Oversvømmelse stopper metroen mellem Nørreport og Christianshavn

Der er kommet regnvand ind i en metroskakt, som nu skal pumpes væk, før metroen kan køre igen.

Indsatsleder Claus Hjorth Christoffersen fortæller om Hovedstadens Beredskabs arbejde i metroen.

Der kører ingen metro mellem Nørreport Station og Christianshavns Station i København.

Det skriver Metroselskabet på sin hjemmeside.

- Ingen togdrift mellem Nørreport-Christianshavn. Det skyldes oversvømmelse. Rejsegarantien kan benyttes på denne strækning, står der.

Oversvømmelsen skyldes, at der er kommet vand ind i metrotunnelen ved Kgs. Nytorv. Der er ikke vand på selve metrostationen.

Metro Service, som står for driften af Københavns metro, oplyser til DR Nyheder, at der er indsat metrobusser til passagererne på den berørte strækning.

Busser indsat

Det er linjerne M1 og M2, som ikke kører på den ovennævnte strækning. Metroen kører dog på de stationer, som ikke ligger mellem Nørreport og Christianshavn.

Og Cityringen er ikke påvirket af oversvømmelsen.

Både beredskabet i København og Metro Services egne teknikere er ankommet til oversvømmelsesstedet ved en metroskakt i det indre København, hvor vandet nu skal pumpes ud.

Det er uvist, hvor længe arbejdet tager, og dermed hvornår metrodriften kan genoptages.

- Vi ved ikke, hvor vandet kommer fra, så det er vi ved at finde ud af, siger Jette Clausen, der er kommunikationschef hos Metro Service.

Det er ifølge selskabet de voldsomme mængder regn i nat og her til morgen, som har forårsaget oversvømmelserne.

- Det er usædvanligt, at det sker. Jeg har i hvert fald ikke hørt om det før, siger Jette Clausen.

'Et par hundredetusinde liter vand skal pumpes op'

Ifølge Hovedstadens beredskab er det ikke en nem opgave at få vandet op fra metroskakten, fordi det ligger 40 meter nede.

Derfor er man nu ved at lave et pumpesystem, som kan løfte vandet op. Dertil kommer, at beredskabet skal finde et sted i København, hvor de kan hælde de mange, mange liter vand ud på forsvarlig vis.

- Der er et par hundredetusinde liter dernede, før vi kan køre tog igen. Problemet er, at det ligger 40 meter nede, og vi skal finde et sted af gøre af det. Vi kan ikke bare hælde vandet i havnen, fordi det kan være olieholdigt, og vi er ikke interesseret i olieforurening oveni, siger indsatsleder Claus Hjorth Christoffersen til DR Nyheder.