Seneste nyt
6. dec 2021

SAS genindfører mundbind

Fra i dag skal man igen finde mundbindet frem, hvis man vil flyve med et SAS-fly i Skandinavien, skriver Ritzau.

Kravet blev ellers fjernet midt i oktober, da mange andre coronarestriktioner også var fjernet, men nu er det tilbage i takt med, at smittetallene er stigende over hele Europa.

- Når de skandinaviske myndigheder nu begynder at genindføre krav og anbefalinger vedrørende brugen af mundbind, genindfører SAS også kravet for alle flyvninger som en sikkerhedsforanstaltning, skrev SAS til det svenske nyhedsbureau TT torsdag.

Udenfor Skandinavien blev kravet aldrig fjernet, så der skal man altså også bære mundbind.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:57

  Tesla sælger masser af biler og har rekordsalg

  Der er masser af efterspørgsel på Teslas elektriske biler, og faktisk går det så strygende med salget, at omsætningen i slutningen af 2021 var rekordhøjt.

  17,7 milliarder lød det på i kvartalet, og det svarer til 116,8 milliarder kroner, hvilket ifølge Reuters er rekord. Det skriver Ritzau.

  Alt er dog ikke rosenrødt, for den globale forsyningskæde er udfordret, og det rammer også Tesla.

  - Vores fabrikker har kørt under kapacitet i flere kvartaler, i takt med at forsyningskæden er blevet den mest begrænsende faktor, hvilket sandsynligvis vil fortsætte gennem 2022, skriver Tesla i en meddelelse.

 2. I går kl. 23:38

  Prins Andrew vil have sag om seksuelle overgreb for retten

  Står det til prins Andrew og hans advokater, bliver der ikke noget forlig i sagen, hvor han er anklaget for seksuelle overgreb.

  Han har bedt om at få sagen, der er rejst som et civilt søgsmål af kvinden Virginia Giuffre, afgjort ved retten i New York, skriver blandt andet BBC.

  Prins Andrew er den britiske dronnings søn. Han kom i søgelyset, da en sag mod den amerikanske rigmand Jeffrey Epstein tog fart. Epstein tog livet af sig selv i en fængselscelle i 2019.

  Tidligere på måneden slog en dommer fast, at søgsmålet kunne fortsætte, selvom prins Andrews advokater forsøgte at få den afvist. Han er efterfølgende blevet frataget sine militære titler og protektioner.

  Prins Andrew nægter sig skyldig i alle anklager. (Foto: Julien Warnand © Ritzau Scanpix)
 3. I går kl. 23:11

  Enighed om at holde fast i våbenhvile i det østlige Ukraine

  I Paris holdt repræsentanter for Ukraine og Rusland i dag et maratonmøde på otte timer.

  På dagsordenen var situationen i det østlige Ukraine, hvor pro-russiske separatister kæmper for løsrivelse mod ukrainske soldater.

  Trods de store spændinger er begge parter enige om, at våbenhvilen i området skal fortsætte.

  - Trods alle forskellene i fortolkningerne, er vi enige om, at våbenhvilen skal holdes af alle parter, siger den russiske chefforhandler Dimitrij Kozak ifølge Ritzau.

  Chefforhandleren understreger samtidig, at situationen i det østlige Ukraine og spændingerne ved grænsen mellem de to lande er "to separate ting".

  Parterne mødes igen om to uger i Berlin. Tyskland og Frankrig er også med til samtalerne.

 4. I går kl. 22:22

  Virksomheder med hård genstart kan også få hjælp i februar

  Selvom coronarestriktionerne forsvinder den 1. februar, vil der stadig være hjælp at hente i form af hjælpepakker for nogle virksomheder resten af måneden.

  Der vil være mulighed for at søge kompensationsordninger for faste omkostninger og selvstændige til og med 28. februar.

  Det vil sige, at hvis en virksomhed på trods af de fjernede restriktioner stadig har en nedgang i omsætningen på mere end 30 procent, så er det muligt at søge om kompensation, oplyser Erhvervsministeriet.

  Derudover gælder den generelle lønkompensationsordning frem til 15. februar.

 5. I går kl. 22:12

  Danmark spillede en god kamp, men Frankrig trykkede danskerne flade til sidst

  Danmark havde helt styr på Frankrig i store dele af kampen, men helt til slut kom franskmændene tilbage og sikrede sig en 30-29-sejr over Danmark ved EM i håndbold.

  Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Magnus Saugstrup fik alle et hvil til kampen.

  Med det in mente, leverede Danmark en godkendt indsats, mener Rasmus Lauge.

  - Vi skal huske på, at vi spiller en god kamp.

  - Desværre bliver vi most godt og grundigt af det franske tryk. Vi formår ikke at stå imod det i de sidste ti minutter, siger Rasmus Lauge til TV 2.

  Danmark møder Spanien i semifinalen, der spilles på fredag.

 6. I går kl. 22:09

  Frankrig knokler sig tilbage og gør Danmark selskab i EM-semifinalen

  Det danske håndboldlandshold gik for første gang ved EM-slutrunden fra banen uden en sejr.

  I et opgør, som Danmark førte fra første fløjt, slog et hårdt kæmpende fransk mandskab til sidst tilbage og vandt 30-29.

  Med halvandet minut tilbage af kampen steg franske Dika Mem til vejrs, passerede Niklas Landin i det danske mål og bragte for første gang Frankrig foran.

  Danmark gik til pause foran med fem mål, men mod slutningen gik gassen af ballonen for de danske spillere.

  Resultatet betyder, at Frankrig tager førstepladsen i mellemrunden foran Danmark. Derfor møder Danmark i fredagens semifinale Spanien. I den anden semifinale tørner Frankrig og Sverige sammen.

 7. I går kl. 21:40

  Norge gør også klar til at lempe coronarestriktionerne

  Nordmændene kan se frem til en hverdag med markant færre restriktioner. Det er det glade budskab fra sundhedsminister Ingvild Kjerkol.

  Hun fremhæver karantænereglerne og testkravene som to områder, hvor der vil blive lempet.

  - Fordi det slet og ret ikke er hensigtsmæssigt længere. Vi kommer til at have et pressemøde i næste uge, hvor der bliver betydelige lempelser, siger hun til NRK.

  Den norske pendant til Sundhedsstyrelsen anslår i en rapport, at mellem tre og fire millioner nordmænd vil blive smittet med omikronvarianten frem mod juni, men anbefaler alligevel lempelser af restriktionerne.

 8. I går kl. 21:25

  Stor usikkerhed om sprængfarlig rapport om fester i Downing Street: 'Situationen er lidt absurd'

  De seneste dage har der været meldinger om, at en længe ventet rapport om beskyldningerne snart ligger klar. Men her til aften vides det endnu ikke, hvornår rapporten lander - eller hvor meget af den der bliver offentliggjort.

  - Lige nu går alle og venter på, at den her rapport kommer ud, for den bliver så afgørende for, hvor den her sag bevæger sig hen, siger Tinne Hjersing Knudsen, DR's korrespondent i Storbritannien.

  - Men vi står stadig og venter, og situationen er faktisk en smule absurd, for der er ikke nogen, der aner, hvad der foregår, og hvornår den bliver offfentliggjort, siger hun.

  Johnson kan regne med beskyttelse fra sine partifæller, så længe der ikke er grelle beviser imod ham, vurderer Tinne Hjersing Knudsen:

 9. I går kl. 21:07

  Ny fransk lov kriminaliserer omvendelsesterapi af LGBT+-personer

  I Frankrig kan det nu koste en bøde på op til 225.000 kroner og to års fængsel at forsøge at ændre en persons kønsidentitet eller seksualitet med såkaldt omvendelsesterapi.

  Det er resultatet af en ny lov, der er blevet stemt igennem i det franske parlament, skriver BBC.

  Det var en enstemmig Nationalforsamling, der stemte loven igennem, mens kun 28 medlemmer af parlamentets andetkammer, Senatet, stemte mod loven.

  Omvendelsesterapi bliver lavet i et forsøg på at "omvende" eller "kurere" LGBT+-personer, og den danske regering bebudede i sommer, at de vil undersøge muligheden for at forbyde omvendelsesterapi over for mindreårige.

  Også i Storbritannien arbejdes der på et lovforslag om at forbyde det, ligesom der i det islandske parlament Althingi er fremsat et lovforslag med samme formål.

 10. I går kl. 20:53

  Korrespondent: IS-angreb på fængsel var 'virkelig voldsomt'

  Tidligere i dag lykkedes det kurdiske styrker at genvinde kontrollen over et fængsel med IS-fanger ved den syriske by Hasaka.

  Angrebet var det største af sin slags fra IS' side, siden dets selvudråbte kalifat blev erklæret nedkæmpet i 2019. Og der var i den grad tale om et voldsomt angreb med henblik på at befri deres fæller, lyder det fra Michael S. Lund, DR's mellemøstkorrespondent.

  - Der er blevet brugt bilbomber, der blev taget gidsler, og de kurdiske styrker har måttet bruge alt, hvad de havde til rådighed, siger korrespondenten.

  - De har også fået hjælp fra britiske og amerikanske luftangreb og specialstyrker for at nedkæmpe det her, og alligevel tog det seks dage. Så det har været virkelig voldsomt, siger han.

  • Ifølge de lokale myndigheder er mindst 200 militante og indsatte samt 30 soldater blevet dræbt i kampene omkring fængslet. (Foto: AHMED MARDNLI © Ritzau Scanpix)
  • Tidligere i dag meddelte de kurdiske styrker, at omkring 1.000 IS-fanger havde overgivet sig. Det er ikke oplyst, hvor mange der stadig menes at være på fri fod, skriver Ritzau. (Foto: AHMED MARDNLI © Ritzau Scanpix)
  1 / 2
 11. I går kl. 20:36

  Undersøgelse: Plug-in-hybridbiler er ikke grønne og udleder langt mere CO2 end tilladt

  Skal en bil kategoriseres som grøn, må den ikke udlede mere end 50 gram CO2 per kørt kilometer.

  Det er den grænse, som er fastsat af myndighederne, og som gør, at en grøn bil ikke bliver beskattet lige så hårdt som en benzin- eller dieselbil.

  Men en stor dansk undersøgelse viser nu, at plug-in-hybridbiler, der ellers beskattes lempeligt, udleder langt mere end tilladt. Data fra 1.307 af den slags biler på de danske veje viser, at udledningen er 110 gram per kilometer. Det skriver Ingeniøren på baggrund af en undersøgelse lavet af Cowi for Vejdirektoratet.

  Internationale undersøgelser har tidligere givet samme resultater, og det er blevet kritiseret, at plug-in-hybridbiler bliver talt med i regeringens mål om at have én million "grønne biler" på vejene i 2030.

 12. I går kl. 19:47

  På hospitaler og plejehjem kan det stadig være et krav at bære mundbind

  Hvis du har et hospitalsbesøg i kalenderen eller et ældre familiemedlemplejehjem, kan du godt lade det krøllede mundbind blive i inderlommen lidt endnu.

  For mens kravet om at dække munden til i langt de fleste tilfælde fra på tirsdag ikke længere vil være til stede, så bliver det stadig anbefalet, at hospitaler og plejehjem holder fast i kravet.

  - Der er jo ingen, der har lyst til at være den, der bærer smitten ind på et sygehus eller plejehjem, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

 13. I går kl. 19:28

  USA til Rusland: Ukraine må selv vælge sine allierede

  USA har afleveret et skriftligt dokument til Rusland med svar på de sikkerhedsbekymringer, som russerne har fremhævet den seneste tid.

  - Vi har gjort det klart, at der er kerneprincipper, som vi vil holde fast i og forsvare, herunder Ukraines suverænitet og territoriale integritet og staters ret til at vælge deres egne sikkerhedsforanstaltninger og alliancer, siger Antony Blinken, der er USA's udenrigsminister.

  Rusland har sendt omkring 100.000 soldater til grænsen mod Ukraine, og det har skabt alvorlige spændinger og frygt for en russisk invasion.

  Det skriftlige amerikanske svar til Rusland bliver ikke offentliggjort, siger Antony Blinken.

  Antony Blinken har meddelt, hvad amerikanerne svarer på de russiske sikkerhedsbekymringer. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)
 14. I går kl. 19:19

  Nikolaj Jacobsen sparer flere nøglespillere mod Frankrig

  Semifinalepladsen er allerede sikret, og derfor har den danske landstræner valgt at spare flere store profiler til aftenens mellemrundekamp mod Frankrig.

  Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Magnus Saugstrup får alle lov at hvile stængerne og lade op til fredagens semifinale. Målmand Jannick Green sidder også over.

  Resultatet i aften kan ikke rokke ved, at Danmark er semifinaleklar, men det har indflydelse på, hvem der venter på fredag i semifinalen.

  Taber Danmark til Frankrig, venter Spanien i semifinalen. Får Danmark point, snupper danskerne førstepladsen og kan se frem til en semifinalekamp mod Sverige.

  Aftenens kamp mod Frankrig, der starter 20.30, kan følges i livebloggen på dr.dk, høres i LIGA på P3 og ses på TV 2.

 15. I går kl. 19:07

  Restriktioner kan stadig være gældende for nogle rejsende

  Fra den 1. februar er stort set samtlige coronarestriktioner fortid i Danmark.

  Det gælder også de skærpede krav om test ved indrejse i Danmark, men for enkelte rejsende, der vil ind i landet, vil der formentlig stadig gælde enkelte restriktioner.

  Det er i hvert fald indstillingen fra Epidemikommissionen, der foreslår, at alle, der kommer til Danmark fra et såkaldt covid-19-højrisikoland, skal i isolation, hvis de ikke betragtes som færdigvaccinerede eller tidligere smittede, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  Der skal være flertal blandt Folketingets partier for at videreføre restriktionen frem til den 28. februar.

 16. I går kl. 18:39

  Coronarestriktionerne er snart fortid, siger statsminister Mette Frederiksen

  På tirsdag i næste uge bliver langt de fleste coronarestriktioner droppet, oplyser statsministeren.

  - I aften og i dag er en milepæl. Vi står med en utroligt god nyhed. Vi kan fjerne de sidste coronarestriktioner.

  - Fra den 1. februar vil Danmark være åbent. Helt åbent, siger Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet.

  - Vi siger farvel til restriktioner, og velkommen til det liv, som vi kendte før corona, slår hun fast.

  Corona vil ikke længere blive betragtet som en samfundskritisk sygdom.

  Statsminister Mette Frederiksens (S) første ord på pressemødet.

 17. I går kl. 18:16

  Kurdiske styrker har nedkæmpet Islamisk Stat efter angreb på fængsel

  Kurdiske soldater eskorterer to krigere fra Islamisk Stat, der har overgivet sig, afsted. (Foto: AHMED MARDNLI © Ritzau Scanpix)

  Efter seks dage med hårde kampe har de sidste krigere fra Islamisk Stat overgivet sig i den syriske by Hasaka.

  Der angreb de et fængsel, hvor en lang række medlemmer af terrorbevægelsen sad indespærret.

  Kampene har kostet mindst 200 Islamisk Stat-medlemmer og fanger livet, mens i hvert fald 30 soldater er blevet dræbt, har myndigheder i regionen ifølge Ritzau oplyst.

  Det er de kurdisk-ledede De Syriske Demokratiske Styrker, der kontrollerer området og derfor bekæmpede angrebet fra Islamisk Stat.

 18. I går kl. 17:46

  Video: Død hval ligger nu i Kolding Havn

  Den døde hval i Kolding Fjord¨blev slæbt væk med en slæbebåd. (Foto: Søren Gylling © Ritzau Scanpix)

  Onsdag eftermiddag blev den døde hval i Kolding Fjord bugseret ind til Kolding Havn af en slæbebåd.

  Omkring klokken 17 blev tovet fjernet fra halen, og det store dyr – der anslås til at være cirka seks meter langt – blev surret fast til kajen i en aflåst del af havnen.

  Her skal hvalen ligge indtil på fredag, hvor den bliver obduceret, fortæller Rasmus Christiansen skovfoged i Naturstyrelsen Trekantområdet, der har stået for alt det praktiske.

  Obduktionen sker i forskningsøjemed.

  Den døde hval er en nordlig døgling – en hvalart der tilhører familien af næbhvaler. Den ses sjældent i danske farvande.

  En slæbebåd kunne med tov om hvalens halefinne trække den i havn.

 19. I går kl. 17:40

  OL-fanebærer Frans Nielsen tester negativ for coronavirus

  Ishockeyspilleren Frans Nielsen, der skal være en af de to danske fanebærere ved vinter-OL, er nu blevet testet negativ for coronavirus.

  Det er han blevet både tirsdag og onsdag, oplyser han i en sms til Ritzau.

  Frans Nielsen blev testet positiv for coronavirus mandag, hvor han var en af i alt otte på tværs af Danmarks to ishockeylandshold, der blev meldt coronapositive.

  Sammen med curlingspilleren Madeleine Dupont skal Frans Nielsen være dansk fanebærer ved vinter-OL, der begynder 4. februar.

  Ishockeyherrernes første kamp, som er mod Tjekkiet, ved vinter-OL er 9. februar.

 20. I går kl. 17:09

  Finsk statsminister om Nato-medlemskab: 'Ingen kan bestemme over os'

  Finland bestemmer helt selv, om landet vil være medlem af Nato eller ej.

  Det slog statsminister Sanna Marin endnu engang fast, da hun i dag forholdt sig til Ruslands modstand mod udvidelser af forsvarsalliancen.

  - Vi har muligheden for at søge (om medlemskab af Nato, red.) i fremtiden, og det er yderst vigtigt, at vi holder den mulighed åben. Ingen kan bestemme over os. Det er vores egen beslutning, siger hun ifølge Reuters.

  Finland deler 1.340 kilometer grænse med Rusland, og under Anden Verdenskrig var de to lande i krig.

  Selvom Finland ikke er medlem af Nato, er der et tæt samarbejde, ligesom Finland bakker op om sanktioner, hvis Rusland invaderer Ukraine.

  Sanna Marin afholdt i dag et pressemøde under et besøg i Spanien. (Foto: JUAN CARLOS HIDALGO © Ritzau Scanpix)

  Rettelse: Sanna Marins titel er statsminister og ikke premierminister.

 21. I går kl. 17:00

  Islands håndboldherrer lægger pres på Frankrig med sejr

  Det islandske håndboldlandshold har gjort deres. Nu må de sætte deres lid til, at Danmark i aften hjælper dem videre ved EM.

  Island slog onsdag eftermiddag Montenegro 34-24 i den sidste mellemrundekamp, hvilket betyder, at islændingene nu har samme pointantal som Frankrig.

  Senere i aften møder Frankrig det danske landshold, i en kamp der kan afgøre franskmændenes skæbne. Taber Frankrig til Danmark, går Island og Danmark videre til semifinalen.

  Dette kommer sig af, at Island er bedre indbyrdes end franskmændene, da de forleden vandt med otte mål over Frankrig.

  Kampen mellem Danmark og Frankrig spilles klokken 20.30 og kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV 2.

 22. I går kl. 16:25

  Sundhedsordfører: Bekymret for, at vi ender i personalemangel på hospitaler og plejehjem

  SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, er bekymret for, hvad regeringens ønske om at ophæve coronarestriktionerne fra 1. februar kommer til at betyde.

  Hun frygter, at stigende smitte vil skabe personalemangel på offentlige og private arbejdspladser, siger hun forud for et møde i Epidemiudvalget her til eftermiddag.

  - Jeg er bekymret for, om vi ender i en situation, hvor der simpelthen ikke er personale nok til at tage sig af de gamle eller børnene eller de syge på sygehusene, siger hun.

  Kirsten Normann Andersen understreger dog, at hun bakker op om Epidemikommissionens anbefalinger om at ophæve alle restriktioner og covid-19's status som samfundskritisk sygdom.

 23. I går kl. 15:45

  Over fordobling af steder med sundhedsrisiko på grund af PFAS-forurening

  52 steder i landet udgør PFAS-forurening enten helt sikkert eller muligvis en sundhedsrisiko.

  Det viser en ny opgørelse fra Miljøstyrelsen, der er lavet på baggrund af tilbagemeldinger fra landets kommuner.

  Tidligere var der indmeldt 25 steder, hvor der var en potentiel sundhedsrisiko, men det tal er altså nu vokset.

  Forureningen de 52 steder kommer fra brandøvepladser, fordi stofferne findes i det hvide skum, man slukker brande med. Det kan udgøre en sundhedsrisiko for mennesker, hvis der har været kødkvæg, kolonihaver med fødevarer, lystfiskeri eller strandbadning i nærheden, skriver styrelsen.

 24. I går kl. 15:13

  DMI varsler vindstød af stormstyrke i den nordligste del af landet i morgen

  Væltede træer og lukkede broer.

  Det kan blive realiteterne i den nordvestlige del af Nordjylland i morgen, hvor DMI foventer, at det bliver voldsomt blæsevejr.

  DMI varsler stormende kuling og vindstød af stormstyrke i morgen mellem klokken 8 og 17 i fem nordjyske kommuner.

  Det gælder på Læsø, i Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt og Thisted Kommune.

 25. I går kl. 14:45

  Unge kan nu tage på skiferie i Østrig, som lemper coronaregler

  Tidligere i januar fortalte Erik Brøgger Rasmussen, at vinterferien var reddet, hvis man var teenager, kun havde to vaccinestik og skulle til Østrig på skiferie.

  Men hvad, der ikke fremgik, var, at østrigerne fra 1. februar ville stille som krav, at det andet vaccinestik skulle være foretaget 180 dage før rejsen. Hvis det ikke var tilfældet, kunne man som rejsende ikke få adgang til hoteller, restauranter og kulturinstitutioner – heriblandt skilifte.

  Dermed havde flere unge under 18, hvor mange er vaccineret med andet stik i juli, ikke mulighed for at komme på skiferie, da den aldersgruppe ikke er tilbudt tredje stik.

  Men efter at flere lande har gjort østrigerne opmærksom på, at reglen ville forhindre mange unge i at komme på skiferie, har alpelandet ændret gyldighedsperioden for andet stik til 210 dage.

 26. I går kl. 14:41

  Johnson var "på krigsstien" under høring og afviste at gå af

  Den britiske premierminister Boris Johnson har været under hårdt pres de seneste uger, men under en netop overstået spørgetime i det britiske underhus afviste han blankt at forlade sin post.

  Ifølge DR's korrespondent i Storbritannien, Tinne Hjersing Knudsen, var det en premierminister i offensiven, der svarede på spørgsmål i dag.

  - Boris Johnson var i den grad på krigsstien, siger hun.

  Efter beskyldninger om at have holdt fester i Downing Street, mens menige briter ikke havde lov til at gøre det samme, undskyldte Johnson for to uger siden skamfuldt.

  - I dag var han helt fremme på tæerne. Han virkede ligefrem selvsikker og ikke som en mand, der var bange for at miste sit job lige foreløbig.

  Under spørgetimen blev premierministeren opfordret til at trække sig af Richard Burgon fra Labour-partiet.

 27. I går kl. 14:16

  Sverige forlænger restriktionerne med 14 dage

  I Sverige forlænger man coronarestriktionerne med yderligere to uger.

  Men fra den 9. februar er det så planen, at restriktionerne skal afvikles.

  Det fortæller den svenske socialminister, Lena Hallengren, på et pressemøde.

  - Restriktionerne fortsætter i 14 dage. Hvis vi på det tidspunkt ser stabilisering og flere vaccinationer, så kan vi fjerne restriktionerne, siger Hallengren.

  Ifølge ministeren har udbredelsen af omikronvarianten store konsekvenser for vigtige samfundsaktiviteter. Hun understreger samtidig, at det stadig har stor betydning at få bremset smittespredning ved den mindste kontakt med andre.

  - Antallet af vaccinationer må øges, understreger hun.

 28. I går kl. 13:41

  46.747 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  Det seneste døgn har 46.747 personer fået en positiv coronatest.

  Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

  Af de 46.747 har 3.028 været smittet med corona tidligere.

  Der er blevet lavet 219.647 PCR-test de seneste 24 timer, hvilket vil sige, at positivprocenten i dag er 21,3 procent.

  938 coronasmittede er indlagt på de danske hospitaler - det er 20 flere end i går - men samtidig er antallet af coronaindlagte på intensivafdelingerne faldet med fire.

  40 coronapatienter ligger lige nu på intensiv, og 25 af dem har brug for hjælp fra en respirator til at trække vejret.

 29. I går kl. 13:35

  To anholdt i Storbritannien i efterforskningen af gidseltagning i synagoge i Texas

  Som led i efterforskningen af en gidseltagning i en synagoge i den amerikanske stat Texas tidligere på måneden har britisk politi nu anholdt to mænd i Manchester.

  Det skriver flere internationale medier, heriblandt Reuters og CNN.

  Anholdelserne kommer efter, at en 44-årig britisk statsborger tidligere på måneden holdt fire gidsler fanget i mere end ti timer. Alle gidslerne blev frigivet, mens gidseltageren selv mistede livet.

  Gidseltagningen blev efterfølgende beskrevet som "en terrorhandling" af den amerikanske præsident, Joe Biden.

  Også i sidste uge blev to mænd anholdt i de engelske byer Birmingham og Manchester i relation til sagen, skriver CNN.

 30. I går kl. 13:03

  Statsministeren holder pressemøde om coronasituationen i aften klokken 18.30

  Statsministeren holder pressemøde om coronasituationen i aften klokken 18.30.

  Det oplyser statsministeriet på Twitter.

  Det sker i forlængelse af, at regeringen har oplyst, at man vil fjerne restriktioner fra 1. februar.

  Covid-19 skal ikke længere være en samfundskritisk sygdom, mener regeringen, som dermed følger epidemikommissionens anbefaling.

  I eftermiddag skal Epidemiudvalget mødes for formelt at tage beslutningen om, hvorvidt coronavirus skal fjernes fra listen over samfundskritiske sygdomme.

  Én restriktion ønsker regeringen imidlertid at holde fast i. Kravet om at lade sig teste og/eller isolere, når man rejser ind i Danmark.

  Du kan følge pressemødet på dr.dk, DR1, DRTV og P4 i aften klokken 18.30

 31. I går kl. 12:59

  Strandet næbhval i Kolding Fjord er død

  Her ligger den strandede næbhval. Foto: Siv Hastrup Steffensen

  De seneste dage har en stor såkaldt døgling ligget i Kolding Fjord, og her til morgen døde hvalen.

  Nu skal den bugseres ind på land, hvor planen er at obducere den fredag, fortæller Charlotte Bie Thøstesen, museumsinspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

  - Vi forsøger at finde et sted, hvor der er plads til publikum, siger hun.

  De seneste dage har Naturstyrelsen set til hvalen, der ikke er observeret i Danmark siden 2000.

  - Vi kan se på dronebilleder, at den er rigtig mager, så det tyder på, at den ikke var sund og rask, siger Charlotte Bie Thøstesen.

  I obduktionen deltager også Statens Naturhistoriske Museum og dyrlæger fra Aalborg Universitet. De skal undersøge, hvorfor hvalen døde.

 32. I går kl. 12:17

  Anders Agger skal spille sig selv i Hella Joofs filmatisering af populær bog

  Anders Agger skal være med i Hella Joofs nye komedie i en rolle som sig selv. (Foto: søRen Bidstrup © Scanpix Denmark)

  Har man læst Stine Pilgaards bestseller-roman 'Meter i sekundet' fra 2020, ved man, at tv-vært og journalist Anders Agger spiller en ganske stor rolle i den fiktive historie.

  Og nu melder Nordisk Film, at Agger er klar til at spille sig selv i filmatiseringen af romanen.

  - Jeg får måske fem replikker i rollen som mig selv. Eller hvem jeg nu er. Det synes jeg er mest praktisk og tilpas meta. Altsammen i kæmpe respekt for min skrive-ven, Stine Pilgaards loyale og morsomme roman, skriver Agger selv på Instagram.

  Det er Hella Joof, der skal instruere filmen, som efter planen får premiere i vinterferien 2023.

  Optagelserne til filmen går i gang i marts 2022.

 33. I går kl. 11:55

  Storfisker: Jeg er træt af politisk hetz og har solgt mine kvoter

  Henning Kjeldsen er en af Danmarks rigeste fiskere. (Foto: Betina Garcia © Scanpix Denmark)

  Storfiskeren Henning Kjeldsen skriver i et Facebook-opslag, at han har solgt alle sine pelagiske fiskekvoter. Det er retten til at fiske industrifisk og dækker over langt størstedelen af Henning Kjeldsens kvoter.

  Derudover skriver fiskeren fra Skagen, at han også har solgt et fiskefartøj, som var ved at blive bygget.

  - Jeg er blevet træt ikke træt som i træt, men træt af den politiske hetz, der har været på mig og mit rederi samt familie de sidste ja snart mange år, skriver han.

  Flere stråmænd i sagen, herunder Henning Kjeldsens hustru, blev også idømt bøder. Sagen er anket til landsretten.

  DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Henning Kjeldsen. Redaktionen arbejder på at få flere oplysninger om, hvem køberne er.

 34. I går kl. 11:15

  Efter endnu en drukneulykke: Nu skal flere varmesøgende kameraer op på Aarhus Havn

  Der bliver snart sat flere varmesøgende kameraer op langs havnen i Aarhus og ved Aarhus Å.

  Det sker for at øge sikkerheden, efter at der de seneste fem år har været otte drukneulykker. Senest blev den 29-årige irske mand Peter Burns fundet druknet i havnen.

  - Jeg vil nu sætte gang i et projekt om kameraer fra Aarhus Ø til Aarhus Å, så vi får langt større dækning og øger muligheden for at forhindre drukneulykker på de dele af havnen, hvor mange færdes, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo (K).

  Kameraerne registrerer automatisk, når et varmt legeme dratter i det kolde vand.

  Rådmanden lægger ikke op til at ville hegne hele havnen ind, som flere har talt for, men midlertidige hegn kan være en mulighed, lyder det.

  - Problemet er jo størst i vintersæsonen, hvor det er koldt, og der ikke er mange mennesker på havnen, siger Steen Stavnsbo.

 35. I går kl. 10:45

  Ny abe og 223 andre dyre- og plantearter opdaget i Sydøstasien

  • Her løber en popa langur-abe rundt i en skovbund. Ifølge rapporten er der blevet opdaget 155 forskellige plantearter, 35 reptiler, 17 amfibier, 16 fiskearter og et nyt pattedyr. (Foto: Uncredited © Associated Press)
  • Blandt de 224 nye arter er denne twin slug slange, der har fået sit navn (tvillingesnegl, red.), fordi den ynder at spise skovsnegle. (Foto: Uncredited © Associated Press)
  1 / 2

  En lang lodden hale, ringe omkring øjnene og pjusket pels på toppen af hovedet.

  Det er de fysiske kendetegn ved en helt nyopdaget abeart kaldet popa langur.

  Aben er én ud af 224 nye dyre- og plantearter, som videnskabsfolk har opdaget i løbet af et år - og som er blevet registreret i en rapport, som Verdensnaturfonden (WWF) netop har udgivet.

  Alle de nye dyre- og plantearter er fundet i området omkring Mekong-floden, der har udspring i Tibet og løber gennem Kina, Burma, Laos, Thailand, Cambodja og Vietnam.

  Opdagelserne blev gjort i 2020, men er først blevet offentliggjort nu, da sidste års rapport blev forsinket.

 36. I går kl. 10:28

  Nattelivs-direktør krydser fingre for gode corona-nyheder

  Landets natklubber får måske snart lov til at åbne igen.

  Epidemikommissionen anbefaler nemlig, at covid-19 ikke længere skal være en samfundskritisk sygdom, og at stort set alle restriktioner ophører fra 31. januar.

  Og det er sød musik i ørene hos Rekom Group, der blandt andet ejer Crazy Daisy og flere andre nattelivsforretninger rundt om i landet.

  - Hvis vi er der, hvor vi kan få lov til at komme i gang igen, og at vi kan åbne vores forretninger og tjene vores egne penge, er det en fantastisk nyhed, siger politisk direktør i Rekom Group, Lars Børsting

  Det forventes, at regeringen senere i dag vil løfte sløret for, om de følger Epidemikommissionens anbefalinger.

  Nattelivet har været lukket siden 10. december sidste år.

 37. I går kl. 09:51

  Rockikon nægter at dele streamingplatform med corona-skeptiker: Fjern min musik fra Spotify

  Neil Young, der er kendt for en perlerække af rockklassikere i 1970'erne, er utilfreds med, at Spotify lægger platform til Joe Rogans (til højre) podcast. (Foto: ALICE CHICHE © Ritzau Scanpix)

  Rockikonet Neil Young har ikke meget tilovers for, at man på Spotify kan lytte til podcasten 'The Joe Rogan Experience'.

  I podcasten, som i øjeblikket er Spotifys mest populære, bliver der, ifølge hundredvis af amerikanske sundhedseksperter, spredt misinformation om coronavirus.

  Derfor ønsker Young at få sin musik fjernet fra streamingtjenesten, skriver The Guardian.

  - Spotify har et ansvar for at dæmpe spredningen af misinformation på sin platform (...) De kan få Rogan eller Young. Ikke begge to, skriver Neil Young blandt andet i et brev henvendt til sin manager og pladeselskab.

  Joe Rogan er i sin podcast blevet beskyldt for at sprede misinformation om coronavacciner og for at promovere konspirationsteorier.

 38. I går kl. 09:19

  Regeringen vil fjerne restriktionerne fra på tirsdag

  (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Det er formentlig snart slut med at bære mundbind og vise coronapas i det offentlige rum.

  Regeringen vil nemlig fjerne covid-19 som samfundskritisk sygdom. Det meddeler sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et brev til Folketingets Epidemiudvalg.

  - Jeg ønsker at følge Epidemikommissionens indstilling, men dog således, at kategorisering af covid-19 som samfundskritisk sygdom ophæves med den 1. februar 2022, lyder det fra sundhedsministeren.

  Epidemikommissionen har anbefalet, at coronavirus ikke længere skal betegnes som samfundskritisk.

  Hvis coronavirus fjernes fra den særlige liste over samfundskritiske sygdomme, er der ikke længere hjemmel til en lang række restriktioner, som vi kender.

  Epidemiudvalget mødes klokken 15.45.

 39. I går kl. 09:02

  Biden overvejer sanktioner mod Putin, hvis Rusland invaderer Ukraine

  Hvis Rusland invaderer Ukraine, vil USA's præsident, Joe Biden, overveje at indføre personlige sanktioner mod Ruslands præsident, Vladimir Putin. Det skriver Ritzau.

  Faren for en invasion er ifølge Det Hvide Hus "overhængende".

  - Det vil have enorme konsekvenser for verden, hvis Rusland angriber, siger Biden.

  Den sjældne trussel om personlige sanktioner mod Putin kommer på et tidspunkt, hvor Nato-styrker er sat i forhøjet alarmberedskab. Desuden er krigsskibe og kampfly rykket til Østeuropa.

  Det er sket som reaktion på, at Rusland har udstationeret 100.000 soldater ved Ukraines grænse.

  Rusland afviser beskyldninger om, at landet gør klar til en invasion af Ukraine. Moskva hævder, at krisen skyldes Nato og USA.

 40. I går kl. 08:34

  Forældre, der mister nyfødt barn, får særlige afsnit på hovedstadshospitaler

  Mister man sit nyfødte barn, skal man ikke længere ligge på afdeling med en masse lykkelige og nybagte forældre.

  I stedet får par, der står i den ubarmhjertige situation, særlige afsnit.

  Det er planen på Herlev og Hvidovre Hospital, hvor 20 millioner kroner skal bruges på at modernisere hospitalernes fødeafdelinger.

  Beløbet er afsat af politikerne i Region Hovedstadens forretningsudvalg, skriver regionen i en pressemeddelelse.

  Moderniseringerne skal være færdige allerede i foråret 2022.

  Tidligere har DR beskrevet, hvordan flere par oplevede "helt horrible" forhold i forbindelse med, at de var indlagt på hospitalet som følge af et mistet barn.

 41. I går kl. 08:26

  Uheld på Helsingørmotorvejen påvirkede morgentrafikken

  Kl. 08.58 er der igen ryddet op efter uheldet, og der er nu igen helt farbart, oplyser P4 Trafik på Twitter.

  Et uheld på Helsingørmotorvejen her til morgen betyder, at det kun er muligt at passere i et spor.

  Det gælder for trafikken i nordgående retning, skriver P4 Trafik på Twitter.

  Uheldet er sket ved udfletningen til rute 201 Lyngby Omfartsvej.

 42. I går kl. 07:53

  Game of Thrones-stjerne kritiserer Disneys remake af 'Snehvide' for at være tilbageskuende

  Peter Dinklage, som har vundet flere Emmy-priser for sin rolle i 'Game of Thrones', kritiserer Disney i en podcast med Marc Maron. (Foto: Mike Blake © Ritzau Scanpix)

  Hollywood-stjernen Peter Dinklage, kendt for eksempelvis sin rolle i 'Game of Thrones', langer ud efter Disney, der barsler med en live-action udgave af 'Snehvide og de syv dværge'.

  I en podcast kritiserer han ifølge The Guardian Disney for på den ene side at caste den latinamerikanske skuespiller Rachel Zegler i hovedrollen som Snehvide, men samtidig fortælle historien om de syv dværge.

  Dinklage, der selv har dværgvækst, siger:

  - I er progressive på den ene side, men I laver stadig en fucking tilbageskuende historie om syv dværge, der bor i en hule.

  Som respons på kritikken udtaler Disney, at man har en "anderledes tilgang" til de syv dværge og er i dialog med personer med dværgvækst for at undgå at forstærke stereotyper i filmen.

 43. I går kl. 07:33

  Onsdag bliver blæsende og giver lidt sol og byger

  Vi starter igen dagen med grå skyer over det meste af landet, men senere kommer der sol til særligt de nordlige dele af landet.

  Temperaturerne ligger mellem fem og syv grader, og der kommer enkelte byger i dag, mens man formentlig også i højere grad vil mærke, at vinden har taget til i styrke.

  Vindretning er stadig fra vest, og de fleste får jævn til hård vind, men fra Thy og op til Skagen kan der være stormende kuling og vindstød af stærk storm.

 44. I går kl. 07:22

  Store protesterer mod omstridt helligdag i Australien: Demonstranter kalder dagen 'Invasion Day'

  • Demonstration i Sydney i dag. Også i hovedstaden Canberra bliver der protesteret. (Foto: STEVEN SAPHORE © Ritzau Scanpix)
  • - I dag er en national helligdag, hvor folk bliver opfordret til at holde grillfest og få en øl for at fejre folkedrabet på os, lød det ifølge Daily Mail fra en af de fremmødte demonstranter. (Foto: STEVEN SAPHORE © Ritzau Scanpix)
  • De yngstre demonstranter flagrer med aboriginal-flaget i Sydney. (Foto: STEVEN SAPHORE © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Australiere i tusindvis er i dag gået på gaden i Sydney og andre storbyer for at vise deres utilfredshed med helligdagen Australia Day, der finder sted i dag. Det skriver Reuters.

  Den nationale helligdag markerer, at det var på denne dag i 1788, at den britiske flåde ankom til det, der i dag er Sydney, for at starte en fangekoloni.

  Briterne anså dengang landet for at være ubesat, selv om de mødte flere bosættelser på deres vej.

  Derfor går helligdagen under navnet 'Invasion Day' for mange af de indfødte australiere, der kan spore deres rødder 50.000 år tilbage i tiden.

 45. I går kl. 06:53

  USA godkender milliardaftale om salg af militært udstyr til Egypten

  Militære transportfly og radarsystemer er snart på vej fra USA til Egypten, efter USA's udenrigsministerium i går godkendte to store salg af militært udstyr i milliardklassen.

  Det sker, selvom en række politikere i Washington D.C. er bekymrede over menneskerettighedssituationen i Egypten, skriver Ritzau.

  Ifølge USA's Agentur for Forsvarssikkerhedssamarbejde (DSCA) vil salget, der endnu ikke er gået endeligt igennem, forbedre Egyptens evne til at afværge potentielle trusler i fremtiden.

  Det amerikanske salg af 12 Hercules-fly og andet udstyr har en værdi af 2,2 milliarder dollar, eller hvad der svarer til knap 14,5 milliarder kroner.

 46. I går kl. 06:07

  Norge efter Talibanbesøg: Vi har stillet krav

  Skolerne i Afghanistan har været lukket land for piger over 12 år, siden Taliban kom til magten i landet - og det skal der laves om på.

  Samtidig skal der gives adgang til humanitær bistand, og folk i hele landet skal have adgang til mad, medicin og menneskerettigheder.

  Alt sammen er på listen af krav fra Norge, der netop har haft besøg af en Taliban-delegation for at forhandle om støtte til landet, skriver Ritzau.

  Ifølge Norges udenrigsminister, Anniken Huitfeldt, har samtalerne været en god start, og Taliban har blandt andet tilkendegivet, at de vil åbne skolerne for piger over 12 år

 47. I går kl. 05:51

  WHO finder undervariant af omikron i over 40 andre lande - men er ikke bekymret

  Der er stadig fuld fart på coronavarianten omikron med rekordmange smittetilfælde verden over den seneste uge.

  Og nu har en ny undervariant af omikron også gjort sit indtog.

  Det drejer sig om en variant, der går under navnet BA2, som Verdenssundhedsorganisationen WHO har påvist i mere end 40 lande.

  WHO betragter ikke varianten som værende af bekymring, men organisationen overvåger den nøje, efterhånden som antallet af tilfælde stiger. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

  Varianten er fundet i blandt andet Danmark, Storbritannien, USA og Sverige. De første meldinger lyder, at den ikke ser ud til at være mere dødelig end tidligere varianter.

 48. I går kl. 05:30

  39 meldes savnet i Florida, efter mistænkt menneskesmuglerbåd kæntrer

  En tilfældig forbipasserende i den amerikanske stat Florida måtte i går hive en mand op af det kolde vand ved kysten øst for byen Port Fierce.

  Manden, der klyngede sig til skroget af en kæntret båd, kunne fortælle, at han lørdag aften var sejlet fra den lille ø Bimini, som er en del af østaten Bahamas.

  Med om bord var desuden 39 andre mennesker.

  I løbet af turen sejlede båden ind i et alvorligt uvejr og kæntrede.

  Det har fået amerikansk redningspersonale til at starte en eftersøgning efter de 39 savnede ombord på båden, som kystvagten i Florida mistænker for at være ofre i en sag om menneskesmugling.

 49. 25. jan kl. 23:46

  Talibans udenrigsminister i interview med norsk medie: Vores soldater slår ikke nogen uden rettergang

  Amir Khan Muttaqi i midten af billedet har været i Norge de seneste dage sammen med 15 andre delegerede fra Taliban. (Foto: Stian Lysberg Solum / POOL © Ritzau Scanpix)

  Repræsentanter fra Taliban har tirsdag aften forladt Norge, efter bevægelsen har været i landet siden søndag for at tale med blandt andet diplomater fra USA og EU.

  Inden delegationen forlod landet, fik det norske medie NRK dog muligheden for at interviewe den fungerende udenrigsminister i Afghanistan, Amir Khan Muttaqi.

  Her blev han blandt andet spurgt til videoer fra de sociale medier, hvor Taliban-soldater tilsyneladende slår på kvinder, der demonstrerer for deres rettigheder i Afghanistan.

  Muttaqi hævder i første omgang, da han ser videoerne, at kvinderne har sat kameraer op på forhånd og provokeret soldaterne for at få en reaktion. Men den forklaring ændrer han efterfølgende.

  - Når jeg ser billeder af mine soldater, der går løs på kvinder på denne måde, tvivler jeg på, at det er vores soldater. Eller om nogen lader som om, at de er os.

  - Vores soldater har fået ordre om ikke at slå på nogen uden rettergang. De har en ordre om, at lovbrydere skal behandles med respekt, tages med på politistationen og stilles for retten inden for 72 timer, siger udenrigsministeren til NRK.

 50. 25. jan kl. 22:41

  Fransk turist får otte års fængsel i Iran for spionage

  Franske Benjamin Briere blev anholdt i Iran i 2020 og har været tilbageholdt siden. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Franske Benjamin Briere fløj med en lille fjernstyret helikopter for at optage billeder og video i ørkenen på grænsen mellem Iran og Turkmenistan.

  Det førte til en anholdelse og nu en dom på otte års fængsel for spionage i Iran. Det skriver Reuters.

  Brieres iranske advokat, Saeid Dehghan, fortæller, at franskmanden er chokeret over tirsdagens fængselsdom. Han har også fået otte måneders fængsel fra propaganda mod Iran.

  - Hans straf er baseret på nogle helt andre paragraffer end tidligere. Han er blevet dømt for at samarbejde med fjendtlige stater mod Iran. Det har en meget højere strafferamme end de tidligere, siger advokaten.

  Briere sultestrejker i øjeblikket i protest, og hans familie siger, at den er forfærdet over hans fysiske og mentale helbred.

  Det er forventet, at han vil anke dommen inden for de næste 20 dage.

Mere fra dr.dk