Seneste nyt
3. jul kl. 19:29

Politiet opfordrer Field's-gæster til at kontakte pårørende

Københavns Politi opfordrer nu på Twitter alle, der har været i Field's til at kontakte deres pårørende.

Det gælder om at give besked om, at man er i god behold, så man kan forhindre unødig ængstelse.

Seneste nyt

 1. 28 min. siden

  Dronning Margrethe har besøgt udstilling i Frankrig med egne værker

  Siden hun var barn, har dronningen holdt af at tegne og male og udfolde sig kreativt. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)

  I dag har dronning Margrethe besøgt en udstilling i den franske by Cahors, der beståer af malerier, akvareller og découpager, som hun selv har lavet.

  Udstillingen hedder "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine", og den er lavet for at markere dronningens 50-års regentjubilæum.

  Cahors er byen, hvor slottet Chateau de Cayx ligger, som har været ejet af kongefamilien siden 1974. Det er dronning Margrethe og afdøde prins Henriks sommerresidens.

  Hvis nogen synes, at Cahors lyder bekendt, så er det måske, fordi du så Tour de France i år. 19. etape af Touren sluttede nemlig i byen, hvor prins Joachim havde fornøjelsen af at give Jonas Vingegaard den gule førertrøje på efterfølgende.

  Det ældste værk på udstillingen er et orange blomsterbillede af morgenfruer. Det malede dronningen i 1947, da hun var syv år og gik i skole på Amalienborg. Udstillingen på Musée Henri-Martin løber frem til 5. marts 2023.

  • Udstillingen på Musée Henri-Martin løber frem til 5. marts 2023.. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Udstillingen blev i midten af juli indviet af prinsesse Marie, men onsdag har kunstneren altså selv deltaget i ferniseringen. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Udstillingen hedder "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine" og markerer dronningens 50-års regentjubilæum. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Samtidig understreger det de tætte bånd, som i generationer har bundet kongefamilien tæt sammen med området ved Cahors. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 2. 40 min. siden

  27 personer er indlagt på hospital efter en eksplosion i en moské i Kabul

  En stor eksplosion ramte en moské i Kabul under aftenbøn her til aften.

  - Der lød en eksplosion inde fra moskeen. Eksplosionen har kostet liv, men der er ikke det fulde overblik over tallet, lød det fra en talsmand fra politiet i Kabul, som Reuters har talt med.

  Kabuls akuthospital har oplyst på Twitter, at de har modtaget 27 patienter med skader efter eksplosionen. Det fremgår dog ikke, hvor slemme de er.

  Der er ingen officielle udmeldinger om antallet af omkomne.

 3. 59 min. siden

  Nato-styrker vil beskytte freden i Kosovo med 'alle midler'

  Kosovos premierminister, Albin Kurti (til venstre), mødtes onsdag med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg (til højre), i Bruxelles. (Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS © Ritzau Scanpix)

  Natos fredsbevarende styrker i Kosovo er klar til gøre alt, hvad der står i deres magt, for at opretholde freden mellem Kosovo og Serbien.

  - Hvis stabiliteten bliver bragt i fare, er Natos styrker i Kosovo (KFOR) klar til at tage alle midler i brug for at sikre et trygt og sikkert miljø og for at sikre bevægelsesfrihed for alle folk i Kosovo, sagde Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde i Bruxelles.

  Kosovo erklærede uafhængighed fra Serbien i 2008 og er i dag anerkendt som et selvstændigt land af størstedelen af Natos medlemmer - dog ikke af Serbien.

  Den seneste tid er spændinger mellem landene taget til, blandt andet efter at Kosovo præsenterede nye regler for nummerplader, som betød at serbere i den nordlige del af Kosovo vil blive påkrævet at have kosovoske nummerplader på deres biler.

 4. I dag kl. 20:14

  Tusindvis af danskere har ved en fejl fået varmecheck: 'Det går selvfølgelig ikke,' siger klimaministeren

  - Det går selvfølgelig ikke, at vi udbetaler penge til folk, der ikke er berettiget til dem, fordi de ikke har fået opdateret de data, man egentlig skulle opdatere, lyder det her til aften fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

  Over 411.000 husstande fik i sidste uge udbetalt en varmecheck på 6.000 skattefri kroner, som skulle være en håndsrækning til dem, der er hårdest ramt af de stigende gaspriser.

  Det viser sig dog, at tusindvis af danskere også har fået udbetalt varmechecken, selvom de forlængst har skrottet deres gasfyr. De har fået udbetalingen alligevel, da oplysningerne i det såkaldte BBR-register ikke er blevet rettet, da fjernvarmen i sin tid blev sat til.

  Reglerne er ifølge ministeren i orden, men regeringen kan ikke gardere sig mod borgere, som ikke "følger alle regler til punkt og prikke".

  - Man er faktisk som borger forpligtet til at have styr på de her ting, og det er trist, at det ikke er alle, der har, siger Dan Jørgesen og tilføjer:

  - Men det har været vigtigt for os, at pengene kom ud og arbejde hurtigt.

 5. I dag kl. 20:09

  Tempokonger skubber dansker af podiet efter gyserafslutning ved EM i enkeltstart

  Den schweiziske cykelrytter Stefan Bissegger vinder guld ved EM i enkeltstart efter at have slået sin landsmand Stefan Küng med blot 0,3 sekunder.

  Der var lagt op til drama blandt de sidste ryttere ude på ruten, for her skulle både den italienske verdensmester Filippo Ganna og Stefan Küng udfordre Bissegger, der sad på tronen.

  Ingen af de to specialister formåede dog at vælte Bissegger af tronen, selvom det blev så tæt, at danske Mikkel Bjerg i spøg tjekkede Bisseggers puls, for at sikre at han stadig var til stede.

  Den 23-årige dansker endte lige uden for podiet, da det blev til en fjerdeplads bag de tre forhåndsfavoritter. Derfor var der ikke nogen sure miner hos danskeren efter løbet.

  - Jeg synes, at jeg i dag kører det bedste, jeg kan. Jeg drømte blot om top fem, lyder det fra Mikkel Bjerg.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra dagens dramatiske EM i enkeltstart.

 6. I dag kl. 19:34

  Regeringen ønsker national strategi mod PFAS-forurening

  De sundhedsskadelige fluorstoffer kaldet PFAS bliver fundet stadig flere steder i Danmark.

  I badevand, havskum og i grundvandet.

  Sundhedsstyrelsen har oplyst, at de genovervejer anbefalingerne for gravide og ammende, som har været udsat for PFAS, efter eksperter var ude med kritik.

  Og nu vil miljøminister Lea Wermelin (S) også have mere fokus på problemet.

  - Vi vil fra regeringens side lave en national strategi, hvor vi både får samlet op på de indsatser, der er, og tager nye skridt, siger hun ifølge Ritzau.

  Udmeldingen kommer, efter miljøministeren i dag har holdt et møde med partiernes ordførere om PFAS.

  Hun ønsker, at eksperter skal rådgive om fremtidige indsatser i strategien. Hun uddyber dog ikke yderligere, hvad strategien kommer til at indeholde, fordi den ikke er nedskrevet endnu.

 7. I dag kl. 19:21

  Putin lover én million rubler til russiske mødre, som får ti børn

  Da befolkningstilvæksten i Rusland har været dalende i årtier, planlægger præsident Vladimir Putin at præmiere russiske mødre, der får mere end 10 børn, med én million rubler.

  Det svarer til cirka 120.000 kroner.

  Det er Politiken, der har historien, og her siger Flemming Splidsboel, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, at Rusland oplever det største månedlige fald i befolkningstal, der er registreret i Ruslands historie siden 1991.

  Foruden den ene million følger også titlen af "Heltemor", en gammel ærestitel indført af Josef Stalin i 1944 som forsøg på at få befolkningen til at få flere børn.

 8. I dag kl. 18:35

  Dansk svømmer hiver første medalje hjem ved EM i Rom

  Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach er onsdag blevet en sølvmedalje rigere.

  Ved EM i svømning i Rom blev danskeren toer i finalen i 200 meter butterfly, og dermed sikrede hun den første danske medalje ved europamesterskabet.

  Den 22-årige svømmer kunne dog ikke hamle op med bosniske Lana Pudar, der vandt EM-guldet i sikker stil med et halvt sekund ned til danskeren.

  Bronzemedaljen endte hos italienske Ilaria Cusinato, der var knap et halvt sekund langsommere end Helena Rosendahl Bach.

  Den danske sølvmedalje bliver punktummet for den danske deltagelse i EM-bassinet i Rom.

 9. I dag kl. 18:29

  Mark O. Madsen får UFC-kamp i 'selveste Las Vegas'

  Den tidligere danske OL-sølvvinder i brydning skal i oktagonen igen til en ny kamp i UFC. (Foto: David Yeazell © Ritzau Scanpix)

  Mark O. Madsens UFC-karriere tager i slutningen af oktober et nyt skridt. Her skal han nemlig i kamp mod amerikaneren Drakkar Klose i Las Vegas.

  Det bekræfter Mark O. Madsen selv til Ritzau.

  - Det er en ultraspændende kamp i selveste Las Vegas. Det er mod en tidligere top-15-kæmper, der hedder Drakkar Klose. Han valgte at kalde mig ud, da han fik mikrofonen efter en kamp i april. Det gjorde han live på ESPN, siger Mark O. Madsen.

  Han siger samtidig, at det er mere end bare en vigtig kamp. Vinderen vil nemlig få en kamp mod en kæmper fra top 15.

  Indtil videre har Mark O. Madsen vundet alle sine 12 kampe i MMA. De seneste fire har været på det højeste niveau i UFC-regi.

 10. I dag kl. 18:11

  Dansk jæger er død i Sverige

  En dansk mand i 60'erne er død under jagt i et skovområde uden for Eksö i Sverige.

  Ifølge svensk politi har manden med stor sandsynlighed mødt et vildsvin i forbindelse med sin jagt. Her blev han såret og flygtede efterfølgende op i et jagttårn, hvor han blev fundet.

  Svensk politi oplyser, at de fik en melding kort før klokken 9 om, at en mand var fundet død i jagttårnet i skovområdet i Kråkshult ved Eksjö, fremgår det af en pressemeddelelse.

  Da politiet ankom, var der en del uklare omstændigheder omkring dødsfaldet, og en kriminaltekniker blev derfor tilkaldt.

  Politiet konkluderede efter undersøgelsen, at der ikke er sket en forbrydelse, og dødsfaldet betragtes i stedet som en ulykke.

  Svensk politi vil nu undersøge, om jægeren har affyret sit våben og såret vildsvinet, hvilket skal være med til med sikkerhed at fastslå dødsårsagen.

  Mandens pårørende er underrettet.

 11. I dag kl. 17:39

  Ejer vil omdanne 80.000 kvadratmeter grund til ny bydel i København

  Tidligere har der ligget en tagpapfabrik og en asfaltfabrikant, men i øjeblikket står en 80.000 kvadratmeter stor industrigrund tom på Amager Landevej 223-233.

  Den er blev opkøbt af Øens Invest, der har store planer med området, der skal være rammerne for en helt ny bydel på Amager, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

  Området skal efter planen hedde "Flyverbyen", og der skal være plads til kultur og sport.

  Før Flyverbyen kan realiseres, kræver det en ny lokalplan for området, oplyser Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen (S).

  - Vi hilser de nye tiltag velkommen og vil gerne se nærmere på, hvordan en ny lokalplan for området kan se ud, men det skal naturligvis ske i respekt for de nærmeste omgivelser og i dialog med andre aktører, siger borgmesteren, der tager henvendelsen forbi et politisk udvalg.

 12. I dag kl. 17:35

  Ung amerikaner viser klassen på 2. etape af PostNord Danmark Rundt

  Amerikaneren Magnus Sheffield leverede en pragtpræstation på onsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

  Den 20-årige Ineos Grenadiers-rytter tilbagelagde de 12,2 kilometer hurtigst af alle og vandt med tre sekunder ned til danske Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) på andenpladsen i tiden 13 minutter og 35 sekunder.

  - Jeg følte, at jeg kunne blive ved med at trykke på pedalen og give gas. Så jeg skulle bare holde fast, være skarp i svingene og skubbe den helt frem til målstregen, lød det fra Magnus Sheffield efter enkeltstarten.

  Tredjepladsen tog franske Christophe Laporte (Jumbo Visma) sig af.

  Dermed overtager Magnus Sheffield løbets blå førertrøje fra hollandske Olav Kooij, der tirsdag vandt løbets første etape efter en massespurt.

  Torsdag skal rytterne ud på løbets længste etape, når feltet skal køre 239 kilometer fra Otterup til Herning. Du kan se tredje etape fra klokken 11.45 på DR1 torsdag.

 13. I dag kl. 17:25

  Airbnb vil bruge 'antifest-teknologi' for at undgå dårlige gæster

  For mange Airbnb-udlejere oplever, at deres private boliger er blevet hærget, efter de har haft gæster boende. Derfor vil Airbnb nu indføre en antifest-teknologi, som skal undgå, at personer lejer private boliger til at holde fester.

  Teknologien er allerede blevet brugt på forsøgsbasis i Australien, og nu vil man også begynde at bruge den i USA og Canada. Den kigger blandt andet nærmere på positive anmeldelser eller mangel på samme, længden på turen, hvor lang tid gæsten har været på Airbnb og mere.

  Tidligere på sommeren gjorde Airbnb det ulovligt at leje private hjem for at holde fester, men det sker alligevel.

  Forsøget i Australien har givet et fald på 35 procent af dårlige oplevelser med fester i forbindelse med en udlejning.

 14. I dag kl. 17:10

  Håndboldkoryfæ skifter bane: Stiller op til Folketinget for Venstre

  Erik Veje Rasmussen hænger håndboldtrøjen på knagen og trækker i stedet i Venstres habit.

  Den tidligere håndboldlandsholdspiller og træner i blandt andet topklubben Flensburg-Handewitt har annonceret, at han stiller op til Folketinget for Venstre i Østjyllands Storkreds.

  - Den verden og det samfund, vi lever i, er enormt problemfyldt, og det vil jeg gerne være med til at præge og påvirke med mine holdninger, siger den nye kandidat til Aarhus Stiftstidende.

  Formelt skal Erik Veje Rasmussen lige godkendes på et opstillingsmøde 1. september, hvor han efter planen overtager pladsen som kandidat i Favrskov fra Anders G. Christensen.

  I Østjyllands Storkreds stiller også Venstre-profiler som formand Jakob Ellemann-Jensen, tidligere Randers-borgmester Michael Aastrup Jensen og tidligere minister Troels Lund Poulsen op.

  • Erik Veje Rasmussen var gennem 18 år træner i Aarhus Håndbold. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)
  • Arkivfoto. Erik Veje Rasmussens navn kommer til at stå under Venstre til Folketingsvalget, der endnu ikke er udskrevet, men efter alt at dømme er lige på trapperne. (Foto: Ernst van norde © Scanpix Danmark)
  1 / 2
 15. I dag kl. 16:59

  Finansministeren om Papes skatteplan: 'Den er pivskæv'

  Det er ikke rosende ord, som Konservatives 2030-plan får med på vejen fra den socialdemokratiske finansminister, Nicolai Wammen.

  - Det er et andet Danmark end det, vi har i dag, Søren Pape gerne vil have, og det vil være et, der trækker i en meget, meget skæv retning, siger han.

  Han mener, at det er folk, der normalt ville få glæde af Arne-pensionen, der skal betale for direktørers topskattelettelser.

  Blandt andet når De Konservative finansierer planen med et stop for Arne-pensionen, der giver ret til tidlig tilbagetrækning for folk, der har arbejdet siden de var meget unge.

  - Det er en pivskæv plan, siger Nicolai Wammen.

  Hos blokkollegaerne i Venstre vækker forslaget heller ikke begejstring.

  - Det at tro, at man med et trylleslag kan få topskatten til at gå væk, det kan jeg ikke se med Venstres økonomisk realistiske briller. Så det kan jeg slet ikke forestille mig kommer til at ske, siger partiets finansordfører Troels Lund Poulsen.

 16. I dag kl. 16:44

  Aarhus Kommune og Østjyllands Politi vil undersøge behov for terrorsikring til Aarhus Festuge

  På et møde mellem repræsentanter fra Aarhus Kommune og Østjyllands Politi har man besluttet, at sikkerheden på en lang række af byens pladser og gader skal gennemgås.

  Herudover vil man også vurdere, om der er behov for eventuelle tiltag i forbindelse med Aarhus Festuge

  Det sker efter, at en 33-årig mand i går blev sigtet efter terrorparagraffen ved Retten i Aarhus, efter han den 18. juli ifølge politiet forsøgte at køre ind i flere grupper mennesker i gågaden Frederiksgade.

  Trods den voldsomme sigtelse fra politiet mener bylivschef i Teknik og Miljø, Kim Gulvad Svendsen, dog ikke, der er grund til at være nervøs.

  - Det er vigtigt at understrege, at myndighederne ikke har ændret trusselsniveauet, siger han.

 17. I dag kl. 16:39

  Sikkerhedsstyrelsen advarer mod farligt produkt: Tilbagekalder lampe fra Aldi på grund af stødrisiko

  Har du købt en arbejdslampe fra Aldi, så puds lige brillerne og spids ørerne en ekstra gang.

  Sikkerhedsstyrelsen har tilbagekaldt lampen af model "6000 Lumen", da der er risiko for elektrisk stød.

  Sikkerhedsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at de anbefaler, at man stopper med at bruge produktet og kontakter butikken, hvor det er købt.

  Sikkerhedsstyrelsen har modtaget underretning om, at der er mangler ved produktet. Underretningen kan komme fra fabrikanten, importøren, distributøren eller andre landes myndigheder. Manglerne kan vedrøre indretning, dokumentation eller mærkning. (Foto: Sikkerhedsstyrelsen)
 18. I dag kl. 16:30

  Står det til Jeppe Kofod, må russiske turister ikke holde ferie i Europa

  Russiske turister skal ikke have lov til at holde ferie i Europa, hvis det står til udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

  - Jeg synes, at det er dybt beskæmmende, at russiske turister kan solbade og leve i sus og dus i Sydeuropa, mens ukrainske byer bliver bombet til ukendelighed, siger udenrigsministeren til Ritzau.

  Hvis der ikke er fuld opbakning til sådan et forbud blandt hans europæiske ministerkollegaer, så er udenrigsministeren klar til at indføre begrænsninger fra dansk side, men han håber naturligvis på en fælles beslutning.

  - Jeg vil presse på for en fælles europæisk løsning, når vi mødes her i slutningen af måneden. Det vil selvfølgelig have den langt største effekt, hvis der er fælles front fra Europas side.

  Hvis forslaget skal forhandles på Christiansborg, så ligger opgaven hos udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), hvorfor Kofod ikke vil nærmere ind på, hvordan man sikrer, at det kun er turster, der begrænses.

 19. I dag kl. 16:17

  Emma Norsgaard Bjerg efter skuffende EM: 'Jeg er færdig med at køre enkeltstart'

  Ved onsdagens EM i enkeltstart for kvinder blev det til en 11.-plads for den danske mester Emma Norsgaard Bjerg.

  Efter løbet lagde den 23-årige cykelrytter ikke låg på sin skuffelse.

  - Jeg tror, jeg er færdig med at køre enkelstart. Jeg synes ikke, at jeg præsterer, som jeg skal. Det er begyndt at blive lidt et tema til de internationale mesterskaber, siger Emma Norsgaard Bjerg.

  Danskeren har svært ved at finde årsagen til præstationerne, så snart hun skal køre mod verdenseliten.

  - Det er, som om hovedet ikke vil det samme som benene. Jeg lader smerten komme ind, og størstedelen af det handler om at kunne lukke det ude, siger hun.

  Guldmedaljen ved EM i kvindernes enkeltstart blev vundet af schweiziske Marlen Reusser, mens hollænderne Ellen Van Dijk og Riejanne Markus kørte sig til henholdsvis sølv og bronze.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra Emma Norsgaard Bjergs løb og høre danskerens reaktion. Klokken 17.30 kan du på DRTV se mændenes EM i enkeltstart med danske Mikkel Bjerg og Morten Hulgaard på startlisten.

 20. I dag kl. 15:58

  Kolding Kommune forbyder badning ved populær strand efter udslip af spildevand

  Hvis man havde planer om at nå en sidste tur i vandet ved Rebæk Strand, før vejret tager en drejning mod det koldere, så skal man lede efter andre muligheder.

  Kolding Kommune har udstedt et forbud mod badning ved stranden, efter der er fundet udslip af spildevand fra en pumpestation, oplyser kommunen på sin hjemmeside.

  Udslippet har også gjort, at et stort antal af fisk er fundet døde i Skartved Bæk, der løber ud i Kolding Fjord nær stranden. Cirka 850 ørreder er fundet døde på en strækning ved vandløbet på cirka 1,7 kilometer.

  - Vi ved ikke, om badevandet er forurenet med spildevandet, men efter at have været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed udsteder vi nu forbud mod badning, da der er en klar risiko for forurening med colibakterier ved udslip af spildevand, siger miljømedarbejder Lars Hede Hansen, Kolding Kommune.

  Man venter nu på, at der kommer resultateter på prøver, som man har taget af vandet, for at finde frem til risikoen ved at bade der. Resultaterne kommer fredag.

  Det urensede spildevand begyndt at løbe ud i fjorden i går, da en pumpestation i Kolding svigtede.

 21. I dag kl. 15:53

  Konservative vil afskaffe topskatten helt i 2030

  Konservative fremlagde i dag partiets 2030-plan for dansk økonomi. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Der er afsat hele 9,7 milliarder kroner til afskaffelse af topskatten i den 2030-plan for dansk økonomi, som Konservative i dag fremlagde ved sit årlige sommergruppemøde.

  - Det er en skat, som er marineret i misundelse, siger den konservative leder og nu også statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen.

  Han erkender, at det bliver svært at afskaffe topskatten i Danmark, men understreger, at han mener, det er tilladt at have ambitioner.

  Står det til Konservative, så hæves topskattegrænsen til 800.000 kroner og udfases gradvist, indtil den i 2030 afskaffes helt.

  I dag er topskattegrænsen på 552.500 kroner. Efter det betaler man 15 procent i skat af hver krone, man tjener.

 22. I dag kl. 15:42

  Ulovligt lægemiddel diskvalificerer colombiansk cykelstjerne fra årets Tour de France

  "Da dette er en første forseelse, er Nairo Quintana ikke erklæret udelukket og kan derfor deltage i konkurrencer", skriver UCI. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Den colombianske cykelrytter Nairo Quintana har fået frataget sin sjetteplads fra sommerens Tour de France.

  Det bekræfter den internationale cykelunion, UCI, i en pressemeddelelse.

  Det skyldes, at den vævre bjergrytter to gange under årets Tour de France afleverede blodprøver, der indeholdt det smertestillende lægemiddel tramadol, der er forbudt at tage under UCI's løb.

  Rytteren er derfor diskvalificeret fra Touren anno 2022, hvilket han har ti dage til at appellere til den internationale sportsdomstol, CAS.

  Den 32-årige colombianer har fortsat mulighed for at stille op i cykelløb, da overtrædelserne ikke er et brud på antidopingreglerne.

  Derfor kan Nairo Quintana som planlagt stille til start ved Vuelta a España, der starter i denne uge.

 23. I dag kl. 15:38

  Nedskrivning af russiske aktiviteter trækker ned i Carlsberg-regnskab

  Beslutningen om at trække sig ud af Rusland efter invasionen af Ukraine hiver resultatet ned i det halvårsregnskab, som Carlsberg har præsenteret i dag.

  Salget af Carlsbergs aktiver i Rusland er endnu ikke blevet gennemført, men bryggerigiganten har nedskrevet sine russiske aktiver, så man lander med et samlet minus på 4,7 milliarder kroner for de første seks måneder.

  Det kommer oven i købet efter, at omsætningen var steget med 20,7 procent i forhold til samme periode sidste år, fra 28,7 milliarder kroner til 35,4 milliarder kroner.

  Ifølge Carlsbergs regnskabspræsentation er værdien af de russiske aktiver nu fastsat til 9,6 milliarder kroner, men man er stadig i gang med at skille sig af med dem.

 24. I dag kl. 15:21

  Hvalrossen Freya blev aflivet: Nu har nordmand samlet 200.000 kroner ind til en statue af hende

  • Borgere fra nær og fjern kom til Oslo havn for at se den 600 kilo tunge Freya, som yndede at lægge sig op på forskellige både i byens havn for at tage sig en slapper i solen. (Foto: TOR ERIK SCHRDER © Ritzau Scanpix)
  • Bærum kommune, hvor Freya blev aflivet, har ikke overvejet, hvordan de vil forholde sig til en eventuel anmodning om en hvalrosstatue. (Foto: TOR ERIK SCHRDER © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Herhjemme giver hvalrossen Freyas navn måske ikke så meget genklang, men blandt vores norske naboer har hun i den grad trukket overskrifter.

  Freya blev aflivet sent sidste uge, efter hun i en længere periode huserede i Oslo Havn. Her lagde hun sig på både i sommersolen for at tage en slapper.

  Og selv om Freya i dag befinder sig i det hinsides, så kommer de ikke til at glemme hende i Norge, hvor der samles ind til en statue af hende. Indtil videre er der indsamlet 200.000 norske kroner.

  - Statuen skal minde os om, hvor egoistiske vi mennesker er, som skyder fredelige dyr, fordi vi ikke vil have dem i vores nærhed, siger Erik Holm, der står bag indsamlingen, til NRK.

  Det vides ikke helt, hvor statuen af Freya skal stå, når den er færdig, og hvorvidt 200.000 norske kroner helt rækker.

 25. I dag kl. 15:05

  Sverige vil give 21 milliarder kroner i strømstøtte

  Sveriges statsminister, Magdalena Andersson, vil give de svenske husholdninger en hjælpende hånd på 30 milliarder svenske kroner.

  - Det Svenska kraftnät vil anvende mindst 30 milliarder svenske kroner på at kompensere husholdningerne for høje elpriser, siger den svenske statsminister.

  Hun understreger, at det er den russiske præsident, Vladimir Putin, og hans krig mod Ukraine, som har ført til de høje priser.

  - Vi kommer ikke til at tillade, at Putin holder svenske husholdninger og virksomheder som gidsler, siger Andersson.

  Sveriges finansminister, Mikael Damberg, kalder pengene en tilbagebetaling af såkaldte "flaskehalsindtægter", som kraftværkerne har fået.

  Svenska kraftnät får pålagt at betale mindst 30 af 60 milliarder kroner tilbage til husholdningerne, meddeler den svenske regering.

 26. I dag kl. 14:28

  Søren Espersen stiller op for Danmarksdemokraterne: Støjberg kan hente bunker af stemmer over midten

  Det mangeårige folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Søren Espersen er i dag blevet præsenteret som ny kandidat for Danmarksdemokraterne.

  Og årsagen skyldes blandt andet, at Støjberg kan hente bunkevis af stemmer fra Socialdemokratiet, lyder det fra Espersen.

  - Det var DF meget dygtige til på et tidspunkt. Det er Inger nu. Hun taler til folk på en måde, så de forstår der. Hun er eftertænksom, og hun er venlig. Der er ikke nogle skjulte dagsordner, og det kan folk godt lide.

  Det vigtigste for Espersen er, at han tror på, at Støjberg kan sikre et blåt flertal. Det er ikke et problem, at partiet endnu ikke har præsenteret et politisk program.

  - Som Inger har sagt, så ved folk ude i landet godt, hvad hun står for. Jeg tror ikke, at man behøver at hænge alting op på politikken, det kommer jo.

 27. I dag kl. 14:20

  Kinesiske soldater skal deltage i fælles militær øvelse i Rusland

  Kinesiske styrker vil tage til Rusland for at deltage i en fælles militær øvelse med russerne og andre lande.

  - Øvelsen er en del af en igangværende bilateral årlig samarbejdsaftale, lyder det i en erklæring fra det kinesiske forsvarsministerium.

  Blandt de andre lande, der deltager i øvelsen, er Indien, Hviderusland og Tadsjikistan.

  Kinas deltagelse i den fælles manøvre er "uden relation til den aktuelle internationale og regionale situation", hedder det i erklæringen.

  Kina har i de seneste år deltaget i lignende fælles øvelser under russisk ledelse.

  - Formålet er at uddybe praktisk og venligsindet samarbejde mellem hærene fra de deltagende lande og styrke det strategiske samarbejde mellem parterne - og styrke evnen til at reagere på forskellige sikkerhedstrusler, skriver det kinesiske ministerium.

 28. I dag kl. 14:04

  Stomiposer øger Coloplasts omsætning

  Opkøb og salg af stomiposer har været med til at sætte fut under Coloplasts omsætning.

  Her trefjerdedele inde i sit regnskabår har medicogiganten omsat for over to milliarder kroner mere end sidste år.

  I kroner og øre er det forskellen på 16,5 milliarder kroner og 14,3 milliarder kroner, fremgår det af Coloplasts regnskab for selskabets skæve regnskabsår, der starter 1. oktober.

  Der er flere årsager til vokseværket, blandt andet er den danske krone svækket over for den amerikanske dollar, britiske pund og kinesiske yen.

  Topchef Kristian Villumsen fremhæver dog selv salget af stomiposer i Europa og USA samt Coloplasts afdeling for tilbehør inden urologi.

  - Kina har fortsat en negativ effekt på vores vækst i Stomi og Sårpleje, som følge af covid-19-relaterede restriktioner, siger han til Ritzau i forbindelse med regnskabet.

 29. I dag kl. 13:53

  27-årig mand sigtet for hvidvask af mere end 74 millioner kroner

  En 27-årig mand blev i dag anholdt på en adresse på Midtsjælland.

  Han er sigtet for at have hvidvasket i omegnen af 74 millioner kroner, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  Han er efterfølgende blevet stillet for en dommer i et grundlovsforhør, som er endt med fængsling foreløbigt frem til 13. september.

  Politiet er tilsyneladende ved at trevle op et større netværk af kriminelle op.

  For sagen udspringer af en anden sag, hvor en 45-årig mand 3. august blev idømt fem års ubetinget fængsel for hvidvask af over 120 millioner kroner.

  Vicepolitiinspektør Peter Reisz vil ikke afvise, at der kan komme flere anholdelser i sagen.

  - Det er en omfattende sag med store beløb, og vores efterforskning peger i retning af, at der er tale om en form for netværk. Derfor kan det ikke udelukkes, at vi kommer til at foretage flere anholdelser, siger Reisz.

  Opdateret klokken 16:25: Den 27-årige mand skal sidde fængslet frem til 13. september.

 30. I dag kl. 13:17

  Støjberg i direkte duel med statsministeren: Naturligt at stille op i Nordjylland

  Flere frafaldne folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti er at finde på listen over folketingskandidater for Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne blandt andet Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Søren Espersen og Jens Henrik Thulesen Dahl. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  - Jeg bor i Nordjylland og har endda boet i det samme hus i 21 år, så jeg synes, at det var helt naturligt at stille op i Nordjylland.

  Sådan lyder meldingen fra Inger Støjberg, efter hun tidligere i dag annoncerede, at hun ved det kommende Folketingsvalg stiller op i Nordjylland for sit parti Danmarksdemokraterne.

  Det er samme landsdel, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) stillede op i ved sidste valg og fik 43.489 personlige stemmer.

  Forud for sidste folketingsvalg valgte Mette Frederiksen at skifte fra Københavns Omegns Storkreds til Nordjyllands Storkreds for at blive valgt på sin gamle hjemegn i Aalborg. Medmindre Mette Frederiksen vælger at skifte kreds, ender det dermed i en direkte kamp om stemmer mellem statsministeren og Inger Støjberg i Nordjylland.

  Ved Folketingsvalget kan man kun stemme på kandidater, der er opstillet i den storkreds, man bor i.

 31. I dag kl. 12:22

  Korrespondent: Støjberg har valgt Nordjylland for at tage stemmer fra Socialdemokratiet

  Inger Støjberg præsenterede for kort tid siden 30 folketingskandidater for Danmarksdemokraterne.

  Støjberg har selv valgt at stille op i Nordjyllands storkreds og er dermed i direkte duel med statsminister Mette Frederiksen, og ifølge DRs politiske korrespondent Christine Cordsen er det langtfra tilfældigt.

  - Det er vigtigt for Inger Støjberg, fordi hun går efter at flytte stemmer fra Socialdemokratiet til blå blok. De første meningsmålinger tyder på, at hun er den i blå blok, der har bedst mulighed for at trække vælgere over midten, hvilket er afgørende for at sikre flertal bag en borgerlig statsminister, siger Christine Cordsen.

 32. I dag kl. 12:19

  DMI: Risiko for skybrud over store dele af Danmark

  Det kan blive til nogle meget heftige byger, når et større regnområde i aften og i nat bevæger sig hen over landet.

  Det er det samme vejrsystem, som i går gav et voldsomt skybrud i Paris, der er dannet på grænsen mellem den varme og fugtige luft, der strømmer op fra Sydøsteuropa, der møder den køligere Altanterhavsluft.

  DMI har udsendt en risikomelding gældende fra klokken 18 onsdag til klokken 8 torsdag morgen.

  Meldingen gælder for hele Jylland, Fyn, de omkringliggende øer og det vestlige Sjælland.

 33. I dag kl. 11:53

  Inger Støjberg stiller op på Mette Frederiksens hjemmebane

  Flere frafaldne folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti er at finde på listen over folketingskandidater for Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg stiller op i Nordjylland ved det kommende Folketingsvalg.

  Det fremgår af en opdateret liste over 30 folketingskandidater på Danmarksdemokraternes hjemmeside.

  Dermed stiller hun op til valg i samme landsdel, som ved sidste valg skaffede statsminister Mette Frederiksen (S) en plads i Folketinget med 43.489 personlige stemmer.

  Forud for sidste folketingsvalg valgte Mette Frederiksen netop at skifte fra Københavns Omegns Storkreds til Nordjyllands Storkreds for at blive valgt på sin gamle hjemegn i Aalborg.

  Ved Folketingsvalget kan man kun stemme på kandidater, der er opstillet i den storkreds, man bor i. Dermed kan det blive en direkte kamp om stemmer mellem Mette Frederiksen og Inger Støjberg i Nordjylland.

  Ved de foregående valg har Inger Støjberg som kandidat for Venstre været opstillet i Vestjyllands Storkreds. Hun har dog bopæl i Hadsund i Nordjylland.

 34. I dag kl. 11:38

  Venstre vil have minister i samråd efter varmecheck-ups

  Det har vist sig, at en række boligejere har fået udbetalt regeringens varmecheck på 6.000 skattefrie kroner, selvom de ikke var berettiget til det.

  Det er sket, fordi flere borgere ikke har fået opdateret deres BBR-oplysninger om at de skiftet gasfyret ud med en anden varmekilde.

  Energistyrelsen afviser, at det fejludbetalte tilskud skal betales tilbage.

  Venstre var ikke en del af aftalen om varmechecken og vil nu have ministeren i samråd.

  - Det rammer jo helt skævt med den her varmecheck, og det synes vi er ødsel brug af skatteborgernes penge, siger klimaordfører Marie Bjerre til Ritzau.

  I alt er der blevet udbetalt 2,4 milliarder kroner fordelt på 411.000 hustande som varmehjælp.

  Det vides ikke, hvor mange danskere, der uberettiget har fået udbetalt varmechecken.

 35. I dag kl. 11:30

  OL-bestyrelsesmedlem anholdt for million-bestikkelse

  Et bestyrelsesmedlem fra organisationen bag OL i Tokyo, der med et års forsinkelse blev afviklet i 2021, er onsdag blevet anholdt, mistænkt for at have modtaget bestikkelse.

  Det oplyser den japanske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Den anholdte er 78-årige Haruyuki Takahashi, som angiveligt har modtaget 380.000 dollar fra den officielle OL-partner Aoki Holdings. Beløbet svarer til 2,78 millioner kroner.

  Ud over Takahashi er tre personer fra selskabet Aoki Holdings blevet anholdt, herunder den 83-årige formand, Hironori Aoki.

  Ifølge anklageren har Takahashi modtaget pengene fordelt over mere end 50 transaktioner i perioden fra 2017 til 2022. De blev overført til bankkontoen for et firma, han driver.

  /ritzau/

 36. I dag kl. 11:23

  Vingegaard-effekten: Børn og unge flokkes om cykelklubberne

  Det glæder klubbens ansvarlige for børn og unge, Allan Lauridsen, at se så mange nye ansigter. (Foto: (Privat foto))

  Sommeren har stået i cyklismens tegn med den danske Tour de France-start, Jonas Vingegaards sejr i det franske etapeløb og Cecilie Uttrup Ludwigs efterfølgende triumf i Tour of Scandinavia.

  Cykelfeberen kan også mærkes rundt omkring i danske cykelklubber, hvor der er kommet flere små cykelryttere i sadlen.

  Danmarks Cykle Union bekræfter, at den stigende interesse er en tendens i hele landet.

  I Holstebro Cykle Club er de gået fra et par håndfuld børn i 2019 til 35 børn i dag.

  - Vi oplever en meget høj interesse fra børn og unge i Holstebro, fortæller Allan Lauridsen, der er klubbens ansvarlige for Børn og Unge.

  På landsplan satser Danmarks Cykle Union stort på de unge ryttere - blandt andet med den årlige Børnetour, der tidligere på året fik 4.000 børn i sadlen og ud på vejene.

  • Ida Kirkeby Pedersen på 10 år er ramt af cykelfeberen ligesom mange andre børn og unge rundt omkring i landet. Hun er medlem af Holstebro Cykle Club. (Foto: PRIVATFOTO)
  • Ida Kirkeby Pedersen er blandt de nu 35 børn - heraf syv piger, der er startet i Holstebro Cykle Club. (Foto: PRIVATFOTO)
  • obias Rolsgaard Pedersen på 10 år er også hoppet op på jernhesten og er startet i Holstebro Cykle Club. (Foto: PRIVATFOTO)
  1 / 3
 37. I dag kl. 10:27

  Over 50.000 formodede bandemedlemmer anholdt i El Salvador

  Mere end 50.000 personer er blevet anholdt i El Salvador siden marts - mistænkt for bandekriminalitet. Men politiet bliver kritiseret for vilkårlige anholdelser. (Foto: STHANLY ESTRADA © Ritzau Scanpix)

  Politiet har haft travlt i det lille mellemamerikanske land El Salvador, siden præsident Nayib Bukele tilbage i marts indførte nødretstilstand i et forsøg på at slå hårdt ned på bandekriminalitet.

  - Vi kan oplyse befolkningen om, at vi allerede har passeret 50.000 registrerede anholdelser i perioden, hvor der har været nødretstilstand, siger Mauricio Arriaza, som er direktør for den nationale civile politistyrke, ifølge AFP.

  Præsidenten har bedt parlamentet om at forlænge nødretstilstanden, der giver politiet vide rammer.

  Der er samtidig indført strengere straffe, så man nu kan blive idømt op til 45 års fængsel for bandekriminalitet.

  Der er samtidig igangsat et byggeri af et kæmpefængsel, som skal kunne rumme 40.000 indsatte.

  Menneskerettighedsgrupper har kritiseret politiet for vilkårlige anholdelser af mange personer, som ikke har forbindelser til kriminelle grupper.

 38. I dag kl. 10:11

  Endnu en dag med op til 29 grader

  Med temperaturer på op til 29 grader er der god grund til en tur på stranden igen i dag. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Det er fortsat muligt op sole sig i op mod 29 grader, da vi stadig ser de temperaturer i de sydlige og østlige egne i eftermiddag.

  Langs Vestkysten er det kun omkring 20 grader, men de fleste får nogen sol i dag, dog begynder flere skyer at trække ind i eftermiddag.

  For de fleste ser det dog ud til, at skyerne er uden vand, helt indtil i aften.

  Der kan være de sidste rester af morgentåge nogle steder i Sønderjylland.

 39. I dag kl. 09:52

  Tysk kansler rystet over palæstinensisk Holocaust-bemærkning

  Olaf Scholz kunne kun se til, mens Mahmoud Abbas sammenlignede de israelske angreb på palæstinenserne med '50 Holocausts'. (Foto: Lisi Niesner © Ritzau Scanpix)

  Den tyske kansler Olaf Scholz tager nu offentligt afstand fra en bemærkning, som præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, kom med under en pressekonference i Berlin.

  Abbas blev spurgt, om han ville undskylde for det palæstinensiske terrorangreb under OL i München for 50 år siden, hvor 11 israelere blevet slået ihjel.

  Her svarede han, at "Israel har fra 1947 til i dag begået 50 massakrer på 50 palæstinensiske steder. 50 massakrer, 50 Holocausts." Herefter blev pressemødet afbrudt.

  Ordet Holocaust bruges normalt kun i forbindelse med Nazitysklands forsøg på systematisk at udrydde jøderne under Anden Verdenskrig.

  - Jeg er rystet over de afskyelige udsagn, som kom fra den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas. For os tyskere i særdeleshed er enhver relativering af Holocaust utålelig og uacceptabel, skrev den tyske kansler her til morgen på Twitter.

  (© Bundeskanzler@Twitter.com)

  Det var imidlertid for sent at reagere.

  Ifølge Der Spiegel er Scholz både blevet kritiseret af oppositionsleder Friedrich Merz (CDU), Israels ministerpræsident Yair Lapid og Den Internationale Auschwitz-Komité for, at han ikke reagerede med det samme på Abbas' udsagn.

 40. I dag kl. 09:47

  Ældre lider i varmen: Daglige indlæggelser med dehydrering

  Det er rigtig varmt i Danmark for tiden.

  Siden weekenden har DMI varslet om risiko for hedebølge - således også i dag.

  Og det meget varme sommervejr kan også mærkes på akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital.

  Ifølge cheflæge på akutmodtagelsen på OUH, Poul Henning Madsen, oplever afdelingen dagligt særligt ældre patienter, der skal behandles eller bliver indlagt på grund af dehydrering.

  Vil du gerne sikre dig mod dehydrering, råder cheflægen dig til at huske at drikke rigeligt med vand tilsat lidt salt. Samtidig er det en god ide at undgå kaffe og alkohol, mens særligt de ældre skal holde lidt igen med motionen og den fysiske aktivitet i sommervarmen.

 41. I dag kl. 09:25

  Hvem må køre med blå blink? Regler for udrykningskørsel skal ses efter

  Langelands Hjertestarterforening har indkøbt to akutbiler, som omkring 20 uddannede frivillige akuthjælpere efter planen skulle køre med udrykning i. Men Færdselsstyrelsen har foreløbig givet afslag. (Foto: Lauritz Emiel Mogensen)

  Der skal nu kigges på reglerne for, hvem der må køre med blå blink. Det skriver Transportministeriet på sin hjemmeside.

  Meldingen kommer, efter at der de seneste år har været mange ansøgninger om udrykningskørsel, blandt andet fra Langelands Hjertestarterforening, som for nylig fik afslag.

  Derfor har transportministeren bedt Færdselsstyrelsen vurdere, "hvorvidt bekendtgørelsen er præcis og tidssvarende nok".

  Formand for Langelands Hjertestarterforening Henrik Schakow glæder sig over nyheden og håber, at sagsbehandlingen af ansøgningerne fremover bliver mere individuel.

  - At man ikke bare tager en principiel beslutning, men at man går ind og vurderer, om det vitterligt er noget, der er behov for, siger han til DR Nyheder.

 42. I dag kl. 09:17

  Regeringen vil give børn ned til 0 år lov til juridisk kønsskifte

  Regeringen vil til oktober fremsætte sit lovforslag om at fjerne aldersgrænsen for juridisk kønsskifte. Medmindre et folketingsvalg kommer i vejen for det. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix Denmark)

  Regeringen foreslår nu, at man helt bør fjerne den nedre aldersgrænse for et juridisk kønsskifte, så man vil kunne give børn helt ned til 0 år ret til det.

  Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som blev offentliggjort mandag, skriver Jyllands-Posten.

  Ifølge Jyllands-Posten kan det potentielt komme til at betyde, at den danske lovgivning på området vil blive til en af de mest liberale i Europa.

  Et juridisk kønsskifte betyder, at en person skifter køn i CPR-registret. I dag går grænsen for juridisk kønsskifte ved 18 år.

  I forslaget fremgår det samtidig, at man skal have samtykke fra sine forældre, hvis man er under 15 år.

  Regeringens forslag går imod anbefalingerne fra Det Etiske Råd.

 43. I dag kl. 09:12

  Bomber og påsatte brande mindst 17 steder i Sydthailand

  Militær og politi bevogter de steder, hvor der har været eksplosioner og påsatte brande natten til i dag. (Foto: Madaree TOHLALA © Ritzau Scanpix)

  Mindst syv mennesker er kommet til skade i forbindelse med en række bomber og påsatte brande, i det der ligner en koordineret terrorhandling i det sydlige Thailand.

  I alt mindst 17 steder spredt over tre provinser er blevet angrebet.

  Ifølge Reuters fandt brandene og eksplosionerne sted efter midnat lokal tid, og de var rettet mod kiosker og benzinstationer.

  Foreløbigt er der ingen, der har taget ansvaret for angrebene.

  Sydthailand har i flere årtier været plaget af uro og lokale oprørsgrupper, som ønsker selvstændighed for de muslimsk dominerede provinser.

 44. I dag kl. 08:45

  Gravide i hovedstaden bekymrede over, at de først langt henne i graviditeten ser en jordemoder

  Formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt understreger, at gravide har mulighed for at ændre deres jordemoderkonsultation fra telefonisk til fysisk, hvis de ønsker det. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Lige nu kan gravide i Region Hovedstaden risikere først at blive tilset fysisk af en jordemoder ti uger før de er sat til at føde.

  Tidligere har det ellers været sådan, at man havde første fysiske møde cirka 17 uger inde i graviditeten, dvs. når man var knap halvvejs i sin graviditet.

  Oplysningen om de sene fysiske konsultationer kommer fra foreningen Forældre og Fødsel, der oplever, at få flere henvendelser fra bekymrede gravide.

  En del af dem oplever, at deres første jordemoderkonsultation som udgangspunkt foregår telefonisk, og at de først langt senere kan få en fysisk jordemoderkonsultation.

  Og det er under al kritik, siger formand i foreningen Mie Ryborg-Larsen.

  - Jordemoderkonsultationer er der jo af en årsag. Man anbefaler, at man løbende bliver tilset under graviditeten, og det er jo blandt andet for at spore tilstanden hos både mor og barn, siger hun.

  I Region Hovedstaden anerkender formand for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt de gravides bekymring, men forklarer, at manglen på jordemødre tvinger regionen til at prioritere.

 45. I dag kl. 08:30

  Elon Musk joker med at købe Manchester United

  Manchester United-fans verden over går igennem en hård tid i øjeblikket.

  En sæsonstart med to ydmygende nederlag i Premier League blev natten til i dag fulgt op med, at verdens rigeste mand lovede at købe klubben.

  Først skrev Elon Musk i et tweet, hvor han ville redegøre for sit politiske ståsted, at han støtter den højre side af Demokraterne og den venstre side af Republikanerne. Det fulgte han op med et tweet om, at "Og så køber jeg Manchester United, selv tak".

  (© elonmusk@twitter.com)

  Siden forklarede han, at det bare var en joke, som længe havde kørt med Twitter.

  "Jeg køber ikke nogen sportshold. Men hvis det skulle være et hold, så ville det være Man U. Det var mit favorithold, da jeg var barn."

  (© elonmusk@twitter.com)

  Dermed blev det endnu engang dokumenteret, at man skal tage de fleste tweets fra Elon Musk med et gran salt.

 46. I dag kl. 08:10

  Boligpriserne falder, og der er flere boliger at vælge mellem

  Tiderne med et umætteligt boligmarked, hvor priserne fortsatte op, og køberne måtte være stadig hurtigere og hurtigere på aftrækkeren, lakker måske mod enden. (Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix) (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix Denmark)

  Stemningen på boligmarkedet er skiftet hen over sommeren, og i juli var der for første gang i flere måneder prisfald på både huse og lejligheder.

  For eksempel faldt priserne på huse med 1,0 procent og ejerlejligheder med 1,5 procent i juli.

  Samtidig er udbuddet af ejerlejligheder vokset med 7,2 procent, og udbuddet af huse er steget med 3,8 procent.

  Og de tal, som mæglerne kunne se i juli, tegner et billede af en ny virkelighed på boligmarkedet, mener boligøkonom Mira Lie Nielsen fra Nykredit.

  - Køberne har fået nogle bedre kort på hånden. Udbuddet er blevet større. Nu begynder priserne også at give efter. Det kan sælgerne nok godt mærke, siger hun.

 47. I dag kl. 08:04

  Tidligere borgmester i Tønder stiller op for Moderaterne til Folketingsvalget

  Henrik Frandsen var den største stemmesluger ved Kommunalvalget i Tønder sidste år. Nu stiller han op for et nyt parti til det kommende folketingsvalg. (Foto: Hanne Høier © DR)

  stemmesedlen til det kommende folketingsvalg, kan du sætte kryds ved en tidligere borgmester.

  Henrik Frandsen fra Tønder Listen, har nemlig valgt at stille op for Moderaterne, fortæller han til DR.

  - Moderaterne arbejder for et bredt samarbejde hen over midten. Det gør vi også i Tønder Listen. Derfor har jeg en ambition om at blive Sydjyllands stemme i Folketinget, siger han.

  Henrik Frandsen var borgmester i Tønder fra 2016-2021. Ved Kommunalvalget sidste år stemte næsten hver femte vælger i kommunen på ham.

  Det var dog ikke nok til at sikre fire år mere på borgmesterkontoret, og nøglerne måtte overdrages til Jørgen Popp Petersen fra Slesvigsk Parti.

  Men selvom Henrik Frandsen nu begiver sig ud i et nyt eventyr som folketingskandidat, siger han ikke farvel til sin plads i Tønder Byråd.

 48. I dag kl. 07:57

  To politifolk tiltalt for vold mod mand på Sydsjælland

  To politifolk er i dag på anklagebænken ved Retten i Nykøbing Falster, hvor Statsadvokaten i København har rejst tiltale mod dem.

  De to betjente er tiltalt for vold begået mod en mand på en ubemandet benzinstation på Sydsjælland for to år siden. Begge nægter sig skyldige.

  Manden blev ifølge anklageskriftet først skubbet, så han ramte ind i en åben bagklap på en bil og slog hovedet.

  Siden blev hans hoved og overkrop presset ned i bagagerummet, hvorefter bagklappen blev presset ned over ham.

  Episoden fandt sted mellem klokken fire og seks om morgenen den 12. juli 2020.

 49. I dag kl. 06:22

  Republikansk Trump-kritiker ser ud til at miste sin plads i kongressen

  Den Donald Trump-kritiske toprepublikaner Liz Cheney står til at tabe sit partis primærvalg i delstaten Wyoming.

  Det viser prognoser fra flere amerikanske tv-stationer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Ved primærvalget vælger partierne deres kandidater til valget til Kongressen.

  Hvis forudsigelserne holder, kommer Liz Cheney ikke til at genopstille til Kongressen ved midtvejsvalget i november.

  Vinderen af primærvalget i Wyoming, republikaneren Harriet Hageman, er støttet af tidligere præsident Donald Trump.

  Med 58 procent af stemmerne talt op tidligt onsdag morgen dansk tid fører Harriet Hageman ifølge Reuters med 62,4 procent af stemmerne, mens Liz Cheney står til 33,5 procent.

  Liz Cheney er en af de få republikanske kongresmedlemmer, som åbenlyst har kritiseret Trump.

  - Jeg har siden 6. januar sagt, at jeg vil alt gøre alt, hvad der skal til, for at sikre, at Donald Trump aldrig igen kommer i nærheden af Det Ovale Værelse, siger Liz Cheney ifølge AFP i en tale, hvor hun erkender at have tabt primærvalget.

 50. I dag kl. 06:08

  Konservative vil forhøje beskæftigelsesfradraget og sænke elafgiften

  De Konservative holder i disse dage sommergruppemøde, og når partiet senere i dag holder pressemøde i forbindelse med mødet, kommer det blandt andet til at handle om partiets 2030-skatteplan.

  Planen indeholder blandt andet et forslag om at sænke skatten gennem et højere beskæftigelsesfradrag, skriver Ritzau.

  Beskæftigelsesfradraget er på 10,65 procent og kan højst være 41.600 kroner i 2022, men står det til De Konservative, skal satsen hæves med fire procent til 14,65 procent. Fradraget hæves med 16.300 kroner.

  Samlet vil De Konservative afsætte 7,1 milliarder kroner til at hæve beskæftigelsesfradraget frem mod 2030.

  - Vi vil sænke skatten for alle, der er i arbejde. Det er derfor, vi foreslår en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget med fire procent. Det er et stort beløb at bruge på det, siger formand Søren Pape Poulsen.

  De Konservative vil desuden sænke elafgiften til EU's lovpligtige mindstesats frem mod 2030. Det vil sige 0,8 øre per kWh.

Mere fra dr.dk