Seneste Nyt

Prinsen er blevet konfirmeret, men ikke alle kunne deltage: 'De er i vores hjerter og tanker'

Prins Christian med resten af den nærmeste familie. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

Med en solid forsinkelse er 15-årige prins Christian nu konfirmeret.

Efter den kirkelige handling i Fredensborg Slotskirke stillede han op til fotografering og svarede på nogle spørgsmål fra pressen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at alle i familien ikke kan være med. Men sådan er det. De er i vores hjerter og tanker, lød hans reaktion på de begrænsninger, som coronarestriktionerne satte for fremmødet.

Konfirmationen skulle have fundet sted sidste forår, men på grund af coronapandemien blev den udskudt.

Nyheder

 1. Beboere i Hanstholm opfodres til at blive inden døre og lukke vinduer og døre

  På adressen Industrihøjen 1 i Hanstholm arbejder redningsberedskabet lige nu med at stabilisere en såkaldt ammoniakkondensator på taget af en bygning, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

  Hvis kondensatoren ”mod forventning” falder ned, vil der være et udslip af ammoniak, skriver politiet.

  Derfor opfordres beboere og virksomheder øst for adressen til at blive inden døre, lukke vinduer og døre og slukke for ventilation.

 2. Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

  Simon Spies Plads i Helsingør (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)

  Den omstridte Simon Spies Plads i Helsingør skal ikke have et nyt navn.

  Det har Helsingør Kommunes byråd afgjort med et spinkelt flertal.

  13 stemte for at beholde navnet, mens 12 var imod.

  Pladsens navn har været omdiskuteret, efter at DR sendte en dokumentar om Simon Spies i sommeren sidste år.

  I dokumentaren fortæller tidligere ansatte under Simon Spies i 60'erne og 70'erne, hvordan Spies blandt andet betalte dem for sex, mens de var helt unge.

  Gitte Kondrup fra Socialdemokratiet endte med at have den afgørende stemme.

  - I sidste ende er jeg nået frem til, at Simon Spies Plads er Simon Spies Plads. Det skal ikke slettes nu, sagde hun ifølge Helsingør Dagblad.

 3. Thomas Delaney skifter tilbage til tysk fodbold

  Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney skifter fra den spanske klub Sevilla til tyske Hoffenheim på en lejeaftale, der gælder resten af sæsonen.

  Det bekræfter Hoffenheim på sin hjemmeside.

  Dermed skifter han tilbage til tysk fodbold, efter han i sommeren 2021 forlod Borussia Dortmund.

  I Hoffenheim bliver Thomas Delaney holdkammerat med de to danskere Kasper Dolberg og Jacob Bruun Larsen.

 4. En sjette betjent er fritaget for tjeneste efter voldelig anholdelse

  I flere amerikanske byer har der i weekenden været demonstrationer, efter videomaterialet, der viser anholdelsen, blev offentliggjort. Her er det demonstranter i New York. (Foto: © John Nacion/STAR MAX/IPx, John Nacion/STAR MAX/IPx)

  En sjette betjent, der var involveret i den voldsomme anholdelse af 29-årige Tyre Nichols, er blevet fritaget for tjeneste.

  Det fortæller lokale medier i den amerikanske by Memphis, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Tidligere er fem betjente blevet fyret og anklaget efter anholdelsen, som betød, at Tyre Nichols mistede livet tre dage senere.

  I weekenden blev der offentliggjort videomateriale, der viser anholdelsen, hvor Nichols gentagne gange blev slået og sparket af betjente fra Memphis' politikorps.

  Politiet i Memphis har desuden opløst den særlige politienhed, som betjentene, der anholdte Tyre Nichols, tilhørte.

 5. Mette Frederiksen har talt om kampvogne med Zelenskyj

  Der var plads til et smil på pressemødet i Odesa, da begge statsledere blev spurgt ind til, hvorvidt Ukraine skal modtage danske kampvogne.

  På et pressemøde fortalte både statsminister Mette Frederiksen og Ukraines præsident Zelenskyj, at danske kampvogne har været diskuteret.

  Sammen med forsvarsminister Jakob Ellemann Jensen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte statsministeren i dag den ukrainske by Mykolajiv og Odesa.

  - Fra begyndelsen af denne krig har vi sagt, at vi vil støtte Ukraine med det, der skal til. Og jeg synes, at vi på mange måder har bevist, at vi er en sand ven af Ukraine. Selvfølgelig er kampvogne noget, vi har diskuteret i dag. Vi har lige leveret vores artillerisystem, men kampvogne er også nødvendige, sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

  Da Zelenskyj blev spurgt ind til kampvognene, sendte han spørgsmålet tilbage til Mette Frederiksen med et grin.

  - Jeg har samme spørgsmål til jeres statsminister. Jeg håber, at vi i den nærmeste fremtid - og det var i den nærmest fremtid, fru statsminister - kan få militært udstyr.

  Ukraine har længe været ivrige efter at få fat i de tyskproducerede Leopard 2-kampvogne, og Zelenskyj har ved flere lejligheder bedt om dem.

  Leopard-kampvogne er Danmarks nyeste og mest moderne kampvogne. Danmark råder over 44 styks.

 6. USA's udenrigsminister besøger Jerusalem og fordømmer terrorangreb

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, (tv) og den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ved et pressemøde i Jerusalem. (Foto: © RONALDO SCHEMIDT, Associated Press)

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, besøgte i dag den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, i Jerusalem.

  Besøget har været planlagt i forvejen, men kommer efter nogle dage, hvor volden mellem israelere og palæstinensere er blusset op.

  Torsdag i sidste uge trængte israelske soldater ind i en palæstinensisk flygtningelejr på Vestbredden i en anti-terroraktion. Ni palæstinensere mistede livet.

  Dagen efter skød en palæstinenser omkring sig ved en synagoge i Østjerusalem. Syv israelere mistede livet.

  Antony Blinken fordømte terrorangrebet mod synagogen, da han landede i Israel.

  - At tage uskyldige liv i en terrorhandling er altid en afskyelig handling, men at gøre det uden for det sted, de tilbeder, er endnu mere chokerende, sagde Blinken, da han landede i Jerusalem.

  Han forsøgte samtidig at berolige stemningen og sagde, at "opråb til hævn mod uskyldige ofre er ikke svaret".

  Den amerikanske udenrigsminister skal senere mødes med Mahmoud Abbas, der er præsident i det palæstinensiske selvstyre.

 7. Håndboldveteranen Hans Lindberg drømmer om OL næste år

  41-årige Hans Lindberg har været alderspræsident på det guldvindende herrelandshold, som fik trofæet med hjem fra VM i håndbold.

  Men står det til fløjspilleren selv, så tager han gerne en slutrunde mere, når der er OL næste år.

  Det siger han til DR Sporten.

  - Hvis du spørger mig, så er svaret ja. Men det er ikke mig, der sætter holdet. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at overbevise landstræneren.

  Hans Lindberg har spillet 286 landskampe for Danmark.

 8. Regeringen ser store, grønne vækstmuligheder i USA's nye klimapakke

  Det har vakt stor bekymring rundt om i Europa, at de amerikanske politikere vil bruge mere end 2.500 milliarder kroner på at støtte landets grønne sektor.

  Milliarderne er nemlig øremærket virksomheder i USA, og det har fået blandt andet den franske præsident, Emmanuel Macron, til at frygte, at amerikanerne nu er ved at udkonkurrere Europas grønne virksomheder, som ikke har de samme gunstige støtteordninger.

  Men ifølge erhvervsminister Morten Bødskov (S) bør man ikke glemme de muligheder, der er i milliardstøtten. Europæiske virksomheder, som har afdelinger i USA, kan nemlig også få gavn af støtten, og derfor indleder regeringen et samarbejde med amerikanerne, der skal fremme danske virksomheders muligheder på den anden side af Atlanten.

  - Jeg er sikker på, at dansk erhvervsliv kan vinde kampen om grønne arbejdspladser og grøn vækst, udtaler han i en pressemeddelelse efter et møde med USA's ambassadør i Danmark, Alan Leventhal.

  Det er klimaminister Lars Aagaard (M) enig i.

  - USA investerer nu massivt i den grønne omstilling. Det er godt for klimaet og skaber muligheder for danske virksomheder, som kan levere stærke grønne løsninger, siger han.

 9. Dødstal efter angreb på moské stiger

  Kort efter eksplosionen arbejdede redningsfolk ved den angrebne moské, som ligger nær en bygning, hvor politiet holder til.

  Opdateret 30/1, klokken 18.52 med seneste dødstal.

  Dødstallet efter et selvmordsangreb på en moské i den pakistanske by Peshawar er nu blevet hævet til mindst 59 personer.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Tidligere på dagen oplyste byens hospital, at mindst 147 personer er blevet såret i eksplosionen, skriver Ritzau. Mange af de sårede er i kritisk tilstand.

  Ingen har endnu påtaget ansvaret for bomben, der eksploderede, mens 260 mennesker befandt sig i den fyldte moské.

 10. To mænd på 18 år og en kvinde på 20 år sigtet i skudsag

  Opdateret 30/1, klokken 18.18: Opdateret med seneste oplysninger fra Nordjyske Anklagere.

  Tre personer er her til eftermiddag blevet sigtet i sagen fra Aalborg, hvor en 33-årig mand blev ramt af skud på Vesterbro centralt i byen.

  En kvinde på 20 år og to mænd på 18 år er blevet sigtet for at ville dræbe manden og for at have planlagt skyderiet på forhånd. Det skriver TV2 Nord.

  De tre personer nægter sig alle skyldige. Dommeren ved eftermiddagens grundlovsforhør har besluttet, at retsmødet skal foregå bag lukkede døre.

  Men allerede inden retsmødet fortalte Nordjyllands Politi, at man ville anmode om lukkede døre.

  - Af hensyn til den videre efterforskning i sagen og vores muligheder for at klarlægge hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen har vi brug for at holde kortene tæt til kroppen, lød det fra vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Frank Olsen i en udtalelse.

  Kort før klokken 18 oplyste Nordjyske Anklagere på Twitter, at de tre personer er blevet varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for forsøg på manddrab.

  (© (Screenshot Twitter))
 11. Storebæltsbroen lukket for vindfølsomme køretøjer

  Det er lige nu forbudt at passere Storebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst.

  Det oplyser Sund & Bælt på Twitter.

  Det forventes, at vindfølsomme køretøjer igen kan køre over omkring klokken 23 i aften.

 12. Døde for 75 år siden: Indien hylder Gandhi

  I dag er det præcis 75 år siden, at Mohandas Karamchand Gandhi - bedre kendt som Mahatma Gandhi – blev skudt under et bønnemøde i Delhi i 1948.

  Dagen for hans død er siden blevet hyldet i Indien som "martyrdag", hvor hans mindestatue i New Dehli besøges af indere.

  Gandhi førte Indien til selvstændighed i 1947. Han blev myrdet af en hinduistisk ekstremist, der på tæt hold affyrede tre skud mod Gandhi.

  • Skoleelever kaster blomster på en statue af Mahatma Gandhi. (Foto: © NOAH SEELAM, Ritzau Scanpix)
  • Indiens premierminister, Narendra Modi, spreder blomsterblade henover Mahatma Gandhis mindesmærke. (Foto: © Sajjad Hussain, Ritzau Scanpix)
  • Også Indiens forsvarsminister gentager samme gestus. (Foto: © Sajjad Hussain, Ritzau Scanpix)
  • Martyrdag fejrer dødsdagen for Mahatma Gandhi. Dagen handler om fred og fejres over hele Indien. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
  • Gandhi blev myrdet for 75 år siden. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
  • Indiens præsident, Droupadi Murmu, gør honnør sammen med udsendte fra Indiens militær. (Foto: © INDIA PRESS INFORMATION BUREAU, Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 13. Kvinde idømt halvandet års fængsel for forsøg på hvidvask

  I løbet af 2022 blev en række svenskere anholdt i Københavns Lufthavn med destination mod Tyrkiet for at have store summer fremmed valuta i deres kufferter.

  Nu er en af de tilbageholdte blevet idømt halvandet års fængsel samt udvisning for bestandig for forsøg på hvidvask, skriver Ritzau.

  Kvinden blev stoppet den 21. oktober sidste år. I hendes kuffert fandt toldere omkring to millioner kroner i fire forskellige valuta. Ifølge anklagemyndigheden kom pengene gennem lovovertrædelser.

  Kvinden sagde selv i retten, at pengene stammede fra et lejlighedssalg i Syrien.

 14. Northside lukker næsten sommerens program med Lukas Graham og amerikansk rapper

  • Lukas Graham spillede til Smukfest sidste år. Til sommer spiller han på Northside i Aarhus. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Også den amerikanske rapper Pusha T spiller til festivalen. (Foto: © Scott Garfitt, Scott Garfitt/Invision/AP)
  1 / 2

  Hvis du er til pop, rock eller rap, så bliver du nok ikke skuffet, hvis armbåndet fra den aarhusianske festival, Northside, havner om dit håndled til sommer.

  Festivalen har i dag offentliggjort, at danske Lukas Graham lægger vejen forbi Aarhus. Men også den amerikanske rapper Pusha T kommer for at dele ud af sine hårdtslående linjer fra sit seneste album 'It’s Almost Dry'.

  Med de nye offentliggørelser er Northsides program næsten i mål med indtil videre 42 artister herunder danske Tobias Rahim, Gilli, Nik & Jay og Phlake.

  Northside afvikles mellem den 1. og 3. juni.

 15. Regeringen vil bruge to procent af BNP på Forsvaret - i Polen vil de bruge det dobbelte

  Polen vil bruge fire procent af landets bruttonationalprodukt (BNP) på forsvar, siger premierminister Mateusz Morawiecki.

  - Krigen i Ukraine betyder, at vi vil udruste os endnu hurtigere. Derfor vil vi i år gøre en hidtil uset indsats og bruge fire procent af BNP på den polske hær, siger Morawiecki.

  Polen er medlem af Nato, som i 2014 satte som mål, at alle medlemslande skal bruge mindst to procent af deres BNP på forsvar i 2024.

  Kun syv af Natos medlemslande har indtil videre opfyldt dette mål.

  Den nye SVM-regering vil som bekendt have fremrykket det danske bidrag på to procent af BNP på Forsvaret fra 2033 til 2030

  Det skal blandt andet finansiere, at målet om at bruge to procent af BNP på Forsvaret, kan fremrykkes fra 2033 til 2030.

 16. Amnesty: Iranske demonstranter er blevet tortureret

  Ifølge en rapport fra Amnesty International, så er tre iranske mænd blevet tortureret af iranske fængselsvagter for at få dem til at indrømme forbrydelser.

  De tre mænd på henholdsvis 18, 19 og 31 år er blevet dømt til døden for deres deltagelse til en demonstration den 21. september 2022 i forbindelse med Mahsa Aminis død.

  De blev i slutningen af sidste år dømt for 'fjendskab mod Gud' og 'korruption på Jorden', for at opildne til optøjer ved at danse, klappe, synge og kaste tørklæder på bål.

  Ifølge Amnestys rapport er de tre mænd blevet udsat for tæsk, pisk, elektrisk stød, dødstrusler og seksuel vold. Amnesty melder, at de er blevet nægtet retten til normal rettergang samt kontakt til en advokat.

 17. Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet advarer mod svindelmail

  'Du har 48 timer til at reagere, ellers skal du betale et beløb på knap 750.000 kroner og syv år i spjældet.'

  Det opsummerer nogenlunde en mail, som er blevet sendt af en afsender, der udgiver sig for at være fra blandt andre politiet.

  Anklagerne går på, at man har begået seksuelle overgreb på børn, og hvis man ligeledes ikke reagerer, bliver sagen videresendt til nationale tv-stationer 'som en afskrækkende foranstaltning til andre sexforbrydere'.

  Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) skriver på Twitter, at de får en del henvendelser vedrørende denne mail, der foregiver at komme fra Europol, en politikreds eller Rigspolitiet.

  - Disse mail ER SVINDEL! Slet dem blot, understreger NSK på Twitter.

  Screendump fra Twitter.
 18. Brøndby IF henter dansk forsvarsspiller i Zagreb

  Superligaklubben Brøndby har skrevet kontrakt med forsvarsspilleren Rasmus Lauritsen, der binder sig til Brøndby frem til sommeren 2027.

  Det oplyser Brøndby på sin hjemmeside.

  - Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få Rasmus tilknyttet, da han er en forsvarsspiller med et højt niveau, hvilket han senest har bevist på et stort internationalt hold som Dinamo Zagreb, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen om tilføjelsen

  Selv siger Rasmus Lauritsen om skiftet til Brøndby IF.

  - Jeg er utrolig glad for at skifte hertil. Det er en kæmpe klub, og jeg er ydmyg og stolt over at skulle repræsentere Brøndby IF.

  Den 26-årige midterforsvarer skifter fra kroatiske Dinamo Zagreb, hvor han har været på kontrakt de seneste sæsoner.

  /ritzau

 19. Dødstal stiger efter angreb på moské i Pakistan

  • Moskéen ligger nær en bygning, hvor politiet holder til. Området er afspærret og redningsfolk arbejder på stedet. (Foto: © MAAZ ALI, Ritzau Scanpix)
  • I marts sidste år detonerede den militante gruppe Islamisk Stat en bombe ved en shiamuslimsk moské i Peshawar. Det angreb kostede 64 mennesker livet. Det var det mest dødelige angreb i Pakistan siden 2018. Ingen har endnu taget skylden for mandagens angreb. (Foto: © MAAZ ALI, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Antallet af sårede og dræbte efter eksplosion i Pakistan stiger.

  Ifølge en talsmand for det lokale hospital er 32 personer døde og 147 såret, af hvad der formodes at være en selvmordsbombe.

  Den blev udløst nær en moské i byen Peshawar i det vestlige Pakistan, hvor mange var mødt op til bøn mandag eftermiddag lokal tid.

  En del af bygningen styrtede sammen, og adskillige mennesker formodes at ligge under murbrokkerne, oplyser en talsmand for politiet.

  Moskéen ligger tæt ved en bygning, hvor politiet holder til, og det formodes, at et antal betjente deltog i bønnen.

  Ifølge politiet var der 260 personer i moskéen, skriver Reuters.

  Opdateret 12.23: Dødstal og sårede justeret.

 20. Kreml reagerer på britisk missil-anklage: 'Det er løgn'

  I en ny BBC-dokumentar hævder Storbritanniens tidligere premierminister Boris Johnson, at Ruslands Præsident, Vladimir Putin, skulle have truet med at sende et missil efter ham.

  I Kreml ruller de med øjnene og mener, det er det pure opfind.

  - Det er løgn, er meldingen fra Kreml om anklagerne mod præsident Putin.

  Ifølge Boris Johnson skulle Putin være kommet med truslen under en telefonsamtale, kort inden Rusland 24. februar invaderede Ukraine.

  - Han truede mig på en måde på et tidspunkt og sagde: "Boris, jeg vil ikke skade dig, men med et missil vil det kun tage et par minutter", eller sådan noget, siger Boris Johnson i dokumentaren.

 21. Finland holder kursen: Vil ind i Nato med Sverige

  Finlands præsident, Sauli Niinistö, har kontaktet Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og gjort det klart, at finnerne stadig har tænkt sig at gå ind i Nato-forsvarsalliancen sammen med Sverige.

  - Vi holder kursen, siger han til den finske avis Helsingin Sanomat.

  Det sker, efter at præsident Erdogan har åbnet op for at acceptere finsk medlemskab af Nato, men ikke svensk medlemskab.

  - Hvis det bliver nødvendigt, kan vi give et andet svar, når det gælder Finland. Sverige bliver chokeret, når vi giver et andet svar til Finland, lød det i går fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

  Sverige ansøgte i maj sidste år sammen med Finland om at blive en del af forsvarsalliancen Nato.

  Nato-medlemskab kræver et ja fra samtlige 30 Nato-lande. Tyrkiet har i månedsvis nægtet at give grønt lys - senest med henvisning til Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 22. WHO kalder fortsat corona for en risiko for folkesundheden

  Verdenssundhedsorganisationen WHO stempler fortsat coronapandemien som en risiko for den internationale folkesundhed.

  Det skriver WHO i en erklæring på sin hjemmeside i forbindelse med et internationalt sundhedsmøde.

  Her slår de fast, at covid-19 stadig er en farlig og smitsom sygdom, der kan skade både folkesundheden og sundhedssektoren.

  WHO udtrykker samtidig bekymring for, at corona har forårsaget flere dødsfald end andre luftvejssygdomme, og at vaccineskepsis og spredning af misinformation fortsat er en forhindring i at implementere vigtige ’folkesundhedsinterventioner’.

  Forleden fjernede Spanien som et af de sidste lande i Europa kravet om mundbind i offentlig transport, mens Sydkorea i dag har sløjfet kravet om mundbind indenfor flere steder.

 23. Kronprinsen hylder kongerne af håndbold

  Det danske kongehus letter på kronen over håndboldherrernes indsats.

  Kronprins Frederik var i går i Stockholm for at overvære VM-finalen mod Frankrig, og efterfølgende hyldede han landsholdets indsats via det sociale medie Instagram.

  - Sikke en kulisse at runde en så imponerende slutrunde af – I kan virkelig være stolte. Stort tillykke med de flotte VM-guldmedaljer, skriver kronprins Frederik.

  Før VM-finalen ønskede kronprinsen håndboldherrerne held og lykke i et opslag, hvor han også konstaterede, at han ikke var den eneste dansker i hallen.

  Omkring 1.300 af de i alt 22.000 billetter til finalen var solgt til personer med dansk adresse.

  Screendump fra Instagram.
 24. Kraftig eksplosion ved moské i Pakistan

  • Politibetjente ryder vejen, så ambulancer kan komme forbi. (Foto: © Muhammad Sajjad, Associated Press)
  • Ifølge myndighederne sprang en bombe under eftermiddagsbønnen nær moskéen. (Foto: © Muhammad Sajjad, Associated Press)
  1 / 2

  Der har været en kraftig eksplosion ved en moské i Peshawar i det vestlige Pakistan.

  Ifølge politiet frygter man mange ofre, skriver Reuters.

  En talsmand på et af hospitalerne fortæller, at de har taget imod 90 sårede, og en del er i kritisk tilstand.

  Ifølge nyhedsbureauet AP er der tale om en selvmordsbombe, der indtil videre har kostet 20 personer livet.

  Eksplosionen fandt sted ved moskéen, hvor et stort antal mennesker var samlet til bøn, sagde politiembedsmand Sikandar Khan til nyhedsbureauet.

  Han oplyser, at en del af bygningen er styrtet sammen.

  - Vi mener, at flere personer er under, siger han.

  Politiet er i gang med at undersøge, hvilken type eksplosion der var tale om.

  Opdateret 10.50 med nye oplysninger om eksplosionen.

 25. Kina ændrer reglerne: Nu må singler også få børn

  Der er langt mellem storkene, som kommer med babyer, i den kinesiske provins Sichuan, og det vil myndighederne lave om på.

  Siden 2019 har det kun været gifte kvinder, som må føde børn, men da både ægteskabs- og fødselsraterne er faldet de seneste år, har myndighederne besluttet at ændre reglen.

  Det betyder, at alle fra 15. februar må få børn, og de må samtidig få lige så mange, de ønsker, skriver Reuters.

  Tidligere havde myndighederne indført et loft, som for ægtepar betød, de højest måtte få to børn.

  Ifølge Reuters så stammer meget af den 'demografiske nedtur' i Kina fra landets etbarnspolitik, der blev pålagt mellem 1980 og 2015.

 26. USA advarer om mulige terrorangreb i Istanbul efter koranafbrændinger

  Kirker, synagoger og diplomatiske missioner i Istanbul kan være mål for potentielle terrorangreb.

  Det advarer USA's ambassade sine borgere i millionbyen om i en opdateret rejsevejledning på sin hjemmeside.

  Det er anden gang inden for fire dage, at ambassaden kommer med en advarsel om mulige gengældelsesangreb, siden Rasmus Paludan brændte koraner af i Danmark og Sverige.

  Det gælder især bydelene Beyoglu, Galata, Taksim og Istiklal, hvor mange turister fra Vesten kommer på besøg.

  På det danske udenrigsministeriums hjemmeside lyder opfordringen, at danskere skal undgå demonstrationer og større forsamlinger, der er rettet mod Danmark på grund af Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 27. Danish Crown varsler fyringer i Danmark

  Massiv efterspørgsel og historisk gode priser er afløst af tilbageholdende forbrugere og en lav eksport til de attraktive markeder uden for Europa.

  Ifølge Danish Crown er det årsagen til, at slagterivirksomheden nu må ændre strategi, og det kan betyde fyringer, varsler Danish Crown i en pressemeddelelse.

  - Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation, lyder det blandt andet fra koncernchef Jais Valeur.

  I alt forventes 150 funktionærstillinger nedlagt, heraf vil omkring 100 forventeligt være i Danmark, fremgår det af pressemeddelelsen.

  Danish Crown har cirka 8.000 ansatte i Danmark og 23.000 medarbejdere globalt.

 28. Philips fyrer tusindvis af ansatte

  Den hollandske elektronikvirksomhed Philips skal fyre 6.000 ansatte

  Det oplyser virksomheden ifølge Reuters.

  Den nye fyringsrunde kommer i kølvandet på, at Philips i oktober annoncerede, at 4.000 stillinger skulle nedlægges, og dermed vinker virksomheden farvel til sammenlagt 10.000 stillinger.

  Nedlæggelserne kommer i forbindelse med en omfattende tilbagekaldelse af søvnrespiratorer, der har været et hårdt økonomisk slag.

  Produktet er tilbagekaldt, da det kan risikere at være giftigt.

  - 2022 har været et meget svært år for Philips og vores interessenter, siger Philips administrerende direktør, Roy Jakobs, i en pressemeddelelse.

  Halvdelen af de 6.000 stillinger vil blive opsagt i år, mens den resterende halvdel kan forvente at blive opsagt inden 2025.

 29. Unge indtager i dag Folketingssalen til Ungdomsparlamentet

  179 skoleelever fra 8. og 9. klasse i hele landet skal være folketingsmedlemmer for en dag.

  I dag er der Ungdomsparlamentet på Christiansborg, og her skal eleverne komme med deres helt egne skarpe og gode ideer til et lovforslag om et samfundsproblem, som de synes er vigtigt og relevant at løse.

  Lovforslaget skal handle om et af følgende temaer: Sundhed, klima, uddannelse, lovovertrædelser og flygtninge.

  En af klasserne er 8.C fra Kobberbakkeskolens Sjølund-afdeling i Næstved, og derfra skal Oline Ravnsborg præsentere deres forslag om knivforbud i nattelivet.

  - Inspirationen kommer fra Næstved, hvor vi har oplevet rigtig mange knivstikkerier om natten. Emnet betyder meget for os, siger hun til DR Sjælland.

 30. Morten Hübbe stopper som topchef hos forsikringsgiganten Tryg

  - Efter at have haft ledende stillinger fra en meget ung alder har han haft en ambition om at træde tilbage som leder meget tættere på de 50 år frem for den mere sædvanlige alder omkring de 60, skriver koncernen om Morten Hübbe, der stopper som topchef i Tryg. (Foto: © Linda Kastrup, Ritzau Scanpix)

  Morten Hübbe, der i dag er administrerende direktør i forsikringskoncernen Tryg, stopper som topchef efter at have været en del af ledelsen i 20 år.

  - Morten Hübbe ønsker nu at stoppe og forfølge en karriere på et ikke-ledelses niveau og have mere tid til familie og andre interesser, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

  I stedet for Hübbe overtager Trygs nuværende kommercielle direktør, Johan Kirstein Brammer, stillingen. Han overtager fra 1. juni, lyder det.

  Morten Hübbe fik foden inden for hos Tryg i en alder af 30 år.

  Ifølge Tryg har topchefen flere gange givet udtryk for, at han ikke ønskede at besidde en ledende rolle indtil den typiske pensionsalder.

Mere fra dr.dk