Seneste nyt

Sidste år løb 34 milliarder liter spildevand ud i naturen

 • Sidste år løb 34 milliarder liter spildevand ud i naturen

  Ikke mindre end 34 milliarder liter spildevand løb sidste år ud i åer, søer og havet når kloakker løb over ved skybrud eller kraftig regn.

  Det viser tal fra en database, som mediet WaterTech har fået aktindsigt i.

  Spildevandet er fortyndet med regnvand og kommer blandt andet fra renseanlæg, som ikke kan nå at rense, når der kommer store vandmængder.

  Med det opblandede spildevand fulgte 411 ton kvælstof, 72 ton fosfor og 5.800 ton organisk stof, som kan være et stort problem for dyr og planter i søer.

  Miljøminister Lea Wermelin har for nyligt sagt, at sektoren 'kan og skal gøre det bedre'.

  WaterTech er Ingeniørens medie for vandsektoren.

  Seneste Nyt

 • Regioner efter udsigt til strejke: Patienter får direkte besked, hvis deres operationer bliver udskudt

  Med udsigt til, at ti procent af alle sygeplejersker rundt omkring i landet strejker fra på lørdag, kan flere patienter nu forvente, at deres kommende operationer bliver udskudte.

  Men som patient skal man ikke gøre andet end at vente på en besked fra regionen.

  Hvis man ikke hører noget, så forløber alt som planlagt, skriver Ritzau, som har været i kontakt med de fem regioner.

  Det vil kun være ikke-akutte operationer og behandlinger, som bliver udskudt på grund af strejken. Regionerne har endnu ikke overblik over, hvor mange operationer der skal skubbes, men de forventer at melde noget ud i løbet af de kommende dage, skriver Ritzau.

 • Sommerlejre for udsatte børn og unge kan nu have op til 500 deltagere

  Det har været en hård tid for mange mennesker, fordi de nødvendige coronarestriktioner har gjort det svært at gennemføre aktiviteter som normalt.

  Derfor sænkes forsamlingsforbuddet på sommerlejre for udsatte børn og unge, så flere kan være med.

  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) håber, at lempelsen kommer til at give brede smil i sommerlandet.

  - Nu vender hverdagen stadig mere tilbage, og de udsatte børn og unge fortjener en sommer, hvor det i højere grad handler om de gode ting i livet: Venner, leg, ture til stranden og alle de andre ting, som ferielivet byder på.

  Alle unge, der er 15 år og derover, skal kunne fremvise coronapas, hvis aktiviteterne på sommerlejrene foregår indendørs. Kravet gælder dog kun, hvis der er 100 deltagere eller flere.

 • 'En glædelig nyhed fra lejren': Dansk landsholdsspiller er blevet far

  Den danske EM-spiller Anders Christiansen blev søndag far for anden gang, da landsholdsspillerens kæreste, Mie, fødte en pige.

  Det skriver Herrelandsholdet på sin Instagram-side.

  - En glædelig nyhed fra lejren. Søndag blev Anders Christiansen far for anden gang - hele familien har det godt. Stort tillykke, står der i opslaget.

  Han var derfor ikke på træningsbanen mandag, da landsholdets trænede frem mod EM-kampen mod Belgien, som spilles torsdag i Parken.

  Anders Christiansen (til højre) blev far for første gang i 2018. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
 • Caroline Wozniacki er blevet mor til en lille pige

  - Familie på tre.

  Det er ikke en lang tekst, den tidligere tennisstjerne Caroline Wozniacki har delt på Instagram, men betydning af den er ikke til at tage fejl af.

  Wozniacki og hendes mand, tidligere basketballspiller David Lee, er blevet forældre til en lille pige, Olivia Wozniacki Lee.

  Hun blev født 11. juni og er i dag tre dage gammel.

  Wozniacki indstillede sin karriere sidste år, hvor Grand Slam-turneringen Australian Open i januar 2020 blev hendes sidste turnering.

 • Tjekkiet kommer godt fra start ved EM og slår Skotland 2-0

  Den tjekkiske angriber Patrick Schick foldede sig ud ved Tjekkiets første kamp under EM-slutrunden i fodbold.

  Med to mål sikrede Schick Tjekkiet sejren over Skotland med slutresultatet 2-0.

  Særligt et af målene vil hverken angriberen eller dem, der så kampen, nok aldrig glemme. Fra midten af banen placerede Schick på spektakulær vis bolden i nettet.

  Næste kamp i slutrunden er klokken 18, hvor Polen og Slovakiet tørner sammen. Klokken 21 tager vores svenske naboer hul på EM, når de møder det spanske herrelandshold.

 • Brostrøm uddeler vaccinestik i Tingbjerg for at kompensere for lav vaccinetilslutning

  Tingbjerg er et af de steder i landet, hvor færrest takker ja til tilbuddet om en coronavaccine, og derfor har Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i dag vaccineret borgere i et pop-up-vaccinationscenter i den københavnske bydel.

  Her kan alle borgere i området i de kommende tre dage få et stik med en covid-19-vaccine uden tidsbestilling.

  Der kan være mange grunde til, at borgere i området ikke i lige så høj grad som andre steder i landet får bestilt en tid til vaccination, siger Brostrøm.

  - Her i Tingbjerg er der mange forskellige kulturer og mange forskellige sprog. Det er måske ikke alle, der får læst deres e-boks og ved, at vaccination er vigtigt. Det er også derfor, at vi sammen med kommunen har lavet information på mange forskellige sprog, siger han.

 • Brudte coronaregler og ulovlig import af walkie-talkier: Militærstyrets retsopgør mod Aung San Suu Kyi

  Retssagen mod Myanmars afsatte regeringsleder, Aung San Suu Kyi, begyndte tidligere i dag.

  Ved første øjekast virkede hun utilpas, da det første vidne trådte op på vidneskranken, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Militærstyret har anklaget den 75-årige Aung San Suu Kyi for en række forbrydelser, som er omdrejningspunkt for en retssag de kommende dage.

  Dagens retsmøde, som varede over fem timer, handlede om, at hun og hendes parti, Nationalligaen for demokrati, angiveligt brød coronaregler under sidste års valgkamp.

  Og så var der også en klage om ulovlig import af walkie-talkier.

  Hendes juridiske team har nægtet ethvert form for lovbrud fra Suu Kyi og hendes chefadvokat, Khin Maung Zaw, kaldte de seneste anklager om korruption for 'absurde'.

  I morgen skal hun igen for retten. Hun er blandt andet også tiltalt for korruption og for at have opildnet til oprør.

 • Norge forventer at få 900.000 færre Pfizer-vacciner de kommende tre måneder

  De norske myndigheder forventer at modtage 900.000 færre vaccinedoser fra Pfizer-BioNTech end forventet de kommende tre måneder. Det oplyser den norske sundhedsminister, Bent Høie, på et pressemøde. Det skriver Ritzau med henvisning til nyhedsbureauet NTB.

  Flere lande i Europa vil få færre vaccinedoser i begyndelsen af juli sammenlignet med i juni, siger Pfizers kommunikationschef i Norge, Joachim Henriksen, til Aftenposten.

  - Men for tredje kvartal, altså juli, august og september, regner vi med at levere på linje med aftalen med EU.

  Samtidig forlænger de norske myndigheder perioden mellem første og andet stik fra 9 til 12 uger, skriver Ritzau. Det er kun en uge siden, at nordmændene gik modsatte vej og forkortede perioden fra 12 til 9 uger.

 • Beskæftigelsesministeren: Det er op til parterne at finde en løsning

  - Det er nu igen op til parterne at finde en løsning.

  Sådan lyder kommentaren fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse, efter sygeplejerskernes nej til den overenskomstaftale som Dansk Sygeplejeråd var blevet enig med regionerne om.

  - Af respekt for principperne i den danske model udtaler regeringen sig ikke om verserende overenskomstforhandlinger, siger han i pressemeddelelsen.

  I alt stemte 74,4 procent af de stemmeberettigede sygeplejersker. Heraf stemte 66,7 procent af medlemmerne fra Dansk Sygeplejeråd imod overenskomstforslaget. Sygeplejerskernes primære anke er, at de vil have mere i løn.

 • Radiograferne strejker ikke med sygeplejerskerne fra på lørdag

  Modsat sygeplejerskerne blev det et relativt klart ja fra radiograferne til det forslag om en overenskomstaftale, der har været forhandlet i Forligsinstitutionen.

  Ifølge Radiograf Rådet deltog et historisk højt antal medlemmer i afstemningen, da 79,1 procent afgav en stemme.

  68,2 procent af dem stemte ja, og derfor strejker radiograferne ikke med sygeplejerskerne fra på lørdag.

 • Formand: Sygeplejerskerne er nu nødt til at 'sætte hårdt mod hårdt' for at få mere i løn

  Lørdag nat går 5.000 sygeplejersker i strejke. De er utilfredse med deres lønforhold, og i dag har et stort flertal stemt et forslag til en overenskomst ned. Derfor er strejken nu varslet.

  Skal problemet løses, skal der mere i lønningsposen, siger Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen.

  - Nu er vi nået til et punkt, hvor vi er nødt til at sætte hårdt mod hårdt.

  - Glasset var fyldt, og nu er det flydt over. Sundhedsvæsnet - og derfor alle danskere - står i en vanskelig situation.

  - Arbejdsgiverne og politikerne er nødt til at finde penge til bedre løn og bedre arbejdsforhold. De står med en meget stor opgave, siger hun.

 • Nato-landenes ledere er ankommet til topmøde: Her mødes Mette Frederiksen med USA’s præsident

  Statsminister Mette Frederiksen (S) fik en yderplads på det traditionsrige Nato-familiefoto. (Foto: Kevin Lamarque © Ritzau Scanpix)

  Der var længere mellem toppolitikerne end normalt, da det traditionsrige familiefoto af Nato-lederne skulle tages. Der er nemlig fortsat mange corona-restriktioner på det topmøde, der afholdes i dag i Bruxelles.

  Det er første gang, at Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S), mødes fysisk med den nye amerikanske præsident, Joe Biden. Der er dog ikke planlagt et møde på tomandshånd.

  På dagsordenen til topmødet er blandt andet Natos forhold til Kina og Rusland. Derudover skal der også diskuteres cybersikkerhed, Rusland og forsvarspolitik i rummet.

  Her hilser statsminister Mette Frederiksen (S) på Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, da hun tidligere på dagen ankom til topmødet i Bruxelles. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)
 • 237 er registreret smittet med coronavirus siden i går

  Der er registreret 237 nye coronatilfælde siden i går. Det er det laveste antal siden starten af september. En coronasmittet er afgået ved døden det seneste døgn.

  Det viser den nyeste opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Dagens smittetal er baseret på 67.596 PCR-test. Det svarer til, at 0,35 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  I går var antallet af nye smittede 315.

  Der er nu 102 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er fire flere end i går. Af de indlagte er 20 på intensiv afdeling og 16 er i respirator.

  Indtil videre har 2.725.559 personer fået første stik med en vaccine mod coronavirus, hvilket svarer til 46,6 procent af befolkningen. 1.501.788 personer er færdigvaccinerede - det er 25,7 procent af befolkningen.

 • Stort medie: 18-årig Olivia Rodrigo er lige nu verdens største popstjerne

  Olivia Rodrigo er hamret ind på den helt store popscene og er nu et kæmpe navn. (Foto: Universal Music © Universal Music)

  Siden debutsinglen ’Drivers License’ har amerikanske Olivia Rodrigo slået den ene rekord efter den anden.

  Nu skriver nyhedsmediet Bloomberg, at hun ligger i toppen af deres Pop Star Power Rankings – en rangliste over popmusikeres magtposition baseret på blandt andet salgstal, Instagram-interaktioner og visninger på YouTube.

  Siden udgivelsen af debutsinglen den 8. januar 2021 har den unge musiker både opnået milepæle som sangen, der hurtigst har nået 100 millioner streams nogensinde og årets bedst sælgende album.

 • Væg med hilsner til Christian Eriksen er ved at være fyldt, så nu bliver den udvidet

  Fodboldfans og bekymrede sjæle har siden i går kunnet skrive en hilsen til Christian Eriksen på en særlig væg på Ofelia Beach i København.

  Den blev stillet op efter EM-kampen i lørdags, hvor Christian Eriksen kollapsede på banen.

  Og interessen for at ønske ham god bedring har været så stor, at hyldestvæggen nu udvides, fortæller Ulrich Ammundsen, der arbejder for den danske EM-organisation.

  Planen er, at væggen skal udvides med to til tre meter, så endnu flere kan komme forbi og skrive en hilsen.

  • (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  • (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  • (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 • 18.000 billetter til Danmarks EM-kampe sat til salg

  Det europæiske fodboldforbund Uefa har netop sat 18.200 billetter til salg til Danmarks resterende EM-kampe i Parken mod Belgien og Rusland. Det oplyser DBU.

  EM-kampene var forlængst udsolgte, men mange danske fans fik annulleret deres billetter, da myndighederne på grund af corona blot kunne lukke 15.900 tilskuere ind på Danmarks nationalstadion.

  Som en del af den politiske genåbningsaftale er det dog nu blevet muligt at lukke 25.000 tilskuere ind til Danmarks næste to kampe og ottendedelsfinalen i Parken, der bliver uden dansk deltagelse.

  Derfor får 9.100 rød-hvide roligans nu mulighed for at købe billetter til Danmarks næste kampe.

  Tidligere billetholdere får et link tilsendt i deres mailindbakke og har naturligvis førsteret til billetterne, og blandt den gruppe fans er det først-til-mølle-princippet, der hersker.

  DBU har også skaffet yderligere en bunke billetter til de danske tilskuere, men disse bliver først sat til salg senere.

  Til kampene mod Belgien og Rusland kommer der endnu flere danske fans på lægterne. Billedet er taget inden Christian Eriksens forfærdelige ulykke. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
 • Hver tiende sygeplejerske er på vej i strejke, og 'det vil kunne mærkes' af brugerne

  Der var tale om 'et historisk resultat', da sygeplejerskerne stemte nej til en ny overenskomst og derfor fra lørdag sender 5.000 medlemmer af Dansk Sygeplejeråd i strejke.

  Og det kommer til at kunne mærkes af mange, fortæller DR's økonomikorrespondent, Casper Schrøder.

  - Det vil kunne mærkes af nogle brugere af det danske sundhedsvæsen. Folk der skal have behandlinger og operationer vil opleve, at der er noget, der bliver aflyst. Det er ikke sådan, at hele sundhedsvæsenet bliver lagt ned.

  - Er det akut eller livstruende er der stadig muligheder for at blive behandlet. Det er kun cirka hver tiende, der er udtaget til strejke, siger han.

 • Grete Christensen afviser at gå som formand efter sygeplejerskers nej til overenskomst

  På et pressemøde har formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, afsløret, at hendes medlemmer har afvist den overenskomst, hun anbefalede at stemme ja til.

  Betyder det, at hun nu vil trække sig? Ikke frivilligt, slår hun fast.

  - Jeg er valgt demokratisk, og jeg har stået sammen med et formandskab og hovedbestyrelsen. Det er altså ikke kun mig, der har taget fejl. Vi har troet på, at vi kunne overbevise vores medlemmer om, at den her komité ville være det rigtige på den lange bane, siger hun.

  5.000 sygeplejersker skal nu strejke fra på lørdag. Få hele overblikket her.

  Grete Christensen vil ikke forlade sin post trods afstemningsnederlaget. (Foto: Dr © DR)
 • Ruslands ambassadør har været til samtale, efter russiske kampfly kom ind i dansk luftrum

  Ruslands ambassadør i Danmark har i dag været til møde i Udenrigsministeriet for at forklare to russiske krænkelser af dansk luftrum nær Bornholm i fredags, oplyser Udenrigsministeriet.

  To danske F-16-kampfly blev sendt på vingerne for 'at håndhæve dansk suverænitet'.

  - At russiske kampfly hele to gange krænker dansk luftrum, er et alvorligt og uacceptabelt brud på alle gældende internationale normer og regler for militære flyvninger, siger udenrigsminister Jeppe Kofod i en pressemeddelelse.

  Det fremgår ikke, hvad der præcist er blevet sagt til ambassadøren.

 • 5.000 sygeplejersker skal strejke efter nej til overenskomst

  Et flertal i Dansk Sygeplejeråd har afvist et nyt forslag til en overenskomst, oplyser Forligsinstitutionen. Dermed vil over 5.000 sygeplejersker gå i strejke på lørdag.

  64,5 procent satte kryds ved nej, mens 34,5 procent stemte for overenskomsten.

  Næsten 75 procent deltog i afstemningen, og det er rekordhøj stemmedeltagelse.

  Formanden i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, afviser, at hun trækker sig fra posten på grund af resultatet. Hun havde anbefalet sine medlemmer at stemme ja til overenskomsten.

 • Ultra Nyt laver særudsendelse om Eriksen-episode

  De sidste dage har været fyldt med bekymringer og adskillige spørgsmål hos de mange danskere, der sad foran tv’et og så Danmarks opgør mod Finland.

  Selvfølgelig ikke kun hos de voksne, men også blandt de børn og unge, der så Christian Eriksens ulykke på banen.

  Derfor har Ultra Nyt lavet en særudsendelse om den ubehagelige aften i Parken, hvor de taler med eksperter, og hvor børn og unge (og alle andre) kan få svar på deres mange spørgsmål omkring episoden med Christian Eriksen.

 • Millioner af overskydende mundbind er blevet doneret til Dansk Røde Kors

  Det begyndte på de sociale medier, hvor generalsekretær Anders Ladekarl efterspurgte mundbind, som Dansk Røde Kors kunne sende ud i verden.

  Prompte reagerede supermarkedskæden Rema 1000. Med udsigten til en voldsomt vigende efterspørgsel på den type værnemiddel som resultat af genåbningen kunne der doneres 800.000 fra den kant.

  Og derfra tog det så fart, for i løbet af weekenden har forskellige virksomheder fulgt trop og i alt doneret tre millioner mundbind, oplyser Dansk Røde Kors.

  De skal sendes til Nepal, hvor smitten desværre buldrer derudad. Dansk Røde Kors efterspørger nu økonomisk hjælp til at betale for transporten, der koster 10 øre per mundbind.

 • 29-årig flygtede efter grundlovsforhør: Politiet beder befolkningen om hjælp

  Politiets afdeling Særlig Efterforskning Vest beder befolkningen om hjælp til at finde 29-årige Abdul Ali.

  Han flygtede den 2. juni fra politiet i Aarhus, umiddelbart efter han var blevet varetægtsfængslet. Han befinder sig formentlig i Odense eller omegn, skriver politiet på Twitter.

  Den 29-årig blev anholdt og fængslet sammen med tre andre mænd i 20'erne og en kvinde i forbindelse en større, koordineret aktion.

  Under aktionen blev der slået til på flere adresser, og der blev fundet narkotika, ammunition og et større kontantbeløb. Politiet vurderer, at tre af de anholdte, der alle er fra Odense-området, har en ledende rolle i bandemiljøet.

 • Danskere melder sig som hjerteløbere i stor stil efter Eriksen-kollaps

  Usædvanligt mange danskere har meldt sig som frivillige hjerteløbere oven på fodboldspiller Christian Eriksens hjertestop under lørdagens EM-kamp i Parken.

  Det fortæller Grethe Thomas, der er projektchef i Trygfonden, som organiserer hjerteløberne.

  Sidste weekend kom der 90 nye hjerteløbere til korpset. I denne weekend meldte 702 nye hjerteløbere sig til, og 641 af dem kom efter Eriksens kollaps.

  Grethe Thomas er ikke i tvivl om, at det skyldes fodboldsstjernens ulykke.

  - Det der gør, at vi handler som mennesker, det er, at vi bliver rørt. Og her blev alle rørt af at se Christian Eriksen falde om i Parken, siger hun.

  Er der mistanke om et hjertestop, bliver et hold hjerteløbere aktiveret for at sikre, at personen får hjælp hurtigst muligt - også før ambulancen kommer.

  - Jeg er meget, meget glad og taknemmelig over, at danskerne er villige til at stille sig til rådighed og gøre en forskel. At de gerne vil løbe afsted midt i aftensmaden eller gå midt arbejdet for at redde et menneskeliv. Det synes jeg er fantastisk, siger Grethe Thomas.

 • Ofre for overgreb skal have bedre hjælp hos politiet

  Politiet er i fuld gang med at opruste hjælpen til borgere, der anmelder følsomme overgreb som voldtægt, vold fra familiemedlemmer eller stalking.

  Der bliver derfor oprettet særlige teams, der blandt andet skal rådgive betjentene om ofrenes traumereaktioner.

  Politiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi siger, at det er afgørende, at ofrets oplevelse af processen kommer i højsæde, fordi det er en tillidserklæring at rette henvendelse til politiet.

  - Den vil vi gerne forbedre endnu mere, end vi gør i øjeblikket, siger han.

  Afhøringerne skal også foregå i et særligt rum, der er mere trygt for anmelderne.

  Folketinget har afsat 24 millioner kroner til indsatsen i år.

 • Corona-hotlines kimes ned: Folk vil flytte deres tid til andet stik

  Når telefonen gløder hos regionernes corona-hotlines, handler størstedelen af opkaldene om, at borgere vil have flyttet deres vaccinationstider eller skifte region for det andet stik, så det passer ind i ferieplanerne.

  Og det kan give udfordringer, fortæller Anders Cinicola, chefkonsulent i Region Nordjylland:

  - Hvis mange booker tid kun til andet stik i en region, så går det ind og blokerer for tider til første stik for andre borgere, for man skal kunne lægge billet ind på både første og andet stik, når man bestiller tid.

  Hvis en borger ikke når stik to inden 42 dage, så bliver coronapasset rødt, og borgeren ryger tilbage i testsystemet.

 • Højbjerg efter sit brændte straffespark: Det 'overskygger alt', at Christian har det godt

  Den danske midtbanemotor Pierre-Emile Højbjerg tog det tunge ansvar på sig, da der skulle sparkes straffespark i lørdags efter Christian Eriksens kollaps.

  Han brændte forsøget, men omstændighederne taget i betragtning er det sekundært selv for en ærekær vindertype.

  - Ville jeg gøre det igen? Ja. Men mere overbevisende og bedre teknisk udført, slår han fast.

  - Man går og er lidt følelsesløs, og det hele passerer. Det er sådan, jeg tænker tilbage på det. Men det, der overskygger alt, er, at vi har kunnet se, at Christian har det okay, og at vi har kunnet tale med holdkammerater og familie om det, siger Pierre-Emile Højbjerg.

 • Skuespilleren Ned Beatty er død

  Ned Beatty døde i går. Den amerikanske skuespiller blev 83 år gammel.

  Ældre læsere vil nok huske ham fra hans roller i film som Udflugt med døden, Alle præsidentens mænd eller 1978-udgaven af Superman.

  For de yngre, der er flasket op med animationsfilm fra Pixar, vil det nok være hans stemme, der vækker genklang.

  I en af sine sidste roller lagde han stemme til den lyserøde og jordbærduftende skurkebamse Lotso i Toy Story 3.

  Ned Beatty (tv.) i selskab med instruktøren Robert Altman. (Foto: REUTERS © Ritzau Scanpix)
 • DBU's pressechef: Christian Eriksens tilstand er 'stabil og god'

  For første gang efter Christian Eriksens kollaps i Parken i lørdags møder nogle af hans holdkammerater nu pressen.

  DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, gav indledningsvis en opdatering på hans situation.

  - Hans tilstand er som i går. Stabil og god. Han er stadig på hospitalet og skal gennemgå undersøgelser i dag, sagde han.

  For landsholdskollega Martin Braithwaite var særligt muligheden for at se Christian Eriksen via en videoforbindelse i går afgørende.

  - Man er stadig berørt. Men det vigtigste er, at han har det bedre, og det betyder, at jeg også kan have det bedre.

  - Jeg har nogle billeder i hovedet, jeg ville ønske, jeg ikke havde. Derfor var det også så sindssygt dejligt at se ham være sig selv igen, siger han.

 • Stoltenberg inden Nato-topmøde: Kina bliver en større og større udfordring for os

  Kina er ved at blive en større og større sikkerhedsmæssig udfordring for Natos medlemslande, og derfor bliver de nødt til at reagere i fælles flok, hvis de skal kunne beskytte sig mod landet.

  Det er meldingen fra forsvarsalliancens generalsekretær, Jens Stoltenberg, inden dagens Nato-topmøde i Bruxelles.

  - Vi ser dem i cyberspace, vi ser Kina i Afrika, men vi kan også se, hvordan Kina investerer meget i vores egen kritiske infrastruktur, siger Jens Stoltenberg, som dog understreger, at Kina endnu ikke kan betegnes som en fjende.

  - Men vi ved, at Kina ikke deler vores værdier, og derfor bliver vi nødt til at reagere over for dem som en samlet alliance, tilføjer han inden topmødet, hvor blandt andet Rusland, cybertrusler og klimaforandringerne også vil blive vendt.

 • Fængselsdomme og bøde til tre mænd, der smuglede og solgte hundehvalpe

  Over 100 hvalpe af racen fransk bulldog blev af tre jyske mænd smuglet fra Polen til Danmark.

  Det blev opdaget, og i dag har Retten i Kolding fældet dom over dem.

  To fik fængselsdomme. Den ene seks måneder, og den anden fire måneder, der blev gjort betinget. Den tredje mand fik en bøde på 100.000 kroner.

  De to, der har fået fængselsdomme, har også fået konfiskeret 330.000 kroner, hvilket ifølge anklagemyndigheden svarer til det, de har tjent på at sælge hvalpene på DBA og Gul og Gratis.

  Ingen af mændene havde tilladelse til at bedrive erhvervsmæssig handel med dyr.

 • Britiske medier: Ophævelse af restriktioner bliver udsat

  Briter i tusindvis har sat ring om den 21. juni i deres kalender. For det var nemlig her, at en lang række restriktioner i Storbritannien skulle ophæves. Men det kommer nok ikke til at ske.

  Både BBC og Sky News skriver nemlig, at ifølge kilder i regeringen vil ophævelsen blive udsat. Det skyldes det stigende antal af nye smittetilfælde i Storbritannien, forårsaget af Delta-varianten af coronavirus (tidligere kendt som den indiske variant, red.), som er en mere smitsom variant.

  Folk opfordres stadig til at holde afstand. (Foto: TOLGA AKMEN © Ritzau Scanpix)

  Det kan virke mærkeligt, at smitten stiger, selvom flere og flere bliver vaccineret i Storbritannien. Men personer, der kun har fået ét skud vaccine, er mindre beskyttet mod Delta-varianten end den normale variant. Ifølge Sky News er man kun 33 procent mere beskyttet med ét skud, mens det er 80 procent med to skud. Derfor kan smitten sprede sig blandt ikke-vaccinerede, men også blandt dem, der har påbegyndt deres vaccination.

  De britiske medier skriver, at premierminister Boris Johnson forventes at bekræfte udsættelsen på en pressekonference i løbet af i dag.

  Tidligere fremgik det, at ophævelsen ville blive udsat med fire uger. Dette er fjernet, da det kun fremgår fra mediernes anonyme kilder og ikke er blevet bekræftet.

 • Mandag starter med skyer, men giver senere sol

  Solen kommer frem for alle i dag, men der er stor forskel på, hvor længe man skal vente, før skyerne er væk. Nogle af dem har også vand med. Her er det i Haderslev. (Foto: Viggo Hjort Kohberg)

  Dagen begynder under et gråt skydække i næsten hele landet, Syd- og Sønderjylland har dog sol fra morgenstunden.

  Senere følger resten af landet, men i Nordjylland bliver det først sidst på dagen. Et højtryk og vestlige vinde sørger for lun luft, men et lavtryk nordvest presser også lidt regn forbi Jylland i eftermiddag.

  Temperaturen ligger mellem 17 og 24 grader, og vinden blæser fra sydvest og vest med en jævn til frisk styrke, dog op til kuling i Nordjylland.

 • Søren Brostrøm griber sprøjten og vaccinerer borgere i københavnsk kvarter

  I et forsøg på at få endnu flere til at tage imod coronavaccinationen har Sundhedsstyrelsen iværksat en kampagne og målrettet lokal indsats.

  Derfor dukker styrelsens direktør, Søren Brostrøm, i dag op i Tingbjerg i København, hvor det er muligt at blive vaccineret uden tidsbestilling, hvis man opfylder nogle særlige kriterier.

  - Jeg kigger selv forbi i eftermiddag og giver en hjælpende hånd med at vaccinere, skriver han på Twitter.

  Sundhedsstyrelsen vil de næste uger fokusere på områder, hvor tilslutningen til vaccination er lavere end landsgennemsnittet. Udover pop up-vaccinationer uden tidsbestilling vil myndighederne også tage kontakt til folk, der ikke er vaccineret, og tilbyde dem hjælp til at blive det.

 • Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel slår sig sammen

  Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel fusionerer og vil fremover hedde Sparekassen Danmark.

  Det oplyser Jutlander Bank i en meddelelse til fondsbørsen, skriver Ritzau.

  Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank rangerer i dag som nummer 10 og 14 over de største danske banker, viser en opgørelse fra Finanstilsynet.

  Den fusionerede bank vil have omkring 300.000 kunder og 1.200 ansatte.

 • Almindelig hverdag ved tandlægen: ’Det gør en stor forskel'

  Tandlægerne går i dag tilbage til en hverdag, der til forveksling ligner hverdagen før corona. Den eneste forskel er, at patienter ikke må komme, hvis de har symptomer.

  Det fortæller Torben Schønwaldt, formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen og tandlæge i Vejle. Han har modtaget nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

  - Det gør en rigtig stor forskel på tandlægeklinikkerne. Vi behøver ikke skifte tøj mellem hver patient, og vi slipper for selv at skulle bære mundbind nærmest hele arbejdsdagen.

  - Det bliver meget nemmere og meget rarere. Jeg tror, at mange er rigtig trætte af at bære mundbind så meget, for vi var simpelthen dækket ind i al den tid, vi var på arbejde.

 • Fiskere og forskere undersøger for første gang dyrevelfærd i fiskeriet

  Hvordan dør sild og makreller, når de ryger i kutternes net og trawl? Og hvor meget lider de?

  Det er nogle af de spørgsmål, som et nyt forskningsprojekt skal klarlægge. Bag det står Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) - en organisation for de fartøjer, der fanger fisk i stimer.

  Forhåbningen er, at forskernes arbejde kan være medvirkende til at udvikle mere humane fangstmetoder.

  - Som fiskere høster vi af naturens overskud. Med det følger et ansvar for, at alle dele af vores aktiviteter foregår så ansvarligt og skånsomt som overhovedet muligt, siger Esben Sverdrup-Jensen, der er direktør i DPPO.

  Hvert år fanger danske fisketrawlere cirka 30 milliarder stimefisk.

 • Sygeplejerske og kredsbestyrelsesmedlem før afstemning: 'Jeg tror, det ender med et nej'

  I dag klokken 12 bliver det afgjort, om hver tiende sygeplejerske i kommunerne og regionerne skal bruge sommeren på at strejke. Det sker, når resultatet af afstemningen om et mæglingsforslag til ny overenskomst bliver offentliggjort.

  Sygeplejersken Harun Demirtas er et af de få medlemmer af Dansk Sygeplejeråds kredsbestyrelse, der har anbefalet et nej.

  Og sådan ender det også, tror han.

  - Jeg tror, det ender med et nej. Jeg følger meget med stemningen på sociale medier, og der er flere, der er kommet til tasterne for at sige, at de stemmer nej til mæglingsskitsen. Jeg har også mødt mange sygeplejersker, som er rigtig frustrerede, siger han.

 • Næsten 4.000 nye coronadødsfald i Indien

  Indien har i dag lokal tid registreret 3.921 nye coronarelaterede dødsfald i landet.

  Der er også registreret 70.421 nye smittetilfælde, oplyser sundhedsministeriet ifølge nyhedsbureauet Reuters, skriver Ritzau.

  I alt er 29,51 millioner blevet registreret smittet, og der har været 374.305 officielle coronarelaterede dødsfald.

 • Finsk profil om Eriksen: 'Hvordan kommer man videre herfra?'

  Den finske midtbanespiller Tim Sparv var på banen, da Christian Eriksen i lørdags kollapsede.

  I et opslag på Instagram fra i aftes reflekterer han over den voldsomme oplevelse.

  - Hvordan kommer man videre herfra? Burde man komme videre? Jeg er sikker på, at vi alle sov elendigt efter gårsdagens kamp. Lige meget om du så det på banen, fra tribunerne eller hjemme foran tv'et, så er det et øjeblik, man aldrig glemmer. Livet føltes skrøbeligt. Usikkert. Kort.

  - Når alt kommer til alt, er det bare fodbold. Det vigtigste er, at to børn stadig har deres far, og Sabrina har sin mand. En familie genforenet. Det er det vigtigste, skriver Tim Sparv, der spillede i FC Midtjylland fra 2014-2020.

 • I dag vinker vi farvel til en række coronarestriktioner

  Det er mandag den 14. juni, og det betyder, at en række coronarestriktioner ophæves som led i den gradvise genåbning af Danmark.

  Det betyder blandt andet, at kravet om mundbind eller visir fjernes alle steder undtagen i offentlig transport, når man står oprejst.

  Derudover fjernes kravet om coronapas på blandt andet biblioteker og ved fritids- og foreningsaktiviteter såsom aftenskoler, ligesom skoler og uddannelsesinstitutioner må vende tilbage til en normal hverdag.

 • JP: Hospitaler venter på nye retningslinjer og kræver stadig mundbind

  Opdateret klokken 08.05: Sundhedsstyrelsen melder her til morgen, at de allerede lørdag sendte retningslinjerne.

  Mandag morgen kan man droppe mundbundet stort set alle de steder, det før var et krav.

  Men på hospitalerne har de stadig ikke fået nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen om, hvordan de skal forholde sig til de nye regler om mundbind. Derfor vil der på flere af landets hospitaler stadig være krav om mundbind, skriver Jyllands-Posten, der har talt med fire af landets universitetshospitaler.

  - Vi afventer at høre fra Sundhedsstyrelsen, om de ændrede regler for mundbind også gælder på sygehuse og i resten af sundhedsvæsenet. Vi håber på jeres forståelse og vil naturligvis ændre reglerne i det øjeblik, vi får besked om det, skriver Odense Universitetshospital på Facebook.

 • Holland tager første EM-sejr trods ukrainsk drømmemål

  Det hollandske fodboldlandshold slog her til aften Ukraine i EM-slutrundens hidtil mest målrige opgør. Ved pausen var stillingen 0-0, men det blev der i den grad lavet om på i anden halvleg.

  Blot et kvarter efter pausen havde de orangeklædte hollændere nemlig allerede scoret to gange, og i et stykke tid lignede det også, at 2-0-stillingen ville blive kampens slutresultat. Men i det 75. minut gav Andriy Yarmolenko håb til det ukrainske landshold, da han fra lang afstand scorede et vaskeægte drømmemål.

  Og så spirrede håbet hos ukrainerne, der fire minutter senere udnyttede overtaget til at udligne hollændernes føring til 2-2.

  Men ligesom man troede, at kampen skulle ende uafgjort, dukkede den hollandske højreback Denzel Dumfries op på en dødbold og pandede bolden i mål til 3-2, hvilket også blev kampens slutstilling.

  Du kan se Andriy Yarmolenkos mål i videoen herunder, og de resterende af kampens mål kan du se her.

 • Norge får 400.000 færre vaccinedoser i juli: 'Pfizer prioriterer nu andre markeder end EU'

  Norge får 400.000 færre vaccinedoser mod covid-19, end den norske sundhedsstyrelse havde regnet med.

  - Pfizer prioriterer nu andre markeder end EU, siger den norske sundhedsminister, Bent Høie, til norske VG.

  Han understreger dog, at der ikke er tale om et brud på den aftale, der er indgået mellem EU og Pfizer. Men styrelsen havde regnet med at få samme leverancer i juli som i juni.

  Men ifølge Pfizer er det ingen overraskelse, at de får leveret færre doser i juli.

  Det er uheldigt, at der er skabt et indtryk af, at Pfizer reducerer leverancerne, når vi faktisk leverer som aftalt, siger Pfizers kommunikationschef i Norge, Joachim Henriksen.

 • DBU holder presseseance med Schmeichel og Braithwaite klokken 9.40 i morgen

  I morgen formiddag bliver det muligt at høre tre af spillerne på det danske fodboldlandshold sætte ord på landsholdets tilstand efter Christian Eriksens kollaps på banen i går.

  Landsholdet holder nemlig pressebriefing i morgen klokken 9.40, hvor der for første gang efter episoden vil være spillere, der stiller op til interview. Det viser DBU's kalender over presseaktiviteter.

  Det bliver målmand Kasper Schmeichel og offensivspilleren Martin Braithwaite og en spiller mere, der endnu ikke er sat navn på, der kommer til at give interviews.

  Vi sender seancen på DR1 og her på DR.dk i morgen fra klokken 9.30.

 • Norsk forsvarsminister: Ingen tegn på, at USA har spioneret mod norske politikere gennem danske kabler

  Der er ingen indikationer på, at USA har spioneret mod norske politikere.

  Sådan lyder det fra Norges forsvarsminister, Frank Bakke-Jensen, i en mail til norske NRK. Udmeldingen kommer efter DR's afsløring af, at Forsvarets Efterretningstjeneste i en årrække lod USA spionere mod toppolitikere og embedsfolk i Tyskland, Sverige, Norge og Frankrig gennem danske internetkabler.

  - Det er alvorlige påstande, som regeringen ser på med største alvor. Baseret på det, vi nu ved, ser det ikke ud som om, der har været rettet aktivitet mod norske politikere, lyder det fra den norske forsvarsminister.

 • Israel får ny regering efter 12 år med Netanyahu

  Naftali Bennett bliver Israels næste premierminister. (Foto: Ronen Zvulun © Ritzau Scanpix)

  Israel skal have ny premierminister efter 12 år med Benjamin Netanyahu i spidsen for regeringen.

  I stedet tager højrenationalisten Naftali Bennett over som landets nye premierminister.

  Efter to år på posten er det aftalt, at midterpolitikeren Yair Lapid skal tage over.

  Det står klart, efter et flertal i Israels parlament, Knesset, har stemt for en ny samlingsregering bestående af otte partier, der spænder fra den yderste venstrefløj til den yderste højrefløj.

  De otte meget forskellige partier har samlet sig om ét ønske - at vælte Netanyahu som premierminister.

  Det lykkedes altså her til aften.

 • Østrigske målscorere sender hilsen til Eriksen

  Østrigs angriber Michael Gregoritsch holder en t-shirt op med en hilsen til Eriksen. (Photo by MARKO DJURICA / various sources / AFP) (Foto: MARKO DJURICA © Ritzau Scanpix)

  Tusinde mennesker så forskrækkede med, da Christian Eriksen i går kollapsede under Danmarks kamp mod Finland. Sidenhen har flere sendt varme tanker og hilsener til den danske landsholdsspiller.

  I Østrigs EM-kamp mod Nordmakedonien, blev endnu en hilsen sendt i retningen af den danske landsholdsprofil.

  Ved to af Østrigs scoringer i kampen hev de østrigske målscorere nemlig en t-shirt frem, hvopå der stod en hilsen til danskeren.

  - Eriksen, stay strong, stod der på t-shirten.

  Du kan se østrigernes hilsen til Eriksen i videoen herunder:

  Kampen mellem Østrig og Nordmakedonien endte 3-1, og du kan se alle målene lige her.

 • Novak Djokovic triumferer i French Open

  Serberen Novak Djokovic vinder grand slam-turneringen French Open.

  Tennisstjernen kan dermed skrive grand slam-titel nummer 19 på sin efterhånden alenlange liste over trofæer.

  I finalen besejrede Djokovic den unge græker Stefanos Tsitsipas i fem sæt - 6-7, 2-6, 6-3, 6-2 og 6-4.

  Det er anden gang i karrieren, at Djokovic vinder French Open efter triumfen i 2016. De 19 grand slam-titler er kun overgået af Rafael Nadal og Roger Federer, der har 20 hver.

 • Aalborg Håndbolds Champions League-sæson ender med sølvmedaljer

  En vild og imponerende Champions League-sæson for Aalborg Håndbold sluttede søndag aften med et klart finalenederlag på 36-23 til FC Barcelona.

  Aalborg Håndbold fik ellers en rigtig god start på finalen og var foran både 4-1 og 5-2. Men det spanske mandskab kom igen og havde resten af kampen ingen problemer med at score mål og til sidst hive sejren i hus.

  Nederlaget tager intet fra den imponerende bedrift, det var for Aalborg at nå hele vejen til finalen. Lørdag slog holdet Paris Saint-Germain og Mikkel Hansen i semifinalen med 35-33.

  På onsdag skal holdet igen i aktion, når Aalborg spiller den tredje finalekamp om DM-titlen mod Bjerringbro.

  Svenske Jonas Samuelsson så skuffet ud efter finalen. (Foto: Ina Fassbender © Ritzau Scanpix)

Mere fra dr.dk