Seneste nyt

Radikale vil have justitsminister Hækkerup i samråd

 • Radikale vil have justitsminister Hækkerup i samråd

  De radikale vil have justitsminister Nick Hækkerup i samråd om politiets og rigspolitichefens roller i sagen om aflivning af mink.

  Da betjente ved hjælp af såkaldte action card den 6. november begyndte at ringe rundt til minkavlerne med beskeden om, at alle mink skal aflives, vidste rigspolitichef Thorkild Fogde godt, at der ikke var lovhjemmel tl at forlange mink uden for smittezonerne aflivet.

  Det kalder de radikales retsordfører Kristian Hegaard skandaløst:

  - Derfor indkalder Radikale Venstre til samråd for at finde ud af, hvordan den her sag er kommet så vidt.

  Seneste Nyt

 • Københavns Hovedbanegård blev evakueret efter fund af 'mistænkeligt forhold'

  Københavns Hovedbanegård er atter åben, efter at den korvarigt var evakueret.

  Det oplyser DSB til DR P4 Trafik.

  TV2 skrev tidligere, at Hovedbanegården blev evakueret efter fund af "et mistænkeligt forhold".

  DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra politiet.

 • Britisk B117-mutation fundet i 632 prøver

  Den mere smitsomme britiske mutation, B117, er nu fundet i 632 prøver i alt.

  Siden i går er der fundet 71 nye tilfælde af den. Mutationen er fundet i 12,1 procent af de prøver, der blev analyseret i uge tre.

  Det er en væsentlig højere endel end ugen før, hvor det kun var 7,4 procent af prøverne.

  Det hører dog med til historien, at antallet af smittede med den almindelige coronavirus er faldet kraftigt i perioden.

 • Trumps advokat svinede firma bag valgtællingssystem: Nu sagsøges han for milliarder

  FILE PHOTO: Former New York City Mayor Rudy Giuliani, personal attorney to U.S. President Donald Trump, speaks during a news conference about the 2020 U.S. presidential election results held at Republican National Committee headquarters in Washington, U.S., November 19, 2020. REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

  Rudy Giuliani, USA's tidligere præsident Donald Trumps advokat, står til at blive sagsøgt for 1,3 milliarder dollar, svarende til knap otte milliarder kroner, for at have svinet valgtællingsmaskinerne ved det amerikanske præsidentvalg i november.

  Det skriver flere medier, heriblandt CNN.

  Det er firmaet Dominion Voting Systems, som står bag maskinerne. Firmaet lægger sag an mod Giuliani for blandt andet at have sagt, at Dominion er korrupt og ejet af kommunister i Venezuela.

 • R-leder er ærgerlig over Rohdes afgang, men fastholder politik

  Politisk leder Sofie Carsten Nielsen (R) er ærgerlig over, at Jens Rohde har meldt sig ud af De Radikale, skriver hun på Facebook.

  - Jeg er ærgerlig over, at Jens ikke føler sig hjemme i vores parti. For vi har og skal altid have plads til stor forskellighed. Og stor uenighed. Meninger og ideer skal mødes og brydes, hvis vi skal skabe reel forandring, skriver hun.

  Og så understreger hun, at kampen for et grønt, frit og stærkt Danmark fortsætter. Med alle, der vil være med.

 • 625 nye coronasmittede i Danmark: Positivprocent er lige under 0,7

  Tallene kommer hver dag klokken 14. (Arkivfoto) (Foto: Emil Helms © Scanpix)

  Der er det seneste døgn blevet registreret 625 nye smittede blandt 90.776 test, oplyser Statens Serum Institut.

  Det giver en positivprocent på lige under 0,7.

  Siden i går er der blevet føjet yderligere 27 coronarelaterede dødsfald til statistikkerne.

  738 er nu indlagt på landets coronaafdelinger. Det er 13 flere end i går, men der er ofte en lille stigning i indlæggelsestallet om mandagen, fordi færre bliver udskrevet i weekenden.

  123 patienter ligger på intensiv, heraf 78 i respirator.

  182.770 personer har nu fået første vaccinestik. Det svarer til 3,1 procent af befolkningen. 26.702 har fået andet stik også.

 • Putin afviser beskyldninger fra Navalnyj om at eje store luksusejendomme

  Videoen på YouTube, som er set over 25 millioner gange på 24 timer, beskriver enorme luksusejendomme ved Sortehavet for otte milliarder kroner. Det hævdes, at de ejes af Putin og er finansieret af korruption.

  - Det tilhører ikke mig eller min nære familie og har aldrig gjort det, siger Putin om den to timer lange video.

  Navalnyj, som er Putins mest fremtrædende kritiker, blev fængslet i weekenden, da han vendte tilbage tIl Rusland efter et giftangreb.

 • EU-Kommissionen: Alle, der rejser ind i EU, bør have en frisk coronatest med i bagagen

  EU-kommissær Ylva Johansson mener, at EU-landene bør tage særlige forholdsregler for rejsende, der kommer fra lande, hvor nye coronavarianter er blevet opdaget. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

  Det bør være et krav, at alle, som rejser ind i EU, bliver testet for covid-19 tidligst 72 timer før afrejse. Det mener Europa-Kommissionen, efter at nye og mere smitsomme virusmutationer har spredt sig i Europa.

  - Det gælder også for nødvendige rejser, siger EU-kommissær Ylva Johansson, der har ansvaret for det indre marked.

  Europa-Kommissionen mener samtidig, at medlemslandene "kraftigt bør fraråde" alle ikke-nødvendige rejser internt i unionen - dog uden helt at lukke de interne grænser - og indføre en mørkerød farve i deres rejsevejledninger.

  Den nye farve skal bruges til de områder, hvor der over en to-ugers periode har været flere end 500 smittede per 100.000 indbyggere. Folk, der rejser fra disse områder, bør fremover tage en test inden afrejse og gå i karantæne, når de når frem.

 • Op mod 30 personer mødt frem til demonstration mod retssag og borgmester 

  En retssag mellem borgmester og en borger anklaget for ærekrænkende udtalelser var her til morgen årsag til en demonstration.

  Mellem 20 og 30 mennesker var i den anledning samlet foran retten i Hjørring.

  Sagen drejer sig om udtalelser fremsat i en Facebook-gruppe i forbindelse med en diskussion om en ny vindmøllepark nær Nørre Økse Sø i Jammerbugt Kommune.

  Borgmester Mogens Christen Gade mener, der er tale om ærekrænkende udtalelser, mens medlemmer af Facebook-gruppen forsvarer deres ret til at tale frit.

  - Vi demonstrerer mod, at vores talsmand er slæbt i retten. Det synes vi ikke, der er nogen grund til, siger arrangør af demonstrationen John Lambertsen.

  Arrangør af demonstrationen John Lambertsen mener, at sagen er helt forfejlet.
 • Verdens tilstand bliver diskuteret virtuelt på Davos-møde

  Kinas præsident, Xi Jinping, åbner i dag et virtuelt Davos-møde, hvor mange af verdens ledere skal drøfte coronapandemien og andre store kriser på en lang række videokonferencer, skriver Reuters.

  Mødet World Economic Forum er på grund af coronapandemien udskudt til maj. Afløseren hedder Davos Agenda, og det virtuelle møde løber over fem dage.

  I sin åbningstale opfordrede Xi til "global enhed" på baggrund af coronapandemien.

  USA's præsident, Joe Biden, deltager ikke, men det gør hans klimaudsending John Kerry og sundhedsrådgiver Anthony Fauci.

 • Grækenland og Tyrkiet mødes efter årelang strid i Middelhavet

  Grækenland og Tyrkiet har givet efter for pres fra EU og Nato, og de to lande indledte i dag deres første direkte forhandlinger i næsten fem år om deres ophedede konflikter i den østlige del af Middelhavet.

  Den græske udenrigsminister, Nikos Dendias, sagde i weekenden, at der var tale om "undersøgende forhandlinger i god tro". Den samme udmelding kom fra hans tyrkiske modpart, Mevlüt Çavusoglu, skriver Ritzau.

  Forhandlingerne kan også skabe et nyt grundlag for en afgrænsning af de nyligt opdagede reserver af naturgas i Middelhavet.

 • Jens Rohde melder sig ud af De Radikale

  (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

  Jens Rohde melder sig ud af Det Radikale Venstre.

  Det oplyser han selv på Facebook.

  I en længere opdatering forklarer han, at partiet set med hans øjne er for aktivistisk. Der burde i stedet være fokus på de brede forlig, skriver han.

  Han nævner klima, MeToo, udlændingepolitik og forhold til regeringen som emner, hvor De Radikale går mere efter at råbe højt end at skabe resultater.

  - Vi ved alle, at de snart månedlige radikale trusler om at vælte regeringen efterhånden kom til at se lidt komiske ud, skriver han.

  I forhold til klima lyder det:

  - Det er vigtigt med en ambitiøs klimapolitik. Men statsministeren har jo fuldstændig ret i, at livet også skal kunne leves i både land og by. Vi kan ikke alle sammen cykle på arbejde. Vi har ikke alle sammen råd til at indfri et billån på en brændstofmotor og skifte den ud med el.

  Jens Rohde har tidligere været medlem af Venstre, men skiftede i 2015 til De Radikale. Han kom i Folketinget for De Radikale ved valget i 2019.

 • Chelsea fyrer Frank Lampard som manager

  Lampard er færdig som chef i Chelsea. (Foto: Clive Rose © Scanpix)

  Den engelske fodboldklub Chelsea har fyret Frank Lampard som manager. Det oplyser London-klubben på sin hjemmeside mandag.

  Fyringen skyldes dårlige resultater i den seneste tid, oplyser Chelsea.

  Chelsea har kun vundet to ud af de seneste otte kampe i Premier League. Chelsea er blot nummer ni i ligaen.

  Lampard, der i mange år var stamspiller hos Chelsea, blev i juli 2019 ansat som manager i klubben.

 • Mette Frederiksen vil være børnenes statsminister: Varsler økonomisk straf til forældre bag overgreb

  Efter at have udråbt sig selv som 'børnenes statsminister' i sin nytårstale forrige år sætter Mette Frederiksen og regeringen nu handling bag ordene.

  I dag præsenteres 'Barnets Lov', som skal sikre, at der bliver handlet i tide over for de allermest udsatte børn, der vokser op med omsorgssvigt, vold og overgreb.

  Blandt andet skal forældre, der begår overgreb, kunne trækkes i deres sociale ydelser.

  Og så skal børn på ti år kunne klage over en afgørelse i deres sag, hvor den mulighed for 'partsstatus' i dag først træder i kraft ved 12-årsalderen.

 • Bagmandspolitiet udskyder igen afgørelse i Messerschmidt-sag

  Bagmandspolitiet har meddelt Folketingets retsudvalg, at man forventer at tage stilling til Morten Messerschmidts sag om mulig svig med offentlige midler i EU i første halvår af 2021.

  Dermed er udsigten til en afklaring atter udskudt, da det ellers forlød, at det skulle ske i første kvartal af 2021.

  Det var tilbage i april 2016, at den daværende EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld - henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

  Morten Messerschmidts advokat kalder forløbet 'en skandale'.

 • ​​​​​​​Borgmester har trukket borger i retten for fornærmelser på Facebook

  Er ytringsfrihed kammet over i ærekrænkelse?

  Det er spørgsmålet i Retten i Hjørring i dag, hvor man har taget hul på en sag mellem borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Christen Gade og administratoren af en Facebook-gruppe for vindmøllemodstandere.

  Borgmesteren mener, at man i gruppen er gået over stregen ved at kalde borgmesteren og kommunens medarbejdere for manipulerende og ved at komme med antydninger om bestikkelse.

  - Det handler om ytringsfriheden. Det handler om at sætte grænser for ytringsfriheden. Hvad kan man tillade sat udsætte ganske almindelige medarbejdere i forvaltningen for, og hvad kan man tillade sig at udsætte politikere for? spørger borgmester Mogens Christen Gade.

 • Straffesagen mod Peter Madsen er på plads: Fangeflugt og trusler på livet

  Anklagemyndigheden er nu klar med den straffesag, der skal køre mod den drabsdømte Peter Madsen for hans flugtforsøg den 20. oktober sidste år.

  Han stak af fra fængslet i Herstedvester, og han blev anholdt ikke langt derfra. Undervejs nåede han ifølge anklagemyndigheden dog at gøre sig skyldig i en række overtrædelser af straffeloven.

  Udover fangeflugt kommer sagen mod ham også til at handle om trusler mod ansatte i fængslet, som han truede med at skyde, og trusler på livet mod chaufføren af den bil, som han forsøgte at stikke af i.

  Der er endnu ikke fastsat et tidspunkt for retsmødet.

 • Varetægtsfængslet i dukke-afbrænding havde ikke forestillet sig 'al den ballade'

  Den brændende dukke, der nu har sendt tre mænd for en dommer. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  En 32-årig mand fortæller i Retten på Frederiksberg, at det var ham, der hængte den dukke op med statsministerens ansigt, der blev brændt af.

  - Jeg hænger den op i en lygtepæl, så folk kan se den, siger den sigtede.

  På dukken var der hængt en skilt, hvor der stod: 'Hun må og skal aflives'.

  Dukken blev efterfølgende antændt, men den sigtede fortæller, at det hverken var ham eller de to medsigtede, som satte ild til den.

  - Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet al den ballade, der kom, at det ville pisse folk så meget af.

  Den sigtede nægter sig skyldig i de sigtelser, som er rejst mod ham.

 • Tredje mand varetægtsfængslet i sag om afbrænding af Mette Frederiksen-dukke

  En 32-årig mand er som den tredje blevet varetægtsfængslet i sag om statsministerdukke, der blev hængt op i lygtepæl og brændt, afgør dommer tirsdag.

  En 32-årig mand er som den tredje blevet varetægtsfængslet i sag om statsministerdukke, der blev hængt op i lygtepæl og brændt.

  Det har dommer Christian Wenzel ved Retten på Frederiksberg besluttet mandag formiddag ved et grundlovsforhør.

  Den 32-årige er blevet fængslet frem til 19. februar. Det samme blev to andre mænd søndag aften. De er henholdsvis 34 og 30 år.

 • Miraklet udeblev i Kina: Ni minearbejdere fundet døde efter eksplosion

  Ligene af ni kinesiske minearbejdere er fundet i Shandong-provinsen, oplyser officielle kilder ifølge AP.

  I går blev 11 af deres kolleger reddet op efter 14 dage under jorden. De blev fanget af en eksplosion den 10. januar.

  Derfor var der stadig forhåbninger om at redde de resterende, men i dag blev det håb slukket.

  Endnu mangler redningsmandskabet at finde frem til en enkelt minearbejder, og eftersøgningsarbejdet fortsætter derfor.

  Minearbejderne var fanget mange hundrede meter under jorden.

 • Danmarks gæld er steget med 115 milliarder siden 2019

  Coronakrisen har banket Danmarks gæld op i det højeste niveau i 20 år.

  Ved indgangen til 2021 var statsgælden på 536 milliarder kroner. Det er en stigning på 115 milliarder kroner fra 2019.

  Det viser ifølge Tore Stramer, der er cheføkonom hos Dansk Erhverv, at krisen har ramt Danmark ekstremt hårdt.

  Den øgede gæld skabt af kompensationsordningerne har dog været en god og nødvendig beslutning, mener han.

  - Havde det ikke været for kompensationsordningerne, så havde vi stået over for en massiv økonomisk krise med et stort antal konkurser og kraftigt stigende ledighed, siger han.

 • Svensk journalist skal for retten anklaget for at have brudt gravfreden på færgen Estonia

  Henrik Evertsson (i midten) ankommer til retssagen i Göteborg. (Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL © Scanpix)

  Færgen Estonia sank i 1994, og 852 mistede livet i Østersøen.

  Sidste år fik journalisten Henrik Evertsson sendt en dykkerrobot ned til skroget. Den lavede optagelser, der viser et hul i skroget, der ikke umiddelbart stemmer overens med ulykkens forløb.

  Derfor er der igangsat en ny undersøgelse af ulykken. Men Estonia er også omfattet af loven om gravfred, og i dag tager en svensk domstol hul på en sag, der skal afgøre, om journalisten med sin fremgangsmåde har forbrudt sig mod gravfreden.

  Den svenske havarikommission slog efter forliset fast, at det var en afrevet bovport, der var årsag til tragedien.

 • Ugandisk oppositionsleder får rettens ord for, at hans husarrest skal ophæves

  Vejene, der fører til Bobi Wines hus, har været kontrolleret af politiet siden valget. (Foto: Yasuyoshi CHIBA © Scanpix)

  Siden valget i Uganda den 14. januar har sikkerhedsstyrker omringet oppositionslederen Bobi Wines hus, så han ikke har kunnet forlade det.

  Men det skal slutte nu, har en domstol i hovedstaden Kampala bestemt.

  Bobi Wine, der har en fortid som musiker med stor popularitet, tog kampen op mod den siddende præsident, Yoweri Museveni, der har siddet på magten siden 1986.

  Han vandt valget, men oppositionen anført af Bobi Wine mener, der var tale om snyd, og afviser derfor resultatet.

 • Superligaklubben AGF lejer Bubacarr Sanneh

  Bubacarr Sanneh tørnede sidst ud for FCM i Superligaen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Fodboldklubben AGF har lejet stopperen Bubacarr Sanneh i Anderlecht i resten af denne sæson.

  AGF-direktør Jacob Nielsen kalder 26-årige Sanneh for en topspiller med en god alder.

  - Efter Niklas Backman desværre er blevet alvorligt skadet, stod vi med en aktuel udfordring i vores bageste kæde. Den har vi forhåbentlig nu løst med en dygtig forsvarsspiller i skikkelse af Sanneh, der gennem flere sæsoner har vist sit værd i Superligaen, siger Jacob Nielsen.

  Sanneh nåede at spille 67 kampe og score 11 mål i Superligaen for AC Horsens og FC Midtjylland, før han blev solgt til Anderlecht i sommeren 2018.

 • Kinesere klager over mad- og medicinmangel under hård nedlukning

  Indbyggere i millionbyen Tonghua i det nordøstlige Kina klager på sociale medier over, at de mangler mad og medicin under den skrappe nedlukning, der trådte i kraft 18. januar.

  På grund af stigende coronatal er der i øjeblikket udgangsforbud, mens al flytrafik og offentlig transport holder stille.

  Borgerne må bestille alle deres varer online og få dem leveret til deres boliger.

  Men ifølge CNN, så har mange skrevet på kinesiske sociale medier, at der er mangel på fødevarer, medicin og mælkepulver til spædbørn.

  Klagerne har fået den lokale regering til at undskylde mangelsituationen, som man nu forsøger at råde bod på.

 • Ny konfrontation på grænsen mellem Indien og Kina

  Indiske og kinesiske soldater var i sidste uge involveret i et sammenstød langs et omstridt grænseområde i den indiske delstat Sikkim.

  Det oplyser den indiske hær i en erklæring ifølge nyhedsbureauet Reuters:

  - Det står klart, at der var et mindre sammenstød i Nakula-området i det nordlige Sikkim 20. januar 2021, som blev opløst af lokale kommandører efter gældende retningslinjer, lyder det i erklæringen.

  Der er stærke spændinger mellem Indien og Kina i bjergene mellem Nepal, Tibet og Bhutan.

  I juni sidste år blev mindst 20 indiske soldater dræbt under kampe med kinesiske soldater i Ladakh-området.

 • To mænd er tiltalt for at have ødelagt en fredet klit i Skagen

  Den ødelagte fredede klit ved Skagen Sønderstrand. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  To mænd på 39 og 61 år er blevet tiltalt for groft hærværk ved i 2019 at have ødelagt en fredet klit ved Skagen Sønderstrand, oplyser Østjyllands Politi.

  De to mænd er ud over groft hærværk af betydeligt omfang også tiltalt for at have "forvoldt skade på landskabelige og kulturhistoriske værdier af hensyn til almenheden".

  - Det er ikke så tit, at der bliver rejst tiltale efter den paragraf, men vores vurdering er, at klitterne i Skagen er helt særegne og har en helt særlig betydning i den danske kulturhistorie, og derfor har vi valgt også at tage den paragraf i brug, siger specialanklager Jan Østergaard, der vil kræve fængselsstraf.

 • Skive-borgmester håber på, at Inger Støjberg fortsætter i Venstre

  Skives borgmester i selskab med Inger Støjberg i 2016, da hun besøgte en virksomhed i kommunen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Inger Støjberg forlod søndag officielt posten som næstformand i Venstre. Men om hun fortsætter i partiet står stadig hen i det uvisse.

  Inger Støjberg er valgt i Skive-kredsen, og står det til den lokale Venstre-borgmester, hører den tidligere minister til i partiet.

  - Hun mener det samme i går, som hun mener i dag, som hun mener i morgen. Derfor har jeg rigtig, rigtig svært ved at se, at hun kan være i andre partier. Så jeg håber, Inger bliver, og jeg håber snart, hun træffer en afgørelse. Det har vi som baglandet i Venstre i Skivekredsen også brug for, siger Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard.

 • Hundredvis af anholdelser efter voldsomme coronademonstrationer i Holland

  I en række hollandske byer var der søndag uroligheder, da folk gik på gaden i protest mod en række restriktioner og udgangsforbud, der blev indført lørdag, skriver Reuters.

  Flere end 240 personer blev anholdt, og politiet brugte vandkanoner og hunde til at sprede demonstranterne. I to byer assisterede militærpolitiet for at genskabe ro og orden.

  Rundt om i landet blev biler sat i brand, politiet overdænget med kasteskyts, og forretninger blev plyndret, oplyser det hollandske statsmedie NOS ifølge Reuters.

 • HK Handel: Butiksansatte er bekymrede over kunder, der blæser på anbefalingerne

  Det er langt fra alle kunder i landets supermarkeder og dagligvarebutikker, der følger anbefalingerne om at handle alene, holde afstand og bruge håndsprit.

  Derfor oplever fagforeningen HK Handel at få flere henvendelser fra medlemmer, der er bekymrede over situationen.

  - Nu oplever vi så, måske på grund af en stigende coronatræthed i samfundet, at flere og flere af vores medlemmer bliver overfuset at kunderne, når man forsøger at sørge for, at retningslinjerne bliver overholdt, siger HK Handels formand, Per Tønnesen.

  HK Handel ser gerne, at politikerne gør anbefalinger til regler, så der kan sanktioneres mod personer, der ikke følger dem.

 • 142 coronasmittede fundet blandt 22.674 lyntest

  142 smittede med covid-19 er fundet blandt de 22.674 lyntest, som fire private udbydere stod for i går. Det betyder, at 0,63 procent af prøverne var positive.

  Det er 11. dag i træk, at positivprocenten i lyntest ligger under 1.

  Nogle dage i midten af december, hvor regeringen og regionerne lige havde indgået aftalen om lyntest med Falck, SOS International, Carelink og Copenhagen Medical, var smitteprocenten over 4.

 • Pressede fødeafdelinger sender fødende kvinder på langfart

  232 kvinder i Region Hovedstaden blev sidste år flyttet til et andet fødested under deres fødsel på grund af travlhed. Det viser en aktindsigt fra regionen, som DR København har fået indsigt i.

  Blandt andet blev 25-årige Amanda Høgh om natten sendt med taxa fra Herlev Hospital til Slagelse Sygehus, mens hun havde veer.

  Men der kan ikke garanteres bedre forhold for de fødende, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

  - Jeg kan ikke garantere, at vi ikke står der igen i samme situation, for det har helt ærligt været sværere, end jeg havde regnet med at sikre, at vi har jordemødre nok på afdelingerne.

 • SF og DF holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved vanvidskørsel

  Trods kritik holder SF og Dansk Folkeparti fast, at politiet skal kunne konfiskere biler efter såkaldt vanvidskørsel.

  Både FDM og Landsforeningen af Forsvarsadvokater mener, at det kan skabe nogle urimelige situationer, at politiet kan beslaglægge et køretøj, selv om ejeren ikke har begået noget ulovligt.

  De to partier vil gerne se på, om der kan laves nogle rimelige undtagelser, men de står fast på, at det er en nødvendig beføjelse at give politiet for at få taget bilerne fra de farlige bilister.

 • Politiet laver stor færdselsindsats i denne uge

  'Sikre veje' er både navnet og målet for den indsats, som politiet fra i dag og frem til søndag gennemfører i trafikken.

  Der vil være fokus på alle færdselsarter og lovovertrædelser, oplyser Rigspolitiet.

  - I bund og grund handler det om at ændre adfærd. Det handler om at ændre en trafikkultur, så det at færdes i trafikken bliver en god og tryg oplevelse for alle, og det gælder uanset om man er gående, cyklist, bilist eller hvordan man ellers bevæger sig rundt i trafikken, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

 • Legendariske Tom Brady tager Tampa Bay til historisk Super Bowl

  Legendariske Brady er klar til endnu en Super Bowl-finale. (Foto: Stacy Revere © Scanpix)

  Quarterback-superstjernen Tom Brady er klar til sin tiende Super Bowl i karrieren, hvilket er flere end nogen anden har opnået.

  Det står klart, efter at Tampa Bay Buccaneers natten til mandag dansk tid har slået Green Bay Packers med 31-26 i finalen i NFC, som er den ene af de to konferencer i NFL.

  43-årige Bradys navn har i mange år været synonym med New England Patriots.

  Men dette års Super Bowl bliver hans første for Tampa Bay, efter at han skiftede til Florida-holdet.

  I finalen skal Brady og co. møde de forsvarende Super Bowl-mestre fra Kansas City.

 • Vi får igen en grå og våd formiddag

  Foto taget fra Fanø mod Esbjerg. (Foto: Benny Schmidt)

  Dagen starter med rimtåge i store dele af landet, særligt på Fyn og i Jylland. Der trækker byger ind fra vest, og nedbøren falder som regn, slud eller sne. Opklaring omkring middag, og kun enkelte byger resten af dagen.

  Eftermiddagen giver mulighed for sol og temperaturen stiger til mellem 1 og 4 graders varme. Vinden er svag til jævn fra vestlige retning. Senere fra skiftende retninger og op til en frisk vind.

  I aften igen risiko for rimtåge, og da temperaturen falder til mellem minus 3 grader og 2 graders varme, er der risiko for glatte veje.

 • Vanvidskørsel kan koste bilen, hvis man har lånt den ud, og det bekymrer organisation

  Egentlig er bilejernes forbrugerorganisation, FDM, positivt indstillet over for det politiske forslag, der skal komme såkaldt vanvidskørsel til livs.

  Dog bekymrer den del, der hedder, at køretøjet kan konfiskeres. Det gælder nemlig også, selvom personen bag rattet ikke ejer bilen. Man kan altså miste sin bil, hvis man uforvarende låner den til en, der så kører vanvidskørsel.

  - Det synes vi, simpelthen ikke hører hjemme i et retssamfund som det i Danmark, siger Dennis Lange, chefkonsulent hos FDM.

  Landsforeningen af Forsvarsadvokater kalder i sit høringssvar indgrebet "stærkt betænkeligt".

 • Videokonsultationer med lægen er måske kommet for at blive

  Allerede før coronanedlukningen i foråret deltog 50 praktiserende læger i et forsøg med videokonsultation for at gøre det lettere at gå til lægen, og nedlukningen fik sat skub i den løsning.

  Fra marts til november 2020 blev der afholdt omkring 270.000 videokonsultationer, og Morten Freil, direktør i Danske Patienter, mener, at muligheden for at møde lægen over video skal fortsætte i et forsøg på at få flere til at gå til læge i tide.

  Også de praktiserende lægers formand, Jørgen Skadborg, mener, at videokonsultationerne er med til at øge tilgængeligheden.

 • SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekender

  Det offentlige skal kun sende beskeder til borgerne inden for normal arbejdstid.

  Sådan er det ikke i dag, men står det til SF, bliver det sådan i fremtiden, hvis partiet ellers kan skaffe opbakning til det beslutningsforslag, som det vil stille.

  - Vi kan se, at mange føler, at mails og arbejde fylder meget og forstyrrer og stresser. Derfor skal det offentlige gå forrest, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark.

  Han er blevet gjort opmærksom på problemstillingen igennem en episode, hvor en borger juleaftensnat fik en indkaldelse til et møde på kommunen til en samtale om kontanthjælp.

 • Afbud sikrer dansker grand slam-debut ved Australian Open

  Michael Torpegaard skal svinge ketsjeren ved Australian Open. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Selvom Mikael Torpegaard tabte kvalifikationsfinalen og ikke sikrede sig direkte adgang til tennisturneringen Australian Open, får han alligevel lov til at deltage.

  På grund af flere afbud er han nu indkaldt fra reservelisten, skriver Ritzau, der har modtaget en sms fra ham.

  Torpegaard er Danmarks højest rangerede herrespiller, og turneringen i Melbourne bliver hans første deltagelse i en grand slam-turnering.

  Omkring 1200 spillere, trænere, mediefolk og andre tilrejsende sidder lige nu isoleret op til turneringen i Australien.

 • Sundhedsrådgiver om samarbejdet med Trump: 'Forsøgte at forklare situationens alvor'

  Anthony Fauci arbejder nu for den nye præsident, mens Donald Trump - her med ryggen til - har forladt Det Hvide Hus. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

  Den amerikanske topsundhedsrådgiver Anthony Fauci fik sin sag for, da coronapandemien ramte, og han skulle samarbejde tæt med tidligere præsident Donald Trump.

  Særligt det eskalerende coronaudbrud i New York City i foråret 2020 tydeliggjorde de store forskelle mellem Trump og Fauci.

  - Jeg forsøgte at forklare situationens alvor, men præsidenten svarede altid noget i retning af: "Jamen, det er ikke så slemt, vel?" siger Fauci til New York Times.

  - Så sagde jeg: "Jo, det er lige præcis så slemt." Det var næsten et reflekssvar (fra præsidenten) at forsøge at lokke én til at nedtone det hele, siger han.

 • Mexicos præsident er blevet smittet med coronavirus

  Andrés Manuel López Obrador har fået covid-19. (Foto: HENRY ROMERO © Scanpix)

  Mexicos præsident, Andrés Manuel López Obrador, er blevet testet positiv for coronavirus.

  Det skriver den 67-årige præsident i et opslag på Twitter natten til mandag dansk tid.

  Han tilføjer, at han har milde symptomer og er under medicinsk behandling.

  - Som altid er jeg optimistisk, skriver López Obrador om situationen.

  Præsidenten vil blive tilset dagligt af en læge, men han vil stadig forsøge at varetage sit job trods smitten.

  I øjeblikket oplever Mexico en alvorlig smittestigning i særligt hovedstaden, Mexico City.

 • Borgmester beklager afbrænding af Lars Løkke-dukke

  Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er kommet i vælten på grund af en gammel video. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

  Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen krævede en undskyldning, da en video fra et Sankt Hans-arrangement, hvor en dukke med hans ansigt blev brændt, begyndte at florere på de sociale medier.

  Videoen er på et tidspunkt blevet delt af Ninna Hedeager Olsen, der er borgmester for Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

  Over for TV2 beklager Ninna Hedeager Olsen sagen.

  - Der lå ingen trusler i det. Men alligevel er det over stregen og udtryk for dårlig humor. Det beklager jeg, skriver Hedeager Olsen i en skriftlig kommentar til tv-stationen.

  Det vakte bestyrtelse, da demonstranter i lørdags brændte en dukke, der skulle forestille statsminister Mette Frederiksen.

 • Astralis taber finalen i Blast Premier Global Final

  Det lykkedes ikke for det danske Counter-Strike-hold Astralis at indlede 2021 med en stor triumf.

  Sent søndag aften tabte Astralis, der fører verdensranglisten, således finalen i turneringen Blast Premier Global Final.

  Russiske Natus Vincere, der ligger nummer tre på verdensranglisten, vandt finalen 2-0 med banecifrene 16-12, 16-5.

  Til vinderen var der et beløb svarende til 3,7 millioner kroner, mens taberen fik omkring en tredjedel af beløbet.

  Peter 'dupreeh' Rothmann Rasmussen og Astralis tabte finalen i Blast Premier Global Final. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
 • Israel har officielt åbnet ambassade i De Forenede Arabiske Emirater

  For fire måneder siden indgik Israel og De Forenede Arabiske Emirater en aftale om at normalisere deres indbyrdes forhold.

  Det har nu ført til, at Israel officielt har åbnet en ambassade i Abu Dhabi.

  - I dag er den israelske ambassade i Abu Dhabi officielt åbnet med ankomsten af missionens chef, Eitan Naeh, skriver Israels udenrigsministerium i en meddelelse, ifølge Ritzau.

  De Forenede Arabiske Emirater har også godkendt åbning af en ambassade i Tel Aviv i Israel, skriver nyhedsbureauet WAM søndag ifølge AFP.

  Israel åbner officielt ambassade i De Forenede Arabiske Emirater. (Foto: KARIM sahib © Scanpix)
 • Nu skal grænsependlere også vise negativ test i Tyskland

  Fra mandag skal danske grænsependlere, der bevæger sig ind over grænsen til Tyskland nu vise en negativ test, der er højst én uge gammel.

  Det har i to uger været sådan, at man som grænsependlere skulle vise en negativ test, hvis man kom fra Tyskland til Danmark, men fra mandag gælder det så fra begge veje.

  (ARKIV) Den danske grænse ved Kruså. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
 • Biden lukker for indrejse fra en række lande

  Præsident Joe Biden vil forbyde de fleste ikke-amerikanske borgere, der for nylig har været i Sydafrika, til at komme ind i USA.

  Præsidenten håber, det kan dæmme spredning af ny coronavariant, skriver Reuters.

  Samtidig genindfører Biden også indrejseforbud for næsten alle ikke-amerikanske borgere, der har været i Brasilien, Storbritannien, Irland og 26 lande i Europa, der tillader rejser over åbne grænser, skriver The Guardian.

  US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) oplyser ifølge Reuters, at der søndag er registreret 171.844 nye smittetilfælde.

  Præsident Biden indfører indrejseforbud for ikke-amerikanske borgere, der kommer rejsende fra blandt andet Sydafrika. (Foto: TOM BRENNER © Scanpix)
 • Svensk sejr sender Egypten i kvartfinale mod Danmark

  Sverige slår Rusland med imponerende 34-20. Det betyder, at Danmark skal møde værtsnationen Egypten i kvartfinalen på onsdag. (Foto: Mohamed Abd El Ghany / POOL © Scanpix)

  Danmark skal møde Egypten i kvartfinalen ved VM. Det står klart, efter svenskerne søndag aften slog Rusland 34-20 i mellemrundegruppen, som Danmarks gruppe bliver parret med.

  I aftenens anden kamp tørnede Portugal og Frankrig sammen, og her blev det til en fransk sejr på 32-23. Dermed tager Frankrig førstepladsen i gruppen, mens sejren samtidig betyder, at Norge også får forlænget opholdet i Egypten med en kvartfinaleplads.

  Danmark og Egypten spiller kvartfinale på onsdag. Mandag skal Danmark spille den sidste kamp i gruppen mod Kroatien – den kamp kan ses på DR1 fra klokken 20.00 eller høres i LIGA på P3.

 • Prognose tyder på genvalg til Portugals præsident

  Portugals præsident, Marcelo Rebelo de Sousa, er genvalgt til sin anden femårige embedsperiode.

  Det viser prognoser fra portugisiske medier.

  Ifølge prognoserne får den 72-årige præsident et sted mellem 57 og 62 procent af stemmerne ved søndagens præsidentvalg, skriver nyhedsbureauet dpa.

  Den portugisiske præsident Marcelo Rebelo de Sousa er genvalgt til sin anden embedsperiode viser prognoser fra portugisiske medier. (Foto: Hugo Delgado © Scanpix)
 • Norges stjernespiller om den danske kvartfinale: 'Godt, at nogle kan være på sightseeing'

  Selvom Norge har vundet fem ud af seks kampe ved VM i Egypten, så skulle der alligevel hjælp til via en fransk sejr mod Portugal søndag aften, for at Norge var sikre på en kvartfinaleplads.

  Og det er ret paradoksalt ifølge Norges stjernespiller Sander Sagosen.

  - Det er måske systemet. Jeg kan klage så meget, jeg vil, men til syvende og sidst var vi ikke dygtige nok i den første kamp (mod Frankrig, red.), hvor vi tabte med fire mål, siger han til DR Sporten og tilføjer om Danmarks vej til kvartfinalen:

  - De har hygget sig her i Egypten og fået lidt sol. Det er godt, at nogle kan være på sightseeing og stadigvæk nå en kvartfinale.

  Du kan se DR Sportens interview med Sander Sagosen herunder:

 • Frankrig har sandsynligvis brug for en tredje lockdown, mener toprådgiver

  Hvis smitten skal holdes nede i Frankrig, så skal udgangsforbuddet forlænges.

  Det er melding fra professor Jean-François Delfraissy, der rådgiver den franske regering, ifølge Reuters.

  - Vi er sandsynligvis nødt til at bevæge os mod en indespærring. Uanset om det skal være en meget streng indespærring som den i marts eller en blødere form som i november.

  16. januar blev der indført et udgangsforbud fra klokken 18 til klokken 06, der er sat til at vare i mindst 14 dage, i et forsøg på at bremse spredningen af virussen.

  Den franske regering mødes onsdag for at beslutte, hvorvidt der skal træffes ekstra foranstaltninger.

  Frankrig har registreret 18.436 nye smittetilfælde det seneste døgn.

Mere fra dr.dk