Politiet er til stede ved rockergruppen Hells Angels' klubhus ved Svanevej i Nordvest i København, efter der har været en eksplosion.
Eksplosionen er sket inde i klubhuset. Det skriver Københavns Politi på X, tidligere kendt som Twitter:
- Der er ingen meldinger om tilskadekomne. Vi efterforsker det som værende en bevidst handling og en del af konflikten.
Politiet henviser her til den igangværende konflikt mellem bandegrupperingerne Hells Angels og Loyal to Familia, LTF.
Der er ingen fare for de beboere, der er i området, skriver politiet videre.
- Men på grund af efterforskningen har vi afspærret et stort område og vil være til stede i mange timer endnu.
Meldinger om høje brag blev tidligere på morgenen bekræftet af Espen Godiksen fra Københavns Politi over for DR Nyheder.
- Vi har hørt nogle meget høje brag, som vi er kørt ud til, siger han.
- Vi forventer at være derude og være synlige på Nørrebro i mange timer og undersøge det her.
Flere enheder på stedet
DR's retsanalytiker Louise Dalsgaard er på stedet.
- Der lød et meget, meget højt brag, som beboerne i området beskriver som så højt, at det fik ruderne til at stå og dirre. Jeg bor selv et stykke væk og vågnede også ved det, siger hun.
Hun fortæller, at sirenerne lød, kort tid efter flere høje brag kunne høres i området. Vibevej er lukket af ved enden mod Frederikssundsvej.
Udover politiets indsatsleder og afspærrer er en række almindelige patruljevogne på stedet.
Der er en ambulance på stedet. Politiet har desuden rykket en såkaldt KST ud i området. Det er en kommandostation, så de kan arbejde fremadrettet med efterforskningen fra et mobilt kontor på stedet.
- Senest er Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste også kommet sammen med kemisk beredskab. Det er for at klarlægge, hvad der har forårsaget denne her sprængning, siger Louise Dalsgaard.
'Jeg tror, alle i området vågnede af det'
Malene Madsen bor lige ved siden af Svanevej, hvor Hells Angels holder til. Hele husstanden vågnede af braget, fortæller hun.
- Man kunne mærke det i bygningen og høre det i ruderne.
- Jeg tror, alle i området vågnede af det. Det var simpelthen så højt, siger hun.
Med det samme fik hun mistanke om, hvor braget kom fra. Men politiet kom hurtigt - inde for få minutter, vurderer Malene Madsen - og generelt føler hun sig ikke usikker ved at bo tæt på klubhuset.
- Politiet er ofte til stede, og normalt er der intet. Det virker også til at være målrettet et meget specifikt sted, så jeg føler ikke, det går ud over andre i området, siger Malene Madsen.
Voldsom bandekonflikt i København
Politiet kæder morgenens eksplosion i klubhuset i nordvestkvarteret sammen med en igangværende konflikt. Nemlig den mellem Hells Angels og Loyal to Familia, LTF, som har eskaleret henover sommeren, forklarer Louise Dalsgaard.
- Den eskalerede til et meget voldsomt drab, nemlig likvideringen på Christiania, hvor også uskyldige bliver ramt og kommer til skade, siger retsanalytikeren.
Efter drabet på Christiania indførte politiet to visitationszoner i København. De trådte i kraft den 28. august - få dage efter Christiania-drabet - og gælder indtil videre til på tirsdag klokken 18.
Visitationszonerne dækker Christiania og et område af Amager samt et område af Nørrebro og Nordvest-kvarteret i København.
- Efterfølgende har der været et skyderi i Ishøj, som ifølge DR’s kilder også undersøges i relation til konflikten, siger Louise Dalsgaard.
- Og med en decideret eksplosion i dag lige midt i Hells Angels' klubhus er det en eskalering af konflikten, siger retsanalytikeren.
Butikker holdes lukkede og beboere ude
Politiet har meddelt, at efterforskningen kommer til at vare de næste mange timer. De butikker, der ligger i det afspærrede område, er derfor indtil videre lukkede, og de får formentlig ikke lov til at åbne i dag, lyder meldingen.
- Da jeg ankom, var der to medarbejdere fra Rema1000, som gerne ville ind og åbne butikken, som skulle åbne klokken 7. Den er ikke åbnet, siger hun.
Der ligger blandt andet også en Jysk butik. Og afspærringen går tilsyneladende også ud over personer, der bor inden for den.
- Beboere i området kan ikke få at vide, hvornår de kan komme ind i deres lejligheder igen, siger Louise Dalsgaard.