Seneste Nyt

Se videoen: Vovehals gik på line mellem Eiffeltårnet og Chaillot-teatret

Nathan Paulin på vej over Seinen i 70 meters højde. (Foto: Sameer al-Doumy © Ritzau Scanpix)

En fransk vovehals har krydset Seinen i Paris på en line i 70 meters højde ved en opsigtsvækkende bedrift, der blev fulgt af en folkemængde ved Eiffelttårnet og på flodbredderne.

Linen gik fra Eiffeltårnet på den ene side og Chaillot-teatret på den anden.

Det var den 27-årige franskmand Nathan Paulin, der gjorde det med en lille sikkerhedsstrop om livet, da han barfodet gik ud på den 670 meter lange færd.

På turen stoppede han op et par gange og sad eller lagde sig ned eller det, der var værre, som du kan se i videoen herunder:

Nyheder

 1. Thailands premierminister sender kondolencer til ofre for masseskyderi

  Thailands premierminister, Prayut chan-o-cha, kalder masseskyderiet tidligere i dag i en daginstitution i den nordlige del af Thailand for en 'chokerende hændelse'.

  Det fremgår af et opslag på hans Facebook-profil, som Reuters har oversat.

  Her gik en gerningsmand til angreb og skød og dræbte både børn og voksne.

  Ifølge de seneste meldinger fra politiet er mindst 34 dræbt, heriblandt 22 børn, skriver Reuters.

  Den mistænkte gerningsmand dræbte angiveligt folk med knivstik og skud, siger det lokale politi ifølge flere medier.

  Premierministeren sender kondolencer og sin dybeste medfølelse til ofrenes familier og beder myndighederne om at gøre deres bedste for at behandle de sårede. Der er meldinger om mindst 12 sårede.

  Politiet jagtede manden kort efter skyderiet, men ifølge Reuters nåede den mistænkte at køre hjem til sig selv, hvor han angiveligt skød og dræbte sin kone og barn.

  Ifølge Reuters havde han været politimand, men var blevet fyret. Han havde i dag været i retten, hvor han var tiltalt i en narkorelateret sag.

  Skyderiet skete i byen Uthai Sawan i den nordøstlige del af landet.
 2. EU vedtager nye sanktioner mod Rusland - rammer blandt andet russisk stål

  EU-landene har vedtaget endnu en sanktionspakke mod Rusland, oplyser EU-rådet i en pressemeddelelse. Pakken udvider blandt andet sanktioner mod russisk stål og olie.

  Sanktionerne kommer efter Ruslands annektering af fire provinser i den østlige del af Ukraine.

  - Den nye sanktionspakke mod Rusland er et bevis på vores beslutsomhed for at stoppe Putins krigsmaskine og vores svar på hans seneste optrapning af hans falske ”folkeafstemning” og ulovlige annektering af Ukrainsk territorie, siger Josep Borrell, der er EU’s udenrigschef pressemeddelelsen.

  Pakken indeholder også flere nye sanktioner mod personer og virksomheder, og håbet er, at den kan lægge pres på den russiske regering og økonomi.

  Pakken er den 8., som EU indfører over for Rusland.

 3. Politisk analytiker: Alle vil have åbningsdebat til at handle om Mette Frederiksen

  De blå partier bruger dagens åbningsdebat på at genoplive diskussionen om minksagen.

  Venstre-formand Jakob Ellemann–Jensen sagde fra talerstolen, at der bør laves en uvildig advokatvurdering af statsminister Mette Frederiksens (S) og andre ministres rolle i minksagen.

  Ifølge DR's politiske analytiker Rikke Gjøl Mansø er det ikke tilfældigt, at de blå partier bruger så meget tid på at tale om Mette Frederiksens ansvar i sagen.

  - Der er den opsigtsvækkende situation i den her valgkamp, at de to blokke er enige om, hvad de gerne vil have valgkampen til at handle om, nemlig Mette Frederiksen.

  - Hos Socialdemokratiet er analysen, at hun er deres bedste kort for at genvinde magten, fordi hun har været den her krise-statsminister, der i tre år har siddet for bordenden og styret Danmark gennem kriser.

  - Omvendt ser vi i blå blok, at de også mener, det skal handle om Mette Frederiksen. For de mener, de vil kunne vinde stemmer på at kritisere hende for minkskandalen, der kostede milliarder, hvor der blev udstukket en ulovlig ordre, og som Mette Frederiksen er blevet kritiseret for i hårde vendinger af minkkommissionen, siger hun.

  Følg åbningsdebatten minut for minut i vores liveblog her.

  Også Dansk Folkeparti ville vide, om Mette Frederiksen havde begået fejl i minksagen. Se mere i videoen nedenfor.

 4. Skud og røg fra eksplosioner: Fyns politi holder øvelser om skoleskyderi og gidselsituation

  Fyns Politi holder flere øvelser i dag, og derfor skal borgere ikke blive nervøse, hvis de hører skud og ser røg fra eksplosioner.

  Det meddeler politikredsen i en pressemeddelelse.

  Den første øvelse begyndte klokken 10.15 på Sprogø ved Storebæltsbroen.

  Klokken 17 er der to andre øvelser på henholdsvis Odense Tekniske Gymnasium på Munkebjergvej og TV2, Kvægtorvet, Rugaardsvej i Odense.

  Her medvirker foruden betjentene også ambulancer og lægeambulancer.

  På TV2 øver myndighederne en gidselsituation. På Odense Tekniske Gymnaisium øver man et skyderi på skolen med flere dræbte, og derfor medvirker over 100 af skolens elever.

  - Det er vigtigt at understrege, at der selvfølgelig bliver anvendt løse skud og løst sprængstof. Der indgår desuden personer forklædt som gerningsmænd, de kan være både maskerede og bevæbnede, skriver politiet.

  Øvelserne ventes at være færdige klokken 20 i aften.

 5. Fodgænger ramt af Letbanen i Aarhus

  Her til morgen kom en kvinde til skade, da hun kom gående og blev ramt af Letbanen på Skolebakken i Aarhus.

  Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  - Kvinden blev kørt til behandling for nogle skader. Hun er ved bevidsthed. Ingen trafikale udfordringer. Uheldet undersøges nærmere, lyder det fra politiet.

 6. Fire anholdt og sigtet for drab i Vordingborg

  Efter en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion kunne politiet onsdag anholde to mænd på henholdsvis 18 og 22 år samt to kvinder på 20 og 50 år på forskellige adresser i Vordingborg. Det skriver i politiet en pressemeddelelse.

  - Jeg er meget tilfreds med, at vores efterforskningsarbejde - med god hjælp fra borgerne i området - har ført til anholdelser og sigtelser i denne alvorlige sag, udtaler vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  De tre er sigtet for i fællesskab at have begået drabet og bliver i dag klokken 11 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Her vil anklagemyndigheden begære lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

 7. Regionrådsformand: Pensionerede sygeplejersker er kun et supplement

  På Regionshospitalet Gødstrup er der massiv mangel på sygeplejersker.

  Nu hilser formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), et hjælpekorps af pensionerede sygeplejersker velkomment.

  Sygeplejerskerne startede med at vaccinere under corona, og her spottede hospitalet et potentiale, da vaccinationskøen blev mindre. Nu hjælper de i stedet på covid-afsnittet.

  - De løser nogle opgaver, som personalet ikke har tid til lige nu. Det kommer patienterne til gavn. Men det er vigtigt, at medarbejderne er med på den. For det er ikke for at erstatte dem, siger Anders Kühnau.

  Afdelingen har netop evalueret det første halve år med hjælpekorpset. Her påpeger flere fastansatte sygeplejersker, at korpset er en stor og uundværlig hjælp.

 8. Større kemikalieudslip i virksomhed i København - ingen fare for folk i nærheden

  Hovedstadens Beredskab er kaldt ud til et større kemikalieudslip på Hillerødgade i København.

  Det fortæller vagthavende operationschef Frank Mikkelsen til TV 2.

  Der er blevet spildt 8.000 liter af det flydende stof glutaraldehyd, oplyser Hovedstadens Beredskab.

  Der er dog ikke fare for naboer i området, og ingen er kommet til skade.

 9. Over 30 personer er blevet dræbt i et masseskyderi i Thailand

  Nong Bua Lamphu-provinsen ligger i den nordlige del af Thailand.

  Mindst 34 personer - heraf mindst 22 børn - er blevet dræbt i et masseskyderi i Thailand, oplyser det lokale politi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Reuters skriver, at skyderiet skulle have fundet sted i en daginstitution i byen Uthai Sawan, der ligger i provinsen Nong Bua Lamphu i den nordlige del af landet.

  Ifølge BBC brugte en gerningsmand også en kniv under angrebet. Både børn og voksne er angiveligt blandt de dræbte.

  Politiet oplyser selv, at den mistænkte er tidligere politibetjent, skriver BBC og Reuters.

  I første omgang lød det, at manden var på flugt, men nu citerer thailandske medier politiet for at sige, at gerningsmanden har skudt sig selv og sin kone og barn.

  En talsperson for den thailandske regering siger ifølge Reuters, at premierminister Prayut Chan-o-cha havde bedt alle politienheder om at pågribe den mistænkte.

  Premierministeren udtrykker sin dybeste medfølelse, står der i en udtalelse fra hans kontor, skriver CNN.

 10. Sverige ramt af jordskælv - men der er ikke sket nogen skader

  Et sjældent stort jordskælv har ramt Åmål og Säffle der ligger lige vest for den svenske sø Vänern. Det skriver den svenske avis aftonbladet.se.

  Jordskælvet ramte klokken 4.34 og havde ifølge den svenske seismolog ved Uppsala Universitet Björn Lund en styrke på 3,0. Og det er ifølge seismologen usædvanligt på disse breddegrader.

  - Det må have rystet ret meget. Det er en størrelse, som vi i gennemsnit ikke har mere end én gang om året i Sverige, siger han til avisen.

  Jordskælvet skulle dog ikke have forårsaget skader på huse eller anden materiel skade.

  - Jordskælvet var relativt dybt, 19 kilometer ned. Man skal op på tæt på fem kilometer, før der kommer skader, siger Björn Lund.

 11. Efter gaslæk: Energisektoren hæver cyber-trusselsniveauet 

  Efter angrebet mod gasrørledninger i Østersøen hæver energi- og forsyningssektorens cyberenhed, EnergiCERT, nu trusselniveauet for cyberangreb.

  Men kun til næstlaveste trin.

  Hvor truslen hidtil har ligget på ’grøn’, som er det laveste niveau, hæves det nu til ’blå’, som er det næstlaveste på skalaens fem trin.

  - Den danske kritiske infrastruktur er under konstant cyberangreb. Men vi vurderer generelt, at de danske energi- og forsyningsselskaber har et godt forsvar mod de nuværende angrebstyper, siger Søren Maigaard fra EnergiCERT.

  - Jeg tror dog, alle er klar over, at den nuværende geopolitiske situation betyder, at vi bør forberede os ekstra godt og få pudset alle vores planer af, fortsætter han.

  Hos Center for Cybersikkerhed er de endnu mere bekymrede. Sidste år vurderede de truslen fra såkaldte ransomware-angreb mod den danske energisektor til at være ’meget høj’.

 12. Maratondebat er begyndt i folketingssalen

  • Socialdemokratiets politiske ordfører Rasmus Stoklund var den første på talerstolen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Statsminister Mette Frederiksen (S) er også til stede i salen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Åbningsdebatten i Folketinget i København, torsdag den 6. oktober 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Åbningsdebatten i Folketinget i København, torsdag den 6. oktober 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Både menige medlemmer og partiledere er mødt op. Her er det SF's formand, Pia Olsen Dyhr. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  1 / 6

  Klokken har passeret 9, og det betyder, at der er taget hul på åbningsdebatten i Folketinget, som plejer at vare til sent om aftenen.

  Åbningsdebatten holdes altid i forlængelse af statministerens åbningstale, som statsminister Mette Frederiksen holdt i tirsdags. Dog er det lidt atypisk denne gang, at den finder sted midt i en valgkamp.

  Ved åbningsdebatten har alle partier ordet på skift, hvorefter alle medlemmer af Folketinget kan stille spørgsmål.

  Og det tager typisk meget lang tid, så folketingsmedlemmerne får en lang dag i Folketingssalen, der både plejer at føre til hårde meningsudvekslinger, store grin og lidt søvninge politikere, når vi når ud på natten.

  Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), indledte dagens åbningsdebat med at pointere, at debatten skal foregå i en "ordentlig tone" og "respektfuldt".

  Følg hele debatten her i vores liveblog og på DR1 og DRTV.

 13. Tre personer er sigtet for knivdrab i Vejle

  En kvinde og to mænd mellem 30 og 40 år er blevet sigtet for manddrab på en 60-årig mand, der i går blev fundet blødende på Svendsgade i Vejle.

  De tre blev anholdt i går og fremstilles i dag i grundlovsforhør ved retten i Kolding.

  Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Ifølge politiet døde den 60-årige af knivstik. Han blev fløjet på hospitalet med lægehelikopter, men hans liv stod ikke til at redde.

  Offeret og de mistænkte gerningspersoner kendte tilsyneladende hinanden, fortæller politiet.

  - Det er fortsat Sydøstjyllands Politis opfattelse, at der er tale om, at alle de involverede kender hinanden forud for hændelsen i går i Svendsgade. Det er også fortsat vurderingen, at der er tale om et indbyrdes opgør i det miljø, hvor de alle færdes, står der i pressemeddelelsen.

  Mandens pårørende er underrettet.

 14. Højeste konkursniveau i Danmark i ti år

  Mange danske virksomheder har det svært i øjeblikket og må dreje nøglen om. Det er blandt andet tilbagebetaling af momslån fra coronatiden, som gør ondt på virksomhederne

  Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, var der 251 konkurser i september. Det er 7,6 procent flere end i august.

  Blandt de konkursramte virksomheder i år havde 45 procent et momslån. Det har medvirket til, at det gennemsnitlige antal konkurser i aktive virksomheder i årets først ni måneder lå på det højeste niveau siden 2012.

  Konkurserne i september svarer til 1.242 fuldtidsjob, hvilket er næsten 40 procent flere end i august.

  De seneste fire måneder er antallet af konkurser ikke set større siden finanskrisen i 2009 og 2010.

 15. Valgkampen er i fuld gang på gaden - for valgplakaterne kommer først op på lørdag

  Ude på gaderne og måske især togstationerne er valgkampen i fuld gang allerede her til morgen.

  Tit sparkes en valgkamp i gang med, at der bliver banket en hel masse valgplakater op i lygtepælene, men fordi det er en lang valgkamp i år, må de først hænges op fra på lørdag.

  Så i stedet er en del kandidater gået på gaden for at komme i kontakt med mere eller mindre morgenfriske danskere.

  En af dem er Liberal Alliances Steffen Larsen, som DR Nyheder fangede ved Hellerup Station tidligere på morgenen.

  - Man skal være til stede alle steder. På sociale medier, men også på gaden. Man skal ud og møde vælgerne. Hvis ikke de ved, man findes, hvorfor skulle de så stemme på en?, siger han.

 16. Atypisk dag i valgkampen: I dag er der åbningsdebat i Folketinget

  I dag bliver en lidt atypisk dag i en valgkamp.

  For normalt ville medlemmerne af Folketinget nok have brugt hele dagen på at være ude på gader og stræder for at møde vælgere og uddele flyers, rundstykker, kaffe, roser, og hvad de ellers kan finde på.

  Men i dag kommer rigtig mange af dem til at bruge en stor del af dagen i Folketingssalen.

  Der er nemlig åbningsdebat i Folketinget. Sådan en skal der være, efter statsministeren har holdt sin åbningstale. Det gjorde hun i tirsdags, og normalt ligger åbningsdebatten så to dage efter. Også i år, selvom der er valgkamp.

  Åbningsdebatten begynder klokken 9.00 og varer normalt til langt ud på aftenen. Hvordan det bliver i år, må vi vente og se.

 17. Kevin Spacey i retten anklaget for seksuelle krænkelser

  Billedet her er fra juli i år, hvor Kevin Spacey ankommer til retten i London. Her var han tiltalt for at have begået seksuelle krænkelser på teatret Old Vic i London fra 2004 til 2015. (Foto: Justin Tallis © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske skuespiller, der nok er mest kendt for sin rolle i Netflix-serien 'House of Cards' og for sin Oscar-belønnede rolle i 'American Beauty', er i dag på anklagebænken i en civil retssag om seksuelle krænkelser.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Den påståede episode fandt sted tilbage i 1986, da den dengang 14-årige skuespiller Anthony Rapp spillede sammen med Kevin Spacey, der dengang var 26 år.

  Rapp fortæller, at han og Kevin Spacey var til en fest i en lejlighed på Manhattan, da Kevein Spacey forsøgte at forføre ham, efter de andre gæster havde forladt festen. Her skulle en fuld Spacey have båret Rapp i sine arme som en brudgom bærer sin brud, lagt ham på sengen og kravlet op på ham.

  Rapp forklarer dog, at han fik vredet sig fri og forlod lejligheden uden at fortælle det til nogen. Altså lige indtil MeToo-bølgen i 2017.

  Den unge skuespiller vil have kompensation for psykiske og følelsesmæssige men, for lægeudgifter og tabt arbejdsfortjeneste.

  Retssagen forventes at vare to uger.

 18. FCK-træner efter CL-afklapsning: ’Tabte fortjent, men det er ikke en rar følelse’

  FCK-mandskabet var voldsomt under pres gennem samtlige 90 minutter af onsdagens Champions League-kamp. (Foto: Lindsey Parnaby © Ritzau Scanpix)

  Det var en afklaret FC København-træner, der efter københavnernes 0-5-afklapsning til Manchester City i Champions League onsdag aften satte ord på nederlaget.

  - Vi går ind til kampen med henblik på at lave det store mirakel. Men vi må også bare erkende, at vi mødte overmagten og tabte fortjent. Men når man står i det, er det ikke en rar følelse, sagde FCK-træner Jacob Neestrup efter kampen.

  Det var gennem samtlige 90 minutter et FCK-mandskab, som var under voldsomt pres, og selvom Jacob Neestrup i bagklogskabens klare lys sagtens kan finde ting, han gerne ville ændre, så må man også bare erkende, at nogle kampe kan man ikke vinde.

  - Niveauforskellen var så stor, at det med at snakke om, om presset skulle have været lidt mere til venstre eller højre ikke rigtig giver nogen mening. Vi var bare overmatchet på alle parametre.

  FC København ligger sidst i gruppe G med ét point. Næste gang, københavnerne skal i aktion i Champions League, er på tirsdag, når Manchester City gæster Parken.

 19. Pas på i trafikken: Sæson for hjortepåkørsler begynder nu

  Lige nu er det højsæson for hjortepåkørsler. (Foto: COLOURBOX)

  Når du sætter dig bag rattet, er risikoen i denne tid ekstra stor for at påkøre hjorte.

  Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral forventer omkring 4.000 henvendelser de næste tre måneder. I 2021 modtog vagtcentralen i alt 11.332 henvendelser. Det skriver de i en pressemeddelelse.

  Derfor opfordrer de til at sænke farten og være særlig opmærksom, når man kører.

  - Om efteråret er der mange flere hjorte, der kommer galt afsted i trafikken. Vi kan ikke ændre på hjortenes adfærd, men vi kan guide bilisterne til at undgå ulykkerne. Hvis farten sænkes på bestemte strækninger og tidspunkter, vil det føre til færre uheld, siger Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

  Det er særligt fra solnedgang til solopgang, at hjortene krydser vejene, og derfor har Dyrenes Beskyttelse nogle simple råd.

  Sæt farten ned, når du kører i tusmørke og skovområder. Hold også øje med lysende øjne i rabatten. Vær opmærksom på hjorteskilte, og at én hjort sjældent kommer alene. Hvis én hopper over vejen, kommer der ofte flere bagefter.

  Hvis du påkører en hjort, kan du kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812.

 20. Mindst 15 migranter mister livet i bådulykke ved græsk ferieø

  Havet omkring Grækenland er i oprør på grund af storm, og det gør livet ekstra farligt for de migranter, som forsøger at krydse havet med Grækenland som mål.

  I en ulykke ud for den græske ferieø Lesbos har mindst 15 personer mistet livet, efter deres fartøj sank. Det oplyser den græske kystvagt ifølge Ritzau.

  Der var omkring 40 personer ombord på båden, og mens fem er blevet reddet, så er der ud over de omkomne yderligere 20 personer, som fortsat savnes.

  Også ved øen Kythira er der sket en ulykke. Her har de græske myndigheder foreløbig reddet 30 migranter, efter deres båd havde ramt et klippefyldt område. Omkring 100 personer var ombord på båden.

 21. Borgmester død efter skudepisode i Mexico

  En blodig skudepisode har onsdag fundet sted i Mexico. Her har bevæbnede mænd skudt og dræbt borgmesteren i byen San Miguel Totalapan i det sydvestlige Mexico.

  Ud over borgmester Conrado Mendoza Almeda, er yderligere 18 er omkommet i massakren – heriblandt politifolk og offentligt ansatte. Det skriver BBC.

  Borgmesterens far og den tidligere borgmester Juan Mendoza Acosta er også blevet dræbt i deres hjem, inden angrebet altså rykkede til rådhuset.

  Det er formentligt den kriminelle bande Los Tequileros, som står bag. De er blandt andet lykkedes med angrebet ved at have blokeret en hovedvej, så sikkerhedsstyrkerne ikke kunne komme frem.

 22. Biden besøger orkanhærget Florida: Klimaforandringer er alvorlige

  USA's præsident Joe Biden har besøgt Florida, efter at orkanen Ian har hærget delstaten i løbet af den seneste uge.

  Her lagde han vægt på klimaforandringernes konsekvenser, og at de bør tages seriøst. Det skriver Ritzau.

  - Jeg tror, at det her endelig har sat en stopper for diskussionerne om, hvorvidt der er klimaforandringer eller ej, og at vi skal gøre noget ved det, lød det fra Joe Biden.

  Samtidig understregede han, at der ligger et stort genopbygningsarbejde, og at der derfor er brug for en fælles føderal og statslig indsats.

  Orkanen har kostet mere end 100 personer livet, og omkring 400.000 boliger og erhverv stod tirsdag uden strøm, fem dage efter at orkanen rasede ind over delstaten i det sydlige USA.

 23. Nordkorea affyrer endnu to missiler

  Nordkorea har nu affyret syv missiler på 12 dage.

  De seneste to er affyret fra Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, torsdag morgen lokal tid. Det siger det sydkoreanske militær ifølge Ritzau til det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

  Affyringen kommer, dagen efter at USA og Sydkorea i fællesskab affyrede jord til jord-missiler, som en reaktionNordkoreas affyring et missil hen over Japan tirsdag morgen.

  Ifølge Ritzau siger Nordkorea, at deres seneste affyringer er en ”modforanstaltning” mod Sydkorea og USA, og landet har desuden fordømt, at amerikanerne har besluttet at omplacere et hangarskib til havet omkring den koreanske halvø.

  Det udgør ifølge Nordkoreas udenrigsministerium en ”alvorlig trussel” for stabiliteten i regionen.

  Affyringen af de seneste to missiler falder desuden sammen med, at FN’s Sikkerhedsråd onsdag mødtes for at tale om missilaffyringerne fra Nordkorea.

 24. Biden utilfreds med olielandes planer om at mindske olieproduktion

  Organisationen for Olieeksporterende Lande (Opec) vil reducere olieproduktionen med to milloner tønder om dagen fra november.

  Men det er den amerikanske præsident, Joe Biden, langt fra tilfreds med, skriver Ritzau.

  Han så nemlig gerne, at landene producerede mere olie for at kunne sænke olie- og benzinpriserne for forbrugerne, som siden Ruslands invasion i Ukraine er steget.

  Joe Biden vil på grund af beslutningen fortsætte med at bruge fra den amerikanske oliereserve, som lige nu indeholder den laveste mængde olie siden 1984.

  Energiminister i Forenede Arabiske Emirater Suhail al-Mazroui, der er medlem af Opec, siger ifølge Ritzau, at beslutningen om at reducere olieproduktionen er "teknisk og ikke politisk".

 25. GOG taber snævert til håndboldstormagten Veszprem i Champions League

  Skuffede GOG-miner og glade Veszprem-spillere, der har kurs mod gruppesejren. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Det var tæt helt til det sidste, men det skulle ikke være for håndboldklubben GOG i onsdag aftens Champions League-opgør med Telekom Veszprem.

  Holdet fra sydfyn tabte nemlig kun med et mål - 30-31. Det afgørende mål blev scoret med få sekunder tilbage på uret, og så kunne de forsvarende danske mestre ikke nå at svare igen.

  Holdene fulgtes pænt ad til det sidste, hvor fynboerne havde muligheden for bringe sig foran med 40 sekunder igen. Men på en teknisk fejl mistede hjemmeholdet bolden, og så kunne storholdet Veszprem tage sejren i det efterfølgende angreb.

  Nederlaget betyder, at GOG ligger nummer seks ud af otte i deres Champions League-gruppe, hvilket giver adgang til ottendedelsfinalen af turneringen. Modstanderen, ungarske Veszprem, ligger helt i top med lutter sejre.

  Næste kamp i Champions League for fynboerne er sidst i oktober, hvor de står overfor FC Porto.

 26. Hvem skal være statsminister? Lars Løkke vil stadig ikke pege på nogen

  I slutningen af debatten mellem de 14 partiledere her til aften blev de spurgt til, hvem de peger på som statsminister efter valget den 1. november.

  De røde partier peger på Mette Frederiksen (S), mens de til gengæld er mere uenige om, hvorvidt der bør dannes en regering hen over midten.

  Det blev mere rodet, da de borgerlige partier skulle svare på, hvem deres førstevalg er.

  Alex Vanopslagh svarede ja til, at det er Jakob Ellemann-Jensen, men det gjorde han også til, om det er Søren Pape Poulsen. Inger Støjberg valgte at holde sit kort på siden.

  Lars Løkke Rasmussen (M) var den eneste partileder, der endnu ikke har peget på, om det skal være en blå eller rød statsminister, der ifølge ham bør sidde på statsministerposten.

 27. Partilederne er uenige om landbrugets CO2-udledning

  Ved aftenens partilederdebat går snakken blandt andet på klima og landbrugets rolle.

  Søren Pape Poulsen mener, der skal forskes, så man finder ud af, hvordan man kan nedsætte CO2'en i de animalske produktioner. Men han ønsker ikke, at der skal slås hårdt ned på landbruget, for så frygter han, at CO2-udledningen bare flytter over landegrænserne.

  En melding, som Mai Villadsen mildest talt er uenig i. Hun mener, at det er at holde hånden over det danske landbrug.

  Mette Frederiksen understreger, at Danmark ikke må gå i bakgear, når det handler om klimaet. Hun mener, at det er vigtigt, at politikerne bliver ved at insistere på, at dansk landbrug skal levere på CO2'en - og også betydeligt mere end i dag.

  Pernille Vermund er uenig. Hun siger, at dansk landbrug ikke skal levere mere på klimadelen. I stedet skal landbruget levere flere fødevarer til resten af verden.

  Du kan følge partilederdebatten her.

 28. Venstre kritiserer psykiatriplanen

  Der er godt gang i folketingsvalgets første partilederdebat.

  Partiformændene er netop blevet spurgt til psykiatrien. Et flertal på Christiansborg blev for få uger siden enige om en 10-års plan for psykiatrien. Men selv partier, der er med i aftalen, er ikke tilfredse.

  Venstres Jakob Ellemann-Jensen kritiserer, at aftalen ikke er ambitiøs nok - og at den ikke er fremtidssikret.

  - Det kræver, at man ikke bare skubber problemet fremad og siger, det må fremtidige finanslove tage sig af, siger Jakob Ellemann-Jensen med henvisning til, at planen ikke er fuldt finansieret for alle 10 år, men at pengene skal findes løbende.

  Du kan følge partilederdebatten her.

 29. Alle partiledere vil give sygeplejersker og sosu'er mere i løn

  Så tager partilederdebatten fat på sundhed.

  Det begynder med et ja/nej-spørgsmål. Partilederne bliver bedt om at svare på, om sygeplejersker og sosu'er skal have mere i løn. Alle svarer ja.

  Nogle dog med det forbehold, at det skal ske ved at sænke skatten, så de kan beholde en større del af deres løn selv.

  - Vi ønsker, at skatten skal sænkes, og de 7.000 første kroner, man tjener hver måned, skal være skattefrie, siger Alex Vanopslagh.

  - Det er jo ikke, fordi jeg ikke synes, sygeplejersker skal have mere i løn, siger Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne. Men hun mener, der er andre ting, man kan kigge på. For eksempel bureaukratiet i sundhedsvæsnet.

  Mai Villadsen fra Enhedslisten er helt uenig. Hun mener, at sygeplejersker skal have mere i løn.

  Du kan følge partilederdebatten her.

 30. LA frygter politikernes løfter under valgkampen

  Den første runde i aftenens partilederdebat handler om den økonomiske usikkerhed. Inflationen stiger, og mange danskere har svært ved at betale deres regninger.

  Politikerne bliver spurgt, om det er statens opgave, at danskerne kan betale deres regninger. Alle undtagen Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne og Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance siger ja.

  Alex Vanopslagh siger, at han frygter, at politikerne under valgkampen vil love danskerne så mange ekstra penge, at det vil puste til inflationen, hvis løfterne bliver til virkelighed.

 31. Team Esbjerg sender Ringkøbing hjem med ordentlig lussing

  Henny Reistad (i rødt) blev kampens topscorer med ni mål på ni forsøg for Esbjerg. (Arkivfoto) (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Det var et rent vestjysk opgør, der onsdag aften fandt sted i Kvindeligaen i håndbold.

  På banen var der dog nærmest kun et hold at se. Team Esbjerg vandt nemlig på hjemmebane med hele 35-16 over Ringkøbing.

  Allerede da dommeren fløjtede til pause, var kampen næsten afgjort. Her førte esbjergenserne nemlig med hele 19-6. I løbet af anden halvleg voksede forspringet så til hele 19 mål, som også var differencen ved kampens afslutning.

  Med sejren deler Esbjerg førstepladsen med Odense og Ikast, der alle har ti point. Odense har dog spillet en kamp færre end Esbjerg og Ikast.

 32. Færøerne overvejer at bede om lov til at stemme en anden dag

  Det færøske medie KVF skriver, at Rigsombudsmanden på Færøerne overvejer at anmode om, at færingerne kan stemme til folketingsvalget på en anden dag end 1. november.

  Det skyldes, at 1. november er en sørgedag på Færøerne, hvor man mindes dem, som er omkommet til søs.

  Kaj Leo Holm Johannesen, som er tidligere lagmand på Færøerne, skriver på Facebook, at 1. november er en dag, hvor man mindes. Ikke en dag, man går til valg:

  (Foto: (Skærmbillede))
 33. Elon Musk-firma sender astronauter til Den Internationale Rumstation

  • Opsendingen skete fra Nasa's Kennedy Space Center. (Foto: Kevin Dietsch © Ritzau Scanpix)
  • Det er femte gang, at Nasa flyver astronauter til det internationale rumstation på et SpaceX-fartøj. (Foto: JOEL KOWSKY © Ritzau Scanpix)
  • Besætningen består af den russiske kosmonaut, Anna Kikina, Nasa-astronaut Josh Cassada, Nasa-astronaut Nicole Mann og den japanske astronaut, Koichi Wakata. (Foto: Jim WATSON © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Rumfartsvirksomheden SpaceX har sendt en ny besætning afsted til Den Internationale Rumstation (ISS) for Nasa.

  Det skriver Reuters.

  Besætningen, der er ombord på raketten Falcon 9, består af to amerikanere, en japaner og en russer.

  Det er Tesla-milliardæren Elon Musk, som er manden bag SpaceX.

 34. Dronningen deltager i særudstilling med bemærkelsesværdige balkjoler

  • 'På de bonede gulve' kan opleves i de Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot fra i morgen, den 6. oktober, til 18. december. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)
  • Kjole båret af kronprinsesse Mary til folketingsbal i 2018, kronprins Frederiks messeuniform fra Søværnet og kjole båret af dronning Margrethe til hendes 60-års fødselsdag er blandt de festlige gevandter i udstillingen. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)
  • Den pink kjole båret af tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt ved dronningens 50-års Regeringsjubilæum tidligere på året vakte stor opmærksomhed i dagene efter. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)
  • Dronning Margrethe hilser på Ghita Nørby og designer Nicholas Nybro ved åbningen af udstillingen. Den røde kjole, som Ghita Nørby bar til kunstnerbal i 2016, har Nicholas Nybro tidligere fortalt var inspireret af "blod og et rødt hjerte". (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Ghita Nørbys berømte røde balkjole og Helle Thorning-Schmidts pink skrud indgår i en udstilling på Christiansborg Slot, som dronning Margrethe i dag har været med til at åbne.

  Udstillingen hedder 'På de bonede gulve'og skal give et indblik i de kongelige fester.

  Foruden mere end 50 bemærkelsesværdige festkjoler, som tidligere har været båret ved kongelige arrangementer på Christiansborg Slot, er også særlige uniformer og sirlige borddækninger med i udstillingen.

 35. Qatar forkorter arbejdsdage og sender skoleelever på ferie under VM

  Doha er hovedstad i Qatar. (Foto: HAMAD I MOHAMMED © Ritzau Scanpix)

  En million fodboldfans forventes at være i Qatar, når verdensmesterskaberne i fodbold skal afgøres.

  Det kan presse infrastrukturen i millionbyen Doha, hvor alle VM-stadions ligger i eller omkring. Derfor giver ørkenstaten en stor del mennesker fri for at undgå trafikpropper.

  Det er blevet besluttet, at kun 20 procent af statsansatte skal på arbejde i perioden fra 1. november til 19. december, og de skal kun arbejde fire timer om dagen.

  Samtidig får skoleeleverne ferie fra den 18. november og lidt over en måned frem.

  VM i fodbold begynder den 20. november og slutter den 18. december.

 36. Putin-dekret: Zaporizjzja-atomkraftværket skal beslaglægges

  Præsident Vladimir Putin har givet ordre til, at de russiske myndigheder overtager det besatte ukrainske atomkraftværk Zaporizjzja, skriver Reuters.

  - Regeringen vil sikre, at de kernefysiske anlæg på værket bliver integreret som en føderal ejendom, hedder det i ordren fra Putin, skriver AFP ifølge Ritzau.

  Atomkraftværket er det største i Ukraine - og i Europa.

  Putin har også underskrevet en lov, som i Rusland formelt gør Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja til en del af Rusland.

  Chefen for Det Internationale Atomenergiagentur, Rafael Grossi, er lige nu i Ukraine for at få en aftale på plads om en nuklear sikkerhedszone ved atomkraftværket, skriver Reuters.

 37. Der er problemer med at logge på med MitID

  Opdatering 19:40: MitID virker nu igen.

  Der er i øjeblikket problemer med at logge på med MitID, oplyser digitaliseringsstyrelsen på Twitter.

  Nets arbejder på højtryk på at identificere problemet og stabilisere driften, lyder meldingen.

  Styrelsen henviser til, at indtil MitID igen er stabiliseret, så kan man med fordel benytte NemID.

Mere fra dr.dk