Seneste Nyt

Søren Pape undskylder for Grønland-udtalelser

Søren Pape Poulsen (K) har sagt undskyld til det grønlandske folketingsmedlem, Aaja Chemnitz (IA), for sine udtalelser om Grønland i en sms.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte at han har sendt en personlig undskyldning, men det burde være en undskyldning til Grønland og grønlænderne generelt, siger Aaja Chemnitz til Ekstra Bladet.

- Det er tvetydigt, fordi han holder fast i, at der er opgaver og udfordringer, som jeg har respekt for, men der er stadig en voldsom generalisering i hans besked, siger hun også.

Ekstra Bladet skrev tidligere om, at det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz fra det grønlandske parti Inuit Ataqatigiit i går anklagede Konservatives formand Søren Pape Poulsen for at have kaldt Grønland for "Afrika på is".

En udtalelse han senere kaldte for "ikke så elegant formuleret" og i stedet rettede til, at han synes, Grønland minder om et udviklingsland.

Hvor står Søren Pape Poulsen og Konservative egentlig i meningsmålingerne lige nu, og hvad er der på spil for partiet ved dette valg? Det kan du læse om her:

Nyheder

  1. Fodboldkommentator Andreas Kraul giver sit bud på FC Københavns mest mindeværdige Champions League-kampe på hjemmebane.

  2. To mænd kendt skyldige i voldtægt af ung kvinde i en gyde og udvises

    To mænd på 36 og 27 år er i dag ved Retten i Herning kendt skyldige i voldtægt og forsøg på voldtægt.

    De idømmes fængsel i henholdsvis fire år og to et halvt år, oplyser Retten i Herning ifølge Ritzau. Begge personer, som er asylansøgere med syrisk baggrund, udvises af Danmark for bestandig.

    Den 36-årige er kendt skyldig i at have voldtaget en kvinde i en gyde i Herning i januar i år, mens den 27-årige holdt vagt.

    Efterfølgende forsøgte den 27-årige også at voldtage kvinden, mens den anden mand holdt vagt. Den 27-årige blev dog afbrudt, da der kom personer gående mod gerningsstedet.

    Ifølge Herning Folkeblad er offeret en 19-årig kvinde.

  3. Armenien vil tilslutte sig Den Internationale Straffedomstol: Frygter yderligere aggressioner fra Aserbajdsjan

    Armeniens parlament har tirsdag stemt for, at landet skal tilslutte sig Den Internationale Straffedomstol (ICC).

    Det er sket med 60 stemmer for og 22 imod, skriver AP.

    Ønsket om at tilslutte sig ICC skal ses i lyset af konflikten i regionen Nagorno-Karabakh, som det aserbajdsjanske militær den seneste tid har taget kontrol over.

    Nagorno-Karabakh ligger inde i Aserbajdsjan og er internationalt anerkendt som en del af Aserbajdsjan. Men beboerne er primært etniske armeniere, og gennem flere årtier har det fungeret som en selvstændig region, støttet af Armenien. Området har egen præsident, valuta og flag.

    Det militære indgreb har sendt mere end 100.000 etniske armenere på flugt fra regionen, da de frygter overgreb fra Aserbajdsjans side.

    Ifølge AP kæder en række armenske embedsmænd beslutningen direkte sammen med den seneste tids aggressioner fra Aserbajdsjan og frygten for flere.

  4. Carlsberg opgiver for nuværende planer om at sælge russisk forretning.

  5. Det bliver afgørende, om SAS kan skaffe den nødvendige kapital, hvis selskabet også skal være på vingerne i fremtiden.

  6. Sydvestjylland blev ramt af det kraftigste skybrud registeret i oktober måned.

  7. Aarhus Universitetshospital udnævner ny hospitalsdirektør

    Aarhus Universitetshospital har fundet erstatningen for tidligere hospitalschef Poul Blaabjerg, der blev fyret, efter afsløringerne om for lange ventetider på mave- og tarmkirurgisk afdeling.

    Den nye mand i spidsen for hospitalet er Thomas Balle Kristensen. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

    Han har været konstitueret i rollen siden 15. maj 2023. Thomas Balle Kristensen har 16 års erfaring som leder på forskellige hospitaler i Region Midtjylland, lyder det i meddelelsen.

    Kræftsagen fra den meget omtalte afdeling kostede også den tidligere lægefaglige direktør Claus Thomsen jobbet i maj.

    Senere sagde også regionsdirektør Pernille Blach Hansen og lægefaglig koncerndirektør Helene Probst deres stillinger i Region Midtjylland op. Helene Probst kædede sin fratrædelse sammen med kræftsagen.

  8. Statsministeren præsenterede de overordnede linjer i en kommende ændring af folkeskolen, som regeringen vil præsentere i næste uge.

  9. Pas på glat føre: Vand på vejene flere steder i Østjylland efter voldsomme skybrud

    Video: MORTEN DD, NATURHISTORISK MUSEUM, AARHUS // RANDI SCHMIDT, BRABRAND // MARIA BRINKS ARIANFAR, MOLS // OLIVER PANTHERA, AARHUS // HANS KNÆHUS, TORNSBJERGGÅRD, HUNDSLUND.

    Et kraftigt regnvejr har ramt Øst- og Midtjylland og har skabt oversvømmelser og trafikale problemer flere steder.

    Bilister skal passe på, når de kører i de ramte områder.

    Flere steder i og omkring Aarhus advarer Vejdirektoratet om vand på vejene. Det samme er gældende flere steder på Silkeborgmotorvejen.

    I Aarhus er der blandt andet konstateret oversvømmelser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og på Naturhistorisk Museum.

    - Vi er vilde med vildt vejr på Naturhistorisk, men naturligvis lidt mindre vilde, når kubikmeter efter kubikmeter vand strømmer ind på museet, skriver museet på Facebook.

    Mindst 18 steder i det jyske er der registreret skybrud, oplyser DMI.

    Også på Fyn advarer politiet om glat føre på grund af den kraftige regn.

    - Kraftig regn på Vestfyn. Kør forsigtigt - pas på aquaplaning. Sænk farten. Tænd lyset!, skriver politiet på X.

  10. Kasper Hjulmand har udtaget truppen til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Kasakhstan og San Marino.

  11. Tre fysikere deler Nobelpris

    Årets Nobelpris i fysik går til tre fysikere - Pierre Agostini, Ferenc Krausz og Anne L'Huillier, meddeler det svenske videnskabsakademi.

    De får prisen for deres "eksperimentelle metoder som genererer attosekundpulser af lys for studier af elektrondynamik i materie”, lyder motiveringen ifølge Ritzau fra Det Kongelige Svenske Videnskabsakademi.

    I går fik de to forskere Katalin Karikó og Drew Weissman Nobelprisen i medicin eller fysiologi for at have bidraget til udviklingen af mRNA-vacciner mod coronavirus.

    De næste dage uddeles priserne Nobels fredspris og Sveriges Riksbanks pris for økonomi.

  12. En dræbt og flere såret efter skyderi i shoppingcenter i Bangkok

    Opdateret klokken 13.05 med antallet af døde, sårede og kommentar fra premierministeren.

    Rettelse: Tidligere fremgik det, at fire var dræbt. Det rettede Reuters siden til tre. Tirsdag eftermiddag er dødstallet yderligere nedjusteret til en person, mens fem sårede er i kritisk tilstand.

    En person har mistet livet, og flere er i kritisk tilstand efter et skyderi i et shoppingcenter i Thailands hovedstad Bangkok. En af de sårede er udlænding.

    Det fortæller det lokale beredskab ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    En 14-årig dreng er blevet anholdt mistænkt for at stå bag skyderiet, oplyser politiet på sociale medier, skriver Reuters.

    Thailands premierminister Srettha Thavisin skriver på det sociale medie X, at han er bekendt med skyderiet og har sat en politiefterforskning i gang.

    - Mest af alt er jeg bekymret for den offentlige sikkerhed, skriver han.

    Politiet fik tidligere i dag meldinger om skud, sårede og en mand bevæbnet med et håndvåben i shoppingcenteret Siam Paragon.

    Videoer på sociale medier viser folk, der løber ud af centeret, mens andre har søgt dækning i en restaurant.

    Hverken Reuters eller DR har kunnet verificere videoerne.

  13. Pia Kjærsgaard fik lov at ringe med klokken for første gang

    • Folketingets åbning er samtidig begyndelsen på et nyt folketingsår. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
    • Dronningen ankommer til åbningen på Christiansborg. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • Traditionen tro deltager flere medlemmer af kongehuset også i åbningen af Folketinget. I år er det dronningen, kronprinsparret og prinsesse Benedikte. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • Politikerne begyndte dagen med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, og senere åbning i Folketingssalen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
    • - Det at være folkevalgt politiker er grundlæggende anderledes end alt andet i samfundet. Det kan være stressende, der kan ryge finker af panden, men kedeligt er det aldrig. Det er et privilegie, sagde Pia Kjærsgaard. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
    • - Folketingets talerstol er også et billede på den ganske særlig danske håndværkstradition. Skabt af og holdt sammen af mennesker med stærke fagligheder, sagde Mette Frederiksen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
    • Kronprinsparret og dronningen lytter til talerne. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
    • Her ses statsminister Mette Frederiksen (S) sammen med justitsminister Peter Hummelgaard (S). (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
    • Senere i dag er der åbningsdebat i salen. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
    • Lars Løkke Rasmussen (M) i samtale med blandt andre Nicolai Wammen (S) og Simon Kollerup (S). (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
    • Her ses blandt andre Liberal Alliances Ole Birk Olesen (2. th) og Danmarksdemokraternes Peter Skaarup (2. tv) (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
    1 / 11

    Som det længst siddende medlem af Folketinget var det Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der ringede med klokken, og Folketinget kunne åbne.

    Det er første tirsdag i oktober, og medlemmer af den kongelige familie havde sat sig på tilskuerrækken for at overvære åbningen, som traditionen foreskriver det.

    Mette Frederiksen (S) brugte åbningstalen på at varme op til regeringens kommende udspil om folkeskolen.

    - For ikke så længe siden blev jeg spurgt, hvad jeg ville være, hvis jeg ikke var statsminister. Og svaret var ikke generalsekretær i Nato.

    - Mit svar faldt prompte, for jeg var slet ikke i tvivl: Jeg vil gerne være skolelærer, sagde statsministeren.

    Du kan læse mere om åbningen og følge åbningsdebatten i vores liveblog og i TVA Live på DRTV.

  14. Regeringen vil præsentere oplæg til ny folkeskole i næste uge

    I næste uge vil regeringen præsentere et nyt oplæg til en ny folkeskole.

    Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) i sin åbningstale i Folketinget.

    - Her vil vi foreslå, at vi for hver gang der i dag findes 10 mål, at vi så fjerner de 9 af dem, siger Mette Frederiksen i sin tale.

    - Det svarer til, at vi dropper mere end 3.800 bindende og vejledende mål. Vi skal sætte folkeskolen fri.

  15. Voldsomt regnvejr skaber oversvømmelser og kaos i Østjylland

    Viby Torv i Aarhus

    Et voldsomt regnvejr har formiddagen igennem skabt problemer i Østjylland.

    Vandet vælter ind flere steder og oversvømmer veje.

    Aarhus Kommune opfordrer til, at billister kører tidligt hjemmefra, og hos Østjyllands Politi har regnen medført et hav af henvendelser.

    - Vi har fået rigtigt mange opkald fra borgere, som oplever meget vand på vejene. Der er biler, der har siddet fast, kloakdæksler der er poppet op på vejene, og så har vi fået meldinger om steder, hvor der er kommet vand ind i husene, siger pressemedarbejder Jakob Christiansen.

    Tirsdag morgen bød på flere færdselsuheld end normalt, men i takt med at regnen stilner af, bliver henvendelserne færre.

    Østjyllands Politi opfordrer dog fortsat billister til at køre efter forholdene og at undgå områder med for meget vand.

  16. Alene i september blev 12 mennesker dræbt på grund af bandekonflikten i Sverige.

  17. Svensk statsminister indkalder alle partier til møde om bandekonflikt

    Samtlige partier i Riksdagen er blevet inviteret til møde hos den svenske statsminister, Ulf Kristersson, i næste uge.

    Her vil de få et billede af situationen med den stadigt stigende bandekriminalitet fra politiet og andre myndigheder involveret i bekæmpelsen af de massive bandeproblemer.

    Det siger statsministeren i en pressemeddelelse.

    Mødet finder sted dels for at imødekomme kritik fra partierne om, at de ikke føler sig orienteret om den aktuelle bandekonflikt. Dels for at signalere, at partierne må stå sammen i en national krise, siger statsministeren.

    - Vi er i en national krisesituation, og der kan være grunde til at vise folket, at man samler sig om de her spørgsmål, fortsætter hun.

  18. Menneskerettighedsdomstol slår fast, at dansk mand blev krænket af fængselsbetjente

    En mand fra Aarhus fik krænket sine menneskerettigheder, da to fængselsbetjente benyttede peberspray mod ham, mens han var anbragt i en observationscelle.

    Det vurderer Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i dag.

    Det er Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 3, som er forbuddet mod tortur, der ligger til grund for vurderingen.

    Krænkelsen sker i form af unødvendig magtudnyttelse og på grund af en ufyldestgørende undersøgelse af sagen efterfølgende, lyder det.

    Manden er sigtet for overtrædelse af loven om våben og eksplosivstoffer og sad varetægtsfængslet, da hændelsen fandt sted.

  19. Ministre, partiformænd og løsgængere til gudstjeneste på Folketingets åbningsdag

    • Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) ankommer til Folketingets åbning på Christiansborg direkte fra en rejse til Ukraine. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • Lars Løkke Rasmussen hilser på nogle af de fremmødte demonstranter. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • Statsminister Mette Frederiksen (S) og ægtemanden, Bo Tengberg, ankom sammen til gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • Her ses en hel flok ministre. Det er Venstres formand og økonomiminister, Jakob Ellemann-Jensen, Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), Erhvervsminister Morten Bødskov (S), Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre (V) og Transportminister Thomas Danielsen (V). (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • SF's formand Pia Olsen Dyhr og partifælle Jacob Mark ses her foran Christiansborg Slotskirke. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og Justitsminister Peter Hummelgaard (S) ankommer gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • Den røde løber blev tidligere i dag rullet ud ved Christiansborg, så alt er gjort pænt til åbningen. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
    • Danmarksdemokraternes Inger Støjberg var med til gudstjenesten. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    • Løsgænger Jon Stephensen skulle også med til gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
    1 / 9

    Det er den første tirsdag i oktober, og det betyder, at Folketinget åbner.

    Dagen blev traditionen tro indledt med gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke.

    Ved gudstjenesten blev der blandt andet sunget 'I Danmark er jeg født'.

    Det første møde for Folketinget begynder præcis klokken 12.00. Statsministeren holder åbningstalen.

  20. Langt størstedelen af områdets indbyggere er flygtet til Armenien de seneste dage.

  21. Kina vil have andre lande med ombord på rejsen mod månen

    Kineserne ønsker, at man sammen med internationale partnere i fællesskab udforsker månens overflade.

    Kina ser derfor gerne, at flere lande kan deltage i planerne om at sende et ubemandet fartøj til månen i 2028 for blandt andet at udforske månens sydpol.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Internationale partnere er også velkomne til uafhængigt at implementere deres egne moduler, når det kinesiske rumfartøj lander på månen, har Kinas rumfartsagentur, CNSA, udtalt på en kongres i Baku i Aserbajdsjan.

    Kina har som mål at være en stor rumnation i 2030.

  22. Heunicke: Vi har svigtet havmiljøet i årtier

    Måske har du set billederne hos Berlingske af de livløse havbunde. Hvis ikke har Nationalt Center for Miljø og Energi udgivet en rapport, hvor det står sort på hvidt:

    Iltsvindet i de danske farvande har nået et omfang og en styrke, der ikke er set siden 2002.

    - Det bekræfter desværre et billede af, at situationen er dybt alvorlig. I årtier har vi svigtet vores havmiljø, siger miljøminister Magnus Heunicke (S) til Ritzau.

    Han lover handling og betragter det som sin hovedopgave som miljøminister.

    Ifølge miljøeksperter kan havmiljøet genetableres. Det kræver, at udledninger stoppes eller reduceres, og det vil tage år.

  23. Koncerndirektør bliver konstitueret direktør i Region Sjælland

    Lone Lindsby, der indtil nu har været koncerndirektør i Region Sjælland, bliver nu konstitueret regionsdirektør samme sted.

    Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

    I september blev den daværende regionsdirektør, Annemarie Schou Zacho-Broe, fritstillet efter blot fem måneder i jobbet.

    En beslutning, regionen ikke begrundede, men oplyste, at der ville blive indledt en personaleproces.

    Region Sjælland skriver i pressemeddelelsen, at alle partier i Regionsrådet står bag beslutningen om konstituering af Lone Lindsby samt konstituering af de to nye direktionsmedlemmer Lisbeth Iversen og Mikkel Søndergaard.

  24. Julian Alaphilippe er ikke synderligt begejstret over, at hans hold potentielt skal slås sammen med Jonas Vingegaards hold.

  25. Når alder bare er et tal: 104-årig kvinde springer i faldskærm

    Det er aldrig for sent at gøre det, du drømmer om, og man må sige, at 104-årige Dorothy Hoffner fra Chicago efterlever devisen.

    Hun efterlod for en stund sin rollator og gik ombord på et fly. Derefter sprang hun ud i faldskærm i 4.100 meters højde.

    Se Dorothy Hoffners faldskærmsudpring herunder:

    - Det var vidunderligt. Det var dejligt og fredeligt, jeg var nødt til at holde mig vågen, så jeg kunne se landskabet, sagde hun.

    Nu håber hun at blive optaget i Guinness Rekordbog som den ældste til at gøre netop det.

    Den nuværende rekordindehaver er svenske Linnéa Ingegärd Larsson, der er 103 år.

  26. Følg med her, når statsminister Mette Frederiksen (S) holder åbningstale i Folketinget.

  27. Amerikanske 'late night shows' er tilbage på skærmen efter måneders pause

    For første gang siden maj stod publikum i kø for at overvære optagelserne til Jimmy Kimmel Live i Los Angeles. Tv-serier og film må vente med at optage, da skuespillerne fortsat strejker. (Foto: © Mario Anzuoni, Ritzau Scanpix)

    - Det har været en skør sommer at være væk fra skærmen, sagde tv-vært Stephen Colbert i aftes amerikansk tid.

    Men nu er han og værter som Jimmy Kimmel og Seth Meyers tilbage på skærmen, efter en strejke hos de amerikanske manuskriptforfattere satte deres talkshows på pause i maj.

    - I dag ringede min far mig op og sagde: "Endelig kan jeg se Jimmy Kimmel igen", jokede Jimmy Fallon fra "The Tonight Show" ifølge NBC News.

  28. Eksplosion på genbrugsanlæg lyste aftenhimlen op i Oxfordshire

    I aftes sprang en biogastank i luften på et genbrugsanlæg i Oxfordshire i England, der omdanner madaffald til biogas.

    Eksplosionen skete, efter at tanken var blevet ramt af et lyn.

    Seks brandbiler, 40 brandmænd, politi og mindst fire ambulancer var til stede. Ingen kom til skade ved eksplosionen, og ambulancerne var kun på standby.

    Beboerne i området blev efterfølgende bedt om at holde sig inden døre af sikkerhedsmæssige årsager.

    I videoen herunder kan du se eksplosionen, der lyste aftenhimlen op:

  29. Radikale og SF er nu blevet usikre på, om den planlagte udvidelse er den rigtige vej at gå.

  30. Sverige vil sætte flere overvågningskameraer op for at stoppe bandevold

    900 flere overvågningskameraer i det offentlige rum i Sverige skal hjælpe politiet til at stoppe den bølge af bandevold, skyderier og eksplosioner, som den seneste tid har plaget broderfolket.

    Det mener den svenske regering.

    Ved udgangen af 2024 skal Sverige gå fra 1.600 overvågningskameraer til 2.500 kameraer, siger justitsminister Gunnar Strömmer på et pressemøde, hvor regeringen præsenterer en række kriminalpræventive tiltag mod bandekriminaliteten.

    Gunnar Strömmer siger, at politiet i Sverige skal lære af Danmarks erfaringer med kameraovervågning både i forhold til at forebygge kriminalitet og efterforskningen, hvor dansk politi har meget bedre muligheder for at få adgang til overvågning.

    Svensk politi skal også i højere grad kunne bruge ansigtsgenkendelse og droner.

    Se dagens nyheder i TVA Live.

  31. Flere biler involveret i sammenstød omkring Odense

    Opdateret klokken 09.09 med oplysning om farbar vej.

    Flere biler er her til morgen involveret i et færdselsuheld på fynske motorvej, oplyser Fyns Politi på det sociale medie X.

    Uheldet er sket lige før afkørsel 51 Odense S i vestgående retning.

    Tidligere var det kun muligt at passere i nødsporet, men kørebanerne er åbne igen. Dog er der kø, der skal afvikles, så bilister skal forvente længere rejsetid, lyder det fra politiet.

    P4 Trafik fortæller, at fem-seks biler er involveret i uheldet, som skaber omkring fire kilometer kø.

    Fyns Politi opfordrer bilister til at holde afstand på grund af regnvejret.

    Samme opfordring kom Sydøstjyllands Politi med tidligere på morgenen.

  32. Politiet: 21-årig mand, der afgik ved døden i går, blev overfaldet i Hvidovre

    Den 21-årige mand, der i går blev erklæret død efter et overfald, blev ikke overfaldet i Brønshøj, hvor han blev fundet. Han blev overfaldet i Hvidovre.

    Det oplyser Københavns Vestegns Politi, der har fået sagen overdraget fra Københavns Politi.

    På det sociale medie X skriver politiet, at deres efterforskning har ført til, at de nu formoder, at manden blev overfaldet klokken 00.30 natten til mandag på Helseholmen i Hvidovre.

    - Vi opfordrer vidner, der har set noget, og alle øvrige, der har kendskab til sagen, til at kontakte os, siger vicepolitisinspektør Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi.

    En 19-årig mand er varetægtsfængslet i sagen og sigtet for drabsforsøg.

  33. 9-årig pige fundet i god behold efter at være blevet bortført i New York

    Amerikansk politi har fundet en niårig pige i live, efter hun i weekenden forsvandt sporløst fra en campingtur med sin familie.

    Det skriver politiet i delstaten New York på X.

    Politiet har anholdt en mand for at bortføre pigen fra Moreau Lake State Park. Han holdt hende angiveligt fanget i sit hjem, og politiet fandt frem til ham, da man fandt fingeraftryk på et brev sendt til forældrene.

    I brevet krævede den mistænkte, at forældrene betalte en løsesum for at frigive pigen, skriver CBS News.

  34. Meningsmålinger kan blive så elendige, at de får politiske konsekvenser, selv om der er længe til næste valg.

  35. Politiet med opfordring til bilister: Kør forsigtigt og efter forholdene

    I store dele af landet øser det ned i morgentimerne, og kombinationen af regn og bilister forløber ikke uden problemer.

    Sydøstjyllands Politi melder om en række materielle færdselsuheld på grund af regnen og kommer med en opfordring til bilisterne.

    - Kør forsigtigt og efter forholdene, så I alle kommer sikkert frem. Og husk nu at hold god afstand, lyder det i deres opslag på det sociale medie X.

    Ifølge DR Vejret er et kraftigt regnvejr på vej indover Danmark. Der kan falde op til 50 millimeter regn, ligesom vinden kan nå stormstyrke i eftermiddag.

    Se dagens nyheder i TVA Live.

  36. Operapremiere efter von Trier-film udskydes på grund af dødsulykke

    Operaen i Stockholm udskyder weekendens premiere på operaen 'Melancholia', der er baseret på Lars von Triers film af samme navn.

    Det er det svenske arbejdstilsyn, som har stoppet forestillingen, da en scenetekniker for omkring to uger siden faldt 13 meter ned fra en balkon og mistede livet.

    Operaen er nu blevet påbudt at lave et nyt og højere rækværk omkring ulykkesstedet, og indtil da er det forbudt at arbejde på balkonerne over scenen.

    - Vi har sat gang i det arbejde, så det her aldrig kommer til at ske igen, siger Fredrik Lindgren, direktør for operaen, til Sveriges Radio ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

  37. Regnvejret rammer især den nordlige og vestlige del af Jylland.

  38. De enkelte skoler skal have mere frihed til selv at tilrettelægge undervisningen, mener skolelederformand og forsker.

  39. Hos Bayern München er der læst på lektien, og tyskerne har stor respekt for cheftræner Jacob Neestrups FCK-mandskab inden tirsdagens Champions League-kamp.

  40. Nu må Gældsstyrelsen trække 60 procent af din løn, hvis du skylder det offentlige penge

    Hvis du skylder penge til det offentlige, risikerer du at skulle vinke farvel til op mod 60 procent af din månedsløn.

    Gældsstyrelsen er i gang med at indføre nye regler for lønindeholdelse, der betyder, at styrelsen kan lægge beslag på skyldnernes løn for at få dem til at afdrage på deres gæld.

    Den øvre grænse hæves nu fra 40 til 60 procent, oplyser Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse.

    De 60 procent gælder for borgere med de højeste lønninger, mens trækket for borgere med de lavste indkomster omvendt bliver mindre.

    I løbet af oktober og november vil omkring 80.000 borgere få besked om, hvor meget den enkelte vil blive trukket som led i gældsinddrivelsen.

  41. Landsforening mener, at usikkerhed for plejefamilier er skyld i faldet.

  42. Nye regler for dieselbiler udløser bøderegn

    Det er ikke længere lovligt at køre i dieseldrevne personbiler i landes fire største byer, hvis bilerne ikke har et partikelfilter.

    Forbuddet trådte i kraft den 1. oktober, og allerede døgnet efter resulterede det i 357 bøder, oplyser Miljøstyrelsen.

    I Aarhus blev der uddelt 77 bøder, 26 i Aalborg, 43 i Odense, mens der sammenlagt i København og Frederiksberg blev uddelt 211.

    Overtrædelserne bliver opsnappet ved hjælp af kameraer, som er opsat i de såkaldte miljøzoner, og som registrerer bilens nummerplade.

    Nummerpladen bliver sammenholdt med oplysninger fra køretøjsregistre, og på den måde kan det fastslås, om bilen overholder miljøzonereglerne.

  43. Danske Regioner: Medarbejdere skal selv bestemme, om de vil være anonyme, når de går på arbejde

    Rettelse: Tidligere fremgik det i rubrikken, at sosu'er selv kunne bestemme over deres anonymitet. Det er nu rettet til "medarbejdere", da initiativet gælder hele social- og sundhedsområdet.

    En del personale, der arbejder på social- og sundhedsområdet, oplever vold, trusler og chikane, både når de er på arbejde, og når de har fri.

    Derfor vil Danske Regioner lade det være op til den enkelte medarbejder, om han eller hun vil have sit fulde navn eller kun dele af det stående på sit navneskilt.

    Det siger Anders Kühnau (S), formand for Danske Regioner, ifølge Ritzau.

    Hvis medarbejderne ikke har deres fulde navn på navneskiltet, er der mindre risiko for, at de bliver fundet og opsøgt uden for arbejdspladsen, lyder det.

    Hvis man har et sjældent navn, der kan identificere én ud fra blot fornavnet, vil det være muligt at få et helt andet navn på sit skilt.

  44. Hvis der var valg nu, ville regeringen miste 25 mandater, viser ny måling fra Epinion.

  45. Partier møder fuldtalligt op, når der skal stemmes om ny koranlov

    Når Folketinget skal stemme om lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koranen, vil alle medlemmer af Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige møde op i salen.

    De ophæver dermed den såkaldte clearing, som er en uformel aftale mellem partierne, der sikrer, at folketingsmedlemmer kan blive væk fra afstemninger, uden at det ændrer på et eventuelt flertal.

    Det oplyser de fem partier i en fælles udtalelse, skriver Ritzau.

    Ved at ophæve clearingen tvinger partierne regeringen til at møde op med flere medlemmer, end den ellers ville have gjort, for at stemme lovforslaget igennem.

    En række partier ophævede også clearingen, da Folketinget skulle stemme om afskaffelsen af store bededag.

  46. Donald Trump kaldte dog også de sidste fem minutter for "outstanding".

  47. Mexico: 11 dræbt efter kirketag kollapsede midt i barnedåb

    - Det skete på få sekunder. En bjælke faldt og med det samme faldt taget også ned.

    Sådan fortæller en af de overlevende til nyhedsbureauet AP efter taget på en kirke i det nordøstlige Mexico søndag kollapsede midt i en gudstjeneste, hvor flere børn skulle døbes.

    Ifølge de første meldinger fra stedet, var ni personer blevet dræbt. Men da eftersøgningsarbejdet i murbrokkerne blev indstillet mandag aften var det tal steget til 11.

    Ifølge en talsperson for delstatens sikkerhed, var der tilsyneladende tale om en fejl i bygningens konstruktion.

    13 personer er stadig indlagt med skader de pådrog sig i kirken.

  48. 29 soldater dræbt i angreb i Niger

    29 soldater skulle være blevet dræbt i et angreb foretaget af ekstremister. Det meddeler forsvarsministeriet i Niger ifølge nyhedsbureauet AFP.

    Under angrebet skulle over 100 personer have angrebet soldaterne med hjemmelavede bomber og kamikaze-biler, melder ministeriet ifølge AFP.

    Der har den seneste tid været uro i det vestafrikanske land, efter en militærjunta tidligere på sommeren overtog magten. Blandt andet har Frankrig trukket sin ambassadør ud af landet.

    Niger var en fransk koloni indtil 1960.

Mere fra dr.dk