Seneste Nyt

Protesterne i Shanghai er stort set forsvundet: 'Folk er begyndt at blive enormt bange'

Billedet viser en person blive tilbageholdt af politiet i går i Shanghai. (Foto: © Matthew Walsh, Ritzau Scanpix)

I weekenden var der usædvanlige protester i Kina og især i Shanghai, men nu ser det ud til, at styret har formået at få stoppet det meste.

Det fortæller DR's Kina-korrespondent, Philip Róin, som befinder sig i Shanghai.

- Politiet er til stede overalt i byen og især på de steder, hvor protesterne er startet og på centrale pladser, fortæller han.

Styret har sendt vogne rundt i byen, som jammer folks telefoner, så de ikke kan komme på sociale medier og fortælle om deres utilfredshed. Unge mennesker bliver stoppet på gaden og bliver bedt om at slette billeder og videoer. Og de sociale medier er der ikke adgang til, forklarer Philip Róin. Politiet har ifølge ham 'en meget aggressiv og brutal tilgang'.

- Det er mit klare indtryk, at store dele af Kina stadig ikke ved, hvad der foregår, og nu kommer der denne her eftercensur, hvor myndighederne kommer efter alle dem, som har været i nærheden af protesterne, og myndighederne gør det strafbart overhovedet at nævne det, siger Philip Róin.

- Folk er begyndt at blive enormt bange, siger han.

Nyheder

 1. Lektor mener ikke, regeringens PFAS-planer er nok: 'Jeg synes, det er ret uambitiøst'

  Det er godt, at regeringen nu vil forbyde PFAS-stoffer i brandslukningsskum fra årsskiftet.

  Det siger Xenia Trier, lektor i analytisk kemi på Københavns Universitet.

  Men det er bare ikke nok, mener hun.

  - Jeg synes, det er ret uambitiøst, for i flere år har PFAS i brandslukningsskum været udfaset mange steder i Danmark, så jeg forventer, det er et ret lille antal steder, hvor det er, man nu vil stoppe det helt.

  For at det virkelig batter herhjemme, skal der meget mere til, siger Xenia Trier.

  - Der er brug for et mere bredt forbud. For så længe man bliver ved med at bruge PFAS i Danmark, så bliver det altså også udledt i Danmark. Og så kommer der et meget større oprydningsarbejde senere hen. Så man udsætter sådan set bare problemerne.

 2. Politiet har spredt demonstranter på vej mod lufthavn i Peru

  Politiet holder vagt ved lufthavnen i byen Arequipa, som tidligere har været lukket på grund af demonstrationer i Peru. (Foto: © DIEGO RAMOS, Ritzau Scanpix)

  Politiet har tirsdag spredt demonstranter, som angiveligt var på vej mod lufthavnen Jorge Chavez International Airport tæt ved Perus hovedstad, Lima. Det skriver Reuters.

  På Twitter har selskabet, der driver lufthavnen, desuden oplyst, at sikkerheden omkring lufthavnen er blevet forstærket.

  - Vi har forstærket sikkerheden omkring terminalen, og vi koordinerer løbende med myndighederne, så driften ikke forstyrres, lyder det.

  De voldsomme uroligheder, der brød ud i Peru i starten af december, er tidligere gået ud over lufthavne i landet. Demonstranterne i Peru er utilfredse med den nuværende præsident, Dina Boluarte, og kræver hendes forgænger genindsat på posten.

 3. Pjaskvåd januar har sat regn-rekord

  Hvis du synes, at januar har været usædvanligt grå og regnfuld, så har du fuldstændig ret.

  Januar anno 2023 har nemlig været den mest regnfulde af sin slags i den tid, hvor DMI har målt regnmængder.

  Det skriver DMI på Twitter.

  DMI har lavet deres opgørelse for januar måned her til aften klokken 18. Opgørelsen viste, at der er faldet hele 123,5 millimeter nedbør. Det betyder, at den gamle rekord fra 2007 på 123 millimeter lige præcis er blevet slået.

  Ifølge DMI faldt regnen primært i den første halvdel af måneden, hvor det ovenikøbet også var usædvanligt varmt.

  (© (Screendump fra Twitter))
 4. Fem personer kendt skyldige i vold og ulovlig tvang mod tvangsanbragte børn

  Fem personer, der alle var ansat som pædagoger på et opholdssted i Maribo, er i dag kendt skyldige i vold og ulovlig tvang begået mod tvangsanbragte børn.

  Det oplyser Anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

  De fem personer er blevet idømt mellem 30 dage og fire måneders ubetinget fængsel. Desuden er den ene af de dømte blevet frakendt retten til at beskæftige sig med børn i to år.

  Én person er blevet frifundet i sagen. De dømte har taget sig betænkningstid i forhold til at anke dommene, skriver Anklagemyndigheden.

 5. Irma-butikschef bestiller 700 sørgebind: 'Det er hjernedødt, det de foretager sig i Coop'

  Beslutningen om at lukke Irmas 65 butikker vækker stærke følelser hos en del sjællændere og københavnere, som til dagligt handler i butikskæden med 137 år på bagen.

  Men har du været ansat i Irma i 46 år og været butikschef de seneste 35 år, så er supermarkedskoncernen Coops beslutning noget nær en katastrofe.

  Og det har butikschef Tommy Steffensen, som prompte har bestilt 700 sørgebind til kunderne.

  - Jeg er knust. Det er hjernedødt, det, de foretager sig i Coop, siger den erfarne butikschef til lokalmediet sn.dk.

  - Jeg er dybt rystet. Jeg græd, da jeg hørte beslutningen. Irma er ikke bare et job. Irma er ikke bare en butik. Irma er en familie.

 6. Stort stillads væltede midt i København - ingen kom til skade

  Et stillads væltede tirsdag eftermiddag i det indre København.

  Muligvis var årsagen et kraftigt vindstød, oplyser politiet.

  Politiet rykkede ud til Studiestræde mellem H. C. Andersens Boulevard og Vester Voldgade kort efter klokken 17 for at sikre, at der ikke lå personer under det væltede stillads.

  Politiet brugte hunde i indsatsen, og det viste sig hurtigt, at ingen var kommet til skade, oplyser TV 2 News.

  Opdateret klokken 19.27 med ingen tilskadekomne.

  (© (Screendump fra Twitter))
 7. Slovakkerne skal til stemmeurnerne fem måneder før tid

  Den slovakiske premierminister, Eduard Heger, skal nu ud at kæmpe for stemmer til valget, der skal afholdes sidst i september. (Foto: © Ints Kalnins, Ritzau Scanpix)

  Det slovakiske parlament har i dag godkendt planer om at afholde valg den 30. september.

  Det er fem måneder tidligere, end den fireårige regeringsperiode ellers lægger op til.

  Det tidlige valg er udløst af en mistillidsafstemning, som den siddende regering tabte tilbage i december, efter et koalitionsparti sluttede sig til oppositionen.

  Oppositionen har beskyldt den slovakiske regering og premierminister Eduard Heger for ikke at gøre nok for at hjælpe folk med de stigende leveomkostninger.

 8. Flere broer fraråder kørsel med vindfølsomme køretøjer

  På grund af kraftig vind har flere broer meldt ud, at man fraråder kørsel med vindfølsomme køretøjer.

  Tidligere i dag gjaldt det for Vejlefjordbroen, og her sent på eftermiddagen har Vejdirektoratet meldt det samme ud for Øresundsbroen og Farøbroerne.

  Det ventes, at restriktionerne vil blive ophævet i løbet af aftenen eller natten.

 9. Kamera har fanget optagelser af hvirvlende rum-spiral

  Et kamera på toppen af det højeste bjerg på Hawaii optog tidligere på måneden et usædvanligt fænomen. Det skriver The Guardian.

  På optagelserne, der stammer fra observatoriet på toppen af bjerget Mauna Kea, dukkede der pludseligt noget op på nattehimlen, der lignede en hvirvlende spiral.

  Ifølge medarbejdere fra observatoriet kan spiralen hænge sammen med opsendelsen af en militær GPS-satellit. Satellitten blev sendt afsted fra Florida med en raket, som den amerikanske rumfartsvirksomhed SpaceX står bag.

  Spiralen blev spottet af en person, der fulgte observatoriets livestream på YouTube og kontaktede medarbejderne på observatoriet, der tidligere har set noget lignende efter en SpaceX-opsendelse i april.

  Den hvirvlende spiral blev fanget på optagelser den 18. januar. (© (Screenshot fra videoen))
 10. Trods kritik fra EU-toppen vil regeringen ikke lukke 'svingdøren' for ministre

  Regeringen ser intet behov for at indføre nye regler, der skal forhindre, at en politiker kan gå direkte fra at være en minister til at stå i spidsen for eksempelvis en interessorganisation eller en ikke-statslig organisation.

  Sidste år opfordrede Europa-Kommissionen ellers de danske politikere til at "indføre regler for "svingdøren" for ministre". Ellers kan det skade politikernes integritet, hvis en minister frit kan skifte til det private uden først at skulle igennem en såkaldt afkølingsperiode, lød advarslen.

  I lande som Sverige, Tyskland og Frankrig er der allerede indført sådanne afkølingsperioder for ministre og topembedsmænd, der blandt andet skal være med til at forhindre korruption - eller at fortrolige oplysninger bliver misbrugt i det nye job.

  Men ifølge Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne har Danmark allerede i dag tilstrækkeligt med sikkerhedsforanstaltninger mod det.

  - Regeringen finder således – som den tidligere regering også tilkendegav over for EU-Kommissionen – at der i dansk ret er en passende beskyttelse mod korruption, inhabilitet mv., og at der ikke på det foreliggende grundlag er behov for at indføre yderligere regler på området, skriver justitsminister Peter Hummelgaard (S) i et folketingssvar.

 11. Kassevogn vælter på Storebæltsbro - trafikken åbnet igen i retning mod Fyn

  En kassevogn væltede på Storebæltsbroen og spærrede kortvarig helt for trafik i retning mod Fyn.

  Men nu er der blevet åbnet for trafik i et spor.

  Det oplyser DR P4 Trafik.

  Politi og ambulancer er fremme på stedet, skriver Sydsjællands Politi.

  Opdateret klokken 16.55 med åbning for trafik i et spor.

 12. Frankrig sender yderligere 12 Caesar-kanoner til Ukraine

  En række lande har besluttet at sende kampvogne til Ukraine, som ifølge landets udenrigsminister vil betyde 120-140 kampvogne i "første bølge af leveringer".

  Og nu er der flere våben på vej til ukrainerne. I dag har Frankrig besluttet at sende yderligere 12 styk af de kraftige, langtrækkende kanoner Caesar-haubitser afsted, skriver Reuters.

  Siden kampvognsdonationerne er jagerfly landet øverst på ukrainernes ønskeliste over våben. Til det svarede den franske forsvarsminister, Sébastien Lecornu, i dag, at der fra fransk side "ikke er noget tabu" forbundet med emnet.

  Desuden sagde den franske minister, at træning af ukrainske piloter i at flyve franske jagerfly er blevet vendt, men at der ikke er truffet nogen endelig beslutning endnu.

 13. Ung mand dømt til anbringelse efter knivoverfald

  En 27-årig mand er af et nævningeting blevet dømt til anbringelse på ubestemt tid på Sikringen i Slagelse. Det skriver B.T.

  Dommen blev afsagt ved Retten på Frederiksberg tidligere i dag.

  Sikringens patienter er så psykisk syge, at de er til fare for sig selv eller andre.

  Manden er blandt andet blev fundet skyldig i at have stukket en køkkenkniv i ryggen på en 16-årig dreng i en kiosk i Brønshøj tilbage i november 2021.

  Desuden er manden også dømt for et andet knivoverfald, der skete nogle dage senere.

  I retten har den 27-årige forklaret, at han intet husker om overfaldene. Han kan anke dommen inden for de næste to uger.

 14. 'En mindre sensation': Sjælden bi fundet for første gang i mere end 50 år

  Vulstmaskebien har fået sit lidt specielle navn på grund af en bule (vulst) rundt om brystet. (© Naturstyrelsen)

  For det utrænede øje ligner vulstmaskebien en helt normalt bi.

  Men fundet af bien i Gribskov bliver kaldt "en mindre sensation" i fagkredse, skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Bien er nemlig ikke blevet fundet i naturen herhjemme, siden to eksemplarer blev fundet på Anholt i 1971.

  Et hold af biologer har for cirka et halvt års tiden siden lavet en større kortlægning for Naturstyrelsen af biodiversiteten i 20 udpegede urørte statsskove. Og det var én af biologerne i dette team, som gjorde fundet.

  Billederne af bien har været forbi både danske og internationale eksperter, før man nu et halvt år efter fundet med sikkerhed tør sige, at der er tale om en vulstmaskebi.

  - Vulstmaskebien i Gribskov er et virkelig glædeligt genfund, og jeg håber og tror på, at det ikke er sidste gang, vi ser den, siger Jens Bjerregaard Christensen, skovrider i Naturstyrelsen.

  - Langt de fleste statsskove blev i sin tid plantet med produktion for øje. De sidste mange år er de drevet i en mere naturnær retning, og fundet af den sjældne vulstmaskebi i Gribskov vidner om, at der mange steder er skabt et godt udgangspunkt for flere sjældne og truede arter.

 15. Fraråder vindfølsomme køretøjer på Vejlefjordbroen

  Det blæser så meget i øjeblikket, at vindfølsomme køretøjer frarådes at passere Vejlefjordbroen.

  Det skriver Vejdirektoratet i et tweet.

  - Vinden forventes først at aftage i løbet af natten/tidlig morgen, oplyser Vejdirektoratet.

 16. Øresundsbroen åbner igen for trafik mod Danmark

  Øresundsbroen er igen åben for trafik mod Danmark.

  Det oplyser Øresundsboen på Twitter.

  Broen var lukket i retning mod Danmark i to timer fra klokken 12 på grund af et trafikuheld.

  En lastbil kørte igennem et midterautoværn og spærrede afkørslen på Øresundsmotorvejen i nærheden af Københavns Lufthavn.

  Der er dog fortsat spærret i et spor i hver retning på grund af arbejde på stedet.

 17. Regeringen vil forbyde PFAS-stoffer i brandslukningsskum

  Der skal indføres et nationalt forbud mod PFAS-stoffer i brandslukningsskum på øvelsespladser.

  Det siger miljøminister Magnus Heunicke (S).

  Forbuddet vil dog først træde i kraft efter årsskiftet, altså i 2024, oplyser ministeren.

  PFAS er en samling af kemikalier, som har været brugt siden begyndelsen af 1950'erne i produkter lige fra brandslukningsskum til fødevareemballage.

  - PFAS omfatter utroligt mange forskellige stoffer, der indgår i mange produkter og dukker op alle vegne. Nu går Danmark foran med et forbud mod brug af PFAS-holdigt brandslukningsskum på øvelsespladser, siger Magnus Heunicke.

  PFAS har været meget omtalt den seneste tid.

  Senest er det kommet frem, at økologiske æg har et stort indhold af PFAS-stofferne, som er forbundet med både kræft og hormonforstyrrelser.

 18. Pfizer omsatte for rekordbeløb i 2022

  Sidste år var et godt år for Pfizer. Den biofarmaceutiske virksomhed omsatte for 100,3 milliarder dollar i 2022, hvilket svarer til omkring 688 milliarder kroner.

  Det viser virksomhedens årsregnskab, der er blevet sendt ud via en pressemeddelelse.

  - 2022 var et rekordår for Pfizer. Ikke kun i form af omsætning og indtjening per aktie, som var de højeste i vores lange historie, men endnu vigtigere i forhold til procentdelen af patienter, der har en positiv opfattelse af Pfizer og det arbejde, vi udfører, siger Albert Bourla, der er administrerende direktør i Pfizer i pressemeddelelsen.

  Pfizer udviklede blandt andet en vaccine mod coronavirus i samarbejde med det tyske firma BioNTech.

 19. Massedemonstrationer i Frankrig mod pensionsreform

  Utallige franskmænd er i dag på gaden for at demonstrere imod den varslede pensionsreform fra den franske præsident, Emmanuel Macron.

  Den franske regering vil gradvist udskyde pensionsalderen med tre måneder hvert år, startende fra september i år og frem til 2030.

  Sammenlagt vil pensionsalderen stige fra 62 år til 64 år. 62 år er en af de laveste pensionsaldre i Europa.

  Den 19. januar i år var omkring 1,1 million mennesker på gaden i protest over pensionsreformen.

  • Franskmændene demonstrerer mod en pensionsreform, der vil sætte pensionsalderen op fra 62 år til 64 år. (Foto: © Richard Bouhet, Ritzau Scanpix)
  • De demonstrerer mod en pensionsreform. (Foto: © Raymond Roig, Ritzau Scanpix)
  • Her er demonstranterne i kontakt med fransk politi. (Foto: © LOIC VENANCE, Ritzau Scanpix)
  • Demonstranter i Frankrigs gader. (Foto: © Jean-Francois Monier, Ritzau Scanpix)
  • Her er det fransk politi i byen Nantes. (Foto: © Loic Venance, Ritzau Scanpix)
  • Her er et billede af demonstrationerne i Marseille. (Foto: © Nicolas Tucat, Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 20. Stoltenberg: Kina holder øje med krigen og tager noter

  Jens Stoltenberg mødes med den japanske premierminister, Fumio Kishida, i Tokyo. (Foto: © Takashi Aoyama / POOL, Ritzau Scanpix)

  - Beijing holder skarpt øje med krigen i Ukraine og tager noter.

  Sådan lød det tidligere i dag fra Natos generelsekretær, Jens Stoltenberg, da han var på besøg hos den japanske premierminister, Fumio Kishida. Her sagde Stoltenberg, at en russisk sejr kan få store konsekvenser for stabiliteten i Asien.

  - Hvis Putin vinder krigen, sender det et signal om, at autoritære regimer kan opnå deres mål med magt. Det er farligt. For det, der sker i Europa i dag, kunne ske i morgen i Østasien, sagde Stoltenberg.

  Han sagde også, at Kina konstant øger deres militære styrke, atomvåbenarsenal, er truende over for de andre lande og stater i regionen - deriblandt Taiwan -, samt spreder misinformation om Nato og krigen i Ukraine.

  Han understregede, at Kina ikke er Natos modstander, men at man er nødt til at samarbejde for at adressere problemerne.

  Derudover roste Stoltenberg japanerne for den støtte, de har givet til Ukraine.

  Foruden at vedtage sanktioner mod Rusland, så har Japan sendt militært udstyr til Ukraine og taget imod ukrainske flygtninge.

  For at styrke båndene til Nato vil Japan etablere et uafhængigt repræsentationskontor i Natos hovedkvarter. Desuden overvejer landet at deltage i regelmæssige møder med alliancen, skriver Reuters.

 21. Ukrainsk udenrigsminister: Vi modtager 120-140 kampvogne i 'første bølge af leveringer'

  Ukraine vil modtage mellem 120 og 140 kampvogne i 'den første bølge' af leveringer fra Vesten.

  Det oplyser landets udenrigsminister Dmytro Kuleba på en online briefing tirsdag, ifølge Reuters.

  - De kommer fra en koalition bestående af 12 lande, sagde udenrigsministeren.

  En række lande bekendtgjorde for nyligt, at de vil sende Leopard 2-kampvogne til Ukraine.

  Kuleba nævner ifølge Reuters ikke noget konkret tidspunkt for, hvornår kampvognene lander.

  Ifølge den tyske forsvarsminister, Boris Pistorius, vil de 14 kampvogne, tyskerne sender, først ankomme 'i slutningen af marts eller starten af april'.

 22. Strømmen er tilbage på Nørreport Station

  Opdateret klokken 14.33: DSB meddeler, at strømmen er tilbage igen uden problemer for togdriften.

  Både strømmen og togdriften er tilbage igen på Nørreport Station i København.

  Det oplyser DSB på Twitter.

  Tidligere var togdriften lammet på hele togstationen på grund af strømafbrydelse i området, der aflyste alle tog til og fra stationen.

  Det var forventningen, at den lange afbrydelse ville have betydning for togdriften efter strømmen kom tilbage. Dette har dog ikke været tilfældet.

 23. Sofie Linde stopper som vært på X Factor

  Siden 2016 har tv-vært Sofie Linde fredag efter fredag budt velkommen, når X Factor er rullet over skærmen på DR1 og TV2.

  Men efter denne sæson giver hun værtsstafetten videre, skriver hun i et opslag på Instagram.

  - Hvor har jeg elsket at lave det alle årene både på DR og siden på TV2.

  - Omend det ikke har været nogen let beslutning, så føles den rigtig - og en smule spændende nede i maven, skriver hun.

  Det vides ikke, hvad tv-værten ellers skal lave af projekter, når hun siger farvel til X Factor.

  Screendump fra Instagram.
 24. 22-årig mor idømt fem års fængsel for grov vold mod sit spædbarn

  En 22-årig kvinde idømmes en fængselsstraf på fem år for grov vold mod sit fire måneder gamle spædbarn, hvilket har resulteret i en langvarig hjerneskade.

  Dommen er faldet i dag ved Retten i Holbæk og er afsagt af et enigt nævningeting.

  - Vi har navnlig lagt vægt på, at du er kendt skyldig i to tilfælde af grov vold mod din søn, siger retsformanden under domsafsigelsen.

  Volden har bestået i, at hun to gange i november 2021 ruskede eller klemte barnet.

  Hun har under sagen nægtet sig skyldig.

  Kvinden har selv kontaktet alarmcentralen efter de gange, hvor barnet ifølge retten blev udsat for vold. Det skyldes ifølge hendes egen forklaring, at barnet havde vejrtrækningsproblemer.

  Ifølge Retslægerådets vurdering er drengen blevet klemt på brystkassen og ved rusk.

  Det vurderes videre, at drengen var i overhængende livsfare, da redningsmandskabet dukkede op. Han havde hjertestop og kunne ikke trække vejret.

  Han var død, hvis ikke lægefaglige medarbejdere kom til stedet, mener rådet.

 25. Christian Eriksen ankelskadet i flere måneder

  Christian Eriksen kommer ikke i aktion for Manchester United igen lige foreløbig. (Foto: © Rui Vieira, Associated Press)

  Den danske midtbanestjerne Christian Eriksen må tage en tur på tribunerne de næste par måneder, da han er blevet ankelskadet.

  En skade som Manchester United-spilleren pådrog sig i holdets seneste FA-Cup kamp mod Reading.

  Det meddeler hans klub Manchester United på sin hjemmeside.

  Klubben skriver, at de først forventer at se Christian Eriksen tilbage i den røde trøje sent i april eller tidlig maj.

  30-årige Eriksen ser derfor også ud til at misse Danmarks kommende EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan, som spilles henholdsvis den 23. og 26. marts.

 26. Radikale laver kovending og stemmer for at afskaffe egen aftale

  Først var Radikale for, men nu laver partiet en kovending og trækker i land.

  Partiet vil i dag stemme for at tilbagerulle reglerne om fordeling af gymnasieelever efter forældres indkomst.

  Radikale og en række af Folketingets partier indgik aftalen med den socialdemokratiske etpartisregering i 2021.

  Men nu vil den nye SVM-regeringen altså skrotte den, og det bakker Radikale op om, selv om regeringen har flertal til at afskaffe loven.

  På den måde kan Radikale være med til at forpligte regeringen til at arbejde på en ny løsning på området, siger undervisningsordfører Lotte Rod til Ritzau.

  - Ved at stemme for i dag håber jeg, at vi kan være den konstruktive stemme, der holder regeringen i ørerne, så der bliver fundet en ny løsning.

  - For det er stadig vigtigt for Radikale Venstre, at vi får blandede gymnasier, siger Lotte Rod.

 27. Tropisk storm dræber 30 på Madagaskar

  Myndighederne på Madagaskar leder efter 20 forsvundne personer efter den tropiske storm 'Cheneso' blæste over øen.

  Stormen skyllede ind over Madagaskar den 19. januar og har kostet 30 mennesker livet, oplyser øens myndigheder ifølge Reuters.

  Derudover skal omkring 37.000 personer genhuses som følge af stormen, der også er skyld i oversvømmelser og jordskred.

  'Cheneso' er den første tropiske storm på Madagaskar i år, der ikke er uvant til tropestorme.

  I januar og februar sidste år mistede omkring 138 personer livet, mens 130.000 fik ødelagt deres hjem som følge af fire tropiske storme.

  • Flere tusinde mennesker skal genhuses, efter deres hjem blev ødelagt af den tropiske storm. (Foto: © Alexander Joe, Associated Press)
  • Stormen 'Cheneso' har både medført jordskred og oversvømmelser. (Foto: © ALEXANDER JOE, Associated Press)
  • 20 personer meldes fortsat savnet af Madagaskars myndigheder. (Foto: © ALEXANDER JOE, Associated Press)
  • Det er ikke uvant for øen at blive ramt af tropestorme. (Foto: © ALEXANDER JOE, Associated Press)
  • 30 mennesker har indtil videre mistet livet. (Foto: © ALEXANDER JOE, Associated Press)
  1 / 5
 28. Center for Cybersikkerhed hæver trusselsniveauet

  Center for Cybersikkerhed (CFCS) har hævet deres trusselsniveau for cyberaktivisme fra middel til høj som følge af pro-russiske hackeres høje aktivitetsniveau mod NATO-lande.

  Det oplyser CFCS på sin hjemmeside.

  Når trusselsniveauet fra cyberaktivisme hæves til høj, betyder det, at det er sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder vil blive ramt af aktivistiske cyberangreb inden for to år.

  Angrebene sker som følge af de fortsat øgede spændinger mellem Rusland og Vesten.

  - Vi har gennem et stykke tid set flere DDoS-angreb mod blandt andet Forsvarsministeriets hjemmesider og mod flere banker. Den type angreb forventer vi at se flere af. Det skyldes, at hackerne har fået mere ’slagkraft’. Det kan gøre angrebene sværere at imødegå, men det betyder ikke, at de bliver farligere, siger chef for CFCS, Thomas Flarup.

  - DDoS-angreb er forstyrrende og tiltrækker opmærksomhed, men de har ikke varig eller ødelæggende effekt på systemerne.

  I maj sidste år hævede CFCS trusselsniveauet fra lav til middel.

 29. Øresundsbroen spærret i retning mod Danmark

  Opdateret klokken 13.42: Øresundsbroens angivelser.

  Politiet meddeler på Twitter, at et færdselsuheld på Øresundsmotorvejen ved afkørsel 15 spærrer al trafik i retning fra Sverige mod Danmark.

  En lastbil er kørt igennem autoværnet og spærrer afkørslen.

  Politiet opfordrer alle bilister til at køre forsigtigt. De kan desuden heller ikke oplyse om, hvornår trafikken glider igen.

  Øresundsbroen angiver på sin hjemmeside, at broen blev lukket i den ene retning klokken 11.53. De håber på at kunne åbne et spor klokken 14.20.

 30. Oprydningsekspert Marie Kondo har opgivet at rydde op efter at have fået tre børn

  Marie Kondo har indset, hun ikke har tid til det hele, efter hun er blevet mor til tre børn. Hun prioriterer nu sin tid med børnene - som og giver glæder. (Foto: © SETH WENIG, Ritzau Scanpix)

  Oprydningseksperten Marie Kondo har i flere år hjulpet rodehoveder verden rundt til at få orden på hjemmet.

  Det har hun groft sagt gjort ved at stille det simple spørgsmål: Giver tingene glæde, eller har de udspillet deres rolle?

  Dronningen af oprydning fortæller dog, at hun selv har givet lidt op på at holde hjemmet rydeligt og rent, efter hun har fået tre børn.

  - Jeg har indset, at det vigtigste for mig er at nyde den tid, jeg tilbringer med mine børn, siger hun ifølge The Washington Post.

  Ifølge avisen handler det for Kondo stadig om at gøre ting, som gør en glad, men hun fokuserer mere på måder, der kan bringe ro og lykke, end at folde en t-shirt og fjerne et par sokker fra gulvet.

  Det kan for eksempel være at rense sin pung, eller hive en gammel familieopskrift op af skufferne til aftensmad, skriver avisen.

Mere fra dr.dk