Seneste nyt
25. jun kl. 19:32

SE BILLEDERNE: Museeet FLUGT blev indviet af dronningen og den tyske vicekansler

 • Dronning Margrethe blevr modtaget af museumsdirektør Claus Kjeld Jensen. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
 • Tysklands vicekansler Robert Habeck (De Grønne) deltog også ved indvielsen. Tyskland og delstaten Slesvig-Holsten har bidraget med 11 millioner kroner til finansieringen af museet. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
 • Bjarke Ingels Group har skabt arkitekturen til det nye museum. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
 • Robert Habeck ser nærmere på udstillingen i det nye museum. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
 • Dronning Margrethe bliver bliver vist rundt i udstillingen af museumsdirektør Claus Kjeld Jensen. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
 • Jörg Baden var som barn flygtning i Oksbøl Lejren tilbage i 1945-47. I dag genså han lejren, som nu er blevet et museum for flygtningehistorier. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
1 / 6

I dag er museet FLUGT i Oksbøl i Vestjylland blevet indviet. Museet er et internationalt museum, der fortæller flygtningenes historier.

Det tager afsæt i historien om de tyske flygtninge, der kom til Danmark efter Anden Verdenskrig, men det fortæller også om de flygtninge, der er kommet hertil i nyere tid.

FLUGT er tegnet af tegnestuen Bjarke Ingels Group.

Seneste nyt

 1. I dag kl. 14:19

  Cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig kører sig i førertrøjen i Tour of Scandinavia

  Danske Cecilie Uttrup Ludwig var stærkest i det store bjergslag i Tour of Scandinavia og fører nu samlet. (Foto: IMAGO/Arne Mill © IMAGO/frontalvision.com)

  Begge næver knyttet og jubelbrøl.

  Den danske mester Cecilie Uttrup Ludwig er ny kvinde i førertrøjen ved etapeløbet Tour of Scandinavia. Hun satte resten af forfølgende på femte etape, som sluttede på stigningen Norefjell i Norge. Uttrup Ludwig var efterfølgende kortfattet, men begejstret for sin sejr.

  - Det var fedt. Holdte kørte så flot. Det var så fedt, det var så fedt, sagde hun efterfølgende til Eurosport.

  FDJ-køreren har dermed 17 sekunder ned til nummer to Liane Lippert inden sidste og sjette etape søndag.

  Hun var firer i klassementet inden bjergetapen blot 24 sekunder efter førende Marianne Vos, som gik helt ned og tabte næsten tre minutter på femte etape.

  Uttrup Ludwig vandt for nylig en etapesejr i Tour de France Femmes, hvor hun sluttede på en syvendeplads.

 2. I dag kl. 13:06

  Taliban affyrede skud under kvindedemonstration i Kabul

  Kun få dage før Taliban igen har siddet på magten i Aghanistan i præcist et år, har en demonstration i hovedstaden, Kabul, fået en voldsom afslutning.

  Under demonstrationen skød talibanfolk op i luften for at sprede demonstranterne, der hovedsageligt var kvinder. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Nogle af de kvinder, der søgte tilflugt i nærliggende butikker, blev også jagtet og slået med soldaternes riffelkolber, skriver NRK.

  Omkring 40 kvinder marcherede foran undervisningsministeriet i Kabul, mens de råbte "brød, job og frihed".

  Med sig havde de en plakat med teksten "15. august er en sort dag" med henvisning til netop den dato, hvor den islamistiske bevægelse overtog magten.

 3. I dag kl. 12:31

  Lige ved og næsten for dansk damefirer ved EM i roning

  Det var utroligt tæt ved målstregen, men den danske damefirer blev henvist til fjerdepladsen i EM-finalen i roning i München.

  Julie Poulsen, Marie Skytte Hauberg Johannesen, Frida Sanggaard Nielsen og Astrid Steensberg lå godt til i starten, men blev distanceret af Storbritannien, Irland og Rumænien, som henholdsvis tog sig af guld, sølv og bronze.

  Tidligere på dagen var en håndfuld andre danskere i aktion. Bastian Secher roede sig i søndagens finale i singlesculler, mens dametoeren blev nummer tre i sin b-finale, herrefireren sluttede på en fjerdeplads i b-finalen.

  Rasmus Lind endte desuden på en fjerdeplads i letvægtssinglesculler.

 4. I dag kl. 11:19

  Bastian Secher roer sig i EM-finalen i singlesculler

  Bastian Secher blev nummer tre i semifinalen, hvilket var nok til en finaleplads.

  Søndag står i EM-finalens tegn for Bastian Secher.

  I dag roede den 22-åriger dansker sig nemlig til en tredjeplads i singlesculler, hvilket udløser en plads i det bedste felt. Han kom rigtig godt fra start og fulgte godt med tyske Oliver Zeidler og Melvin Twellaar fra Holland, som sluttede på henholdsvis første- og andenpladsen.

  - Det betyder meget. Det er min første sæson som senior, så alle finaler tager jeg imod med kyshånd, siger han til DR Sporten.

  - Jeg vidste godt, at de to foran mig er de bedste i verden lige nu. Jeg fokuserede derfor på de andre, og planen lykkedes.

  Ud over Secher var der tre andre både i vandet. Dametoeren blev nummer tre i sin b-finale, mens herrefireren sluttede på en fjerdeplads i b-finalen.

  Rasmus Lind endte på en fjerdeplads i letvægtssinglesculler og gik dermed ikke videre fra semifinalen, men skal i stedet ro i b-finalen.

 5. I dag kl. 11:16

  Moskva advarer USA mod at sætte Rusland på terror-liste

  Skal Rusland på listen over lande, der sponsorerer terror?

  Det spørgsmål bliver lige nu diskuteret i den amerikanske kongres.

  Lande som Cuba, Nordkorea, Iran og Syrien er allerede på listen, men skulle amerikanerne tilføje Rusland til listen, vil det betyde, at Washington har krydset en grænse, der ikke er en vej tilbage fra.

  Det siger Alexander Darchiev, direktør for det russiske udenrigsministeriums afdeling i Nordamerika.

  I et interview med det russiske nyhedsbureau Tass beskylder han USA for at se stort på international lov og siger, at det vil føre til "de mest alvorlige følgeskadevirkninger" i forhold til landenes diplomatiske forhold, hvis USA sætter Rusland på den sorte liste.

  - Vi advarer amerikanerne om sådanne handlingers skadelige følger, der permanent vil skade de bilaterale relationer, som ikke er i deres eller vores interesse, siger Alexander Darchiev, som siger, at man kan finde på at afbryde de diplomatiske forbindelser.

 6. I dag kl. 10:00

  Dansker svømmer sig i EM-semifinalen i Rom

  Julie Kepp Jensen skal senere lørdag svømme EM-semifinale i 50 meter rygsvømning. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Lørdag morgen var Julie Kepp Jensen i vandet i Rom, hvor hun kvalificerede sig til EM-semifinalen senere samme dag.

  Den 22-årige dansker var knap 29 sekunder om at svømme de 50 meters rygsvømning i bassinet i Italien. Hun er derfor videre til næste runde, der svømmes klokken 18.57 lørdag aften.

  Også Caroline Wulff Jensen og Marina Heller Hansen var i aktion i 200 meter fri tidligere på dagen, men ingen af dem svømmede sig videre fra den indledende runde.

  Det samme gjaldt Tobias Dan Hansen og Julius Munk, som svømmede 100 meter butterfly uden at gå videre til semifinalen.

  Du kan se svømning på DR2 fra klokken 18, når finalerne bliver vist.

 7. I dag kl. 09:54

  Pride-personale chikaneret af homofobiske og hadefulde opkald

  Pride Week kulminerer på lørdag den 20. august når Copenhagen Pride-paraden bevæger sig gennem byens gader. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Ritzau Scanpix)

  "Bøssesvin" og "Abekoppespreder".

  Sådan har det lydt i den anden ende af røret, når medarbejdere og frivillige i Copenhagen Pride har modtaget opkald fra anonyme op til årets Pride Week, der starter i dag.

  I flere år har den slags ellers hørt fortiden til, men i år har Copenhagen Pride måttet fjerne flere telefonnumre fra sin hjemmeside for at stoppe de anonyme opkald.

  - Vi har fjernet numrene for at beskytte medarbejderne. Det er voldsomt at opleve, at en eller anden person, der ikke giver sig til kende og ringer fra et ukendt nummer, sviner en til, fordi vedkommende har ens telefonnummer, siger Lars Henriksen, der er forperson for Pride Week.

  Copenhagen Pride Week løber af stablen den næste uge og er en LGBT- og menneskerettighedsfestival for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner, der afholdes hvert år i august i København.

 8. I dag kl. 09:46

  En dræbt og adskillige såret efter scene kollapsede på spansk festival

  En person har mistet livet, og mindst 17 personer er blevet såret, efter at en scene kollapsede under en musikfestival ved navn 'Medusa Festival' i den spanske kystby Cullera, der ligger lidt syd for Valencia.

  Ifølge de regionale redningsmyndigheder styrtede scenen sammen på grund af hårde vindstød, skriver Reuters.

  - Vi er fuldstændig knuste og forfærdede over det, der er sket. Ledelsen af Medusa Festival vil gerne udtrykke vores dybe og oprigtige medfølelse med dem, der er berørte af de den fatale hændelse, skriver organisatorerne på Facebook.

 9. I dag kl. 08:28

  På med solhatten: I dag får vi sol, sol og mere sol

  Lørdag bliver ifølge DMI weekendens varmeste dag. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Flere har slået øjnene op til et tæt tæppe af tåge her til morgen, men der er ingen grund til at få morgenkaffen galt i halsen, solen kommer!

  Og når den for alvor får fat ud på formiddagen, så er der en varm lørdag i vente.

  Et højtryk med retning mod Danmark sender nemlig temperaturerne op mellem 25 og 30 grader, og især de sydlige egne kan få det endnu varmere, skriver DMI på sin hjemmeside.

  Solen skinner det meste af dagen fra en skyfri himmel med kun en svag vind, så det kan være en rigtig god idé at huske solhatten og sikre dig en plads i skyggen, hvis du har planer om en dag på stranden. DMI har nemlig udsendt et varsel om hedebølge i store dele af Danmark.

 10. I dag kl. 08:17

  Mand blev reddet fra kollapset tunnel i Rom, nu er han mistænkt for at ville røve en bank

  En italiensk mand er blevet reddet efter at være fanget i en kollapset tunnel i nærheden af Vatikanet i Rom.

  Manden er mistænkt for at være en del af en kriminel gruppering, der var i gang med at grave sig vej til en nærliggende bank. Det oplyser det italienske politi ifølge AFP.

  Det tog brandfolkene otte timer at grave manden fri under en vej i den vestlige del af Italiens hovedstad, og manden blev efterfølgende bragt til hospitalet.

  Flere italienske aviser skriver, at der er tale om en bankrøver, og sagen efterforskes nu af det italienske politi.

  - Vi efterforsker stadig. Vi kan ikke udelukke, at de er tyve. Det er en af teorierne, siger en talsmand.

  Tunnelen blev fundet nær en bank kort før weekenden.

 11. I dag kl. 07:21

  En er anholdt og mistænkt for seksuelt overgreb til puttefest i Dyrehaven

  En person er anholdt efter den årlige puttefest i Dyrehaven i Klampenborg. Personen er mistænkt for et seksuelt overgreb mod en 15-årig pige.

  Det oplyser Per Thuesen, der er vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi, omkring klokken et i nat til Ritzau.

  - Vi har anholdt en mistænkt person, og sagen er relativt ny. Sagen efterforskes, og af hensyn til efterforskningen har vi for nuværende ikke yderligere oplysninger i den sag, siger Per Thuesen.

  Puttefesten er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor mange gymnasieelever i hovedstadsområdet mødes i Dyrehaven for at byde velkommen til de nye 1.g'ere, der også bliver kaldt "putter".

 12. I dag kl. 06:33

  Bidens klima- og sundhedsplan godkendt i Kongressen: 'I dag vandt amerikanerne, og særinteresserne tabte'

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, under sin tale efter lovpakken blev stemt igennem i Repræsentanternes Hus. (Foto: ELIZABETH FRANTZ © Ritzau Scanpix)

  Et flertal i Repræsentanternes Hus i USA har godkendt en lovpakke til en værdi af cirka 430 milliarder dollar, der blandt andet skal bruges til at bekæmpe klimaforandringer og give amerikanerne adgang til billigere medicin.

  Lovforslaget er tidligere blevet godkendt i Kongressens andet kammer, Senatet.

  Det var ventet, at lovforslaget ville blive stemt igennem i Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne har størstedelen af de 435 pladser.

  - I dag vandt amerikanerne, og særinteresserne tabte, endelig, lød det efterfølgende fra den amerikanske præsident, Joe Biden.

  Ifølge flere amerikanske medier er godkendelsen i Kongressen vigtig for præsident Joe Biden, der har kæmpet en lang og sej kamp for at få den vedtaget forud for midtvejsvalget til Kongressen den 8. november.

 13. I dag kl. 02:09

  Agent: Salman Rushdie er lagt i respirator efter angreb

  Forfatteren Salman Rushdie er i respirator, kan ikke tale og vil sandsynligvis miste et øje, efter at han fredag formiddag lokal tid blev overfaldet i forbindelse med en forelæsning i delstaten New York i USA.

  Det oplyser Salman Rushdies litterære agent, Andrew Wylie, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  - Nyhederne er ikke gode. Salman vil sandsynligvis miste det ene øje, nerverne i hans arm er skåret over, og hans lever blev ramt og beskadiget, siger Andrew Wylie i en skriftlig udtalelse.

  Den 75-årige Rushdie blev angrebet i forbindelse med et arrangement i byen Chautauqay.

  Personen, der angreb Rushdie, blev overmandet og anholdt. Der er tale om en 24-årig mand, oplyste politiet på et pressemøde fredag aften.

  Rushdie har i mere end 30 år levet med dødstrusler som følge af sin fjerde bog "De Sataniske Vers", der ifølge nogle muslimer indeholder blasfemiske passager.

  /ritzau/

 14. I går kl. 23:30

  Randers FC spolerer FCK's jubilæumsfest med sejr i Parken

  Fredagens Superliga-kamp mod Randers markerede samtidig FC Københavns 30 års jubilæum som fodboldklub.

  Men jubilæumsfesten blev spoleret af de gæstende kronjyder, der vandt kampen med 3-1.

  Det var ellers hjemmeholdet, der kom foran kort inde i anden halvleg, da 19-årige Valdemar Lund Jensen pandede bolden i mål.

  Den føring fik Randers' Marvin Egho dog rettet op på, da han efter knap en times spil udlignede. Bare få minutter senere var gæsternes midtbanespiller Frederik Lauenborg løbet med i feltet, hvor han umarkeret headede Randers i front.

  Gæsterne fik spoleret festen yderligere, da svenske Hugo Andersson med 20 minutter igen lukkede og slukkede til slutresultatet.

  Dermed er Randers fortsat ubesejret i denne sæson, hvor kronjyderne har vundet to kampe og spillet tre uafgjort, mens FC København kæmper med rytmen efter tre nederlag og to sejre.

 15. I går kl. 23:26

  24-årig anholdt i forbindelse med angrebet på Rushdie

  Politiet i New York oplyser ifølge Reuters, at den anholdte i forbindelse med angrebet på Salman Rushdie er en 24-årig mand fra New Jersey, der hedder Hadi Matar.

  Ifølge politiet var det deltagere ved forelæsningen, der pågreb gerningsmanden, inden han blev anholdt.

 16. I går kl. 23:18

  11 har mistet livet ved masseskyderi i Montenegro

  En mand i Montenegro har skudt og dræbt 11 personer. Han blev efterfølgende selv dræbt i en skudveksling med politiet. Det oplyser statsanklageren til tv-stationen Vijesti TV.

  - Da vi ankom til gerningsstedet, så vi ni døde, heraf to børn. To andre døde på vej til hospitalet, sagde statsanklager Andrijana Nastic til tv-stationen.

  Derudover blev seks mennesker såret.

  Det skete i den lille by Cetinje i den vestlige del af Montenegro.

  Gerningsmanden er ifølge den lokale tv-kanal RCTG en 34-årig lokal mand, der efter familieuenigheder gik ud på gaden og skød mod tilfældige.

  Montenegros premierminister, Dritan Abazovic, har erklæret tre dages landesorg.

 17. I går kl. 22:23

  Her er oversigten over, hvad FBI konfiskerede hos Trump

  En dommer har for kort tid siden frigivet flere dokumenter i forbindelse med ransagningen hos den tildigere præsident Donald Trump.

  Et af dokumenterne er en kvittering, som blev givet til Trumps advokater, og den indeholder en liste over alle de ting, som FBI konfiskerede fra Trumps ejendom, Mar-a-Lago.

  Der blev fjernet 20 kasser samt ringbind med fotos, nogle hemmeligtstemplede regeringsdokumenter samt mindst en håndskrevet note.

  Der blev kun konfiskeret et sæt "tophemmelige/særligt følsomme" dokumenter ifølge kvitteringen, fire sæt "tophemmelige" dokumenter, tre sæt "hemmelige" dokumenter og tre sæt "fortrolige" dokumenter.

  Det fremgår ikke, hvad de forskellige dokumenter omhandler.

  En af de konfiskerede ejendele er et dokument, der benåder Trumps nære ven og rådgiver, Roger Stone, der tilbage i 2019 blev idømt tre års fængsel for at lyve overfor kongressen, men som blev benådet af Trump, inden Biden overtog embedet.

 18. I går kl. 22:17

  Hårdt trængte FC Barcelona registrerer danske 'AC' et døgn før sæsonåbner

  Både Robert Lewandowski, Raphinha og Andreas Christensen må nu spille mod Rayo Vallecano lørdag aften. (Foto: PAU BARRENA © Ritzau Scanpix)

  Aftenen før sæsonens første ligakamp har fodboldklubben FC Barcelona registeret blandt andre den danske landsholdsspiller Andreas Christensen.

  Det fremgår af den spanske ligas hjemmeside, hvor Andreas Christensen og andre nytilkomne Barcelona-spillere nu står som spilbare Barcelona-spillere.

  Den spanske storklub kæmper med at overholde budgetterne, hvilket har gjort det umuligt for klubben at registrere nye spillere. Indtil nu.

  Udover Andreas Christensen er også den polske målmager Robert Lewandowski, den tidligere AC Milan-spiller Franck Kessié og brasseren Raphinha blevet registreret fredag.

  Tidligere fredag oplyste FC Barcelona, at klubben havde frasolgt en fjerdedel af selskabet Barca Studios, der producerer klubbens ansigt udadtil i form af lyd- og videoproduktioner. Et frasalg, der kastede 100 millioner euro af sig.

  FC Barcelona åbner sæsonen lørdag aften klokken 21.00 med en hjemmekamp mod Rayo Vallecano.

 19. I går kl. 22:02

  Trump vil ikke modsætte sig offentliggørelse af ransagningskendelse: Nu bliver den offentliggjort

  Den tidligere præsident Donald Trumps hold af advokater har sagt ja til, at ransagningskendelsen, der gav FBI adgang til hans hjem i Mar-a-Lago i Florida, gerne må offentliggøres.

  Det har advokaterne informeret regeringen om, fortæller justitsministeriet ifølge Reuters.

  Ministeriet har tidligere oplyst, at man mener, at det er i offentlighedens interesse, at de bliver offentligt tilgængelige.

  Ministeriet opfordrer til at fire dokumenter bliver frigivet: Selve ransagningskendelsen, to bilag, som i nogen grad beskriver, hvad der blev ledt efter og hvordan, samt en kvittering, der beskriver, hvad der blev fjernet fra ejendommen, og som blev givet til Trumps advokater.

  En føderal domstol har ifølge Reuters efterfølgende besluttet, at ransagningskendelsen bliver offentliggjort.

 20. I går kl. 21:12

  Nu kommer 'The Right Stuff': En dating-app kun for amerikanske konservative 'damer og herrer'

  • Ryann McEnany har lavet en app for konservative, der vil date - og kun for folk med samme overbevisning. (Foto: Mandel NGAN)
  • Kayleigh Mcenany var tidligere præsident Donald Trumps pressesekretær. Det er hendes søster, der står bag den konservative dating-app. (Foto: LEAH MILLIS © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Hvorfor egentlig date nogen, der har en anden politisk overbevisning end dig selv?

  For konservative i USA er der en mulighed med den nye dating-app "The Right Stuff", en konservativ udgave af Tinder.

  Bag appen står Ryann McEnany. Hun er søster til Donald Trumps tidligere pressekretær, da han boede i Det Hvide Hus, Kayleigh McEnany.

  Og det er ikke hvem som helst, der kan få en profil på dating-platformen, der får premiere til september. Man skal nemlig inviteres for at kunne oprette en profil, og så er der en ekstra gevinst, hvis man er kvinde:

  - I skal aldrig betale, fordi vi alle sammen får et premium-abonnement ved blot at invitere nogle enkelte venner, lyder det fra Ryann McEnany i en video på Twitter.

  Samme gevinst er der dog ikke for mænd.

  Appen tillader ikke andre køn end "damer" og "herrer" og vil revolutionere dating - for konservative.

  - Vi er kede af, at du har måttet udholde år med dårlige dates og spildtid med mennesker, der ikke ser verden på vores måde - på den rigtige måde, lyder det fra McEnany.

 21. I går kl. 20:54

  Endnu et midtjysk mareridt: For anden uge i træk smider FC Midtjylland det hele

  FC Midtjylland smed det hele mod AC Horsens. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  For anden spillerunde i træk var FC Midtjylland foran 3-0 mod et oprykkerhold. Og for anden spillerunde i træk smed midtjyderne det hele på gulvet.

  Opgøret mellem AC Horsens og FC Midtjylland endte 3-3 efter et forrygende comeback af hjemmeholdet, der blev kickstartet, da Henrik Dalsgaard fik rødt kort for en voldsom tackling efter 70 minutter.

  På daværende tidspunkt var stillingen 3-1 til FC Midtjylland.

  I kampens sidste minutter scorede AC Horsens opgørets to sidste mål, efter FC Midtjyllands Juninho også havde fået rødt kort.

 22. I går kl. 20:43

  Hverken Messi eller Harder er nomineret til Ballon d'Or

  Når den prestigefyldte Ballon d'Or-pris skal uddeles, så bliver det uden et par velkendte navne på nomineringslisten.

  Hverken Lionel Messi eller Pernille Harder er nemlig blandt de nominerede til årets pris.

  Sidste år blev Pernille Harder ellers nummer syv i afstemningen, mens hun i 2019 blev nummer 14. Året forinden blev hun nummer to, mens prisen ikke blev uddelt i 2020 på grund af coronapandemien.

  Lionel Messi har vundet prisen syv gange tidligere. Det skete i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 og sidste år.

  Blandt de nominerede hos kvinderne er til gengæld norske Ada Hegerberg og svenske Fridolina Rolfö, mens norske Erling Haaland og Cristiano Ronaldo er blandt de nominerede hos herrerne.

 23. I går kl. 20:10

  Dybvad Bek: Danmark skal ikke gå enegang - hele EU skal lukke for russiske turister

  Ruslands naboland Estland vil fra den 18. august udelukke de fleste russiske statsborgere fra at kunne rejse ind i landet med visa udstedt af de estiske myndigheder.

  Venstre og Konservative opfordrer til, at Danmark følger i esternes spor, men udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) vil hellere arbejde for, at hele EU lukker grænserne for de russiske besøgende. Ellers vil russerne alligevel nemt kunne komme ind i landet.

  - Forslaget er godt, og det er rigtigt, at vi skal stoppe med at give turistvisum til russiske statsborgere. Men jeg tror også, at det er vigtigt, at vi gør det som en europæisk løsning.

  - Hvis vi går enegang i Danmark, så vil man i princippet kunne tage flyet til Malmø, og så tage toget over til København, uanset om vi i Danmark er stoppet med at give visum, for man rejser frit indenfor Schengen-området, pointerer ministeren.

 24. I går kl. 19:53

  Skuespiller Anne Heche er død

  Den 53-årige skuespillerinde har siden fredag været i koma, fordi hun forulykkede med sin bil. (Foto: VALERIE MACON © Ritzau Scanpix)

  Skuespilleren Anne Heche er erklæret død.

  Det skriver The Guardian, der har fået beskræftet dødsfaldet af nær familie.

  I eftermiddags rapporterede tabloidmediet TMZ, at Heche var "hjernedød", som under californisk lov er definitionen af død, og at der vil blive slukket for hendes respirator.

  Familien har samtidig oplyst, at hun er blevet holdt i live, så der kunne træffes en beslutning om, hvorvidt hendes organer skulle doneres.

  Den 53-årige skuespiller havde fået en slem hjerneskade og var i koma som følge af en bilulykke sidste fredag.

  Anne Heches familie sagde tidligere på dagen til det britiske medie BBC, at man ikke forventede, at hun ville overleve.

  - Efter ulykken har hun desværre fået en alvorlig anoksisk hjerneskade. Hun er fortsat i koma, i kritisk tilstand, og ventes ikke at overleve, forlød det.

  En anoksisk hjerneskade opstår, når hjernen ikke forsynes med ilt.Det blev annonceret tidligere på dagen, at Heche ville blive fjernet fra respirator.

  53-årige Anne Heche nåede at spille med i en lang række film og tv-serier. Hun var blandt andet med i filmene "Donnie Brasco" og "6 dage, 7 nætter". Her spiller hun over for henholdsvis Johnny Depp og Harrison Ford.

  Opdateret klokken 21:28 : Artiklen er præciseret, da Heche er eklæret død, men fortsat holdes kunstigt i live, så der kan træffes en beslutning om hendes organer.

 25. I går kl. 19:31

  11 patienter fra Ukraine-krigen er kommet til Danmark

  I dag er yderligere 11 patienter fra Ukraine eller et af de nabolande, der også er berørt af krigen, ankommet til Danmark for at blive behandlet på et dansk hospital. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Dermed er der i alt ankommet 34 patienter fra krigsområdet for at blive behandlet her i landet, siden den russiske invasion begyndte.

  Ukraine og de nabolande, der også er berørt af krigen, har siden invasionen sendt 1235 anmodninger til EU om hjælp til behandling af patienter med både krigsskader og patienter med andre sygedomme.

  Danmark har tilkendegivet at vi kan modtage op imod 200 patienter fra Ukraine og de berørte nabolande, og det gælder både soldater og civile.

 26. I går kl. 19:26

  Som reaktion på uro vil FCK- og Brøndby-fans i aften blive hyldet: 'Vi kan se forbi klubskel og rivalisering'

  Superligakampen i Parken mellem FC København og Brøndby IF i sidste weekend endte 4-1 til hjemmeholdet. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Efter flere voldsomme episoder mellem fans af FC København og Brøndby IF i forbindelse med de to klubbers kamp i sidste weekend, vil fans af begge hold i aften blive hyldet i Parken som symbol på forståelse de to klubber imellem.

  Det skriver FCK på sin hjemmeside.

  Der opstod blandt andet uro på udebaneafsnittet i Parken, hvor Brøndbys fans befandt sig, ligesom der efter kampen kom videoer ud, hvori man kunne se FCK-fans blive truet til at tage deres holdtrøjer af i et S-tog.

  Det fører nu til, at fans fra begge hold vil komme ud på plænen inden FCK's møde med Randers i Superligaen og modtage klapsalver.

  FCK oplyser, at man er lykkedes med at finde frem til dem, der fik taget deres trøjer, ligesom en Brøndby-fan, som startede en indsamling for at få trøjerne erstattet, vil være til stede.

  - Formålet er at vise, at vi godt kan se forbi klubskel og rivalisering, når det handler om at opføre sig ordentligt, når man tager til fodbold eller støtter sin klub i øvrigt, skriver FCK på sin hjemmeside.

  Kampen mellem FCK og Randers går i gang klokken 21.

  /ritzau/

 27. I går kl. 19:03

  Frankrig har udleveret dansetyv og røver til Danmark

  En 22-årig mand er ifølge Ritzau blevet udleveret fra Frankrig, fordi han mistænkes for at have begået flere såkaldte dansetyverier og gaderøverier i København sidste vinter.

  Han er blevet pågrebet i Paris og er efter en international efterlysning blevet udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

  Manden blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret i dag. Ifølge politiets sigtelser har den 22-årige begået tre såkaldte dansetyverier, hvor han har afledt ofrenes opmærksomhed ved at ville danse med dem, - og to røverier på gaden i det indre København. I alle tilfælde fik han fat i ofrene ure.

  En mand mistede 18. december sit armbåndsur til en værdi af 100.000 kroner, da han blev skubbet i ryggen, så han væltede. Aftenen inden blev en kvinde fastholdt, bøjet forover og frarøvet sit Rolex-ur til en værdi af 58.000 kroner nær ved Hotel D'Angleterre. På grund af volden var der her tale om røveri, som straffes hårdere.

  Foreløbigt er manden blev varetægtsfængslet i 24 dage.

 28. I går kl. 18:37

  Danskere kommer ikke videre fra semifinalen i 100 meter brystsvømning

  Der kommer ingen danskere med i finalen i 100 meter brystsvømning for kvinder ved European Championships.

  Det står klart, efter der fredag blev svømmet semifinaler.

  Her blev Thea Blomsterberg nummer syv ud af ni i det første semifinaleheat, mens Clara Rybak-Andersen endte sidst i det andet semifinaleheat.

  De to danskere sluttede derfor sammenlagt som nummer 14 og 15.

  På 50 meter butterfly formåede Julie Kepp Jensen og Elisabeth Sabro Ebbesen heller ikke at avancere til finalen, da de sluttede uden for den finalegivende top-8 på henholdsvis 13.- og 15.-pladsen

 29. I går kl. 18:08

  Dybvad Bek: Ja til 200 kvoteflygtninge fra Rwanda, som tager et kæmpe ansvar

  Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) har besluttet, at Danmark på dette års kvote igen skal tage imod 200 flygtninge, der i dag befinder sig i Rwanda.

  - Regeringen mener, at vi skal begrænse antallet af spontane asylansøgere, der kommer hertil, og at flygtninge i stedet skal komme til Danmark via ordnede og legale forhold.

  - Rwanda er et land, der tager et kæmpe ansvar, når det gælder flygtninge. Landet har derfor gentagne gange modtaget international ros fra bl.a. UNHCR. Det er også et land, som Danmark har et godt samarbejde med på flygtningeområdet, siger ministeren.

  Ifølge loven er det ministeren, der hvert år skal fastlægge antallet og fordelingen af kvoteflygtninge, der skal genbosættes i Danmark.

  Den danske regering vil gerne udvide samarbejdet om flygtninge med det afrikanske land. Således har man tidligere givet udtryk for, at man vil have lavet en modtagecenter for asylansøgere i Rwanda.

 30. I går kl. 17:56

  Efter gigantisk fiskedød i floden Oder: Prøver afslører kviksølv i vandet

  • Massevis af døde fisk er fundet i floden Oder. (Foto: ODD Andersen © Ritzau Scanpix)
  • På den polske side er hæren sat ind til at hjælpe med at fjerne de mange døde fisk fra floden Oder. (Foto: Lisi Niesner © Ritzau Scanpix)
  • Der er fundet store mængder af kviksølv i floden Oder, og det kan være årsagen til den store fiskedød. (Foto: ODD Andersen © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Floden Oder, der danner en naturlig grænse mellem Tyskland og Polen, er ramt af miljøkatastrofe. De seneste uger er der blevet hevet mere end ti ton døde fisk op af floden.

  Man er stadig i gang med at opklare årsagen til den pludselig massedød i vandet, men man er tilsyneladende kommet et skridt nærmere.

  Ifølge Rundfunk Berlin-Brandenburg er der konstateret et højt niveau af kviksølv i prøver af flodvandet. Det har Brandenburger Landeslaboratorium analyseret sig frem til.

  Det er dog endnu ikke afklaret, om det forhøjede niveau af kviksølv også er den egentlige årsag til den massive fiskedød.

  Direktøren for den lokale Brandenburg-afdeling af Naturschutzbund Deutschland, en ngo, der kan sammenlignes med Danmarks Naturfredningsforening, Christiane Schröder, konstaterer over for Berliner Zeitung, at det vil have langvarige og katastrofale konsekvenser for natur- og dyreliv i området, hvis der er store mængder af kviksølv i floden.

 31. I går kl. 17:27

  Forfatter Salman Rushdie er angrebet på en scene: Stukket i halsen

  Den britiske-indiske forfatter Salman Rushdie er blevet angrebet på en scene, da han skulle holde et foredrag i den vestlige del af delstaten New York, rapporterer nyhedsbureauet AP, der har en journalist på stedet.

  Ifølge journalisten stormede en mand scenen ved uddannelsescenteret Chautauqua Institution og angreb Rushdie, da han blev introduceret.

  Politiet i New York siger i en erklæring, at Rushdie blev stukket i halsen.

  Rushdie faldt angiveligt om på gulvet, og manden overmandet og fastholdt.

  Vi ved ikke mere om hans tilstand, men politiet oplyser, at han er blevet fløjet til et hospital, og at gerningsmanden er i politets varetægt.

  På et billede, der er taget kort efter, kan man se Rushdie ligge på scenen.

  Salman Rushdie ligger skærmet og bliver taget af, efter han blev angrebet på scenen, da han skulle til at holde et foredrag i delstaten New York. (Foto: Joshua Goodman © Associated Press)

  Rushie er tidligere blevet ramt af en fatwa, en islamistisk dødsdom, og "De sataniske vers" har været forbudt i Iran siden 1988, da mange muslimer anser den for at være blasfemisk.

  Et år senere udstedte Irans afdøde leder Ayatollah Ruhollah Khomeini en fatwa, eller edikt, der opfordrede til Rushdies død.

  Artiklen er opdateret 18:18 med nye informationer.

 32. I går kl. 17:13

  Region Sjælland skriver til alle patienter, der har fået amputationer siden 2016

  I første omgang havde Region Sjælland kun planer om at undersøge 80 patientjournaler ud af 1.311 amputationer for perioden 2016 til 2021.

  Region Sjælland oplyser i en pressemeddelelse, at man nu sender et brev til alle, som har fået foretaget en amputation fra 2016 til i dag.

  I brevet informerer regionen om, at de kan kontakte Region Sjællands uvildige patientvejledning for at få rådgivning og om deres mulighed for at søge erstatning hos Patienterstatningen, hvis de mener, de er blevet fejlbehandlet.

  Derudover oplyser Region Sjælland i pressemeddelelsen, at gennemgangen af patientjournaler udvides, så patientforløb fra 2019 til 2021 også kigges efter i sømmene.

 33. I går kl. 17:11

  Russisk journalist, der protesterede under liveudsendelse, sat i husarrest

  Marina Ovsjannikova har tidligere fortalt CNN, at hun har modtaget tre bøder for sine udtalelser om krigen i Ukraine.  Efter sin optræden på den russisk tv-station blev hun fyret fra sit job. Hun blev dog kort efter ansat af det tyske mediehus Welt. (Foto: MARINA OVSYANNIKOVA)

  Den tidligere redaktør på russisk stats-tv Marina Ovsjannikova er blevet sat i husarrest.

  Det oplyser en russisk domstol ifølge CNN.

  Her lyder det, at hun er blevet sigtet for at sprede falske nyheder om det russiske militær, og at hun er sat under husarrest indtil 9. oktober. Hun risikerer op til 10 års fængsel, beretter CNN.

  Marina Ovsjannikova blev verdenskendt, da hun i marts protesterede mod krigen under en nyhedsudsendelse på den statsstøttede Kanal 1.

  Her dukkede hun pludselig op i baggrunden og opfordrede til ikke at tro på krigspropagandaen.

  - Nej til krig. Stop krigen. Tro ikke på propagandaen. De lyver for jer, stod der på et skilt, som hun holdt op bag nyhedsoplæseren.

 34. I går kl. 17:01

  Danmarks banelandshold startede godt, men må nøjes med EM-sølvet

  Det danske banelandshold formåede ikke at forsvare titlen som europamester i holdforfølgelsesløb.

  Efter en overbevisende sejr over Italien i semifinalen ved European Championships i München, ventede Frankrig i finalen, og her kunne den unge danske kvartet med Rasmus Lund Pedersen, Carl-Frederik Bevort, Robin Skivild og Tobias Aagaard Hansen ikke følge med på de 4.000 meter.

  I tiden 3:50:507 slog de franske baneryttere danskerne med godt et sekund og sikrede dermed EM-guldet.

  - Det er selvfølgelig fedt at få sølv, men i momentet er det skuffende. Det er en fed placering, så vi kan være stolte.

  - Det er mit første EM, så det er stort at blive nummer to, selvom jeg havde sat næsen op efter guld. Det er en kæmpestor præstation, men vi skal lige sluge, at vi tabte guldet, men mon ikke vi er fint tilfredse med sølvet, når vi står oppe på podiet, sagde Robin Skivild umiddelbart efter finalen.

  Bronzemedaljen vandt det britiske banelandshold foran Tyskland.

  Det danske banelandshold vandt også sølv ved OL for et år siden i Tokyo og er siden gennemgået et generationsskifte, hvor 24-årige Rasmus Lund Pedersen er eneste genganger fra OL.

 35. I går kl. 16:43

  Regioner gennemgår over tre års amputationer

  I kølvandet på amputationsskandalen fra Region Midtjylland - og en analyse af situationen i Region Syddanmark - har begge regioner nu efter et møde med Styrelsen for patientsikkerhed besluttet at gennemgå en række amputationssager tre år tilbage.

  Indtil 2016 fulgtes antallet af amputationer ad på tværs af regionerne, men efterfølgende har der vist sig stigende regionale forskelle.

  Region Syddanmark har således haft et stabilt niveau siden 2016, mens Region Hovedstaden og Region Nordjylland har formået at sænke antallet af amputationer.

  - Vi har ikke noget, der indikerer, at patienterne ikke har modtaget den korrekte behandling, men vi er enige om, at det giver god mening at dykke ned i den specifikke målgruppe for at være helt sikker, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen.

  Region Syddanmark forventer, at det drejer sig om cirka 200-300 patienter, og forhåbningen er, at gennemgangen vil kunne være gennemført i løbet af nogle måneder.

 36. I går kl. 16:25

  Justitsministeren mødes søndag med aktører i fodboldverdenen efter flere voldssager

  Både før, under og efter søndagens fodboldopgør mellem ærkerivalerne Brøndby IF og FC København gik det vildt for sig.

  Og som følge af flere sager om uro og vold under og efter fodboldkampe skal justitsminister Mattias Tesfaye (S) på søndag mødes med en række repræsentanter fra fodboldverdenen.

  - Vi skal sikre fodboldfesten for de 99 procent – den ene procent skal enten opføre sig ordentligt eller smides væk fra stadion, skriver justitsministeriet i en pressemeddelelse.

  Divisionsforeningen, DBU, politiet og danske fanklubber mødes med justitsministeren for at udveksle idéer, som skal sikre mere tryghed i forbindelse med fodboldkampe.

 37. I går kl. 16:12

  Begge undslupne fanger fra Renbæk Fængsel er nu anholdt

  Den ene af de to mænd blev anholdt i tirsdags, og Sydjyllands Politi oplyser, at den anden mand på 26 år i dag er blevet fundet.

  Ligesom sin sammensvorne blev han fundet i en lejlighed i Haderslev. Det fremgår dog ikke, om der er tale om den samme, som den 27-årige mand blev anholdt i.

  Sydjyllands Politi skriver på Twitter, at han får endnu et par sigtelser, der senere skal forbi retten.

  - Herefter overdrages han til kriminalforsorgen for fortsat afsoning.

 38. I går kl. 15:56

  Danmark køber yderligere 10.000 vacciner mod abekopper

  Udbruddet af abekopper i Danmark og i Europa rammer især mænd, der har sex med mænd, og som har flere forskellige partnere.

  Derfor har vi herhjemme også skiftet vaccinestrategi, så mænd, der har sex med mænd, og som har flere skiftende partnere, er blevet tilbudt en vaccine.

  Det betyder også, der skal bruges flere vaccciner, og Folketinget har netop godkendt indkøbet af yderligere 10.000 vacciner fra Imvanex fra Bavarian Nordic, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Sundhedsstyrelsen udvidede i tirsdags målgruppen, så det ikke kun er nære kontakter til smittede, som tilbydes vaccinen.

  Ifølge Statens Serum Institut (SSI) havde vi i forvejen omkring 2.700 vacciner på lager.

 39. I går kl. 15:37

  Flere dele af England er officielt erklæret tørkeramt

  • Normalt er græsplænen helt grøn. Anderledes ser det dog ud i øjeblikket i Greenwich Park i London. Det er dele af det sydlige, centrale og østlige England, der er tørkeramt de her dage. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)
  • På grund af tørken må englænderne også afholde sig fra at grille flere steder, da brandfaren er for stor. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Temperaturen har været ekstraordinær høj i England denne sommer.

  Samtidig er der ikke faldet meget regn, og det har medført, at der i dag officielt er erklæret tørke flere steder i England.

  Tørken har fået myndighederne til at varsle potentielle begrænsninger på vandforbruget. Blandt andet meddelte vandforsyningsfirmaet Yorkshire Water, at det fra 26. august indfører et forbud mod brug af vandslanger.

  Det betyder at, forbrugerne eksempelvis ikke må bruge vandslanger til at vaske bil, vande planter eller fylde svømmebassiner op, skriver BBC.

  Vi skal skrue tiden fire år tilbage for at finde den seneste tørke i England. I år har mængden af regn i England og Wales været på det laveste niveau siden 1976, oplyser Storbritanniens meteorologiske institut.

 40. I går kl. 15:20

  Håndværkere får flere års fængsel for momssvindel

  En tømrer og en murer skal begge i fængsel i to år og seks måneder.

  De har snydt det offentlige for skat og moms ved blandt andet at have udarbejdet fiktive fakturaer, fastslår Københavns Byret.

  Nyhedsbureauet Ritzau oplyser, at de udover fængselsstraffen også skal betale tillægsbøder på henholdsvis 8,5 og 6,2 millioner kroner. Bøderne udmåles ved at se på det beløb, der er bedraget eller forsøgt bedraget for.

  Men håndværkerne var ikke alene om svindlen, tømrerens kone har blandt andet udstedt de fiktive fakturaer, og hun er blevet idømt halvandet års fængsel. Straffen er delvist betinget, så hun skal kun afsone et halvt år.

  Skattestyrelsen skal også have en erstatning, og så er der konfiskeret værdifulde genstande hos tømreren, hustruen og mureren som et Rolex-ur og et værk af Michael Kvium.

 41. I går kl. 15:04

  Stort færdselsuheld på motorvejen ved Aarhus

  På motorvej E 45 ved Aarhus er der her til eftermiddag sket "et større færdselsuheld", oplyser politiet kort før klokken 15.

  Ødstjyllands Politi oplyser på Twitter, at der er sket i i både nord- som sydgående retning ved 4-kløveret i Aarhus.

  Klokken 15:43 oplyser politiet, at der igen er farbart i begge retninger. Skal du ud på motorvejen, er det en god idé at væbne sig med lidt tålmodighed, da der fortsat er kø.

  Opdateret klokken 15:44 med nye oplysninger.

 42. I går kl. 14:59

  Minister vil sløjfe planlagte naturkrav til danske landmænd

  Landmand Morten Yde Kirk fra Thy slipper måske for krav om at braklægge fire procent af sin landbrugsjord næste år. (© DR Nyheder)

  Danske landmænd får måske lov til at dyrke mere korn end ventet næste år.

  Ifølge den seneste landbrugsreform fra EU, så skulle landmændene fra næste år tage yderligere fire procent af deres jord ud af brug af hensyn til natur og klima.

  Men på grund af krigen i Ukraine og usikkerhed om leverancen af korn fra landet, har EU-kommissionen lagt op til, at de enkelte lande kan udskyde kravet et år.

  Nu siger fødevareminister Rasmus Prehn (S), at han er klar til at udskyde braklægningen i Danmark.

  - Det er hele tiden en balance i forhold til, hvor meget kan vi bidrage med i forhold til mad, og hvor stor indvirkning det vil have i forhold til klima og miljø. Her mener vi, at det kunne være ansvarligt at vente lidt med braklægningen, siger han.

  Før ministerens plan kan blive en realitet, kræver det dog, at han får forligspartierne SF, Enhedslisten og Radikale med på idéen.

  En udskydelse af braklægningskravet af hensyn til fødevareproduktion er tidligere blevet kritiseret, fordi størstedelen af kornproduktionen i et land som Danmark går til dyrefoder.

 43. I går kl. 14:45

  Den tyske økonomiminister vil skrue ned for varmen: Der må højest være 19 grader på kontorer

  Er man kuldeskær og arbejder syd for den danske grænse, hos vores venner i Tyskland, er det en god idé at pakke en ekstra sweater, inden man tager på arbejde.

  I hvert fald, hvis man som den tyske økonomiminister, Robert Habeck, mener, at der skal skrues ned for varmen.

  I et forslag i den tyske avis Süddeutche Zeitung, skriver økonomiministeren, at alle offentlige bygninger maksimalt må varmes op til 19 grader.

  Det skal nemlig være med til at spare på energien i hele Tyskland. Forslaget inkluderer dog ikke hospitaler og institutioner, præciserer ministeren.

  I den tyske storby Hannover har de allerede indført en række initiativer for at reducere energiforbruget. For eksempel må offentlige bygninger kun varmes op fra 1. oktober til 31. marts og maksimalt 20 grader.

 44. I går kl. 14:26

  Politiet holder ekstra øje med ulovlig badning i Københavns Havn

  Termometeret nærmer sig 30 grader i weekenden, og derfor vil københavnere og turister formentlig hoppe i havnen for at blive kølet af.

  Men man risikerer at få en bøde, hvis man bader uden for de 14 steder, hvor man må hoppe i havnen.

  - Vi har en løbende havneindsats både på vandet og langs kajerne. Vi sætter dog ofte ekstra ressourcer ind, når vejret er godt. Derfor kan man opleve, at vi er mere synlige til stede her i sommervarmen, skriver Københavns Politi i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

  Temperaturen vil i weekenden snige sig op på kanten af de 30 grader i København. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  Politiet oplyser, at deres indsats som udgangspunkt er dialogbaseret, men at man risikerer at få en bøde.

  Der er ikke i øvrigt ikke krav om skiltning om badeforbud uden for badezonerne.

  Du kan se badezonerne her.

 45. I går kl. 14:10

  Brøndby IF henter Daniel Wass hjem fra den bedste spanske række

  Daniel Wass får nummer 10 i Brøndby IF. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Daniel Wass skifter til Brøndby IF fra Atletico Madrid.

  Det har den danske superligaklub fredag annonceret.

  Daniel Wass har underskrevet en kontrakt, som holder ham i Danmark til sommeren 2025. Præsentationen af den 33-årige offensive back lanceres med teksten 'kun en klub i Danmark'.

  - Min familie og jeg har denne sommer haft et stort ønske om at vende tilbage til Danmark, og for mig er der kun en klub i Danmark, siger Daniel Wass til Brøndbys hjemmeside.

  - Jeg har stadig meget at give af og føler, jeg kan bidrage på og uden for banen.

  Danies Wass får trøjenummer 10 og træner ifølge Brøndby IF med sine nye holdkammerater senere i eftermiddag.

  Danskeren spillede i Brøndby fra 2008 til 2011, inden han permanent skiftede til Benfica. Wass har også spillet i klubber som franske Evian samt Celta Vigo og Valencia i den bedste spanske række.

 46. I går kl. 14:04

  Christianitter får deadline for statens tilbud om Christianhavns Vold

  Christian Rabjerg Madsen (S) har brug for at svar fra beboerne på fristaden Christiania.

  Køber I Christianshavns Vold eller ej?

  - Det er vigtigt for mig at sige, at der er tale om et 'take it or leave it'-tilbud, siger indenrigs- og boligministeren i en pressemeddelelse.

  Regeringen har givet Christiania mulighed for at købe Christianshavns Vold for 67 millioner kroner mod at der bliver åbnet op for området og bygget 15.000 kvadratmeter almene boliger.

  Christianitterne har til 29. august at beslutte sig, ifølge Indenrigs- og Boligministeriet vil ni huse blandt andet skulle flyttes, såfremt aftalen ikke gennemføres.

  Indenrigs- og Boligministeriet skriver, at christianitterne fik fremlagt den fulde aftaletekst 1. juni i år.

  Hulda Mader, der er talsperson for Christiania, var i aftes gæst i Deadline og fremlagde christianitternes syn på statens "såkaldte tilbud", som de kalder det.

 47. I går kl. 13:49

  Dansk kvartet cykler sig i EM-finalen i holdforfølgelse

  Det danske banelandshold er i finalen i holdforfølgelse ved European Championsships i München.

  I den direkte duel mod Italien var Rasmus Lund Pedersen, Carl-Frederik Bevort, Robin Skivild og Tobias Aagaard Hansen klart bedst over de 4000 meter. Den danske landstræner Casper Jørgensen er godt tilfreds med indsatsen.

  - Det er superfedt. Vi er her med et meget ungt hold, og det er fedt, at vi kører finaler, hvor der er noget på spil. Det er vi meget glade for, siger Casper Jørgensen til DR Sporten.

  - Vi mødte et svækket italiensk hold, men vi manglede også nogle ryttere. Det er altid fedt at slå dem.

  De forsvarende, danske europamestre er dermed sikre på som minimum at vinde sølv, når der senere i eftermiddag skal cykles finale klokken 16.45.

  Danmark møder Frankrig, og du kan se opgøret på DR2 og DRTV.

 48. I går kl. 13:46

  De danske roere sluttede sidst ved European Championships

  Der var flere danske både i aktion tidligere i dag ved EM i roning, som er en del af European Championships.

  Det var dog uden den store succes.

  Sofie Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw i dametoeren sluttede på en femteplads, ligesom Alexander Modest og Oscar Petersen i letvægtsdobbeltsculleren samt den danske herrerfirer.

  Marie Mørch og Mathilde Persson i kvindernes letvægtsdobbeltsculler sluttede på fjerdepladsen.

  Dermed skal de allesammen ro i deres respektive b-finaler.

  Der er roning igen i morgen, hvor Rasmus Lind i sin letvægtssinglesculler og damefireren skal i aktion.

 49. I går kl. 13:34

  I Nørresundby får elever lov at drikke tre øl til første gymnasiefest

  Øl eller ej?

  Alkoholpolitikken på de danske gymnasier er taget op til genovervejelse, efter Sundhedsstyrelsen har anbefalet et fuldt stop for alkohol ved skolestart.

  På Nørresundby Gymnasium havde man egentlig planer om at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer og droppe alkoholen til første gymnasiefest, men efter et møde med elevrådet har ledelsen vurderet, at det alligevel blev for skrapt.

  - Eleverne argumenterede godt for, at resultatet nemt kunne blive, at eleverne så ville drikke mere ved forfesterne, inden de kom til skolen, og det tror jeg faktisk, de har ret i, siger rektor Søren Hindsholm, der også er næstformand for Danske Gymnasiers bestyrelse.

  Derfor har han nu indgået et kompromis med eleverne, der betyder, at de må købe tre genstande i baren, og at der er spisning uden alkohol inden fest. Til gengæld dropper eleverne forfesten.

Mere fra dr.dk