Seneste Nyt

Sandalvirksomheden Birkenstock vil på børsen

Birkenstock, der især er kendt for ortopædiske sko og sandaler, har tirsdag søgt om børsnotering på New York Stock Exchange.

Det tyske fodtøjsselskab går angiveligt efter at opnå en værdi på over 8 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 55 milliarder kroner.

Detaljerne om det kommende aktiesalg er ikke blevet offentliggjort.

Børsintroduktionen er en ny milepæl for det 248 år gamle familieejede selskab, der for kun et årti siden for første gang udpegede en ledelse bestående af folk udefra.

Selskabet er særligt kendt for sine sandaler, der appellerer til en bred skare af befolkningsgrupper - fra hipstere til friluftsfolk og fashionistaer.

For nylig kom sandalerne i fornyet opmærksomhed, da skuespilleren Margot Robbie var iklædt et lyserødt par i den massivt populære film "Barbie".

Birkenstock havde i 2022 en omsætning på 1,3 milliarder dollar - cirka 9 milliarder kroner.

/ritzau/AFP

Nyheder

 1. Olieselskabet Bluenord valgte mandag at trække ansøgning om gas- og olieindvinding i Nordsøen tilbage.

 2. Forskelligheder i befolkning, geografi og udfordringer har betydning for, hvordan pengene bliver brugt i din region næste år.

 3. Et enigt etisk råd anbefaler, at landets abortsamråd får et serviceeftersyn.

 4. Rusland afviser Navalnyjs anke af 19-årig fængselsdom

  Navalnyj afsoner dommen i en straffelejr over 200 kilometer øst for Moskva. Han modtog dagens afgørelse via videolink.  (Foto: © MAXIM SHIPENKOV, Ritzau Scanpix)

  Rusland har tirsdag afvist den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyjs anke af en 19-årig fængselsdom for ekstremisme.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Navalnyj modtog dommen den 4. august. Han har selv afvist alle de seks anklager for ekstremisme, som han blev dømt for.

  De 19 års fængselsstraf blev lagt oven i en allerede eksisterende dom på 11 og et halvt års fængsel for blandt andet svindel.

  Det var kun afgørelsen, der var åben for medierne. Resten af ankesagen foregik - trods protester fra Navalnyjs advokater - bag lukkede døre.

 5. Det er et skridt i retning mod et fælles nordisk luftforsvarssamarbejde, når norske piloter lander nye jagerfly på finsk motorvej, siger ekspert.

 6. Styrelse anerkender skæve vurderinger af nye huse i dyre områder

  Hvis man har fået en "meget skæv" foreløbig ejendomsvurdering, fordi man ejer et nyt hus i et dyrt boligområde, så er der nu mulighed for at få den ændret.

  Det siger Claus F. Houmann, der er underdirektør i Vurderingsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

  - Vi er i Vurderingsstyrelsen opmærksomme på problematikken med, at nye huse i dyre boligområder kan få relativt høje modelberegnede ejendomsværdier, siger han.

  - Boligejerne kan kontakte Vurderingsstyrelsen, hvis de oplever at have meget skæve vurderinger.

  Allerede tilbage i juni fortalte Vurderingsstyrelsen til DR, at den var "opmærksom på, at vurderingsmodellen for nye huse i dyre områder kan ramme for højt".

  Skatteminister Jeppe Bruus (S) anerkendte i sidste uge det samme.

 7. Det er muligt, at spor kan være gået tabt i løbet af de tre uger, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

 8. To tiltalte i sag om drab på gravid kvinde foran plejehjem i Holbæk nægter sig skyldige.

 9. Nye oplysninger skaber fornyet fokus på sejlbåd, som tyske efterforskere mistænker for at være involveret i sprængningerne.

 10. British Museum afslører, hvilke genstande der menes at være blevet stjålet

  Efterlyses: Antikke græske og romerske guldsmykker og ædelstene, eventuelt med mytologiske motiver.

  British Museum i London har nu offentliggjort en række billeder af genstande, som ligner dem, der menes at være blevet stjålet fra dets samling.

  Håbet er, at personer, der er eller har været i besiddelse af lignende genstande, vil kontakte museet med brugbar information.

  Lang størstedelen af de forsvundne genstande stammer fra ædelstens- og smykkesamlingen og beskrives som "små".

  Tilbage i august fortalte British Museum, at en ansat var blevet fyret, efter at op mod 2.000 genstande var forsvundet fra museet.

 11. Politiet bekræfter verserende bandekonflikt i Odense

  Der verserer i øjeblikket en bandekonflikt i Odense.

  Det har National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) vurderet i et notat til Fyns Politi, hvilket Fyns Politi her til eftermiddag bekræfter over for DR.

  Vurderingen sker på baggrund af en række hændelser i det sydøstlige Odense.

  Her blev der tirsdag i sidste uge affyret skud mod en personbil på åben gade - og et par dage senere skete der en sprængning i et lille rækkehus i samme område.

  Når politiet nu bruger begrebet "bandekonflikt", så har det blandt andet indflydelse på strafudmålingen, hvis nogen bliver dømt for en kriminel handling.

  Det er NSK, der på baggrund af forskellige oplysninger vurderer, hvornår der er tale om en egentlig bandekonflikt. Og det er der altså nu, lyder vurderingen.

 12. Selvom den danske astronaut nu kan sætte flueben ud for kommandør, så har han stadig over 30 forsøg, han skal i mål med.

 13. Flere vil være organdonor

  I løbet af årets første otte måneder har 44.000 personer registreret sig som organdonor. Det er 25 procent mere end i samme periode sidste år.

  Det viser en opgørelse fra sundhed.dk ifølge Ritzau.

  I alt har 1,2 millioner danskere taget stilling. Og mere end en million af dem har givet enten fuld eller begrænset tilladelse til, at deres organer må doneres.

  Alle over 15 år kan tage stilling til organdonation, som har været muligt siden 1970, såfremt man er erklæret hjernedød.

  Men fra efteråret træder nye regler i kraft, så man også kan donere sine organer, hvis man er erklæret cirkulatorisk død.

 14. DBU's dommerformand fortæller, at de danske dommere ikke har noget at frygte.

 15. De 200 unge, der skal til bal på slottet, er fundet

  200 unge mennesker fra hele rigsfællesskabet skal til at støve jakkesættet af eller finde den lange kjole frem.

  De er nemlig blevet udvalgt til at deltage i fejringen af prins Christians 18 års fødselsdag søndag 15. oktober.

  Det oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling til Ritzau.

  Alle landets 98 kommuner har hver tilmeldt to 18-årige til fejringen, mens Grønland og Færøerne ligeledes har tilmeldt to unge hver.

  Nogle steder er de unge blevet udvalgt ved lodtrækning, andre steder har et bedømmelsesudvalg taget stilling på baggrund af ansøgninger.

  På dagen skal de unge deltage i et gallataffel på Christiansborg Slot med dronning Margrethe som vært.

 16. Endnu en retssag om skatteunddragelse truer popsangeren Shakira

  Offentlige anklagere beskylder nu popsangeren Shakira for at skylde de spanske skattemyndigheder 50 millioner kroner mere, end hun allerede er beskyldt for at skylde.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau.

  Nu skal en domstol så tage stilling til, om hun skal for retten i sagen, der drejer sig om indkomst- og ejendomsskat i 2018.

  Hun står allerede til at skulle for retten i Barcelona i en sag om skatteundragelse for 110 millioner kroner mellem 2012 og 2014.

  Den offentlige anklager kræver en fængselsstraf på otte år og to måneder samt en stor millionbøde.

  Shakira har gentagne gange fastholdt sin uskyld i den første sag. Men det er ikke lykkedes nyhedsbureauet AP at få hende til at kommentere på den nye sag endnu.

 17. 31-årig skal i fængsel i 10 år: Har arrangeret overdragelser af 75 kilo hash og 4 kilo kokain

  75 kilo hash, fire kilo kokain og en pistol.

  Så meget har en 31-årig mand været i kontakt med på den ene eller anden måde, og det giver ham ti års fængsel, udvisning og seks års indrejseforbud.

  Det skriver National Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

  Helt konkret er han dømt for at arrangere indsmugling og videreoverdragelser af i alt fire kilo kokain fra Holland til Danmark, at have arrangeret en overlevering med henblik på viderelevering til Norge af de 75 kilo hash, og så har han været i besiddelse af en pistol.

  Den 31-årige mand blev anholdt i Montenegro i oktober 2022 som en del af en større aktion mod et netværk af personer, som menes at stå bag indsmugling og videresalg af narkotika i Danmark og Norge.

 18. AGF-profil er færdig for i år

  Mikkel Duelund kommer ikke på banen igen i dette kalenderår. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Det blev en kort efterårssæson for AGF-spilleren Mikkel Duelund, som grundet en skade i anklen er ude resten af året. Det bekræfter midtbanespilleren selv til B.T.

  Der er ikke tale om en ny skade, men derimod en følgeskade fra danskerens tid i Dynamo Kiev, hvor han pådrog sig et dobbelt ankelbrud.

  Duelund forklarer, at det er en knogle i hælen, der er vokset forkert op i akillessenen, og det giver betændelse og smerter. Derfor har en operation været nødvendig.

  26-årige Mikkel Duelund forventer dog at vende stærkt tilbage i det nye år.

  - Jeg er på vej ind i den bedste alder for en spiller, jeg har en kæmpeappetit på fodbold, og jeg er sikker på, at operationen gør mig til en bedre spiller, lyder det fra Mikkel Duelund.

  AGF er nummer seks i Superligaen efter de første ni spillerunder.

 19. To rocker-klubhuse i Nordsjælland holdes lukket i to uger mere

  Nordsjællands Politi har ligesom Københavns Vestegns Politi besluttet, at de holder to opholdssteder for rockere og bander lukket. Det skriver de i en pressemeddelelse.

  Det betyder helt konkret, at man ikke må opholde sig på adresserne.

  Der er tale om Oldenvej 17, st. tv. i Kvistgård og Ved Klædebo 14, camp 6 og 11 i Hørsholm.

  Opholdsforbuddene forlænges, fordi politiet mener, at der stadig er en "betydelig" risiko for, at de konflikter i rocker- og bandemiljøet kan udvikle sig yderligere.

 20. Sydkorea afholder sjælden militærparade med en advarsel til Nordkorea

  • Sydkoreanske soldater tager del i militærparaden i Seoul. (Foto: © Anthony Wallace, Ritzau Scanpix)
  • Den sydkoreanske præsident, Yoon Suk Yeol, mindes de soldater, der døde under Koreakrigen 1950-1953. (Foto: © Jung Yeon-je, Associated Press)
  • Militærvogne under paraden i Sydkoreas hovedstad. (Foto: © Jeon Heon-kyun, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Et arsenal af avancerede våben bestående af ballistiske missiler og kampvogne rullede tirsdag gennem gaderne i Sydkoreas regnvåde hovedstad, Seoul.

  Det skete som led i den første militærparade i byen i et helt årti, som markerer 75-året for Sydkoreas Forsvarsdag, der ærer landets væbnede styrker.

  Paraden startede med ceremonier og forestillinger tirsdag morgen på en lufthavnsbase i Seoul. I den forbindelse holdt den sydkoreanske præsident, Yoon Suk Yeol en tale, hvor han advarede Nordkorea mod nogensinde at bruge atomvåben.

 21. DR har dokumenteret flere tilfælde, hvor grunde er blevet vurderet for højt.

 22. Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil nu invitere Folketingets partier til drøftelse af ny grænse.

 23. SF kalder transportministeren i samråd over kommende, højere billetpriser på togrejser

  Det er noget skidt for klimaet, at det fra næste år bliver dyrere at rejse med tog, fordi det kan få passagererne til at fravælge den offentlige transport og vælge en mindre klimavenlig løsning - nemlig bilen.

  Det mener SF, og derfor har de kaldt transportminister Thomas Danielsen (V) i samråd, skriver transportordfører Sofie Lippert på mediet X.

  - Priserne på den kollektive transport kommer til at stige drastisk, hvis ikke vi gør noget. Det får færre passagerer i busser og tog og flere biler på vejene. Skidt for både klima og mobilitet. Vi må gøre noget - derfor har jeg indkaldt ministeren i samråd!, skriver hun.

  Fra 21. januar næste år vil priserne stige, oplyser DSB. Hvor meget varierer fra område til område og afhængigt af, hvilken billettype der er tale om - men stigningerne ligger typisk omkring ti procent, fortæller DSB. Årsagen er især øgede energiomkostninger og en høj inflation.

 24. Politiet forlænger opholdsforbud i to rockerklubhuse i Rødovre og Taastrup

  Det vil fortsat være forbudt at opholde sig i to rockerklubhuse i Rødovre og Taastrup.

  Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

  Opholdsforbuddet varer nu frem til den 10. oktober klokken 13.30.

  Det sker for at undgå lignende hændelser og for at skabe tryghed for beboere i områderne omkring klubhusene, lyder det fra politiet.

  Baggrunden for forbuddet er den verserende og voldelige bandekonflikt mellem Hells Angels og den forbudte gruppe Loyal to Familia (LTF).

  Københavns Vestegns Politi vil også i den kommende tid skærpe patruljering i området omkring de to adresser.

 25. Sydkorea ophæver lov, der forbyder at sende kritik af Nordkorea over grænsen

  Koreanere, der er flygtet fra nord til syd, har sendt USB-stik med sydkoreanske nyheder og pamfletter med kritik af Nordkorea og landets lederskab over grænsen fra syd til nord.

  Og det må de gerne.

  Forfatningsretten i Sydkorea har nemlig afgjort, at loven, der ellers forbyder det, er forfatningsstridig.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Loven blev vedtaget i 2020 under den daværende demokratiske præsident Moon Jae-in, der søgte at skabe bedre bånd til Nordkorea. Den fik blandt andet kritik for at indskrænke ytringsfriheden. Den kritik melder retten sig enig i ifølge Reuters.

  Loven, der ved overtrædelse kunne udløse op til tre års fængsel, er blevet ophævet med øjeblikkelig virkning.

 26. Boligejer må ikke udstykke sin grund. Alligevel har han fået mere end 30-doblet sin grundværdi.

 27. I BBR står Marsh McLennan Agency registreret som en byggeskadeforsikring, men nu har landsretten slået fast, at de ikke er erstatningspligtige for byggesjusk.

 28. Et panel sidder klar til at svare på spørgsmål i TÆT PÅ klokken 19.30

 29. Den danske badmintonspiller kan lære meget af basketballspillere, fortæller han.

 30. Al trafik mellem Fredericia og Odense er stoppet

  Opdateret med forventet tidspunkt for genoptagelse af trafikken.

  Al togtrafik mellem Fredericia og Odense er indstillet, oplyser DSB på deres hjemmeside.

  Her fremgår det, at togene holder stille på grund af politiets arbejde i Holmstrup, der ligger i det sydvestlige Odense.

  DSB har bestilt togbusser og forventer at kunne genoptage trafikken tidligst klokken 13.

  Der forventes også spredte forsinkelser og aflysninger mellem Odense og København samt ændringer i trafikken ved Fredericia.

 31. Armenien står klar til at tage imod dem, der ikke længere vil bo i regionen.

 32. Medlemmerne af Etisk Råd er kommet med deres anbefalinger til en ny abortgrænse.

 33. 15-17 årige kvinder skal også kunne få abort uden deres forældres samtykke, mener Det Etiske Råd.

 34. Stort olieudslip syd for Aarhus er i fuld gang med at blive inddæmmet

  Et stort udslip på op mod 2.000 liter af oliestoffet bitumen er lige nu ved at blive inddæmmet af Miljøvagten i Aarhus Kommune.

  Stoffet er løbet ud af en tankbil og ned i regnvandsledningerne, der hænger sammen med Giber Å.

  Miljøvagt Lars Spring ser på sagen med stor alvor, men er fortrøstningsfuld.

  - Det er en alvorlig sag, men vi er heldige, at vi var tidligt på stedet. Vores forventning er, at vi får det opsamlet, inden det når derned.

  Og det er vigtigt, at man når det. For det er et særdeles skadeligt stof, siger Lars Spring.

  - Om det slår det hele ihjel i Giber Å, tror jeg ikke, men det har en langtidsvirkende skadelig effekt at få olie ud i vores miljø.

  Arbejdet består nu i at få spulet regnvandsledningerne rene for olie.

 35. Pensionsselskab giver erstatning til 25.000 kunder

  Rettelse: I en tidligere udgave stod der, at Danica Pension udbetaler cirka 250 milliarder kroner til kunderne. Det er ikke korrekt. Der er retteligt tale om 250 millioner kroner.

  Danica Pension betaler cirka 250 millioner kroner tilbage til kunder på grund af manglende rådgivning om ændring i pensionsalderen.

  - Der er ikke noget at rafle om. Vi burde have rådgivet nogle kunder, det har vi ikke gjort. Det medfører, at nogle kunder har fået et lavere afkast på opsparingen, end de burde have haft. Det tab kompenserer vi nu, siger driftsdirektør Jesper Bjerre til Børsen.

  Fejlen hos Danica Pension opstod i 2015, da Folketinget vedtog en højere pensionalder.

  Det havde en betydning for investeringsrisikoen for en række kunder, som Danica ved en fejl ikke rådgav kunderne om.

  I alt får omkring 25.000 kunder i Danica såvel som det opkøbte SEB Pension penge tilbage.

 36. Kommune udvider undersøgelse af tidligere skoleansat mistænkt for overgreb

  Rudersdal Kommune udvider undersøgelsen af en tidligere ansat på Søholmskolen i Birkerød, der lige nu sidder varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt mod en mindreårig pige.

  Det sker, efter man har fået konkret mistanke om flere episoder på skolens anden afdeling i Toftevang.

  Det bekræfter kommunen over for DR.

  I forvejen har undersøgelser på skolens afdeling i Bistrup ført til flere politianmeldelser af den 27-årige mand, der tidligere har arbejdet på stedet.

  Han blev varetægtsfængslet den 14. september og nægter sig skyldig i anklagerne.

 37. Irmas "høje kvalitet og innovation" skal hyldes, men Coop fortryder ikke lukning.

 38. Spanske fodboldkvinder vil lægge skandaler og strejke bag sig

  Aitana Bonmati (tv) fortalte på et pressemøde mandag, at fodboldkvinderne vil efterlade gode vilkår for de generationer, som skal overtage landsholdet i fremtiden. (Foto: © CRISTINA QUICLER, Ritzau Scanpix)

  Nu skal det handle om fodbold.

  Sådan lød budskabet fra den spanske fodboldspiller Aitana Bonmati på mandagens pressemøde forud for Nations League-kampen mod Schweiz tirsdag aften.

  Siden VM-triumfen i august har et kys uden samtykke fra den nu tidligere spanske fodboldpræsident og en spillerstrejke fyldt hele billedet i spansk landsholdsfodbold.

  Men på et syv timer langt møde i sidste uge blev spillerne, deres spillerforening og forbundet enige om en aftale, hvor mellem seks og ni personer i ledende stillinger blev opfordret til at sige op, ellers ville de blive fyret.

  Dermed nåede spillernes kamp for kvinders rettigheder et foreløbigt punktum.

  - De første par dage var komplicerede med stress og angst, men som dagene er gået, har det ændret sig. Vi kan nu fuldt ud fokusere på fodbold, som er det, vi vil, fortæller Bonmati.

  - Vi sætter et eksempel på et sportsligt og socialt niveau om, at mænd og kvinder skal behandles ens.

 39. Anklager: Drabstiltalt boede med dræbt gravid kvinde

  I dag er retssagen om drabet på en gravid 37-årig kvinde begyndt i Retten i Holbæk.

  Kvinden blev en novemberaften sidste år stukket adskillige gange over hele kroppen, og hun afgik kort tid efter ved døden.

  Hendes lille dreng overlevede i første omgang, men han døde fem dage senere på hospitalet.

  To personer sidder tiltalt for drab og medvirken til drabet. Der er tale om en 25-årig mand og en 34-årig kvinde, der nægter sig skyldige.

  - Sagen er meget tragisk og meget voldsom. Det her handler om drabet på en kvinde. Et drab, der betød, at også et ufødt barn døde, indledte specialanklager Anja Lund Liin sin præsentation af sagen.

  Det er kommet frem, at den tiltalte kvinde havde været kærester med den dræbte.

  - De kom til Danmark sammen i 2011 som par og oplyste til myndighederne, at de var sammenlevende, lød det fra anklageren.

  Ifølge den dræbte kvindes samtaler med en jordemoder var de to dog gået fra hinanden, og hun var i foråret 2022 blevet muslimsk gift med en mand i Dubai.

  Han var far til det barn, som hun ventede.

  Ifølge anklagemyndigheden har den tidligere kæreste siden haft en romantisk relation til den 25-årige mand, der også er tiltalt.

  - Det er der dog ikke enighed om, og det vil blive et punkt i sagen, forklarede anklageren.

  Over for sin jordemoder havde den 37-årige dræbte kvinde også forklaret, at hun ville forsøge at få familiesammenføring med sin nye mand.

  - Hun er bange for at få inddraget sin opholdstilladelse, fordi hun ikke længere er kærester med den kvinde, som hun bor sammen med, læste anklageren op fra notatet.

  Der er afsat otte dage til sagen.

 40. Jeg er villig til at hjælpe med det meste. På nær kærestesorger, det vil jeg ikke blandes ind i, siger pensionist Gunnar Thygesen, der er blevet vicevært for de unge.

 41. Filmen 'Bastarden' er indstillet som Danmarks bedste bud på en oscarkandidat

  Instruktør Nikolaj Arcels film "Bastarden" er indstillet af den danske oscarkomité som Danmarks bedste bud på en oscar-nominering i kategorien Bedste Internationale Film.

  Det skriver Det Danske Filminstitut.

  Og spørger man Jacob Neiiendam, der er chef for Filminstituttets Internationale afdeling og forperson for komitéen, er "Bastarden" er en stærk kandidat.

  - De seneste uger har gjort det meget klart, at "Bastarden" er den stærkeste danske kandidat til at opnå en Oscar-nominering.

  Men selvom filmen nu er indstillet, er det ikke ensbetydende med, at den er endeligt nomineret. Det bliver først offentliggjort den 23. januar sammen med resten af Oscar-nomineringerne.

 42. - Vi har stadigvæk ikke fået noget af vide, som vi kan bruge til noget, lyder kritikken blandt andet.

 43. Det vækker bekymring hos både udvalgsformand og Dansk Sygeplejeråd, at der spares på tiltag med rekruttering og fastholdelse.

 44. AOF går konkurs i Nordjylland: Rammer både undervisning og en vuggestue

  Nordjyderne får ikke mulighed for at dreje ler eller lære spansk på aftenskole lige foreløbig.

  Den landsdækkende sammenslutning af aftenskoler, daghøjskoler og sprogcentre, AOF, i Nordjylland, meldte i aftes ud, at de er gået konkurs.

  Undervisningen er derfor indstillet frem til foreløbig 9. oktober. I mens arbejdes der på, at aktiviteterne kan overtages af en anden, tilsvarende aktør.

  - Vi sætter alle sejl ind for at kigge på, hvilke forpligtelser vi står over for, så der ikke kommer nogen i klemme, siger René Nielsen, der er formand for AOF på landsplan og næstformand i Dansk Metal.

  Konkursbegæringen rammer blandt andet også den lille vuggestue Solsikken i Nørresundby, der er AOF's vuggestue.

 45. Grønlænderne oplever lige nu røggener fra fra canadiske skovbrande.

 46. Advokat og aktivist får fire års fængsel for at fornærme Thailands konge

  Den thailandske aktivist og menneskerettighedsadvokat Arnon Nampa er blevet idømt fire års fængsel for at have sagt, at det thailandske kongehus skal reformeres.

  Det oplyser hans advokat, Krisadang Nutcharus, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Thailand har en af verdens strengeste lovgivninger for majestætsfornærmelse. Kritik af kongen kan i de værste tilfælde udløse helt op mod 15 års fængsel.

 47. Mindst 20 er døde efter eksplosion på benzintank i Nagorno-Karabakh

  En eksplosion, der i går aftes ramte et benzindepot i Nagorno-Karabakh i Aserbajdsjan, har dræbt mindst 20 personer og kvæstet flere, der stadig er i kritisk tilstand. Indtil videre er 290 blevet bragt på hospitaler.

  Det oplyser lokale armenske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Det står ikke klart, hvad der har forårsaget eksplosionen, men ifølge Reuters skete den ved en tankstation.

  I tre årtier er Nagorno-Karabakh, der ligger i Aserbajdsjan, blevet ledet af armeniere. Men efter Aserbajdsjan i sidste uge tog kontrol over regionen, er over 13.550 personer indtil videre flygtet fra regionen til Armenien, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Den armenske regering har advaret indbyggerne om, at de kan blive udsat for etnisk udrensning, hvis de bliver i Nagorno-Karabakh, og sagt, at man ønsker at flytte de borgere, der er blevet hjemløse efter kampene i regionen.

 48. En rundspørge fra DR viser, at der hverken er flertal for at hæve grænsen eller beholde den nuværende på 12 uger.

 49. Wozniacki begynder 2024-sæsonen i New Zealand

  Caroline Wozniacki har fundet turneringen, der skal bringe hende i topform til Australian Open. (Foto: © WILL OLIVER, Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisstjerne Caroline Wozniackis comeback var ikke bare en kort affære, der kulminerede med US Open tidligere på måneden.

  Den 33-årige tidligere verdensetter har nemlig tirsdag meldt ud, at hun begynder næste års sæson i Auckland, New Zealand, hvor hun i januar skal spille ASB Classic.

  - Jeg elsker fansene i Auckland. Det er altid en virkelig god begivenhed. Jeg har altid haft det godt der, fortæller Woznaicki til turneringen.

  ASB Classic bliver en opvarmningsturnering for tennisstjernen, der håber, at formen topper ved grand slam-turneringen Australian Open, der også spilles i januar.

 50. Regering sløjfer temperaturkrav på 19 grader i statens bygninger

  Sidste år forsøgte medarbejdere i det offentlige at holde varmen med striktrøje-tirsdag og plankeøvelser i gangene.

  Men det bliver nok ikke nødvendigt i år.

  For regeringen har besluttet at droppe den instruks, der siden september sidste år har medført, at offentlige bygninger maksimalt må opvarmes til 19 grader.

  - Energipriserne er lavere, og Europas energilagre er godt fyldte. Regeringen ophæver derfor instruksen om 19 grader i statens bygninger, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i en pressemeddelelse.

  Udfordringerne med energien er dog ikke endegyldigt ovre, og derfor opfordrer regeringen stadig til at spare på strømmen.

  - Begrænsning af energispild er fortsat den største forsikring mod stigende priser og forsyningsproblemer, siger Lars Aagaard.

Mere fra dr.dk