Seneste nyt

Rigmand fundet død i celle - risikerede udlevering til USA

Overblik

 1. I går kl. 18:07
  Skybrud på Djursland
 1. Rigmand fundet død i celle - risikerede udlevering til USA

  75-årige John McAfee var anklaget for skattefusk og risikerede op mod 30 års fængsel, hvis han blev dømt.

  Men han blev tidligere i dag fundet død i sin fængselscelle i Barcelona. En spansk domstol havde givet grønt lys til at udlevere ham til USA. En dom, der kunne appelleres.

  Det bekræfter catalanske retsmyndigheder ifølge Ritzau.

  John McAfee betragtes som en pioner inden for antivirussoftware, som han havde tjent kassen på.

  Han har angiveligt bevidst fusket med skat i USA mellem 2014 og 2018, hvor han har tjent millioner på konsulentarbejde, kryptovaluta og sælge rettighederne til sin livshistorie.

  John McAfee tjente i 1980'erne en formue på antivirussoftware af samme navn som ham selv. Senere har han bevæget sig ind på markedet for kryptovaluta, som han har hævdet at tjene 12.500 kroner om dagen på. (Foto: Darrin Zammit Lupi © Ritzau Scanpix)
 2. Endeligt dødstal fra kollapset bygning i Florida lander på 98

  Mere end en måned efter det fatale bygningskollaps i Surfside nær Miami Beach i Florida fandt sted, er det sidste offer blevet identificeret.

  I alt er 98 personer blevet fundet døde i den sammenstyrtede bygning.

  Katastrofen er ifølge The New York Times en af de mest dødbringende bygningsfejl i amerikansk historie.

  Det 12 etager høje boligkompleks styrtede sammen i løbet af natten den 24. juni. Kollapset menes at være forårsaget af et nedbrudt fundament, hvor indtrængende vand over tid har fået armeringen til at ruste, men den er ikke officielt fastslået. Bygningen blev revet ned 11 dage efter kollapset, fordi der var risiko for, at den ville styrte sammen.

 3. Deltavariant får USA til at holde fast i indrejseforbud fra EU

  USA vil alligevel ikke lige foreløbig lempe de restriktioner, der forbyder de fleste udlændinge at rejse til USA fra Europa.

  Dermed står det indrejseforbud, der blev indført i marts 2020, stadig ved magt. Præsident Joe Biden antydede ellers tidligere denne måned, at der snart kunne blive sat en dato for, hvornår det kunne ophæves.

  - Vi vil opretholde de eksisterende rejserestriktioner på nuværende tidspunkt, siger talskvinde i Det Hvide Hus Jen Psaki.

  Hun siger videre, at det skyldes den mere smitsomme Delta-variant, der spreder sig hurtigt i USA og resten af verden.

  - På grund af Delta-varianten stiger antallet af smittede herhjemme, især blandt dem der ikke er vaccineret, siger Jen Psaki.

 4. Det Hvide Hus: Der kommer til at være tropper i Irak, men deres rolle bliver anderledes

  Der vil være tropper til stede i Irak - også efter nytår - men deres roller bliver anderledes.

  Fra næste år skal amerikanske soldater i Irak nemlig overgå til en trænende og rådgivende rolle.

  Sådan lyder det fra Det Hvide Hus, efter det er blevet aftalt, at USA formelt ender sin kampmission i landet ved årsskiftet.

  Og det er endnu ikke fastlagt, hvor mange tropper der bliver i landet, og det kan skifte over tid.

  - Antallet af soldater afhænger af, hvad missionen behøver over tid. Det handler mere om, at vores rolle skifter til en mere trænende og rådgivende rolle i forhold til tidligere år, siger talsperson for Det Hvide Hus Jen Psaki i en pressebriefing.

 5. Ministerium trækker udmelding om tredje stik tilbage

  Sundhedsministeriet oplyser, at søndagens melding om, at personer, der har fået to forskellige vacciner, skal have et tredje stik, var en fejl.

  Det kan stadig ende sådan. Men den beslutning er ikke truffet, oplyser ministeriet her til aften.

  - Den sundhedsfaglige vurdering er endnu ikke færdig. Det skal den være, før man ved, om man kan give et tredje stik, lyder det fra ministeriets presserådgiver.

  Søndag lød det ellers fra Sundhedsministeriet, at "det er sundhedsfagligt bedst at tilbyde endnu en dosis mRNA-vaccine til personer, der har fået første stik med AstraZeneca-vaccinen og andet stik med en mRNA-vaccine."

  Nu lyder det: "det er sundhedsfagligt tilstrækkeligt at tilbyde én dosis mRNA-vaccine til personer, der har fået første stik med AstraZeneca-vaccinen."

 6. Hvordan gik det danskerne i dag? Få et overblik over de danske OL-præstationer

  Herunder kan du se nogle af dagens resultater fra OL i Tokyo:

  1 / 8
 7. Patient går amok og skader flere plejere på psykiatrihospitalet Sct. Hans

  Flere plejere er kommet til skade, efter at en patient mandag aften gik amok på det psykiatriske hospital Sct. Hans i Roskilde.

  Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

  - Vi får klokken 21.22 en opringning fra hospitalet om, at man har brug for hjælp, hvorefter røret bliver smidt på, fortæller politiets vagtchef Lars Galasz til Ritzau.

  - To minutter efter bliver der slået alarm, hvor der er brug for politi og ambulancer til blandt andet hjertestop.

  Flere plejere er kommet så meget til skade, at de skal behandles på sygehuset.

  Han kan ikke sige noget om, hvor mange plejere det drejer sig om, eller hvor alvorligt de er kommet til skade. Han kan heller ikke sige, hvordan det går med patienten.

 8. USA trækker alle kamptropper ud af Irak inden nytår

  Ved nytår vil der ikke længere være amerikanske kamptropper i Irak. Det har USA's præsident, Joe Biden, mandag formelt aftalt med Iraks premierminister, Mustafa al-Kadhimi.

  Der er aktuelt omkring 2500 amerikanske kamptropper. De er der for at bekæmpe Islamisk Stat.

  Der vil fortsat være amerikanske soldater i Irak efter nytår. Der vil de dog kun være for at rådgive og træne irakiske soldater.

  USA har haft soldater i Irak siden invasionen i 2003.

 9. Sønderjyske sejrer mod Vejle i tæt opgør

  Sønderjyske vandt mandag aften sin første 3F Superliga-kamp i sæsonen, da holdet efter en jævn præstation vandt 1-0 mod Vejle.

  Vejle havde store muligheder i første halvleg, hvor Sønderjyske havde svært ved at skabe chancer.

  Anden halvleg var meget jævnbyrdig og chancefattig, inden det lykkedes Sønderjyske at få scoret til sidst.

  Ti minutter før tid afgjorde Victor Mpindi kampen, da han bankede bolden i mål efter et indlæg.

  Med sejren har Sønderjyske fire point efter to runder, mens Vejle som ligaens eneste hold endnu ikke har fået point.

  Du kan se et kort sammendrag af kampen i toppen af artiklen.

 10. Dobbelt op på dobbelt skybrud: Nykøbing Mors stod for skud

  Dagen i dag har nu budt på hele to dobbelte skydbrud.

  Nykøbing Mors skriver sig på den liste, som Kalundborg på Vestsjælland allerede har placeret sig på i dag.

  Ved et almindeligt skybrud skal der falde mindst 15 millimeter regn på højst 30 minutter, og ved et dobbelt skybrud er det altså dobbelt så mange millimeter, der skal falde.

  Og det skete med cirka 35 milimeter regn på 30 minutter.

  Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, på Twitter.

  DMI tilføjer desuden, at der derudover er observeret yderligere skybrud i Sønderjylland og Midtjylland.

 11. I Tunesien indføres nu forsamlingsforbud

  Tunesiens præsident har indført et delvist forsamlings- og bevægelsesforbud. Det har præsidenten, Kais Saied, meddelt via dekret ifølge Reuters.

  Forsamlingsforbuddet er det seneste tiltag, siden Tunesien sent i aftes blev kastet ud i den største politiske krise siden revolutionen, Det Arabiske Forår, for ti år siden.

  Tunesiens præsident, Kais Saied, har fyret landets premierminister, lukket parlamentet i foreløbig 30 dage og ophævet alle parlamentsmedlemmers immunitet.

  Desuden har det tunesiske politi stormet mediet Al Jazeeras kontor i hovedstaden Tunis og smidt alt personale på porten. Det skriver selvsamme medie.

  Altsammen tiltag, som hans fjender kalder et kup. Det internationale samfund - heriblandt FN og USA - har endnu ikke afgjort, om de vil kalde det et kup.

  Og de kommer efter masseprotester over håndteringen af coronapandemien og den økonomiske situation i landet. Protester, der udviklede sig voldeligt i går, og som blev afløst af jublen og fest i gaderne efter præsidentens meddelelse, om at han afsætter regeringen.

  - Vi har taget disse beslutninger... Indtil den sociale ro er genoprettet i Tunesien, og indtil vi har reddet staten, sagde præsident Kais Saied, der mandag morgen gik på gaden sammen med demonstranterne i hovedstaden Tunis.

 12. New York City til ansatte: Vaccine eller ugentlig test

  Fra midten af september vil over 300.000 kommunalt ansatte i den amerikanske storby New York blive mødt med et valg: Tag en ugentlig coronatest eller bliv vaccineret mod covid-19.

  Det oplyser byens borgmester, Bill de Blasio, mandag.

  Han begrunder tiltaget med behovet for at inddæmme spredningen af coronavirus.

  - Det handler om at beskytte arbejdsstyrker, deres helbred og sikkerhed og de mennesker, som de skal tjene, siger Bill de Blasio.

  Sundhedsmyndigheder i New York, der med sine over otte millioner indbyggere rummer flere mennesker end Danmark, har advaret om fornyet spredning af virus i byen.

  54 procent af byens indbyggere er allerede fuldt vaccineret ifølge bystyrets hjemmeside. Myndighederne vil dog gerne have smittespredningen ned, inden skoleåret begynder igen efter sommerferien.

 13. BioNTech vil udvikle ny vaccine mod malaria

  Lægemiddelproducenten BioNTech vil bruge mRNA-metoden til at udvikle en ny vaccine mod malaria.

  Det skriver Reuters.

  BioNTech har samarbejdet med lægemiddelselskabet Pfizer om at lave den ene af de to EMA-godkendte mRNA-vacciner mod coronavirus, vi bruger i det danske massevaccinationsprogram.

  Planen er, at de vil opstarte kliniske forsøg med malariavaccinen inden slutningen af næste år.

 14. Dødelige protester mod vandmangel i Iran

  I Iran er floder og søer er udtørret, marker ligger visne hen, kvæg dør, og i flere end 700 landsbyer er der næsten ikke mere drikkevand, ifølge observatører. Det har både ført til strømafbrydelser, vandmangel og problemer i landbruget.

  Og også store protester i landet. Mindst ni er omkommet i demonstrationer, der kritiserer regimet i Iran og manglen på hjælp i den værste tørke i 50 år i Iandet.

  Det meddeler aktivister i provinsen Khuzestan i det sydvestlige Iran, rapporterer flere internationale medier. Netop denne region er et af landets varmeste, hvor temperaturerne kan nå 50 grader celsius.

 15. Ekspert: Coronapas skal først gælde efter andet stik

  Lige nu kan man 14 dage efter første vaccinestik tage coronapasset i hånden og få adgang til restauranter, barer og resten af hverdagen uden at skulle testes.

  Men det bør ændres, så vaccinen først gælder på coronapasset 14 dage efter andet stik.

  Det mener professor på Klinisk Institut ved Aarhus Universitet Jørgen Eskild Petersen.

  Den udmelding kommer efter SSI i dag har meldt ud, at hvert femte smittetilfælde med deltavarianten har modtaget første stik.

  - Det kan jo sagtens have været folk, der har fået første stik, og så har de troet, at der var fred og ingen fare. Derfor vil jeg foreslå, at man først kan få et coronapas efter andet stik, siger Jørgen Eskild Petesen.

  Han kalder det bekymrende, at første stik giver et fuldt coronapas herhjemme.

 16. Navalnyj-hjemmesider blokeret af russiske myndigheder

  Myndighederne i Rusland har mandag blokeret for adgang til 49 hjemmesider.

  Fælles for dem er, at de alle har forbindelse til den fængslede oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj.

  Blandt de 49 hjemmesider er blandt andet Navalnyjs egen hjemmeside. Også forskellige regionale afdelinger af Navalnyjs politiske bevægelse er omfattet.

  Det sker forud for parlamentsvalget i september.

  Aleksej Navalnyj er en af Vladimir Putins største kritikere. Han blev i januar anholdt, da han vendte tilbage fra Tyskland, hvor han havde modtaget behandling for en forgiftning. Han er i dag fængslet i Rusland.

  Ifølge Navalnyj var det styret i Rusland, der forsøgte at forgifte ham i august 2020. Det skete i forbindelse med en flyvning fra Sibirien til Moskva.

 17. 'Bid dem, bid dem!': Mand og kvinde varetægtsfængslet, efter hunden angreb to betjente

  En 54-årig mand og en 42-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter deres hund søndag angreb to politibetjente i Aalborg.

  De skulle ifølge anklager Eva Madsen have sagt: "Bid dem, bid dem, bid dem" eller lignende til deres hund, hvorefter betjenten blev bidt flere steder på underarmen.

  - Den ene person er også sigtet for at have sparket en politiassistent flere gange - i hovedet og i brystet - og så at have spyttet en anden politiassistent i ansigtet, siger anklager Eva Madsen.

  De er sigtet for vold og trusler imod personer i offentlig tjeneste og for grov vold. Begge har i retten nægtet sig skyldige.

 18. Skybrud på Djursland

  De store regnmængder, der skyller ind over landet, har også ramt Djursland.

  Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, melder således om skybrud på halvøen.

  Et skybrud dækker over, at der er faldet mindst 15 millimeter regn på højst 30 minutter.

  Der er fortsat kraftig regn mange steder i Jylland, og det er en del steder ledsaget af lyn og torden, skriver DMI.

 19. Professor: Vaccinetilslutningen blandt skolebørn vil stige

  Det har vakt bekymring, at det kun er en tredjedel af børnene i aldersgruppen 12-15 år, der indtil videre har takket ja til et vaccinestik.

  De fik ellers invitationen den 14. juli.

  Men professor Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet, der leder HOPE-projektet, som forsker i danskernes adfærd og holdninger under corona, tror på, at tilslutningen blandt skolebørnene vil stige.

  - Da de voksne begyndte at blive vaccineret, kom der en øget villighed til at lade sig vaccinere, efterhånden som vaccinerne blev rullet ud.

  - Så når børnene begynder at se, at deres kammerater bliver vaccineret, er de formentlig også mere tilbøjelige til at sige til deres forældre, at de også vil vaccineres, siger Michael Bang Petersen til P1 Morgen.

 20. Dobbelt skybrud ved Kalundborg

  Ved et almindeligt skybrud skal der falde mindst 15 millimeter regn på højst 30 minutter, men her til eftermiddag er Kalundborg i Vestsjælland blevet ramt af intet mindre end et dobbelt skybrud.

  Her er der faldet hele 42 millimeter regn på 30 minutter.

  Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, på Twitter.

  Også dele af Jylland og Fyn er ramt af kraftige byger og torden her til eftermiddag.

 21. Bulder og brag over Danmark

  Skybrud på stranden mellem Stenbjerg og Nørre Vuropør i Nordjylland. Foto: Lene Skielboe

  Lige nu trækker tordenbyger ind over landet, og det kan give bulder, brag og store mængder vand til Jylland, Fyn og den sydlige og vestlige del af Sjælland.

  Det er vanskeligt at sige, hvor regnen vil falde, men nogle steder kan man få op til 50 millimeter regn i løbet af eftermiddagen, varsler DMI.

  Gørlev i Vestsjælland er et af de steder, der allerede er blevet ramt af kraftig regn, mens andre steder modsat kan gå helt fri.

  Du kan som altid sende vejrbilleder til DR Vejret via linket her.

 22. Mere end hver femte delta-smittede havde coronapas

  Selv med et gyldigt coronapas, så skal man være opmærksom på deltavarianten af coronavirus.

  Nærmere bestemt var det 22 procent af de smittede med deltavarianten, der ellers havde et gyldigt coronapas efter første stik, da de blev konstateret smittet.

  Tallene er baseret på perioden fra 1. marts til 13. juli.

  Ifølge SSI's seneste estimat udgør deltavarianten op mod 91,2 procent af de nye smittede med coronavirus, altså den klart mest dominerende variant i det danske samfund, skriver Ritzau.

  Præcisering: I tredje afsnit tilføjet "efter første stik", ligesom i andet afsnit.

 23. Tæt trafik ved Storebæltsbroen

  Opdateret 15.23: Der er nu ryddet op efter uheldet, så alle spor er farbare igen. Forvent stadig kø omkring afkørsel 44 Knudshoved, skriver P4 Trafik på Twitter.

  Et uheld på E20 Fynske Motorvej skaber i øjeblikket tæt trafik ved Storebæltsbroen.

  Uheldet fandt sted i retning mod Jylland kort før afkørsel 46 Nyborg V i højre spor, skriver P4 Trafik.

  Ifølge Vejdirektoratet skal man forvente en forlænget rejsetid på 40 minutter i øjeblikket.

 24. Massiv kontrolindsats i Hellerup-ugen gav 382 sigtelser

  I løbet af Hellerup-ugen har Nordjyllands Politi været massivt til stede med kontrolindsatser.

  Det resulterede i 382 sigtelser, hvoraf 45 af sagerne handlede om spiritus- og narkokørsel.

  - Antallet af sager er meget lig sidste års samlede resultat, og vi havde selvfølgelig gerne set, at det var nedadgående, men det undrer mig ikke, fordi åbningstiderne i nattelivet er meget lig situationen sidste år, siger politikommissær Thomas Ottesen.

  Nordjyllands Politi fremhæver desuden flere andre typer af sager – blandt andet blev der i Blokhus udfærdiget bøder til 4 bilister, der lavede ”donuts” og lignende i sandet.

  Derudover fik 29 andre bilister i ugen betinget frakendelse af kørekort, en Mercedes-Benz blev beslaglagt og 3 biler fik inddraget nummerplader.

 25. 772 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  772 personer er smittet med coronavirus det seneste døgn.

  Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i sin seneste opgørelse.

  En person er død.

  Dagens smittetal er baseret på 59.822 pcr-test. Det svarer til, at 1,3 procent af de testede har været smittet.

  Der er nu 60 personer indlagt med coronavirus. Det er en enkelt mere end i går. Af de indlagte ligger 10 på intensiv og 6 i respirator.

  4.098.644 har fået det første vaccinestik, hvilket svarer til 70,0 procent af befolkningen. 2.971.433 er færdigvaccinerede, hvilket er 50,8 procent.

 26. Dansker OL-debuterer med tredjeplads i sit indledende heat på 1500m fri

  Helena Bach fik sin første tur i svømmebassinet ved et OL nogensinde. Det var på svømmernes maratondistance 1500 meter fri.

  Hendes præstation var ganske fin. Den var omkring tre sekunder fra hendes personlige rekord i tiden 16:29:56. Det var nok til en tredjeplads i heatet.

  Det bliver formentlig ikke nok til en finaleplads, men det var heller forventet af danskeren. Helena Bach er også med i morgen, når hun svømmer 200 meter butterfly.

 27. Smittet personale lukker tre restauranter i Skagen i 'Hellerup-ugen'

  Coronasmittet personale betyder, at tre restauranter må lukke i Skagen.

  Det melder de tre restaurationer ud ovenpå uge 29 - der også er kendt som Hellerup-ugen - der er en af de travleste uger på året i Skagen.

  I alt er seks ansatte konstateret smittede fordelt på de tre restauranter.

  Der er dog kontrol over smitten i Skagen efter uge 29, ifølge borgmesteren i Frederikshavn Kommune.

  - Vi skal sove med støvlerne på, men bekymrede, det skal vi ikke være, siger Birgit S. Hansen (S).

 28. Taliban i fremmarch koster store civile tab i Afghanistan

  Afghanistan er på vej mod det højeste årlige antal dræbte civile i et årti, oplyser FN.

  1659 civile er blevet dræbt i første halvdel af 2021. Yderligere 3254 er kommet til skade. Det er en stigning på næsten 50 procent i forhold til samme periode sidste år.

  Det fremgår af en rapport fra FN.

  Stigningen i antal civile ofre har særligt været stor i maj og juni, hvor talibanbevægelsen har stået bag adskillige angreb.

  Det er sket, efter at USA og dets allierede i april meddelte, at man trækker sig ud af landet efter næsten 20 års militær indsats.

 29. Neglebideri og ellevild jubel: Den danske sølvhelt blev fulgt på afstand

  Det var ikke kun de danske seere, der her til morgen kom op fra stolen, da Jesper Hansen skød OL-sølvmedaljen i hus i skeetskydning. Også Jesper Hansens lokale klub så med.

  I skydeklubben Københavns Flugtskytte Klub havde den danske sølvvinders nære og klubkammerater samlet sig for at give deres bedste opbakning til danskeren.

  Det var tydeligt, at konkurrencen var lidt for nervepirrende for mange i klubben, men da sølvmedaljen var i hus kom der vild jubel

  • Vejret blev holdt i Københavns Flugtskytte Klub, hvor Jesper Hansen kommer fra. (Foto: Anna Bøtter © DR)
  • Mange af klubbens medlemmer var mødt op her til morgen i klubben for at se Jesper Hansens medaljejagt sammen. (Foto: Anna Bøtter © DR)
  • Det er første gang, at Danmark vinder sølv i Skeetskydning siden OL i London i 2012, hvor Anders Golding vandt sølv, (Foto: Anna Bøtter © DR)
  • Kaffe og kage på bordet med Dannebrog i baggrunden. Jesper Hansen fik opbakning hjemmefra, når der nu ikke måtte være tilskuere på stadion. (Foto: Anna Bøtter © DR)
  • Glæden var ikke til at skjule, da Jesper Hansens sølvmedalje var kommet i hus. (Foto: Anna Bøtter © DR)
  1 / 5
 30. Sydkoreansk studie tyder på god beskyttelse ved blanding af vacciner

  Et sydkoreansk studie viser, at et stik med AstraZeneca-vaccinen efterfulgt af et stik med Pfizer/BioNTech giver lige så god beskyttelse som to stik med Pfizer/BioNTech.

  Det er godt nyt for de omkring 150.000 danskere, der først fik AstraZeneca og derefter Pfizer/BioNTech, efter at der opstod bekymringer om bivirkninger ved AstraZeneca.

  Studiet, der involverer 499 personer, viser, at folk med blandingen udviklede lige så mange antistoffer som personer, der havde fået to Pfizer/BioNTech-stik.

  De udviklede desuden omkring seks gange så mange antistoffer som personer, der havde fået to stik med AstraZeneca-vaccinen, skriver Ritzau.

 31. Meteor over Norge skabte kraftig chokbølge og blæste døre op

  Den meteor, som kunne ses på himlen over Norge natten til søndag, skabte en kraftig chokbølge.

  Det oplyser det norske meteornetværk ifølge VG.

  Meteoren kunne ses over store dele af landet, og den blæste døre og låger op. Der er dog ikke meldt om større skader udover et knust vindue.

  - Baseret på observationer kan vi med stor sandsynlighed sige, at meteoren brød lydmuren i tidsrummet mellem klokken 01.10 og 01.15 natten til søndag, oplyser meteornetværket.

  Meteoren oplyser nattehimlen over Holmestrand i Norge. (Foto: HOLMESTRAND UTVIKLING AS © Ritzau Scanpix)
 32. Første danske OL-medalje: Jesper Hansen sikrer sølv

  (Foto: Tauseef MUSTAFA © Ritzau Scanpix)

  Den første danske medalje ved dette OL er i hus. Det er Jesper Hansen, der har skudt den hjem i skeetskydning.

  Desværre var amerikanske Vincent Hancock lige en tand bedre end danskeren i finaleskydningen, og amerikaneren tager guldmedaljen. Bronzen blev vundet af Abdullah Alrashidi fra Kuwait.

  Men en dansk medalje! Det kan man da ikke andet end smile af.

  - Det var en fantastisk finale. Jeg kom godt fra start, fik godt smidt en på stand fire, men så fik jeg roen tilbage og kørt sikkert hjem derfra.

  - En sølvmedalje, det kan ikke blive bedre, siger Jesper Hansen.

 33. Risiko for listeria: Kødboller tilbagekaldes

  Et parti kødboller af kylling og kalkun tilbagekaldes, fordi der er en risiko for, at varen kan indeholde listeria, oplyser Danish Crown.

  Der er tale om "Kylling-Kalkun kødboller" med et nettoindhold på 700 gram. Det er Normeat, der er producent, og kødbollerne er solgt hos Coop.

  De har bedst før-datoen 15. juli. Den dato er overskredet, men nogle kan have frosset kødbollerne ned.

  - Hvis man har valgt at fryse produktet, rådes man til at kassere produktet eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt, fremgår det af tilbagekaldelsen.

 34. Synkende kutter fundet - kongeskibet Dannebrog deltog i eftersøgning

  Efter en storstilet eftersøgning er en synkende kutter blevet fundet nordøst for Hesselø.

  Det oplyser Forsvaret på Twitter.

  De to fiskere om bord blev fundet i god behold.

  Kongeskibet Dannebrog, en helikopter og flere andre enheder blev sat ind sydøst for Hjelm i Kattegat tidligere mandag morgen for at finde kutteren, der var ved at synke.

  Kongeskibet Dannebrog, der tidligere på måneden har haft dobbelt motorstop, sejler igen.

  Dronningen var om bord på Dannebrog under eftersøgningen, oplyser Kongehuset.

  Regenten gik om på skibet i København. Søndag stævnede det ud og sejlede mod Aalborg. Derfra skal regenten videre til Trend for at tage ophold.

 35. Håndboldherrerne tager anden sejr ved OL

  Mathias Gidsel var i stort spilhumør. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Håndboldherrerne kan nu notere sig to sejre ud af to mulige ved OL.

  Mandag morgen blev Egypten besejret 32-27.

  Egypterne var ellers foran med en enkelt, 15-14, ved pausen.

  Særligt Mathias Gidsel var storspillende i den danske offensiv, og han var med til at vende den egyptiske pauseføring til en dansk sejr.

  Danmarks næste kamp ved OL i Tokyo er på onsdag mod Bahrain.

  Se højdepunkter fra Danmarks sejr i videoen herunder:

 36. To brande smelter sammen i Californien - kun 21 procent er inddæmmet

  Brandfolk kæmper fortsat i Californien med branden "Dixie Fire", der denne weekend smeltede sammen med en anden brand og fortsatte med at hærge store landområder.

  Myndighederne forbereder sig på risikoen for, at enorme søjler af røg kan skabe tordenskyer, der igen kan sætte ild til mere natur.

  I alt er 77.000 hektar land brændt af i det nordlige Californien som følge af branden. Kun 21 procent af den er inddæmmet.

  Derfor er flere lokalsamfund i samfundet blevet bedt om at lade sig evakuere.

  • "Dixie Fire" har foreløbig brændt 77.000 hektar land af i det nordlige Californien. (Foto: Josh Edelson © AFP or licensors)
  • Jon Cappleman kæmper for at redde sit hjem i byen Twain i Californien. (Foto: Josh Edelson © AFP or licensors)
  • I alt er der mere end 86 aktive naturbrande i 12 delstater i USA, oplyser det koordinerende amerikanske brandcenter. (Foto: Josh Edelson © AFP or licensors)
  • Udbrændte biler i Plumas County i Californien. (Foto: Josh Edelson © AFP or licensors)
  1 / 4
 37. Dansk skeetskytte er OL-finaleklar efter dramatisk omskydning

  Jesper Hansen skyder om OL-medaljer senere mandag morgen. (Foto: Tauseef MUSTAFA © AFP or licensors)

  Den danske skeetskytte Jesper Hansen er efter omskydning klar til finalen.

  Seks skytter måtte ud i omskydning efter dagens kvalifikation til finalen. I omskydningen var der tre finalepladser på spil.

  I et nervepirrende udskilningsløb endte Hansen i en direkte duel med tjekken Jakub Tomecek om den sidste finaleplads, hvor sidstnævnte til sidst måtte strække våben.

  Finalen afvikles 08:50 og vises på DR.

 38. SAS-fly til og fra Rom og Milano aflyses mandag: Forsøger at ombooke 500-600 rejsende

  Omkring 5-600 rejsende, der mandag skal rejse mellem Italien og København med SAS, kommer ikke med deres planlagte fly.

  Det oplyser SAS' fungerende pressechef i Danmark, Alexandra Lindgren.

  Flyledere i Italien strejker mellem 08-20, skriver luftfartsmediet Check-in.

  I alt fire af SAS' afgange fra Københavns Lufthavn aflyses som følge af strejken. Det er flyvninger til og fra Milano og Rom.

  - Vi ombooker alle, men det er svært, så det kan tage lidt tid, siger Alexandra Lindgren.

 39. Kongeskibet Dannebrog deltager i eftersøgning af kutter, der er ved at synke

  Kongeskibet Dannebrog, en helikopter og flere andre enheder er sat ind sydøst for Hjelm, hvor en kutter kort efter klokken seks mandag meldte, at den var ved at synke.

  Der er to personer om bord på kutteren.

  - Dannebrog var i området og går selvfølgelig ind, når der bliver kaldt mayday, siger Michael Bech Svendsen, der er vagthavende officer hos Forsvaret, til Ritzau.

  Kongeskibet Dannebrog, der tidligere på måneden har haft dobbelt motorstop, sejler igen.

  Enhederne har kort efter klokken syv ikke fundet kutteren.

 40. Ekspert: Vaccinationstilslutningen de næste 2-4 uger bliver afgørende for, hvordan vi klarer efteråret

  De næste ugers vaccinationsindsats bliver afgørende, hvis vi skal undgå en situation, hvor vi i efteråret bliver nødt til igen at indføre restriktioner.

  Det mener Viggo Andreasen, der er lektor i matematisk epidemiologi på Roskilde Universitet.

  Det er særligt de unge, der i højere grad skal tage imod stikket.

  I fire af landets regioner er det nemlig kun omtrent en tredjedel af de unge mellem 12 og 15 år, der har taget imod invitationen til vaccination.

  Selvom mange af de 12 til 15-årige ikke har takket ja til den invitation, de modtog 14. juli, så vurderer Viggo Andreasen, at det går i en positiv retning.

  Men han understreger, at det er vigtigt, at vi hurtigt bliver færdige med vaccinationsprogrammet. Og gerne med en tilslutning på cirka 85 procent eller over.

 41. 13-årige tager OL-metal i skateboarding

  Det var de helt unge, der stjal scenen, da kvinderne i dag afviklede disciplinen street i skateboarding.

  Den blot 13-årige japaner Momiji Nishiya vandt guld foran en anden teenager, den ligeledes 13-årige Rayssa Leal fra Brasilien.

  Tredjepladsen blev besat af den 16-årige 'veteran' Funa Nakayama fra Japan.

  Det er første gang, at skateboarding er på det olympiske program, hvor der udover street også dystes i disciplinen park.

  Du kan se de to unge skateres tricks i videoen herunder:

 42. Skybrud og store regnskyl truer i denne uge

  Store regnskyl og lokale skybrud lurer over Danmark, og særligt Jylland står for skud mandag.

  Det fortæller den vagthavende meteorolog Trine Pedersen ved Danmarks Meteorologiske Institut mandag morgen.

  - Jylland er i farezonen for byger og lokale skybrud fra klokken 11 og resten af dagen. På Fyn og Sjælland er der også risiko for, at det udvikler sig, siger Trine Pedersen til Ritzau.

  Et skybrud bliver af DMI defineret som, at der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

 43. Jonathan Groth klar til tredje runde

  Danske Jonathan Groth er klar til tredje runde i bordtennisturneringen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Jonathan Groth er klar til tredje runde i mændenes bordtennisturnering efter sejr over ungarske Bence Mojoros.

  Danskeren kom skidt fra land i første sæt, hvor han fik fire sætbolde imod sig, men han overvandt dem alle og tog sættet efter et forrygende comeback.

  Derfra satte den venstrehåndede dansker sig på kampen, som blev vundet 4-1 i sæt.

  Jonathan Groth spiller tredjerundekamp i morgen, hvor han skal møde den 14. seedede franskmand Simon Gauzy.

  Du kan se de afgørende bolde fra Groths sejr i videoen herunder:

 44. VIDEO Australsk træner bryder ud i vild jubel over OL-guld

  Natten til mandag svømmede australske Ariarne Titmus sig til olympisk guld i kvindernes 400 meter fri. Og det skabte naturligvis stor glæde hos hende selv og hendes træner. Rigtig stor endda.

  Triumfen fik i hvert fald den australske træner til at bryde ud i en vild jubelscene, der godt kan tåle et gensyn eller to.

  Bare se med i videoen i toppen af artiklen.

 45. Jesper Hansen får ram på samtlige duer

  Håbet lever for Jesper Hansen, der i den første af de to sidste serier i kvalifikationen til finalen i skeetskydning ramte på samtlige 25 skud.

  Han står nu samlet noteret for 97 ud af 100 skud.

  Det er blot de seks bedste, der kvalificerer sig til finalen.

  Inden dagens skydning lå Jesper Hansen nummer 19 med 72 ramte på 75 skud.

 46. Tunesiens præsident fyrer premierminister og suspenderer parlamentet

  Tunesiens præsident, Kais Saied, har søndag aften fyret landets premierminister og suspenderet parlamentet.

  Ifølge flere nyhedsbureauer herunder Reuters har han taget skridtet efter voldelige protester i en række byer i landet.

  Saied meddeler også, at han vil blive en del af den udøvende magt sammen med en ny premierminister, der skal udpeges. Det skriver Ritzau.

  Præsident Saied advarer i sin erklæring søndag aften mod enhver form for voldelig modstand mod den beslutning, han har truffet.

  - Jeg advarer enhver, som tænker på at gribe til våben, og enhver, som måtte skyde med kugler, vil få det besvaret med kugler fra de væbnede styrker, siger han.

  Vreden har senest været stor blandt mange borgere over Tunesiens elendige økonomi og det kaos, som vaccinationer mod covid-19 har været præget af.

  • På et foto taget fra præsident Kais Saieds tv-station meddeler præsidenten, at han har fyret premierministeren og suspenderet parlamentet. (Foto: FETHI BELAID © AFP or licensors)
  • Præsidentens melding kom efter voldelig protester i Tunesien. (Foto: Hassene Dridi)
  • Vreden har været stor blandt mange borgere over Tunesiens elendige økonomi og det kaos, som vaccinationer mod covid-19 har været præget af. (Foto: AA/ABACA © AA/ABACA)
  1 / 3
 47. Otelo - manden bag Nellikerevolutionen i Portugal er død

  Otelo Saraiva de Carvalho var i Portugal bedst kendt under sit fornavn Otelo. Han er død på et militærhospital i Lissabon, oplyses det. (Foto: MIGUEL A. LOPES © Ritzau Scanpix)

  Navnet Otelo Saraiva de Carvalho får måske ikke en klokke til at ringe, men det er navnet på en officer, der var med til at knuse knap 50 års diktatur i Portugal.

  84-årige Carvalho døde søndag på et militærhospital i Lissabon, oplyser en officer, der var med til at lede Nellikerevolution i Portugal. Det skriver Ritzau.

  Carvalho ledte den gruppe officerer, som i april 1974 gennemførte det kup, der blev startskuddet til demokrati og store sociale og økonomiske reformer.

  Det hele gik stærkt den morgen den 25. april 1974, der gjorde en ende på diktaturet.

  Et diktatur som Antonio de Oliveira Salazar stod i spidsen for fra 1926. Fra 1968 frem til revolutionen, der blev symboliseret med nellikeblomster, sad premierminister Marcelo Caetano på magten.

  - Han blev med fuld ret et af symbolerne for revolutionen, som afsluttede det længste diktatur i det 20. århundrede i Europa, sagde den portugisiske premierminister, Antonio Costa, tidligere i dag.

 48. Sydafrika lemper flere coronarestriktioner efter fald i smittetal

  Den sydafrikanske præsident, Cyril Ramaphosa, mener, at den tredje bølge af coronavirus i landet muligvis har toppet.

  Derfor lemper han flere restriktioner i Sydafrika. Det oplyste præsidenten i en tale, der blev vist på nationalt fjernsyn, ifølge Reuters.

  Præsidenten advarede dog om, at nogle provinser stadig oplever en stigning i antallet af smittede.

  Sydafrikanere kan nu rejse mellem provinser, og fra mandag til torsdag kan de igen købe alkohol i supermarkeder. Samtidig får restauranter lov til at servere spiritus, sagde præsidenten.

  Udgangsforbuddet starter nu en time senere, klokken 22:00, og varer til klokken 04:00 om morgenen.

  Ifølge Reuters havde Sydafrika i begyndelsen af juli omkring 26.500 nye smittetilfælde om dage. I løbet af de sidste syv dage har antallet af nye smittede ligget på gennemsnitligt 12.000.

  Arkivfoto. Den sydafrikanske præsident, Cyril Ramaphosa, mener, at landet er ved at være over den tredje smittebølge. (Foto: POOL New © Ritzau Scanpix)
 49. USA vil støtte Afghanistan med luftangreb mod Taliban, lyder det fra topgeneral

  Lederen af den amerikanske hærs centralkommando, Kenneth McKenzie, siger under et besøg i den afghanske hovedstad, Kabul, at USA de seneste dage har øget luftangreb mod Taliban. (Foto: STAFF © Ritzau Scanpix)

  USA vil fortsætte med at udføre luftangreb til støtte for afghanske styrker, der bekæmper oprørere fra Taliban.

  Det siger general Kenneth McKenzie, der leder den amerikanske hærs centralkommando, til journalister under et besøg i den afghanske hovedstad, Kabul. Det skriver flere nyhedsbureauer som Reuters og AFP.

  - USA har øget luftangrebene til støtte for de afghanske styrker over de seneste adskillige dage, siger McKenzie og tilføjer:

  - Og vi er klar til at fortsætte det høje støtteberedskab i de kommende uger, hvis Taliban fortsætter med deres angreb, lover han.

  Taliban er på fremmarch over store dele af Afghanistan, efter at USA og dets allierede hen over sommeren har trukket deres styrker ud af landet.

  I en pressemeddelelse i går lovede den amerikanske præsident, Joe Biden, at USA fortsat ville give støtte til Afghanistan, også efter at de amerikanske soldater har forladt landet.

 50. Tusindvis af dem basker rundt på Anholt: 'Det var et konfettirør af sommerfugle'

  - Det var et konfettirør af sommerfugle!

  Begejstringen er overvældende hos museumsformidler på Naturhistorisk Museum i Aarhus, Jens Thorving Andersen, efter et besøg på den østjyske ø, Anholt.

  Tusindvis af den orange-brune sommerfugleart, sandrandøje, flakser rundt ved øens fyr, og Jens Thorving Andersen har aldrig tidligere oplevet så mange sommerfugle samlet på ét sted:

  - Det er fuldstændig ligesom at tage over på den anden side af Atlanten og opleve monark-sommerfugle i Mexico eller USA. Tænk, at vi kan opleve det i Danmark. Det er vanvittigt og livsbekræftende at stå der midt i en BBC-dokumentar.

 51. Den britiske sundhedsminister undskylder ordvalg i tweet, der udløste kritik

  Den britiske sundhedsminister, Sajid Javid, undskylder sit ordvalg i et nu slettet tweet, han skrev på sin profil i går.

  - Jeg beder dig om, hvis du ikke har gjort det endnu, få din dosis, mens vi lærer at leve med, snarere end at dukke os, for virusset, skrev Sajid Javid i tweetet, der nu er blevet slettet.

  Det er ordene 'at dukke sig for', der har bragt blodet i kog hos flere briter.

  Ifølge BBC beskyder partiet Labour ham for at tale ned til dem, der har fulgt coronareglerne. Kritikken går også på, at ministerens formulering er ufølsom over for pårørende, der har mistet deres kære til covid-19.

  Tweetet kom efter, den relativt nye sundhedsminister i sidste uge blev testet positiv for coronavirus og måtte gå i isolation.

  Sajid har i dag på Twitter undskyldt for ordvalget.

  - Jeg udtrykte taknemmelighed for, at vaccinerne hjælper os med at kæmpe imod som samfund, men det var et dårligt ordvalg, og jeg undskylder dybt. Som mange andre har jeg mistet kære til denne forfærdelige virus, og jeg ville aldrig nedtone dens påvirkning, skriver Javid.

Mere fra dr.dk