Seneste Nyt

Palæstina: Tre palæstinensere dræbt på Vestbredden

Israelske styrker har ifølge Palæstinas sundhedsministerium dræbt tre palæstinensere under en razzia på Vestbredden. Det skriver Reuters.

Ifølge det israelske militær blev der foretaget en anholdelse, da dets styrker blev beskudt og svarede igen med skud.

De tre palæstinensere blev dræbt af skud ved byen Jenin, der af Reuters omtales som et brændpunkt for konflikten ved Vestbredden de seneste måneder.

Den palæstinensiske gruppe Islamisk Jihad siger i dag, at deres krigere er i voldsomme sammenstød med israelske styrker i Jenin.

Ifølge AFP har vold i området i år kostet mindst 150 palæstinensere livet, mens 26 israelere er døde, skriver Ritzau.

Opdateret klokken 08.17 med udtalelse fra Israels militær.

Nyheder

 1. Zelenskyj om Europa-rundtur: For hvert besøger udvides Ukraines forsvarskapacitet

  Zelenskyj mødtes her til aften med den franske præsident Emmanuel Macron i Paris. (Foto: © Christophe Petit Tesson, Ritzau Scanpix)

  Den ukrainske præsident Zelenskyj er i disse dage på det, man vel efterhånden snart kan kalde en rundtur i Europa.

  Til aften er han i Frankrig, og på Twitter skriver præsidenten:

  - Med hvert besøg bliver Ukraines defensive og offensive kapacitet udvidet. Båndene med Europa bliver stærkere, og presset på Rusland vokser, skriver Zelenskyj.

  Tidligere i dag var han i Tyskland, og tidligere på ugen besøgte han Italien.

 2. Førende rytter i Giro d’Italia udgår med corona

  Remco Evenepoel kom tilbage i lyserødt i det italienske etapeløb efter sejr på enkeltstarten, men udgår nu fra løbet. (Foto: © LUCA ZENNARO, Ritzau Scanpix)

  Den belgiske cykelrytter Remco Evenepoel (Quick-Step) kørte sig søndag i den lyserøde førertrøje i Giro d’Italia, men må trække sig fra etapeløbet efter en positiv coronatest.

  Det oplyser hans hold, Quick-Step, og han selv på Twitter.

  - Det er med tungt hjerte, at jeg må meddele, at jeg forlader Giro d'Italia på grund af covid-19 som følge af en rutinetest, der desværre viste sig at være positiv, skriver Evenepoel.

  Quick-Step-rytteren vandt ellers søndagens 9. etape, der var en enkeltstart over 35 kilometer.

  - Jeg er stadig meget stolt af at forlade løbet med to etapesejre og fire lyserøde førertrøjer, skriver Evenepoel videre i opslaget.

  Geraint Thomas (INEOS), der var 45 sekunder efter Evenepoel i klassementet, fører nu løbet og skal derfor køre i den lyserøde førertrøje, når feltet tirsdag ruller ud til 10. etape. Han er to sekunder foran Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

  (© @Soudal Quick-Step Pro Cycling Team på Twitter.)
 3. FC Barcelona bliver spanske mestre i suveræn stil

  Efter 40 minutter scorede Robert Lewandowski (nr. 9) til 3-0 og lukkede reelt kampen mod Espanyol. (Foto: © lluis Gene, Ritzau Scanpix)

  Det krævede en livlig fantasi at forestille sig det spanske ligatrofæ lande andre steder end hos fodboldklubben FC Barcelona, men matematikken skulle først lige helt på plads.

  Og det kom den endeligt søndag aften, da catalanerne vandt 4-2 på udebane over Espanyol med danske Martin Braithwaite i startopstillingen.

  Dermed sikrede storklubben det 27. mesterskab i historien med et aktuelt forspring på hele 14 point ned til ærkerivalerne Real Madrid på andenpladsen.

  Da et velspillende Barcelona-mandskab først åbnede for sluserne, var Espanyol chanceløse. 11 minutter inde i opgøret var ligatopscorer Robert Lewandowski i målhumør, nettede til 1-0, inden teenageren Alejandro Balde doblede til 2-0 efter 20 minutter.

  Det gjorde ondt og blev kun værre for Braithwaite og holdkammeraterne, der så Lewandowski score igen til 3-0 kort inden pausen.

  I anden halvleg fortsatte FC Barcelona dominansen og kom også på 4-0, inden Espanyol kæmpede sig flot tilbage og ad to omgange pyntede til slutresultatet 4-2.

  Der resterer fortsat fire runder af den spanske fodboldliga. I næste runde kan FC Barcelona fejre titlen på hjemmebane, når de møder Real Sociedad.

 4. DR-journalist hos oppositionspartiet i Tyrkiet: 'Der er en nervøsitet for, at det måske alligevel ikke lykkes'

  Det er fortsat for tidligt at spå om det endelige valgresultat for præsidentvalget i Tyrkiet.

  Nyhedsbureauerne melder om forskellige tal, og der er i de tyrkiske medier også stor uenighed om, hvilke tal man skal stole på.

  Alligevel er nervøsiteten så småt begyndt at sprede sig i lejren for oppositionspolitkeren Kemal Kilicdaroglu. Det fortæller DR-journalist Steen Nørskov, der befinder sig netop der.

  - Der er en nervøsitet for, at det måske alligevel ikke lykkes, men borgmesteren i Istanbul og Ankara, der begge tilhører samme parti som Kilicdaroglu, siger, at der stadig er gode chancer.

  - Der mangler stadig at blive talt 25 millioner stemmer op, og det klynger de sig til, siger Steen Nørskov fra Ankara.

 5. Syv færdselsuheld på Fyn i dag - politiet kommer med opsang

  Alene i dag har der været syv færdselsuheld på Fynske Motorvej. Det skriver Fyns Politi på Twitter.

  - Heldigvis uden alvorlig personskade.

  I samme ombæring beder politiet borgerne om at have styr på reglerne og køre hensynsfuldt:

  - Måske man lige skal justere afstandsmåleren og genopfriske færdselsloven - blandt andet paragraf 3 om hensynsfuld kørsel, lyder det i opslaget fra vagtschefen.

  Pragraffen, som politiet henviser til, handler om, at trafikanter skal være opmærksomme i trafikken:

  - Trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre, og således at færdslen ikke unødigt hindres eller forstyrres.

 6. Politi melder om rolige forhold efter FCK-Brøndby-kamp trods gårsdagens slagsmål

  Efter dagens fodboldkamp mellem FCK og Brøndby forløb eftermiddagen relativt roligt for politiet.

  Efter kampen var der sammenstød mellem fans, men det blev stoppet, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. To personer er anholdt - den ene for narko-besiddelse og en anden for besiddelse af ulovligt fyrværkeri.

  - Dagen i dag har været relativt rolig. Dette skæmmes dog af den voldsomme hændelse, der var i går aftes på Glostrup Station, og som vi fortsat efterforsker, siger lederen af politiets indsats, vicepolitiinspektør Morten Steen.

  Politiet efterlyser desuden vidner fra gårsdagens sammenstød, som stadig efterforskes.

  Flere har allerede henvendt sig - heriblandt en ældre kvinde, som blev væltet omkuld på stationen, har politiet tidligere på dagen meddelt Ritzau.

 7. Sen AGF-udligning sender Nordsjælland væk fra førstepladsen

  Det så længe ud til, at FC Nordsjælland ville krige en 1-0 sejr hjem på den svære udebane i Aarhus, men så dukkede netop indskiftede Peter Bjur op i overtiden og sikrede AGF 1-1 og det ene point søndag aften.

  Kampen skulle helt frem til det 77. minut, inden netmasker blafrede i den aarhusianske sommerluft. Her fandt et indlæg fra venstresiden pandebrasken på Lasso Coulibaly, der headede FC Nordsjælland i front og på sejrskurs.

  Men i overtiden fik AGF altså udlignet til 1-1.

  Resultatet betyder, at FCN mister førstepladsen, efter FCK tidligere på aftenen vandt 3-1 over Brøndby IF. Det ene point gør, at AGF fortsat er nummer tre i mesterskabsspillet. Stadigvæk med fire point op til FCN og fem point op til FCK helt i toppen.

  Se højdepunkter fra kampen her:

 8. Tyrkiske medier melder om vidt forskellige foreløbige valgresultater

  Man kunne fristes til at tro, at de tyrkiske nyhedsbureauer ikke følger med i det samme valg.

  I hvert fald mener stats-nyhedsbureauet Anadolu, at præsident Recep Tayyip Erdogan er foran med 52,4 procent af stemmerne, mens Kemal Kilicdaroglu foreløbigt har sikret sig 41,7 procent af stemmerne.

  De mener samtidig, at 44 procent af stemmerne er talt op, skriver BBC.

  I den anden lejr står nyhedsbureauet Anka, der ifølge BBC er tættere forbundet til landets opposition.

  De skriver, at Kemal Kilicdaroglu er foran med 47,7 procent af stemmerne, mens Erdogan indtil videre må nøjes med 46,8 procent.

  Der er i de tyrkiske medier stor uenighed om, hvilke tal man skal tro på.

  Hvis ingen af kandidaterne sikrer sig mindst 50 procent af stemmerne, skal der være en anden valgrunde 28. maj.

 9. Zelenskyj på tur i Europa - fra kanslermøde i Tyskland til præsidentmiddag i Frankrig

  Den ukrainske præsident Zelenskyj har tilsyneladende en pakket kalender disse dage.

  Forleden lagde han vejen forbi Italien, i dag har han besøgt Tyskland og senere i aften rammer han Frankrig.

  Det franske præsidentkontor har nemlig meddelt, at Zelenskyj kommer til Paris i aften. Her vil han møde præsident Emmanuel Macron til middag, oplyser kontoret ifølge AP.

  Over middagen vil Macron "genbekræfte Frankrigs og Europas urokkelige støtte" til Ukraine.

 10. "Fejlraket" tester våbenhvilen mellem Israel og palæstinensere

  Under 20 timer efter, at Egypten kunne meddele at have sørget for våbenhvile mellem Israel og palæstinensere, er der meldinger om nye angreb.

  En palæstinensisk raket blev kort før solnedgang affyret over det sydlige Israel. Det satte varslingssirenerne i gang, skriver nyhedsbureauet AP.

  Efterfølgende lyder det i palæstinensiske medier, at raketten blev affyret "ved en teknisk fejl", da våbenet blev forsøgt deaktivere.

  Raketten landede i et åbent område, siger det israelske militær.

  Ifølge Reuters meddeler den israelske hær, at den har svaret igen med angreb på to militærposter, som tilhører Hamas.

  Ingen er kommet til skade i nogen af angrebene, lyder det.

  I aftes indgik Israel og palæstinensere en våbenhvile. Her lød det fra Netanyahus regeringskontor, at "stilhed vil bliver mødt med stilhed", men at Israel ville svare igen, hvis der kommer nye angreb.

 11. Rødt kort og drama i FCK's derbysejr over Brøndby

  FC København vandt 3.1 på udebane over Brøndby i Superligaens mesterskabsspil. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

  Rivaliseringen mellem FCK og Brøndby IF er vedvarende og tog indenlunde en blunder denne søndag, da de københavnske løver vandt 3-1 på udebane.

  Allerede efter fire minutters spil plantede FCK's Viktor Claesson sin ene støvle i Frederik Winthers øjenbryn, så blodet piblede frem. Så var det derby ligesom i gang.

  Selvsamme svenske Claesson kunne imidlertid også det med at score mål og efter 18 minutter pandede han gæsterne foran 1-0.

  Dramatikken blev ikke mindre efter pausen, da dommer Mikkel Redder måtte pege på pletten. Straffespark Brøndby - og udligning af Ohi Omoijuanfo.

  Se højdepunkterne fra kampen her:

  Brøndbys opblomstring forblev dog kortvarig. Et kvarters tid senere fik Jordan Larsson nemlig, assisteret af Christian Sørensen, sendt FCK på sejrskurs.

  Herefter måtte Mikkel Redder igen gribe ind, da han takserede en tackling fra Daniel Wass til rødt kort. I undertal var Brøndby stærkt udfordret, og det udnyttede Christian Sørensen til at krone et vellykket derby med at lukke til slutresultatet 3-1 efter 85 minutter.

  Med sejren kryber FCK alene i front af Superligaen, inden AGF og FC Nordsjælland mødes senere i aften. Her kan FCN med en sejr erobre førstepladsen tilbage.

  For Brøndbys vedkommende betyder nederlaget, at de fortsat ligger på sjettepladsen og dermed sidst i mesterskabsspillet.

 12. Cyklon gik uden om kæmpe flygtningelejr i Bangladesh

  En voldsom storm har i dag haft sit tag i Bangladesh og Myanmar i Sydasien.

  En ventet cyklon bevægede sig ind over Den Bengalske Bugt og ramte Myanmar. Men en tæt befolket flygtningelejr i Bangladesh slap for det værste. Det skriver Reuters.

  Den sårbare lejr, der ligger på grænsen til Myanmar, huser mere end en million Rohingya-flygtninge og kaldes "verdens største flygtningelejr".

  - Heldigvis slap vi for det værste ved cyklonen, siger Mohammad Shamsud Douza, som er Bangladesh' regeringsansvarlige for lejren.

  - Vi får nogle meldinger om hytter, som er blevet beskadiget, men der er ingen tilskadekommende, siger han ifølge Reuters.

  Her er nogle billeder af det voldsomme vejr i Bangladesh:

 13. Imran Khan beskylder Pakistans militær for at beordre anholdelse

  Den tidligere premierminister i Pakistan Imran Khan beskylder landets magtfulde militær for at være den direkte årsag til, at han i sidste uge blev anholdt, hvorefter der opstod voldsomme protester i landet.

  Lederen af hæren "bærer personligt nag" over for Khan og har beordret hans anholdelse, lyder det fra den tidligere premierminister ifølge The Guardian.

  Khan blev løsladt igen fredag efter to dage. Ifølge Pakistans højesteret blev han anholdt under "ulovlige forudsætninger".

  - Det er personligt. Det har ikke noget at gøre med nationens interesse, siger Imran Khan til The Guardian.

  - Det er overhovedet ingen tvivl om, at militæret står bag min anholdelse, siger han.

  Den tidligere premierminister blev ifølge BBC upopulær hos landets militær - som traditionelt har en nær relation til landets politikere - mens han var premierminister.

  Han har ifølge The Guardian også anklaget dem for at stå bag, at han blev afsat som leder i april sidste år.

 14. Zelenskyj i Berlin: Vi kan gøre Ruslands nederlag endeligt

  Ukraines præsident har i dag mødt Tysklands kansler, Olaf Scholz. (Foto: © CHRISTOPH SOEDER, Christoph Soeder/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Ukraine og de vestlige støtter kan gøre "Ruslands nederlag i krigen med Ukraine uigenkaldelig" allerede i år.

  Det mener den ukrainske præsident Zelenskyj, der i dag er på besøg i den tyske hovedstad, Berlin.

  Han takkede desuden Tyskland for at være en "sand ven", skriver Reuters.

  - Nu er det tid til, at vi beslutter at gøre en ende på krigen allerede i år, siger Zelenzkyj.

  Forud for Zelenskyjs besøg har Tyskland i dag lanceret landets hidtil største militære støttepakke til Ukraine til en værdi af 2,7 milliarder euro. Det svarer til mere end 20 milliarder kroner.

 15. Svensk strejke kan ramme pendlere i hovedstaden

  Der ulmer lige nu en arbejdsmarkedskonflikt i Sverige, som kan få betydning for danske pendlere.

  Lokofører, der styrer togtrafikken over Øresund, går nemlig muligvis i strejke i morgen, mandag. Det skriver TV 2 Kosmpol.

  Man bør være særligt opmærksom, hvis man skal med Øresundstoget over broen til lufthavnen eller til og fra Østerport via Københavns Hovedbanegård, skriver regionalmediet. Det er nemlig svensk personale, der styrer den del af strækningen.

  Strejken er varslet til at gå i gang i morgen klokken 15 og involverer 1.200 medlemmer af fagforeningen Seko.

  Foruden i morgen er der varslet strejker fredag den 19. maj og mandag den 22. maj.

 16. Valgstederne i Tyrkiet er lukket, og nu begynder optællingen

  Samtlige valgsteder i Tyrkiet er lukket, og det betyder, at optællingen nu er gået i gang.

  Reglerne i Tyrkiet er således, at der ikke findes exit polls, og at medierne kun må berette de tal, der kommer fra Tyrkiets øverste valgråd, YSK, indtil de ophæver forbuddet, og medierne kan få lov til at rapportere tal fra andre kilder.

  Lige nu gælder forbuddet frem til klokken 21, lokal tid (klokken 20 dansk tid, red.), men ifølge tyrkiske medier, så plejer forbuddet at blive ophævet et par timer før.

  Selvom der var tre kandidater at vælge imellem på stemmesedlen, så står valget de facto mellem den siddende præsident, Recep Tayyip Erdogan, og oppositionsleder, Kemal Kilicdaroglu.

  Hvis ikke en af dem formår at få over 50 procent af stemmerne, så skal valget ud i en anden og afgørende runde den 28. maj.

  Vi følger optællingen løbende her på dr.dk. I mellemtiden kan du læse mere om valget og de to kandidater her.

 17. Silkeborg holder afstand til nedrykningsstregen med sejr over Lyngby

  For første gang i otte kampe sikrede Silkeborg søndag tre point mod Lyngby, da holdet hjemme vandt 1-0. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Silkeborg IF sikrede tre meget vigtige point i kampen om overlevelse i 3F Superligaen, da de søndag slog bundproppen Lyngby 1-0 på hjemmebane.

  Omvendt har Lyngby på sidstepladsen fortsat en stor opgave foran sig forud for de sidste tre kampe, hvis de fortsat skal spille med i Superligaen i næste sæson.

  Silkeborg styrede begivenhederne i en stor del af søndagens kamp, hvorimod gæsterne fra Lyngby stod lavt og havde svært ved at true Silkeborg-forsvaret for alvor.

  Hjemmeholdets forløsning kom efter en forsvarsfejl fra Lyngby efter 62 minutters spil.

  Silkeborgs Pelle Mattsson sendte et indlæg ind i feltet, hvor Oliver Sonne fangede bolden efter miskommunikation mellem Lyngbys Kolbeinn Finnsson og målmand Mads Kikkenborg.

  Herefter kunne Sonne sikkert trille bolden de sidste meter og sparke den i mål til stor jubel for tilskuerne.

  Dermed vandt silkeborgenserne for første gang efter otte superligakampe i træk uden sejr. Med den tiltrængte sejr øger Silkeborg afstanden til bunden og er på niendepladsen med 34 point.

  Lyngby er sidst i Superligaen med 24 point og har tre point op til AC Horsens og AaB, der er over nedrykningsstregen.

  Se højdepunkter fra kampen her:

 18. FC Midtjylland sejrede og skubbede Horsens mod afgrunden

  FC Midtjylland slog AC Horsens med 3-1 i Superligaen. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

  Med sejren på 3-1 tog FC Midtjylland endnu et skridt mod at sikre sig den eftertragtede 7. plads i nedrykningsspillet. Det var straks værre for AC Horsens.

  Med nederlaget røg gæsterne fra Østjylland under nedrykningsstregen med tre runder tilbage i 3F Superligaen.

  FC Midtjylland kom i front efter 20 minutter ved Stefan Gartenmann, men blot fire minutter senere udlignede Horsens' Thomas Santos.

  Stillingen holdt til pausen, men i anden halvleg scorede hjemmeholdets Henrik Dalsgaard og Gustav Isaksen til 2-1 og 3-1.

  I samme tidsrum vandt Silkeborg IF over Lyngby BK med 1-0.

  Se højdepunkter fra kampen her:

 19. Løkke åbner dansk ambassade hos Ruslands nabo i Georgien

  Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) tager under sit besøg i Georgien blandt andet til den administrative grænse mellem Georgien og Sydossetien. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  I dag er udenrigsminister Lars løkke Rasmussen (M) på officielt besøg i Georgien.

  Her skal han blandt andet besøge de russisk-kontrollerede områder i det østeuropæiske land, der grænser til Rusland.

  I morgen åbner Løkke officielt den danske ambassade i landet. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Med åbningen af ambassaden sender Danmark et signal til Georgien om, at vi fuldt ud støtter deres uafhængighed, udtaler Lars Løkke Rasmussen i meddelelsen.

  - Samtidig viser vi, at vi fra dansk side vil hjælpe dem med de rette reformer, så de kan indfri deres drømme om at blive en integreret del af EU, siger han.

 20. Valgdeltagelse ventes at slå rekord i Tyrkiet

  Klokken har passeret 16 i Tyrkiet, og det betyder, at tyrkerne har én time tilbage at stemme i.

  Ifølge tyrkiske medier er der fortsat lange køer på tværs af landet.

  Tidligere på dagen var præsident, Recep Tayyip Erdogan, inde og stemme på en folkeskole i Istanbul, mens oppositionsleder, Kemal Kilicdaroglu, var inde og stemme i Ankara.

  Valgdeltagelsen i Tyrkiet plejer at være høj, i hvert fald på 80 procent. Under sidste valg var den på 86 procent. Mange spår, at valgdeltagelsen i år vil slå rekord.

  Valgstederne lukker klokken 17, lokal tid. Der findes ikke exitpolls i Tyrkiet, men man vil hurtigt begynde at tælle op, og i løbet af aftenen vil de foreløbige resultater trille ind.

  Nogle af de første stemmer, som bliver talt op, er de 1,7 millioner tyrkere i udlandet, der har stemt.

  DR's Mellemøstkorrepsondent, Phillip Khokar, var til stede, da præsident Erdogan var inde og afgive sin stemme.

 21. Løber fik hjertestop ved målstregen i Copenhagen Marathon

  12.500 løbere deltager ved søndagens løb i København. (Foto: © Thomas Sjoerup, THOMAS SJOERUP)

  En mandlig maratonløber faldt om ved målstregen til Copenhagen Marathon med hjertestop.

  Det oplyser Dorte Vibjerg, som er administrerende direktør for Sparta, som afholder Copenhagen Marathon, til TV 2.

  Ifølge direktøren er løberen blevet genoplivet på stedet og kørt på Rigshospitalet.

  Det bliver op til 22 grader varmt i København, og på grund af vejret er der ekstra travlt i maratonets lægetelt, fortæller direktøren til TV 2.

  Der er både et lægeteam ved start og mål, men også et lægeteam, som cykler på ruten.

  Flere end 10.000 løbere deltager i maratonløbet, og mens mange stadig kæmper for at fuldføre løbet, så er vinderen allerede fundet.

  Den kenyanske løber Solomon Kirwa brugte blot 2 timer, 9 minutter og 12 sekunder på at fuldføre de 42 kilometer.

 22. Rekordhøjt antal thailændere deltog i valget

  Paetongtarn Shinawatra, der leder oppositionspartiet Pheu Thai, venter på at komme til at stemme i Bangkok. (Foto: © MANAN VATSYAYANA, AFP or licensors)

  Valgdeltagelsen ved dagens valg i Thailand var rekordhøj.

  Omkring 80 procent af de stemmeberettigede mødte nemlig frem og satte et kryds, anslår landets valgkommission.

  Ifølge meningsmålinger står unge oppositionspartier til at vælte den konservative regering, der er allieret med militærets royalistiske generaler.

  Thailænderne må dog væbne sig med tålmodighed, før det endelige resultat bliver offentliggjort. Det sker nemlig tidligst den 13. juli, skriver Ritzau.

  Det kan dermed vare flere måneder, før en regering bliver præsenteret.

  Uofficielle resultater fra valget ventes dog at tikke ind senere søndag.

 23. Anklager om stemmesnyd i Tyrkiet florerer på sociale medier

  I dag er der valg i Tyrkiet, hvor 64 millioner skal beslutte sig for, hvem de ønsker som deres leder.

  Valget er blevet kaldt "det vigtigste valg i verden i 2023," og bølgerne går højt blandt andet på sociale medier. Her florerer der lige nu en video af en person, der har filmet, mens han tilsyneladende stemmer på præsident Recep Tayyip Erdogan adskillige gange, på adskillige nye stemmesedler.

  Oppositionspartiet CHP’s næstformand, Oguz Kaan Salici, har delt videoen på sin Twitter, med teksten:

  - Først blev vores valgobservatører overfaldet, og nu dukker disse billeder op. Vores advokater er blevet henvist til pågældende landsby, og der er blevet klaget til distriktvalgbestyrelsen. I mellemtiden er guvernøren og politichefen ikke til at få fat på.

  Han henviser til det tyrkiske medie Cümhuriyet, der skriver, at en valgobservatør fra regeringspartiet, AKP, har overfaldet en person, der ikke ville lade observatøren gå med ind i stemmeboksen med vælgerne.

  Hverken videoen eller anklagerne om vold er bekræftet fra officiel side, men næstformanden for CHP er altså ude og dele både videoen og anklagerne.

 24. Danmarks badmintonlandshold kommer stærkt fra start ved VM

  Mia Blichfeldt sikrede den danske sejr med cifrene 21-10, 21-15 over Yeo Jia Min. (Foto: © GEORGIOS KEFALAS, Ritzau Scanpix)

  Danmarks udsendte havde få problemer med at slå Singapore i søndagens kamp.

  Landsholdet vandt således sammenlagt med 3-0 i det første opgør ved Sudirman Cup, VM for blandede hold.

  Mixeddoublen Alexandra Bøje og Mathias Christiansen lagde ud med en sejr i to sæt, inden verdensetteren i herresingle Viktor Axelsen fulgte trop trods indledende problemer.

  Dermed var det op til Mia Blichfeldt at afgøre sagerne, hvilket hun gjorde ganske overbevisende i to sæt, 21-10, 21-15.

  Kampen er afgjort, men der mangler fortsat de to kampe i herredouble og kvindedouble i det samlede opgør mod Singapore.

  Danmarks næste modstander er upåagtede Egypten på tirsdag klokken 11, inden VM-favoritterne fra Kina venter på torsdag.

  Ifølge Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, var søndagens opgør en nøglekamp for Danmark, hvis landsholdet fortsat skulle turde håbe på en eventuel kvartfinale. Læs her hvorfor.

 25. 13.500 våben er blevet indleveret siden to masseskyderier i Serbien

  • Den serbiske præsident, Aleksandar Vucic (tv) ser på nogle af de våben, der er blevet afleveret. (Foto: © DIMITRIJE GOLL)
  • Afleverede våben bliver udstillet. (Foto: © DIMITRIJE GOLL)
  1 / 2

  De serbiske myndigheder har på små to uger modtaget omkring 13.500 våben, som er blevet afleveret rundt om i landet, skriver nyhedsbureauet AP.

  To masseskyderier i starten af måneden, hvor 17 personer blev dræbt, fik Serbiens præsident, Aleksandar Vucic, til at love at afvæbne landet.

  Serbien har nemlig Europas højeste andel af personer, der ejer et skydevåben.

  Præsidenten udstedte blandt andet en måneds amnesty for aflevering af våben, som ikke var ejet lovligt.

  I dag besøgte Vucic byen Smederevo, hvor en del af uregistrerede våben var blevet lagt frem.

 26. Seks løver dræbt i Kenya: Et slag mod indsatsen for at bevare arten, mener organisation

  Seks løver har måttet lade livet, efter de angreb geder og en hund ved landsbyer tæt på Amboseli National Park i Kenya.

  Det er de seneste af flere drab på løver i Kenya, og det bekymrer den kenyanske dyre- og naturorganisation KWS, skriver Reuters.

  De mener, at løvernes død er et slag mod indsatsen for at bevare arten og et slag mod landets vigtige turistindustri.

  - Desværre er der ikke her tale om en isoleret episode, da der alene i den seneste uge er blevet dræbt fire andre løver, siger KWS i en erklæring søndag ifølge Reuters.

  KWS siger, at de har mødtes med personer i lokalsamfundet for at prøve at finde en løsning på konflikterne mellem dyrene og borgerne, men der er ikke meldinger om, hvad de fandt ud af på mødet.

  Eksperter har advaret om, at der kun er omkring 2.500 løver tilbage i Kenya, og at de kan være forsvundet fra landet om mindre end 20 år, skriver Ritzau.

 27. Fortsat ingen anholdte efter sammenstød mellem fodboldtilhængere

  Vestegnens Politi kendte i forvejen nogle af de tilhængere, som lørdag deltog i et sammenstød på Glostrup Station. (Foto: © CLAUS BECH, fotograf@clausbech.dk)

  Københavns Vestegns Politi har endnu ikke foretaget nogen anholdelser dagen efter sammestødet mellem tilhængere af fodboldklubberne FC København og Brøndby IF på Glostrup Station.

  Det oplyser vicepolitiinspektør Morten Steen til DR Sporten.

  - Der er ikke foretaget nogen anholdelser, men vi efterforsker hændelsen, siger han.

  Han vil ikke kommentere på, hvor politiet er i sin efterforskning, men fortæller, at man behandler det forestående derby som alle andre møder mellem Brøndby og FCK.

  - Lørdagens hændelse indgår i vores samlede planlægning og efterretningsbillede. Vi er parat til de fleste scenarier, siger Morten Steen.

  Justitsminister Peter Hummelgaard (S) skrev søndag et opslag på Facebook, hvor han tog skarp afstand fra episoden på Glostrup Station.

  - Hooliganisme skal simpelthen helt væk fra dansk fodbold. Det skal ikke finde sted, hverken før, under eller efter kampe, skriver Peter Hummelgaard.

  Du kan læse mere om sammestødet i artiklen her.

  Søndag møder FCK og Brøndby hinanden i 3F Superligaen på Brøndby Stadion. Du kan følge derbyet samt rundens andre kampe på LIGA På P4 og DR Lyd.

 28. Ung kvinde anholdt og sigtet for brandstiftelse på kollegie i Sønderborg

  En 23-årig kvinde er blevet sigtet for forsætlig brandstiftelse efter en brand på Sønderskov-kollegiet i Sønderborg på Als lørdag aften.

  Det fortæller vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

  Der var ifølge politiets tekniske undersøgelser flere arnesteder på kvindens kollegieværelse, hvor branden brød ud. Hun var ikke til stede, da politi og brandvæsen ankom, men blev fundet et andet sted i Sønderborg søndag morgen, hvor hun blev anholdt.

  Hun bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg senere i dag.

  Ingen kom til skade ved branden, der blev slukket indenfor et kvarter, skriver Ritzau.

 29. Kenyanere brillerer ved Copenhagen Marathon

  Rodah Chepkorir Tanui vandt i tiden 2 timer, 23 minutter og 14 sekunder. (Foto: © THOMAS SJØRUP, Ritzau Scanpix)

  Både hos mændene og kvinderne var kenyanerne hurtigst, da Copenhagen Marathon løb af stablen søndag.

  I tiden 2 timer, 9 minutter og 12 sekunder vandt Solomon Kirwa mændenes løb, mens Rodah Chepkorir Tanui vandt kvindernes løb i tiden 2 timer, 23 minutter og 14 sekunder.

  Hos mændene kom landsmændene Kenneth Keter og Edwin Kiptoo på henholdsvis anden- og tredjepladsen i det 42,195 kilometer lange løb. Ved kvinderne var det også kenyanske Valentina Mateiko, der løb over stregen som nummer to, mens briten Philippa Bowden blev treer.

  Jacob Sommer Simonsen fra Aarhus Gymnastikforening og Karen Engrenreich fra Aarhus 1900 blev bedste danskere. De sluttede begge på niendepladsen.

Mere fra dr.dk