Der skal gøres mere for at bekæmpe vold i hjemmet, der kan føre til drab.
Det mener regeringen, som i dag fremlægger et udspil med 22 tiltag, der skal forebygge partnerdrab gennem tidlig opsporing af partnervold.
- Partnervold foregår i alt for mange hjem, og partnervold kan føre til partnerdrab. Typisk ligger der partnervold forud for partnerdrab, siger ligestillingsminister Trine Bramsen (S).
- Vold er ikke acceptabelt. Heller ikke selv om det foregår bag hjemmets fire vægge. Der skal vi blande os som samfund.
Med tiltagene skal blandt andet jordemødre være opmærksomme på faresignaler hos gravide, og så vil regeringen forlænge foreningen Lev Uden Volds nationale hotline, der tilbyder hjælp til ofre og pårørende.
Hvis ikke der bliver udskrevet et folketingsvalg den 4. oktober, så vil Radikale Venstre vælte regeringen.
Den melding var vedhæftet den ellers - for Mette Frederiksen - glædelige nyhed om, at Radikale ikke stiller sig bag en advokatundersøgelse af minksagen.
- Ingen statsminister bryder sig om at få fjernet initiativretten. Slet ikke når det gælder udskrivelse af valg.
- Derfor er den radikale melding en ydmygelse af Mette Frederiksen, der efter Minkkommissionens sønderlemmende kritik står midt i sin største politiske krise som statsminister, lyder analysen fra DR's politiske korrespondent Christine Cordsen.
Christine Cordsen har dog et lille 'men'.
- Et nærliggende spørgsmål er selvfølgelig, om ikke statsminister Mette Frederiksen under alle omstændigheder ville udskrive valg i sensommeren eller det tidlige efterår.
Lørdag er Storebæltsbroen lukket i adskillige timer, fordi Tour de France-feltet skal krydse broen som afslutning på anden etape.
Indtil videre er trafikken dog forløbet uden problemer, fortæller Vejdirektoratet ifølge Ritzau.
- Der er ikke særlig mange biler pt., så det ser meget pænt ud, sagde Rikke Viinanen, vagthavende ved Vejdirektoratet, tidligere i dag.
- Det har været rigtig pænt. Folk har lyttet efter anbefalingerne om at lade være med at køre eller køre tidligere. Så der var kun fem minutters kø ved henholdsvis Slagelse V og Nyborg V, da broen og motorvejen blev lukket, oplyste hun.
Motorvejene, der fører til Storebæltsbroen, blev spærret klokken 12.30, mens Storebæltsbroen blev lukket klokken 13. Den åbner igen klokken 18.
De Radikale kræver, at der udskrives valg, inden folketingets åbning 4. oktober - ellers vælter de regeringen. Til gengæld freder de Mette Frederiksen for en advokatundersøgelse ovenpå minkkommissionens beretning.
Og det er ifølge Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen et udtryk for, at partiet svigter sine egne retsstatsprincipper.
- Tilbage står, at de Radikale mener, at retsstaten skal gælde konsekvent, når det handler om politiske modstandere og embedsmænd. Men når det handler om deres røde venner og statsminister Mette Frederiksen, så kan man slippe for en juridisk afklaring og ansvaret, skriver han i en kommentar til DR Nyheder.
- Enten har man tillid til, at statsministeren kan fortsætte med at lede landet, eller også har man ikke. Det har De Radikale åbenbart tillid til. Men kun indtil oktober, skriver han videre.
Den danske cykelrytter Magnus Cort vandt lørdag de to første kategori-4-stigninger på 2. etape af Tour de France fra Roskilde til Nyborg.
Dermed sikrer han sig den prikkede bjergtrøje, selvom etapen endnu ikke er færdig. Cort kan iføre sig den prikkede trøje søndag på løbets 3. etape fra Vejle til Sønderborg.
Den 29-årige bornholmer sikrede sig trøjen efter en ren nordisk duel, hvor han begge gange satte norske Sven Erik Bystrøm på plads.
Ikke siden Michael Mørkøv i 2012 har en en dansker kørt i den prikkede bjergtrøje. Det er ti år siden, men nu skal Magnus Cort i prikker på podiet i Nyborg.
Det ligner en byttehandel, når De Radikale "dropper retsstatsprincipperne til gengæld for ministerposter efter et Folketingsvalg".
Sådan lyder formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidts melding, efter De Radikale i dag har meldt ud, at de freder Mette Frederiksen (S) for en advokatundersøgelse, men tilgengæld kræver, at der udskrives valg inden Folketingets åbning 4. oktober - ellers stiller de mistillidsvotum.
- Det er ikke værdigt i min optik, og jeg kan slet ikke forstå, hvorfor De Radikale er gået ind på den handel, siger Messerschmidt.
- Tilliden er i frit fald. Det gælder ikke bare regeringen, det gælder også de røde partier, som tilsyneladende har accepteret det spil, som Mette Frederiksen har planlagt, at man kan veksle retsstatsprincipper for ministerposter, tilføjer han.
I 1897 røvede en ekspedition fra den britiske kolonimagt over en enorm mængde kunstskatte fra kongepaladset i Kongeriget Benin.
Kunstskattene - blandt andet hundredvis af bronzeskulpturer - blev siden spredt til museer rundt om i verden. Men fredag vendte to af bronzerne tilbage til Nigeria, som rummer det landområde, der før var Kongeriget Benin.
Tyskland og Nigeria har underskrevet en aftale, der skal bane vejen for, at over 1.000 genstande kan komme retur. Etnografisk Museum i Berlin har alene over 500 historiske effekter fra Kongeriget Benin, skriver AP.
Den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, var taget til Nigeria for at underskrive aftalen, og hun havde taget to skulpturer med.
Skulpturerne "er nogle af Afrikas største skatte, men de fortæller også en historie om kolonitidens vold," sagde Annalena Baerbock.
Den danske cykelrytter Mads Pedersen kørte en fornem enkelstart i København i går, og det indbragte ham en sjetteplads. I dag drøner feltet igennem Mads Pedersens hjemby Holbæk, og det bliver specielt for den 26-årige dansker.
- Det er stort, at ruten nærmst går gennem min baghave, og jeg får nok kuldegysninger, når vi kører ind i Holbæk, siger Mads Pedersen til DR Sporten før dagens etape.
Mads Pedersen er sølle 15 sekunder efter Yves Lampaert i den gule trøje. Derfor håber danskeren, at kunne køre med helt fremme, så forspringet til førstepladsen kan hentes, og den gule trøje måske kan ende på danskeren.
- Jeg fokuserer på etapen. Hvis man kører med om etapesejren, så får du også bonussekunder og kan kravle længere op i klassementet. Så der er fuldt fokus på at vinde etapen, siger Mads Pedersen.
Det mener Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance, der kalder meldingen 'til grin'.
- Den opfordring, de er kommet med, er jo en gratis omgang, siger han.
Reaktionen kommer, efter De Radikale har meldt ud, at de ikke ønsker en uafhængig advokatvurdering i minkskandalen. I stedet kræver partiet, at Frederiksen udskriver valg, inden Folketingets åbning 4. oktober.
Men 'enhver på Christiansborg har kunnet fornemme, at planen fra regeringens side har været at udskrive et valg efter sommeren', lyder det fra Vanopslagh.
- Og nu kommer Radikale så og siger, at det er sådan, det skal være. Hvis det er konsekvensen af at have en så skødesløs omgang med magten, som Minkkommissionen har slået fast, at Mette Frederiksen har haft, så synes jeg ærligt talt, at det er at holde danskerne for nar.
Hvis ikke statsminister Mette Frederiksen (S) har udskrevet valg inden folketingets åbning 4. oktober, så trækker De Radikale støtten til hendes et-parti-regering.
- Det er, hvad vi er klar på i den radikale folketingsgruppe og også med opbakning fra vores bagland og hovedbestyrelse. Vi kan ikke blive ved sådan her. Vi kommer ikke til at kunne bedrive noget fornuftigt, og derfor skal der udskrives valg, siger Sofie Carsten Nielsen.
Som det sidste støtteparti melder Radikale Venstre nu ud, at de ikke ønsker at lade uafhængige advokater vurdere, om der er grundlag for at føre en rigsretssag mod statsministeren i minkskandalen.
Og dermed er der ikke politisk flertal for en advokatvurdering.
Det skriver Sofie Carsten Nielsen i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.
Formiddagens udmelding kommer ovenpå et ekstraordinært møde i Radikale Venstres hovedbestyrelse.
Sofie Carsten Nielsen supplerer sin fredning af Mette Frederiksen med en opfordring til at Mette Frederiksen hurtigt udskriver folketingsvalg inden Folketingets åbning den 4. oktober.
- Det er tid til en ny start. Der skal bygges bro igen, og jeg tror på, at et Folketingsvalg er en forudsætning for det. Der er brug for ny luft - der er brug at høre danskerne. Der er brug for en ny regering, der breder magten ud i stedet for at centrere den om sig selv.
- Derfor opfordrer vi i dag Mette Frederiksen til at udskrive valg i Danmark efter sommerferien - og senest inden Folketinget igen samles til oktober. Der er brug for en ny start, skriver Sofie Carsten Nielsen og fortsætter:
- Vi vil gå til valg på en bred regering bestående af både blå og røde partier.
Endnu en gang er forhandlingerne mellem SAS og selskabets piloter blevet forlænget.
Sådan lyder det fra SAS' forhandlingsleder Marianne Hernæs, der oplyser, at forhandlingerne fortsætter frem til mandag klokken 12.
- Det går fremad, ellers havde vi ikke bare udsat og udsat. Men vi står fortsat vældig langt fra hinanden, siger hun.
De udskudte forhandlinger betyder samtidig, at en varslet pilotstrejke også er udskudt endnu en gang.
I en pressemeddelelse oplyser SAS, at selskabet "glæder sig over mæglernes beslutning, da det fortsat er selskabets faste ambition at nå frem til en aftale og undgå en strejke."
Masser af entusiastiske cykelfans har taget turen til Nyborg i det østfynske, hvor anden etape af verdens største cykelløb, Tour de France, slutter i dag.
En af dem er Thomas Østergaard, der har siddet klar allerede siden klokken 04.30:
- Hele familien er vilde med cykelløb. Især min datter på 14 år går op i det og er kæmpe fan. At se den her holdpræstation og individualismen, hvordan de lider, de store sejre og de store nederlag - det er superfedt at følge med i.
Når etapen er slut, følger familien med og skal se det sidste stykke af touren fra Vejle til Sønderborg i morgen.
Opstår der akut gasmangel, vil også almindelige borgere kunne mærke det i Tysklands næststørste by, Hamburg.
Sådan lyder det fra Hamburgs miljøborgmester Jens Kerstan.
Han advarer om, at der kan blive behov for at rationere varmt vand til private husholdninger, hvis der for alvor opstår en mangelsituation som konsekvens af mulige afbrydelser af den russiske gasimport.
Det skriver Reuters på baggrund af en artikel i den tyske avis Welt am Sonntag.
Der kan også blive behov for at sætte grænser for, hvor høj temperaturen i et rum må være, forlyder det.
Men fansene er tilsyneladende en smule for begejstrede. Omkring Roskilde, hvor dagens etape starter, er der nemlig set forsøg på at fjerne afspærringer.
- Vi har allerede set folk, der forsøger at fjerne afspærringer for at kunne komme frem til ruten, skriver Midt og Vestsjællands Politi på Twitter.
Og det får politiet til at bede de cykelløbs-glade tilskuere om at respektere afspærringerne.
Der er tale om motorvejsafkørsel 14 ved Svogerslev tæt på Roskilde, siger vagtchef Thomas Kristensen til Ritzau.
- Det er formentlig bare nogle enkelte bilister, der vil den vej op, fordi de vil op og se Tour de France. Men vi har netop lavet afspærringerne der, fordi vi ikke ønsker at få køretøjer den vej op, siger han.
Dansk mixdouble misser badminton-finale i Malaysia
Mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje misser finalen ved badmintonturneringen Malaysia Open.
Det useedede danske par taber semifinalen i Kuala Lumpur med 18-21, 8-21 til et kinesisk par, som er andenseedet i turneringen.
I første sæt var det helt lige til stillingen 12-12, men herefter haltede det danske par efter. I andet sæt var danskerne med til 3-3, men så stak kineserne af og vandt syv point i træk. Dermed var fundamentet til sejren sikret.
Malaysia Open rangerer som en Super 750-turnering. Altså lige under Indonesia Open, som Viktor Axelsen vandt for små to uger siden.
I sidste måned slog den amerikanske Højesteret fast, at New Yorks våbenlov er i strid med landets forfatning.
Derfor skulle loven, der blandt andet begrænser, hvornår det er tilladt at bære håndvåben i offentligheden, lempes, lød det.
Men de lempelser vil den lovgivende forsamling i New York gøre, hvad de kan, for at udvande med en ny lov, der blev vedtaget sent fredag aften lokal tid.
Den nye lov, der efter planen træder i kraft 1. september, vil blandt andet gøre det forbudt at bære våben på mange offentlige steder, for eksempel på Times Square, legepladser og biblioteker.
USA's store våbenlobby, NRA, har allerede betegnet loven som en "åbenlys overtrædelse" af Højesterets dom, skriver Reuters.
En af dem er Ruben Kidde, folketingskandidat for De Radikale i København og medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.
- Spørgsmålet om grov uagtsomhed mener jeg ikke, man på nuværende tidspunkt kan slå fast, og derfor mener jeg, der er grundlag for, at der er nogle advokater, der ser på det, siger han til DR.
Christian Friis Bach, tidligere minister og folketingskandidat for Radikale Venstre, kalder det "forunderligt, hvis man som statsminister kan unddrage sig ansvar ved ikke at vide besked."
Sådan skriver Christian Friis Bach på Twitter.
I sidste ende er det De Radikales folketingsgruppe, der skal afgøre, om den vil stemme for en advokatvurdering eller ej. Foreløbig har partiet ikke meldt ud officielt, hvad det ønsker.
Mindst fem mennesker er blevet dræbt i et jordskælv, der har ramt Hormozgan-provinsen i den sydlige del af Iran natten til lørdag.
Det rapporterer Reuters baseret på meldinger fra statslige iranske medier.
Se efterdønningerne af jordskælvet i videoen nedenfor:
- Fem mennesker er døde i jordskælvet og indtil videre er 12 indlagt på hospitalet, sagde Mehrdad Hassanzadeh, der leder nødhjælpsindsatsen, til iransk stats-tv.
- Der er blevet udført redningsarbejde, og vi er nu ved at levere telte som nødboliger.
Jordskælvet, der havde en styrke på 6,1 på richterskalaen, blev fulgt af to andre kraftige jordskælv i området nær den iranske golfkyst.
Selvom klokken har passeret midnat, og fristen dermed er udløbet, er der ikke udbrudt pilotstrejke hos SAS endnu. DR's udsendte medarbejder ved forhandlingerne i Stockholm har få minutter efter midnat kunnete rapportere, at den norske mægler Mats Ruland, der styrer forhandlingerne, har besluttet at 'sætte klokken i stå'.
Det betyder formentlig, at der er så meget bevægelse i forhandlingerne mellem parterne, at mægleren mener, at der er grund til at fortsætte.
Lige nu er der pause i forhandlingerne, og det vides ikke, hvornår forhandlingerne bliver genoptaget. Det dog endnu ikke afklaret, om SAS-flyene ender med at måtte blive på jorden senere i dag.
Ifølge VG er der nu fastsat en ny frist, der hedder klokken 5.00 lørdag morgen.
Opdateret med detalje om ny tidsfrist for forhandlingerne.
Høflige gæster eller reel begejstring? Det virker bestemt, som det sidste når man læser det tweets, som Tour de France-rytterne sender ud ovenpå en regnvåd 1. etape af Tour de France i København.
Tidligere på ugen gav blandt andet den firedobbelte Tour-vinder Chris Froome efter præsentationen i Tivoli udtryk for, at han aldrig havde oplevet noget lignende, og efter enkeltstarten var flere andre cykelstjerner ude at hylde den elektriske stemning, som cykelfansene skabte i København.
- Fantastisk atmosfære på ruten fra de danske fans - en stor tak for støtten og for at komme ud i regnen, skrev Tour-favoritten, slovenske Tadej Pogacar således i et Instagram-opslag.
Hollandske Jasper Phillipsen var også begejstret for sin tur rundt i København, selvom han som sprinter naturligt nok sparede lidt på kræfterne inden lørdagens etape, hvor han er blandt de ryttere, der kan håbe på at køre med om sejren.
- Privilligeret med denne særlige fan ved siden af ruten. København, du var fantastisk, lyder det fra Philipsen, som har vedhæftet et billede af sig selv på vej forbi Den Lille Havfrue på Langelinie.
1. etape af Tour de France overgik alle forventninger for Quick-Step-Alpha Vinyl-holdet med en etapesejr på enkeltstarten og en tilhørende gul førertrøje til belgieren Yves Lampaert. Men senere på aftenen var der dårlige nyheder fra holdet, som har tre danskere med i løbet.
Sportsdirektør Tom Steels er blevet testet positiv for corona, meddeler holdet på Twitter. Han bliver erstattet bag rattet i ledsagerbilen af italieneren Davide Bramati.
Der er foreløbigt ingen af de otte ryttere, som er blevet testet positive. Quick-Step var tidligere på ugen nødt til at skifte Tim de Clerq ud, fordi den stærke belgiske hjælperytter for anden gang i år var blevet ramt af corona. Han blev erstattet af franskmanden Florian Senechal.
Ukraines hær har her til aften beskyldt Rusland for at brugt fosforbomber i et angreb på Slangeøen i Sortehavet.
- I dag omkring klokken 18.00 angreb det russiske luftvåben to gange med SU-30 fly med fosforbomber mod Zmiinyi øen (Slangeøen), lyder det i en ukrainsk erklæring, som er ledsaget af en video, der viser et fly, som mindst smider mindst to bomber over øen.
Fosforbomber indeholder hvid fosfor, der selvantænder ved kontakt med huden og brænder, så længe der er ilt. Resultatet er alvorlige kemiske forbrændinger, som kan være dødelige. Fosforbomber er ifølge FN's våbenkonvention forbudt at bruge mod civile, mens det er tilladt at bruge dem mod militære mål.
Beskyldningen kommer, dagen efter at russerne trak deres styrker væk fra den strategisk vigtige klippeø. Russerne har hævdet, at man trak sig tilbage for at vise, at man ikke ville forhindre FN-transporter af korn ud af Ukraine, mens ukrainerne har fejret tilbageerobringen af øen som en militær sejr.
Ved midnat falder klokken i slag, og så udbryder der en konflikt mellem luftfartsselskabet SAS og piloterne, medmindre det lykkes at nå til enighed. Det betyder så også, at de danskere, der står skal flyve med SAS i weekenden kan blive nødt til at finde en anden løsning, hvis de skal afsted på ferie - eller hjem igen.
Forhandlingerne fortsætter i disse timer i Stockholm, og ifølge den norske mægler Mats Ruland arbejder parterne stadig intensivt på at nå hinanden.
- Der har været bevægelser gennem mæglingen. Der er en helhed, som skal på plads, og det er den ikke endnu. Men der arbejdes hårdt på at finde en løsning, så må vi se om det lykkes, sagde Mats Ruland tidligere på aftenen til DR.
Han vil ikke udelukke, at det kan komme på tale at forlænge forhandlingerne på den anden side af midnat, der lige nu er den fastsatte tidsfrist.
- Der er gode, konstruktive forhandlinger, men det er vanskeligt. Lige nu har vi en deadline i aften. Så må vi se, om vi skal fortsætte, sagde Ruland.
Cote de Kårup Strandbakke. Det er det navn en af de tre kategoriserede stigninger har på lørdagens anden etape. Og det er tilsyneladende den bedste plet overhovedet, hvis man vil se Tour-feltet pløje sig igennem det sjællandske landskab.
Det er parret Sanne og Kim Bergsaker i hvert fald er nået frem til sammen med vennen Ture Larsen efter grundig research. Derfor har de fredag eftermiddag parkeret parrets folkevognsrugbrød ude i rabatten for at sikre sig pladsen.
- Vi har at været ude at rekognoscere i forvejen for at finde den bedste plads, fortæller Sanne Bergsaker.
- Vi måtte opgive etapen i København, men vi har et stort fjernsyn med, siger Kim Bergsaker, som fortæller, at de også tidligere har været i Frankrig for at se Tour-etaper på Mont Ventoux og Alpe d'Huez.
Nogle mennesker vil måske tænke, at det er meget tid at bruge på en hurtig fornøjelse, hvor rytterne bare suser forbi, men sådan ser de ikke på det.
- Herfra kan vi se rytterne på flere kilometers afstand, men vi er her også for den gode stemning. Og når vi har storskærmen med, så kommer der automatisk folk herhen, som gerne vil snakke, fortæller Kim Bergsaker.
Peruvianske myndigheder meddeler, at man har fået kontrol med en naturbrand, der de seneste tre dage har hærget området omkring den verdensberømte Inka-ruin Machu Picchu i Peru. Det skriver the Guardian.
Siden tirsdag har flammerne bredt sig i de skovklædte bjerge i Peru, hvor ilden har ødelagt et område på størrelse med 50 fodboldbaner.
Ifølge borgmesteren i området har brandfolk og politifolk fået branden under 90 procent kontrol, mens der fortsat er mindre brande i bjergene.
Machu Picchu, der er på Unescos verdensarvsliste, blev fundet i 1911. Hvert år valfarter turister til den afsidesliggende landsbyruin. I 2017 besøgt 1,4 millioner mennesker angiveligt Machu Picchu.
Ifølge kulturministeriet i landet har ruinen ikke taget skade af branden.
Han var ikke blandt favoritterne på forhånd, men belgiske Yves Lampaert overraskede alt og alle på første etape af årets Tour de France, da verdens største cykelløb blev skudt i gang med en enkeltstart i København.
Belgieren satte en fantomtid og ender derfor med at tage etapesejren og løbets første gule trøje på dansk jord. Landsmanden Wout van Aert bliver nummer to, mens storfavoritten til at vinde hele løbet, Tadej Pogacar, ender som nummer tre.
Danskerne Mads Pedersen og Jonas Vingegaard kører begge en flot enkeltstart og ender som henholdsvis nummer seks og syv. De var begge 15 sekunder langsommere end belgieren.
Kan man godt fortsætte på en af landets tungeste og mest indflydelsesrige poster samtidig med, at en offentlig styrelse skal beslutte om man har begået så alvorlige tjenesteforseelse, at det måske skal føre til en afskedigelse?
Nej, mener Transparency International Danmark, den danske afdeling af den internationale ngo, der bekæmper korruption og bestikkelse overalt i verden.
Derfor rejser Jesper Olsen, som er formand for Transparency International Danmark, nu kritik af, at Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, ikke er blevet hjemsendt, mens hendes sag afgøres i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.
- Det er uhørt, at hun ikke er blevet suspenderet, siger Jesper Olsen, der også er også ekstern lektor i offentlig ret på Københavns Universitet, til Ritzau.
Han henviser til, at Barbara Bertelsen som øverste embedsmand i regeringen er overordnet dem, der skal rådgive om et eventuelt ansvar.
Jonas Vingegaard leverede en særdeles imponerende præstation på 1. etape af Tour de France i de københavnske gader. Sidste års Tour-toer var i mål i en tid mindre end et halvt sekund efter Mads Pedersen - og en lille smule hurtigere end holdkammerat Primoz Roglic.
Danskeren var da også selv særdeles tilfreds med sin enkeltstart - ikke mindst fordi det lykkedes ham at forblive på cyklen hele vejen.
- Et par gange var mit baghjul ved at skride ud, så jeg er glad for, at jeg ikke tog nogle chancer, sagde Vingegaard efterfølgende til TV2.
Og det havde været en stor oplevelse at mærke opbakningen fra alle tilskuerne ude på ruten.
- Det var helt fantastisk, det var 13 kilometer, hvor der blev skreget og heppet hele vejen. Det har helt sikkert været nogle fantastiske dage her i København, sagde den danske rytter, efter han var kommet i mål.
Endelig. Efter lang tids venten og opsparede forventninger er Tour de France i gang. Desværre med et København, hvor regnen siler ned, og giver rytterne rytterne svære forhold. Således måtte en af forhåndsfavoritterne på enkeltstarten, schweizeren Stefan Bisegger, to gange i asfalten undervejs.
Redningsfolk kæmper for at finde overlevende, efter et stort mudderskred har dræbt mindst 19 personer i Indien. 50 personer meldes fortsat savnet.
Det skriver nyhedsbureauet AP med henvisning til udtalelser fra lokale myndigheder i delstaten Manipur i det nordøstlige Indien.
Mudderskredet kom som følge af kraftig regn.
Flere af de døde var arbejdere på et jernbanebyggeri i området, men ti af personerne meldes at være fra det lokale militær, der beskyttede arbejderne i forbindelse med byggeriet.
Pengene skal gå til humanitær bistand, genopbygning af landet, våben og driftsstøtte til Ukraines myndigheder.
- Krigen har dramatiske konsekvenser både humanitært og økonomisk. Vi vil bistå den ukrainske stat med midler, så den kan tjene det ukrainske folk. Det kan bidrage til stabilitet og forhindre, at endnu flere tvinges på flugt, siger statsminister Jonas Gahr Støre.
Norge har i år hidtil bidraget med omkring halvanden milliarder kroner til Ukraine og nabolandene som følge af Ruslands invasion.
Den danske cykelrytter Mads Pedersen har længe proklameret, at han vil gå efter den gule trøje, mens Tour de France-feltet er på dansk grund på de tre første etaper.
Og eksverdensmesteren gav sig selv gode muligheder for at realisere den drøm med en fremragende enkeltstart her til eftermiddag.
Trek-rytteren ligger aktuelt kun to sekunder efter den førende hollænder, Mathieu van der Poel.
Mange store ryttere mangler endnu at komme i mål, men regnen siler ned, og betingelserne bliver nok kun sværere. Derfor bliver det også sværere at sætte gode tider.
FN-organisationen Unesco har i dag tilføjet et nyt navn på sin liste over verdensarv, der har brug for kritisk beskyttelse.
Den rødbedebaserede suppe, borsjtj, er ifølge Unesco en vigtig del af familielivet og samfundet i Ukraine, og nu får suppen så en plads på Unescos Verdensarvsliste på grund af krigen og dens negative effekter.
- Fordrivelsen af mennesker er en trussel mod suppen, da folk ikke er i stand til at tilberede den eller dyrke lokale grønsager til borsjtj, skriver Unesco i en pressemeddelelse.
Borsjtj stammer oprindeligt fra Ukraine, men nydes i mange afskygninger i flere østeuropæiske lande – også i Rusland.
Der er fremskridt i forhandlingerne mellem SAS og piloterne.
Normalt sidder parterne hver for sig i en mæglingssituation - og har sjældent kontakt - men piloterne og SAS sidder nu direkte overfor hinanden og forhandler.
Ifølge den svenske mægler Jan Sjölin tyder det på fremskridt, skriver Ritzau.
- Vi mæglere forsøger at få parterne til at blive enige om de komplicerede spørgsmål. Hvis vi opfatter, at de kan håndtere diskussionen bedre selv, så opfordrer vi parterne til at gøre det og forsøge at nå til enighed, siger Jan Sjölin til det svenske nyhedsbureau TT.
Derfor er mæglerne trådt tilbage og står til rådighed, hvis det bliver nødvendigt.
- Men vi er ikke i mål, skriver den norske mægler Mats Ruland til mediet NTB.
To østjyske mænd er ved Retten i Aarhus idømt henholdsvis 18 og 16 års fængsel.
De to mænd er fundet skyldige i at have fremstillet og videresolgt 223 kilo amfetamin og haft remedier til at producere yderligere 93 kilo på en ejendom ved Odder.
Ejendommen var efter politiets opfattelse en regulær narkofabrik, skriver Ritzau.
Her fandt politiet dunke med blandt andet amfetaminolie.
Otte andre mænd og en kvinde var ligeledes tiltalt i sagen. Flere af dem var efter politiets opfattelse mellemhandlere, der videredistribuerede narkoen.
De er idømt fængselsstraffe på mellem to et halvt og 16 år.
De to hovedmænd erkendte besiddelse af 71 kilo amfetamin, men nægtede sig skyldige i de øvrige anklager.
- Vi ser Kristian som fremtidens mand, og vi er ret trygge ved, at han vil være hos os i en årrække, siger havneformanden.
Port of Aalborg er ejet af Aalborg Kommune, og formanden er selv socialdemokratisk byrådsmedlem. Der ligger ingen politiske overvejelser bag ansættelsen af Kristian Thulesen Dahl, understreger han.
- Vi får en direktør med de rette kompetencer, et stort netværk og politisk tæft. Vi har gjort et scoop, siger Lasse Frimand Jensen.
Og valget om at skifte spor kommer efter længere tids tanker om at lave noget helt andet, fortæller han til DR Nyheder.
- Jeg synes, at det er et helt naturligt tidspunkt nu med alt det, der er sket også i forhold til mit gamle parti. Jeg gjorde op med mig selv, at det skulle være nu. Og så bød denne mulighed sig, siger han.
I mandags fortalte Thulesen Dahl, at han havde meldt sig ud af Dansk Folkeparti efter 27 år.
Som den første blev en 44-årig mand sigtet for at have overtrådt den nye lov om stalking, som trådte i kraft ved årsskiftet.
Han er nu blevet idømt otte måneders fængsel for at have stalket sin ekskæreste i en længere periode fra midten af sidste år, har retten i Roskilde afgjort, skriver Midt- og Vestsjællands Politi.
Den 44-årige blev smidt ud af sin kæreste og fik senere et midlertidigt forbud mod at se parrets børn. Det kom frem under et tidligere retsmøde, skriver Ritzau.
Manden er blandt andet blevet dømt for at have jagtet kvinden i sin bil.
I den forbindelse fik han stoppet hendes bil, hvorefter han lavede et halshug-tegn til kvinden. Imens sad deres fælles datter på bagsædet, mens dørene til bilen var blevet låst.
Både tilskuere og de første ryttere, der sparker Tour de France i gang her til eftermiddag, kan blive påvirket af den regn, der bevæger sig ind over hovedstadsområdet.
Den første etape løber af stablen i København klokken 16.00.
I går varsledeDMI kraftig regn fra klokken 18.00, men nu lyder det til, at de første byger kan gøre underlaget vådt for de mange cykelstjerner fra start.
- Front ser ud til at nå København med bygeagtig regn en anelse tidligere, skriver DMI på Twitter.
- Rytterne vil derfor antageligt allerede fra start være ude på våde veje.
Det er en enkeltstart, hvor rytterne sendes afsted én efter én, og den sidste rytter forventes først at være i mål efter 19.00.
Statsminister Mette Frederiksen (S) havde sin justitsminister på sin højre side og sin sundhedsminister på sin venstre side.
Erhvervsministeren og fødevareministeren var der også. Regeringen forholdt sig for første gang til den voldsomme kritik, som Minkkommissionen i går gav flere ministre og embedsfolk - også statsministeren fik kritik.
Konklusionen fra regeringen lød på pressemødet: Vi beklager forløbet. Der er sket fejl. Men der er ikke grundlag for en advokatundersøgelse.
Statsministeren fastlog desuden, at beslutningen om at aflive alle mink også ville være den samme den dag i dag.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen så med på tv.
Han kalder pressemødet både "pinagtigt" og "uværdigt".
- Minkkommissionens kritik er den alvorligste, jeg kan mindes, skriver Ellemann i et opslag på Facebook.
- Vi ved nu, at Mette Frederiksen giver andre skylden for hendes beslutninger, når de går galt.
Dermed forlader den tidligere formand for Dansk Folkeparti dansk politik, fremgår det af pressemeddelelsen.
- De fleste kender ham som en markant politiker, men vi ser ham først og fremmest som en erfaren leder, forhandler og strateg. Det er disse kompetencer, vi har brug for i Port of Aalborg, og det glæder os, at vi nu er nået frem til en aftale, siger bestyrelsesformand Lasse Frimand Jensen om ansættelsen.
Det er et enigt ansættelsesudvalg, der har valgt Kristian Thulesen Dahl til posten, lyder det.
Kristian Thulesen Dahl starter i sit nye job i Aalborg den 1. august 2022.
Men politiet har hele tiden gjort nye forsøg på at afhøre ham. Nu har han tilsyneladende truffet en mere fast beslutning om ikke at udtale sig, siger hans advokat til norske TV2.
- Han er kommet frem til, at han ikke ønsker at afgive forklaring nu. Han har ikke afvist, at det kan blive aktuelt på et senere tidspunkt, men det bliver ikke lige med det samme, siger forsvarsadvokat Bernt Heiberg.
To personer blev dræbt, mens 21 blev såret under angrebet, som politiet mener var et islamistisk terrorangreb rettet mod homoseksuelle.
Ministeren mener ikke, der er grundlag for, at advokater skal undersøge forløbet nærmere. Eksempelvis se på, om der er grundlag for at rejse en rigsretssag.
- Vi støttede den undersøgelseskommission, der er blevet nedsat, og vi tager dens konklusioner til efterretning.
- Når vi kigger ned i den rapport, er vi ikke i nærheden af et grundlag for at rejse en tiltale.
- Der er ingen hensigt, der er ingen advarsler, og der er ingen urigtige oplysninger givet videre til Folketinget, sagde justitsministeren.
At blive forælder er for mange et af livets store, lykkelige øjeblikke.
Men for de forældre, der går igennem en fødsel af et dødt barn, er det en oplevelse forbundet med stor sorg, som der skal tages særligt hånd om.
Derfor har Aalborg Universitetshospital i samarbejde med en gruppe kunstnere skabt en fødestue, som er særligt indrettet til forældre, der skal føde et dødt foster eller barn.
Det skriver hospitalet i en pressemeddelelse.
Stuen er indrettet med specialfremstillede designmøbler, følsom belysning og beroligende stemninger fra den lokale natur, som skifter i takt med døgnet.
Derudover er der udviklet et religionsneutralt ritual, som familier har mulighed for at tilvælge efter fødslen.
Han er uforstående over for Mette Frederiksens afvisning af en advokatundersøgelse.
- Kernen er jo, om hun har handlet groft uagtsomt, og det vil hun så ikke have undersøgt.Det synes jeg taler for sig selv. Det er helt galt det her, siger han.
Første etape i årets Tour de France starter i dag, og mange tilskuere har allerede indfundet sig langs dagens rute, der går fra Ørstedsparken videre rundt i København.
Én af de spændte fremmødte er 77-årige Grethe Dalsgård, der har "elsket cykelløb", siden hun var helt ung. Hun kalder sin tilskuerplads ved Rådhuspladsen "eminent god".
- For det er lige 20 meter før målstregen, så jeg er sikker på at kunne se alle sammen komme ind over, siger hun.
Ifølge Grethe Dalsård kom hun tidligt ud ad døren, for hun kunne følge med i fjernsynet hjemmefra og se, at andre publikummer allerede mødte op fra morgenstunden.
- Så tænkte jeg, Grethe, du kan ikke vente til klokken 10. Du må afsted. Så jeg skyndte mig at blive færdig og komme herind, siger hun.
- Så jeg var herinde 7.30-8. Og her bliver jeg så nok til klokken er 21-21.30 i aften.
Hør Grethe fortælle om sit program under årets Tour de France: