Seneste nyt

Politiet efterforsker bombetrussel mod Radio Loud

Overblik

 1. I dag kl. 09:28
  Bent Melchior er død
 1. Politiet efterforsker bombetrussel mod Radio Loud

  Københavns Politi modtog natten til lørdag en bombetrussel mod Radio Louds lokaler på Christianshavn. Det bekræfter politiets kommunikationsafdeling over for Ritzau.

  Truslen mod radiostationen kom på en mail, og politiet rykkede ud til adressen, hvor radiostationen i øvrigt ikke længere holder til. Der blev ikke fundet noget mistænkeligt.

  Bombetruslen kommer samtidig med, at stationens digitale direktør, Rasmus Mark Pedersen, og hans hustru, Karen Dich, modtager dødstrusler.

  - Vi efterforsker selvfølgelig også, om der er en sammenhæng mellem dødstruslerne og bombetruslen, lyder det fra Københavns Politis kommunikationsafdeling.

  Der har i nogle kredse været voldsom modstand mod Radio Loud, siden stationen i 2019 vandt udbuddet af en ny DAB-kanal foran blandt andre den populære Radio24Syv.

 2. Mand løsladt: Sigtet for kvælertag mod prøvesagkyndig

  En mand er sigtet for at tage kvælertag på en prøvesagkyndig ved en teoriprøve onsdag. Han er også sigtet for at give en lussing.

  Torsdag blev han løsladt efter et grundlovsforhør i Retten i Næstved, da dommeren ikke mener, at han vil påvirke politiets efterforskning af sagen. Han er stadig sigtet i sagen og risikere en hårdere straf, da coronaparagraffen er taget i brug.

  Uoverensstemmelsen kom sig af, at manden ikke havde gyldigt coronapas til prøven og derfor blev bedt om at forlade lokalet.

  Han nægter sig skyldig.

 3. Stor rejselyst giver lang ventetid på nyt pas

  De lempede rejserestriktioner har givet flere af landets borgerservicecentre travlt.

  Lempelserne og den øgede mulighed for igen at tage på ferie i udlandet har nemlig resulteret i, at flere rejselystne danskere har brug for at få fornyet deres pas.

  Derfor er der visse steder i landet nu flere ugers ventetid på at kunne bestille et nyt pas.

  Det viser en opgørelse, som Radio4 Morgen har lavet.

  Hørsholm Kommune er blandt kommunerne med længst ventetid. Her kan man først bestille en tid til pas-fornyelse den 26. august.

 4. Mand varetægtsfængslet for at true politi med bue og pil

  En 25-årig mand varetægtsfængsles i fire uger for trusler mod en kommunalt ansat og politiet. Han fængsles i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

  Det har en dommer ved Retten i Nykøbing Falster onsdag besluttet, skriver Ritzau.

  Manden nægter sig skyldig.

  Han er anholdt for at true en offentligt ansat i Dannemare på Lolland onsdag i sidste uge, og herefter true de tilkaldte betjente med bue og pil. Det fik politiet til at skyde ham i maven.

  Manden har siden været indlagt, men var i dag frisk nok til at møde op i retten.

  Da politiet skød manden, skal Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøge sagen.

 5. Tokyo registrerer højeste antal nye coronatilfælde

  Det seneste døgn er 3.177 personer konstateret smittet med coronavirus i den japanske hovedstad, Tokyo. Det er det højeste antal smittede på et døgn i byen siden pandemiens start.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Guvernøren i Tokyo Yuriko Koike opfordrer især unge til at følge restriktionerne og lade sig vaccinere.

  - Unge menneskers aktiviteter er nøglen, og vi har brug for jeres samarbejde, siger hun.

  I alt har Tokyo haft 206.745 coronatilfælde.

  Tokyo er vært ved årets OL, som gik i gang i fredags.

 6. Stærk slovener vinder suverænt herrernes enkeltstart ved OL

  Primoz Roglic. Chapeau!

  Sloveneren var urørlig på herrernes enkeltstart og sikrede OL-guldmedaljen.

  På de 44,2 kilometer var han et minut og et sekund hurtigere end nummer to, Tom Dumoulin fra Holland og Rohan Dennis fra Australien på tredjepladsen.

  Kasper Asgreen kørte i mål på en foreløbig tredjeplads, men blev skubbet ned på syvendepladsen, efterhånden som flere ryttere kom i mål.

  Kasper Asgreen sluttede på syvendepladsen - 1 minut og 48 sekunder efter vinderen Primoz Roglic. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN)
 7. Færre begravelser giver plads til flere insekter

  I flere fynske menighedsråd er biodiversitet kommet på dagsordenen.

  På Langeland har Magleby Kirke lavet et insekthotel af gamle syge kastajnetræer.

  Og det er der en særlig grund til, fortæller graver ved Magleby Kirke René Jespersen.

  - Folk fylder ikke så meget længere, fordi de fleste bliver sat i jorden i en urne, så der er en masse plads i overskud.

  Det er stadig de første spæde skridt, men der går ikke længe, før flere kirker tør tage samme skridt, mener kirkegårdskonsulent i Fyns Stift Fanny Møller.

  - Hvis vi skal bevare vores kirkegårde, så skal vi forandre dem. Og det er vi er i gang med nu.

  Ved Ringe Kirke og Skeby Kirke i Otterup har de plantet flere vilde planter og blomster til insekterne. Det betyder også, at de kan bruge deres egne hjemmedyrkede blomster til at pynte til barnedåb, bryllup og begravelser.

 8. Bent Melchior mindes: - Altid på de svages side

  Bent Melchior og Özlem Cekic arbewjdede tæt sammen og fik undervejs et nært forhold. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix Denmark)

  Bent Melchior bliver mindet af mange på sociale medier, efter han døde tidligt i morges.

  Blandt andet tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic, der var nær ven. Hun skriver på Facebook, at hun besøgte ham dagligt, siden han i lørdags blev indlagt med en blodprop i hjertet.

  - Jeg mødte ham for 12 år siden. Siden har han adopteret mig som sit barnebarn. Vi rejste landet rundt for at bygge bro mellem muslimske og ikke-muslimske friskoler, skriver hun blandt andet.

  - Nu er min bedstefar væk. Jeg kommer aldrig over det, men måske kan jeg komme igennem det, slutter hun.

  Også Røde Kors' generalsekretær Anders Ladekarl mindes Bent Melchior:

  Enhedslistens Pernille Skipper sender varme tanker til familien og det jødiske samfund:

  Kristendemokraternes tidligere formand Stig Grenov fremhæver Bent Melchiors evne for dialog:

  Samira Nawa fra De Radikale kalder Bent Melchior en hædersmand:

 9. 82 procent af tyske vælgere frygter fusk i valgkampen

  Et markant flertal af tyskere er nervøse for udsigten til forsøg på at påvirke udfaldet af det kommende forbundsdagsvalg i Tyskland med målrettede kampagner og falske nyheder.

  Det skriver Flensborg Avis på baggrund af en rundspørge, der viser, at 82 procent af de 1005 adspurgte tyskere i hele forbundsrepublikken er bekymrede for, at politisk fejlinformation vil manipulere valget.

  Meningsmålingen er foretaget af instituttet Forsa for Medienævnet i Nordrhein-Westfalen.

  Medienævnet forventer, at valgkampen grundet coronapandemien i særlig høj grad vil finde sted på internettet, og at digital information derfor vil få øget indflydelse udfaldet.

 10. Wikileaks-stifter Julian Assange har fået frataget sit statsborgerskab

  En domstol i Ecuador har besluttet at fratage Wikileaks-stifteren, Julian Assange, hans ecuadorianske statsborgerskab.

  Det skriver avisen El Comercio.

  Det skyldes ifølge avisen, at der blev begået administrative fejl i processen, da Julian Assange tilbage i 2017 blev tildelt statsborgerskab i Ecuador.

  Assange sidder på nuværende tidspunkt fænglset i London efter at være blevet anholdt på Ecuadors ambassade i London, hvor han tilbage i 2012 søgte asyl for at undgå udlevering.

  USA forsøger stadigvæk at få Wikileaks-stifteren udleveret med henblik på at retsforfølge ham for at have lækket fortrolige dokumenter, der omhandler USA's deltagen i krigen i Afghanistan, og som ifølge USA har bragt amerikanske informanters liv i fare.

 11. Usund kultur i Randers Byråd får V-borgmesterkandidat til at trække sig

  Venstre i Randers skal finde ny spidskandidat mindre end fire måneder før kommunalvalget.

  Christian Brøns meddelte nemlig i aftes, at han trækker sig som borgmesterkandidat.

  Det skyldes særligt kulturen og det manglende samarbejde i byrådet, forklarer han.

  - De to byrådsperioder jeg har siddet, har det været mit mål og ambition at ændre på det. Det må jeg desværre konstatere, ikke er lykkedes. Og så har jeg stillet mig selv det spørgsmål, om jeg skal blive i noget, som jeg mener er usundt. Det synes jeg ikke, jeg skal.

  - Det sker altså kort før valget.Der er vel aldrig en god timing på sådan noget. Men jeg er sikker på, at Venstre er bedre stillet med en kandidat, der er 100 procent motiveret og klar, siger han.

  Christian Brøns trækker sig som Venstres borgmesterkandidat i Randers, knap fire måneder før kommunalvalget. (Foto: Randers kommune © Randers Kommune)
 12. Bent Melchior er død

  Tidligere overrabbiner Bent Melchior er død. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)

  Tidligere overrabbiner Bent Melchior er død tidligt onsdag morgen. Det oplyser familien ifølge Ritzau.

  Han blev 92 år.

  Ifølge Alan Melchior, en af Bent Melchiors fire sønner, døde han af en blodprop i hjertet, som han havde været indlagt med siden lørdag.

  - Og det sekund min kone og jeg trådte ind ad døren, spurgte han, hvordan vi havde haft det i BonBon-Land, at vejret jo havde været fint og med os, og at han håbede, at børnene nød det.

  - Det var det sidste, han sagde, inden han sagde godnat, fortæller Alan Melchior.

  Bent Melchior var ofte en del af den offentlige debat, blandt andet om omskæring af drengebørn og dansk udlændingepolitik. Han skrev flere bøger om jødedom og en dansk oversættelse af De Fem Mosebøger.

  Han bliver begravet torsdag klokken 16 på Mosaisk Vestre Begravelsesplads i København.

 13. Hjemmearbejde er med til at løfte Microsofts omsætning

  Microsoft kom overraskende stærkt gennem regnskabsårets fjerde kvartal, hvor selskabet realiserede et rekordstort overskud. Det skriver Ritzau.

  Det skyldes især en stor efterspørgsel for selskabets cloud-service, i takt med at flere mennesker arbejder eller studerer hjemmefra.

  Indtægterne for cloud-løsninger steg 30 procent sammenlignet med samme kvartal året før til 17,4 milliarder dollar.

  Procesforretningen endte med en omsætning på 14,7 milliarder dollar, mens der på området for personlige computere var omsætning på 14,1 milliard dollar.

  Samlet har Microsoft en stigning i omsætningen på 21 procent sammenlignet med samme kvartal året før til 46,2 milliarder dollar.

  Det er to milliarder mere end aktieanalytikere på forhånd havde forventet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

 14. Superstjernen Simone Biles trækker sig fra OL-konkurrence

  Den amerikanske superstjerne Simone Biles har ikke fået den start på OL, hun nok havde håbet på, og nu trækker hun sig fra kvindernes mangekamp. Det skriver USA Gymnastics på twitter.

  Mangekampen skulle afvikles i morgen, og her er Biles under normale omstændigheder fuldstændig suveræn. Hun har ikke tabt en konkurrence i mangekamp siden 2013, og ved OL i Rio vandt hun også en af sine fire guldmedaljer i netop mangekamp.

  Allerede i går var der knas i Biles ellers normalt så velsmurte gymnastikmaskineri, da hun trak sig fra holdkonkurrencen efter at have udført et spring i disciplinen 'spring over hest'.

  Efterfølgende fortalte Biles, at hun ikke følte sig mentalt klar til konkurrencen.

  Biles er stadig i spil til at de resterende finaler, hun har kvalificeret sig til, som afvikles søndag, mandag og tirdag.

 15. Betjente fortæller om stormen på Kongressen: Frygtede at blive lynchet

  Fire af de betjente, der var til stede, da demonstranter stormede den amerikanske kongres i januar, har nu fortalt om oplevelsen til et udvalg, der undersøger, hvordan det kunne ske.

  Det blev en følelsesladet affære, hvor de fortalte, at de frygtede for deres liv.

  - Jeg blev også mast af demonstranterne. Jeg kunne mærke, at jeg ikke kunne trække vejret og husker, at jeg tænkte, 'det er sådan her, jeg kommer til at dø', fortalte betjenten Aquilino Gonell.

  Hans kollega, Daniel Hodges frygtede, at han ville blive lynchet i mødet med demonstranterne.

 16. Tre armenske soldater dræbt

  Tre armenske soldater er blevet dræbt i sammenstød med aserbajdsjanske styrker. Det oplyser Armeniens forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Ifølge det armenske forsvarsministerium, begyndte kampene natten til onsdag i et nordøstligt område nær grænsen til Aserbajdsjan.

  Der er dræbte på begge sider, men det vides endnu ikke, hvor mange aserbajdsjanere der har mistet livet.

  Etniske armenere og aserbajdsjanske styrker udkæmpede sidste år en blodig konflikt fra september til november over Nagorno-Karabakh-regionen. Efter seks uger indgik parterne en fredsaftale.

 17. Slipknot-trommeslager er død

  Den tidligere trommeslager i heavy metal-bandet Slipknot Joey Jordison er død i en alder af 46 år.

  Det skriver BBC natten til onsdag dansk tid.

  Ifølge familien er han sovet stille ind, men de kommer ikke ind på de nærmere omstændigheder.

  - Joeys død har efterladt os med tomme hjerter og følelser af ubeskrivelig sorg, siger de i en udtalelse.

  Joey Jordison var i 1995 med til at stifte Slipknot sammen med perkussionist Shawn Cruhan og bassist Paul Gray. De blev blandt andet kendt for at bære uhyggelige masker på scenen.

  Jordison forlod Slipknot i 2013 efter at være blevet diagnosticeret med rygmarvsbetændelse.

  Joey Jordison var med til at stifte det populære heavy metal-band Slipknot tilbage i 1995. (Foto: Steve C. Mitchell © Ritzau Scanpix)
 18. Tunesien beroliger EU og FN efter suspendering af parlament

  Tunesiens udenrigsminister, Othman Jerandi, ringede tirsdag til sine kolleger i Tyrkiet, Frankrig, Italien og Tyskland for at berolige dem. Også repræsentanter i EU og FN's Højkommissariat for Menneskerettigheder fik et opkald.

  Det oplyser det tunesiske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Det sker efter voldsomme protester mod regeringens håndtering af covid-19 og arbejdsløshed. Det kulminerede søndag, hvor præsident Kais Saied søndag suspenderede parlamentet og afsatte premierministeren. Formanden for parlamentet kaldte det for et kup.

  Mandag indførte Saied via et forbud mod at samles mere end tre mennesker samt mod at bevæge sig mellem landets byer fra klokken syv om aftenen til klokken seks om morgenen.

  Jerandi slår fast, at de ekstraordinære foranstaltninger i det unge demokrati er midlertidige.

 19. 13.800 forskere i fælles erklæring: Klimakrisen kræver handling nu

  13.800 forskere har underskrevet en fælles erklæring, der advarer om en global klimakrise, samtidig med, at de kræver "øjeblikkelige forandringer".

  Erklæringen er i dag offentliggjort i tidsskriftet BioScience.

  Behovet for ændringer er mere presserende end nogensinde før for at beskytte livet på Jorden, lyder det.

  Forskerne fremhæver, at sidste år var det næstvarmeste år, der nogensinde er målt. Derudover var CO2-indholdet i Jordens atmosfære i april det højeste, siden målingerne begyndte.

  Phillip Duffy er medforfatter til et studie bag erklæringen. Han siger, at klimapolitikken verden over skal ændres.

  - Ny klimapolitik bør være en del af genopretningsplanerne efter pandemien, siger Phillip Duffy.

 20. USA sælger unikt rapalbum for at betale fængslet direktørs gæld

  Den amerikanske regering har solgt det eneste fysiske eksemplar af rapgruppen Wu-Tang Clans album 'Once Upon a Time in Shaolin', skriver Ritzau.

  Albummet var ejet af den tidligere medicinaldirektør Martin Shkreli, som sidder i fængsel. Pengene skal bruges til at betale en bøde på 7,36 millioner dollar, som han blev dømt til at betale i forbindelse med en svindelsag.

  Beløbet svarer til cirka 46 millioner kroner.

  Albummet salgspris er ikke oplyst.

  38-årige Shkreli, som i USA går under øgenavnet Pharma Bro, blev en kontroversiel figur, da han i 2015 anskaffede sig licens til at producere lægemidlet Daraprim og fra den ene dag til den anden hævede prisen med 4000 procent.

  Martin Shkreli købte Wu-Tang Clan-albummet for to millioner dollar og pralede med, at han ikke engang havde tænkt sig at lytte til det. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix Denmark)
 21. DMI varsler igen skybrud og torden

  Flere dage i træk har der været lokale skybrud rundt omkring i landet - og i dag er ingen undtagelse. Tidligt i morges væltede det ganske uventet ned i Stevns, Faxe og Vordingborg.

  Her stilnede det dog hurtigt af, men DMI varsler stadig voldsomt vejr med risiko for skybrud i hele Jylland og Middelfart Kommune, hvor der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

  Generelt bliver dagen en våd fornøjelse i hele landet, og der vil også komme lyn og torden.

  I morgen bevæger lavtrykket sig væk fra Danmark, hvilket giver køligere og mere blæsende vejr, men også mindre regn.

 22. Politi advarer nye studerende: Pas på boligsvindlere

  I nat fik over 60.000 danskere at vide, at de er kommet ind på et studie - så mange skal nu til at finde sig et sted at bo i en ny studieby. Desværre går studiestart også hånd i hånd med en stigning i svindel med lejeboliger, advarer politiet.

  - Svindlere vil ofte forsøge at få nogle penge - for eksempel til et depositum eller forudbetalt husleje under påskud af, at der er rigtig mange, der er interesserede, så hvis man vil være sikker, skal man overføre med det samme, siger politikommissær Jens Skovbjerg fra politiets center for it-relateret økonomisk kriminalitet.

  Han anbefaler, at man altid ser boligen, før man overfører nogen penge. Du kan også tjekke, hvem der ejer en bolig på boligejer.dk.

  I 2019 fik politiet 324 anmeldelser om svindel med boligudlejning. I 2020 var det tal 286.

 23. Profil skadet i håndboldherrernes triumf

  Landstræner Nikolaj Jacobsen var ikke udpræget tilfreds med det danske angrebsspil i første halvleg af håndboldherrernes kamp mod Bahrain, men kanonerne blev bedre indstillet som kampen skred frem.

  Det endte derfor med storsejr på 31-21 til de forsvarende olympiske mestre.

  Dermed har Danmark vundet de tre første kampe i gruppespillet, hvor det tidligere er blevet til sejre over værtsnationen Japan og Egypten. Danmark nu klar til kvartfinalerne.

  En stor streg i regningen for danskerne var dog den skade, som Lasse Andersson pådrog sig i første halvleg, hvor han fik et grimt vrid i anklen og måtte udgå.

 24. Konservator kræver 11,3 i snit: Tjek karakterkravet til alle andre videregående uddannelser

  Det er nu muligt at tjekke det karaktergennemsnit, der kræves for at komme ind på de videregående uddannelser.

  Kort efter midnat vil mange af de 93.388, der har søgt om en studieplads, også kunne få svar på, om de er kommet ind.

  Andre vil først i løbet af onsdagen få svar i deres e-Boks eller på uddannelsesstedets egen optagelsesportal.

  Du kan her tjekke de 10 uddannelser, der kræver det højeste karaktergennemsnit. På listen er blandt andet molekylær biomedicin, konservator og arkitekt.

  Karaktergennemsnittet til de andre uddannelser kan du tjekke her.

 25. Canadisk provins efter bøvl ved grænsen: WHO bør godkende blandede vaccinationer

  Myndighederne i USA godkender ikke en vaccination bestående af to forskellige vacciner, såsom AstraZeneca og Pfizer, som en færdig vaccination.

  Det har givet en del besvær for de mange canadiere, der har fået et skud af hver og som derfor ikke kan få lov at rejse ind i USA.

  Tidligere var grænsen mellem de to lande helt lukket. Billedet er fra september 2020, hvor det var tilfældet. (Foto: Lars Hagberg © Ritzau Scanpix)

  Derfor vil den canadiske provins Ontario have landets regering til at arbejde for, at også blandede vaccinationer får et grønt stempel som en færdig vaccination - såvel nationalt som internationalt.

  - Vi beder Canadas regering om at samarbejde med WHO om at få opdateret deres råd og vejledning, så også en blandet vaccination bliver anerkendt internationalt, skriver provinsens myndigheder i brevet.

  Også flere krydstogtsselskaber, der sejler fra Barcelona til Caribien eksempelvis, afviser passagerer med en blandet vaccination, da disse ikke må komme ind i USA.

 26. Facebook begrænser reklamer målrettet mod brugere under 18

  Techgiganten Facebook vil indføre en række tiltag, som skal beskytte yngre brugere af dets platforme.

  Blandt andet må virksomheder ikke længere målrette reklamer til brugere under 18 år baseret på deres interesser eller aktiviteter på andre hjemmesider.

  Det gælder både på Facebook og Instagram.

  Facebooks tilgang til yngre brugere har været i spotlyset, efter at det fik lækket planer om en udgave af Instagram for børn under 13 år, skriver Ritzau.

 27. DMI udsender varsel om kraftig regn og lokale skybrud

  DMI har udsendt et varsel om kraftig regn og lokale skybrud.

  Sandsynligheden for skybrud, hvor der falder mere end 15 milimeter regn på 30 minutter, er størst i Jylland og den østlige del af Sjælland.

  Et lavtryksområde over De Britiske Øer og Nordsøen sender fugtig og ustabil luft op over Danmark, men i løbet af onsdagen vil det nok være slut med muligheden for kraftig regn og skybrud, oplyser DMI.

 28. Mindst 180 omkommet i monsunregnen i Indien

  Mindst 180 mennesker er nu omkommet i den vestlige delstat Maharashtra i Indien, efter monsunregnen har resulteret i mudderskred og oversvømmelser.

  Omkring 200.000 er blevet evakueret i delstaten, skriver CNN.

  Dele af den indiske vestkyst fik op mod 594 millimeter regn på bare et enkelt døgn.

  Til sammenligning faldt der i Danmark i gennemsnit ud over hele landet 770 milimeter i 2020.

  • I New Delhi kæmper de også med oversvømmelser. Her prøver man at få skubbet en taxa ud af vandmasserne. (Foto: Adnan Abidi © ADNAN ABIDI)
  • Redningsmandskab hjælper med at evakuere en ældre kvinde i delstaten Maharashtra. (Foto: -)
  • Oversvømmet område i delstaten Maharashtra. (Foto: UDAY DEOLEKAR © AFP or licensors)
  1 / 3
 29. OL-dagen i billeder: Få et overblik over dagens danske præstationer

  Herunder kan du se dagens danske resultater fra OL i Tokyo:

  1 / 12
 30. Flere kvinder optaget på tekniske uddannelser siden 2019

  - En meget stor succeshistorie.

  Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

  Antallet af kvinder, der er blevet optaget på en videregående uddannelse inden for det såkaldte 'Stem-område' - der dækker over uddannelser inden for naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik - er nemlig steget med 10 procent sammenlignet med 2019.

  Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

  I år udgør kvinderne 33,8 procent af de nye studerende på Stem-uddannelserne.

  - Det har været en politisk ambition både under forrige regeringer og denne her regeringer, siger ministeren ifølge Ritzau.

  I alt 16.040 er blevet optaget på en uddannelse inden for Stem-området i år.

 31. Disse uddannelser optager flest nye studerende

  Ikke overraskende er det ligesom de foregående år især store uddannelser som pædagog, sygeplejerske og ingeniør, der trækker mange studerende til.

  I alt bliver 67.425 ansøgere ved midnat tilbudt en studieplads på en videregående uddannelse.

  Se her, hvilke 20 uddannelser der har optaget flest:

  1. 1

   Pædagog: 4781

  2. 2

   Sygeplejerske: 4112

  3. 3

   Diplomingeniør: 3169

  4. 4

   Civilingeniør: 3164

  5. 5

   Erhvervsøkonomi: 2648

  6. 6

   Folkeskolelærer: 2556

  7. 7

   Markedsføringsøkonom: 2297

  8. 8

   Socialrådgiver: 2226

  9. 9

   Finansøkonom: 1939

  10. 10

   Medicin: 1796

  11. 11

   Jura: 1603

  12. 12

   Bygningskonstruktør: 1491

  13. 13

   Professionsbachelor i finans: 1156

  14. 14

   Fysioterapeut 1143

  15. 15

   Multimediedesigner: 1060

  16. 16

   Serviceøkonom: 1007

  17. 17

   Datamatiker: 975

  18. 18

   Psykologi: 814

  19. 19

   Maskinmester: 752

  20. 20

   Statskundskab: 683

  (Kilde: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.)

 32. Godt nyt til 67.425 ansøgere - de får tilbudt en plads på en videregående uddannelse

  I alt 67.425 ansøgere får i år tilbudt en plads på en videregående uddannelse.

  Det skriver Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  I alt har 93.388 ansøgt om en studieplads. De får ved midnat svar på, om de er kommet ind på det studie, de drømmer om.

  Sammenlignet med sidste år er der optaget lidt færre på de videregående uddannelser i år.

  Tallet for 2020 var dog usædvanligt højt, fordi der blev skruet op for antallet af studiepladser på grund af coronanedlukningen.

 33. 57 druknet, efter migrantbåd kæntrer - næsten 1.000 døde i år i Middelhavet

  Mindst 57 mennesker er druknet, efter at en båd med migranter kæntrede ud for Libyens kyst, skriver The Guardian.

  Næsten 1.000 migranter er døde i Middelhavet år i forsøget på at nå frem til Europa.

  - 987 er nu døde i skibbrud i 2021. Sidste år var tallet 272. Vi må ikke længere tøve, men gøre alt for at styrke patruljeringer i Middelhavet, siger Flavio Di Giacomo, Italiens talsmand for FN's migrationsagentur, IOM.

  Migranterne i båden var primært fra Nigeria, Ghana og Gambia.

 34. Gymnastikstjernen Simone Biles var ikke mentalt klar til finalen

  Den amerikanske gymnastikstjerne Simone Biles måtte trække sig fra finalen i dagens holdkonkurrence i gymnastik.

  Hvad der først lignede en skade, viste sig senere at være noget mentalt for den 24-årige gymnast.

  USA og Simone Biles vandt sølv. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Det fortalte hun på et efterfølgende pressemøde.

  - Jeg har næsten ikke kunnet sove. Jeg har aldrig følt sådan her før en konkurrence. Jeg prøvede at varme lidt op, hvor jeg fik det bedre.

  - Da jeg så kom ud til konkurrencen, tænkte jeg bare nej. Det mentale var ikke på plads. Jeg lod pigerne gøre det, og så fokuserede jeg på mig selv, siger hun.

  USA måtte se sig slået af de russiske atleter og vandt dermed sølv.

  Hvis Biles bliver klar, skal hun i aktion i mangekampen på torsdag klokken 12.50 dansk tid.

 35. Coronapas vil fortsat gælde 14 dage efter første vaccination, selvom mange vaccinerede smittes med deltavariant

  Der er ikke planer om at ændre beslutningen om, at coronapasset gælder 14 dage efter første vaccinestik.

  Det oplyser Sundhedsministeriet, efter at det i går kom frem, at 22 procent af de smittede med deltavarianten havde et gyldigt coronapas efter første stik, da de blev konstateret smittede.

  Men ministeriet understreger, at tallene fra Statens Serum Institut viser, at man ved første vaccinestik ikke er fuldt dækket mod smitte.

  - Det er derfor vigtigt fortsat at holde afstand, hoste i ærmet, sørge for god håndhygiejne og ikke at tøve med bestilling af vaccinens 2. stik, da den fulde effekt af vaccinerne først indtræder herefter, skriver Sundhedsministeriet i et svar til DR Nyheder.

 36. USA vinder sølv i holdkonkurrencen, mens holdets stjerne Biles udgår

  Da den 24-årige amerikanske gymnastikstjerne Simone Biles åbnede holdkonkurrencen i gymnastik med sit spring over hest, var det med en meget tvivlsom præstation efter hendes standarder.

  Efterfølgende gik hun med sin træner ud af hallen, og så måtte amerikanske Sunisa Lee ellers tage over i de resterende tre discipliner i holdkonkurrencen.

  Simone Biles kan dog trøste sig med, at USA vandt sølv, og det blev dermed hendes sjette OL-medalje i karrieren.

  Der var trods alt glæde at spore hos den amerikanske gymnastikstjerne Biles, der vandt sølv med USA. (Foto: LOIC VENANCE © Ritzau Scanpix)

  Det Amerikanske Gymnastikforbund har efterfølgende meddelt, at Biles i de kommende dage vil blive overvåget, og det bliver vurderet, om hun kan fortsætte konkurrencerne i løbet af ugen. Forbundet forklarer, at hendes exit skyldtes helbredsmæssige årsager.

  Ganske kort fortalte hun selv efterfølgende om oplevelsen i finalen.

  - Jeg ville bare ikke fortsætte efter den præstation, jeg lavede, sagde hun ifølge The Guardian.

  Hvis Biles bliver erklæret klar til finalen i mangekamp, skal hun være klar klokken 12.50 dansk tid på torsdag.

 37. WHO opfordrer til skrap regulering af e-cigaretter

  E-cigaretter og lignende produkter er skadelige for helbredet og skal underlægges regulering.

  Sådan lyder budskabet fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), der har udgivet en rapport om tobaksindustrien.

  Rapporten har særligt fokus på nye produkter, som vinder frem. Det gælder for eksempel e-cigaretter, som lokker unge med sjove smagsvarianter, skriver Ritzau.

  - Nikotin er yderst afhængighedsskabende. Elektroniske systemer for indtagelsen af nikotin er skadelige og bør reguleres, siger WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 38. Dagens første skybrud gennemblødte Aggersund og Hillerød

  DMI skriver på Twitter, at de har obeserveret dagens første skybrud.

  Den våde fornøjelse sjaskede ned på Hillerød nær København og Aggersund i Nordjylland. Sidstnævnte fik intet mindre end dobbelt skybrud.

  Ved et skybrud falder mere end 15 millimeter nedbør på en halv time. Ved et dobbelt skybrud falder, ja, det dobbelte.

 39. Kontakttallet beregnet til 1,0

  Kontakttallet for udbredelsen af coronavirus er i dag blevet beregnet til 1,0.

  Det skriver Sundhedsministeriet på Twitter:

  - Det tyder på, at det daglige smittetal er stagneret og har stabiliseret sig på et nyt niveau.

  I sidste uge lå kontakttallet på 1,1, hvor der dog var større usikkerhed om tallet på grund af ændret testadfærd.

  Kontakttallet viser, hvor mange en coronasmittet person i gennemsnit smitter. Sundhedsmyndighederne beregner det hver uge, og denne uges tal betyder, at 10 coronasmittede vil give smitten videre til 10 andre personer.

  Hvis kontakttallet ligger over 1, så vil antallet af smittede stige, hvis det omvendt er under 1, så vil epidemien aftage.

 40. 559 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  559 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går.

  Tre personer er døde.

  Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i sin seneste opgørelse.

  Dagens smittetal er baseret på 46.322 pcr-test. Det svarer til, at 1,2 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 61 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er en mere end i går. Af de indlagte er 10 på intensiv afdeling og fem er i respirator.

  Der er indtil videre vaccineret 4.123.366 personer, hvilket svarer til 70,5 procent af befolkningen. 3.013.193 personer er færdigvaccinerede, hvilket er 51,5 procent af befolkningen.

 41. Nyt Kanye West-album er udskudt til 6. august

  Fredag ventede fans af Kanye West forgæves på det nye album 'Donda', som skulle være udkommet efter et stort lytte-arrangement torsdag, som blev afholdt i Atlanta i USA, hvor der var premiere på albummet. Nu har en talsmand for Kanye West bekræftet, at albummet er udskudt til den 6. august. Det skriver Variety.

  Til arrangementet kom det frem, at blandt andre rapperen Jay-Z er gæste-feature på albummet.

  'Donda' skulle oprindeligt være udkommet i juli 2020, men blev også dengang udskudt. Albummet er opkaldt efter Kanye Wests mor, som pludselig døde i 2007 af komplikationer efter en plastikoperation.

 42. Ny film om prinsesse Diana får premiere på Filmfestivalen i Venedig

  Det er knapt 24 år siden, prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris. Nu skal en ny film, der handler om hendes skilsmisse fra prins Charles, kæmpe om den fornemme filmpris 'Guldløven' til Filmfestivalen i Venedig, hvor den får sin verdenspremiere.

  Filmen ‘Spencer’ har fået sin titel efter Dianas efternavn, inden hun blev gift med prins Charles, og hovedrollen spilles af Hollywood-skuespiller Kristen Stewart, der blandt andet er kendt fra 'Twilight'.

  Filmfestivalen i Venedig finder sted 1-11. september.

  Twilight-stjernen Kristen Stewart spiller rollen som prinsesse Diana i filmen 'Spencer'. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)
 43. Amnesty: Hongkong nærmer sig et farvel til ytringsfrihed

  En skelsættende dom i Hongkong kan være begyndelsen på enden for ytringsfrihed i den særlige kinesiske region.

  Sådan lyder det fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty, skriver Ritzau.

  Udmeldingen kommer, efter at 24-årige Tong Ying-kit tirsdag blev kendt skyldig i terrorisme og opfordring til løsrivelse efter en ny sikkerhedslov.

  - Dommen mod Tong Ying-kit markerer et væsentligt og ildevarslende øjeblik for menneskerettigheder i Hongkong.

  - Dagens afgørelse understreger det alvorlige faktum, at det nu officielt er en forbrydelse af udtrykke bestemte politiske holdninger, siger Amnesty Internationals regionale direktør i Asien, Yamini Mishra.

  Den 24-årige tidligere tjener har været under anklage for på motorcykel at være kørt ind i tre politibetjente, samtidig med at han viftede et flag med teksten "Befri Hongkong. Vor tids revolution".

 44. En person død og fem savnet efter eksplosion i tysk kemikaliefabrik

  En person er død, fem fabriksansatte savnes, og et ukendt antal personer er såret efter en eksplosion i kemikaliefabrikken Bayer AG i den tyske by Leverkusen.

  Det oplyser det lokale politi på Twitter.

  - Situationen i Leverkusen-Wiesdorf er i øjeblikket uoverskuelig. Vi er på stedet med flere politistyrker og skaber klarhed over situationen. Der er flere sårede, skrev politiet.

  Flere veje i området er spærret, og myndighederne beder om, at man giver plads til redningskøretøjer.

  Eksplosionen har ført til en advarsel om "ekstrem fare". Borgere i området er blevet opfordret til at lukke døre og vinduer.

  Eksplosionen skete tirsdag morgen klokken 9.40, og årsagen er endnu ukendt. Branden er nu slukket.

  Beboerne i området skal blive indendøre og lukke vinduer og døre. (Foto: ANNA FROSS © Ritzau Scanpix)
 45. 'Ekstrem fare' efter eksplosion på tysk kemikaliefabrik - beboere skal blive indendøre

  Beboere nær kemikaliefabrikken Bayer AG ved den tyske by Leverkusen skal holde sig indendøre og lukke døre og vinduer efter en eksplosion i fabrikken.

  Det skriver blandt andet tyske NTV.

  Myndighederne har sat varslingniveauet til "ekstrem fare".

  Årsagen er endnu ukendt.

 46. Sygeplejerskernes strejke udvides - nu rammes fertilitetsklinikker

  For tredje uge i træk udvider sygeplejerskerne deres strejke. Dermed skal yderligere 215 strejke fra 25. august.

  Det kommer særligt til at gå ud over fertilitetsklinikker i Region Hovedstaden, Region Nordjylland og Region Sjælland, skriver Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

  - Vi er selvfølgelig kede af, at det vil gå ud over nogle borgere. Men strejken er vores eneste våben, og vi udtager områder, som ikke er livstruende, og det gælder blandt andet fertilitetsområdet. Det er den måde vi kan presse arbejdsgiverne på, og det håber vi danskerne har forståelse for, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

 47. Over tre millioner danskere er færdigvaccinerede

  Over tre millioner danskere er nu færdigvaccineret for covid-19. Det fortæller Sundhedsministeriet på Twitter.

  I alt har 3.013.193 fået det sidste stik. Størstedelen af de færdigvaccinerede er over 16 år gamle.

 48. Det er flyttekassernes højsæson: Sidste år i august flyttede rekordmange danskere

  Hvis du den næste måned ser særligt mange møbelfyldte kassebiler parkeret på næsten-lovlig vis på landets fortove, er det ikke så mærkeligt.

  Med et gennemsnit på 94.000 flytninger er august generelt den måned, hvor flest danskere flytter, viser tal fra Danmarks Statistik.

  Sidste år trak rekordmange teltpælene op i august, da 96.238 personer flyttede. Hele 37.000 af de flytninger skete på månedens første dag.

 49. Risiko for skybrud flere steder i landet

  Rettelse: I en tidligere version af denne artikel stod der, at Jylland, Nordsjælland og det vestligste Fyn fik mindre regn en resten af landet - det modsatte er tilfældet.

  Tirsdag bliver en ganske våd affære i hele landet. Især i Jylland og Nordsjælland er der risiko for kraftig regn og lokale skybrud. Det skriver DMI.

  Kraftig regn er 25 og 35 millimeter på seks timer, mens skybrud er mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

 50. USA holder fast i rejseforbud for europæere

  Det er fortsat ikke muligt at rejse til USA som almindelig turist. (Foto: Jason Redmond © Ritzau Scanpix)

  Amerikanerne har ikke planer om at åbne grænserne for danskere og mange andre EU-borgere i den umiddelbare fremtid. Sådan lyder meldingen fra den amerikanske regering.

  - Vi vil opretholde de eksisterende rejserestriktioner på nuværende tidspunkt, siger talskvinde i Det Hvide Hus Jen Psaki.

  Forklaringen er den smitsomme delta-variant af coronavirus, der står for 83 procent af alle nye smittede i USA, skriver USA Today. De seneste to uger er smitten steget med 171 procent, især blandt ikke-vaccinerede.

  Rejserestriktionerne gælder lande, der deltager i Schengen-samarbejdet, heriblandt Danmark, samt Storbritannien, Indien, Kina, Brasilien, Sydafrika og andre lande. For de fleste rejsende fra Mexico og Canda er grænsen til USA lukket frem til 21. august.

  Det er kun muligt at rejse til USA, hvis man har nære relationer i landet, får en særtilladelse, eller hvis man først opholder sig mindst 14 dage i et land, som USA regner som mere sikkert.

  USA har været lukket for rejsende fra EU siden 2020.

Mere fra dr.dk