Seneste nyt

Skandalesag om Fredericia Kommune kan føre til lovændringer

 • Skandalesag om Fredericia Kommune kan føre til lovændringer

  Mistanke om et forhold til kommunaldirektøren, særbehandling ved køb af byggegrund og anklager om 15 fjernede punkter fra politiske dagsordener.

  Afsløringerne regner over Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S), der er meldt til politiet, efter en advokatundersøgelse har afdækket flere kritikpunkter.

  Historierne har givet genklang på Christiansborg, hvor flere medlemmer af Indenrigs- og Boligudvalget er klar til at overveje, om den kommunale styrelseslov skal strammes.

  - Det her er en meget alvorlig sag, og vi har en forpligtelse til at kigge grundigt på, om vi kan gøre noget for at undgå lignende situation i fremtiden, fortæller Venstres Christoffer Aagaard Melson.

  Seneste Nyt

 • Prins Harry overvejede allerede i 20'erne at forlade den britiske kongefamilie, afslører han i nyt interview

  Prins Harry under et coronavaccine-arrangement i Californien tidligere på måneden. (Foto: VALERIE MACON © Scanpix)

  Prins Harry har for alvor taget bladet fra munden, siden han sidste år forlod den britiske kongefamilie.

  Men allerede da den 36-årige prins var i sine 20'ere overvejede han sin fremtid i familien. Det afslører han ifølge Daily Mail i en ny podcast:

  - Jeg var i mine tidlige 20'ere og tænkte, at jeg ikke vil have det her job, jeg vil ikke være her, siger prins Harry i podcasten, hvor han også beskriver det kongelige liv som en blanding af et reality-show og at være en dyr i zoo.

  Tidligere på året gav han og hans hustru, Meghan, hertuginde af Sussex, et kontroversielt interview til talkshow-stjernen Oprah Winfrey.

 • Vaccinerede danskere kan igen besøge Tyskland uden at skulle i karantæne efter indrejse

  Vaccinerede og tidligere smittede danskere kan igen besøge Tyskland uden at skulle testes og i karantæne.

  Det bekræfter Udenrigsministeriet for DR Nyheder.

  Vaccinerede og tidligere smittede behøver heller ikke længere at fremvise et negativt coronaprøvesvar, inden de stiger om bord på et fly, som flyver til Tyskland.

  For at bevise tidligere smitte skal man kunne fremvise et positivt prøvesvar, der er mindst 28 dage og højst seks måneder gammelt.

  Det er, fordi man i Tyskland først regnes for helbredt for coronavirus, 28 dage efter at man har fået et positivt prøvesvar i en PCR-test.

  Tyskland betragter stadig Danmark som et risikoområde.

 • Fortsat spænding i Kvindeligaens slutspil: Begge tophold spiller uafgjort

  HB Køge missede her til eftermidadg en gylden mulighed for at trække fra Brøndby i toppen af Kvindeligaens mesterskabsspil, da de spillede uafgjort mod Fortuna Hjørring.

  Tidligere i dag lykkedes det ikke kvinderne fra Brøndby at få tre point mod Kolding Q, og da den kamp endte 0-0, havde HB Køge derfor mulighed for at trække fra i toppen af mesterskabsspillet. Men sådan skulle det ikke gå.

  Med et 1-1-resultat mod Fortuna Hjørring, hiver HB Køge kun et enkelt point i hus. Dermed er topholdets forspring ned til de gule fra vestegnen fortsat kun på to point.

  I dagens tredje kamp i Kvindeligaens mesterskabsspil stod femtepladsen fra FC Nordsjælland overfor sjettepladsen fra FC Thy-Thisted Q. Her blev det til en storsejr til det sjællandske hold, der vandt med hele 5-1.

  HB Køge fører mesterskabsspillet med 23 point, mens Brøndby lige efter har 21 point. Begge hold har dog fortsat et solidt forspring ned til tredjepladsen fra Fortuna Hjørring, der har 14 point.

 • Landet over er unge blevet konfirmeret på Kristi himmelfartsdag

  • De unge konfirmander er klar ved Tved Kirke i Svendborg. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)
  • Konfirmander og deres familie på plads i kirken. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)
  • Sognepræst Rebecca Maria Aagaard-Poulsen forestår konfirmationen. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)
  • Der bliver lyttet til sognepræstens ord. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)
  • Og så finder selve konfirmationen sted. I Tved Kirke er det iført boksehandsker. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)
  1 / 5

  Landet over er unge mennesker i dag, på Kristi himmelfartsdag, blevet konfirmeret.

  Det er blandt andet sket i Tved Kirke i Svendborg, hvor konfirmationen ligefrem havde et tema - boksning.

  På billederne oven over kan du se, hvordan det du ud, da sognepræst Rebecca Maria Aagaard-Poulsen og de unge mennesker, kom igennem dagen.

  Kristi himmelfartsdag er traditionelt en populær dag for konfirmationer, som oftest bliver afholdt i foråret. Sidste år måtte mange dog skyde konfirmationerne til sensommeren, da corona-restriktioner umuliggjorde det i foråret.

 • Schweizer kører alene over målstregen i Giro-sejr

  24-årige Giro Mäder kørte i dag fra alt og alle på 6. etape af Giro d'Italia, og han kunne dermed fejre karrierens hidtil største triumf.

  Efter at have sat sine to udbrydder-konkurrenter, Dario Cataldo og Bauke Mollema, tre kilometer før mål kunne den unge Bahrain-rytter køre alene over målstregen. Blot 12 sekunder efter kom favoritterne i mål, og andenpladsen nappede Ergan Bernal. Dan Martin og Remco Evenepoel kom lige efter.

  Løbets førende rytter Alessandro De Marchi havde ikke benene til at følge med på dagens etape, og han blev sat allerede på stigningen midtvejs på etapen.

  Førertrøjen har derfor fået ny ejermand, og det er FDJ-ungareren Attila Valter. Han har 11 sekunder ned til Remco Evenepoel i den samlede stilling.

 • Borger i Viborg var alligevel ikke smittet med mexicansk variant - Styrelsen for Patientsikkerhed beklager 'menneskelig' fejl

  En borger i Viborg fik at vide, at vedkommende var smittet med den mexicanske coronavariant. Men det var en "menneskelig fejl", oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

  Det betyder, at vedkommedes nære kontakters nære kontakter alligevel ikke skal lade sig isolere og teste på fjerde og sjette dagen.

  Den smittedes prøver er endnu ikke blevet såkaldt helgenomsekventeret, og det står derfor ikke klart, hvorvidt personen er smittet med en særlig variant af coronavirus.

  Styrelsen oplyser, at personen er blevet informeret om fejlen, og at man nu kontakter de nære kontakters nære kontakter.

 • Endnu en aktør dropper frivillig vaccineordning: Retningslinjerne er mangelfulde

  Selskabet Carelink havde egentlig planer om at byde ind på at være en del af ordningen, hvor danskerne kan blive vaccineret med en af de to skrottede vacciner mod coronavirus. Men sådan bliver det ikke.

  Carelink, der også lyntester i Region Syddanmark, kan ikke "lægefagligt" se sig selv i udkastet til retningslinjerne til ordningen. Det fortæller administrerende direktør Brian Rosenberg til Ritzau:

  - Det handler om, at der i retningslinjerne ikke ligger nogen anbefalinger i forhold til risikoprofilen. Der er alene retningslinjer om, at man skal informere borgerne om, at der findes et andet tilbud.

  Andre private vaccinationsaktører har også afvist at deltage, deriblandt Danske Lægers Vaccinations Service og MedFlex.

 • Randers vinder pokalfinalen

  Randers kan kalde sig pokalmester anno 2021.

  Det står klart efter en finalesejr på 4-0 mod Sønderjyske.

  Randers fik en sand drømmestart på kampen med to scoringer i kampens første seks minutter. Først var det Erik Marxen, der direkte på hjørnespark, med lidt hjælp fra Sønderjyske-målmand Lawrence Thomas, der gjorde det til 1-0. Kort efter fordoblede Mathias Greve Randers' føring.

  I anden halvleg forsøgte Sønderjyske at stable et pres på benene mod Randers-målet, men scoringer fra Simon Piesinger og Mathias Greve lukkede kampen og sender pokalen til Randers.

  Det er første gang Randers FC vinder pokalturneringen siden triumfen i 2006.

 • Hundepensioner i dyb krise efter corona, og der er ikke lys forude

  Hundepensionerne er hårdt ramt af coronanedlukningen, for vi har ikke brug for at få hunden passet.

  Og der er ikke meget lys forude. Her i helligdagsweekenderne i maj, hvor der traditionelt er fuldt hus hos Terslev Hundepension, er der kun halvt belagt.

  På Vandrigsgaard Hundehotel på Stevns er der ikke en eneste hund i ordrebogen, fortæller indehaver Katja Skjold.

  Der er også langt færre, der skal have passet hunden i sommerferien.

  - Folk tager den med på camping eller i sommerhus, siger Kristian Larsen, indehaver af Ny Holmegaard Hundpension.

  Hundepensioner har fået nogle mindre hjælpepakker, men blev ikke betragtet som en del af rejsebranchen.

 • Rusland vil optage verdens første spillefilm i rummet

  Rusland har planer om at optage en spillefilm på Den Internationale Rumstation. (Arkivfoto) (Foto: ho © Scanpix)

  Snart kan vi måske se en spillefilm med en ret vild location.

  Rusland agter nemlig at skyde verdens første spillefilm i rummet. Derfor sender man efter planen skuespilleren Julia Peresild og instruktøren Klim Sjipenko afsted til Den Internationale Rumstation (ISS) til oktober.

  Det oplyser det russiske rumagentur Roscosmos ifølge Ritzau.

  Skuespilleren og instruktøren vil senest fra 1. juni gennemgå et træningsforløb, hvor de blandt andet skal gennem en særlig centrifugetest og flyvninger uden tyngdekraft.

  Filmens arbejdstitel er "Challenge", og genren er rumdrama.

  Rumagenturet har tidligere meddelt, at en film "skal gøre de russiske rumaktiviteter populære og hylde kosmonautprofessionen".

 • Boris Johnson er bekymret for indisk coronavariants udbredelse i Storbritannien

  Flere og flere tilfælde af den indiske coronavariant bliver fundet i Storbritannien.

  Og det bekymrer premierminister Boris Johnson.

  - Det er en variant, vi er urolige og bekymrede for. Vi vil være sikre på, at vi tager alle de forsigtige skridt, så der er møder i dag for at overveje, hvad vi præcis skal gøre, siger han ifølge AP og tilføjer, at intet kan udelukkes.

  Udtalelsen kommer i forbindelse med et studie af smitten i Storbritannien, der viser, at netop den indiske variant bliver mere udbredt.

  Storbritannien er i øjeblikket ved at lempe flere restriktioner, da stadig flere borgere bliver vaccineret.

 • Pokalfinalen er begyndt

  Klokken 15 blev bolden trillet for første gang i årets fodboldpokalfinale for herrer.

  Sønderjyske møder Randers i pokalturneringens sidste kamp, der spilles i Aarhus.

  Du kan se kampen direkte på DR1 eller ved at følge linket her.

  Herunder kan du se de to holds startopstillinger.

 • Knap en halv million er blevet lyntestet det seneste døgn - og der er travlt op til Kristi himmelfart

  Der er det seneste døgn foretaget 473.057 lyntest - udover de 213.899 gennemførte PCR-test.

  Det viser tallene fra Statens Serum Institut. Det er en stigning på cirka 30.000 lyntest i forhold til dagen før.

  Her op til Kristi himmelfartsferien er der da også ekstra travlt på landets lyntestcentre.

  Hos Carelink, der driver centrene i Region Syddanmark, har der været travlt fra morgenstunden.

  En lyntest bliver foretaget med en podning i hvert næsebor. En PCR-test foretages i svælget. Her ses en lyntest blive udført- (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  - De første par timer har vi oplevet omkring ti procent mere trafik end på de travleste dage. Så der er tryk på derude, siger direktør Brian Rosenberg til Ritzau.

  Også hos Falck, som har opgaven i Region Nordjylland, Midtjylland og Sjælland, var der travlt op til Kristi himmelfartsdag med rekordhøje knap 150.000 lyntest i går.

  Hvis man testet positiv via en lyntest, opfordres man til at få få lavet en PCR-test - og først hvis denne også er positiv, tæller den positive test med i dagens smittetal.

 • Siden i går er 27.138 danskere blevet færdigvaccineret mod covid-19

  Siden i går har 53.281 danskere fået et stik med coronavaccine, heraf har 26.143 fået det første stik, mens antallet af færdigvaccinerede siden i går er steget med 27.138 personer.

  I alt er 956.338 danskere færdigvaccinerede - det svarer til 16,4 procent af befolkningen.

  Derudover har 1.587.022 påbegyndt vaccinationen mod corona. Det svarer til 27,19 procent af befolkningen.

 • Dagens coronatal: Der er registreret 1.355 nye smittetilfælde herhjemme

  Der er det seneste døgn registreret 1.355 coronasmittede herhjemme. Det er 109 flere end i går.

  De nye smittede er fundet blandt 213.899 PCR-test, hvilket betyder, at den såkaldte positivprocent ligger på 0,63.

  Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut (SS).

  Her fremgår det også, at der har været nye 0 dødsfald.

  Antallet af indlagte falder med fire - og der er i alt 154 indlagte på de danske hospitaler. 36 personer ligger på intensiv, mens 22 må få hjælp af en respirator.

 • Vanvidsbilist får konfiskeret bilen - kørte 161 km/t, hvor man må 80

  Nordjyllands Politi stoppede i går aftes en 30-årig mand, der kørte mindst 161 km/t på en strækning på omfartsvejen ved Gandrup, hvor man ellers maks. må køre 80 km/t.

  Det oplyser politiet på Twitter.

  Manden overhalede politiet, som fik ham stoppet. Hans bil er nu beslaglagt, og den 30-årige mand fra Aalborg er sigtet for vanvidskørsel.

 • Champions League-finale flyttes til Portugal

  Champions League-finalen i fodbold mellem Manchester City og Chelsea bliver flyttet fra Istanbul i Tyrkiet til Porto i Portugal på grund af coronarestriktioner.

  Det oplyser det europæiske fodboldforbund Uefa.

  Da Tyrkiet er på Storbritanniens røde rejseliste, ville ingen af de to klubbers fans have mulighed for at rejse fra England for at se kampen. Derfor skal finalen mellem de to engelske storhold nu i stedet spilles på Estadio do Dragão i Porto.

  - Fans har gennemgået mere end 12 måneder uden mulighed for at se deres hold live, og Champions League-finalen er klubfodboldens højdepunkt.

  - At frarøve disse tilhængere chancen for at se kampen på stedet var ikke en mulighed, og jeg er glad for, at vi har fundet dette kompromis, siger Uefa-præsident Aleksander Ceferin i en pressemeddelelse.

  På det portugisiske stadion vil 6000 tilhængere fra hvert hold få adgang til at tilskuerlægterne.

  Champions League-finalen mellem Manchester City og Chelsea spilles d. 29 maj.

 • Israel indsætter ekstra grænsepoliti for at dæmme op for uroligheder mellem jøder og arabere

  Israelske arabere samler sig ved en moské under sammenstød med jøder i byen Lod i det centrale Israel. Arabiske uromagere satte ild til biler, en restaurant og en synagoge i de værste lokale uroligheder i årevis i Israel. (Foto: HEIDI LEVINE)

  Israel har hasteindkaldt ekstra grænsepoliti, som skal dæmme op for de uroligheder, der er opstaet mellem jødiske israelere og arabiske israelere flere steder i Israel.

  Onsdag blev 374 anholdt flere steder i landet, skriver Jerusalem Post.

  Urolighederne og gadekampene fandt blandt andet sted i Akko, Haifa, Lod, Tiberias samt Tel Aviv-forstaden Bat Jam.

  Jøder bliver tilbageholdt af israelsk politi i Lod. Der var omfattende sammenstød mellem jøder og arabere i byen i går. (Foto: HEIDI LEVINE)
 • Dansk kajak-håb går kold: Misser næstsidste OL-chance

  Kajakroeren René Holten Poulsen missede her til morgen en gylden mulighed for at kvalificere sig til OL.

  Den 32-årige dansker, der vandt OL-sølv tilbage i 2008, blev nemlig nummer fem i torsdagens kvalifikationsfinale i 1000 meter enerkajak. Og da der kun var to OL-billetter på højkant ved stævnet i Ungarn, var femtepladsen altså ikke nok for danskeren.

  Det så ellers i perioder godt ud for den danske kajakroer. I kvalifikationsfinalen lå han nemlig på andenpladsen ved 500-metermærket. Men hen mod slutningen mistede han fart, og så overhalede konkurrenterne ham.

  Sidste skud i bøssen for René Holten Poulsens OL-chancer er næste uge i Rusland. Her er der en enkelt OL-billet i spil.

 • Dødstal stiger efter luftangreb i Gaza

  Siden urolighederne mellem Hamas og Israel begyndte i mandags har adskillige mennesker mistet livet.

  Fra de Hamasstyrede sundhedsmyndigheder i Gaza lyder meldingen nu, at 83 personer, herunder 17 mindreårige, har mistet livet i luftangreb fra det israelske militær. Det skriver The Times of Israel.

  Her ses en bygning ramt i Gaza. Ifølge Israel er det lykkedes militæret at dræbe flere Hamas-terrorister. Men der er også meldinger om civile dræbte og sårede. (Foto: MAHMUD HAMS © Scanpix)

  Samtidig skulle 487 være blevet såret.

  Fra israelsk side er antallet af dræbte i Hamas' mange raketangreb oppe på syv personer.

 • Cykelstjerne genoptager karrieren og sigter efter OL

  Tilbage i januar annoncerede den tidligere Giro d'Italia-vinder Tom Dumoulin, at han havde mistet lysten til cykelsporten. Derfor ville han tage en pause på ubestemt tid.

  Men den pause ser nu ud til at være slut. Hans hold, Jumbo-Visma, skriver nemlig på sin hjemmeside, at den hollandske cykelstjerne kommer til at deltage i etapeløbet Schweiz Rundt, som køres mellem 6. og 13. juni.

  - Jumbo-Visma-rytteren har taget beslutningen sammen med holdet, eftersom han på det seneste har fundet glæden ved cykling igen, skriver holdet på sin hjemmeside.

  Udover det scweiziske løb stiler Dumoulin også efter at komme med til OL i Tokyo.

  Løbet i Schweiz bliver hollænderens første siden sidste års Vuelta a España, hvor han udgik efter 7. etape.

 • Flyselskaber aflyser flyvninger til Tel Aviv - andre fly omdirigeres til feriebyen Eilat

  Luftfartsselskabet British Airways har aflyst sine flyvninger til og fra Tel Aviv i Israel.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det tilslutter sig en række af andre selskaber, der har indstillet sine flyvninger på grund af palæstinensernes raketangreb mod Israel og Israels luftangreb i Gaza.

  De fly, der er planlagt til at lande i Tel Aviv, omdirigeres fra i dag til feriebyen Eilat på den sydligste spids i Israel, oplyser de israelske myndigheder.

 • Tv-stationer betaler 41 milliarder kroner for tre års Premier League

  Pengene vil også i de kommende år vælte ind i fodboldklubberne i den engelske Premier League.

  En ny tv-aftale frem til 2025 er på plads mellem ligaen og de nuværende rettighedshavere - Sky, BT og Amazon.

  Den indbringer Premier League 4,8 milliarder pund, omkring 41 milliarder kroner, skriver The Guardian.

 • To bjergbestigere døde på Mount Everest

  En schweizisk og en amerikansk bjergbestiger er omkommet på Mount Everest. Det er denne klatresæsons første dødsfald på verdens højeste bjerg.

  Det oplyser ekspeditionsarrangørerne ifølge AP.

  Den schweiziske klatrer nåede toppen, men kom i vanskeligheder under sin nedstigning. Der blev sendt hjælp op til ham med mad og ilt, men forgæves.

  Mount Everest er ikke nem at bestige. Sidste år blev der på grund corona lukket for besøgende på bjerget, men fra Nepals side blev der tidligere i år åbnet for udlændinge igen. Fra Kinasiden får kun kinesere tilladelse til at bestige bjerget i år. Billedet her er fra januar sidste år. (Foto: MONIKA DEUPALA © Scanpix)

  Amerikaneren døde i den højestbeliggende lejr på South Col, hvor han blev ført hen, efter at han måtte opgive at komme videre fra Hillery Step, som er det sværeste sted på den sydgående rute, da han blev ramt af udmattelse og sneblindhed.

  Hvornår de to lig bliver ført ned af bjerget, vides endnu ikke.

 • Politiet uddeler flere bøder efter stort biltræf i Aarhus

  Politiet har uddelt flere bøder i forbindelse med et større biltræf i Aarhus i aftes og i nat.

  Over 200 personer fordelt på omkring 100 biler deltog.

  - De har en interesse for biler og for at køre anderledes, end færdselsloven altid giver mulighed for, og det kan vi ikke have, siger vagtchef, Flemming Lau, Østjyllands Politi til TV2 Østjylland.

 • Nu laver rådne mink strøm til danskerne: 'Det lugter af husholdningsaffald, som det plejer'

  Der har været spænding hos Maabjergværket i Holstebro - for vil de rådne, opgravede mink kunne brænde ligeså godt som alt andet affald? Og vil det stinke så meget, at borgerne i området ikke vil kunne holde det ud?

  Indtil videre går det, som det skal, fortæller værkets bestyrelsesformand Niels Ulrik Nielsen.

  Bestyrelsesformand Niels Ulrik Nielsen er tilfreds med, hvordan afbrændingen går indtil videre. Når affaldet er brændt, skal slaggeren undersøges yderligere, inden det fx bliver brugt til veje. I baggrunden ses mink blandet med alm. affald. (Foto: Frederik Orry Jensen DR)

  - Det går fint indtil videre. Det bliver blandet med husholdningsaffaldet. Vi vidste ikke på forhånd, hvilke problemer minkene ville give, men de indgår i driften nu her. De skal blive til varme til hr. og fru Jensen og strøm til nettet, siger Niels Ulrik Nielsen.

  Og med hensyn til eventuelle lugtgener er der intet udover det sædvanlige.

  - Nu har vi stået nede i forhallen tidligere - og der fornemmer man overhovedet ikke minkene, men det lugter af husholdningsaffald, som det plejer, lyder konklusionen.

  I dag skal der brændes 30 ton mink på værket.

  Se hele interviewet om afbrændingen af minkene her:

 • En grå dyne over hele landet på Kristi Himmelfartsdag

  Kristi himmelfartsdag starter med en grå dyne over hele landet, oplyser DMI.

  I løbet af dagen kommer der perioder med lidt regn, men også nogen sol mod øst.

  Især Bornholm kan forvente en del sol i løbet af eftermiddagen.

  Temperaturen vil ligge mellem 10 og 15 grader.

 • Borgmester i Hørsholm kræver genåbning: Smitten er under kontrol

  Borgmester i Hørsholm, landets eneste nedlukkede kommune, siger, at smitten nu er kommet under kontrol.

  Derfor har han skrevet direkte til erhvervsministeren og Styrelsen for Patientsikkerhed for at få Hørsholm Kommune genåbnet med det samme, skriver TV2 Lorry.

  Borgmester Morten Slotved siger, at smitten er under kontrol på det gymnasium, hvor smitten først bredte sig. Og at der ingen smitte er i erhvervslivet.

  Kommunen kan først lukke op, når der i syv dage har været færre end 250 smittede per 100.000 indbyggere.

  Onsdag lød tallet i kommunen på 223.

 • Civile i voldsomme sammenstød under uro i Israel: 'Der er ikke styr på situationen'

  Efter flere dage med raket- og flyangreb mellem Israel og den palæstinensiske Hamas-bevægelse ved Gazastriben, meldes der nu også om voldelige sammenstød mellem jødiske og arabiske israelere i Israel.

  - Det har fundet sted tidligere også, men ikke i det her omfang - når der er krig mellem Israel og Hamas sætter det følelserne i kog blandt israelske jøder og israelske arabere - i den her omgang er det særligt grimt. Vi ser parterne lynche og vandalisere hinanden i gaderne, siger Allan Sørensen, der er mellemøstkorrespondent for Kristeligt Dagblad og befinder sig i Jerusalem.

  - Der er skud i gaderne, og de israelske myndigheder har ikke styr på situationen. Der har for eksempel været udgangsforbud i en by tæt på lufthavnen, men det blev ikke overholdt, og sammenstødene fortsatte hele natten, fortæller Allan Sørensen.

  På videoen her ser man civile palæstinensere støde sammen med Israels politi/militær i Ramallah:

 • Opgravningen af mink i Nørre Felding er i gang

  De første mink er ved at blive brændt på forbrændingsanlæg i Holstebro. (© DR)

  De første spadestik til prøveopgravningen ved minkgraven i Nørre Felding ved Holstebro er blevet taget tidlig torsdag morgen.

  Minkene er blevet fragtet til et forbrændingsanlæg i Holstebro, hvor de nu bliver brændt.

  Tusinder af døde mink skal flyttes over Kristi Himmelfartsferien og køres til 13 forbrændingsanlæg fordelt over hele landet.

  Der skal også graves mink op i Kølvrå ved Karup.

  I alt ligger der 13 tusind tons døde mink i de to grave.

 • Indien registrerer igen over 4.100 coronadøde på et døgn

  Indien har i løbet af de seneste 24 timer registreret 362.727 nye smittetilfælde og yderligere 4.120 coronarelaterede dødsfald.

  Det viser tal fra sundhedsministeriet, skriver Ritzau.

  I alt har Indien registreret over 23,7 millioner smittetilfælde under pandemien.

  I går registrerede de indiske sundhedsmyndigheder 4.205 dødsfald knyttet til covid-19. Det var det højeste antal døde på et enkelt døgn under pandemien i landet.

 • Studie: Blanding af to forskellige coronavacciner tyder på flere bivirkninger

  Personer, som får to vaccinedoser fra forskellige producenter, ser ud til at få flere bivirkninger end dem, som får begge doser fra den samme producent.

  Det viser de foreløbige resultater fra et britisk studie offentliggjort i tidsskriftet The Lancet. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

  Com–Voc–studiet blev iværksat i Storbritannien i februar og har set nærmere på bivirkninger blandt en gruppe personer, der først fik AstraZeneca–vaccinen og derefter vaccinen fra Pfizer og BioNTech, samt en gruppe med den omvendte kombination.

  Bivirkningerne omfatter kulderystelser, træthed, hovedpine og feber, skriver Ritzau.

 • Aarhusianske barer lokker: Køb en coronatest og en drink for 149 kroner

  En vatpind i snuden og en drink i hånden. I dén rækkefølge og med cirka 20 minutters mellemrum.

  Sådan lyder et nyt tilbud i det aarhusianske barmiljø ved Åen og i Skolegade.

  Ifølge Århus Stiftstidende er en række gå i byen-steder og restauranter gået sammen om at lave et testcenter i samarbejde med et privat firma, fordi de oplever for mange kunder, der bliver væk fra bordbestillinger eller dropper byturen på grund af for lange køer til de eksisterende teststeder.

  Ideen om et testcenter blev født tirsdag, og onsdag slog man dørene op i Bar Smils lokaler. En test koster 149 kroner.

 • Tesla suspenderer bitcoin af hensyn til miljøet

  Tesla vil ikke længere godtage kryptovalutaen bitcoin som betaling for selskabets elektriske biler.

  Det skyldes hensyn til miljøet, forklarer Teslas topchef, Elon Musk, i et tweet.

  - Vi er bekymrede for den hurtigt voksende brug af fossile brændstoffer til bitcoin-udvinding og transaktioner. Især kulkraft, som har de værste udslip af alle brændstoffer, skriver han.

  Han understreger, at kryptovalutaen på mange måder er en god idé.

  - Vi mener, at den har en lovende fremtid. Men det kan ikke ske på bekostning af miljøet, skriver han.

 • Sirener i den nordlige del af Israel advarer om raketangreb - imens fortsætter Israel sine luftangreb mod Gaza

  I det nordlige Israel er befolkningen i nat blevet advaret om risiko for raketangreb fra Gaza.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  De omkring 1500 raketter, der ifølge den israelske hær er affyret fra Gaza under de seneste dages konflikt, har primært været rettet mod den sydlige del af Israel, oplyser hæren.

  Affyringen af omkring 350 raketter er mislykkedes, mens hundredvis af andre er blevet skudt ned af Israels antiraketværn.

  Israel fortsætter samtidig luftangreb mod mål i Gaza. En talsmand for det israelske militær siger, at over 600 Hamas-mål er blevet ramt i Gaza.

  Flere ledere fra Hamas-bevægelsen, som står på EU's terrorliste, er blevet dræbt i de israelske angreb.

  I Gaza er mindst 67 personer blevet dræbt i løbet af de seneste dage, mens israelske myndigheder har meldt om syv dræbte i Israel.

 • Amerikansk rørledning kører igen, efter den var ramt af hackerangreb

  USA's største rørledning - den 9.000 kilometer lange Colonial Pipeline - kører igen, efter et stort hackerangreb i sidste uge havde lammet den.

  Det skriver NBC News.

  Hackerangrebet var det største angreb mod amerikansk energi-infrastruktur nogensinde.

  Ifølge Colonial Pipeline vil det dog tage flere dage, før rørledningen er oppe og køre som normalt.

  378 millioner liter olie bliver hver eneste dag transporteret op ad den amerikanske østkyst fra Houston i Texas og op til storbyen New York via Colonial Pipeline.

 • USA kræver stop for Kinas undertrykkelse af uighurer

  - I Xinjiang-provinsen bliver folk tortureret.

  Sådan lød det fra USA's FN-ambassadør, Linda Thomas-Greenfield, på et møde om det muslimske mindretal uighurerne, der bor i den kinesiske provins Xinjiang.

  Thomas-Greenfield vakte kinesisk vrede, da hun brugte ordet folkedrab om den måde, Kina behandler dette mindretal.

  - Vi vil blive ved med at støtte og råbe op om det, indtil Kinas regering stopper sine forbrydelser mod menneskeheden og folkedrabet på uighurerne og andre mindretal i Xinjiang, lyder det fra USA's FN-ambassadør.

  Menneskeretsgrupper vurderer, at op mod en million uighurer er spærret inde i såkaldte genopdragelseslejre i provinsen.

 • Arsenal besejrer Chelsea efter komisk mål

  En mislykket tilbagelægning blev til et komisk mål, da Arsenal onsdag aften slog Chelsea med 1-0 på udebane i Premier League.

  Emile Smith Rowe udnyttede den kiksede tilbagelægning til at score kampens enlige mål.

  Chelsea var voldsomt tæt på at udligne kort før tid. De blåklædte ramte således overliggeren to gange, men sejren gik til Arsenal.

  Sejren sender Arsenal op på ottendepladsen, hvorfra klubben nu har ét point op til ærkerivalen Tottenham på den syvendeplads, der giver en plads i den nye europæiske turnering Europa Conference League.

  Arsenal har samtidig to point op til Liverpool på sjettepladsen og tre point op til West Ham på femtepladsen.

  Chelsea missede muligheden for at tage afstand til netop West Ham, som stadig kan nå at få fingre i den Champions League-billet, Chelsea lige nu er i besiddelse af på fjerdepladsen.

  Chelsea var uden en skadet Andreas Christensen i onsdagens opgør.

  /ritzau/

 • Biden om kampene i Gaza: 'Mine forventning og mit håb er, at det snart slutter'

  USA's præsident Joe Biden har i dag talt i telefon med Israels premierminister Benjamin Netanyahu om konflikten i Gaza-striben.

  Og Biden er optimistisk:

  - Mine forventninger og mit håb er, at det her vil slutte så hurtigt som muligt, men Israel har ret til at forsvare sig, sagde Biden ifølge Reuters til reportere ved Det Hvide Hus.

  I løbet af i dag har Hamas endnu engang sendt utallige raketter afsted mod Israel, som omvendt har bombet adskillige områder i Gaza.

  Flere ledere fra Hamas-bevægelsen, som står på EU's terrorliste, er blevet dræbt i forbindelse med dagens israelske luftangreb mod Gazastriben.

 • Herning-Ikast tager første stik i gyser-semifinale

  Herning-Ikast vandt onsdag aften en højdramatisk og intens første semifinale mod Viborg.

  35-32 endte kampen i Herning-Ikasts favør, der dermed tager første stik i semifinaleduellen, inden der er returopgør i Viborg på lørdag.

  Kampen bølgede frem og tilbage, og selvom Viborg både i første og anden halvleg bragte sig foran med tre-fire mål, kom Herning-Ikast tilbage og endte med at sikre sig sejren med en stærk slutspurt.

  I den anden semifinale mødes Odense Håndbold og Team Esbjerg, hvor førstnævnte tirsdag tog sejren i den første semifinale.

 • Ekspertgruppe bakker op om brugen af Pfizer/BioNTech til amerikanske børn og unge

  USA ser ud til at begynde at vaccinere unge fra 12 til 15 år mod covid–19, efter at en ekspertgruppe i dag har støttet planen. Det skriver Reuters.

  Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, godkendte mandag, at vaccinen fra Pfizer/BioNTech kan gives til børn helt ned til 12 år.

  Og i dag har en ekspertgruppe, der rådgiver det amerikanske Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC), så bakket op om brugen.

  Nogle stater som Georgia, Delaware og Arkansas begyndte allerede i går at tilbyde vaccinen til de unge.

 • Dødvande i forhandlingerne mellem sygeplejersker og arbejdsgivere

  De har siddet overfor hinanden i ti timer i dag, men der er fortsat ingen aftale mellem Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner. Derfor er parterne nu gået hver til sit.

  Det skriver Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

  - Jeg kan sige, at der er svære forhandlinger, som tager lang tid. Men vi holder fast i, at vi forsøger at opnå en aftale, før tiden løber ud, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen i pressemeddelelsen.

  Forhandlingerne bliver genoptaget mandag.

  En strejke kan 21. maj bryde ud blandt landets sygeplejersker, der har stemt nej til en ny overenskomst.

 • Jay-Z, Foo Fighters og Tina Turner er blandt dem, der er optaget i Rock & Roll Hall of Fame

  Rapperen Jay-Z er blandt dem, der er blevet optaget i Rock & Roll Hall of Fame. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

  Jay-Z, Foo Fighters, Tina Turner, The Go-Go's, Carole King og Todd Rundgren er blevet optaget i Rock & Roll Hall of Fame. Det skriver NBC News.

  For at komme i spil til listen skal der være gået 25 år fra kunstnerenes første udgivelse. Og så skal man have lavet musik, "hvis originalitet, påvirkning og indflydelse har forandret rock & roll".

  Tre af navnene har dog været på listen tidligere. Foo Fighters' forsanger, Dave Grohl, kom med i 2014 som en tredjedel af Nirvana. Singer-songwriter Carole King fik plads i 1990 for sit samarbejde med Gerry Goffin, mens Tina Turner i 1991 kom med for samarbejdet med sin mand Ike Turner.

 • Norge dropper vaccinen fra AstraZeneca

  Statsminister i Norge, Erna Solberg, (Foto: Gorm Kallestad © Scanpix)

  Mandag anbefalede en ekspertgruppe nedsat af den norske regering, at vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson blev taget ud af det norske vaccinationsprogram.

  Onsdag meddeler Norges statsminister, Erna Solberg, at man dropper vaccinen fra AstraZeneca permanent, mens brugen af Johnson & Johnson foreløbigt er sat på pause.

  Vaccinen fra Johnson & Johnson vil dog potentielt kunne tilbydes til de, der ønsker at modtage den udenfor massevaccinationsprogrammet. Intet konkret er dog på plads, siger Erna Solberg.

  Ekspertudvalgets anbefalinger skete på baggrund af de sjældne, men alvorlige blodpropper og et faldende antal blodplader, der er konstateret ved brug af de to vacciner.

  pressemødet kom det også frem, at Norge rykker de unge mellem 18 og 24 år frem i vaccinekalenderen.

 • Ellen DeGeneres' populære talkshow stopper efter 17 år: Jeg trænger til udfordringer

  Ellen DeGeneres har haft mange prominente gæster. Her er det USA's tidligere præsident Barack Obama i 2016. (Foto: Kevin Lamarque © Scanpix)

  Den amerikanske talkshow-vært Ellen DeGeneres har gennem 17 år interviewet nogle af verdens største berømtheder i sit show 'The Ellen DeGeneres Show'.

  Men snart er det slut.

  - Når du er en kreativ person, så trænger du konstant til at blive udfordret - og uanset hvor godt og sjovt showet er, så er det ikke udfordrende mere, siger DeGeneres til Hollywood Reporter.

  Showet, der har vundet 64 af de prestigefulde Emmy-priser, slutter dog først i 2022, efter den 16. sæson er slut.

 • Topfolk fra Radio24syv vil gøre fiktiv og satirisk radiostation til virkelighed

  Tidligere programchefer på Radio24syv, Mikael Bertelsen og Mads Brügger, er klar på nye radioeventyr. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

  Måske kender du 'Undskyld vi roder', der i knap et år, har været en af landets mest populære podcasts.

  I podcasten følger man tilblivelsen af den fiktive radiostation R8dio, hvis medarbejdere mildt sagt fremstår ekstremt uprofessionelle.

  Men nu lader det til, at R8dio bliver til virkelighed, skriver finans.dk. I hvert fald er nogle af de mest fremtrædende folk fra hedengangne Radio24syv blevet medejere af det nystiftede selskab R8dio ApS. Det drejer sig om de tidligere programchefer Mads Brügger og Mikael Bertelsen samt Rasmus Bruun og Frederik Cilius, der stod bag en af kanalens mest populære programmer, 'Den Korte Radioavis'.

  Selskabet R8dio ApS skal "producere og levere radio og podcast", som der ifølge finans.dk står i cvr-registeret.

 • Uefa bekræfter mulig flytning af Champions League-finalen

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) bekræfter på Twitter, at Champions League-finalen måske alligevel ikke skal spilles på Atatürk Stadium i Istanbul, som det ellers har været planlagt.

  Uefa skriver, at der snarest vil komme en melding om, hvor finalen skal spilles.

  Tvivlen om finalens spillested er opstået efter Tyrkiet er blevet nedlukket på nationalt plan på grund af coronapandemien, og Storbritannien har forbudt rejser til netop Tyrkiet.

  Oprindeligt skulle sidste års finale have været spillet på Atatürk Stadium i Istanbul, men det blev udskudt med et år på grund af coronapandemien.

  Chelsea og Manchester City er de to finalehold.

 • Bøn til foreningsliv i Holstebro: Luk ned, inden det sker automatisk

  Holstebro er en af de kommuner, der i øjeblikket har så høje smittetal, at kommunen er i fare for automatisk nedlukning.

  For at forhindre det, har kommunens økonomiudvalg en bøn til foreningslivet: Luk ned i 14 dage for at få bugt med smittetallene.

  Det skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at smitten særligt er stigende blandt børn og unge.

  Kommunens økonomiudvalg opfordrer derfor til, at foreningslivet, hvor bobler blandes, og hvor man ikke altid kan overholde afstandskrav, aflyser alle deres aktiviteter.

  Håbet er, at man kan undgå at lukke skoler, uddannelsessteder, butikker, serveringssteder, frisører og så videre, hvis foreningslivet lukker i 14 dage.

 • Hamas: Flere af vores ledere dræbt i israelsk angreb

  Ifølge Hamas har flere af dets ledere mistet livet i de israelske luftangreb. Det skriver nyhedsbureauret AFP.

  Samtidigt oplyser Israels militær, at 16 medlemmer af den militante palæstinensiske bevægelse er dræbt i et luftangreb onsdag.

  Gazas sundhedsministerium melder om mindst 53 dræbte, siden volden for alvor eskalerede mandag. Ifølge nyhedsbureauet Reuters har seks personer mistet livet i Israel.

 • Efter skarp kritik af Trump: Nu bliver Liz Cheney fjernet fra ledende post

  Liz Cheney har været i modvind efter sin hårde tale om Donald Trump. (Foto: Kevin Dietsch © Scanpix)

  Det er ikke faldet i god jord i det republikanske parti i USA, at Liz Cheney har rettet skarp kritik mod den tidligere præsident Donald Trump.

  Liz Cheney, der er datter af den tidligere vicepræsident Dick Cheney, er i dag blevet fjernet fra ledelsen i partiet, men inden da nåede hun at tale dunder for sine partikolleger i nat.

  Det skriver Reuters.

  - At forholde sig tavs og ignorere løgnen gør, at løgneren opmuntres. Jeg kommer ikke til at sidde stille og se på, mens andre leder vores parti i en retning, hvor man ser stort på landets love og slår sig sammen med den tidligere præsident og hans korstog for at underminere vores demokrati, lød det blandt andet natten til onsdag i dundertalen i Repræsentanternes Hus, der altså nu har fået konsekvenser for Liz Cheney.

  Cheney har haft en rolle som en art gruppeformand i partiet.

  Liz Cheney har ikke bare afvist Donald Trumps påstånde om valgfusk ved præsidentvalget, men stemte også for en rigsretssag mod Trump, da hun mener, at han var med til at opildne til angrebet på Kongressen den 6. januar i år.

Mere fra dr.dk