Seneste nyt
19. jan kl. 09:15

Over 6.000 personer fik nyt fornavn i 2021

Føler jeg mig som en 'Ida', eller er det tid til forandring - måske ved et nyt fornavn?

Flere danskere kan i løbet af 2021 have haft lignende tanker, for 6.281 personer skiftede sidste år fornavn.

Det er det højeste antal siden navneloven blev ændret i 2006, hvor det blandt andet blev billigere at ændre sit navn.

569 personer ændrede deres fornavn til et, der ikke eksisterede i forvejen.

Andre fjernede blot stavelser. Hos kvinder var der flest ændringer fra Susanne til Sanne med 20. Hos mændene skiftede 18 fra Rene til René.

To ud af tre af dem, der ændrede deres fornavn, var kvinder. Det mest almindelig fornavn blandt piger og kvinder var fortsat Anne, mens det hos drenge og mænd fortsat er Peter.

Seneste nyt

 1. 3 min. siden

  Næsten tre millioner ukrainere er flygtet videre fra nabolande

  Lidt under halvdelen af de 6,6 millioner ukrainere, der er flygtet til nabolande, er taget videre til andre lande i Europa.

  Det viser tal fra FN's flygtningeorganisation, UNHCR.

  Helt præcis drejer det sig om cirka 2,9 millioner mennesker, der har forladt Ukraine som følge af krigen.

  - De flygtninge, der ankommer for tiden, kommer fra områder, der har været hårdt påvirket af kampene. Nogle har i flere uger gemt sig i beskyttelsesrum og kældere, siger UNHCR-talskvinde Olga Sarrado.

  Ud af de lande, som ikke grænser op til Ukraine, har Italien, Tjekkiet og Tyskland taget imod flest ukrainske flygtninge, skriver FN.

  27.453 personer, der er blevet fordrevet fra Ukraine, havde frem til 23. maj søgt om midlertidig opholdstilladelse i Danmark i henhold til særloven.

 2. 24 min. siden

  Genialt eller usmageligt? Bitcoin-milliadær skaber kaos med pengeregn i København

  Bitcoin-milliardæren Niklas Nikolajsen kaster pengesedler til fremmødte københavnere. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  Flere hundrede mennesker stod klar i håbet om at kunne fylde lommerne med glitrende pengesedler foran Niklas Nikolajsens nye bar i Klosterstræde i hjertet af København.

  Bitcoin-milliardæren havde nemlig annonceret, at han ville få det til at regne med penge. Bogstavelig talt.

  Planen var, at han ville kaste i alt 100.000 kroner i halvtredskronesedler ud i Københavns gader.

  Og det regnede da også for en kort stund. Men omkring klokken 16.00 valgte milliardæren at stoppe reklamestuntet, fordi der var for meget tumult.

  En beslutning, som politiet forinden havde rådet ham til at tage, hvis folks sikkerhed kom i fare.

  - Marketingsmæssigt har det været en rigtig god idé, men det er ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt at kaste penge ned i en menneskemængde, udtaler Nikolajsen til B.T. og tilføjer, at han håber på at fortsætte senere.

  • Til at starte med sad milliardæren klar i sin bil efter at have kastet en masse sølvmønter ud til de fremmødte. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)
  • Bilen blev dog hurtigt omringet, og derfor rykkede han ind på sin nye bar i Rådhusstræde og kastede penge ud af vinduerne. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)
  • Han annoncerede i går at han ville kaste 2000 halvtredskronesedler ud for at promovere sin nye bar. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)
  • Ritzaus fotograf vurderer, at der var mødt cirka 200 mennesker frem. Politiet oplyser, at ingen kom alvorligt til skade ved tumulten. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 3. 24 min. siden

  Magnussen lige udenfor top 10 ved træningen i Monaco

  Kevin Magnussen under dagens træning i solrige Monaco. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

  I weekenden er der dømt ræs i smalle gader, når Formel 1-feltet rammer det legendariske grand prix i Monaco.

  Kevin Magnussen og co. kører kvalifikation lørdag og løb søndag, mens der i dag var to gange træning forud for det prestigefyldte grand prix.

  Danskeren var 11. hurtigst, da de to træninger var overstået. Undervejs kørte han femtehurtigste tid, inden den blev overgået af konkurrenterne.

  Allerede inden den afgørende kvalifikation og selve løbet tegner der sig et billede af, at spændingen blandt de hurtigste biler fortsætter i denne weekend.

  Ferrari og Red Bull ligger nummer ét og to i den samlede kamp om verdensmesterskabet. Ferrari var både hurtigst og næsthurtigst ved Charles Leclerc og Carlos Sainz, mens Red Bulls Sergio Perez og Max Verstappen blev nummer tre og fire fredag aften.

  Kvalifikationen lørdag begynder klokken 16, mens der er grand prix fra Monacos gader klokken 15 på søndag.

 4. 57 min. siden

  Klatrekonge tager etapesejr og bjergtrøjen i Giroen

  Hollandske Koen Bouwman har vundet to etaper i årets Giro. (Foto: JENNIFER LORENZINI © Ritzau Scanpix)

  Jonas Vingegaards holdkammerat Koen Bouwmann har fået sit store gennembrug i årets Giro d'Italia.

  Iklædt bjergtrøjen vandt den 28-årige hollænder fredag sin anden etapesejr i årets italienske løb.

  Samtidig sikrede han sig så mange point i konkurrencen om den blå bjergtrøje, at han er sikker på at beholde den indtil løbets afslutning på søndag.

  Jumbo-Visma-rytteren slog fire konkurrenter på målstregen efter flere stigninger på fredagens etape.

  I toppen af klassementet er alt fortsat helt åbent inden weekendens sidste to etaper. Richard Carapaz fører løbet med blot tre sekunder ned til andenpladsen, Jai Hindley fra Australien.

  Bedste dansker i Giroens samlede klassement er Mattias Skjelmose fra Team Trek-Segafredo. Han ligger nummer 46 efter fredagens etape.

 5. I dag kl. 17:43

  Victoria's Secret betaler historisk erstatning til thailandske arbejdere

  Undertøjsmærket Victoria's Secret har valgt at betale erstatning til lidt over 1.200 thailandske arbejdere, efter de blev fyret sidste år. (Foto: MOLLY DARLINGTON © Ritzau Scanpix)

  Mere end 1.200 thailandske arbejdere, som blandt andet syede BH'er for tøjmærker som Victoria's Secret, Lane Bryant og Torrid, har nu fået en klækkelig erstatning.

  Den får de, efter de blev fyret uden løn sidste år i forbindelse med corona-epidemien. Det skriver AP.

  Helt præcist drejer det sig om lidt over 57 millioner kroner, som arbejderne nu skal dele mellem sig.

  Sagen er blandt andet blevet ført af organisationen Worker Rights Consortium, der er en international organisation, som hjælper arbejdere i klemme.

  - Globale brands er nødt til at indse, at de ikke bare er passive investorer, men derimod med til at sætte standarden i forhold til arbejdsforhold, siger Scott Nova, der er direktør i Worker Rights Consortium.

  Samtidig kalder han det for den største afgørelse af sin slags i branchen.

 6. I dag kl. 16:31

  Uefa holder klubber fra Ukraine og Belarus fra hinanden

  I seneste sæson blev Dynamo Keiv ukrainske mestre. Dermed skal de spille Champions League-gruppespil efter sommerferien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det vil på ubestemt tid ikke være muligt for klubber fra Ukraine og Belarus at blive sat sammen ved lodtrækninger til turneringer i regi af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

  Det meddeler Uefa fredag. Beslutningen er taget efter et møde i forbundets eksekutivkomité.

  I kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine i slutningen af februar besluttede Uefa i marts, at ingen kampe skulle spilles i Belarus. Landet har huset nogle af de russiske soldater, der er i krig i Ukraine.

  Nu er det så besluttet, at ukrainske og belarusiske klubber ikke kan komme til at møde hinanden i kampe eller grupper, som der trækkes lod til.

  - Dagens beslutning er taget for at sikre en problemfri afvikling af Uefas turneringer, da sikkerheden for holdene, officials og andre deltagere ikke nødvendigvis kan garanteres på grund af den militære konflikt, lyder det på Uefas hjemmeside.

  Uefa har udelukket russiske klubber helt fra sine turneringer. En beslutning, som fire russiske klubber har appelleret til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

  /ritzau/

 7. I dag kl. 16:17

  115 soldater i den russiske nationalgarde fyret for at nægte at kæmpe i Ukraine

  115 soldater i den russiske nationalgarde er blevet afskediget, fordi de har nægtet at kæmpe i Ukraine.

  Det viser retsdokumenter ifølge The Guardian.

  Soldaterne har forsøgt at gå rettens vej for at få deres arbejde tilbage, men en lokal russisk domstol har afvist sagen.

  Domstolen giver som begrundelse, at soldaterne retmæssigt er blevet fyret for at "nægte at udføre en officiel opgave".

  Den britiske avis skriver, at det er et af de hidtil tydeligste tegn på modstand mod krigen i Ukraine blandt de russiske sikkerhedsstyrker.

 8. I dag kl. 15:59

  Spækhugger faret vild i Seinen

  • Her er spækhuggeren set ved byen Duclair i Normandiet. (Foto: pascal rossignol © Ritzau Scanpix)
  • Spækhuggerens knækkede rygfinne er et tegn på, at den ikke er rask, mener biologerne. (Foto: pascal rossignol © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  En spækhugger er kommet på afveje og har ved en fejl forvildet sig ind i den store franske flod Seinen.

  Det oplyser de franske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Den enorme hval er ikke ved godt helbred, og hvis den skal gøre sig forhåbninger om at overleve, så skal den tilbage ud i havet så hurtigt som muligt, lyder vurderingen fra de franske biologer.

  Den fire meter lange spækhugger har allerede svømmet en del kilometer i den store flod, som blandt andet løber igennem den franske hovedstad, Paris. Ifølge biologerne kan man se, at den har tabt sig.

  Den blev første gang set den 16. maj nær byen Honfleur i Normandiet, og nu befinder den sig ved byen Rouen i det nordvestlige Frankrig.

 9. I dag kl. 15:38

  Shanghai tager flere små skridt mod et mere åbent samfund

  Shanghai er godt i gang med at genåbne. (Foto: Hector retamal © Ritzau Scanpix)

  I den kinesiske storby Shanghai er de lige så stille ved at gøre sig klar til en hverdag uden omfattende corona-nedlukning.

  De sidste par uger har flere borgere fået lov til at forlade deres hjem, ligesom flere butikker har kunne holde åbent, og nu tager millionbyen endnu et skridt mod et mere åbent samfund, skriver Reuters.

  Fredag blev området Pudong genåbnet, og her finder man blandt andet byens største lufthavn, flere store havne og finansdistriktet. Derudover har man også valgt at genåbne 115 busruter.

  De seneste corona-tests i Shanghai viser, at mindre end 300 nu er smittet. Ingen af de smittede befinder sig i områder, som ikke er i karantæne.

 10. I dag kl. 15:02

  Omdiskuteret atlet kan være på vej tilbage i varmen

  Colin Kaepernick er blevet inviteret til at træne med Las Vegas Raiders, og NFL-ekspert Anton Bodilsen vurderer, at der er stor chance for, at spilleren igen bliver en del af NFL. (Foto: JAIME CRAWFORD © Ritzau Scanpix)

  Der har været lang vej til spilletid for amerikanske Colin Kaepernick i den bedste amerikanske football-liga NFL.

  I 2016 enten sad ned eller knælede han konskevent under den amerikanske nationalsang for at gøre oprør mod politivold og racediskrimination i USA, og det fik konsekvenser.

  For siden 2017 har ingen hold villet røre ham med en ildtang – indtil nu.

  Colin Kaepernick har ifølge det amerikanske medie ESPN's oplysninger i denne uge været til træning hos NFL-holdet Las Vegas Raiders.

  Og ifølge TV3 Sports NFL-ekspert Anton Bodilsen er tidspunktet for et comeback perfekt for NFL.

  - Jeg tror, at NFL har indset, at tiden er moden til, at man kan få ham tilbage nu. Det vil betyde noget for ligaen, hvis de kunne vaske deres hænder lidt, siger Anton Bodilsen.

 11. I dag kl. 14:44

  Tykt lag af tåge sluger Sydney

  Sydney vågnede i dag op til et tykt dække af tåge, der lå som et tæppe over hele storbyen og forstæderne.

  Tågen satte ind omkring klokken 4 i morges lokal tid og har i løbet af dagen givet problemer.

  Både fly og færger har været ramt af aflysninger, og bilister blev advaret om farlige vejforhold, fordi man i flere timer kun kunne se et par meter frem.

  I videoen kan du se skyen af tåge, som næsten slugte Sydney.

 12. I dag kl. 13:31

  Aalborg Zoo efterlyser fugl: Har du set en hammerhovedhejre?

  • Et sjældent billede af fuglen inden den fløj. Foto: Aalborg Zoo
  • Hammerhovedhejren kan blandt andet kendes ved sin flotte frisure bag på hovedet. Foto: Aalborg Zoo
  1 / 2

  Hammerhovedhejren er fløjet på tur.

  Siden torsdag har Aalborg Zoo manglet fuglen med den brunlige fjerpragt og det lange, spidse næb.

  Hammerhovedhejren er temmelig sulten efter fisk og kan muligvis spottes ved dambrug, fiskesøer og havedame, oplyser Nordjyllands Politi.

  Fuglen er ikke farlig for mennesker, men hvis du spotter den, hører Nordjyllands Politi meget gerne fra dig på telefon 114.

 13. I dag kl. 13:10

  NorthSides nye vartegn er gået i stykker

  Festivalsæsonen er så småt begyndt, og på torsdag bliver NorthSide Festvial i Aarhus afholdt for første gang efter coronapandemien.

  Og meget har ændret sig siden sidst. For eksempel har festivalen skiftet lokation og serverer kun plantebaseret mad.

  Samtidig har festivalen fået et iøjnefaldende nyt vartegn, som er designet af Bjarke Ingels Group (BIG). Kunstværket består af en kæmpe sfære med en spejlende overflade.

  Spejlkuglen har en diameter på 25 meter og skulle egentlig optræde i Eskelunden, men desværre er sfæren gået i stykker.

  - På grund af den kraftige danske blæst i dag (torsdag den 26. maj, red.) er en lynlås i dugen på The Orb bristet, skriver NorthSide på Facebook og fortsætter:

  - På grund af skaden forventer vi desværre ikke, at The Orb kan nå at blive repareret inden festivalen.

 14. I dag kl. 12:44

  Farverige cigaretpakker har været ulovlige siden 1. april, men de bliver stadig solgt

  De farverige cigaretpakker skulle for længst have været skoddet og smidt i skraldespanden. Men sådan er det ikke helt gået.

  Siden 1. april har de velkendte mærker og flotte farver på cigaretpakkerne været ulovlige. I stedet skal de være neutrale, mørkebrune og uden logo.

  Men det halter med at få farvepakkerne ned fra hylderne, viser tal fra Sikkerhedsstyrelsen.

  I 33 ud af 47 tilsyn foretaget mellem 1 april. og 19. maj har kontrollørerne fundet ulovlige cigaretpakker på hylderne.

  Ifølge speciallæge i lungesygdomme og medlem af Vidensråd for Forebyggelse Jørgen Vestbo kan det betyde, at flere begynder at ryge.

  - Der er ingen tvivl om, at enhver form for branding virker. Hvis man genkender et brand mange gange, så er det det, man kommer til at foretrække.

 15. I dag kl. 12:30

  Endnu et hollandsk skib taget for ulovligt fiskeri i dansk farvand

  Fiskeristyrelsens kontrolskib 'Vestkysten' tog i weekenden endnu en hollandsk bomtrawler i at fiske med ulovlige inderposer i trawlene, oplyser styrelsen.

  Det er ulovlige finmaskede fangstposer, som er monteret inden i det lovlige trawl.

  - Når man fisker med inderposer, fanger man også de mindste fisk i bestandene, fortæller skibsfører Jesper Bech Eiersted.

  Det er et klart brud på EU's fælles fiskeripolitik, der skal sikre et bæredygtigt fiskeri.

  - Der foregik også ulovligt udsmid af fisk. Ifølge reglerne skal den fulde fangst altid medbringes i land, så der kan afskrives de rette mængder fisk på kvoterne, siger han.

  Sagen er ikke færdigbehandlet, men vurderes som en grov overtrædelse, som vil blive anmeldt til politiet med bødekrav på op til 400.000 kroner.

 16. I dag kl. 12:15

  Politi: Intet kriminelt blev begået i sag om forsvunden 13-årig

  Intet tyder på, at der blev begået noget kriminelt i sagen om den 13-årige pige, der forsvandt fra Amager i København i slutningen af april.

  Det oplyser Københavns Politi, der har efterforsket sagen, til Ritzau.

  - Den 19-årige mand, som blev anholdt i Belgien, er efterfølgende blevet løsladt og er ikke sigtet for noget strafbart, oplyser politiet ifølge Ritzau.

  Den 13-årige pige blev fundet i god behold i Belgien i begyndelsen af maj.

  Af hensyn til hendes familie ønsker politiet ikke at gå yderligere i dybden med sagens indhold - heller ikke, hvad den 19-årige blev sigtet for, da han i første omgang blev anholdt i Belgien.

 17. I dag kl. 12:00

  Politiet i Toronto dræber en mand, der blev set med et skydevåben nær lokale skoler

  Fire skoler i nærheden blev lukket ned, efter en person blev set med et skydevåben. (Foto: Chris Helgren)

  En mand er blevet skudt og dræbt af politiet i Toronto i Canada, efter at han torsdag eftermiddag blev set gå rundt i et område nær tre skoler med et skydevåben.

  Det skriver flere internationale medier, blandt andet CNN.

  Politichef James Ramer sagde på et pressemøde efter hændelsen, at betjente skød mod manden som led i en "konfrontation" med politiet, beretter Reuters.

  Mindst fire skoler i området blev lukket ned, mens myndighederne forsøgte at fastslå truslens omfang, lyder det.

  Episoden udspillede sig bare få dage efter, at den amerikanske by Uvalde i Texas er blevet ramt af et af de værste skoleskyderier i USA i årevis.

 18. I dag kl. 11:45

  Netflix advarer om første scene i 'Stranger Things' efter skoleskyderi

  Fra i dag kan du binge den nye sæson af serien "Stranger Things". Men før du går i gang, kommer Netflix ifølge mediet Variety med en advarsel.

  Åbningsscenen i første afsnit indeholder billeder af en række døde børn, men efter masseskyderiet, hvor 19 elever og to lærer mistede livet, på en skole i Uvalde i Texas for tre dage siden, har Netflix valgt at advare amerikanske seere.

  - Vi optog denne sæson af "Stranger Things" for et år siden. Men i lyset af det tragiske skoleskyderi i Texas vil seere muligvis finde åbningsscenen i første afsnit oprørende.

  - Vi er dybt berørte over denne ufattelige vold, og vores hjerter går ud til alle familier, der sørger over en elsket, lyder det fra Netlix.

 19. I dag kl. 11:30

  For sammenlagt 242 millioner skal Københavns Hovedbanegård og Nørreport Station have ansigtsløftninger

  Københavns Hovedbanegård skal forskønnes, og det samme gælder Nørreport Station i København.

  DSB har nemlig fået grønt lys til at give stationerne en tiltrængt ansigtsløftning, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

  På Hovedbanegården skal facaden ud mod Revenlowsgade åbnes til brug for butikker og cafeer.

  Indvendigt skal stationen moderniseres i form af nye bygninger. Samtidig skal mere luft imellem bygningerne give en bedre fordeling af passagererne og samtidig øge trygheden.

  To togstationer væk skal området omkring Nørreport Station gøres mere behageligt, og så er der fokus på, at de skal være et trygt sted at opholde sig. For eksempel vil der blive fjernet både lugtgener og graffiti på stationen.

  Der er afsat 217 millioner kroner til at modernisere Københavns Hovedbanegård og Reventlowsgade, og 25 millioner kroner til forskønnelse af Nørreport Station.

  Arbejdet på Hovedbanegården begynder i 2023 og forventes at være færdigt omkring 2027. På Nørreport Station begynder arbejdet i år og forventes at være færdigt i 2025.

 20. I dag kl. 11:12

  Teaterchef på Aveny-T stopper efter mistet tillid fra bestyrelse

  Efter en række uenigheder har bestyrelsen på Aveny-T mistet tilliden til Jon Stephensen, som stopper øjeblikket. (Foto: Linda Kastrup © Ritzau Scanpix)

  Jon Stephensen stopper som teaterdirektør på Aveny-T, fordi bestyrelsen har mistet tilliden til ham.

  Det fremgår af en pressemeddelelse fra bestyrelsesformand Henning Dyremose, som Ritzau har set.

  Dyremose overtager indtil videre som konstitueret teaterchef og administrerende direktør.

  Han konstaterer, at Aveny-T de senere år har gennemgået "en fantastisk udvikling", og hvad angår det kunstneriske, har Stephensen stået for en "en stor del af arbejdet", lyder det.

  På det seneste er der dog konstateret "en række uenigheder om grundlæggende ledelsesmæssige og forretningsmæssige forhold," lyder det.

  - Bestyrelsen har derfor mistet tilliden til teaterchefen og beklageligvis har vi måtte stoppe samarbejdet, således at Jon Stephensen ophører med at repræsentere teatret med øjeblikkelig virkning, udtaler Dyremose.

  Jon Stephensen har stået i spidsen for teatret siden 2011.

  I en pressemeddelelse, som advokatfirmaet Riemann har udsendt på Jon Stephensens vegne, oplyser Stephensen, at han mener, opsigelsen reelt er begrundet i, at han som medlem af Moderaterne har skrevet en kronik sammen med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

  Henning Dyremose afviser blankt begrundelsen, men Jon Stephensen vil anlægge sag mod Aveny-T efter fyringen, yder det videre.

  Artiklen er opdateret med nye informationer klokken 12:45. Ifølge Ritzau vil den tidligere teaterdirektør lægger sag an mod Aveny-T.

 21. I dag kl. 11:00

  Studerende forlader klasseværelset i protest mod våbenvold

  Elever på Oxford High School i Michigan, hvor der var et masseskyderi i november 2021, viser sympati for ofrene ved skoleskyderiet i Uvalde i tirsdags. (Foto: MANDI WRIGHT/USA TODAY NETWORK © Ritzau Scanpix)

  Masseskyderiet, hvor 19 elever og to lærere blev dræbt på en skole i Uvalde i Texas, har sat gang i elevprotester rundt omkring i USA.

  Det skriver mediet ABC News.

  Studerende rundt i landet forlod i går klasseværelserne for at vise støtte til ofrene i Uvalde, men også modstand mod våbenvold.

  Det var blandt andet studerende fra Oxford High School i Michigan og Saugus High School i Californien, som deltog i protesten. Begge skoler har selv været udsat for skoleskyderi.

  Også studerende fra skolen Paul. D. Schreiber Senior High School i New York, deltog i protesten. Eleven, som har arrangeret protesten på skolen, fortæller, at mindst 600 deltog.

 22. I dag kl. 10:46

  Endnu en vandrerute på vej for at lokke turister til

  Der bliver kamp om de danske og udenlandske turister, der kan lide at snøre vandreskoene og gå en tur i naturen.

  For udover en ny vandrerute på Djursland, er der nemlig også en på vej til Sydsjælland.

  Det siger Direktør i Destination Sydkyst Danmark, Martin Bender, til DR Sjælland.

  - Vi vil gerne tage den her konkurrence op, om dem der vandrer. Det er en ny tur, der starter med solopgang i Faxe Ladeplads, og så går du 60 til 80 kilometer i eget tempo til solnedgang Karrebæksminde i Næstved.

  Ruten forventes at ligge klar inden for et år.

 23. I dag kl. 10:30

  Italiensk premierminister efter telefonsamtale med Putin: 'Intet glimt af håb for fred'

  Italiens premierminister Mario Draghi øjner ikke nogen snarlig fred i Ukraine.

  Sådan lyder det ifølge den italienske avis Il Tempo fra premierministeren efter en samtale med Ruslands præsident Vladimir Putin i går.

  - Jeg så intet glimt af håb for fred i min snak med præsident Putin, siger Draghi ifølge den italienske avis.

  Det er ikke første gang, at den italienske premierminister ringer til den russiske præsident - også i marts greb Mario Draghi knoglen og kontaktede Putin for at tale om fred, men ifølge Draghi blev han afvist med beskeden om, at det "ikke var det rette tidspunkt".

  Og her to måneder efter er tonerne altså ikke meget anderledes.

 24. I dag kl. 10:13

  Tidligere ansat hos politiet tiltalt for hacking og krænkelser

  En nu tidligere ansat i politiet er blevet tiltalt for at hacke og for forsøg på at hacke 140 medarbejderes mobiltelefoner.

  I flere tilfælde fik han adgang til blufærdighedskrænkende materiale, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

  Der er rejst tiltale for i alt 12 forhold, som både er begået mod tidligere kolleger, venner og bekendte og mod tilfældige privatpersoner, som han købte brugte harddiske af, fra hvilke han gendannede og tilegnede sig privat og blufærdighedskrænkende indhold.

  Han er også tiltalt for at have misbrugt sin stilling til blandt andet at have skaffet sig adgang til efterforskningsmateriale, begå blufærdighedskrænkelse og besidde børnepornografiske billeder.

  Ulovlighederne skete i en længere periode frem til manden blev anholdt den 29. marts 2021.

  Den tidligere ansatte er også tiltalt for gennem et nøglehul til et omklædningsrum på politigården at have optaget billeder af en kvindelig medarbejder, mens hun klædte om.

 25. I dag kl. 09:54

  Efter 19 år har populært talkshow sendt sit sidste program

  I 19 år har talkshow-vært Ellen DeGeneres med et bredt smil og stort humør budt mere eller mindre celebre gæster velkommen i de bløde stole.

  Men det er slut nu.

  I går aftes lokal tid kørte det sidste afsnit af det populære talkshow over skærmen.

  Ifølge CNN takkede DeGeneres sine medarbejdere og producenter, såvel som sit loyale publikum for at se med.

  - Hvis jeg har gjort noget i de sidste 19 år, håber jeg, at jeg har inspireret dig til at være dig selv, dit sande, autentiske jeg, sagde Ellen DeGeneres.

  Sidste år røg Ellen DeGeneres ud i et stormvejr, da medier beskrev et nærmest giftigt arbejdsmiljø omkring showet.

  En intern undersøgelse resulterede efterfølgende i, at tre topproducere forlod talkshowet, efter at anklager mod dem om mobning, racisme og sexchikane blev gransket.

 26. I dag kl. 09:38

  Texas' guvernør dropper våbenkongres efter skoleskyderi

  Texas' guvernør Greg Abbott dropper Det Nationale Riffelforbunds (NRA) kongres, der begynder i dag og varer til søndag.

  I stedet tager han tilbage til Uvalde, Texas, som tirsdag blev ramt af et af de værste skoleskyderier i USA i årevis, når man ser på antallet af dræbte.

  Det oplyser guvernørens kontor til det amerikanske medie NBC News.

  Abbott skulle efter planen have talt ved våbenkongressen, men han vil i stedet optage en video i Uvalde, der skal vises ved kongressen.

  I Uvalde vil guvernøren holde et pressemøde, efter at han har mødtes med lokale myndigheder og byens indbyggere.

  Den republikanske guvernør er en stærk tilhænger af retten til at bære våben og har efter skoleskyderiet afvist, at det kunne være undgået med strammere våbenkontrol.

 27. I dag kl. 09:19

  Ministerium vil sælge bolig i New York, der koster 375.000 kroner om måneden

  Lejligheden på 5th Avenue på Manhatten ligger et stenkast fra Central Park og har huset den danske FN-mission i New York.

  Siden 1968 har den været ejet af Udenrigsministeriet, men nu skal boligen sammen med "et mindre antal" chefboliger sælges.

  Det fremgår af et aktstykke fra Udenrigsministeriet til Folketingets Finansudvalg, der er fremsat 19. maj, skriver Ritzau.

  Lejligheden er på 353 kvadratmeter og udgør en årlig udgift for staten på omkring 4,5 millioner. Det svarer til 375.000 kroner om måneden.

  Som erstatning for boligen forventer ministeriet at kunne finde en anden lejet chefbolig med et huslejeniveau på mellem 2,2 og 3,3 millioner kroner årligt.

  Mindsteprisen, som chefboligen skal sælges for, er fortrolig. Det er af hensyn til "statens forhandlingsposition", skriver Ritzau.

 28. I dag kl. 09:03

  Gerningsmanden bag skoleskyderiet i Texas gik uhindret ind på skolen

  Den 18-årige Salvador Ramos, der står bag skoleskyderiet i Uvalde i Texas, blev hverken mødt af vagter eller en låst dør, da han gik ind og skød på skolen for 72 timer siden.

  Det oplyser Victor Escalon, talsperson for Texas' afdeling for offentlig sikkerhed, torsdag, ifølge BBC.

  Tidligere meldinger om, at gerningsmanden skød en vagt, var forkerte, oplyser Escalon til mediet.

  Og der var heller ikke - som det ellers tidligere blev oplyst - nogen politibetjent for skoledistriktet på skolen, da Salvador Ramos ankom, lyder det.

  Det er i strid med tidligere meldinger fra politiet, som møder større og større kritik for sin indsats under episoden.

 29. I dag kl. 08:37

  Skuespillerinde Laverne Cox bliver første transkønnede Barbiedukke

  Den amerikanske transkønnede skuespillerinde Laverne Cox er blevet lavet til en Barbiedukke. (Foto: Charles Sykes © 2022 Invision)

  Aqua synger 'I'm a Barbie Girl' i deres 90'er hit, og det kan skuespillerinde Laverne Cox også skriver under på.

  "Orange is the New Black"-skuespillerinden er som den første transkønnede blevet en Barbiedukke.

  - Jeg håber, at børn af med forskellige kønsidentiteter kan se på denne Barbie og drømme, udtaler skuespillerinden ifølge BBC.

  Barbiedukken af Laverne Cox er en del af Barbies "Tribute Collection", som blev lanceret sidste år. Der er blandt andet også lavet en dukke af den britiske dronning Elizabeth i forbindelse med hendes platinjubilæum.

  Mattel, firmaet bag Barbie, har de seneste år lanceret en række dukker, der afviger fra deres traditionelle dukker - for eksempel kan de varierer i højden, og så har Mattel tilføjet dukker af kvindelige forbilleder som for eksempel borgerrettighedsaktivisten Rosa Parks.

 30. I dag kl. 08:18

  ABBA vender tilbage til scenen - men som digitale avatars

  De fire bandmedlemmer til forpremiere på "Voyage" i London. (Foto: TOLGA AKMEN © Ritzau Scanpix)

  Selvom det er mere end 40 år siden, at "Dancing Queen" og "Mamma Mia!" kom frem, så kan de fleste af os stadig synge med på sangene, som den svenske gruppe ABBA står bag.

  I dag vender gruppen tilbage til scenen i London, men alt er ikke som det plejer. De fire bandmedlemmer optræder nemlig som avatars - digitale versioner af sig selv fra deres storhedstid i 70'erne.

  Det skriver Reuters.

  Akkompagneret at et liveband fremfører ABBA-avatarerne omkring 20 sange i løbet af det 90 minutter lange show, som kaldes "Voyage", og som efter planen kommer til at løbe til december 2022.

  Det er omkring 40 år siden, at bandet sidst optrådte sammen.

 31. I dag kl. 08:05

  Det omdebatterede tv-program 'Ellen Imellem' er god reklame for videnskaben, mener professor

  Et hashtag har fået sit eget liv på Twitter den seneste uges tid #videnerfandemeikkeetsynspunkt.

  Astrofysiker Anja C. Andersen benyttede for første gang det lange hashtag efter sin medvirken i den omdebatterede programserie "Ellen Imellem".

  I de i alt seks programmer agerer journalist Ellen Kirstine Jensen bugtalerdukke og stiller spørgsmål, formuleret af for eksempel en konspirationsteoretiker.

  Professor MSO i eksperimentel offentlig forvaltning på Københavns Universitet, Asmus Leth Olesen, mener dog, at programmet er en god reklame for videnskaben.

  - Anja C. Andersen gjorde det fantastisk. Hun repræsenterede videnskaben på gode måder. Jeg tror, de fleste, der har set programmet, har tænkt, at hun var lidt mere overbevisende end modstanderen, siger han i P1 Morgen og tilføjer:

  - De fleste er gået fra det program og tænkt, at den videnskabelige metode kan noget, og man kan meget nøgternt tilbagevise mennesker med synspunkter, der er svære at forsvare og forstå.

 32. I dag kl. 07:24

  Stemmer du på onsdag? Valgdeltagelse svinger meget fra kommune til kommune

  Svaret er simpelt - et "ja" eller et "nej".

  Spørgsmålet er derimod mere kompliceret, for på onsdag skal vi tage stilling til, om forsvarsforbeholdet skal afskaffes eller ej.

  Og det er ikke i alle kommuner, borgere valgfarter til urerne, viser erfaringerne fra de seneste mange afstemninger og valg.

  Ser vi for eksempel på valgdeltagelsen ved seneste valg til Europa-Parlamentet i 2019 var der hele 23,6 procentpoints forskel på top og bund.

  I Allerød Kommune stemte 78,5 procent af vælgerne, mens det kun var lidt over halvdelen af vælgerne, 54,9 procent, der mødte op og stemte i Lolland Kommune.

 33. I dag kl. 07:03

  Zelenskyj: Stop med at lege med Rusland

  Præsident Volodymyr Zelenskyj opfordrer vesten til "at stoppe med at lege" med Rusland, og i stedet indføre skrappere sanktioner.

  Det er ifølge præsidenten dét, der skal til, hvis krigen skal afsluttes.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Zelenskyjs kritik af Vesten er taget til de seneste dage, da præsidenten mener, at EU bevæger sig langsomt mod en mulig russisk olieembargo.

  - De katastrofale begivenheder, der udspiller sig kan stoppes, hvis verden behandlede situationen i Ukraine på samme måde, som hvis de selv stod i samme situation. Hvis magthaverne ikke legede med Rusland, men virkelig pressede på for at afslutte krigen, lyder det fra præsidenten.

 34. I dag kl. 06:45

  Aktivister protesterer over våbenkongres: 'Du har blod på hænderne'

  "Du har blod på hænderne"og "Du er ejet af NRA" er blot nogle af protesterne, aktivister har skrevet med rød tusch på meterhøje skilte, der blandt andet forestiller republikanske politikere.

  Trods skoleskyderiet i byen Uvalde, der fandt sted for 72 timer siden, afholder den amerikanske våbenlobby, Det Nationale Riffelforbunds (NRA), fortsat sin årlige konference i Houston.

  Og det har skabt røre, fortæller DR's USA- korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.

  - Der er annonceret en række demonstrationer i Houston lige uden for NRA's konference.

  - NRA har ikke selv italesat tragedien, men hvis man ser på tidligere udtalelser i forbindelse med skoleskyderier har det været meldinger som "Det kræver en god mand med et våben at stoppe en ond mand med et våben", fortæller Lillian Gjerulf Kretz.

  Ved dagens konference vil det ikke være tilladt at bære våben, da tidligere præsident Donald Trump går på talerstolen.

 35. I dag kl. 06:30

  Fredagsvejret bliver en blanding af sol, byger, blæst og torden

  Der venter en alsidig dag forude på vejrfronten.

  Dagen starter med sol de fleste steder, men allerede i morgentimerne trækker de første større byger ind over Vestjylland.

  I løbet af dagen kommer der flere byger, og skyerne begynder at blokere for solen.

  Efter middag venter der flere kraftige byger, de kan komme med både torden og hagl. Samtidig vil der være en jævn til hård vind fra vest og nordvest, der tiltager i løbet dagen. Det kan give kraftige vindstød af stormende kuling langs kysterne.

  Temperaturen ligger igen i dag på mellem 10 og 14 grader.

 36. I dag kl. 06:01

  Joe Biden rejser til Texas for at sørge efter skoleskyderi

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, rejser søndag til byen Uvalde i delstaten Texas sammen med sin hustru, Jill.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Præsidentparret vil på turen "sørge med det samfund, der tirsdag mistede 21 liv i et forfærdeligt skoleskyderi", oplyser Det Hvide Hus i en pressemeddelelse.

  Udmeldingen har været ventet i kølvandet på tirsdagens tragedie, hvor 19 børn og to lærere mistede livet, da den 18-årige gerningsmand, Salvador Ramos, gik ind på en skole i byen og åbnede ild.

 37. I dag kl. 05:35

  Firma bag riffel brugt ved skoleskyderi dropper amerikansk våbenkongres

  Når amerikanske våbenentusiaster i weekenden samles i Houston i Texas til Det Nationale Riffelforbunds (NRA) årlige kongres, kommer producenten bag skydevåbnet, der tirsdag blev brugt ved et skoleskyderi i Uvalde, ikke til at være til stede.

  Det oplyser producenten, Daniel Defense, ifølge flere internationale medier, herunder Reuters.

  - Vi mener ikke, at denne uge er et passende tidspunkt til at promovere vores produkter til NRA-mødet, lyder det ifølge Reuters i en email fra Steve Reed, firmaets underdirektør for marketing.

  Meldingen kommer, efter en 18-årig mand tidligere på ugen skød og dræbte 19 elever og to lærere på en skole i byen Uvalde i Texas, inden han selv blev skudt af politiet.

 38. I går kl. 23:40

  Rusland og Kina nedlægger veto mod flere sanktioner mod Nordkorea - for første gang siden 2006

  Torsdag valgte både Rusland og Kina at stemme imod strammere FN-sanktioner mod Nordkorea. Et forslag, der var sat op af USA, efter Nordkorea havde udført en række nye affyringer af ballistiske missiler. Det skriver Reuters.

  Det er ifølge Reuters første gang siden 2006, at FN's Sikkerhedsråd offentligt er uenige om sanktioner mod det nordkoreanske styre.

  Der er 15 nationer i FN's Sikkerhedsråd, og det altså kun 13 af dem, som stemte for. Der er fem permanente medlemmer i sikkerhedsrådet - Rusland, Kina, Storbritannien, Frankrig og USA - og de har ret til at nedlægge veto mod forslag.

  Forslaget ville have forbudt eksport af tobak og olie til Nordkorea.

  De seneste 16 år har FN's Sikkerhedsråd altid enstemmigt indført hårdere og hårdere sanktioner mod Nordkorea.

  Den seneste stramning af sanktionerne skete i 2017.

 39. I går kl. 23:01

  3.000 ton Kinder-chokolade er kaldt tilbage i salmonellasag

  Mere end 3.000 ton Kinder-produkter, herunder Kinderæg, er blevet tilbagekaldt på grund af risiko for salmonella i produkterne. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Det er nok ikke lige den slags "overraskelse", man håber på, når man sætter tænderne i et kinderæg.

  For mere end 3.000 ton kinder-chokolade til en værdi af mange millioner er kaldt tilbage grundet salmonellafund. Det siger Nicolas Neykov, direktør for den franske del af selskabet bag Kinder, i et interview med den franske avis Le Parisien. Det skriver AFP.

  I Danmark har sundhedsmyndighederne registreret tre tilfælde, hvor en person er blevet smittet med salmonella efter indtag af Kinder-chokolade.

  Der er tale om én voksen og to børn under 18 år.

  Salmonellaen stammer fra en fabrik i Belgien, der fremstiller Kinder-chokolade. Det har fabrikken imidlertid ikke gjort på det seneste efter fundet.

 40. I går kl. 22:45

  Pokalfinalen i fodbold skabte uroligheder

  Torsdagens pokalfinale bød ikke kun på fodboldfest og glade guldvindere fra Herning.

  Københavns Vestegns Politi havde deres at se til i forbindelse med kampen mellem FC Midtjylland og OB, der blev spillet på Brøndby Stadion. Før kampen modtog politiet tre politianmeldelser om hærværk på busser og frastjålne trøjer, hvortil politiet søger vidner.

  Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

  Her oplyses det desuden, at en ung mand og en kvinde blev anholdt for vold mod en stadionkontrollør, men at de forventes at blive løsladt efter afhøring i løbet af torsdag aften.

  Derudover anmeldte en taxachauffør hærværk mod sin bil, mens to mænd blev sigtet for at besidde en mindre mængde narkotika.

  Til trods for ovenstående oplyser politiet, at stemningen før, under og efter pokalfinalen 'hovedsageligt var god'.

 41. I går kl. 22:30

  203 ukrainske flygtninge har fået job i Danmark

  Efter krigens start i Ukraine er der 203 ukrainske flygtninge, som er kommet i arbejde i Danmark. Det er de kommet, efter de har fået opholdstilladse i landet via særloven. Det skriver Berlingske.

  Avisen bruger tal fra en ny rapport fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

  Udover de 203 er der også cirka 4800 ukrainske flygtninge, som er tilmeldt som ledige på Jobnet.

  Ifølge Berlingske er tallene behæftet med en vis usikkerhed, da ukrainere, som fik et job, imens de ventede på at få deres opholdstilladelse, ikke er talt med i den foreløbige opgørelse.

  Hos Dansk Industri håber man på, at der snart er flere ukrainske flygtninge, som kan komme i arbejde.

  - Det er nogle meget små tal for beskæftigelse, når man ser på, hvor mange der er tilmeldt som ledige, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri, til Berlingske.

  Indtil videre har 27.365 ukrainere søgt om opholdstilladelse efter særloven, hvoraf 18.720 har fået opholdstilladelse. Det viser tal fra Udlændingestyrelsen.

 42. I går kl. 22:23

  Den sidste 'heks' er blevet benådet

  Efter mere end 300 år blev den sidste "heks", som ikke var det, endelig benådet. (Foto: Mike Blake © Scanpix Denmark)

  329 år er lang tid at vente. Men i dag skete det så faktisk endelig for Elizabeth Johnson Jr.

  For langt om længe har hun fået sin benådning af myndighederne i den amerikanske delstat Massachusetts. Det skriver CBS.

  Den fik hun, efter hun som offer for de berygtede hekseprocesser i Salem blev anklaget for at være en heks i 1693 og dømt til døden.

  Elizabeth Johnson Jr. blev godt nok aldrig slået ihjel, men hun blev heller aldrig renset for beskyldningerne mod hende, som andre kvinder i hendes situation ellers er blevet det gennem tiden. Indtil i dag.

  - Vi vil aldrig kunne ændre, hvad der skete for ofre som Elizabeth, men for en god ordens skyld kan vi i det mindste rense hendes navn, siger senator Diana DiZoglio, der har været en del af beslutningsprocessen.

 43. I går kl. 21:51

  Tre fængslet for drab efter fund af nedgravet lig

  To mænd på 32 og 39 år blev sammen med en 35-årig kvinde anholdt, efter politiet torsdag fandt et nedgravet lig i Vonsild ved Kolding.

  Efter et flere timers langt grundlovsforhør bag lukkede døre ved Retten i Kolding er de nu alle tre varetægtsfængslet i fire uger, oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi til Ekstra Bladet.

  Den afdøde er endnu ikke identificeret med sikkerhed. Men politiet mener, at der er tale om den 43-årige Michael Ejner Sengenbjerg Bodilsen, som har været savnet i nogle uger.

  Ifølge Politiet kendte Michael Bodilsen og de tre fængslede nemlig hinanden på forhånd.

  Michael Bodilsen blev meldt savnet den 7. maj, men inden dørene til grundlovsforhøret blev lukket, kom det frem, at drabet efter politiets opfattelse først er sket i denne uge.

  De nægter sig alle tre skyldige. Om de i øvrigt har afgivet forklaring i grundlovsforhøret, og hvad de i givet fald har forklaret, vil også foreløbig være ukendt for offentligheden.

 44. I går kl. 21:43

  Andy Fletcher, medstifter af Depeche Mode, er død

  Afdøde Andrew Fletcher står til højre på billedet sammen med bandmedlemmerne Martin Gore til venstre og Dave Gahan i midten. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix Denmark)

  Musiker og medstifter af det engelske band Depeche Mode Andy 'Fletch' Fletchter er gået bort i en alder af 60 år. Det oplyser bandet selv på Twitter.

  - Vi er chokerede og fyldt med overvældende sorg over vores kære ven, familiemedlem og gruppemedlem Andy "Fletch" Fletchers alt for tidlige død, skriver bandet.

  Depeche Mode blev dannet i 1980 og er blandt andet kendt for store hits som 'Enjoy the Silence' og 'Personal Jesus'.

  - Fletch havde et ægte hjerte af guld og var der altid, når man havde brug for støtte, en livlig samtale, et godt grin eller en kold øl.

  Dødsårsagen fremgår ikke.

 45. I går kl. 21:30

  Rusland blokerer adgang til Politiken efter krigsartikler på russisk

  Rusland har valgt at blokere for adgangen til Politiken. Det gælder også for adgangen til det finske medie Helsingin Sanomat.

  Det skriver Politiken med henvisning til det finske medie Yle Uutiset. Mediet har fundet oplysningen på det russiske medietilsyn Roskomnadzors hjemmeside.

  Blokeringen er ifølge Politiken sket på baggrund af, at begge medier udgiver artikler om krigen i Ukraine på russisk.

  - Vi har valgt at oversætte artikler til russisk for at være med til at sikre, at der er en åben og kritisk dialog i en tid med krig i Europa. Det fortsætter vi naturligvis med, selvom vores hjemmeside er blevet blokeret, siger chefredaktør Christian Jensen til sin avis.

 46. I går kl. 21:10

  Japan åbner grænserne for turister

  Allerede i denne uge eksperimenterer Fumio Kishidas Japan med turister i landet. Det drejer sig dog kun om 50 udvalgte turister fra fire forskellige lande. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Så kan du godt begynde at øve dig på at sige "konnichiwa" og "konbanwa" (god eftermiddag og godaften på japansk, red.) igen.

  Fra den 10. juni åbner Japan nemlig igen landets grænser for turister. Det sker efter mere end to års nedlukning på grund af covid-19.

  Der er dog et men.

  For Japan tager ikke imod alle turister med åbne arme, forklarer landets premierminister, Fumio Kishida, ifølge AP.

  - Vi vil give adgang til folk, som er på planlagte ture med tidsplaner og faste guides, siger han.

  Turister fra lande med få tilfælde af corona, heriblandt Danmark, og som har fået tre vaccinestik, behøver hverken at gå i karantæne ved ankomst eller at lade sig teste yderligere i landet.

 47. I går kl. 20:58

  Al Jazeera-journalist blev dræbt på Vestbredden: Undersøgelse viser, at israelske soldater skød efter pressen

  Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh blev for godt to uger siden skudt og dræbt, mens hun dækkede konflikten mellem Israel og palæstinenserne på Vestbredden.

  Nu viser en dybdegående undersøgelse fra det amerikanske medie CNN, at israelske soldater skød mod journalisterne. Undersøgelsen er bygget på øjenvidneberetninger, videoer fra gerningsstedet samt teknisk efterforskning.

  Og konklusionen er entydig.

  CNN har blandt andet brugt forskellige videoer fra episoden til at måle distancen fra Shireen Abu Akleh til de israelske soldater og lagt det sammen med, hvor lang tid der går fra skuddene lyder til, de rammer et mål. Og her viser undersøgelsen, at der er en klar sammenhæng.

  Jamal Huwail, der er professor på det arabiske-amerikanske universitet i Jenin, hjalp med at bære Shireen Abu Aklehs lig væk, og han kunne høre skuddene kom fra de israelske militære køretøjer.

  - De skød direkte mod journalisterne, siger han til CNN.

  Flere vidner siger også, at der slet ikke var palæstinensisk militær i nærheden.

  Den palæstinensiske rigsadvokat, Akram Al Khateeb, fortalte i dag på et pressemøde, at deres undersøgelse også viser, at de israelske soldater skød Shireen Abu Akleh med fuldt overlæg.

  De israelske myndigheder har indtil videre sagt, at Al Jazeera-journalisten blev skudt i ildkamp mellem israelske og palæstinensiske styrker, men de vil ikke konkludere, om det var af den ene eller anden part.

 48. I går kl. 20:00

  Britisk medie kårer Thomas Frank som sæsonens træner i Premier League

  Thomas Frank var også nomineret som sæsonens træner af den engelske liga. Her vandt Liverpool-træner, Jürgen Klopp, dog prisen. (Foto: David Klein © Ritzau Scanpix)

  Oprykkerklubben Brentford endte 11 point fra nedrykningsstregen i den netop overståede Premier League-sæson.

  Det har nu kastet hæder af sig, da manden ved roret, danske Thomas Frank, er blevet kåret som sæsonens træner af det britiske medie The Athletic.

  - Tak til The Athletics skribenter for at vælge mig som sæsonens træner, tusind tak, siger Thomas Frank i en video på mediets Twitter-profil.

  Brentford er blevet kendt som danskerklubben i det engelske, hvor flere danske landsholdsspillere blandt andre Christian Eriksen og Christian Nørgaard er en del af London-klubbens trup.

  Christian Eriksen har kontraktudløb efter denne sæson. Hvorvidt han fortsætter under Thomas Franks' vinger er uvist.

 49. I går kl. 19:44

  Goodfellas-stjernen Ray Liotta er død

  Ray Liotta er mest kendt fra sin sin rolle som gangsteren Henry Hill i 'Goodfellas.' (Foto: ANGELA WEISS © Ritzau Scanpix)

  "Business bad? Fuck you, pay me", er et af de mange udødelige citater fra Martin Scorsese-filmen 'Goodfellas' fra 1992.

  Det blev i filmen sagt af den amerikanske skuespiller Ray Liotta, der spillede rollen som den virkelige mafiagangster Henry Hill.

  Torsdag bekræftede hans publicist, Jennifer Allen til CNN, at Ray Liotta er død i en alder af 67 år.

  - Ray arbejdede på sit projekt 'Dangerous Waters' i den Den Dominikanske Republik, da han gik bort. Det skete, mens han sov, forklarer hun.

  Liotta begyndte sin karriere i 1978, da han spillede med i sæbeoperaen 'Another World'. Han forlod serien efter tre år og flyttede til Los Angeles for at forfølge og udleve drømmen som Hollywood-stjerne.

 50. I går kl. 19:32

  Ukraine undersøger op mod 14.000 mulige krigsforbrydelser

  Det vælter ind med sager på Iryna Venediktovas bord.

  Hun er chefanklager for Ukraine og er på nuværende tidspunkt på besøg i London for at møde sin britiske pendant, Suella Braverman.

  Her diskuterer de, hvad England og resten af Vesten kan gøre for at fremskynde den ukrainske sagsbehandlingsproces i forbindelse med krigsforbrydelser.

  - I dag har vi tæt på 14.000 sager om krigsforbrydelser, og hver dag kommer der flere og flere, forklarer Iryna Venediktova til BBC.

  Den ukrainske regering er da også allerede begyndt at retsforfølge russiske soldater for krigsforbrydelser.

Mere fra dr.dk