Seneste nyt

Politiet formoder, at skuddrab på Vesterbro var banderelateret: Svensk dræbt havde tilknytning til miljøet

Politiet formoder, at fredagens skyderi på Vesterbro er banderelateret. En 36-årig svensk mand blev dræbt af skud.

Det fortalte vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen ved en pressebriefing for kort tid siden.

Den svenske mand var i forvejen kendt af politiet og havde tilknytning til bandemiljøet i København, lyder det videre fra Karlsen.

To gerningsmænd er blevet set flygte fra gerningsstedet på hjørnet af Vesterbrogade og Kaalundsgade. De flygtede i retning mod Oehlenschlægersgade.

Begge gerningsmænd beskrives som arabiske af udseende.

Har man oplysninger i sagen, vil politiet i dag være til stede på Vesterbro. Man kan også ringe på 114 med informationer, fortæller vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen.

Nyheder

  1. Finanslov giver millioner til vedligehold af ejendomme og ruiner

    En række kulturejendomme og historiske fortidsminder er endt på finansloven.

    20 millioner kroner af pengepuljen er sat af til vedligeholdelse af en række bygninger, mens 15 millioner kroner skal bruges på restaurering af fortidsminder.

    På listen over bygninger finder man Ordrupgaard i Nordsjælland, der i dag er et kunstmuseum, og som får penge til museets udendørsarealer.

    - Vi er meget positivt overraskede, siger direktør Anne-Birgitte Fonsmark.

    På listen over fortidsminder, der skal restaureres, er blandt andet Gurre Slotsruin og Trekroner Fort. Nogle vigtige fortidslevn, mener kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

    - Vi skal bevare det, der har været før, til fremtiden, siger han.

  2. Nyt veteranhjem til Region Sjælland

    I næste års finanslov er der afsat fem millioner kroner til, at Region Sjælland kan få et veteranhjem, som er et hjem, hvor veteraner blandt andet kan bo i en periode.

    Nyheden vækker stor glæde hos Morten Vind Lindegaard, der er formand for Fonden Danske Veteranhjem, som kommer til at drive hjemmet sammen med de fem, de allerede har.

    - Hvis man skal hjælpe veteranerne skal der være et hjem tæt på dem. Geografien betyder meget, siger han.

    Der findes i forvejen veteranhjem i Aalborg, Aarhus, Fredericia, Odense og København. Det vides endnu ikke, hvor det nye veteranhjem bliver placeret.

    Søren Lund Hansen fra Dalmose ved Slagelse er veteran og har tidligere været udsendt en gang til Afghanistan og to gange til Bosnien.

    Og han glæder sig over, at det nye veteranhjem nu er på vej:

    - Det betyder jo, at jeg måske kan få genetableret det fællesskab, som jeg havde da jeg var tjenestegørende, siger han.

  3. Nationalbanken: Ikke meget incitament for bankerne til at forkæle kunderne med højere indlånsrenter

    - Højere renter styrker aktuelt bankernes indtjening, der tegner til at blive den højeste i mange år. Fremgangen i indtjeningen skyldes primært, at bankernes indlånsrenter er steget markant mindre end pengemarkedsrenterne, skriver nationalbanken. Her ses underdirektør Peter E. Storgaard, chef for regulering og politik Morten H. Rasmussen og chef for analyse og modeller Søren Gade. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

    Højere indlånsrenter er ikke noget, som bankerne får meget ud af for tiden.

    Det er et af budskaberne i en analyse af Danmarks finansielle stabilitet, som er udgivet af Nationalbanken her til morgen.

    Bankernes indlånsoverskud er vokset de seneste år, og derfor er der ikke så stort behov for yderligere indlån, lyder det.

    - Bankerne havde i forvejen et stort indlånsoverskud, siger underdirektør i Nationalbanken Peter E. Storgaard i en pressemeddelelse.

    - Og incitamentet til at hæve indlånsrenterne er yderligere begrænset af, at de danske husholdninger kun i et beskedent omfang har reageret på de lave indlånsrenter.

  4. Finanslov giver fornyet håb for akutlægebiler i Grenå og Silkeborg

    Det har vakt håb i Grenå og Silkeborg om, at de kan beholde deres akutlægebiler, som ellers stod til at blive sløjfet på grund at store besparelser i Region Midtjylland.

    I går landede en ny finanslov, og i den var en pose penge med 275 millioner kroner til akutberedskabet i regionerne de kommende år. Men næste år forventes det, at Region Midtjylland kun kan ansøge om 10 millioner kroner, og det kan ikke redde alle fire lukningstruede akutlægebiler.

    Poul Berggren, formand for foreningen Støt Silkeborg Sygehus, er alligevel glad for beslutningen.

    - Det er da et håb i kraft af, at regeringen sender et kraftigt signal om, at akutlægebiler redder menneskeliv, så de ser tydeligvis anderledes på det, end Region Midtjylland gør.

    Partierne bag Region Midtjyllands sparekatalog mødes i morgen for at drøfte eventuelle ændringer.

  5. Brintbranche vil presse regeringen med hensigtserklæring

    Tyske virksomheder vil gerne aftage den grønne brint, der kan produceres i Danmark. Det skrev parterne i går under på.

    De håber, at hensigtserklæringen kan presse regeringen til at få lavet rørledningen, der skal gøre det muligt at transportere grøn brint mellem de to lande.

    - For os og hele industrien som helhed, så er det her et stærkt signal om, at vi er klar, hvis infrastrukturen bliver klar, fortæller Rasmus Bach Nielsen, der er bestyrelsesmedlem i H2 Energy Esbjerg, der er ved at bygge et brintanlæg i Esbjerg.

    De danske og tyske regeringer meldte i foråret ud, at de vil arbejde for en rørledning mellem de to lande fra 2028.

  6. Det første passagerfly på vedvarende brændstof flyver over Atlanten i dag

    For første gang letter der i dag et passagerfly, der skal holde sig i luften ved hjælp af vedvarende brændstof, når det krydser Atlanterhavet.

    Boeing 787-flyet fra Virgin Atlantics letter fra London og skal efter planen lande i New York.

    Ombord vil være Virgin Atlantics stifter, Richard Branson, luftfartsselskabets topchef og Storbritanniens transportminister. Ingen betalende passagerer er med på turen.

    Ifølge nyhedsbureauet Reuters ser luftfartsindustrien flyvningen som en måde at vise verden, at der er potentiale for mere miljøvenlig luftfart.

    Miljøorganisationen Stay Grounded kalder flyvningen greenwashing, fordi erstatningsbrændstoffet ifølge organisationen ikke er skalérbar for at undgå et klimakollaps.

  7. DR Sporten Formel 1-ekspert Peter Nygaard er heller ikke imponeret af den danske racerkørers hold, Haas.

  8. Ældresagen skuffet over pensionsløft i finansloven

    I de seneste to år har mange pensionister måttet spinke og spare, fordi deres pensioner ikke er blevet reguleret, i samme takt som priserne er steget.

    Ældresagen havde derfor håbet, at næste års finanslov indeholdt en regulering af pensionssatserne med fem procent udover den almindelige regulering.

    Men det sker ikke.

    Folkepensionen bliver sat i vejret med 3,6 procent, men det er langt fra nok, siger Lars Bo Breddam, formand for Ældresagen i Aalborg.

    - Andre har fået skattelettelser, lønforhøjelser og meget andet. Men dem, der ingenting har fået, det er folkepensionisterne, siger han.

  9. To mænd sigtes for eksplosion ved Hells Angels-klubhus

    Ifølge politiets National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er der en konflikt mellem rockerklubben Hells Angels og den forbudte bande Loyal To Familia (LTF).

    Københavns Politi har sigtet to personer for en eksplosion ved et Hells Angels-klubhus i nordvestkvarteret i København tilbage i september.

    De to personer på 20 og 28 år har tilknytning til bandemiljøet. De fremstilles i grundlovsforhør her klokken 09.30, oplyser politiet på X.

    - De er sigtet for at stå bag den sprængning, der fandt sted ved et rocker-/bandetilholdssted på Svanevej i Nordvest den 9. september, skriver politiet.

    Ifølge politiet er den 28-årige dansk statsborger og har tilknytning til en aktuel konflikt mellem rocker-bandegrupperinger.

    Den 20-årig er svensk statsborger. Han er allerede varetægtsfængslet i Danmark for en anden sag fra Sverige, oplyser politiet.

    Ifølge DR Nyheders oplysninger har den 28-årige tilknytning til den ulovlige bande Loyal To Familia.

  10. Nordjysk regionsrådsformand får ny post i Danske Regioner efter Loses exit

    Den nordjyske regionsrådsformand, Mads Duedahl, får nu en ny toppost i Danske Regioner som følge af regeringsrokaden.

    Venstremanden bliver nemlig ny 1. næstformand i foreningen. Det sker, efter at partifællen Stephanie Lose er trådt ud af regionalpolitik, fordi hun er blevet økonomiminister.

    - Det kommer til at betyde meget for Nordjylland, at jeg kan komme med viden herfra og samtidig sætte mit præg på den nationale scene, lyder det fra Mads Duedahl.

    Venstremanden har også i en periode tidligere i år haft posten som næstformand for Danske Regioners bestyrelse, da Stephanie Lose under Jakob Ellemann-Jensens orlov midlertidigt var en del af regeringen.

  11. Heartland præsenterer de første 12 navne

    Den fynske festival Heartland kan nu afsløre de første kunstnere, der skal sætte fut i scenerne i det midtfynske til sommer.

    I en pressemeddelelse oplyser festivalen, at det bliver en blanding af internationale og velkendte danske navne, der pryder plakaten.

    Således kan man opleve The The, Keane, Rick Astley, Kasabian, franske L’Imperatrice samt Medina, Blæst, Coco O., Den Sorte Skole, eee gee, August Høyen og Kellermensch.

    Heartland finder sted fra den 13.-15. juni 2024 ved Egeskov Slot tæt på Kværndrup.

  12. I flere lande har redningsmandskaber arbejdet i døgndrift.

  13. Nordjysk landsby er blevet en del af projekt mod ensomhed

    Den nordjyske landsby Asaa er blevet en del af projekt Sundhedslandby.

    Med projektet skal Asaa prøve at øge trivslen hos dem, der føler sig ensomme ved at hjælpe dem ind i foreningslivet. Det kan for eksempel være at gå til fodbold, badminton eller billard.

    - Jeg tror meget på den metode, hvor man går ud og tager nogen i hånden og siger: "Har du ikke lyst til at komme med, så gør vi det i fællesskab", siger Johnny Sort Jensen, medlem af arbejdsgruppen Asaa Sundhedslandsby.

    Projekt Sundhedslandsby er støttet af Nordea-fonden, Landdistrikternes Fællesråd og regionerne i Nordjylland, Syddanmark og Sjælland.

  14. Årets julepynt i Det Hvide Hus består af 98 juletræer overdynget med farverige kugler

    Amerikanerne har mulighed for at få lidt af julestemningen fra Det Hvide Hus hjem i deres egne stuer. For 25 dollar, svarende til 170 danske kroner, kan man købe et stykke officielt julepynt, der er inspireret af pynten, da Gerald R. Ford var præsident i 1970'erne.

    'It's beginning to look a lot like Christmas' i Det Hvide Hus i USA, hvor hele 98 juletræer er hovedattraktionen i de forskellige juleudstillinger i husets mange værelser og gange.

    Det højeste af træerne er hele 5,5 meter og står i det blå værelse.

    Som traditionen foreskriver er det førstedamen, som står for udsmykningen.

    I år har Jill Biden valgt temaet 'Magi, eventyr og glæde', som opfordrer beskuerne til at finde deres indre barnlige glæde frem. Det skriver BBC.

  15. Vinteren er for alvor kommet til Danmark. I nat kan vi få ned til 10 graders frost.

  16. Vejdirektoratets it-systemer brød sammen i morges

    På en dag med massive trafikale problemer i Trekantområdet brød Vejdirektoratets it-systemer sammen tidligere i morges. De er nu oppe at køre igen.

    Det oplyser P4 Trafik.

    Nedbruddet betød, at det ikkevar muligt at få opdaterede trafikinformationer ud til blandt andet gps-anlæg eller på trafikinfo.dk. Det var således forældede oplysninger, der i perioden kunne ses der.

  17. I aften kan Jan Grarup opleves på Dokk1 i Aarhus. Flere end 100 har købt billet.

  18. Med nyt abonnement kan du se alle de film i biografen om måneden, som du orker

    For 229 kroner om måneden kan du gå i biografen igen og igen og igen og se alle de aktuelle film på det helt store lærred.

    Nordisk Film Biografer lancerer i dag et nyt abonnement, der skal få os op af sofaen og ind i en af deres 23 biografer landet over.

    Det oplyser Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

    Abonnementet hedder Bioplus Unlimited, og inden lanceringen er det blevet testet i Aalborg. Erfaringerne er ifølge Nordisk Film Biografer, at flere går i biografen, og at den enkelte gæst ser den samme film flere gange.

  19. Deltidsstillingerne er populære blandt arbejdsgiverne, fordi de giver øget fleksibilitet i vagtplanlægningen, vurderer eksperter.

  20. Rekordmange udenlandske fanger overføres fra Danmark til deres hjemlande

    I år er 42 udlændinge, der sidder fængslet i danske fængsler, indtil videre blevet overført til deres hjemlande for at afsone resten af deres domme.

    Det antal er rekordhøjt, skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

    Ifølge Kriminalforsorgen skyldes det blandt andet, at beslutningsprocessen for hvorvidt udenlandske fanger i Danmark kan overføres til afsoning i deres hjemlande, i 2021 blev flyttet fra Justitsministeriet til Kriminalforsorgen.

    De seneste seks år har antallet været opadgående med undtagelse af 2019.

  21. Hamas har i alt frigivet 50 gidsler siden våbenhvilens begyndelse

    • Løsladelsen af palæstinensiske fanger fra israelske fængsler vækker jubel og glæde på Vestbredden. (Foto: © ATEF SAFADI, Ritzau Scanpix)
    • Tilsvarende er det en kæmpe lykke for de israelere, som er blevet frigivet og nu er genforenet med deres familie. Her er er en far, som krammer sine børn, der sammen med deres mor blev holdt som gidsler i Gaza. (Foto: © SCHNEIDER CHILDREN'S MEDICAL CEN, Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    Efter Hamas i går frigav 11 gidsler, er der nu blevet frigivet 50 af gidslerne, som terrorgruppen tog med sig til Gaza den 7. oktober, siden den midlertidige våbenhvile blev indgået.

    Det beretter The Guardian.

    De israelske myndigheder mener, at omkring 240 personer blev taget som gidsler den 7. oktober. Der er fortsat usikkerhed om, hvor mange af dem, der fortsat er i live.

    For knap to uger siden lød meldingen fra det israelske militær, at man havde fundet ligene af to israelske gidsler nær al-Shifa-hospitalet i Gaza By.

    Mens våbenhvilen fortsætter i Gaza, fortsætter volden på den besatte Vestbred, blandt andet med sammenstød mellem palæstinensere og israelske styrker ved Ofer-fængslet, hvorfra fangerne er løsladt.

    Følg krigens udvikling i vores liveblog

  22. Dansk Håndbold forventer, at Danmarks VM-åbningskamp bliver udsolgt, men det halter mere med resten af kampene.

  23. Pushere kan have op mod 3.000 opioid-piller på sig uden at risikere mere end en bøde.

  24. Pas på derude: Sne og spejlglatte veje skaber 62 kilometer kø

    Opdateret klokken 9.06 med nye oplysninger.

    Sne og glatte veje skaber massive problemer i morgentrafikken i Trekantområdet.

    Tidligere var der helt spærret i sydgående retning mellem motorvejskryds Skærup og 62 Kolding Ø, men nu er ét spor farbart, oplyser Sydøstjyllands Politi på det sociale medie X.

    Årsagen var, at en lastbil var kommet på tværs i det glatte føre.

    Der er samtidig 62 kilometer kø i nordgående retning fra Haderslev til Skærup.

    Myndighederne er i gang med at salte og rydde vejene for sne i området. Det er blandt andet på motorvejen ved Kolding, at sneen er faldet, og bilisterne fortæller, at vejen er "spejlglat".

    Også motorvej E45 mellem Vejle og Kolding meldes meget glat. Her er der syv kilometer kø og 20 minutters forsinkelse.

  25. På Lolland håber borgmesteren, at hans kommune får del i de afsatte midler.

  26. Hunde og vejsalt er en dårlig kombination: Det kan du gøre for at beskytte poterne

    Det er blevet koldt og glat udenfor, og måske har du allerede spredt den første omgang vejsalt ud over fortovet.

    På den måde undgår vi at skøjte rundt, men for de firbenede venner kan vejsalt være en smertefuld oplevelse at gå på.

    Derfor opfordrer organisationen til, at hundeejere smører poterne med voks.

    - Potevoksen skal på, så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til for at hjælpe hunden, siger familiedyrschef Jens Jokumsen i pressemeddelelsen.

  27. Har du en Google-konto, du ikke bruger? På fredag bliver den slettet

    På fredag kan du endegyldigt vinke farvel til den Google-konto, du oprettede i dine unge dage og navngav med et lidt for frisk brugernavn og derfor ikke har brugt siden.

    I hvert fald, hvis ikke du får logget ind inden.

    Google vil nemlig slette alle konti, der ikke har været i brug i to år. Det meddelte techvirksomheden i maj, og oprydningen begynder altså den 1. december.

    Det sker for at undgå hacking og identitetstyveri, da de ældre konti ikke er omfattet af totrinsgodkendelse, skriver Google ifølge nyhedsbureauet AP.

  28. Én dræbt i skyderi ved Norrköping

    En person er død efter et skyderi i det centrale Norrköping mandag aften.

    Personen blev fundet med et skudsår og blev efterfølgende hentet i ambulance, men vedkommendes liv stod ikke til at redde.

    - Vi forsøger at danne os en idé om, der er sket, fange eventuelle vidneoplysninger og selvfølgelig anholde gerningspersonen eller personerne. Om det er én eller flere ved vi ikke, siger talsmand for politiet Angelica Forsberg til SVT.

    Det vides ikke, om skyderiet har forbindelse til den bandekonflikt, der har plaget Sverige i flere måneder.

  29. 33 palæstinensiske fanger frigivet

    Israels fængselsvæsen skriver på deres hjemmeside, at 33 fanger er blevet frigivet.

    Antallet passer med det antal palæstinensiske fanger, som udenrigsministeriet i Qatar tidligere meldte ud, at Israel ville frigive i bytte for 11 gidsler.

    Ifølge mediet Al-Jazeera har de 33 forladt Ofer-fængslet på Vestbredden. Tv-billeder viser en bus fra Røde Kors forlade fængslet.

    Ifølge Qatar er der tale om 30 mindreårige og tre kvinder.

    Dermed har Israel i alt frigivet 150 palæstinensiske fanger, siden våbenhvilen med Hamas.

    Tidligere mandag bekræftede parterne, at våbenhvileaftalen mellem Israel og Hamas, som udvekslingen af gidsler og fanger er en del af, er blevet forlænget med to dage.

  30. Kim Jong-un kigger på billeder fra ny satellit af Det Hvide Hus

    Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har kigget på satellitbilleder af Det Hvide Hus, Pentagon, det amerikanske militærs hovedkvarter og en række af USA's hangarskibe.

    Det skriver det statslige nordkoreanske nyhedsbureau KCNA.

    Nyheden kommer, efter at Nordkorea i sidste uge sagde, at landet havde opsendt sin første militære satellit.

    Satellitten skal ifølge Nordkorea selv bruges til at overvåge amerikanske og sydkoreanske militære udviklinger.

    USA og Sydkorea, der har et tæt militært samarbejde, har fordømt Nordkoreas satellitopsendelse som værende et brud på FN's Sikkerhedsråds resolutioner om brugen af ballistiske raketter.

    Embedsmænd fra Sydkorea har udtalt, at satellittens funktioner ikke kan bekræftes, da Nordkorea ikke har udgivet billeder af teknologien.

  31. Topscorer undskylder efter 'grim' tackling på FC Midtjylland-målmand

    Silkeborgs Alexander Lind forlader banen, efter han har fået et rødt kort mod FC Midtjylland. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

    Superligaens topscorer Alexander Lind forlod banen i tårer, da han mandag aften blev udvist for en sen tackling på FC Midtjyllands målvogter, Martin Fraisl.

    Den unge angribers knæ ramte tyskeren i hovedet, hvilket udløste et rødt kort efter 30 minutter af nederlaget på 1-4 til FC Midtjylland. I en story på det sociale medie Instagram undskylder Alexander Lind.

    - Jeg er virkelig ked af, at min tackling på Fraisl var så grim. Kunne aldrig drømme om at skade eller gøre nogen ondt, hvilket min reaktion sagde alt om, skriver Alexander Lind.

    Dermed fik han ikke øget sin måltotal, der tæller 10 ligascoringer efter 16 kampe. Alexander Lind og Silkeborg er nummer fire i 3F Superligaen efter 16 kampe. FC Midtjylland indtager en delt førsteplads.

  32. Midt i Gaza-krig tog Israels ledere sig tid til besøg, der skulle overbevise ejeren af det sociale medie X om faren ved jødehad.

  33. Med mandagens sejr på 4-1 over Silkeborg er FC Midtjylland tilbage på en delt førsteplads i Superligaen, hvilket kommer bag på Henrik Dalsgaard.

  34. Tesla vinder retssag i Sverige: Nummerplader skal udleveres

    Den amerikanske elbilgigant Tesla har vundet en retssag mod Transportstyrelsen i Sverige - det der svarer til den danske trafikstyrelse.

    En strejke blandt medarbejderne på en svensk bilfabrik har betydet, at Tesla ikke kan få adgang til nummerplader til nye biler.

    Nu har en tingsret i Norrköping behandlet stævningen, og den har besluttet, at Transportstyrelsen skal godkende, at Tesla kan hente nummerpladerne hos producenten.

    Hvis det ikke sker inden syv dage, så vanker der en bøde på en million svenske kroner, skriver Aftonbladet.

    Den svenske fagforening IF Metal er lige nu i konflikt med Tesla om at få en overenskomstaftale til mekanikere i Sverige.

  35. FC Midtjylland vinder stort og hopper op på en delt førsteplads

    Med sin femte sejr i træk er FC Midtjylland tilbage på toppen af dansk fodbold. Eller i hvert fald en delt førsteplads.

    For med mandagens sejr på 4-1 over Silkeborg IF har Ulvene nu 33 point og deler dermed duksepladsen med FC København efter 16 kampe i 3F Superligaen.

    Efter et stærkt Silkeborg-pres i indledningen af kampen kom gæsterne fra FC Midtjylland i front ved forsvarsspilleren Sverrir Ingi Ingason. Slemt så det også ud efter 32 minutter, da hjemmeholdets topscorer, Alexander Lind, blev udvist efter et grimt sammenstød med FC Midtjyllands målvogter Martin Fraisl, som måtte lade sig udskifte.

    Det til trods fik Silkeborg udlignet kort før pausen ved Stefan Thordarson. Men ak. I anden halvleg gik det galt. FC Midtjylland skruede op for tempoet og scorede tre mål - den indskiftede angriber Franculino stod for to af dem - hvilket bragte gæsterne op på en delt førsteplads.

  36. Dansker bliver verdensmester i chokolade for tiende år i træk

    Mikkel Friis-Holm mener, at hans mange priser skyldes, at han bruger ekstra god tid til at lave chokoladen. Fem dage tager det, mens andre typisk bruger to-tre dage. (Foto: © Gregers Tycho)

    Mikkel Friis-Holm ryddede stort set bordet ved VM i chokolade, der blev afholdt i Firenze i Italien.

    Udover at blive bedste chokolademager for tiende år i træk, vandt han også guld i seks andre kategorier ved det, der officielt kaldes International Chocolate Awards World Final.

    - Det føles stort, og det er fantastisk at blive bekræftet i den teori, jeg har omkring kvalitet, siger Mikkel Friis-Holm om sejren ifølge Ritzau.

    Den tidligere danske kok lavede blandt andet den bedste mørke chokolade og den bedste 100 procent rene chokolade.

    Og han vandt også guld i bedste etiske handel, hvor der særligt er fokus på vilkårene for de bønder, der leverer chokoladen.

  37. Joe Biden 'vil sikre sig, at alle dele af aftalen bliver overholdt'

    Den amerikanske præsident, Joe Biden, har kommenteret på nyheden om, at våbenhvilen i Gaza er blevet forlænget med to dage.

    - Jeg har konstant presset på for, at en pause i kampene, en udvidelse af nødhjælp og løsladelse af gidslerne skulle ske hurtigere. Jeg forbliver i kontakt med ledere fra Qatar, Egypten og Israel for at sikre mig, at alle dele af aftalen overholdes, skriver han på X.

    Qatar, USA og Hamas har alle bekræftet aftalen, men Israel har endnu ikke officielt bekræftet det.

    Ifølge Hamas bliver våbenhvilen forlænget med de samme betingelser som den nuværende, der stod til at udløbe i dag.

    - Det vil sige, at hver dag i våbenhvilen kan der frigives 10 Hamas-gidsler. Den anden vej skal så komme tre gange så mange palæstinensere, der er tilbageholdt i israelske fængsler, forklarer DR's mellemøstkorrespondent Nanna Muus Steffensen.

  38. Migrantarbejdere er involveret i 37 procent af dødelige arbejdsulykker, konkluderer ny rapport.

  39. Borgmester mener stadig, at børn og unge i Grenaa generelt kan være trygge.

  40. Stressramt midtjysk borgmester forlader politik

    Siden august har Venstre-borgmester i Struer Kommune Mads Jakobsen været sygemeldt med stress.

    Den 60-årige borgmester har anmodet om at træde helt ud af kommunabestyrelsen 31. januar 2024, hvor der dermed skal findes en ny borgmester.

    - Jeg må imidlertid erkende, at selvom jeg har det rigtigt godt både fysisk og psykisk, er jeg stadig ikke tilbage på min fulde arbejdskapacitet.

    - Derfor træffer jeg beslutningen nu, så der kan skabes klare linjer for ledelsen af både Struer Kommune og Venstre, siger Mads Jakobsen i en pressemeddelelse ifølge TV Midtvest

    Jakobsen er i gang med sin anden periode som borgmester i Struer Kommune. Han var det første gang fra 2014 til 2017. Og han har været det igen siden 2022.

  41. Advokat i Samsam-sagen er død

    Advokat Peter Biering er afgået ved døden, oplyser hans tidligere arbejdsgiver, advokatfirmaet Poul Schmith - Kammeradvokaten, på sin hjemmeside.

    Peter Biering stoppede som partner i advokatfirmaet i september, og døde 22. november efter kort tids sygdom, 68 år gammel.

    Kammeradvokaten skriver i sit mindeord, at Biering havde en imponerende karriere som advokat i internationale spørgsmål. Blandt andet om statens EU-retslige erstatningsansvar og bankpakkerne i i forbindelse med finanskrisen i 2008.

    Han var også advokat for Politiets og Forsvarets Efterretningstjenester i den meget omtalte sag om den danske statsborger Ahmed Samsam.

    Den handlede blandt andet om, hvorvidt Samsam i hemmelighed arbejdede for PET og FE mens han havde tilsluttet sig en terrorgruppe i Syrien, og om efterretningstjenesterne kunne blive pålagt at afsløre, hvem de samarbejder med.

  42. Sølvet er den første VM-medalje, som Danmark nogensinde har vundet i funktionel fitness.

  43. Solrød-borgmester om stormflodspulje: Vi tager imod al hjælp med kyshånd

    Der er penge på vej til nogle af de hårdt ramte kommuner efter stormfloden i sidste måned.

    Det sker som en del af den nye finanslov, som blev præsenteret tidligere i dag.

    Her er der prioriteret 125 millioner kroner, som skal gå til en stormflodspulje til genopretning i nogle af de kommuner, der blev hårdt ramt.

    Èn af de kommuner, som kommer til at søge puljen, er Solrød, hvor Emil Blücher er borgmester fra Liberal Alliance.

    - Lige nu er der en ret stor regning, der venter vores skatteydere. Al den hjælp, vi kan få til at gøre regningen mindre, tager vi imod med kyshånd, siger borgmesteren.

    Stormflodspuljen giver kommunerne mulighed for at få dækket op til 25 procent af deres udgifter til genopretning efter stormfloden i oktober.

  44. Projekt skal teste, om vi skal indføre systematisk screening for lungekræft

    Hvert år dør 3.700 mennesker af lungekræft i Danmark, blandt andet fordi sygdommen opdages alt for sent.

    Men nu er der afsat 25 millioner til et pilotprojekt, der skal afdække, om det vil være en god idé at indføre systematisk screening af personer med særlig risiko for at udvikle lungekræft, oplyser Sundhedsstyrelsen til DR.

    Det betyder, at en af landets regioner vil få til opgave at tilbyde 1.000 nuværende og tidligere storrygere mellem 60 og 74 år en årlig CT-scanning i tre år fra 2024.

    Årsagen til lungekræft er i langt de fleste tilfælde rygning, og derfor vil det også være en region med mange storrygere, der vil få mulighed for at stå for projektet, siger sundhedsminister Sophie Løhde til DR.

    Et hollandsk-belgisk projekt har vist, at systematisk screening af risikogruppen har betydet en signifikant reduktion i dødeligheden, skriver Sundhedsstyrelsen.

  45. Qatar: Israel og Hamas er enige om at forlænge våbenhvile i to dage

    Parterne i krigen er blevet enige om at forlænge våbenhvilen i Gaza med to dage.

    Det siger talspersonen for Qatars udenrigsministerium, Majed al-Ansari, på X, tidligere Twitter.

    Qatar har fungeret som mægler i konflikten, blandt andet i aftalen om den nuværende våbenhvile, der stod til at udløbe efter i dag.

    Hamas-bevægelsen har bekræftet, at våbenhvilen er blevet forlænget.

    - Vi er blevet enige med vores brødre i Qatar og Egypten om at forlænge den humanitære våbenhvile i yderligere to dage efter de samme betingelser som hidtil, lyder det fra Hamas i en skriftlig erklæring, skriver Sky News og Reuters.

    Endnu har de israelske myndigheder ikke bekræftet en forlængelse af våbenhvilen.

    Følge de seneste nyheder om konflikten i vores live-blog.

  46. Møderne med pushere og pillemisbrugere har gjort stort indtryk på Jacob Weil, der er vært på P3-dokumentaren 'Helt væk på piller'.

Mere fra dr.dk