Seneste nyt

Rigspolitiet advarer om vaccinesvindlere

 • Rigspolitiet advarer om vaccinesvindlere

  Vicepolitiinspektør Bo Samson fra Rigspolitiet advarer nu mod, at svindlere kan finde på at udnytte den megen fokus på de kommende covid-19-vaccinationer.

  - Vi ved jo af erfaring, at kriminelle kan forsøge at udnytte situationen, for eksempel ved at forsøge at få fat i borgernes personfølsomme oplysninger, enten ved at ringe på døren hos os, eller ved at ringe på telefonen og udgive sig for at være fra myndighederne.

  - Vi beder derfor borgerne om at huske på, at information om vaccination mod covid-19 kun vil komme fra sundhedsmyndighederne enten i e-boks, eller hvis man ikke har e-boks, via et brev med posten, siger Bo Samson.

  Seneste Nyt

 • Sydafrika lemper coronarestriktioner

  Sydafrikanere får nu rigere mulighed for at bevæge sig frit, og så åbnes der mere op for den økonomiske aktivitet.

  Det sker, efter landet i nat har lempet på coronarestriktionerne, hvor landet er gået fra beredskabsniveau tre til nummer et.

  Ifølge landets præsident, Cyril Ramaphosa, har de tiltag, man har indført, virket og ført til, at antallet af smittede er faldet.

  I Sydafrika blev der i sidste uge registreret nye 10.000 smittetilfælde, hvorimod der i slutningen af december blev fundet 90.000 tilfælde.

  Landet har indtil videre registreret knap 50.000 coronarelaterede dødsfald.

 • Ny sag mod syrienkriger droppes efter fire års ventetid

  For fire år siden blev en dømt syrienkriger sigtet i Danmark for at have hvervet en anden mand til Islamisk Stat.

  Men siden da har han måttet vente på en afklaring på, om sigtelsen også ville føre til en tiltale og dermed en retssag. Nu er svaret kommet - anklagemyndigheden har valgt at droppe sagen, oplyser mandens advokat.

  - Det er ikke i orden. Det burde man have afgjort meget tidligere i forløbet, siger advokaten André Rouvillain til Ritzau.

  Manden har siddet fængslet siden marts 2015 og blev siden idømt seks års fængsel for at tilslutte sig Islamisk Stat i Syrien.

  Den dom blev han i weekenden færdig med at afsone.

 • Mette Frederiksen varsler ændringer i vaccineprogrammet

  Der kan være en ændring af vaccinationsprogrammet på vej.

  Som det ser ud nu, er befolkningen inddelt i 12 forskellige grupper, blandt andet efter alder. Her går der en skillelinje ved personer på 65 år og derover. Men den skillelinje er nok sat for højt, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i dag.

  Det er formentlig allerede ved 50 år, folk skal prioriteres i vaccinationskalenderen.

  - Det er sat for højt. Når vi ser på, hvem der i risiko for indlæggelser og mere alvorlig sygdom. Der skal vi ned under 65, givetvis til 50.

  - Men det skal myndighederne nok melde mere konkret ud omkring, siger statsministeren.

 • AGF dropper protest efter gårsdagens straffedrama

  Superliga-klubben AGF fik i går dømt et straffespark imod sig efter slutfløjtet i udekampen mod FC København.

  Straffesparket blev dømt efter en videogennemgang af de sidste sekunder af kampen, og efterfølgende udtrykte en frustreret AGF-direktør Jacob Nielsen, at klubben ville nedlægge protest ovenpå dommen, der betød, at århusianerne måtte tage fra København med et point i stedet for tre.

  Her til formiddag skriver klubben i en pressemeddelslse, at man ikke vil gå videre med sagen. Direktør Jacob Nielsen undskylder samtidig for sin retorik.

  - Ikke mindst over for FC København, hvor jeg i kampens hede sagde, at de var gode til at manipulere med dommerne. Det udtryk vil jeg gerne beklage, siger Jacob Nielsen.

 • Genbrugsguld har hobet sig op under corona-nedlukning

  Også flere genbrugsbutikker kan slå dørene op i dag.

  Derfor er butikkerne fyldt til bristepunktet med genbrugsvarer.

  Generalsekretær Christian Bjerre anslår, at Blå Kors har mistet indtjening for op mod 10 millioner kroner under nedlukningen.

  Røde Kors oplyser, at organisationen i samme periode har tabt 15 millioner kroner i indtægter pr. måned.

 • Efter bøvl med vaccinebooking: Det skal være lettere for ældre og sårbare at booke tid

  Det skal være lettere for de ældre og mest sårbare borgere at booke tid til vaccination mod corona.

  I Region Sjælland vil tusinder af borgere blive kontaktet af deres kommune, og regionen vil finde vaccinationstid, hvis borgerne ønsker det.

  Det er et led i et nyt initiativ fra Region Sjælland og regionens kommuner.

  Mange ældre borgere har svært ved selv at booke tider til vaccination. Der er samtidig inviteret flere borgere, end der lige nu er vacciner til, og det skaber utryghed om, hvornår man kan få en tid.

  I alt vil 6.800 borgere i regionen fra vaccinationsgrupperne 2 og 3 blive kontaktet.

 • Første skoledag efter hjemmeskole: Lærer og elev glæder sig til grin og snak i klasselokalet

  Louise Sunesen (tv) med klassekammeraterne Signe og Victor. (Foto: Mads Kruse Juhl)

  Der er dannebrogsflag på bordene i 9.As klasselokale på Søndre Skole i Viborg her til morgen, for eleverne har første skoledag efter flere ugers hjemmeundervisning.

  - Jeg tror, at vi kommer til at snakke rigtig meget mere, end vi plejer normalt, fordi vi endelig kan se hinanden igen, siger Louise Sunesen fra 9.A.

  Dansklærer Carsten Skejø har forberedt et forløb med reklamer, men han har ikke tænkt sig at tysse ret meget på eleverne i dag.

  - Det vigtigste bliver at komme tilbage og få lov til at snakke. At få trivslen banket bare en lille, bitte smule op ad, siger han.

 • Aung San Suu Kyi anklaget for at have walkie-talkier og bryde coronaregler

  Ifølge FN blev 18 demonstranter dræbt i Myanmar i weekenden, og i dag fortsatte protesterne under et virtuelt retsmøde, hvor nye anklager blev fremsat mod den afsatte leder, Aung San Suu Kyi. (Foto: STRINGER © Scanpix)

  Aung San Suu Kyi, Myanmars afsatte leder, har i dag deltaget i et virtuelt retsmøde, hvor flere punkter er blevet føjet til anklagen mod hende, oplyser hendes advokater.

  Landets første demokratisk valgte leder er tiltalt for at have tilskyndet til offentlig uro, at have haft walkie-talkier uden tilladelse og at have brudt landets coronaregler.

  Det er første gang, at Aung San Suu Kyi har set sit hold af advokater, der skal tale hendes sag i retten. Det er ligeledes første gang, at hun selv er blevet set offentligt.

  Under retsmødet gik demonstranter igen på gaden efter en blodig weekend.

 • Terrortiltalt norsk IS-kvinde nægter sig skyldig

  En terrortiltalt kvinde har i Oslo i dag erklæret sig ikke skyldig i anklager om at have støttet ekstremistgruppen Islamisk Stat i Syrien.

  - Nej, svarede den 30-årige kvinde, da tiltalen mod hende var læst op i tingretten i den norske hovedstad. Tingretten er den første retsinstans i Norge og svarer til byretten.

  Retssagen blev indledt mandag morgen og skal vare i fire uger.

  Kvinden blev for et år siden hentet hjem fra al-Hol lejren i Syrien. Hun er mor til to børn.

  Hun blev anholdt, da hun landede i Oslo. Hendes børn er i dag fire og seks år. Det ene barn var alvorligt syg, da de blev hentet tilbage til Norge.

 • Nogle butikker i Kolding lukker endnu færre kunder ind for at undgå smitte

  I Kolding må flere butikker også åbne i dag. Byen har den seneste tid været igennem en ekstra lukning af skoler og daginstitutioner på grund af stigende coronasmitte.

  Men mange butikker har valgt at lukke færre ind, end de må ifølge retningslinjerne.

  En af de butikker er herretøjsbutikken Harresø, hvor ejer Søren Harresø højst vil lukke fem kunder ind ad gangen.

  Citychef Mette Schumacher er bekymret for, at smitten stiger, så alle butikker bliver lukket igen, og hun opfordrer derfor til, at kun én person fra hver familie eller gruppe går ind i butikken.

 • Venstre foreslår gradvis åbning hver 14. dag

  V-formand Jakob Ellemann-Jensen vil på et møde med statsminister Mette Frederiksen senere i dag præsentere et forslag om en gradvis åbning hver 14. dag, hvis der er styr på smitten.

  Til maj skal hele samfundet som udgangspunkt åbnes helt op, hvis alle over 50 år og de særligt sårbare er vaccineret, mener han.

  I første fase af Venstres genåbningsplan skal højskoler, efterskoler og liberale erhverv såsom frisører og massører åbne helt, og desuden skal langt flere elever tilbage i grundskolen.

  I næste fase skal ungdomsuddannelserne, tekniske skoler og gymnasier åbne.

  Nattelivet er noget af det, som må vente til sidst, mener Ellemann-Jensen.

 • Nu åbner butikkerne: 'Vi glæder os helt vildt'

  - Jubiii! Vi er tilbage igen.

  Sådan står der på døren hos forretningen H.W. Larsen, der sælger køkkenudstyr i København. I dag får butikkerne nemlig lov at åbne igen, og derfor er der højt humør hos souschef Thomas Larsen.

  - Det har været svært ikke at vide, hvornår vi kunne åbne. Men nu er vi her – forhåbentlig med masser af kunder. Vi glæder os helt vildt til at åbne igen.

  I mere end to måneder har butikken været lukket, og nu håber han, at lidt af det tabte salg kan indhentes.

 • Nogle skoler i Nordjylland åbner først for afgangselever om et par dage

  Alle skoler i Vestjylland er klar til at åbne i dag, mens seks kommuner i Nordjylland har ikke kunnet nå at blive klar.

  DR Nyheder har ringet til kommunerne, og det viser sig, at Læsø, Thisted, Morsø og Aalborg åbner skolerne i dag.

  Frederikshavn, Vesthimmerland, Rebild, Hjørring og Brønderslev åbner i morgen, mens Jammerbugt er klar på torsdag.

  Afgangselever i de to regioner kan i dag møde i skole igen, men kravet er en negativ corona-test, som er højst 72 timer gammel.

  Tidligere var Mariagerfjord kommune nævnt blandt dem, som åbner i dag, men det er ikke korrekt. I løbet af ugen tages der stilling til tidspunktet, og måske åbnes der først for afgangselever om en uge.

 • Sundhedsministeriet: Samtykke til børns test kan gælde i en periode

  Forældre behøver ikke give samtykke, hver gang deres barn skal testes for at kunne møde op i skolen. Samtykke kan bruges ved hver test, oplyser Sundhedsministeriet.

  Men det er ifølge Sundhedsministeriet ikke korrekt. Et samtykke vil ifølge ministeriet kunne gælde i en afgrænset periode - for eksempel i nogle måneder.

 • Alle over 60 år kan nu blive vaccineret i Indien

  Indiens premierminister, Narendra Modi, får her sin første corona-vaccine. (Foto: PRESS INFORMATION BUREAU © Scanpix)

  Den indiske premierminister, Narendra Modi, har modtaget det første vaccinestik mod coronavirus.

  Samtidig begynder den folkerige nation anden fase af vaccineringen.

  Nu kan personer over 60 år og dem, der er over 45 år og lider af en underliggende sygdom, blive vaccineret, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Hidtil har vaccinekampagnen været rettet mod sundhedspersonale og andre i frontlinjen.

  Indien med 1,3 milliarder indbyggere har indtil videre vaccineret 12,2 millioner i frontlinjen.

  Regeringen besluttede i sidste uge, at folk skal kunne vælge mellem den indiske vaccine fra Covaxin eller vaccinen fra AstraZeneca.

 • Marts starter med sol og lidt lavere temperaturer

  Haderslev. (Foto: Viggo Hjort Kohberg © Viggo Hjort Kohberg)

  Det er blevet forår, og dagens vejrudsigt er klar.

  Dagen starter med skyer de fleste steder, og mange steder er det tåget og diset i løbet af morgen- og formiddagstimerne.

  Det klarer dog op, og der kommer lidt til nogen sol og det holder tørt. Temperaturen ligger mellem 3 og 9 grader. Det bliver varmest i Nordjylland, mens Bornholm og Lolland-Falster ligger mellem 3 og 4 grader.

  Vinden er svag til jævn fra vest, men Nordjylland og Bornholm får frisk vind. I aften falder temperaturen, men holder sig over frysepunktet med 1 til 5 graders varme.

 • 'Hverdagens helte' kommer på danske frimærker

  Til efteråret får dronningen konkurrence på frimærkerne, når PostNord udgiver nye frimærker, der fejrer "de største helte ude i hverdagen".

  Det bliver til fem forskellige frimærker, hvor en helt almindelig person fra hver af de fem regioner i Danmark bliver afbilledet på mærket.

  Man kan fra i dag selv nominere sin hverdagshelt på PostNords hjemmeside. Senere vil man kunne stemme på sin favorit - og de fem vindere kommer altså i sidste ende på frimærker til efteråret.

  - Vi kunne godt tænke os at bruge frimærkerne til at fejre dansk kultur og dem, der bor i Danmark. Og hvad kunne være bedre, end at fejre de største helte ude i hverdagen, siger Designchef ved PostNord Martin Pingel.

 • Tiger Woods takker golfspillere for hyldest

  Spillere og tilskuere var klædt i sort og rødt under World Golf Championship i Florida. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)

  En stor gruppe golfspillere valgte i går at hylde golfstjernen Tiger Woods under World Golf Championship i Florida.

  Det gjorde de ved at iføre sig det, der i mange år har været Woods' standardbeklædning på sidste runde af en golfturnering:

  Sorte bukser. Rød trøje.

  Hyldesten kom på baggrund af den ulykke, der i sidste uge måske satte en stopper for Woods' golfkarriere, da han ødelagde sit ben i et voldsomt biluheld.

  Det rørte den 45-årige golfspiller.

  - Det er svært at forklare, hvor rørende det var, da jeg tændte fjernsynet og så alle de røde trøjer.

  - Til hver en golfspiller og hver eneste fan, I hjælper mig virkelig med at komme gennem denne svære tid, skriver han i et tweet.

 • USA sender advarsel til Myanmar efter demonstranters død

  USA kritiserer sikkerhedsstyrkerne i Myanmar for at gå alt for hårdt frem over for demonstranter i landet.

  I går blev 18 demonstranter ifølge FN dræbt i sammenstød med sikkerhedsstyrkerne. USA's udenrigsminister, Antony Blinken, kalder det "afskyelig vold".

  USA er klar til at arbejde for at stille de ansvarlige til ansvar, skriver han i et tweet.

  Der har været daglige demonstrationer i Myanmar, siden militæret 1. februar kuppede regeringen og afsatte den demokratisk valgte leder Aung San Suu Kyi for at indsætte en militær leder i stedet.

 • Ingen priser til Thomas Vinterberg og 'Druk' ved Golden Globes

  Thomas Vinterbergs biografhit 'Druk' var nomineret i kategorien 'Bedste Ikke-engelsksprogede film' ved dette års Golden Globes, men filmen måtte se sig slået af 'Minari', der handler om en sydkoreansk familie, der forsøger at klare sig i staten Arkansas i USA.

  'Minari' er amerikansk-produceret, men der tales koreansk i store dele af filmen, og derfor blev den placeret i samme kategori som 'Druk'.

  Susanne Biers hitserie 'The Undoing' var nomineret i kategorien 'Bedste miniserie eller tv-film', men prisen gik til Netflix-serien 'The Queen's Gambit', der på forhånd var udpeget som favoritten.

 • Trump: Måske vender jeg tilbage for at slå dem igen

  Donald Trump antyder i en tale, at han måske vil jagte et comeback til posten som USA's præsident.

  Det sker i præsidentens første store tale, siden han forlod præsidentposten, skriver Ritzau.

  - Hvem ved? Måske vender jeg tilbage for at slå dem for tredje gang, siger Trump på en politisk konference i Orlando.

  Trump vandt præsidentvalget i 2016 og hævder også selv, at han vandt valget i november sidste år. Det er dog blevet affejet af de amerikanske valgmyndigheder.

  Donald Trump afviser samtidig, at han vil oprette et nyt politisk parti.

  Det ville være dumt at fordele stemmerne mellem Det Republikanske Parti og et nyt parti, pointerer Trump.

 • Smal økonomiaftale for akademikere i kommunerne på plads

  En aftale med fokus på økonomi er faldet på plads i tillæg til det forlig, der i forrige weekend faldt på plads mellem arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening (KL) og lønmodtagerne i Forhandlingsfællesskabet.

  Det oplyser hovedorganisationen Akademikerne her til aften.

  Parterne er blevet enige om at oprette en kompetencefond til efteruddannelse, forøge pensionsprocenten, fokusere på modtagelsen af nyuddannede og lønstigninger sidst i forløbet.

  - Det er en aftale, der sammen med forhandlingsfælleskabets aftale fra sidste uge, sætter fokus på de økonomiske rammer og forbedrer lønningerne i kommunerne, udtaler formand Lars Qvistgaard i en pressemeddelelse.

  Ved forliget fra forrige weekend mellem Forhandlingsfællesskabet og KL blev parterne enige om en lønudvikling på 5,02 procent over en treårig periode.

 • Restauranter og butikker i Oslo lukker i to uger efter stigende smitte

  Antallet af registrerede tilfælde af coronasmitte er steget tre uger i træk Oslo. I første uge af februar lød antallet af tilfælde på 409 - i denne uge lød det på 1015.

  Derfor lukker den norske hovedstad nu ned i to uger fra midnat natten til tirsdag 2. marts til 15. marts.

  - Alle restauranter og caféer skal lukke på nær for takeaway. Alle butikker skal lukke med undtagelse af eksempelvis dagligvarebutikker og apoteker, lød det tidligere i dag fra Raymond Johansen, byrådsleder i den norske hovedstad.

  Her gav han udtryk for, at han er udmærket klar over, at det er hårde nyheder for hovedstadens borgere.

  - Det nærmer sig etårsdagen for den første nedlukning i Oslo. Vi gennemlever en historisk tid. Ingen har betalt en større pris end folket i Oslo. Alligevel kommer jeg nu til at bede om endnu mere fra jer.

 • Heunicke på Twitter: To nye tilfælde af mere smitsomme varianter

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver her til aften på Twitter, at der er fundet to nye tilfælde af en mere smitsom coronavariant i Danmark.

  Han oplyser ikke umiddelbart, hvilken variant der er tale om, men nævner, at det kan være den sydafrikanske variant, B1351, eller den brasilianske variant P1.

  Den sydafrikanske virusvariant er den eneste variant af de to, der er konstateret ved 13 smittetilfælde i Danmark ifølge Statens Serum Institut (SSI).

  Den brasilianske virusvariant er endnu ikke fundet i Danmark.

 • Sværm af jordskælv har ramt Island

  Søndag aften har et jordskælv målt til 4,7 på richter-skalaen ramt Island. Det skriver det islandske medie ruv.is.

  Det er det seneste i en lang række, der har rystet ønationen i i Nordatlanten de seneste dage.

  Det begyndte med et endnu større skælv i onsdags på Reykjanes-halvøen i den sydvestlige del af landet.

  Styrken blev målt til 5,7 på richter-skalaen, og rystelserne kunne mærkes i Reykjavik.

  - Island oplever en jordskælvssværm, og så har der været tusindvis af mindre skælv efterfølgende. Islændingene er vant til jordskælv, men at der sker så mange, er absolut ikke noget, man ser hver dag, siger Trine Dahl-Jensen, der er seniorforsker ved GEUS.

  Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

 • Skuffelse i Washington efter iransk afvisning af uformel atom-dialog

  Det Hvide Hus udtrykker skuffelse over Irans afvisning af et forslag om at indlede uformelle drøftelser om en eventuel genoplivning af atomaftalen fra 2015.

  Iran har tidligere i dag afvist at indlede en dialog, hvis ikke alle sanktioner mod landet bliver droppet.

  - Selvom vi er skuffede over Irans svar, er vi klar til at genoptage et meningsfuldt diplomati med henblik på at vende tilbage til forpligtelserne i den gensidige handlingsplan, siger en talskvinde for Det Hvide Hus ifølge Reuters.

  Atomaftalen blev indgået i 2015 mellem Iran og de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd USA, Frankrig, Rusland, Kina og Storbritannien - plus Tyskland.

  Aftalen skulle forindre, at iranerne udviklede atomvåben - til gengæld skulle Vesten ophæve sanktioner mod landet.

  Med tidligere præsident Donald Trump i spidsen forlod USA dog aftalen i 2018.

 • 19 unge mænd sigtet for at overtræde forsamlingsforbud under optagelse af musikvideo

  Midt- og Vestjyllands Politi rykkede søndag eftermiddag ud til et parkeringshus på Heibergs Allé i Viborg, hvor 19 unge mænd endte med at blive sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet.

  Det oplyser vagtchefen til Ritzau.

  Udrykningen skete efter en anmeldelse om, at der var en heftig aktivitet ved parkeringshuset, og at mange personer havde forsamlet sig.

  I alt talte politiet 23 personer, der var forsamlet. Enkelte af dem løb væk, mens de 19 blev sigtet og kan se frem til en bøde på 2.500 kroner hver.

  Til lejligheden havde de unge mænd medbragt flere biler og en kameradrone.

  Efter politiets vurdering var der tale om en forsamling og ikke en tilfældig omstændighed, som gjorde, at de mange unge var på det samme sted.

 • Skoleskibe med 143 elever får lov til at stævne ud på forårstogt - på to betingelser

  Der er godt nyt for eleverne på Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage.

  Uddannelses- og Forskningsministeriet har givet grønt lys til, at de gamle skibe igen kan lægge fra kaj med elever om bord.

  Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

  Coronanedlukningen i Danmark havde skabt usikkerhed om årets togter for de 143 elever, der nu har fået lov til at påmønstre skoleskibene i midten af marts.

  80 elever på Skoleskibet Danmark og 63 elever på Skoleskibet Georg Stage får nu alligevel lov til at sejle ud på de planlagte forårstogter henholdsvis den 3. april og den 27. marts.

  Eleverne skal møde ind 14 dage før testrejsen med et negativt svar på en coronaprøve.

  Herefter bliver de isoleret og testet løbende, skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

 • Lægemiddelstyrelsen til TV2: Enkeltdosis-vaccine kan først leveres i april

  Den nye coronavaccine fra amerikanske Johnson & Johnson kan tidligst blive leveret til EU-landene i april.

  Det fortæller Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz til TV2.

  EU ventes at godkende vaccinen, der kun kræver ét stik, i begyndelsen af marts.

  Men det amerikanske selskab bag vaccinen kan tidligst levere den til EU en måned senere, lyder beskeden fra Senderovitz.

  Han fortæller endvidere, at at EU-Kommissionen nu vil undersøge, hvorfor selskabet ikke kan levere vaccinen til EU-landene tidligere.

  Danmark har bestilt over otte millioner doser af vaccinen fra Johnson & Johnson. Den vurderes at være 66 procent efektiv over for coronavirusset.

 • Iran afviser uformelle drøftelser om en genoplivning af atomaftalen med Vesten

  Regeringen i Washington må fjerne alle sanktioner mod Iran før tanker om at indlede en proces, der kan føre til en genoptagelse af atomaftalen fra 2015, kan slå rod i Teheran.

  Sådan lyder meldingen ifølge Reuters fra det iranske udenrigsministerium i en udtalelse til iranske medier.

  - I forhold til de nylige skridt og erklæringer fra USA og tre europæiske magter vurderer Iran, at dette ikke er tiden til at holde et uformelt møde med disse lande som foreslået af EU's udenrigschef (Josep Borrell, red.).

  Atomaftalen blev indgået i 2015 mellem Iran og de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd USA, Frankrig, Rusland, Kina og Storbritannien - plus Tyskland.

  Aftalen skulle forindre, at iranerne udviklede atomvåben - til gengæld skulle Vesten ophæve sanktioner mod landet.

  Med tidligere præsident Donald Trump i spidsen forlod USA dog aftalen i 2018.

 • Hongkong sigter 47 for at overtræde omstridt sikkerhedslov

  Myndighederne i Hongkong har på én gang sigtet det hidtil højeste antal personer for at overtræde den omstridte sikkerhedslov, som sidste år blev dikteret af regeringen i Beijing.

  Ifølge The New York Times er 47 demokrati-tilhængere formelt sigtet og risikerer dermed fængsel på op til livstid i Hongkong.

  Sikkerhedsloven sikrer fastlandskina kontrollen over Hongkong-regionen, der tidligere har nydt godt af frihedsrettigheder og uafhængige domstole.

  Politiet i Hongkong oplyser til den amerikanske avis, at hver af de 47 personer er blevet sigtet for undergravende virksomhed.

  En af de sigtede er angiveligt den tidligere juraprofessor Benny Tai, der har været en af de toneangivende personer i den prodemokratiske bevægelse i Hongkong.

 • 853 testet på Abildgårdskolen i Vollsmose i dag

  Der har været lange køer til en halspodning på Abildgårdskolen i Odense-bydelen Vollsmose i dag.

  853 personer har ladet sig teste ved det nye PCR-testcenter, der erstatter den testbil, som hidtil har holdt ved Vollsmose Torv om søndagen.

  Region Syddanmark oplyser til DR Nyheder, at personalet på en testbil normalt gennemfører 400 til 500 test om dagen.

  Til sammenligning vurderes testantallet på Abildgårdskolen i dag som en succes.

  Omvendt var der kun 30 personer, der lørdag fik foretaget en lyntest - altså en næsepodning - i Vollsmose.

  Odense-bydelen er i øjeblikket ramt af voldsom coronasmitte. Og derfor har kommunen oprettet en taskforce, der stemmer dørklokker med opfordringen til, at man lader sig teste.

 • Brasiliens hovedstad lukker ned i to uger

  Alle barer, restauranter, indkøbscentre og skoler i Brasilia, Brasiliens hovedstad, lukker nu ned frem til 15. marts.

  Samtidig har staten Brasilias guvernør Ibaneis Rocha udstedt forsamlingsforbud og forbud mod salg af alkohol efter klokken 20.

  Mindst otte andre stater i Brasilien har i den seneste uge indført nedlukninger som følge af stigende coronasmitte og coronarelaterede dødsfald i Sydamerikas største land.

  Torsdag var den mest dødbringende dag i Brasilien siden begyndelsen af pandemien med 1.541 døde med coronavirus.

  Dermed er 254.000 mennesker døde med coronavirus i Brasilien.

  Brasiliens præsident Jair Bolsonaro har på Twitter kritiseret restriktionerne og truet med at stoppe al føderal krisehjælp til de stater, der har indført nedlukninger.

 • Mads Pedersen triumferer i belgisk semiklassiker

  (Foto: ERIC LALMAND © Scanpix)

  For andet år i træk, efter Kasper Asgreens sejr i fjor, blev det en dansk vinder i den belgiske semiklassiker Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

  Mads Pedersen tog sejren efter en massespurt i det belgiske cykelløb.

  På brostenene i Kuurne i Belgien blev Mads Pedersen leveret perfekt til spurten af sin Trek-holdkammerat Jasper Stuyven, og danskeren havde ingen problemer med at spurte triumfen hjem.

  - Vi gjorde det perfekt i dag.

  - Det var en god situation med Jasper i første gruppe og mig i anden. Jasper kørte et sindssygt godt leadout, og det var rart at kunne vise, at vi er der, siger Mads Pedersen til ritzau.

  Mads Pedersen var hurtigst i massespurten i Kuurne. (Foto: ERIC LALMAND © Scanpix)
 • Navalnyj ankommer til straffelejr øst for Moskva

  Den fængslede oppositionspolitiker og Putin-kritiker Aleksej Navalnyj er ankommet til den straffelejr godt 100 kilometer øst for Moskva, hvor han skal afsone sin fængselsstraf.

  Det skriver det russiske nyhedsbureau RIA ifølge Reuters.

  Meddelelsen kommer efter flere dages stilhed om Navalnyjs opholdssted, efter det i torsdags blev kendt, at han var blevet flyttet fra det fængsel i Moskva, hvor han opholdt sig.

  Heller ikke oppositionspolitikerens familie eller advokater vidste, hvor han var.

  Navalnyj skal afsone mere end to et halvt år for at have forbrudt sig mod betingelserne i sin prøveløsladelse, da han forlod Rusland for at blive behandlet, efter han sidste år blev forsøgt myrdet med nervegift.

 • Seks nye teststeder med mere skånsom næsepodning i Svendborg Kommune

  Fra i morgen kan man blive coronatestet på seks forskellige lokationer i Svendborg Kommune med den mere skånsomme metode, hvor podepinden kun føres en smule ind i næsen.

  Det skriver Svendborg Kommune i en pressemeddelelse.

  Det er firmaet Carelink, der står bag de seks testcentre.

  De findes i Svendborg Ø, Gudme, Vester Skerninge, Tåsinge, Stenstrup og Svendborg V.

  Det er fortsat muligt at blive testet i Midtbyhallen i Svendborg, oplyser kommunen.

 • 6.512 har fået første vaccinestik siden lørdag

  Ifølge tal fra Statens Serum Institut har 6.512 personer fra i går til i dag fået første dosis coronavaccine.

  Dermed er der 418.870 påbegyndt vaccinerede i Danmark. Det svarer til 7,2 procent af befolkningen.

  Fra lørdag til søndag er 1.032 personer blevet færdigvaccineret. Dermed er der nu 183.106 færdigvaccinerede personer.

  Det svarer til 3,1 procent af befolkningen.

  77 procent af de påbegyndte doser er fra Pfizer/BioNTech, mens 19,7 procent er fra AstraZeneca. 3,2 procent er fra Moderna.

  Af de færdigvaccinerede har 98,6 procent modtaget Pfizer/BioNTech. 1,4 procent har fået Moderna-vaccinen. Ingen er ifølge de seneste tal bleve færdigvaccineret med AstraZeneca-vaccinen.

 • USA's topsundhedsrådgiver om godkendt Johnson & Johnson-vaccine: 'Jeg ville tage imod den'

  Anthony Fauci, som er den øverste sundhedsrågiver til den amerikanske regering, er fuldstændig tryg ved Johnson & Johnsons enkeltdosis-vaccine, som USA's lægemiddelstyrelse nu har godkendt.

  - Hvis du tager et sted hen (for at blive vaccineret, red.), og du bliver tilbudt Johnson & Johnson, som den (vaccine, red.) der er tilgængelig, så ville jeg tage imod den, siger Fauci ifølge Reuters.

  Johnson & Johnsons vaccine kræver modsat de fleste andre coronavacciner, kun en enkelt dosis. Den vurderes at være 66 procent effektiv over for virusset.

  Det Europæiske Lægemiddelagentur vurderer nu vaccinen og ventes at komme med et svar i marts.

  Danmark har bestilt over otte millioner doser af vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • Grand Teatret blandt verdens smukkeste

  Biografen Grand Teatret i København er blevet kåret til en af verdens smukkeste biografer.

  Det er det britiske medie Time Out, som har lavet en top 50 over verdens smukkeste biografer, og Grand Teatret er med på listen som den eneste nordiske biograf.

  I toppen af listen er Tuschinski i Amsterdam og flagskibet Le Grand Rex i Paris, der som mange andre af de udvalgte biografer, inklusive Grand Teatret, er tegnet og opført efter inspiration fra art nouveau.

  Grand Teatret er tegnet af arkitekt Anton Rosen og blev opført i 1907 til 1910. Den markante rødstensbygning rummer også Palace Hotel på Rådhuspladsen.

  Biografens store sal blev oprindeligt bygget som koncertsal, men blev senere konverteret til biografsal.

  Grand Teatret er tegnet af arkitekt Anton Rosen og blev opført i 1907 til 1910. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
 • Mindst 18 dræbt under demonstrationer i Myanmar

  Mindst 18 demonstranter har mistet livet under sammenstød med politiet i Myanmar i dag. Det oplyser FN’s Kontor for Menneskerettigheder ifølge Reuters.

  Det sker, efter politiet åbnede ild mod de titusindvis af demonstranter, der var på gaden i blandt andet Yangon og Deiwan i protest mod det militærkup, der fandt sted i landet den 1. februar.

  Eskaleringen sker, efter at militæret i sidste weekend advarede om, at endnu flere ville miste livet, hvis ikke demonstrationerne stoppede. Da var to demonstranter allerede blevet dræbt, mens en tredje var død af kvæstelser, efter at være blevet skudt af politiet ved en demonstration en uge tidligere.

  Politiet i Myanmar har i dag gjort alvor af den trussel, som militærstyret fremsatte mod civilbefolkningen efter sidste weekends protester. (Foto: SAI AUNG MAIN © Scanpix)
 • 463 er registreret smittet med corona - 3 er døde

  Der er det seneste døgn konstateret 463 coronasmittede, viser tal fra Statens Serum Institut.

  Det er 57 færre end i går, hvor tallet var 520.

  De 463 smittede svarer til en smitteprocent på 0,30 ud af de i alt 151.982 testede personer.

  Det samlede antal indlagte stiger til 231. 24 nye er blevet indlagt. Tre personer er døde.

 • Det Hvide Hus vil ignorere Trumps første tale efter valget

  Det Hvide Hus har tænkt sig at ignorere Donald Trumps tale på en konservativ konference i Florida i dag, hvor den tidligere præsident ventes at angribe den nuværende præsident, Joe Biden.

  Det skriver Reuters.

  Det er første gang, at Trump optræder offentligt, efter at han forlod Det Hvide Hus den 20. januar.

  Strategien med at ignorere eller fuldstændigt nedtone, hvad der foregår i fjendens lejr, har tidligere vist sig effektiv, siger politiske veteraner og historikere.

  Trump ventes at angribe Biden, og ifølge et medie, vil han gøre det klart, at han er den "formodede" præsidentkandidat for Det Republikanske Parti i 2024.

 • Odenseborgmester efter sløvt fremmøde til pop-up testcenter i Vollsmose: 'Det tyder på, at der er god kø til de her PCR-test i dag'

  Forudsætningen for genåbningen er, at der bliver skruet op for testene. Og det kæmper de med i bydelen Vollsmose i Odense, hvor smitten er høj.

  Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed ringet på døren blandt de 10.000 beboere i Vollsmose - og opfordret dem kraftigt til at blive coronatestet.

  Men i går blev der kun lavet 30 lyntest på det mobile popup-teststed i Vollsmose.

  Odenses socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel er ikke tilfredse med lørdagens fremmøde, men håber, at det bliver bedre.

  - Det var første dag, at testcenteret var åbent, så borgerne skal også lære at finde vej til det. Men det er et alt for lavt tal, siger han.

  I dag ser det lidt bedre ud - vurderet på køen til PCR-teststedet i Vollsmose.

  - Så det tyder på, at der er god kø til de her PCR-test i dag, hvor man skal podes i halsen, siger borgmesteren.

 • 50-årig gik gennem isen på en sø i Roskilde

  En person gik i dag gennem isen på en sø i Roskilde. Det oplyser politiet på Twitter.

  Der var tale om en 50-årig mand, der ifølge politiet var gået ud på isen for at afhente en frisbee.

  - Han er afkølet, men ikke i livsfare, siger politiet til TV 2.

  Politiet understreger, at al færdsel på isen er farligt og forbudt.

 • Fyns politi til forældrene: Interesser jer for, hvor jeres unge opholder sig 

  Unge, der stimler sammen for at feste, er et stigende problem flere steder i landet.

  Fyns Politi skriver på Twitter, at de har modtaget flere anmeldelser.

  - I aftes og nat har vi modtaget en del anmeldelser på unge, som stimler sammen til samvær, fester o. lign. på bla. off. steder. Vi opfordrer forældre til at interessere sig for, hvad ens unge laver, opholder sig og er sammen med. Forsamlingsforbuddet er max 5 personer

  Også i København har der været ulovlige fester på trods af forsamlingsforbud og restriktioner.

  - Vi har haft 49 overtrædelse af forsamlingsforbuddet i går aftes og natten til i dag, siger Rasmus Agerskov fra Københavns Politi til DR Nyheder.

  Han opfordrer til, at vi står sammen. Selvom smittetallet falder, er det nu, der skal holdes fast, hvis det skal fortsætte med at falde, siger han.

 • Danmark kan nu teste flere end 400.000 for corona om dagen

  Når dele af samfundet genåbner fra mandag, er der brug for at kunne lave mange coronatest hver eneste dag.

  Derfor er testkapaciteten blevet øget over de seneste uger, så man nu kan lave flere end 400.000 coronaprøver om dagen. Det fortæller Styrelsen for Forsyningssikkerhed til DR.

  Det tal dækker både over offentlige PCR-test og private lyntest.

  Over de seneste par uger er testkapaciteten i det offentlige steget fra 120.000 om dagen til nu 170.000 om dagen.

  For private leverandører lyder tallet på 110.000 til 207.000 test om dagen.

  Derudover kan der laves cirka 30.000 test om dagen i sygehusvæsenet.

  Den øgede testkapacitet skal være med til at sikre, at det bliver endnu nemmere at blive testet for corona, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

 • Dagen før genåbningsdagen: Erhvervslivet frygter køer foran butikker

  I morgen står den på coronavenlig genåbning for mange af landets butikker. Og selvom det som udgangspunkt er en god ting, så er der også grund til bekymring, lyder det fra organisationen Dansk Erhverv.

  For på grund af afstandkravet må der kun være et begrænset antal kunder i butikkerne. Og det kan ifølge Dansk Erhverv betyde lange køer ude på gaden.

  - Vi forventer, at store dele af befolkningen vil gå ud og handle, selvom det kun er halvdelen af butikkerne, der holder åbent, siger Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv.

  - Lige inden man lukkede ned inden jul, så vi, at folk stimlede sammen ude foran i gaderne, siger han.

  Derfor plæderer Dansk Erhverv for, at alle butikker får lov at genåbne, så kunderne kan blive fordelt mest muligt.

  Genåbningen gælder for alle butikker under 5.000 kvadratmeter. Dog ikke butikker placeret i et storcenter.

 • Museerne undrer sig: Hvorfor må vi ikke genåbne i morgen

  Når mange butikker i morgen igen kan åbne dørene for kunderne, undrer det landets museer, at de ikke kan gøre det samme.

  - Det er absurd, fordi Statens Serum Institut har fortalt os, at vi ligger i en lav risikozone, siger Poul Erik Tøjner, der er direktør på Louisiana.

  Museet råder over mere end 6.000 kvadratmeter, der ligger i Humlebæk ved København.

  - Befolkningen er ved at blive skøre af at sidde hjemme i pipcellen. Selvfølgelig skal vi overleve corona rent fysisk, men vi skal også overleve den mentalt. Der har kulturlivet en kæmpe kraft, siger Poul Erik Tøjner.

  Heller ikke museumsdirektør Erlend Høyersten fra Aros i Århus forstår, at folk må gå i Bilka, men ikke på museum.

  - Regeringen svigter os. Jeg tror ikke, at regeringen forstår, hvor vigtig kunst og kultur er for mennesker, siger han.

 • Passagerer til og fra Bornholm skal fra i morgen fremvise negativ coronatest

  Når genåbningen går i gang fra i morgen, gælder der nye regler for rejsende til og fra Bornholm.

  Nu skal alle passagerer med både fly og færge kunne fremvise en negativ coronatest for at komme afsted.

  Der venter derfor nye udfordringer for færgeselskabet Molslinjen, der sejler på ruten. Det er nemlig de ansatte selv på færgerne, der skal løfte opgaven at sikre, at passagererne har en negativ coronatest, som er max 72 timer gammel.

  Og det er en stor opgave, som vi ikke har været vant, forklarer Jesper Maack, der er kommunikationschef hos Molslinjen.

  - Vores personale er vant til at yde service. De er ikke vant til at kontrollere og tjekke folks papirer, eller til at afvise folk, hvis der er noget galt, siger han.

  Molslinjen sejler til Rønne på Bornholm fra både Køge og Ystad i Sverige.

 • Otte personer anholdt under Men In Black-demonstration mod coronarestriktioner

  Men In Black demonstration er her nået til Rådhuspladsen i København, lørdag den 27. februar 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Det er forløbet nogenlunde stille og roligt under en Men In Black-demonstration i København lørdag aften. Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Schultz.

  Flere er dog blevet anholdt.

  En mand blev først anholdt og sigtet for brud på fyrværkeriloven, fordi han ifølge politiet havde medbragt ulovligt fyrværkeri til demonstrationen.

  Men da politiet anholdt manden, blev han urolig og gjorde udfald mod politibetjentene.

  Derfor er han nu blevet sigtet for vold mod politiet.

  I alt er otte personer blevet anholdt i forbindelse med demonstrationen.

  Gruppen Men In Black kalder sig også for Sortklædt Modstand. De er utilfredse med regeringens fortsatte nedlukninger af landet og opfordrer blandt andet folk til ikke at bære mundbind.

Mere fra dr.dk