Region Hovedstaden har opsagt samarbejdet med seks ansatte, efter de har snaget i den 13-årige pige fra bortførelsessagens journal.
Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.
I alt blev 11 medarbejdere i Region Hovedstaden sendt hjem 19. april, fordi man mistænkte dem for at have søgt på pigens journal uden nogen faglig grund.
To medarbejdere fik hurtigt lov til at komme tilbage på arbejde, fordi de havde en faglig grund. To medarbejdere har fået foretaget andre ansættelsesretlige skridt. To medarbejderes opslag bliver stadig undersøgt - hvoraf den ene ikke er hjemsendt.
Og nu er seks af dem altså enten bortvist eller fyret.
- Jeg er rigtig ked af, at den 13-årige og hendes familie fik den her oplevelse oven i den forfærdelige forbrydelse, de var udsat for. Til gengæld er jeg glad for, at ledelserne i begge regioner handlede resolut og var åbne om mistanken, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).
Udover Region Hovedstaden blev seks ansatte sendt hjem i Region Sjælland. To af dem blev bortvist, mens de fire sidste havde en god grund til at søge i pigens journal.
- Det er vigtigt, at vi kan have tillid til, at vores betroede oplysninger omgås med omhu. Vi skal ikke gå og være nervøse for, at nysgerrige medarbejdere kigger i en journal, som de ikke har noget lovligt ærinde i, siger Lars Gaardhøj.
Region Hovedstaden vil ikke oplyse til DR, om de seks nu tidligere ansatte er bortvist eller fyret. Kun at samarbejdet er opsagt.
Region Hovedstaden har dog også vurderet, at deres omgang med sundhedsdata ikke giver anledning til politianmeldelse.
Pige blev undersøgt på Rigshospitalet
Den 13-årige pige blev fundet søndag 16. april efter en politieftersøgning. Herefter blev hun bragt ind til undersøgelser på Rigshospitalet.
Hun forsvandt lørdag efter at have delt aviser ud på sin rute.
En 32-årig mand er sigtet for at bortføre hende og for at have udsat hende for voldtægt og andet seksuelt forhold end voldtægt.
Han erkender delvist sigtelsen og er for to dage siden gået med til frivilligt at forlænge varetægtsfængslingen.
Han er desuden sigtet i sagen om Emilie Meng og en sag om overfald på en ung kvinde i Sorø sidste år.
Det nægter han sig skyldig i.