Seneste nyt
1. mar kl. 12:12

Ruslands ambassade i Danmark svarer igen på forslag om at døbe vej Ukrainegade

Til lyden af store klapsalver fra de fremmødte foreslog Jakob Ellemann-Jensen, Venstres formand, ved demonstrationen foran den russiske ambassade på Kristianiagade i København i søndags, at gaden bør omdøbes.

Gaden, hvorpå den russiske ambassade ligger, skal nemlig i stedet hedde Ukrainegade, lød det.

Det forslag har den russiske ambassade i Danmark nu været ude og kommentere på. Tilsyneladende med nogen bekymring for forholdet mellem Norge og Danmark.

- Den russiske ambassade vil gerne minde om, at Kristianiagade bærer det tidligere navn fra Norges hovedstad og symboliserer historiske bånd og godt forhold mellem Danmark og Norge, skriver ambassaden på Twitter.

Foto: Screendump fra Twitter.

Seneste nyt

 1. I dag kl. 10:44

  Ny vaccinestrategi for abekopper: Skal tilbydes dem, der er i særlig risiko

  Udbruddet af abekopper i Danmark og i Europa rammer især mænd, der har sex med mænd, og som har flere forskellige partnere.

  Og nu skal en ny vaccinestrategi forebygge abekopper hos dem, der hører under den kategori.

  - I det aktuelle udbrud er mænd, som har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, i en særlig risiko for at blive smittet. Derfor bliver de tilbudt vaccination, lyder det fra styrelsen i en pressemeddelelse.

  Vaccination mod abekopper er indtil nu blevet tilbudt til personer, som er nær kontakt til en smittet. Det vil stadig være muligt at blive vaccineret, hvis man er nær kontakt til en person, som er smittet med abekopper.

  Styrelsen understreger, at risikoen for smitte er ikke knyttet til køn eller seksualitet, men til mønster med tæt kontakt.

 2. 11 min. siden

  Store forskelle på antallet af benamputationer i regionerne

  Der er i løbet af de seneste år kommet en større variation i, hvor mange benamputationer der bliver foretaget i de forskellige danske regioner.

  Det viser en rapport, som Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram har lavet.

  I 2016 ligger antallet af amputationer i regionerne på nogenlunde samme niveau, men herfra og frem til 2021 ændrer billedet sig.

  I det meste af perioden er antallet af amputationer højest i Region Sjælland med 70 amputationer per 100.000 personer per år eller højere.

  I Region Syddanmark og Region Midtjylland ligger antallet af amputationer nogenlunde stabilt omkring 60-65 per 100.000 i det meste af perioden.

  Ifølge rapporten oplever Region Hovedstaden og Region Nordjylland i perioden, at antallet af amputationer faktisk falder.

 3. 42 min. siden

  Københavns Lufthavne leverer kvartalsregnskab med overskud

  Efter en lang periode med coronarestriktioner begynder Københavns Lufthavne så småt at give overskud igen, skriver Ritzau.

  Covid-19 satte en alvorlig kæp i hjulet på lufttrafikken og dermed også Københavns Lufthavne, der i perioder har ligget helt underdrejet, men nu er selskabet på vej mod mere normale tilstande, viser regnskabet for andet kvartal i år, Her er der nemlig for første gang i lang tid overskud på driften.

  Københavns Lufthavne, som driver både Kastrup og Roskilde Lufthavn, præsterede i april, maj og juni et resultat før skat på 159 millioner kroner.

  Det er langt bedre end underskuddet på 171 millioner kroner i første kvartal og er med til at sørge for, at halvårsresultatet næsten går i nul.

 4. I dag kl. 11:19

  Den japanske modedesigner Issey Miyake er død

  Issey Miyake på en pressekonference i 2016. Han blev 84 år. (Foto: Toru YAMANAKA © Ritzau Scanpix)

  Den japanske modedesigner Issey Miyake er død.

  Det skriver det japanske nyhedsbureau Kyodo ifølge Ritzau, og hans kontor bekræfter dødsfaldet over for nyhedsbureauet AFP.

  Ifølge Kyodo døde han af en kræftsygdom i leveren. Han blev 84 år.

  Miyake blev født i Hiroshima og var syv, da atombomben blev kastet mod byen. Han blev uddannet i Tokyo og i Paris, hvor han arbejdede sammen med kendte navne som Guy Laroche og Hubert de Givenchy, skriver Reuters.

  Han har været aktiv som designer i over et halvt århundrede og var blandt andet manden bag den rullekrave, som var ikonisk for Apple-grundlægger Steve Jobs, når han gik på scenen.

  Han lægger også navn til en lang række parfumer. Mest kendt er yuzu-parfumen L'Eau d'Issey til mænd, som mangen en mand har brugt siden halvfemserne, hvor den kom på markedet.

 5. I dag kl. 10:38

  Ikke set før: Arktisk haj bed på krogen i Caribiens varme vand

  En grønlandshaj kan veje op til halvandet ton og blive over 400 år gammel. Det er dermed det dyr i verden, der kan leve i længst tid. (Foto: Franco Banfi)

  En gruppe marineforskere blev overraskede, da de pludselig stødte på en fisk, der angiveligt er en grønlandsk haj i det varme hav ved Caribien.

  Den arktiske haj dukkede op under en opgave, hvor forskerne skulle mærke tigerhajer, skriver National Geographic.

  Den bed simpelthen på deres krog.

  - Det var både overraskende og spændende, siger én af forskerne, Devanshi Kasana fra Florida International University, til tidsskriftet.

  Hun fik ikke taget en dna-prøve fra hajen, men ud fra billeder har eksperter konkluderet, at der højst sandsynligt er tale om en grønlandshaj, og det er første gang, sådan én er set på den lokation.

  Grønlandshajens latinske navn er Somniosus microcephalus, som direkte oversat betyder "søvngænger med en lillebitte hjerne", og fisken er da også kendt for at være meget langsom og endda virke en anelse dum.

 6. I dag kl. 10:17

  FC København henter australsk landsholdskeeper

  Mathew Ryan har tidligere spillet for det engelske storhold Arsenal. (Foto: CATHERINE IVILL © Ritzau Scanpix)

  FC København er allerede godt besat på målmandsposten, men nu intensiveres konkurrencen.

  De forsvarende mestre har hentet den australske målmand Mathew Ryan i spanske Real Sociedad.

  - Vi får en erfaren og stærk keeper i sin bedste alder, der kommer for at tage konkurrencen op med vores øvrige målmænd, siger sportsdirektør Peter Christiansen på FCKs hjemmeside.

  Transferen sker på baggrund af førstemålmand Kamil Grabaras skade, der holder ham ude på ubestemt tid.

  - Vi er meget tilfredse med den løsning, vi har fundet med Maty, som både på kort og længere sigt sikrer øget konkurrence og kvalitet på den position, siger Peter Christiansen.

  Mathew Ryan har spillet 73 landskampe for Australien.

 7. I dag kl. 10:14

  Taiwan indleder militærøvelser for at kunne forsvare sig mod 'en kinesisk invasion'

  Taiwansk artilleri under dagens øvelse i regionen Pingtung på den sydlige del af Taiwan. (Foto: RITCHIE B. TONGO © Ritzau Scanpix)

  Taiwans udenrigsministerium peger på, at Kinas militærøvelser nær landet bruges på at forberede en invasion af øen, der i praksis fungerer som en selvstændig republik.

  Kina betragter Taiwan som en del af Kina, og landet reagerede kraftigt på, at den amerikanske toppolitiker Nancy Pelosi besøgte Taiwan sidste uge. Besøget fik Kina til at indlede en stor militærøvelse.

  - Kina har brugt øvelserne i sin militære strategibog for at forberede en invasion af Taiwan, siger Joseph Wu, Taiwans udenrigsminister, ifølge Reuters.

  Taiwan har samtidig selv indledt en militærøvelse i dag, hvor øens styrker skal forsvare sig mod et simuleret angreb fra Kina, skriver nyhedsbureauet AFP, der henviser til udtalelser fra en talsmand for Taiwans militær.

 8. I dag kl. 10:12

  Brug af Google-computere i 20 kommuner bliver undersøgt

  Datatilsynet er i øjeblikket ved at undersøge sager omkring brud på persondatabeskyttelse i 19 kommuner foruden Helsingør, der har været i vælten på det seneste.

  Det viser en aktindsigt, som DR Nyheder har fået hos tilsynet.

  De potentielle brud på datasikkerheden handler om opsætningen og brugen af styresystemet i Googles bærbare computere, Chromebooks, som mange danske folkeskoler har indkøbt tusindvis af eksemplarer af og udlånt til elever og undervisere.

  Undersøgelserne sker af frygt for at personlige data kan være blevet givet videre til brug i eksempelvis markedsføring eller til at videreudvikle Googles produkter i strid med reglerne, hvilket er ulovligt.

  - Børnene har ikke andet valg end at bruge de værktøjer, skolerne stiller til rådighed. Derfor skal kommunerne også have styr på - og de skal kunne dokumentere - at deres data ikke bliver givet videre, siger Allan Frank, der er jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet.

 9. I dag kl. 09:09

  23 år uden lovpligtige bilsyn i Grønland - nu skal reglerne laves om

  Der er ikke blevet lavet bilsyn siden 1999 i Grønland, men det bliver formentlig ændret nu.

  Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

  Ifølge mediet har blandt andre politimester Bjørn Tegner Bay kritiseret landets færdselslovgivning for at være forældet, og en del af kritikken går på det faktum, at der ikke er synet biler i 23 år.

  Transportminister Trine Bramsen (S) har for nylig været på besøg i Grønland, hvor hun mødtes med Erik Jensen (Siumut), der er minister for boliger og infrastruktur i Naalakkersuisut, den grønlandske regering.

  De to blev enige om at arbejde videre på en lovændring, så biler - ligesom i Danmark - skal synes med passende intervaller.

 10. I dag kl. 08:59

  Sundhedsminister rejser til Grønland for at drøfte spiralsag

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) rejser i dag til Grønland for at drøfte den såkaldte spiralsag med sin grønlandske ministerkollega, Mimi Karlsen, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  De skal blive enige om "det videre forløb for afdækningen af spiralsagen", der handler om en spiralkampagne i Grønland fra 1966 og mange år frem.

  Her blev opsat spiraler - et præventionsmiddel - på omkring 4.500 grønlandske kvinder og piger helt ned til 13 år - mange uden samtykke.

  - Jeg ser med stor alvor på spiralsagen, som er et ulykkeligt kapitel i vores fælles historie, siger Magnus Heunicke.

  I juni blev det annonceret, at en uvildig udredning af sagen blev iværksat.

  Ministeren skal på sit besøg også mødes med kvinder, der er personligt berørt af sagen.

 11. I dag kl. 08:45

  Kulturen i Nyborg kommune blev kaldt 'syg' - nu fremlægges undersøgelse

  Her til morgen får politikerne i økonomiudvalget i Nyborg Kommune præsenteret en rapport fra det eksterne konsulentfirma Komponent, som har undersøgt ledelses- og organisationskulturen i kommunen.

  Senere i dag får også byrådet indblik i undersøgelsens konklusioner.

  Hele sagen begyndte med en julefrokost, hvor vicekommunaldirektør Søren Møllegaard opførte sig upassende og herefter blev fyret. Hans opførsel var blevet afsløret i en stribe mails fra en anonym whistleblower, der beskyldte kulturen i Nyborg for at være "syg". Det fik byrådet til at bestille den eksterne undersøgelse.

  Senere blev også sundheds- og ældrechef Mette Bill Ladegaard fyret.

  Efter flere måneder er rapporten nu klar, og SF's gruppeformand i Nyborg, Suzette Frovin, lægger ikke skjul på, at det har været et hårdt forløb for kommunens ansatte.

  Hun håber, at rapporten nu giver anledning til en ny start, siger hun til DR.

 12. I dag kl. 08:36

  Zelenskyj til Vesten: Forbyd indrejse for alle russere

  Ingen russiske statsborgere burde kunne få indrejsetilladelse i et vestligt land.

  Sådan lyder opfordringen fra den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, som i et interview med Washington Post beder vestlige lande om at skærpe sanktionerne over for Rusland ved at lukke grænserne for russiske statsborgere.

  - Den vigtigste sanktion er at lukke grænserne - fordi russerne tager nogen andres land.

  Russerne bør "leve i deres egen verden, indtil de ændrer deres filosofi", mener præsidenten.

  Han afviser samtidig, at sådanne sanktioner er uretfærdige, fordi de primært vil ramme netop de russere, der har forladt Rusland på grund af uenighed med landets styre.

  - Uanset hvilke russere, der er tale om - få dem til at tage tilbage til Rusland.

  - Så vil de forstå det. De vil sige "Denne krig har ikke noget med os at gøre. Hele befolkningen kan da ikke holdes ansvarlig?". Men det kan den. Befolkningen har valgt denne regering.

 13. I dag kl. 08:30

  Stor overgrebssag begynder i retten

  I dag starter en retssag mod en midaldrende mand, der er tiltalt i en stor sag om seksuelle overgreb og besiddelse af børneporno.

  Sagen kører ved Retten i Roskilde, hvor den tiltalte er beskyttet af et navneforbud.

  Derfor er medierne afskåret fra at beskrive den tiltaltes baggrund i detaljer, men det står klart, at der er tale om en mand, der har været ansat som journalist på et større dansk medie.

  Det 25 sider lange anklageskrift mod ham omfatter 30 forhold med over 40 ofre, som han menes at have krænket over en periode på ti år. Han erkender flere af forholdene, oplyser hans forsvarsadvokat, Carsten Brix.

  Der er afsat cirka 20 retsdage til behandling af sagen, som ventes afsluttet i løbet af efteråret.

 14. I dag kl. 08:08

  Enkelte 7-Eleven butikker åbner igen efter formodet hackerangreb

  Heller ikke i dag slår 7-Eleven dørene op. (Foto: Unknown © DR)

  Mange 7-Eleven butikker i Danmark er her til morgen fortsat lukket.

  Men fem ud af 176 genåbner efter at være ramt af et formodet hackerangreb. Det skriver butikskæden på sin facebookside. Der kan dog kun betales med Mobile Pay og kontanter.

  De genåbnede butikker ligger alle i hovedstadsområdet eller Nordsjælland. Flere forventes at blive åbnet i løbet af dagen.

  Alle butikkerne lukkede i går, fordi medarbejderne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

  DR Nyheder har her til morgen talt med Christian Spohr fra sikkerhedsfirmaet Eagle Shark Group, som fortæller, at der kan være tale om et såkaldt ransomware-angreb:

  08:30: Opdateret, fordi nogle butikker meldes at åbne.

 15. I dag kl. 08:04

  Valgstederne er åbne i Kenya: Valgdeltagelsen kan blive lav

  Et valgsted på en skole i Kibera. (Foto: GORDWIN ODHIAMBO © Ritzau Scanpix)

  I dag skal 22,1 millioner vælgere i Kenya stemme til parlaments- og præsidentvalg.

  Mange i det østafrikanske land har dog ringe tillid til, at en ny regering vil være i stand til at rette op på en situation med høje fødevarepriser og stigende ulighed i samfundet, skriver Reuters.

  - Der ser ud til at være voksende apati. Valgdeltagelsen bliver måske ikke så høj, som den burde være, på grund af desillusion, siger professor Macharia Munene fra United States International University Africa i Nairobi til Reuters.

  Nedenfor kan I se optagelser fra stemmestederne, der er åbnet her til morgen:

 16. I dag kl. 07:55

  Serena Williams tager første sejr i 14 måneder

  Veteranen spillede sin første kamp i år ved grand slam-turneringen Wimbledon, hvor det skuffende blev til nederlag i første runde. (Foto: Vaughn Ridley © Ritzau Scanpix)

  Serena Williams kunne ånde lettet op efter sin første sejr i 2022, da den tidligere verdensetter havde vundet i første runde i WTA-turneringen Toronto Open.

  Det blev mandag aften dansk tid til en sejr på 6-3, 6-4 over spanieren Nuria Parrizas Diaz efter to timers spil.

  Det var samtidig den første sejr for den 40-årige amerikaner i over 14 måneder. Seneste sejr kom tilbage ved French Open sidste år.

  - Der er lys for enden af tunnellen. Jeg er nået tættere på det lys. Jeg kan ikke vente med at nå det lys, siger Serena Williams ifølge AFP.

  Serena Williams har vundet 23 grand slam-titler i karrieren.

  /ritzau/

 17. I dag kl. 07:51

  Skal - skal ikke? Regeringen genovervejer planer om nedrivning af fem milliarder kroner dyr fabrik

  Billedet her er fra rejsegildet på tunnelfabrikken i Rødbyhavn på Lolland og taget den 8. juni i år. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  En tunnelfabrik til en pris på fem milliarder kroner får muligvis lov at blive stående.

  Fabrikken, der ligger på Lolland og er verdens største af sin slags, blev bygget for at kunne være stedet, hvor dele af tunnellen til den 18 kilometer lange Femern-forbindelse mellem Danmark og Tyskland skulle støbes.

  Det var planen, at dens tre store produktionshaller på samlet halvanden kvadratkilometer skulle rives ned, når arbejdet med at støbe tunnellen var færdigt, skriver Børsen.

  Nu overvejer regeringen at lade den stå, så den også kan bruges til andre projekter. Eventuelt af udenlandske virksomheder.

  Ifølge transportminister Trine Bramsen (S) vil den blandt andet kunne bruges til at skabe elementer til en tredje Limfjordsforbindelse eller til en ny københavnsk tunnel.

 18. I dag kl. 07:26

  Modeugen skydes i gang med en forventning om mindre tøjsalg

  Indkøbere fra ind- og udland flokkes i København for at se de nyeste kreationer fra den danske modebranche.

  Modeugen i København løber nemlig af stablen fra i dag og frem til og med fredag.

  Men branchen holder vejret for tiden.

  - Branchen er nervøs for den nuværende, økonomiske situation, forklarer international chef Michael Hillmose fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil til Ritzau.

  Krigen i Ukraine har sendt forbrugerpriserne på himmelflugt, og samtidig er forbrugertilliden styrtdykket.

  Det vil præge tøjsalget herhjemme, som ellers har haft flere år med markant vækst.

  Danske modevirksomheder nåede sidste år en rekordhøj omsætning på 45,1 milliarder kroner, mens også eksporten satte rekord, skriver Ritzau.

  - Vi regner med en opbremsning i salget, og at væksten går i nul, når året er omme, siger Michael Hillmose.

 19. I dag kl. 06:41

  Tirsdagens vejr: Først skyer, senere sol

  - Så står lyngen med et pragtfuld tæppe i Marbæk, virkeligt en syn der er værd at køre efter, skriver fotografen bag dagens billede. (Foto: Poul Helt © Poul Helt)

  Igen i dag starter landet under tætte skyer, der holder solen fra landjorden en del af de lyse timer.

  I løbet af dagen begynder det at klare op, og vi får lidt eller nogen sol, som senere bliver afløst af ret pæne chancer for blå himmel til de fleste.

  Det holder tørt for langt de fleste, men der vil være enkelte lette byger. Temperaturen ligger i dag mellem 19 og 24 grader - lokalt måske 25.

  Vinden er svag til jævn og kommer hovedsageligt fra syd og sydvest. I de nordøstlige egne dog fra skiftende retninger.

 20. I dag kl. 06:06

  Mindst syv er døde efter voldsomt regnvejr i Seoul

  • Folk i oversvømmede gader i det sydlige Seoul. (Foto: Kwang-mo HWANG © Ritzau Scanpix)
  • Fortovet kunne ikke stå imod de store mængder vand ovenfra, som skulle være det største regnskyl i 80 år. (Foto: Yonhap © Ritzau Scanpix)
  • Her har asfalten givet efter, da jorden under den er skyllet væk. (Foto: Yonhap © Ritzau Scanpix)
  • Ét af mange steder, der er ramt af jordskred. (Foto: Yonhap © Ritzau Scanpix)
  • Strandede biler i gaderne, der på kort tid blev oversvømmet. (Foto: Yonhap © Ritzau Scanpix)
  • Folk går forsigtigt på en beskadiget vej nær en metrostation. (Foto: (??=?? © Ritzau Scanpix)
  • Fra en gade, hvor der plejer at være et marked. (Foto: Kim Hong-Ji © Ritzau Scanpix)
  • (Foto: Kim Hong-Ji © Ritzau Scanpix)
  • (Foto: Kim Hong-Ji © Ritzau Scanpix)
  1 / 9

  Mindst syv personer er døde efter massive mængder nedbør i den sydkoreanske hovedstad, Seoul.

  Sent mandag lokal tid blev der registreret 100 millimeter regn i timen - og i nogle områder mere end 140 millimeter, skriver nyhedsbureauet Reuters. Regnen fortsætter angiveligt i hvert fald til onsdag ifølge landets meteorologiske institut.

  Regnen har forårsaget strømafbrud og efterladt veje og undergrundsstationer under vand.

  En 27-årig mand ved navn Lee Dongha fortæller, at han var i nærheden af Gangnam-stationen, da nedbøren tog til med torden og lyn, der slog ned hvert 30. sekund.

  - Pludselig stod busser, metrostationer og gader under vand, siger han.

  Mindst fem mistede livet i Seoul, mens to døde i naboprovinsen Gyeonggi, oplyser lokale katastrofemyndigheder.

  Fire døde, da de blev fanget i oversvømmede bygninger, én menes at være blevet dræbt ved elektrisk stød, én blev fundet under et sammenstyrtet busstoppested og én døde i et jordskred. Derudover er ni kvæstet, mens seks savnes.

 21. I dag kl. 05:31

  Donald Trumps bolig 'belejret og ransaget af FBI-agenter'

  Billedet her viser politiet uden for Mar-A-Lago i Palm Beach, Florida, mandag aften lokal tid. (Foto: GIORGIO VIERA © Ritzau Scanpix)

  Agenter fra FBI har ransaget en bolig tilhørende USA's tidligere præsident, Donald Trump.

  Det oplyser han i en erklæring på sit eget sociale medie, Truth Social, skriver Ritzau.

  - Det er mørke tider for vores land, hvor mit smukke hjem, Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, lige nu belejres, ransages og besættes af en stor gruppe FBI-agenter. Dette er aldrig før sket for en præsident i USA, skriver Trump i udtalelsen natten til tirsdag dansk tid

  Boligen Mar-a-Lago ligger i Palm Beach, Florida, og ifølge Trump var han ikke varslet om agenternes planer om at foretage ransagningen.

  Han skriver ikke, hvad der ligger til grund for den, men han gør det klart, at han har samarbejdet med alle relevante myndigheder, hvorefter han kalder aktionen for "unødvendig og upassende" og for "et angreb fra de radikale, venstreorienterede demokrater, som for alt i verden ikke vil have, at jeg stiller op til præsidentvalget i 2024".

  Ifølge mediet CNN har det amerikanske justitsministerium for tiden gang i to efterforskninger med forbindelse til 76-årige Donald Trump. Den ene drejer sig om angrebet på Kongressen i januar sidste år, mens den anden drejer sig om Trumps håndtering af nogle tophemmelige dokumenter.

  FBI's hovedkontor i Washington D.C. samt dets lokalkontor i Miami har begge afvist at kommentere oplysningerne om ransagningen, skriver Reuters.

 22. I går kl. 23:49

  John Travolta om Olivia Newton-Johns død: 'Din indvirkning var utrolig. Jeg elsker dig så meget'

  Olivia Newton-John og John Travolta på den røde løber i 2018 til 40-årsjubilæet for filmen "Grease". (Foto: mark Ralston © Ritzau Scanpix)

  Venner, kollegaer og bekendte mindes i stor stil den nu afdøde sanger og skuespillerinde Olivia Newton-John på sociale medier, hvor de deler deres kærlighed og respekt for hende.

  Blandt de sørgende er skuespiller John Travolta, som Olivia Newton-John blandt andet spillede over for i filmen 'Grease', hvor de to hovedrolleindehavere spillede henholdsvist "Danny" og "Sandy".

  - Kæreste Olivia, du gjorde vores alles liv så meget bedre. Din indvirkning var utrolig. Jeg elsker dig så meget, skriver John Travolta på Instagram og fortsætter:

  - Din fra det første øjeblik, jeg så dig, og for evigt. Din Danny, din John!

  Olivia Newton-John sov ifølge hendes mand, John Easterling, fredfuldt ind derhjemme omgivet af venner og familie. Det skete mandag morgen lokal tid på hendes ranch i det sydlige Californien.

 23. I går kl. 22:32

  Rusland vil ikke længere lukke USA's våbeninspektører ind grundet amerikanske sanktioner

  Rusland vil indtil videre ikke tillade amerikanske våbeninspektører adgang til sine militære anlæg, som START-aftalen om nuklear nedrustning mellem de tidligere koldkrigsrivaler ellers dikterer.

  Det meddeler det russiske udenrigsministerium mandag ifølge Reuters.

  Beslutningen er truffet, da sanktionerne, som USA har indført mod Rusland siden landets invasion af Ukraine, ifølge det russiske udenrigsministerium forhindrer russiske våbeninspektører i at foretage inspektioner i USA og dermed "skaber ensidige fordele for USA". USA har blandt andet lukket sit luftrum for russiske fly.

  Den nuværende START-aftale (Strategic Arms Reduction Treaty, red.) blev vedtaget af USA og Rusland i 2011 og sætter begrænsninger for antallet af nukleare sprænghoveder, som de to nationer må råde over. Den nuværende aftale er gældende frem til 2026.

 24. I går kl. 22:10

  Vingegaards første løb efter Tour-triumfen bliver i Holland

  Efter tre ugers pause stiller Jonas Vingegaard søndag til start i et hollandsk endagsløb. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Der har været stille om Tour de France-vinder Jonas Vingegaard, siden fejringerne i både København og Glyngøre var overstået.

  Modsat mange andre tidligere Tour-vindere er Vingegaard ikke stillet til start i de mange gadeløb efter Touren, hvor der er store penge at hente i startpenge for Tour-vinderen.

  Men nu meddeler arrangøren af det hollandske løb Etten-Leur, at Vingegaards hold Jumbo-Visma har givet tilsagn om, at danskeren stiller til start på søndag i løbet.

  Ifølge det hollandske medie Wielerflits bliver gadeløbet søndag i Holland det første og eneste, Vingegaard kører i kølvandet på sin Tour-triumf.

  Oprindeligt skulle den danske Tour-triumfator have kørt Clasica San Sebastian en uges tid efter sejren i Tour de France. Men hurtigt efter sejren blev det meddelt, at Vingegaard ikke skulle køre det alligevel.

  Han trængte til hvile efter de godt tre udmarvende uger på de franske landeveje, hvor han detroniserede det slovenske vidunder Tadej Pogacar.

  /ritzau/

 25. I går kl. 21:55

  Dronning Margrethe besøger for første gang Frederiksberg som del af sommertogtet

  For første gang lægger dronning Magrethe vejen forbi Frederikberg som en del af det årlige sommertogt.

  Dronningen ankommer til Frederiksberg Rådhus 1. september klokken 10, hvor hun bliver modtaget af borgmester Michael Vindfeldt (S).

  Derefter går turen videre i karet gennem byen under eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron, og tilskuerne kan glæde sig til et spektakulært syn med flere end 50 flotte heste i eskorten, fremgår det af en pressemeddelelse fra Frederiksberg Kommune.

  - Jeg håber, at rigtigt mange vil stå klar langs ruten og være med til at fejre dronningen i året for hendes 50-års regeringsjubilæum, siger Michael Vindfeldt.

  Dronning Margrethe kørte i karet gennem Tønders gader, da hun 6. august besøgte byen. Når hun 1. september er på Frederiksberg i forbindelse med sommertogtet, kører hun også i en åben karet. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
 26. I går kl. 21:36

  Sanger og skuespiller Olivia Newton-John er død

  Olivia Newton-John under en optræden på Vina del Mar International Song Festival i 2017. (Foto: PAUL PLAZA © Ritzau Scanpix)

  Den britisk-australske sangerinde og skuespiller Olivia Newton-John er død i en alder af 73 år.

  Det oplyser hendes mand, John Easterling, i et opslag på hendes Facebook-side.

  Ifølge opslaget sov Olivia Newton-John fredfuldt ind derhjemme omgivet af venner og familie. Det skete mandag morgen lokal tid på hendes ranch i det sydlige Californien.

  Olivia Newton-John er nok især kendt for sin rolle i filmen "Grease" fra 1978, hvor hun spillede rollen som "Sandy" over for John Travolta i rollen som "Danny".

  Olivia Newton-John blev født i Cambridge i Storbritannien, men voksede op i Australien, inden hun senere i livet bosatte sig i USA.

 27. I går kl. 21:35

  USA vil give 33 milliarder kroner for at hjælpe Ukraines regering med kernefunktioner

  USA vil give den ukrainske regering 4,5 milliarder dollar, svarende til 32,8 milliarder danske kroner, for at hjælpe regeringen til fortsat at kunne udføre sine funktioner.

  Det oplyser USAID, der er et amerikansk agentur for international udvikling.

  - De ressourcer, der nu stilles til rådighed, bygger ovenpå en tidligere budgetstøtte, som gør det muligt for den ukrainske regering at udføre dens kernefunktioner.

  - Det er eksempelvis til at sikre strømmen til hospitaler, skoler og anden kritisk infrastruktur, til at sørge for leveringen af humanitære forsyninger til borgerne. Samtidig er det også for at sikre, at der stadig kan blive betalt løn til embedsmænd, sundhedspersonale og lærere, skriver USAID i en erklæring.

  Finansieringen, der er koordineret med det amerikanske forsvarsministerium via Verdensbanken, vil blive overført til Ukraines regering af flere omgange.

  I første omgang vil der i denne måned blive overført tre milliarder dollar.

 28. I går kl. 21:06

  Silkeborg slår tandløse AaB på hjemmebane

  Mandagens superligaopgør bød på en duel mellem top og bund, da Silkeborg på hjemmebane tog i mod AaB. Kampen sluttede 3-1 til hjemmeholdet.

  Silkeborg bragte sig foran 1-0 i første halvleg efter et selvmål af AaB's Mathias Ross. Den føring blev fordoblet efter en times spil af Nicolai Vallys.

  Spændingen opstod for en stund, da AaB's Kasper Kusk med et sjældent hovedstødsmål fik reduceret til 2-1 efter 85 minutter. Men den forsvandt endegyldigt, da nyindkøbte Tonni Adamsen lukkede opgøret til 3-1 via en friløber.

  AaB er dermed fortsat uden sejr i sæsonen og ligger efter runden på en 11.-plads med blot ét enkelt point.

  Silkeborg holder til gengæld snor i toppen, hvor de lige nu indtager rækkens andenplads med 10 point.

  Se målene i videoen ovenfor:

 29. I går kl. 20:27

  Gregory McMichael får som sin søn også livstid for hadforbrydelse mod Ahmaud Arbery

  Arkivfoto. 66-årige Gregory McMichael har også fået en livstidsdom for hadforbrydelsen mod Ahmaud Arbery. Han afsoner allerede en livstidsdom, da han i november 2021 blev kendt skyldig for drabet. (Foto: OCTAVIO JONES © Ritzau Scanpix)

  Det er ikke kun 36-årig Travis McMichael, der skal sidde livstid for hadforbrydelsen mod 25-årige Ahmaud Arbery.

  Travis' far, Gregory McMichael, der er pensioneret politibetjent, har fået samme dom som sin søn for det racistiske drab. Det skriver Reuters.

  Begge mænd afsoner allerede livstidsdomme uden mulighed for prøveløsladelse efter at være blevet dømt for Arberys mord i en statsretssag i november sidste år.

  Deres nabo, William Bryan, mangler at få sin dom. Han filmede drabet på sin telefon og offentliggjorde efterfølgende optagelserne.

  Under sidste års retssag om drabet hævdede de tre anklagede mænd, at de handlede i selvforsvar. Arbery var løbet forbi deres indkørsel, og fordi der havde været flere indbrud i kvarteret, var de i deres gode ret til at skyde, lød forsvaret under retssagen.

 30. I går kl. 20:04

  USA annoncerer våbenhjælp til Ukraine for yderligere én milliard dollar

  USA sender våben og andet militærudstyr for yderligere en milliard dollar til Ukraine.

  Det oplyser en talsmand for USA's forsvarsministerium, Pentagon, i dag ifølge Reuters.

  Våbenhjælpen indebærer blandt andet en stor mængde ammunition til en række af de missilsystemer, som USA tidligere har bidraget med, samt op mod 50 pansrede køretøjer til sygetransport.

  Det nye våbenbidrag bringer USA's samlede bidrag til Ukraine op på omtrent 8,8 milliarder dollar siden Ruslands invasion 24. februar.

 31. I går kl. 19:53

  Cathrine Laudrup-Dufour får VM-sølv i Herning

  Cathrine Laudrup-Dufour er ny verdensmester i dressur. (Foto: FRISO GENTSCH © Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Cathrine Laudrup-Dufour var tæt på dressur-guldet til VM i ridesport i Herning. Men på målstregen måtte hun akkurat se sig slået af briten Charlotte Fry.

  Dermed blev det til sølv til den danske stjerne, som ellers var udråbt til at være favorit til førstepladsen.

  Cathrine Laudrup-Dufours samlede score endte på 81,322 procent, men Fry havde bare et ekstra niveau på dagen og kunne stige af hesten med en svimlende score på 82,508 procent.

  Det er Laudrup-Dufours anden medalje ved VM i ridesport i Herning.

  I går vandt hun nemlig guld med det danske hold bestående af Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og hende selv.

  Laudrup-Dufour var den eneste dansker, der sikrede sig en medalje på dagen.

 32. I går kl. 19:42

  Det første skib med ukrainsk korn er ankommet til sin endelige destination

  • Indtil videre er omkring 243.000 ton korn blevet eksporteret fra Ukraine på syv skibe siden den første afgang 1. august. (Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/RITZAU SCANPIX)
  • Her læses kornene af skibet. (Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/RITZAU SCANPIX)
  • Razoni, som var det første skib til at afgå, skulle efter planen ankomme til Libanon søndag, men ligger i øjeblikket for anker ud for Tyrkiets sydkyst. (Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS/RITZAU SCANPIX)
  1 / 3

  Et skib fyldt med korn fra Ukraine er i dag ankommet til Tyrkiet, hvor det skal læsse kornet af.

  Dermed er det det første skib med ukrainsk korn, der ankommer til sin destination, siden Rusland og Ukraine den 22. juli indgik en aftale om eksport af de cirka 20 millioner ton korn, der har været fanget i Ukraine siden Ruslands invasion af landet.

  Det skriver Reuters.

  Skibet, der hedder Polarnet og sejler under tyrkisk flag, var dog ikke det første, der stævnede ud af en ukrainsk havn, men er altså det første, der når den endelige destination.

 33. I går kl. 19:24

  Arbejdstilsynet retter skarp kritik af arbejdsmiljøkunstmuseet Arken

  Først fik ledelsen på kunstmuseet Arken klar besked på at rette op på et arbejdsmiljø med "grådlabile" og "pressede" medarbejdere i museets kunstafdeling.

  Efterfølgende fik kommunikations- og undervisningsafdelingen en påtale af Arbejdstilsynet for et arbejdsmiljø præget af konflikter og sygemeldinger.

  Og det slutter ikke der, for kunstmuseet har fået sit tredje påbud i år om at få styr på arbejdsmiljøet. Denne gang gælder det hele museet, der har 105 ansatte.

  Hvis museet ikke handler, øger det de "ansattes risiko for at få stress og stressrelaterede sygdomme som for eksempel angst, depression og hjerte-kar-sygdomme samt for i nogle tilfælde at udvikle posttraumatisk belastningsreaktion (ptsd)," står der i påbuddet fra Arbejdstilsynet, som Politiken har fået aktindsigt i.

  Eva Hofman-Bang, der er bestyrelsesformand for Arken, siger, at arbejdet med at rette op på problemerne er i fuld gang.

  - Det er meget alvorligt, og det kommer vi til at forholde os til, og det har vi også gjort.

  Arken har perioden frem til 1. februar til at efterkomme påbuddet.

 34. I går kl. 19:06

  Nyborg Kommune vil fyre sygemeldt kommunaldirektør

  Nyborg Kommune vil fyre sin mangeårige kommunaldirektør, Lars Svenningsen, som i øjeblikket er sygemeldt med stress.

  Det meddeler Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.

  - Det er kommunaldirektørens længerevarende sygefravær og konsekvenserne heraf, der er baggrunden for at processen nu sættes i gang, står det i pressemeddelelsen.

  Lars Svenningsen blev sygemeldt i februar, et par måneder efter at Nyborg Kommune fyrede sin vicekommunaldirektør, Søren Møllegaard, som havde optrådt upassende til en julefrokost.

  Kommunaldirektøren vendte kortvarigt tilbage til sit arbejde, men blev så sygemeldt igen på ubestemt tid i maj.

  Kommunaldirektørens forestående afsked kommer samtidig med, at byrådet i Nyborg i morgen præsenteres for en længe ventet rapport om ledelseskulturen i kommunen.

  Men ifølge Nyborg Kommune har den forestående afskedigelse af kommunaldirektør Lars Svenningsen ikke nogen direkte sammenhæng med kulturanalysen.

  Nyborg Kommunes byråd vil på et møde i løbet af august træffe den endelige beslutning om det fremtidige samarbejde.

 35. I går kl. 18:45

  36-årige mand får livstid for hadforbrydelse mod sort jogger

  En dommer i delstaten Georgia i USA har idømt Travis McMichael fængsel på livstid i sagen om drabet på Ahmaud Arbery, en sort mand, som blev dræbt af skud under en løbetur i 2020.

  - Du gjorde det på grund af hr. Arberys hudfarve, sagde dommeren ifølge Reuters.

  Travis McMichaels 66-årige far, Gregory McMichael, og deres nabo William Bryan er også dømt for drabet.

  De blev i februar også kendt skyldige i at have angrebet Arbery på grund af hans hudfarve. De to ventes at få deres straf senere i dag.

  Under sidste års retssag om drabet hævdede de tre anklagede mænd, at de handlede i selvforsvar.

  Arbery var løbet forbi deres indkørsel, og fordi der havde været flere indbrud i kvarteret, var de i deres gode ret til at skyde, lød forsvaret under retssagen.

  • Travis McMichael skal sidde i fængsel på livstid efter drabet. Hans far er ligeledes dømt for drabet, og det er deres nabo også. Han filmede drabet på sin telefon og offentliggjorde efterfølgende optagelserne. (Foto: STEPHEN B. MORTON © Ritzau Scanpix)
  • Gregory McMichael og Travis McMichael, der er pensioneret politibetjent, forsvarede skyderiet med, at de troede, at Ahmaud Arbery forsøgte at bryde ind på en byggeplads. Et nævneting har afgjort, at der var tale om en hadforbrydelse, da de jagtede og dræbte ham. (Foto: Handout . © Ritzau Scanpix)
  • Drabet på Ahmaud Arbery vakte i sin tid stor opmærksomhed. Blandt andet på grund af en videooptagelse af det. Det udløste i sin tid demonstrationer i USA, og daværende præsident Donald Trump kaldte videoen "meget foruroligende." (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 36. I går kl. 18:03

  Der er tale om et decideret storke-boom: Det højeste antal unger siden 1996

  Storken er en dejlig flyver, og så er den i fremgang herhjemme.

  Denne sommer er det blevet til det højeste antal unger siden 1996.

  Ni storkepar har haft reder forskellige steder i landet, og de har sendt 11 flyvefærdige storkeunger på vingerne.

  - Der er grund til optimisme, at vi er nået op på ni par på så kort tid, lyder det fra storkeekspert Hans Skov fra foreningen Storkene.dk.

  - Vi skal kun tilbage til 2018, da der var der kun to par, forklarer han.

  Og vi kan formodentlig også få endnu flere storke.

  Når storkeparrene er trygge i deres område, får de endnu flere unger. Samtidig har flere storke udskiftet vinteradressen i Afrika til en mindre farefuld en i Sydspanien, hvilket også kan influere på antallet herhjemme.

  Rejsen til det afrikanske kontinent er nemlig ret hård.

 37. I går kl. 17:46

  Lars von Trier har fået konstateret Parkinsons

  Filminstruktør Lars von Trier, der er en af de mest succesfulde danske filminstruktører nogensinde, har fået konstateret Parkinsons sygdom. (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

  Filminstruktør Lars von Trier har fået konstateret Parkinsons sygdom.

  Det oplyser produktionsselskabet Zentropa i en pressemeddelelse efter aftale med den danske instruktør.

  - Lars er ved godt mod og er i behandling for sine symptomer, og arbejdet med at færdiggøre 'Riget Exodus' forsætter som planlagt.

  - Sygdommen betyder, at Lars kun i begrænset omfang deltager i interviews op til premieren senere på året, lyder det i pressemeddelelsen.

  Parkinsons sygdom er en kronisk lidelse, der langsomt tiltager.

  Man mister flere og flere af de nerveceller i hjernen, som indeholder signalstoffet dopamin. Denne mangel på dopamin er forklaringen på de motoriske symptomer.

 38. I går kl. 17:26

  Skandinaviske lande indgår aftale om at dele militær infrastruktur

  Danmark, Sverige og Norge har indgået en aftale om, at landene fremadrettet vil kunne gøre brug af hinandens militære infrastruktur, ligesom landene skal have lov til at benytte hinandens luftrum.

  Det oplyser den svenske forsvarsminister, Peter Hultqvist, på et pressemøde i Malmø, hvor de skandinaviske forsvarsministre har været samlet for at drøfte et tættere samarbejde efter den russiske invasion i Ukraine.

  Den danske forsvarsminister, Morten Bødskov (S), understreger på pressemødet vigtigheden af aftalen.

  - Vi skal arbejde tættere sammen, og vi skal dele oplysninger med hinanden oftere og mere direkte og fjerne hindringer fra at samarbejde om militære operationer, siger forsvarsminister Morten Bødskov.

 39. I går kl. 17:07

  Isbjørn er aflivet efter at have angrebet fransk turist på Svalbard

  Isbjørnen, der tidligt mandag angreb en fransk kvinde, er nu blevet aflivet.

  Det oplyser NRK.

  Kvinden var på telttur på den norske øgruppe Svalbard, da hun blev angrebet af isbjørnen, der havde bevæget sig ind i turistgruppens teltlejr.

  Det oplyser sysselmesteren, der er den norske regerings øverste repræsentant på Svalbard, på sin hjemmeside.

  Kvinden er uden for livsfare, men hun blev hentet i helikopter og fløjet til behandling for skader på sin arm.

  I forbindelse med angrebet blev der affyret skud mod isbjørnen, og da de norske myndigheder senere lokaliserede isbjørnen, var den så hårdt såret, at den ifølge myndighederne ikke stod til at redde og derfor blev aflivet.

 40. I går kl. 17:03

  Ny guldmedalje til Laudrup-Dufour? Tidligere holdleder tror på endnu en dansk triumf

  Den tidligere holdleder for dressurlandsholdet Helle Krasnik Trolle tror på mere dansk succes, når rytteren Cathrine Laudrup-Dufour i aften kan ride sig til endnu en guldmedalje ved VM.

  I går var Laudrup-Dufour med til at sikre guldmedaljen ved holdkonkurrencen i dressur, og i aften gælder det så den individuelle konkurrence.

  Men Helle Krasnik Trolle undestreger, at der især er to ubekendte faktorer, der kommer til at udgøre forskellen på dansk triumf eller ej.

  - Det er dyr, vi har at gøre med. En (hest, red.) kan blive bange for et kamera, og en anden kan blive bange for lyd. Det er en enormt hårfin balance, siger Helle Krasnik Trolle.

  En anden bekymring Helle Krasnik Trolle har, er Laudrup-Dufours britiske konkurrent Charlotte Fry på hesten Glamourdale.

  - Programmet, der skal rides, ligger rigtig godt til Glamourdale. For de skal ud i nogle store trav, der kræver meget energi. Men det kan Vamos Amigos, Laudrup-Dufours hest, også finde ud af, siger hun.

  Til trods for de ubekendte faktorer tror Helle Krasnik Trolle på endnu en dansk triumf mandag aften.

  Klokken 19.20 på DR2 kan du se, om Cathrine Laudrup-Dufour har held i hesteskoen og rider sig til sin anden guldmedalje ved verdensmesterskaberne.

 41. I går kl. 16:45

  Andreas Mogensen skal afprøve dansk teknologi i det ydre rum

  Den danske astronaut Andreas Mogensen skal igen ud i det uendelige univers.

  I denne omgang skal han i forbindelse med sin næste mission til Den Internationale Rumstation (ISS) i 2023 afprøve dansk teknologi, oplyser Danish Aerospace Company, som står bag udstyret, i en pressemeddelelse.

  Mogensen skal blandt andet teste et trådløst, medicinsk overvågningsudstyr. Astronauterne ifører sig udstyret, som derefter kan overvåge medicinske parametre under træning.

  En anden teknologi kombinerer Virtual Reality og motion. Astronauter skal tage de store firkantede briller for øjnene, og istedet for at tage en løbetur med udsigt til det uendelige, mørke univers, så transformerer omgivelserne sig til vante steder - som en park for eksempel.

  Udover selve teknologien skal Mogensen også afprøve, om det har en positiv indflydelse på astronauternes træningsmotivation samt deres mentalitet.

 42. I går kl. 16:06

  Badedyr tilbagekaldes: Kærestepar fandt kanyle i deres ni måneder gamle datters badedyr

  Legetøjet er købt i Netto i hele landet.

  Et kærestepar fik sig noget af et chok, da de fandt en kanyle i deres ni måneder gamle babys badedyr.

  Parret delte deres oplevelse i et opslag på Facebook. Her beskrev de, at de havde sprættet det turkise plastikbadedyr op, efter de havde stukket sig på det.

  Badelegetøjet var købt i Netto, og Nohro ApS har nu tilbagekaldt produktet.

  - Ud fra et forsigtighedsprincip tilbagekaldes produktet, da der er i et enkeltstående tilfælde er fundet en spids genstand inden i et produkt, står der i pressemeddelelsen.

  Kunder kan aflevere produktet i den butik, varen er købt, og kan få pengene retur. Bon er ikke nødvendig.

  Parret fra København fandt en kanyle, da de sprækkede deres datters legetøj op.
 43. I går kl. 15:41

  Ryan Giggs risikerer fem års fængsel i retssag om vold

  I sin aktive karriere var Ryan Giggs med til at vinde 13 engelske mesterskaber og to Champions League-trofæer med Manchester United. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere fodboldstjerne Ryan Giggs risikerer at komme i fængsel i fem år.

  Mandag blev en retssag mod waliseren indledt i Manchester i England, hvor han er tiltalt for vold, tvang og kontrollerende adfærd over for sin ekskæreste.

  Ryan Giggs har erklæret sig uskyldig i anklagerne, der altså har en strafferamme på op til fem år, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Den første dag i retssalen i Manchester blev brugt på at udpege en jury og på oplæsning af anklageskriftet fra anklager Peter Wright.

  Retssagen er estimeret til at vare i to uger, men kan komme til at vare endnu længere, varslede dommer Hilary Manley.

  Ifølge anklageren kommer sagen til at indeholde blandt andet overvågningsvideoer.

  /ritzau/

 44. I går kl. 15:12

  Nu bliver der indsat tryghedsvagter på S-togsstationer

  Ingen skal føle sig utrygge, når de hopper ombord på et S-tog, og derfor indsætter DSB i dag de første tryghedsvagter.

  Vagterne vil være på udvalgte S-togsstationer alle ugens dage.

  I morgen- og formiddagstimerne patruljerer mellem fire og seks vagter på to til tre vagtruter, mens der i eftermiddags-, aften- og nattetimerne patruljerer mellem seks til ti vagter fordelt på tre til fire vagtruter.

  Vagterne kommer primært til at være på strækninger fra København til Høje Taastrup og København til Køge. Men DSB kan også via overvågningscenteret tilkalde en tryghedsvagt, som kører i bil til bestemte opgaver.

  Lovgivningen trådte i kraft 1. juli 2022, og er en del af regeringens tryghedspakke fra november 2021. Tiltaget skulle skabe større tryghed i nattelivet, på gader og S-togsstationer.

 45. I går kl. 14:56

  Norges kong Harald er udskrevet fra hospital i Oslo

  Den norske kong Harald er i dag blevet udskrevet fra Rikshospitalet i Oslo, efter han torsdag blev indlagt med en omgang feber.

  Det norske kongehus oplyser, at den 85-årige regent er i god form efter sin indlæggelse.

  Hans tilstand har været stabil, og Rikshospitalet fik bugt med infektionen, oplyser det norske kongehus.

  Kong Harald har de seneste par år flere gange været indlagt.

  I begyndelse af 2020 blev han indlagt på Rikshospitalet for svimmelhed. Han blev raskmeldt og udskrevet et par uger senere.

  Senere på året blev han indlagt på ny. Her gennemgik han en vellykket hjerteoperation, hvor han fik indsat en ny hjerteklap. I marts tidligere i år blev han testet positiv for coronavirus.

  Og i 2021 blev han opereret for en seneskade over højre knæ. Den operation var vellykket.

  Arkivfoto. 85-årige kong Harald blev indlagt med feber torsdag. Han er udskrevet mandag og er i god form (Foto: NTB Scanpix © Ritzau Scanpix)
 46. I går kl. 14:38

  Kommunaldirektør renset for 'upassende nært forhold' til borgmester: Blev bortvist uberettiget

  En voldgiftssag har i dag afgjort, at det var uberettiget, da Frederica Kommune i marts 2021 bortviste den daværende kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe.

  Det oplyser hendes faglige organisation DJØF og Frederica Kommune.

  Hun var mistænkt for at have "et upassende nært forhold" til daværende socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard. Politiet vurderede senere, at det ikke kunne bevises, at der var begået noget strafbart.

  Med bortvisningen stoppede udbetalingen af hendes løn og den sædvanlige opsigelsesperiode fjernet. Hendes kontrakt berettigede hende ellers til 18 måneders løn, svarende til tre millioner kroner.

  Schou Zacho-Broe anlagde derfor en voldgiftssag for at få løn i opsigelsesperioden, og det den, der er afgjort nu.

  En voldgift er et alternativ til en traditionel retssag og bruges ofte af erhvervslivet eller ved strid om fortolkningen af en aftale. En voldgiftssag kan ikke ankes.

 47. I går kl. 14:38

  Talsperson for Kreml: Intet grundlag for at Zelenskyj og Putin skal mødes

  For nuværende er der intet grundlag for, at den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, og den russiske præsident, Vladimir Putin, skal mødes.

  Sådan lyder meldingen fra Dmitry Peskov, der er talsperson for Kreml.

  Forhandlingerne mellem Moskva og Kyiv har været sat på pause i flere måneder, og begge parter beskylder hinanden for det manglende initiativ, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  - Den ukrainske delegation har været væk fra radaren. For nuværende er der ingen forhandlingsproces, siger Peskov og tilføjer:

  - Et møde mellem Putin og Zelenskyj er først muligt, når begge delegationer har gjort alt deres hjemmearbejde. Det er endnu ikke blevet gjort.

  Da den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, mødtes med sin russiske pendant, Sergej Lavrov, i Tyrkiet tilbage i marts, nåede forhandlingerne det hidtil højeste diplomatiske niveau.

 48. I går kl. 14:22

  Brøndby har identificeret ti ballademagere fra søndagens kamp i Parken

  Fodboldklubben Brøndby IF har identificeret flere personer, som stod bag urolighederne ved søndagens kamp mod FC København i Parken.

  Det fortæller Brøndbys direktør Ole Palmå på klubbens hjemmeside, hvor han samtidigt kalder det grotesk, at en gruppe individer bevidst ødelægger fodboldoplevelsen for alle andre.

  - Vi er i tæt dialog med politiet og ser lige nu videomateriale igennem fra gårsdagens Derby. P.t. har vi identificeret ti personer, som kan se frem til længere karantæner, siger Brøndby-direktøren.

  Københavns Politi beretter mandag om hærværk både på og uden for stadion, og uden for stadion blev der desuden kastet med sten og kanonslag efter politiet.

  Kampen mellem FC København og Brøndby endte med en 4-1-sejr til FC København.

 49. I går kl. 13:56

  15-årig slået ned efter 'usædvanligt' voldelig havnefest

  Weekendens havnefest i Kerteminde har været præget af 'usædvanlig mange voldssager', oplyser Fyns Politis viceinspektør Anders Furbo Therkelsen.

  En 15-årig ung mand blev slået ned og pådrog sig skader i ansigtet. Han blev slået ned, da han sammen med en bekendt gik på hjørnet af Vestergade og Longsvej

  Fyns Politi modtog anmeldelsen klokken 02:57 og vil gerne høre fra personer, der kan have set eller hørt noget.

  Den 15-årige er dog ikke den eneste, der var ude for et overfald efter havnefesten.

  Fyns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at en 18-årig mand blev væltet omkuld af flere gerningsmænd.

  En 16-årig mand blev slået med en knytnæve, og slutteligt blev en 19-årig mand sparket i hovedet og kom lettere til skade.

  Fyns Politi har sigtet en 20-årig mand i forbindelse med de tre sidstnævnte overfald.

 50. I går kl. 13:33

  Frustrerede jægere må fortsat vente på våbentilladelse

  Der er ikke meget ved at være jæger, når man ikke kan gå på jagt.

  - Det er da træls, lyder det eksempelvis fra jæger Peter Hansen fra Bording i Midtjylland.

  Han har ventet siden januar på at få fornyet sin våbentilladelse og gik derfor glip af bukkejagten tidligere på året.

  Og situationen er den samme for rigtig mange andre jægere.

  Årsagen er lange ventetider og store problemer med et nyt våbenregister, som politiet er ved at implementere.

  Systemet, der er leveret af Netcompany, vil tidligst køre for fuld kraft fra den 1. november, lyder det nu fra Rigspolitiet.

  Derfor risikerer mange jægere ligesom Peter Hansen, at de også går glip af hjortejagten, der starter den 1. september.

Mere fra dr.dk