Seneste nyt

Slut med skumfidus: Frankrig vil forbyde farverige e-cigaretter

Herhjemme kan man hverken få dem med click, menthol eller mango-smag. Heller ikke hvis det er en e-udgave.

Den bølge hopper Frankrig nu med på, skriver The Guardian.

Regeringen vil snart fremlægge en national plan for at bekæmpe rygning, som skal forbyde engangs e-cigaretter. Det er dem, vi ofte kender som puff bars herhjemme.

De kommer i farverige indpakninger med smage som vandmelon, skumfiduser og tyggegummi.

Og det bekymrer Frankrigs premierminister, Élisabeth Borne, der er bange for, at de smagfulde e-cigaretter inspirerer teenagere til at begynde at ryge, skriver The Guardian.

DR's program Kontant har vist, hvordan puff bars også er uhyre populære blandt børn og unge herhjemme, som køber dem ulovligt på internettet og sociale medier. Det kan du se mere om her.

Nyheder

 1. Hamas: Israel forsøger at 'fange og massakrere' civile i det sydlige Gaza

  Hamas har nu reageret på nyheden om, at Israel siger, at de har indledt en større landoffensiv i det sydlige Gaza.

  Ifølge Al Jazeera, så mener Osama Hamdan, der en Libanon-baseret Hamas-embedsmand, at Israel forfølger en bevidst strategi for at lokke Gaza-civile sydpå for at fange og dræbe dem der.

  - Det er blevet klart, at påstanden om eksistensen af sikre områder i den sydlige del af Gaza-striben og Israels konstante opfordring til borgerne om at tage dertil, var en overlagt plan og fælde for at begå flere massakrer mod ubevæbnede civile og fordrevne mennesker i syd, siger han.

 2. Danmark viste klassen, da de søndag efter storsejrede over Chile ved VM i håndbold.

 3. Dyk ned i karaktererne til de danske spillere efter sejre over Chile i den anden kamp ved VM.

 4. Hongkong-aktivist vil blive i Canada

  Agnes Chow, som var en af de førende aktivisteter under demokratidemonstrationerne i Hongkong i 2019, er nu i Canada, hvor hun har planer om at blive. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Chow blev fængslet i 2020 og løsladt året efter, men der er stadig en sag i gang mod hende for "trusler mod den nationale sikkerhed" i Hongkong.

  Løsladelsen var blandt andet betinget af overvågning og fremmøde hos politiet. I sommer fik hun tilladelse til at tage til Canada for at studere på universitetet i Toronto.

  Det var dog planen, at hun senere på måneden skulle stille hos politiet i Hongkong, men i sit første opslag i to år på det sociale medie Instagram,skriver hun, at hun muligvis aldrig vil rejse tilbage igen.

 5. Danmark har nu to sejre ud af to ved VM-slutrundens indledende gruppespil.

 6. DR har mødt pårørende til de gidsler, der stadig sidder fanget i Gaza.

 7. Israel: Vi har indledt landoffensiv i det sydlige Gaza

  Lysraketter i himlen over Khan Younis i det sydlige Gaza her til aften. (Foto: © SAID KHATIB, Ritzau Scanpix)

  Stabschef i den israelske hær, general Herzi Halevi, bekræfter i en tale til israelske soldater, at hæren nu har indledt en landoffensiv i det sydlige Gaza.

  Det rapporter Times Of Israel.

  Stabschefen siger, at operationen i syd vil være lige så voldsom og succesfuld som landoffensiven i det nordlige Gaza

  - Hamas-lederne vil møde IDF (Den israelske hær) overalt, siger Halevi.

  - Vi er i stand til at gennemføre det lige så grundigt, som vi gjorde det i det nordlige Gaza. Vi gør det lige nu i det sydlige Gaza, og vi fortsætter også med at forstærke indsatsen i den nordlige del af Gaza-striben, siger han.

  Ubekræftede videoer online har i dag tydet på, at israelske kampvogne er i aktion nord for Khan Younis i det sydlige Gaza.

 8. AGF løber med alle tre point i Parken

  Søndagens sene kamp i Superligaen blev samtidig dagens største overraskelse, da AGF med en 2-1-sejr løb med alle tre point mod et FC København-hold, der aldrig fandt melodien.

  De Hviie' bragte sig foran med 2-0 i første halvleg på mål af Nicolai Poulsen og Frederik Tingager.

  Derefter stod den på overlevelse resten af kampen, og FCK kom da også ud til anden halvleg med et noget større tryk på den aarhusianske defensiv. Trykket slog hul efter knap en time, da Elias Achouri fik reduceret til 2-1.

  Københavnerne formåede dog kun at få netmaskerne i sving en enkelt gang, og AGF kunne derfor rejse hjem på juleferie med tre lune point i sækken.

  AGF kravler dermed op på fjerdepladsen i Superligaen med 27 point, mens FCK aktuelt ligger nummer to med 33 point. De kan dog stadig nå at blive overhalet af FC Midtjylland, som i morgen møder Viborg.

 9. Byens unge siger farvel til knivdræbt 15-årig dreng

  Den østjyske by Grenaa er fortsat påvirket af et knivdrab på en 15-årig dreng.

  For at tage afsked med deres ven, havde byens unge med hjælp fra forældre arrangeret et mindeoptog søndag eftermiddag.

  Den 15-årige dreng blev stukket ned af en jævnaldrende dreng i søndags.

  Mindeoptoget begyndte ved byens rådhus og endte ved Grenaa Station, hvor knivstikkeriet fandt sted. Her blev der holdt ét minuts stilhed.

  Medarrangør Maria Terese Øgendahl Toma ved ikke, hvor mange der deltog i optoget, men var positivt overrasket over det store fremmøde.

  SSP-samrådet, der er samarbejdet mellem kommune, politi og skole, vil have undersøgt, hvor mange unge der går med kniv.

 10. Fisker fik 130 kilos dybvandsbombe i nettet ved Langeland

  Minører fra Forsvaret har sprængt en 130 kilo tung dybvandsbombe, som en fisker fik i nettet syd for Langeland, skriver Forsvaret på det sociale medie X.

  Pressevagten Aein Amripour fra Forsvarskommandoen siger til Ritzau, at fiskeren kontaktede Forsvaret i morges klokken 7.

  - Fiskere ved typisk godt, hvad de skal gøre, når de får ammunition i nettet. De kontakter myndighederne, og så kommer Søværnets Minørtjeneste og kigger på den, siger han.

  Bortsprængningen fandt sted 3,2 kilometer fra kysten i en dybde af 12,5 meter. På X viser en video fra Forsvaret, at detonationen forårsager en kæmpe vandsøjle.

  Selv om det kan lyde opsigtsvækkende, kan hændelsen dog ikke kaldes sensationel. Det sker jævnligt, at fiskere får rester af Anden Verdenskrig med op til overfladen, siger Aein Amipour.

  (Foto: © @forsvaret på Twitter)
 11. FOA, Yngre Læger og Dansk Sygeplejeråd mener, at fagpersonalet skulle have været inddraget i processen.

 12. Lucia Grant og Jael Warschawsky holder med landskvinderne fra Chile, men "elsker Sandra Toft".

 13. Mathias Kvistgaarden rettede dommeren i kampen mod Hvidovre, da der faldt et fejlagtigt gult kort.

 14. Red Barnet kalder julehjælp for et plaster på såret i forhold til det store hul, som regeringen skaber hos de fattigste børnefamilier.

 15. Se alle mål fra alle weekendens Superligakampe her i artiklen.

 16. Mindst 20 omkommet i oversvømmelser i Tanzania

  Kraftig regn har forårsaget oversvømmelser og jordskred i Manyara regionen i det nordlige Tanzania, skriver Reuters.

  Landets sundhedsministerium siger, at mindst 20 mennesker er omkommet i landsbyen Katesh.

  Lokale medier skriver ifølge Reuters, at regnen også har betydet, at husdyrbesætninger er blevet skyllet bort.

  Den seneste måned har vejrfænomenet El Niño kostet mange menneskeliv i de østafrikanske landet Kenya og Somalia. Desuden er mange veje blevet ødelagt af regn og folk er blevet fordrevet fra oversvømmede landsbyer.

 17. Vi vinker farvel til den barske kulde.

 18. Brøndby IF vinder med lethed i vestegnsduel

  Superligakampen mellem Brøndby og Hvidovre IF på Brøndby Stadion i Brøndby søndag den 3. december 2023. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

  Seks kilometer adskiller Brøndby IF og Hvidovre IF. I 3F Superligaen er afstanden målt på kvalitet væsentlig større mellem de to fodboldklubber.

  Søndag aften vandt hjemmeholdet klædt i gult og blåt med 4-0 over oprykkerne, og der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet på Vestegnsduellen.

  Efter ni minutter bragte Nicolai Vallys Brøndby i front på en flot, flad afslutning. Kort før pausen kom hjemmeholdet både på 2-0 og 3-0 ved Ohi Omoijuanfo og Frederik Alves.

  Anden halvleg var en kende mindre hektisk, men Brøndbys fans fik lidt ekstra at fejre mod slutningen, da Mathias Greve med ydersiden af støvlen skruede bolden ind bag Filip Djukic i Hvidovre-målet.

  Brøndby og Hvidovre kan nu gå på vinterpause i hver sin ende af tabellen, der er 27 point mellem dem, og Superligaen starter først op igen i februar 2024.

  Se målene fra kampen her:

 19. Pentagon: Meldinger om angreb på amerikansk krigsskib

  (Foto: © Charles A. Ordoqui, U.S. Navy)

  Et amerikansk krigsskib og flere handelsskibe er blevet angrebet i Det Røde Hav.

  Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

  - Vi er opmærksomme på meldinger om angreb på USS Carney og handelsskibe i Det Røde Hav og vil give mere information senere, lyder det fra Pentagon ifølge nyhedsbureauet AP.

  USS Carney er et krigsskib af destroyer-klassen. Det oplyses ikke, hvor alvorligt angrebet har været.

  Det britiske forsvar oplyste tidligere i dag, at der har været formodede droneangreb og eksplosioner i området.

  Yemens houthi-rebeller har på det seneste lavet flere angreb på skibe i Det Røde Hav og sendt missiler mod Israel, som følge af Gaza-konflikten.

 20. Andelen af psykisk syge i almene boliger er væsentligt større end i andre boliger, viser ny rapport.

 21. Al-Nassar hospitalet i det sydlige Gaza melder om tre gange så mange patienter, som man har plads til.

 22. OB sætter stopper for hjemmebaneforbandelsen mod FC Nordsjælland

  På et iskoldt Odense Stadion spillede OB søndag eftermiddag 1-1 mod FC Nordsjælland i en affære, der mest vil blive husket for antallet af huer og vanter på lægterne.

  Seks hjemmebanenederlag på stribe er mønstret, som OB bakser med for tiden, så da der ved slutningen af første halvleg stod 0-0 på måltavlen, må det betegnet som en succes - alt efter øjnene der ser.

  Et minut før pause gik den dog ikke længere. Benjamin Nygren fik via lidt klumpspil afsluttet et angreb og bragte gæsterne foran.

  Efter en time meldte VAR sin ankomst i Odense, da anfører Bashkim Kadrii blev nedlagt i feltet. Hurtigt gennemsyn og en finger mod 11-meterpletten.

  Kadrii tog selv ansvaret på sig og udplacerede Andreas Gülstorff Pedersen i Nordsjælland-målet. 1-1.

  Mere blev det ikke til, og det uafgjorte resultat efterlader FC Nordsjælland på en fjerdeplads med 27 point, mens OB fortsat kæmper i den nedre halvdel med 17 point og en niendeplads.

  Kampen mellem Lyngby og Silkeborg sluttede 2-0 på mål af Frederik Gytkjær og Kolbeinn Finnsson. Det flytter Lyngby op på en foreløbig syvendeplads, mens Silkeborg ligger nummer fem.

 23. Fire danskere evakueret fra Gaza

  Fire personer med dansk statsborgerskab er søndag blevet evakueret fra Gazastriben, hvor kamphandlingerne igen er begyndt.

  Det bekræfter Udenrigsministeriet over for DR søndag aften.

  - Det er lykkedes at få yderligere fire personer fra den danske evakueringsliste ud af Gaza. De er blevet modtaget af den danske ambassade og transporteres videre til Kairo. Her vil der være psykosocial og sundhedsfaglig ekspertise til stede, lyder det fra Udenrigsministeriet.

  - Ambassaden vil tilbyde de evakuerede assistance til at rejse videre til Danmark, hvor de forventes at ankomme inden for de næste par dage, tilføjer de.

  Med dagens evakueringer er 19 personer fra den danske evakueringsliste blevet evakueret. Udenrigsministeriet siger til DR, at de fortsat arbejder på at få afklaret ønske om og mulighed for udrejse for få yderligere personer

 24. Landstræner Jesper Jensen havde ikke regnet med at udtage Julie Scaglione til VM, men den 19-årige bagspiller bragte sig for alvor ind i billedet under landsholdssamlingen i oktober.

 25. Lastbiler kan krydse ekstra polsk-ukrainsk grænseovergang fra i nat

  Tusindvis af lastbiler venter på at krydse grænsen mellem Polen og Ukraine. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)

  I nat åbner en ekstra grænseovergang mellem Ukraine og Polen, det oplyser de ukrainske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  En grænseovergang, der ellers kun er åben for personbiler og busser, bliver åben for tomme lastbiler med en vægt over 7,5 ton.

  Siden den 6. november har en række grænseovergange været blokeret af polske lastvognschauffører, som mener, at ukrainske lastvognschauffører giver dem unfair konkurrence.

  Efter den russiske invasion af Ukraine har ukrainske lastbiler frit kunnet køre ind i EU.

 26. Rød farve i fiskens øre skal afsløre, om det nytter at udsætte opdrættede skrubber i Limfjorden.

 27. Pansrede mandskabsvogne klar til at rykke ud i Midtjylland

  Hvis politiet eller ambulanceberedskabet får svært ved at komme frem på grund af sne i Midtjylland, så er der hjælp at hente fra Forsvaret.

  På det sociale medie X skriver Forsvaret, at de er klar med pansrede mandskabsvogne af typen Piranha 5, hvis der bliver problemer med at komme frem.

  Is- og sneberedskab er en af Forsvarets nationale opgaver.

 28. Der er mange gode grunde til ikke at træffe de grønne valg. Eller er der? Vi har spurgt to eksperter, om vores klimaundskyldninger holder.

 29. Dansk badmintonspiller misser gylden mulighed for at slutte syv års guldtørke

  I finalen tabte den 29-årige danske badmintonspiller i to sæt med cifrene 21-19 og 21-16 mod japanske Nozomi Okuhara. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

  Det er syv år siden Line Kjærsfeldt sidst har kastet ketsjeren fra sig, smidt armene i vejret og jublet over en finalesejr i en international turnering.

  Og det er fortsat tilfældet, selvom den danske badmintonspiller søndag eftermiddag havde mulighed for at bryde den statistik.

  Her tabte Line Kjærsfeldt nemlig finalen i den indiske turnering Syed Modi International.

  I finalen tabte den 29-årige danske badmintonspiller i to sæt med cifrene 21-19 og 21-16 mod japanske Nozomi Okuhara.

  Turneringen i Indien er en Super 300-turnering, hvilket er det fjerdehøjeste niveau på BWF World Tour.

  Det er anden gang på en måned, at Kjærsfeldt når en finale på BWF World Tour. I november tabte hun finalen i Hylo Open i Tyskland.

 30. Forsvaret skal hjælpe politiet, men så kommer der 'jo færre til at løse alle andre opgaver'

  Når Forsvaret fra forventeligt næste uge skal assistere politiet med vagttjanser ved jødiske og israelske lokaliteter i København, risikerer man at presse soldaterne yderligere.

  Sådan lyder kritikken fra fagforeningen Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF).

  - Vi har ikke fået løst vores fastholdelsesudfordringer endnu. Vi mangler mere end hver fjerde kollega. Vi har enorme overarbejdspukler, der skal håndteres, siger formand Tom Block til Ritzau.

  Regeringens planer om assistance fra Forsvaret kommer, fordi politiet er pressede for tiden. Ifølge Ritzau stilles der 90 personer fra Forsvaret til rådighed.

  - Det er jo 90 færre til at løse alle andre opgaver, siger Tom Block.

 31. En bebudet SU-reform skulle være lige på trapperne. Flere parter frygter konsekvenserne.

 32. Dødsfald efter knivstikkeri inden fransk ligakamp

  En fan af den franske fodboldklub FC Nantes måtte lørdag lade livet inden klubbens opgør mod OGC Nice i den franske Ligue 1.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Hændelsen skete i forbindelse med, at to fangrupperinger stødte sammen på vej til stadion i Nantes.

  Ifølge anklageren i sagen, Renaud Gaudeul, havde offereret sår i ryggen, der kunne stamme fra et knivvåben, og derfor betragtes det som et muligt knivdrab.

  - Under disse begivenheder og under omstændigheder, vi endnu ikke kender, døde en 31-årig Nantes-fan på trods af hurtig indblanding fra beredskabet på stedet, siger offentlig anklager i Nantes Renaud Gaudeul, ifølge AFP.

  Det franske medie Ouest France oplyser, at en mand meldte sig til det franske politi efter hændelsen senere lørdag aften.

  Fodboldklubben FC Nantes er efterfølgende kommet med en udtalelse, hvor klubben udtrykker sin medfølelse med de pårørende efter den voldsomme hændelse.

  - FC Nantes ønsker at udtrykke sine dybeste kondolencer til offerets familie og pårørende, skriver klubben.

 33. Venezuela stemmer om at overtage naboland

  Venezuelanerne har i dag mulighed for at deltage i en lidt usædvanlig folkeafstemning.

  Her skal borgerne blandt andet skal beslutte sig for, om Venezuela skal annektere to tredjedele af nabolandet Guyana, skriver BBC.

  I over 100 år har det været diskuteret, om det berørte land tilhører Venezuela eller Guyana.

  Carlos Salas Lind er ekstern lektor på CBS og har et indgående kendskab til sydamerikanske forhold.

  Han sammenligner situationen med Ruslands forsøg på at annektere Ukraine.

  Men i modsætning til Rusland har Venezuela ikke de samme militære kræfter at trække på.

  - Så det bliver ikke så nemt for Venezuela at gøre det samme, siger han.

  En af årsagerne til, at Venezuela er interesseret i dele af Guyana, er, at der er fundet oliereserver i området.

  Den internationale domstol i Haag har givet Venezuela ordre om at undgå handlinger, der vil ændre statussen for det område, som landet mener, de har krav på.

  Afstemningens resultat ventes at komme i nat dansk tid.

 34. De danske landsholdsspillere møder søndag aften en modstander, de ikke har det store kendskab til

 35. Trods tunge snebyger er der ingen problemer i trafikken

  Store mængder sne har lagt sig som en dyne over store dele af landet. Alligevel er der "helt roligt", når det kommer til den trafikale situation.

  Det er meldingen fra Vejdirektoratet, skriver Ritzau.

  - Som det kører lige nu, tænker jeg ikke, at vi kommer til at opleve noget ekstraordinært med ulykker og kødannelser, siger vagthavende Karina Svendsen.

  Vejdirektoratet opfordrer dog til forsigtig kørsel, og fra Midt- og Vestjylland Politi er meldingen, at borgere bør overveje, om det er nødvendigt at køre ud i dag.

  Ved Thorsminde i det nordlige Vestjylland er der faldet 11,1 centimeter sne. Det er indtil videre den højeste måling i dag, oplyser DMI.

 36. Karoline Fernandes fik betalt rejsen for sin mand, da hun skulle opereres i London, mens Heidi Pedersen selv måtte betale 12.000 kroner.

 37. 17-årig død efter ulykke på togspor i København

  En 17-årig dreng døde tidligt i morges, da han blev ramt af et tog ved Svanemøllen Station i København.

  Det oplyser Københavns Politi.

  Ud fra kameraovervågning og afhøringer på stationen arbejder politiet med tesen om, at der er tale om en tragisk ulykke.

  Personen var alkoholpåvirket og bevægede sig rundt på skinnerne, da vedkommende blev ramt af toget.

  De pårørende er underrettet.

 38. Politiet advarer mod tusindkrone-svindlere

  Med udsigt til, at tusindkronesedlen udgår, advarer politiet nu mod svindlere.

  De forventer man nemlig, at luskede typer vil udnytte situationen over for godtroende borgere.

  - Det kan for eksempel være ved at udgive sig for at være fra banken og tilbyde at hente dine kontanter. Vær skeptisk og udlevér ikke dine 1.000 kronesedler, skriver Nordjyllands Politi på det sociale medie X.

  Det endelige farvel til tusindkronesedlen sker efter den 31. maj 2025, hvor den bliver ugyldig.

  Skærmbillede fra X.
 39. De britiske medier er svært begejstrede for, at England er havnet i gruppe med Danmark.

 40. Til Røde Kors svarer næsten en tredjedel af økonomisk udsatte familier, at de ikke har råd til julegaver.

 41. Flytrafikken i München er genoptaget

  Lufthavnen i den tyske by München har genoptaget flytrafikken, efter at et kraftigt snevejr aflyste hundredvis af fly lørdag.

  Det skriver NRK.

  Tog- og bustrafik blev også påvirket voldsomt af uvejret, ligesom en fodboldkamp mellem Union Berlin og Bayern München blev aflyst.

  På sin hjemmeside skriver lufthavnen, at der fortsat er begrænsninger på flytrafik, og at rejsende bør tjekke deres afgang, inden de tager i lufthavnen.

  Herhjemme er der også godt gang i snevejret. Du kan følge med i vores liveblog lige her.

 42. To spillere forlader fodboldkvindernes lejr

  Hverken Sofie Svava eller Katrine Veje kommer til at trække den rødhvide trøje over hovedet og løbe på banen, når Danmarks fodboldkvinder tirsdag skal møde Island.

  De to forsvarsspillere forlader nemlig landsholdslejren på grund af skader.

  Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på det sociale medie X.

  Katrine Veje og Sofe Svava rejser dermed hjem til deres respektive klubber, Everton FC og Real Madrid.

  Tirsdagens Nations League-gruppekamp mod Island er fodboldkvindernes sidste i år. Danmark skal bruge en sejr og et tysk pointtab på udebane mod Wales for at generobre førstepladsen i gruppen.

  Du kan følge kampen på DR2 og i Liga på P4.

 43. Den danske målvogter Anna Kristensen kan se frem til slutrunde-debut, når Danmark søndag møder Chile.

 44. Gruppeformand for Moderaterne angriber nu et af symbolerne i regeringens udlændingepolitik.

 45. Har du styr på pladsbilletten?: DSB sætter rekord

  Skal du hjem til jul? Så kan det måske godt betale sig at få styr på pladsbilletten, hvis du skal med DSB.

  Selskabet har nemlig solgt rekordmange pladsbilletter til afgange i juledagene i forhold til samme tidspunkt sidste år, skriver Ritzau.

  Over 65.000 har allerede fået styr på pladsbilletten - sidste år lød tallet på 60.000.

  - Når der er rekordmange, som vælger at bestille en pladsbillet, så vil der også komme et tidspunkt, hvor vi vil være nødt til at melde udsolgt på nogle afgange, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB, til Ritzau.

  Han tilføjer dog, at DSB er klar til at sætte ekstra vogne på enkelte tog, i takt med at bestillingerne triller ind.

 46. Pengene skal gå til skov i udviklingslande, som skal bremse den globale opvarmning.

 47. Video: Se julemanden på dybt vand i USA

  Hvis der er et dyr, som julemanden forbindes med - så er det jo rensdyret.

  Men måske vi også skal til at tilføje hajer.

  I hvert fald tog julemanden en tur i baljen blå sammen med en flok hajer og andre fisk - da han af uransaglige årsager fik lyst til en dykkertur i Tennessee Aquarium i USA.

  Og selvom man må formode, at han altså har travlt her op til jul, så havde han altså også tid til en dukkert, som du kan se i videoen herunder.

 48. Vejdirektoratet: Kør hjemmefra i god tid og tag tæpper med i bilen

  Det er jo søndag, og mange kan derfor forhåbentlig nøjes med at bruge en kælk eller et par ski som transportmiddel i dagens snelandskab, men skal du ud og køre i bil her til morgen, så er opfordringen fra Vejdirektoratet klar.

  - Kør hjemmefra i rigtig god tid, kør efter forholdene og hold rigtig god afstand, siger Kenneth Andersen, der er vagthavende hos Vejdirektoratet.

  Og så har en lille en opfordring til at pakke lidt ekstra, hvis man skal ud på vejene i dag.

  - Det er god idé, at have et par tæpper med og lidt varmt at drikke med, hvis uheldet er ude, man nu skulle komme til at sidde fast, siger han.

  DMI har varslet, at der kan falde 30 centimeter sne i nogle dele af landet. Du kan følge snevejret og trafiksituationen i vores liveblog.

Mere fra dr.dk