Seneste nyt
14. aug kl. 10:41

Regeringen vil gøre seksualundervisning obligatoriskungdomsuddannelser

Rettelse: Ministeren oplyste oprindeligt, at den obligatoriske seksualundervisning nu bliver indført, men ministeriet har efterfølgende oplyst, at det kræver en aftale med forligspartierne.

Seksualundervisning er allerede obligatorisk på skemaet i folkeskoler, og hvis det står til regeringen skal det fremover også gælde på ungdomsuddannelser.

Flere elevorganisationer påpegede tidligere på året, at seksualundervisningen i folkeskolen ikke er nok, og at man derfor også ønskede, at det blev obligatoriskungdomsuddannelser.

- Det er supergodt kæmpet af de unge. Det virker, når man blander sig. Tak, fordi I er kommet med alle jeres input og kæmpet alt det, som I har, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Regeringen vil drøfte forslaget med gymnasieforligskredsen, hvor der skal findes et flertal, hvilket der ventes at være.

Seneste nyt

 1. 8 min. siden

  Ruslands udenrigsminister forsvarer krigen: Enhver anden stat ville gøre det samme

  • Sanktionerne mod Rusland betegnede udenrigsminister Lavrov som ulovlige og sagde desuden, at Vesten vil "tilintetgøre og knække Rusland". (Foto: Eduardo Muñoz © Ritzau Scanpix)
  • - De ønsker at fjerne en geopolitisk enhed, der er blevet alt for selvstændig, fra det globale kort, sagde han. (Foto: Eduardo Muñoz © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, brugte sin taletid ved FN's generalforsamling på at forsvare Ruslands krig mod Ukraine, som russerne fortsat omtaler som en militær specialoperation.

  Han talte i nat dansk tid fra talerstolen i New York og gentog et budskab, der før er blevet fremført af Rusland; Vesten og Ukraine gjorde det umuligt for Rusland ikke at gribe ind.

  Som følge af vestlige landes "manglende evne" til at forhandle og den ukrainske regerings "krig mod sit eget folk" i øst havde Rusland "intet andet valg" end at iværksætte en særlig militæroperation i Ukraine.

  - Jeg er overbevist om, at enhver suveræn stat med respekt for sig selv ville gøre det samme i vores sted. Man har et ansvar over for sit eget folk, sagde han fra talerstolen ifølge Ritzau.

  Han fik også fremført et budskab om, at det er USA, der vil forvandle hele verden til sin baghave, og at amerikanerne straffer dem med et andet verdenssyn.

 2. 12 min. siden

  Japan: Nordkorea affyrer missil for at markere sig før vicepræsidents besøg

  Her bliver nyheden om affyringen vist på tv i Sydkoreas hovedstad, Seol. (Foto: Jeon Heon-kyun © Ritzau Scanpix)

  Nordkorea har i nat affyret et ballistisk missil fra Nordkoreas østkyst ud over Det Japanske Hav, som ligger mellem den koreanske halvø og Japan.

  Det oplyser Japans kystvagt ifølge Ritzau.

  Missilet skulle angiveligt være faldet ned i havet efter omkring 20 minutter. Japans forsvarsminister, Yasukazu Hamada, siger, at missilet nåede en højde på 50 kilometer og landede uden for havzonen EEZ, som omgiver de japanske øer.

  Affyringen anses som en provokation forud for den amerikanske vicepræsidents, Kamala Harris, besøg i Japan i næste uge og sker også kort efter, at et amerikansk hangarskib ankom til Sydkorea for at deltage i en fælles militærøvelse.

 3. 36 min. siden

  Storm skyller huse i havet i Canada: 'Som intet andet, vi nogensinde har oplevet'

  • Høje bølger har ødelagt dette hus ved Port aux Basques i Canada. (Foto: WRECKHOUSE PRESS © Ritzau Scanpix)
  • Her ses masser af ødelagte træer i Sackville, Nova Scotia, Canada. (Foto: TWITTER @MICHAELNAUSSCMT © Ritzau Scanpix)
  • Stormen har ødelagt butiksfacader og betydet nedfaldne elledninger, væltede træer og ødelagte hustage. (Foto: JOHN MORRIS © Ritzau Scanpix)
  • Et træ fældet ned over en bil. (Foto: TED PRITCHARD © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  En kraftig storm ved navn Fiona er gået i land i det østlige Canada.

  Her bliver huse skyllet ud i havet, mens næsten en halv million husstande er uden strøm.

  Stormen har medført nedfaldne elledninger, væltede træer og ødelagte hustage.

  Ifølge canadisk politi har Fiona ramt området med hård vind og regn "som intet andet, vi nogensinde har oplevet".

  To kvinder er angiveligt fejet ud i havet af store vandmasser på øen Newfoundland. Mens den ene er reddet, er det uvist, hvad der er sket med den anden, skriver Ritzau.

  Brian Button, der er borgmester i Channel-Port aux Basques på den sydvestlige spids af Newfoundland, siger til CBC News, at området er ramt af "total ødelæggelse".

  Canadas premierminister, Justin Trudeau, har valgt at aflyse sin tur til Japan, hvor han skulle havde deltaget i den tidligere japanske premierminister Shinzo Abes begravelse på tirsdag.

 4. I går kl. 23:39

  Sarah Mahfoud taber boksebrag og mister sit VM-bælte

  Den danske bokser Sarah Mahfoud har mistet sit verdensmesterbælte fra bokseforbundet IBF.

  Det står klart, efter danskeren sent lørdag aften har tabt et boksebrag om hele fire VM-titler mod puertoricanske Amanda Serrano efter ti runder.

  Sarah Mahfoud kæmpede bravt, men var generelt udfordret af puertoricanerens tempo. I sidste ende tabte danskeren på point, da samtlige dommere havde Amanda Serrano som vinder.

  Dermed er puertoricaneren verdensmester i fire forbund - WBC, WBO, IBO og altså nu også IBF. Derudover får Amanda Serrano med sejren også The Ring Magazines æresbælte.

  Nederlaget er Sarah Mahfouds første i karrieren.

 5. I går kl. 23:25

  Dødstallet fortsætter med at stige efter forlis ud for Syrien

  I forgårs forliste en båd med migranter ud for Syriens kyst, og dødstallet er netop blevet opjusteret til 94.

  Det skriver Reuters, der beskriver hændelsen som den dødeligste af sin slags.

  Båden var få dage forud for ulykken stævnet ud fra Libanon og ifølge det syriske transportministerium var mellem 120 og 150 migranter ombord på båden, der havde kurs mod Europa, da den gik ned.

 6. I går kl. 22:49

  Blodrøde tal i Juventus: Den gamle dame med underskud på knap to milliarder

  For tiden er der flere årsager til de triste miner i Juventus. (Foto: MASSIMO PINCA © Ritzau Scanpix)

  Den italienske fodboldklub Juventus præsenterede sent fredag aften et underskud for 2021/22-sæsonen på lidt under 1,9 milliarder kroner.

  Regnskabet kommer efter en sæson, hvor klubben for første gang i et årti ikke har vundet et trofæ.

  Derudover, så er det andet år i træk, at Juventus leverer blodrøde tal. Sidste år bragte regnskabet nemlig et underskud på over 1,5 millarder.

  Storklubben er ikke kun i knæ rent økonomisk, men også på grønsværen, hvor holdet ligger nummer otte i Serie A. Klubben har tilmed tabt de første to kampe i Champions League.

 7. I går kl. 21:28

  Frankrig nødsaget til at brug tredjemålmanden mod Danmark

  Alphonse Areola gemmer sig bag førstevalget Hugo Lloris. (Foto: HENRY ROMERO © Ritzau Scanpix)

  Det er sjældent en god ting at være tredjevalg, men det er nu engang Alphonse Areolas lod i den franske fodboldlandsholdstrup.

  Men søndag aften får målmanden en sjælden plads i startopstillingen for landsholdet, når de forsvarende verdensmestre skal møde Danmark i Parken.

  Årsagen er, at landstræneren Didier Deschamps må se bort fra førstemålmanden Hugo Lloris og den skadede andenmålmand Mike Maignan.

  - Jeg kan godt leve med, at han (red. Areola) ikke spiller alle kampe i sin klub, for hver gang han spiller, præsterer han rigtig godt. Så når han får chancen, leverer han, siger Didier Deschamps.

  Den 53-årige franske landstræner henviser til, at Areola heller ikke til daglig er førstevalg i West Ham. Her står han bag 37-årige Lukasz Fabianski i køen til spilletid.

  29-årige Areola får dog chancen for West Ham i ny og næ. I denne sæson har målmanden været i startopstillingen i klubbens europæiske kampe mod Viborg FF og Silkeborg IF.

 8. I går kl. 20:25

  Norske bøllebank til Odense Håndbold i Champions League

  Odense Håndbolds træner Ulrik Kirkeley måtte forgæves slå ud armene, da hans hold blev slået af Vipers Kristiansand. (Foto: Tor Erik Schrøder © Ritzau Scanpix)

  Lørdag aften fik Odense Håndbold sig en håndbold-lektion af de frygtindgydende Vipers Kristiansand, da danskerne på udebane tabte med cifrene 34-27.

  Norske Vipers Kristiansand har de seneste to år vundet Champions League, og at dømme ud fra dagens opgør ligner de igen i år et godt bud på en vinder.

  Allerede i første halvleg udspillede favoritterne Odense Håndbold, og så kunne Vipers gå til pause med en føring på 16-10.

  I anden halvleg lykkedes Odense Håndbold med at udligne klasseforskellen. Det var dog ikke nok til at ændre på udfaldet, og så blev det til en norsk syvmålssejr.

  Med nederlaget ligger Odense Håndbold nummer fire i Champions League-gruppen efter tre kampe, hvor danskerne har formået at hente to point.

 9. I går kl. 20:24

  Det britiske kongehus deler billede af dronning Elizabeths sidste hvilested

  Det britiske kongehus har delt dette billede af den afdøde Dronning Elizabeth II's sidste hvilested. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Det britiske kongehus har delt et billede af den afdøde dronning Elizabeth II's sidste hvilested i det royale kapel i Windsor-slottet.

  Her er dronning Elizabeth II stedt til hvile sammen med sin mand prins Philip samt sine forældre.

  Elizabeth døde 8. september på Balmoral-slottet i Skotland efter 70 år på tronen.

 10. I går kl. 19:32

  Inger Støjberg melder klart ud: Vil i regering

  Danmarksdemokraterne vil i regering.

  Det siger partiformand Inger Støjberg til Berlingske.

  Hun peger på, at hun gennem sin politiske karriere har erfaring som minister, og både har prøvet at sidde inden for og uden for regering.

  - Derfor ved jeg, at det er som medlem af en regering, at man har den største indflydelse.

  - Derfor melder jeg nu, at hvis vælgernes stemmer falder ud på en måde, der gør, at det kommer på tale med os i en regering, så er vi klar til at tage det ansvar på os, siger Inger Støjberg.

  Hun siger, at hvis partiet får opbakning af vælgerne, vil det søge at komme i regering. Støjberg vil dog ikke sætte et konkret mål for, hvor mange stemmer, Danmarksdemokraterne skal have, før de kan komme i regering.

 11. I går kl. 19:14

  Skarp dansker slår sig ind i topkampen ved Irish Open

  Nicole Broch Estrup og Smilla Sønderby er med fremme i Ladies European Tour-turneringen Irish Open. (Foto: Eric Bolte © Ritzau Scanpix)

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup spiller sig på andenpladsen efter en rigtig flot runde ved golfturneringen Irish Open.

  29-årige Broch Estrup gik runden i 70 slag, hvilket er to under banens par.

  Landsmanden Smilla Sønderby var udervejs på lørdagens runde helt oppe på førstepladsen, men efter et par dårlige huller har den 22-årige spillet sig ud af den absolutte top.

  Ved Irish Open spilles der om en samlet præmiepulje på lidt over 3 millioner.

 12. I går kl. 19:00

  Grønland rammes af voldsomt vejrfænomen

  Grønland rammes lørdag aften af et meget kraftigt blæsevejr med vindstød af orkanstyrke, når et helt særligt vejrfænomen rammer den østlige kystby Tasiilag.

  Fænomenet hedder "piteraq" og er en grønlandsk betegnelse for meget kraftig faldvind.

  Det fortæller Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Ritzau.

  - Luften ruller ned langs indlandsisen og ud til kysten og rammer byen, siger han og forklarer, at betegnelsen kan oversættes til noget i retning af "det, der overfalder én".

  Politiet i Grønland har forud for blæsevejret opfordret Tasiilags omtrent 2.000 indbyggere til at blive inden døre, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

  Derudover skal borgerne ifølge politiet tage "alle mulige forholdsregler".

  Vinden forventes at aftage i løbet af søndag.

 13. I går kl. 18:30

  Højgaard røg i vandet og kulkælderen, men holder fast i førstepladsen

  Lørdag var ikke Højgaards bedste dag på golfbanen, men alligevel formår danskeren af holde fast i sin førsteplads i Open de France. (Foto: Michel Euler © Associated Press)

  Forud for lørdagens runde i Open de France lå den danske golfspiller Rasmus Højgaard komfortabelt på førstepladsen.

  Men fra starten af dagen formøblede 21-årige Højgaard sin føring, da han på andet hul lavede en femdobbelt bogey, som han fulgte op med en bogey på tredje hul.

  Derfor måtte danskeren ned og vende på andenpladsen, inden han fandt sig selv og sluttede dagen af på førstepladsen et enkelt slag foran sydafrikanske George Coetzee.

  I morgen afgøres Open de France med en samlet præmiepulje på 22 millioner.

 14. I går kl. 18:20

  Nasa udskyder igen opsendelsen af Artemis-missionen

  Raketten "Artemis 1" står klar på affyringsrampen, men nu er opsendelsen udskudt grundet en tropisk storm. (Foto: STEVE NESIUS © Ritzau Scanpix)

  Nasa aflyser sin planlagte opsendelse af den ubemandede Artemis-mission til Månen på tirsdag og udskyder i stedet opsendelsen.

  Det oplyser Nasa på sin hjemmeside.

  Aflysningen skyldes en tropisk storm, som i øjeblikket nærmer sig Florida, hvorfra raketten "Artemis 1" skulle opsendes fra.

  Nasa har to gange tidligere afblæst planlagte opsendelser af "Artemis 1". I de to foregående tilfælde grundet tekniske problemer.

  Opsendelsen, som nu igen er udsat, er første del af Nasas program, der skal bringe mennesker tilbage til Månen.

 15. I går kl. 18:18

  Dramatisk afslutning: Aalborg Håndbold lider første pointtab i sæsonen

  Aalborg Håndbold blev stoppet af Bjerringbro-Silkeborg efter en forrygende sæsonstart. (Foto: René Schütze © Ritzau Scanpix)

  Aalborg Håndbold spiller uafgjort mod Bjerringbro-Silkeborg (BSH) med cifrene 29-29. Resultatet giver søndag ubesejrede GOG muligheden for at spille sig på førstepladsen.

  Det var dog med nød og næppe, at favoritterne fra Aalborg sikrede sig et enkelt point mod BSH.

  Med fem minutter tilbage af kampen førte gæsterne fra BSH med to mål, men efter et flot comeback af Aalborg tippede kampen atter på et knivsæg.

  Femten sekunder før slutfløjt bragte BSH sig foran, og så var det i Aalborgs hænder at sikre sig et point, hvis ikke de skule gå tomhændet fra opgøret.

  Da der var to sekunder tilbage kampuret lykkedes det stregspiller Jesper Nielsen med at få bolden forbi BSH-målmand Johan Sjöstrand, og så det endte hele med en pointdeling.

 16. I går kl. 17:55

  Nadal begræder Federers farvel: En del af mit liv forlader mig

  Det var en tårevædet afsked for både Roger Federer og Rafael Nadal, da schweizeren natten til lørdag spillede sin sidste kamp. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)

  Rafael Nadal og Roger Federer har spillet 40 professionelle tenniskampe mod hinanden. Sammen har har de udgjort en af sportsverdenens mest ikoniske rivaliseringer.

  Men bag rivaliseringen ligger et stærkt venskab med varme følelser.

  Derfor var det en meget rørt 36-årig spansk tennisspiller, der natten til lørdag tog afsked med sin evige rival.

  - En vigtig del forlader mig, når Roger forlader tennis. Han (red. Federer) har været ved siden af eller overfor mig i de vigtigste øjeblikke i mit liv, siger Rafael Nadal.

  - På banen har vi komplet modsatte spillestile, og det er netop, hvad der har gjort vores rivalisering en de af største og med interessante.

  Natten til lørdag stoppede Federer karrieren med et trofæskab, der blandt andet indeholder 20 grand slam-titler.

 17. I går kl. 17:38

  Putin godkender stramning af loven: 10 års fængsel til desertører

  Fremover kan det koste op til 10 års fængsel, hvis man deserterer fra den russiske hær, hvis man nægter at kæmpe, nægter at adlyde ordrer, eller hvis man overgiver sig til fjenden.

  Det står klart, efter den russiske præsident, Vladimir Putin, i dag formelt har underskrevet loven, der skærper straffen for den slags forbrydelser, skriver flere internationale medier, som citerer det russiske nyhedsbureau Tass. Tidligere var straffen for at desertere op til fem års fængsel, skriver Sky News.

  Loven blev tidligere på ugen stemt gennem det russiske parlament, Dumaen.

  Lovstramningen kommer i kølvandet på, at Putin har annonceret en delvis mobilisering, hvor op mod 300.000 russere risikerer at blive indkaldt til militærtjeneste i Ukraine.

 18. I går kl. 17:15

  Ukraine spiller sig på førstepladsen i Nations League efter VM-skuffelse

  Ukraines Vitalii Mykolenko i nærkamp med Artak Dashyan. (Foto: HAYK BAGHDASARYAN © Ritzau Scanpix)

  Med en 5-0 sejr over Armenien spiller Ukraine sig på førstepladsen i landets Nations League-gruppe.

  Ved pausen var ukrainerne blot foran med 1-0, men i anden halvleg var der klasseforskel mellem holdene. Flere flotte mål tog pusten fra armenerne, og så kunne Ukraine spille sig på førstepladsen foran Skotland, Irland og Armenien.

  Sejren kommer efter en stor ukrainsk skuffelse, da holdet i sommer tabte til Wales i kampen om at komme med til VM.

  Næste opgave for Ukraine bliver den afgørende kamp mod Skotland om at tage gruppesejren. Ukraine er på papiret hjemmeholdet, men kampen afvikles i Krakow.

 19. I går kl. 17:02

  Danske støttedemonstrationer skal vise solidaritet med iranske protester

  Det er ikke kun i Iran, at folk i disse dage går på gaderne i massiv protest over kvindeundertrykkelse og andre menneskerettighedskrænkelser i landet.

  Også herhjemme bliver der i dag afholdt støttedemonstrationer flere steder. Demonstrationerne finder sted i solidaritet med det iranske folk, der den seneste tid har demonstreret mod det iranske regime og det såkaldte moralpoliti.

  En af de mange deltagende er dansk-iranske Sogand Mehdigholy, der også er konferencier ved en af dagens demonstrationer.

  Den seneste tids massive protester, der har spredt sig til over 80 iranske byer, skyldes, at en 22-årig kvinde ved navn Jina Mahsa Amini d. 16. september døde i moralpolitiets varetægt.

  Jina Mahsa Amini var få dage forinden blevet anholdt under et besøg i landets hovedstad, Teheran, hvor moralpolitiet tilbageholdte hende, da det mente, at hun forbrød sig mod reglerne for korrekt påklædning.

  • Mange var mødt frem for at vise deres støtte til det iranske folk, der i øjeblikket protesterer mod kvindeundertrykkelse og manglende menneskerettigheder i landet. (© DR)
  • (© DR)
  1 / 2
 20. I går kl. 16:29

  Elton John hædret med medalje af Joe Biden: 'Jeg er forbløffet, ydmyg og beæret'

  Den britiske rockmusiker Elton John blev rørt til tårer, da han modtog 'National Humanities Medal' på plænen foran Det Hvide Hus.

  Fredag aften spillede Elton John en særlig koncert på plænen foran Det Hvide Hus, og efter optrædenen havde den amerikanske præsident en overraskelse, der ikke gjorde aftenen mindre speciel for den 75-årige rocklegende.

  Elton John blev til sin store overraskelse hædret med medaljen 'National Humanities Medal', som Joe Biden overrakte ham for sit store arbejde med at skrabe penge sammen til kampen mod aids gennem Elton John Aids Foundation.

  Og det var en tydeligt berørt Elton John, der modtog medaljen.

  - Jeg er forbløffet, ydmyg og beæret over denne fornemme hæder fra USA. Jeg vil værdsætte den så meget, og den vil få mig til at fordoble min indsats for at gøre denne sygdom til fortid, lød det fra Elton John.

  Elton John blev rørt til tårer, da begrundelsen for tildelingen blev læst op. (Foto: EVELYN HOCKSTEIN © Ritzau Scanpix)
 21. I går kl. 15:24

  FN kritiserer Danmark for dets håndtering i sag om fængslet aktivist

  Danmark modtager ret kraftig kritik fra FN i forbindelse med sin håndtering af sagen om menneskerettighedsaktivisten Abdulhadi Al-Khawaja.

  Abdulhadi Al-Khawaja, der har dobbelt statsborgerskab i henholdsvis Danmark og Bahrain, har siden 2011 siddet fængslet i Bahrain for at have deltaget og arrangeret fredelige demonstrationer mod styret under Det Arabiske Forår.

  Og FN's særlige rapportør for menneskerettigheder Mary Lawlor er chokeret over, at Danmark i al den tid ikke gjort mere få ham løsladt.

  - Jeg synes, at det er chokerende, at de (Danmark, red.) har tilladt en uskyldig menneskerettighedsforkæmper at sidde fængslet i 11 år, og at de ikke har lagt nok pres på, for at få ham løsladt. Det finder jeg frastødende, siger hun og opforderer til, at Danmark lægger stort pres på regeringen i Bahrain.

 22. I går kl. 15:01

  Skuffet Bjarne Riis: Selvfølgelig skal en gut som Vingegaard køre VM

  Bjarne Riis undrer sig over, hvad Vingegaard foretager sig. Han forstår heller ikke, at Jumbo-Visma ikke har meldt tydeligt ud, hvorfor den danske stjerne er fraværende. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)

  Siden cykelrytteren Jonas Vingegaard i sommer vandt Tour de France, har danskeren kun kørt et enkelt hollandsk gadeløb.

  Det skuffer den tidligere cykelstjerne og holdejer Bjarne Riis, der især havde håbet på den 25-årige danskers deltagelse ved søndagens VM i landevejscykling.

  - Selvfølgelig skal sådan en gut køre VM, hvis det passer ham med en kuperet og halvhård rute, lyder det fra Bjarne til BT.

  Bjarne Riis fortæller samtidig, at han under sin professionelle karriere følte sig forpligtet til at køre VM.

  Vingegaards rival under Tour de France, sloveneren Tadej Pogacar, har siden sommerens andenplads i Frankrig deltaget i flere løb i Europa og Canada, og han er også at finde til VM i Australien.

 23. I går kl. 14:26

  Frit valg på alle hylder for Hjulmand forud for brag mod Frankrig

  Landstræner Kasper Hjulmand kan vælge mellem alle spillerne i truppen, når startopstillingen til kampen mod Frankrig skal sættes. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske landstræner Kasper Hjulmand meddeler lørdag, at alle spillere er klar til søndagens Nations League-brag mod Frankrig.

  Der har især været tvivl om, hvor vidt Simon Kjær nåede at komme sig over et slag, som han pådrog sig i torsdagens nederlag til Kroatien.

  Men der er ingen grund til at male fanden på væggen op til kampen mod Frankrig, hvor Parken bliver malet rød og hvid.

  For ifølge Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU, er søndagens kamp blevet udsolgt på rekordtid. DBU kunne tilmed have solgt dobbelt så mange billetter.

  - Der bliver blandt andet mulighed for at synge med på en VM-sang, lyder det hemmelighedsfuldt fra Jakob Høyer.

 24. I går kl. 13:49

  Nyt dødskriterium skal hjælpe med flere organdonationer

  Der er for lang ventetid på organdonation, men det kan der snart blive ændret på.

  Sundhedsstyrelsen har nemlig sendt nye anbefalinger om hjertedødskriteriet i høring, skriver Ritzau.

  Hjertedødskriteriet er et dødskriterium som Folketingets partier vedtog i 2019, hvor det er tilladt at donere, når hjertet er stoppet med at slå, og den afdøde ikke længere trækker vejret.

  Men dødsattesten laves først, når de sikre dødstegn er indtruffet, og det betyder, at der ofte er gået så lang tid, at den afdødes organer ikke længere kan bruges til donation.

  For at bruge organerne, er der behov for kriterier, der sikkert kan afgøre, om en person er hjertedød, og det er anbefalingerne til disse kriterier, som Sundhedsstyrelsen nu vil sende i høring.

 25. I går kl. 13:42

  20-årig sigtet for drab i vandpibebutik

  Politiet har sigtet en 20-årig mand for drab på en 24-årig mand i en vandpibebutik i København.

  Den 20-årige nægter sig skyldig.

  Manden døde efter at være blevet skudt 12. september om aftenen på Frederikssundsvej 25.

  Den formodede gerningsmand menes ifølge politiet at være flygtet på cykel og til fods fra gerningsstedet.

  - En 20 årig dansk mand fremstilles i dag i grundlovsforhør for lukkede døre. Han er sigtet for drabet begået d. 12/9-22 i en butik på Frederikssundsvej 25, skriver Københavns Politi på Twitter.

  Offeret havde ifølge politiet ikke tråde til rocker-bandemiljøet.

 26. I går kl. 13:41

  Danmark er ekstremt forberedte på uforudsigeligt VM i landevejscykling

  Michael Mørkøvs rolle søndag bliver at hjælpe Magnus Cort. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Natten til søndag køres mændenes VM i landevejscykling, og selvom flere af Danmarks største profiler ikke er med, så bliver der ikke slækket på forberedelserne.

  - Præcis til VM, er vi ekstremt forberedte. Vi er sammen i hele ugen op til, vi træner sammen hver dag, vi snakker hele løbet igennem, og vi kender ruten, siger Michael Mørkøv til Ritzau.

  Ruten er 266,9 kilometer lang, og undervejs er der flere korte stigninger, der kan give feltets lykkeriddere mulighed for at snyde feltets sprintere.

  - Derfor har man forud for løbet svært ved at pege på, om ruten er for de hurtige eller for dem, der er gode til at køre op, lyder det fra Mørkøv.

  Søndag bliver Mørkøvs rolle at være hjælperytter for Magnus Cort, der blot er én af de flere muligheder, som Danmark har for få fingrene i VM-trøjen med regnbuestriberne.

  Danmarks hold består af Michael Mørkøv, Mattias Skjelmose, Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Alexander Kamp, Mikkel Honoré, Mikkel Bjerg og Anton Charmig.

  Løbet vises natten til søndag på TV2 Sport klokken 02.05.

 27. I går kl. 13:26

  Bornholm kan få atomkraftværk tæt på

  Da Barsebäck lukkede i 2005, var det et farvel til et atomkraftværk tæt på Danmark, men nu kan et nyt se dagens lys.

  Polen har nemlig sendt planer om et nyt atomkraftværk tæt på Danmark i international høring, skriver netmediet polennu.dk.

  Det planlagte atomkraftværk skal opføres under 100 kilometer fra Bornholm i den nordlige region Pommern, hvor også byen Gdansk ligger. Atomkraft indgår i Polens energiplan for 2040.

  Polen er dog forpligtet til at invitere til høringssvar, når et projekt kan have konsekvenser for miljøet.

  Det betyder, at blandt andet den danske offentlighed, danske myndigheder og danske interesseorganisationer har mulighed for at blive hørt i forhold til projektet.

  Efter planerne skal byggeriet begynde i 2026 og værket stå færdigt i 2033.

 28. I går kl. 13:10

  EU-chef vil holde døren åben for russere, som flygter for at undgå militærtjeneste

  Formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, siger i dag til mediet Politico, at EU-landene bør tillade indrejse for de russiske statsborgere, som forlader Rusland for at undgå at blive indkaldt til militærtjeneste, skriver Sky News.

  - Vi skal vise åbenhed over for dem, som ikke ønsker at blive brugt som et instrument af Kreml, siger Charles Michel.

  - Principielt mener jeg, at EU-landene skal tage imod dem, der er i fare på grund af deres politiske overbevisning.

  Præsident Putin sagde i en tale i onsdags, at 300.000 russere nu kan forvente at blive indkaldt til militæret.

  Følg udviklingen i Ukraine-krigen her i vores liveblog.

 29. I går kl. 12:45

  Danmarks ambassadør i Iran: Protesterne ikke så udbredte, som man kan få indtryk af

  Protesterne i Iran i kølvandet på den 22-årige kvinde Mahsa Aminis dødsfald i moralpolitiets varetægt fortsætter ufortrødent.

  Menneskerettighedsorganisationen Iran Human Rights vurderer, at mindst 50 demonstranter har mistet livet under de massive protester.

  Men ifølge Danmarks ambassadør i Iran, Jesper Vahr, der befinder sig i hovedstaden Teheran, er protesterne ikke så udbredte, som man kan få indtryk af.

  - Det er nogle dramatiske billeder, vi ser, og det kan efterlade indtrykket af, at Iran og Teheran er under belejring. Det er ikke tilfældet. I dagtimerne er her stille, men når mørket bryder frem, starter protesterne og demonstrationerne.

  - De er karakteriseret ved at være forholdsvis afgrænsede og med relativt få mennesker. Vi taler ikke om tusinder, vi taler om hundreder i de enkelte demonstrationer. Man må sige, at de protesterende - om end det er sag, som vi kan have sympati for - ikke har formået at mobilisere masserne, siger han.

 30. I går kl. 12:42

  Efter tre VM-medaljer: Laudrup-Dufour tager afsked med Vamos Amigos

  Cathrine Laudrup-Dufour på Vamos Amigos under VM i Herning 2022. (Foto: Garry Bowden/Shutterstock © Copyright (c) 2022 Shutterstock. No use without permission.)

  I august vandt ekvipagen bestående af Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos tre medaljer ved VM i Herning. Men nu stopper samarbejdet som rytter og hest.

  Fremover skal den 10-årige vallak hjem til sine ejere i England, hvor Annabella Pidgley overtager rollen som Vamos Amigos' rytter.

  - Det er blevet tid til, at vores one in a million Vamos Amigos skal starte et nyt kapitel i England, skriver Laudrup-Dufour på sin Instagram-profil.

  Duoen mellem Vamos Amigos og Laudrup-Dufour nåede at skabe flere internationale toppræstationer, hvilket resulterede i en andenplads på verdensranglisten.

  - Tak for alt Vamos; du har givet mig de mest fantastiske oplevelser, som jeg aldrig vil glemme. Elsker dig endeløst lille mand, lyder det fra Laudrup-Dufour.

  Den danske dressurrytter skal fortsat være en del af Vamos Amigos' fremtid, da hun skal hjælpe til med den nye ekvipages træning.

 31. I går kl. 12:36

  Ny coronavariant opdaget i Danmark - ikke grund til bekymring, siger minister

  En ny variant af covid-19 er blevet opdaget i Danmark.

  Der er tale om varianten Bj 1.

  Men der er umiddelbart ikke grund til bekymring, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

  Myndighederne følger udviklingen tæt, siger han.

  - Den blev påvist første gang d. 2. juli 2022 i Indien, og er indtil videre primært set i Indien og enkelte andre lande, skriver ministeren.

  Fra 1. oktober kan danskere i risiko få et booster-stik med corona-vaccinen, og myndighederne forventer dette efterår og i løbet af vinteren, at det bliver en periode uden restriktioner.

 32. I går kl. 12:00

  Putins talsperson advarer mod at angribe russisk besatte områder

  Dmitry Peskov, der er talsperson for den russiske præsident, siger i dag til nyhedsbureauet AP, at Rusland er klar til at forsvare de områder, som de kontrollerer i Ukraine.

  Direkte adspurgt, om Rusland vil se det som et angreb på det russiske territorium, hvis Ukraine forsøger at generobre de besatte områder, svarer Peskov:

  - Absolut. Den russiske forfatning vil øjeblikkeligt træde i kraft i disse områder. Alt er meget klart i forhold til det.

  I onsdags sagde den russiske præsident, Vladimir Putin, at han var klar til at bruge alle tilgængelige midler for at forsvare den russiske føderation og det russiske folk.

  Samtidig truede han i slet skjulte vendinger om, at han var parat til at bruge atomvåben, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Det har siden mødt stor international fordømmelse.

 33. I går kl. 11:48

  Rektor efter ny rangliste over elever: Ikke acceptabelt at sætte folk i bås

  På Skive Gymnasium og HF florerer en rangliste over kvindelige elevers udseende.

  Eleverne er rangeret ud fra karakterskalaen fra billeder, der kommer fra skolens eget studieadministrative system, siger rektor Lars Erik Nielsen.

  - Det er eleverne rigtig kede af, og det kan jeg godt forstå, for det er en rigtig træls situation at blive sat i. Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at man skal rangordnes og sætte folk i bås på den måde.

  Han leder nu efter dem, der har lavet listen, og han appellerer alle, der har modtaget listen, om at slette den og stoppe delingen.

  På Munkensdam Gymnasium i Kolding blev fem drenge hjemsendt for også at have rangeret skolens kvindelige elever i 1.g, og det samme forestiller Lars Erik Nielsen vil gøre sig gældende på hans skole.

 34. I går kl. 10:13

  Dødstallet stiger efter forlis ud for Syrien

  Antallet af omkomne, efter en båd med migranter fra Libanon kæntrede ud for den syriske kyst, når nu til 86.

  Det melder syrisk stats-tv, skriver Ritzau.

  Seneste melding lød på 53 omkomne, men dødstallet kan fortsat stige.

  Skibet var fyldt med migranter, der skulle sejle fra Libanon til Europa.

  • Det var uden for Syriens kyst, at båden med migranter sank. (Foto: FATHI AL-MASRI © Ritzau Scanpix)
  • Libanesisk Røde Kors med omkomne. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)
  • Libanesisk Røde Kors med omkomne. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)
  • Her bæres en af de omkomne fra båden. (Foto: FATHI AL-MASRI © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 35. I går kl. 10:08

  Mere end 7.000 russere kom til den finske grænse i går

  Lange bilkøer i går i Vaalimaa ved grænseovergangen mod Finland. (Foto: SASU MAKINEN © Ritzau Scanpix)

  Antallet af russere, der forsøger at forlade Rusland til fordel for et andet land, er eksploderet, siden præsident Vladimir Putin i onsdags annoncerede, at op mod 300.000 russere vil blive indkaldt til hæren.

  Flyrejser væk fra Rusland blev hurtigt udsolgt, og der har været kilometerlange køer ved grænseovergangene til Ruslands nabolande.

  Også ved den finske grænse har der været travlt. Alene i går ankom 7.667 russiske statsborgere til Finland, skriver den finske grænsepoliti på Twitter.

  - Natten igennem har der været travl trafik ved grænseovergangen i sydøst Finland, skriver grænsepolitiet.

  De mange russere, som vil skynde sig ud af landet, har nu fået Finland til at lukke grænsen for de fleste russere.

 36. I går kl. 09:42

  FN: Børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret i Ukraine

  Russiske soldater har begået voldtægter og kønsbaseret vold i Ukraine, lyder det i en opdatering fra den undersøgelseskommission, som FN's menneskerettighedsråd har bedt undersøge anklager om krigsforbrydelser i Ukraine.

  - Kommissionen har fundet, at nogle russiske soldater har begået den slags forbrydelser, sagde formanden for ekspertgruppen, nordmanden Erik Møse, fredag i en mundtlig rapport til menneskerettighedsrådet.

  - I de sager, som vi har undersøgt, var alderen for ofrene for seksuel og kønsbaseret vold mellem 4 og 82 år, sagde han.

  - Kommissionen har dokumenteret sager, hvor børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret, sagde formanden.

  Læs mere om historien i artiklen her.

 37. I går kl. 09:35

  Zelenskyj opfordrer til sabotage

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  - Gør det vigtigste – red jeres liv og hjælp os med at svække og ødelægge besætterne.

  Sådan sagde den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, i en tale i aftes, hvor han opfordrede sine landsmænd til komme væk fra de besatte områder og undgå at blive indrullet i den russiske hær.

  Men skulle man ende med ikke at komme væk i tide og blive indkaldt til den russiske hær, så har Zelenskyj endnu en opfordring:

  - Hvis du kommer ind i den russiske hær, skal du sabotere fjendens aktiviteter, forhindre de russiske operationer, dele vigtige informationer om besættelsesmagten med os. Informationer om deres baser, deres hovedkvarterer, deres lagre med ammunition. Og ved førstkommende lejlighed skal du skifte side. Gør hvad du kan for at redde dit liv og hjælp med at befri Ukraine, sagde Zelenskyj.

 38. I går kl. 09:32

  Dybt skuffet Uttrup Ludwig: 'Heldigvis er der VM igen næste år'

  Cecilie Uttrup Ludwig sad med helt fremme under afslutningen. (Foto: DIRK WAEM © Represented by ZUMA Press)

  Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig havde svært ved at tro, hvad hun lige havde været en del af, da afslutningen på VM i landevejsløb fandt sted.

  Danskeren sad med helt fremme blandt favoritterne, positionerede sig for en sprint om medaljer, men ud af det blå kom 39-årige Annemiek van Vleuten flyvende fra baghjul og satte konkurrenterne til vægs.

  Cecilie Uttrup Ludwig var derfor både paf og skuffet, da hun til TV 2 Sport udtalte sig efter løbet.

  - Jeg tror at vi alle sider med en 'what'-oplevelse. Til sidst arbejder vi ikke så godt sammen, og pludselig angriber hun bare. Det var lidt wow, og virkelig flot. Og tillykke til hende.

  - Jeg ved ikke, hvad der skete, men jeg glæder mig til at se det igen. Ej, det var åndssvagt til sidst. Jeg ved ikke, hvorfor det ikke gik. Alle er trætte, og jeg havde troet, at vi kunne holde.

  - Jeg kom efter VM-trøjen, så det er bare ærgerligt. Heldigvis er der VM igen næste år, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

 39. I går kl. 09:13

  Cecilie Uttrup Ludwig sad med til det sidste i hollandsk VM-triumf

  Cecilie Uttrup Ludwig, her under Tour of Scandinavia, sluttede VM uden medaljer. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig sad med helt fremme, da VM i landevejscykling i australske Wollongong skulle afgøres.

  I et regnfyldt løb måtte Cecilie Uttrup Ludwig efter 164 kilometer bøje sig for 39-årige Annemiek van Vleuten, der tog fusen på alle, da rytterne ramte den sidste kilometer.

  Som en raket fløj van Vleuten forbi favoritgruppen, der aldrig nåede at hente hollænderen, før det var for sent.

  I spurten om sølv og bronze måtte Cecilie Uttrup Ludwig se sig slået af Lotte Kopecky og Silvia Perscico, mens Liane Lippert tog fjerdepladsen.

  Annemiek van Vleutens VM-sejr blev ikke mindre spektakulær af det faktum, at hollænderen kørte løbet med en brækket albue.

  Annemiek van Vleuten er med sejren den ældste verdensmester for kvinder nogensinde.

 40. I går kl. 09:01

  I dag er der støttedemo i København for iranske demonstranter

  Der er i dag støttedemonstration i København for Irans demonstranter.

  Det sker i kølvandet på en ung kvindes død i Iran, der har udløst omfattende demonstrationer imod præstestyret.

  Kvinder går på gaden og brænder deres hijab, et tørklæde der dækker kvindernes hår, hals og skuldre.

  Den afdøde 22-årige Mahsa Amini blev anholdt for ikke at have dækket alt sit hår med sit hovedtørklæde, og øjenvidner har sagt, at hun blev pryglet til døde af det moralske politi.

  Amnesty International Danmark og Enhedslisten står bag arrangementet, som begynder klokken 14.00 på Bertel Thorvaldsens Plads.

  Der er en anden demonstration arrangeret af eksil-iranere på Rådhuspladsen klokken 17.30.

 41. I går kl. 08:46

  Endnu et gymnasium opdager rangliste af elever

  I sidste uge blev fem elever bortvist fra Munkensdam Gymnasium i Kolding for at have lavet lister, hvor de rangerede 200 piger fra 1.g efter udseende.

  Nu står et nyt gymnasium i samme situation.

  Skive Folkeblad skriver i dag, at der på Skive Gymnasium og HF florerer en rangliste over kvindelige elevers udseende.

  Det fortæller rektor Lars Erik Nielsen og kalder det "en rigtig træls sag for os, som vi ser med stor alvor på".

  - Lige nu ved jeg ikke, hvem der står bag. Men når vi finder frem til de ansvarlige, så er det ikke kun en reprimande, de kan se frem til, siger han til avisen.

 42. I går kl. 08:36

  Tårerne flød, da Federer sagde farvel

  Roger Federer var sidste gang på banen fredag aften. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)

  Det lykkedes ikke schweiziske Roger Federer at sætte punktum for sin hæderkronede karriere med en sejr.

  Sammen med spanske Rafael Nadal led han natten til lørdag nederlag i doublekampen mod amerikanske Jack Sock og Frances Tiafoe ved Laver Cup i den engelske hovedstad, London.

  Kampen endte med cifrene 4-6, 7-6, 11-9 til amerikanernes fordel.

  Roger Federer og Rafael Nadal var begge tydeligt berørte, da kampen var forbi. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Det skyldtes nok nærmere vemod over karrierestoppet end skuffelse over nederlaget, men det var en tårevædet Federer, som talte til publikum efter kampen.

  -Jeg har fortalt gutterne, at jeg er glad, ikke ked af det. Det føles helt fantastisk at være her. Jeg nød at binde mine snørebånd en gang til. Alting var sidste gang, sagde Federer.

  - At spille med Rafa og at have alle tennissportens største her, alle legenderne... Tak.

  Federer indstiller karrieren på topplan i en alder af 41 år. Han vandt i alt 20 grand slams. De talte otte Wimbledon-trofæer, fem US Open-trofæer, et enkelt French Open-trofæ og seks Australian Open-trofæer.

  Han vandt i alt 103 turneringer i single og 8 i double.

 43. I går kl. 08:31

  Præsident Joe Biden overrasker Sir Elton med medalje

  Fredag var den sydlige plæne ved Det Hvide Hus forvandlet til et show, hvor Sir Elton John gav den gas på klaveret til numre som 'Your Song', 'Tiny Dancer' og 'Rocket Man', da han gav koncert til arrangementet 'A Night When Hope and History Rhyme'.

  Men det var ikke kun gæsterne, der fik én på opleveren. Efter koncerten overraskede den amerikanske præsident, Joe Biden, nemlig briten med en såkaldt 'National Humanties' medalje.

  CNN skriver, at medaljen blev overrakt for at hædre Sir Elton Johns arbejde i at "bevæge vores sjæle med sin kraftfulde stemme og sit definerende sangkatalog".

  Derudover sagde Biden, at Elton John var "et ikon og en talsmand med mod".

  • Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden overraskede Sir Elton John med en medalje. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden overraskede Sir Elton John med en medalje. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden overraskede Sir Elton John med en medalje. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • Sir Elton John på klaveret. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • En særlig aften for Sir Elton John. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • Plænen ved Det Hvide Hus var forvandlet. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 44. I går kl. 08:09

  USA advarer Putin mod at annektere ukrainske områder

  Fire ukrainske regioner er i gang med en såkaldt folkeafstemning, der skal gøre dem til en del af Rusland.

  Men afstemningerne er hverken frie eller demokratiske, og fra store dele af omverden er det allerede gjort klart, man ikke vil anerkende resultatet af dem.

  Skulle det, helt som ventet, ende med, at regionerne stemmer ja, og Rusland derefter vil annektere regionerne, så vil det få konsekvenser for landet, lød det i aftes fra Det Hvide Hus.

  Ifølge en talskvinde for præsident Biden, så er USA klar med flere sanktioner mod Rusland.

  Følg situationen i Ukraine i vores liveblog her.

 45. I går kl. 07:29

  Kina: USA sender farlige signaler om Taiwan

  Kinas udenrigsminister, Wang Yi, og den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, mødtes fredag i New York City. (Foto: David Dee Delgado © Ritzau Scanpix)

  Der er fortsat spændinger over Taiwan mellem USA og Kina. Tidligere på ugen proklamerede den amerikanske præsident, Joe Biden, at USA var klar til at forsvare Taiwan, hvis Kina skulle finde på at angribe.

  Men det er farlige signaler at sende, mener Kinas udenrigsminister Wang Yi, der fredag mødtes med den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, i New York City.

  Her sagde Wang Yi, at USA forsøger at underminere Kinas suverænitet og territoriale integritet over for Taiwan, skriver Reuters.

  - Spørgsmålet om Taiwan er et internt kinesisk anliggende, og USA har ingen ret til at blande sig i, hvilken metode der vil blive brugt til at løse det, sagde Wang på mødet.

  Han tilføjede, at forsøg der peger i retning af et uafhængigt Taiwan, vil mindske sandsynligheden for en fredelig løsning.

 46. I går kl. 07:01

  For anden nat i træk er Stockholm ramt af en eksplosion

  I nat er der sket en eksplosion uden for en lejlighedsbygning på Södermalm i det centrale Stockholm.

  Ingen personer er kommet noget til.

  Det skriver den svenske avis Expressen.

  Det er den anden eksplosion på et døgn i den svenske hovedstad og den fjerde i denne uge i Sverige. Natten til fredag blev en opgang i en etageejendom ødelagt i Solna nord for Stockholm.

  Natten til i onsdags blev en mand alvorligt såret i en eksplosion ved en lejlighedsbygning i Åstorp i det nordlige Skåne. Kort tid efter ramte en eksplosion en etageejendom i det centrale Helsingborg cirka 20 kilometer sydvest for Åstorp.

  Svensk politi har udtalt, at der ville være tale om "et utroligt tilfælde", hvis der ikke var en sammenhæng mellem de to tilfælde.

 47. I går kl. 06:46

  FN evakuerer internationale ansatte fra Haiti på grund af vold og plyndringer

  Alle internationale FN-medarbejdere, der ikke har en essentiel funktion, skal evakueres fra Haiti.

  Det har FN besluttet i kølvandet på vold og uroligheder i landet, som medfører stor risiko for, at medarbejderne kan blive bortført, og at FN's nødhjælpsprogrammer kan blive angrebet. Det skriver Ritzau.

  Stéphane Dujarric, der er talsmand for FN-generalsekretær António Guterres, oplyser ikke, hvor mange FN-ansatte det drejer sig om.

  Mange FN-støttede organisationer "er blevet direkte plyndret af uromagere" under de seneste protester i Haiti, der er opstået på grund af utilfredshed med regeringen og de stigende priser på fødevarer og brændstof.

  Uromagere og bander har lavet voldelige optøjer og plyndret hospitaler, banker og fødevarelagre.

  • Folk står i kø for at få gas til at kunne lave mad på komfuret for. Ligesom vand og andre fornødenheder mangler folk i Haiti gas på grund af krisen i landet. (foto fra 17. september) (Foto: Ralph Tedy Erol © Ritzau Scanpix)
  • Der har været voldsomme optøjer i Haiti den seneste tid. 16. september så der sådan ud i hovedstaden Port-au-Prince. (Foto: Johnson Sabin © Ritzau Scanpix)
  • Vold og optøjer og protester mod premierminister Ariel Henry i Port-au-Prince 16. september. (Foto: Johnson Sabin © Ritzau Scanpix)
  • I mange tilfælde er demonstrationerne endt voldelige, og grupper af tungt bevæbnede personer har sat ild til bygninger og plyndret hospitaler, banker og fødevarelagre - mange af dem støttet eller drevet af FN. (Foto: Johnson Sabin © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 48. I går kl. 06:44

  Finland lukker grænsen i for de fleste russere

  Siden den russiske præsident, Vladimir Putin, i sidste uge annoncerede en delvis militær mobilisering, har utallige russiske mænd besluttet at forlade landet. Her har tusindvis valgt at komme ud gennem Finland.

  Men nu handler Finlands regering på den voldsomme mængde trafik, der har plaget landets grænse, skriver Ritzau.

  Udenrigsminister Pekka Haavisto oplyser således, at russere fremover ikke vil kunne krydse grænsen med et turistvisum fra Finland eller et andet Schengen-land.

  Ministerens beslutning skyldes, at de mange grænsekrydsninger kan gøre "alvorlig skade på landets internationale position".

  Siden Putins udmelding har Finland indtil videre været det eneste EU-land, der har tilladt russiske statsborgere indrejse.

  I torsdags krydsede flere end 6.000 russere den finske grænse.

 49. I går kl. 04:16

  LIVE Følg Cecilie Uttrup Ludwig direkte ved VM i cykling

  Cecilie Uttrup Ludwig er bedste bud på et dansk topresultat efter en flot sæson på den world touren. (Foto: Heinz-Peter Bader © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig kører efter en plads på podiet, når hun sammen med Emma Norsgaard, Julie Leth og Rebecca Koerner kører VM i cykling i Wollongong i det østlige Australien.

  I alt 164 kilometer skal tilbagelægges, inden vi ved hvilken rytter, der skal kåres som den nye verdensmester - og derved får privilegiet at køre i cykelsportens smukkeste trøje i et år.

  Verdensmesterskabet i cykling starter klokken 4.25, og du kan følge det direkte fra start til slut på klokken vores liveblog lige her.

 50. 23. sep kl. 23:46

  Børnehavebørn i København kan have leget i asbeststøv i månedsvis

  Forældre til børn i en række københavnske udflytterbørnehaver har modtaget besked om, at der er fundet spor af det yderst sundhedsfarlige stof asbest på den legeplads i Brønshøj, hvor børnene opholder sig til dagligt.

  Asbeststøvet fundet på legepladsen stammer ifølge TV 2 Lorry fra en tagrenovering på nabobygningen.

  Tidligere prøver, der har været foretaget af nedrivningsfirmaet Bergmann Gruppen selv, har ikke fundet spor af asbest fra renoveringsprojektet. Men nye, uvildige prøver viser sig i fem ud af seks tilfælde positive ifølge TV 2 Lorry.

Mere fra dr.dk