Seneste nyt

Skotlands premierminister om Sean Connerys død: 'Vores land er i sorg'

 • Skotlands premierminister om Sean Connerys død: 'Vores land er i sorg'

  I Skotland var de stolte af Sean Connery, og den 90-åriges skuespillers død rammer derfor også hårdt.

  Landets premierminister, Nicola Sturgeon, har med det samme reageret i en række opslag på Twitter.

  - Mit hjerte var knust, da jeg hørte om Sir Sean Connerys død. Vores land er i sorg over en af sine mest elskede sønner.

  - Sean var en livslang fortaler for skotsk uafhængighed, og de af os, der delte hans overbevisning, står i dyb gæld til ham, skriver hun blandt andet.

 • En ud af 46 svenskere smittet med corona: 'Vi må hjælpes ad'

  Siden fredag har sundhedsmyndigheder registreret 94 coronadødsfald i Sverige. Det viser tal fra det svenske Folkhälsomyndigheten tirsdag. I alt er 6.500 personer med coronasmitte døde i år.

  I løbet af weekenden er der bekræftet 17.265 nye smittetilfælde i Sverige. Dermed er det samlede antal smittede oppe over 225.000.

  Det svarer til, at én ud af 46 svenskere er eller har været smittet med coronavirus.

  - Med tanke på det høje niveau, vi ligger på, er det meget vigtigt, at vi hjælpes ad med at flade kurven ud, siger statsepidemiolog Anders Tegnell på et pressemøde tirsdag.

 • Coronasmitte har bredt sig i fængsel: Alt personale er sendt hjem

  Torsdag i sidste uge blev en ansat i arresthuset i Helsingør i Nordsjælland konstateret smittet med coronavirus. Siden har smitten bredt sig, så der nu er ni ansatte og én indsat, som er blevet smittet.

  Alle ansatte, der har været på arbejde den seneste uge, er blevet hjemsendt, og arresthuset har indkaldt forstærkninger udefra, fortæller institutionschef Lene Møller Nielsen.

  Derudover forsøger arresthuset at inddæmme smitten gennem rengøring, brug af mundbind og ved at lukke ned for besøg og aktiviteter.

  - De indsatte er isolerede i hver deres celle og har ingen kontakt med de andre indsatte, siger Lene Møller Nielsen.

 • Politisk flertal vil lave plan mod oversvømmelser og højt grundvand

  Klimaforandringer skaber fortsat mere pres på de kystnære områder, og grundvandet vil i fremtiden stige i land og by. Desuden er der større risiko for, at flere voldsomme vejrhændelser sker samtidig.

  Et bredt flertal i Folketinget vil derfor igangsætte arbejdet med en såkaldt klimatilpasningsplan, der skal hjælpe med at løse de mest påtrængende udfordringer, fremgår det af en meddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

  Planen indeholder flere initiativer, der sættes i gang i 2020. Herunder et pilotprojekt der skal forbedre forudsigelser af oversvømmelser, ligesom der skal laves en model for en sammenhængende, ydre stormflodsbeskyttelse af København.

  - Vi står over for en fremtid med højere vandstande, voldsommere storme og mere regn. Derfor skal vi sikre en klimatilpasning, som er klog, langsigtet, og som hænger sammen, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

  Regeringen forventer, at forhandlingerne om en samlet national klimatilpasningsplan kan begynde i starten af 2022.

  Vi skal sikre en klimatilpasning, som er klog og langsigtet, siger miljøminister Lea Wermelin (S). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Minister om dansk vaccine-plan: Testcentre skal vaccinere befolkningen

  Folketingets partier er netop blevet orienteret om regeringens foreløbige plan for en corona-vaccination af alle danskere.

  Sundhedsministeren siger til DR Nyheder, at danskerne skal vaccineres i de samme hvide telte eller mobile centre, der også udfører corona-test.

  - Det bliver setuppet, som vi kender fra Testcenter Danmark. Altså et centralt styret system, der er i hele landet. Hvor vi i dag tester danskerne, men i den sammenhæng kan vi så også vaccinere danskerne, siger Magnus Heunicke (S).

  Ifølge ministeren er det mest sandsynlige scenarie, at Danmark drypvis modtager vaccinationerne.

  - Vi må gå ud fra, at det sandsynlige scenarie er, at der kan komme 50.000 eller 100.000 i den første runde. Så kan der gå nogle uger, før de næste kommer. Det skal vi have et setup for, siger sundhedsministeren.

  Han oplyser, at planen nu skal vendes hos en faglig referencegruppe af eksperter med Sundhedsstyrelsen i spidsen.

 • Voldsomme billeder: Frankrig vil undersøge politiet efter rydning af migrantlejr

  Den franske indenrigsminister, Gérald Darmanin, vil iværksætte en undersøgelse af politiet, efter de sent mandag aften ryddede en migrantlejr i det centrale Paris.

  Det skriver det franske nyhedsmedie, France 24.

  Videomateriale viser voldsomme billeder af betjente, der smider migranter ud af de telte, der netop var slået op på den kendte Place de la République.

  - Nogle af billederne fra rydningen af den illegale migrantlejr på Place de la République, er chokerende, skriver den franske indenrigsminister på Twitter.

  Der opstod protester, da politiet kom for at rydde en migrantlejr, der var slået op i det centrale Paris. (Foto: Christophe Petit Tesson © Scanpix)
 • EU giver næsten ni milliarder kroner til Afghanistan

  EU vil give 1,2 milliarder euro (næsten 9 milliarder kroner) i hjælp til Afghanistan over de kommende fem år.

  Det blev meddelt ved en donorkonference for Afghanistan i dag.

  - Vores bistand skal understøtte de afghanske myndigheders mål om demokrati, modernisering og bæredygtig udvikling. Den skal være med til at løfte mennesker ud af fattigdom og forberede ledelsen af landet samt reducere korruptionen, siger EU-kommissær Jutta Urpilainen.

  Finland har værtskabet for årets donorkonference sammen med Afghanistan og FN.

  På grund af coronapandemien holdes konferencen digitalt.

  Den finder sted på et tidspunkt, hvor den islamistiske oprørsbevægelse Taliban forhandler i Doha i Qatar med den afghanske regering om en fredsaftale. Samtidig fortsætter USA en tilbagetrækning af amerikanske soldater fra Afghanistan.

 • 81 nye smittede på plejehjem den seneste uge

  Der har været 81 nye tilfælde og 10 dødsfald på plejehjem i den forløbne uge, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Det nærmer sig niveauet fra april, hvor mange ældre blev ramt.

  Indtil nu er omkring 30 procent af de smittede plejehjemsbeboere døde med corona.

 • Det seneste døgn er 1.367 registreret smittet med covid-19

  1.367 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går, viser tal fra Statens Serum Institut.

  Otte personer er døde med coronavirus.

  Dagens smittetal er det højeste, der er rapporteret hidtil. Det er dog baseret på et meget højt antal prøver.

  81.621 prøver er der kommet svar på det seneste døgn, det svarer til at 1,7 procent af de testede er smittede.

  Der er nu 255 indlagte på landets coronaafdelinger. Det er 6 færre end i går. 40 patienter er på intensiv, af dem er 23 i respirator.

 • VVS’er dømt for at hjælpe med hvidvask af 49 millioner

  En sjællandsk blikkenslager er i dag blevet dømt for at have hjulpet med hvidvask af 49,3 millioner kroner.

  Retten i Roskilde har straffet manden med fængsel i tre år og ni måneder. Han slipper dog for at komme bag tremmer på grund af hans dårlige helbred og hans alder. Den dømte er netop fyldt 78 år.

  I sit lille VVS-firma lod han store beløb suse ind og ud af konti i først Sparekassen Vendsyssel og derefter i mobilbanken Lunar Way. Han overlod sit NemID og nøglekort til sin kontakt, som derefter styrede den heftige trafik med millionerne, og også sikkerhedskoder gav han fra sig.

  Den 78-årige fortæller, at kontakten var en polsk mand.

  - Jeg mødte ham på en nordsjællandsk byggeplads, oplyser den 78-årige, der har tilstået forbrydelsen.

  Den polske kontakt har efterforskerne i Bagmandspolitiet ikke kunnet finde frem til.

 • Kontakttallet er faldet til 1

  Statens Serum Institut har estimeret kontakttallet til 1 i Danmark. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

  I sidste uge var kontakttallet 1,1.

  Epidemien er dermed stadig på samme høje niveau i Danmark, men vi har den under kontrol. Opmærksomhed er fortsat på alle kommuner i og omkring hovedstadsområdet, lyder det fra ministeren.

  Kontakttallet fortæller, hvor mange personer en smittet giver smitten videre til, og det er i øjeblikket én person.

 • Kvinde i bedring - blev ramt af to biler på mørk landevej

  En 65-årig kvinde er i bedring, efter at hun i morges blevt ramt af to biler på Viborg Landevej. Det fortæller vagtchef René Kortegaard fra Nordjyllands Politi.

  Tidligere på dagen oplyste vagtchefen, at kvinden var indlagt på Aalborg Universitetshospital i kritisk tilstand.

  - Hun ligger i respirator, og hendes tilstand betegnes som kritisk, sagde han.

  Ulykken fandt sted på Viborg Landevej ved Sønder Onsild syd for Hobro lidt efter klokken 07. Her blev den 65-årige kvinde af uvisse årsager ramt af en bil.

  - Dernæst bliver hun ramt af en anden bil, som hun bliver kørt over af, og hun ender med at ligge fastklemt under bilen, fortæller vagtchefen.

 • Mændene blev undtaget fra reglerne: Nu sidder danske fodboldkvinder fast i England

  (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Kvindelandsholdet i fodbold er stadig i risiko for at skulle undvære anfører Pernille Harder og tre andre spilere fra engelske klubber i næste uges EM-kvalifikationskamp mod Italien. Årsagen er de stramme engelske rejseregler over for Danmark.

  Da herrelandsholdet stod i samme situation for nylig, lykkedes det at få en undtagelse fra reglerne, men det er ikke sket for kvindelandsholdet.

  - Det er både ærgerligt og uholdbart. Vi arbejder kraftigt for, at situationen bliver løst hurtigst muligt, siger Dansk Boldspil-Unions direktør, Jakob Jensen.

  På grund af usikkerheden har landstræner Lars Søndergaard valgt at udtage fire nye spillere til sin trup.

 • Ordførerrokade i Socialdemokratiet

  Efter Mogens Jensen trådte tilbage som fødevareminister har Socialdemokratiet i dag vedtaget en mindre ordførerrokade.

  Leif Lahn Jensen blev udpeget som ny gruppeformand, efter Flemming Møller Mortensen blev udviklingsminister.

  Til gengæld træder Mogens Jensen ind i folketingsgruppen, hvor han blandt andet bliver næstformand i Kulturudvalget samt medlem af Udenrigspolitisk Nævn og Finansudvalget.

  Henrik Møller er ny beskæftigelsesordfører, Tanja Larsson bliver boligordfører og Lars Aslan Rasmussen LGBT+ordfører.

  Lennart Damsbo-Andersen er social dumping-ordfører.

 • 15 adresser ransaget i stor sag om bedrageri med biler

  Nordjyllands Politi, Østjyllands Politi og Københavns Vestegns Politi har i en fælles aktion ransaget 15 adresser, 9 i Aalborg-området, 5 i Aarhus og 1 i København.

  Fem personer i alderen 24 til 35 år er anholdt, og de sigtes for bedrageri og hvidvask.

  Ifølge vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi drejer det sig om en stor bedragerisag med køb og salg af biler, falske fakturaer og grov hvidvask.

 • Europa-Kommissionen er klar til sjette vaccine-aftale

  Europa-Kommissionen vil i morgen godkende sin sjette aftale om forhåndsindkøb af en mulig vaccine mod covid-19. Det drejer sig om den, som bioteknologiselskabet Moderna har udviklet, og som lige nu er ved at blive vurderet af Den Europæiske Lægemiddelstyrelse, EMA.

  - Kontrakten giver os mulighed for at købe helt op til 160 millioner doser af vaccinen, lyder det fra Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, der har høje forventninger til vaccinen.

  Det er EMA, der skal godkende vaccinerne på vegne af Danmark og de andre EU-medlemslande. Hvis Moderna-vaccinen bliver godkendt, vil alle landene modtage den på samme tidspunkt.

  Kommissionsformanden sagde i sidste uge, at EMA meget vel kan være klar til at godkende de første coronavacciner i anden halvdel af december.

 • Flyselskaber afviser planer om vaccinekrav

  De europæiske flyselskaber Lufthansa, Ryanair og Norwegian vil ikke kræve, at passagerer skal være vaccineret mod coronavirus, før de kan komme om bord på deres fly i fremtiden.

  - Vi byder selvfølgelig vaccinerede passagerer velkommen, men vi har ikke planer om at gøre det til et krav, siger det tyske flyselskab, Lufthansa, til DR Nyheder.

  Australiens største flyselskab, Quantas, meddelte i går, at det skal være et krav, at alle passagerer er vaccineret mod covid-19, hvis de fremover skal rejse med flyselskabet.

  Quantas vil indføre det nye krav, når en vaccine er tilgængelig for offentligheden.

 • Russisk coronavaccine er 95 procent sikker

  De russiske myndigheder oplyser, at den russiskproducerede Sputnik V-vaccine mod coronavirus er 95 procent sikker.

  Tidligere har foreløbige undersøgelse vist, at vaccinen var 92 procent effektiv.

  42 dage efter, at den første dosis af vaccinen var klar, viser resultaterne en sikkerhed på 95 procent, oplyser det russiske Sundhedsministerium.

  Ifølge nyhedsbureauet Tass er der nu 120.000 doser af vaccinen i omløb på det kommer kommercielle marked.

 • Danskeropgør i kvindernes Champions League

  Brøndby IF og Fortuna Hjørrings modstandere til 1/8-finalerne i kvindernes Champions League er tirsdag middag fundet.

  Brøndby skal møde norske Vålerenga, hvor de tre landsholdsspillere Stine Ballisager, Janni Thomsen og Rikke Marie Madsen spiller.

  Fortuna Hjørring kan se frem til en længere rejse, hvor de af to omgange møder slovenske Pomurje.

  1/8-finalerne bliver spillet den 9./10. og 15./16. december

  De forsvarende Champions League-mestre fra Lyon skal møde Juventus med danske Sofie Junge på holdkortet.

 • Britisk ret: Bilist var diplomatisk immun ved dødsulykke

  En britisk landsret ar afgjort, at en tidligere CIA-agent og hustru til en amerikansk diplomat, havde diplomatisk immuniet, da hun var impliceret i en dødsulykke i Storbritannien i august sidste år.

  Familien til en dræbt 19-årig britisk motorcyklist har ført en retssag mod det britiske udenrigsministerium siden ulykken. De vil have kvinden retsforfulgt i Storbritannien.

  Den 19-årige ramte en bil, der kørte i den forkerte side af vejen ved den amerikanske luftbase i Northamptonshire ført af den amerianske kvinde.

  Storbritannien har krævet kvinden udleveret, men det er afvist af det amerikanske udenrigsministerium, og sagen har resulteret i en kurre på den diplomatiske tråd mellem de to lande.

 • Tidligere undervisningsminister bliver direktør i svømmeunion

  Dansk Svømmeunion har ansat tidligere undervisningsminister Merete Riisager som ny direktør.

  Merete Riisager overtager direktørposten i Dansk Svømmeunion efter den fyrede Pia Holmen. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

  Unionen har siden februar 2020, hvor daværende direktør Pia Holmen stoppede, stået uden direktør.

  Holmen var direktør, da der blev afsløret mistrivsel blandt de bedste danske svømmere, og hun stoppede efter kritik i en uvildig undersøgelse foretaget af Kammeradvokaten.

 • Nye regler for hvornår man er nær kontakt til en smittet

  Hvornår der er tale om en nær kontakt til en coronasmittet bliver nu udvidet, oplyser Sundhedsstyrelsen. Derfor ventes flere at blive bedt om at gå i selvisolation og blive testet.

  Fremover bliver man også defineret som nær kontakt, hvis man har opholdt sig inden for 2 meter i mere end 15 minutter med en person, der er smittet med ny coronavirus i situationer, hvor der synges, tales højt eller råbes.

  Eller hvis man har opholdt sig i et lukket rum uden udluftning eller med dårlig ventilation.

  Samtidig anbefaler Sundhedsstyrelsen, at andre kontakter kan få taget en screeningstest i særlige situationer.

 • Flügger køber koncern med salg i Østeuropa

  Malerkoncernen Flügger har købt 70 procent af koncernen Eskaro, der har aktiviteter i seks lande - særligt i Østeuropa.

  Prisen er 208 millioner kroner for firmaet, der har 1.100 ansatte. Eskaro har en årlig omsætning på 420 millioner kroner. Flügger har selv en omsætning på den gode side af to milliarder kroner om året.

  - Eskaro har gennem årene skabt en solid platform i Østeuropa, hvor vi tror på, at der er potentiale for vækst, siger adm. direktør Jimmi Mortensen.

  Opkøbet skal godkendes af konkurrencemyndigheder, men ventes at være på plads i starten af 2021.

 • Tæt på nul billetter til de danske håndboldfans ved EM

  Der er blevet grønt lys fra myndighederne til, at Danmark kan afholde kvindernes EM i håndbold som enevært i december.

  Det bliver dog stort set uden fans på lægterne.

  Forsamlingsloftet på 500 personer gælder ved hele slutrunden, og det antal når man hurtigt op på i hallerne i Herning og Kolding, når først man har lukket folk det arbejdende folk og sponsorer ind.

  - Vi har dybest set ikke nogen tilskuere. Der må være 500 i arenaen, og de er jo optaget af mediefolk, spillere og så videre, siger generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen til TV2.

 • Spøgelsesbilist var stoppet på rampen til motorvejen

  Sydjyllands Politi har advaret om en mulig spøgelsesbilist i sydgående retning på Sønderjyske Motorvej ved Rødekro.

  Det viste sig imidlertid, at bilisten var stoppet på rampen til motorvejen.

 • Afgørelse fra EU-Domstol om statsstøtte går TV 2 imod

  En afgørelse i EU-Domstolen om statsstøtte går TV 2 imod, oplyser Mediawatch.dk

  Statsstøtten, som sagen handler om, og som TV 2 modtog fra 1995 til 2002, blandt andet gennem salg af reklamer fra det selvstændige selskab TV 2 Reklame, er ikke i strid med EU's regler.

  Men støtten blev ikke anmeldt til EU, og det skulle den have været.

  Den danske stat skulle have givet besked om støtten til EU, som efterfølgende skulle have godkendt den. Derfor skal der betales såkaldte ulovlighedsrenter.

  Afgørelsen betyder, at sagen om ulovlighedsrenter ved Østre Landsret kan fortsætte. Nent, Nordic Entertainment Group,kræver, at TV 2 skal tilbagebetale 1,75 milliarder kroner i ulovlighedsrenter og 1,2 mia. kr. i procesrenter. Det afviser TV 2.

 • Støjberg forsvarer sin brug af 'dræn sumpen': Det har intet med Trump at gøre

  Venstres næstformand, Inger Støjberg, har fået kritik for at bruge udtrykket 'dræn sumpen' i en tale om regeringen og Mette Frederiksen. Kritikken kom blandt andet fra Støjbergs egen formand, Jakob Ellemann-Jensen, der henviste til, at Donald Trump har brugt udtrykket.

  Men Venstre-formanden og alle andre kritikere har misforstået noget, skriver Støjberg på Facebook:

  "Det at ”dræne sumpen” er et gammelt amerikansk politisk udtryk, som Reagan i høj grad var kendt for at bruge. Nu har jeg så også brugt det."

  Inger Støjberg brugte udtrykket lørdag og har altså i dag tirsdag adresseret misforståelsen.

 • Myndighederne skruer op for coronakontrol i virksomheder

  Flere virksomheder, restauranter og supermarkeder kan i den kommende tid se frem til et besøg fra myndighederne.

  Der bliver nemlig skruet op for coronakontroller og vejledning til virksomheder om, hvordan de overholder retningslinjerne.

  Det er Fødevarestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet, der går sammen om opgaven for at forhindre at coronasmitten breder sig, og de vil tjekke alle steder, hvor der er kunder, fortæller kontorchef i Fødevarestyrelsen Vibeke Højbjerg.

  Denne her indsats løber til og med februar, og myndighederne regner med at komme ud på mere end 8.500 tilsyn om måneden.

 • Forsvarsminister laver ny whistleblowerordning

  Som følge af skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) bliver der nu oprettet en whistleblowerordning, som kommer til at høre under Forsvarsministeriet.

  Det oplyser forsvarsminister Trine Bramsen (S) ved et samråd.

  Ordningen skal træde i kraft ved årsskiftet og skal gøre det muligt for FE-ansatte fortroligt at råbe vagt i gevær, hvis de støder på mulige ulovligheder i efterretningstjenesten.

  - Det er selvsagt vigtigt, at vi sørger for, at fortrolige oplysninger forbliver fortrolige. Samtidig er det helt afgørende, at vi i vores demokrati har tillid til vores efterretningstjenester, siger Trine Bramsen.

 • Prins Joachim og prinsesse Marie fejrer kobberbryllup

  Prins Joachim og prinsesse Marie kan i dag fejre kobberbryllup. I den anledning har parret delt et billede, der er taget af datteren, prinsesse Athena, i Paris, hvor parret er boset.

  Prins Joachim og prinsesse Marie blev viet i Møgeltønder Kirke den 24. maj 2008.

  Kongehuset oplyser, at prins Joachim og prinsesse Marie vil fejre dagen privat.

 • Alle i Holstebro skal testes, men flere møder op uden en tid

  Alle borgere i Holstebro Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune er af sundhedsmyndighederne blevet opfordret til at lade teste for coronavirus, men de skal stadig bestille tid på coronaprover.dk.

  I morges var der for lange køer ved testcenteret i Holstebro.

  - Omkring 20 personer var mødt op for at få en test uden at have bestilt en tid, siger Karina Willemoes, testansvarlig i Hospitalsenheden Vest. Den lange kø har fået hospitalsenheden til at løfte pegefingeren.

 • Minkbesætning er blevet smittet med corona to gange

  Dyrene på en minkfarm i Hjørring er blevet smittet med corona to gange. Men begge gange er de blevet smittet med samme variant, viser en analyse fra Fødevarestyrelsen.

  Efter smitte danner dyr og mennesker ellers antistoffer i blodet, der normalt sikrer mod ny smitte.

  - Minkene har tilsyneladende ikke udviklet varig immunitet efter at være smittet første gang, fortæller enhedschef hos Fødevarestyrelsen Henning Knudsen.

  Opdagelsen kan få betydning for fremtiden, vurderer han.

  - Minkenes måde at udvikle immunitet på er selvfølgelig betydende for, om og hvordan man kan holde mink.

 • Ritzau udsat for hackerangreb

  Nyhedsbureauet Ritzau, der er leverandør af telegrammer og nyheder til stort alle større nyhedsmedier i Danmark, er blevet udsat for et hackerangreb.

  Det oplyser Ritzau selv til deres kunder i en mail.

  Angrebet betyder, at nyhedsbureauet ikke er i stand til at sende nyheder ud som normalt.

  - Ritzau har været udsat for et hackerangreb tidligt i morges. Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb, siger administrerende direktør Lars Vesterløkke i en skriftlig kommentar.

  - Vi har nu valgt at lukke ned for alle vores servere, fordi vi var usikre på, hvor stor skade angrebet kunne udvirke.

 • Apples sikkerhedschef anklaget for bestikkelse

  Ipads i bytte for våbentilladelser.

  Nogenlunde sådan lyder anklagen mod techgiganten Apples internationale sikkerhedschef, Thomas Moyer, der i Californien står anklaget for at have vekslet iPads til en samlet værdi af lige under 500.000 kroner til våbentilladelser.

  To ansatte ved politiet er anklaget for at have modtaget bestikkelsen. Det skriver BBC.

 • Snød flere ved at påstå, at han kunne slette skattegæld

  En 33-årig mand er blevet tiltalt af Bagmandspolitiet for at lokke penge ud af folk, der troede, at manden kunne slette deres skattegæld.

  Fra efteråret 2018 og et år frem påstod den 33-årige overfor sine ofre, at han havde adgang til Skattestyrelsens it-systemer og dermed mod betaling kunne slette deres gæld.

  En tredje person er tiltalt for at have betalt 469.625 kroner til den 33-årige for at få slettet gæld til Skattestyrelsen på mere end syv millioner kroner.

  En 58-årige medgerningsmand er tiltalt for at have hjulpet med at finde ofrene.

 • Døde mink bobler op fra massegrav

  Mindst en meter jord er lagt oven på de aflivede coronasmittede mink, som er gravet ned ved militærets øvelsesterræn ved Holstebro.

  Alligevel får naturens kræfter flere af dyrene til at trænge op igennem graven, så de ligger frit på jordoverfladen.

  Det bekræfter Rigspolitiet, der leder Den Nationale Operative Stab, som har ansvaret for minknedgravningerne.

 • Biden skal skifte en stor del af statsapparatet ud

  Efter en lang periode med uvished betyder nyheden, om at Joe Biden kan begynde at forberede sig på at rykke ind i Det Hvide Hus, utroligt meget, siger Lasse Engelbrecht, DR's journalist i USA.

  - Det er et skridt i den rigtige retning efter en periode, hvor Donald Trump ikke ville erkende sit nederlag.

  - Biden skal skifte et stort statsapparat ud. I USA skifter man på mange poster, og der skal ske overdragelsesforretninger på eksempel udenrigs-, sikkerheds- og efterretningsområdet. Her skal Bidens folk ind og have de oplysninger de har brug for, siger han.

  Joe Biden bliver indsat som præsident 20. januar næste år.

 • New Yorks første og eneste sorte borgmester er død

  (Foto: Andrew Gombert © Scanpix)

  Den første - og foreløbigt eneste - sorte borgmester i New York, David Dinkins, er død. Han blev 93 år.

  David Dinkins, der var uddannet advokat, var byens borgmester fra 1990 til 1993.

  For godt og vel en måned siden mistede han sin kone, Joyce Dinkins, der blev 89 år gammel.

  David Dinkins overtog i 1990 borgmesterposten i New York efter Ed Koch, mens Dinkins i 1993 selv blev afløst af Rudy Giuliani, der i dag er personlig advokat for Donald Trump.

 • Unge på minkuddannelser skal finde et nyt speciale

  Minkafllivningerne betyder, at en gruppe unge, der var ved at uddanne sig til minkavlere, skal til at ændre deres fremtidsplaner.

  Minkskolerne regner med, at de foreløbig har uddannet de sidste elever med speciale i mink. Eleverne er begyndt at springe fra og vælge nye specialer.

  - Her morgen har jeg glædet mig til at komme på arbejde på minkfarmen, og nu er det bare slut. Det føles tomt. Jeg skal ud og lave noget, jeg aldrig tænkt jeg skulle lave. Ikke at det ikke bliver godt, men det er en stor omvæltning, siger 21-årige Joachim S. Bay.

 • Flyselskabet Qantas vil kræve bevis på coronavaccine

  Når en vaccine mod coronavirus er klar, vil den blive et krav, hvis man vil flyve med det store australske flyselskab Qantas

  Det meddeler flyselskabet ifølge det australske forsvar.

  Vaccinekravet vil ifølge Qantas sandsynligvis blive almen praksis på tværs af luftfartsindustrien.

  Flere medicinalvirksomheder har meldt ud, at de er ved at have en vaccine klar. Og meldingen fra EU i weekenden var, at man forventer at få tilsendt vacciner i slutningen af december.

 • 17,5 procent af eliteatleter har symptomer på en spiseforstyrrelse

  Flere henvendelser til Team Danmark Danmarks Idrætsforbund fra trænere, atleter og holdkammerater om håndtering af spiseforstyrrelser er resulteret i en rapport fra Syddansk Universitet og Linnéuniversitetet i Sverige.

  Den viser, at 4,6 procent af de adspurgte har en diagnosticeret spiseforstyrrelse, og det svarer til den øvrige befolkning.

  17,5 procent af eliteatleterne har symptomer på spiseforstyrrelse - fra milde symptomer som at være optaget af sund mad og utilfredshed med kroppen til svære symptomer som opkastninger og forstyrret kropsopfattelse.

  Hos Team Danmark mener administrerende direktør Lone Hansen, at tallet er for højt, og at der skal gøres noget for at hjælpe de udsatte atleter.

 • FN mødes for at diskutere konflikt i Etiopien

  FN's Sikkerhedsråd vil i dag holde sit første møde om konflikten i Tigray-regionen i Etiopien, oplyser unavngivne diplomatiske kilder med kendskab til sagen.

  Det virtuelle møde ventes at blive lukket for offentligheden, men en udtalelse sendes ud efter mødet.

  Etiopiens premierminister, Abiy Ahmed, har beordret lederne i den nordlige Tigray-region til at overgive sig forud for et varslet angreb på regionshovedstaden Mekele.

  Hundredvis af mennesker menes at være blevet dræbt i konflikten, men en mørklægning af kommunikationen fra begge sider gør oplysningerne vanskelige at kontrollere.

  FN's generalsekretær, António Guterres, opfordrede i sidste uge til at oprette humanitære korridorer for at hjælpe civile.

 • Playstation 5 sælges til vilde overpriser på nettet

  Det er tæt på umuligt at opstøve den nye Playstation 5 i butikkerne, men hvis man er virkelig desperat efter at få fingrene i Sonys seneste bud på en konsol, så kan man finde flere eksemplarer til salg på dba.dk.

  Her bliver prisen dog en lidt anden end i butikkerne, hvor en Playstation 5 koster lidt over 4.000 kroner.

  På dba.dk sælges en Playstation 5 for omtrent det dobbelte, mens en enkelt håbefuld sælger sågar mener, at 20.000 kroner må være en rimelig pris for konsollen.

  De opskruede priser skyldes, at Playstation 5 er udsolgt på tværs af landet. De fleste forhandlere forventer først at have konsollen på hylderne igen i det nye år.

 • En grå dag med perioder af regn

  Solen holder sig bag grå skyer i dag, der kommer dagen igennem perioder med regn til det meste af landet.

  Temperaturen lægger sig en enkelt grad højere end i går, så vi får mellem 7 og 11 grader i dag. Vinden er fortsat let til frisk og kommer fra sydvest.

  Langs kysterne vil den være kraftigere og blæser med en hård vindstyrke. I aften ser det ud til at holde tørt, og natten er fortsat nogle grader over frysepunktet.

 • Kina sender raket til Månen

  Kina har sent mandag aften dansk tid opsendt en raket på en ubemandet månemission. Målet er at indsamle stenprøver fra Månen.

  Det er første gang i mere end fire årtier, at Kina begiver sig ud i sådan et projekt.

  Raketten blev opsendt fra Wenchang Space Launch Centre i den sydlige Hainan-provins tidligt tirsdag morgen lokal tid.

  Når robotfartøjet "Chang'e 5" efter planen lander på Månen, håber missionen blandt andet på at kunne indsamle stenprøver og hente dem tilbage til Jorden.

 • England vil forkorte karantæne

  England vil indføre et nyt system fra 15. december, der vil bruge coronatest til at forkorte karantæneperioden for tilrejsende.

  Det oplyser regeringen i en erklæring natten til tirsdag.

  Det nye system vil tillade passagerer fra højrisikolande at tage en test efter fem dages selvisolation og blive undtaget fra yderligere karantæne, hvis testen er negativ.

 • Tåregas og protester: Fransk politi rydder migrantlejr

  Fransk politi har sent mandag brugt tåregas for at få ryddet en migrantlejr, som blev sat op i det centrale Paris.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  På den kendte Place de la République havde frivillige sat omkring 500 blå telte op, som hurtigt blev fyldt med migranter, hvoraf størstedelen kom fra Afghanistan.

  Omkring en time efter dukkede politiet op for at rydde lejren.

  Politifolk begyndte at tage telte op - i nogle tilfælde med folk indeni - hvilket blev mødt med protester.

 • Overdragelsen kan begynde: Trump rykker tættere på anerkendelse af nederlag

  (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)

  Joe Biden kan nu formelt begynde processen med at overtage præsidentposten i USA og få sin administration på plads efter sin valgsejr 3. november.

  Det ligger fast, efter at det føderale organ General Services Administration (GSA) i et brev mandag anerkender demokraten Biden som valgets vinder. Dermed siger GSA også god for, at Joe Biden får adgang til offentlige midler til at få sine egne folk indsat i regeringskontorer.

  Trump er tilsyneladende indforstået med GSA's henvendelse til Biden.

  Trump anbefaler i et tweet GSA's leder, Emily Murphy, og hendes hold at gøre, hvad de finder bedst, hvad angår "indledende protokoller".

 • Bidens valgsejr i Michigan godkendt

  Michigans valgmyndighed har godkendt demokraten Joe Bidens sejr i delstaten ved præsidentvalget 3. november. Det skriver Reuters.

  Valgmyndigheden slår fast, at Joe Biden vandt med 154.000 stemmer.

  Præsident Donald Trump havde forsøgt at få omgjort valgresultatet i Michigan, men Michigans State Board of Canvassers, der afgør eventuelle tvister i forbindelse med valg, har i dag godkendt valgresultatet.

 • Få dit kørekort på mobilen med en ny app

  Nu kan du lægge dit gamle, krøllede, lyserøde kørekort i skuffen. Har du en smartphone, kan du fra i morgen hente en kørekort-app, så du både har dit kørekort og et id-bevis i digital udgave på mobilen.

  Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen, der har udviklet appen, i en pressemeddelelse.

  Det er dog frivilligt, om danskere ønsker et digitalt kørekort. Transportminister Benny Engelbrecht (S) kalder det for et tilbud, der kan gøre det lettere for borgerne.

  - Det er godt at kunne have kørekortet lige ved hånden, og det har de fleste mennesker i forvejen med mobiltelefonen.

  Man skal dog fortsat beholde sit fysiske kørekort, selv om man har hentet kørekort-appen. En af grundene er, at det digitale kørekort kun gælder inden for Danmarks grænser.

  Kørekortet er det første id-bevis i Danmark, der bliver digitalt. Det gule sundhedskort følger trop i løbet af 2021. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)
 • Flere republikanere beder Trump droppe sin modstand

  Flere fremtrædende republikanere opfordrer USA's præsident, Donald Trump, til at stoppe sine søgsmål og andre forsøg på at lave om på sit valgnederlag.

  De opfordrer ham til at åbne op for, at demokraten Joe Biden kan gå i gang med forberedelserne til magtskiftet.

  En af dem er den republikanske senator Shelley Capito, der siger, at intet tyder på, at der er uregelmæssigheder ved valget, som kan rokke ved Bidens sejr.

  Derfor bør han straks begynde at få de nødvendige briefinger om sikkerhed og coronasituationen, siger hun.

  En anden senator, Rob Portman, siger ligeledes, at der ikke er beviser på valgsvindel og opfordrer til, at Trump-administrationen indleder overgangen.

  - Tiden er nu kommet til, at alle udestående spørgsmål nu løses, og at vi kommer videre, skriver han i en kommentar i avisen Cincinnati Enquirer.

  Portman, som er medformand for Trumps valgkampagne i Ohio og kun sjældent bryder med partidisciplinen, går dog ikke så vidt, at han betegner Biden som den næste præsident.

  Han nøjes med at skrive, at det er "sandsynligt", at Biden bliver den næste beboer i Det Hvide Hus.