Seneste nyt
24. jun kl. 18:53

Peter Skaarup forlader Dansk Folkeparti efter 27 år og melder sig under Støjbergs fane

I protest mod Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard dropper Peter Skaarup nu DF. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

Siden partiets begyndelse har Peter Skaarup været med ombord, men i dag har han valgt at stige af og tage afsked med Dansk Folkeparti efter 27 år.

- Jeg har truffet den beslutning nu, at jeg melder mig ud af Dansk Folkeparti, siger Peter Skaarup til DR Nyheder.

Det er dog ikke at farvel til dansk politik, for Skaarup melder sig i stedet under fanerne som fremtidig folketingskandidat hos Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg.

Det er manglende tillid til Morten Messerschmidts ledelse og den fortsatte uro i Dansk Folkeparti har fået ham til smække med døren til partiet.

Med Peter Skaarups afgang er DF nu halveret, og partiet er gået fra 16 mandater efter valget i 2019 til nu at have otte folketingsmedlemmer.

Seneste nyt

 1. 14 min. siden

  Zelenskyj: FN skal sikre, at atomkraftværk bliver fri for russiske tropper

  FN skal sørge for sikkerheden på atomkraftværket i Zaporizjzja, og det betyder blandt andet, at det skal ud af grebet på de russiske soldater, der har besat værket.

  Sådan lyder det fra Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, efter et møde med FN's generalsekretær, Antonio Guterres, og den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, i byen Lviv i Ukraine.

  Det skriver Reuters, der refererer til en besked, Ukraines præsident har sendt på beskedtjenesten Telegram.

  - Der blev lagt særlig vægt på spørgsmålet om Ruslands nukleare afpresning på Zaporizjzja, skriver præsidenten om mødet mellem de tre parter.

  Han skriver også, at Rusland bevidst skaber frygt, og at det kan få "globale katastrofale konsekvenser."

  - Derfor skal FN sørge for sikkerheden for dette strategiske mål, dets demilitarisering og fuldstændige frigørelse fra russiske tropper, skriver han ifølge Reuters.

  Ifølge det russiske udenrigsministeriums talsmand, Ivan Nechaev, er en demilitarisering af atomkraftværket dog helt "uacceptabel". Det sagde han tidligere i dag ifølge Reuters.

 2. I dag kl. 15:37

  Bødskov vil bygge krigsskibe i Danmark og bruge 40 milliarder kroner på flåden

  Over de næste godt 20 år skal op mod 40 milliarder kroner investeres i den danske flåde.

  Det fortalte forsvarsminister Morten Bødskov (S) i dag på et pressemøde i Korsør.

  - Det kan betyde, at Danmark kan blive en ny stormagt for skibsbyggeri, siger Morten Bødskov ifølge Ritzau.

  Ruslands invasion af Ukraine har medført en ny sikkerhedssituation i Europa, og står det til forsvarsministeren, skal Danmark kunne bygge sine egne krigsskibe.

  Bødskov kan ikke sige, hvor mange skibe der skal produceres de næste 20 år, men han har i dag præsenteret et partnerskab, der skal undersøge, hvordan byggerierne af de nye skibe kan lade sig gøre på dansk grund.

 3. I dag kl. 15:29

  Mulig gerningsmand sigtet for groft overfald ved havnefest

  Fyns Politi har anholdt og sigtet en 17-årig mand for overfaldet på en 15-årig dreng ved havnefesten i Kerteminde den 6. august.

  Det er et tip fra en borger, der har ført til, at den 17-årige er blevet sigtet for vold af særlig farlig karakter.

  Politiet mener, at den formodede gerningsmand har delt en video optaget i forbindelse med hændelsen. Det er han også sigtet for.

  Politiet mener, at den 17-årige var alene om overfaldet.

  - Vi vil ikke komme ind på motivet. Det indgår i vores efterforskning, siger vicepolitiinspektør Anders Furbo Therkelsen til DR Fyn.

  Han oplyser desuden, at politiet nu har sigtet mistænkte i fem af de otte sager om vold, der var ved havnefesten i Kerteminde.

  Fyns Politi takker for de mange henvendelser, de har fået - men tager gerne imod flere, hvis det kan føre til opklaring af de resterende sager.

 4. I dag kl. 14:24

  MØ aflyser Fredagsrock på grund af sygdom

  I morgen var det planen, at den verdenskendte danske sangerinde MØ skulle spille Fredagsrock i Tivoli. Men den koncert er nu aflyst.

  Den 34-årige stjerne er blevet ramt af sygdom. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

  Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvornår koncerten i stedet skal finde sted. Til i morgen har Tivoli dog fundet afløsere.

  Djämes Braun og Vild $mith spiller i stedet, mens Ashibah efter planen spiller opvarmningskoncerten på Plænen.

  - Det er altid ærgerligt, når en stor koncert bliver hindret af sygdom, heldigvis kommer MØ tilbage i haven på et senere tidspunkt, og vi får i stedet besøg af Djämes Brown x Vild $mith, der altid er garant for fest på Plænen, siger chef for musik- og underholdning i Haven, Thor Feilberg.

 5. I dag kl. 14:20

  Skovbrande i Algeriet har kostet 38 personer livet

  Den nordlige del af Algeriet er hvert år ramt af skovbrande. Det problem er blevet forværret af klimaforandringer. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)

  Det er ikke kun Europa, der kæmper med skovbrande og høje temperaturer. I Algeriet har man oplevet 106 brande siden starten af august. Det skriver AFP.

  Specielt de seneste dage har været hårde for det nordafrikanske land, hvor mindst 38 personer har mistet livet, mens mange er kommet til skade på grund af skovbrande i 14 distrikter i den nordlige del af Algeriet.

  - 39 brande er i gang i 14 distrikter, siger agenturet for civilbeskyttelse, som også oplyser, at det er El Tarf, der er hårdest ramt. Her er der 16 aktive brande.

  De fleste er også omkommet i El Tarf-regionen nær landets østlige grænse til Tunesien. Brandene har tvunget mange til at flygte fra deres hjem, mens myndighederne har sendt brandslukningshelikoptere ud for at slukke ilden.

  Skovbranden har i august ødelagt mere end 2.500 hektar skovområde.

  Sidste år mistede mindst 90 personer livet i skovbrande, der hærgede i det nordlige Algeriet og ødelagde mere 100.000 hektar skovområde.

 6. I dag kl. 14:07

  Rekordhøje elpriser presser Den Blå Planet: 'Det er dybt alvorligt'

  Millioner af liter vand skal renses hver dag, og det koster ekstra millioner på grund af høje elpriser. (Foto: Mathias Svold © Mathias Svold)

  Elpriserne har været på himmelflugt det meste af året og nåede i aftes det højeste niveau i 12 år.

  Det er noget, som også kan mærkes hos Nordeuropas største akvarium, Den Blå Planet.

  I 2020 lød el-regningen på 7,2 millioner, men akvariet vurderer, at den vil lande på 12 millioner kroner i år.

  - Vi har været igennem tunge tider på grund af corona, og nu står vi overfor endnu en stor, økonomisk udfordring. Det er dybt alvorligt for Den Blå Planet, siger administrerende direktør Jon Diderichsen til Ritzau.

  Han efterlyser nu mere økonomisk støtte fra staten.

  - Vi har millioner af liter vand, der skal renses hver dag, og vi er pressede på driften, fortæller direktøren.

 7. I dag kl. 13:40

  Estland udsat for massivt hackerangreb

  Onsdag blev flere virksomheder og regeringskontorer i Estland ramt af et omfattende hackerangreb.

  Det skriver landets IT-minister Luukas Kristjan Ilves på Twitter. Ifølge ham var angrebene dog forgæves og ineffektive.

  - E-Estonia er oppe at køre. Tjenester blev ikke afbrudt. Med nogle korte og mindre undtagelser forblev websteder fuldt tilgængelige hele dagen. Angrebet er stort set gået ubemærket hen i Estland.

  Den russiske hackergruppe Killnet har angiveligt taget ansvaret for angrebene.

  Angrebet falder sammen med, at Estland tirsdag fjernede et sovjetisk krigsmindesmærke i byen Narva, nær grænsen til Rusland.

  Estlands IT-minister Luukas Kristjan Ilves på Twitter. (Foto: Casper Lindbjerg Greve DR)
 8. I dag kl. 13:21

  Dansker slår anden dansker ud på 200 meter ved EM

  Simon Hansen (i midten) løb onsdag middag sig videre til semifinalen ved EM. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

  Onsdag havde vi to danskere i aktion ved mændenes 200 meter løb ved European Championships.

  Simon Hansen og Tazana Kamanga-Dyrbak skulle i aktion, hvor det dog kun var Simon Hansen, der formåede at løbe sig videre til semifinalen.

  Af tre heat skulle der findes ni finalister, hvor de to bedste fra hvert heat automatisk var kvalificeret. Dernæst ville de tre bedste resterende tider også gå videre til semifinalen.

  Langt hen ad vejen så det ud til, at Tazana Kamanga-Dyrbak ville snuppe én af de sidste pladser da han løb tiden 20,88 i heat to.

  Men da Simon Hansen i heat tre løb syv hundrededele af et sekund hurtigere, 20,81, skubbede han Kamanga-Dyrbak ud af det fine selskab.

  Både mændene og kvinderne løber semifinale senere i aften, og du kan følge det på DR2, DRTV og her på dr.dk. Simon Hansen løber klokken 20:13, og danske Ida Karstoft løber fra 20:37.

 9. I dag kl. 13:00

  WHO: Verden ignorerer Etiopien

  Tedros Adhanom Ghebreyesus under en tale i FN. (Foto: Denis Balibouse © Ritzau Scanpix)

  WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus mener, at resten af verden vender det blinde øje til den humanitære katastrofe i Tigray-regionen i Etiopien, hvor flere millioner mennesker ikke har adgang til vand, medicin og telekommunikation.

  The Guardian skriver, at WHO-chefen, der selv lige nu befinder sig i regionen, tidligere har kaldt landets situation ”jordens værste katastrofe”.

  Han savner, at resten af verdens ledere taler om det, der foregår i Etiopien og mener, at årsagen skyldes ”hudfarven på folk i Tigray”.

  I november 2020 startede konflikten mellem Tigray People's Liberation Army (TPLF) og Etiopiens regeringskontrollerede styrker.

 10. I dag kl. 12:45

  Guvernør om angreb i Kharkiv: I nat var en af de mest tragiske nætter hidtil

  Efterdønningerne af det russiske missilangreb på en boligejendom. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

  Natten til torsdag var en af de mest tragiske nætter i krigen hidtil for befolkningen i Kharkiv.

  Sådan lyder det her til morgen fra guvernøren i regionen, Oleg Synegubov, på beskedtjenesten Telegram om nattens angreb.

  Mindst 11 personer er blevet dræbt i russiske angreb på Kharkiv-regionen, ni af dem i Kharkiv by, mens 37 er såret.

  Ifølge den ukrainske guvernør ramte et russisk missil onsdag aften en treetagers boligejendom i Saltiv-distriktet i Kharkiv by – og raketter ramte en fireetagers ejendom med lejligheder I Slobid-distriktet i Kharkiv.

  Torsdag morgen klokken 04 ramte et russisk raketangreb ifølge guvernøren desuden byen Krasnograd i Kharkiv-regionen.

  Det er ikke muligt for DR at bekræfte oplysningerne.

 11. I dag kl. 12:31

  Inflation og rentestigninger gør det svært at sælge huse: Huscompagniets salg halveret

  Nordens største typehusfirma, Huscompagniet, mærker nu konsekvenserne af inflationen og de høje boligrenter.

  For den økonomiske usikkerhed får tilsyneladende mange af os til at trække gevaldigt i bremsen på nybyggerdrømmene.

  Salget af huse fra Huscompagniet er næsten halveret i første halvår af 2022 sammenlignet med samme periode sidste år.

  Det fremgår af regnskabet for første halvår 2022, skriver Ritzau.

  Selvom 2021 var et ekstraordinært år, ligger salget i år under niveauet før corona med 732 husaftaler fra januar til og med juni.

  Det får nu Huscompagniets ledelse til at skrotte planerne om at udvide deres aktiviteter i Sverige. Samtidig planlægger de en sparerunde på mellem 55 og 65 millioner årligt.

 12. I dag kl. 12:23

  Japanske unge skal drikke mere – for økonomiens skyld

  "Sake Viva!"-kampagnen skal få unge til at komme med input til, hvordan man kan "stimulere efterspørgslen" på alkohol blandt unge. (Foto: Issei kato © Ritzau Scanpix)

  De japanske unge er alt for ædru, men det vil myndighederne i landet lave om på.

  For det gør ondt på den japanske økonomi, at der ikke blive hældt nok risvin indenbords.

  Derfor har den japanske pendant til Skattestyrelsen nu skudt en national konkurrence i gang, der skal få flere til at drikke.

  Her skal 20 til 39-årige japanere komme med forretningsidéer, for at få deres jævnaldrende til at bytte vand og sodavand ud med sake, whisky, øl eller vin, så flere penge fra salget af alkohol kan komme i statskassen.

  Fravalget af alkohol skyldes ifølge de japanske skattemyndigheder coronapandemien og en ældre befolkning.

 13. I dag kl. 12:12

  Minister forud for huslejeloft-forhandlinger: 'Folk kan være nødsaget til at gå fra hus og hjem'

  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen kalder situationen alvorlig for mange tusinde lejere, som rammes af huslejestigninger som følge af krigen i Ukraine og den høje inflation.

  Det siger han forud for et møde med flere partier omkring huslejestigninger.

  Regeringen foreslår, at der for en tid lægges et loft over, hvor meget private udlejere må lade huslejerne stige.

  - Vi står i en situation, hvor potentielt 160.000 lejere står over for nogle huslejestigninger, som er så store, at de kan være nødsaget til at gå fra hus og hjem, siger Christian Rabjerg.

  Forud for mødet har Dansk Folkeparti sagt, at de ikke går ind for det loft, som regeringen har foreslået. Det radikale Venstre har også udtrykt skepsis.

  Alligevel håber ministeren, at der kommer en hurtig løsning.

  - Jeg synes selvfølgelig ikke, at danske lejere skal betale prisen for, at Putin går i krig i Ukraine og skaber en økonomisk situation, som er meget, meget voldsom, siger Christian Rabjerg.

 14. I dag kl. 12:00

  Norge hæver renten til 1,75 procent og forudsiger yderligere rentestigning

  Den norske centralbank, Norges Bank, har hævet den styrende rente med 0,5 procentpoint til 1,75 procent.

  Og centralbanken vurderer, at det bliver nødvendigt at sætte renten yderligere op i september, skriver NRK.

  Årsagen er, at forbrugerpriserne er steget mere end forventet.

  - Der er behov for en klart højere rente for at dæmpe presset i den norske økonomi og bringe inflationen ned, siger centralbankchef Ida Wolden Bache.

  I Danmark ligger vi en del under den norske rente. Nationalbanken satte renten op med 0,5 procentpoint i juli, så den nu er minus 0,1 procent.

 15. I dag kl. 11:44

  Udenrigsministeriet opretter projektkontor i Rwanda

  Danmark vil styrke samarbejdet med Rwanda, og derfor åbner Udenrigsministeriet et projektkontor i landets hovedstad, Kigali.

  Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det skal hjælpe med at styrke den politiske dialog og fokus på klima, god regeringsførelse og samarbejde på asyl- og migrationsområdet, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S).

  - Med det nye kontor vil Danmark arbejde for at styrke det allerede tætte partnerskab med Rwanda, herunder klimaområdet, og afsøge nye mulige samarbejdsområder.

  Kontoret slår dørene op i løbet af i år og vil bestå af to udsendte diplomater.

 16. I dag kl. 11:43

  Quintana dropper Vueltaen efter Tour-diskvalifikation

  Nairo Quintana har tidligere vundet to etaper i Vuelta a España. (Foto: THOMAS SAMSON © Ritzau Scanpix)

  Den colombianske cykelstjerne Nairo Quintana (Arkea-Samsic) stiller alligevel ikke til start i Vuelta a España, der begynder fredag.

  Det oplyser han i en kort meddelelse ifølge blandt andre Eurosport og VeloNews.

  Quintana, der tidligere har vundet det spanske etapeløb, var ellers blandt de otte ryttere, som Arkea-Samsic i mandags udtog.

  Onsdag blev han dog diskvalificeret fra årets Tour de France, efter at to dopingtest fra løbet viste spor af det bandlyste lægemiddel tramadol, og det er den sag, der får ham til at trække sig.

  - Jeg deltager ikke i Vueltaen, da jeg vil fremlægge min sag foran CAS (Den Internationale Sportsdomstol, red.), skriver Quintana.

  Colombianeren bebudede allerede onsdag sin uskyld.

  - Jeg er totalt uvidende om brugen af dette stof, og jeg afviser at have brugt det i min karriere, skrev han på Twitter.

  /ritzau/

 17. I dag kl. 11:38

  Datatilsynet fastholder forbud mod brug af Chromebooks i Helsingør

  Eleverne i folkeskolerne i Helsingør Kommune får fortsat ikke lov til at bruge Chromebooks.

  Datatilsynet fastholder nemlig et forbud mod brug af Google Workspace i kommunen.

  Det sker på baggrund af en nøje gennemgang af det materiale, som Helsingør Kommune 1. august har sendt til tilsynet.

  Efter Datatilsynets vurdering har kommunen fortsat ikke dokumentereret, at den har nedbragt de høje risici, der er for børnenes persondatasikkerhed i kommunens skoler.

 18. I dag kl. 11:22

  Rusland truer med at lukke atomkraftværk, 'hvis angrebene fortsætter'

  Zaporizjzjas atomkraftværk er med sine seks reaktorer Europas Største. (Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO © Ritzau Scanpix)

  Det russiske forsvarsministerium vil måske blive nødt til at lukke ned for atomkraftværket i Zaporizjzja, hvis ukrainske styrker fortsætter med at angribe værket - noget Ukraine afviser at have gjort.

  Det oplyser Igor Kirillov, som er leder for Ruslands radioaktive, kemiske og biologiske forsvarsstyrker, på en briefing i dag ifølge Reuters.

  Ifølge Kirillov er værkets backup supportsystem allerede blevet beskadiget i angrebene. Han fortæller samtidig, at en ulykke på værket ville medføre, at radioaktivt materiale ville blive spredt til Tyskland, Polen og Slovakiet.

  Ukraine afviser at skulle have angrebet atomkraftværket og beskylder i stedet Rusland for at være ansvarlige for kampe omkring værket.

 19. I dag kl. 11:00

  Dødstal stiger efter eksplosion i moské i Kabul

  Familiemedlemmer til ofrene venter på nyt fra hospitalet i Kabul efter eksplosionen. (Foto: ALI KHARA)

  En voldsom eksplosion ramte i går en moské under aftenbøn i Afghanistans hovedstad.

  Nu meddeler det lokale politi, at mindst 21 mennesker er dræbt og 33 såret, skriver Reuters her til formiddag.

  Flere øjenvidner siger til nyhedsbureauet, at de så den voldsomme eksplosion knuse vinduerne på omkringliggende bygninger.

  Ingen har taget skylden for onsdagens angreb, men i sidste uge blev Kabul også ramt af et bombeangreb udført af den militante gruppe Islamisk Stat, der dræbte en højtstående religiøs leder, skriver Ritzau.

 20. I dag kl. 10:45

  René Holten er i semifinalen ved EM efter tredjeplads

  René Holten skal tage revanche ved EM, efter han ikke ramte topniveau ved VM i begyndelsen af august. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

  Kajakroeren René Holten Poulsen fik en god start på EM i München, da han i sit indledende heat torsdag formiddag på 1000 meter enerkajak fik en tredjeplads.

  Det betyder, at danskeren er kvalificeret til semifinalen, der finder sted fredag.

  Heatet blev vunder af ungarske Balint Kopász, der er verdens- og olympisk mester på distancen. Med førstepladsen er ungareren direkte i finalen.

  Kopász var 1,276 sekunder hurtigere end René Holten Poulsen, der ved EM også deltager i 500 meter toerkajak med Victor Aasmul.

 21. I dag kl. 10:32

  Flest markbrande nogensinde: 'Vi har haft rigtig travlt'

  Den varme sommer med tørke og en rigtig god høst har betydet ekstra travlhed med at slukke markbrande i august.

  Faktisk mindes Danske Beredskaber ikke en august, hvor man har slukket så mange brande.

  - På et normalt år kører man til cirka 100 markbrande her i august. Indtil videre i august har vi allerede ramt 190. Så det har været travlt, siger sekretariatschef for Danske Beredskaber Bjarne Nigaard til Ritzau.

  Den tørre sommer betyder tørre planter og græs, som nemmere kan antændes.

  Ifølge beredskabet opstår der også markbrande, når maskinerne, der bruges til høsten, bliver for varme.

  Der kan også komme sten i mejetærskerne, så de udløser gnister, som antænder andet materiale.

 22. I dag kl. 10:21

  Manglende varmecheck: Forbigåede ældre må vente til 2023 for hjælp

  Det kan blive en lang vinter for mange af de gas- og varmekunder, som havde regnet med, at der ville tikke 6.000 kroner ind på kontoen i sidste uge.

  Mens nogle forbrugere undrer sig over at have fået varmechecken uden grund, forventer Energistyrelsen først fra 2023 at tage imod ansøgninger fra dem, der ikke har fået pengene, selv om de har ret til hjælp.

  Interesseorganisationen Danske Seniorer får i øjeblikket henvendelser fra ældre og pensionister, der ikke har fået varmechecken.

  - Det er mange penge for en gruppe, der ikke har meget og som samtidig oplever, at varme, el, fødevarer og huslejen stiger, siger direktør Katrine Lester.

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen kalder situationen beklagelig.

 23. I dag kl. 09:54

  Travl sommer for strandens livreddere

  I går gik landets livreddere på en velfortjent ferie efter en travl sommer.

  I årets badesæson måtte livreddere 57.522 gange komme badegæster til undsætning - 22 af dem i livsfarlige situationer.

  Det skyldes særligt fralandsvind, siger Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i Trygfonden Kystlivredning.

  - Det kan være familiefaren- eller moderen, der har taget et par børn med ud på et stand up paddleboard i fralandsvind. De har ikke redningsveste med og kan ikke rigtig komme ind til land på grund af vinden.

  Antallet af assistancer er nogenlunde på niveau med sidste år.

 24. I dag kl. 09:05

  Oversvømmelse i Kina efterlader flere døde og savnede

  Mindst 16 personer har mistet livet og mindst 36 er savnet efter en omfattende oversvømmelse i det nordvestlige Kina.

  Kinesiske myndigheder meddeler, at der nu er iværksat en omfattende eftersøgnings- og redningsaktion i et bjergområde i Datong i Qinghai-provinsen, skriver Ritzau.

  I Kina har de denne sommer været plaget af ekstremt vejr, hvor flere byer har registeret nye varmerekorder.

 25. I dag kl. 08:54

  Drilsk grusetape i Danmark Rundt kræver hjælp fra venner og familie

  Matti Breschel (th) er blandt andet sportsdirektør for danske Magnus Cort (tv). (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  For tilskuere og tv-seere kan det blive seværdigt - for cykelholdene et mindre helvede.

  På torsdagens etape af PostNord Danmark rundt er der sammenlagt 18 kilometer grus på de i alt 239 kilometer – og det kan betyde mange punkteringer.

  Derfor har cykelholdene brug for ekstra folk med udstyr efter hvert grusstykke, hvis cyklerne skulle bukke under for det drilske grus.

  - Det kræver ekstra folk og ressourcer, og det har holdene ikke. Man kan forestille sig, at alle de danske hold og sportsdirektører trækker lidt på venskaber rundt om i Danmark, siger danske Matti Breschel, der er sportsdirektør på EF Education, til Ritzau.

  Etapen begynder torsdag klokken 12.05, og du kan følge den direkte på DR 1.

 26. I dag kl. 08:33

  Blev fungerende formand for Kristendemokraterne i maj: Nu vil Marianne Karlsmose vælges

  Konstitueret formand i Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, holder partiledertale på Hovedscenen på Folkemødet i Allinge, lørdag den 18. juni 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Da Isabella Arendt i maj meddelte, at hun forlod Kristendemokraterne, blev Marianne Karlsmose konstitueret formand.

  Nu håber hun at beholde den titel. I løbet af sommeren har Marianne Karlsmose nemlig besluttet, at hun vil stille op som partiets landsformand ved næste landsmøde. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

  - Jeg mener, at jeg både har den nødvendige livserfaring, erhvervserfaring med 17 år som gymnasielærer og også politisk erfaring som folkevalgt regionspolitiker og igennem mine snart 30 år i KD, siger Marianne Karlsmose.

  Partiets landsmøde er den 15. og 16. oktober.

  Kristendemokraterne er ikke repræsenteret i Folketinget i øjeblikket.

 27. I dag kl. 08:01

  Ukrainsk by under angreb forud for Guterres-besøg

  Ifølge Kharkivs borgmester, Ihor Terekhov, ramte russiske angreb sent onsdag aften et boligområde i byen.

  Angrebet udløste en brand i en boligblok, skrev han på Telegram.

  De første meldinger lød på tre dræbte og 10 sårede, men tallene er senere på natten opjusteret af den ukrainske redningstjeneste til mindst syv dræbte og 13 sårede.

  Det rapporterer det ukrainske medie Pravda.

  Angrebene sker op til at FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, i dag besøger den ukrainske by Lviv.

  Her mødes han med præsident Volodymyr Zelensky og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, hvor de skal drøfte situationen omkring atomkraftværket i byen Zaporizhzhia.

  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 28. I dag kl. 07:40

  Holger Rune vinder suverænt med græsk doublemakker

  Holger Rune (tv) mødte Stefanos Tsitsipas i singleturneringen French Open tidligere på året. Her vandt Rune makkerparrets møde. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Selvom Holger Rune tabte i første runde i single ved ATP-turneringen i Cincinnati, så har danskeren nu fået oprejsning ved selv samme turnering.

  Natten til torsdag Vandt Rune nemlig sit doubleopgør med sit makker Stefanos Tsitsipas, der er nummer syv på verdensranglisten.

  På den anden side af nettet stod Rafael Matos og David Vega Hernandez, og kampen blev aldrig rigtig tæt.

  Den 19-årige dansker vandt sammen med sin græske makker med 2-0 i set (6-2, 6-3), og de kan dermed se frem til ottendedelsfinalen, hvor kroaterne Nikola Mektic og Mate Pavic venter.

 29. I dag kl. 07:27

  Torsdag starter våd, men opklaring følger

  Der er vand til de fleste i løbet af morgentimerne, kun Bornholm ser ud til at slippe tør gennem torsdagen.

  Efter regnen har passeret, vil der fortsat være enkelte byger, men de fleste får en del timer med tørvejr og plads til solen.

  I Jylland vil der dog være skyet en stor del af dagen.

  Det giver også dagens laveste temperaturer på omkring de 17-22 grader, mens resten af landet får 24-29 grader. Her får Sjælland det varmest.

  Vinden er svag til frisk og kommer de fleste steder fra nord eller nordøst.

  Onsdag morgen starter med koldt og diset vejr. (Foto: Birger Josephsen)
 30. I dag kl. 07:10

  Britisk rigmand viser interesse for at købe Christian Eriksens klub

  Jim Ratcliffe efter også den franske fodboldklub OGC Nice, hvor danske Kasper Schmeichel og Kasper Dolberg er på kontrakt. (Foto: Eric Gaillard © Ritzau Scanpix)

  Milliardæren Jim Ratcliffe ville være interesseret i at købe den engelske fodboldklub, Manchester United - hvis den altså var til salg.

  Den udmelding kommer efter, at familien Glazer, der har ejet storklubben siden 2005, har luftet tanker om at sælge en lille aktiepost i klubben, der har Christian Eriksen på holdkortet.

  - Hvis noget i den stil var muligt, ville vi være interesserede i at tale om det med udsigt til langvarigt ejerskab, siger en talsperson for Ratcliffe, der selv er erklæret fan af Manchester United.

  Jim Ratcliffe ejer konglomeratet Ineos, der er en kemikalieproducent. Dermed er han også sponsor for det store cykelhold Team Ineos-Grenadiers, der lige nu sidder på førertrøjen i PostNord Danmark Rundt.

  Manchester United kan blive Ratcliffes tredje, da han allerede ejer franske OGC Nice og schweiziske Lausanne-Sport.

 31. I dag kl. 06:47

  Elpriser på himmelflugt: 5 gode råd til at spare på forbruget

  Elpriserne er steget gennem det meste af 2022, og forventningen er, at toppen ikke nødvendigvis er nået endnu. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Faktisk så dyrt, at en gennemsnitsfamilie med en variabel aftale kan regne med, at elregningen stiger med mere end 15.000 kroner i år sammenlignet med sidste år. Det forklarer privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank, Brian Friis Helmer.

  Men du kan selv gøre noget for at barbere elregningen ned, siger privatøkonomen:

  • Vask på lavere temperaturer, og tør tøjet udenfor i stedet for i tørretumbleren

  • Skift til LED-pærer – de bruger kun i omegnen af 20 procent af den strøm, andre pærer bruger

  • Fyld vaske- og opvaskemaskiner helt op

  • Sluk for strømforbrugende apparater – især radio, tv og opladere

  • Overvej at skifte elleverandør

 32. I dag kl. 06:18

  I dag falder der dom i en af Danmarkshistoriens mest omfattende retssager

  I dag bliver der afsagt dom i straffesagen, der er blevet døbt ”Operation Greed”.

  Her er 17 mænd og tre selskaber tiltalt for hvidvask af næsten en halv milliard kroner og unddragelse af skat og moms for 295 millioner samt at have fremstillet falske fakturaer.

  Ritzau skriver, at cirka 900 firmaer var kunder i netværket, der udførte sort arbejde og havde brug for de fremstillede fakturarer. Det betød, at statskassen blev snydt for 295 millioner kroner i A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag.

  Blandt de tiltalte er tre dansk-pakistanske brødre, der havde base i en villa i Dragør. To af brødrene samt to andre mænd anklages for at udgøre kernen i netværket.

 33. I går kl. 23:31

  Stor brand på Amager er slukket - spredte sig til lejligheder

  En stor brand, der startede i en grillbar på Amagerbrogade, er nu slukket. Det oplyser Hovedstadens Beredskab på Twitter.

  - Vi har slukket branden, som havde spredt sig fra pizzeria til lejligheder på 1. sal. Vi har efterset tre opgange og udluftet for røg. Ingen tilskadekomne. Vi kommer til at arbejde nogle timer endnu med at sikre at gennembrændingen i vægge og gulve er helt slukket, skriver de.

  Som følge af branden besluttede man at spærre Amagerbrogade fra Højdevej til Parmagade.

  Det er endnu uvist, hvad der har skabt branden.

 34. I går kl. 23:03

  Tættere på en månelanding: Kæmperaket er klar til lette

  Raketten, der i første omgang er ubemandet, vil blive skudt afsted den 29. august. (Foto: Chandan Khanna © Ritzau Scanpix)

  Når kalenderen rammer den 7. december er det 50 år siden, at det amerikanske flag senest blev plantet i jorden på Månen. Men det kan snart ske igen. Tidligt i morges lokal tid rullede Nasa nemlig den enorme måneraket hen til affyringsplatformen i Kennedy Space Center i staten Florida. Raketten, der i første omgang er ubemandet, vil blive skudt afsted den 29. august.

  Men selvom raketten ikke vil indeholde astronauter, så er det planen, at mennesket skal tilbage på Månen snart.

  Det var Apollo-programmet, der senest sendte Nasa til månen, hvor Apollo 11 var den første i 1969, mens Apollo 17 blev den sidste i 1972. Det nye program hedder Artemis. Navnet er særligt, fordi Artemis var den græske gud Apollos tvillingesøster, og hun var månegudinden.

  - Til alle os, der ser op på Månen og drømmer om den dag, menneskeheden vender tilbage til Månens overflade - folkens, vi er her! Vi skal tilbage. Og den rejse, vores rejse begynder med Artemis 1.

  - Den første bemandede affyring, Artemis 2, er om to år i 2023, mens vi håber, at den første landing, Artemis 3, bliver i 2025, siger Nasas administrator Bill Nelson ifølge BBC.

  Planerne er dog endnu større. Det er målet at kunne flyve til Mars i 2030'erne eller kort efter det.

 35. I går kl. 22:28

  Dansk stangspringer hopper højere end nogensinde og bliver firer ved EM: Se springet her

  Den danske stangspringer Caroline Bonde Holm skrev onsdag aften et nyt kapitel til rekordbøgerne, da hun med sit spring på 4 meter og 55 centimeter ved EM i München satte ny dansk rekord.

  Springet er en forbedring på fire centimeter af den 32-årige danskers egen rekord, som hun satte tidligere i år.

  Resultatet rakte til en delt fjerdeplads i kvindernes stangspringskonkurrence ved europamesterskabet, som blev vundet af finske Wilma Murto med et spring på hele 4 meter og 85 centimeter, der er ny EM-rekord.

  Caroline Bonde Holm slog sit navn fast i en tidlig alder og var i 2012 med til OL i London. 10 år senere har den erfarne stangspringer taget karrieren til nye højder.

 36. I går kl. 22:12

  'Massiv' brand i tre butikker på Amager

  Det er brand i en grillbar på Amagerbrogade, og den har spredt sig til butikkerne ved siden af. Det skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter.

  - Brand på Amagerbrogade. Vi er rykket ud til en brand i en grillbar på Amagerbrogade. Røgen har spredt sig til flere opgange. Vi har ingen meldinger om personskade. Vores arbejde på stedet må forventes at påvirke trafikken, skriver de.

  Til Ekstra Bladet oplyser vagtchefen hos Københavns Politi, at man også har valgt at spærre Amagerbrogade i nærheden af branden.

  - Der er massiv brand i tre butikker, og vi spærrer Amagerbrogade mellem Højdevej og Parmagade, siger vagtchef Dyre Sønnicksen til mediet.

  Han anbefaler samtidig folk i området at gå indenfor og lukke vinduerne.

 37. I går kl. 21:51

  Skidt dansk dag i bordtennishallen: Alle danskere smashet ud af EM

  I de sidste to sæt tabte Jonathan Groth snævert med 11-9, hvilket betød, at danskeren tabte kampen med 4-3 i sæt til sin serbiske modstander. (Foto: Thomas Peter © Ritzau Scanpix)

  Det kunne ikke blive en værre onsdag for de danske bordtennisspillere, der alle er røget ud af EM.

  Anders Lind, Jonathan Groth og Martin Buch Andersen formåede ikke at spille sig i 1/16-finalen i single-turneringen.

  Mens Tobias Kamph Rasmussen og Martin Buch Andersen led samme skæbne, da de tabte i ottendedelsfinalen i double-turneringen.

  Den erfarne Jonathan Groth var den eneste af danskerne, der for alvor formåede at bide skeer med sin konkurrent. Den 29-årige bordtennisspiller endte dog med at tabe i syvende og afgørende sæt til serbiske Dimitrije Levajac efter en tæt kamp.

 38. I går kl. 21:35

  Hundredvis af forfattere læser i solidaritet op fra Salman Rushdies værker

  Den 75-årige Rushdie blev angiveligt stukket i hals- og maveregionen, da en mand pludselig angreb ham i forbindelse med et arrangement i byen Chautauqua. (Foto: Ralph Orlowski © Ritzau Scanpix)

  Paul Auster, Tina Brown, Kiran Desai og Amanda Foreman er blot et udvalg af de hundredvis af forfattere, som fredag morgen samles ved New York Public Library for at læse op fra Salman Rushdies værker.

  Arrangementet hedder "Stand with Salman" - stå med Salman - skriver The Guardian og skal ses som en afspejling af en offentlig oplæsning af "De Sataniske Vers", der fandt sted, efter det iranske præstestyre i 1989 udstedte en dødsdom over Rushdie i form af en fatwa.

  Den indisk-britiske forfatter er i øjeblikket indlagt, efter han i fredags blev stukket ned i forbindelse med en forelæsning i delstaten New York i USA.

  Den 75-årige Rushdie blev angiveligt stukket i hals- og maveregionen, da en mand pludselig angreb ham i forbindelse med et arrangement i byen Chautauqua.

 39. I går kl. 21:02

  Dronning Margrethe har besøgt udstilling i Frankrig med egne værker

  Siden hun var barn, har dronningen holdt af at tegne og male og udfolde sig kreativt. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)

  I dag har dronning Margrethe besøgt en udstilling i den franske by Cahors, der beståer af malerier, akvareller og découpager, som hun selv har lavet.

  Udstillingen hedder "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine", og den er lavet for at markere dronningens 50-års regentjubilæum.

  Cahors er byen, hvor slottet Chateau de Cayx ligger, som har været ejet af kongefamilien siden 1974. Det er dronning Margrethe og afdøde prins Henriks sommerresidens.

  Hvis nogen synes, at Cahors lyder bekendt, så er det måske, fordi du så Tour de France i år. 19. etape af Touren sluttede nemlig i byen, hvor prins Joachim havde fornøjelsen af at give Jonas Vingegaard den gule førertrøje på efterfølgende.

  Det ældste værk på udstillingen er et orange blomsterbillede af morgenfruer. Det malede dronningen i 1947, da hun var syv år og gik i skole på Amalienborg. Udstillingen på Musée Henri-Martin løber frem til 5. marts 2023.

  • Udstillingen på Musée Henri-Martin løber frem til 5. marts 2023.. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Udstillingen blev i midten af juli indviet af prinsesse Marie, men onsdag har kunstneren altså selv deltaget i ferniseringen. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Udstillingen hedder "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine" og markerer dronningens 50-års regentjubilæum. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Samtidig understreger det de tætte bånd, som i generationer har bundet kongefamilien tæt sammen med området ved Cahors. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 40. I går kl. 20:50

  27 personer er indlagt på hospital efter en eksplosion i en moské i Kabul

  En stor eksplosion ramte en moské i Kabul under aftenbøn her til aften.

  - Der lød en eksplosion inde fra moskeen. Eksplosionen har kostet liv, men der er ikke det fulde overblik over tallet, lød det fra en talsmand fra politiet i Kabul, som Reuters har talt med.

  Kabuls akuthospital har oplyst på Twitter, at de har modtaget 27 patienter med skader efter eksplosionen. Det fremgår dog ikke, hvor slemme de er.

  Der er ingen officielle udmeldinger om antallet af omkomne.

 41. I går kl. 20:46

  Nato-styrker vil beskytte freden i Kosovo med 'alle midler'

  Kosovos premierminister, Albin Kurti (til venstre), mødtes onsdag med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg (til højre), i Bruxelles. (Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS © Ritzau Scanpix)

  Natos fredsbevarende styrker i Kosovo er klar til gøre alt, hvad der står i deres magt, for at opretholde freden mellem Kosovo og Serbien.

  - Hvis stabiliteten bliver bragt i fare, er Natos styrker i Kosovo (KFOR) klar til at tage alle midler i brug for at sikre et trygt og sikkert miljø og for at sikre bevægelsesfrihed for alle folk i Kosovo, sagde Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde i Bruxelles.

  Kosovo erklærede uafhængighed fra Serbien i 2008 og er i dag anerkendt som et selvstændigt land af størstedelen af Natos medlemmer.

  Den seneste tid er spændinger mellem landene taget til, blandt andet efter at Kosovo præsenterede nye regler for nummerplader, som betød at serbere i den nordlige del af Kosovo vil blive påkrævet at have kosovoske nummerplader på deres biler.

  Opdateret 18. august 2022 kl. 08:38: Fjernet formulering, der kunne forstås som at Serbien er medlem af Nato - hvilket landet ikke er.

 42. I går kl. 20:14

  Tusindvis af danskere har ved en fejl fået varmecheck: 'Det går selvfølgelig ikke,' siger klimaministeren

  - Det går selvfølgelig ikke, at vi udbetaler penge til folk, der ikke er berettiget til dem, fordi de ikke har fået opdateret de data, man egentlig skulle opdatere, lyder det her til aften fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

  Over 411.000 husstande fik i sidste uge udbetalt en varmecheck på 6.000 skattefri kroner, som skulle være en håndsrækning til dem, der er hårdest ramt af de stigende gaspriser.

  Det viser sig dog, at tusindvis af danskere også har fået udbetalt varmechecken, selvom de forlængst har skrottet deres gasfyr. De har fået udbetalingen alligevel, da oplysningerne i det såkaldte BBR-register ikke er blevet rettet, da fjernvarmen i sin tid blev sat til.

  Reglerne er ifølge ministeren i orden, men regeringen kan ikke gardere sig mod borgere, som ikke "følger alle regler til punkt og prikke".

  - Man er faktisk som borger forpligtet til at have styr på de her ting, og det er trist, at det ikke er alle, der har, siger Dan Jørgesen og tilføjer:

  - Men det har været vigtigt for os, at pengene kom ud og arbejde hurtigt.

 43. I går kl. 20:09

  Tempokonger skubber dansker af podiet efter gyserafslutning ved EM i enkeltstart

  Den schweiziske cykelrytter Stefan Bissegger vinder guld ved EM i enkeltstart efter at have slået sin landsmand Stefan Küng med blot 0,3 sekunder.

  Der var lagt op til drama blandt de sidste ryttere ude på ruten, for her skulle både den italienske verdensmester Filippo Ganna og Stefan Küng udfordre Bissegger, der sad på tronen.

  Ingen af de to specialister formåede dog at vælte Bissegger af tronen, selvom det blev så tæt, at danske Mikkel Bjerg i spøg tjekkede Bisseggers puls, for at sikre at han stadig var til stede.

  Den 23-årige dansker endte lige uden for podiet, da det blev til en fjerdeplads bag de tre forhåndsfavoritter. Derfor var der ikke nogen sure miner hos danskeren efter løbet.

  - Jeg synes, at jeg i dag kører det bedste, jeg kan. Jeg drømte blot om top fem, lyder det fra Mikkel Bjerg.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra dagens dramatiske EM i enkeltstart.

 44. I går kl. 19:34

  Regeringen ønsker national strategi mod PFAS-forurening

  De sundhedsskadelige fluorstoffer kaldet PFAS bliver fundet stadig flere steder i Danmark.

  I badevand, havskum og i grundvandet.

  Sundhedsstyrelsen har oplyst, at de genovervejer anbefalingerne for gravide og ammende, som har været udsat for PFAS, efter eksperter var ude med kritik.

  Og nu vil miljøminister Lea Wermelin (S) også have mere fokus på problemet.

  - Vi vil fra regeringens side lave en national strategi, hvor vi både får samlet op på de indsatser, der er, og tager nye skridt, siger hun ifølge Ritzau.

  Udmeldingen kommer, efter miljøministeren i dag har holdt et møde med partiernes ordførere om PFAS.

  Hun ønsker, at eksperter skal rådgive om fremtidige indsatser i strategien. Hun uddyber dog ikke yderligere, hvad strategien kommer til at indeholde, fordi den ikke er nedskrevet endnu.

 45. I går kl. 19:21

  Putin lover én million rubler til russiske mødre, som får ti børn

  Da befolkningstilvæksten i Rusland har været dalende i årtier, planlægger præsident Vladimir Putin at præmiere russiske mødre, der får mere end 10 børn, med én million rubler.

  Det svarer til cirka 120.000 kroner.

  Det er Politiken, der har historien, og her siger Flemming Splidsboel, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, at Rusland oplever det største månedlige fald i befolkningstal, der er registreret i Ruslands historie siden 1991.

  Foruden den ene million følger også titlen af "Heltemor", en gammel ærestitel indført af Josef Stalin i 1944 som forsøg på at få befolkningen til at få flere børn.

 46. I går kl. 18:35

  Dansk svømmer hiver første medalje hjem ved EM i Rom

  Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach er onsdag blevet en sølvmedalje rigere.

  Ved EM i svømning i Rom blev danskeren toer i finalen i 200 meter butterfly, og dermed sikrede hun den første danske medalje ved europamesterskabet.

  Den 22-årige svømmer kunne dog ikke hamle op med bosniske Lana Pudar, der vandt EM-guldet i sikker stil med et halvt sekund ned til danskeren.

  Bronzemedaljen endte hos italienske Ilaria Cusinato, der var knap et halvt sekund langsommere end Helena Rosendahl Bach.

  Den danske sølvmedalje bliver punktummet for den danske deltagelse i EM-bassinet i Rom.

 47. I går kl. 18:29

  Mark O. Madsen får UFC-kamp i 'selveste Las Vegas'

  Den tidligere danske OL-sølvvinder i brydning skal i oktagonen igen til en ny kamp i UFC. (Foto: David Yeazell © Ritzau Scanpix)

  Mark O. Madsens UFC-karriere tager i slutningen af oktober et nyt skridt. Her skal han nemlig i kamp mod amerikaneren Drakkar Klose i Las Vegas.

  Det bekræfter Mark O. Madsen selv til Ritzau.

  - Det er en ultraspændende kamp i selveste Las Vegas. Det er mod en tidligere top-15-kæmper, der hedder Drakkar Klose. Han valgte at kalde mig ud, da han fik mikrofonen efter en kamp i april. Det gjorde han live på ESPN, siger Mark O. Madsen.

  Han siger samtidig, at det er mere end bare en vigtig kamp. Vinderen vil nemlig få en kamp mod en kæmper fra top 15.

  Indtil videre har Mark O. Madsen vundet alle sine 12 kampe i MMA. De seneste fire har været på det højeste niveau i UFC-regi.

 48. I går kl. 18:11

  Dansk jæger er død i Sverige

  En dansk mand i 60'erne er død under jagt i et skovområde uden for Eksö i Sverige.

  Ifølge svensk politi har manden med stor sandsynlighed mødt et vildsvin i forbindelse med sin jagt. Her blev han såret og flygtede efterfølgende op i et jagttårn, hvor han blev fundet.

  Svensk politi oplyser, at de fik en melding kort før klokken 9 om, at en mand var fundet død i jagttårnet i skovområdet i Kråkshult ved Eksjö, fremgår det af en pressemeddelelse.

  Da politiet ankom, var der en del uklare omstændigheder omkring dødsfaldet, og en kriminaltekniker blev derfor tilkaldt.

  Politiet konkluderede efter undersøgelsen, at der ikke er sket en forbrydelse, og dødsfaldet betragtes i stedet som en ulykke.

  Svensk politi vil nu undersøge, om jægeren har affyret sit våben og såret vildsvinet, hvilket skal være med til med sikkerhed at fastslå dødsårsagen.

  Mandens pårørende er underrettet.

 49. I går kl. 17:39

  Ejer vil omdanne 80.000 kvadratmeter grund til ny bydel i København

  Tidligere har der ligget en tagpapfabrik og en asfaltfabrikant, men i øjeblikket står en 80.000 kvadratmeter stor industrigrund tom på Amager Landevej 223-233.

  Den er blev opkøbt af Øens Invest, der har store planer med området, der skal være rammerne for en helt ny bydel på Amager, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

  Området skal efter planen hedde "Flyverbyen", og der skal være plads til kultur og sport.

  Før Flyverbyen kan realiseres, kræver det en ny lokalplan for området, oplyser Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen (S).

  - Vi hilser de nye tiltag velkommen og vil gerne se nærmere på, hvordan en ny lokalplan for området kan se ud, men det skal naturligvis ske i respekt for de nærmeste omgivelser og i dialog med andre aktører, siger borgmesteren, der tager henvendelsen forbi et politisk udvalg.

 50. I går kl. 17:35

  Ung amerikaner viser klassen på 2. etape af PostNord Danmark Rundt

  Amerikaneren Magnus Sheffield leverede en pragtpræstation på onsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

  Den 20-årige Ineos Grenadiers-rytter tilbagelagde de 12,2 kilometer i og omkring Assens hurtigst af alle og vandt med tre sekunder ned til danske Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) på andenpladsen i tiden 13 minutter og 35 sekunder.

  - Jeg følte, at jeg kunne blive ved med at trykke på pedalen og give gas. Så jeg skulle bare holde fast, være skarp i svingene og skubbe den helt frem til målstregen, lød det fra Magnus Sheffield efter enkeltstarten.

  Tredjepladsen tog franske Christophe Laporte (Jumbo Visma) sig af.

  Dermed overtager Magnus Sheffield løbets blå førertrøje fra hollandske Olav Kooij, der tirsdag vandt løbets første etape efter en massespurt.

  Torsdag skal rytterne ud på løbets længste etape, når feltet skal køre 239 kilometer fra Otterup til Herning. Du kan se tredje etape fra klokken 11.45 på DR1 torsdag.

Mere fra dr.dk