæsternes midtbanespiller Frederik Lauenborg løbet med i feltet, hvor han umarkeret headede Randers i front.

  Gæsterne fik spoleret festen yderligere, da svenske Hugo Andersson med 20 minutter igen lukkede og slukkede til slutresultatet.

  Dermed er Randers fortsat ubesejret i denne sæson, hvor kronjyderne har vundet to kampe og spillet tre uafgjort, mens FC København kæmper med rytmen efter tre nederlag og to sejre.

 41. 12. aug kl. 23:26

  24-årig anholdt i forbindelse med angrebet på Rushdie

  Politiet i New York oplyser ifølge Reuters, at den anholdte i forbindelse med angrebet på Salman Rushdie er en 24-årig mand fra New Jersey, der hedder Hadi Matar.

  Ifølge politiet var det deltagere ved forelæsningen, der pågreb gerningsmanden, inden han blev anholdt.

 42. 12. aug kl. 23:18

  11 har mistet livet ved masseskyderi i Montenegro

  En mand i Montenegro har skudt og dræbt 11 personer. Han blev efterfølgende selv dræbt i en skudveksling med politiet. Det oplyser statsanklageren til tv-stationen Vijesti TV.

  - Da vi ankom til gerningsstedet, så vi ni døde, heraf to børn. To andre døde på vej til hospitalet, sagde statsanklager Andrijana Nastic til tv-stationen.

  Derudover blev seks mennesker såret.

  Det skete i den lille by Cetinje i den vestlige del af Montenegro.

  Gerningsmanden er ifølge den lokale tv-kanal RCTG en 34-årig lokal mand, der efter familieuenigheder gik ud på gaden og skød mod tilfældige.

  Montenegros premierminister, Dritan Abazovic, har erklæret tre dages landesorg.

 43. 12. aug kl. 22:23

  Her er oversigten over, hvad FBI konfiskerede hos Trump

  En dommer har for kort tid siden frigivet flere dokumenter i forbindelse med ransagningen hos den tildigere præsident Donald Trump.

  Et af dokumenterne er en kvittering, som blev givet til Trumps advokater, og den indeholder en liste over alle de ting, som FBI konfiskerede fra Trumps ejendom, Mar-a-Lago.

  Der blev fjernet 20 kasser samt ringbind med fotos, nogle hemmeligtstemplede regeringsdokumenter samt mindst en håndskrevet note.

  Der blev kun konfiskeret et sæt "tophemmelige/særligt følsomme" dokumenter ifølge kvitteringen, fire sæt "tophemmelige" dokumenter, tre sæt "hemmelige" dokumenter og tre sæt "fortrolige" dokumenter.

  Det fremgår ikke, hvad de forskellige dokumenter omhandler.

  En af de konfiskerede ejendele er et dokument, der benåder Trumps nære ven og rådgiver, Roger Stone, der tilbage i 2019 blev idømt tre års fængsel for at lyve overfor kongressen, men som blev benådet af Trump, inden Biden overtog embedet.

 44. 12. aug kl. 22:17

  Hårdt trængte FC Barcelona registrerer danske 'AC' et døgn før sæsonåbner

  Både Robert Lewandowski, Raphinha og Andreas Christensen må nu spille mod Rayo Vallecano lørdag aften. (Foto: PAU BARRENA © Ritzau Scanpix)

  Aftenen før sæsonens første ligakamp har fodboldklubben FC Barcelona registeret blandt andre den danske landsholdsspiller Andreas Christensen.

  Det fremgår af den spanske ligas hjemmeside, hvor Andreas Christensen og andre nytilkomne Barcelona-spillere nu står som spilbare Barcelona-spillere.

  Den spanske storklub kæmper med at overholde budgetterne, hvilket har gjort det umuligt for klubben at registrere nye spillere. Indtil nu.

  Udover Andreas Christensen er også den polske målmager Robert Lewandowski, den tidligere AC Milan-spiller Franck Kessié og brasseren Raphinha blevet registreret fredag.

  Tidligere fredag oplyste FC Barcelona, at klubben havde frasolgt en fjerdedel af selskabet Barca Studios, der producerer klubbens ansigt udadtil i form af lyd- og videoproduktioner. Et frasalg, der kastede 100 millioner euro af sig.

  FC Barcelona åbner sæsonen lørdag aften klokken 21.00 med en hjemmekamp mod Rayo Vallecano.

 45. 12. aug kl. 22:02

  Trump vil ikke modsætte sig offentliggørelse af ransagningskendelse: Nu bliver den offentliggjort

  Den tidligere præsident Donald Trumps hold af advokater har sagt ja til, at ransagningskendelsen, der gav FBI adgang til hans hjem i Mar-a-Lago i Florida, gerne må offentliggøres.

  Det har advokaterne informeret regeringen om, fortæller justitsministeriet ifølge Reuters.

  Ministeriet har tidligere oplyst, at man mener, at det er i offentlighedens interesse, at de bliver offentligt tilgængelige.

  Ministeriet opfordrer til at fire dokumenter bliver frigivet: Selve ransagningskendelsen, to bilag, som i nogen grad beskriver, hvad der blev ledt efter og hvordan, samt en kvittering, der beskriver, hvad der blev fjernet fra ejendommen, og som blev givet til Trumps advokater.

  En føderal domstol har ifølge Reuters efterfølgende besluttet, at ransagningskendelsen bliver offentliggjort.

 46. 12. aug kl. 21:12

  Nu kommer 'The Right Stuff': En dating-app kun for amerikanske konservative 'damer og herrer'

  • Ryann McEnany har lavet en app for konservative, der vil date - og kun for folk med samme overbevisning. (Foto: Mandel NGAN)
  • Kayleigh Mcenany var tidligere præsident Donald Trumps pressesekretær. Det er hendes søster, der står bag den konservative dating-app. (Foto: LEAH MILLIS © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Hvorfor egentlig date nogen, der har en anden politisk overbevisning end dig selv?

  For konservative i USA er der en mulighed med den nye dating-app "The Right Stuff", en konservativ udgave af Tinder.

  Bag appen står Ryann McEnany. Hun er søster til Donald Trumps tidligere pressekretær, da han boede i Det Hvide Hus, Kayleigh McEnany.

  Og det er ikke hvem som helst, der kan få en profil på dating-platformen, der får premiere til september. Man skal nemlig inviteres for at kunne oprette en profil, og så er der en ekstra gevinst, hvis man er kvinde:

  - I skal aldrig betale, fordi vi alle sammen får et premium-abonnement ved blot at invitere nogle enkelte venner, lyder det fra Ryann McEnany i en video på Twitter.

  Samme gevinst er der dog ikke for mænd.

  Appen tillader ikke andre køn end "damer" og "herrer" og vil revolutionere dating - for konservative.

  - Vi er kede af, at du har måttet udholde år med dårlige dates og spildtid med mennesker, der ikke ser verden på vores måde - på den rigtige måde, lyder det fra McEnany.

 47. 12. aug kl. 20:54

  Endnu et midtjysk mareridt: For anden uge i træk smider FC Midtjylland det hele

  FC Midtjylland smed det hele mod AC Horsens. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  For anden spillerunde i træk var FC Midtjylland foran 3-0 mod et oprykkerhold. Og for anden spillerunde i træk smed midtjyderne det hele på gulvet.

  Opgøret mellem AC Horsens og FC Midtjylland endte 3-3 efter et forrygende comeback af hjemmeholdet, der blev kickstartet, da Henrik Dalsgaard fik rødt kort for en voldsom tackling efter 70 minutter.

  På daværende tidspunkt var stillingen 3-1 til FC Midtjylland.

  I kampens sidste minutter scorede AC Horsens opgørets to sidste mål, efter FC Midtjyllands Juninho også havde fået rødt kort.

 48. 12. aug kl. 20:43

  Hverken Messi eller Harder er nomineret til Ballon d'Or

  Når den prestigefyldte Ballon d'Or-pris skal uddeles, så bliver det uden et par velkendte navne på nomineringslisten.

  Hverken Lionel Messi eller Pernille Harder er nemlig blandt de nominerede til årets pris.

  Sidste år blev Pernille Harder ellers nummer syv i afstemningen, mens hun i 2019 blev nummer 14. Året forinden blev hun nummer to, mens prisen ikke blev uddelt i 2020 på grund af coronapandemien.

  Lionel Messi har vundet prisen syv gange tidligere. Det skete i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 og sidste år.

  Blandt de nominerede hos kvinderne er til gengæld norske Ada Hegerberg og svenske Fridolina Rolfö, mens norske Erling Haaland og Cristiano Ronaldo er blandt de nominerede hos herrerne.

 49. 12. aug kl. 20:10

  Dybvad Bek: Danmark skal ikke gå enegang - hele EU skal lukke for russiske turister

  Ruslands naboland Estland vil fra den 18. august udelukke de fleste russiske statsborgere fra at kunne rejse ind i landet med visa udstedt af de estiske myndigheder.

  Venstre og Konservative opfordrer til, at Danmark følger i esternes spor, men udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) vil hellere arbejde for, at hele EU lukker grænserne for de russiske besøgende. Ellers vil russerne alligevel nemt kunne komme ind i landet.

  - Forslaget er godt, og det er rigtigt, at vi skal stoppe med at give turistvisum til russiske statsborgere. Men jeg tror også, at det er vigtigt, at vi gør det som en europæisk løsning.

  - Hvis vi går enegang i Danmark, så vil man i princippet kunne tage flyet til Malmø, og så tage toget over til København, uanset om vi i Danmark er stoppet med at give visum, for man rejser frit indenfor Schengen-området, pointerer ministeren.

Mere fra dr.dk