Seneste Nyt

Region Nordjylland frigiver godt 80.000 vaccinetider

Er du en af de nordjyder, der ikke er blevet indkaldt til vaccine, så skal du tjekke din e-Boks.

Senest i morgen aften har alle borgere fra 16 år og opefter fået en invitation, oplyser Region Nordjylland.

Det er blandt andet den ekstra sending vacciner fra Rumænien, der gør regionen i stand til at fremrykke vaccinationerne, fortæller chefkonsulent Anders Cinicola:

- Vi har ventet længe på at nå hertil, så det er meget glædeligt, at vi har fået vacciner til at kunne invitere de sidste i målgrupperne.

De nye vaccinetider i regionen kan både være til vacciner fra Pfizer eller Moderna.

Nyheder

 1. Harmonikasammenstød på Nordjyske Motorvej

  Der er sket et harmonikasammenstød på Nordjyske Motorvej E45.

  Sammenstødet er sket i sydlig retning før afkørsel Svenstrup, skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

  Poitikredsen fik anmeldelsen 15.59, og siden er to biler blevet kørt væk fra ulykkesstedet.

  Der blev sendt en enkelt ambulance afsted, men der har ikke været behov for at køre nogen af de involverede på skadesturen, oplyser vagthavende Karsten Højrup Kristensen til DR.

  Vejen er igen åben.

  - Der er givetvis lidt kødannelse som følge af sammenstødet, men vi forventer, det er væk indenfor den næste halve time, siger Karsten Højrup Kristensen.

  Tre-fire biler er involveret i ulykken.

  Opdateret 16:45 efter vejen igen er farbar.

  (Foto: (Skærmbillede))
 2. Sigtelse: Ti mænd smuglede et halvt ton kokain til Danmark

  I en koordineret aktion har politiet i dag anholdt ti mænd, som alle er sigtet for omfattende international organiseret indsmugling og handel med narkotika samt besiddelse af skydevåben.

  Det fremgår af en pressemeddelelse fra National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

  Fem af anholdelserne er sket i Danmark. Tre blev anholdt i Holland, én i Norge og én i Montenegro. En fjerde hollænder sidder allerede varetægtsfængslet i sagen i Tyskland.

  - Der er tale om en meget omfattende sag om organiseret indsmugling af meget store mængder hård narkotika til Danmark, hvor det internationale politisamarbejde har spillet en afgørende rolle, udtaler ledende politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

  Fire af de anholdte i Danmark vil blive fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Randers i morgen klokken 9. Det vides ikke, hvordan de mistænkte i sagen forholder sig til sigtelsen.

 3. Verdensbanken: Vi når ikke målet om at afskaffe ekstrem fattigdom inden 2030

  Kampen mod fattigdom er blevet bremset af covid-19-pandemien og krigen i Ukraine.

  Det vurderer Verdensbanken i en ny rapport ifølge Reuters.

  Derfor vil verden heller ikke nå målsætningen om at afskaffe ekstrem fattigdom inden 2030, som er et af FN's Verdensmål.

  Ekstrem fattigdom indbefatter mennesker, som lever for under 2,15 dollar om dagen.

  Efter mange år med pågående reduktion af andelen af mennesker i ekstrem fattigdom, vurderer Verdensbanken nu, at krigen i Ukraine, reduceret vækst i Kina og højere fødevare- og energipriser er en trussel mod bestræbelserne på at kunne mindske fattigdom yderligere.

  Under pandemien mistede den fattigste del af befolkningen flere procent af deres indkomst end de rigeste ifølge Verdensbanken.

  Verdensbanken opforder verdens lande til at booste samarbejdet for at afhjælpe fattigdom.

 4. Man kan brevstemme fra 11. oktober

  Det bliver altså 1. november, at vi skal til valg.

  Her vil valgsteder over hele landet stå åbne fra klokken 8 til klokken 20.

  Men allerede fra 11. oktober kan man brevstemme, skriver Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  Og selvom det tidligere har været lidt besværligt at brevstemme, er det efterhånden blevet ret let. Man kan brevstemme i alle kommuner - også dem, man ikke selv bor i. Det kan man eksempelvis gøre på borgerservice, og mange kommuner giver også mulighed for at brevstemme andre steder.

  Man kan brevstemme frem til 28. oktober klokken 16.

 5. Radikale ser gerne en regering med røde og blå partier

  Statsminister Mette Frederiksen (S) ser gerne en bred regering henover midten.

  Den idé vil De Radikales Sofie Carsten Nielsen gerne være med på, har hun netop sagt på et pressemøde, hvor hun dog slår fast, at partiet peger på Mette Frederiksen som statsminister.

  - En bred regering, der samler os om det, der deler os, siger hun.

  De Radikale siger på pressemødet, at de gerne vil genforhandle klimaloven og "styrke velfærden".

  Flere andre partier har i løbet af dagen afvist Mette Frederiksens ønske om en bred regering med hende som statsminister.

  Både Konservative og Venstre afviser en blandet regering med både røde og blå partier, mens også SF og Enhedslisten siger nej tak.

  Enhedslistens Mai Villadsen siger, at partiet peger på Mette Frederiksen som statsminster "under forudsætningen, at hun laver en politik, vi bakker op om".

  - Det betyder, at vi ikke kan acceptere klimanøl eller velfærdsnedskæringer, siger Mai Villadsen.

  Hvilke mærkesager går De Radikale ind i valgkampen med? Og hvordan ligger de i målingerne? Få et kort indblik i partiets profil her:

 6. Ellemann går til valg på en borgerlig regering med sig selv i spidsen

  V-formand Jakob Ellemann-Jensen forudser, at folketingsvalget kommer til at handle om sundhed, krisen og klima. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  - Jeg går til valg på at blive Danmarks næste statsminister i en ny borgerlig–liberal regering.

  Så kort og godt siger Jakob Ellemann–Jensen det på Venstres pressemøde i dag, der kommer i kølvandet på, at statsminister Mette Frederiksen (S) netop har udskrevet folketingsvalg.

  Dermed afviser Ellemann endnu engang statsministerens forslag om en bred regering med Socialdemokratiet. Det samme har både De Konservative og SF gjort.

  Blandt Venstres mærkesager nævner Ellemann-Jensen blandt andet, at det skal være lettere at komme ind på boligmarkedet, og at der skal være mere frit valg til de ældre.

  Desuden lover han, at en kommende blå regering hurtigt vil indkalde til forhandlinger om en tiårig aftale for psykiatrien.

  Venstre vil også give skattelettelser og investere i den grønne omstilling - de mærkesager og meget mere kan du dykke ned i her:

 7. 'AC' ankelskadet halvanden måned før VM

  Andreas Christensen måtte forlade banen efter 58 minutter af tirsdagens Champions League-opgør mod Inter. (Foto: Matteo Bazzi © Ritzau Scanpix)

  Det var ikke just opløftende billeder, da den danske fodboldspiller Andreas Christensen tirsdag aften skar tænder, tog fat om anklen og måtte lade sig udskifte, da FC Barcelona tabte 0-1 ude mod Inter i Champions League.

  Onsdag melder forsvarsspillerens spanske storklub så, at "AC" har pådraget sig en skade.

  - En række test foretaget onsdag har bekræftet, at Andreas Christensen har forstuvet venstre ankel, skriver FC Barcelona.

  Klubben melder intet om tidshorisonten i forhold til den danske landsholdsspillers comeback. Det vil genoptræningen afgøre, lyder det.

  Skaden kommer med blot halvanden måned til VM-slutrunden i Qatar.

  Andreas Christensen har spillet seks kampe for FC Barcelona i indeværende sæson - og alle har været som en del af cheftræner Xavi's startopstilling.

  "AC" er ikke den eneste danske landsholdsspiller med kvaliteter i forsvarsenden, der er blevet ramt af skader den seneste tid. I weekenden sad Joachim Andersen ude, da Crystal Palace mødte Chelsea i Premier League. Også landsholdsanfører Simon Kjær pådrog sig en mindre muskelskade i AC Milans kamp mod Empoli i Serie A.

 8. SF giver kold skulder til Mette F-ønske om bred regering

  Det bliver ikke modtaget med brede smil og jubelråb fra SF-lejren, at statsminister Mette Frederiksen lufter idéen om en bred regering hen over midten.

  - De Konservative har klart sagt, at de gerne vil afskaffe minimumsnormeringer og skære i den offentlige sektor. Jeg har meget svært ved at se, at SF skulle pege på sådan en regering, siger Pia Olsen Dyhr, formanden for SF, til Ritzau.

  De ønsker i stedet en centrum-venstre-regering.

  - Og så må vi sige, at nogle af de partier, der er i blå blok, ligger ret langt fra SF, så derfor gør vi, hvad vi kan, for at få Socialdemokratiet tilbage i rød blok, siger SF-formanden.

  Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, afviser også idéen om en bred regering.

 9. Søren Pape afviser bred regering med S: Kommer ikke til at gå i regering med Mette Frederiksen

  Søren Pape Poulsen (K) til pressemødet. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  De Konservative fastholder, at partiet ikke vil indgå i en regering med Socialdemokratiet, som nu går til valg på en bred regering hen over midten.

  Det siger Søren Pape meget klart på et pressemøde.

  Han siger, at der ikke historisk er tilstrækkeligt med eksempler på succesfulde regeringskonstellationer mellem Socialdemokratiet og De Konservative.

  - Alle mulige andre må godt gå i regeringen med Mette Frederiksen, jeg kommer bare ikke til det, siger han.

  Han glæder sig til gengæld til at samarbejde med de borgerlige partier under valget, understreger han.

 10. Russiske boksere kan atter bokse internationale konkurrencer

  Russeren Umar Kremlev (th.), der er formand for Det Internationale Bokseforbund, byder russiske boksere velkommen tilbage. Her sidder han ved siden af Ruslands præsident, Vladimir Putin. (Foto: SPUTNIK © Ritzau Scanpix)

  Som konsekvens af invasionen af Ukraine blev boksere fra Rusland og Belarus udelukket fra internationale konkurrencer. Indtil i dag.

  Det meddeler Det Internationale Boksefobund, IBA, som vil "ophæve sin tidligere beslutning" og byde russiske og belarusiske boksere velkommen tilbage med øjeblikkelig virkning.

  Formanden for IBA er i øvrigt russeren Umar Kremlev, som blev genvalgt i september.

  - IBA er af den overbevisning, at politik ikke bør have nogen indflydelse på sport. Derfor bør alle udøvere gives lige muligheder, skriver IBA i en pressemeddelelse.

  Den Internationale Olympiske Komité, IOC, har også meldt ud, at man ønsker at lukke russiske og belarusiske atleter tilbage i internationale konkurrencer.

  Udmeldingen møder dog kritik fra formanden for Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp.

  - Hvis vi begynder at trække russiske atleter med ind nu, er vi tilbage til status quo før krigen, og det synes jeg er uacceptabelt, siger Hans Natorp til DR Sporten.

 11. Sag om seksuelt misbrug i amerikansk fodboldliga får to klubpræsidenter til at sige op

  Merritt Paulson træder tilbage som klubpræsident i Portland Thorns efter rapport om misbrug (Foto: Bruce Ely © ¬© The Oregonian)

  I begyndelsen af ugen afslørede en rapport, at der er foregået omfattende overgreb og systematisk misbrug i USA’s bedste fodboldrække for kvinder gennem flere år.

  Som konsekvens heraf har to klubpræsidenter onsdag valgt at forlade deres post. Det drejer sig om Merritt Paulson og Armin Whisler fra henholdsvis Portland Thorns og Chicago Red Stars.

  - Jeg kan ikke undskylde nok for vores rolle i det grove systematiske svigt i ikke at have beskyttet spillernes sikkerhed, siger Marritt Paulson i pressemeddelelsen.

  Gavin Wilkinson og Mike Golub fra Portland Thorns' ledelse træder ligeledes tilbage.

  Rapporten, der er udarbejdet af den tidligere amerikanske justitsminister Sally Yates og advokatfirmaet King & Spalding, indeholder interview med mere end 200 spillere fra National Women's Soccer League (NWSL). Her er både Paulson og Whisler nævnt.

  - Jeg er så dybt ked af det, som vores spillere oplevede i deres tid i Chicago, siger Whisler, der er anklaget for at have afvist klager om misbrug på holdet.

 12. Terrordømts sag om anerkendelse som agent begynder først i august næste år

  Der kommer til at gå knap et år, før Østre Landsret tager hul på retssagen, hvor terrordømte Ahmed Samsam har stævnet de danske efterretningstjenester PET og FE.

  Det oplyser hans advokat, Erbil Kaya.

  Sagen begynder ved Østre Landsret den 24. august 2023.

  Ahmed Samsam vil have rettens ord for, at han arbejdede for PET og FE som agent på sine rejser som syrienkriger.

  - Vi vil indkalde flere vidner til sagen. Blandt andet tidligere FE-chef Lars Findsen og Ahmeds advokat i Spanien under retssagen, siger Erbil Kaya.

  - Også nogle vidner, som jeg ikke ønsker at oplyse nærmere om lige pt.

  Ahmed Samsam blev i 2018 dømt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat.

  Selv nægter han at have kæmpet for terrorgruppen. Ifølge DR's oplysninger fik han løn for at indsamle informationer om danske syrienkrigere til efterretningstjenesterne.

  - Vi havde ønsket, at sagen kunne komme for før, da vi mener, at min klient lige nu sidder uretmæssigt fængslet, siger Erbil Kaya.

  PET og FE vil frifindes i sagen.

 13. Højesteret godkender fratagelse af IS-kvindes danske pas

  En kvinde fik i 2019 frataget sit danske statsborgerskab, mens hun sad i Al Roj-lejren i det nordlige Syrien.

  Afgørelsen blev truffet af Udlændinge- og Integrationsministeriet - uden forudgående rettergang.

  Siden indbragte kvinden sagen for retten, men ligesom landsretten har Højesteret onsdag afvist kvindens ønske om at få omgjort beslutningen.

  Det skriver Ritzau.

  - Der er ikke grundlag for at tilsidesætte ministeriets afgørelse som ugyldig, og Højesteret stadfæster derfor dommen, står der ifølge Ritzau i dommen.

  Den nu 33-årige kvinde har de seneste fire år siddet indespærret sammen med sine to børn i Al Roj-lejren i det nordlige Syrien.

 14. Flere kvinder skal vælge en naturvidenskabelig uddannelse: Idas interesse er blevet vakt

  Ida Riisager (t.h) med sin klassekammerat Filuka Raal Engler (t.v). De drømmer begge om et job indenfor de naturvidenskabelige fag. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nórdjylland)

  140 virksomheder og uddannelsesinstitutioner landet over inviterer i dag piger fra 8. og 9. klasse til 'Girls Day in Science'. Målet er at få flere kvinder til at vælge en naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse.

  Et af de steder, der har åbnet dørene for folkeskoleeleverne, er Mekoprint i Støvring.

  - Det med drenge- og pigejob vil vi gerne til livs. Men det er et faktum, at når vi slår stillinger op som ingeniører og teknikere, så får vi flest mandlige ansøgere, fortæller HR-direktør Marianne Reenberg.

  Og måske har elektronikvirksomheden allerede tiltrukket en kommende ansøger. For 15-årige Ida Riisager fra Sofiendalskolen i Aalborg synes godt om introduktionen.

  - Før vi var på besøg, så vidste jeg ikke, hvad det var, og hvad de lavede. Nu har jeg fået et indblik i det, og det kunne sagtens være noget for mig.

 15. Midt i Liz Truss' vigtige tale til partikongres: Greenpeace afbryder med banner og råberi

  Den britiske premierminister, Liz Truss, havde ikke stået mange minutter på scenen under Det Konservative Partis kongres i Birmingham, før hun blev afbrudt af larm fra salen.

  Med et stort banner, hvor der stod "Hvem har stemt på det?" var Greenpeace mødt op angiveligt utilfredse med den førte klimapolitik.

  Kort efter blev både banner og to kvinder fra Greenpeace fjernet og ført væk fra den første konservative partikongress med Liz Truss som premierminister i Storbritannien.

  Se det i videoen her:

  Liz Truss er blevet voldsomt upopulær blandt de britiske vælgere på grund af et forslag om skattelettelser - men i talen forsvarer hun sin politik og siger blandt andet:

  - Jeg tror på, at I ved bedst, hvordan I vil bruge jeres egne penge.

  Talen er netop afsluttet.

 16. EU-landene er enige om ottende sanktionspakke mod Rusland

  EU-landene har strammet den russiske sanktionsskrue yderligere, efter at de her til formiddag er blevet enige om den ottende sanktionspakke, siden krigen i Ukraine brød ud i slutningen af februar.

  - Vi har handlet hurtigt og beslutsomt, skriver kommissionsformand Ursula von der Leyen på Twitter.

  Blandt de nye sanktioner finder man blandt andet et prisloft på russisk råolie samt en række nye importforbud af forskellige produkter fra Rusland, heriblandt kemikalier, stålprodukter og cigaretter. Derudover vil det fremover være ulovligt for EU-borgere at hjælpe russiske virksomheder med eksempelvis juridisk hjælp eller it-support.

  Den nye sanktionspakke er blevet forhandlet på plads, efter at den russiske regering ulovligt annekterede fire store landområder i Ukraine. Det skete efter det, som kommissionsformand Ursula von der Leyen har betegnet som "fup-folkeafstemninger", og derfor er hun også glad for, at den nye sanktionspakke nu er forhandlet på plads.

  - Vi er fast besluttet på, at Kreml fortsat skal betale for denne krig, tilføjer hun.

  Ifølge beregninger fra Europa-Kommissionen vil de nye importforbud betyde, at russerne nu går glip af indtægter for det, der svarer til godt 52 milliarder kroner.

 17. Asbesttag i brand i Jyllinge: Hold dig ude af røgsøjlen

  En brand i et hus med asbesttag udvikler i øjeblikket en farlig røg.

  Derfor opfordrer Midt- og Vestsjælland Politi borgerne i Jyllinge til, at de holder sig ude af den røgsøjle, som branden forårsager. Det skriver politiet på Twitter.

  Hvis man ikke har mulighed for at holde sig ude af røgsøjlen, opfordrer de til, at man holder vinduer og døre lukkede.

 18. Dansker får årets Nobelpris i kemi sammen med to amerikanere

  Danske Morten Meldal deler årets Nobelpris i kemi med amerikanerne Barry Sharpless og Carolyn Bertozzi.

  Trioen modtager Nobelprisen for en mere funktionel form for kemi.

  Prisen tildeles for "udviklingen af klikkemi og bioortogonal kemi", oplyser Nobelkomitéen på et pressemøde på Det Kongelige Svenske Videnskabsakademi i Stockholm.

  Morten Meldal er professor i kemi på Københavns Universitet.

 19. Radikale indkalder til pressemøde klokken 15.15, hvor partiet peger på sin statsministerkandidat

  Ligesom Venstre og Konservative har de Radikale også indkaldt til et pressemøde.

  Det kommer til at foregå klokken 15.15 i partiets gruppelokale på Christiansborg.

  Her vil partiet udpege sin foretrukne statsministerkandidat og fremlægge sit valgoplæg. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra partiet.

 20. EU-formand foreslår loft på gaspris

  Gaspriserne har været tårnhøje efter Ruslands invasion af Ukraine.

  Derfor kan et gasprisloft være nødvendigt for at få gaspriserne ned i Europa. Det mener EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, ifølge mediet dpa.

  I en tale i Strasbourg foreslår hun et prisloft, men også at EU skal stå sammen om i fællesskab at forhandle med gasleverandørerne, så fællesindkøb kan give en lavere indkøbspris.

  - At introducere et gasprisloft er en midlertidig løsning, siger hun ifølge dpa.

  - Det skal designes ordentligt til at sikre forsyningen, lyder det videre.

  I første omgang ønsker von der Leyen, at det skal gælde den gas, der bliver brugt til elektricitet.

  EU's gaslagre er i øjeblikket 95 procent fyldte.

 21. Pape om to blå statsministerkandidater: Selvfølgelig finder vi ud af det

  Den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, ser det ikke som noget problem, at blå blok stiller med to statsministerkandidater.

  Det siger han, da han efter det blå partiledermøde onsdag formiddag bliver spurgt ind til, hvordan de borgerlige vil håndtere situationen med to statsministerkandidater.

  - Det vigtigste for os er, at vi får en borgerlig regering. Når stemmerne er talt, kan det være, at det her helt giver sig selv. Men at have en debat om et eller andet teoretisk, vil jeg ikke bruge så meget tid på.

  - Jeg vil bare sikre mig, at vi får et borgerligt flertal i Danmark, og får vi det, så har I i hvert fald et løfte fra min side om, at der bliver dannet en borgerlig regering. Så selvfølgelig finder vi ud af det, siger Søren Pape.

 22. Flyselskabet DAT dropper at flyve mellem jysk lufthavn og København

  Danish Air Transport (DAT) har indenrigsflyvninger mellem København og Aalborg, Aarhus, Billund, Esbjerg og Bornholm. Til december dropper DAT Midtjyllands Lufthavn ved Karup. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Flyselskabet DAT stopper med flyvninger til og fra Midtjyllands Lufthavn i Karup pr. 9. december 2022.

  Derfor vil bestyrelsen for Midtjyllands Lufthavn i de kommende måneder arbejde målrettet på at finde et nyt flyselskab til ruten.

  - Nu er flyvningerne sikret frem til den 9. december, og det er jeg glad for. Omvendt levner det ikke lang tid til at finde et nyt flyselskab til at stå for de daglige flyvninger til og fra Midtjyllands Lufthavn, så det er en opgave, som vi i bestyrelsen vil prioritere højt i den kommende tid, siger formand for lufthavnen og borgmester i Viborg, Ulrik Wilbek (V).

  Søgningen efter en ny operatør sker i samarbejde med det lokale erhvervsliv for at sikre, at de flyvninger, som en ny operatør skal levere, er attraktive for de rejsende.

  Lufthavnen har i en årrække haft lave passagertal på ruten mellem Karup og København.

 23. Venstre og De Konservative indkalder også til pressemøder

  Statsminister Mette Frederiksen er ikke den eneste, der har tænkt sig at holde et pressemøde i dag.

  For kort efter afslutningen på statsministerens pressemøde holder De Konservative og Venstre også møder.

  De Konservatives statsministerkandidat skyder valgkampen i gang med et pressemøde på Højbro Plads klokken 13.30, oplyser Konservative.

  Venstre holder pressemødeChristiansborg klokken 14, hvor formand Jakob Ellemann-Jensen, gruppeformand Thomas Danielsen og politisk ordfører Sophie Løhde vil skyde deres valgkamp i gang. Det oplyser partiet på Twitter.

  - Jeg tror, det vil være meget mærkeligt, hvis statsministeren ikke udskriver valg nu. Og det tror jeg, jeg kan sige på alles vegne, det glæder vi os til. Nu er det tid til at spørge vælgerne, om de tror, de har råd til fire år mere med Mette Frederiksen. Det tror vi ikke Danmark har, siger Jakob Ellemann-Jensen, da han er på vej ud fra de blå partiers fælles møde.

 24. Her er de danskere, der skal jagte medaljer ved VM i banecykling

  Danmark har stolte traditioner i banecykling. For to år siden var Lasse Norman (billedet) med til at vinde VM-guld i både hold- og parløb. Denne gang jagter Norman medal i holdløb. (Foto: Kacper Pempel © Ritzau Scanpix)

  Der skal køres om VM-medaljer i banecykling senere på måneden, og nu har Danmarks Cykle Union, DCU, sat navne på de ryttere, der skal repræsentere Danmark.

  Det er en kombination af nye og rutinerede navne, hvor der er mulighed for topplaceringer i flere discipliner, udtaler landstræner Casper Jørgensen.

  - I holdløb for herrer håber vi på, at vi kan gå i top-3, hvis vi rammer vores topniveau, men det bliver meget svært at vinde, da Italien og New Zealand umiddelbart kommer med nogle meget gode hold.

  - I parløb for kvinder og omnium for herrer håber vi også at kunne køre med om medaljer, hvis vi kører op til vores bedste - og endelig så håber Niklas Larsen og Michael Mørkøv på, at de kan vinde parløbet, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

  VM i banecykling køres fra 12.-16. oktober i Saint-Quentin-en-Yvelines i Frankrig.

  Herunder ses de ryttere, Danmark har udtaget, og disses discipliner ved VM i banecykling:

  • Holdløb, herrer: Robin Skivild, Carl-Frederik Bévort, Tobias Aagaard Hansen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen

  • Scratch, herrer: Rasmus Lund

  • Omnium, kvinder: Amalie Dideriksen

  • Omnium, herrer: Niklas Larsen

  • Parløb, kvinder: Amalie Dideriksen og Julie Leth

  • Parløb, herrer: Michael Mørkøv og Niklas Larsen

  • Elimination, herrer: Tobias Aagaard Hansen

  • Pointløb, kvinder: Julie Leth

Mere fra dr.dk