Seneste nyt

Pfizer søger om hastegodkendelse af coronavaccine i EU

 • Pfizer søger om hastegodkendelse af coronavaccine i EU

  Pfizer og BioNTech har søgt om hastegodkendelse af deres coronavaccine i EU, skriver Reuters.

  Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, bekræfter, at man har modtaget ansøgningen.

  Pfizer oplyste i november, at deres vaccine er 95 procent effektiv.

  Også medicinalvirksomheden Modernas vaccine er et skridt nærmere en EU-godkendelse. De indsendte i går den nødvendige information til EU, der skal til for at få en godkendelse.

  Seneste Nyt

 • 157 nye smittede fundet i lyntest

  Der blev i går registeret 157 nye coronasmittede ved yntest. Der blev foretaget 30.968 test.

  Det oplyser private udbydere til Ritzau.

  Opdateres.

 • Susanne Bier skal instruere serie om amerikanske præsidentfruer

  Den danske filminstruktør Susanne Bier skal instruere dramaserie om amerikanske præsidentfruer.

  Det skriver underholdningsmediet Variety ifølge Ritzau.

  Dramaserien har fået titlen "The First Lady". Det er allerede offentliggjort, at den amerikanske skuespiller Viola Davis skal spille Michelle Obama, som var førstedame fra 2009-2017.

  Det er også kommet frem, at skuespilleren Michelle Pfeiffer skal spille Betty Ford, der var førstedame i 1974-1977, hvor Gerald Ford var præsident i USA.

  Det er uvist, hvornår serien får premiere.

 • 'Konkret' og alvorligt tip fra en borger førte til flyvestop fra Dubai

  Det er på baggrund af en borgerhenvendelse, at Danmark har indført et flyvestop til og fra De Forenede Arabiske Emirater.

  Det fortæller transportminister Benny Engelbrecht (S).

  - Der har været en konkret og alvorlig borgerhenvendelse i forhold til, hvordan man udfører test ved adgangene i Dubai, og derfor er vi nødt til at være helt sikre på, at der ikke er problemer med det.

  - Det kan ikke nytte noget, at vi har danskere eller andre, der flyver fra Dubai, som måtte være positive eller inficerede med covid-19 eller måske en mutation som den sydafrikanske, siger han.

 • Danmarks største havmøllepark står klar i Østersøen

  Efter flere års tilløb begynder der snart at kunne sendes strøm ud til danske hjem fra havvindmølleparken Kriegers Flak i Østersøen, skriver Ritzau.

  Det sker, som resultat af at energiselskabet Vattenfall, der står for etablering og driften af Kriegers Flak, har etableret en del af parken og nu også fået de nødvendige tilladelser af Energistyrelsen.

  Den første strøm fra Kriegers Flak ventes at blive leveret til det danske elnet i slutningen af januar eller i starten af februar i år. Herefter bliver vindmøllerne løbende koblet til elnettet, indtil hele parken er tilsluttet. Hele parken skal være fuldt tilsluttet senest ved udgangen af 2021.

  På sigt vil parken kunne levere, hvad der svarer til det årlige elforbrug i cirka 600.000 husstande. Det er cirka 50 procent mere strøm end den hidtil største havvindmøllepark i Danmark, Horns Rev 3.

 • Minearbejdere fanget i 12 døgn: Kommer først op om mindst to uger

  Redningsarbejdere står klar i Qixia i Shandong-provinsen. (Foto: ALY SONG © Scanpix)

  Redningsarbejdere tror, at det som minimum kommer til at tage to uger mere at frigøre en gruppe kinesiske minearbejdere, der allerede har været fanget under jorden i 12 dage i den østlige provins Shandong.

  Det siger Gong Haitao, der leder pr-afdelingen hos de lokale myndigheder, ifølge statsmediet CCTV, skriver Ritzau.

  De i alt 22 guldminearbejdere blev fanget 10. januar i Hushan-minen nær byen Qixia, da en eksplosion blokerede udgangen.

  Siden har redningsmandskab arbejdet desperat for at få dem ud. Men redningsaktionen bliver besværliggjort af, at en kæmpe blokade forsinker arbejdet med at bore sig ned til minearbejderne.

  - Forhindringerne er bare for store, hvilket betyder, at vi har brug for mindst 15 dage eller endnu mere for at nå minearbejderne, siger Gong Haitao.

 • Tusindvis af små virksomheder frygter momsbetaling

  1. marts venter en stor regning for tusindvis af små danske virksomheder, når der er frist for at betale moms for hele 2020. En regning, der for mange bliver nærmest umulig at betale, vurderer flere organisationer.

  - De fleste af mine medlemmer har enkeltmandsvirksomheder, så derfor hæfter de selv for gælden, så i værste fald skal man også gå fra hus og hjem, hvis deres virksomhed går konkurs, fortæller Birgitte Feldborg, der er formand for foreningen Danske Soloselvstændige, som har cirka 5.100 medlemmer.

  Foreningen for Danske Soloselvstændige skal senere i dag mødes med folketingets Skatteudvalg for at drøfte problemet med den store momsregning.

 • Dagens vejr: Husk regntøjet her til morgen - men måske kigger solen frem senere

  Ann Blom har taget dette flotte billede i Lundeborg på den østlige kyst på Fyn.

  Dagen starter med regn mange steder i landet, men i løbet af formiddagen klarer det op, og vi får mulighed for lidt eller nogen sol.

  Regnen vender dog retur til det meste af Jylland fra middag og et par timer frem. Temperaturen ligger mellem 3 og 7 grader, lokalt måske lidt varmere.

  Vinden er jævn til hård og kommer fra sydlig retning.

  Langs kysterne vil den være af kulingstyrke. I aften- og nattetimerne trækker regnbyger ind over Nordjylland, mens resten af landet forbliver tørt.

  Temperaturen falder til mellem 0 og 4 graders varme.

 • Topsundhedsrådgiver Fauci kalder det en 'befriende' følelse ikke længere at arbejde under Trump

  80-årige Fauci har sagt ja til også at være sundhedsrådgiver for Joe Biden. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

  Den amerikanske topsundhedsrådgiver Anthony Fauci er lettet over, at der er kommet en ny præsident.

  Det fortæller han på et pressemøde ifølge The Guardian.

  Forholdet mellem Donald Trump og Fauci var på mange måneder tumultarisk. Ifølge Fauci selv var han ikke i stand til at tale frit under Trump-administrationen, og der var nogle ting, der blev sagt for eksempel om midlet hydroxyklorokin, som "ikke var baseret på videnskabelige fakta", siger han.

  - Det er en befriende følelse, at man kan stå her og snakke om ting, man ved noget om, hvad der er beviseligt, og hvad videnskaben siger, siger Fauci.

 • Modstanden mod coronavacciner svinder ind: 9 ud af 10 vil have stikket

  Skepsissen mod coronavaccinerne svinder ind.

  Antallet af danskere, der vil sige ja til at få vaccinen, er steget fra 76 procent i december til 87 procent nu.

  Desuden af andelen af skeptikere faldet fra 11 til fem procent.

  Det viser nye tal fra den seneste uge fra HOPE-projektet under Aarhus Universitet, der undersøger danskernes adfærd og holdninger under coronakrisen.

  - Den øgede villighed hos danskerne til at få vaccinen er steget mere, end jeg havde forventet, siger Michael Bang Petersen, professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet og leder af projektet.

 • Godt nyt fra Uefa om EM i Danmark: 'Lige nu anser vi København for være et af de sikre spillesteder'

  Uefa anser København som et af de "sikre spillesteder". (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Uefa står fast på, at der vil blive spillet EM i fodbold i København til sommer til trods for pandemien.

  Med mindre de danske myndigheder forbyder det, siger Martin Kallen, Uefas chef for slutrunden, til TV3 Sport.

  Slutrunden skiller sig ud ved, at den efter planen skal holdes i 12 værtsbyer i 12 forskellige lande.

  - Det gælder om at tænke positivt, og det har såvel København som Danmark gjort.

  - Lige nu anser vi København for at være et af de sikre spillesteder på baggrund af den danske regerings håndtering af covid-19, hvorimod vi er bekymret for London og Glasgow, selv om der lige nu spilles fodbold i begge byer.

 • Ny James Bond-film er udskudt. Igen.

  James Bond-fans må vente til oktober. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)

  Hvis man havde set frem til snart at kunne se Daniel Craig i høj pistolføring iført en figursyet smoking, skal man tilføje en ny portion tålmodighed til martinien.

  Den 25. film i rækken om den britiske agent er blevet udskudt igen, oplyser producenternefilmens hjemmeside. Denne gang til oktober.

  Det er tredje gang, at filmen, som har fået navnet "No Time To Die", er blevet udskudt. Oprindeligt skulle den have haft premiere i foråret sidste år.

  I den kortfattede nyhed på hjemmesiden melder producentenre ikke, hvad der ligger bag udsættelsen. Men årsagen til de tidligere udsættelser skyldtes coronapandemien.

 • Biden vil beholde FBI-direktør, som ellers fik Trumps vrede at føle

  Præsident Joe Biden har bedt Christopher Wray om at blive som direktør for USA's forbundspoliti, FBI.

  Det melder Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters, skriver Ritzau.

  Wray blev udpeget af den tidligere republikanske præsident Donald Trump, men han mødte Trumps vrede, da han ikke ville bakke op om Trumps påstande om valgsvindel.

  Biden siger, at han har tillid til det arbejde, som Wray udfører.

 • Braithwaite-scoring i Barcelonas pokal-avancement

  Martin Braithwaite var med fra start og scorede, da FC Barcelona med noget besvær besejrede Cornella fra den tredjebedste række med 2-0 i den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

  Barcelona sparede en række profiler, og det gav altså plads til Braithwaite, der undervejs i kampen kunne se både Miralem Pjanic og Ousmane Dembele brænde et straffespark.

  Da Cornella heller ikke fik scoret, røg kampen i forlænget spilletid. Her gjorde Dembele skaden god igen ved at bringe Barcelona på 1-0, mens Braithwaite i sidste minut af den forlængede spilletid lukkede kampen til 2-0.

  Med sejren er Barcelona videre til ottendedelsfinalerne.

 • Danmark stopper midlertidigt flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater efter mistanke om sjusk med test

  Danmark stopper midlertidigt flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater - det skyldes mistanke om sjusk med test i Dubai.

  Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

  - Vi har tidligere set mutationer komme ind via Dubai, og vi kan vi ikke sidde sådan en mistanke overhørig. Derfor vil alle passagerflyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater blive indstillet i fem dage, indtil det har været muligt at undersøge sagen til bunds og sikre, at den negative test, der bliver krævet, rent faktisk er en reel test, som er foretaget ordentligt, udtaler transportminister Benny Engelbrecht.

  Flyveforbuddet gælder fra i nat og foreløbig i fem dage, indtil de danske myndigheder har vished for, at "der ikke bliver sjusket med de test, der bliver lavet og at der ikke kan købes falske test".

 • Fire 10-taller til det danske landshold – Jacobsen stod i spidsen for næsten perfekt landskamp

  Der var nok at glæde sig over for de danske håndboldherrer, da Danmark besejrede Qatar med 32-23 i den første kamp i mellemrunden og spillede sig endnu tættere på kvartfinalen ved VM i Egypten.

  Og der var masser af spillere, der bød ind i storsejren, hvor DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppsen, delte hele fire 10-taller ud efter kampen til Mikkel Hansen, Mathias Gidsel, Simon Hald og landstræner Nikolaj Jacobsen.

  - Nærmest perfekt landskamp fra det danske hold mod den stærkeste modstander hidtil, hvor der aldrig var tvivl om resultatet, siger Krogh om den danske præstation.

  Kairo 20210121 Danmarks Mathias Gidsel utsedd till matchens spelare under matchen i gruppspelet i handbolls-vm mellan Danmark och Qatar i Kairo, Egypten. Foto; Jonas Ekströmer/TT kod 10030. (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT/Scanpix 2021) (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)
 • Virusforsker: Tidligere coronasmittede bør tage imod vaccinen alligevel

  Læserne på dr.dk har her til aften haft mulighed for at stille spørgsmål om vaccinerne til chefer og virusforsker Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut.

  Et af spørgsmålene gik på, om det er nødvendigt med vaccinen, hvis man er tidligere coronasmittet. Spørgeren havde været syg henover jul og nytår. Til det svarede Anders Fomsgaard:

  - Du er formentlig immun, men da vaccinen virker på en lidt anden måde end en smitsom virus - og derfor giver en bedre rettet immunitet, ville jeg tage vaccinen alligevel.

  Det er frivilligt, om man vil lade sig vaccinere.

 • Statsministeren: Det er alt for tidligt at tale om europæisk vaccinepas

  Flere EU-lande, heriblandt Grækenland, presser på for, at EU skal indføre et fælles vaccinepas, så man eksempelvis kan rejse frit, hvis man er blevet vaccineret mod covid-19.

  Men ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) er det alt for tidligt at diskutere det, når det stadigvæk kun er et fåtal af EU-borgerne, der har fået vaccinen.

  - Mit eget temperament er nok til, at vi skal bruge alle vores kræfter på at få vaccineret vores befolkninger, før vi for alvor begynder at tage hul på den diskussion, sagde hun efter et EU-topmøde om coronasituationen.

  Her understregede hun, at hun er "frustreret" over de forsinkelser, der er på leveringerne af vaccinedoserne.

  - Som tingene står nu, skal vi bruge al vores energi på at få sikret flere vacciner.

 • Astralis leverer stærkt comeback i tæt duel: Én sejr fra stor millionfinale

  Det danske Counter-Strike-hold Astralis måtte levere et flot comeback for at slå G2 torsdag ved den store Blast Premier Global Final.

  Danskerne tabte et tæt første map, men endte med efter en dramatisk afslutning at snuppe de to sidste maps og dermed sejren på 2-1.

  Det sender dem i slutkampen i den øvre halvdel af turneringen, som betyder, at holdet er sikret to chancer for at nå den endelige finale.

  Vinder man lørdagens kamp mod enten Team Liquid eller Vitality, er finalepladsen i hus, men tabes den, kan holdet spille sig i finalen mod selvsamme overmand ved at slå vinderen af nedre turneringshalvdel.

  Der er 3,7 millioner kroner til vinderen af turneringen.

  Astralis-spillerne er kun én sejr fra stor finale ved Blast Premier Global Final. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
 • 400 borgere skal afprøve coronatest i hjemmet

  Aarhus Universitetshospital har igangsat en undersøgelse af, om podninger for coronavirus i hjemmet er lige så effektive og sikre som en test fra testcentrene.

  Det skriver TV2 Østjylland.

  400 forsøgspersoner har fået et podningssæt med hjem som en del af forsøget. Det består af en vatpind, en testplade og en kemisk væske, der blandes med testen for at få et svar.

  - Hvis hjemme-coronatesten viser sig at være pålidelig, vil det blive langt nemmere at isolere flere positive og på den måde stoppe smittespredningen, siger afdelingslæge Sanne Jespersen fra Aarhus Universitetshospital.

  Forsøgspersonerne er forinden blevet PCR-testet, så resultaterne kan sammenlignes.

 • Danmark indleder mellemrunden med sejr over Qatar og kongekasse af Hansen

  Det endte med en komfortabel 32-23-sejr over Qatar i Danmarks første kamp i mellemrunden ved VM i Egypten. Det lykkedes Qatar at følge med til 6-6, men herefter kiggede de danske håndboldherrer sig ikke tilbage.

  Der var mange store præstationer blandt de danske spillere, men kampen vil nok primært huskes for Mikkel Hansens drøn, som de danske spillere gik til pause på. Det mål kan du se nedenfor.

  Danmark ligger med sejren på førstepladsen i mellemrundens gruppe to, inden de to sidste kampe. Danmark kan med en første- eller andenplads sikre en billet til kvartfinalerne.

 • Præsident Biden venter, at USA runder 500.000 corona-dødsfald i februar

  USA's nye præsident, Joe Biden, siger, at antallet coronarelaterede dødsfald i USA "formentlig" vil være over 500.000 i "næste måned", altså i februar.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det er ikke mere end et par dage siden, at USA oversteg 400.000 registrerede døde med coronavirus.

  - Det vil fortsat blive værre, før det bliver bedre, siger Joe Biden.

 • Statsministeren: Langsomme vaccine-leverancer kan forlænge nedlukningen af Danmark

  Statsminister Mette Frederiksen (S) forventer "en ketchup-effekt" i slutningen af foråret og i forsommeren, hvor Danmark vil modtage mange vaccinedoser. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Hvis ikke der bliver sat fart på leverancerne af de coronavacciner, Danmark har bestilt, kan nedlukningen af samfundet meget vel blive forlænget.

  - Der er en risiko for, at vi bliver tvunget til at lukke mere af samfundsaktiviteten ned længere, end vi havde håbet på. Men der er lige så alvorlige konsekvenser for enkelte menneskers liv, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

  Selvom der mangler vacciner nu, er forventningen dog stadig, at alle, der ønsker der, kan være færdigvaccineret i slutningen af juni.

  - Som tingene står i dag, kommer Danmark ikke til at mangle vacciner, når vi når hen i april, maj og juni. Udfordringen er, at vi mangler vacciner nu og her, siger statsministeren.

 • Hækkerup overrasket over manglende støtte til nye coronatiltag

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) er overrasket over, at de øvrige partier i Folketinget ikke vil støtte to forslag om skrappere coronatiltag.

  - De øvrige partier deler åbenbart ikke vores bekymring for smittens udvikling og ville derfor ikke være med. Tilsyneladende fordi de ikke mener, at situationen er så bekymrende, som vi mener, siger han til Jyllands-Posten.

  Selv om det ifølge justitsministeren "ser overordentligt svært ud for de to forslag", ønsker han at holde et nyt møde. Han håber, at det bliver muligt at indgå et kompromis.

 • Publikumsfavoritter i vild fest: Congo fejrer første VM-sejr med sang og dans

  VM-debutanterne fra DR Congo har været et festligt indslag ved dette års VM i håndbold, selvom spillerne ikke selv har haft meget at fejre.

  Indtil i dag.

  Det lykkedes nemlig Congo at besejre Angola med 32-31 i President Cup, hvor holdene, der ikke kom videre fra den indledende runde, dyster om de sekundære placeringer.

  Sejren var Congos første i historien ved et VM, og det blev i sandhed fejret på behørig vis.

 • Holland indfører udgangsforbud om natten fra på lørdag

  Holland indfører et natligt udgangsforbud fra klokken 21 til 04.30, der træder i kraft på lørdag.

  Et flertal i parlamentet har netop godkendt regeringens forslag i et forsøg på at mindske spredningen af coronavirus, og udgangsforbuddet vil gælde til ihvertfald 9. februar.

  Forbuddet betyder, at kun personer med samfundskritiske job og for eksempel hundeluftere må forlade hjemmet i det tidsrum.

  Personer, der bryder reglerne, risikerer en bøde på 95 euro - svarende til godt 700 kroner.

  Det er første gang siden Anden Verdenskrig, at landet indfører et natligt udgangsforbud, skriver Reuters.

 • Dem kan man Bahrain'e med: Duo driller forgæves kroatiske favoritter

  Selvom der aldrig for alvor var tvivl om, at Bahrain ville tabe til Kroatien i dagens tidlige aftenkamp i Danmarks gruppe ved VM i håndbold, fik de undertippede bahrainere, og især to spillere, leveret lækkerier.

  Samarbejdet mellem Mahdi Saad og Mohamed Ahmed var nemlig i absolut verdensklasse, hvilket resulterede i to smukke vip-scoringer.

  Bahrain tabte kampen med 18-28 og har dermed udspillet sin rolle i turneringen.

  Samtidigt besejrede Ungarn Brasilien med 29-23, mens DR Congo overraskende slog Angola i Presidents Cup.

 • Knap fem millioner briter er blevet vaccineret indtil videre

  Knap fem millioner briter har indtil nu fået det første stik coronavaccine.

  Det skriver BBC.

  Mere præcist gælder det 4.973.248 briter, der har fået vaccinen, heraf omkring en halv million indbyggere i London.

  Af de vaccinerede har 464.036 fået den anden dose vaccine og er derfor færdigvaccinerede.

 • Frankrig udskyder genåbning af skilifter - næsten 23.000 nye coronatilfælde det seneste døgn

  Skilifterne i Frankrig vil ikke genåbne 1. februar, som det ellers var planlagt.

  Det siger Frankrigs turismeminister, Jean-Baptiste Lemoyne, ifølge Ritzau.

  Om franskmændene i det hele taget kan få lov til at tage på ferie i februar, er desuden for tidligt at sige, lyder det fra turismeministeren.

  Det seneste døgn er der registreret 22.848 nye tilfælde af corona. 346 med sygdommen er døde. Der er 25.735 indlagte, heraf er 2.876 på intensiv, oplyser Reuters.

 • Udvalg vil have FBI til at undersøge det sociale medie Parlers rolle i storm på Kongressen

  Hvilken rolle spillede det sociale medie Parler i angrebet på Kongressen i USA den 6. januar

  Det skal forbundspolitiet FBI undersøge - i hvert fald hvis det står til et udvalg i den amerikanske kongres, der har sendt en anmodning til FBI-direktør, Christopher Wray.

  I forvejen efterforsker FBI, hvem der tog del i angrebet på regeringsbygningen, der den 6. januar blev stormet af store grupper af Trump-tilhængere, som protesterede mod resultatet af novembers præsidentvalg.

  Og nu skal FBI rette fokus mod det sociale medie og gennemføre en "solid efterforskning", fordi i "dage og uger op til angrebet var der historier om en stigning i voldelige trusler på Parler mod folkevalgte", står der blandt andet i anmodningen.

 • Europa-Parlamentet vil have, at folk skal have 'ret til at være offline', når de arbejder hjemmefra

  I de her coronatider er der mange, der arbejder hjemmefra, og det kan være svært ikke lige at tjekke arbejdstelefonen eller svare på en mail, selvom man har fri.

  Men står det til et flertal i Europa-Parlamentet, bør alle EU-borgere have ret til at være offline, uden at det får negative konsekvenser. De opfordrer nu Europa-Kommissionen til at udarbejde et lovforslag, der blandt andet fastsætter EU-minimumskrav til hjemmearbejde.

  Alle danske partier på nær SF og Enhedslisten stemte dog imod initiativet. Ifølge Marianne Vind fra Socialdemokratiet vil det nemlig i sin nuværende form udvande indflydelsen fra arbejdsmarkedets parter.

  - EU skal ikke bestemme, hvornår man har fri, men hver enkelt virksomhed bør sikre medarbejderne en ret til at være offline, siger hun.

  Det er uvist, om Europa-Kommissionen vil følge opfordringen.

 • Uafhængigt råd skal undersøge udelukkelse af Trump fra Facebook og Instagram

  Facebooks tilsynsråd skal tage stilling til beslutningen om at udelukke tidligere præsident Donald Trump fra Facebook og Instagram på ubestemt tid.

  Det oplyser det uafhængige råd, som har fået en anmodning fra Facebook. Rådet har magt til at omstøde beslutninger taget af Facebook.

  Både Donald Trump, Facebook og andre interessenter får mulighed for at tale deres sag i rådet.

  I spidsen for rådet sidder tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt sammen med tre andre medformænd.

  Trump blev udelukket fra Facebook og Instagram efter angrebet på Kongressen i USA 6. januar. Trump er blevet kritiseret for at have opildnet til uro i den forbindelse.

 • Biden til kamp mod corona: 100 millioner vaccinedoser på 100 dage

  USA's præsident Joe Biden præsenterer i dag en strategi for, hvordan landet skal dæmme op for corona-pandemien. Den vil blandt andet indeholde et mål om at få leveret 100 millioner vaccinedoser på 100 dage.

  Selvom USA har knap 36 millioner doser af coronavaccinen, er blot knap 17 millioner blevet givet den seneste måned.

  Planen vil blandt andet også fokusere på at få sat skub i selve vaccineproduktionen, sikre en sikker genåbning af skolerne og sørge for, at staterne ikke står alene med ansvaret for smittespredning, test og vaccinedistribution.

  Biden sørgede allerede i går for, at der fremover vil være maskepåbud på føderale områder administreret af regeringen samt større afstandskrav.

 • Ni personer i Vendsyssel FF testet positive for corona

  Ni spillere og medlemmer af staben i 1. divisionsfodboldklubben Vendsyssel FF er konstateret smittet med corona.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  En træningskamp på søndag er nu aflyst, ligesom al fællestræning indtil videre er indstillet og erstattet med individuel træning og virtuel fællestræning.

  Hvornår fællestræningen kommer op at køre igen, vides ikke. Vendsyssel FF spiller første kamp i den kommende sæson 13. februar mod Esbjerg.

 • EU-agentur opfordrer til strengere restriktioner på grund af coronamutationer

  Tre mutationer af coronavirusset, som er opdaget i Storbritannien, Sydafrika og Brasilien udgør en høj risiko for Europa, fordi de er mere smitsomme.

  Sådan lyder vurderingen fra EU's agentur for sygdomsforebyggelse (ECDC), som derfor opfordrer lande i Europa til at forberede strengere restriktioner og sætte mere tempo på udrulningen af coronavacciner.

  Det skriver Ritzau.

  - En kombination af tiltag, herunder fysisk afstand, øget overvågning, sekventering af prøver og grundig smitteopsporing og karantæne er nødvendigt for effektivt at mindske spredningen af nye varianter, lyder det fra ECDC.

  Medlemslandene opfordres også til at sætte tempo på vaccinationen af grupper i høj risiko og at ikke-nødvendige rejser undgås.

 • Sønderborgmotorvejen er åben igen i begge retninger

  Sønderborgmotorvejen er åben igen i begge retninger, efter at en lastbil ved middagstid brød i brand, oplyser Vejdirektoratet.

  Lastbilen var ifølge JyskeVestkysten fyldt med halm, der udviklede kraftig røg.

  I mere end seks timer var motorvejen spærret i begge retninger mellem Avnbøl og Gråsten.

  Ingen kom noget til i forbindelse med branden.

 • Jeppe Kofod fordømmer dobbelt selvmordsangreb i Bagdad

  Den irakiske hovedstad, Bagdad, har været forskånet for selvmordsangreb i flere måneder, men i dag ramte to. (Foto: Thaier Al-Sudani © Scanpix)

  Antallet af døde efter et dobbelt selvmordsangreb i Bagdads handelsdistrikt i morges er nu opgjort til 32 personer.

  Yderligere omkring 110 personer er blevet såret under angrebene i den irakiske hovedstad, der ellers ifølge Reuters har været forskånet for store selvmordsangreb i tre år.

  Angrebet fandt sted ved et stort marked ved Tayaran-pladsen.

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fordømmer på Twitter "det kujonagtige" angreb i Bagdad.

  - Vores tanker er med ofrene og deres familie. Danmark står sammen med Irak i kampen mod terrorisme, og vi vil fortsætte vores støtte til stabiliseringen af Irak, skriver han.

 • Statsministeren vil have EU til at lægge massivt pres på Pfizer for at få de lovede vacciner

  EU skal lægge massivt pres på Pfizer, så medicinalvirksomheden leverer de doser vaccine, som man har lovet.

  Det fastslår statsminister Mette Fredriksen (S) forud for et telefonmøde med de øvrige EU-ledere i aften.

  - Det er stærkt utilfredsstillende, når der er en klar aftale mellem EU og Pfizer, at vi får færre vacciner end det aftalte. Der skal lægges maks. pres på Pfizer nu - og det kræver, at Kommissionen taler med meget, meget store bogstaver. Det er et spørgmål om liv og død. Vi har travlt og står et uhyre vanskeligt sted, for vi har nogle effektive vacciner, men også en britisk mutation, der betyder, at vi kan risikere at tabe epidemikontrollen i Europa, siger statsministeren.

  Se, hvad Mette Frederiksen siger om Pfizer-situationen her:

 • 15 omkommet efter brand på plejehjem i Ukraine

  Mindst 15 personer er døde efter en brand i et plejehjem i Ukraine. (Foto: PAVLO PAKHOMENKO © Scanpix)

  En brand på et plejehjem i byen Kharkiv i det østlige Ukraine har kostet mindst 15 personer livet.

  Desuden er mindst 11 kvæstet, oplyser lokale myndigheder til Reuters.

  Branden brød ud på første sal af bygningen på to etager. I alt 33 personer var i bygningen, da branden brød ud.

  På Facebook skriver præsident Volodimir Zelenskij, at hændelsen skal undersøges grundigt. Det skal forhindre, at sådan en "frygtelig tragedie" finder sted igen, lyder det fra præsidenten.

  "En skødesløs håndtering af elektriske varmeapparat" er ifølge efterforskernes foreløbige vurdering årsag til branden.

 • Sønderborgmotorvejen er åben i vestgående retning

  Sønderborgmotorvejen er åben igen i retning mod vest, mens det østgående spor mod Sønderborg stadig er afspærret, oplyser Sydjyllands Politi på Twitter.

  Årsagen er en brændende lastbil på strækningen mellem afkørsel 14 Gråsten og 13 Avnbøl.

 • Mette Frederiksen om omlægning af ministerier: Det er ikke en degradering af nogen

  (© dr)

  Der er ikke tale om degradering af nogen minister, når der i dag er ændret på ministerierne, så nogle ministre har fået nye resortområder under sig, mens andre har fået frataget områder.

  Det fastslår statsminister Mette Frederiksen (S) her til aften.

  - Der er ikke degraderinger af nogen som helst i det her. Det er en opprioritering af regeringens samlede indsats på nogle områder, som er rigtig vigtige for danskerne, siger statsministeren.

  - Det her handler ikke om, hvem der besidder ministerposterne, fastslår Mette Fredierksen.

  Astrid Krag, der nu er social- og ældreminister, fortsætter i regeringens økonomiudvalg, oplyser statsministeren.

 • Argentinske fumlefingre ender i drømmemål

  Pablo Simonet var lige ved at forpurre en kæmpe chance, da Argentina mødte Japan i første mellemrundekamp ved VM i herrehåndbold.

  Playmakeren havde overordentligt svært ved at gribe en aflevering fra Federico Pizarro, men til sidst lykkedes det, og så endte det faktisk med en fantastisk scoring.

  Målet var med til at skaffe Argentina en sejr på 28-24, hvilket sender sydamerikanerne op på andenpladsen i Gruppe 2, som også inkluderer Danmark, og de argentinske kvartfinaledrømme lever derfor i bedste velgående.

  I Gruppe 1 mødte Polen VM-debutanterne fra Uruguay, og her blev det til en sikker polsk sejr på 30-16.

 • Smitteudbrud på døgntilbud for børn i Middelfart

  Ni personer er konstateret smittet med coronavirus på døgntilbuddet Børnehusene i Middelfart.

  Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

  Børnehusene er hjem for ni børn med særlige behov, og der er 26 medarbejdere.

  Smitten fordeler sig både blandt medarbejdere og børn.

  - Nogle børn er midlertidigt flyttet til andre huse, og de smittede er selvfølgelig isoleret fra de øvrige børn. Vi har indsat ekstra ledelsesmæssige og sundhedsfaglige ressourcer på tilbuddet, siger Allan Kjær Hansen, der er centerchef for Specialcenter Syddanmark.

 • Storebæltsbroen advarer om kraftig vind for vindfølsomme køretøjer

  Den kraftige vind betyder nu også, at vindfølsomme køretøjer frarådes at køre hen over Storebæltsbroen.

  Varslet forventes at gælde frem til klokken 23, skriver Sund og Bælt.

  Vindfølsomme køretøjer er for eksempel:

  Bil med campingvogn eller anhænger.

  Lastbiler med ingen eller meget let last.

  Busser.

  Varebiler.

 • Vrå: Brand i lade udvikler kraftig røg - hold døre og vinduer lukket

  Der er brand i lade på Smidstrupvej 461 tæt ved den nordjyske by Vrå. Den udvikler kraftig sort røg, der blæser i nordlig retning.

  Derfor advarer politiet nu folk, der bor i nærheden.

  - Der udvikles kraftig sort røg som blæser i nordlig retning. Bor man i den retning fra brandstedet så hold vinduer og døre lukket. Undgå at indånde røgen, skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

 • Portugal lukker skoler og universiteter efter stigende smitte

  Portugals skoler og videregående uddannelser lukker de næste 15 dage.

  Det meddeler premierminister Antonio Costa, skriver Ritzau.

  Nedlukningen kommer efter endnu en dag med høje smitte- og dødstal. Det seneste døgn er der registreret 221 coronarelaterede dødsfald. Det er fjerde dag i træk, at tallet slår rekord, skriver Reuters. 13.544 blev registreret smittede med virusset.

  - På trods af en ekstreordinær indsats og i lyset af den nye variant og den øgede smitte, som den har, er det nødvendigt at lukke uddannelsesaktiviteter de næste 15 dage, siger Antonio Costa med henvisning til den mere smitsomme britiske coronavariant.

 • Regeringen får nej til mulighed for at kræve mundbind på gader og stræder

  Regeringen har fået nej til et forslag, der ville gøre krav om mundbind i det offentlige rum til et redskab i værktøjskassen mod corona.

  Det siger justitsminister Nick Hækkerup.

  - Det ville Folketingets partier ikke være med til. Så nytter det ikke noget, at vi står som regering og siger, at nu er der nogle ekstra skridt, vi skal tage for folkesundheden, hvis Folketingets partier siger, at det ikke er vores gebet, fortæller Nick Hækkerup.

  Forslaget kom på bordet under et møde med Folketingets partier her til eftermiddag. Regeringen ville ikke indføre kravet her og nu, men have muligheden for at kunne gøre det, hvis det blev nødvendigt.

  Ifølge Nick Hækkerup vil en mulighed for krav om mundbind være en god idé.

  - Der er stadig steder, hvor man færdes, og hvor man kan se, at folk står tæt, og hvor det ville være godt med mundbind. Men her sagde Folketingets partier, at den bekymring deler vi ikke. Det må vi tage til efterretning, siger Nick Hækkerup.

  Regeringen efterspurgte også muligheden for at kunne tvangsisolere og tvangsteste folk, der har deltaget i større forsamlinger, hvor der har været smitte. Det sagde Folketingets partier også nej til.

 • Ung digter ved præsidentindsættelse i USA i top på bestsellerliste

  Den unge poet Amanda Gorman leverede i går en kraftfuld oplæsning af sit digt "The Hill We Climb", da demokraterne Joe Biden og Kamala Harris blev taget i ed som henholdsvis præsident og vicepræsident i USA.

  Ingen af 22-årige Gormans to bøger er udkommet endnu, men nu ligger de på henholdsvis Ungførste og andenpladsen på Amazons bestsellerliste.

  Den ene bog er hendes debutdigtsamling med titlen "The Hill We Climb", og den anden er børnebogen "Change Sings: A Children's Anthem".

  Begge bøger udkommer først til september.

 • Sønderborgmotorvejen fortsat lukket på grund af uheld

  Rute 8 Sønderborgmotorvejen mellem afkørsel 14 Gråsten og afkørsel 13 Avnbøl er fortsat spærret i begge retninger på grund af lastbil i brand, skriver trafikken.dk.

  Der arbejdes på højtryk på stedet med at få styr på brand og lastbil, og både politi og redningsmandskab er på stedet.

  Tidligere forlød det, at vejen ville blive åbnet omkring klokken 15, men nu lyder det, at den tidligst forventes genåbnet klokken 18.30.

 • Advarer om kraftig vind på Ny Lillebæltsbro og Sallingsundbroen

  Der er gang i blæsevejret i disse timer.

  Det betyder blandt andet, at vindfølsomme køretøjer frarådes over både Sallingsundbroen og Ny Lillebæltsbro, skriver Vejdirektoratet.

  For begge broer gælder, at restriktionerne forventes ophævet sidst på aftenen.

  DMI har da også et varsel ude om voldsom vejr netop på grund af blæsten. Varslet handler om stormende kuling med vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst og varsel for forhøjet vandstand i Vadehavet og langs den centrale del af den jyske vestkyst.

 • Regering og borgmestre vil sætte fart på kviktest af ansatte på plejecentre og institutioner

  Der skal gang i kviktest af medarbejdere på plejehjem og daginstitutioner.

  Det siger justitsminister Nick Hækkerup efter et møde med landets borgmestre.

  Der har de seneste uger været ledig testkapacitet, som ikke er blevet udnyttet. Samtidig har der været smitte på plejehjem. Kommuner har givet udtryk for, at de ikke var klar over muligheden for at sendt mobile testenheder ud, mens regeringen har kritiseret kommunerne for ikke at teste de ansatte.

  Nu er der enighed om at se fremad og få gang i at teste mere.

  - Vi er enige om, at der er test til rådighed, og de skal ud og arbejde. Alle kommuner har sagt: Ja, vi er klar nu, siger Nick Hækkerup.

  Han forventer, at enigheden efter dagens møde straks kaster flere tests af sig.

  - Jeg har den klare klare forventning, at efterspørgslen på de her kviktest vil stige og de private leverandører, som skal levere dem, lever op til det, så antallet af test stiger markant, siger Nick Hækkerup.

  Der er en daglig testkapacitet for lyntest på 100.000.

Mere fra dr.dk