Seneste nyt
26. maj kl. 23:40

Rusland og Kina nedlægger veto mod flere sanktioner mod Nordkorea - for første gang siden 2006

Torsdag valgte både Rusland og Kina at stemme imod strammere FN-sanktioner mod Nordkorea. Et forslag, der var sat op af USA, efter Nordkorea havde udført en række nye affyringer af ballistiske missiler. Det skriver Reuters.

Det er ifølge Reuters første gang siden 2006, at FN's Sikkerhedsråd offentligt er uenige om sanktioner mod det nordkoreanske styre.

Der er 15 nationer i FN's Sikkerhedsråd, og det altså kun 13 af dem, som stemte for. Der er fem permanente medlemmer i sikkerhedsrådet - Rusland, Kina, Storbritannien, Frankrig og USA - og de har ret til at nedlægge veto mod forslag.

Forslaget ville have forbudt eksport af tobak og olie til Nordkorea.

De seneste 16 år har FN's Sikkerhedsråd altid enstemmigt indført hårdere og hårdere sanktioner mod Nordkorea.

Den seneste stramning af sanktionerne skete i 2017.

Seneste nyt

 1. 9 min. siden

  EM-landsholdet vil bære sørgebind til minde om Field's-ofre

  Når Danmark fredag aften spiller sin føste kamp ved EM i fodbold mod Tyskland, vil de danske spillere bære sørgebind om armen.

  Det gør de for at mindes ofrene fra skudangrebet i storcenteret Field's søndag, hvor tre personer mistede livet.

  Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

  - Skyderiet i Field’s var forfærdeligt, og alle på holdet er berørte af det. Vores tanker er med ofrene og de efterladte. Vi spiller med sørgebind for at mindes og ære dem, der ikke er her længere, siger landsholdets anfører, Pernille Harder.

  Danmark åbner EM mod Tyskland klokken 21.00 fredag aften, og kampen kan følges på DR1, DRTV og i Liga på P4.

 2. 23 min. siden

  Moder Teresas nonner har bedt den sidste bøn i Nicaragua

  • Nonner fra en orden, stiftet af Moder Teresa, venter på et immigrationskontor i Costa Rica, efter at Nicaraguas regering lukkede deres organisation. (Foto: Priest Sunil Kumar © Ritzau Scanpix)
  • De 18 nonner må ikke længere laver velgørende arbejde i landet. (Foto: Priest Sunil Kumar © Ritzau Scanpix)
  • Ifølge en af regeringens afdelinger, skulle ordenen ikke har erklæret, hvor deres midler kommer fra, hvorfor de fik frataget deres juridiske status. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Moder Teresas nonner har bedt den sidste bøn i Nicaragua. De er nemlig blevet udvist af det mellemamerikanske land.

  18 nonner fra en orden stiftet af Moder Teresa blev samlet op og kørt ud af landet i en bus, eskorteret af politi.

  Nonnerne har siden 1988 blandt andet drevet et børnhjem, et plejehjem og et hjem for piger, der er blevet misbrugt og efterfølgende forladt.

  Ifølge BBC er ordenen blot en blandt flere organisationer, der på det seneste er blevet lukket ned. Ifølge det britiske medie slår præsident Daniel Ortega hårdt ned på enhver organisation, han beskylder for at modarbejde hans regering.

  Ordenen fik frataget sin juridiske status 28. juni af det nicaraguanske parlament, hvor medlemmer af præsident Ortegas sandinistparti er i flertal.

  Ifølge en af regeringens afdelinger, skulle ordenen ikke have erklæret, hvor deres midler kommer fra.

 3. 28 min. siden

  Sygehusfløj på Thisted Sygehus måtte evakueres ved brand

  Dele af Thisted Sygehus måtte i eftermiddags evakueres, da der udbrød en brand på taget i forbindelse med, at nogle håndværkere arbejdede med tagpap.

  - I den forbindelse opstod der ild i tagpap og tagkonstruktion. Den ild opstod lige ud for indsugningen til sygehuset. Det giver røg ned igennem bygningen, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Allan Riis til Ritzau.

  Det betød, at man først valgte at evakuere to etager og bagefter hele fløjen.

  Ingen patienter kom til skade i forbindelse med branden, og der var ingen akutpatienter i den pågældende fløj ifølge vagtchefen.

  Tre håndværkere, som arbejdede på taget, blev efterfølgende undersøgt for røgforgiftning.

  Politiet fik anmeldelsen klokken 13.49 og bistod brandvæsenet.

 4. I dag kl. 16:52

  Pogacar tager sejren og den gule trøje efter en etape fyldt med underholdning

  Slovenske Tadej Pogacar har taget et stort skridt mod en ny Tour de France-sejr. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Ritzau Scanpix)

  Den dobbelte Tour de France-vinder Tadej Pogacar viste nok engang i dag, at han er den helt store favorit til at genvinde løbet. I en formindsket gruppe vandt han spurten, og etapesejren sikrede ham også den gule trøje på 6. etape.

  Pogacar vandt etapen foran australieren Michael Matthews, mens franske David Guadu blev treer. Jonas Vingegaard kom i mål i samme gruppe som Pogacar.

  Det var den længste etape i årets udgave på knap 220 kilometer, men rytterne sparede ikke på kræfterne.

  De første timer af etapen foregik i et ekstremt højt tempo, hvor mange ryttere forsøgte at komme væk. Heriblandt danskere som Mads Pedersen, Kasper Asgreen og manden i den prikkede bjergtrøje, Magnus Cort, som han også kører i på etapen i morgen.

  Det endte med et udbrud på tre mand anført af den gule trøje, Wout van Aert, og Jakob Fuglsang. Van Aert endte med at køre alene på de sidste 30 kilometer, men blev hentet 10 kilometer fra mål. Han blev hurtigt sat fra favoritgruppen og mistede dermed trøjen til Pogacar.

 5. I dag kl. 16:43

  Rihanna skubber Kylie Jenner af tronen som den yngste kvindelige, selvgjorte milliardær

  Rihanna har en formue på omkring 10 millarder kroner, anslår Forbes. (Foto: Lisi Niesner © Ritzau Scanpix)

  Kylie Jenner må vige tronen og gøre plads for en anden forretningskvinde.

  Hun har et skønhedsmærke, en undertøjslinje og har sunget på hits som "Umbrella" "We found love" og "Diamonds". Hvis du ikke har gættet det endnu, er det Rihanna, der nu ifølge Forbes kan kalde sig den yngste kvindelige, selvgjorte milliardær.

  Hvis ret skal være ret, så fik Kylie Jenner også frataget sin titel i 2020, efter formuemagasinet hævdede, at hun angiveligt havde forfalsket skattedokumenter for at få titlen.

  Det er tredje år i træk, at 34-årige Rihanna er på den prestigefyldte liste over USA's rigeste selvgjorte kvinder, og denne gang er det på en 21.-plads med en nettoformue på 1.4 millard dollar - hvad der svarer til knap 10 milliarder danske kroner.

  Selvom Rihannas musikkarriere er lang og stor, så er det hendes skønhed- og modeimperium "Fenty", der er skyld i hendes høje markedsværdi.

 6. I dag kl. 16:26

  Basketballspiller fra USA erkender at have smuglet narkotika ind i Rusland

  (Foto: EVGENIA NOVOZHENINA © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske basketballspiller Brittney Griner har torsdag erklæret sig skyldig i at have smuglet cannabisolie ind i Rusland.

  Det skriver nyhedsberauerne AFP og Reuters.

  Brittney Griner blev den 17. februar stoppet i lufthavnen i Moskva med cannabisolie i bagagen. Siden har hun siddet fængslet i Rusland.

  Retssagen mod amerikaneren begyndte i fredags. Hun risikerer at få op til ti års fængsel, skriver nyhedsberauerne.

  Det var dog aldrig meningen, at hun ville bryde loven, siger Griner.

  - Jeg vil gerne erklære mig skyldig, dommer. Men det var ikke med vilje, lød det fra Brittney Griner i den russiske retssal torsdag, skriver Reuters.

 7. I dag kl. 16:17

  Fem personer sendt på hospitalet efter tyreløb i Pamplona

  Tyreløbene i Pamplona har stået på siden middelalderen, men i 2020 og 2021 blev tyreløbene aflyst på grund af coronapandemien. (Foto: MIGUEL RIOPA © Ritzau Scanpix)

  Der er mange traditioner rundt omkring i verden, der deler vandene, og en af dem er det berømte tyreløb i den spanske by Pamplona.

  I dag blev det så afholdt for første gang siden 2019, efter at det har været aflyst de seneste år på grund af coronapandemien. Og her blev fem personer sendt på hospitalet. Det skriver AFP.

  Ingen personer blev stanget i forbindelse med løbet, men flere blev trampet på eller væltet ned på brostenene.

  Løbet i dag var det første af i alt otte løb, der bliver afholdt hver dag tidligt om morgenen frem til den 14. juli.

  Dyrerettighedsorganisationer har ofte kritiseret arrangementet for at skabe underholdning på dyrenes bekostning.

  Se video fra morgenens løb i Pamplona:

 8. I dag kl. 16:11

  Cheerleader i Netflix-serie idømt 12 års fængsel for seksuelt misbrug af mindreårige

  I den Emmy-vindende Netflix-dokumentarserie "Cheer" følger vi en række unge cheerleaders og deres kærlighed for sporten. Det er også i serien, vi møder Jerry Harris.

  Den i dag 22-årige Jerry Harris erkendte tilbage i februar, at han havde overtalt en mindreårig dreng til at sende ham seksuelt explicitte billeder af sig selv for 2.000 dollar.

  Derudover skulle have også have overtalt to andre mindreårige til at sende eksplicitte billeder og videoer af sig selv til ham.

  Harris har ifølge The Guardian indrømmet at have udvekslet "uanstændige billeder" med 10 til 15 børn i tre forskellige delstater, som han angiveligt vidste var mindreårige.

  I går falt der dom i sagen, og Harris blev idømt 12 års fængsel, skriver The Guardian.

  Dommen kommer efter en anden retssag, hvor Harris har erklæret sig skyldig i at have deltaget i "ulovligt seksuelt samkvem" med en 15-årig, som han rejste til Florida for at mødes med.

  Jerry Harris har efter dagens domsafsigelse sagt undskyld til sine ofre. Ifølge CBS News beskriver han sine handlinger som "forkerte og selviske". Udtalelsen kommer gennem en advokat. (Foto: John Locher © Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.)
 9. I dag kl. 15:26

  Efter OL-skandale: Nej til dansk ønske om ridning i moderne femkamp

  Moderne femkamp bliver formentlig uden konkurrencer i ridebanespringning i fremtiden.

  Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har torsdag afvist en dansk appel, efter at bestyrelsen i Den Internationale Femkampunion (UIPM) sidste år besluttede at fjerne den omdiskuterede disciplin.

  Moderne Femkamp Danmark havde indbragt sagen for CAS, da man ikke mente, at UIMP's bestyrelse havde ret til at foretage en sådan ændring.

  Afgørelsen fra CAS anerkender, at beslutningen ligger inden for bestyrelsens kompetenceområde.

  Beslutningen om at fjerne ridebanespringning blev truffet efter en episode ved OL i Tokyo sidste år, hvor tyske Annika Schleus hest ikke ville hoppe over de opstillede forhindringer.

  Den grædende femkæmper forsøgte med sporer og pisk at få hesten til at makke ret. Hendes træner Kim Raisner tildelte hesten et slag med en knytnæve og udløste dermed en bølge af forargelse.

  Moderne femkamp blev introduceret til OL i Stockholm i 1912 og har traditionelt bestået af svømning, fægtning, ridning, skydning og løb. Det er uvist, hvilken disciplin der skal erstatte ridning.

  Fjernelsen af ridning har dog skabt røre i sporten. Ifølge Reuters blev der i april foretaget en rundspørge, hvor 95 procent af de indkomne svar viste en negativ holdning til ændringen.

  /ritzau/

 10. I dag kl. 15:05

  Københavns Politi har talt med 800 personer, men søger stadig vidner til skyderi i Field's

  Københavns Politi har talt med knap 800 vidner efter skyderiet i Field's i søndags.

  Men de er stadig interesseret i flere beretninger og oplyser på Twitter, at de gerne vil tale med alle. Også dem, der har de mest sparsomme informationer.

  Har du noget, du gerne vil dele med Københavns Politi, kan du kontakte dem på 1-1-4.

 11. I dag kl. 14:57

  Styrelsen for Patientsikkerhed: Vi har talt med 476 personer, der formodes smittet på årets Roskilde Festival

  Årets Roskilde-gængere har taget mere end bare en uforglemmelig oplevelse med sig hjem fra årets festival.

  Ondt i halsen og hosten kan nemlig skyldes andet og mere end urinstøv og fællessang til Thomas Helmig.

  Flere har nemlig også taget covid-19 med hjem. Det vides ikke, hvor mange der er smittet på festivalen, men Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til DR Nyheder, at de har været i kontakt med tæt på 500 personer.

  - Styrelsen for Patientsikkerhed har på nuværende tidspunkt været i dialog med 476 smittede, der i perioden 25. juni til dags dato enten har oplyst, at de formoder at være blevet smittet på Roskilde Festival, eller at de har været smitsomme under deres deltagelse ved festivalen.

 12. I dag kl. 14:44

  Russiske styrker har ramt Kramatorsk i et missilangreb

  Russiske styrker har affyret missiler mod centrum af Kramatorsk, der ligger i det østlige Ukraine.

  Det skriver byens borgmester, Oleksandr Goncharenko, på Facebook ifølge Reuters.

  Borgmesteren skriver, at flere har mistet livet og er kommet til skade i angrebet.

  - Bliv i beskyttelsesrummene, faren er ikke forbi, skriver han i opslaget på Facebook.

  Ukraine har tidligere sagt, at man forventer, at Kramatorsk, der ligger i Donetsk-regionen, vil være blandt de vigtigste mål for russiske styrker, efter de har erobret byen Lysytjansk i søndags i naboregionen Luhansk.

 13. I dag kl. 14:27

  Ørsted skal bygge verdens største havvindmøllepark

  Jeg skal lige love for, at der er vind under Ørsteds vinger.

  Det danske energiselskab har vundet en kontrakt om at bygge det, der står til at blive verdens største havvindmøllepark.

  Ørsted oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at de har skrevet kontrakt med det britiske erhvervs- og energiministerium om at bygge vindmølleparken Hornsea 3 i den engelske del af Nordsøen.

  Hornsea 3 får en kapacitet på 2.852 megawatt, hvilket kan betyde strøm til 3,2 millioner husstande i Storbritannien. Ifølge Ørsteds oplysninger skal der opsættes 231 havvindmøller.

  Helt præcis kommer Hornsea 3 til at ligge 160 kilometer ud for kysten i Yorkshire, og Ørsted forventer at vindmølleparken kan tages i brug i 2027.

 14. I dag kl. 13:52

  Boris Johnson trækker sig som partileder og premierminister

  Boris Johnson trækker sig øjeblikkeligt som leder af Det Konservative Parti. Derudover vil han forlade posten som Storbritanniens premierminister, når hans parti har valgt en ny leder.

  Det har han netop meddelt på et pressemøde efter en række opsigtsvækkende skandaler, der i de seneste døgn har fået flere end 50 partifæller til i protest at trække sig fra hans regering.

  - Det står klart nu, at parlamentarikerne i Det Konservative Parti ønsker en ny leder af partiet og dermed også en ny premierminister, siger han foran sin embedsbolig, Downing Street 10.

  - Ingen er uundværlig i politik.

  Boris Johnson har udpeget en ny regering, som skal fungere, indtil hans efterfølger er blevet valgt. Den konkrete tidsplan for den proces vil blive præsenteret i næste uge.

  Følg med i udviklingen på dr.dk's liveblog.

 15. I dag kl. 13:31

  SAS-piloter klar til at flyve strandede kunder hjem

  De strejkende SAS-piloter melder sig nu klar til gøre en undtagelse fra strejken for at hente strandede chartergæster hjem fra flere ferieområder.

  Undtagelsen skal gælde nogle uger frem, men piloterne vil under ingen omstændigheder have nye gæster med sig ned til de samme destinationer.

  Det skriver SAS Pilot Group i en pressemeddelelse.

  - Vi forstår, at det er uundgåeligt, at vores passagerer bliver ramt af strejken. Men vi piloter er altid fokuseret på at opføre os ansvarligt med passagersikkerheden som højeste prioritet, siger Martin Lindgren, der er formand for SAS Pilot Group i Norden.

  For at hjælpe strandede gæster kræver de strejkende piloter dog samtidig, at SAS trækker sin lockout af piloterne tilbage.

  Samtidig ser SAS Pilot Group det som en forudsætning, at SAS ikke hyrer andre flyselskaber til at flyve nye passagerer til de samme destinationer, som piloterne tilbyder at hjælpe gæster hjem fra, skriver fagforeningen.

 16. I dag kl. 13:02

  Andreas Christensen består lægetjek og trækker i Barcelona-trøjen

  Andreas Christensen har skrevet under på en fireårig kontrakt med den spanske storklub. (Foto: ALBERT GEA © Ritzau Scanpix)

  Mandag blev det officielt, at den danske landsholdsspiller Andreas Christensen skifter til den spanske storklub FC Barcelona.

  Torsdag har danskeren så bestået sit lægetjek og underskrevet en kontrakt på fire år med den spanske storklub.

  - Jeg er meget stolt. Det har været en drøm for mig, siden jeg var et barn, og så længe jeg kan huske. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger den danske forsvarsspiller ved præsentationen af ham.

  - Jeg er her for én ting, og det er at vinde. Så vi har den samme drøm, siger Christensen i en besked til Barcelonas fans.

  Den 26-årige dansker har spillet i engelske Chelsea det meste af sin karriere med et enkelt lejeophold i tysk fodbold hos Borussia Mönchengladbach.

 17. I dag kl. 12:32

  Borgmester: Udlændinge kan ikke blive boende i Sandvad

  Udlændingestyrelsens planer om at flytte en særlig gruppe udlændinge fra Sandvad til Vrå er gået i hårdknude, efter det har vist sig, at botilbuddet, der havde vundet udbuddet om at huse dem, ikke havde de nødvendige tilladelser på plads.

  Personerne bor i dag i asylcenter i Sandvad i Vejle Kommune og skal senest være flyttet 30. oktober.

  Men det bliver ikke Vejle Kommune, der kommer til at løse kattepinen, siger Venstre-borgmester Jens Ejner Christensen.

  - Udlændingestyrelsen har jo selv sagt lejemålet op i Vejle. I og med at vi ikke har fået nogen henvendelse – og med al den postyr, der har været omkring centeret i Sandvad – så ser jeg det ikke for sandsynligt, at der er nogen som helst mulighed for, at vi kan forlænge lejemålet i Sandvad.

 18. I dag kl. 12:14

  Justitsministeriet klar med nye retningslinjer: Ministre og embedsmænd må ikke længere slette sms'er

  En række sms'er er blevet slettet under Minksagen. Og det er en situation, som skal undgås i fremtiden.

  Sådan lyder det fra Justitsministeriet, der har lavet nye foreløbige retningslinjer for opbevaring af sms'er.

  Under Minkkommissionens arbejde kom det frem, at statsministeren og flere embedsmænd automatisk havde slettet beskeder fra deres telefoner. Det betød, at kommissionen ikke kunne få adgang til at se dem.

  Men med de nye retningslinjer skal ministerierne sikre, at der løbende bliver taget kopier af arbejdsrelaterede sms'er på ministres, særlige rådgiveres og departementschefers mobiltelefoner.

  De ansattes arbejdsrelaterede sms'er skal også stadig opbevares, hvis de skifter telefon eller fratræder deres stilling.

 19. I dag kl. 12:04

  Kriseramte Sri Lanka får russisk hjælp

  Ét problem kommer som bekendt sjældent alene, og i Sri Lanka har problemerne nu vokset sig så store, at landets premierminister har bedt om hjælp hos Ruslands præsident, Vladimir Putin.

  Den sydasiatiske østat har ifølge The Guardian de seneste måneder oplevet både voldsom inflation og kritisk mangel på fødevarer og benzin efter at være løbet tør for udenlandsk valuta til at finansiere import.

  Det har sendt landet ud i en økonomisk krise, som har fået premierminister Gotabaya Rajapaksa til at indgå en aftale med russerne om leverancer af benzin og diesel.

  Aftalen mellem de to lande er også, at det russiske Aeroflot igen sender fly på vingerne over østaten. Selskabet havde ellers sat en stopper for flytrafikken mellem Moskva og Colombo, efter et russisk fly blev tilbageholdt af den srilankanske domstol på grund af en betalingstvist.

 20. I dag kl. 11:52

  Rusland hævder at have ramt Ukraines Slangeø

  Ukrainske militærfolk hejser et ukrainsk flag på Slangeøen. (Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES © Ritzau Scanpix)

  Ruslands forsvarsministerium hævder at have ramt Ukraines Slangeø i et angreb.

  Det skriver Reuters på baggrund af en udtalelse fra generalløjtnant Igor Konashenkov, der på en pressebriefing sagde, at et russisk krigsfly ramte øen, kort efter ukrainske tropper havde hejst deres flag.

  Rusland forlod den strategisk og symbolsk vigtige ø, der ligger i Sortehavet, for godt en uge siden.

  Ifølge Moskva var tilbagetrækningen af tropperne et udtryk for ”goodwill” og et bevis på, at Rusland "ikke står i vejen for FN's bestræbelser på at organisere en humanitær korridor til at sende landbrugsprodukter ud af Ukraine".

  Ukraines militær beskrev derimod tilbagetrækningen som en militær sejr efter måneders forsøg på at vinde øen tilbage.

  Det har ikke været muligt for DR at bekræfte oplysningerne om det russiske angreb.

 21. I dag kl. 11:23

  Gratis Tour de France-souvenirs gik som varmt brød

  Det var et tæt opløb, da Vejle Kommune i går holdt ’først-til-mølle-auktion’ over de mange Tour de France skilte, der var hængt op i forbindelse med løbets 3. etape fra Vejle til Sønderborg.

  Efter tur kunne de interesserede udvælge sig forskellige skilte og flag - og de der ville have mere end ét Tour-minde med sig hjem, måtte tage en tur ekstra i køen.

  Og den var lang, fortæller teamleder hos ressourcer og genbrug i Vejle Kommune, Henrik Skårup Nielsen.

  - Alt var afsat, da vi havde auktion mellem 13 og 17. Så det gik rigtigt godt.

  Det er ikke kun i Vejle, at Tour-pynten fra den gule folkefest bliver genbrugt. Også i Sjølund ved Kolding er borgerne gået i gang med at omdanne 4000 hjemme-strikkede vimpler til tæpper og muleposer.

 22. I dag kl. 10:30

  Efter regn først på dagen er der udsigt til en solrig eftermiddag

  Kigger man ud ad vinduet, ser det muligvis gråt ud. Men efter enkelte byger vil udsigten blive mere opløftende.

  Omkring middag begynder det nemlig at klare op fra vest og nordvest med nogen eller en del sol.

  Det pæne vejr når formentlig først Sjælland hen mod aftenen, skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

  Dagens temperaturer vil være mellem 17 og 21 grader, og der vil være let til frisk vind fra nordvest. I aften vil der efterhånden komme en del sol i hele landet.

 23. I dag kl. 10:15

  Britiske medier: Boris Johnson trækker sig i dag

  Flere britiske medier melder nu på baggrund af unavngivne kilder, at Boris Johnson trækker sig som formand for Det Konservative Parti.

  Ifølge BBC vil Johnson annoncere, at han trækker sig inden for de næste timer.

  Boris Johnson er under et historisk stort pres til at gå af, efter over 50 af hans partifæller - herunder en række ministre - har forladt regeringen de seneste to døgn i protest mod hans lederskab.

  BBC's politiske redaktør, Chris Mason, siger, at Johnson vil trække sig som konservativ partiformand i dag og blive siddende som premierminister indtil efteråret.

  Boris Johnson overlevede for en måned siden en mistillidsafstemning i sit eget parti efter måneders hård kritik i forbindelse med den såkaldte partygate-skandale. Her er det kommet frem, at den britiske regering ved flere lejligheder brød sine egne restriktioner under de strenge britiske coronanedlukninger.

  I denne uge landede der så en ny skandale, der blev den sidste dråbe for mange. Her kom det frem, at Boris Johnson var klar over anklager om seksuelle krænkelser mod parlamentarikeren Chris Pincher, da premierministeren tilbage i februar valgte at forfremme Pincher til en central rolle i Det Konservative Parti, hvor han skulle håndhæve partidisciplinen.

 24. I dag kl. 10:12

  Nytiltrådt finansminister opfordrer Boris Johnson til at gå af

  Det er kun 36 timer siden, at Nadhim Zahawi blev gjort til finansminister af Boris Johnson.

  Nu opfordrer han sin chef til at gå af.

  Det fremgår af et brev til premierministeren, som Zahawi har lagt op på det sociale medie Twitter.

  - Du skal gøre det rigtige og gå nu, skriver han.

  Læs mere om den politiske krise, der lige nu udspiller sig i Storbritannien på vores liveblog her.

 25. I dag kl. 10:03

  Printvirksomhed har travlt: Kandidater vil have valgplakater NU

  Mange folketingskandidater har fået ekstra travlt med at forberede valgkamp, siden Radikale Venstre for fem dage siden opfordrede Mette Frederiksen (S) til at udskrive folketingsvalg senest den 4. oktober.

  Printvirksomheden Gripdesign i Brande, der trykker valgplakater, har fået en bølge af henvendelser.

  - Alle vil booke ind nu, så de er sikre på, at de har deres kampagne klar, fortæller direktør Steffen Fløe.

  I ordrebogen står der bestillinger på 30.000 valgplakater. Det passer med den fulde kapacitet frem til starten af september, tilføjer direktøren.

  De Radikales krav om et snarligt valg kom i kølvandet på Minkkommissionens redegørelse, der udtalte hård kritik af statsministeren i sagen om aflivning af mink uden lovhjemmel.

  Partiformand Sofie Carsten Nielsen har meldt ud, at Radikale Venstre vil vælte regeringen, hvis hvis Mette Frederiksen ikke har udskrevet valg inden Folketingets åbningsdag d. 4. oktober.

 26. I dag kl. 09:53

  Betjent missede muligheden for at stoppe skoleskyderi

  En politibetjent havde gerningsmanden i sigtekornet og på skudhold, men det grønne lys fra hans overordnede til at skyde kom aldrig.

  Sådan lyder konklusionen ifølge Reuters i en ny undersøgelse af skoleskyderiet på skolen Robb Elementary School i Uvalde, hvor 19 børn og to lærere blev skudt og dræbt.

  - Den overordnede kunne enten ikke høre ham eller svarede for sent. Betjenten vendte sig for at få det grønne lys fra sin overordnede, og da han vendte sig tilbage mod den mistænkte, var han allerede uhindret gået ind på skolens vestlige gang, står der i rapporten.

  Politiets håndtering af skoleskyderiet i Texas er blevet mødt af massiv kritik, efter det kom frem, at politiet ventede en time med at rykke ind på skolen, og konklusionerne i den seneste undersøgelse vil formentlig være vand på den mølle.

  Rapporten konkluderer nemlig, at betjenten havde loven på sin side og var berettiget til at affyre skud mod den 18-årige gerningsmand, også inden den 18-årige havde affyret skud.

 27. I dag kl. 09:43

  Mere end 21.000 formodede krigsforbrydelser bliver efterforsket i Ukraine

  Mere end 21.000 krigsforbrydelser. Så mange efterforsker de ukrainske myndigheder lige nu ifølge den ukrainske rigsadvokat, Iryna Venediktova.

  Hun oplyser til britiske BBC, at der bliver anmeldt mellem 200 og 300 nye sager om dagen.

  Forbrydelserne er ifølge Venediktova svære at efterforske, fordi det kan være vanskeligt at komme frem til de relevante områder og mennesker.

  Men hun understreger overfor BBC, at russiske soldater, der har dræbt, tortureret eller voldtaget civile, "bør forstå, at det kun er et spørgsmål om tid, før de alle vil komme for retten."

  Rusland er blevet anklaget for en lang række krigsforbrydelser, siden landet invaderede Ukraine den 24. februar, men afviser alle anklager.

 28. I dag kl. 09:28

  Gedekid med rekordlange ører bliver berømthed i Pakistan

  Allerede 10-12 dage efter sin fødsel, kom gedekidet Simba i både nationale og internationale medier, fortæller hans opdrætter, Mohammad Hasan Narejo. (Foto: ASIF HASSAN © Ritzau Scanpix)

  En ny stjerne har vundet manges hjerter i Pakistan.

  Hans navn er Simba, og han er et gedekid med helt usædvanligt lange ører.

  Geden blev født i sidste måned i Karachi, og siden er hans ører vokset til en længde på 54 centimeter, skriver The Guardian.

  Simbas opdrætter Mohammad Hasan Narejo har nu angiveligt kontaktet Guinness World Records for at få dyret optaget i rekordbogen – også selvom der ikke hidtil har været nogen kategori for geder med lange ører.

 29. I dag kl. 09:00

  Landets dyreinternater bugner før højsæson

  Katte, kaniner, hunde, marsvin og fugle. De hjemløse dyr hober sig op på Dyrenes Beskyttelses ti landsdækkende internater allerede inden sæsonen har nået sit højeste.

  Omkring 2.000 dyr er lige nu indskrevet på et internat, og antallet stiger hver dag, skriver dyreværnsorganisationen i en pressemeddelelse.

  Sammenlignet med samme tid sidste år er antallet af bløde ører, våde snuder og poter steget med mere end 30 procent.

  - Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer. Sidste år havde vi også mange dyr, der havde brug for hjælp, men i år sprænger alle rammer, siger internatchef Karina Fischer.

  Stigningen i antallet af hjemløse dyr, skyldes ifølge Dyrenes Beskyttelse blandt andet, at færre familier i år har meldt sig til at tage sig af dyrene som frivillige plejefamilier.

 30. I dag kl. 08:49

  50 konservative har sagt op i protest mod Boris Johnson

  For landet og tilliden til demokratiets skyld er der brug for et lederskifte, skriver Damian Hinds på Twitter.

  Oprøret mod premierminister Boris Johnson fortsætter i Storbritannien.

  Her til morgen har mindst tre konservative indgivet deres opsigelser. Herunder Brandon Lewis, den britiske Nordirland-minister.

  Dermed har 50 af Johnsons partifæller forladt regeringen de seneste dage, skriver BBC. Flere har offentligt bedt Boris Johnson om at trække sig, men det nægter premierministeren.

  - Al politisk logik siger, at Boris Johnson ikke burde være premierminister længere, lyder det fra Tinne Hjersing Knudsen, DR's Storbritannien-korrespondent.

  Følg udviklingen i Storbritannien på vores liveblog om den politiske krise, der lige nu udspiller sig i landet.

 31. I dag kl. 08:43

  Politiet i Virginia: Afværgede et andet masseskyderi den 4. juli

  Endnu et masseskyderi kunne have kostet amerikanske liv den 4. juli.

  Det fortæller politiet i den amerikanske stat Virginia, der blev tippet om et muligt forestående angreb af en borger. Det skriver CNN.

  - Et telefonopkald til os reddede mange liv den dag, siger politichef Gerald Smith på et pressemøde.

  Ifølge politichefen var angrebet planlagt til at skulle finde sted i Dogwood Dell-amfiteatret i Richmond, hvor der hvert år bliver affyret fyrværkeri for at markere landets uafhængighedsdag.

  Som bekendt kostede et andet masseskyderi på samme dag syv personer livet i Chicago.

  Tippet til politiet i Virginia førte til, at to mænd er blevet anholdt og en række våben beslaglagt.

 32. I dag kl. 07:58

  62 danske atleter jagter guld ved 'de ukendte sportsgrenes' OL

  Torsdag går starten til World Games, der er kendt som de mindre sportsgrenes svar på OL, og det er med 62 danske atleter til start i den amerikanske by Birmingham i Alabama.

  De er fordelt på 14 sportsgrene, som ikke er på OL-programmet, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke ligger stor forberedelse bag, understreger Hans Natorp, formand i Danmarks Idrætsforbund.

  - World Games er de mindre og ofte mere ukendte sportsgrenes OL. Danmark sender både EM- og VM-medaljevindere til World Games i USA. DIF ønsker stort tillykke med kvalifikationen og held og lykke til alle 62 danske atleter, siger Hans Natorp i en pressemeddelelse.

  Der er noget at leve op til i forhold til det seneste World Games i 2017 i Polen, hvor Danmark hentede seks guldmedaljer. Delegationer fra 110 lande har deltagende atleter, der skal kæmpe i 30 sportsgrene.

  Danmark er repræsenteret i ju-jitsu, vandski, bueskydning, styrkeløft, gymnastik, flag football, faldskærmsudspring, petanque, kajak, strandhåndbold, dans, svømning (livredning), orienteringsløb og bowling.

  World Games afvikles ligesom OL hvert fjerde år, men på grund af corona blev det udsat, efter det senest blev afviklet i Polen i 2017.

  World Games afvikles frem til 17. juli.

  /ritzau/

 33. I dag kl. 07:41

  Millioner er samlet ind til forældreløs dreng efter Chicago-skyderi

  Hvad der skulle have været en fest på den amerikanske uafhængighedsdag endte i et masseskyderi under 4. juli-paraden ved Highland Park i Chicago, USA.

  Blandt ofrene var 37-årige Kevin McCarthy og hans hustru, 35-årige Irina McCarthy, der efterlod sig deres toårige søn, Aiden, og nu har en indsamling til ham nået over 2,5 millioner dollar - det svarer til over 18 millioner kroner.

  - Som to-årig er Aiden blevet efterladt i den utænkelige situation det er at vokse op uden sine forældre, siger Irina Colon, som har startet indsamlingen, ifølge AFP.

  Hun fortæller, at andre medlemmer af familien nu vil tage sig af Aiden.

  Onsdag eftermiddag lokal tid havde indsamlingen ifølge nyhedsbureauet AFP rundet 2,52 millioner dollar. Beløbet tæller blandt andet en donation på 18.000 dollar - knap 132.000 kroner - fra milliardæren Bill Ackman.

 34. I dag kl. 07:21

  Netflix vil brygge videre på Stranger Things-succes med spin-off

  Fjerde sæson af Netflix' successerie Stranger Things var knap rullet over skærmen hjemme i stuerne, før streamingtjenesten kunne melde godt nyt ud til fans af den populære science fiction-serie.

  For Stranger Things-universet får nemlig lov at leve videre efter seriens femte og sidste sæson, der ventes at være klar i 2024. Det sker med en spin-off-version, som seriens skabere, brødrene Matt og Ross Duffer, er gået i gang med at udvikle. Det skriver Reuters.

  Seriens spin-off vil foregå i samme univers som hidtil, men vil have fokus på nogle helt andre karakterer, end serien har haft indtil nu, lyder det fra skaberne.

 35. I dag kl. 06:35

  Enlige og lesbiske i fertilitetsbehandling er fordoblet på ti år

  Siden 2012 er der sket en fordobling i antallet af lesbiske par og enlige kvinder, der får hjælp til at få børn.

  Det viser et særudtræk, som Sundhedsdatastyrelsen har foretaget for Kristeligt Dagblad.

  I 2021 var knap 15.500 danske kvinder i fertilitetsbehandling. Af dem var 2.721 enlige, hvilket er mere end dobbelt så mange som i 2012, hvor det tilsvarende tal var 1.316, viser udtrækket.

  Antallet af lesbiske par i fertilitetsbehandling er i samme periode steget fra 315 til 595.

  Ifølge Maria Salomon, der er familieterapeut og fertilitetssygeplejerske ved Rigshospitalet, gælder det for de fleste, at det ikke er lykkedes at finde den rette partner, som deler ønsket om at få børn.

 36. I dag kl. 05:56

  Millioner af familier verden over risikerer hungersnød

  Det går den gale vej med hungersnød i verden. Det viser en ny rapport udarbejdet af FN's Fødevareprogram (WFP) og FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO).

  I 2021 var 239,4 millioner flere mennesker ramt af hungersnød sammenlignet med 2015. Det er en stigning på cirka 41,4 procent.

  Det er blandt andet covid-19-pandemien og krigen i Ukraine, der har påvirket fødevaresikkerheden, siger direktør i WFP David Beasley ifølge Ritzau.

  - Vi står midt i den perfekte storm, som ikke bare kommer til at ramme de fattigste af de fattige - den kommer også til at overvælde millioner af familier, som indtil nu kun akkurat har kunnet holde hovedet oven vande, udtaler David Beasley i en pressemeddelelse fra WFP.

  Værst står det til på det afrikanske kontinent. Her er hver femte indbygger ramt af underernæring.

 37. I går kl. 23:32

  Boris Johnson afviser skotsk selvstændighedsafstemning

  Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, har travlt i disse timer, hvor ministrene ryger ind og ud ad regeringens svingdøre.

  Han har dog også haft tid til at forfatte et brev til Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, hvori han gør hende det klart, at det ikke er tid til at genbesøge det spørgsmål, som skotterne for bare otte år siden gav et nej til.

  Han mener nemlig ikke, at det er tid en afstemning om skotsk selvstændighed fra Storbritannien.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  I brevet, som kan læses på regeringens hjemmeside, skriver Johnson, at "nu hvor landet har så hidtil uset mange udfordringer både hjemme og ude, er det ikke tid til at vende tilbage til det spørgsmål, som klart blev besvaret af den skotske befolkning i 2014".

  - Skotland vil få muligheden for at vælge frihed. Jeg håber, det bliver til en folkeafstemning den 19. oktober 2023, og hvis ikke, så når der er parlamentsvalg igen. Det skotske demokrati vil ikke være denne eller andre premierministres fange, skriver hun.

 38. I går kl. 23:15

  England vinder åbningskampen til EM foran 68.000 tilskuere på Old Trafford

  Hjemmebanefavoritterne fra England fik tæt på den perfekte start på EM-slutrunden. (Foto: Franck FIfe © Ritzau Scanpix)

  Foran et feststemt hjemmepublikum vinder England med 1-0 over Østrig i åbningskampen ved EM.

  Allerede efter 16 minutter bragte Arsenals Bethany Mead englænderne foran på et mål, hvor der var stor tvivl om, hvorvidt bolden overhovedet var inde.

  Men efter et VAR-gennemsyn blev målet anerkendt, og de engelske kvinder kunne lade sig tiljuble over slutrundens første mål.

  De over 68.000 tilskuere kunne gennem kampen se hjemmebanefavoritterne dominere over det østrigske landshold, der forgæves forsøgte sig at kombinere gennem Englands høje pres.

  Det lykkedes sjældent, og kampbilledet blev derfor præget af stor engelsk overlegenhed.

  På trods af flere mindre målchancer til begge hold, så forblev Bethany Meads mål det eneste i kampen.

  Danmark tager på fredag hul på slutrunden med kampen mod Tyskland. Kampen kan ses på DR1 med optakt fra kl.20 og kampstart kl.21.

 39. I går kl. 22:22

  Apple indfører ny funktion som værn mod "nul-klik-hacking"

  En ny funktion, der blandt andet skal give mulighed for, at menneskerettighedsforkæmpere, politiske dissidenter og andre mål for hackingangreb er bedre beskyttet, vil snart være tilgængelig på alle Apples produkter.

  Det skriver Reuters.

  Den nye funktion kommer til at hedder "Lockdown Mode" og kan bruges fra efteråret. Funktionen er blevet skabt, efter to israelske sikkerhedsselskaber har udnyttet fejl i Apples software. Det har betydet, at de nemt har kunnet bryde ind i iPhones, uden at ofret har behøvet trykke på eller godkende noget.

  Softwarefejlen hang hovedsageligt sammen med Messenger-appen, som hackere nemt kunne sende filer til. Med "Lockdown Mode" vil disse beskeder nu blive blokeret.

  Apples repræsentanter forklarer i forbindelse med lanceringen, at den nye funktion er det bedste værn mod "nul-klik-hacking", som dog stadig sker yderst sjældent. Derfor vil de færreste Apple-brugere have brug for at slå funktionen til, fortæller de.

 40. I går kl. 21:55

  Kontroversielle Michael Jackson-sange fjernet fra streamingtjenester

  'Breaking News', 'Monster' og 'Keep Your Head Up' er måske ikke de Michael Jackson-sange, der vækker størst genklang. Men til gengæld har de i de seneste år været blandt de mest omdiskuterede.

  For siden sangene blev udgivet på det posthume album 'Michael' fra 2010 har flere fans insisteret på, at de tre sange ikke var med Michael Jacksons stemme.

  Nu er sangene så blevet fjernet fra alle streamingtjenester. Der skriver Variety.

  - At fjerne sangene er den simpleste måde at komme væk fra snakken om dem en gang for alle, skriver Sony Music og boet efter Michael Jackson i en fælles udmelding, og uddyber:

  - De resterende sange på albummet vil forblive, og intet ved denne beslutning skal tolkes som et udtryk for en bekymring om ægtheden ved de fjernede sange.

 41. I går kl. 21:14

  Kvinde er stukket ihjel under det svenske folkemøde

  En kvinde i 60'erne er onsdag aften afgået ved døden efter at være blevet stukket med kniv i Visby på Gotland i Sverige.

  Det skriver Reuters.

  Det skete under den politiske festival Almedalsveckan, der er den svenske pendant til det danske Folkemøde på Bornholm, som hvert år samler tusindvis af mennesker til politiske taler og arrangementer.

  Ifølge Reuters skete knivstikkeriet tæt på det sted, hvor Centerpartiets leder, Annie Lööf, holdt tale.

  En 33-årig mand er siden blevet pågrebet. Det er uvist, om manden, som ikke er tidligere straffet, kendte kvinden på forhånd.

  Ifølge Ritzau vil svensk politi endnu ikke ikke kommentere mulige motiver. Det vides derfor heller ikke, om overfaldet var politisk motiveret.

 42. I går kl. 21:13

  Barndomsven er dømt for at dræbe Grammy-vindende rapper

  Erick Holder skød sin barndomsven efter at være blevet beskyldt for at være stikker. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske rapper Nipsey Hussle, der i 2019 fik en Grammy for det bedste rap-album, blev skudt mindst 12 gange over hele kroppen i et voldsomt angreb i 2019 foran sin egen tøjbutik i Los Angeles.

  I dag har gerningsmanden, den 32-årige Eric Holder, så fået sin dom for drabet og yderligere to forsøg på drab. Det skriver NBC.

  Eric Holder og Nipsey Hussle voksede ellers op sammen og var begge medlemmer af banden Rollin 60s Neighborhood Crips.

  Under retssagen kom det frem, at Eric Holder skød sin barndomsven, fordi han blev anklaget for at være stikker.

  Derfor bar hans angreb også præg af, at han var i "sine følelsers vold".

  Strafudmålingen finder sted den 15. september.

 43. I går kl. 20:50

  Brand opstod i flymotor i Københavns Lufthavn

  Politi og redningsfolk drønede ud mod Københavns Lufthavn, hvor der her til aften var udbrudt brand i et passagerfly.

  Politiet skrev i første omgang på Twitter, at de havde fået melding om en "hændelse med et passagerfly", der havde problemer med gaten.

  Det blev dog ikke uddybet, hvad der var sket. Men der er kommet lidt mere klarhed over situationen nu.

  Branden opstod nemlig i en motor på et passagerfly, der holdt ved gaten.

  "Ilden slukket, passagerer er evakueret, og der er ingen tilskadekomne", oplyser Københavns Politi på Twitter.

  Tidligere i dag var Københavns Politi også på pletten, da en mistænkelig kuffert skulle undersøges. Det viste sig, at den var ganske ufarlig.

 44. I går kl. 20:40

  Dreyer siger farvel til Rusland og skifter permanent til FCM

  Efter et kort ophold i russisk fodbold vender Anders Dreyer nu hjem til FC Midtjylland på en permanent aftale. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Anders Dreyers eventyr i russisk fodbold har for denne omgang fået et endegyldigt punktum, efter den danske fodboldspiller har skrevet kontrakt med FC Midtjylland til 2026.

  Spekulationerne om Dreyers fremtid har været mange, men nu kan de parkeres.

  I forbindelse med udelukkelsen af russiske klubber fra international topfodbold fik Dreyer i marts muligheden for at komme til FCM på en lejeaftale i resten af den forgangne sæson.

  Den aftale er nu blevet lavet permanent.

  - Jeg ønskede et permanent skifte, og det var Kazan med på. Jeg synes, FC Midtjylland er kommet til et sted, hvor europæisk gruppespil og pokaler er noget, man skal spille med om hvert år, siger Anders Dreyer.

 45. I går kl. 20:21

  For mere end 40 år siden skød han præsident Reagan og tre andre: Nu beder han om tilgivelse

  John Hinckley Jr håber på tilgivelse efter sit attentatforsøg i 1981. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix Denmark)

  John Hinckley Jr. kunne for to uger siden endelig kalde sig en fri mand efter mere end 40 år, hvor han både har siddet bag tremmer og været prøveløsladt.

  Straffen er lang, og årsagen til det er, at han i 1981 skød den amerikanske præsident, Ronald Reagan, og tre af andre i dennes følge.

  Under et interview i ABC-programmet 'Nightline' fortæller han nu, at han er ked af sine gerninger dengang.

  - Jeg tror ikke, at de kan tilgive mig, og jeg bebrejder dem heller ikke for ikke at kunne det, forklarer han.

  Hinckley forklarede under sin anholdelse skyderiet med, at han ville imponere filmstjernen Jodie Foster. Han oplyser, at han intet havde imod præsidenten, som han tilmed mente var god, men at han blandt andet led af "en voldsom depression", da han planlagde skyderiet.

  Alle fire mænd overlevede 1981-attentatet, men to har fået alvorlige følgeskader.

  Pressemedarbejderen James Brady blev skudt i hovedet og sad i kørestol frem til sin død, mens Secret Service-agenten Thomas Delahanty har alvorlige nerveproblemer med venstre arm. Præsidenten slap med en tur på skadestuen i 12 dage.

 46. I går kl. 19:50

  Efterladte genstande fra søndagens skyderi bliver hentet

  Politiet er i dag blevet færdig med undersøgelserne i indkøbscenteret Field's, hvor skyderiet fandt sted i søndags.

  Efter skyderiet har politiet samlet efterladte genstande sammen, som det hele dagen har været muligt at hente.

  Og de efterlade genstande spænder bredt fra varer til tasker, sko og barnevogne.

  - Det er meget tydeligt, at folk har sluppet det, de har haft i hænderne, fortæller Vicepolitiinspektør Trine Fisker fra Københavns Politi.

  En af dem, der i formiddags var på Københavns Politigård for at hente sine ting, var Magdalen Matchenkowska.

  - jeg hentede min taske, pung, min mobiltelefon og trøje, der lå på bordet, hvor vi var ved at spise med mine to piger og min mand, beskriver hun.

 47. I går kl. 19:03

  Omdiskuteret Kyrgios spiller sig i sit livs første Grand Slam-semifinale

  Den australske tennisspiller Nick Kyrgios var rørt efter sejren. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)

  Der er mange meninger om tennisspilleren Nick Kyrgios, men efter sejren over Cristian Garin, så er det indiskutabelt, at han nu er i Wimbledon-semifinalen.

  Kyrgios spillede op til sit bedste, hver gang kampen blev sat på en spids, hvilket var nok til at slå Garin i tre sæt med cifrene med 6-4, 6-4, 7-6.

  Tiebreaken i tredje sæt var præget af nervøsitet, hvilket måske skyldes, at Kyrgios stod overfor karrierens største resultat.

  Af den grund var det også en lettere rørt Kyrgios, der udtalte sig overfor publikum på Court 1, da sejren blev en kendsgerning.

  - Jeg troede, at skibet, der skulle tage mig i en semifinale i en Grand Slam-turnering, var sejlet, siger Nick Kyrgios.

  Semifinalepladsen kommer i en periode, hvor der ellers er problemer uden for banen for Kyrgios.

  Tirsdag kom det frem, at tennisstjernen er anklaget for "overfald i hjemmet" tilbage i december. Det har Kyrgios advokat bekræftet.

  I semifinalen skal australieren møde vinderen af kvartfinalen mellem Taylor Harry Fritz og Rafael Nadal.

 48. I går kl. 18:58

  Mistænkt tilstår masseskyderi ved Highland Park

  En time efter det voldsomme skyderi mod en parade 4. juli i en forstad til Chicago under en fejring af den amerikanske uafhængighedsdag, fangede det lokale politi den 21-årige mand Robert E. Crimo.

  Politiet var overbevist om, at han var gerningsmanden, og den overbevisning viser sig nu at holde stik.

  For Robert E. Crimo erkender, at det er ham, som står bag masseskyderiet.

  Det fortæller en advokat fra Lake Countey ifølge Retuers.

  Skyderiet fandt sted ved Highland Park og kostede otte mennesker livet, mens 47 blev såret. Ifølge politiet affyrede Robert E. Crimo over 70 skud mod paraden i angrebet - som han nøje havde planlagt i flere uger.

  Robert E. Crimo står umiddelbart over for en straf på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

 49. I går kl. 17:56

  Simon Clarke vinder 5. etape på brostenene: Vingegaard lider lille tidstab til Pogacar

  Efter en utrolig tæt spurt tog det løbsarrangørerne flere minutter at offentliggøre, hvorvidt Taco van der Hoorn eller Simon Clarke var vinderen af dagens etape. (Foto: GONZALO FUENTES)

  Den australske cykelrytter Simon Clarke fra holdet Israel-Premier Tech vandt onsdag 5. etape i Tour de France efter en yderst dramatisk afslutning.

  Undervejs på brostensetapen havde det danske klassementshåb Jonas Vingegaard en defekt.

  Derfor måtte han sammen med sine holdkammerater, anført af Wout van Aert i den gule førertrøje, kæmpe som en besat for at begrænse tidstabet til den forsvarende Tour de France-mester, Tadej Pogacar.

  Selvom der på et tidspunkt var over et minut mellem Vingegaard og Pogacar, så lykkedes det danskeren og Jumbo-Visma-holdet at mindske det endelige tidstab til 13 sekunder.

  Værre gik det for Vingegaards medkaptajn, Primoz Roglic, for han styrtede efter at have kørt ind i en halmballe. Roglic tabte over to minutter til Pogacar.

  Magnus Cort, som kørte sig i bjergtrøjen på de tre etaper i Danmark, var igen i udbrud og kæmpede med om etapesejren.

  Han blev hægtet af i slutfasen og måtte tage til takke med femtepladsen.

  Wout van Aert formåede at forsvare den gule førertrøje.

 50. I går kl. 17:38

  Politiet afslutter undersøgelser i Field's

  Københavns Politi har siden søndagens skyderi i Field's været til stede i centret for at danne sig et overblik over episoden og lede efter spor. Dette arbejde afsluttes nu.

  Det oplyser de på Twitter.

  Derfor overdrages Field's nu til indkøbscentrets ledelse.

Mere fra dr.dk